Najava:

Mitsubishi se strateški orijentiše na SUV/SUT segment i „elektrifikaciju“

Jedva da je prošlo dve nedelje kako smo preneli da je generalni direktor Mitsubishija, gospodin Osamu Masuko, najavio prestanak proizvodnje trovolumenskih modela Galant i Lancer (uključujući i kultnog sportistu „Evo“), ali i legendarnog terenca Pajero, koji je spadao u najpopularnije modele u svom subsegmentu na našim balkansko-panonskim prostorima.

Sada međutim stiže nešto više detalja o strategiji ovog velikog proizvođača, u kojima se najavljuje da će u centru razvoja novih modela biti segmenti terenskih (SUV) i velikih „pick-up“ vozila (SUT), kao i alternativni vidovi pogona, dakle vozila na hibridni pogon, „plug-in“ hibridi i električni automobili.

Mitsubishi Evo, kojeg smo voleli, izgleda da će stvarno prestati da se proizvodi, bar za sada. Mitsubishi je takođe, do daljnjeg, precrtao i razvoj naslednika terenca Pajero, ali se navodi da će se aktuelni model, u dužoj i kraćoj verziji karoserije, proizvoditi „sve dok za njim bude postojala potražnja“. Iz kompanije su naglasili da modeli kao što su Outlander PHEV i koncept eX predstavljaju „najavu“ onoga kako bi ponuda budućih Mitsubishi modela mogla da izgleda Twituj ovo!.

Kod svakog ozbiljnog proizvođača, jedna ne-baš-prijatna vest trebalo bi da ima i ono „ali“ i svoju svetliju stranu, pa će tako značajne investicije biti preusmerene na stvaranje novog razvojno-istraživačkog centra u kalifornijskoj Silikonskoj dolini, gde će težište biti stavljeno na istraživanja u oblasti električnih pogona.

Suština nove strategije je u stvaranju vozila „dvostruke prirode“, koja će zadržati kvalitet, tehnološki nivo i „prohodnost na svakakvim putevima“, po kojima je Mitsubishi poznat, ali biti takođe mnogo bolje prilagođena „životu u velegradskoj džungli“.

Nepopravljivim emotivcima kakvi smo neki od nas preostaje nada da neke od odluka koje je Mitsubishi bio prinuđen da donese neće ostati konačne i da ćemo u dogledno vreme ipak imati priliku da sednemo u neki „ganc novi“ Mitsubishi Evo ili Mitsubishi Pajero neke buduće generacije.

(Fotografije: Mitsubishi Pajero Sport, koncept eX)
[08.12.2015 19:33]

RSS
Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: