Automobil kao usisivač:

Opel planira super jeftin automobil

U skladu sa opštim ekonomskim trendom, koji je vidljiv i na zapadu, a ogleda se u sve tanjem srednjem sloju stanovništva, jeftini automobili koji zadovoljavaju osnovnu potrebu mobilnosti postaju tražena roba.

Opel sve to prati, posebno konkurenciju poput Dacie i VW koji planiraju da u narednih nekoliko godina, predstave tržištu automobil koji neće koštati više od 5.000 evra.

Iako to nije zvanično najavljeno, Opel poput Reanulta ima nameru da formira ili otkupi neku postojeću robnu marku i formira je kao svoj "pod brend" u kategoriji jeftinih automobila.

Očigledno, uskoro će i automobil podeliti ulogu kućne tehnike, koja se kupuje jednokratno i poput pokvarenog usisivača, samo baci na deponiju kada mu rok upotrebe istekne.

[23.7.2014 15:01]

RSS
Saša
23.7.2014 15:46
3
1

Kad malo razmislimo, i realno je da takvi automobili postoje. Poslednjih tridesetak decenija proizvođači automobila su se utrkivali ko će više da "našminka" svoju robu ne bi li animirao potencijalne kupce raznim realno nepotrebnim šarenišom, i došli smo u situaciju da danas automobili, ako ih po opremi uporedimo sa onima iz 70-ih godina prošlog veka, počinju da podsećaju na "svemirski brod". A sve to mora da košta, pa tako i današnje cene kad se uporede sa nekadašnjim deluju potpuno neverovatno - danas mali gradski auto košta onoliko koliko je pre 40 godina koštala pristojna limuzina srednje klase. Ko bi danas kupovao krajnje sveden automobil po bagatelno niskoj ceni? Uveren sam mnogi. I to će dokazati da 90% "opreme" koja se danas ugrađuje u automobile realnoh uopšte nije potrebna.

Boki
23.7.2014 23:21
2
1

Ne slazem se da jeftin automobil mora biti za jednokratnu upotrebu. Dovoljno je izbaciti luksuzne i ukrasne elemente, staviti jednostavniji motor, osnovnu opremu bez klima uredjaja i radija, smanjiti elektroniku na minimum i eto ga jeftin automobil. Sta je falilo VW Bubi, kostala je 2000 DEM i mnogi modeli sei danas voze od pre 40 godina...

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: