Test

Toyota Land Cruiser 150 D-4D

Novi Land Cruiser

Land Cruiser je „brand“, ili što bi na srpskom rekli, robna marka, isto koliko i Toyota. Nakon 60 godina, još uvek je najprepoznatljiviji model ovog japanskog proizvođača. Da li mu takva pozicija može pomoći da održi reputaciju ispred šminkerske konkurencije poput BMW X5, Audi Q7, električnog Lexusa ili robusnih terenaca poput Land Rovera ili Jeep Wranglera?

Priznajem, što sam duže u ovom poslu, a tome će uskoro biti 20 godina, neke stvari su mi teže razumljive. I to, po najmanje u mehaničkom smislu. Tržište automobila i kupac prava su enigma. Zašto? Pa zato što neki 50–60 godina nešto rade, ulažu, pate se i muče, rizikuju, a onda, po principu «došli divlji i oterali pitome», za par godina rasture tržište. Da, ako još nije jasno, biću precizan. Do pre 10 godina, Audi, BMW, Porsche, Mercedes (izuzimajući G klasu) i još po neki, u svojim vizirima su, manje-više, gledali Nurburgring, a od prašine dobijali alergiju. Vladari prašine, peska, snega i kamenjara bili su Toyota, Nissan, Jeep i Land Rover. I znao se red. Onda, oni prvi, smisliše SUV, SAC, SAV i ostale troslovne zavrzlame i k'o po dogovoru, «čoporativno uleteše» među «pitomo stado». Od robusne radne mašina postade statusni simbol, lek protiv kompleksa, stil života, „must have“, virus X6-Q7...


Enterijer je veoma prostran, funkcionalan, u Executive paketu luksuzan, i pre svega udoban
Kvalitetni materijali i visok nivo završne obrade u enterijeru
Komande blokade diferencijala i redukcije prenosa

A «pitomi» ostadoše u čudu, pa «trk za divljima», koji su kroz razne kompaktne, subkompaktne, kvazikompakne i ostale varijetete, iskomplikovali situaciju do zla boga. A to je onaj deo koji ne razumem. Kupci, uz ultra vešto podilaženje marketinga (ne smem ni da kažem reč na koju mislim), raširili su ruke i pohrlili u auto-salone. Odjednom, ponuda terenaca, hajde da ih tako nazovem, postade veća od automobila!?

Dobro, 'ajde de, nisu ni oni «pitomi» baš tako naivni. Malo sam iskarikirao situaciju. Zna se dobro «ko kosi, a ko vodu nosi» i ko sa kim komunicira, a tu možemo da počnemo da se družimo sa Land Cruiserom 150.

Veran tradiciji
Mudri su ti Japanci, priznajem sa punim poštovanjem. Mogli su Land Cruisera odavno pretvoriti u „kremaškog“ softroadera, ali nisu. Zašto? Pa nisu pali sa Marsa. Kad već na mnogim, i to potentnim tržištima, imaju praktično monopolsku poziciju, zašto bi rizikovali da je izgube. A tu treba tražiti koren koncepta Land Cruisera, i to ne jednog, nego svih do sada. Tu treba naći i razlog zašto ima klasičnu šasiju, krutu zadnju osovinu, zašto je porastao samo 4,5 cm u dužinu i zašto ima „kraćušne“ prepuste preko točkova. Odgovor je jednostavan: zato da bi ostao Land Cruiser. Dobro, ruku na srce, platio je cenu masom od 2,4 tone, ali dobio je izdržljivost. Možda to nama u Srbiji nije bitno, ali u pustinji ili polarnom krugu jeste. Novi LC 150 jeste stilski malo ušminkan, jeste pokazao zube onim divljima, ali i dalje poštuje samo svoja pravila igre. Realno, od sve šminke, najbitniji detalj jeste čeoni koeficijent otpora od 0,34 i dorađena aerodinamika detalja karoserije da bi se eliminisao zvižduk vetra. I da, naravno, dovoljno promena da bi se znalo da je to novi model.

Šta će mi?
Uslovno rečeno, enterijer je najmanja briga. Land Cruiser ima ogroman prostor i samo ga treba pamentno potrošiti. A u pametno spadaju odlična prednja sedišta, dovoljno prostora za dvometraše na zadnjoj klupi, pregrade, ostave, boksovi. A postoji i ono manje pametno, odnosno, praktično. Kada vozilo već ima krutu zadnju osovinu, rezervni točak ispod prtljažnog prostora i treći red sedišta, dobija se 620 litara prtljažnika. Elektro-sklopiva pomoćna dva sedišta svakako deluju impresivno, ali koliko često se u Land Cruiseru vozi sedam osoba? Retko, ispravite me ako grešim. A koliko puta se natovari prtljažnik, ipak češće. Naravno, kada se sve ispreklapa, prostora za utovar ne fali, ali bih ja žrtvovao treći red sedišta za više prtljažnika.

     
 

LC 150 je dobio uvek praktično otvaranje stakla na petim vratima, ali čini se da bi dvodelno otvaranje prtljažnih vrata bilo praktičnije. Bočno otvaranje ogromnih petih vrata odlično je za utovar, ali na parkingu stvara poblem.

Ipak, „summa summarum“, enterijer je super prostran, funkcionalan, u Executive paketu opreme luksuzan i ono što je najbitnije, udoban. Manjak mašte u dizajniranju tolerišem upravo zbog funkcionalnosti. Više mi znači odvojena klimatizacija prednjeg i zadnjeg dela kabine, čitak centralni ekran i odličan audio-sistem. Instrumentacija bez egzibicija nije užitak za čulo vida i emocije, ali prija mojoj dalekovidosti. Novina kao što je indikator položaja točkova pri terenskoj vožnji korisna je spravica.

Toyota Land Cruiser 150 D-4D Executive

Motor turbodizel
Redni 4, vodeno hlađen, 2 ventila po cilindru DOHC
zapremina 2982 ccm
maks. snaga 127/173 kW/KS pri 3400 o/min
maks. obrtni moment 410 Nm pri 1600-2800 o/min
Karoserija
Karavan, 7 sedišta, 5 vrata
D x Š x V 4760 x 1885 x 1842 mm
međuosovniski razmak 2790 mm
masa vozila 2453/2990 kg
zapremina prtljažnika 660/1151l
Ogibljenje
napred Dvostruka trouglasta ramena poprečna stabilizacija
pozadi kruta osovina, poprečna stabilizacija
Kočnice
napred - samoventilirajući diskovi / pozadi –diskovi, ABS, ESP. EBD, BA, KDSS
Pneumatici dimenzije 245/70 R17
Prenos snage
pogon permanenetno 4x4
menjač automatski 5 brzina
Performanse
ubrzanje 0-100 km/h 11,9s
maksimalna brzina 175 km/h
prosečna potrošnja na testu 11,2
Cena 54.000,00

Tri litre, četiri cilindra
Priznajem (opet nešto priznajem, znam), u LC 150 ulazi se, onako, gospodski (ali samo ako se sa spiska dodatne opreme obavezno izostave nepraktični skupljači blata koji se zovu pragovi). Visoko, široko, udobno, za sve novce. Sve je tamo gde treba. Čak se i ključ ostavi u džepu, pritisne kočnica, pa dugme i «brrruuum». Radi! Malo grubo dok je „'ladan“. Mnogo litara i malo cilindara ne može se potpuno kompenzovati kontrarotirajućim vratilima. Dizelu treba malo vremena da se zgreje i smiri i onda je sve u redu, ali ne mogu se otrgnuti utisku da bi tu jedan «šestak legao» samo tako, ili čak i četiri cilindra, dve litre, pa biturbo... Doduše, ovaj veliki kompaktni blok u stanju je da trpi torture kao «Mali Radojica», pa Toyotin izbor potpuno ima smisla. Sa 173 KS i 410 Nm optimalan je, ali na granici jer je rezerva snage vrlo mala. Petostepeni automatik kao prenos je klasičan izbor i definitivno nije poslednji high-tech, ali je proverena i izdržljiva kombinacija. Mnogo mi je bitniji novi aktivni centralni transfer box sa Torsen diferencijalom, koji dozvoljava varijabilnu isporuku snage među osovinama. Uz automatik, mogu se dobiti asistencije za spuštanje niz brdo, Hill Start, Crawl funkcija. Naravno, standardna su redukcija i blokada diferencijala.

ponuda prostora,
kvalitet,
KDSS,
terenske osobine,
robusnost

mala rezerva snage,
otvaranje prtljažnih vrata,
mali prtljažnik u
verziji sa 7 sedišta

KDSS, volim ga
E sad, idemo redom: na autoputu, kada dohvati svojih 120-130 km/h, sve se smiri, stiša i uživa se satima. Upravljač prijatno debeo i prijatno miran, preglednost odlična, upijanje neravnina savršeno. U dugim, brzim krivinama, proradi servo-pojačivač i to suviše revnosno, te upravljač postaje previše lak, a osećaj kontakta sa podlogom se gubi.

Međuubrzanja od 70 do 120 km/h nisu impresivna što objektivno, što subjektivno, zahvaljujući masi vozila. Iznenađenje stiže na planinskom putu. KDSS bi možda ostao marketinška «fora» da ne radi kao što radi. Kinetičko-dinamički sistem ogibljenja povezuje poprečne stabilizatore i amortizere, ne dozvoljava naginjanje i ljuljanje i Land Cruiser u krivinama postaje impresivno dobar. Trakcija je odlična na kočenju, kroz krivinu i na ubrzanju. Elektronika stabilnosti revnosno sprečava svako preambiciozno dodavanje gasa na klizavom i teška mašina postaje zabavna i bezbedna. Na Kopaoniku smo zagazili i na puteljke koji su i po suvom izazov i zapravo, više reda radi, proverili ono što smo znali: Land Cruiser je terenac sa punim pravom.

Velik klirens, kratki prepusti, pametan prenos snage, redukcija ako zatreba. Ipak, ako bi u životu planirao da veći deo vožnje bude van asfalta, stavio bih ozbiljnije terenske pneumatike. Fabrički ugrađeni su primereni realnijoj upotrebi na asfaltu, po kiši, pa čak i snegu, ali za prave izazove treba još ozbiljnija „obuća“.

Zaključak
Land Cruiser 150 jeste, za naše evropske pojmove, monumentalan četvorotočkaš, ali je uspešno izbegao zamku prelaska granice između pravog i kvazi-terenca. Ostao je pravi i to iz razloga potražnje njegovih glavnih konzumenata. Iz te perspektive moraju mu se tolerisati stvari koje iz naše perspektive mogu biti mane. Izbor pogona je evidentno stvar odabira trajne opcije koja za ustupak ima manje impresivne performanse. Leka ima, i to ne preskupog. Sa laganim tjuningom, stići će i potrebni, ali ne i neophodni obrtni momenti, a bez uticaja na izdržljivost. U konfigurisanju vozila pri kupovini, koje je pravi veleslalom kroz dugačke spiskove opcionala, ima mnogo prostora za razmišljanje o realnim potrebama. Možda se ne mora opredeliti za vazdušno ogibljenje i tri kamere, ali je poželjna kamera za vožnju u nazad. Možda treći red sedišta nije neophodan.

Na kraju, kako god bilo, na Land Cruiser 150 navikne se bezobrazno brzo, a teško se odvikava. Dobra je to mašina, koja nije stvar mode trenutka nego decenijskog iskustva. Naučili smo da virusi dođu, burno se manifestuju, ali i brzo prođu. Onaj pomenuti virus X6-Q7 neće dobiti dodatak u vidu LC 150.

Tekst: Aleksandar Uglješić
Foto: A. Uglješić
aleksandar.ugljesic@vrelegume.rs
12213
Postavljeno: 22.02.2010

Arhiva: Testovi

Rubrika: Uporedni testovi
Postavljeno: 08.11.2018

Peugeot Partner i Citroen Berlingo VU

Preko dve decenije Peugeot Partner i Citroen Berlingo lideri su u kategoriji lakih dostavnih vozila. Nova generacija donosi brojna poboljšanja i inovacije, što joj je odmah donelo titulu "Van of the year" za 2019. godinu


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 30.10.2018

Renault Captur 1.3 TCe/150 EDC

Nakon Renaulta Scenic, Megana i izvesnog Mercedesa Classe A, red je na Capturu da usvoji novi 1.3 TCe, ovoga puta u verziji od 150 KS. Sportski mini SUV ili običan "naduvenko", proverili smo tokom sedmodnevnog druženja


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 24.10.2018

Peugeot 508 GT 2.0 BlueHDi/180

Da li je sa novim 508 Peugeot najavio kraj limuzinama u D segmentu? Ukoliko je suditi po nasledniku jeste, njegov stil koketira sa kupeima tipa Audi A5 Sportback i BMW Serie 4 Gran Coupe


Ford Ka+ Active 1.5 TDCI/95

22.10.2018

Opel Grandland X 1.2 Turbo/130 Ultimate Tekst sa video prilogom!

20.10.2018

VW Touareg III 3.0 V6 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

12.10.2018

Renault Megane 1.3 Tce/140 Intense

10.10.2018

Citroen Berligo 3 1.5 BlueHDi/130 XTR Tekst sa video prilogom!

05.10.2018

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi/130 Automatic

01.10.2018

Dacia Duster Confort 1.2 TCe/125 4x4

17.08.2018

Ford EcoSport 1.5 TDCI/100 Titanium

01.08.2018

Mazda MX-5 RF

29.07.2018

Renault Megane RS

14.07.2018

Citroen Berlingo

07.07.2018

Kia Stinger 2.2 CRDi 4x2 GT-Line automatic

29.06.2018

Peugeot 508 2.0 BlueHDi/180 EAT6 GT-Line

26.06.2018

Mitsubishi L200 2.2 DI-I Insyle 4WD A/T

21.06.2018

Lada Vesta 1.6 16V Tekst sa video prilogom!

16.06.2018

Volvo XC40 D4 AWD Tekst sa video prilogom!

07.06.2018

Fiat Tipo SW 1.4 T/120 TNG

05.06.2018

Renault Scenic 1.3 Tce/160 Bose Energy

29.05.2018

AUDI A6 – 50TDI V6 quattro Tiptronic Tekst sa video prilogom!

18.05.2018

Opel Crossland X 1.6 D/120 Innovation

16.05.2018

Peugeot 308 1.2 Puretech 130 EAT8 i BMW Serie 1 118i/136 automatik

05.05.2018

Alfa Romeo Stelvio Super 2.2 JTDm 210 Q4

19.04.2018

Jaguar E-Pace First Edition S 2.0 180 Tekst sa video prilogom!

12.04.2018

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5/163 2WD

07.04.2018

Toyota Land Cruiser 2.8 D-4-D Tekst sa video prilogom!

31.03.2018

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 140 ST- Line

28.03.2018

DS7 Crossback 2.0 BlueHDi Perfomance Line +

22.03.2018

Kia Soul EV

15.03.2018

Audi A8 50 TDI quattro Tekst sa video prilogom!

07.03.2018

Jeep Compass 1.6 Multijet/120 4x2 Limited

27.02.2018

Citroen C4 Cactus 1.2 PureTech

23.02.2018

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x2 Prestige

17.02.2018

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

14.02.2018

Opel Grandland X 1.6D Ultimate

06.02.2018

Hyundai KONA 1.6 T Tekst sa video prilogom!

02.02.2018

Renault Scenic 1.5 dCi Hybrid Assist Zen

29.01.2018

Dacia Duster 1.5 dCi 110 4x4 Tekst sa video prilogom!

24.01.2018

Opel Insignia Sports Tourer OPC Line 2.0 CDTI/170

17.01.2018

BMW 630d GT Tekst sa video prilogom!

10.01.2018

Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi/120 Shine

03.01.2018

Suzuki Swift 1,2 Dualjet Tekst sa video prilogom!

29.12.2017

Ford Fiesta 1.5 TDCi protiv VW Polo 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

27.12.2017

Renault Alaskan 2.3 dCi/190 Intens automatic

11.12.2017

Dacia Logan MCV Stepway 1.5 dCi/90

05.12.2017

Volvo XC60 D5 AWD Tekst sa video prilogom!

29.11.2017

Ford Fiesta 1.5 TDi/120 Titanium

26.11.2017

Jaguar F-Type 3.0 V6 Cabrio Tekst sa video prilogom!

21.11.2017

Kia Picanto 1.0

18.11.2017

Mitsubishi ASX 1.6 Intense 2WD Tekst sa video prilogom!

15.11.2017

Suzuki Ignis 1.2 AllGrip (4WD) Tekst sa video prilogom!

09.11.2017

Kia Stonic 1.6 CRDi/110

07.11.2017

VW Arteon 2.0 TDI Elegance Tekst sa video prilogom!

02.11.2017

Peugeot 308 1.5 BlueHDi/130 GT-Line

31.10.2017

BMW X3 M40i Tekst sa video prilogom!

27.10.2017

Infiniti Q60 Tekst sa video prilogom!

21.10.2017

Citroen C3 Aircross

19.10.2017

Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo /165 Innovation

13.10.2017

Renault Megane GT TCe 205 EDC Tekst sa video prilogom!

10.10.2017

Hyundai i30 1,4 T-GDI Tekst sa video prilogom!

05.10.2017

Opel Crossland X Innovation 1.2 Turbo/110 Automatic

27.09.2017

Seat Ibiza 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

22.09.2017

Renault Koleos 2.0 dCi/175 4WD CVT Intens

19.09.2017

Mazda 2 G90 Takumi Tekst sa video prilogom!

15.09.2017

BMW i8 Tekst sa video prilogom!

13.09.2017

Range Rover Velar V6 3.0 D300 Tekst sa video prilogom!

07.09.2017

Citroen C3 1.6 BlueHDi/75 Feel

05.09.2017

Dacia Duster 1.5 dCi 110 Laureate Tekst sa video prilogom!

30.08.2017

Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

26.08.2017

Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 Highline 4Motion Tekst sa video prilogom!

22.08.2017

Smart Cabrio Electric Drive Tekst sa video prilogom!

19.08.2017

BMW i3 (94 Ah) Tekst sa video prilogom!

18.08.2017

Renault Captur 1.5 dCi/110 Initiale Paris

11.08.2017

Volkswagen Golf 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

04.08.2017

Peugeot 5008 2.0 BlueHDi/150 Allure

01.08.2017

Volvo V90 Cross Country D5 Tekst sa video prilogom!

27.07.2017

Nissan Micra 1.5 dCi/90

24.07.2017

Mercedes-Benz E 220 d 4Matic All Terrain Tekst sa video prilogom!

20.07.2017

Renault Kadjar 1.6 TCe/165 Extended Grip

17.07.2017

Ford EDGE 2.0 TDCi/180 Tekst sa video prilogom!

14.07.2017

Kia Rio 1.2/84 KS

10.07.2017

Land Rover Discovery 5 Tekst sa video prilogom!

03.07.2017

Kia Optima 1.7 CRDi EX Business DCT

26.06.2017

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Tekst sa video prilogom!

19.06.2017

Peugeot 308 Tekst sa video prilogom!

17.06.2017

Subaru Outback 2.0D Lineartronic Exclusive Sport

12.06.2017

VW E-Golf Tekst sa video prilogom!

05.06.2017

Citroen SpaceTourer 2.0 BlueHDi/150 Bussines Lounge

02.06.2017

Hyundai Ioniq 1,6 GDI Hybrid Tekst sa video prilogom!

29.05.2017

Alfa Giulietta 1.6 JTDm/120 TCT

22.05.2017

Dacia Sandero 1.0 SCe 75 Autentic Tekst sa video prilogom!

15.05.2017

Volkswagen Up 1.0 MPI Tekst sa video prilogom!

09.05.2017

Peugeot 5008 1.6 THP/165 EAT6 GT-Line

01.05.2017

Renault Zoe Z.E. 40 Edition One

24.04.2017

Mazda6 CD175 AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

19.04.2017

Ford Kuga ST-Line 2.0 TDCi/150 4WD PowerShift

10.04.2017

Opel Zafira 2.0 CDTI/170 EcoFlex

03.04.2017

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm/180 Sport

27.03.2017

BMW 520d Luxury Line Tekst sa video prilogom!

20.03.2017

Renault Twingo GT

14.03.2017

Audi Q5 2.0 TDI Quattro Stronic Tekst sa video prilogom!

02.03.2017

Renault Grand Scenic 1.5 dCi/110 Intens

23.02.2017

Ford Ka+ 1.2 Ti-VCT 85 KS Ultimate

20.02.2017

Toyota Corolla 1.6 Valvematic Sol

18.02.2017

Kia Niro

13.02.2017

Audi Q2 Sport 1.4 TFSI Tekst sa video prilogom!

10.02.2017

Opel Mokka X 1.6 CDTi/110

07.02.2017

Land Rover Discovery Sport 2.0 HSE TD4 Tekst sa video prilogom!

04.02.2017

Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium Navi Sport

30.01.2017

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Elegance Tekst sa video prilogom!

27.01.2017

Citroen C3 1.2 PureTech/82 Feel

23.01.2017

Peugeot 3008 2.0 HDi Allure Tekst sa video prilogom!

19.01.2017

Bimota DB9 Brivido Tekst sa video prilogom!

16.01.2017

Toyota C-HR 1.2 C-ULT

09.01.2017

Chrysler Pacifica LX

05.01.2017

Fiat Spider 124 1.4 MultiAir

02.01.2017

Nissan Navara DC 2.3 dCi 190 Tekst sa video prilogom!

29.12.2016

Ford Edge 2.0 TDCI/210 Sport

26.12.2016

Kia Sportage 2.0 CRDI/136 4x4

23.12.2016

Ford Mustang 2.3 EcoBoost S Tekst sa video prilogom!

20.12.2016

Fiat Panda Cross 1.3 Multijet/80 4x4

16.12.2016

Mazda CX-5 CD150 TAKUMI

12.12.2016

Peugeot 3008 2.0 BlueHDi/150 GT Line Tekst sa video prilogom!

09.12.2016

BMW 730d xDrive (Long) Tekst sa video prilogom!

05.12.2016

Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Elegance Tekst sa video prilogom!

28.11.2016

Renault Scenic 4 1,6 dCi/130

25.11.2016

TOYOTA Hilux Double Cab 2.4 D-4D Tekst sa video prilogom!

21.11.2016

Renault Kadjar Iconic Energy dCi 130 4WD

18.11.2016

Audi Q3 2.0 TDi Quattro S-tronic/S-line Tekst sa video prilogom!

14.11.2016

Fiat Tipo 1.4 T-Jet/120 Lounge

10.11.2016

Opel Astra 1,6 CDTI Tekst sa video prilogom!

07.11.2016

Citroen C3 1.2 PureTech 82 & 110 KS

03.11.2016

JAGUAR F-PACE R-SPORT 3.0d 300 AWD Tekst sa video prilogom!

31.10.2016

Mercedes-Benz G 500 4x4² Tekst sa video prilogom!

26.10.2016

Peugeot 208 1.2 PureTech/110 Allure

20.10.2016

Opel ADAM Jam 1.2

13.10.2016

Renault Clio 1.5 dCi/110

10.10.2016

2017 Cadillac XTS 3.6

06.10.2016

Renault Megane Estate 1.6 GT

28.09.2016

Citroen C4 Picasso 2.0 BlueHDi/150 Exclusive

21.09.2016

KIA Sportage 1.6 GDi EX Fresh

06.09.2016

Suzuki Vitara 1.6 VVT Elegance 4WD

01.09.2016

Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTi/110 Innovation

24.08.2016

Audi A6 2.0 TDI Quattro S Tronic S-Line

22.08.2016

Peugeot 2008 1.2 Pure Tech/110 i 1.6 BlueHDi/120

18.08.2016

Renault Clio Dynamique Energy TCe 90 Stop/Start GT Line

16.08.2016

BMW C650 Sport

08.08.2016

Citroen E-Mehari

04.08.2016

Peugeot 308 SW 1.2 Pure Tech/130 i 1.6 BlueHDi/120 GT-Line

28.07.2016

Fiat Tipo 1.3 MJTD Opening Edition Plus

23.07.2016

Mazda3 Sport G120 TAKUMI

12.07.2016

DS3 1.6 BlueHDi/120 Sport Chic

07.07.2016

Renault Talisman Grandtour 1.6 dCi/130 EDC

30.06.2016

Subaru BRZ

21.06.2016

Nissan Qashqai 1.2 DIG-T 2wd X-TRONIC 360 Plus

13.06.2016

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost/125 i 1.5 TDCI/95

07.06.2016

Kia cee’d 1.0 T-GDI/120 GT Line

28.05.2016

Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe Easy-R

26.05.2016

Mazda MX-5

18.05.2016

Ford S-Max 2.0 TDCi/180 4WD PowerShift Titanium

13.05.2016

Peugeot Partner Tepee Outdoor 1,6 BlueHDi/120

03.05.2016

Jeep Cherokee 2.2 MultiJet 185 Limited

27.04.2016

Mazda CX-5 2.2 D/150 Dynamique

20.04.2016

Opel Astra 1.6 CDTi136 Dynamic

14.04.2016

Kia Venga 1.6 CRDi/125 Premium

05.04.2016

MINI Cooper S JOHN COOPER WORKS

29.03.2016

Renault Espace 1.6 dCi 130 Life

23.03.2016

Fiesta Red & Black Edition 1.0 EcoBoost/140 ks i ST 1.6/182 ks

15.03.2016

Opel Karl 1.0 Cosmo

10.03.2016

Fiat 500X 1.6 MJT/120 vs. 1.4 MultiAir/140 DCT

05.03.2016

Fiat Tipo 1.6 Multijet Tekst sa video prilogom!

01.03.2016

Peugeot 308 1.6 GTi/270

26.02.2016

DS4 Crossback BlueHDi/180 EAT6 i DS4 2.0 BlueHDi/150

19.02.2016

Kia Picanto Sport 1.25 MPI

16.02.2016

Ford C-Max 1.5 TDCi/120 Titanium

10.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens Tekst sa video prilogom!

02.02.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

25.01.2016

Nissan X-Trail 1.6 4WD Tekna

22.01.2016

Dacia Logan MCV 1.5 dCi Life Plus Tekst sa video prilogom!

19.01.2016

Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD Tekst sa video prilogom!

15.01.2016

Kia Sorento 3 2.2 CRDi Automatic EX Exclusive

14.01.2016

Opel Astra 1.4 T/125 Innovation Stop&Start

05.01.2016

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

29.12.2015

Renault Twingo 0.9/90 EDC

21.12.2015

Dacia Duster URBAN Explorer 1.5 dCi 110 4x4 S&S

16.12.2015

Jeep Renegade 2.0 Multijet/140 4WD Automatic Limited

08.12.2015

Opel Adam Rocks

02.12.2015

Honda HR-V 1.6 i-DTEC 2WD Tekst sa video prilogom!

23.11.2015

Fiat 500 1.2 Lounge

18.11.2015

Mazda CX-3 Skyactiv-1.5 D

11.11.2015

Citroen Berlingo XTR 1.6 BlueHDi/120

02.11.2015

MINI One Countryman Tekst sa video prilogom!

27.10.2015

Fiat 500X 1.4 MultiAir/140

22.10.2015

Peugeot 208 1.2 Pure Tech/110 Feline

07.10.2015

Kia Optima Hybrid

01.10.2015

Citroen C4 1.6 BlueHDi/120 Feel

30.09.2015

Renault Kadjar 1.5 dCi/110 EDC

25.09.2015

Renault Espace 1.6 dCi/160 EDC Initiale Paris

12.09.2015

Citroen DS5 1.6 THP/165

05.09.2015

Renault Captur 1.5 dCi/110

28.08.2015

Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution TOP

20.08.2015

Citroen C4 1.2 PureTech 110KS

13.08.2015

Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Peugeot 308 1.6/205 GT

24.07.2015

Peugeot 308 GT 2.0 BlueHDi

22.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Mazda2 SKYACTIV 1.5 G-115 Revolution Top Soul Red Tekst sa video prilogom!

03.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Mercedes-Benz V 250 BlueTEC AVANTGARDE Lang Tekst sa video prilogom!

15.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique vs. Smart Forfour Tekst sa video prilogom!

26.05.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

BMW X6 xDrive 30d Tekst sa video prilogom!

20.04.2015

Hyundai i20 1.4 CRDI/90

30.03.2015

Smart ForTwo 1.0 Tekst sa video prilogom!

24.03.2015

BMW Active Tourer 218d Tekst sa video prilogom!

02.03.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Volkswagen Passat 2.0 TDI BlueMotion Tekst sa video prilogom!

14.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Toyota Yaris 1.33 VVT-i Lounge Tekst sa video prilogom!

22.01.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Megane Coupe 1.2 TCe 130 Energy GT Line

03.01.2015

Chevrolet Tahoe 5.3 V8 LS

30.12.2014

Toyota Aygo 1.0 x-play + x-touch Tekst sa video prilogom!

27.12.2014

Jeep Grand Cherokee 3,0 MultiJet Summit Tekst sa video prilogom!

12.12.2014

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

JEEP Cherokee 2.0 MJTD Tekst sa video prilogom!

18.11.2014

Mercedes GLA 220 CDI 4Matic AMG Line Tekst sa video prilogom!

13.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Citroën C-Elysée 1.2 Vti Tekst sa video prilogom!

27.10.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi vs Renault Clio 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

22.10.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Opel Insignia Country Tourer 4x4

16.09.2014

Mercedes-Benz 220 CDI BlueTEC AMG Line Tekst sa video prilogom!

11.09.2014

Peugeot 308 1.6 BlueHDi

03.09.2014

Honda CRV 1.6 i-DTEC Comfort

25.08.2014

Jaguar XF Premium Luxury 2.2d Tekst sa video prilogom!

18.08.2014

Toyota Verso 1.6 D-4D Stella Tekst sa video prilogom!

13.08.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Premium Tekst sa video prilogom!

21.07.2014

Mazda 3 Sport 2.0i G165 / Mazda 3 Sport CD150

12.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Kia Cee’d 1.6 GDi / Kia Cee’d 1.6 CRDi

04.07.2014

BMW 220 d

27.06.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Nissan Qashqai 1.5 dCi/110 Acenta Tekst sa video prilogom!

12.06.2014

BMW 518d

02.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Toyota Auris Hybrid

14.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Mercedes-Benz ML 350 i BMW X5

03.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Mazda 3

26.04.2014

Nissan Micra

21.04.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

BMW X5 Xdrive 3.0 D

11.04.2014

Renault Megane 1.2 TCe GT Line 130 Energy

07.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

VW Golf vs Peugeot 308

26.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Honda CR-V 2.0 i-VTEC Black Edition

18.03.2014

Toyota Corolla

15.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Suzuki SX4 S-Cross

25.02.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi

19.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Sol

12.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Insignia 2.0 BiTurbo Tekst sa video prilogom!

06.02.2014

Nissan Qashqai 1.6 dCi

04.02.2014

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

31.01.2014

Honda Jazz 1,2 S i–VTEC Tekst sa video prilogom!

29.01.2014

Mazda6 2.0i Attraction

27.01.2014

Renault Grand Scenic 1,6 dCi Tekst sa video prilogom!

24.01.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

SsangYong Korando 2.0d 4x4 Style Tekst sa video prilogom!

16.01.2014

Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID Tekst sa video prilogom!

14.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat Panda 4x4

20.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC

09.12.2013

Hyundai ix35 2.0 CRDi GL Impression

06.12.2013

Nissan Juke Nismo

27.11.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Kia pro_cee’d Tekst sa video prilogom!

08.11.2013

Dacia Dokker Tekst sa video prilogom!

05.11.2013

Peugeot 2008 Tekst sa video prilogom!

01.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Tekst sa video prilogom!

25.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Honda Civic 1.8 Sport

15.10.2013

Mercedes E220 CDI

04.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Captur Tekst sa video prilogom!

27.09.2013

Opel Mokka Tekst sa video prilogom!

21.09.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

KIA cee’d Tekst sa video prilogom!

16.08.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

09.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Subaru XV Tekst sa video prilogom!

05.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Opel Adam

28.06.2013

Toyota RAV4, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe Tekst sa video prilogom!

21.06.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Audi A3 - BMW serija 1 - Mercedes-Benz A klase Tekst sa video prilogom!

24.05.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Hyundai Santa Fe

17.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Škoda Citigo

26.04.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Mercedes-Benz ML 250 BlueTec Tekst sa video prilogom!

12.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Honda CR-V Tekst sa video prilogom!

05.04.2013

Fiat 500 L

29.03.2013

Seat Mii

27.03.2013

Peugeot 301 Tekst sa video prilogom!

22.03.2013

Mercedes-Benz GL500

15.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Hyundai i20 Tekst sa video prilogom!

06.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Toyota Yaris Hybrid

01.02.2013

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

25.01.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Renault Clio Tekst sa video prilogom!

18.01.2013

Audi A3

16.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Renault Grand Scenic Tekst sa video prilogom!

28.12.2012

Volkswagen Golf VII

21.12.2012

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Alfa Romeo Giulietta

14.12.2012

Honda Civic Sedan

12.12.2012

Fiat Panda

07.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Mercedes A klasa i BMW Serija 1

16.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Renault Megane GT Line

23.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Toyota GT 86 Tekst sa video prilogom!

05.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Hyundai i30 Tekst sa video prilogom!

21.09.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Kia Rio Hatchback

03.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Toyota Hilux

31.07.2012

Tata Nano

18.07.2012

Kia Rio Sport Sedan

13.07.2012

Toyota Prius

10.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Honda Civic

29.06.2012

Renault Twizy

20.06.2012

BMW 320d Tekst sa video prilogom!

15.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Mini Cooper S Coupe vs Renault Twingo Gordini

25.05.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Opel Astra GTC Tekst sa video prilogom!

21.05.2012

Mercedes-Benz B klasa

11.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Toyota Avensis Tekst sa video prilogom!

04.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Fiat Punto Classic vs Dacia Sandero

30.03.2012

Ford Kuga vs Jeep Compass vs Toyota RAV4

26.03.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Range Rover Evoque

24.02.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Mercedes-Benz ML

17.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Toyota Yaris

31.01.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Renault Megane RS Trophy

20.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Hyundai i40

04.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Hyundai Elantra

21.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

KIA Rio

13.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

KIA Picanto

29.11.2011

Hyundai Veloster

18.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Jeep Grand Cherokee

08.11.2011

Infiniti FX English version

03.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Nissan Micra English version

03.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Suzuki Kizashi English version

01.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Mercedes C180 Coupe English version

15.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Hyundai ix35 vs KIA Sportage English version Tekst sa video prilogom!

08.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Hyundai ix20 English version

31.05.2011

Honda CR-V English version Tekst sa video prilogom!

27.05.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Audi A7 i Vlado Georgiev Tekst sa video prilogom!

10.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Automobili cene do 10.000 evra

02.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Volvo S60 English version Tekst sa video prilogom!

08.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Lexus IS 200d

11.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

VW Passat English version Tekst sa video prilogom!

26.02.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Mitsubishi ASX English version

18.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Chery Tengo English version

10.02.2011

Michelin zimski test

04.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Suzuki Swift vs Suzuki Swift English version

25.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Seat Ibiza ST English version

14.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Nissan Juke English version Tekst sa video prilogom!

06.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Audi RS5 vs BMW M3 English version

03.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

VW MultivanGP

14.12.2010

BMW 730d Tekst sa video prilogom!

13.12.2010

Audi A1 vs MINI Cooper English version

10.12.2010

Hyundai i30 English version Tekst sa video prilogom!

09.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

KIA Sorento

03.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Dacia Duster vs Chery Tiggo English version

26.11.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Nokian Z G2

11.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

VW Touareg English version Tekst sa video prilogom!

22.10.2010

Citroen DS3 / Peugeot RCZ / Renault Megane RS

12.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Honda CR-Z Tekst sa video prilogom!

05.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Mercedes E Cabriolet

28.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Nissan GT-R

10.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Toyota RAV4

27.08.2010

Alfa Romeo MiTo

24.08.2010

Fiat Punto Classic LPG

20.08.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Nokian Z G2

12.08.2010

Mazda 6

11.08.2010

Nissan 370Z

10.08.2010

Toyota Avensis

09.08.2010

Nissan Qashqai Tekst sa video prilogom!

05.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Chery Ego Tekst sa video prilogom!

30.07.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Renault Sport

20.07.2010

Toyota Auris

19.07.2010

Citroen C3 Tekst sa video prilogom!

16.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Jeep Cherokee

13.07.2010

Mazda MX-5

12.07.2010

KIA Soul

06.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Hyundai ix35 Tekst sa video prilogom!

28.06.2010

BMW 530d Tekst sa video prilogom!

25.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Audi S5 Coupe vs Audi S5 Cabrio

18.06.2010

KIA pro_cee’d

17.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Chevrolet Spark Tekst sa video prilogom!

15.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Audi Allroad

07.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

FIAT 500 Abarth

01.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Toyota iQ
III deo - Enterijer i oprema

24.05.2010

MTM Audi TT-RS

20.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

29.04.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Mazda CX-7

08.04.2010

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

03.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Opel Astra

30.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

FIAT Punto Classic Dynamic LPG 1.2
1. deo - uvod

05.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Toyota Land Cruiser 150 D-4D Tekst sa video prilogom!

22.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Mazda 3 i Kia Ceed

12.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Renault Megane Grandtour Tekst sa video prilogom!

09.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

BMW 320xd

01.02.2010

Audi A5 Sportback Tekst sa video prilogom!

29.01.2010

Honda Accord
4. deo - vozna dinamika
Tekst sa video prilogom!

28.01.2010

VW Golf GTD

22.01.2010

Hyundai i30 1,6 CRDi Tekst sa video prilogom!

20.01.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

11.01.2010

BMW Serija 5 GT Tekst sa video prilogom!

08.01.2010

Toyota IQ 1,0 VVT
2. deo - motor

31.12.2009

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Seat Exeo Tekst sa video prilogom!

29.12.2009

Dacia Sandero Stepway i Suzuki SX4

25.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Dodge Caliber SRT4 Tekst sa video prilogom!

14.12.2009

VW Golf GTI Tekst sa video prilogom!

11.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Dodge Journey

27.11.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Lexus RX vs BMW X5 vs Audi Q7

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Volkswagen Polo

09.11.2009

VW Passat CC

05.11.2009

Mazda 6 SW

04.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Toyota iQ
1. deo - uvod

30.10.2009

Porsche 911 GT3

29.10.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Honda Jazz

23.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Alfa Romeo MiTo vs Mini Cooper S

13.10.2009

Honda Accord
3. deo - enterijer i oprema

09.10.2009

Hyundai Sonata

07.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Toyota Urban Cruiser

06.10.2009

Porsche Panamera

05.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Mercedes-Benz E klasa

25.09.2009

Mazda 3

24.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Mini Clubman

22.09.2009

BMW Z4

17.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

VW Scirocco

07.09.2009

Audi A5 Cabriolet

04.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Audi TT RS

21.08.2009

Renault Thalia

19.08.2009

Toyota Avensis Wagon

17.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Hyundai Santa Fe

05.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Opel GT

20.07.2009

Seat Leon FR TDI

15.07.2009

Opel Astra GTC i Kia Procee'd

14.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Carlsson Smart

26.06.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Nissan Qashqai +2

18.06.2009

Miloš Pavlović & Toyota iQ

17.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Ford Fiesta

12.06.2009

Hyundai i20 i Opel Corsa

11.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Renault Laguna Coupe

08.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Kia Pro_cee'd
4. deo - oprema

02.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Mercedes C180 Kompressor i C220 CDI

26.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Hyundai iX55

19.05.2009

Ford Focus RS

18.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Škoda Superb

08.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Toyota Avensis vs Honda Accord vs Mazda 6

04.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Porsche Boxster S

17.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Alfa Romeo MiTo

14.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Hyundai i10 vs Kia Picanto

03.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Mercedes-Benz GLK

27.03.2009

Honda Accord
1. deo - uvod

25.03.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Lexus IS

20.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

VW Golf VI

16.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Jeep Wrangler vs Land Rover Defender

06.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Maserati Quattroporte S

02.03.2009

Automobilske navigacije

26.02.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Kia Procee'd
3. deo - servis i održavanje

13.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Porsche Cayman S

03.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Mercedes A160 CDI

22.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Ferrari California

09.01.2009

Shuanghuan sCEO 2,4 4WD

05.01.2009

Dacia Sandero 1,6 MPI

02.01.2009

Kolica za pijacu

31.12.2008

Audi Q5 2,0 TDI

30.12.2008

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Suzuki Splash 1,2 GS
3. deo - servis i održavanje

23.12.2008

Michelin Pilot Alpin 3

22.12.2008

Subaru Forester

18.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Maserati GranTurismo S

08.12.2008

Lexus RX400h

05.12.2008

VW Passat CC

04.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Seat Ibiza 1,6 16v

02.12.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
2. deo - vožnja

24.11.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Fiat 500, Hyundai i10 i Suzuki Splash

04.11.2008

Audi RS6, Audi Q7 V12 TDI

03.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Renault Twingo GT

27.10.2008

BMW X6 xDrive 35D

24.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Porsche 911 Carrera 4S

03.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Honda Accord 2,4 Executive

29.09.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
1. deo - uvod

16.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Isuzu D-Max Crew LS 3,0 td

26.08.2008

Peugeot 308 RCZ

21.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Suzuki Splash 1,2
1. deo - uvod

30.07.2008

BMW X5 3,0d i VW Touareg 3,0 V6 TDI

22.07.2008

Honda Legend 3,5 V6

14.07.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Nissan GT-R

07.07.2008

Citroen C5 2,7 V6 HDI Exclusive

04.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Opel Corsa OPC 1,6

09.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Mitsubishi Lancer Evolution

03.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Pneumatici

23.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

SsangYong Kyron 2,7 CDi

21.05.2008

VW Passat 2,0 TDI Highline

16.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
3. deo - zaključak

05.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Mazda 6 MZR 2,0

15.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Toyota Land Cruiser V8 D-4D Luxury

04.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Opel Astra Sedan 1,6

25.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Škoda Fabia 1,4 16v Elegance
2. deo - zaključak

18.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Mazda 2

05.03.2008

Audi A4 2,0 TDI

03.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Renault Laguna 2,0 dCi

27.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Opel Antara 2,0 CDTI

15.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Volkswagen Multivan 2,5 TDI

05.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Peugeot 308 1,6 HDi

29.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
2. deo - motor, menjač i donji prostor

23.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

BMW 530xd

17.01.2008

Audi A3 2,0 TDI Ambition

14.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Citroen C6 2,7 HDi i Citroen DS 21 "Ajkula"

24.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Porsche 911 GT3

18.12.2007

Nissan Tiida 1,8 Tekna

14.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Fiat 500 1,3 MultiJet 16v Sport

12.12.2007

Mercedes CLS 320 CDI

07.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Seat Altea Freetrack 2,0 TDi

05.12.2007

Opel Corsa 1,7 CDTI Cosmo
3. deo - zaključak

04.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Ferrari F430 Scuderia

23.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Toyota Auris 1,6

07.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

VW Caddy Combi 1,9 TDI

26.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi Cosmo
2. deo - donji postroj i pogon

19.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Honda Civic sedan 1,8 i-VTEC SE

10.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Škoda Fabia 1,4 MPI Confort
1. deo - uvod

04.10.2007

Gumpert Apollo

26.09.2007

Fiat Bravo 1,9 MJ 16v 150KS

21.09.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Dodge Nitro 2,8 CRD

12.09.2007

Ford Mondeo 2,0 TDCi Trend Plus

10.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Hyundai i30 1,4 Comfort

04.09.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi

29.08.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Alfa Romeo 159 V6 3,2 JTS Q4

22.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Toyota Corolla 1,6 VVT-i

07.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Honda CR-V 2,2 CTDi

20.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Hyundai Grandeur 2,2 CRDI

13.07.2007

Mercedes C280

11.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Mini Cooper S

03.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Toyota Hilux 3,0 D-4D i Mutsubishi L200 2,5 DI-D

08.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Isuzu D-Max Crew Cab LS 3,0

25.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Toyota Auris 1,4 D-4D

11.05.2007

Audi TT 3,2 Quattro

04.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Suzuki Swift 1,3 GS

28.04.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

SsangYong Rexton II Prestige Plus 2,7 XVT

24.04.2007

Jeep Wrangler i Jeep Willys

19.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Škoda Fabia II 1,4

16.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Peugeot 307 1,6

04.04.2007

Toyota Avensis 2,0 D-4D Luna

03.04.2007

VW Jetta 2,0 TDI Confortline

02.04.2007

Toyota Yaris 1,3
3. deo - zaključak

30.03.2007

Škoda Roomster 1,4 TDI

26.03.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Jeep Trailhawk Concept

13.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
2. deo - motor

16.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Ford Transit Van 330 SWB

13.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Jeep Compass 2,3 i Suzuki Grand Vitara 2,0

25.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Sol
2. deo - motor i ponašanje u vožnji

20.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 2,3 MPS

02.01.2007

Mali automobili

28.12.2006

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
1. deo - uvod

25.12.2006

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Porsche Cayenne S 4,5 V8

23.11.2006

Toyota Yaris 1,3 VVT-i

21.11.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRDI i Range Rover Sport TD

20.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Chevrolet Lacetti
3. deo - zaključak

24.10.2006

Range Rover Sport TD V6 HSE

19.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Peugeot 207 1,6

17.10.2006

Ford Focus ST

12.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
3. deo - servis

09.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Renault Megane 2,0 dCi

26.09.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
2. deo - enterijer

25.09.2006

Hyundai Santa Fe

22.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Dodge Caliber 2,0 CRD SXT

14.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Ford Focus Wagon 1,6
3. deo - zaključak

07.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Dacia Logan 1,5 dCi

31.07.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Ford Fiesta ST 2,0

04.07.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
1. deo - uvod

29.06.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Honda Civic 2,2 i-CDTi

27.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Seat Ibiza 1,4

20.06.2006

VW Jetta 1,9 TDI i Renault Megane Sedan 1,5 dCi

19.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
2. deo - enterijer

13.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Opel Zafira 1,9 CDTI OPC Line

06.06.2006

Ford Focus 1,6 Wagon
2. deo - enterijer

05.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Hyundai Accent 1,5 CRDi

30.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Renault Megane 2,0 RS Luxe i Ford Focus ST 2,5T

09.05.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited
2. deo - pogon i održavanje

08.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Toyota RAV4 2,2 D-4D Executive

02.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

VW GOLF V 1,9 TDI 4Motion

18.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D

07.04.2006

Toyota Yaris 1,3 Sol

06.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Peugeot 407 Coupe 2,7 V6 HDi Sport Pack

31.03.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Renault Megane 1,5 dCi
5. deo - zaključak

17.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Renault Megane 2,0 dCi

14.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

VW Polo 1,9 TDI Carat

07.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Suzuki Swift 1,3

28.02.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

Fiat Grande Punto 1,4 8V Dynamic

21.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

Toyota Hilux 2,5 D-4D i Isuzu D-Max 3,0 TD

09.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Peugeot 1007 1,4

07.02.2006

Renault Megane 1,5 dCi
4. deo - vozne osobine

02.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Citroen C3 1,6 HDi i Renault Clio 1,5 dCi

26.01.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Mercedes Benz B 200 Turbo

24.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Škoda Octavia Combi 4x4 1,9 TDi

16.01.2006

Renault Megane 1,5 dCi
3. deo - enterijer

04.01.2006

Nissan Xterra

03.01.2006

Peugeot 307 CC 2,0 HDi Pack Sport

29.12.2005

Citroen C-SportLounge

27.12.2005

Peugeot 107 1,4 HDi Trendy

16.12.2005

Toyota Aygo 1,0

09.12.2005

Nissan Micra 1,2

05.12.2005

VW Passat 1,9 TDi Confort

02.12.2005

Citroen C1 1,4 HDi Pack

29.11.2005

Seat Leon 2,0 TDI

24.11.2005

BMW M6

21.11.2005

Ford Focus SW 1,6 TDCi Ghia

11.11.2005

VW Fox 1,2 Confort

10.11.2005

Renault Megane 1,5 dCi
2. deo - karoserija

04.11.2005

Citroen C5 Break 2,0 HDi i Renault Laguna Estate 2,2 dCi

28.10.2005

BMW 750 Li

27.10.2005

Peugeot 407 SW 2,0 HDi

20.10.2005

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited

18.10.2005

Dacia Logan 1,4 MPI

10.10.2005

Hyundai Tucson 2,0 CRDi

07.10.2005

Citroen C4 1,4 16V Coupe VTR

04.10.2005

Chevrolet Spark 0,8

29.09.2005

Toyota Corolla 1,4 D-4D

26.09.2005

Honda Jazz 1,4

26.09.2005

Nissan Pathfinder 2,5 dCi

23.09.2005

Ford Fiesta 2,0 ST

20.09.2005

Honda Civic 1,6 16V

06.09.2005

Tigar Prima

31.08.2005

Daihatsu Sirion 1,3 X

30.08.2005

Seat Altea 1,6 Stylance

26.08.2005

Renault Megane 1,5 dCi

26.08.2005

Audi A4 2,0 TDI

25.08.2005

Renault Scenic 1,6 16V GPL

24.08.2005

Peugeot 107 1,0 Trendy

23.08.2005

Kia Cerato 1,5 CRDI

09.08.2005

Renault Trafic Generation 2,5 dCi Privilege

01.08.2005

VW Golf Plus 1,9 TDI Comfort

26.07.2005

Jeep Grand Cherokee 5,7 HEMI

19.07.2005

Ford Fiesta 1,6 TDCi Ghia

05.07.2005

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Rhythm'n'Blues

30.06.2005

Nissan X-Trail

27.06.2005

Honda Jazz 1,4 i Mitsubishi Colt 1,3

23.06.2005

Renault Laguna 2,0 GT

23.06.2005

Peugeot 1007 Vitamine

20.06.2005

Citroen C3 Pluriel 1,4 HDi

10.06.2005

Peugeot 607 2,7 V6 HDi Signature

06.06.2005

Isuzu D-MAX 3,0 TD Crew Cab

27.05.2005

BMW 320i i 320d

25.05.2005

VW Golf V GTI

20.05.2005

Seat Toledo 1,9 TDI Reference

13.05.2005

Citroen C3 1,4 16V Sensodrive Stop/Start

06.05.2005

3000 km sa Renault Espace 2,2 dCi Aluminium

26.04.2005

Škoda Octavia Combi 1,9 TDi

22.04.2005

Honda Jazz 1,4

21.04.2005

Audi A6 3,0 TDI Quattro

29.03.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

25.03.2005

Ford Mondeo 2,2 TDCi Clipper Titanium

22.03.2005

Peugeot 307 1,6 HDi i Renault Megane 1,5 dCi

18.03.2005

BMW X3 3,0d

15.03.2005

Citroen C4 1,6 HDi 92 KS Pack

11.03.2005

VW Caddy Life 1,9 TDi

02.03.2005

Peugeot 307 SW 2,0 HDi i Ford Focus C-Max 2,0 TDCi

28.02.2005

Seat Altea 2,0 TDi

23.02.2005

Toyota Prius 1,5

17.02.2005

Honda Jazz 1,4

14.02.2005

Mitsubishi Colt 1,3

11.02.2005

Peugeot 407 2,2

07.02.2005

Seat Ibiza Cupra 1,9 TDi / 160 KS

02.02.2005

VW Golf 1,9 TDi / 90 KS Confort

31.01.2005

Nissan Micra 1,2

25.01.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

24.01.2005

Citroen C5 1,6 16V i 1,6 HDi

20.01.2005

Dacia Logan 1,6 MPI

15.01.2005

Renault Modus 1,4 16V Luxe Privilege

10.01.2005

Ford Focus 1,6 Ti-VCT Titanium

05.01.2005

Mercedes G55 AMG

31.12.2004

Toyota Land Cruiser 3,0 D-4D

29.12.2004

Škoda Octavia 2,0 TDi Ambiente

22.12.2004

Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail i Toyota RAV4

22.12.2004

Honda Jazz 1,4

22.12.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDI 16V 110 KS

23.11.2004

Honda Jazz 1,4

22.10.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V 110 KS

21.09.2004

Chrysler 300C

15.11.2004

Opel Corsa 1,3 CDTi

30.11.2004

BMW 645 Ci

16.10.2004

Peugeot 407 SW 1,6 HDi

21.10.2004

Fiat Idea 1,4

24.10.2004

Toyota Corolla 2,0 D-4D

28.10.2004

Peugeot 307 CC 2,0 16V

31.10.2004

Porsche Carrera 911 S

3.11.2004

Mitsubishi Outlander 2,0

8.11.2004

Aston Martin DB9

11.11.2004

Fiat Panda 1,2

12.09.2004

Citroen C3 X-TR 1,4 HDi 92 KS

15.09.2004

VW Polo 1,9 SDi

22.09.2004

Hyundai Tucson

25.09.2004

Peugeot 206 1,4 HDI

1.10.2004

RENAULT Megane 2,0 RS

10.08.2004

MERCEDES-BENZ C180 Kompressor

14.08.2004

HONDA FR-V

19.08.2004

FORD Fusion+

24.08.2004

ŠKODA Octavia 1,9 TDI

29.08.2004

BMW 760 Li

2.09.2004

CITROEN Xsara Picasso 1,6 HDi 16V Exclusive

8.07.2004

HONDA Civic Sedan 1,6 ES AT

12.07.2004

RENAULT Grand Scenic 1,5 dCi/100 KS Luxe Privilege

17.07.2004

SEAT Cordoba 1,9 TDi Sport

22.07.2004

TOYOTA Corolla Verso 2,0 D-4D

27.07.2004

MERCEDES-BENZ SLK 200 Kompressor

3.06.2004

LOTUS Elise 111R

10.06.2004

TOYOTA Corolla Wagon 1,6

18.06.2004

AUDI A3 2,0 TDi

13.05.2004

CITROEN C2 1,1

27.05.2004

FORD Focus C-Max 1,8 Trend

4.04.2004

TOYOTA Avensis D-CAT

9.04.2004

RENAULT Kangoo 4x4 1,9 dCi Privilege

14.04.2004

MAZDA 3 Sport

19.04.2004

FIAT Idea 1,3 JTD

24.04.2004

SEAT Leon 1,9 TDI

3.05.2004

BMW X3 3,0i

3.03.2004

RENAULT Clio Sport

8.03.2004

MERCEDES E320 4MATIC Avantgarde

13.03.2004

HONDA CR-V

17.03.2004

TOYOTA RAV4 2,0 D-4D Executive

22.03.2004

ŠKODA Fabia RS 1,9 TDi 130

27.03.2004

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

31.03.2004

LAMBORGHINI Gallardo

2.02.2004

VOLVO S60 2,4 D Summum

9.02.2004

SAAB 9-5 Wagon

16.02.2004

RENAULT Laguna 1,6 16V GPL Expression

23.02.2004

OPEL Vectra Caravan 3,0 CDTI

5.01.2004

HONDA Accord 2,4 Executive

11.01.2004

MITSUBISHI Lancer

19.01.2004

VW Beetle Cabrio

26.01.2004

MAZDA 3 1,6i

2.12.2003

VW Touran 1,9 TDi Comfort

9.12.2003

RENAULT Megane Coupe Cabrio 2,0

16.12.2003

SUZUKI Ignis 1,5

23.12.2003

PEUGEOT Partner 1,9 D

30.12.2003

CHEVROLET Corvette V8 5,7

1.11.2003

RENAULT Megane Grand Tour i Megane Sedan

5.11.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

12.11.2003

CHRYSLER Sebring 2,7 LE

19.11.2003

FORD Tourneo Connect 1,8 TDCi

26.11.2003

FIAT Panda

4.10.2003

LEXUS RX 300

7.10.2003

SMART Roadster Coupe

11.10.2003

MERCEDES SL 55 AMG

14.10.2003

RENAULT Trafic 2,5 dCi 16V Passenger

18.10.2003

FORD Fusion 1,4 TDCi

21.10.2003

MINI One D

27.10.2003

FORD Focus C-Max

28.08.2003

CITROEN Pluriel 1,4i

2.09.2003

OPEL Meriva 1,6

6.09.2003

DAIHATSU Copen

12.09.2003

FIAT Stilo 1,8

16.09.2003

NISSAN 350 Z

19.09.2003

CHRYSLER Crossfire

27.07.2003

RENAULT Scenic II

31.07.2003

OPEL Signum 3,2 V6

4.08.2003

MERCEDES Vito i Viano

8.08.2003

DAEWOO Nubira II

12.08.2003

FIAT Doblo Cargo 1,9 DS High Roof

17.08.2003

PEUGEOT 807 3,0 V6 SV Pullman

22.08.2003

BMW Z4 3,0i SMG

27.06.2003

ALFA ROMEO 156 2,4 JTD

4.07.2003

HYUNDAI Getz 1,4

13.07.2003

ŠKODA Octavia Combi 1,8T RS Pack Sport

20.07.2003

FORD Streetka

26.05.2003

RENAULT Megane Coupe 1,5 dCi

1.06.2003

SEAT Alhambra 1,9 TDI

7.06.2003

TOYOTA Corolla Verso 1,6

11.06.2003

PEUGEOT 307 Break 1,6 16V XT

16.06.2003

AUDI A3

20.06.2003

OPEL Meriva

25.04.2003

LANCIA Thesis 2,4

30.04.2003

HYUNDAI Terracan 2,9 CRDI

6.05.2003

SEAT Cordoba 1,9 SDI Stella

13.05.2003

PEUGEOT Partner Ushuaia Grand Raid 1,6 16V

18.05.2003

TOYOTA Avensis Wagon 1,8 VVT-i

25.03.2003

FORD Fiesta Coupe 1,6 Trend

2.04.2003

SSANGYONG Rexton

14.04.2003

MITSUBISHI Pajero 3,2 DI-D

1.03.2003

CITROEN C8 2,2 16V HDi

11.03.2003

FORD Focus ST 170

5.02.2003

RENAULT Espace 1,9 dCi Authentique

14.02.2003

FORD Mondeo ST220

11.01.2003

TOYOTA Land Cruiser 3,0 D4-D

17.01.2003

SAAB 9-3 2,0t

21.01.2003

CITROEN Berlingo

26.01.2003

ALFA ROMEO 147 GTA

10.12.2002

RENAULT Kangoo 1,5 dCi 80 KS

21.12.2002

SUBARU Forester 2,0X AWD

26.12.2002

ŠKODA Superb 1,9 TDi Classic

4.01.2003

NISSAN 350 Z

12.11.2002

RENAULT Megane II

20.11.2002

HONDA Accord

3.12.2002

MAZDA 6 Sport

11.10.2002

FORD Fiesta 1,4 TDCi

18.10.2002

FERRARI Enzo Ferrari

25.10.2002

DAEWOO Kalos

31.10.2002

AUDI RS6 Avant

4.11.2002

MERCEDES SL 500

26.09.2002

PEUGEOT 307 SW 2,0 HDi

6.10.2002

KIA Sorento

29.08.2002

OPEL Vectra GTS

29.08.2002

VW Polo 1,2 6V

3.09.2002

deda
22.2.2010 11:06
5
0

Odlican video prilog, treci put ga gledam!

Obućar Burgija
22.2.2010 15:42
3
0

Odličan, kao i svaki Land Cruiser do sada! Zaista ne razume zašto se tako uporno drže četvorocilindraša i tih 174 KS. To bi mogao biti ozbiljno limitirajući faktor ovog modela kako kod nas tako i na bogatijim tržištima pogotovo. Recimo Rusija, na koju Toyota računa posebno!

gille
22.2.2010 15:50
0
7

Bravo za redakciju! Tri teksta i šest automobila na poređenju... Čitam i upoređujem ovaj test sa uporednim testom X5,Q7,Lexus i sa Wranglerom&Land Rover Defender.
Čini mi se da Land Cruiser kako vreme odmiče, postaje promašena tema. Niti je luksuzni asfaltni "offroader" niti je rasni offrb3mk2
oad. Naizgled luksuzan, sa zastarelim tehnološkim rešenjima i očajnim performansama.
Za 54.000 se oko nove godine mogao kupi novi, novcati X5, 3.0 TDI

Ivan
22.2.2010 16:15
3
4

Pogledajte Top Gear test Bmw X6 koji se na ravnom u 5cm snega zaglavio i onda ce vam biti jasnije koliko je ovo dobar terenac!

don
22.2.2010 18:55
4
2

@gille
Svaka cast za komentar, nemam nista da dodam!
Samo ovo :), ako neko kaze da X5 nije za teren, ja mu kazem "kupi BFGoodrich MT gume, pa ces da vidis kako X5ica moze da ide po snegu i blatu.

Gagiba
22.2.2010 21:04
5
0

@ Ivan
Jeremy je poznat kao "BMW-mrzac" i on licno to i ne krije a primenio je trik kod predstavljanja X6 koji bi i malo dete "provalilo" odnosno stavio je automobil na letnje pneumatike i uterao ga na led prekriven snegom.. :))
Po onom njegovom testu zakljucuje se da je X6 neupotrebljiv na snegu i na uzbrdicama??!!! Mozes li da zamislis toliki previd u Svaba????
I nemoj se primas na Jeremyjeve fore... :))
A ova Tojota je vrhunska kao i prilog Piroskog! Fali samo taj chip i 55 000 evriiiiii.... :)))

Djordje
23.2.2010 00:02
4
0

Da budemo realni, uz duzno postovanje, Top Gear je pre svega show pa tek onda emisija o automobilima. Na tim gumama koje je imao X6, i Land Cruiser ne bi daleko odmakao. Kada zele nesto da "dokazu", onda tu nema granica.
Drugo, X6 nije terenac, niti bilo ko ko ima X6 ima zelju da njime silazi van asfalta (sljunkovit prilaz do vile ili vikendice ne racunam). Land Cruiser je za sada dobar kompromis izmedju ogoljene radne masine kakva je recimo Land Rover Defender i SUV-a tipa X5, te ga tako treba i posmatrati.
Sto se tice motora, slazem se da Toyoti nedostaje nesto izmedju 3.0 D4-D i V8 jedinice...recimo neki trolitarski ili 3,5-litarski V6 jer je ovaj LC sa ovim motorom na samoj granici mogucnosti. Ne bih se slozio da su tehnicka resenja zastarela, jer se ovaj LC izuzetno dobro vozi i van puta, ali i na asfaltu, i sto je jos interesantnije, na krivudavom putu. Naravno, pri kretanju i zaustavljanju, velika masa je vise nego ocigledna..

mikica
23.2.2010 10:32
2
4

Da budemo iskreni Top Gear pogotovo ovaj bajati na nasim televizijama je tesko s...
Prvo, sto ta emisija nema ama bas nikakve veze sa automobilizmom i modelima automobila kod nas. Drugo, koga jos briga za englesku verziju Honde Civic model pre 6 godina. Trece ja ih gledam samo iz ugla obicnog proseravanja mocnog BBC koji sprovodi neku svoju pravdu u automobilskom svetu.
Sto se Land Cruisera tice potpuno se slazem sa stavom prethodnika, mogla je to Toyota i bolje da napravi. Ovaj prastari motor zaista nema nikakve logike u novom modelu!
Inace, tip pneumatika je 90% terenskih mogucnosti. Lako je cak i od Defendera napraviti kantu na terenu ako nema adekvatne gume.

Tulipan
23.2.2010 10:43
2
0

Imao sam priliku da se vozim u modelu Land Cruiseru 2009..i nista ja tu ne bih dirao u unutrasnjosti. Jedino sam primetio da bi stvarno dobro dosao jedan mali tuning na ubrzanjima od 100 pa navise. A sto se tice x6, cista sminkeraja. Mada ne poricem toliko njegove kvalitete da bih poverovao da se zaglavio u takvom plicaku. A sto se tice Jeremija, pa jednom dok je pricao o BMW drzao je ruku ispruzenu u stilu Heil :)))

Ivan
23.2.2010 14:24
2
3

@Gagiba Slazem se da Jeremy prezire Bmw svako ko je pogledao test serie 1 i kako ga je okarakterisao moze da to zakljuci!E sad sto se tice X6 u tvom komentaru se vidi pristrasnost prema Bmw pa nisi merodavan a ja cu ti dati jedan primer pa malo da pojasnimo!Pre mesec dana na Kopaoniku sam se nasao sa mojom Opel Corsom u identicnoj situaciji sa letnjim gumama bez lanaca i neces verovati auto je krenuo bez ikakvih problema toliko o X6!
@Djordje Druze u samo dva reda tvog komentara si uspeo da napises takve dve gluposti da sam se sgrozio!Prvo si rekao za naj bolju svetsku automobilsku emisiju da to nije prevashodno sto ce te demantovati svaki gledalac automobilskih emisija na svetu,a drugo da X6 nije terenac sto si delimicno i u pravu on je tacnije los terenac i to je pokazano u emisiji jer se pored njega prosetao Range Rover cisto da svi koji misle da je namesteno ne bi li se Bmw ponizio budu demantovani!
@Mikica Samo da ti skrenem paznju test X6 je objavljen u naj novijoj epizodi Top Geara a ako malo bolje pogledamo zasto se kod nas pustaju epizode iz 2006 lako cemo doci do zakljucka da su nove epizode verovatno extremno skupe pa ni jedna televizijska stanica nema dovoljno para da ih emituje!I dodao bi da se B92 poneo krajnje prevarantski jer je u najavi za Top Gear pustao inserte iz najnovije sezone!
Pozdrav svima!

Chery
23.2.2010 14:34
3
2

Složio bih se sa nekim komentarima vezanim za temu "može Toyota to i bolje". Novi Land Cruiser je zaostao u razvoju i to se teško može prekriti novinarskim žongliranjem da se iskreno kaže MOTOR JE SLAB a Land Crusier više nije ni drumska krstarica ni ortodoksni terenac!!!!
Šteta! Još jedna zvezda odlazi u legendu.
Što se tiče poređenja X6 i Land Cruiser, ono je stvarno neumesno kao što je i neumesno porediti Top Gear sa našim domaćim emisijama. Ako izumemo moje gađenje prema SAT emisijama i magazinu, lično smatram Vrele gume idealnom kombinacijom autentičnosti, objektivnosti i modernog plasmana informacija kroz novine, TV, TV na internetu i sam internet portal!
Svaka čast, vi ste veći junaci koji sve stvarate u srpskim neuslovima, od tog Jeremija kojeg podržava ceo BBC i još ekipa od 50 ljudi.
B92 ODVRATNA TVOREVINA KOJA SE SKRIVA IZA KVAZI-DEMOKRATSKIH VREDNOSTI.

Gagiba
23.2.2010 15:29
1
0

@ Ivan
Moz' biti da sam pristrastan al ti se i dalje primas na "fore" :))
Jeremy jednostavno nema potrebu da prikriva kompleks koji vecina ljudi oseca prema lideru sto ukljucuje i tebe. Prema lideru si ili pristrastan ili ne. Meni licno je cela Nemacka autoindustrija nedodirljiva u poslu kojim se bave...u kom god pomislis segmentu te iste industrije...mozda Talijani, ali mozda, u supersportu...
Hteli ti i Jeremy il' ne...BMW je trenutno lider u tom famoznom premijum segmentu a videcmo koliko ce tu i ostati.
E da..."Boj ne bije svijetlo oruzje..."...u rukama iskusnog majstora Corsa moze biti cvrst borac!! :)))

Ivan
23.2.2010 19:35
0
2

Ne verovatno ali od svakog ko voli Nemacke automobile slusam jednu te istu pricu!Lepo je voleti jednu marku automobila ali ipak sa druge strane ne treba biti do te mere ne realan i ne prihvatati da mozda i taj gigant i ne pogresivi Bmw nije napravio jedno djubre od X6!Pravio Jeremy fore ili ne taj automobil se zaglavio gde je jedan Range prosao kao od sale i verujem da bi prosao Land Cruiser bez vecih problema!Uz svo postovanje Nemackih automobila pojedine marke u koju slobodno mogu da svrstam Bmw poceli su da prave automobile za fudbalere i njihove zene koji bez mozga a sa puno para kupuju automobile!Narocito u poslednje vreme dzipove!I nije bezveze napravljena reklama u kojoj znacka Bmw stoji u izmetu sa sloganom"YOU SUCKERS WILL BUY ANYTHING"!Pozdrav

Djordje
23.2.2010 21:07
2
0

@Ivan
O tome ko i koje gluposti prica, ne bih komentarisao, o zgrozavanju takodje, a o merodavnosti tvoje presude, tek! Top Gear gledam od njegove prve epizode (sa Clarksonom), imam kompletan opus od 14 serijala (ako se to moze tako nazvati), a imam snimljene i Top Gear emisije dok niko nije ni znao ko je Jeremy - dok su emisiju vodili William Woollard, Angela Rippon, Noel Edmonds, pa kasnije i Tiff Needell, Vicki BH, Jason Barlow i pomenuti Clarkson. Ako vec pricamo o AUTOMOBILSKIM emisijama, onda ce svaki iole bolji poznavalac, pre Top Geara UVEK smestiti Fifth Gear (ciji kompletan opus takodje posedujem, osim jedne epizode iz II serijala). Daleko su ozbiljniji i temeljniji u prikazu automobila, nazalost, ne uvek toliko ZABAVNI poput Clarksona! S obzirom da donosis takve zakljucke i presude, pretpostavljam da ne citas vodece britanske auto-magazine, tipa Car, Evo, Autocar, itd. u kojima Jeremy Clarkson vec dobrih 10-ak godina uglavnom sluzi za sprdnju i ismevanje kada je rec o OZBILJNOSTI i VERODOSTOJNOSTI. Ipak, pre svih, svoj glas bih dao nemackoj emisiji DMotor, koju su vodili Tim Schrick (poznati trkac), Sabine Schmitz, kao i Carsten Van Ryssen...potrazi malo na netu, siguran sam da ces pronaci nesto.

Sto se tice X6, za razliku od tebe, vozio sam i X6 i novi LC, vrlo dobro sam upoznat sa njihovim mogucnostima, kako na putu, tako i van asfalta. Opet, kao sto sam i onda napisao, a ti ponovo pazljivo procitaj, BMW X6 nije TERENAC, vec SUV (ili SAV, kako to Nemci vole da zovu), a to je bitna razlika! Bas kao ni jedan Audi Q7, koji se zaglavi tamo gde Porsche Cayenne ni ne proklizi. Razlicite namene, razlicite filozofije. Range Rover ne bih komentarisao, dovoljno je pogledati Bolivia Special pa se kiselo nasmejati na neverovatnu zelju BBC-a i Clarksona da dokazu kako je britanski proizvod uvek pravi izbor.

Ivan
23.2.2010 22:50
0
1

@Djordje Za tvoju informaciju i previse pratim automobilsku scenu kako u video tako i u pisanoj formi!Slazem se da je pored Top Geara Fifth Gear vodeca automobilska emisija e sada kome je koja bolja to je vec stvar ukusa,samo bi ti skrenuo paznju da u Fifth Gearu nikada nisam dobio u potpunosti iskreno misljenje o nekom automobilu narocito o njegovim manama kao sto to radi Clarkson i to najvise cenim kod njega ne kazem da malo ne preteruje mada ko ima dovoljno sposobnosti da shvati nacin na koji je ismejao neki automobil shvatice i sustinu toga ko ne moze neka gleda nesto drugo!Posto pokusavas da nam prodas pamet zelim samo da ti skrenem paznju da upotrebljavam rec Terenac a ne sport utility vehicle ne bi li se razumeo i sa ljudima koji nisu bas toliko upoznati za automobilskim svetom a ipak zele da prikupe neke informacije!I jos bi te molio da se suzdrzis od komentara za razliku od tebe ja sam vozio i slicnih jer su netacni i licemerni!A ako zelis da nastavimo ovu diskusiju na nekom drugom mestu i nekom visem nivou pa da se uverimo ko je sta vozio i ko sta zna i prati uvek sam na raspolaganju!Pozdrav

Gagiba
24.2.2010 01:05
0
0

@Ivan
Ti si zmaju negde debelo zalutao... I ne kapiram (a i ne interesuje me bas) odakle tolika negativna ostrascenost bas prema BMW al mora da te pitam da nije neki kompleks iz mladosti ili nesto slicno. Ono kao bio si zaljubljen u neku devojku pa naisao frajer u BMW-u i odvezao je u nepoznatom pravcu... :)
Vidi ovako...slazem se sa tobom da je X6 najveci promasaj fabrike :)) i da verovatno za tebe i Jeremyja ne postoji gori auto al bas da nazoves takav automobil djubretom e sa tim se ne slazem...
Aj ti ponovim jos jednaput...nemoj da padas na fore...stavio mu slikove da bi navukao naivce... ukljuci malo mozak i sve ce ti biti jasno...
A za tu reklamu koju si pomenuo...Ona ne govori o BMW kao kompaniji vec o onome ko je reklamu smislio i o njegovoj tragicnoj, gotovo morbidnoj opsednutosti istom kompanijom... a bogme puno kaze i o onome ko se takvom reklamom odusevljava!!

Djordje
24.2.2010 10:04
1
0

@Ivan
Vidi "druze", po tome kakve stvari pricas, na koji nacin ih pricas i koliko si samouveren u svojim obmanama, slozio bih se sa Gagibom, u potpunosti! Previse pracenja automobilske scene nisam siguran da je uopste moguce, ali 'ajde... Ipak, ponovo i odgovorno tvrdim da ni pola magazina ili TV emisija nisi procitao ili pogledao koje tvrdis da jesi, jer ne bi pricao to sto pricas! Uopste ne pokusavam da ti prodam pamet (za razliku od tebe, mnogo sam kulturniji i civilizovaniji u obracanju i stavovima, ako nisi primetio!), niti imam bilo kakvu ambiciju. Ali isto tako ne dopustam da neko ko nije potpuno u tematici (da ne kazem amater) pametuje na sva zvona. Ja ne znam u cemu je tvoj problem, pa ne mozes da shvatis razliku izmedju reci TERENAC i SUV...no, da ne drljamo vise o tome. Za tvoju pricu sa Corsom i letnjim gumama po snegu, bilo bi dobro da kontaktiras BMW i pozoves ih na Kopaonik da vide kako se to radi. Mozda batale xDrive i preuzmu od tebe patent. Steta sto nisi bio s nama dok smo slikali X1 pre par nedelja, da vidis koliko je xDrive "neefikasan" u sneznim uslovima, na uzbrdici od preko 30 stepeni (nasip kod kanala).
A sto se tice tvoje izjave o "netacnosti i licemernosti" vezane za modele koje sam vozio, Ivane "druze", buduci da sam clan redakcije vec duze vreme, a pre toga radio vise godina u jednoj drugoj, sve to sto vidis na testovima imao sam priliku da vozim, a i mnoge druge automobile, sto ovde, sto u inostranstvu. Zato nemoj previse da se "duvas", to nastavljanje diskusije "na visem nivou" zvuci otrcano i pre svega pubertetski...ako cemo vec da se "duvamo", prvo obrati paznju na pravopis srpskog jezika. Pozdrav!

Ivan
24.2.2010 11:53
0
1

@Djordje Postovani clanu redakcije na sve vase komentare pune nekog gneva koji se ocigledno polomio na meni imao bi samo jedno pitanje.Da li vas je slucajno zena ostavila ili nesto slicno????Jer ne znam odakle ovolika potreba za uvredama i gnevom u jednoj prostoj razmeni misljenja gde svi mogu da ucestvuju.Ja razumem da nam se misljenja razlikuju i to je prirodno mada ja sam samo preneo neke utiske jednog Clarksona koji je verujem provozao mnogo vise nego sto je jedan Djordje imao prilike i da vidi,pa i ako pored toga jedan Djordje misli da zna bolje mozda bi on trebao da se obrati redakciji Top Geara sa svojim X1 i xDrive famoznim pogonom i prenese im svoje utiske .Mislim da bi se ceo svet zabavio sa odgovorom koji bi dobili!

Djordje
24.2.2010 12:52
1
0

@Ivan
Pre svega, hvala na ukazanom postovanju, dragi Ivane! Drugo, ja iskreno ne vidim nikakav gnev u mojim komentarima, niti prema tebi, niti prema bilo kome drugom. Ako se i osvrnes na moj prvi komentar u vezi ovog teksta, to ces vrlo lako i videti. Ja tebi nisam pricao o glupostima koje lupas (tebe citiram), niti sam se zgrozavao nad njima. Osvrt je bio na verodostojnost Top Gear emisije, kao i sposobnosti BMW X6 i Toyote Land Cruiser. A ako si mislio na pravopis, mislim da je to osnova bilo kakve umne rasprave. To "dizanje na visi nivo" ispada u najmanju ruku smesno kad nije praceno osnovnim pravopisnim pravilima. Trece, ne, ne brini se, nije me napustila zena, ljubav je, hvala Bogu, nikad bolja i veca! Da kucnem u drvo...
Opet da se vratimo na Clarksona i Top Gear...ocigledno ne shvatas poentu. Ja licno volim Jeremy Clarksona i rado gledam njegove emisije, jer su dinamicne, zabavne, a ponekad i poucne. Isto tako, procitao sam i dosta njegovih knjiga, sto na temu automobila, sto neke druge tematike. I opet mogu da kazem da je prilicno zabavan, ali ne bas i relevantan izvor za citiranje. Ja postujem njegove licne stavove, ali to ne znaci da ih u velikoj meri i delim. Imao sam priliku da vozim BMW automobile opremljene xDrive sistemom i odgovorno tvrdim da su Clarksonovi stosovi samo to - stosovi! Ja ne smatram sebe merodavnim u ovoj oblasti, ali daleko vise verujem jednom Ben Barryju ili Chris Chiltonu, Chris Harrisu ili Richard Meadenu, Martin Urbankeu, pa cak i Georg Kacheru, nego li Jeremy Clarksonu.
Da li zaista mislis da je jedan BMW ulagao toliko novca u xDrive da bi mu perjanica ponude poklekla na taj nacin kako je Jezza prikazao!? Opet spominjem taj X1 23d xDrive koji je bio na testu, sneg od 20 cm i uspon od preko 30 stepeni. Niti jednom nije poklekao, a prosli smo tuda barem deset puta! Naravno da X1 nece proci bas svuda gde i jedan Land Cruiser ili Defender, koji imaju i blokadu diferencijala i redukciju prenosa, ali je daleko od toga da na snegu sa pogonom na sva cetiri tocka proklizava u mestu, kako ti to zamisljas!
Pozdrav!

Ivan
24.2.2010 13:17
0
0

Ja se licno prema svima odnosim sa postovanjem cisto iz neke kulture koju po vama ne posedujem.Samo skrecem paznju da jedan clan redakcije treba i morao bi da izadje u susret vernim citaocima i pojasni im neke stvari,a ne na ovako niskom nivou upucivati im uvrede.Vasa poslednja dva komentara pokazuju ocajnicku zelju za vredjanjem sto je meni ne normalno,a ako se malo vratimo u nazad nije vam prvi put!...
Najbolji primer kulturnog i pametnog komuniciranja u vasoj redakciji je G.Aleksandar Ugljesic od kog moze nesto novo i korisno da se sazna uz normalnu komunikaciju i uzajamno postovanje.

Djordje
24.2.2010 13:36
1
0

Iskreno receno, nakon tvojih komentara i obracanja, ne samo prema meni, vec i prema ostalim ucesnicima u raspravi, to se bas ne bi moglo reci (da sada ne citiram sve tvoje recenice).
A sto se tice izlazenja u susret i pojasnjavanja stvari, uvek sam za to...zato i jesam napisao prvi komentar vezan za Land Cruiser, njegove performanse (pre svega slab motor), kao i opasku za Top Gear emisiju. Nikakvog vredjanja tu nije bilo, a koliko vidim, ni kasnije. Ne znam gde se ti pronalazis, ali ja potrebu za vredjanjem tebe i bilo koga drugog, zaista nemam, narocito ne u dva poslednja komentara. Ali opet podvlacim da ne zelim da citam neosnovane komentare nekoga koji pri tome vredja i ponizava sagovornike u raspravi. No, otislo je ovo daleko od Land Cruiser teme...nazalost!
Sto se tice Aleksandra Ugljesica, buduci da je trenutno na putu, ja cu se u njegovo ime zahvaliti na lepim recima. Siguran sam da isto misli i Sasa... Pozdrav!

Leon
24.2.2010 13:51
1
0

Alo bre Ivane, koji ti je čoveče... Ti si profesionalni napadač. Maltretirao si Pericu, sad prelaziš i na ostale članove redakcije??? Drži se teme!

Ivan
24.2.2010 14:26
0
1

@Leon Svidelo se to tebi ili ne ja moram da se branim ako zelis da budes malo racionalniji i objektivniji videces da sam sa obe strane pogodjen direktnim vredjanjem samo zbog toga sto imam iskreno i drugacije misljenje o nekim stvarima koje ocigledno clanovi redakcije ne vole da cuju!.Svi na moje komentare reaguju strasno burno pa kada vide da nisam mislio nista lose spustaju loptu sto mozes i ovde da vidis.

Ivan
24.2.2010 14:43
0
1

@Leon I jos bi dodao da pomenuti Perica I Djordje nisu u sukobu samo sa mojom malenkoscu vec sa gomilom ljudi u sta se mozes uveriti ako malo prelistas arhivu.
Napisi nesto sto im se nece svideti i videces da ces promeniti tabor.

zica
24.2.2010 14:50
1
0

E moj Ivane kakvo spushtanje lopte, ispreskakashe te ovde najstrashnije! Bash chitam sve komentare od pochetka, upravo si ti taj koji ne volish da chujesh drugachije mishljenje. Kakvo direktno vredjanje ti spominjesh kad upravo ti prozivash ljude? Mani se toga, vrati se na temu! Hochu da chitam o automobilima a ne o prepucavanju

Slobodan
24.2.2010 15:26
1
0

Ivane care idi se malo umij, sjedi u bmw i idi na neku kaficu ;).POZDRAV

Djordje
24.2.2010 21:51
1
0

Bas bih to voleo da vidim sa kim sam to u sukobu na ovom sajtu! Inace ne stizem od obaveza da ovde cesce ostavim komentar, a kamoli da jurim nekoga sa kim cu da se prepirem... Iskreno bih voleo da nadjem tu "gomilu ljudi" koju Ivan pominje...uopste nema veze da li ce se nesto nekome svideti ili ne (barem meni), svako ima svoje misljenje. Ali ton i argumenti kojima se to iznosi, itekako imaju vaznost! Posebno kada neko ko nije u tematici pokusava ljudima koji od ovoga zive da "prodaje toplu vodu". Formulu 1 pratim od pocetka '80-ih godina, pa se i dalje ne usudjujem ni da pomislim da bih je bolje komentarisao od, recimo, Murray Walkera!
Pozdrav!

Gagiba
24.2.2010 22:44
1
0

@Ivan
Ivane, prijatelju, previse licno ulazis u diskusiju a moram da primetim i poprilicno neargumentovano. Nema potrebe rodjak za tim, svi mi valjda ovde cenimo te cetvorotockase pa i ako nam se misljenja neki put ne podudare nema potrebe da prenesemo diskusiju na licni nivo da bi ta nepodudaranja ispravili! Ja se doduse nasalih da ti je neko "skinuo" devojku Bembom al sad vec ozbiljnije razmisljam o tome.. :))
Da ne duzim, izvini ako si u nekom mom komentaru procitao nesto zasiceno gnevom, ja sam cetiri svetlosne godine udaljen od bilo kog negativnog razmisljanja, ali to je vec druga prica, a da ti kazem iskreno (sad procitah opet sve komentare), ne vidim ni sta ti je to Djordje gnevno napisao a bez da izigravam njegovog advokata...
No kako bilo da bilo, zanimljivo je procitati svacije misljenje a da nema malo "prepucavanja" mozda bi ta zanimljivost bila manja...
E...i pomenu Djordje...obrati malo paznju na pravopis...gube ti komentari na snazi zbog gomile pravopisnih gresaka...

Skyline
25.2.2010 09:29
1
0

@Gagiba
Svaka ti je na mestu!!! :-)

BATA
25.2.2010 13:18
0
1

izgleda da na sajtu imamo dva lektora srpskog jezika koji ocigledno nisu imali kapaciteta da to postanu pa se sada tese
momci ponasate se kao dve zene koje su jedva docekale da se svadjaju sa nekim ili dva papagaja jer vidim sami sebe ponavljate
vratimo se na temu ili predjimo na neki zenski forum
e da na vasu radost napravio sam bezbroj pravopisnih gresaka........................????????????SAMO OPUSTENO

zica
25.2.2010 18:35
2
1

BATO, tvoj komentar toliko govori o tebi da mislim da i ne trebam da pishem bilo shta, ali ipak chu (i nechu se ni truditi da odgovaram dalje), nazhalost opet nema veze sa temom. Bez da ikoga branim, pa valjda je nechija pismenost odraz nechije inteligencije i kulture, kakvi lektori, kakvi kapaciteti, kakvi zhenski forumi, kakve gluposti?? Zato sada i zhivimo u drzhavi gde nam se general policije "gadja s padezhi" na nacionalnoj televiziji jer je izgleda postalo ispod nivoa biti pismen i poznavati svoj maternji jezik. Da nije tuzhno bilo bi smeshno

Gagiba
25.2.2010 19:14
1
0

@BATA
Bato, Bato, nesto izokola mi se ucini da si na mene pomislio dok si kucao komentar...pa i ako nisi aj ti kazem dve stvari:
1) Stvar je licne kulture ili nekulture da li ce neko biti pismen, polupismen ili totalno nepismen kao na primer ti...(naravno, foliras se, provaljen si Bato :-))
2) Ako si ti sa svojim sagovornicima navikao da se "svadjas", ja preferiram suceljavanje misljenja uz odbranu istih argumetima ili da uprostim, ja bre brate ne umem da se svadjam. Jednostavno volim da se popricam sa covekom koji nesto zna. Pazi ovako, volim ja da se popricam i sa neznalicama al kad su neznalice tvrdoglave, iskljucive i nadobudne onda brate izgubim merak da mu prenesem malo istine pa makar i u tragovima...zapravo odustanem jer je to nemoguca misija. E, sve to znaci da necu vise ostavljati komentare ovde tebi i tvom sticeniku @Ivan...
Iiiiiiii 3) Mi se rodjak od pocetka drzimo teme, nego ti upade kao padobranac u zastitu istomisljenika ti Ivana al to nema veze sad, ono sto je vazno jeste da taj tvoj muski sovinisticki stav o tome kako je ovo iskljucivo muski forum nema veze sa zivotom!!!! A verujem da bi ti gdja Lidija Piroski to prva naznacila kada bi kojim slucajem procitala ovu tvoju nebulozu gore navedenu. Budi siguran da puno dama cita VG clanke a verovatno i po neki komentar...
Jes rekoh dve stvari al ne mogado da preskocim ovu trecu... :))

Gagiba
25.2.2010 19:22
1
0

@Skyline
Kazi...ko u Njegosa... :))))

BATA
26.2.2010 12:46
0
1

Ala se lako palite, HAHAHA! E samo da vam dodam zakacili ste se za stvar koju niko ne postuje na ovom sajtu hocu reci ne opterecuje se
Sto mozete lako da se uverite u PISMIMA CITALACA gde odgovor redakcije pocinje malim slovom a o ostalim znacima interpunkcije da ni ne pricam
Manite se toga ili predjite na sajt knjizevnika srbije pa pokusajte da nekoga ispravite.
I nisam niciji advokat mada ti to bolje znas jer ih imas i previse POZDRAV

Milan
26.2.2010 13:18
0
1

Ne zelim nikoga da branim,ali ovde sam morao da reagujem.U komentarima,decka koji se potpisuje sa imenom Gagiba, ima toliko pravopisnih gresaka, u sta svako moze da se uveri.Zares u celom komentaru nije upotrebljen ni jedanput,a na par mesta sam uvideo i da posle tacke,recenicu pocinje malim slovom.Ako vec napadate nekoga treba krenuti od sebe.

Gagiba
26.2.2010 21:33
1
0

@Milan
Bato, ti mene z... a...kazi majke ti!!! :)))
Znam da me z...aaaa znam...znam te...
(Ovo je inace monolog koji Jare cesto ponavlja kumu Paji u antologijskoj seriji nasoj)
Jer Milane ako me ne z... onda cu biti jako razocaran. Ali jako!!!


Milan
27.2.2010 13:29
0
2

@Gagiba
Mozda ti ni nisi svestan, ali da si u prvim komentarima napravio gomilu pravopisnih gresaka to stoji.Tek kada si poceo pa kritikujes druge poceo si da obracas paznju, pa si tek negde ubacio i neki znak cisto da prikrijes ocigledno ne znanje.Ako zelis, mogu da ti ukazem tacno na koje greske mislim,ali bolje nemoj da od lovca postanes lovina.

Gagiba
27.2.2010 23:07
1
0

@Milan
Bravo legendo... :))))
Ne da si me zabavio nego evo ne mogu da prekinem da se smejem...
:)))
Ti si stvarno ozbiljan! Pa bravo majstore...
E dobro, pazi sad ovako, ne da zelim da mi ukazes na pravopisne greske koje sam nacinio nego te najljubaznije molim da uradis isto!
Znaci da mi ukazes na gresku u pravopisu i da mi napises kako bi to po tvome trebalo ispravno da se napise i ja cu ti od srca biti zahvalan jer ces me uciniti vrednijim za izvesna znanja iz pravopisa...
A narocito bih te zamolio da mi sugerises na kojim sam to mestima propustio da stavim "ZARESE"...(ovo te narocito zamoljavam!)
Inace jos uvek se osmehujem...
Da ti olaksam, zaista sam primetio nekoliko gresaka al ko radi taj i gresi... :))
@Redakcija
Znam da zadnjih par komentara nema veze sa temom al nemojte da me uskratite ovu zabavu, molim vas...pa pismeni Milance krenuo u lov!!!! :)))))))))))

Milan
01.3.2010 12:06
0
1

Kao sto kazes, zaista smo skrenuli sa teme i ne zelim vise da zamaram ljude sa tvojim pravopisnim problemima.Ako zaista imas problema sam da uocis greske,onda ja sa (ne)dovoljno pismenim covekom ne zelim vise da razmenjujem misljenja.Iskreno izvinjenje svim ucesnicima na zamaranju!!!.

Skyline
02.3.2010 15:29
0
0

@Gagiba

Umro, dakle UMRO sam od smeha!!! Dobili smo novog lektora - Milana!!! Od sada ga zovemo Milanče "ali ne znanje jedanput the Zares"! U prvi mah sam pomislio da se čovek zeza, a on mrtav ozbiljan!!!! :-)))))))))))))) Milane, kralju , care, legendo!!! :-))))))

Milan
02.3.2010 16:10
0
0

Sve mi se vise cini, da su Skyline i Gagiba jedan covek sa dva nadimka.Mada mozda i gresim, ali u nekim prisnijim odnosima su sigurno, u kakvim ne bi detaljisao.

Skyline
02.3.2010 16:48
0
0

He he he, Milane, prešao si sa lektora u psihologe. Nema veze, valja to... :-)))) Treba biti svestran u životu.

Gagiba
03.3.2010 01:58
0
0

@Skyline
E pa ti vidi kroz kakve sam sve faze prosao. Prvo neverica pa razocarenje pa onda smeh...ali bas sam se dobrano nasmejao :)))
Ja stvarno ove komentare pisem "sa pola snage", ponekad cak i posle tri cetiri rozea (veceras cetiri) :)) i dodje mi kao opustanje da prozborim rec dve o temama koje su mi drage...i onda bas i ne marim ako se potkrade kakva pravopisna ili slicna greska...
Al sto duhovito primeti @320i naidje "najezda" i aj sad ti budi korektan pa na takve bezvezne provokacije ostani "umeren".. :))
Isprva sam pomislio da su @Ivan i @Milan razliciti nadimci iste licnosti ali posle pazljivije analize primetio sam da je @Milan ipak primetno nepismeniji!!! Necu sad da navodim greske u pravopisu al nesto ipak moram da pomenem zbog radi samog "decka" koji se potpisuje kao Milan. Znaci odavno nisam procitao recenicu sa vise besmislenije upotrebljenih "Zaresa" od onog sto postavi isti 26.02. u svome komentaru.
I tako ja rekoh da se ne primam odma, mozda je provokacija...
Hehehehe....Ma jok Brate, Milance mrtav ozbiljan!!!! :))))
E jbg...trenutno sam izgubio zelju da mu bilo sta dalje napisem jer stvarno....ma da ne davim vise...ko ima bar pola bukvara procitano provalice... :)))
Ali znas sta je simptomaticno u nas Srba, i sto nam drzava i kaska toliko za ostatkom sveta i sto smo na dnu svih civilizacijskih desavanja itd itd...? Evo odgovora odmah. Zato sto smo skloni toj cuvenoj zameni teza odnosno invertovanju realnosti. Nabedi mene cuveni lovac na pravopisne greske, pismeni Milance, da sam ja.... bla bla bla... Ali videli molim te sa kakvim pravopisom to uradi??!!! "E mene grdna" ili jos bolje "E lebe kiseli" (sto bi rekla pokojna baba Stanica, moja bivsa komsinica)!! :)))
Sta hocu da kazem, davno jedan Isus iz Nazareta primeti da je neophodno prvo izvaditi balvan iz oka svog pa tek onda iver iz oka tudjeg...e to nas koci!!!
Onom Ivanu je recimo njegova Corsa bolja na snegu od X6 i napisa to brat i ne trepnu...
I ajde sad, kako jedan zdrav racio da odreaguje na takvu notornu zamajotinu?!
A onda dodje pismeni Milance nicim izazvan, i nabedi me njegovim performansom da sam potpuno nepismen???!!!??
I na kraju nas jos poveza da smo Skayline i ja istia osoba.... :))
E... to je vec zahtevalo odgovor!!
Dakle, sad sam vec daleko sigurniji da su, bez obzira na razlicit stepen nepismenosti, @Ivan i @Milan zapravo dr Dzekil i mr Hajd (xexe, moram da mu postavim zagonetku sa ovim imenima, da vidimo dal ce da je resi...)
I tako...tavorice ova zemljica nasa jos neko vreme, krojice nam kapu svakojaki, vodace nas ko poslednje i jos ce nam se smejati...al dobro, svanuce jednog dana i sto rece jedan mudar covek:
"Noc je najcrnja pred svitanje"...znaci nama zora tek sto nije, jel nas ocigledno neka mrkaca nadvila zestoka....!!!!! :)
@Ivan
@Milan
I bez ljutnje braco, svi smo mi na istoj strani, samo sto vi to jos ne znate.... :)

Skyline
03.3.2010 10:21
0
0

@ Gagiba

Sjajan komentar! :-)))) A šta misliš, kako je tek meni koji sam po struci lingvista? :-)))) Ali, zaista, nemam više SNAGE da "jovo nanovo" ulazim u "ispravljanje krivih Drina". :-D Ono za zamenu teza si odlično primetio, i uglavnom, to je glavni mehanizam i na ovom našem malom mestu gde razmenjujemo mišljenja o automobilima, koji se koristi da bi se "dokazalo" nedokazivo. Jedino, ponekad poželim da uđem u glave nekih ljudi, da vidim šta se to u njima dešava. ;-)

MARIJAN
03.3.2010 10:55
1
0

@Skyline,@Gagiba ISKRENO MOMCI, UGUSILI STE.NEMA NI JEDNOG TESTIRANOG AUTOMOBILA GDE SE VI NISTE ZAKACILI SA NEKIM,PA MU PRODAVALI PAMET.NADJITE NEKE DEVOJKE,ISKULIRAJTE MALO.

Skyline
03.3.2010 11:22
0
1

Javio se još jedan "pismeni"... :-)))))))) A ko te rođače tera da čitaš bilo šta sa potpisom Skyline ili Gagiba??? Mene kad nešto ne interesuje, ja to ne čitam. :-))))

MARIJAN
03.3.2010 12:59
2
0

Kada mi se neko obrati sa rodjace ili brate,odmah se tu primeti nacitanost i pismenost.Kada se malo naucite kulture mozda i popricamo.

Skyline
03.3.2010 13:07
0
1

"Iskreno momak", ti si se prvi obratio... :-))))) A ja zaista nemam želju da "popričamo"... :-))))) Ili možda iQ meriš toplomerom pa nisi shvatio poruku... :-))))

Viktor
03.3.2010 13:59
0
1

Kakve su ova dvojce przenice,retko vidjene.Lepo vam je MARIJAN rekao a vas najveci argument je to sto ste odmah krenuli da pljujete po nekom!Sta vam to govori o vama?

Gagiba
03.3.2010 14:09
0
1

@Skyline
Najezda brate, najezda!!! :)))))
Kad pomenu "ulazenje u glave" pretpostavljam da si mislio na "ulazenje u tok misli" tih ljudi...zanimljiva tema ali preopsirna i ne bas za ovo mesto...a u pomenuti tok se sa prilicnom sigurnoscu moze uci i na osnovu recenica koji isti ostavljaju ovde... :)
@MARIJAN
Skayline i ja (i jos po neki, da ih ne imenujem jer ih ne prozva), imamo tesku misiju ovde (osim elementarnog opismenjavanja), a to je da argumentima predocimo istinu onima kojima je ta istina daleka...
Samim tim sto si smogao snage da nase komantare procitas do kraja i sam si na korak blize toj famoznoj istini... :)
P.S.
I ti si na nasoj strani, samo polako... :))
P.P.S.
A da...moja devojka se jako zabavlja citajuci komentare...i hvala na preporuci ali nacela kojih se pridrzavam ne dopustaju poligamiju.

Skyline
03.3.2010 14:40
1
1

Hhahahahhaha, pazi Milan se sada zove Viktor!!!! hahaahahha, dakle, UMIREEEEM OD SMEHA!!! To "nam o nama" govori da smo ušli u misiju opismenjavanja ovog mikrokosmosa ovde! :-)))))

P.S. mada nije za javnost, imam nekoliko žena oko sebe, koje (kao) ne znaju jedna za drugu, pa ne mogu da ih sakupim na gomilu da čitaju ovaj urnebes! :-))))))))))))))))) Nije da podržavam poligamiju, ali situacija se nametnula... ;-)

Milan
03.3.2010 17:26
0
0

@Skyline Milan JE SAMO JEDAN.A ti bi mogao da smislis sam nesto a ne stalno da prepisujes od mene.Izgleda da samo meris tudji IQ, a kako stvari stoje tebi bi i toplomer bio previse!E da i ja bi posetio psihologa sto se tice tvog smeha, nije tu nesto u redu, mada i znamo posle cega je coveku sve smesno!

Gagiba
03.3.2010 19:52
0
0

@Gagiba
Odustani sine...ne vredi...preplavise... :)))
(Za dusebriznike, nisam prebacio, nego ostavljam mentalnu belesku sam sebi! Ko je gledao Simpsonove, zna o cemu se radi! Homer i ja sami sebe navodimo...)
@Skayline
Bori se sam dalje, ako mozes, mene potopise!!!
Do nekih boljih vremena...pozdrav... :))))

Skyline
04.3.2010 09:46
1
0

Milan je samo jedan! Vaistinu!!! :-))))))))

marko boss
02.5.2010 10:17
2
0

automobil je svakako sa vrhunskom tehnologijom... ali ipak ruzan u odnosu na neke konkurente...

Branko
10.12.2010 23:58
1
1

Imam BMW X5 2006. godiste, to je super automobil, brz, jak, pouzdan. Ali vise je sportski automobili nego neki da kazem dzip. Moja velika zelja je bila Land Cruiser, ali sam kupio X5. Najveca mana kod BMW-a je to sto je automobil mnogo neudoban, prosto receno tvrd, sto se tice ulazenja u krivine (nije bitno koja je brzina) imam samo reci hvale. A TOYOTA ima taj novii sistem i u potpunosti je isti kao kod BMW-a, ali je zato Land Cruiser mnogo udobniji a ima istu stabilnost kao BMW, i Land Cruiser ima mnogo bolju zvucnu izolaciju nego X5. U sustini Land Cruiser ima sve bolje nego X5, jedino X5 imam motor 3.0 dizel sa 220 ks i 500Nm, dok Land Cruiser ima 3.0 dizel sa 173 ks i 410 Nm. Razlika je velika, zato je TOYOTA od skoro povecala snagu na 190 ks. Cipovani Land Cruiser ima 201 ks i tada je do 100 ubrzava za samo 8s, sto je bolje nego kod X5. Tako da ko god hoce da kupi Land Cruiser nece sigurno pogresiti. Pozdrav...

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: