Francuzi ubedljivi:

Renault ostvario rekordnu prodaju u prvoj polovini godine

Za period jaunar-jun ove godine, francuski proizvoa prodao je 1,88 miliona automobila. Twituj ovo!

U Renaultu tvrde da je rekordna prodaja posledica ponude novih modela, lansiranja SUV-a u Kini i snanijeg prodora na iransko trite. Jedan od elnika Renaulta, Tijeri Koskas izjavio je da je ovo potvrda uspene strategije koja se zasniva na geografskoj ekspanziji i veoj ponudi vozila.

U Evropi, Renault je zabeleio rast od 5,6% pre svega zahvaljujui rastu prodaje Dacie od 9,3%. Rast Dacie omoguila je velika prodaja modela Sandero. S druge strane, prodaja u Iranu je iznosila 68.365 vozila, to pokazuje velike potencijale ovog trita.

Rastu prodaje doprinela je i Lada koja je zabeleila skok prodaje od 6,9%. Francuzi predstavljaju snaan rast prodaje do kraja godine i u Rusiji, i u Brazilu i Kini. U Kini se posebno dobro prodavao SUV model Koleos (isporueno je skoro 36.000 vozila).


[17.7.2017 10:33]

RSS
Poaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara proitate sledee uputstvo:
Redakcija zadrava pravo izbora komentara koji e biti objavljeni, kao i pravo skraivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadre vreanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mrnju kao i netoleranciju svake vrste nee biti objavljeni. Govor mrnje ne toleriemo.
Zbog ogranienog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (ve objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike izmeu komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite na Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete taan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadrajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati nee biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadraj objavljenih komentara. Miljenja izneena u komentarima su privatno miljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vae ime:


Va komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: