Sramota:

Alajbegova slama posred Vojvodine (video)

Putevi na Frukoj gori gotovo i da ne postoje. Podsetimo, Fruka gora je Nacionalni park. Twituj ovo!.

Viegodinji maehinski odnos prema Frukoj gori ve odavno ima posledice, i to u vie segmenata, a ovoga puta emo da se pozabavimo naom tematikom putevima.

Ko redovno ide na izlet na ovu vojvoansku planinu, zna vrlo dobro u kakvu se avanturu uputa svaki put kada se uputi na izvesne destinacije. To otprilike tako izgleda kada se ne zna sa sigurnou kome neto pripada, a u isto vreme ga koriste svi. Rupe na Frukoj gori, ili bolje rei rupage i "kratere" je nemogue zaobii. Pitanje je sree i izdrljivosti etvorotokaa sa kakvim stepenom oteenja e se zavriti puteestvije po planini iznad Novog Sada. Najopasnije je naravno u jesen i zimu, kada se rupe napune sadrajem razliitog agregatnog stanja, a dubina je obino nepoznanica.

Na video klipu kojeg nam je poslao na verni italac i prijatelj, Marko Rajovi, moe se uvideti stanje puta od ipe prema Rohalj bazama. To nije sve, jer postoji veliko klizite kod raskrsnice Leimir-Letenka-Rohalj baze i Svilo, kada se krene prema Rohalj bazama. To klizite, verovali ili ne, tako stoji ve 20 gdoina. Put od Venca ka Remeti, kada se krene prema Norcevu, to svi Novosaani i oni koji poseuju hotel na otu vrlo dobro znaju, potpuno je uniten.

Planina koja bi mogla da bude pravi turistiki raj je na ovaj nain samo predmet besomune eksploatacije prirodnih resursa, mahom nelegalne i bez kontrole. Ugostiteljski objekti, koji bi trebalo da privlae na hiljade gostiju iz zemlje i inostranstva zvrlje prazni i propadaju.

Da li e se i kada neto promeniti, zaista ne znamo, a nas koji smo roeni i ivimo u ovom podneblju, sve ovo vie nego boli.

Video i foto: Marko Rajovi
[12.11.2016 11:12]

RSS
Lule
12.11.2016 12:14
6
2

Pa strano. Inae, malo je bolji magistralni put do Sombora od ovoga

evroskeptik
12.11.2016 15:29
2
4

Pa da pitamo Pajtia zato su takvi putevi na F. G.?

Observer
12.11.2016 15:33
5
4

Sve je ovo vrlo logicno. Koji okupator jos ulaze u privremeno zaposednutu teritoriju? Dovidjenja do oslobodjenja.

aleksa
12.11.2016 17:45
1
4

observer, sta si hteo reci stime, pojasni molim te...

arkadije
12.11.2016 18:34
2
4

sine, taj tvoj anak ije gluposti propagiras da toliko voli vojvodinu sredio bi puteve i tu poljoprivredu koju je dao godinama. nisu ih dabe zvali drutvo 40%.

Poaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara proitate sledee uputstvo:
Redakcija zadrava pravo izbora komentara koji e biti objavljeni, kao i pravo skraivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadre vreanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mrnju kao i netoleranciju svake vrste nee biti objavljeni. Govor mrnje ne toleriemo.
Zbog ogranienog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (ve objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike izmeu komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite na Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete taan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadrajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati nee biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadraj objavljenih komentara. Miljenja izneena u komentarima su privatno miljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vae ime:


Va komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: