ZOBS se prilagođava uslovima:

Auto - škole "izgurale" izmene zakona

Nakon masovne protestne vožnje ulicama Beograda i nedvosmislenih zahteva za ublažavanje novih propisa koje najavljuje revizija ZOBS-a, iz udruženja Auto-škola Srbije saznajemo da će ipak biti određenih ublažavanja najavljenih paragrafa.

Prema ovoj nezvaničnoj najavi Auto-škole neće imati obavezu vlasništva ili zakupa poligona za obuku, već će njihova izgradnja biti obaveza lokalnih samouprava, a Auto-škole bi ih koristile po dogovorenom rasporedu.

Najavljeni audio i video nadzor teorijske nastave i praktičnog dela vozačkog ispita neće biti obaveza. Ipak država zadržava pravo video nadzora za vreme polaganja testova.

Osim toga, vlasnici Auto-škola se oslobađaju obaveze da njihova vozila B kategorije poseduju tahograf. Tahograf ostaje obavezan za vozila C i viših kategorija. Po svemu sudeći biće i revidiran uslov da ispitivač ne može ispitivati kandidate koje je obučavao, kao i to da će biti omogućeno da više Auto-škola koriste iste računare za obuku.

Zvanično usaglašavanje spornih odredbi se očekuje nakon praznika nakon čega će se pristupiti izradi pravilnika polaganja vozačkog ispita i pravilnika o opštim uslovima koje auto-škole moraju da ispunjavaju.

Dakle, suštinski Auto - škole su u ovoj opštoj ekonomskoj oskudici uspele da "izguraju" određene pogodnosti koje su više prilagođene realnim uslovima poslovanja a manje stvarnim potrebama za ozbiljnom kontrolom obuke vozača.

Na žalost, ovo je naša realnost, jer čak i nabavka računara predstavlja deo "trgovanja" sa državom. Još smo mi daleko od pravog sistema obuke budućih vozača, stoga ne treba se ni čuditi udesima i nesrećama koje oni izazivaju!
[29.4.2015 13:22]

RSS
markos
29.4.2015 14:32
2
1

komentar na kraju vam je suvisan i netacan, auto skole apsolutno nisu krive za nesrece na putevima, sem onih gde je vozac kupio dozvolu, a pri tom ne zna da vozi...daleko od toga da je vozac spreman cim polozi, to se stice iskustvom, a obuka ne moze da traje 5 godina!

Nemanja
30.4.2015 11:03
0
3

Trebalo bi polagati ispit svakih pet godina. Naravno, preduslov je da su ispiti "normalni" i sa "normalnom" cenom.

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: