In Memoriam:

Ivan Katunac - odlazak vrsnog novinara i prijatelja

Poznati automobilski novinar i dugogodišnji pomoćnik glavnog urednika “Auto magazina”, Ivan Katunac, preminuo je u Beogradu u 42. godini života. Ivanov odlazak je tužan i neočekivan, bolan i nenadoknadiv. Tih. Baš kao što je bio način na koji je ušao u svet automobilizma i novinarstva, još gotovo kao tinejdžer.

Njegova interesovanja, požrtvovanje i radoznalost brzo su mu utrli put u tajne novinarstva. Njegova skromnost bila je u potpunom neskladu sa ogromnim znanjem koje je nesebično delio sa kolegama i čitaocima “Auto magazina”. Bez dileme, Ivan je bio jedan od najboljih poznavalaca automobilizma, automobilske tehnike i istorije automobila kod nas.

Karijeru je započeo u listu “Auto”, nikad ne skrivajući radost zbog prve prilike da radi i piše ono što voli. Ušavši u redakciju iskusnih novinara odmah je pokazao da mu lična skromnost nije problem da se na redakcijskom sastanku odvažno javi iz trećeg reda i predloži temu za koju su mnogi sumnjali da prevazilazi mogućnosti početnika. Ali, za nekoliko godina, od golobradog mladića sa dobrim idejama, srpsko automobilsko novinarstvo dobiće jednog od najboljih poznavalaca tajni na četiri točka. Automobili su bili njegova strast.

Krajem 2007. godine, Ivan Katunac postaje jedan od urednika u “Auto magazinu”. Iako elektrotehnički inženjer, tada, kao već zreo novinar, u “Auto magazin” i automobilsko novinarstvo uneo je znanje i ozbiljnost mašinskog stručnjaka i perfekcioniste, obogaćeno neprestanim interesovanjem za nove i još aktuelnije informacije, tražeći ih i kad bi izgledalo da su već sve iscrpljene. Napisao je na hiljade stranica tekstova, brojne reportaže, kao i stručne tekstove. Testovi automobila sa potpisom Ivan Katunac postali su nezaobilazni.

Ivan će ostati upamćen kao vrsni profesionalac na koga se uvek moglo osloniti. Prijatelj čiji odlazak ćemo tek shvatiti, a teško ikada nadoknaditi.

Mesto i vreme sahrane biće naknadno saopšteni.
[07.7.2017 12:50]

RSS
Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: