Test

Toyota Corolla 1.6 Valvematic Sol

Efikasna restilizacija

Iskorak ka novom dizajnerskom kursu koji je zauzela 11. generacija Corolle se nastavlja i sa restilizacijom

Restilizovana Corolla pod blagim uticajem Toyote C-HR Twituj ovo!

Corolla evoluira. Suvišno je reći da je to neophodno, gledajući sa više aspekata. Najpre, surovi tržišni uslovi to nalažu kao imperativ, a sa druge strane, Corolla ima za zadatak da ispoštuje bogato nasleđe i ulogu svetskog bestselera.

opšti kvalitet,
ogibljenje,
oprema,
funkcionalnost

cena,
nedostatak obrtnog momenta pri nižim obrtajima

Evolutivni stav
Očigledno je, da je što se stajlinga tiče, novi C-HR krosover izvršio izvestan uticaj na Toyotin popularni sedan iz C segmenta, što je u svakom slučaju pozitivno. Spoljašnjost je atraktivnija a enterijer kvalitetniji, mada nekih posebnih mehaničkih unapređenja nema, a realno nema ni razloga za tako nešto do isteka životnog ciklusa aktuelnog modela. Značajne promene na ovom planu ipak očekujemo sa dolaskom nove generacije.

Da podsetimo, aktuelna Corolla je na scenu stupila 2013. godine, u međuvremenu proslavivši zlatni, pedesetogodišnji jubilej prošle godine. Sada je na red došao test restilizovanog modela, uobičajenog na sredini proizvodnog ciklusa.

     
 

Anfas i zadnji deo su temeljno osveženi. Kućišta prednjih svetala podsećaju na spomenuti C-HR a LED tehnologija doprinosi premijum utisku. Kompletan prednji deo vozila sada izgleda oštrije i ubedljvije, jer je modifikovani odbojnik doneo više sportski izraz.

Atraktivnom „zadnjicom“ dominiraju naglašena kućišta stop svetala, takođe u LED tehnologiji, koja se poput prednjih pružaju u bočni profil karoserije. Bez dileme, izgled je značajno osvežen.

Enterijer – mešavina starog i novog
I na ovom planu kao da je C-HR „umešao prste“. Doduše, osnova konfiguracije sa vertikalnim rešenjem armaturne table je i dalje tu, u pomalo retro stilu, dok moderan ekran info-zabavnog sistema u vidu „ugrađenog“ tableta kao da je došao iz budućnosti. On deluje pomalo neusaglašeno sa generalnim dizajnom (koji ruku na srce jeste poboljšan), naravno ne sa praktičnog, već čisto sa vizuelnog aspekta. U svakom slučaju, ovu sedmoinčnu jedinicu treba pohvaliti. Izgleda moderno, kvalitetne je izrade, intuitivna sa dovoljno brzim odzivom. Takođe je odličan i 4,2-inčni kolor displej putnog računara, smešten između obrtomera i brzinomera, koji pruža neophodne informacije.

Mada je ergonomija korektna, vozačko sedište ima prostora za napredak, posebno što se sedalnog dela tiče, kojem nedostaje par centimetara u dužinu da bi „to bilo to“. Preglednost takođe nije za primer, izraženi „cab forward“ je prilično visok, tako da se gubi precizan osećaj gde se tačno nalaze limiti prednjeg dela karoserije, kako prema napred tako i što se tiče bokova. Naravno, tu probleme rešavaju neizbežni senzori. Kada je u pitanju zadnji deo vozila, kamera je tu da reši sve nedoumice.

Još jedna zamerka subjektivne prirode se odnosi na obruč volana, koji deluje neprimereno tanko za ovaj automobil. Toyota ne bi trebalo da „kiksa“ na ovakvim detaljima, jer upravo oni mogu da skrenu pogled kupca na proizvode iz komšijske Južne Koreje. Generalno, kvalitet materijala je korektan, i tu uvek ima prostora za napredak.

S druge strane, komfor je zaista sjajan. Doduše, CVT menjač je „krivac“ za povremeno izraženije oglašavanje motora pri većim opterećenjima, ali generalno je automobil izuzetno tih do brzina uobičajenih za autoput, kada strujanje vazduha oko retrovizora postaje značajnije. Ono gde se definitivno napredovalo je prenošenje zvuka i vibracija sa vozne podloge, koje je primetno redukovano. S obzirom na činjenicu da je moja malenkost testirala i model pre restilizacije, mogu reći da je Toyota na ovom planu odradila odličan posao. To najverovatnije može da se zahvali robusnijoj izolaciji, kako armaturne table, tako i poda vozila.

Takođe, stvar koja mi se među prvim nametnula, već pri početku testiranja restilizovane Corolle, je sjajno ogibljenje. Iz tog razloga me nimalo nije iznenadila činjenica da je Toyota instalirala amortizere većeg prečnika. Posledica svega se ogleda u tome što je Corolla u isto vreme udobnija i voznija nego ikada ranije.

Prostora i dalje ima na pretek (osobe visoke i 1,9 metara mogu komotno da se smeste na zadnjoj klupi), a prtljažnik raspolaže sa izdašne 452 litre zapremine. Ono što mu ne ide u prilog su poluge šarki koje zadiru preduboko unutar korisnog prostora i mogu da dođu u koliziju sa prtljagom. Ipak, neizmenjene dimenzije vozila su zadržale praktičnost na visokom nivou.

Vožnja
Na planu pogona nema mnogo nedoumica. Tu je poznati 1,6-litarski benzinac sa 132 ks i 160 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Za razliku od modela koji smo testirali ranije, sa šestostepenim manuelnim menjačem, ovoga puta nam je na raspolaganju bila „kontroverzna“ CVT transmisija. Ona naravno ima svojih vrlina i mana, ali hajde da idemo redom...

Mada se Corolla generalno nikada nije „izjašnjavala“ kao vozački automobil, aktuelni model poseduje izvesne kvalitete po tom pitanju. To u najvećoj meri može da se zahvali izvanrednom ogibljenju i izbalansiranosti karoserije. Kočnice su, što je tradicionalno za Toyotu, na vrhunskom nivou.

Da se vratimo na CVT menjač... On je očigledno kalibrisan za potrebe Corolle u smislu da isporučuje dinamičnija ubrzanja i uglađenije promene „virtuelnih“ stepena prenosa. Međutim, to za posledicu ima da automobil hoće naglo da „trgne“, posebno u gradskoj vožnji, kada se javi potreba za nekim hitrim manevrom ili skretanjem. To se naravno rešava doziranjem pritiska na papučicu gasa, ali treba imati u vidu da nisu svi vozači podjednako „talentovani“, tako da će mnogi prilikom navikavanja imati onaj „početnički“ osećaj neželjenog naglog kretanja. To je posledica same prirode CVT menjača, koji sporije „startuje“, tako da se u želji da se što pre „krene“ da prejak gas. U svakom slučaju, u odnosu na onaj CVT koji smo imali prilike da testiramo u Priusu, ovaj je odzivniji i generalno bolje podešen. Ono što je pomalo paradoksalno je da je prilagođeniji vožnji na autoputu nego u gradu. Finalni prenosni odnos je dug, tako da pruža parametre jednog dizela, jer pri brzini od 130-140 km/h, kazaljka obrtomera se držala zone oko 2.500 o/min.

Toyota Corolla 1.6 Valvematic Sol

Motor: benzinski/atmosferski, redni/4, 1598 cm³/direktno ubrizgavanje, 97 kW, 132 KS pri 6.400 o/min, 160 Nm pri 4.400 o/min
Transmisija: na prednje točkove, CVT
Ogibljenje: napred MacPherson, nazad: torziona osovina
Performanse: 0-100 km/h – 11,1 sekunda, maksimalna brzina 190 km/h
Prosečna potrošnja: 6,1 l (fabrički podatak), 7,6 l (na testu), emisija CO₂ 142 g/km
Karoserija: limuzina 5/4, DxŠxV 4620x1775x1465 mm, međuosovinsko rastojanje 2700 mm, masa 1300 kg, prtljažnik 452 l
Cena testiranog modela: 22.755 evra (sa carinom i PDV-om)

Osećaj na volanu je takođe dobar, sa dovoljnom „težinom“ a automobil je predvidiv u krivinama, što vozaču uliva sigurnost i samopouzdanje. Osmeh na lice donosi već spomenuto oslanjanje, koje „ignoriše“ surovu stvarnost srpskih puteva. Rupe i neravnine Corolla upija sa lakoćom, čak i sa naplacima od 17 cola, u isto vreme zadržavajući natprosečnu krutost . Dakle, koliko god se nekima Corolla učini „tvrdom“, ona ni u jednom momentu ne dozvoljava narušavanje komfora.

Što se tiče performansi, sprint do „stotke“ Corolla sa CVT-om obavlja za 1,1 sekundu više u odnosu na šestostepeni manuelni menjač po fabrički navednoj vrednosti, što znači da joj je potrebno 11,1 sekunda. Maksimalna brzina iznosi 190 km/h. Ipak, u Sport režimu, čini se da ubrzanje do stotke može da se obavi za nijansu brže od nominalne vrednosti.

Kada je o prosečnoj potrošnji reč, ona je na našem testu iznosila 7,6 litara benzina na 100 pređenih kilometara, s tim što se ta brojka bez većih problema, uz nešto više obraćanja pažnje na papučicu gasa, može dovesti u okvir od 7 litara. To nije loše, s obzirom da Toyota navodi prosečnu potrošnju od 6,1 litre.

     
 

Rezime
Toyota Corolla sa 1,6-litarskim benzincem i CVT menjačem u Sol paketu opreme košta 20.850 evra. Ovo joj ni u kom slučaju ne ide u prilog. Konkurencija nudi kvalitetne i jeftinije automobile i to bi japanskom pulenu mogla da bude prepreka pri ostvarivanju željenih prodajnih rezultata. Pored toga, CVT transmisija nije posebno popularna kod domaćih kupaca. Za nju se, po aktuelnom sajamskom popustu doplaćuje još 1.000 evra, što uz doplatu za „emocionalno crvenu“ boju (750 evra) i Toyota Protect za karoseriju (155 evra) daje zbir od 22.755 evra. Kada primera radi, u obzir uzmemo da nova Hyundai Elantra sa 1,6-litarskim benzincem (127 ks) u Premium paketu opreme košta 15.090 evra (uz doplate za boju i automatski menjač – 16.670 evra), uviđamo u kakvoj tržišnoj poziciji se nalazi Corolla. Ono što Toyotinom modelu ide u prilog su „pedigre“ i nasleđe, ali je diskutabilno da li to opravdava ovako visoku cenu.

Prednosti Corolle, kada je tržišni potencijal u pitanju, ogledaju se pre svega u dokazanom kvalitetu i osiguranom zadržavanju visoke cene kao polovnjaka. Dakle, deo „dodatnih“ uloženih sredstava će se vratiti prilikom prodaje, u većoj meri nego kod konkurencije. Pored toga, Toyota nudi 5 godina garancije bez ograničenja, kao i 5 godina Eurocare pomoći na putu.

Jednim pogledom

Karoserija

Udobnost

Izgled

4,2

Napred

4,5

Funkcionalnost

4,2

Pozadi

4,3

Kvalitet izrade

4,5

Ukupno:

4,40

Ukupno

4,30

Ponašanje u vožnji

Enterijer

Vozne osobine

4,2

Funkcionalnost

4,5

Performanse

4,0

Dizajn

4,0

Kočnice

4,5

Ponuda prostora

4,2

Ukupno:

4,23

Kvalitet materijala

4,5

Motor

4,0

Završna obrada

4,5

Menjač

4,2

Ukupno:

4,34

Cena

3,8

Prosečna ocena: 4,18

Ono što takođe treba istaći je i bogata opremljenost koju donosi Sol paket. Tu se ubrajaju komponente poput LED farova sa automatskim podešavanjem visine, S-IPA sistema za automatsko parkiranje sa prednjim i zadnjim senzorima, kao i „ključ kartice“. Audio sistem je takođe vrlo dobar.

Kome je ovaj automobil namenjen? Pre svega ljudima koji prelaze veliki broj kilometara na otvorenom putu a nisu ljubitelji dizela. Petogodišnja garancija i Toyotina poslovična pouzdanost otklanjaju sve dileme po tom pitanju.

Piše Pavle Barta
Fotografija: Igor Pejović i Branko Avramović
19045
Postavljeno: 18.02.2017

Arhiva: Testovi

Rubrika: Uporedni testovi
Postavljeno: 08.11.2018

Peugeot Partner i Citroen Berlingo VU

Preko dve decenije Peugeot Partner i Citroen Berlingo lideri su u kategoriji lakih dostavnih vozila. Nova generacija donosi brojna poboljšanja i inovacije, što joj je odmah donelo titulu "Van of the year" za 2019. godinu


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 30.10.2018

Renault Captur 1.3 TCe/150 EDC

Nakon Renaulta Scenic, Megana i izvesnog Mercedesa Classe A, red je na Capturu da usvoji novi 1.3 TCe, ovoga puta u verziji od 150 KS. Sportski mini SUV ili običan "naduvenko", proverili smo tokom sedmodnevnog druženja


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 24.10.2018

Peugeot 508 GT 2.0 BlueHDi/180

Da li je sa novim 508 Peugeot najavio kraj limuzinama u D segmentu? Ukoliko je suditi po nasledniku jeste, njegov stil koketira sa kupeima tipa Audi A5 Sportback i BMW Serie 4 Gran Coupe


Ford Ka+ Active 1.5 TDCI/95

22.10.2018

Opel Grandland X 1.2 Turbo/130 Ultimate Tekst sa video prilogom!

20.10.2018

VW Touareg III 3.0 V6 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

12.10.2018

Renault Megane 1.3 Tce/140 Intense

10.10.2018

Citroen Berligo 3 1.5 BlueHDi/130 XTR Tekst sa video prilogom!

05.10.2018

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi/130 Automatic

01.10.2018

Dacia Duster Confort 1.2 TCe/125 4x4

17.08.2018

Ford EcoSport 1.5 TDCI/100 Titanium

01.08.2018

Mazda MX-5 RF

29.07.2018

Renault Megane RS

14.07.2018

Citroen Berlingo

07.07.2018

Kia Stinger 2.2 CRDi 4x2 GT-Line automatic

29.06.2018

Peugeot 508 2.0 BlueHDi/180 EAT6 GT-Line

26.06.2018

Mitsubishi L200 2.2 DI-I Insyle 4WD A/T

21.06.2018

Lada Vesta 1.6 16V Tekst sa video prilogom!

16.06.2018

Volvo XC40 D4 AWD Tekst sa video prilogom!

07.06.2018

Fiat Tipo SW 1.4 T/120 TNG

05.06.2018

Renault Scenic 1.3 Tce/160 Bose Energy

29.05.2018

AUDI A6 – 50TDI V6 quattro Tiptronic Tekst sa video prilogom!

18.05.2018

Opel Crossland X 1.6 D/120 Innovation

16.05.2018

Peugeot 308 1.2 Puretech 130 EAT8 i BMW Serie 1 118i/136 automatik

05.05.2018

Alfa Romeo Stelvio Super 2.2 JTDm 210 Q4

19.04.2018

Jaguar E-Pace First Edition S 2.0 180 Tekst sa video prilogom!

12.04.2018

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5/163 2WD

07.04.2018

Toyota Land Cruiser 2.8 D-4-D Tekst sa video prilogom!

31.03.2018

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 140 ST- Line

28.03.2018

DS7 Crossback 2.0 BlueHDi Perfomance Line +

22.03.2018

Kia Soul EV

15.03.2018

Audi A8 50 TDI quattro Tekst sa video prilogom!

07.03.2018

Jeep Compass 1.6 Multijet/120 4x2 Limited

27.02.2018

Citroen C4 Cactus 1.2 PureTech

23.02.2018

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x2 Prestige

17.02.2018

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

14.02.2018

Opel Grandland X 1.6D Ultimate

06.02.2018

Hyundai KONA 1.6 T Tekst sa video prilogom!

02.02.2018

Renault Scenic 1.5 dCi Hybrid Assist Zen

29.01.2018

Dacia Duster 1.5 dCi 110 4x4 Tekst sa video prilogom!

24.01.2018

Opel Insignia Sports Tourer OPC Line 2.0 CDTI/170

17.01.2018

BMW 630d GT Tekst sa video prilogom!

10.01.2018

Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi/120 Shine

03.01.2018

Suzuki Swift 1,2 Dualjet Tekst sa video prilogom!

29.12.2017

Ford Fiesta 1.5 TDCi protiv VW Polo 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

27.12.2017

Renault Alaskan 2.3 dCi/190 Intens automatic

11.12.2017

Dacia Logan MCV Stepway 1.5 dCi/90

05.12.2017

Volvo XC60 D5 AWD Tekst sa video prilogom!

29.11.2017

Ford Fiesta 1.5 TDi/120 Titanium

26.11.2017

Jaguar F-Type 3.0 V6 Cabrio Tekst sa video prilogom!

21.11.2017

Kia Picanto 1.0

18.11.2017

Mitsubishi ASX 1.6 Intense 2WD Tekst sa video prilogom!

15.11.2017

Suzuki Ignis 1.2 AllGrip (4WD) Tekst sa video prilogom!

09.11.2017

Kia Stonic 1.6 CRDi/110

07.11.2017

VW Arteon 2.0 TDI Elegance Tekst sa video prilogom!

02.11.2017

Peugeot 308 1.5 BlueHDi/130 GT-Line

31.10.2017

BMW X3 M40i Tekst sa video prilogom!

27.10.2017

Infiniti Q60 Tekst sa video prilogom!

21.10.2017

Citroen C3 Aircross

19.10.2017

Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo /165 Innovation

13.10.2017

Renault Megane GT TCe 205 EDC Tekst sa video prilogom!

10.10.2017

Hyundai i30 1,4 T-GDI Tekst sa video prilogom!

05.10.2017

Opel Crossland X Innovation 1.2 Turbo/110 Automatic

27.09.2017

Seat Ibiza 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

22.09.2017

Renault Koleos 2.0 dCi/175 4WD CVT Intens

19.09.2017

Mazda 2 G90 Takumi Tekst sa video prilogom!

15.09.2017

BMW i8 Tekst sa video prilogom!

13.09.2017

Range Rover Velar V6 3.0 D300 Tekst sa video prilogom!

07.09.2017

Citroen C3 1.6 BlueHDi/75 Feel

05.09.2017

Dacia Duster 1.5 dCi 110 Laureate Tekst sa video prilogom!

30.08.2017

Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

26.08.2017

Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 Highline 4Motion Tekst sa video prilogom!

22.08.2017

Smart Cabrio Electric Drive Tekst sa video prilogom!

19.08.2017

BMW i3 (94 Ah) Tekst sa video prilogom!

18.08.2017

Renault Captur 1.5 dCi/110 Initiale Paris

11.08.2017

Volkswagen Golf 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

04.08.2017

Peugeot 5008 2.0 BlueHDi/150 Allure

01.08.2017

Volvo V90 Cross Country D5 Tekst sa video prilogom!

27.07.2017

Nissan Micra 1.5 dCi/90

24.07.2017

Mercedes-Benz E 220 d 4Matic All Terrain Tekst sa video prilogom!

20.07.2017

Renault Kadjar 1.6 TCe/165 Extended Grip

17.07.2017

Ford EDGE 2.0 TDCi/180 Tekst sa video prilogom!

14.07.2017

Kia Rio 1.2/84 KS

10.07.2017

Land Rover Discovery 5 Tekst sa video prilogom!

03.07.2017

Kia Optima 1.7 CRDi EX Business DCT

26.06.2017

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Tekst sa video prilogom!

19.06.2017

Peugeot 308 Tekst sa video prilogom!

17.06.2017

Subaru Outback 2.0D Lineartronic Exclusive Sport

12.06.2017

VW E-Golf Tekst sa video prilogom!

05.06.2017

Citroen SpaceTourer 2.0 BlueHDi/150 Bussines Lounge

02.06.2017

Hyundai Ioniq 1,6 GDI Hybrid Tekst sa video prilogom!

29.05.2017

Alfa Giulietta 1.6 JTDm/120 TCT

22.05.2017

Dacia Sandero 1.0 SCe 75 Autentic Tekst sa video prilogom!

15.05.2017

Volkswagen Up 1.0 MPI Tekst sa video prilogom!

09.05.2017

Peugeot 5008 1.6 THP/165 EAT6 GT-Line

01.05.2017

Renault Zoe Z.E. 40 Edition One

24.04.2017

Mazda6 CD175 AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

19.04.2017

Ford Kuga ST-Line 2.0 TDCi/150 4WD PowerShift

10.04.2017

Opel Zafira 2.0 CDTI/170 EcoFlex

03.04.2017

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm/180 Sport

27.03.2017

BMW 520d Luxury Line Tekst sa video prilogom!

20.03.2017

Renault Twingo GT

14.03.2017

Audi Q5 2.0 TDI Quattro Stronic Tekst sa video prilogom!

02.03.2017

Renault Grand Scenic 1.5 dCi/110 Intens

23.02.2017

Ford Ka+ 1.2 Ti-VCT 85 KS Ultimate

20.02.2017

Toyota Corolla 1.6 Valvematic Sol

18.02.2017

Kia Niro

13.02.2017

Audi Q2 Sport 1.4 TFSI Tekst sa video prilogom!

10.02.2017

Opel Mokka X 1.6 CDTi/110

07.02.2017

Land Rover Discovery Sport 2.0 HSE TD4 Tekst sa video prilogom!

04.02.2017

Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium Navi Sport

30.01.2017

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Elegance Tekst sa video prilogom!

27.01.2017

Citroen C3 1.2 PureTech/82 Feel

23.01.2017

Peugeot 3008 2.0 HDi Allure Tekst sa video prilogom!

19.01.2017

Bimota DB9 Brivido Tekst sa video prilogom!

16.01.2017

Toyota C-HR 1.2 C-ULT

09.01.2017

Chrysler Pacifica LX

05.01.2017

Fiat Spider 124 1.4 MultiAir

02.01.2017

Nissan Navara DC 2.3 dCi 190 Tekst sa video prilogom!

29.12.2016

Ford Edge 2.0 TDCI/210 Sport

26.12.2016

Kia Sportage 2.0 CRDI/136 4x4

23.12.2016

Ford Mustang 2.3 EcoBoost S Tekst sa video prilogom!

20.12.2016

Fiat Panda Cross 1.3 Multijet/80 4x4

16.12.2016

Mazda CX-5 CD150 TAKUMI

12.12.2016

Peugeot 3008 2.0 BlueHDi/150 GT Line Tekst sa video prilogom!

09.12.2016

BMW 730d xDrive (Long) Tekst sa video prilogom!

05.12.2016

Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Elegance Tekst sa video prilogom!

28.11.2016

Renault Scenic 4 1,6 dCi/130

25.11.2016

TOYOTA Hilux Double Cab 2.4 D-4D Tekst sa video prilogom!

21.11.2016

Renault Kadjar Iconic Energy dCi 130 4WD

18.11.2016

Audi Q3 2.0 TDi Quattro S-tronic/S-line Tekst sa video prilogom!

14.11.2016

Fiat Tipo 1.4 T-Jet/120 Lounge

10.11.2016

Opel Astra 1,6 CDTI Tekst sa video prilogom!

07.11.2016

Citroen C3 1.2 PureTech 82 & 110 KS

03.11.2016

JAGUAR F-PACE R-SPORT 3.0d 300 AWD Tekst sa video prilogom!

31.10.2016

Mercedes-Benz G 500 4x4² Tekst sa video prilogom!

26.10.2016

Peugeot 208 1.2 PureTech/110 Allure

20.10.2016

Opel ADAM Jam 1.2

13.10.2016

Renault Clio 1.5 dCi/110

10.10.2016

2017 Cadillac XTS 3.6

06.10.2016

Renault Megane Estate 1.6 GT

28.09.2016

Citroen C4 Picasso 2.0 BlueHDi/150 Exclusive

21.09.2016

KIA Sportage 1.6 GDi EX Fresh

06.09.2016

Suzuki Vitara 1.6 VVT Elegance 4WD

01.09.2016

Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTi/110 Innovation

24.08.2016

Audi A6 2.0 TDI Quattro S Tronic S-Line

22.08.2016

Peugeot 2008 1.2 Pure Tech/110 i 1.6 BlueHDi/120

18.08.2016

Renault Clio Dynamique Energy TCe 90 Stop/Start GT Line

16.08.2016

BMW C650 Sport

08.08.2016

Citroen E-Mehari

04.08.2016

Peugeot 308 SW 1.2 Pure Tech/130 i 1.6 BlueHDi/120 GT-Line

28.07.2016

Fiat Tipo 1.3 MJTD Opening Edition Plus

23.07.2016

Mazda3 Sport G120 TAKUMI

12.07.2016

DS3 1.6 BlueHDi/120 Sport Chic

07.07.2016

Renault Talisman Grandtour 1.6 dCi/130 EDC

30.06.2016

Subaru BRZ

21.06.2016

Nissan Qashqai 1.2 DIG-T 2wd X-TRONIC 360 Plus

13.06.2016

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost/125 i 1.5 TDCI/95

07.06.2016

Kia cee’d 1.0 T-GDI/120 GT Line

28.05.2016

Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe Easy-R

26.05.2016

Mazda MX-5

18.05.2016

Ford S-Max 2.0 TDCi/180 4WD PowerShift Titanium

13.05.2016

Peugeot Partner Tepee Outdoor 1,6 BlueHDi/120

03.05.2016

Jeep Cherokee 2.2 MultiJet 185 Limited

27.04.2016

Mazda CX-5 2.2 D/150 Dynamique

20.04.2016

Opel Astra 1.6 CDTi136 Dynamic

14.04.2016

Kia Venga 1.6 CRDi/125 Premium

05.04.2016

MINI Cooper S JOHN COOPER WORKS

29.03.2016

Renault Espace 1.6 dCi 130 Life

23.03.2016

Fiesta Red & Black Edition 1.0 EcoBoost/140 ks i ST 1.6/182 ks

15.03.2016

Opel Karl 1.0 Cosmo

10.03.2016

Fiat 500X 1.6 MJT/120 vs. 1.4 MultiAir/140 DCT

05.03.2016

Fiat Tipo 1.6 Multijet Tekst sa video prilogom!

01.03.2016

Peugeot 308 1.6 GTi/270

26.02.2016

DS4 Crossback BlueHDi/180 EAT6 i DS4 2.0 BlueHDi/150

19.02.2016

Kia Picanto Sport 1.25 MPI

16.02.2016

Ford C-Max 1.5 TDCi/120 Titanium

10.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens Tekst sa video prilogom!

02.02.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

25.01.2016

Nissan X-Trail 1.6 4WD Tekna

22.01.2016

Dacia Logan MCV 1.5 dCi Life Plus Tekst sa video prilogom!

19.01.2016

Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD Tekst sa video prilogom!

15.01.2016

Kia Sorento 3 2.2 CRDi Automatic EX Exclusive

14.01.2016

Opel Astra 1.4 T/125 Innovation Stop&Start

05.01.2016

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

29.12.2015

Renault Twingo 0.9/90 EDC

21.12.2015

Dacia Duster URBAN Explorer 1.5 dCi 110 4x4 S&S

16.12.2015

Jeep Renegade 2.0 Multijet/140 4WD Automatic Limited

08.12.2015

Opel Adam Rocks

02.12.2015

Honda HR-V 1.6 i-DTEC 2WD Tekst sa video prilogom!

23.11.2015

Fiat 500 1.2 Lounge

18.11.2015

Mazda CX-3 Skyactiv-1.5 D

11.11.2015

Citroen Berlingo XTR 1.6 BlueHDi/120

02.11.2015

MINI One Countryman Tekst sa video prilogom!

27.10.2015

Fiat 500X 1.4 MultiAir/140

22.10.2015

Peugeot 208 1.2 Pure Tech/110 Feline

07.10.2015

Kia Optima Hybrid

01.10.2015

Citroen C4 1.6 BlueHDi/120 Feel

30.09.2015

Renault Kadjar 1.5 dCi/110 EDC

25.09.2015

Renault Espace 1.6 dCi/160 EDC Initiale Paris

12.09.2015

Citroen DS5 1.6 THP/165

05.09.2015

Renault Captur 1.5 dCi/110

28.08.2015

Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution TOP

20.08.2015

Citroen C4 1.2 PureTech 110KS

13.08.2015

Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Peugeot 308 1.6/205 GT

24.07.2015

Peugeot 308 GT 2.0 BlueHDi

22.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Mazda2 SKYACTIV 1.5 G-115 Revolution Top Soul Red Tekst sa video prilogom!

03.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Mercedes-Benz V 250 BlueTEC AVANTGARDE Lang Tekst sa video prilogom!

15.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique vs. Smart Forfour Tekst sa video prilogom!

26.05.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

BMW X6 xDrive 30d Tekst sa video prilogom!

20.04.2015

Hyundai i20 1.4 CRDI/90

30.03.2015

Smart ForTwo 1.0 Tekst sa video prilogom!

24.03.2015

BMW Active Tourer 218d Tekst sa video prilogom!

02.03.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Volkswagen Passat 2.0 TDI BlueMotion Tekst sa video prilogom!

14.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Toyota Yaris 1.33 VVT-i Lounge Tekst sa video prilogom!

22.01.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Megane Coupe 1.2 TCe 130 Energy GT Line

03.01.2015

Chevrolet Tahoe 5.3 V8 LS

30.12.2014

Toyota Aygo 1.0 x-play + x-touch Tekst sa video prilogom!

27.12.2014

Jeep Grand Cherokee 3,0 MultiJet Summit Tekst sa video prilogom!

12.12.2014

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

JEEP Cherokee 2.0 MJTD Tekst sa video prilogom!

18.11.2014

Mercedes GLA 220 CDI 4Matic AMG Line Tekst sa video prilogom!

13.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Citroën C-Elysée 1.2 Vti Tekst sa video prilogom!

27.10.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi vs Renault Clio 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

22.10.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Opel Insignia Country Tourer 4x4

16.09.2014

Mercedes-Benz 220 CDI BlueTEC AMG Line Tekst sa video prilogom!

11.09.2014

Peugeot 308 1.6 BlueHDi

03.09.2014

Honda CRV 1.6 i-DTEC Comfort

25.08.2014

Jaguar XF Premium Luxury 2.2d Tekst sa video prilogom!

18.08.2014

Toyota Verso 1.6 D-4D Stella Tekst sa video prilogom!

13.08.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Premium Tekst sa video prilogom!

21.07.2014

Mazda 3 Sport 2.0i G165 / Mazda 3 Sport CD150

12.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Kia Cee’d 1.6 GDi / Kia Cee’d 1.6 CRDi

04.07.2014

BMW 220 d

27.06.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Nissan Qashqai 1.5 dCi/110 Acenta Tekst sa video prilogom!

12.06.2014

BMW 518d

02.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Toyota Auris Hybrid

14.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Mercedes-Benz ML 350 i BMW X5

03.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Mazda 3

26.04.2014

Nissan Micra

21.04.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

BMW X5 Xdrive 3.0 D

11.04.2014

Renault Megane 1.2 TCe GT Line 130 Energy

07.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

VW Golf vs Peugeot 308

26.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Honda CR-V 2.0 i-VTEC Black Edition

18.03.2014

Toyota Corolla

15.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Suzuki SX4 S-Cross

25.02.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi

19.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Sol

12.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Insignia 2.0 BiTurbo Tekst sa video prilogom!

06.02.2014

Nissan Qashqai 1.6 dCi

04.02.2014

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

31.01.2014

Honda Jazz 1,2 S i–VTEC Tekst sa video prilogom!

29.01.2014

Mazda6 2.0i Attraction

27.01.2014

Renault Grand Scenic 1,6 dCi Tekst sa video prilogom!

24.01.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

SsangYong Korando 2.0d 4x4 Style Tekst sa video prilogom!

16.01.2014

Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID Tekst sa video prilogom!

14.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat Panda 4x4

20.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC

09.12.2013

Hyundai ix35 2.0 CRDi GL Impression

06.12.2013

Nissan Juke Nismo

27.11.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Kia pro_cee’d Tekst sa video prilogom!

08.11.2013

Dacia Dokker Tekst sa video prilogom!

05.11.2013

Peugeot 2008 Tekst sa video prilogom!

01.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Tekst sa video prilogom!

25.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Honda Civic 1.8 Sport

15.10.2013

Mercedes E220 CDI

04.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Captur Tekst sa video prilogom!

27.09.2013

Opel Mokka Tekst sa video prilogom!

21.09.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

KIA cee’d Tekst sa video prilogom!

16.08.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

09.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Subaru XV Tekst sa video prilogom!

05.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Opel Adam

28.06.2013

Toyota RAV4, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe Tekst sa video prilogom!

21.06.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Audi A3 - BMW serija 1 - Mercedes-Benz A klase Tekst sa video prilogom!

24.05.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Hyundai Santa Fe

17.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Škoda Citigo

26.04.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Mercedes-Benz ML 250 BlueTec Tekst sa video prilogom!

12.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Honda CR-V Tekst sa video prilogom!

05.04.2013

Fiat 500 L

29.03.2013

Seat Mii

27.03.2013

Peugeot 301 Tekst sa video prilogom!

22.03.2013

Mercedes-Benz GL500

15.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Hyundai i20 Tekst sa video prilogom!

06.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Toyota Yaris Hybrid

01.02.2013

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

25.01.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Renault Clio Tekst sa video prilogom!

18.01.2013

Audi A3

16.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Renault Grand Scenic Tekst sa video prilogom!

28.12.2012

Volkswagen Golf VII

21.12.2012

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Alfa Romeo Giulietta

14.12.2012

Honda Civic Sedan

12.12.2012

Fiat Panda

07.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Mercedes A klasa i BMW Serija 1

16.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Renault Megane GT Line

23.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Toyota GT 86 Tekst sa video prilogom!

05.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Hyundai i30 Tekst sa video prilogom!

21.09.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Kia Rio Hatchback

03.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Toyota Hilux

31.07.2012

Tata Nano

18.07.2012

Kia Rio Sport Sedan

13.07.2012

Toyota Prius

10.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Honda Civic

29.06.2012

Renault Twizy

20.06.2012

BMW 320d Tekst sa video prilogom!

15.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Mini Cooper S Coupe vs Renault Twingo Gordini

25.05.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Opel Astra GTC Tekst sa video prilogom!

21.05.2012

Mercedes-Benz B klasa

11.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Toyota Avensis Tekst sa video prilogom!

04.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Fiat Punto Classic vs Dacia Sandero

30.03.2012

Ford Kuga vs Jeep Compass vs Toyota RAV4

26.03.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Range Rover Evoque

24.02.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Mercedes-Benz ML

17.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Toyota Yaris

31.01.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Renault Megane RS Trophy

20.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Hyundai i40

04.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Hyundai Elantra

21.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

KIA Rio

13.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

KIA Picanto

29.11.2011

Hyundai Veloster

18.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Jeep Grand Cherokee

08.11.2011

Infiniti FX English version

03.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Nissan Micra English version

03.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Suzuki Kizashi English version

01.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Mercedes C180 Coupe English version

15.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Hyundai ix35 vs KIA Sportage English version Tekst sa video prilogom!

08.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Hyundai ix20 English version

31.05.2011

Honda CR-V English version Tekst sa video prilogom!

27.05.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Audi A7 i Vlado Georgiev Tekst sa video prilogom!

10.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Automobili cene do 10.000 evra

02.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Volvo S60 English version Tekst sa video prilogom!

08.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Lexus IS 200d

11.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

VW Passat English version Tekst sa video prilogom!

26.02.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Mitsubishi ASX English version

18.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Chery Tengo English version

10.02.2011

Michelin zimski test

04.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Suzuki Swift vs Suzuki Swift English version

25.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Seat Ibiza ST English version

14.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Nissan Juke English version Tekst sa video prilogom!

06.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Audi RS5 vs BMW M3 English version

03.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

VW MultivanGP

14.12.2010

BMW 730d Tekst sa video prilogom!

13.12.2010

Audi A1 vs MINI Cooper English version

10.12.2010

Hyundai i30 English version Tekst sa video prilogom!

09.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

KIA Sorento

03.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Dacia Duster vs Chery Tiggo English version

26.11.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Nokian Z G2

11.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

VW Touareg English version Tekst sa video prilogom!

22.10.2010

Citroen DS3 / Peugeot RCZ / Renault Megane RS

12.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Honda CR-Z Tekst sa video prilogom!

05.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Mercedes E Cabriolet

28.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Nissan GT-R

10.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Toyota RAV4

27.08.2010

Alfa Romeo MiTo

24.08.2010

Fiat Punto Classic LPG

20.08.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Nokian Z G2

12.08.2010

Mazda 6

11.08.2010

Nissan 370Z

10.08.2010

Toyota Avensis

09.08.2010

Nissan Qashqai Tekst sa video prilogom!

05.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Chery Ego Tekst sa video prilogom!

30.07.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Renault Sport

20.07.2010

Toyota Auris

19.07.2010

Citroen C3 Tekst sa video prilogom!

16.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Jeep Cherokee

13.07.2010

Mazda MX-5

12.07.2010

KIA Soul

06.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Hyundai ix35 Tekst sa video prilogom!

28.06.2010

BMW 530d Tekst sa video prilogom!

25.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Audi S5 Coupe vs Audi S5 Cabrio

18.06.2010

KIA pro_cee’d

17.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Chevrolet Spark Tekst sa video prilogom!

15.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Audi Allroad

07.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

FIAT 500 Abarth

01.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Toyota iQ
III deo - Enterijer i oprema

24.05.2010

MTM Audi TT-RS

20.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

29.04.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Mazda CX-7

08.04.2010

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

03.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Opel Astra

30.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

FIAT Punto Classic Dynamic LPG 1.2
1. deo - uvod

05.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Toyota Land Cruiser 150 D-4D Tekst sa video prilogom!

22.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Mazda 3 i Kia Ceed

12.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Renault Megane Grandtour Tekst sa video prilogom!

09.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

BMW 320xd

01.02.2010

Audi A5 Sportback Tekst sa video prilogom!

29.01.2010

Honda Accord
4. deo - vozna dinamika
Tekst sa video prilogom!

28.01.2010

VW Golf GTD

22.01.2010

Hyundai i30 1,6 CRDi Tekst sa video prilogom!

20.01.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

11.01.2010

BMW Serija 5 GT Tekst sa video prilogom!

08.01.2010

Toyota IQ 1,0 VVT
2. deo - motor

31.12.2009

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Seat Exeo Tekst sa video prilogom!

29.12.2009

Dacia Sandero Stepway i Suzuki SX4

25.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Dodge Caliber SRT4 Tekst sa video prilogom!

14.12.2009

VW Golf GTI Tekst sa video prilogom!

11.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Dodge Journey

27.11.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Lexus RX vs BMW X5 vs Audi Q7

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Volkswagen Polo

09.11.2009

VW Passat CC

05.11.2009

Mazda 6 SW

04.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Toyota iQ
1. deo - uvod

30.10.2009

Porsche 911 GT3

29.10.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Honda Jazz

23.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Alfa Romeo MiTo vs Mini Cooper S

13.10.2009

Honda Accord
3. deo - enterijer i oprema

09.10.2009

Hyundai Sonata

07.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Toyota Urban Cruiser

06.10.2009

Porsche Panamera

05.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Mercedes-Benz E klasa

25.09.2009

Mazda 3

24.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Mini Clubman

22.09.2009

BMW Z4

17.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

VW Scirocco

07.09.2009

Audi A5 Cabriolet

04.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Audi TT RS

21.08.2009

Renault Thalia

19.08.2009

Toyota Avensis Wagon

17.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Hyundai Santa Fe

05.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Opel GT

20.07.2009

Seat Leon FR TDI

15.07.2009

Opel Astra GTC i Kia Procee'd

14.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Carlsson Smart

26.06.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Nissan Qashqai +2

18.06.2009

Miloš Pavlović & Toyota iQ

17.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Ford Fiesta

12.06.2009

Hyundai i20 i Opel Corsa

11.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Renault Laguna Coupe

08.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Kia Pro_cee'd
4. deo - oprema

02.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Mercedes C180 Kompressor i C220 CDI

26.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Hyundai iX55

19.05.2009

Ford Focus RS

18.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Škoda Superb

08.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Toyota Avensis vs Honda Accord vs Mazda 6

04.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Porsche Boxster S

17.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Alfa Romeo MiTo

14.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Hyundai i10 vs Kia Picanto

03.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Mercedes-Benz GLK

27.03.2009

Honda Accord
1. deo - uvod

25.03.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Lexus IS

20.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

VW Golf VI

16.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Jeep Wrangler vs Land Rover Defender

06.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Maserati Quattroporte S

02.03.2009

Automobilske navigacije

26.02.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Kia Procee'd
3. deo - servis i održavanje

13.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Porsche Cayman S

03.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Mercedes A160 CDI

22.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Ferrari California

09.01.2009

Shuanghuan sCEO 2,4 4WD

05.01.2009

Dacia Sandero 1,6 MPI

02.01.2009

Kolica za pijacu

31.12.2008

Audi Q5 2,0 TDI

30.12.2008

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Suzuki Splash 1,2 GS
3. deo - servis i održavanje

23.12.2008

Michelin Pilot Alpin 3

22.12.2008

Subaru Forester

18.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Maserati GranTurismo S

08.12.2008

Lexus RX400h

05.12.2008

VW Passat CC

04.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Seat Ibiza 1,6 16v

02.12.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
2. deo - vožnja

24.11.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Fiat 500, Hyundai i10 i Suzuki Splash

04.11.2008

Audi RS6, Audi Q7 V12 TDI

03.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Renault Twingo GT

27.10.2008

BMW X6 xDrive 35D

24.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Porsche 911 Carrera 4S

03.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Honda Accord 2,4 Executive

29.09.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
1. deo - uvod

16.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Isuzu D-Max Crew LS 3,0 td

26.08.2008

Peugeot 308 RCZ

21.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Suzuki Splash 1,2
1. deo - uvod

30.07.2008

BMW X5 3,0d i VW Touareg 3,0 V6 TDI

22.07.2008

Honda Legend 3,5 V6

14.07.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Nissan GT-R

07.07.2008

Citroen C5 2,7 V6 HDI Exclusive

04.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Opel Corsa OPC 1,6

09.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Mitsubishi Lancer Evolution

03.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Pneumatici

23.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

SsangYong Kyron 2,7 CDi

21.05.2008

VW Passat 2,0 TDI Highline

16.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
3. deo - zaključak

05.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Mazda 6 MZR 2,0

15.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Toyota Land Cruiser V8 D-4D Luxury

04.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Opel Astra Sedan 1,6

25.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Škoda Fabia 1,4 16v Elegance
2. deo - zaključak

18.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Mazda 2

05.03.2008

Audi A4 2,0 TDI

03.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Renault Laguna 2,0 dCi

27.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Opel Antara 2,0 CDTI

15.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Volkswagen Multivan 2,5 TDI

05.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Peugeot 308 1,6 HDi

29.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
2. deo - motor, menjač i donji prostor

23.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

BMW 530xd

17.01.2008

Audi A3 2,0 TDI Ambition

14.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Citroen C6 2,7 HDi i Citroen DS 21 "Ajkula"

24.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Porsche 911 GT3

18.12.2007

Nissan Tiida 1,8 Tekna

14.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Fiat 500 1,3 MultiJet 16v Sport

12.12.2007

Mercedes CLS 320 CDI

07.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Seat Altea Freetrack 2,0 TDi

05.12.2007

Opel Corsa 1,7 CDTI Cosmo
3. deo - zaključak

04.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Ferrari F430 Scuderia

23.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Toyota Auris 1,6

07.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

VW Caddy Combi 1,9 TDI

26.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi Cosmo
2. deo - donji postroj i pogon

19.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Honda Civic sedan 1,8 i-VTEC SE

10.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Škoda Fabia 1,4 MPI Confort
1. deo - uvod

04.10.2007

Gumpert Apollo

26.09.2007

Fiat Bravo 1,9 MJ 16v 150KS

21.09.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Dodge Nitro 2,8 CRD

12.09.2007

Ford Mondeo 2,0 TDCi Trend Plus

10.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Hyundai i30 1,4 Comfort

04.09.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi

29.08.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Alfa Romeo 159 V6 3,2 JTS Q4

22.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Toyota Corolla 1,6 VVT-i

07.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Honda CR-V 2,2 CTDi

20.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Hyundai Grandeur 2,2 CRDI

13.07.2007

Mercedes C280

11.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Mini Cooper S

03.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Toyota Hilux 3,0 D-4D i Mutsubishi L200 2,5 DI-D

08.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Isuzu D-Max Crew Cab LS 3,0

25.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Toyota Auris 1,4 D-4D

11.05.2007

Audi TT 3,2 Quattro

04.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Suzuki Swift 1,3 GS

28.04.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

SsangYong Rexton II Prestige Plus 2,7 XVT

24.04.2007

Jeep Wrangler i Jeep Willys

19.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Škoda Fabia II 1,4

16.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Peugeot 307 1,6

04.04.2007

Toyota Avensis 2,0 D-4D Luna

03.04.2007

VW Jetta 2,0 TDI Confortline

02.04.2007

Toyota Yaris 1,3
3. deo - zaključak

30.03.2007

Škoda Roomster 1,4 TDI

26.03.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Jeep Trailhawk Concept

13.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
2. deo - motor

16.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Ford Transit Van 330 SWB

13.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Jeep Compass 2,3 i Suzuki Grand Vitara 2,0

25.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Sol
2. deo - motor i ponašanje u vožnji

20.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 2,3 MPS

02.01.2007

Mali automobili

28.12.2006

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
1. deo - uvod

25.12.2006

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Porsche Cayenne S 4,5 V8

23.11.2006

Toyota Yaris 1,3 VVT-i

21.11.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRDI i Range Rover Sport TD

20.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Chevrolet Lacetti
3. deo - zaključak

24.10.2006

Range Rover Sport TD V6 HSE

19.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Peugeot 207 1,6

17.10.2006

Ford Focus ST

12.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
3. deo - servis

09.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Renault Megane 2,0 dCi

26.09.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
2. deo - enterijer

25.09.2006

Hyundai Santa Fe

22.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Dodge Caliber 2,0 CRD SXT

14.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Ford Focus Wagon 1,6
3. deo - zaključak

07.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Dacia Logan 1,5 dCi

31.07.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Ford Fiesta ST 2,0

04.07.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
1. deo - uvod

29.06.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Honda Civic 2,2 i-CDTi

27.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Seat Ibiza 1,4

20.06.2006

VW Jetta 1,9 TDI i Renault Megane Sedan 1,5 dCi

19.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
2. deo - enterijer

13.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Opel Zafira 1,9 CDTI OPC Line

06.06.2006

Ford Focus 1,6 Wagon
2. deo - enterijer

05.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Hyundai Accent 1,5 CRDi

30.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Renault Megane 2,0 RS Luxe i Ford Focus ST 2,5T

09.05.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited
2. deo - pogon i održavanje

08.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Toyota RAV4 2,2 D-4D Executive

02.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

VW GOLF V 1,9 TDI 4Motion

18.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D

07.04.2006

Toyota Yaris 1,3 Sol

06.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Peugeot 407 Coupe 2,7 V6 HDi Sport Pack

31.03.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Renault Megane 1,5 dCi
5. deo - zaključak

17.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Renault Megane 2,0 dCi

14.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

VW Polo 1,9 TDI Carat

07.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Suzuki Swift 1,3

28.02.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

Fiat Grande Punto 1,4 8V Dynamic

21.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

Toyota Hilux 2,5 D-4D i Isuzu D-Max 3,0 TD

09.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Peugeot 1007 1,4

07.02.2006

Renault Megane 1,5 dCi
4. deo - vozne osobine

02.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Citroen C3 1,6 HDi i Renault Clio 1,5 dCi

26.01.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Mercedes Benz B 200 Turbo

24.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Škoda Octavia Combi 4x4 1,9 TDi

16.01.2006

Renault Megane 1,5 dCi
3. deo - enterijer

04.01.2006

Nissan Xterra

03.01.2006

Peugeot 307 CC 2,0 HDi Pack Sport

29.12.2005

Citroen C-SportLounge

27.12.2005

Peugeot 107 1,4 HDi Trendy

16.12.2005

Toyota Aygo 1,0

09.12.2005

Nissan Micra 1,2

05.12.2005

VW Passat 1,9 TDi Confort

02.12.2005

Citroen C1 1,4 HDi Pack

29.11.2005

Seat Leon 2,0 TDI

24.11.2005

BMW M6

21.11.2005

Ford Focus SW 1,6 TDCi Ghia

11.11.2005

VW Fox 1,2 Confort

10.11.2005

Renault Megane 1,5 dCi
2. deo - karoserija

04.11.2005

Citroen C5 Break 2,0 HDi i Renault Laguna Estate 2,2 dCi

28.10.2005

BMW 750 Li

27.10.2005

Peugeot 407 SW 2,0 HDi

20.10.2005

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited

18.10.2005

Dacia Logan 1,4 MPI

10.10.2005

Hyundai Tucson 2,0 CRDi

07.10.2005

Citroen C4 1,4 16V Coupe VTR

04.10.2005

Chevrolet Spark 0,8

29.09.2005

Toyota Corolla 1,4 D-4D

26.09.2005

Honda Jazz 1,4

26.09.2005

Nissan Pathfinder 2,5 dCi

23.09.2005

Ford Fiesta 2,0 ST

20.09.2005

Honda Civic 1,6 16V

06.09.2005

Tigar Prima

31.08.2005

Daihatsu Sirion 1,3 X

30.08.2005

Seat Altea 1,6 Stylance

26.08.2005

Renault Megane 1,5 dCi

26.08.2005

Audi A4 2,0 TDI

25.08.2005

Renault Scenic 1,6 16V GPL

24.08.2005

Peugeot 107 1,0 Trendy

23.08.2005

Kia Cerato 1,5 CRDI

09.08.2005

Renault Trafic Generation 2,5 dCi Privilege

01.08.2005

VW Golf Plus 1,9 TDI Comfort

26.07.2005

Jeep Grand Cherokee 5,7 HEMI

19.07.2005

Ford Fiesta 1,6 TDCi Ghia

05.07.2005

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Rhythm'n'Blues

30.06.2005

Nissan X-Trail

27.06.2005

Honda Jazz 1,4 i Mitsubishi Colt 1,3

23.06.2005

Renault Laguna 2,0 GT

23.06.2005

Peugeot 1007 Vitamine

20.06.2005

Citroen C3 Pluriel 1,4 HDi

10.06.2005

Peugeot 607 2,7 V6 HDi Signature

06.06.2005

Isuzu D-MAX 3,0 TD Crew Cab

27.05.2005

BMW 320i i 320d

25.05.2005

VW Golf V GTI

20.05.2005

Seat Toledo 1,9 TDI Reference

13.05.2005

Citroen C3 1,4 16V Sensodrive Stop/Start

06.05.2005

3000 km sa Renault Espace 2,2 dCi Aluminium

26.04.2005

Škoda Octavia Combi 1,9 TDi

22.04.2005

Honda Jazz 1,4

21.04.2005

Audi A6 3,0 TDI Quattro

29.03.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

25.03.2005

Ford Mondeo 2,2 TDCi Clipper Titanium

22.03.2005

Peugeot 307 1,6 HDi i Renault Megane 1,5 dCi

18.03.2005

BMW X3 3,0d

15.03.2005

Citroen C4 1,6 HDi 92 KS Pack

11.03.2005

VW Caddy Life 1,9 TDi

02.03.2005

Peugeot 307 SW 2,0 HDi i Ford Focus C-Max 2,0 TDCi

28.02.2005

Seat Altea 2,0 TDi

23.02.2005

Toyota Prius 1,5

17.02.2005

Honda Jazz 1,4

14.02.2005

Mitsubishi Colt 1,3

11.02.2005

Peugeot 407 2,2

07.02.2005

Seat Ibiza Cupra 1,9 TDi / 160 KS

02.02.2005

VW Golf 1,9 TDi / 90 KS Confort

31.01.2005

Nissan Micra 1,2

25.01.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

24.01.2005

Citroen C5 1,6 16V i 1,6 HDi

20.01.2005

Dacia Logan 1,6 MPI

15.01.2005

Renault Modus 1,4 16V Luxe Privilege

10.01.2005

Ford Focus 1,6 Ti-VCT Titanium

05.01.2005

Mercedes G55 AMG

31.12.2004

Toyota Land Cruiser 3,0 D-4D

29.12.2004

Škoda Octavia 2,0 TDi Ambiente

22.12.2004

Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail i Toyota RAV4

22.12.2004

Honda Jazz 1,4

22.12.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDI 16V 110 KS

23.11.2004

Honda Jazz 1,4

22.10.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V 110 KS

21.09.2004

Chrysler 300C

15.11.2004

Opel Corsa 1,3 CDTi

30.11.2004

BMW 645 Ci

16.10.2004

Peugeot 407 SW 1,6 HDi

21.10.2004

Fiat Idea 1,4

24.10.2004

Toyota Corolla 2,0 D-4D

28.10.2004

Peugeot 307 CC 2,0 16V

31.10.2004

Porsche Carrera 911 S

3.11.2004

Mitsubishi Outlander 2,0

8.11.2004

Aston Martin DB9

11.11.2004

Fiat Panda 1,2

12.09.2004

Citroen C3 X-TR 1,4 HDi 92 KS

15.09.2004

VW Polo 1,9 SDi

22.09.2004

Hyundai Tucson

25.09.2004

Peugeot 206 1,4 HDI

1.10.2004

RENAULT Megane 2,0 RS

10.08.2004

MERCEDES-BENZ C180 Kompressor

14.08.2004

HONDA FR-V

19.08.2004

FORD Fusion+

24.08.2004

ŠKODA Octavia 1,9 TDI

29.08.2004

BMW 760 Li

2.09.2004

CITROEN Xsara Picasso 1,6 HDi 16V Exclusive

8.07.2004

HONDA Civic Sedan 1,6 ES AT

12.07.2004

RENAULT Grand Scenic 1,5 dCi/100 KS Luxe Privilege

17.07.2004

SEAT Cordoba 1,9 TDi Sport

22.07.2004

TOYOTA Corolla Verso 2,0 D-4D

27.07.2004

MERCEDES-BENZ SLK 200 Kompressor

3.06.2004

LOTUS Elise 111R

10.06.2004

TOYOTA Corolla Wagon 1,6

18.06.2004

AUDI A3 2,0 TDi

13.05.2004

CITROEN C2 1,1

27.05.2004

FORD Focus C-Max 1,8 Trend

4.04.2004

TOYOTA Avensis D-CAT

9.04.2004

RENAULT Kangoo 4x4 1,9 dCi Privilege

14.04.2004

MAZDA 3 Sport

19.04.2004

FIAT Idea 1,3 JTD

24.04.2004

SEAT Leon 1,9 TDI

3.05.2004

BMW X3 3,0i

3.03.2004

RENAULT Clio Sport

8.03.2004

MERCEDES E320 4MATIC Avantgarde

13.03.2004

HONDA CR-V

17.03.2004

TOYOTA RAV4 2,0 D-4D Executive

22.03.2004

ŠKODA Fabia RS 1,9 TDi 130

27.03.2004

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

31.03.2004

LAMBORGHINI Gallardo

2.02.2004

VOLVO S60 2,4 D Summum

9.02.2004

SAAB 9-5 Wagon

16.02.2004

RENAULT Laguna 1,6 16V GPL Expression

23.02.2004

OPEL Vectra Caravan 3,0 CDTI

5.01.2004

HONDA Accord 2,4 Executive

11.01.2004

MITSUBISHI Lancer

19.01.2004

VW Beetle Cabrio

26.01.2004

MAZDA 3 1,6i

2.12.2003

VW Touran 1,9 TDi Comfort

9.12.2003

RENAULT Megane Coupe Cabrio 2,0

16.12.2003

SUZUKI Ignis 1,5

23.12.2003

PEUGEOT Partner 1,9 D

30.12.2003

CHEVROLET Corvette V8 5,7

1.11.2003

RENAULT Megane Grand Tour i Megane Sedan

5.11.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

12.11.2003

CHRYSLER Sebring 2,7 LE

19.11.2003

FORD Tourneo Connect 1,8 TDCi

26.11.2003

FIAT Panda

4.10.2003

LEXUS RX 300

7.10.2003

SMART Roadster Coupe

11.10.2003

MERCEDES SL 55 AMG

14.10.2003

RENAULT Trafic 2,5 dCi 16V Passenger

18.10.2003

FORD Fusion 1,4 TDCi

21.10.2003

MINI One D

27.10.2003

FORD Focus C-Max

28.08.2003

CITROEN Pluriel 1,4i

2.09.2003

OPEL Meriva 1,6

6.09.2003

DAIHATSU Copen

12.09.2003

FIAT Stilo 1,8

16.09.2003

NISSAN 350 Z

19.09.2003

CHRYSLER Crossfire

27.07.2003

RENAULT Scenic II

31.07.2003

OPEL Signum 3,2 V6

4.08.2003

MERCEDES Vito i Viano

8.08.2003

DAEWOO Nubira II

12.08.2003

FIAT Doblo Cargo 1,9 DS High Roof

17.08.2003

PEUGEOT 807 3,0 V6 SV Pullman

22.08.2003

BMW Z4 3,0i SMG

27.06.2003

ALFA ROMEO 156 2,4 JTD

4.07.2003

HYUNDAI Getz 1,4

13.07.2003

ŠKODA Octavia Combi 1,8T RS Pack Sport

20.07.2003

FORD Streetka

26.05.2003

RENAULT Megane Coupe 1,5 dCi

1.06.2003

SEAT Alhambra 1,9 TDI

7.06.2003

TOYOTA Corolla Verso 1,6

11.06.2003

PEUGEOT 307 Break 1,6 16V XT

16.06.2003

AUDI A3

20.06.2003

OPEL Meriva

25.04.2003

LANCIA Thesis 2,4

30.04.2003

HYUNDAI Terracan 2,9 CRDI

6.05.2003

SEAT Cordoba 1,9 SDI Stella

13.05.2003

PEUGEOT Partner Ushuaia Grand Raid 1,6 16V

18.05.2003

TOYOTA Avensis Wagon 1,8 VVT-i

25.03.2003

FORD Fiesta Coupe 1,6 Trend

2.04.2003

SSANGYONG Rexton

14.04.2003

MITSUBISHI Pajero 3,2 DI-D

1.03.2003

CITROEN C8 2,2 16V HDi

11.03.2003

FORD Focus ST 170

5.02.2003

RENAULT Espace 1,9 dCi Authentique

14.02.2003

FORD Mondeo ST220

11.01.2003

TOYOTA Land Cruiser 3,0 D4-D

17.01.2003

SAAB 9-3 2,0t

21.01.2003

CITROEN Berlingo

26.01.2003

ALFA ROMEO 147 GTA

10.12.2002

RENAULT Kangoo 1,5 dCi 80 KS

21.12.2002

SUBARU Forester 2,0X AWD

26.12.2002

ŠKODA Superb 1,9 TDi Classic

4.01.2003

NISSAN 350 Z

12.11.2002

RENAULT Megane II

20.11.2002

HONDA Accord

3.12.2002

MAZDA 6 Sport

11.10.2002

FORD Fiesta 1,4 TDCi

18.10.2002

FERRARI Enzo Ferrari

25.10.2002

DAEWOO Kalos

31.10.2002

AUDI RS6 Avant

4.11.2002

MERCEDES SL 500

26.09.2002

PEUGEOT 307 SW 2,0 HDi

6.10.2002

KIA Sorento

29.08.2002

OPEL Vectra GTS

29.08.2002

VW Polo 1,2 6V

3.09.2002

don
18.2.2017 05:20
21
30

Tipo mi ne djeluje ništa lošiji,čak šta više.
Dizajn interijera nikako ne mogu da svarim, ne sviđa mi se volan, zatim korištenje prekidača kružnih oblika na volanu, retro dizajn u stilu starih tojota(retro je prihvatljiv ukoliko evocira uspomene na nešto lijepo,dočim je ovo jeza,jer japanci nikad nisu ni znali dizajnirati ali niti odabrati materijale) smještaj ekrana, cvt mjenjač.
Dizajn vanjštine je prihvatljiv ali ni prošli model nije bio ružan. Pohvale za unapređenje voznih osobina i izolacije od buke.

bocca
18.2.2017 07:57
33
6

Ali šta može da opravda ovoliku cenu? Cena radnog sata radnika u fabrici sigurno ne. Cena atmosferskog benzinca sigurno ne. Nazad je torziona osovina! Šta se sve može kupiti za ove pare!!!

boki
18.2.2017 10:08
32
5

Prosli model imao je start-cenu 13.500 eur sa sve alu-felnama, a sada pokusavaju da vecom cenom nadoknade manjak u prodaji. I to u vreme kada trziste raste 20%. Pa ne radi se to tako, drugovi prodavci.

Bojan
18.2.2017 10:09
10
11

Japanci ne znaju da izaberu materijale i dizajn?
Paa jedini pravi Japanac je Mazda, i ona i te kako ume u poslednje vreme sa materijalima i dizajnom...

pele
18.2.2017 11:24
29
9

imam iskustva u vožnji toyota-inih modela. od yaris-a do land cruiser-a (onog sa motorom 4,7 V8 - nažalost nije bio moj :-)) ... izuzetno cenim proizvođača i onaj osećaj tišine i sigurnosti, zbog vrhunske pouzdanosti, koji pruža u vožnji. ovaj osećaj raste kada ste za upravljačem većih i ozbiljnijih modela toyota-e :-) ... međutim, po mom skromnom mišljenju, onako "od oka" - ako planiraju veće tržišno učešće cena ovakvog modela, sa ovim nivoom opreme, ne bi smela da premaši 18.000 evra .. a na sajamskim akcijama možda još i niže. sve je stvar mogućnosti kupca na raznim tržištima, ali je konkurencija veoma oštra i koliko god se uzdali u ime i kvalitet - to treba uzeti u obzir gotovo kao i kada se donose konačne odluke o redizajnu ...

LAcityŽ
18.2.2017 11:24
21
26

@ don
Fiat Tipo i to 1.6 mjt. Full verzija ne prelazi 17.500€
A ima toliko toga da 10 minuta ne možeš da sastaviš spisak opreme. Zanimljivo je da Tipo ima debeo lim, i nema one zvonjave kada se zatvore vrata, kao što vrata odjekuju i zvone kod Japanaca. Japanci masu smanjuju tanjim limom, pogotovo Mazda. Pogledajte novu Mazdu 3 i 6 na parkingu, Ko da su pretrpele gardonosne oblake. Tipo 1.6 mjt troši 1.5 litara manje od ove Korole. Delova za Toyotu na lageru nema.
A svi znamo kakvi su Fiat mjt i jtd motori. Čak je i gepek veći kod Tipa. Toyota pobeđuje materijalima u enterijeru. Ali sve u svemu, Tipo, Oktavija ili Elantra, samo ne Korola. Za ovu Korolu kupiš osnovni Passat.
@ bocca
Carina na vozila koja nisu proizvedena u EU je 12%. Ali koliko se sećam, Korola se dizajnirau Francusoj,a sklapa se u Španiji ili Turskoj. Nisam siguran.

pele
18.2.2017 11:33
7
12

imam iskustva u vožnji toyota-inih modela. od yaris-a do land cruiser-a (onog sa motorom 4,7 V8 - nažalost nije bio moj :-)) ... izuzetno cenim proizvođača i onaj osećaj tišine i sigurnosti, zbog vrhunske pouzdanosti, koji pruža u vožnji. ovaj osećaj raste kada ste za upravljačem većih i ozbiljnijih modela toyota-e :-) ... međutim, po mom skromnom mišljenju, onako "od oka" - ako planiraju veće tržišno učešće cena ovakvog modela, sa ovim nivoom opreme, ne bi smela da premaši 18.000 evra .. a na sajamskim akcijama možda još i niže. sve je stvar mogućnosti kupca na raznim tržištima, ali je konkurencija veoma oštra i koliko god se uzdali u ime i kvalitet - to treba uzeti u obzir gotovo kao i kada se donose konačne odluke o redizajnu ...

LAcityŽ
18.2.2017 11:42
25
23

Hm, odakle da krenem?
Svetski bestseler? Kako je to moguce?
Dizajner je ocigledno ustao na levu nogu ili je toga dana bio pod temperaturom!
Dizajn je potpuno nedefinisan, maska i nos pokusaj dodvoravanja (ne)ukusu americkog kupca, preostre boicne linje secene skalpelom, potpuni haos u proporcijama, prednji prepust velik kao u S klase, zadni malecni kao u Smarta.
Enterijer? Tuga pregolema, sumorne boje, sizofrenicne linije, plastika crna i bedna kao u Hyundai iz devedesetih.
Motorizacija skromna i zastarela. a cena premijum, eeej!
Opet da ponovim: bestseler, pa kako je to moguce ljudi???

Mange
18.2.2017 12:53
17
8

@ LAcity
I Talisman I to kakav može da se kupi za 20.850e , ali ne vredi, Skoda je sa novim Superbom napravila pokolj u klasi. Naravno da je Korola bestseller kad se prodaje na bar 14 tržišta više nego Golf. Kad bi se sabrali Golf+Jetta, Korola bi svakako bila No-2 po prodaji, pa ako tome dodamo i Leon i Octaviju, shvatili bismo nešto još važnije. Sa 14. zemalja manje, Golf pobeđuje Korolu. Zato će novi Megan+Pulsar za 5 godina da bude No-1 u svetu uključujući I model Leaf.

LAcityŽ
18.2.2017 12:53
9
25

Zaboravih da dodam da za ove pare moze da se kupi Oktavija ko lutka, u fulu, najbolji model u klasi!

I da ovaj prvi komentar nikako nisam ja napisao.

LAcityŽ
18.2.2017 15:48
4
15

Zaboravih da dodam da za ove pare moze da se kupi Oktavija ko lutka, u fulu, najbolji model u klasi!

I da ovaj prvi komentar nikako nisam ja napisao.

mkm
18.2.2017 16:38
26
12

@Don
Ne mesaj babe i zabe. Tipo je sedan u B segmentu, a Corolla je sedan u C-segmentu,
@LACity skoz si u pravu. Zbog toga Tipo je broj jedan u svetu, a Toyota je na rubu bankrota. Nek pomogne Fiat Toyoti i nauci ih kako se proizvode automobili

joj
18.2.2017 18:04
12
3

La City Kako je to moguce ?
Pa moguce je jer ti nemas pojma o automobilima i automobilskoj industriji.
Jos jedan dokaz da pises gluposti.

LaCity
18.2.2017 18:07
13
5

Ona prva dva komentara nisam ja napisao.
Kada bolje razmislim pa ni ovaj komentar nisam ja napisao .

Screwdriver
18.2.2017 18:43
25
5

@Mange
Pa što se Golf ne prodaje na toliko tržišta kao Corolla? Pa zato što NE MOŽE da se proda. Argument ti je šupalj. Tek ovo za Megane/Pulsar neću da komentarišem...

@don
Porediš Tipa i Corollu? Mogu samo da se nasmejem. :-)))

Corolla je sjajan auto ali je cena nerealna. S druge strane, Tipo, koji ni ne pripada istom segmentu uzgred budi rečeno, posle nekoliko godina neće vredeti ništa, dok će Corolla zadržati dobar deo vrednosti.

Tako su i Amerikanci nekada pravili automobile sa "debelim limom" i ljudi su ginuli u njma kao muve dok su u japancima s "tankim limom" preživljavali bez problema identične udese. Ovde imamo gomilu "stručnjaka" za automobile koji "mere kvalitet" kao oni čobani što siđu s planine na BG sajam.

don
18.2.2017 19:35
10
8

Što ne bih poredio, prostran je kao i ona,veći gepek ima a uopšte nije loš proizvod, još kad uzmeš u obzir da košta značajno manje, dolazimo do zaključka da ako hoću sedan ovakvih gabarita, dovoljan mi je i tipo a ostane u novčaniku poprilična svota. Pa prema tome, nije loš proizvod. Ako pročitaš malo adac časopis, vidjećeš poređenje astre,tipa i megana. A u tom poređenju tipo nije zadnji. Dakako da moze i bolje,ali....

Bojane,imaš pravo, mazda se malo oporavila po tom pitanju. Nju sam smetnuo sa uma.

Glede korole, dok je bila po bagatelnoj cijeni, dizajnerski promašaj interijera joj se mogao i progledati kroz prste,ali ovako...A-a. Avensis se popravio u tom smislu, no mozda ce nova generacija za koju godinu kad dođe, donijeti značajni napredak.
Korola je mozda solidno auto, vrhunske kvalitete ali mi dizajnerski ne sjeda, ne volim uređenje koje je domišljato kao mrtvački kovčeg, zatim nije sad ni cjenovno zanimljiva, tako da.

Japanautofan
18.2.2017 19:55
16
5

Direktori Toyote su vrlo razocarani vasim komentarima ovde na sajtu VG.
Upravo je jedan izvrsio HARAKIRI :)))
Inace odlican test.
ps: Nije autor kriv sto je dobio toliko "los" auto na testiranje pa ga molim da se on ne povede za direktorom Toyote :))

M
18.2.2017 20:56
9
10

CVT menjac!!! I to najveci svetski proizvodjac automobila! A cena... mozes Superba dizela da uzmes za te novce trenutno.

Boki
18.2.2017 21:07
6
3

Konačno lep... Normalno za ovakav motor da slabije vuče na nižim režimima. Ne volim direktno ubrizgavanje i CVT menjač. Cena je previsoka.

Nemanja
18.2.2017 21:34
12
4

LAcityŽ

Daj čoveče, toliko se pristrasan da postaje smešno. Ova Corolla kakva god da je lepša je od nove Octavie.
Sećam se kako si kritikovao Auris zbog oštrih linija, drvlje i kamenje. Kada je Škoda krenula s oštrim linijama - sve najbolje. Ono što kritikuješ kod jednih hvališ kod drugih...

BB
18.2.2017 22:00
12
3

Nije tipo sedan B segmenta, tom segmentu pripada linea. Istina ne pokušavaju da konkurišu glamurom i lažnim polu premium stvarima ostalim pripadnicima C segmenta pa ga ljudi svrstavaju u B.

Munze Ljux
19.2.2017 01:16
12
12

Ja sam sa Korolom zavrsio 1997 kada me je jedan, mrtav pijan veselnik udario (soprostenjem) od pozadi na semaforu u zadnju desnu stranu. Udarac, nista strasno, ali nisam mogao da otvorom suvozaceva vrata. Od tog blagog udarca se jadnicak sav usinuo i pokrivio. Rastegao sam ga na panteru kod drugara par mm i nikad vise ta konfekcija koja je konstruisana da Arapi koji su rasprodali kamile nebi tabanali bosi po pustinji i prasumi. Nisam mislio da cu to ikad priznati, ali ovaj fiatov Bravo je trenutno mozda najbolja kupovina u odnosu ulozeno-dobijeno. Ova Tojota nebi smela da predje 16.000 evra sve da je u dodatnoj opremi i onaj tigric sto klima glavom na zadnjoj polici.

LAcityŽ
19.2.2017 09:11
6
7

@ Nemanja
Auris nije kritikovan zbog oštrih linija, nego zbog šiljaka na faorvima i ćoškova na branicima. Prednji branik na Aurisu se širi kao suknja, a blatobrani su vrljavi, umesto polukružni.
Sada je i bmw sedmica dobila LEXUS ćoškove i na prednjem i na zadnjem braniku.
Eto nova sedmica ima pozadi liniju branika kao ova Korola. Ta linija je spušta od štopova do dna branika.
Rekoh ja da BMW ne liči više na BMW, nego na Lexus.
Karim Habibi je unakazio i seriju 7 i seriju 5.

joj
19.2.2017 10:14
8
5

Meni ga je vec iskreno zao koliko gluposti pise. Izgleda da je ubacio u TURBO .
BMW nikad lepsi nije bio a on kaze upropastili ga.

Lacky
19.2.2017 10:37
19
4

Corolla se ne kupuje iz emotivnih razloga dizajna voznih karakteristika itd.Glavni razlozi kupovine pouzdanost kvalitet komponenti na duge staze i na kraju cijena koja se dobije na kraju eksploatacije.Nisam neki fan od Corolle ali toliko godina na svjetskoj pijaci ne moze biti slucajno pozdrav

Lacky
19.2.2017 10:55
12
2

Jos se nije rodio taj da upropasti Bmw 7 kakav crni Habibi pa onomad imadosmo kontroverznog Chris Bangle a sa E65 a on bjese najprodavaniji na globalnom nivou pozdrav

Zvezdan
19.2.2017 10:57
14
2

Barta, objektivno do bola. Nikako da mi oko zaiskri kad vidim Japanca i to ti je. Čast izuzecima i onom Lexusu iz vesti. Par dana vozih Corollu pre nekoliko godina, ozbiljna devojka, lojalna, školovana domaćica ali brate bez harizme, leptirića, bez želje da je obrlatim :)

Pavle Barta
19.2.2017 11:08
18
3

@Zvezdan

Lacky je dobro prokomentarisao, Corolla se ne kupuje iz emotivnih razloga. Ako hoćeš "emocije" kupiš Celicu, Supru ili 2000GT. ;-)

Lacky
19.2.2017 11:16
8
4

Bravo Zvezdane

Zvezdan
19.2.2017 11:48
8
5

Hvala momci, izgleda da ja suviše volim automobile (i žene) da bi vozio tako jednostrano vozilo. Ali definitivno razumem popularnost Toyota. Neka traje i kraće ali nek je vatromet, pa kom obojci kom opanci :)

Corolla
19.2.2017 12:54
1
6

...

Milan
19.2.2017 13:37
9
2

Pisem komentar u pauzi izmedju dve voznje toyote, 1000km samo za vikend. I svaki put izasao iz iste sa osmehom. Tako da ne kudite toyotu previse, ne kupuju je ljudi zbog emocija ali da znaju sta rade- znaju.
Problem toyote u evropi , a ovde ga niko nije pomenuo, je da njima profit donosi USA, Japan, Azija, Afrika a mi jadni evropljanni smo im zadnja rupa na svirali. Ne isplati im se da razvijaju auta posebno za nas vec pokusavaju da nam utrape globalne modele malo prilagodjene nasem "iscasenom" ukusu. E tako dodjemo do toga da ja koji volim Toyotu tamo nemam sta da odpazarim. Mozda bas kad bi se potrudili da nam srede camry za evropu.
Sto se testiranog modela tice, cena je delimicno velika i zbog CVT menjaca, obicno automatik kosta 2,5-3000 evra. Ipak, ostaje cinjenica da bi i bez toga bila preskupa, sa ovim motorom nekih 16.000 bi bila OK cena. Ovako se slazem da je Tipo trenutno najbolja kupovia u klasi, nisam vozio ali na oko deluje dosta dobro, bolje od elantre.

Bozo
19.2.2017 15:21
14
2

Citam ovaj objektivan test i sijaset komentara. Kad sam nedavno na tekstu o kamriju dobacio salu da sam srecan sto jos nemam toliko godina da vozim tojotu, pojedinci su me bombardovali. A, sad, vidim ne valja korola? Pa meni ona bas izgleda kao mali kamri. Cudnog, za japanske oci fluidnog dizajna, ako je to uopste toliko vazna stavka kod jednog auta. I ako, za mene, ima sve sto ne zelim na jednom autu, mali benzinac, cvt mjenjac i prednji pogon, sta tu, zapravo nedostaje prosjecnom kupcu, uz poslovicni kvalitet, osim te nesrecne cijene. Ne ulazim u njenu opravdanost. Ja nesto drugo cijenim kod tojote. Poznajem (cak) dva vlasnika tojote (rav4 i avensis prethodne generacije) kojima je u ovlastenom servisu, o trosku tojote, bez pogovora, zamijenjen motor zbog prekomjerne potrosnje ulja. Siguran sam da bi neko drugi pokusavao da dokaze da je vozac krivac.

LAcityŽ
19.2.2017 16:19
4
8

@ Bozo
Korola ima fluidni dizajn?
E lupio si brate...
Fluidni dizajn ima Megan 4
Fluidni dizajn ima Elantra
Fluidni dizajn ima Alfa Giulia

Bozo
19.2.2017 17:14
10
2

@LAcityÂŽ, ili kako li vec, ako ja imam zivaca da procitam i istrpim svaki tvoj komentar, onda bi i ti mogao isto tako procitati moj. Lijepo sam napisao, za japanske oci fluidan dizajn. Ti, ocigledno, kad se nemas s kim svadjati, svadjas se sam sa sobom.

joj
19.2.2017 17:41
9
2

LaCity Fluidno lupas gluposti.

don
19.2.2017 20:56
9
3

Dok sam sjedio malo danas u novom i30,premium paket sa siberom kojem cijena bijaše 32k eura a u njega sjeo iz insignije opc stare godinu dana al kostala je isto, čitah neki auto magazin koji je testirao i30 i jos nekoliko konkurenata,svi sa ulaznim modelima,malim turbo benzincina čija se cijena krece oko 20k eura( +-2ke),tako da ova tojota je tu u rangu. Inače novi i30 je solidno urađen auto, pohvale idu na racun dizajna unutrasnjosti,a posebo volana. Zamjerke upucujem nedostatku mjesta za putnike pozadi, kako za glavu tako i za koljena.Za utjehu insignija je gora,glavom sam udarao u siber tako da sam se morona odmah sjetio:-)

Bozo
19.2.2017 21:43
8
0

Uzelio sam se starog Dona. Dok svi raspravljamo i ocjenjujemo korolu, on uleti sa pricom sta je danas rucao i koliko ima prostora u i30 i insigniji :-))

Zvezdan
19.2.2017 22:03
7
1

Don, nema ga Moron, nije valjda capnuo, daće Bog da je naočare zaturio negde xaxa

Slavisica
19.2.2017 22:09
13
0

Cena testnog auta bas bode oci. Medjutim, trenutno imaju neke modele na akciji. Ali, uzmimo redovnu cenu Corolle.
Npr., sad gledam, ovaj motor, u Luna paketu, koji je prilicno izdasan za ovu klasu vozila i potrebe vecine ljudi, prodaje se za 17,500e (akcijska 15,990e). Nije malo, ali mislim da je svakako opravdana cena kada se uzme u obzir reputacija/pouzdanost/preprodajna vrednost/upotrebljivost...
Ostali rivali se protiv ovoga mogu boriti samo cenom.

moron
19.2.2017 22:13
19
0

Svako vozilo, naravno, ima svoje "pluseve" i "minuse". Dva veoma bitna minusa ovog vozila su prevazidjen atmosferski motor za aktuelni C segment, kao i sumanuta cena, koja je u rangu savremenog vozila D segmenta.
CVT menjač ne bih ni komentarisao.
Pomenuo bih i da pogonjena 1,4 dizelom od samo 90 ks, ovako opremljena Toyota košta 23.300, dok Superb 2.0 dizel od 150 ks u srednjem paketu opreme košta samo 200 eura više.
Neko je tu gadno izgubio kompas i kontakt sa realnom svetom koji ga okružuje. Za moje razumevanje.

Kiza
20.2.2017 07:49
4
1

Meni je najveći problem kod ovog auta motorizacija...1.4 d4d preslab da imaju neki 1.6 dizel druga priča kao i kad bi umesto (ili pored )1.6 benzinca imali i jedan 2.0 benzinac...da voli obrtaje ko Hondin v-tec...i neki spojlerić pozadi...
Možda više ne bi bio auto za ćaleta sa ženom i dvoje dece, koji pri tom ne zna da vozi. 😉

moron
20.2.2017 10:26
14
0

Da se razumemo, ne "mrzim" corollu i svakome ko godišnje prelazi malo kilometara ( 10-15 kkm), a ne traži neki glamur ( pa su mu dosta i čelične felne ) i neke posebne perfomanse ( već ga zadovoljava atmosferski klasičar ), mogao bih da toplo preporučim paket Luna, koji je sa 1,6 motorom trenutno "na akciji" sa cenom od 15.990.
Ali, ovaj paket sa testa ( Sol ), nikako sa njegovom cenom, a posebno ne sa 1,4 dizelom ( 23.300), jer za 23.990 imate Avensis karavan 2,0 dizel Style ( takodje Bi-LED farovi i "ostalo" ). To je bolja ponuda i od svake proklete škode !!!
Corolla je očito sedan C segmenta ( kao dizel, sa motorom B segmenta ) po ceni D segmenta ( skoro i u svojoj kući ).
Doduše, kada nekom afimativno pomenem taj karavanski 2,0 dizel, mnogi kažu: "Beži od toga, to je BMW motor". Bem li ga ...
Taj Avensis "sandučar" ( ili za mene "Topalović Edition" ) mi je je prelep.
Lepa mi je i corolla ... Ali, ta cena :)

@don
Jbg, neki ljudi ne vole čitati komentare na temu komfora, kao da samo totalni idioti traže da u kola registrovana za pet osoba komforno mogu da sednu barem četiri visoke odrasle osobe... Ja ima tu "bolest", da tražim prostor, verovatno zbog svoje telesne degenerisanosti. I kada pročitam da pavel Barta napiše da u Corollu pozadi može da sedne i čovek visok 190 cm, samo se nasmejem :) Jer mislim da ne može.
p.s. Meni ne smeta kada malo "skreneš" sa zadate teme. Naprotiv. I jedva čekam da vidim novi i30, jer je stari i30 bio kralj komfora za tu klasu.

@Zvezdan
Ne brini, nisam "capnuo", ni "snajpere" izgubio, ali sam se u skorije vreme malo porodično "švrćkao" po "sankalištima", a nisam imao snage da se sa decom borim za laptop. Ni dobroga očinjega vida na ćorim u telefon...

Hondafun
20.2.2017 13:57
7
1

Za amere ta plastika dušu dala---

Pavle Barta
21.2.2017 08:18
8
1

@moron

Nije "pavel" već Pavle. :-) Misliti i "...." nije isto, zar ne? ;-) Ja to što sam "napisao" sam i proverio u praksi. Prema tome, kada se budete našli u Toyotinom salonu, sedite pozadi, neka vas neko fotografiše, i lepo objavite svoj "demant" na globalnim mrežama. :-)

moron
21.2.2017 09:10
14
0

Pavle Barta
Moje iskrenno izvinjenje za ono "pavel" u prethodnom komentaru. Kada sam to sinoć primetio, hteo sam u zemlju da propadnem. Zaista se izvinjavam, zle namere bilo nije, samo sam poslovično polupismen :)
Za ono sa 190 cm visine i zadnjom klupom, šanse nema, osim ako je taj čovek dužine 190 cm degenerik po pitanju proporcija, u smislu kratak trup, a duge noge, a ne obrnuto.
Kada bude prilike, "slikaću se" :)
Imam ja moje slike "na zadnjoj klupi" u bezbroj novih vozila i veoma su retka gde ja pozadi mogu i "glavom sesti" sa svojih (degeneričnih) 192 cm (Ateca, novi 3008, novi RAV4, nova astra karavan, i30 SW ili ceed SW...).
Daleko je više onih gde šanse nema da sednem pozadi (novi Scenic, novi megane karavan, novi megane limuzina (to je smehotres u smislu nedostatka prostora za glavu na zadnjoj klupi ), novi 308 SW ... i još mali "milion" novih vozila ).
Ja u svaka nova kola najpre sednem pozadi. Da uzalud ne gubim vreme gledajući najpre ostalo.

Pavle Barta
21.2.2017 09:17
9
1

@moron

Izvinjenje i s moje strane. :-) Pomislio sam da je provokacija, pa mi je malo teško palo jer ste redovan posetilac i (cenjen) komentator na VG portalu. Da je u pitanju neko drugi, ne bih ni primetio. :-)

Srdačan pozdrav

pecagt
21.2.2017 17:21
11
0

Moron, moram da de slozim sa tobom ja sa 193-4, ne mogu sesti komforno(ili bolje reci normalno)skoro nigde pozadi u ovoj klasi,pa tako nisam uspeo da se smestim kako valja ni u ovu corollu pre ristajlinga...e sad vise me je zaintrigiralo tvoje pominjanje Senika, i cekam samo neki novi test verovatno Pekijev(jer ovaj prethodni je u zapecku vec) da opletem i ospem po degenericnom autu...Ne mogu da sednem napred,ako imam 193 nisam Bobi Marijanovic(vozio sam klia vise generacija bez problema ili C1 cak npr...da ne nabrajam sad...), spustim sediste i povucem ga nazad do kraja i glava ne moze napolje(verzija bez ikakve panorame,i sa tim u vezi neko iz redakcije je jednom prilikom skoro obrazlio da sa panoramom ima vise mesta za glavu,totalni non-sens,veze sa mozgom nema, istina je suprotna i to zna svako ko je imao auto sa panoramom ili cak siberom a imao sam ih cak 3...)....pozadi ne da ne mogu ja,nego ne moze niko stariji od 10 god,auto je retardirano i sramotno konstruisan,klaustrofobican,i ono malo prostora sto je bilo za decu pozadi su pojeli plasticni avio stocici u zadnjem naslonu prednjih sedista(kada se sklope debeli bar 8cm tacno na mestu za kolena),a nasloni za glavu pozadi mi stoje otprilike izedju bubrega i plecki,tvrdim da dva coveka od 180 ne mogu jedan iza drugog u novom seniku(jedan da vozi drugi da putuje pozadi normalno),nenormalno moze i 15 migranata da se natrpa verovatno....eto Senik je sada jedan od najlepsijih renoa ikada,najlepsi mpv ikada,moc na putu,suvereno podvozan,sve je osim onoga sto je do oe generacije bio najbolji u klasi...kako sam bio pod utiskom, odmah nakon probe sam kada s vec bio u salonu, seo normalno i u Kadjara i u Kaptura,i u Megana cak i u Klia...vratim se u senika i opet nista ne valja,ljudi nema mesta nikako,danak su verovatno uzele niska linija krova zbog agresolivnog dizajna,debeli stikubovi vrata i komstrukcije zbog bezbednosti i bojim se i tockovi od 20inca sa pripadajucim kosevima...samo je kabina nestala....senik(i grand senik) trojka je bio pojam i danas je za klasu,a tek kec i dvojka u svoje vreme...ovo sad je neka leva prica,ne vidim cemu to....raspisao se,zaboravih na korolu,morao sam ovo sa vama da podelim,a znate koliko volim Reno.

DC
21.2.2017 17:26
10
0

@Moron: Dobro sto si pokrenuo ovu temu sa sedenjem pozadi. Takodje sam primetio da danasnji auti rastu i rastu a na zadnjim sedistima mesta sve manje i manje. Ja imam tricavih metar i 80 i kad sednem iza prednjeg sedista namestenog za sebe (doduse volim da je ono nisko sto oduzima mesta), mnogi auti mi ne ostavljaju mnogo mesta za kolena pozadi. Neki od krivaca su BMW serije 3, Mercedes C-klase pa recimo Subaru Levorg - auti koji imaju preko 4,6m duzine sto je do pre koju godinu bilo pozamasno a danas nedovoljno za cetvoroclanu porodicu sa dva tinejdzera koja ce vrlo brzo da presisaju roditelje.

moron
21.2.2017 19:51
10
0

pecagt
Kada pogledam "avio stočiće" u Scenicu II ili III ( koji, "tanki" i "ukopani", skoro nisu imali bilo kakav uticaj na veličinu prostora za kolena ), kao i one kod sadašnjeg Scenica ( debele, "neukopane" i sa kontra otvaranjem ), ja se upitam ko je tu lud?
Uništili su smisao tih porodičnih kola - komfor cele porodice.
U "trojci" sam pozadi imao 5 cm viška iznad glave. U sadašnjem mi fali barem 5 cm !!! NE MOGU DA SEDNEM pozadi u porodično vozilo od 25-30.000 eura, a verovatno ni moje dete, koje već ima preko 185 cm i još raste.
Bem ti "savremena kola", savremene "dvosede", registrovane za pet osoba ...
Gledao si test novog 5008, Mat Watson je radio? Taj čovek pozadi češe o krov! Jeste u pitanju panoramski primerak, ali, sa svojom visinom, on pozadi nije "češao" u starom panoramskom 5008. Sve uništiše.

DC
Veruj da se meni plače kada vidim kojim putem se razvija pitanje "unutrašnjeg prostora" savremenih vozila. Prostora sve manje, cene sve veće, a od kupaca se traži da taj pravac slepo prihvate kao navodni napredak ... Kada pomenu BMW, mene je prijatno bio iznenadio prethodni BMW X1. Čak i ovako degeneričan, bez problema sam sedao pozadi, obilje prostora beše, viška na sve strane. A sada, u novi X1 ...
Najlakše mi je da i ne razmišljam o tome. Ali, onda neko slučajno pomene, kao "naš domaćin Pavle", da čovek od 190 cm komforno sedne pozadi u corollu, i ja odjednom "dobijem ospice" :)
p.s. Pavle će da mi oprosti ( i ovaj put ).

Lacky
21.2.2017 20:13
10
0

Prava tema u vezi zadnje klupe kad su duga putovanja u pitanju niti jedan moderan SUV ne nudi udobnost velike Limuzine iako spolja terenci djeluju puno veci iz licnog iskustva pozdrav
Milan
21.2.2017 20:26
9
0

@moron, @pecagt
Je li to zabranjeno komentarisati na VG ako nemas bar 190 :-). Sad ste me ucinili srecnim sto sam mali.
BTW, dizajn automobila danas diktira sve, tako dobijamo auta sa beskonacno dugackom haubom motora i malo mesta za sve ostalo. Mislim da je vreme da zavolimo kockaste modele iz 90-ih

Zvezdan
21.2.2017 20:50
9
2

Lacky brate, Morona (192) i Pecagt (190) spakujem komotno na zadnju klupu u x5 i još turim Milicu Dabović između i svi srećni :) 26et3

moron
21.2.2017 21:02
12
0

Milan
Ja sam svetan da natprosečno visoki ljudi ( a 190 jeste iznad proseka ) nisu deo "projektnog zadatka".
Ja znam da imam status "osobe sa posebnim potrebama" kada je u pitanju komfor zadnje klupe (napred nigde problem nije, ja i u jarisa napred sednem i sa šeširom) i znam da teško mogu da nadjem "prostrana kola" za moju porodicu ( "prostrana", u smislu da me dete, koje sedi pozadi, kolenom ne bode u ledja ).
Ali, sve to nije razlog da "ne kukam".
Ni ogromna većina ljudi nisu ona, kako se to "korektno kaže", "LGBT populacija", pa ipak ta manjinska "LGBT populacija" na sva zvona kuka kako im ništa nije "potaman", a ona ogromna većina mora da sluša, ćuti i trpi :)
E, tako i ja. Bog me dao visokog, degeneričnog, ali, "ja, pa ja", gde ja da sednem :))) A Vi normalni, trpite :)

Bozo
21.2.2017 22:45
6
1

Evo i jedno moje iskustvo sa zadnjim sjediĹĄtem. Prije dvadesetak godina, prijatelj poslao prednja sjedista od bube da se tapaciraju, pa me zamolio da je odvezem do lakirera. Sasvim pristojno sam to "odradio" sa zadnjeg sjedista.....i to je bio poslednji put da se vozim na zadnjem sjedistu.

Peki
21.2.2017 23:14
8
0

@Moron i pecagt XXL, slike i tekst Grand Scenica su u redakciji od pre koji dan. Mesta za kolena ima vise nego li u kratkom (4-5 cm), a moze se poruciti i bez tih nesrecnih avionskih stolcica (barem u FR).
Nego zasto toliko insitiranja na zadnjim sedistima? Ko je vozac u familiji? Decu ko pita, i onako nikada nisu zadovoljna, ja sam recimo proveo pola moje mladosti na zadnjoj klupi Fice, mozda sam zato i ostao tako mali...
Inace samo zbog vas dvojice morao sam angazovati "test manekena" od 1,85 (nisam nasao veceg) :-))) Sta ste jeli kada ste bili mali, ako ste ikada bili mali hahahahaha

Lacky
22.2.2017 08:09
5
1

@Zvezdan
Sto se tice prostora u kabini imas pravo kod X5 vise nego X6.Ako je Milica u sredini niko se nebi ni zalio na tjeskobu malo sale ne skodi.Ipak licno sam pomislio samo na udobnost u Limuzini zadnje sjediste me nekako zagrli odmah sam svoj na svome isto cijenim drugacija misljenja ipak je sve relativno pozdravLacky
22.2.2017 10:48
4
2

@Zvzdan Misio sam na Limuzine visoke klase pozdrav

DC
22.2.2017 10:53
9
0

@Zvezdan: Ne zele svi da voze tenk od 2200kg (pa na vise) da bi imali dovoljno mesta za prosecnu cetvoroclanu porodicu. Za moju cetvoroclanu ocekivao bih da prosecan auto ponudi dovoljno mesta da se ne svadjam sa ovima pozadi. Sto kaze Peki, odrasli smo vozeci se na zadnjim sedistima Fica, Jugica, Golfa 1, u mom slucaju Keca, a danas mi treba X5 za dva tinejdzera pozadi. Idi begaj!

Zvezdan
22.2.2017 11:38
8
0

Dc, slažem se Srbine:) ovi pozadi su malo i razmaženi. Na povratku iz zavičaja, redovno mi je u krilu bio džak krompira, kupusa ili slično poljoprivredno postignuće i taman dobro da me ne ubije promaja u Peugeot 504 koji se raspada :) Limuzine su neprevaziđene i tu se slažem.

Lacky
22.2.2017 11:43
12
0

Godina 75 a proslog vijeka ide se na more u Fici nas petoro porodicno ako poneses cekic klijesta malo zice nigde neces ostati u kvaru.Od samog starta krece pjesma dugo putovanje po 12 sati nikome ne bi tijesno tako bjese nekad.Danas u 21 vijeku imamo druge navike,cim sjednu u kola trazi se WI FI Monitori tamna stakla komfor a do pjesme nije nikome ,nekome bejase ljepse tad nekom sad pozdravLAcityŽ
22.2.2017 12:00
9
0

2994. kolege sa faxa i ja u Yugu od 3.5m pa je nas četvoro išlo na more, torba u sredini izmedju 2 putnika i 2 ranca pod noge, a gepek... do plafona pun.
Kad smo 2006. krenuli mojom Felicijom, 3.88m, kao da smo u avionu, koja klima, šta je to?
Danas u Golfu 4.27m ima mesta više nego u Fokusu 4.44m, više nego u Astri 4.40m.
Golf 2 okruglo 4.00m , pa imalo mesta... Danas te dimenzije, pa čak i preko 4m imaju Fiesta, Fabia, Sandero, Grande Punto, ali imaju gume 15 cola, veće koševe i balone blatobrana, pa se prostor smanji za po 4-5cm napred i pozadi... Razumete?
Da smo postali razmaženi, jesmo, kritikuju Picanto što nema naslon za ruku između sedišta.
To je stvarno moronski, hehe.
@ moron
Sandero i Grande punto iste dužine, a u Grande Puntu pozadi da se opružiš. Ista dužina/širina, iste gume 15-ice. Kako? Na blueprintu se to i vidi. Naime sa boka gledano Sandero ima dužu haubu, a Grande punto veću kabinu.

moron
22.2.2017 12:23
9
0

Pa, dobro, bio sam i ja dete, i pamtim vreme kada smo celu "Jugu" obilazili peglicom, a pozadi je sedelo nas troje dece. A na krovu je bio "Fadip Bečej" ...
Ali, to je bilo neko drugo vreme.

Što se tiče današnjeg X5, suviše mi je visok :) Bukvalno. Često vozim "gore" krovnu kutiju ili bajseve, a na X5 ne bih mogao "sa zemlje" da "to" stavljam / punim / praznim, jer on ima oko 175 cm. Tako da sam za njega sa svojih 192 cm suviše nizak.
Osim, ako bih uz nega dobio i neku "hoklicu" gratis :)
Nema idealno.
Zlo kada je nešto "maleno", zlo kada je "golemo".
Čovek je prokleta biljka.

zvezdan
22.2.2017 12:48
12
0

Moron, ne mogu da verujem, napisao sam test za X5 koji redakcija nikad nije objavila i kao udarnu manu sam naveo upravo to sto mi treba hoklica da mu operem krov xaxa ne mogu da verujem

moron
22.2.2017 23:21
5
1

Peki
Jedva čekamo da pročitamo taj novi test.
A ako je reno kod Grand scenica "stočiće" prebacio u opciju, napravili su pametan potez.

Zvezdan
Čitao sam ovde jedan tvoj test nekog BMW-a. Beše jako lepo štivo.

Lacky ( 22.2.2017 11:43)
Ti si najbolje opisao "problem" današnjih "zadnjih putnika".

Enzo
22.2.2017 23:30
7
0

Za Zvezdana, mislim da imam jos suludiju zamerku na X5 - presirok je. Gledao sam neki polovni, sve bese lepo, seo da probam, pogledam ovog vlasnika na suvozacevom, aman gde je. Izmedju nas nepremostiva daljina, verovatno jos nepremostivija do mrsavije suvozacice.

A konji baznog dizela pod teskim samarom karoserije delovase kao da su iz dolapa dovedeni.

Mozda neka novija generacija sa vise prenosnih odnosa i jacim motorom, ali mi se cini da me taj SUV virus nece napasti bar jos 10 godina.

Vlado nk
24.2.2017 20:14
4
1

Tojota jednostavno NE moze kod nas po ovoj ceni da prolazi! Nema trika. Iako je Corrola zaista odlican auto, imate more puno jeftinih modela kojima bas nista ne hvali.

Vozač
26.2.2017 00:27
3
0

Kakva opasna diskusija, uživah čitajući.Drago mi je da još neko primećuje da su kola spolja sve veća, a unutra sve manja,naročito pozadi.

Slavisica
26.2.2017 08:47
3
0

Obzirom da po NS, da se ogranicim na Liman 3/4, svakih nedeljak dana primetim po jednu novu, ne bih rekao da je cena prepreka.
Licno. da imam novca 1,6 Luna, jos po akcijskoj ceni...kakva Elantra & Co., ne bih se ni trenutak premisljao.

Toyota fan
30.3.2017 16:16
3
1

Citam komentare i bas je super saznati nesto vise od onih koji imaju ili su vozili toyota corollu. Ono sto svi zaboravljaju je sta dobijate kupovinom corolle,misleci pritom na ovlascene servise ,garanciju i eurocare. Reci cu samo da sam pre par godina u zimskom periodu kada je u Bgd-u napadalo pola metra snega koristio uslugu eurocare za nov Auris. Rekao sam da sam se zaglavio na parkingu i slep sluzba dosla za 20 minuta. Naravno sve besplatno. Da situacija bude jos smesnija posle 2 dana ista prica a reci ce neki od vas, koji moron da se dva puta zaglavi (izvinjavam se moronu). Druga situacija je da sam 2014 kupio novu corollu 1.6 benzinac naravno i da sam imao mali problem sa kvacilom,tacnije cuo se neki zvuk pri otpustanju kvacila sto je mene nerviralo . U ovlascenom servisu su zamenili ceo set kvacila bez problema,naravno besplatno. Necu da prejudiciram ali kupci toyote pre svega biraju pouzdanost i sigurnost. Medjutim, sve preko 18000 evrica za corollu je mnogo bez obzira ne sve sto nudi.

Toyotica
17.8.2017 16:13
4
0

Corolla 1.6 Style paket opreme kupljena za 15790 eur. Malo se potrudite kod pregovaranja ;)

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: