Test

Volkswagen Golf 1.0 TSI

Minimaks

Golf je Golf ma kojeg motora i opreme bio! Paleta nove genearacije počinje od minimalnog benzinskog agregata, što bar po zapremini i broju cilindara nije bilo dostojno ni Golfa MK1 iz daleke 1974

Golf sedme generacije sa trocilindarskim motorom od 999 kubika i 110 KS izaziva konkurenciju na svim poljima Twituj ovo!

Volkswagen Golf, automobilska klasika koja ne popušta pred navalom agresivne konfekcije. Ovako sastavljena rečenica na početku testa, nikako ne znači i krajnju ocenu automobila već samo komentar na vest da je Golf i tokom ove godine najprodavaniji model automobila u Evropi.

„Narod“ zna šta valja, pa je i možda test već dobro poznatog Golfa presipanje iz šupljeg u prazno?

Da izbegnemo tu zamku, odabir je pao na Golf sa najnovijim benzinskim motorom ali najmanje zapremine, najmanje opreme i najmanjom cenom kojom je već sišao na nivo bolje opremljene Dacie.

Dakle ovo je Volkswagen Golf 1.0 TSI, koji na našem tržištu nastupa sa benzinskim trocilindarskim motorom od 110 KS u Trendline opremi za 15.990 evra. Sasvim dovoljno razloga da se odmerimo sa „legendom“.

agregat,
dizajn,
organizacija i kvalitet enterijera,
udobnost,
kočnice,
upravljivost

prtljažnik,
digitalna instrument tabla samo u višim paketima opreme,
visoka cena dodatne opreme

Ništa posebno novo – sve novo
Već na porvi pogled jasno je da novi Golf iako ne deluje fasinantno novo, ali ipak nosi dobar niz promena u odnosu na prethodnika. One su kada se malo bolje pogleda izvedene prilično temeljno i sa stilom, bez da bode u oči riskantnim stilskim eksperimentima. Sada deluje dinamičnije, pomalo agresivnije posebno sa promenama na branicima, haubi i blatobranima.

LED tehnologija i dnevna svetla ocrtavaju sasvim novi i karakterističan svetlosni „potpis“ kako od napred tako i od nazad. U kombinaciji sa nekim od novih modela aluminijumskih točkova, Golf sedme generacije može vrlo lako i za male ponuditi i solidnu količinu sportskog vizuelnog potencijala.

Zahvaljujući novoj haubi, blatobranima i „slomljenom“ boku, novi Golf deluje šire, moćnije i sasvim u skladu sa vremenom koje traži pre svega jasan vizuelni indentitet.

     
 

Premijum a narodski
Za razliku od spoljašnjosti gde je u opisivanju ipak potrebno koristiti prečesto ono čuveno „ali“ kod unutrašnjosti nema dileme.

Enterijer novog Golfa je razigran u veoma dobrom strateškom pravcu. Urađen je beskompromisno uz obilno koketiranje sa kvalitetom prestižnih modela.
Već prvi pogled na unutrašnjost jasno daje do znanja da ovde preovladava kvalitet materijala i izrade ali i kompaknost svakog detalja koji se na kraju grupišu u jednu za ovu klasu izuzetnu ponudu udobnosti i komfora. Skoro savršeno, a sve savršeno je dobro znamo na tankoj liniji razgraničenja sa stereotipom i dosadom. Iskreno, vrlo kvalitetno ali i bez detalja oko kojih bi pali na stražnjicu. Kao student sa prosečnom ocenom 8. Bez šarma onog sa šesticom ali i daleko od štreberske genijalnosti onog sa desetkom.

Sa tačke gledišta prosečnog kupca, konačno je došlo vreme da se i istočno evropska „sirotinja“ udobno i luksuzno smesti u Golf koji pre par godina nije mogla ni da sanja.

Isto ovo je važno i za našu „raju“, jer kada za desetak godina ovaj Golf Mk7 stigne masovno do čoveka na Balkanu, biće na njemu sve cakum pakum, jer kvalitetna je ovo sprava za najmanje tri generacije kupaca. Isto važi i za udobnost.

Sedišta su odlična kao i ogibljenje. Za razliku od recimo Opel Astre koja je postavljena na „dasku“, Golf putem pametno odmerenih amotrizera savrešeno prima na svoja pleća sve neravnine i loše puteve. Pravi auto za naše prilike. Čak ima tu prostora i na zadnjoj klupi za odrasle putnike uz uslov da ne nose previše kofera. Zapremina prtljažnika od 380 litara nije nešto čime bi se novi Golf mogao pohvaliti. Sa setom se sećamo vremena kada je u Golf bez problema ulazila „Bosanka“ mešalica za beton, kofa, lopata i džak cementa pride. Izgradio je taj hiljade kuća i bio najveća komercijalna pretnja TAM-iću.

Jednostavan za upotrebu
Ipak, ako Golf 7 u „trećem“ budućem životu ne postigne sve što smo ovde planirali jedini odgovoran krivac osim malo mesta za „mješalac“ biće opšta digitalizacija ove generacije u skupljim modelima. Srećom, bar što se testiranog tiče nemam ama baš nikakvog problema sa njegovim novim digitalnim instrumentima, prosto zato što početni paket opreme priznaje još uvek kazaljku i obrtomer. Ovo ujedno znači odličnu staromodnu preglednost uz količinu informacija sasvim dovoljnu za receptore i opreativnu memoriju 50+ vozača. Kod baznog modela je zato pojačana dimenzija monitora na centralnoj konzoli koji sada meri 6,5 inča i koja je sasvim prihvatljiva za upravljanje sa jednostavnim korisničkim softverom. Dakle, šta htedoh reći ovim prethodnim izlaganjem. Uprkos novim digitalnim instrumentima, Golf sedme generacije bi mogao biti etalon kako treba organizovati unutrašnjost automobila i radno mesto vozača. Bez greške i bez potrebe bilo kakvog prilagođavanja. Čak je i preglednost solidna. Vozač zaista i to ne samo intuitivno gotovo savršeno „vidi i oseća“ krajnje tačke karoserije.

Volkswagen Golf 1.0 TSI

Motor: 3 cilindra, zapremina 999 ccm, snaga 81 kW (110 KS) pri 5000-5500 o/min, maks. o. moment 200 Nm pri 2000-3500 o/min, menjač manuelni, 6 stepeni
Dimenzije: 4258/1790/1492 mm, međuos. rastojanje 2620 mm, prtljažnik 380 l, rezervoar 50 l, pneumatici 205/55 R16, masa 1.200 kg
Performanse: maks. brzina 196 km/h, ubrzanje 0-100 km/h 9,9 s, prosečna potrošnja na testu 6,5 l/100 km, emisija CO2 109 g/km
Cena: od 15.990 evra
Cena testiranog modela: 21.447 evra

Upravljiv i dobar na kočenju
Dinamika vožnje je iznad očekivanja i to uprkos činjenici da je u pitanju najslabiji agregat iz game.


Upravljač je veoma precizan i savršeno zadržava zadatu putanju a već pohvaljeno oslanjanje nudi odličan balans karoserije kako na otvorenom putu tako i u krivinama. Za sve se osim mudro rešenom sistemu podvozja mora zahvaliti i nešto širem tragu točkova i povećanom međuosovinskom rastojanju. Zbirno ove karakteristike Golf 1.0 TSI čine kompaktnim i neutralnim dok su zahtevi vozača u granicama normalne vožnje. Kočnice funkcionišu gospodski, umereno a efikasno. Tek što sam pomislio da bi njihova akcija mogla biti i snažnija, automobil se zaustavlja upravo na mestu koje sam i predvideo.

Agregat hrabrog srca
I namerno za sam kraj ostavljam pitanje broj jedan. Da li su tri cilindra „poniženje“ za jedan Golf.

Iako sam deklarisani pripadnik grupe ljutih protivnika takozvane „down size“ filozofije, potpuno novi trocilindarski TSI razoružava. Drugovi i drugarice, priznajem javno, spreman sam da dobrovoljno „revidiram stav“.

Na samom početku druženja sa njegova tri cilindrića, još dok je hladnog starta klepetao i poskakivao bio sam spreman uporediti osećaj sa onim iz osamdesetih godina prošlog veka u Peglici (Fiat 126). Tom Fiatu Made in Poljska, čak je i Fićina četvorocilindarska „makina“ od 750 kubika bila pojam uglađenosti. I eto danas jedan potpuno novi Golf poseduje agregat od svega 250 kubika radne zapremine više nego Fića. Ludilo! Ipak budite bez brige! Kada postigne radnu temperaturu, samo iskusno uvo može da oseti manjak jednog cilindra.

Jednim pogledom

Karoserija

Udobnost

Izgled

4,4

Napred

4,5

Funkcionalnost

4,4

Pozadi

4,3

Kvalitet izrade

4,4

Ukupno:

4,40

Ukupno

4,40

Ponašanje u vožnji

Enterijer

Vozne osobine

4,4

Funkcionalnost

4,4

Performanse

4,4

Dizajn

4,4

Kočnice

4,4

Ponuda prostora

4,3

Ukupno:

4,40

Kvalitet materijala

4,4

Motor

4,4

Završna obrada

4,5

Menjač

4,4

Ukupno:

4,40

Cena

4,5

Prosečna ocena: 4,414

Uprkos prirodnoj neravnoteži masa, trocilindarski motor sa svojih pozamašnih 110 KS i 200 Nm obrtnog momenta je do perfekcije izbalansiran i što je još važnije itekako spreman za dobra dela.

Startuje neverovatno agilno a još je ubedljivija njegova potencija pod uticajem dobrog obrtnog momenta na srednjim brzinama prilikom preticanja. Brzina niže, pun gasa i Golf raketica je već obavila posao. Deklarisanih 9,9 sekundi do stotke u praksi deluju sasvim realno. Za razliku od prve generacije jednolitarskih trocilindraša koji su pružali malo a trošili mnogo, ova nova generacija uprkos tendenciji da „traži“ obrtaje, troši u granicama normale. Kod testiranog Golfa to se kretalo u rasponu od 6 do 8 litara u zavisnosti od režima vožnje. Sasvim prihvatljivo!

I molim na ovom mestu, ne pitajte ono čuveno „a koliko će trajati takav mali agregat“ jer nisam baba vračara. Za sada, dok je nov sve to deluje prilično savršeno. Za pravu dijagnozu kvaliteta trocilindarskog agregata nakon recimo 300.000 kilometara pitaćemo Cigu iz vica.

I šta reći na samom kraju? Golf 1.0 TSI je automobil gotovo bez vidljive slabosti, sa visokom ocenom građanske prosečnosti na nivou 4,40 poena. Njegova akcijska cena na našem tržištu od 15.990 evra pogađa pravo u centar sve one koji od automobila očekuju jednostavnost, pouzdanost i naravno dobru cenu u drugoj prodaji.

Zaista je Minimaks!

Tekst: Miodrag Piroški
Foto: Igor Pejović, Branko Avramović
30038
Postavljeno: 04.08.2017

Arhiva: Testovi

Rubrika: Uporedni testovi
Postavljeno: 08.11.2018

Peugeot Partner i Citroen Berlingo VU

Preko dve decenije Peugeot Partner i Citroen Berlingo lideri su u kategoriji lakih dostavnih vozila. Nova generacija donosi brojna poboljšanja i inovacije, što joj je odmah donelo titulu "Van of the year" za 2019. godinu


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 30.10.2018

Renault Captur 1.3 TCe/150 EDC

Nakon Renaulta Scenic, Megana i izvesnog Mercedesa Classe A, red je na Capturu da usvoji novi 1.3 TCe, ovoga puta u verziji od 150 KS. Sportski mini SUV ili običan "naduvenko", proverili smo tokom sedmodnevnog druženja


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 24.10.2018

Peugeot 508 GT 2.0 BlueHDi/180

Da li je sa novim 508 Peugeot najavio kraj limuzinama u D segmentu? Ukoliko je suditi po nasledniku jeste, njegov stil koketira sa kupeima tipa Audi A5 Sportback i BMW Serie 4 Gran Coupe


Ford Ka+ Active 1.5 TDCI/95

22.10.2018

Opel Grandland X 1.2 Turbo/130 Ultimate Tekst sa video prilogom!

20.10.2018

VW Touareg III 3.0 V6 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

12.10.2018

Renault Megane 1.3 Tce/140 Intense

10.10.2018

Citroen Berligo 3 1.5 BlueHDi/130 XTR Tekst sa video prilogom!

05.10.2018

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi/130 Automatic

01.10.2018

Dacia Duster Confort 1.2 TCe/125 4x4

17.08.2018

Ford EcoSport 1.5 TDCI/100 Titanium

01.08.2018

Mazda MX-5 RF

29.07.2018

Renault Megane RS

14.07.2018

Citroen Berlingo

07.07.2018

Kia Stinger 2.2 CRDi 4x2 GT-Line automatic

29.06.2018

Peugeot 508 2.0 BlueHDi/180 EAT6 GT-Line

26.06.2018

Mitsubishi L200 2.2 DI-I Insyle 4WD A/T

21.06.2018

Lada Vesta 1.6 16V Tekst sa video prilogom!

16.06.2018

Volvo XC40 D4 AWD Tekst sa video prilogom!

07.06.2018

Fiat Tipo SW 1.4 T/120 TNG

05.06.2018

Renault Scenic 1.3 Tce/160 Bose Energy

29.05.2018

AUDI A6 – 50TDI V6 quattro Tiptronic Tekst sa video prilogom!

18.05.2018

Opel Crossland X 1.6 D/120 Innovation

16.05.2018

Peugeot 308 1.2 Puretech 130 EAT8 i BMW Serie 1 118i/136 automatik

05.05.2018

Alfa Romeo Stelvio Super 2.2 JTDm 210 Q4

19.04.2018

Jaguar E-Pace First Edition S 2.0 180 Tekst sa video prilogom!

12.04.2018

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5/163 2WD

07.04.2018

Toyota Land Cruiser 2.8 D-4-D Tekst sa video prilogom!

31.03.2018

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 140 ST- Line

28.03.2018

DS7 Crossback 2.0 BlueHDi Perfomance Line +

22.03.2018

Kia Soul EV

15.03.2018

Audi A8 50 TDI quattro Tekst sa video prilogom!

07.03.2018

Jeep Compass 1.6 Multijet/120 4x2 Limited

27.02.2018

Citroen C4 Cactus 1.2 PureTech

23.02.2018

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x2 Prestige

17.02.2018

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

14.02.2018

Opel Grandland X 1.6D Ultimate

06.02.2018

Hyundai KONA 1.6 T Tekst sa video prilogom!

02.02.2018

Renault Scenic 1.5 dCi Hybrid Assist Zen

29.01.2018

Dacia Duster 1.5 dCi 110 4x4 Tekst sa video prilogom!

24.01.2018

Opel Insignia Sports Tourer OPC Line 2.0 CDTI/170

17.01.2018

BMW 630d GT Tekst sa video prilogom!

10.01.2018

Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi/120 Shine

03.01.2018

Suzuki Swift 1,2 Dualjet Tekst sa video prilogom!

29.12.2017

Ford Fiesta 1.5 TDCi protiv VW Polo 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

27.12.2017

Renault Alaskan 2.3 dCi/190 Intens automatic

11.12.2017

Dacia Logan MCV Stepway 1.5 dCi/90

05.12.2017

Volvo XC60 D5 AWD Tekst sa video prilogom!

29.11.2017

Ford Fiesta 1.5 TDi/120 Titanium

26.11.2017

Jaguar F-Type 3.0 V6 Cabrio Tekst sa video prilogom!

21.11.2017

Kia Picanto 1.0

18.11.2017

Mitsubishi ASX 1.6 Intense 2WD Tekst sa video prilogom!

15.11.2017

Suzuki Ignis 1.2 AllGrip (4WD) Tekst sa video prilogom!

09.11.2017

Kia Stonic 1.6 CRDi/110

07.11.2017

VW Arteon 2.0 TDI Elegance Tekst sa video prilogom!

02.11.2017

Peugeot 308 1.5 BlueHDi/130 GT-Line

31.10.2017

BMW X3 M40i Tekst sa video prilogom!

27.10.2017

Infiniti Q60 Tekst sa video prilogom!

21.10.2017

Citroen C3 Aircross

19.10.2017

Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo /165 Innovation

13.10.2017

Renault Megane GT TCe 205 EDC Tekst sa video prilogom!

10.10.2017

Hyundai i30 1,4 T-GDI Tekst sa video prilogom!

05.10.2017

Opel Crossland X Innovation 1.2 Turbo/110 Automatic

27.09.2017

Seat Ibiza 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

22.09.2017

Renault Koleos 2.0 dCi/175 4WD CVT Intens

19.09.2017

Mazda 2 G90 Takumi Tekst sa video prilogom!

15.09.2017

BMW i8 Tekst sa video prilogom!

13.09.2017

Range Rover Velar V6 3.0 D300 Tekst sa video prilogom!

07.09.2017

Citroen C3 1.6 BlueHDi/75 Feel

05.09.2017

Dacia Duster 1.5 dCi 110 Laureate Tekst sa video prilogom!

30.08.2017

Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

26.08.2017

Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 Highline 4Motion Tekst sa video prilogom!

22.08.2017

Smart Cabrio Electric Drive Tekst sa video prilogom!

19.08.2017

BMW i3 (94 Ah) Tekst sa video prilogom!

18.08.2017

Renault Captur 1.5 dCi/110 Initiale Paris

11.08.2017

Volkswagen Golf 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

04.08.2017

Peugeot 5008 2.0 BlueHDi/150 Allure

01.08.2017

Volvo V90 Cross Country D5 Tekst sa video prilogom!

27.07.2017

Nissan Micra 1.5 dCi/90

24.07.2017

Mercedes-Benz E 220 d 4Matic All Terrain Tekst sa video prilogom!

20.07.2017

Renault Kadjar 1.6 TCe/165 Extended Grip

17.07.2017

Ford EDGE 2.0 TDCi/180 Tekst sa video prilogom!

14.07.2017

Kia Rio 1.2/84 KS

10.07.2017

Land Rover Discovery 5 Tekst sa video prilogom!

03.07.2017

Kia Optima 1.7 CRDi EX Business DCT

26.06.2017

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Tekst sa video prilogom!

19.06.2017

Peugeot 308 Tekst sa video prilogom!

17.06.2017

Subaru Outback 2.0D Lineartronic Exclusive Sport

12.06.2017

VW E-Golf Tekst sa video prilogom!

05.06.2017

Citroen SpaceTourer 2.0 BlueHDi/150 Bussines Lounge

02.06.2017

Hyundai Ioniq 1,6 GDI Hybrid Tekst sa video prilogom!

29.05.2017

Alfa Giulietta 1.6 JTDm/120 TCT

22.05.2017

Dacia Sandero 1.0 SCe 75 Autentic Tekst sa video prilogom!

15.05.2017

Volkswagen Up 1.0 MPI Tekst sa video prilogom!

09.05.2017

Peugeot 5008 1.6 THP/165 EAT6 GT-Line

01.05.2017

Renault Zoe Z.E. 40 Edition One

24.04.2017

Mazda6 CD175 AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

19.04.2017

Ford Kuga ST-Line 2.0 TDCi/150 4WD PowerShift

10.04.2017

Opel Zafira 2.0 CDTI/170 EcoFlex

03.04.2017

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm/180 Sport

27.03.2017

BMW 520d Luxury Line Tekst sa video prilogom!

20.03.2017

Renault Twingo GT

14.03.2017

Audi Q5 2.0 TDI Quattro Stronic Tekst sa video prilogom!

02.03.2017

Renault Grand Scenic 1.5 dCi/110 Intens

23.02.2017

Ford Ka+ 1.2 Ti-VCT 85 KS Ultimate

20.02.2017

Toyota Corolla 1.6 Valvematic Sol

18.02.2017

Kia Niro

13.02.2017

Audi Q2 Sport 1.4 TFSI Tekst sa video prilogom!

10.02.2017

Opel Mokka X 1.6 CDTi/110

07.02.2017

Land Rover Discovery Sport 2.0 HSE TD4 Tekst sa video prilogom!

04.02.2017

Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium Navi Sport

30.01.2017

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Elegance Tekst sa video prilogom!

27.01.2017

Citroen C3 1.2 PureTech/82 Feel

23.01.2017

Peugeot 3008 2.0 HDi Allure Tekst sa video prilogom!

19.01.2017

Bimota DB9 Brivido Tekst sa video prilogom!

16.01.2017

Toyota C-HR 1.2 C-ULT

09.01.2017

Chrysler Pacifica LX

05.01.2017

Fiat Spider 124 1.4 MultiAir

02.01.2017

Nissan Navara DC 2.3 dCi 190 Tekst sa video prilogom!

29.12.2016

Ford Edge 2.0 TDCI/210 Sport

26.12.2016

Kia Sportage 2.0 CRDI/136 4x4

23.12.2016

Ford Mustang 2.3 EcoBoost S Tekst sa video prilogom!

20.12.2016

Fiat Panda Cross 1.3 Multijet/80 4x4

16.12.2016

Mazda CX-5 CD150 TAKUMI

12.12.2016

Peugeot 3008 2.0 BlueHDi/150 GT Line Tekst sa video prilogom!

09.12.2016

BMW 730d xDrive (Long) Tekst sa video prilogom!

05.12.2016

Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Elegance Tekst sa video prilogom!

28.11.2016

Renault Scenic 4 1,6 dCi/130

25.11.2016

TOYOTA Hilux Double Cab 2.4 D-4D Tekst sa video prilogom!

21.11.2016

Renault Kadjar Iconic Energy dCi 130 4WD

18.11.2016

Audi Q3 2.0 TDi Quattro S-tronic/S-line Tekst sa video prilogom!

14.11.2016

Fiat Tipo 1.4 T-Jet/120 Lounge

10.11.2016

Opel Astra 1,6 CDTI Tekst sa video prilogom!

07.11.2016

Citroen C3 1.2 PureTech 82 & 110 KS

03.11.2016

JAGUAR F-PACE R-SPORT 3.0d 300 AWD Tekst sa video prilogom!

31.10.2016

Mercedes-Benz G 500 4x4² Tekst sa video prilogom!

26.10.2016

Peugeot 208 1.2 PureTech/110 Allure

20.10.2016

Opel ADAM Jam 1.2

13.10.2016

Renault Clio 1.5 dCi/110

10.10.2016

2017 Cadillac XTS 3.6

06.10.2016

Renault Megane Estate 1.6 GT

28.09.2016

Citroen C4 Picasso 2.0 BlueHDi/150 Exclusive

21.09.2016

KIA Sportage 1.6 GDi EX Fresh

06.09.2016

Suzuki Vitara 1.6 VVT Elegance 4WD

01.09.2016

Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTi/110 Innovation

24.08.2016

Audi A6 2.0 TDI Quattro S Tronic S-Line

22.08.2016

Peugeot 2008 1.2 Pure Tech/110 i 1.6 BlueHDi/120

18.08.2016

Renault Clio Dynamique Energy TCe 90 Stop/Start GT Line

16.08.2016

BMW C650 Sport

08.08.2016

Citroen E-Mehari

04.08.2016

Peugeot 308 SW 1.2 Pure Tech/130 i 1.6 BlueHDi/120 GT-Line

28.07.2016

Fiat Tipo 1.3 MJTD Opening Edition Plus

23.07.2016

Mazda3 Sport G120 TAKUMI

12.07.2016

DS3 1.6 BlueHDi/120 Sport Chic

07.07.2016

Renault Talisman Grandtour 1.6 dCi/130 EDC

30.06.2016

Subaru BRZ

21.06.2016

Nissan Qashqai 1.2 DIG-T 2wd X-TRONIC 360 Plus

13.06.2016

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost/125 i 1.5 TDCI/95

07.06.2016

Kia cee’d 1.0 T-GDI/120 GT Line

28.05.2016

Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe Easy-R

26.05.2016

Mazda MX-5

18.05.2016

Ford S-Max 2.0 TDCi/180 4WD PowerShift Titanium

13.05.2016

Peugeot Partner Tepee Outdoor 1,6 BlueHDi/120

03.05.2016

Jeep Cherokee 2.2 MultiJet 185 Limited

27.04.2016

Mazda CX-5 2.2 D/150 Dynamique

20.04.2016

Opel Astra 1.6 CDTi136 Dynamic

14.04.2016

Kia Venga 1.6 CRDi/125 Premium

05.04.2016

MINI Cooper S JOHN COOPER WORKS

29.03.2016

Renault Espace 1.6 dCi 130 Life

23.03.2016

Fiesta Red & Black Edition 1.0 EcoBoost/140 ks i ST 1.6/182 ks

15.03.2016

Opel Karl 1.0 Cosmo

10.03.2016

Fiat 500X 1.6 MJT/120 vs. 1.4 MultiAir/140 DCT

05.03.2016

Fiat Tipo 1.6 Multijet Tekst sa video prilogom!

01.03.2016

Peugeot 308 1.6 GTi/270

26.02.2016

DS4 Crossback BlueHDi/180 EAT6 i DS4 2.0 BlueHDi/150

19.02.2016

Kia Picanto Sport 1.25 MPI

16.02.2016

Ford C-Max 1.5 TDCi/120 Titanium

10.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens Tekst sa video prilogom!

02.02.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

25.01.2016

Nissan X-Trail 1.6 4WD Tekna

22.01.2016

Dacia Logan MCV 1.5 dCi Life Plus Tekst sa video prilogom!

19.01.2016

Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD Tekst sa video prilogom!

15.01.2016

Kia Sorento 3 2.2 CRDi Automatic EX Exclusive

14.01.2016

Opel Astra 1.4 T/125 Innovation Stop&Start

05.01.2016

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

29.12.2015

Renault Twingo 0.9/90 EDC

21.12.2015

Dacia Duster URBAN Explorer 1.5 dCi 110 4x4 S&S

16.12.2015

Jeep Renegade 2.0 Multijet/140 4WD Automatic Limited

08.12.2015

Opel Adam Rocks

02.12.2015

Honda HR-V 1.6 i-DTEC 2WD Tekst sa video prilogom!

23.11.2015

Fiat 500 1.2 Lounge

18.11.2015

Mazda CX-3 Skyactiv-1.5 D

11.11.2015

Citroen Berlingo XTR 1.6 BlueHDi/120

02.11.2015

MINI One Countryman Tekst sa video prilogom!

27.10.2015

Fiat 500X 1.4 MultiAir/140

22.10.2015

Peugeot 208 1.2 Pure Tech/110 Feline

07.10.2015

Kia Optima Hybrid

01.10.2015

Citroen C4 1.6 BlueHDi/120 Feel

30.09.2015

Renault Kadjar 1.5 dCi/110 EDC

25.09.2015

Renault Espace 1.6 dCi/160 EDC Initiale Paris

12.09.2015

Citroen DS5 1.6 THP/165

05.09.2015

Renault Captur 1.5 dCi/110

28.08.2015

Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution TOP

20.08.2015

Citroen C4 1.2 PureTech 110KS

13.08.2015

Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Peugeot 308 1.6/205 GT

24.07.2015

Peugeot 308 GT 2.0 BlueHDi

22.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Mazda2 SKYACTIV 1.5 G-115 Revolution Top Soul Red Tekst sa video prilogom!

03.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Mercedes-Benz V 250 BlueTEC AVANTGARDE Lang Tekst sa video prilogom!

15.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique vs. Smart Forfour Tekst sa video prilogom!

26.05.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

BMW X6 xDrive 30d Tekst sa video prilogom!

20.04.2015

Hyundai i20 1.4 CRDI/90

30.03.2015

Smart ForTwo 1.0 Tekst sa video prilogom!

24.03.2015

BMW Active Tourer 218d Tekst sa video prilogom!

02.03.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Volkswagen Passat 2.0 TDI BlueMotion Tekst sa video prilogom!

14.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Toyota Yaris 1.33 VVT-i Lounge Tekst sa video prilogom!

22.01.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Megane Coupe 1.2 TCe 130 Energy GT Line

03.01.2015

Chevrolet Tahoe 5.3 V8 LS

30.12.2014

Toyota Aygo 1.0 x-play + x-touch Tekst sa video prilogom!

27.12.2014

Jeep Grand Cherokee 3,0 MultiJet Summit Tekst sa video prilogom!

12.12.2014

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

JEEP Cherokee 2.0 MJTD Tekst sa video prilogom!

18.11.2014

Mercedes GLA 220 CDI 4Matic AMG Line Tekst sa video prilogom!

13.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Citroën C-Elysée 1.2 Vti Tekst sa video prilogom!

27.10.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi vs Renault Clio 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

22.10.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Opel Insignia Country Tourer 4x4

16.09.2014

Mercedes-Benz 220 CDI BlueTEC AMG Line Tekst sa video prilogom!

11.09.2014

Peugeot 308 1.6 BlueHDi

03.09.2014

Honda CRV 1.6 i-DTEC Comfort

25.08.2014

Jaguar XF Premium Luxury 2.2d Tekst sa video prilogom!

18.08.2014

Toyota Verso 1.6 D-4D Stella Tekst sa video prilogom!

13.08.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Premium Tekst sa video prilogom!

21.07.2014

Mazda 3 Sport 2.0i G165 / Mazda 3 Sport CD150

12.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Kia Cee’d 1.6 GDi / Kia Cee’d 1.6 CRDi

04.07.2014

BMW 220 d

27.06.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Nissan Qashqai 1.5 dCi/110 Acenta Tekst sa video prilogom!

12.06.2014

BMW 518d

02.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Toyota Auris Hybrid

14.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Mercedes-Benz ML 350 i BMW X5

03.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Mazda 3

26.04.2014

Nissan Micra

21.04.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

BMW X5 Xdrive 3.0 D

11.04.2014

Renault Megane 1.2 TCe GT Line 130 Energy

07.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

VW Golf vs Peugeot 308

26.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Honda CR-V 2.0 i-VTEC Black Edition

18.03.2014

Toyota Corolla

15.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Suzuki SX4 S-Cross

25.02.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi

19.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Sol

12.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Insignia 2.0 BiTurbo Tekst sa video prilogom!

06.02.2014

Nissan Qashqai 1.6 dCi

04.02.2014

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

31.01.2014

Honda Jazz 1,2 S i–VTEC Tekst sa video prilogom!

29.01.2014

Mazda6 2.0i Attraction

27.01.2014

Renault Grand Scenic 1,6 dCi Tekst sa video prilogom!

24.01.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

SsangYong Korando 2.0d 4x4 Style Tekst sa video prilogom!

16.01.2014

Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID Tekst sa video prilogom!

14.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat Panda 4x4

20.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC

09.12.2013

Hyundai ix35 2.0 CRDi GL Impression

06.12.2013

Nissan Juke Nismo

27.11.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Kia pro_cee’d Tekst sa video prilogom!

08.11.2013

Dacia Dokker Tekst sa video prilogom!

05.11.2013

Peugeot 2008 Tekst sa video prilogom!

01.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Tekst sa video prilogom!

25.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Honda Civic 1.8 Sport

15.10.2013

Mercedes E220 CDI

04.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Captur Tekst sa video prilogom!

27.09.2013

Opel Mokka Tekst sa video prilogom!

21.09.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

KIA cee’d Tekst sa video prilogom!

16.08.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

09.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Subaru XV Tekst sa video prilogom!

05.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Opel Adam

28.06.2013

Toyota RAV4, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe Tekst sa video prilogom!

21.06.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Audi A3 - BMW serija 1 - Mercedes-Benz A klase Tekst sa video prilogom!

24.05.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Hyundai Santa Fe

17.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Škoda Citigo

26.04.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Mercedes-Benz ML 250 BlueTec Tekst sa video prilogom!

12.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Honda CR-V Tekst sa video prilogom!

05.04.2013

Fiat 500 L

29.03.2013

Seat Mii

27.03.2013

Peugeot 301 Tekst sa video prilogom!

22.03.2013

Mercedes-Benz GL500

15.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Hyundai i20 Tekst sa video prilogom!

06.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Toyota Yaris Hybrid

01.02.2013

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

25.01.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Renault Clio Tekst sa video prilogom!

18.01.2013

Audi A3

16.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Renault Grand Scenic Tekst sa video prilogom!

28.12.2012

Volkswagen Golf VII

21.12.2012

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Alfa Romeo Giulietta

14.12.2012

Honda Civic Sedan

12.12.2012

Fiat Panda

07.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Mercedes A klasa i BMW Serija 1

16.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Renault Megane GT Line

23.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Toyota GT 86 Tekst sa video prilogom!

05.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Hyundai i30 Tekst sa video prilogom!

21.09.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Kia Rio Hatchback

03.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Toyota Hilux

31.07.2012

Tata Nano

18.07.2012

Kia Rio Sport Sedan

13.07.2012

Toyota Prius

10.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Honda Civic

29.06.2012

Renault Twizy

20.06.2012

BMW 320d Tekst sa video prilogom!

15.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Mini Cooper S Coupe vs Renault Twingo Gordini

25.05.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Opel Astra GTC Tekst sa video prilogom!

21.05.2012

Mercedes-Benz B klasa

11.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Toyota Avensis Tekst sa video prilogom!

04.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Fiat Punto Classic vs Dacia Sandero

30.03.2012

Ford Kuga vs Jeep Compass vs Toyota RAV4

26.03.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Range Rover Evoque

24.02.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Mercedes-Benz ML

17.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Toyota Yaris

31.01.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Renault Megane RS Trophy

20.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Hyundai i40

04.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Hyundai Elantra

21.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

KIA Rio

13.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

KIA Picanto

29.11.2011

Hyundai Veloster

18.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Jeep Grand Cherokee

08.11.2011

Infiniti FX English version

03.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Nissan Micra English version

03.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Suzuki Kizashi English version

01.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Mercedes C180 Coupe English version

15.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Hyundai ix35 vs KIA Sportage English version Tekst sa video prilogom!

08.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Hyundai ix20 English version

31.05.2011

Honda CR-V English version Tekst sa video prilogom!

27.05.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Audi A7 i Vlado Georgiev Tekst sa video prilogom!

10.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Automobili cene do 10.000 evra

02.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Volvo S60 English version Tekst sa video prilogom!

08.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Lexus IS 200d

11.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

VW Passat English version Tekst sa video prilogom!

26.02.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Mitsubishi ASX English version

18.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Chery Tengo English version

10.02.2011

Michelin zimski test

04.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Suzuki Swift vs Suzuki Swift English version

25.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Seat Ibiza ST English version

14.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Nissan Juke English version Tekst sa video prilogom!

06.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Audi RS5 vs BMW M3 English version

03.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

VW MultivanGP

14.12.2010

BMW 730d Tekst sa video prilogom!

13.12.2010

Audi A1 vs MINI Cooper English version

10.12.2010

Hyundai i30 English version Tekst sa video prilogom!

09.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

KIA Sorento

03.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Dacia Duster vs Chery Tiggo English version

26.11.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Nokian Z G2

11.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

VW Touareg English version Tekst sa video prilogom!

22.10.2010

Citroen DS3 / Peugeot RCZ / Renault Megane RS

12.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Honda CR-Z Tekst sa video prilogom!

05.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Mercedes E Cabriolet

28.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Nissan GT-R

10.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Toyota RAV4

27.08.2010

Alfa Romeo MiTo

24.08.2010

Fiat Punto Classic LPG

20.08.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Nokian Z G2

12.08.2010

Mazda 6

11.08.2010

Nissan 370Z

10.08.2010

Toyota Avensis

09.08.2010

Nissan Qashqai Tekst sa video prilogom!

05.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Chery Ego Tekst sa video prilogom!

30.07.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Renault Sport

20.07.2010

Toyota Auris

19.07.2010

Citroen C3 Tekst sa video prilogom!

16.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Jeep Cherokee

13.07.2010

Mazda MX-5

12.07.2010

KIA Soul

06.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Hyundai ix35 Tekst sa video prilogom!

28.06.2010

BMW 530d Tekst sa video prilogom!

25.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Audi S5 Coupe vs Audi S5 Cabrio

18.06.2010

KIA pro_cee’d

17.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Chevrolet Spark Tekst sa video prilogom!

15.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Audi Allroad

07.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

FIAT 500 Abarth

01.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Toyota iQ
III deo - Enterijer i oprema

24.05.2010

MTM Audi TT-RS

20.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

29.04.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Mazda CX-7

08.04.2010

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

03.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Opel Astra

30.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

FIAT Punto Classic Dynamic LPG 1.2
1. deo - uvod

05.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Toyota Land Cruiser 150 D-4D Tekst sa video prilogom!

22.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Mazda 3 i Kia Ceed

12.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Renault Megane Grandtour Tekst sa video prilogom!

09.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

BMW 320xd

01.02.2010

Audi A5 Sportback Tekst sa video prilogom!

29.01.2010

Honda Accord
4. deo - vozna dinamika
Tekst sa video prilogom!

28.01.2010

VW Golf GTD

22.01.2010

Hyundai i30 1,6 CRDi Tekst sa video prilogom!

20.01.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

11.01.2010

BMW Serija 5 GT Tekst sa video prilogom!

08.01.2010

Toyota IQ 1,0 VVT
2. deo - motor

31.12.2009

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Seat Exeo Tekst sa video prilogom!

29.12.2009

Dacia Sandero Stepway i Suzuki SX4

25.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Dodge Caliber SRT4 Tekst sa video prilogom!

14.12.2009

VW Golf GTI Tekst sa video prilogom!

11.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Dodge Journey

27.11.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Lexus RX vs BMW X5 vs Audi Q7

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Volkswagen Polo

09.11.2009

VW Passat CC

05.11.2009

Mazda 6 SW

04.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Toyota iQ
1. deo - uvod

30.10.2009

Porsche 911 GT3

29.10.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Honda Jazz

23.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Alfa Romeo MiTo vs Mini Cooper S

13.10.2009

Honda Accord
3. deo - enterijer i oprema

09.10.2009

Hyundai Sonata

07.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Toyota Urban Cruiser

06.10.2009

Porsche Panamera

05.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Mercedes-Benz E klasa

25.09.2009

Mazda 3

24.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Mini Clubman

22.09.2009

BMW Z4

17.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

VW Scirocco

07.09.2009

Audi A5 Cabriolet

04.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Audi TT RS

21.08.2009

Renault Thalia

19.08.2009

Toyota Avensis Wagon

17.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Hyundai Santa Fe

05.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Opel GT

20.07.2009

Seat Leon FR TDI

15.07.2009

Opel Astra GTC i Kia Procee'd

14.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Carlsson Smart

26.06.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Nissan Qashqai +2

18.06.2009

Miloš Pavlović & Toyota iQ

17.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Ford Fiesta

12.06.2009

Hyundai i20 i Opel Corsa

11.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Renault Laguna Coupe

08.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Kia Pro_cee'd
4. deo - oprema

02.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Mercedes C180 Kompressor i C220 CDI

26.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Hyundai iX55

19.05.2009

Ford Focus RS

18.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Škoda Superb

08.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Toyota Avensis vs Honda Accord vs Mazda 6

04.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Porsche Boxster S

17.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Alfa Romeo MiTo

14.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Hyundai i10 vs Kia Picanto

03.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Mercedes-Benz GLK

27.03.2009

Honda Accord
1. deo - uvod

25.03.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Lexus IS

20.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

VW Golf VI

16.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Jeep Wrangler vs Land Rover Defender

06.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Maserati Quattroporte S

02.03.2009

Automobilske navigacije

26.02.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Kia Procee'd
3. deo - servis i održavanje

13.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Porsche Cayman S

03.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Mercedes A160 CDI

22.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Ferrari California

09.01.2009

Shuanghuan sCEO 2,4 4WD

05.01.2009

Dacia Sandero 1,6 MPI

02.01.2009

Kolica za pijacu

31.12.2008

Audi Q5 2,0 TDI

30.12.2008

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Suzuki Splash 1,2 GS
3. deo - servis i održavanje

23.12.2008

Michelin Pilot Alpin 3

22.12.2008

Subaru Forester

18.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Maserati GranTurismo S

08.12.2008

Lexus RX400h

05.12.2008

VW Passat CC

04.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Seat Ibiza 1,6 16v

02.12.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
2. deo - vožnja

24.11.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Fiat 500, Hyundai i10 i Suzuki Splash

04.11.2008

Audi RS6, Audi Q7 V12 TDI

03.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Renault Twingo GT

27.10.2008

BMW X6 xDrive 35D

24.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Porsche 911 Carrera 4S

03.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Honda Accord 2,4 Executive

29.09.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
1. deo - uvod

16.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Isuzu D-Max Crew LS 3,0 td

26.08.2008

Peugeot 308 RCZ

21.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Suzuki Splash 1,2
1. deo - uvod

30.07.2008

BMW X5 3,0d i VW Touareg 3,0 V6 TDI

22.07.2008

Honda Legend 3,5 V6

14.07.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Nissan GT-R

07.07.2008

Citroen C5 2,7 V6 HDI Exclusive

04.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Opel Corsa OPC 1,6

09.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Mitsubishi Lancer Evolution

03.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Pneumatici

23.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

SsangYong Kyron 2,7 CDi

21.05.2008

VW Passat 2,0 TDI Highline

16.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
3. deo - zaključak

05.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Mazda 6 MZR 2,0

15.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Toyota Land Cruiser V8 D-4D Luxury

04.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Opel Astra Sedan 1,6

25.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Škoda Fabia 1,4 16v Elegance
2. deo - zaključak

18.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Mazda 2

05.03.2008

Audi A4 2,0 TDI

03.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Renault Laguna 2,0 dCi

27.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Opel Antara 2,0 CDTI

15.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Volkswagen Multivan 2,5 TDI

05.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Peugeot 308 1,6 HDi

29.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
2. deo - motor, menjač i donji prostor

23.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

BMW 530xd

17.01.2008

Audi A3 2,0 TDI Ambition

14.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Citroen C6 2,7 HDi i Citroen DS 21 "Ajkula"

24.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Porsche 911 GT3

18.12.2007

Nissan Tiida 1,8 Tekna

14.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Fiat 500 1,3 MultiJet 16v Sport

12.12.2007

Mercedes CLS 320 CDI

07.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Seat Altea Freetrack 2,0 TDi

05.12.2007

Opel Corsa 1,7 CDTI Cosmo
3. deo - zaključak

04.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Ferrari F430 Scuderia

23.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Toyota Auris 1,6

07.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

VW Caddy Combi 1,9 TDI

26.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi Cosmo
2. deo - donji postroj i pogon

19.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Honda Civic sedan 1,8 i-VTEC SE

10.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Škoda Fabia 1,4 MPI Confort
1. deo - uvod

04.10.2007

Gumpert Apollo

26.09.2007

Fiat Bravo 1,9 MJ 16v 150KS

21.09.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Dodge Nitro 2,8 CRD

12.09.2007

Ford Mondeo 2,0 TDCi Trend Plus

10.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Hyundai i30 1,4 Comfort

04.09.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi

29.08.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Alfa Romeo 159 V6 3,2 JTS Q4

22.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Toyota Corolla 1,6 VVT-i

07.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Honda CR-V 2,2 CTDi

20.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Hyundai Grandeur 2,2 CRDI

13.07.2007

Mercedes C280

11.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Mini Cooper S

03.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Toyota Hilux 3,0 D-4D i Mutsubishi L200 2,5 DI-D

08.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Isuzu D-Max Crew Cab LS 3,0

25.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Toyota Auris 1,4 D-4D

11.05.2007

Audi TT 3,2 Quattro

04.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Suzuki Swift 1,3 GS

28.04.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

SsangYong Rexton II Prestige Plus 2,7 XVT

24.04.2007

Jeep Wrangler i Jeep Willys

19.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Škoda Fabia II 1,4

16.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Peugeot 307 1,6

04.04.2007

Toyota Avensis 2,0 D-4D Luna

03.04.2007

VW Jetta 2,0 TDI Confortline

02.04.2007

Toyota Yaris 1,3
3. deo - zaključak

30.03.2007

Škoda Roomster 1,4 TDI

26.03.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Jeep Trailhawk Concept

13.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
2. deo - motor

16.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Ford Transit Van 330 SWB

13.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Jeep Compass 2,3 i Suzuki Grand Vitara 2,0

25.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Sol
2. deo - motor i ponašanje u vožnji

20.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 2,3 MPS

02.01.2007

Mali automobili

28.12.2006

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
1. deo - uvod

25.12.2006

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Porsche Cayenne S 4,5 V8

23.11.2006

Toyota Yaris 1,3 VVT-i

21.11.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRDI i Range Rover Sport TD

20.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Chevrolet Lacetti
3. deo - zaključak

24.10.2006

Range Rover Sport TD V6 HSE

19.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Peugeot 207 1,6

17.10.2006

Ford Focus ST

12.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
3. deo - servis

09.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Renault Megane 2,0 dCi

26.09.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
2. deo - enterijer

25.09.2006

Hyundai Santa Fe

22.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Dodge Caliber 2,0 CRD SXT

14.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Ford Focus Wagon 1,6
3. deo - zaključak

07.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Dacia Logan 1,5 dCi

31.07.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Ford Fiesta ST 2,0

04.07.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
1. deo - uvod

29.06.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Honda Civic 2,2 i-CDTi

27.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Seat Ibiza 1,4

20.06.2006

VW Jetta 1,9 TDI i Renault Megane Sedan 1,5 dCi

19.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
2. deo - enterijer

13.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Opel Zafira 1,9 CDTI OPC Line

06.06.2006

Ford Focus 1,6 Wagon
2. deo - enterijer

05.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Hyundai Accent 1,5 CRDi

30.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Renault Megane 2,0 RS Luxe i Ford Focus ST 2,5T

09.05.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited
2. deo - pogon i održavanje

08.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Toyota RAV4 2,2 D-4D Executive

02.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

VW GOLF V 1,9 TDI 4Motion

18.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D

07.04.2006

Toyota Yaris 1,3 Sol

06.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Peugeot 407 Coupe 2,7 V6 HDi Sport Pack

31.03.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Renault Megane 1,5 dCi
5. deo - zaključak

17.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Renault Megane 2,0 dCi

14.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

VW Polo 1,9 TDI Carat

07.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Suzuki Swift 1,3

28.02.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

Fiat Grande Punto 1,4 8V Dynamic

21.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

Toyota Hilux 2,5 D-4D i Isuzu D-Max 3,0 TD

09.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Peugeot 1007 1,4

07.02.2006

Renault Megane 1,5 dCi
4. deo - vozne osobine

02.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Citroen C3 1,6 HDi i Renault Clio 1,5 dCi

26.01.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Mercedes Benz B 200 Turbo

24.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Škoda Octavia Combi 4x4 1,9 TDi

16.01.2006

Renault Megane 1,5 dCi
3. deo - enterijer

04.01.2006

Nissan Xterra

03.01.2006

Peugeot 307 CC 2,0 HDi Pack Sport

29.12.2005

Citroen C-SportLounge

27.12.2005

Peugeot 107 1,4 HDi Trendy

16.12.2005

Toyota Aygo 1,0

09.12.2005

Nissan Micra 1,2

05.12.2005

VW Passat 1,9 TDi Confort

02.12.2005

Citroen C1 1,4 HDi Pack

29.11.2005

Seat Leon 2,0 TDI

24.11.2005

BMW M6

21.11.2005

Ford Focus SW 1,6 TDCi Ghia

11.11.2005

VW Fox 1,2 Confort

10.11.2005

Renault Megane 1,5 dCi
2. deo - karoserija

04.11.2005

Citroen C5 Break 2,0 HDi i Renault Laguna Estate 2,2 dCi

28.10.2005

BMW 750 Li

27.10.2005

Peugeot 407 SW 2,0 HDi

20.10.2005

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited

18.10.2005

Dacia Logan 1,4 MPI

10.10.2005

Hyundai Tucson 2,0 CRDi

07.10.2005

Citroen C4 1,4 16V Coupe VTR

04.10.2005

Chevrolet Spark 0,8

29.09.2005

Toyota Corolla 1,4 D-4D

26.09.2005

Honda Jazz 1,4

26.09.2005

Nissan Pathfinder 2,5 dCi

23.09.2005

Ford Fiesta 2,0 ST

20.09.2005

Honda Civic 1,6 16V

06.09.2005

Tigar Prima

31.08.2005

Daihatsu Sirion 1,3 X

30.08.2005

Seat Altea 1,6 Stylance

26.08.2005

Renault Megane 1,5 dCi

26.08.2005

Audi A4 2,0 TDI

25.08.2005

Renault Scenic 1,6 16V GPL

24.08.2005

Peugeot 107 1,0 Trendy

23.08.2005

Kia Cerato 1,5 CRDI

09.08.2005

Renault Trafic Generation 2,5 dCi Privilege

01.08.2005

VW Golf Plus 1,9 TDI Comfort

26.07.2005

Jeep Grand Cherokee 5,7 HEMI

19.07.2005

Ford Fiesta 1,6 TDCi Ghia

05.07.2005

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Rhythm'n'Blues

30.06.2005

Nissan X-Trail

27.06.2005

Honda Jazz 1,4 i Mitsubishi Colt 1,3

23.06.2005

Renault Laguna 2,0 GT

23.06.2005

Peugeot 1007 Vitamine

20.06.2005

Citroen C3 Pluriel 1,4 HDi

10.06.2005

Peugeot 607 2,7 V6 HDi Signature

06.06.2005

Isuzu D-MAX 3,0 TD Crew Cab

27.05.2005

BMW 320i i 320d

25.05.2005

VW Golf V GTI

20.05.2005

Seat Toledo 1,9 TDI Reference

13.05.2005

Citroen C3 1,4 16V Sensodrive Stop/Start

06.05.2005

3000 km sa Renault Espace 2,2 dCi Aluminium

26.04.2005

Škoda Octavia Combi 1,9 TDi

22.04.2005

Honda Jazz 1,4

21.04.2005

Audi A6 3,0 TDI Quattro

29.03.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

25.03.2005

Ford Mondeo 2,2 TDCi Clipper Titanium

22.03.2005

Peugeot 307 1,6 HDi i Renault Megane 1,5 dCi

18.03.2005

BMW X3 3,0d

15.03.2005

Citroen C4 1,6 HDi 92 KS Pack

11.03.2005

VW Caddy Life 1,9 TDi

02.03.2005

Peugeot 307 SW 2,0 HDi i Ford Focus C-Max 2,0 TDCi

28.02.2005

Seat Altea 2,0 TDi

23.02.2005

Toyota Prius 1,5

17.02.2005

Honda Jazz 1,4

14.02.2005

Mitsubishi Colt 1,3

11.02.2005

Peugeot 407 2,2

07.02.2005

Seat Ibiza Cupra 1,9 TDi / 160 KS

02.02.2005

VW Golf 1,9 TDi / 90 KS Confort

31.01.2005

Nissan Micra 1,2

25.01.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

24.01.2005

Citroen C5 1,6 16V i 1,6 HDi

20.01.2005

Dacia Logan 1,6 MPI

15.01.2005

Renault Modus 1,4 16V Luxe Privilege

10.01.2005

Ford Focus 1,6 Ti-VCT Titanium

05.01.2005

Mercedes G55 AMG

31.12.2004

Toyota Land Cruiser 3,0 D-4D

29.12.2004

Škoda Octavia 2,0 TDi Ambiente

22.12.2004

Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail i Toyota RAV4

22.12.2004

Honda Jazz 1,4

22.12.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDI 16V 110 KS

23.11.2004

Honda Jazz 1,4

22.10.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V 110 KS

21.09.2004

Chrysler 300C

15.11.2004

Opel Corsa 1,3 CDTi

30.11.2004

BMW 645 Ci

16.10.2004

Peugeot 407 SW 1,6 HDi

21.10.2004

Fiat Idea 1,4

24.10.2004

Toyota Corolla 2,0 D-4D

28.10.2004

Peugeot 307 CC 2,0 16V

31.10.2004

Porsche Carrera 911 S

3.11.2004

Mitsubishi Outlander 2,0

8.11.2004

Aston Martin DB9

11.11.2004

Fiat Panda 1,2

12.09.2004

Citroen C3 X-TR 1,4 HDi 92 KS

15.09.2004

VW Polo 1,9 SDi

22.09.2004

Hyundai Tucson

25.09.2004

Peugeot 206 1,4 HDI

1.10.2004

RENAULT Megane 2,0 RS

10.08.2004

MERCEDES-BENZ C180 Kompressor

14.08.2004

HONDA FR-V

19.08.2004

FORD Fusion+

24.08.2004

ŠKODA Octavia 1,9 TDI

29.08.2004

BMW 760 Li

2.09.2004

CITROEN Xsara Picasso 1,6 HDi 16V Exclusive

8.07.2004

HONDA Civic Sedan 1,6 ES AT

12.07.2004

RENAULT Grand Scenic 1,5 dCi/100 KS Luxe Privilege

17.07.2004

SEAT Cordoba 1,9 TDi Sport

22.07.2004

TOYOTA Corolla Verso 2,0 D-4D

27.07.2004

MERCEDES-BENZ SLK 200 Kompressor

3.06.2004

LOTUS Elise 111R

10.06.2004

TOYOTA Corolla Wagon 1,6

18.06.2004

AUDI A3 2,0 TDi

13.05.2004

CITROEN C2 1,1

27.05.2004

FORD Focus C-Max 1,8 Trend

4.04.2004

TOYOTA Avensis D-CAT

9.04.2004

RENAULT Kangoo 4x4 1,9 dCi Privilege

14.04.2004

MAZDA 3 Sport

19.04.2004

FIAT Idea 1,3 JTD

24.04.2004

SEAT Leon 1,9 TDI

3.05.2004

BMW X3 3,0i

3.03.2004

RENAULT Clio Sport

8.03.2004

MERCEDES E320 4MATIC Avantgarde

13.03.2004

HONDA CR-V

17.03.2004

TOYOTA RAV4 2,0 D-4D Executive

22.03.2004

ŠKODA Fabia RS 1,9 TDi 130

27.03.2004

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

31.03.2004

LAMBORGHINI Gallardo

2.02.2004

VOLVO S60 2,4 D Summum

9.02.2004

SAAB 9-5 Wagon

16.02.2004

RENAULT Laguna 1,6 16V GPL Expression

23.02.2004

OPEL Vectra Caravan 3,0 CDTI

5.01.2004

HONDA Accord 2,4 Executive

11.01.2004

MITSUBISHI Lancer

19.01.2004

VW Beetle Cabrio

26.01.2004

MAZDA 3 1,6i

2.12.2003

VW Touran 1,9 TDi Comfort

9.12.2003

RENAULT Megane Coupe Cabrio 2,0

16.12.2003

SUZUKI Ignis 1,5

23.12.2003

PEUGEOT Partner 1,9 D

30.12.2003

CHEVROLET Corvette V8 5,7

1.11.2003

RENAULT Megane Grand Tour i Megane Sedan

5.11.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

12.11.2003

CHRYSLER Sebring 2,7 LE

19.11.2003

FORD Tourneo Connect 1,8 TDCi

26.11.2003

FIAT Panda

4.10.2003

LEXUS RX 300

7.10.2003

SMART Roadster Coupe

11.10.2003

MERCEDES SL 55 AMG

14.10.2003

RENAULT Trafic 2,5 dCi 16V Passenger

18.10.2003

FORD Fusion 1,4 TDCi

21.10.2003

MINI One D

27.10.2003

FORD Focus C-Max

28.08.2003

CITROEN Pluriel 1,4i

2.09.2003

OPEL Meriva 1,6

6.09.2003

DAIHATSU Copen

12.09.2003

FIAT Stilo 1,8

16.09.2003

NISSAN 350 Z

19.09.2003

CHRYSLER Crossfire

27.07.2003

RENAULT Scenic II

31.07.2003

OPEL Signum 3,2 V6

4.08.2003

MERCEDES Vito i Viano

8.08.2003

DAEWOO Nubira II

12.08.2003

FIAT Doblo Cargo 1,9 DS High Roof

17.08.2003

PEUGEOT 807 3,0 V6 SV Pullman

22.08.2003

BMW Z4 3,0i SMG

27.06.2003

ALFA ROMEO 156 2,4 JTD

4.07.2003

HYUNDAI Getz 1,4

13.07.2003

ŠKODA Octavia Combi 1,8T RS Pack Sport

20.07.2003

FORD Streetka

26.05.2003

RENAULT Megane Coupe 1,5 dCi

1.06.2003

SEAT Alhambra 1,9 TDI

7.06.2003

TOYOTA Corolla Verso 1,6

11.06.2003

PEUGEOT 307 Break 1,6 16V XT

16.06.2003

AUDI A3

20.06.2003

OPEL Meriva

25.04.2003

LANCIA Thesis 2,4

30.04.2003

HYUNDAI Terracan 2,9 CRDI

6.05.2003

SEAT Cordoba 1,9 SDI Stella

13.05.2003

PEUGEOT Partner Ushuaia Grand Raid 1,6 16V

18.05.2003

TOYOTA Avensis Wagon 1,8 VVT-i

25.03.2003

FORD Fiesta Coupe 1,6 Trend

2.04.2003

SSANGYONG Rexton

14.04.2003

MITSUBISHI Pajero 3,2 DI-D

1.03.2003

CITROEN C8 2,2 16V HDi

11.03.2003

FORD Focus ST 170

5.02.2003

RENAULT Espace 1,9 dCi Authentique

14.02.2003

FORD Mondeo ST220

11.01.2003

TOYOTA Land Cruiser 3,0 D4-D

17.01.2003

SAAB 9-3 2,0t

21.01.2003

CITROEN Berlingo

26.01.2003

ALFA ROMEO 147 GTA

10.12.2002

RENAULT Kangoo 1,5 dCi 80 KS

21.12.2002

SUBARU Forester 2,0X AWD

26.12.2002

ŠKODA Superb 1,9 TDi Classic

4.01.2003

NISSAN 350 Z

12.11.2002

RENAULT Megane II

20.11.2002

HONDA Accord

3.12.2002

MAZDA 6 Sport

11.10.2002

FORD Fiesta 1,4 TDCi

18.10.2002

FERRARI Enzo Ferrari

25.10.2002

DAEWOO Kalos

31.10.2002

AUDI RS6 Avant

4.11.2002

MERCEDES SL 500

26.09.2002

PEUGEOT 307 SW 2,0 HDi

6.10.2002

KIA Sorento

29.08.2002

OPEL Vectra GTS

29.08.2002

VW Polo 1,2 6V

3.09.2002

Goran_Goran
04.8.2017 00:06
25
48

Skoro odličan: 4,41 ;)

Ljudi Golf je Golf mogu svi ostali samo da duvaju u prste


lazar bojanic
04.8.2017 01:49
40
22

ja cu ga kupiti ako zaista predje tih 300.000 Km bez greske ...do tada cu sacekati jer im nista ne verujem posle svih problema sa TSI i prevara sa TDI motorima

"stari" TSI su imali prvo gumeni kajs za razvod pa je kajs pucao ...onda su stavili lanac pa se lanac teglio ...sad su opet ubacili kajs pa se nadamo da je treca sreca ....da ne spominjem probleme sa wate gate-om na turbinama itd.

lepo je verovati da je nesto dobro ali postoje i razumne granice do kojih se mogu kockati sa svojih 16.000 zelembaca, tesko zaradjenih ...

jednostavno sve sto se dogadja sa nemackim proizvodjacima generalno je iznelo na videlo kakva je to licemerna grupa likova ...jedni su uhvaceni da su napravili software ali su im rekli to ne smete da koristite (Bosch) , onda su drugi (VW-AUDI) taj software ugradili da se kao ne zna i godinama vikali ma kavi ljudi sta vam je to je jako cista tehnologija...treci (Mercedes) sve vreme pricaju sa nama je sve u redu ali ipak evo ubacicemo i mi novi software ....ja se pitam zasto kad je sve u redu ???

mnogo je to sitnih i krupnih koraka da bi sad neko verovao da su oni kao bas super posteni , vredni i disciplinovani ...prevaranti najobicniji i to svi do reda , oce da zarade pare pa kad zagadimo celu planetu onda cemo disati pare valjda ako evoluiramo ...ako ne , onda na skrge valjda ?

Jedini pravi put da se smanji ucesce NOx , azotnih oksida ,je onaj kojim su posli japanski konstruktori a to je smanjenje kompresije na oko 14:1...zato i verujem da je i BMW u lazima samo mudro cuti i ne prodaje dizele na USA trzistu ...dok evo Mazde sa dizelima ovde u Teksasu i Americi , nicega se boje jer japanci izgleda imaju cast i obraz iako vole pare ali ipak neki limiti postoje ...

I na kraju da zakljucim , nikakav software nece resiti probleme na zahvacenim motorima uz zadrzavanje performansi ...da bi se izduv procistio potrebno je smanjiti kompresiju ili smaniti snagu , dovodjenjem manje goriva na sagorevanje ...posto kompresija tesko moze softverski da se smanji ostaje samo da se ubaci manje goriva ...mozda je moguce finijim brizgaljkama bolje rasprsiti gorivo ali opet to nije software nego hardware ...

to sto se USA agencija kao slozila sa ponudjenim soft. resenjem za ovdasnje trziste , to opet nema nikakve veze sa mozgom jer ovde je sve biznis ...ok lazes , krades e sad plati ....neke brige oko zastite okoline sad vise i nema , vazno je da su inkasirali oko 14 milijardi pa dalje cemo lako ...ionako je ugled dizela i VW-a ovde pao na najnize grane i cene idu ka dole a stari automobili i ne vrede nista ...


Pozz iz Teksasa

Ružni
04.8.2017 01:53
39
12

Odličan test, uglavnom se slažem sa autorom.
Malo sam razočaran što je propuštena prilika da se restajlingom zameni torziona osovina pozadi multilinkom, kao što je imaju jači modeli od početka. No i ovako ovaj Golf ima bolju upravljivost, tiši je i udobniji od gotovo svih rivala bez obzira na cenu, što je autor i primetio. Preporučujem autoru da testira novi 1.5 benzinski motor sa 150 ili varijantu sa 130 konja, zato što je u pitanju motor sa Milerovim ciklusom, i po mom mišljenju, jedan od najboljih motora koji postoje. Posle dvonedeljnog maltretiranja, prosečna potrošnja mi je bila tek malo više od 5 (PET!) litara. Izuzetno me zanima kako bi se taj motor ponašao u našim putnim uslovima i sa našim gorivom.
Potpuno se slažem i sa komentarima o unutrašnjosti i ergonomijom pokazivača i komandi. Dobra stara BMW - VW škola, ruka na menjaču i svi važni dugmići su pod prstima, posle dva sata se naviknete na komande klime i multimedije bez skretanja pogleda sa puta. Posle toga vam svaki konkurent dođe kao neuspela kineska kopija.
Kritike autoru: dugo mi bode oči kad god pročitam "trocilindarski motor" ili nešto slično. Ako se nešto završava na -ski, označava pripadnost, što znači da se može napisati "cilindarski zid", ili "cilindarsko dno" ali za motor se može reći samo "trocilindrični", "četvorocilindrični" itd.
Isto i za "potentan motor". Zar nije uobičajeno značenje prideva "potentan" ono medicinsko? Za motor, kao mehanički sklop, se valjda kaže "snažan"? Znam jednu profesorku srpskog jezika i književnosti koja za ovakve pesničke slobode "potencira" jedinice na pismenim zadacima :-)

Konj u trku
04.8.2017 07:21
20
27

Ovako predstavljen Golf ne ostavlja dilemu nikakvu pa mi se čak sada čini prihvatljivim sa tri cilindra kao gradsko-međugradsko prometalo. Ne vidim razlog da za 12.000 kupim Daciu Sandero ili 500L pored ovog Golfa.

Odlična recenzija, tehnički i stilski na nivou Džeremija samo onako na naš način. Jes dobro ono za mešalicu,velika istina jer je i moj stric sa Golf 2 i prikolicom odhranio porodicu kao zidar

Bane
04.8.2017 07:58
52
0

Poštovana redakcijo,
da li ste sigurni da je model sa vašeg testa u Trendline opremi?
Vež duže vreme sam zainteresovan za kupovinu Golfa 7 i dobro sam upoznat sa linijama opreme i kako sve to izgleda u praksi.
Po svemu sudeći, rekao bih da je Golf sa vašeg testa u Comfortline opremi, jer Trendline ima drugačija sedišta (ova su Comfortline i u Trendline ne mogu čak ni dodatno da se poruče), nema multifunkcionalni volan, takođe na eksterijeru niklovana lajsna na prednjem delu koja spaja maglenke, kao i niklovana lajsna na zadnjem delu ispod branika a koja ide iznad improvizovanih izduva ugrađenih sada u branik dolaze tek u Comfortline opremi. Takođe i boja materijala koja uokviruje instrumente na kontrolnoj tabli je kod modela sa testa tamno siva kao u Comfortline opremi, dok u Trendline ide svetlo siva i sl.
Tako da kažem, po svemu sudeći gotovo sam 100% siguran da ste testirali model koji je u Comfortline opremi a takav ne košta 15.990 evra. Za cenu akcijskog Trendline-a od 15.990 evra za pomenuti motor ste u pravu, ali taj auto ne izgleda kao ovaj koji ste vi testirali. Model koji ste vi testirali u salonima sam ja za testne modele dobijao ponude od 18.990, 19.600, 19.900. Novi su i skuplji. Proverite.

Amfilohije
04.8.2017 08:27
29
11

Može li plin u ovo?

Miloš
04.8.2017 09:19
39
3

Zanimljivo bi bilo uporediti ovaj model sa fokusom 1.0 ekobust, koji sa boljom opremom i nagradjivanim motorom (6 god zaredom) košta 2000 evra manje

moron
04.8.2017 09:44
51
8

Meni je dizajn golfa ok, ergonomija dobra, prostor je dobar za tu klasu, perfomanse na papiru i u praksi su ok, ali ...
Dva su "ali".
Najpre, "kradiljvost" vozila te grupacije je tolika, da meni takav rizik u životu prosto ne treba. U casino kada udješ, nešto ćeš možda i da dobiješ ... Prosto, toliko je drugih brendova koji su manje "kradljivi".
Ono što je drugo "ali", jeste pitanje pouzdanosti i šta meni po tom pitanju dosadašnja praksa meni bliskih "VW ljudi" govori.
Dva od prijatelja su na "zupčastom" 1,4 TSI morali da menjaju glave motora (oba na manje od 30 kkm). Posle oba i "kartere". Oba im dosta ulja troše (svaki uvek po novu kanticu Castrola negde u kolima obavezno ima). Kupljeni su praktično istovremeno. Ista serija očito.
Treći prijatelj na "lančanom" 1,2 TSI menja set razvoda maltene svake godine (mislim da ih je već pet puta zamenio). Praktično, kada menja ulje i filtere, on menja lanac i sve ostalo što uz to ide. Ali, on i dalje VW hvali i kaže da će opet da ga kupi ( i to baš ovaj novi 1,0 TSI). Problem sa "lastiš lancem" smatra (neotklonjivom) serijskom greškom, koja ne utiče na njegovu opštu pozitivnu ocenu kvaliteta VW vozila.
Gledajući ta tri prijatelja i njihove nesporne probleme saTSI motorima ( ja bih to nazvao problemom ), mislim da nema danas PR "priopćenja" koja bi mene ubedila da su TSI motori pouzdani i da su stoga dobar izbor za mene. Jer, za mene nije dobar izbor da u džepu nosim bombu kašikaru i da sebi govorim "Ma, možda neće pući ..." Ne bih da me "raznese", jer ja toliko para nemam, da bih sa osmehom podneo eventualni "promašaj".
Tačno je da će za jedno 300.000 km da se pokaže da li je ovaj 1,0 TSI popravio pouzdanost ili ne u odnosu na prethodnike. Ali, ne interesuje me, jer ne mogu toliko da čekam. Kupiću nešto drugo. Nešto što se u prethodnih 10-ak godina nije toliko "izblamiralo" kao TSI.

Rikošet
04.8.2017 10:07
22
4

Neću pitati koliko će trajati, ali hoću koliko 1.0 TSI manje košta VW u odnosu na recimo 1.2 TSI i šta krajni kupac dobija od činjenice da mu VW za iste pare prodaje automobil sa jednom svjećicom, kablom, klipom manje... kraćim blokom, radilicom, bregastom itd... Da je ovo neka sreća pa ne bi na mobile.de od ponuđenih 10.000 Golfova (od 2008. do danas) samo 226 bilo sa 1.2 TSI motorom...

Raša
04.8.2017 10:21
14
1

Bane je 100% u pravu, pride ima i parking senzore. Čudim se i podatku o 346 litara gepeka, u tabeli stoji 380? Znam da je kod fokusa "šeta" od 277 do 363 litre iako auto nema klizače, sve zavisno da li se uračubnava rupa za rezervni točak. Kod golfa je valjda 380 bez rupe? Pred pojavu FL u vreme BG sajma, prodavali su sedmicu za 14000. Da li je to politika kuće pred pojavu FL modela inače, samih SRB dilera ili je posledica DieselGate-a? Da li se takav popust može očekivatu i pred pojavu Golfa8?

#Rasa

Greska je u tekstualnom delu. Hvala na ispravci! 380 L je deklarisan prtljaznik

Redakcija

miki
04.8.2017 10:32
25
18

Kad sam seo u ovoga trocilindraša, naježio sam se!
Na prvom kretanju, motor mi se ugasio! Kao da krećem sa nekim Jugom. Kad krene da prima gas, to izgleda baš neprirodno, da ne umem da ga kontrolišem.
Enterijer, kao u autima od pre 10 godina. Ovde se ništa promenilo nije. Napretka nema.
Najveća razlika u odnosu na golf 5-6-7 je što je ovaj dobio trocilindraša.
E ako je to napredak, onda zlo.

Stefan
04.8.2017 11:52
23
18

Staviti dizajn u PREDNOSTI ???
Da se covek dobro zamisli

LAcity
04.8.2017 14:17
29
36

Ajmo strucnjaci, kako to da je Golf sa 4.25m kraci 20cm od Astre i Fokusa, a komforniju zadnju klupu sto se kolena tice Golf ima za +11cm. Golf najkraci u klasi a ima vise mesta u kabini.
Preglednost unazad Golf bolji od Astre i Fokusa.
Rasporedi komandi, opet Golf bolji.
110ks je vise nego dovoljno, a 200Nm su do skoro imali dizeli 2.000ccm.
Zasto je Golf najprodavaniji ako je los kako tvrdite?
Ja nisam ljubitelja Golfa, ali ne mogu sebe da lazem da nije kralj klase.
Pre par dana izasla vest, slike I video BMW testira buducu seriju 1 pored Golfa 7, kako bi bio siguran da ce nova serija 1 biti uspesna. Kao etalon uzeli su Golfa, ne Fokusa, Astru ili Megan. Vec Golfa. Mislite o tome!

lazar bojanic
04.8.2017 15:25
8
10

napravih lapsus calami u mom prethodnom postu ...

nije wate gate nego waste gate na turbini ...


boki
04.8.2017 15:38
31
4

Cisto da podsetim da, takodje 3cilindricni, Ford Focus 1.0i turbo 100ks moze u Srbiji da se kupi za okruglo 12.000eur. Dakle, celih 4.000eur manje od Golfa.
A i Focus se pravi u Nemackoj, radnici primaju nemacke plate.

Mistral
04.8.2017 17:05
19
21

Dokle doseže plastika branika od pozadi. Čist plastični primerak Golfa 6!
Cilindar manje, plastike mnogo, a cena opasno jaka.
VW Golf je bio i ostao auto za jage.
Škoda, Punto, konkurenti koje golf gleda u auspuh.

BB
04.8.2017 19:22
19
7

A zašto je ofarban u temeljnu boju?

Nikola
04.8.2017 21:47
14
17

Civic.................veliki razmak, pa svi ostali.....

lazar bojanic
04.8.2017 21:57
26
14

LAcity:

"Ajmo strucnjaci, kako to da je Golf sa 4.25m kraci 20cm od Astre i Fokusa, a komforniju zadnju klupu sto se kolena tice Golf ima za +11cm. Golf najkraci u klasi a ima vise mesta u kabini."

Prosto ...manji je gepek sedi se uspravnije i sedalni deo je nesto kraci , ali sve u svemu nebitno ...toliko retko nazad nekog vozim da mi je sve dobro ... kao pozitivne primere bih tu doda i30 i Ceed

"Preglednost unazad Golf bolji od Astre i Fokusa."

Mislim dodas kamericu i ko te pita za preglednost ???
Moja Honda Civic je u drugom od dole paketu opreme i ima dve kamere i ekran od 7"


"Rasporedi komandi, opet Golf bolji."

raspored je isti godinama , dobar pristup ...sto manje menjas , ljudi se sve lakse navikavaju

"110ks je vise nego dovoljno, a 200Nm su do skoro imali dizeli 2.000ccm."

jeste dovoljno i to se slazem ali je motor pod ogromnim znakom pitanja ...sve sam objasnio u mom prvom postu


"Zasto je Golf najprodavaniji ako je los kako tvrdite?"

Pa i CocaCola se prodaje i ljudi je piju ali nije bas zdrava? To sto nest ima prodju uopste ne znaci da je i dobro i kvalitetno ...
Inace nismo od juce ...ljudi su ovce , a to se najbolje vidi na izborima, recimo kod nas a bogami i u USA ...

"Ja nisam ljubitelja Golfa, ali ne mogu sebe da lazem da nije kralj klase."

Bio nekad a sada samo u EU ...u USA nikada nije bio nista posebno a tek sad nece biti ...nemojte generalizovati neke stvari samo sa EU iskustvom , svet je mnogo vise od toga ...kral klase je recimo Corolla gledajuci ceo svet

"Pre par dana izasla vest, slike I video BMW testira buducu seriju 1 pored Golfa 7, kako bi bio siguran da ce nova serija 1 biti uspesna. Kao etalon uzeli su Golfa, ne Fokusa, Astru ili Megan. Vec Golfa. Mislite o tome!"

Trendovi su trendovi ...ne moze BMW da prevaspitava silne ovce , moze samo da deo njih , bogatiji deo, prevuce u drugo stado i uzme im jos vise para ali im obezbedi i jos veci ego ...sve je u patkometriji , takvi su ljudi

Realno mislim da je golf izdao sebe negde izmedju modela III i IV ....nisam siguran

m77
04.8.2017 22:06
10
28

Vrele Gume i VW Golf imaju jednu veliku sličnost

Što je više konkurencije i što ih više napadaju oni su sve samouvereniji i bolji. Onako sa visine pišaju na sitne ribe pljuckavice

LAcity
04.8.2017 22:21
19
42

@lazar bojanic
Golf je raketa za plastikanera Hondu !
Golf ima ergonomiju koja je ustaljena decenijama. Udobniji je od plastikanera. Čovek koji zdravo razmišlja kupi Golfa da ne pogreši.
Novi motor 1.0 TSI je najsavršeniji na svetu. 200 njutna kad te lupi od pozadi misliš da je Civic RS, a troši upola manje. Izbačen je jedan cilindar viška i sad je pravi.
Od Golfa je udobniji samo Fiat Grande Punto. On je iskorišćen maksimalno dobro i zato se pravi evo već više od 10 godina.

Milan
04.8.2017 22:41
20
6

@Lazar Bojanic
Kolega, cemu toliko jeda na golfa, nisam to od vas navikao? obicno ste hladno razumski nastrojeni i cini mi se dosta objektivno sagledavate stvari (koliko je moguce, svi smo ljudi).
Ja sam se nedavno preselio iz Avensisa u golfa VII 1,6 TDI i posle 10.000km mogu reci da sam prilicno zadovoljan. Ranije sam imao i Golfa VI sa istim motorom i mogu reci da je VW uradio ogroman posao na ogibljenju kod sedmice. Od vecito tvrdog automobila, postao je sasvim pristojno udoban automobil C segmenta. Ako tu nije najbolji, ono gde sam siguran da je ostao najbolji je zvucna izolacija. Tu japanci u ovoj klasi ne mogu da pridju ni blizu.
Gepek ima zaista mali, 380l je sa rupom za tocak i to je najveca mana. Prostor u kabini nije dobijen na racun sedalnih elemenata vec na racun konzervativnog dizajna. Focus III, pa i Mazda 3 su izgubili pola metra vise na haubu, vozac sedi u drugoj polovini vozila i naravno da nije ostalo mesta za prtlaznik i kabinu.
Ovaj novi 1,0 benzinac sam probao u A3 pre neki dan, zaista i ja sam bio iznenadjen kako dobro reaguje a uz to je i tih i malo trosi sudeci po kompjuteru. Prijatelj je A3 sa ovim motorom kupio na nekoj akciji za 17.000 evra, sto je svakako najbolja ponuda u klasi.
Za kraj, potpuno se slazem da bi kazne za prevare sa izduvnim gasovima trebalo da su drakonske, ali na zalost izgleda da ne zivimo u pravednom svetu, ni ovde u Srbiji, a izgleda ni u dalekom Teksasu ako ste jos tamo.
Pozdrav

Lektor
05.8.2017 07:15
26
2

@ Ruzni

Pravougaoni, cetvrtasti, kupasti, cilindricni kao oblici. Motor ocito nije cilindricnog, niti trocilindricnog oblika, vec kao predmet sa 3 cilindra unutar recimo pravougaonog bloka motora - trocilindarski.

Pao bi ti meni na popravni...

Bozo
05.8.2017 07:39
16
10

Siguran sam da nikad necu kupiti nesto sto ima 1000 kubika, a ima vise od dva tocka, koliko god "potentno" izgledao na papiru, pa makar se vozio taksijem. Golfa inace ne mogu da komentarisem, jer je golf pojava za neku dublju analizu ili cak psihoanalizu. Ali, naisao sam na interasantnu "raspravu" izmedju @LAcity i @Lazar Bojanic. Ima argumenata i na jednoj i drugoj strani, sto znaci da je istina negdje na sredini, mada Lazar, uz duzno postovanje, po malo potvrdjuje moje misljenje da "nas" covjek u tudjini veoma brzo postaje stranac. Pozdrav za sve, a posebno za Ruznog. Doputovao na odmor ko zna sa kakvom "spravom", pa proradila nostalgija ;-)

LAcity
05.8.2017 10:24
22
17

LAcity u 22:21 nisam ja. Opet se budala potpisuje tudjim imenom.
@ Lazar Bojanic
Tvoja Honda Civic je 20.100€
To je 5.000€ vise od Golfa, a te dve kamere za voznju unazad su doprinele da dobije jedva 4 zvezdice na N-Cap testu. Ovo je redizajn Golfa I nakon 4 godine jos uvek je najbezbedniji, a Civic do redizajna nece imati ni 3 zvezdice. Delovi za Civic su 3x skuplji, a servisa ima za Hondu ko gaca u filmovima za odraslu decu.

Bimba
05.8.2017 16:35
15
20

Das ist auto!

Orka black
05.8.2017 17:08
12
27

@ Lazar Bojanic
Deki te sije komentarima, pa sve te pobija ko kolje za paradajz. Honda ako je ti vozis je tvoja subjektivna stvar. Honda Civic za 10 generacija nije prodala koliko VW za 7. Civic da je savrsen ko sto tvrdis, bio bi blizu Korole, za pocetak. Ti kad bi seo u Golfa koji kosta 21000e kao pandan tvom Civicu, ti bi mislio da si u svemiru.

lazar bojanic
05.8.2017 18:22
16
11

@Milan

nisam ozlojedjen ali tolike godine ispiranja mozga su ucinile ponesto ... ne znam da li se secate koliko puta je 1.4tsi dobio nagradu "Engine of the year" ? Pa recimo nesto manje od desetak puta ... Sigurno ne znate da se ovde u USA samo nekoliko meseci pre izbijanja skandala VW sepurio po reklamama kako je TDI tehnologija cista kao suza ...onda su se stvari preokrenule i lavina je srusila sve !

Sto se tice zvucne izolacije i vesanja ja se slazem sa vama ...

Sto se tice zvucne izolacije Civic najnovije generacije koji trenutno vozim je vec napravio ogroman iskorak u tom pravcu a Mazda se pokrenula i najavila da ce novi CX-5 (vec se prodaje i u EU i USA) i nova sestica biti unapredjeni po tom pitanju ... Mazdu jos nisam probao ali sto se Honde tice to je to savim u nivou sa EU konkurencijom pa i sa Golfom

Pposto sam vozio i A3 dok sam radio sa nemcima , mogu da kazem da je to solidan auto ali preskup . Ovde u USA ga ima veoma retko , cena je preko 30.000$ a recimo A4 moze da se dobije vec od 36.000 i njih ima dosta vise

Mazda je izgubila puno na haubi jer ima jedan mali izduvni lonac odmah pored motora kako bi se povecao obrtni moment na niskim obrtajima i bocnu liniju dalekok lepsu nego Golf pa je tu takodje izgubila ...ja sam inace vozio novu Mazdu 3 sadasnje generacije i mogu vam reci da je to odlican automobil... ima mana ali zna da izmami osmeh cesto

Na svakom od nas lezi odluka , ja sam rekao da ja ne bih rizikovao sa VW motorima ...jednostavno je sad vec previse , ima i drugih izbora ...

@LAcity

moj Civic je 21.600 ali dolara , tako da cene izmedju EU i USA trzista nisu za poredjenje ... ali slicno opremljen Golf sa 1.8 turbo motorom ovde u USA izadje otprilike kao moj Civic

Svaki novi Civic od modelske godine 2016 ima multilink pozadi i lezi zalepljen za zemlju kao pegla , tih je i udoban , prosto klizi kad se vozi ... ovde je to jedan od veoma cestih automobila , servisa ima na sve strane ... na prvih 6000Km trosi 8.1 litara na 100Km uglavnom 90% gradske voznje ala NBG stil ...mnogo ? Ja mislim da nije ... Civic je narastao i sad u njega mogu da stanu dva coveka 185cm i 205cm jedan iz drugog a da niko ne vristi... nema turbinu , ne trosi ulje ...

ne znam za NCAP ali u USA Civic je poptuno zelen na IIHS testu sa svim GOOD ocenama , pogledajte na :
http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/honda/civic-4-door-sedan/2016


@Bozo ,

Nisam postao stranac , samo se prilagodjavam ovdasnjim prilikama ... i dalje se odnosim kriticki prema svemu!
Jedna su pravila ovde druga u Srbiji i EU ....cene svega su potpuno drugacije , uslovi kupovine i garancije takodje a i modeli se razlikuju ...tako da covek ne moze da ostane isti ...

U Srbiji vozim Fiat 500L za koji takodje mislim da je odlican auto obzirom na cenu (10.500 eura) i uslove eksploatacije i narocito moje porodicne potrebe ...ovde je npr to suludo skup auto sa cenom oko 18.000 $ pa navise i retko se vidja na ulicama
Eto nadam se na ovom primeru da mozete lako videti koliko je sve drugacije ...

Pozzz

LAcity
05.8.2017 20:33
10
26

Ja sam imao VW program, Audi, Škoda, i prešli milion kilometara i menjali SAMO sijalice!
Das is auto!
Sad sam prešao na Grande Punto. On je bolji, nije plastikaner, ko Golf, ali VW je VW.
Nisam imao para za Golfa, ali i ne žalim.Zameram ovome Golfu staklo kod C stuba, i lošu preglednost. Nikad više Golf neće biti kao Golf 2. Dvica je Dvica!

Odesza
05.8.2017 22:52
8
19

VW uopće nije precijenjen, to je ono što ljudi žele nešto uporno podbaciti, koji ništa ne znaju o automobilima, jer zvuče nervozno i ​ žele ​pokazati da znaju više od drugih, jer naravno mrze nešto popularno,bolje.. Tako je u svim područjima, ne samo kada je riječ o automobilima. U stvarnosti, ugled koji posjeduje je upravo ono što zaslužuje, a VW nije postigao taj ugled preko noći, VW je izgradio ugled koji ima više od desetljeća. Oni su izvrsni automobili visoke kvalitete, ali vrlo tradicionalni, tako da ne možete očekivati ​​od njih nekakav ludi dizajn ili nešto vrlo uzbudljivo jer bi tako izgubili svoje ključne kupce. Dobivate materijale visoke kvalitete, veliku pažnju na detalje i prilagođavanje i završetak (završetak) (gotovo uvijek najbolji u klasi), učinkovitost, relativnu dobru pouzdanost, puno prostora, profinjenost, uvijek vrhunska tehnologija u smislu motora i prijenosnika,sistema sigurnosti, kao i drugih dijelova tehnologije Dok druge marke razne tehnologije obično stavljaju u svoje automobile jednu generaciju nakon VW, a općenito automobila koji su najbolji ili najbliže najboljem u klasi na svim važnijim područjima.
Naravno u svojoj ergeli posjedujem samo vozila premium poizvođača!
Honda,Volkswagen,Mazda me ne interesuju !
Ovo iznosim kao neki opći dojam,moje viđenje stvari kako takve.
LP

Odesza
05.8.2017 22:52
8
19

VW uopće nije precijenjen, to je ono što ljudi žele nešto uporno podbaciti, koji ništa ne znaju o automobilima, jer zvuče nervozno i ​ žele ​pokazati da znaju više od drugih, jer naravno mrze nešto popularno,bolje.. Tako je u svim područjima, ne samo kada je riječ o automobilima. U stvarnosti, ugled koji posjeduje je upravo ono što zaslužuje, a VW nije postigao taj ugled preko noći, VW je izgradio ugled koji ima više od desetljeća. Oni su izvrsni automobili visoke kvalitete, ali vrlo tradicionalni, tako da ne možete očekivati ​​od njih nekakav ludi dizajn ili nešto vrlo uzbudljivo jer bi tako izgubili svoje ključne kupce. Dobivate materijale visoke kvalitete, veliku pažnju na detalje i prilagođavanje i završetak (završetak) (gotovo uvijek najbolji u klasi), učinkovitost, relativnu dobru pouzdanost, puno prostora, profinjenost, uvijek vrhunska tehnologija u smislu motora i prijenosnika,sistema sigurnosti, kao i drugih dijelova tehnologije Dok druge marke razne tehnologije obično stavljaju u svoje automobile jednu generaciju nakon VW, a općenito automobila koji su najbolji ili najbliže najboljem u klasi na svim važnijim područjima.
Naravno u svojoj ergeli posjedujem samo vozila premium poizvođača!
Honda,Volkswagen,Mazda me ne interesuju !
Ovo iznosim kao neki opći dojam,moje viđenje stvari kako takve.
LP

Milan
05.8.2017 23:50
11
3

@Lazar Bojanic
Slazem se da je drugacije u USA i evropi, pocevsi od uslova eksplatacije , potreba vozaca pa do automobila. Vec dugo nisam sedao u civica, ali poslednji put kad sam imao priliku civic je bio dva razlicita automobila sa istim imenom. Sedan je u Srbiju dolazio iz japana i bio mnogo mekse ogibljen i cak i znatno jeftiniji. Hecbek je stizao iz UK i bio mnogo tvrdji a i znatno skuplji. Doduse i upotrebljeni materijali unutra su bili znatno bolji kod hecbeka. Ne znam kako je kod sadasnje generacije ali podozrevam da izmedju evropskog i USA modela ima dosta razlika. Ja kako se blizi pedeseta sve vise mrzim tvrdo ogibljenje ali i tvrdu plastiku pa bih najradije iskombinovao nesto iz oba sveta.
Sto se tice 500L, za 10500 evra se dobijao debelo podmotorizovan model, pristojni JTD je oko 16.000 evra. A to je ogromna razlika u koju sada i golf moze da upadne.

Bimba
06.8.2017 12:27
8
15

Svi ovi "crveni" glasovi protiv mog komentara,bi voleli bar neki auto da imaju,a ne ovaj golf...

moron
06.8.2017 22:47
23
4

"Dobivate ... relativnu dobru pouzdanost"
Kada je lančani 1,2 TSI u pitanju, reč "relativno" je suvišna: A i "pouzdanost".
Nedavno gledah oglase za polovne škode yeti sa "lančanim" 1,2 TSI. U pola oglasa prodavci su u napomenama ( valjda kao "pozitivno " ) naveli "promenjen lanac" (ikada je prethodni put promenjen ).
Pametnome dosta.
A šta je VW uradio za sve te "zajebane vlasnike"? Ništa. Baš ništa!

don
07.8.2017 10:29
18
13

Da apostrofiram Forda, Kad vidim vw, dobijem proljev.

Odesza
07.8.2017 18:42
1
4

@moron
Da,nadasve relativna pouzdanost!Čitaj,bolje rečeno prosječna,što naravno ima izuzetaka.
Prosjek u autoindustriji,koji sa dvojakoga pogleda može biti dobro,a i loše,kao što ste naveli!
LP

čiča toma
07.8.2017 23:07
18
6

Mene podseća Golf 7 1.0 TSI na Juga 45, u vreme kad sam ja jurio sojke. Što je najgore, doveli su Golfa vizuelno gore od Pola. Liči na Kineza, gore od Hujndaija.
Golf - 3 cilindra, ajde! Košta li za 1/4 manje?? Ne, već 2000 evra više od nove konkurencije! Auto koji je zastareo i treba da ide na popust!
Ko će da kupi Golfa na 3 cilindra, kad nije valjao ni onaj sa 4??

Petar Petrović
08.8.2017 06:14
9
4

Ako se dizajn, što je inače stvar ličnog ukusa, može staviti u prednosti onda se i negativan imidž, što je takođe stvar ličnog mišljenja, može staviti u mane.
Dakle, što se mene tiče, imidž koji golf ima u Srbiji zahvaljujući profilu onih koji ga voze je mana preko koje ne mogu da pređem.

Ružni
08.8.2017 09:33
5
8

@ Lektor,
Nisam znao da se kaže „pao bi NA popravNI“, mislio sam da se kaže „pao bi na popravNOM“, ili si mislio da kažeš da bi me uputio na popravni, ali „pao na popravni“ mi zvuči kao da si došao „iz Niš“ :-)
Ili su se to gramatička pravila toliko promenila od kada sam ja išao u školu da ih više gotovo ne prepoznajem? Na primer, mene su učili da ako je nešto cilindričnog oblika ili je to nešto cilindričnog oblika glavni deo nekog većeg sklopa, onda se za ceo sklop kaže da je cilindrični. Otud xxx-cilindrični motor. Koji uzgred ne može imati pravougaoni blok jer je pravougaonik geometrijska figura koja ima dve dimenzije, nego se kaže da ima oblik kvadra koji je geometrijsko TELO i ima tri dimenzije.
U tehničkoj literaturi iz koje sam ja učio je pisalo “cilindrični koordinatni sistem”, “jednocilindrične ekscentarske radijalne klipne pumpe”, “klipne pumpe sa kosim cilindarskim blokom”, “klipne pumpe sa nagnutim cilindarskim blokom”, “pumpe sa razvođenjem pomoću cilindričnih razvodnika” itd. Tako da mislim da ipak nisi u pravu. Čak je i redakcija u poslednjih par tekstova počela da piše “četvorocilindrični motor”, vidi
http://www.vrelegume.rs/vesti1/peugeot-208-allure-premium-najava-/
http://www.vrelegume.rs/vesti1/subaru-wrx-sti-type-ra-nbr-special--zeleni-pakao-ima-novog-rekordera/

@ Božo,
Sasvim skromno ovog puta, nikakva ljuta makina, već običan Golf GTD :-)
Valjda me je zato i povuklo da napišem koju reč. A da me nostalgija trese, trese me… Danima ne izlazim iz starog porodičnog Jugića GVX, doduše sa blagim modifikacijama: kočnice od Floride, opruge skraćene za jedan krug, kompresovan gibanj, i najvažnije, sa Alfinom glavom sa karburatorom na svakom cilindru, poliran usis i ventili, brza bregasta… Na dinamometru 129 konjića :-)

Veliki pozdrav, tebi i svima ostalima!

Goran
08.8.2017 15:57
9
5

Doslo vreme za novi auto i ovaj Golf bio prvi izbor. Otisao u salon i seo u njega, prvi utisak - usko, malo, mislio sam da sam usao u Polo-a. ali stvarno mislio da sam u tom autu. Imao sam Megana II sedan, i kada sam posle 220kkm u Meganu seo u Golfa odmah sam znao da ga necu uzeti. Nisam gledao vise ni motor, ni opremu iako je unutra delovao sasvim solidno i kvalitetno, cvrsto, delovao cvrsto. U istom salonu seo u Skodi Rapid, mnogo mnogo veci unutra od Golfa, Seat Leon malo veci od Golfa, Oktavija vec mnogo veca. Na kraju uzeo Passata, samo iznosim svoj utisak o velicini novog Golfa.

Lektor
09.8.2017 08:16
7
2

@Ruzni

Eh, da li bi ti pao na tom popravnom ili bi uspeo da prodjes, jos bismo videli. Inace, komentar je trebao biti saljiv i zargonski ali kada si vec hteo...

Inace, nisam "s juga" a ti ne bi trebao ismevati ljude koji koriste nesto drugaciji naglasak od, recimo, onih sa severa (i po koji padez manje ;-)). To samo potvrdjuje tezu o gastrabajterskih manirima "pijenja sve pameti sveta" i ismevanja svega sto je drugacije. Meni vise smeta kada u Srbiji, u severnim delovima, udjes u selo gde nece sa tobom da pricaju srpski vec se "prave mutavi kao da ne razumeju" ( ja sam katolik, da se razumemo)

Dalje, da je motor cilindricnog oblika, mogao bi se tako i nazvati - cilindricni. Kako nije, ne moze. Rekao si da je motor oblika kvadra jer je to trodimenzionalno telo. Kako je kvadar - pa kvadar (u ranijem postu sam laicki naveo primere radi lakseg poredjenja), ne vidim kako se moze nazivati cilindricnim... Jednostavno. Dakle, cetvorocilindarski jer u sebi ima 4 otvora oblika cilindra a da se njegov (bloka) oblik kvadra podrazumeva.

A te google primere koje si povadio su sami sebi kontradiktorni jer koriste oba primera.

I poslednje a vezano za redakciju - i meni je pocelo da para usi to "cilindricni" u poslednjih nekoliko vesti jer "prinova" u redakciji jos nije ukalupljena. Primetices da niko iz stare garde, pa i u poslednjih 5-6 godina nije koristio rec "cilindricni" (dobro, mozda promakne po koja).
Kao sto se da videti, ni meni gramatika nije jaca strana, "nick" je tu radi fore jer niko nije savrsen. Uzdravlje

komšija
10.8.2017 12:54
8
1

vrele gume, već dugo ste pristrasni po pitanju golf testova..prvi parametar za poređenje mora da bude cena na određenom tržištu (da se uzme i varijanta niže cene koju ostvaruju određeni proizvođači jer su npr. proizvod EU pa je mazda 3 skuplja od aurisa ili korole ze nekoliko hiljada jer nije proizvod EU) pa potom svi ostali parametri (snaga, brzina, potrošnja i sl). Kvalitet o kome raspredate a izdašno ga pripisujete predmetnom autu prosto nije moguće pokazati (ako je nešto mekano na dodir ne znači da će trajati duže i da izgleda "novo" nakon deceniju upotrebe--setimo se vinilnih tabli iz sedamdesetih koje su trajale i par decenija uz zaštitu odgovarajuću) a da nemate dva različita automobila sa istim godištem, kilometražom, stilom vožnje itd. pa da se vidi koji je više ili manje pohaban itd..

Alen
10.8.2017 18:27
9
1

Plusevi dizajn i udobnost!? Ma Vi se šalite!

don
10.8.2017 20:02
1
8

Čemu rasprava kad znamo da su odavno vec vrele gume zaključile da je Auris bolji od golfa? A koliko je tek auta boljih od Aurisa.....

Ružni
14.8.2017 10:46
1
1

@ Lektor,

Pa ceo moj post je u zajebantskom fazonu i taman posla da nekog ismevam, mislio sam da je očigledno zbog navodnika, “iz Niš”? Ja sam inače rođen i ceo život sam proveo preko, od roditelja samo mi je majka Srpkinja tako da nisam gastarbajter koji je došao ovde da ispoljava svoje manire. Mnogo sam napora uložio da savladam srpski jezik da se ne primeti da nisam odavde, ali sve manje verujem da sam uspeo. Ali ipak mislim da nisi u pravu i u gornjim primerima, koji nisu izguglani nego prepisani iz stare skripte iz termotehnike, nema kontradikcije nego se za sve što se odnosi na nešto što je cilindričnog oblika ili je glavni deo sklopa cilindričnog oblika piše “cilindrični” a na sve što pripada cilindru piše “cilindarski”. Ali dobro, neka bude da nisam u pravu, moje mišljenje ovde nije mnogo važno pogotovo što izgleda da me sopstveni osećaj za srpski jezik vara.

Zašto sam uopšte zapeo za sve ovo? Zato što mislim da jedna javna publikacija poput Vrelih Guma mora da do poslednjeg detalja obraća pažnju na svaki aspekt svog rada ako pretenduje da bude vrhunska u svom poslu. Neophodna je stručna korektura tekstova, neophodna je vrhunska oprema i usluge profesionalaca u video produkciji, neophodni su vrhunski fotografi. U suprotnom, ako će sve da se radi pomoću štapa i kanapa, po čemu će se Vrele Gume razlikovati od gomile klinaca koji na YouTube-u testiraju automobile? Bojim se da Utisak nedelje nije dovoljan… Sve ovo molim shvatite kao moju želju da kvalitet testova, koji je neosporan, po kvalitetu isprate svi ostali aspekti izdavaštva.

@Ružni

Sve što ste nabrojali od stručne korekture tekstova, preko fotografa i profesionalnih kamermana pa do sitnih detalja koji se "podrazumevaju" zahteva bar deset novih ljudi i opreme što na mesečnom nivou košta nekoliko hiljada evra.

Žalosno je ali Vrele Gume kao nezavisna redakcija u makazama ucenjivačkog automobilskog lobija i "petparačkog" prosjačkog pokloništva ostalih srpskih redakcija već godinama to ne može da priušti.

Uprkos svemu zahvaljujući ideji i entuzijszmu i dalje smo najinventivniji, objektivni i nastojimo biti bolji od svih ostalih zajedno.

Srdačno,
Redakcija

Tiki
14.8.2017 13:41
1
5

"Cisto da podsetim da, takodje 3cilindricni, Ford Focus 1.0i turbo 100ks moze u Srbiji da se kupi za okruglo 12.000eur. Dakle, celih 4.000eur manje od Golfa. A i Focus se pravi u Nemackoj, radnici primaju nemacke plate"

Najveca razlika, i vecini veoma bitna, je da taj Fokus ubrzava za 12,5 s, a ovaj Golf za 9,9 s. Druga prednost Golfa je da ima prostraniju unutrasnjost i veci gepek, a treca da bolje drzi cijenu. E da li je razlika u cijeni prevelika, to svako treba da procijeni. Licno milsim da ce se ovaj auto prodavati iduce godine za 1000 evra jeftinije (i fokus je sada na ekstra akciji), pa je to mozda ta realna razlika.

Zika
22.8.2018 19:14
0
0

Kupujem ga cim izadje golf 15

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: