Drugi krug aukcije:

Prodata gotovo sva vozila

Kako prenosi Tanjug, drugi krug prodaje državnih vozila bio je skoro potpuno uspešan, jer su od 211 ponuđenih vozila, ostala neprodata svega tri.

Nebojša Muratović iz Direkcije za imovinu kaže da konačna licitirana suma svih prodatih kola u četvrtak iznosi 77,2 miliona dinara, dok je ukupna početna cena bila 57,5 miliona.

"Posle praznika potpisivaće se ugovori. Možda će neko odustati pa će konačna cifra biti nešto manja, ali za sada računamo da smo prodali vozila za 77,2 miliona dinara", rekao je Muratović.

Najveće interesovanje bilo je za vozilo Mazda 6, 2008. godište sa pređenih 54.158 kilometara, koja je imala 62 učesnika na licitaciji, a do sada ju je koristila "Elektrovojvodina". Cena tog vozila, kako je dodao, skočila je sa početnih 600.000 na 1.200.000 dinara, za koliko je prodata.

Direktor Direkcije za imovinu Jovan Vorkapić je rekao da će, ukoliko neka vozila ostanu neprodata, vlada odlučiti šta dalje sa njima, ali je, prema njegovim rečima, namera da se daju na korišćenje školama i bolnicama u nerazvijenim krajevima.

Direkcija za imovinu primila je za licitaciju 1.468 prijava od 441 zainteresovanog kupca za prodaju 211 vozila. Licitacioni korak za vozila čija je početna cena do 200.000 dinara iznosila je 5.000 dinara, a za vozila čija je početka cena preko tog iznosa 10.000 dinara.

Na prvom javnom nadmetanju, održanom 26. marta, izlicitirano je 37 automobila za 14,5 miliona dinara.

O prodaji vozila odlučila je Vlada Srbije na sednici polovinom marta, a ostvarenu cenu sa javne aukcije kupac plaća odjednom u dinarima. Sredstva ostvarena prodajom su prihod republičkog budžeta.                                                     

Izvor: Tanjug.rs[10.4.2015 16:23]

RSS
Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: