Aktuelno:

Potencijala Trampova sekretarica za medije se ostrvila na Elona Maska

Grupa po imenu „Građani za republiku“ (CftR) ima problem sa Elonom Maskom. Navodno je grupa prepuna „pogrešnih informacija“ u vezi sa Teslom, električnim automobilima i solarnom energijom“. Interesantno.., i s obzirom na to da se dešava u SAD, nije nimalo čudno.

„Građani za republiku“ su „nacionalna organizacija posvećena revitalizovanju konzervativnog pokreta“. Osnovao ju je Ronald Regan 1977. godine, da bi gotovo pala u zaborav, ali je oživljena i trenutno je na njenom čelu Lora Ingram, koja je nacionalni predsednik grupe. Ono što je interesantno je da bi ona mogla da dođe na poziciju Trampove sekretarice za štampu. Dok CtfR tvrdi da je njihova misija da „otkriju korupciju koja rasipa novac poreskih obveznika i konstantno potkopava američki narod u korist finansijskih moćnika“, realnost bi ipak mogla biti malo drugačija.

Ono što je indikativno, nama sa ovog podneblja i smešno je što ova grupa zaista mrzi solarnu energiju: „Industrija solarne energije je omiljena igračka Obamine administracije i onih koji tvrde da brinu od životnoj sredini. Vašington je solarnim kompanijama dao milione dolara u vidu kredita i subvencija, sve iz džepova poreskih obveznika, uprkos ostvarenim gubicima iz godine u godinu. Kada su „Solyndra Ener1“ i ostali dobili poreske povlastice, narod je to trebalo da zna. Američke vlasti treba da zaustave mešanje u industriju i kreiraju atmosferu koja dozvoljava prosperitet bez podrške poreskih obveznika.“

Ova priča bi možda i „pila vodu“ da naftne kompanije ne dobijaju od države (poreskih obveznika) 4 milijarde dolara godišnje.

Ono što je takođe indikativno su konstantni napadi i kampanja CftR-a koja se vodi protiv Elona Maska. Po grupi, Elon Mask je proneverio preko 4,9 milijardi dolara na štetu američkog poreskog obveznika u formi subvencija i drugih povlastica. Međutim, ovo nije istina. ali propaganda (što i mi na Balkanu vrlo dobro znamo) uvek napravi štetu.

Ono što je takođe indikativno su anti-Mask kampanje u vidu kolumni sa lažnim potpisima, unutar kojih se mogu pročitati (lažne) optužbe u vezi sa novcem poreskih obveznika. U SAD se uvek sve vrti oko novca, zar ne? Zato njihovi „ideološki“ argumenti deluju zaista komično.

Nevezano za politiku, čim Maska toliko napadaju, to znači da čovek radi nešto dobro Twituj ovo!.

[24.11.2016 11:14]

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:

Vaš komentar:

Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: