Istražujemo:

Finansijsko poslovanje automobilske branše u Srbiji

Tržište novih automobila u Srbiji je više nego kotroverzno. Kome je ono majka a kome maćeha, pokušaćemo da odgovorimo ovim istraživačkim serijalom nastalim u ekskluzivnoj saradnji sa domaćom revizorskom kompanijom LB-Rev.

Ključna pitanja na koje tražimo odgovore su svakako vezana za profite ili gubitke uvoznika? Naše istraživanje upućuje i na podatke kolike marže (razlike u ceni) ostvaruju i dokle je moguće pregovarati o nižoj ceni automobila koji želimo da kupimo? Saznajemo koliki su troškovi održavanja u garantnom roku. Kroz zvanične brojke sa lakoćom uočavamo i koji su automobili najpouzdaniji u toku trajanja garantnog roka? Koliki su troškovi zarada zaposlenih u auto kućama u odnosu na prihode koje poslodavac ostvaruje na tržištu? Da li postoje privredni entiteti u ovom biznisu koji su tako lošeg finansijskog položaja da je nerazuman rizik uplatiti im novac kao avans na ime kupovine automobila, zbog mogućeg bankrota?

Analizi su podvrgnuti svi značajni akteri na tržištu Twituj ovo! i to putem javno dostupnih podataka. Tačnost i pouzdanost analize se bazira isključivo na istinitosti tako prezentovanih knjigovodstvenih podataka proizvođača, uvoznika i distributera.

FCA Srbija d.o.o., Kragujevac, jedini je domaći proizvođač automobila, te poslovni rezultati koje ostvaruje i sama analiza nisu identični kao za trgovačka društva, pa sa njime i započinjemo ovaj serijal koji ima informativni karakter i nikako ga ne treba smatrati investicionim savetnikom.

Redakcija ne snosi odgovornost za tačnost javno iznetih podataka od strane privrednih subjekata a na osnovu kojih se zasniva ova analiza.

Družimo se narednih nedelja.

Analiza poslovanja FCA Srbija
Analiza poslovanja Opel Srbija
Analiza poslovanja Kia i Hyundai
[08.11.2016 00:02]

RSS
Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: