PR Saopštenje:

Toyota i "Mobilnost za sve" uz paraolimpijce

Dve godine nas deli od Paraolimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, a Toyota kroz mobilnost podržava paraolimpijske sportove i inkluziju osoba sa invaliditetom u društvene tokove.

Kroz saradnju sa Organizacionim komitetom za Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju i širom poslovnom zajednicom u ovom gradu, a kao partner Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, Toyota Motor Corporation podržava paraolimpijske sportove i na taj način teži da doprinese stvaranju inkluzivnijeg društva. Tokom predstojećih Paraolimpijskih igara Toyota će ohrabriti i druge da počnu da se interesuju za paraolimpijske sportove, dok će sama ponuditi rešenja zasnovana na konceptu „Mobilnost za sve“.

„Još tokom sastanaka sa g-dinom Philip Craven-om, dok je bio na funkciji predsednika Međunarodnog Paraolimpijskog komiteta 2015. godine, kao i tokom razgovora sa brojnim paraolimpijskim sportistima, shvatio sam važnost i značaj Toyotine posvećenosti stvaranju rešenja mobilnosti za sve ljude kojima je to potrebno. Imajući ovo na umu, kao kompanija koja ulaže u mobilnost, ne samo stvaranjem još boljih automobila, već i željom da se pozabavimo potrebama mobilnosti, pravimo značajne korake ka ovom cilju“, rekao je Akio Toyoda, predsednik Toyota Motor korporacije.

Akio Toyoda rekao je i da je ubeđen da će Toyota na ovom putu naučiti da vrednuje različitost kao znak individualnosti, ali i da ćemo naučiti da oslobodimo sebe i svoje misli od predrasuda i diskriminacije. Takođe je naglasio da uključenost Toyote u Paraolimpijske igre vidi kao odlučujući korak ka cilju „Jedna Toyota“, kao skroman doprinos Sir Philip-ovog cilja „Jedan svet, Jedan san, Jedan čovek“.

„Toyotin projekat „Mobilnost za sve“ ima za cilj da pozitivno utiče na živote svih ljudi, ne samo osoba sa invaliditetom“, rekao je Sir Philip, član borda direktora Toyota Motor korporacije od juna 2018. godine. „Prvi put kada je Akio Toyoda posetio sedište Međunarodnog paraolimpijskog komiteta u našu knjigu utisaka zapisao je: „Borba za budućnost. Jedan svet, Jedan san, Jedan čovek, Jedna Toyota.“, što je ostavilo veliki utisak na mene. Počeo sam da verujem da zajedno sa Toyotom možemo da utičemo na kreiranje bolje budućnosti za sve ljude“, dodao je Sir Philip.

Kroz partnerstvo sa Organizacionim komitetom Tokio 2020 i Poslovnim komitetom Japana, ali i uključivanjem zaposlenih, Toyota je učinila napore da podrži Paraolimpijski pokret.


[27.8.2018 12:11]

RSS
Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: