Predstavljamo

Toyota Camry 2018

Osma generacija japanske ikone

"Svaki put kada ne mogu da spavam dovoljno je da pogledam sliku Toyote Camry i biti ću u dobokom snu za par minuta" (Jeremy Clarkson)


Nova Toyota Camry, model od kojeg japanska kompanija mnogo očekuje Twituj ovo!

Ako je verovati svima onima koji uživaju da voze (kao što je spomenuti Jeremy Clarkson), Toyota Camry je dosadna, bezlična, tehnički zaostala i proizvedena za sve one koji ne umeju da uživaju u dobrim stvarima u životu. Ali u isto vreme Camry je kvalitetna, udobna, tiha i odlično zadržava preprodajnu vrednost, što je čini najprodavanijim automobilom u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) već duži niz godina. Ispred nas je osma generacija koja je nedavno debitovala na salonu automobila u Detroitu.

Istorija
Camry (po japanskoj reči "kanmuri", što znači "kruna") je zvanično debitovala 1982. godine na američkom tržištu, ali je Toyota koristila ovu oznaku kao verziju Celice sa četvoro vrata tri godine ranije. Dok Camry nije bila prva Toyota razvijena specifično za Amerikance (tu čast je imao model Corona 1965. godine), ona je bila veoma bitna za japanskog proizvođača vozila na ovom kontinentu iz nekoliko razloga. Naime, Camry je postala prva Toyota koja se proizvodila u novoj fabrici u saveznoj državi Kentaki (prva samostalna Toyotina fabrika u SAD), čime se više nije plaćao uvozni porez pa je samim tim i cena bila niža. Camry je brzo stekla imidž visokog kvaliteta, inovacija i preprodajne vrednosti po veoma pristupačnoj ceni. To je rezultiralo da ovaj automobil postane najprodavaniji u Americi 1997. godine (ukoliko ne računamo tri američka pikapa, Ford F-Series, Chevrolet Silverado i Ram Trucks) i tu poziciju zadrži svake godine do današnjeg dana (osim 2001. godine kada je Honda Accord postala lider nakratko).

Iako je Camry danas globalni model, njeno najbitnije tržište je i dalje američko gde je u 2016. godini prodato 388.616 primeraka.

Problemi u raju
Većina auto kompanija bi bila prezadovoljna takvim brojkama, ali ne i Toyota. Razloga ima nekoliko, a mi ćemo izneti one najbitnije da bi razumeli zašto je model za 2018. godinu izmenjen u velikoj meri.

Pre svega, prodaja je pala za 9.5%, što i nije toliko zabrinjavajući broj kada se zna da se sve veći broj kupaca okreće krosoverima. Ono što muči najvećeg svetskog proizvođača vozila je padatak da je konkurencija veća i jača nego ikada pre. Dok je pre samo desetak godina Camry imala samo jednog dostojnog rivala (Accord), danas tržište broji nekoliko veoma uspešnih proizvoda. Nissan je prethodnih godina značajno smanjio cenu Altime, što je rezultiralo preko 300.000 prodatih primeraka u godini dana. Američke firme takođe odlično posluju pa tako mnogo hvaljeni Ford Fusion privlači preko 300.000 kupaca na godišnjem nivou dok je Chevrolet Malibu imao rast prodaje od čak 17% u 2016. godini. Kada se na to dodaju Hyundai Sonata, Kia Optima i Volkswagen Passat, postaje jasno zašto je Toyota u panici.

I na kraju – Accord
Ipak, bez obzira koliko se Toyota pribojavala američke i korejske konkurencije, nijedan takav rival nije uspeo da nadmaši Camry po prodaji. Istina, nije ni Accord (u 2016. godini je prodato 345.225 vozila), ali ako pogledamo situaciju malo detaljnije, videćemo da sve ipak nije tako crno-belo.

Naime, Toyotina proizvodnja je prošle godine po prvi put bila veća od prodaje. U takvim uslovima, kompanija je bila primorana da po prvi put uradi neke drastične poteze koji su nekada bili nezamislivi. Dok je pre 10 ili 20 godina bilo nemoguće pronaći neki Toyotin model u agencijama za iznajmljivanje automobila, u današnja vremena agencija kao što je Enterprise je preplavljena Camryjima. Takvi proizvodi se uglavnom prodaju po visokim popustima i na duži period štete preprodajnu vrednost. Ako pogledamo prodaju privatnim licima, Accord je nadmašio Toyotinog predstavnika za više od 20.000 jedinica. Ni sama prodaja privatnim licima nije sjajna pa tako japanski gigant u proseku nudi čak 5.000 dolara popusta i kamatu od 0% na 60 i 72 meseca. Sa druge strane, popust na Accord je prihvatljivih 2.800 dolara. Iz navedenih razloga odluka je pala da je vreme za veće promene.

Šta je tačno kritika?
Ako je verovati istraživanjima, prosečan kupac Camryja ima 57 godina, radi u kancelariji sa papirologijom i slobodno vreme provodi kod kuće uz TV. Njemu su bitne karakteristike koje smo već spomenuli, kao što su kvalitet mehanike, preprodajna vrednost i udobnost. Istraživanja su pokazala da su kupci zaobišli Camry i kupili konkurenta iz razloga što je japanski predstavnik dosadno dizajniran, još dosadniji za vožnju i ne pruža baš nikakve emocije ili inovacije. To nas dovodi do novog 2018 modela predstavljenog na nedavno završenom Salonu automobila u Detroitu, a već prvim pogledom možemo da zaključimo da je Toyota shvatila kritike i probleme veoma ozbiljno.

Kalifornijski dizajn
U prošlosti, Camry je uglavnom dizajnirala grupa globalnih dizajnera, ali ovaj put taj posao je poveren Amerikancu, Ianu Cartabianu, u Toyotinom dizajnerskom studiju u saveznoj državi Kaliforniji. Cartabiano ove godine slavi 20-godišnjicu rada u najvećem svetskog proizvođaču, a u prošlosti se proslavio modelima kao što su FJ Cruiser i Highlander.

Toyota je posebno bila oduševljena njegovim poslom na novijim modelima Lexusa, koji su preko noći stekli imidž sportskih (iako i dalje izuzetno elegantni) nakon dugo godina dosadne reputacije. Japanski gigant se nada da bi Cartabiano mogao na isti način da preporodi i Camry, a prve informacije su veoma obećavajuće. Još pre dve godine prvi čovek kompanije, Akio Toyoda, je izjavio da će sledeća Camry probuditi emocije vozača i naterati ga da je vozi. Dok prvih nekoliko poteza sa novom dizajnerskom školom Cartabiana, kao što su Prius i Mirai, svakako nisu urodili plodom, popularni C-HR krosover svakako jeste.

Sam dizajner kaže da je novi stil "tornado raznih ideja". To znači da on mora da pruža drugačiji stil iz svakog ugla i može se reći da je veoma uspeo u svojoj nameri. Hauba pruža nekoliko agresivnih, ali i dalje elegantnih linija koji su nečuveni na nekom pristupačnom automobilu. A-Stub deluje kao da je izvrnut pa je tako uži u gornjem delu i širi u donjem. Cartabiano se odlučio za ovaj potez iz razloga što je čuo mnogo žalbi da današnji automobili imaju izuzetno slabu vidljivost. Iako sve linije nisu nove (posebno u prednjem delu), posebno je impresivno da Camry nije izgubila na svojoj praktičnosti i pored novog dizajna.

Svaka verzija mora imati svoj karakter
U današnja vremena kada je Camry dostupna samo kao sedan sa četvoro vrata (nekada su postojali i kupe i karavan, ali su ugašeni zbog loše prodaje), dizajneri su imali težak posao kako da predstave nekoliko različitih ideja identičnog automobila. Cartabiano je posebno ponosan na XLE verziju, koja je prethodnih godina dobila mnogo pohvala. On je izjavio da se XLE mora razlikovati od ostatke ponude do te mere da bi prosečna osoba mogla da ih prepozna i sa 60 metara udaljenosti. XLE pruža masku sličnu onoj koju viđamo na luksuznim Lexusima, sa crnim detaljima, hromiranim 19-inčnim felnama, duplim auspuhom, staklenim krovom i sportskim branicima. Ovi dizajnerski detalji su opcioni i na SE modelu, a ispod njih se nalaze dva osnovnija modela (LE i XLE). LE i XLE svakako ne deluju toliko agresivno i proizvedeni su za one kojima se Camry sviđala i u prošlosti, a spomenućemo da sad čak i najjeftiniji modeli pružaju standardne 16-inčne felne.

Enterijer
Slično dizajnerskim promenama, i sam enterijer je veoma napredovao u poređenju sa modelom koji zamenjuje. Prostora i dalje ima za tri putnika na zadnjim sedištima, ali će njima sada biti komotnije iz razloga što je Camry za 3,3 cm šira. Iz Toyote kažu da je prostor za noge takođe veći (iako je dužina povećana za samo 1,1 cm) dok će kupci hibrida ceniti i dimenzije gepeka, nakon što su baterije prebačene ispod zadnjih sedišta. Na taj način po prvi put u istoriji hibrid pruža identične dimenzije kao i ostatak ponude. Sudeći po slikama možemo zaključiti da je sam enterijer veoma dopadljivog dizajna, pregledan i lagan za korišćenje.

U prošlosti Camry je počela da zaostaje za rivalima po pitanju završne izrade i samog kvaliteta, ali iz japanske firme kažu da to više nije slučaj. Model iz 2018. godine je takođe prvi koji pruža opcioni takozvani "head-up display" gde su brzina i navigacija prikazani na staklu ispred vozača. Svi modeli pružaju standardan i "Sense P" sistem koji upozorava vozača o dešavanja na putu i automatski aktivira kočnice ukoliko automobil ispred vas naglo zakoči. Ovaj sistem je predstavljen pre dve godine i privukao je veliki broj porodičnih kupaca koji pre nisu posedovali Camry. Naravno, Toyota želi da privuče i veliki broj mlađih kupaca pa tako bolje opremljeni modeli pružaju standardan 8-inčni monitor na koji vlasnik može da priključi svoj mobilni telefon. Tu je nešto šta Toyota zove "Entune 3.0" koji pruža 4G internet sa priključkom za do pet telefona.

Mehanika
2018 Camry je prvi model kompanije na novoj TNGA (Toyota New Global Architecture) platformi, koja je razvijena da bude udobna, sportska i dovoljno fleksibilna da se na njoj proizvodi nekoliko različitih modela. Gotovo svaki mehanički deo je potpuno nov ili značajno unapređen. Toyota je posvetila posebnu pažnju na ogibljenje sa ciljem da pruži "kombinaciju udobnog Lexusa sa sportskom Toyotom 86". Kada je reč o motorima, ponuda startuje sa prvim motorom od četiri cilindra iz nove "Dynamic Force" familije. On je zapremine 2,5 l, što je identično kao i kod prethodnika, ali iz Toyote kažu da oni nisu povezani. U vreme pisanja ove priče njegova snaga je nepoznata, a spomenućemo da je Camry u prošlosti pružala 178 ks u standardnoj formi. Međutim, Dynamic Force motore odlikuje visoka kompresija pa tako nećemo biti iznenađeni ako snaga skoči na preko 200 ks.

Podatak koji predstavlja veliko iznenađenje je povratak V6 motora. U današnja vremena čak i američke firme, koji su uvek bile poznate po velikim atmosferskim motorima, su prešle na manje turbo motore, ali Toyota još nije spremna da se preda.

Spomenuti V6 motor zapremine 3,5 l je preuzet sa prethodnika, ali Toyota nije potvrdila ni njegovu snagu. Kada se zna da on razvija 295 ks u modelima Highlander i Sienna, očekivanja su da bi slična cifra mogla biti dostupna i kod Camryja. Iznenađujući povratak je najavio i hibrid, posebno kada se zna da on nikada nije imao visoku prodaju. Hibrid će da stigne na tržište godinu dana nakon ostatka ponude, a kombinovaće spomenuti 2,5-litarski benzinski sa električnim motorom. Toyota obećava da će Camry hibrid biti identično ekonomičan kao i Prius, što znači da možemo da očekujemo gradsku potrošnju od oko 4,5 litara na 100 km. Hibrid će nastaviti da koristi CVT menjač dok će svi ostali modeli dobiti novi osmostepeni automatski menjač. Pogon na prednje točkove je standardan, a Toyota nema u planu da ponudi i verziju sa pogonom na sva četiri točka.

Zaključak
Toyotini inženjeri kažu da je njihov najteži posao u razvoju 2018 Camryja bio da zaborave šta je ovaj automobil predstavljao u prošlosti i da krenu iz početka.

Teško je zamisliti da najveći svetski proizvođač zavisi od jednog modela, ali nema sumnje da potencijalni neuspeh Camryja bi mogao da otvori vrata konkurentima da ukradu još veći deo tržišta. Toyota očekuje da će sada privući više mlađih kupaca, ali u isto vreme postoji veliki rizik da mnogobrojni tradicionalni kupci ovog automobila odluče da potroše svoj novac na neki drugi proizvod. Američko tržište je specifično po tome što su automobili često predstavljeni godinu dana pre nego što se pojave u prodaji, a 2018 Camry nije izuzetak i prodaja startuje tek sledeće leto po početnoj ceni od 23.000 dolara.

Zoran Tomasović
8809
Postavljeno: 17.01.2017

Arhiva: Predstavljanja

Rubrika: Predstavljanja
Postavljeno: 17.05.2018

Rolls-Royce Cullinan

Pre samo sedam godina predstavnici kompanije Rolls-Royce su kategorično tvrdili da njihova kompanija ne planira ulazak u segmentSUV modela. Ipak, izgleda da su tržišni zahtevi jači i od britanske tradicije


Rubrika: Predstavljanja
Postavljeno: 12.03.2018

Mercedes-Benz AMG GT63 S 4-Door

Mercedes-Benz, tačnije njihovo AMG odeljenje je još na prošlogodišnjem ženevskom sajmu automobila obećalo da će njihov novi model biti najnapredniji i najsnažniji automobil do sada


Rubrika: Predstavljanja
Postavljeno: 09.03.2018

Audi A6 (2019)

Pored brojnih noviteta predstavljenih na ženevskom sajmu automobila, nova verzija jednog dobro poznatog modela postala je apsolutni hit. Audi A6!


Peugeot 508

01.03.2018

Ford Ranger Raptor (2019)

21.02.2018

Hyundai i30 Fastback Tekst sa video prilogom!

12.02.2018

Mercedes-Benz A-Class

07.02.2018

Mercedes-Benz G-Class 2018.

23.01.2018

Lamborghini Urus

26.12.2017

Jeep Wrangler 2018 Tekst sa video prilogom!

08.12.2017

Jaguar E-Pace

28.11.2017

Toyota Land Cruiser (2018)

06.11.2017

Polestar 1 (2020)

30.10.2017

Audi A7 Sportback

24.10.2017

Aston Martin DB11 Volante

16.10.2017

Audi R8 V10 RWS

09.10.2017

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo

06.10.2017

Suzuki Swift Sport 2018

04.10.2017

Toyota Yaris GRMN

28.09.2017

Volkswagen Polo GTI

26.09.2017

Škoda Karoq

21.09.2017

Audi RS4 Avant

20.09.2017

Renault Megane RS

18.09.2017

Volkswagen I.D. Crozz II Koncept

16.09.2017

Dacia Duster

14.09.2017

Porsche Cayenne

04.09.2017

Renault Alaskan

02.09.2017

Bentley Continental GT

01.09.2017

Volkswagen T-Roc

28.08.2017

Ferrari Portofino

25.08.2017

BMW M5

23.08.2017

Mercedes Maybach 6 Cabriolet Tekst sa video prilogom!

21.08.2017

Lotus Evora GT430

14.08.2017

Mercedes X klasa

22.07.2017

Hyundai i30 N

21.07.2017

Audi A8

18.07.2017

Jaguar XE SV Project 8 (2018)

05.07.2017

Peugeot Pick Up (2018)

28.06.2017

Nissan X-Trail (2018)

21.06.2017

Škoda Octavia RS

20.06.2017

Hyundai Kona

15.06.2017

Peugeot 308 za 2018. godinu

07.06.2017

Fiat 500L za 2018. godinu

24.05.2017

Škoda Karoq

20.05.2017

BMW M240i Coupe

17.05.2017

Dacia Logan MCV Stepway

12.05.2017

Seat Ibiza

02.05.2017

Honda Civic Type R

28.04.2017

Mercedes-AMG S63 4MATIC+

25.04.2017

Lexus LS 500h

21.04.2017

Škoda Octavia RS

20.04.2017

Mazda CX-5

14.04.2017

Volkswagen e-Golf

11.04.2017

Alpine A110 Tekst sa video prilogom!

23.03.2017

Volkswagen Arteon

21.03.2017

Volvo XC60 za 2018. godinu

13.03.2017

BMW Serija 1 sedan

04.03.2017

Lamborghini Aventador S

28.02.2017

Škoda Citigo za 2017.

24.02.2017

Škoda Kodiaq Scout

11.02.2017

Nissan Micra

24.01.2017

2018 Mercedes GLA

21.01.2017

Toyota Camry 2018

17.01.2017

Audi Q8

11.01.2017

Mercedes AMG GT R

06.01.2017

Škoda Octavia Scout

03.01.2017

2017 Opel Insignia Tekst sa video prilogom!

28.12.2016

2017 Ford Fiesta

13.12.2016

Novi Jeep Compass

30.11.2016

Alfa Romeo Stelvio

22.11.2016

2017 BMW serije 5

15.10.2016

Jeep Compass

12.10.2016

Lincoln Continental

16.09.2016

Škoda Kodiaq

10.09.2016

Renault Megane Sedan

26.08.2016

Fiat 500 Abarth

22.07.2016

Renault Koleos

11.07.2016

Maserati Levante

09.04.2016

Subaru Impreza

06.04.2016

Bugatti Chiron

30.03.2016

Mercedes-AMG C63 Coupe

26.08.2015

Audi S8 plus

19.08.2015

Opel Astra

30.07.2015

Audi A4 i A4 Avant

25.07.2015

Honda Civic Type R

08.06.2015

Nissan Sway koncept

29.05.2015

BMW serija 1

15.04.2015

Ferrari 488 GTB

13.04.2015

Porsche 911 Targa 4 GTS

10.04.2015

Cadillac CTS-V

24.01.2015

Toyota Mirai

05.01.2015

Porsche 911 GTS

31.12.2014

Jaguar XE

12.09.2014

Ford Focus ST

28.08.2014

Mercedes-Benz S65 AMG Coupe

27.08.2014

Peugeot 508

23.07.2014

Mercedes V klase

16.07.2014

2015 Ford F-150

15.07.2014

Audi Allroad Shooting Brake

25.06.2014

Golf R400

13.06.2014

Mercedes-Benz Coupe Concept SUV

10.06.2014

McLaren 650S

09.05.2014

Mercedes-Benz S klasa kupe

28.04.2014

Chrysler 200

23.04.2014

Peugeot 108

22.04.2014

BMW Active Tourer Series 2

19.04.2014

Jeep Renegade

13.03.2014

Toyota FT-1

11.03.2014

Nissan Sport Sedan Concept

06.03.2014

BMW X3

03.03.2014

Infiniti Q50 Eau Rouge

28.02.2014

Mercedes GLA 45 AMG

24.02.2014

Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo

20.02.2014

Lamborghini Huracan LP610-4

18.02.2014

Mercedes-Benz C klasa

11.02.2014

Ford Mustang

05.02.2014

Subaru WRX

30.01.2014

Jaguar F-Type

28.01.2014

Porsche Macan

23.01.2014

Lexus RC Coupe

07.01.2014

Mercedes-Benz S 63 AMG

30.12.2013

Mini Cooper

27.12.2013

BMW serija 2

19.12.2013

Tržište SAD - Toyota Tundra

29.11.2013

BMW serija 4

28.11.2013

Ford Fiesta ST 2014

21.11.2013

Nissan X-Trail

13.11.2013

Audi Nanuk Concept

12.11.2013

Nikada rođeni modeli - Jaguar F-Type

31.10.2013

BMW i8

22.10.2013

Volkswagen Golf R

17.10.2013

Opel Monza

10.10.2013

Volvo Coupe Concept

07.10.2013

Jaguar Project7

16.09.2013

BMW i3

13.09.2013

Mercedes-Benz S63 AMG

10.09.2013

Peugeot 308

13.08.2013

Mazda3

05.08.2013

BMW X5

29.07.2013

Škoda Octavia RS

22.07.2013

Icona Vulcano

15.07.2013

Porsche 911 Turbo/Turbo S

10.07.2013

Volkswagen Golf GTI

02.07.2013

Maserati Ghibli

25.06.2013

Mercedes-Benz S klasa Tekst sa video prilogom!

17.06.2013

Citroen C4 Picasso

14.06.2013

Range Rover Sport

31.05.2013

Audi A3 Sedan

27.05.2013

Suzuki SX4

21.05.2013

BMW X4

10.05.2013

LaFerrari

06.05.2013

KIA Provo Concept

03.05.2013

McLaren P1

01.05.2013

Porsche 911 GT3

25.04.2013

Lamborghini Veneno

22.04.2013

Toyota i-ROAD

18.04.2013

Ford Explorer

15.04.2013

Cadillac ELR Tekst sa video prilogom!

09.04.2013

Nissan Note

08.04.2013

Lexus IS

03.04.2013

VW Cross Blue Concept

02.04.2013

Mercedes-Benz A45 AMG

01.04.2013

BMW Serija 3 Grand Turismo

26.03.2013

BMW Series 4 Coupe Concept Tekst sa video prilogom!

21.03.2013

Chevrolet Corvette C7 Stingray Tekst sa video prilogom!

19.03.2013

Volvo S60 Polestar Concept

11.03.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

05.03.2013

Renault Captur

25.02.2013

Subaru Forester

20.02.2013

Peugeot 2008

18.02.2013

Nissan Pathfinder

31.01.2013

Audi RS6 Avant

24.01.2013

Porsche Cayman

17.01.2013

Citroen DS3 Cabrio

02.01.2013

Mazda 6

26.12.2012

MINI Paceman

18.12.2012

McLaren P1

05.12.2012

Škoda Rapid

03.12.2012

Jaguar F-type

29.11.2012

Peugeot Onyx Concept

21.11.2012

Ford Mondeo

19.11.2012

Peugeot 208 GTi

13.11.2012

Toyota Auris

08.11.2012

VW Golf 7

06.11.2012

Opel Adam

01.10.2012

Renault Clio

26.09.2012

BMW Serija 7

24.09.2012

Land Rover Range Rover

18.09.2012

Mercedes-Benz G Klasa

11.09.2012

BMW Zagato Coupe

24.08.2012

Porsche 918 Prototype

13.08.2012

Mercedes-Benz Style Coupe

09.08.2012

Volkswagen Scirocco GTS

07.08.2012

Fisker Atlantic Tekst sa video prilogom!

25.07.2012

Bentley Continental GT Speed

23.07.2012

BMW X1

16.07.2012

MG Icon

03.07.2012

Citroen Numéro 9 Concept

26.06.2012

Toyota Avalon

19.06.2012

Volkswagen Golf GTi Cabriolet

13.06.2012

Nissan NV200

11.06.2012

Bentley EXF 9

08.06.2012

Dodge Viper SRT

01.06.2012

Infiniti Emerg-E

30.05.2012

Lamborghini Aventador Jota

28.05.2012

Volvo V40

17.05.2012

Chevrolet Camaro ZL1

08.05.2012

Mercedes-Benz A klasa

30.04.2012

Ferrari F12 Berlinetta

23.04.2012

BMW Concept M135i

17.04.2012

Audi RS4 Avant

12.04.2012

Chevrolet Corvette 427

10.04.2012

MINI Roadster

06.04.2012

Porsche Panamera GTS

03.04.2012

BMW M6

28.03.2012

Aston Martin V12 Zagato

20.03.2012

Audi A6 Allroad Quattro

16.03.2012

Honda Accord Coupe Concept

12.03.2012

Toyota GT-86

09.03.2012

Cadillac ATS

05.03.2012

Acura NSX

01.03.2012

Dodge Dart

28.02.2012

Volkswagen E-Bugster

20.02.2012

Porsche Boxster

15.02.2012

Audi A1 Sportback

07.02.2012

BMW Series 6 Gran Coupe

03.02.2012

Mercedes-Benz SL 2013

02.02.2012

Bentley Continental GT V8

27.01.2012

Volkswagen Cross Coupe

24.01.2012

Mercedes F125

17.01.2012

Lancia Thema

06.01.2012

Subaru BRZ

03.01.2012

Lamborghini Gallardo Super Trofeo Stradale

27.12.2011

Mazda Takeri

09.12.2011

Peugeot 208

05.12.2011

Jaguar C-X16

02.12.2011

Renault Frendzy

25.11.2011

Honda Civic

23.11.2011

Škoda MissionL

17.11.2011

Mercedes-Benz C63 AMG Black Series

11.11.2011

Nissan Juke-R

10.11.2011

Maserati Kubang

31.10.2011

Hyundai i30

27.10.2011

Ford Evos

24.10.2011

Lexus GS

20.10.2011

Subaru XV

18.10.2011

FIAT Panda

11.10.2011

Porsche 911 Carrera

04.10.2011

Lexus LFA Nurburgring Edition

30.09.2011

BMW i3/i8

29.09.2011

Mercedes-Benz B klasa

26.09.2011

Mazda CX-5

20.09.2011

Aqos Le Mans

23.08.2011

Porsche Panamera S Hybrid

11.08.2011

VW Tiguan

05.08.2011

Mercedes M klasa

29.07.2011

Scion FR-S

19.07.2011

BMW 328 Hommage Tekst sa video prilogom!

01.07.2011

BMW Serija 1

28.06.2011

Hyundai i40 sedan

21.06.2011

Lexus LF-Gh Tekst sa video prilogom!

09.06.2011

Citroen DS5

06.06.2011

VW Beetle

26.05.2011

Mercedes-Benz Concept A

24.05.2011

Audi Q3

19.05.2011

Škoda Vision

12.05.2011

Alfa Romeo 4C

09.05.2011

Ford B-MAX

29.04.2011

Kia Rio

18.04.2011

BMW Vision ConnectedDrive

14.04.2011

Lamborghini Aventador Tekst sa video prilogom!

11.04.2011

VW XL1

07.04.2011

Aston Martin Virage Tekst sa video prilogom!

15.03.2011

Porsche 918 RSR

10.03.2011

Honda Civic

07.03.2011

Lancia Stratos

01.03.2011

Mercedes-Benz SLK Tekst sa video prilogom!

24.02.2011

Hyundai Veloster

22.02.2011

Ferrari FF

14.02.2011

Nissan Ellure

03.02.2011

MINI Countryman WRC

01.02.2011

Audi A6 Tekst sa video prilogom!

28.01.2011

Honda Brio

27.01.2011

BMW Serija 1 M Coupe Tekst sa video prilogom!

24.01.2011

Dacia Duster Trophée Andros

10.01.2011

Red Bull X1

29.12.2010

Jaguar C-X75 Tekst sa video prilogom!

24.12.2010

Audi RS 3 Sportback

20.12.2010

Hyundai Elantra

16.12.2010

Pagani Zonda Tricolore

02.12.2010

Ford Ranger i Mazda BT-50

29.11.2010

Saab 9-4X

23.11.2010

VW Eos

18.11.2010

BMW 6 Series Concept Coupe

05.11.2010

Mazda Shinari

02.11.2010

Opel GTC Paris

01.11.2010

Lotus Elite

19.10.2010

VW Passat

14.10.2010

Bugatti Veyron Super Sport

04.10.2010

Mercedes CLS

24.09.2010

Citroen DS4

16.09.2010

Range Rover Evoque

31.08.2010

Audi A7 Sportback

30.08.2010

Peugeot 508

26.08.2010

BMW X3

23.08.2010

Volkswagen Jetta

26.07.2010

Renault Latitude

22.07.2010

Audi A1 Wörthersee 2010

15.07.2010

Jeep Grand Cherokee Tekst sa video prilogom!

22.06.2010

Citroën C4 Tekst sa video prilogom!

21.06.2010

Alfa Romeo Zagato TZ3 Corsa

04.06.2010

Mercedes-Benz Shooting Break

03.06.2010

VW Phaeton

31.05.2010

BMW Gran Coupe Concept

21.05.2010

Benero

11.05.2010

KIA Optima

26.04.2010

Porsche 918 Spyder Tekst sa video prilogom!

19.04.2010

Porsche Cayenne Tekst sa video prilogom!

06.04.2010

Noble M600

01.04.2010

Nissan Juke Tekst sa video prilogom!

29.03.2010

VW Touareg Tekst sa video prilogom!

26.03.2010

Audi A1

19.03.2010

Peugeot SR1

09.03.2010

VW Compact Coupe Concept

04.03.2010

Ford Focus

02.03.2010

Opel Meriva

26.02.2010

Pagani Zonda R

25.02.2010

Hyundai Sonata

08.02.2010

VW Amarok

27.01.2010

Alfa Romeo Giulietta

25.01.2010

Bugatti 16C Galibier

28.12.2009

BMW M3 GTS

22.12.2009

Dacia Duster Andros Tekst sa video prilogom!

21.12.2009

Lexus LFA

24.11.2009

Toyota FT-86

16.11.2009

Honda CR-Z

13.11.2009

Hyundai ix35

02.11.2009

Mercedes-Benz SLS AMG

20.10.2009

Ford C-MAX

16.10.2009

Trabant nT

14.10.2009

McLaren MP4-12C Tekst sa video prilogom!

12.10.2009

Nissan LEAF

28.09.2009

Jaguar XJ

18.09.2009

KIA Venga

14.09.2009

Bentley Mulsanne

10.09.2009

Peugeot 5008

14.08.2009

Zenvo ST1

10.08.2009

BMW X1

23.07.2009

Citroen C3

21.07.2009

Opel Astra

06.07.2009

Kia Sorento

03.07.2009

VW Scirocco R

02.07.2009

Aston Martin One-77

23.06.2009

Subaru Legacy

04.06.2009

Acura ZDX

14.05.2009

BMW X5 M i X6 M

12.05.2009

Infiniti Essence

11.05.2009

Opel Ampera

27.04.2009

Mercedes-Benz SLS

24.04.2009

Škoda Yeti

23.04.2009

Toyota Verso

09.04.2009

VW Polo

07.04.2009

Dacia Duster

06.04.2009

Rinspeed iChallenge Concept

31.03.2009

BMW Serija 5 Gran Turismo

23.03.2009

Rolls-Royce 200EX

13.03.2009

Mercedes E Coupe

12.03.2009

Toyota Prius

05.03.2009

Mercedes E klasa

03.03.2009

Peugeot 3008

27.02.2009

VW Concept Blue Sport

25.02.2009

Audi Sportback Concept

23.02.2009

Shelby Mustang GT500

06.02.2009

Mercedes SL65 AMG Black Series

30.01.2009

Mazda 3

19.01.2009

BMW Z4

12.01.2009

Volvo S60

07.01.2009

Nissan 370Z

24.12.2008

Chevrolet Volt

16.12.2008

Lamborghini Estoque

20.11.2008

Toyota Avensis

17.11.2008

Toyota Urban Cruiser

22.10.2008

Mercedes-Benz Concept Fascination

20.10.2008

Renault Megane III

17.10.2008

Lotus Evora

02.10.2008

BMW serija 7

30.09.2008

Citroen C3 Picasso

23.09.2008

Ford Focus RS

18.09.2008

VW Golf VI

15.09.2008

Alfa Romeo MiTo

14.08.2008

Opel Insignia

01.08.2008

Kaipan 14

28.07.2008

BMW GINA Light Visionary Model koncept

25.07.2008

Chevrolet Aveo 3 door

23.07.2008

Opel Insignia

30.06.2008

Ferrari California

27.06.2008

VW Scirocco

16.06.2008

Suzuki A-Star Concept

10.06.2008

Lancia Delta

02.06.2008

Jaguar XF

30.05.2008

VW Caddy Maxi Life

28.05.2008

Kia Soul

13.05.2008

Ford Fiesta

09.05.2008

Rinspeed sQuba

29.04.2008

Renault Koleos

23.04.2008

Mercedes-Benz SL 63 AMG i SL 65 AMG

31.03.2008

Nissan GT-R, Murano i Pivo 2 Concept

27.03.2008

Dodge Challenger SRT8

21.03.2008

Ford Explorer 2008

17.03.2008

Citroen C5

29.02.2008

Cadillac Provoq Concept

08.02.2008

Mercedes-Benz Vision GLK Freeside

06.02.2008

Mercedes-Benz F700 Concept

07.01.2008

Seat Tribu Concept

02.01.2008

Audi metroproject quattro

17.12.2007

Toyota IQ Concept

10.12.2007

VW Tiguan

21.11.2007

Suzuki Splash

12.11.2007

Opel Astra Sedan

06.11.2007

Ford Kuga

05.11.2007

Citroen C-Cactus Concept

24.10.2007

Mazda 6

09.10.2007

Audi A4

08.10.2007

BMW Concept X6

05.10.2007

BMW Serija 1 Coupe

02.10.2007

Mini Clubman

27.09.2007

Peugeot 308 RC Z

14.09.2007

Porsche 911 GT2

11.09.2007

Bentley Brooklands

30.08.2007

Spyker C12 Zagato

20.08.2007

Renault Laguna

30.07.2007

Seat Altea Freetrack

25.07.2007

Peugeot 308

18.07.2007

Fiat Linea

16.07.2007

Opel Agila

10.07.2007

VW Golf GTI W12-650

28.06.2007

Porsche 911 Turbo Cabriolet

25.06.2007

Mazda 2

22.06.2007

Peugeot 207 SW Outdoor Concept

21.06.2007

Buick Riviera Concept

19.06.2007

Suzuki SX4 Sedan

15.06.2007

Audi TT Clubsport Quattro

11.06.2007

Kia KND-4 Concept

07.06.2007

Honda Accord Coupe Concept

04.06.2007

Volkswagen Golf Variant

02.06.2007

Lada C-class Concept Coupe

31.05.2007

Ford Mustang Shelby GT 500 KR

28.05.2007

Mazda Hakaze Concept

24.05.2007

BMW M3 Coupe

22.05.2007

Opel GTC Concept

19.05.2007

Chevrolet Beat, Trax i Groove

17.05.2007

Hyundai Genesis Concept

14.05.2007

BMW Concept CS

09.05.2007

GM V6 Dizel

03.05.2007

Maserati GranTurismo

27.04.2007

Citroen C-Crosser i Peugeot 4007

25.04.2007

Dodge Demon Concept

23.04.2007

Cirrus

21.04.2007

Audi A5

17.04.2007

Ford Mondeo

13.04.2007

Fiat 500

09.04.2007

Rinspeed eXasis

06.04.2007

Suzuki XL7

05.04.2007

KTM X-Bow

27.03.2007

Renault Twingo

22.03.2007

Motor Volvo 3,2 litra R6

08.03.2007

VW Tiguan

05.03.2007

Maybach 62 S

26.02.2007

Eurostar EU-97

22.02.2007

Mercedes-Benz C klase

15.02.2007

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe

12.02.2007

Dodge Viper SRT 10

09.02.2007

Evector VUT 100 Cobra

06.02.2007

Kia Cee'd

29.01.2007

BMW serije 3 Cabrio

26.01.2007

Peugeot 207 CC

23.01.2007

VW Iroc Concept

22.01.2007

Volvo XC60 Concept

19.01.2007

Jaguar C-XF

16.01.2007

Škoda Fabia

15.01.2007

Mazda BT-50

12.01.2007

VW GX3

04.01.2007

Aston Martin Rapide

01.01.2007

Toyota Auris Concept

29.12.2006

Chevrolet WTCC Ultra

22.12.2006

Audi R8

18.12.2006

Chrysler Sebring Cabrio

14.12.2006

Lancia Delta HPE Concept

01.12.2006

GM SUV 2007.

27.11.2006

Peugeot 908 RC

24.11.2006

Dodge Avenger Concept

16.11.2006

Dacia Logan MCV

14.11.2006

Fiat Bravo

13.11.2006

Mini

03.11.2006

Ford Mondeo

27.10.2006

Tesla Roadster

05.10.2006

BMW X5

19.09.2006

Citroen C4 Picasso

12.09.2006

Ford Transit

22.08.2006

Alfa Romeo 159 Sportwagon

15.08.2006

Pagani Zonda Roadster F

08.08.2006

Saab Aero X

01.08.2006

Mercedes-Benz CL-klase

28.07.2006

Mazda Kabura Concept

25.07.2006

Chrysler Sebring

24.07.2006

Kia Carnival

17.07.2006

Lamborghini Murcielago LP640

10.07.2006

Chevrolet Captiva

03.07.2006

Dodge Caliber

26.06.2006

Mercedes-Benz E-klase

15.06.2006

BMW Serije 3 Coupé

09.06.2006

Dacia Logan Steppe Concept

01.06.2006

Peugeot 207 RCup Concept

26.05.2006

Opel Corsa

25.05.2006

VW Concept A

19.05.2006

Hyundai Santa Fe

11.05.2006

Saab 9-7X

04.05.2006

Honda Legend

27.04.2006

Audi TT

24.04.2006

Muscle Cars

20.04.2006

Fiat Doblo

14.04.2006

Suzuki SX4

11.04.2006

Opel GT

04.04.2006

BMW Z4 M Coupe

30.03.2006

Dodge Hornet Concept

28.03.2006

Ford S-MAX

23.03.2006

Lexus LS 460 L

13.03.2006

Mazda CX-7

09.03.2006

Peugeot 207

06.03.2006

Ferrari 599 GTB

02.03.2006

Audi S6

24.02.2006

Lamborghini Miura

20.02.2006

Mitsubishi Concept X

14.02.2006

Suzuki Grand Vitara

13.02.2006

Smart Crosstown

10.02.2006

Citroen C-AirPlay Concept

06.02.2006

Mercedes-Benz GL klase

03.02.2006

SAAB 9-5

30.01.2006

Ford Iosis

23.01.2006

Mini Cooper S

20.01.2006

Fiat Sedici

12.01.2006

Dodge Nitro Concept

05.01.2006

Opel Antara GTC Concept

26.12.2005

Jeep Compass

22.12.2005

Maserati GranSport Spyder

14.12.2005

Ferrari GG 50 Concept

12.12.2005

Škoda Octavia RS

06.12.2005

BMW Z4

01.12.2005

Ford Galaxy

28.11.2005

Mazda Sassou

23.11.2005

Carlsson CM50 K

22.11.2005

Toyota Yaris II

18.11.2005

VW EcoRacer Concept

17.11.2005

Mercedes-Benz Vision R 63 AMG

09.11.2005

Mini Wagon Concept

01.11.2005

Peugeot 20Cup

31.10.2005

Hyundai Accent SR Concept

26.10.2005

Dodge Viper SRT10 Coupe

21.10.2005

VW Eos

17.10.2005

Lamborghini Gallardo SE

12.10.2005

Opel Vectra OPC

06.10.2005

Opel Astra TwinTop

03.10.2005

Audi Q7

27.09.2005

Citroen C-SportLounge

22.09.2005

Honda Civic

19.09.2005

Ford Focus MS Design

05.09.2005

Fiat 600 50th

01.09.2005

Porsche Cayman S

19.08.2005

VW Fox

18.08.2005

Lexus IS 200

17.08.2005

Volvo C70 CC

16.08.2005

VW Passat Caravan

15.08.2005

Jaguar XK 4,2-S

12.08.2005

Seat Leon

08.08.2005

Mercedes-Benz Bionic Car

05.08.2005

Škoda Yeti

02.08.2005

Pagani Zonda

30.07.2005

Maybach Exelero

28.07.2005

Peugeot 307

25.07.2005

Ford Focus Vignale Concept

21.07.2005

Mercedes-Benz S klase

18.07.2005

Renault Clio III

15.07.2005

Cadillac DTS

06.07.2005

Hyundai Portico

04.07.2005

Ford SAV

01.07.2005

Alfa Romeo Brera

29.06.2005

Subaru B9 Tribeca

27.06.2005

BMW 3 Touring

24.06.2005

Opel Zafira

22.06.2005

Jeep Grand Cherokee

20.06.2005

Kleemann

09.06.2005

Mitsubishi Colt Coupe-Cabriolet

07.06.2005

Citroen C1

02.06.2005

Peugeot 107

01.06.2005

Alfa Romeo 159

24.05.2005

Fiat Croma

19.05.2005

Mazda MX-5

16.05.2005

SsangYong Rexton

05.05.2005

Cadillac BTS

04.05.2005

Peugeot 407 Coupe Prologue

03.05.2005

Aston Martin V8 Vantage

02.05.2005

Lexus RX 400h

28.04.2005

Lancia Y Sport

27.04.2005

Ferrari F430 Spider

23.04.2005

Toyota Aygo

15.04.2005

Ford Sport Trac

01.04.2005

BMW serije 3

28.03.2005

Citroen C6

24.03.2005

Hyundai Sonata

22.03.2005

Dodge Charger

17.03.2005

Opel Astra GTC

14.03.2005

Venturi Fétish

12.03.2005

Bentley Continental Flying Spur

10.03.2005

Jaguar Advanced Lightweight Coupe

01.03.2005

Nissan Pathfinder

22.02.2005

BMW M6

19.02.2005

Mazda 5

15.02.2005

Alfa Romeo 157

12.02.2005

Mercedes M klase

08.02.2005

VW Passat

05.02.2005

Toyota Motor Triathlon Race Car

28.01.2005

Mercedes B i R klase

24.01.2005

Porsche Boxster

18.01.2005

Ferrari 575 M Maranello Superamerica

12.01.2005

Audi A6 Avant

06.01.2005

VW Touareg W12 Sport

01.01.2005

Volvo XC90 V8

29.12.2004

Alfa Romeo 147

22.12.2004

Citroen C4

16.11.2004

Renault Modus

19.11.2004

Jaguar Concept Eight

23.11.2004

BMW M5

26.11.2004

Ford Focus II

30.11.2004

Dacia Logan

3.12.2004

Suzuki Swift

7.12.2004

Peugeot 907

10.12.2004

Ford Focus

17.10.2004

Opel Astra Caravan

26.10.2004

Ferrari F 430

1.11.2004

Mercedes A klasa

12.09.2004

Fiat Trepiuno

16.09.2004

SAAB 9-3 Sport Sedan 1,9 TiD

20.09.2004

Subaru R1e

29.09.2004

Maserati MC 12

4.10.2004

PEUGEOT 1007

9.08.2004

BMW serija 1

13.08.2004

ALFA ROMEO Crosswagon Q4

17.08.2004

OPEL Tigra TwinTop 1,8 Cosmo

21.08.2004

LAND ROVER Discovery

25.08.2004

AUDI A3 Sportback

30.08.2004

VW Concept C

4.09.2004

PEUGEOT 407

9.07.2004

LANCIA Musa

11.07.2004

FIAT Multipla

14.07.2004

PORSCHE 911

16.07.2004

KIA Cerato

19.07.2004

MITSUBISHI Colt

21.07.2004

OPEL TriXX

24.07.2004

BMW serija 3

29.07.2004

MAZDA MX Flexa

31.07.2004

CHEVROLET Lacetti

2.06.2004

CHRYSLER Crossfire Coupe i Cabrio

10.06.2004

BMW M5

16.06.2004

AUDI A6

23.06.2004

MINI Cooper Cabrio

30.06.2004

PEUGEOT 407 Silhouette

10.05.2004

BMW serija 1

11.05.2004

CHRYSLER 300C Sedan

14.05.2004

FORD Shelby Cobra

18.05.2004

TOYOTA Corolla Verso

21.05.2004

CITROEN C4 Sport

25.05.2004

SEAT Altea

29.05.2004

BMW 645 Ci

6.04.2004

OPEL Astra

9.04.2004

MERCEDES C klase

12.04.2004

KIA Picanto

15.04.2004

ROLLS ROYCE 100EX

20.04.2004

ROVER 75 V8

24.04.2004

FORD Mustang

28.04.2004

MITSUBISHI Lancer Evo VIII

3.05.2004

FORD Visos

4.03.2004

ASTON MARTIN DB9

11.03.2004

LEXUS GS 430

18.03.2004

VOLVO V50

24.03.2004

RANGE STORMER

30.03.2004

PEUGEOT 407

3.02.2004

CHEVROLET Corvette C6

7.02.2004

PORSCHE Cayenne 3,2 V6

11.02.2004

BMW 645 Ci Cabrio

17.02.2004

CADILLAC SRX

21.02.2004

HONDA Acura 3,2 CL Type-S

26.02.2004

SEAT Altea

3.01.2004

AUDI Le Mans Quattro

8.01.2004

KIA Picanto

13.01.2004

VOLVO S40

17.01.2004

ALFA ROMEO GT

21.01.2004

DACIA Solenza

25.01.2004

PONTIAC GTO

29.01.2004

OPEL Insignia

1.12.2003

FERRARI 612 Scaglietti

4.12.2003

FIAT Idea

8.12.2003

NISSAN Murano

11.12.2003

CHRYSLER 300C

15.12.2003

SMART ForFour

18.12.2003

JAGUAR R-D6

23.12.2003

BMW Alpina B7

25.12.2003

ALFA ROMEO 166

29.12.2003

MERCEDES SLR McLaren

3.11.2003

VW Golf V

7.11.2003

PEUGEOT 307 CC

11.11.2003

LANCIA Fulvia Coupe

15.11.2003

LAND ROVER Freelander

18.11.2003

DODGE Viper SRT-10

22.11.2003

TOYOTA Prius

27.11.2003

OPEL Astra

4.10.2003

MAZDA 3

9.10.2003

BENTLEY Continental GT

16.10.2003

VW Concept R

23.10.2003

DODGE Intrepid

27.10.2003

BMW serije 6

27.08.2003

FERRARI 360 Challenge Stradale

3.09.2003

LANCIA Ypsilon

10.09.2003

MASERATI Quattroporte

17.09.2003

CADILLAC CTS

22.09.2003

SAAB 9-3 Convertible

28.07.2003

FORD GT40

1.08.2003

BMW M3 CSL

5.08.2003

MINI One D

9.08.2003

MERCEDES C 30 CDI AMG

13.08.2003

MITSUBISHI Outlander

18.08.2003

CITROEN C2 Sport

27.06.2003

OPEL Signum 3,0 V6 CDTI

7.07.2003

JAGUAR XJ

14.07.2003

RENAULT Scenic II

18.07.2003

CADILLAC XLR

22.07.2003

LAMBORGHINI Gallardo

28.05.2003

MERCEDES CLK Cabrio

4.06.2003

KIA Opirus

11.06.2003

VW Phaeton V10 TDI

18.06.2003

BMW serija 5

27.04.2003

FORD Focus C-MAX

4.05.2003

PORSCHE Carrera GT

11.05.2003

VW Touran

18.05.2003

CADILLAC Sixteen

28.03.2003

VW Beetle Cabrio

3.04.2003

AUDI Pikes Peak

12.04.2003

CITROEN C3 Pluriel

15.04.2003

MITSUBISHI Pajero Evo 2+2 Concept

19.04.2003

HUMMER H2

6.03.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

10.03.2003

PEUGEOT RC

14.03.2003

NISSAN Micra

5.02.2003

LANCIA Phedra

18.02.2003

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

22.02.2003

ALFA ROMEO Brera

11.01.2003

PEUGEOT 307 CC

17.01.2003

MAZDA 2

22.01.2003

PEUGEOT Sesame

6.12.2002

RENAULT Ellypse

26.12.2002

OPEL Meriva

4.01.2003

AUDI A8

12.11.2002

FORD Streetka

23.11.2002

MERCEDES-BENZ Vision GST

3.12.2002

CITROEN C3 Pluriel

12.10.2002

CHEVROLET TrailBlazer

31.10.2002

RENAULT Megane II

1.10.2002

MAYBACH

27.08.2002

BENTLEY GT Coupe

27.08.2002

BMW CS1

27.08.2002

Bozo
17.1.2017 00:39
7
8

Izvukao sam jednu bitnu informaciju iz teksta. Prici ce mi barem jos petnaestak godina voznje u normalnim automobilina, dok napunim taj "potreban" prosjek od 57 godina da steknem pravo da vozim Camry :-)

LAcity
17.1.2017 10:33
8
31

Upravo tako, beskrajno dosadan i besmisleno dizajniran, deformisano asimetrican enterijer a cena naravno paprena. Sreca da postoji Superb pa ovaj Camry i ne smeju da ponude Evropi.
Dovidjenja prijatno!

Smisko
17.1.2017 11:43
17
4

Svidja mi se ova osma generacija jos sa V6 motorom ne verujem da bi bila tako dosadna :)

serpico
17.1.2017 11:45
17
2

La city nemoj bas tako,ovaj camry spram drugih dosadnih toyoti je pravo osvjezenje i meni se bas dopada a i unutra je ok ,nije kao prije dosadan avensis za europsko trziste!Ok je auto zaista!Da li je bolji od superba trebalo bi ih testirat pa dati odluku!

kalabaster
17.1.2017 11:49
18
1

Odlicno izgleda Camry sto ova dva gore trkeljaju!Ima prednji grill ala lexus!bas je moderan i sportski dizajniran!cak mi malo vuce na honde!

Bozo
17.1.2017 12:15
6
3

@Kalabaster, majstore, ko je i jedan moj komentar procitao, zna da se moje trkeljanje uglavnon svodi na to da nemam nikakvih predrasuda tipa japanski, njemacki, italijanski, americki auto, da me previse ne zavodi fizicki izgled auta, jer auto nije zena, cisto me zanima sta je ispod lima i totalni sam auto fanatik. Ovaj prvi komentar je bio najobicnija sala, pa ko je shvatio, shvatio je. Pozdrav i vjerovatno cu nastaviti da trkeljam.

pecagt
17.1.2017 13:16
15
6

Ovo je AIRBUS A350 u poredjenju sa superbom, tu ni nema sta da se uporedi...sjajan auto,sjajan tekst.

pecagt
17.1.2017 13:17
5
2

i cena naravno presmesna....

LAcity®
17.1.2017 13:59
16
6

Ja, pravi LAcity prvo da naglasim da nisam ostavljao komentar, već se onaj mentol opet služi prljavim trikovima.
Dakle, ovo je prvi CAMRY koji mi se dopada, isključivo i samo zbog proporcija. Ono što mene zanima je zašto je omiljen kod kupaca koji imaju u proseku 57 godina?
Možda zato što kad dodješ u te godine, jedino o čemu razmišljaš jeste da se prevezeš od tačke A do tačke B. Npr moj komšija Mikan, vozio uvek Golf, Audi A3, a sad je kupio i30 prve generacije i kaže, nije mi više ni do toga da me vide, ni da me primete, ni da jurcam, samo nek se kotrlja.
Zaključak, impotencija vodi ka tome da onda kad te ženske prestanu zanimati, više te ne interesuje DOK VOZIŠ ni kakav si u očima prolaznika.
Ionako se ne diže, pa daj nek se samo kotrlja, da ne trošim ovo malo kolena i kukova.
Šalu na stranu, CAMRY se kupuje jer u tim godinama si u SAD-u otplatio sve kredite, decu izveo na put, pa dovolja je i CAMRY toyota nova, novcita, babu mnogo zaboli šta deda vozi, al nek ima veliki gepek da može da se utovari bicikl za unučiće.

ucha
17.1.2017 14:53
5
5

@lacity® ipak si mudriji i kad pises o skodama, nego li o zivotu. Mani se toga, kad predjes trideset onda moze ...

Synyster
17.1.2017 15:56
9
2

Vec neko vreme Camry gubi svoj identitet. Imao sam 1994 Camry V6 dugo vremena, presao sam skoro 200,000 milja bez ijednog veceg kvara.
Bila je udobna, dosadna i izuzetno kvalitetna.
Dok Camry iz zadnjih 5-6 godine je i dalje dosadna, ali je izgubila na udobnosti. Toliko je tvrda da nemam reci, a Toyota valjda misli ako je napravi sto neudobnijom da ce na neki nacin postati "sportska". Tako da Camry polako gubi svoje tradicionalne kupce, ali opet ne privlaci nove jer je i dalje ... Camry.
Nadam se da su ispravili sve greske sa ovim novim 2018 modelom.
U ovoj klasi moj omiljeni izbor su Korejski blizanci (Hyundai Sonata i Kia Optima), a jako mi se dopao i Ford Fusion/Mondeo.

mix
17.1.2017 18:54
6
3

kakve su tojote izlazile zadnjih godina ova je remek delo

Milan
17.1.2017 20:29
9
1

U pitanju je globalni model koga ima svugde osim u evropi. Iznenadio sam se koliko ih ima u Rusiji i koliko su vece od mog avensisa. Bio bih rad videti kako bi izgledao model prilagodjen evropi umesto sadasnjeg drugi put redizajniranog avensisa III. BTw nisam daleko ni od potrebnog proseka godina.

Чедомир
17.1.2017 21:44
2
4

Да могу да бирам,ипак бих изабрао Акорд!Нема везе што је мало старији.Једноставно има смисленији и складнији изглед.Ово ми је некако неусклађено што се тиче предњег и задњег краја,и ствара утисак да се ради о аутомобилу из сегмента ниже.Још један разлог за избор Акорда је и његово најновије хибридно издање,тзв. "Директ драјв" технологија(као у Кенигсег Регери),што сумњам да ће овај нови Кемри да има у хибридном издању!

boki
18.1.2017 09:28
2
6

Akord je mnogo bolji auto. Inzenjerski bolje resen, materijalu su bolji, kvalitetniji na dodir, vozna dinamika je bolja..U odnosu na njega, Camry je konfekcija. Ali svakako kvalitetan i proveren.

Dusan
18.1.2017 09:39
7
2

Vratio sam se iz Australije pre mesec dana. Za putovanje kroz tu prelepu zemlju upravo smo koristili Camry koji je bio star pet meseci. Prijatelj ga je platio na popustu 17000 e - motor benzinski 2500 cm3 , automatski menjač, automatska klima. Finansiranje bez kamate na pet godina i bez učešća. Pristojan auto u kojem se osećaš sigurno i moram reći udobniji auto od Superba koji mi je službeno vozilo. U Toyoti smo prešli 7000 kilometara. Tamo svi taksisti voze baš taj model.
Ovo mi je prvi komentar iako već dugo vremena pratim Vrele gume. Najviše mi se sviđaju Pekijevi tekstovi.Pozdrav za sve.

Munze Ljux
19.1.2017 02:08
7
4

Ovaj auto je fenomenalan. Molim da mi neko precizno definise sta je dosadno u bilo kom modelu automobila. Dosadnim i praznim ljudima bez duha je dosadno i na orgijama, a anticki filosof Diogen se sjajno provodio i u buretu, pisuci u njemu neke od najznacajnijih filosofskih traktata.

miki
19.1.2017 17:02
5
2

@Munze Ljux
Odlicnu si temu naceo a Camri i Toyota uopste je odlican primer za to. Milion puta smo svi culi kako su Toyote dosadne u svakom smislu. Treba da se zapitamo zasto onda milioni ljudi svake godine kupuju iste. Ukljucujuci i desetine miliona ostalih dosadnih automobila.
I mozda jos i vise, ko su ti koji sebi daju za pravo da neki proizvod deklarisu neobjasnjivim terminom.
Odes na pijacu, vidis veliku crvenu jabuku, ocigledno poprskanu 15 puta, na tezgi pored vidis malu crvljivu smezuranu i pitas prodavca ima li neke ljubicaste i trouglaste jer su sve ostale "dosadne".
Mislim da celu tu neobjektivnost lansiraju placeni novinari jer oni koji ih placaju nemaju drugi nacin da se izbore sa neverovatnom japanskom (od nedavno i korejskom) posvecenoscu kvalitetu i pouzdanosti.
Onda se tu izmislja tvrda plastika, bezlicna unutrasnjost, anemican motor, neagilnost......sve u cilju maskiranja sustine: cena, oprema, pouzdanost, cena odrzavanja, trajnost, postprodajna vrednost. Sto bi rekli amerikanci core values.
Naravno papapaji kakvi smo, verujemo tim marketinskim podvlama i nalazimo opravdanje u bespotrebnom trosenju i zavaravanju sebe da smo za ulozeno dobili odgovarajuce.

Synyster
19.1.2017 17:58
6
5

@miki,
Dosadni ljudi kupuju dosadne aute. Sta je tu cudno? Kada imas porodicne ljude od recimo 35-45 godina koji su na nogama od 5 ujutro do 10 uvece pokusavajuci da zavrse sve licne i poslovne obaveze - naravno da je takvim ljudima bitno samo da auto ide i ne kvari se. To su isti ljudi koji se svaki dan oblace isto, svaki dan jedu istu hranu i svaki dan imaju isti raspored. Za njih je Toyota perfektna.

Ajde da ti ovako docaram: Da li bi ozenio nekoga samo zato sto je verna i ume da kuva i cisti? Ako je odgovor da - onda je Toyota idealna za tebe.

Smisko
19.1.2017 21:16
5
4

Ja koliko znam Toyota pravi i pravila je i neke sportske automobile koji nisu ni malo dosadni. Oni imaju modele za sve vrste kupaca kao i vecina proizvodjaca. Zasto se ovde generalizuje nije mi jasno.

Synyster
19.1.2017 22:01
4
2

@Smisko,
Koje to sportske aute Toyota ima danas? Imaju jedino GT86, koji je i tako vise Subaru nego Toyota.

Smisko
19.1.2017 22:45
4
2

A supra koja ce da se pojavi uskoro? Meni auto ne moze da bude dosadan, dosadan moze da bude samo vozac pa makar vozio i Ferari :)

Synyster
20.1.2017 00:29
3
1

@Smisko,
Supra koju ce u velikoj meri da razvije BMW. :)

buraz
20.1.2017 03:14
5
2

ovo je najlepsi camry ikada, ne vidim zasto pokedinci toliko hejtuju. ocigledno nisu posedovali toyotu da bi mogli posvedociti o kvalitetu ove marke koja je na vrhu sveta prvenstveno iz tog razloga. jos jednom svaka cast za konacno agresivan dizajn i sa ovim novim modelom nema problema sa prodajom, acord ostaje na drugom mestu posle ovoga sigurno. nadam se da ce konacno ponuditi ovaj model i u evropi, jer bi se sigurno prodavao dobro pored avensisa koga nisu uspeli da urade da izgleda kao nov model vec izgleda kao ristajling po drugi put. svaka cast i za tekst, jos jednom ste opravdali poverenje citalaca, i dokazali da ste ozbiljni u svom poslu!

hercegovac
20.1.2017 11:05
4
0

Dizajnerski mi je prihvatljiv i izgleda mnogo bolje nego prosli model, enterijer je odlicno osmisljen, a vjerujem da japanska pouzdanost nije dovedena u pitanje. Bilo bi dobro vidjeti ga u Evropi u dizel varijanti, pretpostavljam da ne bi prosao neopazeno.

Smisko
20.1.2017 12:00
3
1

@ Synyster dobro neka bude po tvom mada se ne slazem za ta dva modela, ali sta cemo sa Lexus modelima? To je Toyota takodje i nije nikako dosadna.

Synyster
20.1.2017 16:08
4
1

@buraz,
Ja ne primecujem da je iko imao ista negativno da kaze na racun Toyotinog kvaliteta vec se kritikuju neke druge stvari.
Amerikanci ne zadrzavaju aute po 20+ godina vec obicno menjaju vec posle 100,000 milja ili u najgorem slucaju 150,000 milja. To su cifre koje su nekada bile impresivne, ali u danasnja vremena gotovo svaki proizvodjac moze da ih dostigne bez ikakvih problema.
Nisam naravno jos vozio ovaj 2018. model, ali jesam nekoliko prethodnih i mogu reci da Camry zaostaje u gotovo svim kategorijama voznje. Zavrsna izrada je slaba, izbor opreme slab, sedista jeftina, o tehnologiji da ne govorim ... To nije bio problem pre 15+ godina jer je Camry imala ubedljivo najbolji kvalitet mehanike, a drugi su se raspadali posle 50,000 milja. Problem za Toyotu je sto i drugi sad mogu preci 150,000 milja, a pri tom nude i druge pozitivne karakteristike. Evo ja sam recimo nedavno vozio novi Hyundai Sonata i to je nebo i zemlja koliko je bolji od Camryja. A isto ce preci 150,000 milja bez popravka. Moji roditelji imaju 2008 Ford Fusion (Mondeo), 110,000 milja i jos ide, jedini problem u tih 110,000 milja je bila pumpa za vodu koja je kostala $300.
Jer pazi ovu situaciju: Ne bas tako davno u nijednoj agenciji za iznajmljivanje auta nisi mogao da nadjes nijednu Toyotu. Danas udjes u Enterprise i 70% auta na parkingu cu Corolle i Camryji koji su kupljeni po ogromnim popustima. To pise i u tekstu, takozvani "fleet sales" je smrt za auto kompanije jer se takvi auti prodaju po ogromnim popustima. Retko (tj. skoro nikada) ces videti bilo koju Hondu u Enterpriseu. Ili cak $5,000 popust na Camry - pa do pre 10-ak godina ako dobijes $500 popust na bilo koju Toyotu mozes smatrati da si super prosao, a danas ti nude $5,000 i pre nego sto kazes "zdravo".
Cisto da znas, imao sam 1994 Camry V6 i odlicno me je sluzila, ali je to bilo u onom spomenutom periodu kada je Camry mogla preci 150,000 milja bez vecih kvarova, a konkurencija nije mogla preci ni 50,000 milja. I danas imam jednu Toyotu u familiji koju zena vozi (2015 Yaris). Kvalitetan auto (za sada 32,000 milja bez problema), ali kompletno tehnoloski zaostao (4 brzine automatik; sta jos treba da ti kazem?).

Synyster
20.1.2017 16:11
5
0

@Smisko,
Za sta se tacno ne slazes kod GT86 i buduce Supre?
Lexus je vec neka druga prica. Nisu dosadni (u vecini slucajeva) i sam Lexus je potvrda da Toyota zna da napravi odlican sportski auto kada zeli. Svi znamo da Toyota ume, ali iz nekog razloga to ne radi jer su ugasili gotovo sve svoje sportske proizvode (Celica, Supra, itd.).

Smisko
20.1.2017 17:50
2
2

@Synystet ne slazem se sa tim jer je i Toyota ucestvovala u izrdi tih aitomobila pa makar i 1% ali sigurno je i vise, tako da pored pojedinih Lexusa mogu da ponude i ta dva modela ko zeli sporstki auto. Drugo ne znam kako auto za V 6 motorom moze da bude nekom dosadan. Ja sam vec reko, recicu opet, ne moze da postoji dosadan auto, covek moze da bude dosadan pa makar vozio i Ferari, njemu je dosadno pa dosadno :) Meni ovaj Carmy nikako ne moze da bude dosadan.

Synyster
20.1.2017 22:12
7
1

@Smisko,
Ja nisam ni rekao da Toyota nije ucestvovala u izgradnji tih auta. Sam podatak da je motor u GT86 bokser ti govori da je njega razvio Subaru. A sto se tice buduce Supre, i za nju je poznato da ce biti Toyotina verzija buduceg naslednika BMW Z4 i da ce se koristiti samo BMW motori.
Sam V6 motor ne cini auto zabavnim, posebno ne u Americi gde gotovo svaki auto u ovoj klasi ima V6 motor. 300 ks uopste nije neka impresivna cifra jer toliko imaju i najobicniji porodicni vanovi.
Dzaba i V6 motor od 300 ks kad je i dalje slab menjac koji ne moze da prati snagu, kad su kocnice prosecne, kad su sedista za penzionere, kad je ispred tebe gomila jeftine sive plastike, kad udjes u krivinu malo brze auto krece da plese kao da je po ledu ... Ne cini sam motor auto sportskim.
Ja sam vozio svaki auto u ovoj klasi na Americkom trzistu i recu ti da mi je Camry nevidjeno dosadna. Postoji samo jedan auto u toj klasi koji je dosadniji i to je VW Passat. Sa druge strane, Ford Fusion, Hyundai Sonata, Kia Optima i Mazda 6 su izuzetno zabavni za voznju (posebno Mazda 6, iako ima samo 184 ks). Tako da ako sam ja dosadan covek - onda bi mi svaki auto bio dosadan, ne samo odredjeni.

Smisko
20.1.2017 23:15
4
0

@Synyster nisam ni mislio da si ti dosadan covek, nije se to odnosilo na tebe. Meni je ovde i nas Yugo sa 1.1 zabavan za voznju, ja uzivam u svakom autu u kome se nadjem ma koliko on bio los ili dobar. Svaki auto mi je prica za sebe i ne moze da mi bude dosadan, tebi jesu neki ok postujem. Verivatno imamo razlicite poglede na automobile :)

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: