Domaće:

Kada voziš – parkiraj telefon

Počela kampanja o odgovornoj upotrebi mobilnog telefona tokom vožnje


Premа istrаživаnjimа, rаzgovor telefonom tokom vožnje povećаvа rizik od nаstаnkа nezgode četiri, a pisаnje i čitаnje SMS porukа čаk osam putа! Osim što reaguju sporije, vozači koji koriste telefon tokom vožnje ne zapažaju veliki broj detalja i situacija iz okruženja, što za posledicu često ima nastanak saobraćajne nezgode.
Upravo zbog ove činjenice, Telekom Srbija, je u saradnji sa Upravom Saobraćajne policije MUP-a Srbije i Srpskim komitetom za bezbednost saobraćaja, pokrenuo kampanju „Kada voziš, parkiraj telefon!“ koja ima za cilj promenu stava, odnosno podizanje svesti vozača o opasnostima upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje, kao i povećanje nivoa bezbednosti saobraćaja na putevima.
„Kada voziš, parkiraj telefon!“ je prva društveno odgovorna kampanja koja se, na nacionalnom nivou, bavi problemom upotrebe mobilnih telefona tokom vožnje i rezultat je uspešne međusektorske saradnje, ali i nastojanja Telekoma Srbija da podigne svest ljudi o opasnostima usled upotrebe mobilnog telefona.
Kampanji su se, kao promoteri, pridružili i Ivana Španović i Emir Bekrić, osvajači bronzanih medalja na Svetskom prvenstvu u Moskvi i najbolji atletičari Balkana u 2013. godini.
Ovom prilikom je premijerno emitovan TV spot na kojem će se bazirati medijska kampanja Kada voziš – parkiraj telefon!

Pogledajte ga i zamislite da se to može dogoditi i Vama!

Da pogledate statistiku u vezi sa korišćenjem mobilnih telefona kliknite ovde

[04.11.2013 16:09]

RSS
gille
04.11.2013 20:13
5
0

Spot je brutalno realan

evroskeptik
04.11.2013 20:39
5
1

OK. Telefon je zaista opasnost za bezbednist saobracaja ali sta je sa ostalim dozvoljenim akcijama: pusenje, jelo, pice, domace zivotinje, ...?

sms manijak
04.11.2013 21:26
6
0

Priznajem do ovog filma nisam realno shvatio koliko je to opasno

zvucko
05.11.2013 09:12
5
0

Akcija je za pohvalu, nedostaje samo da Telekom podeli i neki broj BT slušalica uz telefone iz paketa. To bi baš bio konkretan doprinos i primer.

LANCIA
05.11.2013 09:44
4
0

Samo malo kada bi panduri radili svoj posao i kada bi smeli da zaustave i da naplate kazne onim u napucanim kolima,bilo bi mnogo manje nesreca.Ali oni cuvaju svoj posao.

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: