Najava:

Mercedes-Benz S klase dobija nove motore

Poevi od sledee godine, Mercedesova perjanica dobija motore razvijene od strane AMG-a Twituj ovo!.

tutgartska marka iri motornu ponudu za S klasu, i to sa tri nova agregata rednim estocilindarskim dizelom i benzincem, kao i biturbo V8 benzincem. Ovi novi motori donose revolucionarne tehnologije, poput integrisanog startera-alternatora (ISG) i elektrinog sistema od 48 volti, kao i pomoni elektro kompreor (eZV).

Novi V8 zamenjuje postojeu osmocilindarsku jedinicu iz S500, a re je, po Mercedesu, o jednom od najekenominijih V8 motora na svetu. Kodnog imena M176, ova jedinica poseduje funkciju deaktivacije cilindara, koja moe da iskljui do etiri cilindra i doprinese utedi goriva za deset odsto u odnosu na aktuelni motor. Pored toga, inenjeri su su turbo punjae pozicionirali izmeu redova cilindara.

Novi biturbo V8 isporuuje 476 ks i 700 Nm iz 4,0 litre zapremine. Ono to je interesantno je da e revidirani S500 dobiti filter ai kao standardnu komponentu od sledee godine. Mercedes je meu pionirima kada je re o ovoj tehnologiji, koja koristi materijal po imenu kordierit.

Benzinski estocilindra, M256, koristi inovativni elektro sistem od 48 volti i turbo punja sa pomonim elektrinim kompresorom, uz integrisani starter-alternator. ISG obezbeuje hibridno funkcionisanje poput privremenog poveanja snage ili rekuperacije energije, uz postizanje utede goriva, koja je prethodno bila rezervisana za visokonaponsku hibridnu tehnologiju.

Mercedes jo uvek nije objavio tane specifikacije to se performansi motora tie, ali 3,0-litarski redni estocilindra isporuuje 408 ks i vie od 500 Nm. U odnosu na V6 kojeg zamenjuje, emituje oko 15 odsto manje CO2.[31.10.2016 18:08]

RSS
aleksa
31.10.2016 19:26
2
5

to za dezaktivanje cilindara ima audi vec koju god.

pecagt
01.11.2016 08:02
2
1

deaktivaciju je imao i bmw u sedmici pre 20god.

@aleksa
01.11.2016 09:04
3
0

a Mercedes to nudi jos u M113 koji se radi od 1997

srboss
01.11.2016 14:55
1
3

Ljudi ako hocete da znate toyota prius i lexus imaju ubedljivo najbolje benzinske motore sa hibridnim pogonom ti motori su toliko usavrseni da bi mercedesu trebalo oko 10god.da ih sustigne

Poaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara proitate sledee uputstvo:
Redakcija zadrava pravo izbora komentara koji e biti objavljeni, kao i pravo skraivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadre vreanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mrnju kao i netoleranciju svake vrste nee biti objavljeni. Govor mrnje ne toleriemo.
Zbog ogranienog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (ve objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike izmeu komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite na Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete taan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadrajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati nee biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadraj objavljenih komentara. Miljenja izneena u komentarima su privatno miljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vae ime:


Va komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: