Noviteti:

BMW serije 5 Touring (galerija i video)

Nakon lansiranja sedana serije 5 u oktobru prole godine, BMW je pripremio i praktiniju Touring verziju, G31 Twituj ovo!.

CLAR platforma podrazumeva dijetu od nekih stotinak kilograma, ba kao i u sluaju limuzine. Od aluminijuma su napravljena zadnja vrata, kao i komponente ogibljenja.

Ono to je bitno kada je jedan karavan u pitanju je naravno zapremina prtljanika. Serija 5 Touring raspolae sa izdanih 570 litara korisne zapremine. Kada se spuste nasloni zadnjih sedita, dobija se 1.700 litara. To nije sve, jer je poveana i nosivost za 120 kilograma, na 720-730 kilograma u zavisnosti od modela.

Zadnja sedita se preklapaju u odnosu 40:20:40 a zadnji prozor se nezavisno otvara, uz hands free otvaranje zadnjih vrata.

Neposredno nakon lansiranja, serija 5 Touring e biti dostupna sa 2,0-litarskim benzincem sa 252 ks i 350 Nm u modelu 530i. Snaniji turbo estocilindra zapremine 3,0 litre isporuuje 340 ks i 450 Nm u 540i xDrive. Oba motora su uparena sa osmostepenim automatskim menjaem.

Dizeli uvek ine krem ponude meu kupcima, a tu je poznati 2,0-litarski etvorocilindra sa 190 konja i 400 Nm (520d), dostupan uz manuelni estostepeni ili osmostepeni automatski menja. Vei, 3,0-litarski agregat isporuuje 265 ks i 620 Nm (530d), i doazi iskljuivo sa automatskom transmisijom i xDrive pogonom.

Bez obzira na verziju, svi modeli raspolau vazdunim ogibljenjem pozadi i sistemom automatske nivelacije. Za dodatni novac, BMW je spreman da instalira M Sport ogibljenje, sputajui karoseriju 10 milimetara blie tlu, kao i dinamike amortizere, Adaptive Drive sistem sa aktivnom poprenom stabilizacijom, uz integralni sistem aktivnog upravljanja.

Svetska premijera serije 5 Touring je zakazana za mart 2017. u enevi, s tim to prodaja poinje u junu. Dodatne verzije e na scenu stupiti u toku godine.


[01.2.2017 10:26]

RSS
LAcity
01.2.2017 12:00
4
8

Ovo vise ne lici na BMW karavan.
Pretanka zadnja svetla, 100 uglova na stopaljci.
Vise su stopovi Mercedesovski.
Samo fali hrom lajsna iznad uzeg dela i preko gepeka.

Poaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara proitate sledee uputstvo:
Redakcija zadrava pravo izbora komentara koji e biti objavljeni, kao i pravo skraivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadre vreanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mrnju kao i netoleranciju svake vrste nee biti objavljeni. Govor mrnje ne toleriemo.
Zbog ogranienog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (ve objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike izmeu komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite na Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete taan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadrajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati nee biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadraj objavljenih komentara. Miljenja izneena u komentarima su privatno miljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vae ime:


Va komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: