Sa ciljem da počne da ostvaruje profit:

Tesla smanjuje broj zaposlenih za devet procenata!

Kompanija Tesla će smanjiti broj zaposlenih za oko devet procenata što je posledica reorganizacije koju predvodi Ilon Mask.

Mask je najavio da će otpustiti veliki broj zaposlenih u kompaniji Tesla preko podugačkog mejla koji je poslat svima u kompaniji, a zatim je postavljen i na društvenoj mreži Twitter. Smanjenje radne snage neće biti usmereno ka radnicima u fabrici, već na one ljude koji obavljaju posao koji kompaniji više nije potreban.

Kao što smo i ranije naveli, reorganizacija i restruturizacija čitave kompanije je u toku. Tesla je brzo evoluirala u godinama za nama, što je dovelo do toga da na jednom radnom mestu imamo po nekoliko ljudi, te, ma koliko god da je to zvučalo racionalno u prošlosti, danas više nema nikakvih opravdanja za tako nešto“, naveo je Mask u elektronskom pismu koje je poslao svojim radnicima.

„Da bude jasno, Tesla će nastaviti da zapošljava izuzetne talente na ključnim pozicijama kako bi napredovali, a i dalje postoji značajna potreba za dodatnim proizvodnim ljudstvom“, saopštio je između ostalog Mask.

Naš cilj je da smanjimo troškove, te da konačno počnemo da ostvarujemo profit, te smo morali da donesemo izuzetno tešku odluku da otpustimo oko 9% naših kolega“, dodao je on.

Mask je takođe naglasio da smanjenje broja zaposlenih neće uticati na proizvodnju Modela 3.

U saopštenju kompanije Tesla se navodi još i da kompanija neće moći da ostvari svoju misiju da se ubrza proces prebacivanja na obnovljive izvore energije ako „eventualno ne pokažemo da možemo da ostvarujemo profit“.

Kompanija je prijavila neto gubitak od 784,6 miliona dolara u prvom kvartalu 2018. godine, te pad toka gotovine sa 3,37 milijardi dolara s kraja 2017. na 2,67 milijardi na kraju prvog kvartla ove godine. Tokom 15 godina postojanja kompanija Tesla ni jednu fiskalnu godinu nije završila sa profitom. pa je očigledno da to nije glavna motivacija, istakao je direktor.

Naime, na sastanku deoničara kompanije Tesla koji je održan 5. juna nije bilo ni reči o otpuštanju radnika. Tada je Mask saopštio da se očekuje da proizvodnja Modela 3 do kraja juna dostigne cifru od 5.000 jedinica nedeljeno, kao i da se očekuje da kompanija sledeće godine konačno ostvari profit.


[13.6.2018 16:11]

RSS
Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: