Novo otkriće:

Zaboravljene Corvette

Chevrolet modelom "Corvette" uvek izaziva interesovanje! Nekako se za njega brine i viša sila, pa je tako nakon uništenja nekoliko istorijskih modela kroz propadanje poda u Corvette muzeju, gotovo preko noći šteta nadoknađena. Otvaranjem gotovo zaboravljene garaže scena starovremenskih automobila je doživela pravi zemljotres!

Naime, priča o ovim Corvettama je posve neobična! Sve je počelo 1988. kada je muzički TV kanal VH1 gotovo neverovatno takmičenje u kojem su svi gledaoci mogli da pozovu broj telefona i time učestvuju u takmičenju čiji pobednik dobija kolekciju od čak 36 Corvette automobila, po jedan primerak iz svake godine proizvodnje. Ovi automobili su bili u proizvodnji od 1953. do 1989.

Svaki poziv se naplaćivao po 2 dolara i na kraju tekmičenja bilo je ukupno pola miliona prijavljenih. Pobednik je bio stolar iz Njujorka. Budući da on nije imao novca ni načina da automobile prebaci "preko bare" prodao je kolekciju grafičkom dizajneru koji je za nju platio 250 000 dolara u gotovini, 250 000 u umetničkim delima i dodatnih milion dolara koji bi pripali stolaru nakon prodaje automobila.

Novi vlasnik, grafički dizajner, je hteo da od 36 automobila napravi umetničku kolekciju ali projekat nikada nije realizovao. Corvette su stajale u skladištu 25 godina i sada su konačno pronašle novog vlasnika koji kaže da će ih restaurirati i vratiti u nekadašnje stanje.

Ovako zvuči zvanična priča! Šta se zapravo desilo, znaju samo Corvette...


[09.11.2014 14:02]

RSS
Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: