Aktuelno:

I FCA na tapetu zbog emisije dizel motora

Nemaka preti da e zabraniti FCA proizvode zbog emisije njihovih dizel motora Twituj ovo!. Po Bild Am Sonntagu, nemake savezne saobraajne vlasti su pronale dokaze prisustva ponitavajueg ureaja koji iskljuuje elemente kontrole emisije izduvnih gasova nakon dvadeset dvominutnog rada. Standardni testovi emisije dizel motora u EU traju dvadeset minuta.

FCA negira optube. Smatramo da sva naa vozila potuju EU regulativu i standarde i da su italijanski organi kompetentni da to procene, saoptila je kompanija. Naravno, ovo je izazvalo gnev kod Nemaca, posebno nakon to to su u FCA odbili da se susretnu sa nemakim ministrom saobraaja, Aleksanderom Dobrintom da bi diskutovali na tu temu.

Graciano Delrio, italijanski ministar infrastrukture i saobraaja, obeao je da e saraivati sa nemakim organima u ime FCA. Po evropskim zakonima, FCA je duna da homologuje svoja vozila u Italiji jer su njihove regionalne operacije tu bazirane. ini se da kraj dizel sapunske opere nije na vidiku. ekamo novu epizodu...

[24.5.2016 08:34]

RSS
Runi
24.5.2016 13:04
20
8

taaa? Molim? Zar virtuozi sa Apenina, koji ne prave automobile nego vajaju umetnika dela, koji ne prave motore nego krote najistije (propete) konjie i zatvaraju ih zajedno sa simfonijskim orkestrom ispod haube? Nemogueee... Vrele Gume, priznajte da ste samo hteli da se naalite sa Nemanjicom :-P

Nemanjica
24.5.2016 15:25
5
28

Ruzni, sto se zezamooo, da upravo kako si rekao... Rampante cavallino "radionica" prave istinska umetnicka dela, kao i ostale divizije FIATA sa APENINA, bree...
P.S.Simfonija takodje najlepse zvuci pod dirigentskom palicom sa Apenina! "Falsovanje"je strogo iskljuceno kao mogucnost... To je "ostavljeno" nekim drugim izvodjacima, koji to rade maestralno! ;)

don
24.5.2016 15:31
11
23

idi begaj, pokusaj svaba da operu ljagu sa vw, kako bi se sve razvodnilo. Nego, hocel njih kaznit i u EU il nece? Probili su sve rokove debelo, a motora nisu napravili. I nece!
Ovdje je vjerujem rijec o softveru za nadzor rada motora a ne nikakvom varalickom softveru. dovoljna cinjenica da testovi traju kak ova vijest kaze, 20 min, a softver se aktivira nakon 22m.
Uostalom, fca auta se mogu kupit pa ispitati, ne treba ti dozvola fiata za to.

LANCIA
24.5.2016 15:48
12
7

Ala se VW sluzi prljavim trikovima,...

Zox
24.5.2016 15:57
8
8

Samo za informaciju ljubiteljima automobila sa Apenina,Fiat vie nije Italijanski...

gagi
24.5.2016 18:17
8
5

nego cije hajde prosvetli nas


Vla-do
24.5.2016 19:08
7
4

Da li e Nemaka zabraniti VW proizvode, jer je dokazano da oni imaju takav softver?! Fiatu prete ve zbog sumnje... Ako se ve prave poteni, nek krenu redom.

argonaut
24.5.2016 20:59
4
3

Znajući italijane ništa me ne bi čudilo...

ALFISTA
24.5.2016 21:26
8
8

Sramota za jednu evropsku drzavu da se ponasa ovako. A sta ce biti ako Italija zabrani prodaju VAG automobila? A ako se zbog Chryslera i Opela (GM) u pricu ukljuci i USA? Prvo treba ovi iz VAG da poprave 11 miliona trovaca, a koliko vidim krali su i hibridnu tehnologiju tako da im i za to treba opaliti znacajniju tuzbu.

Sale
25.5.2016 00:04
6
18

Ha ha svabe bi da sutnu loptu u tudje dvoriste. Nasli su jedan automobil sa smumnjivim softwerom. Naspram 11 miliona spornih na drugoj strani.
Svaka cast svabe ali dzabe sve

Fiatovac
25.5.2016 08:02
5
5

Zabranjuj prodaju!

Runi
25.5.2016 14:30
6
1

Nemanjice,
malo ege u krizna vremena ne moe da kodi :-)

Inae je valjda i vrapcima jasno da je automobilski skandal veka u stvari politiki pritisak na Nemaku zbog odnosa sa Rusijom, nedovoljne podrke Turskoj i pretenzije da postane regionalna sila od koje e ak i da zavisi poneto. A sve orkestrirano od dragih nam Amerikanaca, ili da budem precizniji, od finansijskog elementa koji vlada svetom. I jo lansiran u pogodnom trenutku - taman u vreme izlaska Ferarija na berzu da VW ne bi mogao da im kupi akcije jer je pod finansijskim stresom. Svako titi sebe, Nemci uzvraaju kako mogu i ne vidim da njih treba osuivati vie nego druge. Oko emisija dizel motora SVI lau to bi znali da ste proitali originalni dokument od koga je sve poelo.

Nemanjica
25.5.2016 21:59
1
11

sve to stoji sto si rekao, osnova jeste..ali, "falserica-wagenica" prednjaci za sve pare...Sega? Naravno, prvi sam tu, kada je u pitanju ista, to je valjda jasno, zar ne? ;)

Runi
26.5.2016 18:19
4
1

Nemanjice,
jednostavno ne razumem tvoj animozitet prema Folksvagenu? Kao ni zaslepljenost Italijanima. Daj objasni mi to malo, molim te? Automobili su samo stvari i pravljeni su da se koriste, tako da ne vidim razlog bezrezervnom oboavanju jednih i nipodatavanju drugih. Moje iskustvo je da niti su prvi toliko loi niti su drugi tako romantini kakvima ih predstavlja :-)

Poaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara proitate sledee uputstvo:
Redakcija zadrava pravo izbora komentara koji e biti objavljeni, kao i pravo skraivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadre vreanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mrnju kao i netoleranciju svake vrste nee biti objavljeni. Govor mrnje ne toleriemo.
Zbog ogranienog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (ve objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike izmeu komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite na Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete taan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadrajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati nee biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadraj objavljenih komentara. Miljenja izneena u komentarima su privatno miljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vae ime:


Va komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: