F1:

Honda razmatra radikalne izmene na F1 motoru

Honda je priznala da ukidanje sistema „tokena“ za posledicu ima da radikalno redizajniraju motor za 2017.

Japanski proizvođač je u F1 ušao sa jedinstvenim, kompaktnim dizajnom motora prošle godine. Međutim, „nasilno guranje“ kompresora i turba u „V“ prostor donosi limite na potencijalnu rekuperaciju energije, te je upravo zbog toga Honda povećala veličinu tih komponenti tokom zime.

Mada su Japanci ostali posvećeni tom konceptu, verujući da prednosti odnose prevagu nad manama, činjenica je da neće biti ograničenja kada su promene za sledeću godinu u pitanju, što nalaže dublju analizu situacije.

Sasvim je jasno, da će sa dolaskom bržih automobila 2017., Mercedesov stil instaliranja turba i kompresora biti poželjniji.

Hondin F1 šef, Jusuke Hasegava, kaže da je situacija nakon ukidanja „tokena“ sasvim drugačija u odnosu na pre godinu dana.

„Naravno da za sledeću sezonu možemo sve da promenimo“, rekao je on. „Još uvek nismo odlučili koju konkretno specifikaciju da primenimo, ali je bolje što imamo mnogo širi prostor za dizajniranje motora.“

Na pitanje da li bi moglo da se završi sa potpuno novom pogonskom jedinicom, Hasegava je odgovorio: „Da, naravno, to je sasvim moguće.“

Ono što se očekuje je da performanse budu značajnije unapređene na VN Kanade.

[21.5.2016 15:26]

RSS
Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: