Test

Subaru Outback 2.0D Lineartronic Exclusive Sport

Savremeni vagabund

Peta generacija Subaru Outbacka ostaje verna tradiciji. Bez obzira na modernije forme, koncepcija bazirana na permanentnom integralnom pogonu i bokser agregatima, nastavlja u najboljem maniru da promoviše reputaciju proizvođača sa sedam zvezdica

Davno su prošla vremena kada je Subaru Legacy, ili ukoliko više Outback, bio jedini familijarni karavan sa integralnim pogonom. Od 1999. izvesni Audi Allroad, baziran na modelu A6 Avant, nametnuo se u Evropi kao apsolutna referenca, da bi potom i ostali proizvođači "generalisti" posegnuli sa sličnom koncepcijom. Danas, karavana za "sve puteve" ima kao salate, spomenimo samo Mazdu 6 4x4, Škodu Octaviu Scout i Superb 2 Combi, Opel Insigniu Country Tourer, VW Passat Alltrack i Peugeot 508 RXH. O tzv. premijumu da ni ne pričamo, pored navedenog Audija navedimo još Volvo XC 70, koji mi nekako deluje kao najadekvatniji protivnik i konkurent voženom Outbacku.

No, vratimo se još malo u prošlost, tek da vas podsetimo da je prva generacija na sceni od 1995. godine, druga 1998, treća 2003, četvrta 2009, a ova poslednja sa kraja god. U svetskim razmerama, Subaru je mali prozivođač, sa nepunih 900.000 vozila proizvedenih 2015. god. Većina ovih ode u USA (oko 560.000), zatim na japansko tržište (170.000), i na kraju evropsko, gde se proda jedva nekih 57.000 jedinica. No, uprkos tome, do sada je proizvedeno preko 15 miliona bokser agregata i isto toliko platformi sa integalnim pogonom, što dokazuje veliko iskustvo na ovom polju. Što se tiče Outbacka, ukupna produkcija se izražava cifrom od 4.850.000 primerka, za 22 godine postojanja. Prvi dizel bokser ugrađen je u njega 2008. godine, a automatska transmisija Lineartronic, godinu dana kasnije (uz benzinski blok). Sa dizelom je ista u paru od 2012.

vozilo za sve (ne)prilike,
opšta udobnost,
unutrašnji prostor,
diskretan i vredan dizel,
bogata oprema

dizajn "la Subaru",
uska ponuda agregata,
2.0 D nedovoljno perfomantan u poređenju sa konkurentima

Ovo navodim ukoliko slučajno poželite da kupite neki dobar polovnjak, jer u očima Evropljana jedan Subaru je pre svega japanski automobil, fabrikovan u Japanu, te samim tim ekstremno pouzdan i kvalitetno urađen. Lepo, ali šta nam to donosi poslednji izdanak ovog prestižnog karavana? Sigurno ne avangardni izgled, da bi se reklo kako je Outback lep, mora se biti "operisan" od ukusa. Teško je napraviti nešto klasičnije, a da to na kraju ipak ima svoje poklonike. Nema tu neke posebne estetike i dizajnerskih bravura, ovako nešto mogao sam bez imalo muke i sam nacrtati... Ukoliko ništa drugo, ovakav stil dobro stari i sigurno neće izaći iz mode za koju godinu. Prednjim delom dominira impozantna hromirana maska i ogromna svetla za maglu, koja mu daju pomalo "buljav" izgled. Finalno, uzdignut ot tla za dobrih dvedesetak santimetara, sa velikim točkovima od 18 cola, izraženim plastičnim zaštitama na donjem delu šasije i krovnim nosačima, Outback uspeva da se distancira u moru drugih karavana, kao i od svog duhovnog brata Legasy. Pogledi dobrih poznavalaca auto zbivanja to su samo potvrdili, kao i nekoliko postavljenih pitanja od strane istih. Da se razumemo, ovaj "Sub" zaista je retka zverka, koja nije predviđena za "široke narodne mase". Njegov diskretni šarm i cena od najmanje 40.000 evra, svrstavaju ga u kategoriju poželjnih, ali teško dostupnih vozila.

     
 

Udobnost je zakon
Posve sigurno može se reći da se Outback ne kupuje zbog zavodljivih formi, još manje zbog ekstravagantne unutrašnjosti! Pažnja, to ne znači da ova nije luksuzna, naprotiv, više je nego očigledan napredak u odnosu na predhodnu generaciju. Jednostavno enterijer ne donosi ništa posebno uzbuđujuće, čista automobilska klasika, u najboljem smislu te reči. Sve je na svom mestu, tamo gde smo navikli da bude, uz savršenu ergonomiju.

Sigurno je da postoje atraktivniji, tj. moderniji "kokpit", no meni se ovaj posve dopao. Već nakon par minuta znao sam gde su sve komande i funkcije, osim toga, nakon nedelju dana intenzivne upotrebe nijedna mi se nije učinila nelogičnom. No, ono što je možda najimpresivnije je prvi kontak tela sa sedištem, obloženim mekanom kožom. Vauuu, koja udobnost, njegova širina i debljina tapacirunga može se meriti sa jednom povećom kućnom foteljom. Nisam insistirao na ovom "detalju", ali svi koji su imali prilike smestiti se na vozačevo ili suvozačevo mesto, imali su sličan utisak.

Ujedno impresionira i prostor za vozača, jedan "krakati" kolega, koji se večito žali kako mu desno koleno udara u centralnu konzolu, ovde je sa zadovoljstvom konstatovao kako noge može udobno raširiti. Biće da su prilikom razvoja inženjeri Subaru pre mislili na korpulentne Amere, nego li sićušne Japance. Bez obzira o kojima se radi, pogled prirodno pada na velike analogne instrumente, na plavoj podlozi. No, boja osvetljenje se promeni ukoliko menjač iz automatskog pređe u manuelni mod (naranđasta), odnosno snažno pocrveni kada sistem EyeSight proceni da postoji opasnost. Više o njemu malo kasnije, spomenimo još centalni ekran od 7 inča, koji sa radio prijemnikom i CD čitačem (danas prava retkost), čini jedan blok, pokriven staklenom maskom. Prilično elegantno rešenje, posebno jer je u stilu sa komandama klima uređaja, odmah ispod.

Zapravo svi upotrebljeni materijali deluju kvalitetno, precizno su uklopljeni, ali i dalje nemaju finoću koju pronalazimo kod nemačke premijum trojke. Negde su na nivou bratskih Japanaca, gde pre svega mislim na Lexus i Infiniti. Što se tiče praktičnih detalja, pregrade u vratima i ispred suvozača mogle bi biti veće, za uzvrat, pored ručice menjača ima zgodnih udubljenja za odložiti novčanik, ključeve i limenke sa osvežavajućim pićima. Tu je i širok naslon za desni lakat, u čije dno stane sve i svašta.

     
 

Po ugledu na prostor napred je i onaj na zadnjoj klupi, zaista treba biti natprosečno visok da bi se kolenima dodirnula prednja sedišta. Uz to, podešava se i nagib naslona, kako bi dve osobe putovale maksimalno komforno. Znatno manje treća, u sredini, jer je tunel za transmisiju veoma izražen. Nema problema ni za prtljag, posve logično ukoliko se zna da se Outback izdužio na čitavih 4,82 m. Subaru navodi zapreminu od minimalnih 526 lit, pa sve do 1.726 lit, kada se ručicama na bokovima obore nasloni zadnjih sedišta. U dnu je veliki boks, zgodan za sakriti stvari od vrednosti, ne i rezervni točak, koji je zamenjen kitom za opravku. Peta vrata su sa električnom asistencijom, ali su inženjeri Subaru i ovde pokazali da razmišljaju drugačije od ostalih. Zaintrigirani odsustvom bilo kakvog zvuka, utvrdili smo da vrata podiže i spušta jedna nezavisna šipka, povezana sa elektromotorom, a ne debeli električni amortizeri, kao kod većine konkurenata.

Originalna koncepcija
O Subarovom Symmetrical AWD integralnom pogonu ispričane su legende, verujem da o njemu nema potrebe ponovo trošiti reči. Za neupućene samo informacija da se sastoji od uzdužno postavljenog bokser motora s horizontalno suprotstavljenim klipovima i simetrično dizajniranog pogonskog sklopa 4WD. Kao što smo rekli, ovaj originalni pogonski sklop nalazi se u središtu Subarovog razvojnog programa još otkako je pre četiri decenije prvo putničko vozilo s pogonom na sva četiri točka izašlo na svetsko tržište. Svojstva uzdužno postavljenog motora sa klipovima postavljenim pod uglom od 180°, koji je moguće smestiti nisko u vozilo, maksimalno su iskorišćena kako bi se postiglo što niže težište, blizu središta samog vozila. Dobro, to je teorija, a kako se Outback zaista ponaša na putu? Sjajno, uprkos velikom klirensu i mekanom ogibljenju, sposobnom da upije sve moguće rupe i rupetine, kako na asfaltiranom putu, tako i izvan njega.

Nemojte me pogrešno shvatiti, nisam rekao kako je Outback sportski nastrojen "gutač krivina", već pre svega siguran, sposoban da se izbori sa svim iskušenjima. Prednost permanentne integralne transmisije ogleda se u raspodeli obrtnog momenta na točak koji ima bolji kontakt sa podlogom. Opet ću istaći, njegovu natprosečnu udobnost, zaista ne pamtim kada sam poslednji put vozio jedno toliko komforno vozilo. Za njegovim upravljačem brzo počnu da vas nerviraju vozači koji znažno uspore isred "ležećih policajaca", iz prostog razloga što ih može neosetno pregaziti duplo većom brzinom od propisane... Nismo ga štedeli ni po zemljanim, odnosno šumskim putevima, kada se može ispomoći sistemom nazvanim X-Mod.

     
 

Aktivira se pritiskom na taster pored ručice menjača, a njegovo dejstvo koordinira rad motora, menjača, integralne transmisije i kočnica, za vožnju u otežanim uslovima. Drugim rečima, pomaže u kritičnim situacijama kada vozilo počne da klizi po jakom spustu, na klizavoj podlozi kao što je sneg ili šljunak. Deluje dakle pri nižim brzinama, odnosno automatski se isključi pri višim. Verovatno nije neophodno istaći da ovakve off-road perfomanse još više dolaze do izražaja uz jedan vredan dizel agregat, sa dobrim obrtnim momentom od 350 Nm.

Naime, Outback je pokretan samo jednim benzinskim 2.5/173 KS (235 Nm), i dvolitarskim dizelom od 150 KS. Evidentno njegova snaga nije izmenjena još od samog pojavljivanja, no proizvođač navodi kako je 80 % delova evoluiralo. Po paljenju (pozdrazumeva se na dugme, bez ključa), javlja se reskim zvukom, nimalo tipičnim za jedan dizel. Osim prilikom snažnih ubrzanja, veoma je diskretan, dok odlična izolacija motornog i kabinskog prostora, opet doprinosi opštoj akustičnoj udobnosti. E sad, po nekima 150 KS su malo "kratki" za bezmalo 1.700 kg teško vozilo, posebno kada je maksimano opterećeno. Slažem se da bi još par desetina "konja" poboljšalo perfomanse, no globalno uzevši ove su posve na nivou očekivanja za vozilo ovakvog tipa i namene (sa automatskim menjačem ubrzava do 100 km/h za 9,9 sec, uz maksimalnu brzinu od 192 km/h).

Jednim pogledom

Karoserija

Udobnost

Izgled

3,8

Napred

4,6

Funkcionalnost

4,5

Pozadi

4,4

Kvalitet izrade

4,4

Ukupno:

4,50

Ukupno

4,36

Ponašanje u vožnji

Enterijer

Vozne osobine

4,0

Funkcionalnost

4,4

Performanse

3,9

Dizajn

3,9

Kočnice

4,2

Ponuda prostora

4,6

Ukupno:

4,20

Kvalitet materijala

4,1

Motor

4,3

Završna obrada

4,3

Menjač

4,0

Ukupno:

4,36

Cena

3,9

Prosečna ocena: 4,104

Čak mi se i automatski CVT menjač dopao (u principu o njima nemam visoko mišljenje), pre svega zahvaljujući jednom prenosu više (sedam ukupno). To znači da su prenosni odnosi kraći, što uz dizel agregat (čitajte dobar obrtni moment), spečava preterano proklizavanje, toliko svojstveno ovakvom tipu menjačke kutije. Kako uz njega nije predviđen mod Sport, eventualne korekcije vozač može izvršiti prelaskom na manuelni mod, samom ručicom, ili dvema diskretnim papučicama pored upravljača. Prijatelj koji mi je pomogao u donošenju zaključaka i realizaciji fotografija, profesionalac u svakom pogledu (radi za jednog francuskog proizvođača u odeljenu za testiranje konkurencije), prosto nije mogao da poveruje da se radi o CVT menjačkoj jedinici, uzevši u obzir da ova neuporedivo bolje funkcioniše nego li kod recimo Toyote.

Iako se na našem tržištu nudi samo sa automatskim menjačem, znajte da se može dobiti i sa manuelnim šestostepenim, ali tada možete da zaboravite na sofisticirani sistem Eyesight. Ova tehnologija u razvoju je još od 1990. god, da bi se seriski ugrađivala u Outback od 2015. Upotrebljava dve kamere, smeštene na gornjem centralnom delu vetrobranskog stakla, koje stvaraju trodimenzionalnu sliku, kako bi tačno prepoznale automobile, motocikle, bicikliste, pešake, ali i crveno svetlo i oznake na putu. Dobijene informacije analizira i šalje upozorenje vozaču (zvučni i vizuelni alarm, kada instrumenti snažno pocrvene), odnosno, ukoliko je sudar neizbežan, utiče na kočioni sistem. Ujedno deluje i na aktivni regulator brzine, vidno polje kamera pokriva ugao od 35 ° i reaguje na odstojanju većem od 100 metara. Isprobali smo oba, prvi posve nenamerno... Naime, u svakodnevnim gužvama mnogi, kao što je i moja malenkost, late se mobilnog telefona, s tim da sam zaboravio da stavim ručicu menjača u neutralni položaj (dešava se...). Zagledan u SMS poruke, nisam primetio da se moj "sub" kreće, sve dok se nije ukopao u mestu ispred preplašenih ljudi na pešačkom prelazu!

Aktivni regulator brzine pokazao se isto tako u najboljem svetlu, verujte mi na reč, vozio sam ga autoputem i "nacionalima" (putevi drugog reda u Francuskoj) gotovo sat vremena, a da nisam pipnuo papučicu gasa i kočnice. Nakon što se tasterima na upravljaču odredi maksimalna brzina i željena distanca sa vozilom ispred, Outback sve radi sam. Koči, ubrzava i menja brzine, sve dok se ne zaustavi, kada se ponovo mora aktivirati. Znači u serijskoj je opremi za oba završna nivoa ponuđena kod nas (Comfort i Exclusive Sport), kao i praktično sve ostalo što vozač može da poželi. Cena jeftinije verzije iznosi 39.990 evra, dok za skuplju treba dodati još 3.500 evra. Za razliku u ceni dobijaju se kožna sedišta sa dve memorije, odličan audio sistem Harman Kardon (barem u Francuskoj), zatamljena zadnja stakla i točkovi dimenzija 225/60 R18.

A mane pitate? Nije valjda da ih nema ovaj talentovani Japanac? Pored relativno skromnih perfomansi, pre svega gledano iz ugla konkurencije koja poseduje znatno širu gamu (snažnijih) agregata, možemo navesti povišenu potrošnju. Posve logično, integralna transmisija ,velika težina i automatski menjač "popiju" u proseku dobrih 8 litara. Po gradu i desetak, začuđujuće je da Outback 2.0D nema danas toliko rasprostranjen Stop&Start sistem. Bilo kako bilo, nakon svega navedenog jasno vam je da mi se dopao, što će reči automobil po meri "seniora"! Udoban, prostran, polivalentan, siguran i dovoljno luksuzan, probudio je u meni želju da postane peti član porodice (šesti sa mačkom), u narednih desetak godina...

Subaru Outback 2.0D Lineartronic Exclusive Sport

Motor: dizel bokser, 4 cilindra, turbo punjač
Zapremina: 1.998 cm3
Snaga: 150 KS pri 3.600 o/min
Obrtni moment: 350 Nm, izmedu 1.600 i 2.800 o/min
Menjač: automatski CVT sa sedam prenosa
Pogon: integralni AWD na sva cetiri tocka
Dimenzije: 4.820 x 1840 x 1.680 mm
Med. Rastojanje 2.750 mm
Zapremina prtljažnika 526 - 1.726 lit
Pneumatici: 225/60 R18
Masa: 1.676 kg
Rezervoar za gorivo: 60 lit
Ubrzanje 0-100 km/h 9,9 sekundi
Maksimalna brzina 192 km/h
Nivo izduvnih gasova 159 g/CO²
Prosečna potrošnja na testu 8,2 litara

Tekst i slike: Perica Rajković
9392
Postavljeno: 12.06.2017

Arhiva: Testovi

Rubrika: Uporedni testovi
Postavljeno: 08.11.2018

Peugeot Partner i Citroen Berlingo VU

Preko dve decenije Peugeot Partner i Citroen Berlingo lideri su u kategoriji lakih dostavnih vozila. Nova generacija donosi brojna poboljšanja i inovacije, što joj je odmah donelo titulu "Van of the year" za 2019. godinu


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 30.10.2018

Renault Captur 1.3 TCe/150 EDC

Nakon Renaulta Scenic, Megana i izvesnog Mercedesa Classe A, red je na Capturu da usvoji novi 1.3 TCe, ovoga puta u verziji od 150 KS. Sportski mini SUV ili običan "naduvenko", proverili smo tokom sedmodnevnog druženja


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 24.10.2018

Peugeot 508 GT 2.0 BlueHDi/180

Da li je sa novim 508 Peugeot najavio kraj limuzinama u D segmentu? Ukoliko je suditi po nasledniku jeste, njegov stil koketira sa kupeima tipa Audi A5 Sportback i BMW Serie 4 Gran Coupe


Ford Ka+ Active 1.5 TDCI/95

22.10.2018

Opel Grandland X 1.2 Turbo/130 Ultimate Tekst sa video prilogom!

20.10.2018

VW Touareg III 3.0 V6 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

12.10.2018

Renault Megane 1.3 Tce/140 Intense

10.10.2018

Citroen Berligo 3 1.5 BlueHDi/130 XTR Tekst sa video prilogom!

05.10.2018

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi/130 Automatic

01.10.2018

Dacia Duster Confort 1.2 TCe/125 4x4

17.08.2018

Ford EcoSport 1.5 TDCI/100 Titanium

01.08.2018

Mazda MX-5 RF

29.07.2018

Renault Megane RS

14.07.2018

Citroen Berlingo

07.07.2018

Kia Stinger 2.2 CRDi 4x2 GT-Line automatic

29.06.2018

Peugeot 508 2.0 BlueHDi/180 EAT6 GT-Line

26.06.2018

Mitsubishi L200 2.2 DI-I Insyle 4WD A/T

21.06.2018

Lada Vesta 1.6 16V Tekst sa video prilogom!

16.06.2018

Volvo XC40 D4 AWD Tekst sa video prilogom!

07.06.2018

Fiat Tipo SW 1.4 T/120 TNG

05.06.2018

Renault Scenic 1.3 Tce/160 Bose Energy

29.05.2018

AUDI A6 – 50TDI V6 quattro Tiptronic Tekst sa video prilogom!

18.05.2018

Opel Crossland X 1.6 D/120 Innovation

16.05.2018

Peugeot 308 1.2 Puretech 130 EAT8 i BMW Serie 1 118i/136 automatik

05.05.2018

Alfa Romeo Stelvio Super 2.2 JTDm 210 Q4

19.04.2018

Jaguar E-Pace First Edition S 2.0 180 Tekst sa video prilogom!

12.04.2018

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5/163 2WD

07.04.2018

Toyota Land Cruiser 2.8 D-4-D Tekst sa video prilogom!

31.03.2018

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 140 ST- Line

28.03.2018

DS7 Crossback 2.0 BlueHDi Perfomance Line +

22.03.2018

Kia Soul EV

15.03.2018

Audi A8 50 TDI quattro Tekst sa video prilogom!

07.03.2018

Jeep Compass 1.6 Multijet/120 4x2 Limited

27.02.2018

Citroen C4 Cactus 1.2 PureTech

23.02.2018

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x2 Prestige

17.02.2018

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

14.02.2018

Opel Grandland X 1.6D Ultimate

06.02.2018

Hyundai KONA 1.6 T Tekst sa video prilogom!

02.02.2018

Renault Scenic 1.5 dCi Hybrid Assist Zen

29.01.2018

Dacia Duster 1.5 dCi 110 4x4 Tekst sa video prilogom!

24.01.2018

Opel Insignia Sports Tourer OPC Line 2.0 CDTI/170

17.01.2018

BMW 630d GT Tekst sa video prilogom!

10.01.2018

Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi/120 Shine

03.01.2018

Suzuki Swift 1,2 Dualjet Tekst sa video prilogom!

29.12.2017

Ford Fiesta 1.5 TDCi protiv VW Polo 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

27.12.2017

Renault Alaskan 2.3 dCi/190 Intens automatic

11.12.2017

Dacia Logan MCV Stepway 1.5 dCi/90

05.12.2017

Volvo XC60 D5 AWD Tekst sa video prilogom!

29.11.2017

Ford Fiesta 1.5 TDi/120 Titanium

26.11.2017

Jaguar F-Type 3.0 V6 Cabrio Tekst sa video prilogom!

21.11.2017

Kia Picanto 1.0

18.11.2017

Mitsubishi ASX 1.6 Intense 2WD Tekst sa video prilogom!

15.11.2017

Suzuki Ignis 1.2 AllGrip (4WD) Tekst sa video prilogom!

09.11.2017

Kia Stonic 1.6 CRDi/110

07.11.2017

VW Arteon 2.0 TDI Elegance Tekst sa video prilogom!

02.11.2017

Peugeot 308 1.5 BlueHDi/130 GT-Line

31.10.2017

BMW X3 M40i Tekst sa video prilogom!

27.10.2017

Infiniti Q60 Tekst sa video prilogom!

21.10.2017

Citroen C3 Aircross

19.10.2017

Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo /165 Innovation

13.10.2017

Renault Megane GT TCe 205 EDC Tekst sa video prilogom!

10.10.2017

Hyundai i30 1,4 T-GDI Tekst sa video prilogom!

05.10.2017

Opel Crossland X Innovation 1.2 Turbo/110 Automatic

27.09.2017

Seat Ibiza 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

22.09.2017

Renault Koleos 2.0 dCi/175 4WD CVT Intens

19.09.2017

Mazda 2 G90 Takumi Tekst sa video prilogom!

15.09.2017

BMW i8 Tekst sa video prilogom!

13.09.2017

Range Rover Velar V6 3.0 D300 Tekst sa video prilogom!

07.09.2017

Citroen C3 1.6 BlueHDi/75 Feel

05.09.2017

Dacia Duster 1.5 dCi 110 Laureate Tekst sa video prilogom!

30.08.2017

Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

26.08.2017

Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 Highline 4Motion Tekst sa video prilogom!

22.08.2017

Smart Cabrio Electric Drive Tekst sa video prilogom!

19.08.2017

BMW i3 (94 Ah) Tekst sa video prilogom!

18.08.2017

Renault Captur 1.5 dCi/110 Initiale Paris

11.08.2017

Volkswagen Golf 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

04.08.2017

Peugeot 5008 2.0 BlueHDi/150 Allure

01.08.2017

Volvo V90 Cross Country D5 Tekst sa video prilogom!

27.07.2017

Nissan Micra 1.5 dCi/90

24.07.2017

Mercedes-Benz E 220 d 4Matic All Terrain Tekst sa video prilogom!

20.07.2017

Renault Kadjar 1.6 TCe/165 Extended Grip

17.07.2017

Ford EDGE 2.0 TDCi/180 Tekst sa video prilogom!

14.07.2017

Kia Rio 1.2/84 KS

10.07.2017

Land Rover Discovery 5 Tekst sa video prilogom!

03.07.2017

Kia Optima 1.7 CRDi EX Business DCT

26.06.2017

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Tekst sa video prilogom!

19.06.2017

Peugeot 308 Tekst sa video prilogom!

17.06.2017

Subaru Outback 2.0D Lineartronic Exclusive Sport

12.06.2017

VW E-Golf Tekst sa video prilogom!

05.06.2017

Citroen SpaceTourer 2.0 BlueHDi/150 Bussines Lounge

02.06.2017

Hyundai Ioniq 1,6 GDI Hybrid Tekst sa video prilogom!

29.05.2017

Alfa Giulietta 1.6 JTDm/120 TCT

22.05.2017

Dacia Sandero 1.0 SCe 75 Autentic Tekst sa video prilogom!

15.05.2017

Volkswagen Up 1.0 MPI Tekst sa video prilogom!

09.05.2017

Peugeot 5008 1.6 THP/165 EAT6 GT-Line

01.05.2017

Renault Zoe Z.E. 40 Edition One

24.04.2017

Mazda6 CD175 AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

19.04.2017

Ford Kuga ST-Line 2.0 TDCi/150 4WD PowerShift

10.04.2017

Opel Zafira 2.0 CDTI/170 EcoFlex

03.04.2017

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm/180 Sport

27.03.2017

BMW 520d Luxury Line Tekst sa video prilogom!

20.03.2017

Renault Twingo GT

14.03.2017

Audi Q5 2.0 TDI Quattro Stronic Tekst sa video prilogom!

02.03.2017

Renault Grand Scenic 1.5 dCi/110 Intens

23.02.2017

Ford Ka+ 1.2 Ti-VCT 85 KS Ultimate

20.02.2017

Toyota Corolla 1.6 Valvematic Sol

18.02.2017

Kia Niro

13.02.2017

Audi Q2 Sport 1.4 TFSI Tekst sa video prilogom!

10.02.2017

Opel Mokka X 1.6 CDTi/110

07.02.2017

Land Rover Discovery Sport 2.0 HSE TD4 Tekst sa video prilogom!

04.02.2017

Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium Navi Sport

30.01.2017

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Elegance Tekst sa video prilogom!

27.01.2017

Citroen C3 1.2 PureTech/82 Feel

23.01.2017

Peugeot 3008 2.0 HDi Allure Tekst sa video prilogom!

19.01.2017

Bimota DB9 Brivido Tekst sa video prilogom!

16.01.2017

Toyota C-HR 1.2 C-ULT

09.01.2017

Chrysler Pacifica LX

05.01.2017

Fiat Spider 124 1.4 MultiAir

02.01.2017

Nissan Navara DC 2.3 dCi 190 Tekst sa video prilogom!

29.12.2016

Ford Edge 2.0 TDCI/210 Sport

26.12.2016

Kia Sportage 2.0 CRDI/136 4x4

23.12.2016

Ford Mustang 2.3 EcoBoost S Tekst sa video prilogom!

20.12.2016

Fiat Panda Cross 1.3 Multijet/80 4x4

16.12.2016

Mazda CX-5 CD150 TAKUMI

12.12.2016

Peugeot 3008 2.0 BlueHDi/150 GT Line Tekst sa video prilogom!

09.12.2016

BMW 730d xDrive (Long) Tekst sa video prilogom!

05.12.2016

Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Elegance Tekst sa video prilogom!

28.11.2016

Renault Scenic 4 1,6 dCi/130

25.11.2016

TOYOTA Hilux Double Cab 2.4 D-4D Tekst sa video prilogom!

21.11.2016

Renault Kadjar Iconic Energy dCi 130 4WD

18.11.2016

Audi Q3 2.0 TDi Quattro S-tronic/S-line Tekst sa video prilogom!

14.11.2016

Fiat Tipo 1.4 T-Jet/120 Lounge

10.11.2016

Opel Astra 1,6 CDTI Tekst sa video prilogom!

07.11.2016

Citroen C3 1.2 PureTech 82 & 110 KS

03.11.2016

JAGUAR F-PACE R-SPORT 3.0d 300 AWD Tekst sa video prilogom!

31.10.2016

Mercedes-Benz G 500 4x4² Tekst sa video prilogom!

26.10.2016

Peugeot 208 1.2 PureTech/110 Allure

20.10.2016

Opel ADAM Jam 1.2

13.10.2016

Renault Clio 1.5 dCi/110

10.10.2016

2017 Cadillac XTS 3.6

06.10.2016

Renault Megane Estate 1.6 GT

28.09.2016

Citroen C4 Picasso 2.0 BlueHDi/150 Exclusive

21.09.2016

KIA Sportage 1.6 GDi EX Fresh

06.09.2016

Suzuki Vitara 1.6 VVT Elegance 4WD

01.09.2016

Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTi/110 Innovation

24.08.2016

Audi A6 2.0 TDI Quattro S Tronic S-Line

22.08.2016

Peugeot 2008 1.2 Pure Tech/110 i 1.6 BlueHDi/120

18.08.2016

Renault Clio Dynamique Energy TCe 90 Stop/Start GT Line

16.08.2016

BMW C650 Sport

08.08.2016

Citroen E-Mehari

04.08.2016

Peugeot 308 SW 1.2 Pure Tech/130 i 1.6 BlueHDi/120 GT-Line

28.07.2016

Fiat Tipo 1.3 MJTD Opening Edition Plus

23.07.2016

Mazda3 Sport G120 TAKUMI

12.07.2016

DS3 1.6 BlueHDi/120 Sport Chic

07.07.2016

Renault Talisman Grandtour 1.6 dCi/130 EDC

30.06.2016

Subaru BRZ

21.06.2016

Nissan Qashqai 1.2 DIG-T 2wd X-TRONIC 360 Plus

13.06.2016

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost/125 i 1.5 TDCI/95

07.06.2016

Kia cee’d 1.0 T-GDI/120 GT Line

28.05.2016

Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe Easy-R

26.05.2016

Mazda MX-5

18.05.2016

Ford S-Max 2.0 TDCi/180 4WD PowerShift Titanium

13.05.2016

Peugeot Partner Tepee Outdoor 1,6 BlueHDi/120

03.05.2016

Jeep Cherokee 2.2 MultiJet 185 Limited

27.04.2016

Mazda CX-5 2.2 D/150 Dynamique

20.04.2016

Opel Astra 1.6 CDTi136 Dynamic

14.04.2016

Kia Venga 1.6 CRDi/125 Premium

05.04.2016

MINI Cooper S JOHN COOPER WORKS

29.03.2016

Renault Espace 1.6 dCi 130 Life

23.03.2016

Fiesta Red & Black Edition 1.0 EcoBoost/140 ks i ST 1.6/182 ks

15.03.2016

Opel Karl 1.0 Cosmo

10.03.2016

Fiat 500X 1.6 MJT/120 vs. 1.4 MultiAir/140 DCT

05.03.2016

Fiat Tipo 1.6 Multijet Tekst sa video prilogom!

01.03.2016

Peugeot 308 1.6 GTi/270

26.02.2016

DS4 Crossback BlueHDi/180 EAT6 i DS4 2.0 BlueHDi/150

19.02.2016

Kia Picanto Sport 1.25 MPI

16.02.2016

Ford C-Max 1.5 TDCi/120 Titanium

10.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens Tekst sa video prilogom!

02.02.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

25.01.2016

Nissan X-Trail 1.6 4WD Tekna

22.01.2016

Dacia Logan MCV 1.5 dCi Life Plus Tekst sa video prilogom!

19.01.2016

Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD Tekst sa video prilogom!

15.01.2016

Kia Sorento 3 2.2 CRDi Automatic EX Exclusive

14.01.2016

Opel Astra 1.4 T/125 Innovation Stop&Start

05.01.2016

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

29.12.2015

Renault Twingo 0.9/90 EDC

21.12.2015

Dacia Duster URBAN Explorer 1.5 dCi 110 4x4 S&S

16.12.2015

Jeep Renegade 2.0 Multijet/140 4WD Automatic Limited

08.12.2015

Opel Adam Rocks

02.12.2015

Honda HR-V 1.6 i-DTEC 2WD Tekst sa video prilogom!

23.11.2015

Fiat 500 1.2 Lounge

18.11.2015

Mazda CX-3 Skyactiv-1.5 D

11.11.2015

Citroen Berlingo XTR 1.6 BlueHDi/120

02.11.2015

MINI One Countryman Tekst sa video prilogom!

27.10.2015

Fiat 500X 1.4 MultiAir/140

22.10.2015

Peugeot 208 1.2 Pure Tech/110 Feline

07.10.2015

Kia Optima Hybrid

01.10.2015

Citroen C4 1.6 BlueHDi/120 Feel

30.09.2015

Renault Kadjar 1.5 dCi/110 EDC

25.09.2015

Renault Espace 1.6 dCi/160 EDC Initiale Paris

12.09.2015

Citroen DS5 1.6 THP/165

05.09.2015

Renault Captur 1.5 dCi/110

28.08.2015

Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution TOP

20.08.2015

Citroen C4 1.2 PureTech 110KS

13.08.2015

Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Peugeot 308 1.6/205 GT

24.07.2015

Peugeot 308 GT 2.0 BlueHDi

22.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Mazda2 SKYACTIV 1.5 G-115 Revolution Top Soul Red Tekst sa video prilogom!

03.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Mercedes-Benz V 250 BlueTEC AVANTGARDE Lang Tekst sa video prilogom!

15.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique vs. Smart Forfour Tekst sa video prilogom!

26.05.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

BMW X6 xDrive 30d Tekst sa video prilogom!

20.04.2015

Hyundai i20 1.4 CRDI/90

30.03.2015

Smart ForTwo 1.0 Tekst sa video prilogom!

24.03.2015

BMW Active Tourer 218d Tekst sa video prilogom!

02.03.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Volkswagen Passat 2.0 TDI BlueMotion Tekst sa video prilogom!

14.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Toyota Yaris 1.33 VVT-i Lounge Tekst sa video prilogom!

22.01.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Megane Coupe 1.2 TCe 130 Energy GT Line

03.01.2015

Chevrolet Tahoe 5.3 V8 LS

30.12.2014

Toyota Aygo 1.0 x-play + x-touch Tekst sa video prilogom!

27.12.2014

Jeep Grand Cherokee 3,0 MultiJet Summit Tekst sa video prilogom!

12.12.2014

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

JEEP Cherokee 2.0 MJTD Tekst sa video prilogom!

18.11.2014

Mercedes GLA 220 CDI 4Matic AMG Line Tekst sa video prilogom!

13.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Citroën C-Elysée 1.2 Vti Tekst sa video prilogom!

27.10.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi vs Renault Clio 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

22.10.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Opel Insignia Country Tourer 4x4

16.09.2014

Mercedes-Benz 220 CDI BlueTEC AMG Line Tekst sa video prilogom!

11.09.2014

Peugeot 308 1.6 BlueHDi

03.09.2014

Honda CRV 1.6 i-DTEC Comfort

25.08.2014

Jaguar XF Premium Luxury 2.2d Tekst sa video prilogom!

18.08.2014

Toyota Verso 1.6 D-4D Stella Tekst sa video prilogom!

13.08.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Premium Tekst sa video prilogom!

21.07.2014

Mazda 3 Sport 2.0i G165 / Mazda 3 Sport CD150

12.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Kia Cee’d 1.6 GDi / Kia Cee’d 1.6 CRDi

04.07.2014

BMW 220 d

27.06.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Nissan Qashqai 1.5 dCi/110 Acenta Tekst sa video prilogom!

12.06.2014

BMW 518d

02.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Toyota Auris Hybrid

14.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Mercedes-Benz ML 350 i BMW X5

03.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Mazda 3

26.04.2014

Nissan Micra

21.04.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

BMW X5 Xdrive 3.0 D

11.04.2014

Renault Megane 1.2 TCe GT Line 130 Energy

07.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

VW Golf vs Peugeot 308

26.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Honda CR-V 2.0 i-VTEC Black Edition

18.03.2014

Toyota Corolla

15.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Suzuki SX4 S-Cross

25.02.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi

19.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Sol

12.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Insignia 2.0 BiTurbo Tekst sa video prilogom!

06.02.2014

Nissan Qashqai 1.6 dCi

04.02.2014

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

31.01.2014

Honda Jazz 1,2 S i–VTEC Tekst sa video prilogom!

29.01.2014

Mazda6 2.0i Attraction

27.01.2014

Renault Grand Scenic 1,6 dCi Tekst sa video prilogom!

24.01.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

SsangYong Korando 2.0d 4x4 Style Tekst sa video prilogom!

16.01.2014

Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID Tekst sa video prilogom!

14.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat Panda 4x4

20.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC

09.12.2013

Hyundai ix35 2.0 CRDi GL Impression

06.12.2013

Nissan Juke Nismo

27.11.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Kia pro_cee’d Tekst sa video prilogom!

08.11.2013

Dacia Dokker Tekst sa video prilogom!

05.11.2013

Peugeot 2008 Tekst sa video prilogom!

01.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Tekst sa video prilogom!

25.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Honda Civic 1.8 Sport

15.10.2013

Mercedes E220 CDI

04.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Captur Tekst sa video prilogom!

27.09.2013

Opel Mokka Tekst sa video prilogom!

21.09.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

KIA cee’d Tekst sa video prilogom!

16.08.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

09.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Subaru XV Tekst sa video prilogom!

05.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Opel Adam

28.06.2013

Toyota RAV4, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe Tekst sa video prilogom!

21.06.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Audi A3 - BMW serija 1 - Mercedes-Benz A klase Tekst sa video prilogom!

24.05.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Hyundai Santa Fe

17.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Škoda Citigo

26.04.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Mercedes-Benz ML 250 BlueTec Tekst sa video prilogom!

12.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Honda CR-V Tekst sa video prilogom!

05.04.2013

Fiat 500 L

29.03.2013

Seat Mii

27.03.2013

Peugeot 301 Tekst sa video prilogom!

22.03.2013

Mercedes-Benz GL500

15.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Hyundai i20 Tekst sa video prilogom!

06.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Toyota Yaris Hybrid

01.02.2013

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

25.01.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Renault Clio Tekst sa video prilogom!

18.01.2013

Audi A3

16.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Renault Grand Scenic Tekst sa video prilogom!

28.12.2012

Volkswagen Golf VII

21.12.2012

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Alfa Romeo Giulietta

14.12.2012

Honda Civic Sedan

12.12.2012

Fiat Panda

07.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Mercedes A klasa i BMW Serija 1

16.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Renault Megane GT Line

23.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Toyota GT 86 Tekst sa video prilogom!

05.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Hyundai i30 Tekst sa video prilogom!

21.09.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Kia Rio Hatchback

03.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Toyota Hilux

31.07.2012

Tata Nano

18.07.2012

Kia Rio Sport Sedan

13.07.2012

Toyota Prius

10.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Honda Civic

29.06.2012

Renault Twizy

20.06.2012

BMW 320d Tekst sa video prilogom!

15.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Mini Cooper S Coupe vs Renault Twingo Gordini

25.05.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Opel Astra GTC Tekst sa video prilogom!

21.05.2012

Mercedes-Benz B klasa

11.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Toyota Avensis Tekst sa video prilogom!

04.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Fiat Punto Classic vs Dacia Sandero

30.03.2012

Ford Kuga vs Jeep Compass vs Toyota RAV4

26.03.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Range Rover Evoque

24.02.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Mercedes-Benz ML

17.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Toyota Yaris

31.01.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Renault Megane RS Trophy

20.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Hyundai i40

04.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Hyundai Elantra

21.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

KIA Rio

13.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

KIA Picanto

29.11.2011

Hyundai Veloster

18.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Jeep Grand Cherokee

08.11.2011

Infiniti FX English version

03.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Nissan Micra English version

03.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Suzuki Kizashi English version

01.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Mercedes C180 Coupe English version

15.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Hyundai ix35 vs KIA Sportage English version Tekst sa video prilogom!

08.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Hyundai ix20 English version

31.05.2011

Honda CR-V English version Tekst sa video prilogom!

27.05.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Audi A7 i Vlado Georgiev Tekst sa video prilogom!

10.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Automobili cene do 10.000 evra

02.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Volvo S60 English version Tekst sa video prilogom!

08.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Lexus IS 200d

11.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

VW Passat English version Tekst sa video prilogom!

26.02.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Mitsubishi ASX English version

18.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Chery Tengo English version

10.02.2011

Michelin zimski test

04.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Suzuki Swift vs Suzuki Swift English version

25.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Seat Ibiza ST English version

14.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Nissan Juke English version Tekst sa video prilogom!

06.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Audi RS5 vs BMW M3 English version

03.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

VW MultivanGP

14.12.2010

BMW 730d Tekst sa video prilogom!

13.12.2010

Audi A1 vs MINI Cooper English version

10.12.2010

Hyundai i30 English version Tekst sa video prilogom!

09.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

KIA Sorento

03.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Dacia Duster vs Chery Tiggo English version

26.11.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Nokian Z G2

11.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

VW Touareg English version Tekst sa video prilogom!

22.10.2010

Citroen DS3 / Peugeot RCZ / Renault Megane RS

12.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Honda CR-Z Tekst sa video prilogom!

05.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Mercedes E Cabriolet

28.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Nissan GT-R

10.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Toyota RAV4

27.08.2010

Alfa Romeo MiTo

24.08.2010

Fiat Punto Classic LPG

20.08.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Nokian Z G2

12.08.2010

Mazda 6

11.08.2010

Nissan 370Z

10.08.2010

Toyota Avensis

09.08.2010

Nissan Qashqai Tekst sa video prilogom!

05.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Chery Ego Tekst sa video prilogom!

30.07.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Renault Sport

20.07.2010

Toyota Auris

19.07.2010

Citroen C3 Tekst sa video prilogom!

16.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Jeep Cherokee

13.07.2010

Mazda MX-5

12.07.2010

KIA Soul

06.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Hyundai ix35 Tekst sa video prilogom!

28.06.2010

BMW 530d Tekst sa video prilogom!

25.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Audi S5 Coupe vs Audi S5 Cabrio

18.06.2010

KIA pro_cee’d

17.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Chevrolet Spark Tekst sa video prilogom!

15.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Audi Allroad

07.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

FIAT 500 Abarth

01.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Toyota iQ
III deo - Enterijer i oprema

24.05.2010

MTM Audi TT-RS

20.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

29.04.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Mazda CX-7

08.04.2010

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

03.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Opel Astra

30.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

FIAT Punto Classic Dynamic LPG 1.2
1. deo - uvod

05.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Toyota Land Cruiser 150 D-4D Tekst sa video prilogom!

22.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Mazda 3 i Kia Ceed

12.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Renault Megane Grandtour Tekst sa video prilogom!

09.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

BMW 320xd

01.02.2010

Audi A5 Sportback Tekst sa video prilogom!

29.01.2010

Honda Accord
4. deo - vozna dinamika
Tekst sa video prilogom!

28.01.2010

VW Golf GTD

22.01.2010

Hyundai i30 1,6 CRDi Tekst sa video prilogom!

20.01.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

11.01.2010

BMW Serija 5 GT Tekst sa video prilogom!

08.01.2010

Toyota IQ 1,0 VVT
2. deo - motor

31.12.2009

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Seat Exeo Tekst sa video prilogom!

29.12.2009

Dacia Sandero Stepway i Suzuki SX4

25.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Dodge Caliber SRT4 Tekst sa video prilogom!

14.12.2009

VW Golf GTI Tekst sa video prilogom!

11.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Dodge Journey

27.11.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Lexus RX vs BMW X5 vs Audi Q7

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Volkswagen Polo

09.11.2009

VW Passat CC

05.11.2009

Mazda 6 SW

04.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Toyota iQ
1. deo - uvod

30.10.2009

Porsche 911 GT3

29.10.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Honda Jazz

23.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Alfa Romeo MiTo vs Mini Cooper S

13.10.2009

Honda Accord
3. deo - enterijer i oprema

09.10.2009

Hyundai Sonata

07.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Toyota Urban Cruiser

06.10.2009

Porsche Panamera

05.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Mercedes-Benz E klasa

25.09.2009

Mazda 3

24.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Mini Clubman

22.09.2009

BMW Z4

17.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

VW Scirocco

07.09.2009

Audi A5 Cabriolet

04.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Audi TT RS

21.08.2009

Renault Thalia

19.08.2009

Toyota Avensis Wagon

17.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Hyundai Santa Fe

05.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Opel GT

20.07.2009

Seat Leon FR TDI

15.07.2009

Opel Astra GTC i Kia Procee'd

14.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Carlsson Smart

26.06.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Nissan Qashqai +2

18.06.2009

Miloš Pavlović & Toyota iQ

17.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Ford Fiesta

12.06.2009

Hyundai i20 i Opel Corsa

11.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Renault Laguna Coupe

08.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Kia Pro_cee'd
4. deo - oprema

02.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Mercedes C180 Kompressor i C220 CDI

26.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Hyundai iX55

19.05.2009

Ford Focus RS

18.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Škoda Superb

08.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Toyota Avensis vs Honda Accord vs Mazda 6

04.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Porsche Boxster S

17.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Alfa Romeo MiTo

14.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Hyundai i10 vs Kia Picanto

03.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Mercedes-Benz GLK

27.03.2009

Honda Accord
1. deo - uvod

25.03.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Lexus IS

20.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

VW Golf VI

16.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Jeep Wrangler vs Land Rover Defender

06.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Maserati Quattroporte S

02.03.2009

Automobilske navigacije

26.02.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Kia Procee'd
3. deo - servis i održavanje

13.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Porsche Cayman S

03.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Mercedes A160 CDI

22.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Ferrari California

09.01.2009

Shuanghuan sCEO 2,4 4WD

05.01.2009

Dacia Sandero 1,6 MPI

02.01.2009

Kolica za pijacu

31.12.2008

Audi Q5 2,0 TDI

30.12.2008

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Suzuki Splash 1,2 GS
3. deo - servis i održavanje

23.12.2008

Michelin Pilot Alpin 3

22.12.2008

Subaru Forester

18.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Maserati GranTurismo S

08.12.2008

Lexus RX400h

05.12.2008

VW Passat CC

04.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Seat Ibiza 1,6 16v

02.12.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
2. deo - vožnja

24.11.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Fiat 500, Hyundai i10 i Suzuki Splash

04.11.2008

Audi RS6, Audi Q7 V12 TDI

03.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Renault Twingo GT

27.10.2008

BMW X6 xDrive 35D

24.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Porsche 911 Carrera 4S

03.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Honda Accord 2,4 Executive

29.09.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
1. deo - uvod

16.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Isuzu D-Max Crew LS 3,0 td

26.08.2008

Peugeot 308 RCZ

21.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Suzuki Splash 1,2
1. deo - uvod

30.07.2008

BMW X5 3,0d i VW Touareg 3,0 V6 TDI

22.07.2008

Honda Legend 3,5 V6

14.07.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Nissan GT-R

07.07.2008

Citroen C5 2,7 V6 HDI Exclusive

04.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Opel Corsa OPC 1,6

09.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Mitsubishi Lancer Evolution

03.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Pneumatici

23.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

SsangYong Kyron 2,7 CDi

21.05.2008

VW Passat 2,0 TDI Highline

16.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
3. deo - zaključak

05.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Mazda 6 MZR 2,0

15.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Toyota Land Cruiser V8 D-4D Luxury

04.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Opel Astra Sedan 1,6

25.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Škoda Fabia 1,4 16v Elegance
2. deo - zaključak

18.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Mazda 2

05.03.2008

Audi A4 2,0 TDI

03.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Renault Laguna 2,0 dCi

27.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Opel Antara 2,0 CDTI

15.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Volkswagen Multivan 2,5 TDI

05.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Peugeot 308 1,6 HDi

29.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
2. deo - motor, menjač i donji prostor

23.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

BMW 530xd

17.01.2008

Audi A3 2,0 TDI Ambition

14.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Citroen C6 2,7 HDi i Citroen DS 21 "Ajkula"

24.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Porsche 911 GT3

18.12.2007

Nissan Tiida 1,8 Tekna

14.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Fiat 500 1,3 MultiJet 16v Sport

12.12.2007

Mercedes CLS 320 CDI

07.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Seat Altea Freetrack 2,0 TDi

05.12.2007

Opel Corsa 1,7 CDTI Cosmo
3. deo - zaključak

04.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Ferrari F430 Scuderia

23.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Toyota Auris 1,6

07.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

VW Caddy Combi 1,9 TDI

26.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi Cosmo
2. deo - donji postroj i pogon

19.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Honda Civic sedan 1,8 i-VTEC SE

10.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Škoda Fabia 1,4 MPI Confort
1. deo - uvod

04.10.2007

Gumpert Apollo

26.09.2007

Fiat Bravo 1,9 MJ 16v 150KS

21.09.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Dodge Nitro 2,8 CRD

12.09.2007

Ford Mondeo 2,0 TDCi Trend Plus

10.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Hyundai i30 1,4 Comfort

04.09.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi

29.08.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Alfa Romeo 159 V6 3,2 JTS Q4

22.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Toyota Corolla 1,6 VVT-i

07.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Honda CR-V 2,2 CTDi

20.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Hyundai Grandeur 2,2 CRDI

13.07.2007

Mercedes C280

11.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Mini Cooper S

03.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Toyota Hilux 3,0 D-4D i Mutsubishi L200 2,5 DI-D

08.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Isuzu D-Max Crew Cab LS 3,0

25.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Toyota Auris 1,4 D-4D

11.05.2007

Audi TT 3,2 Quattro

04.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Suzuki Swift 1,3 GS

28.04.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

SsangYong Rexton II Prestige Plus 2,7 XVT

24.04.2007

Jeep Wrangler i Jeep Willys

19.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Škoda Fabia II 1,4

16.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Peugeot 307 1,6

04.04.2007

Toyota Avensis 2,0 D-4D Luna

03.04.2007

VW Jetta 2,0 TDI Confortline

02.04.2007

Toyota Yaris 1,3
3. deo - zaključak

30.03.2007

Škoda Roomster 1,4 TDI

26.03.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Jeep Trailhawk Concept

13.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
2. deo - motor

16.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Ford Transit Van 330 SWB

13.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Jeep Compass 2,3 i Suzuki Grand Vitara 2,0

25.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Sol
2. deo - motor i ponašanje u vožnji

20.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 2,3 MPS

02.01.2007

Mali automobili

28.12.2006

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
1. deo - uvod

25.12.2006

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Porsche Cayenne S 4,5 V8

23.11.2006

Toyota Yaris 1,3 VVT-i

21.11.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRDI i Range Rover Sport TD

20.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Chevrolet Lacetti
3. deo - zaključak

24.10.2006

Range Rover Sport TD V6 HSE

19.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Peugeot 207 1,6

17.10.2006

Ford Focus ST

12.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
3. deo - servis

09.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Renault Megane 2,0 dCi

26.09.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
2. deo - enterijer

25.09.2006

Hyundai Santa Fe

22.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Dodge Caliber 2,0 CRD SXT

14.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Ford Focus Wagon 1,6
3. deo - zaključak

07.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Dacia Logan 1,5 dCi

31.07.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Ford Fiesta ST 2,0

04.07.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
1. deo - uvod

29.06.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Honda Civic 2,2 i-CDTi

27.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Seat Ibiza 1,4

20.06.2006

VW Jetta 1,9 TDI i Renault Megane Sedan 1,5 dCi

19.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
2. deo - enterijer

13.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Opel Zafira 1,9 CDTI OPC Line

06.06.2006

Ford Focus 1,6 Wagon
2. deo - enterijer

05.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Hyundai Accent 1,5 CRDi

30.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Renault Megane 2,0 RS Luxe i Ford Focus ST 2,5T

09.05.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited
2. deo - pogon i održavanje

08.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Toyota RAV4 2,2 D-4D Executive

02.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

VW GOLF V 1,9 TDI 4Motion

18.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D

07.04.2006

Toyota Yaris 1,3 Sol

06.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Peugeot 407 Coupe 2,7 V6 HDi Sport Pack

31.03.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Renault Megane 1,5 dCi
5. deo - zaključak

17.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Renault Megane 2,0 dCi

14.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

VW Polo 1,9 TDI Carat

07.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Suzuki Swift 1,3

28.02.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

Fiat Grande Punto 1,4 8V Dynamic

21.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

Toyota Hilux 2,5 D-4D i Isuzu D-Max 3,0 TD

09.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Peugeot 1007 1,4

07.02.2006

Renault Megane 1,5 dCi
4. deo - vozne osobine

02.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Citroen C3 1,6 HDi i Renault Clio 1,5 dCi

26.01.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Mercedes Benz B 200 Turbo

24.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Škoda Octavia Combi 4x4 1,9 TDi

16.01.2006

Renault Megane 1,5 dCi
3. deo - enterijer

04.01.2006

Nissan Xterra

03.01.2006

Peugeot 307 CC 2,0 HDi Pack Sport

29.12.2005

Citroen C-SportLounge

27.12.2005

Peugeot 107 1,4 HDi Trendy

16.12.2005

Toyota Aygo 1,0

09.12.2005

Nissan Micra 1,2

05.12.2005

VW Passat 1,9 TDi Confort

02.12.2005

Citroen C1 1,4 HDi Pack

29.11.2005

Seat Leon 2,0 TDI

24.11.2005

BMW M6

21.11.2005

Ford Focus SW 1,6 TDCi Ghia

11.11.2005

VW Fox 1,2 Confort

10.11.2005

Renault Megane 1,5 dCi
2. deo - karoserija

04.11.2005

Citroen C5 Break 2,0 HDi i Renault Laguna Estate 2,2 dCi

28.10.2005

BMW 750 Li

27.10.2005

Peugeot 407 SW 2,0 HDi

20.10.2005

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited

18.10.2005

Dacia Logan 1,4 MPI

10.10.2005

Hyundai Tucson 2,0 CRDi

07.10.2005

Citroen C4 1,4 16V Coupe VTR

04.10.2005

Chevrolet Spark 0,8

29.09.2005

Toyota Corolla 1,4 D-4D

26.09.2005

Honda Jazz 1,4

26.09.2005

Nissan Pathfinder 2,5 dCi

23.09.2005

Ford Fiesta 2,0 ST

20.09.2005

Honda Civic 1,6 16V

06.09.2005

Tigar Prima

31.08.2005

Daihatsu Sirion 1,3 X

30.08.2005

Seat Altea 1,6 Stylance

26.08.2005

Renault Megane 1,5 dCi

26.08.2005

Audi A4 2,0 TDI

25.08.2005

Renault Scenic 1,6 16V GPL

24.08.2005

Peugeot 107 1,0 Trendy

23.08.2005

Kia Cerato 1,5 CRDI

09.08.2005

Renault Trafic Generation 2,5 dCi Privilege

01.08.2005

VW Golf Plus 1,9 TDI Comfort

26.07.2005

Jeep Grand Cherokee 5,7 HEMI

19.07.2005

Ford Fiesta 1,6 TDCi Ghia

05.07.2005

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Rhythm'n'Blues

30.06.2005

Nissan X-Trail

27.06.2005

Honda Jazz 1,4 i Mitsubishi Colt 1,3

23.06.2005

Renault Laguna 2,0 GT

23.06.2005

Peugeot 1007 Vitamine

20.06.2005

Citroen C3 Pluriel 1,4 HDi

10.06.2005

Peugeot 607 2,7 V6 HDi Signature

06.06.2005

Isuzu D-MAX 3,0 TD Crew Cab

27.05.2005

BMW 320i i 320d

25.05.2005

VW Golf V GTI

20.05.2005

Seat Toledo 1,9 TDI Reference

13.05.2005

Citroen C3 1,4 16V Sensodrive Stop/Start

06.05.2005

3000 km sa Renault Espace 2,2 dCi Aluminium

26.04.2005

Škoda Octavia Combi 1,9 TDi

22.04.2005

Honda Jazz 1,4

21.04.2005

Audi A6 3,0 TDI Quattro

29.03.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

25.03.2005

Ford Mondeo 2,2 TDCi Clipper Titanium

22.03.2005

Peugeot 307 1,6 HDi i Renault Megane 1,5 dCi

18.03.2005

BMW X3 3,0d

15.03.2005

Citroen C4 1,6 HDi 92 KS Pack

11.03.2005

VW Caddy Life 1,9 TDi

02.03.2005

Peugeot 307 SW 2,0 HDi i Ford Focus C-Max 2,0 TDCi

28.02.2005

Seat Altea 2,0 TDi

23.02.2005

Toyota Prius 1,5

17.02.2005

Honda Jazz 1,4

14.02.2005

Mitsubishi Colt 1,3

11.02.2005

Peugeot 407 2,2

07.02.2005

Seat Ibiza Cupra 1,9 TDi / 160 KS

02.02.2005

VW Golf 1,9 TDi / 90 KS Confort

31.01.2005

Nissan Micra 1,2

25.01.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

24.01.2005

Citroen C5 1,6 16V i 1,6 HDi

20.01.2005

Dacia Logan 1,6 MPI

15.01.2005

Renault Modus 1,4 16V Luxe Privilege

10.01.2005

Ford Focus 1,6 Ti-VCT Titanium

05.01.2005

Mercedes G55 AMG

31.12.2004

Toyota Land Cruiser 3,0 D-4D

29.12.2004

Škoda Octavia 2,0 TDi Ambiente

22.12.2004

Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail i Toyota RAV4

22.12.2004

Honda Jazz 1,4

22.12.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDI 16V 110 KS

23.11.2004

Honda Jazz 1,4

22.10.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V 110 KS

21.09.2004

Chrysler 300C

15.11.2004

Opel Corsa 1,3 CDTi

30.11.2004

BMW 645 Ci

16.10.2004

Peugeot 407 SW 1,6 HDi

21.10.2004

Fiat Idea 1,4

24.10.2004

Toyota Corolla 2,0 D-4D

28.10.2004

Peugeot 307 CC 2,0 16V

31.10.2004

Porsche Carrera 911 S

3.11.2004

Mitsubishi Outlander 2,0

8.11.2004

Aston Martin DB9

11.11.2004

Fiat Panda 1,2

12.09.2004

Citroen C3 X-TR 1,4 HDi 92 KS

15.09.2004

VW Polo 1,9 SDi

22.09.2004

Hyundai Tucson

25.09.2004

Peugeot 206 1,4 HDI

1.10.2004

RENAULT Megane 2,0 RS

10.08.2004

MERCEDES-BENZ C180 Kompressor

14.08.2004

HONDA FR-V

19.08.2004

FORD Fusion+

24.08.2004

ŠKODA Octavia 1,9 TDI

29.08.2004

BMW 760 Li

2.09.2004

CITROEN Xsara Picasso 1,6 HDi 16V Exclusive

8.07.2004

HONDA Civic Sedan 1,6 ES AT

12.07.2004

RENAULT Grand Scenic 1,5 dCi/100 KS Luxe Privilege

17.07.2004

SEAT Cordoba 1,9 TDi Sport

22.07.2004

TOYOTA Corolla Verso 2,0 D-4D

27.07.2004

MERCEDES-BENZ SLK 200 Kompressor

3.06.2004

LOTUS Elise 111R

10.06.2004

TOYOTA Corolla Wagon 1,6

18.06.2004

AUDI A3 2,0 TDi

13.05.2004

CITROEN C2 1,1

27.05.2004

FORD Focus C-Max 1,8 Trend

4.04.2004

TOYOTA Avensis D-CAT

9.04.2004

RENAULT Kangoo 4x4 1,9 dCi Privilege

14.04.2004

MAZDA 3 Sport

19.04.2004

FIAT Idea 1,3 JTD

24.04.2004

SEAT Leon 1,9 TDI

3.05.2004

BMW X3 3,0i

3.03.2004

RENAULT Clio Sport

8.03.2004

MERCEDES E320 4MATIC Avantgarde

13.03.2004

HONDA CR-V

17.03.2004

TOYOTA RAV4 2,0 D-4D Executive

22.03.2004

ŠKODA Fabia RS 1,9 TDi 130

27.03.2004

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

31.03.2004

LAMBORGHINI Gallardo

2.02.2004

VOLVO S60 2,4 D Summum

9.02.2004

SAAB 9-5 Wagon

16.02.2004

RENAULT Laguna 1,6 16V GPL Expression

23.02.2004

OPEL Vectra Caravan 3,0 CDTI

5.01.2004

HONDA Accord 2,4 Executive

11.01.2004

MITSUBISHI Lancer

19.01.2004

VW Beetle Cabrio

26.01.2004

MAZDA 3 1,6i

2.12.2003

VW Touran 1,9 TDi Comfort

9.12.2003

RENAULT Megane Coupe Cabrio 2,0

16.12.2003

SUZUKI Ignis 1,5

23.12.2003

PEUGEOT Partner 1,9 D

30.12.2003

CHEVROLET Corvette V8 5,7

1.11.2003

RENAULT Megane Grand Tour i Megane Sedan

5.11.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

12.11.2003

CHRYSLER Sebring 2,7 LE

19.11.2003

FORD Tourneo Connect 1,8 TDCi

26.11.2003

FIAT Panda

4.10.2003

LEXUS RX 300

7.10.2003

SMART Roadster Coupe

11.10.2003

MERCEDES SL 55 AMG

14.10.2003

RENAULT Trafic 2,5 dCi 16V Passenger

18.10.2003

FORD Fusion 1,4 TDCi

21.10.2003

MINI One D

27.10.2003

FORD Focus C-Max

28.08.2003

CITROEN Pluriel 1,4i

2.09.2003

OPEL Meriva 1,6

6.09.2003

DAIHATSU Copen

12.09.2003

FIAT Stilo 1,8

16.09.2003

NISSAN 350 Z

19.09.2003

CHRYSLER Crossfire

27.07.2003

RENAULT Scenic II

31.07.2003

OPEL Signum 3,2 V6

4.08.2003

MERCEDES Vito i Viano

8.08.2003

DAEWOO Nubira II

12.08.2003

FIAT Doblo Cargo 1,9 DS High Roof

17.08.2003

PEUGEOT 807 3,0 V6 SV Pullman

22.08.2003

BMW Z4 3,0i SMG

27.06.2003

ALFA ROMEO 156 2,4 JTD

4.07.2003

HYUNDAI Getz 1,4

13.07.2003

ŠKODA Octavia Combi 1,8T RS Pack Sport

20.07.2003

FORD Streetka

26.05.2003

RENAULT Megane Coupe 1,5 dCi

1.06.2003

SEAT Alhambra 1,9 TDI

7.06.2003

TOYOTA Corolla Verso 1,6

11.06.2003

PEUGEOT 307 Break 1,6 16V XT

16.06.2003

AUDI A3

20.06.2003

OPEL Meriva

25.04.2003

LANCIA Thesis 2,4

30.04.2003

HYUNDAI Terracan 2,9 CRDI

6.05.2003

SEAT Cordoba 1,9 SDI Stella

13.05.2003

PEUGEOT Partner Ushuaia Grand Raid 1,6 16V

18.05.2003

TOYOTA Avensis Wagon 1,8 VVT-i

25.03.2003

FORD Fiesta Coupe 1,6 Trend

2.04.2003

SSANGYONG Rexton

14.04.2003

MITSUBISHI Pajero 3,2 DI-D

1.03.2003

CITROEN C8 2,2 16V HDi

11.03.2003

FORD Focus ST 170

5.02.2003

RENAULT Espace 1,9 dCi Authentique

14.02.2003

FORD Mondeo ST220

11.01.2003

TOYOTA Land Cruiser 3,0 D4-D

17.01.2003

SAAB 9-3 2,0t

21.01.2003

CITROEN Berlingo

26.01.2003

ALFA ROMEO 147 GTA

10.12.2002

RENAULT Kangoo 1,5 dCi 80 KS

21.12.2002

SUBARU Forester 2,0X AWD

26.12.2002

ŠKODA Superb 1,9 TDi Classic

4.01.2003

NISSAN 350 Z

12.11.2002

RENAULT Megane II

20.11.2002

HONDA Accord

3.12.2002

MAZDA 6 Sport

11.10.2002

FORD Fiesta 1,4 TDCi

18.10.2002

FERRARI Enzo Ferrari

25.10.2002

DAEWOO Kalos

31.10.2002

AUDI RS6 Avant

4.11.2002

MERCEDES SL 500

26.09.2002

PEUGEOT 307 SW 2,0 HDi

6.10.2002

KIA Sorento

29.08.2002

OPEL Vectra GTS

29.08.2002

VW Polo 1,2 6V

3.09.2002

don
12.6.2017 02:27
9
29

Kuj bre, vozilo za penzionere tj seniore oni imaju para.
Oli na slici 9 ja vidim amortizer a ne samo šipku?
Da je dizajnerski malo više pogođen, baba bi bila muško.
Jesil ti ono jednom testirao isto subaru pa na parkingu nabasao na razvojnog inžinjera?ovaj put ništa?
Kaj se za test subaurovih sigurnosnih sistema nisu mogli odabrati čunjevi i kamene prepreke, pa nek ide život tj strada lim, neg živa raja sa pariških ulica? Sad će,jadna i istraumatizirana vikati,"jao,eno ga onaj što čita SMS i vozi", ko čkalja u radiodrami kad vidi poreznika.

s mile
12.6.2017 10:00
34
3

Verovatno u meni ima neki japanac,koji više ceni funkcionalnost od dizajna, zato više volim karvane od ostalih formi, tako da mi Subaru nije ružan, već funkcionalan.... samim tim veoma poželjan....

Ali kako sam tekst kaže, poželjan ali teško dostupan....

LAcity
12.6.2017 10:13
8
39

Outback - Out of time

Raziel
12.6.2017 13:08
30
2

iz nekog iskustva stečenog u inostranstvu mogu reći da ovaj auto ima nekoliko specifičnih kategorija kupaca:
1. stariji i ozbiljniji ljudi
2. ljubitelji boxer motora
3. avanturisti, "outdoor activity", prirodnjaci itd

njima ne smeta ozbiljniji i konzervativniji dizajn, jer verovatno pored njega imaju još jedan atraktivniji auto...
inače je ova da kažem 3u1 kategorija auta vrlo zahvalna.

ps
onaj model s kraja devedesetih je bio pun pogodak.
Poz

LAcity®
12.6.2017 14:10
12
34

Ovaj kreten i slepac koji se potpisao mojim imenom, je out of mind !
Što se Outback-a tiče:
1. Kontrolna tabla me podseća na AIWA kasetofon iz 2001.
2. Dizajn maske je Tavria 1988.
3. Sa ovom cenom, nije mi ni poslednji na listi.
Bacanje para

boki
12.6.2017 18:16
30
3

A meni je Outback 2.0d bas super.
Ima sve sta coveku treba - vrhunski 4x4 pogon, dovoljno jak dizel motor za peglanje kilometara i kilometara, puno mesta, kvalitet. Jedini pravi konkurent je Pasat Alltrack. Samo, kad uvece parkiras Pasata na ulici, nisi siguran da li ces ga ujutro tamo i zateci. Sa Outbackom je diskrecija zagarantovana. Ispod radara si i lopovima i ljubomornom komsiluku.

Japanautofan
12.6.2017 19:29
26
3

Bravo Peki ,odlican test.(i slike naravno)
Japanci ostali verni tradiciji i znaju koja im je ciljna grupa kupaca. Upravo ta ciljna grupa ne trosi olako svoj novac na "bilo sta" tj. zna sta kupuje i sta dobija.

LAcity
12.6.2017 22:09
6
7

ne
to nisam ja
:)

Milos
12.6.2017 22:40
10
5

A pre Audija Allroad 1999. pojavio se Volvo Cross Country 1997. :)

Smisko
12.6.2017 23:46
13
4

Rekao bih dobar auto, deluje mi nekako kompletno.

Nukanije
13.6.2017 11:58
17
13

Evo da vam iz prve ruke opisem Outback, kad sam ga kupio prosle godine, po savetu moga prijatelja autonovinara, koji vozi samo japance, bio sam srecan. Vec na 9.217km sam Morao na servis, pokvarila mi se pumpa goriva u rezervoaru. Plastika na vratima se sva izgulila, deo plastike pored papucice gasa je napuko. Usledio je prvi redovni servis, Fu, fk, fg i fv i ulje, auto je ostao ceo dan, pa su mi naplatili citavih 25.200 dinara. Nakon 3 dana spala mi je plasticna obloga kvake vozacevih vrata. Mogu samo da kazem Pavle, J.... Te japanci. Nalozio sam se na 4x4 jer vozim kajak. Subaru nije dostigao ni nivo Dacije. Motor i pogon su izvrsni, sve ostalo je škart. Bolje da sam s mosta skocio. Ne mogu ni da ga prodam ni odrzavam. Perice, Mnogo si ga uzdigo ovo ne zasluzuje ni da postoji

moron
13.6.2017 12:20
9
4

Sa 159 grama CO2 ovaj kao da je došao iz kamenoga doba ...

DC
13.6.2017 17:35
16
4

Od najave sam zeljno ocekivao ovaj test.
Subaru mi je jedan od dva omiljena proizvodjaca automobila a ovaj drugi od pre koju godinu vise ne postoji. Zasto bas ta dva? Zato sto su Saab i Subaru na globalnom nivou (bile) dve jako male firme za koje je mnogo lakse da prate gomilu. Medjutim oni su sve samo ne radili to - nisu se libili da imaju svoj koncept, svoju filozofiju za koju znaju da je ispravna i koju slede bez obzira na konkurenciju i na razlicitost. A biti onaj koji postavlja nove smernice, nove ciljeve i biti drugaciji od drugih nije lako, pogotovo ne za firme ovih velicina sto je konacno i dovelo do gasenja Saaba. Takodje, Subaru i Saab su bili (danas i dalje Subaru) dve retke firme gde glavnu rec imaju inzenjeri a ne ekonomisti - onako kako bi trebalo biti u automobilskoj industriji.

Moj omiljeni Outback je iz perioda 2003-2009. Kada sam zadnji put kupovao vozilo, H-6 je bio u najuzem izboru koji se sveo na dva auta a nisam ga uzeo samo zato sto sam sebi rekao da ce biti vremena i za njega. Medjutim, danas vise nisam tako siguran jer mi je utisak da je Subaru velikim delom ako ne u potpunosti izgubio interesovanje za Evropsko trziste. Da ne bude zabune, ne krivim ih, sta vise u potunosti razumem njihov stav. Kao prvo, Subaru u Americi prodaje, kao sto je Peki nasao, negde oko 600,000 odn dve trecine svojih vozila, belezi konstantan rast prodaje vec barem desetak godina i ima jako dobar imidz. U Japanu se na Subaru gleda slicno kao sto mi u Evropi vidimo BMW i Audi, dok je Evropsko trziste jos mizernije nego sto Peki navodi i krece se od nekih 55,000 jedinica u 2006. do 37,000 u 2016. i zapravo je u stalnom padu. Imam utisak kao da je Evropski Subaru pocetkom ovog veka sa svakim izvestajem o prodaji slao i objasnjenje da su cifre takve zbog nedostatka dizel agregata, sve dok Japancima nije preselo pa su se dali na posao i konstruisali na svetu jedini bokser dizel i rekli, OK, sad vise nema izgovora. Tu treba imati u vidu da su Japanci generalno a njihove firme koje imaju reputaciju inzenjerskih kao npr. Honda, Subaru a i Mazda prilicno gadljivi na naftu, i da je za firmu velicine Subarua konstrukcija novog motora veliki napor, pogotovo ako je on za samo za jedan vrlo mali deo globalnog trzista i uz to nije nesto u cemu imaju iskustva. U svakom slucaju, Subaru je napravio veliki napor i ponudio trzistu motor kakvo je trazilo, motor je samo kratkorocno probudio interesovanje, cifre su se vratile na staro i Subaru je digao ruke od Evrope.

Ovaj Outback to dokazuje. Dokazuje svojim motorima: imamo 2.5 atmo-benzinac kada osim jos Mazde niko vise ne zivi u iluzijama da ce tako nesto moci da proda u Evropi. Cak i tzv premijum nemacka trojka nudi 2.0 turbo pa potom, nekoliko stepenika vise sestak od 3.0 dok je i Volvo odustao od bilo cega iznad 2.0. U Evropi se pravi zaokret sa ne samo vecih atmosferskih benzinaca vec i dizela ka turbo benzincima manjih zapremina, a Subaru koji ima neizmerno iskustvo i reputaciju u pravljenu istih, nema Outback sa takvim pogonom. Sto je najcrnje - imaju motor i nude ga u kockastijem i ipak manje rafiniranom Foresteru a nude ga i u Legacy-Outback na nekim drugim trzistima, ali ne i ovde. Za ovaj dizel Subaru kaze da je skoro u potpunosti drugaciji od originalnog i nemam razloga da im ne verujem. Ali samo jedna kofiguracija od 150ks sve ove godine? U autu ove velicine? Koliko je tesko ponuditi ga sa malo ostrijim mapping u jos jednoj verziji od 180-190ks na nacin kako to rade svi drugi? CVT menjac je takodje Japanska specijalnost ali im ga oprastam jer sam osim kod Pekija i u drugim medijima citao da je izvanredan i da je tesko primetiti da je CVT. Oprastam im prozore sa ramovima i klasican krovni prozor danas kada svi nude panoramu iako su prvi nudili veliki siber kada to nije radio niko drugi. Medjutim kako objasniti da auto od preko 4.8 metara moze da se dobije sa parking senzorima samo kao opcija ugradjena od dilera, nesto nalik kako se kupuju patosnice? Danas je bez istih prakticno nemoguce parkirati auto ove velicine u ijednom osrednjem Evropskom gradu i za ovaj auto bi trebalo da su standardni.

Da je Subaru i dalje ozbiljna inzinjerska firma posvecena razvoju tehnologija kao i uvek ne dovodim u pitanje. To dokazuje Eyesight koji su razvijali niz godina, koji funcionise na potpuno drugacijem sistemu od svih drugih slicnih i za koji mnogi tvrde da je ubedljivo najbolji. Da je Outback i dalje ozbiljno i kvalitetno vozilo takodje ne dovodim u pitanje. Ko je sedao u njega mogao se uveriti koliko je enterijer kako treba - fotografije ne oslikavaju pravo stanje. Da nije za Evropskog kupca osim nekog uber-specificnog, nazalost nije. Sto najvise boli, treba mu vrlo malo u konfiguraciji da bi to postao, no kao sto rekoh, Subaru kao da vise nije zainteresovan. Steta!

DC
13.6.2017 18:35
13
4

@moron:
1. STALNI pogon na sva cetiri tocka smanjuje efiaksnost.
2. Kolicina izduvnih gasova je direktno proporcijalna potrosnji goriva. Subaru je poznat kao proizvodjac kod koga je razlika izmedju realne i kataloske vrlo mala za razliku od nekih drugih, na papiru mnogo stedljivijih i samim tim manjih zagadjivaca kod kojih razlika od 30 procenata nije retkost vec normalna pojava.
@Nukanije:
1. Pumpa za gorivo nije neki veliki kvar i moze svakom da se desi. Pretpostavljam sredjeno u garanciji. Naravno, nije lepo kad te nov auto ostavi na putu. Mom ortaku crklo kvacilo na 6 meseci starom Nissanu. Desava se.
2. Pogledaj na netu Subaru-e vozene po Australiji, Americi, Kanadi. Izlomljena plastika, izgrebani, iscepani, izguljeni i svi nikakvi, sa zilion kilometara na satu ali jos sljakaju, neunistivi. Za lepu mekanu plastiku, za amortizovane rukohvate se ne kupuje Subaru, ali se takvi auti obicno danas bacaju malo posto predju 10 godina. Postoji nesto sto se zove kvalitet u smislu da traje i traje, i nesto sto ja zovem prividan kvalitet gde je klasa na oko i kad se pipne (super ako imas fetis i volis da mazis svoj auto) ali posle nekoliko godina mozes da ga bacis. Za Daciu si delimicno u pravu. I one su NO BULLSHIT vozila sposobna za, pokazalo se i kod nas, ogromne kilometraze u teskim uslovima eksploatacije (da, Srpski drumovi to jesu) tako da su u tom pogledu nalik na Subaru-e. Iz tog razloga ih je u zadnje vreme sve vise po Svajcarskim planinama, cak i pred vrlo skupim hotelima, gde je Subaru tradicionalno dobro zastupljen.
3. Subaru je u Srbiji sigurno a i u velikom delu Evrope prilicna egzotika i kao takav naravno da mu odrzavanje nece biti jeftino, naravno da mozes imati problema sa nabavkom nekih delova, naravno da ces ga tesko prodati, to se sve podrazumeva. Ocekivati nesto drugacije je potpuno nerealno i ako si imao neka druga ocekivanja, da ne kazem bio toliko neobavesten, tvoj prijatelj je trebalo da ti skrene paznju - steta sto nije. Ako nisi bio spreman na sve to, trebao si kupiti Skodu Octaviu koja se uzgred pravi sa pogonom na cetiri tocka i ima je u podignutoj verziji. Pretpostavljam da je i jeftinija u odnosu na Outback a sve ovo gore navedeno nije problem i verovatno ima bolju plastiku unutra. Da li je Octavia sposobna za kilometraze i uslove eksploatacije kao jedan Outback - nisam siguran.
4. Da ne bude greske, imao je Subaru svojih propusta i problema koji su dobro dokumentovani na internetu. Kada jedan mali proizvodjac kao Subaru napravi gresku, mnogo je teze, citaj treba im vise vremena, da taj problem verifikuju. Medjutim, i to ide u paketu vozenja relativno gledano egzotike.

moron
13.6.2017 20:17
6
5

DC
Nemam šta prigovoriti na Tvoje izlaganje, a imao sam i sam dugo dva "AWD vozila", jedno je imalo taj "permanentni AWD" (zovu je lada niva) i znam da im "energetska efikasnost" nije jača strana. Daleko od toga.
Opet, ovde testirani subaru emituje ("deklarativno" ) skoro 160 grCO2, a npr. superb karavan 4X4 DSG sa 190 ks emituje ( po deklaraciji) jedva 120 gr CO2. Nebo i zemlja.
Ta razlika (potrošnje) ne može u celosti da se pripiše "lažima VW-a" ili "poštenju subarua", ma koliko da je čovek "emotivan" ...
Istina, ovaj subaru (još uvek) nema ISG, pa mu je potrošnja po gradu velika i to kvari i "opšti prosek".
Ali, subaru, kao takav, sa svojom "emisijom", uskoro neće moći da prodje možda ni Euro 6C, a kamo li 6D. Ili će "nestati" ili izaći iz kamenoga doba.A mislim da će "izaći".
Inače, kada se pojavio forester dizel, padao sam u napast da ga kupim, čak je jedno vreme kod nas imao veoma smešnu cenu. Ali, ulazak u ta kola i pogled na "enterijer" me je vraćao barem deceniju unazad, ako ne i više.Imao sam utisak da sedam u moju jeftilen vitaru iz 1992. Sva plastiika u njemu kao da je od kamena bila isklesana, i sa dizajnom tog prošloga vremena ... Nisam to mogao da podnesem. A slične emocije u meni budi i dizajn ovoga sa testa. Neukus samo takav ...
A pošto sam odrastao i u vremena fiata 132, ako nešto mrzim najviše na svetu, to je korozija. Sećam se i prvog subaru legacy rangera, justy-ja, dok su novi bili, onako lepi beli, sve dok ih korozija ne pojede sa svih strana ...
Zahvaljujući onome "koga je zmija grizla, i guštera se boji", imam "neizlečivu bolest" da često volim da pogledam "ispod" raznih kola, da vidim stanje odozdo, kako se nose sa korozijom. A od kada je došla era digitalnih fotoaparata (pa i dobrih mobilnih telefona), očas posla se svakom vozilu snimi 20-30 fotografija donjeg dela (koje posle detaljno gledam na računaru). Kada kod stignem, napravim i "foto sešn" za subaru koji mi padne šaka.
I ne tako retko, na novijim modelima subarua, koji nemaju više od 2-3 godine, može "odozdo" da se vidi korozija na mestima gde ne treba da je bude, bar ne u tim količinama, sa tim malim godinama. Ne mislim pod tim samo na koroziju na izduvu, elementima vešanja, kočionim kleštima, diskovima (posebno zadnjim, do te mere da se sužava "staza" po kojoj pakne efektivno ostvaruju trenje), već se "žutica" u početnim tragovima može primetiti mestimično i na samoj karoseriji (na raznim spojevima, u zoni iznad zadnjeg vešanja i sl. ). Nije baš da izgleda da je izvučen sa dna okeana, ali, izgleda nenormalno, potpuno nesaglasno imenu, starosti i ceni. A i jedan poznanik je imao "u svojoj kući" dva forestera (koja je nedavno zamenio za dva nova) i zaista sam imao prilike da "pratim" (te prethodne) u dužem periodu, pa i po pitanju te "početne" korozije. Neprijatna je to slika.
Za vikend sam detaljno "fotografisao" jedan picasso iz 2011 sa oko 200.000 km i ja ti garantujem da on odozodo u smislu korozije izgleda bolje nego subaru sa 2-3 godine, nigde truna korozije, pa čak ni na izduvu (istina, njemu je zadnji lonac obložen aluminijumom).
Znaš, jedno je kada na nekom, recimo, fordu ili fiatu od 15.000 eura. vidim mestimično odozdo koroziju posle 5 godina (čemu posebno ford jeste sklon), a drugo je kada je posle 2-3 godine vidim na subaru-u od 30-40.000. Meni je to drugačije. Bude mi zlo u obe varijante, ali, ford ili fiat ipak ne košta kao subaru.


Nukanije
13.6.2017 21:41
13
11

@ DC
Pavle, ti li si? Ja se slazem da Subaru prelazi 1000000 km, ali...
Plastika mi nije pukla i nije se izgrebala nikad na Opelu.
Premijum auto kosta 30.000€.
A ja sam bacio 31.600€ za nesto sto je popucalo, ispucalo.
Nema tog opravdanja za ovu cenu. Ljudi, narode, bezte od Subarua.
Daj mi 1 auto kome je sva plastika popucala!
Nista na ovom Outbacku nije vredno 31.600€
To se ni na Dusteru ne desava. Mali servis 200€.
Samo budala kao sto sam ja, moze da baci pare.
Subaru nema nista, sem motora i menjaca. Nista.
Kakva egzotika. Na Opelu se volan ne izlize ni na 500.000km.

don
13.6.2017 22:23
7
5

Jel ovo Dostojevski počeo da piše komentare?
Ja haiku,a oni....

jo
14.6.2017 02:00
11
2

Vidjao sam ih puno sa pokvarenim 2.0d boxer motorima, a sa nepunih 140-50 hiljada na satu, nekad i manje, tako da u ovo sto je neko kudio novog Subarua mogu da poverujem...neke ukorenjene izmisljotine se tesko menjaju kod nas, japanci su perfekcija, nemci najbolji, talijanima crkava struja, francuzima crkava sve itd...

QQLELE
14.6.2017 07:10
15
5

Kada neko da 31.600 eura za automobil a nema 200 eura za mali servis. Nista mi nije jasno ?

шумар
14.6.2017 08:13
8
3

@Нуканије
Хвала што сте поделили искуство са нама, него како 31,600, да ли је могуће сте добили тако ниску цену? Вероватније је да сте платили 41,600?

Peki
14.6.2017 09:17
14
4

@Nukanije, test automobili su novi, nakon nedelju dana voznje ne moze se zakljuciti kako ce vozilo i plastika da stare... U vezi nje, mogu da ti verujem, kao i sto mogu da izrazim sumnju, ukoliko ti nije tesko posalji koju sliku na forum, zivo me interesuje da vidim kako je popucala... Prosto je neverovatno da u celoj Evropi jedva da moze da se nabroji 50.000 primeraka godisnje, a da ih u Srbiji ima na svakom cosku, pa se svi mogu uveriti kako su zardali, sa pokvarenim motorima i ispucalom plastikom... Da bi u Francuskoj na ulici sreo Outback, na trzistu gde se godisnje proda 2 milion novih i 4 miliona polovnih vozila, treba da produ meseci...
@DC sto ne pocnes malo da piskaras za VG, ne salim se, ocigledno savrseno dobro poznajes tematiku i znas (volis) da pises? Ovo se odnosi i na Morona, dok se Don, nakon pocetnog entuzijazma (Giullija) bacio iskljucivo na komentarisanje.
Pozzzz

DC
14.6.2017 09:43
10
5

@don: Pisem samo kad imam nesto da kazem...

moron
14.6.2017 09:48
9
1

Peki
Moje izvinjenje i Tebi, svima ostalima, kao i vlasnicima subarua, što sam pominjao koroziju. Ali, to je moja bolest, i to bolest za koju leka nema i čim je ugledam, dobijem "napad ludila".
Generalno, mislim da "prvi vlasnik" bilo kog japanskog vozila ( ako baš ne bude zagledao odozdo ) neće primetiti "funkcionalnu koroziju", pod uslovom da ta kola "likvidira" za 6-8 godina. "Drugi vlasnik" sigurno hoće.
Nedavno sam sa drugarem gledao "domaćeg" accorda, starog 10 godina, sa 150 kkm (hteo je drugar da ga kupi), koga sam dobro isofotografisao i posle smo zajedno na računaru, gledajući te slike, uočili da odozdo ne samo da ima dosta korozije "na 100 mesta", već da "u podu" ( na "unutrašnjem pragu" kod zadnjeg levog točka ) bukvalno ima rupu od korozije. Neverovatno!
A drugi drugar je nedavno kupio polovan jugo cabrio (mislim da ima preko 20 godina i oko 180 kkm) i njegov "pod" je za primer. Ni trunke korozije. Posle mi je taj drugar rekao da je to tako zato što je "Zastava" u proces antikorozivne zaštite svojih vozila davno bila uvela "kataforezu".
Pa se ja pitam, zar je logično i normalno da jedan jeftini, ali "kataforezični" Yugo, ima bolju antikorozivnu zaštitu od skupocenog i "izvikanog" Japanca Honde, kao što je to i Subaru...


Peki
14.6.2017 10:26
13
4

@Moron, iskreno receno na koroziju ne obracam paznju od kako sam napustio "jugu", dakle pre jedno 27 godina! Zasto? Jednostavno klima je u Francuskoj, barem u regionu Pariza, blaga, bez snega (znaci i soli na putu), a i antikoroziona zastita je kod francuskoh vozila je sasvim na mestu. Za mene je ta vrsta problema nestala, no izgleda da gresim... Ne mogu da objasnim tvoju tvrdnju da su "japanci" na ovom polju inferiorniji od evropskih i americkih automobila, pa valja ih bas na americkom trzistu najvise prodaju, a tamo bogami zna da bude snega!?? Elem, tema je otvorena, kao sto je to nedavno bio slucaj sa krovom na otvaranje (povecava ili smanjuje prostor za glavu vozaca), odnosno prostor na zadnjoj klupi. Sto da ne, ozbiljni smo ljudi, ne palimo se samo na atraktivne forme i marketiske podatke proizvodaca, verujemo nasim zapazanjima i iskustvu, pa kad jos to i civilizovano iznesemo, eto srece. Licno pokusavam da svaki put kada mi nesto prebacite naknadno proverim, te tako ubacujem najkrsnije kolege u test vozila, a od sada cu i da zalezem ispod auta :-))
Tres bonne journee (jako lep dan), kako to vole da kazu Francuzi.

LAcity®
14.6.2017 11:03
3
14

@ DC
Izvini, ali ja ne bih dao mog Grande Punta 2007. ni za šta.
Ni jedna plastika nije pukla.
Ja shvatam d nešto što je premijum košta + 30.000€
Ali dati za japanca te pare i dobiti koroziju i polomljene plastke... Hoću samo da mi ljubitelji japanaca objasne šta na ovom Subaruu vredi 31.600€ ?
Šta? Lim truli (evo dosta njih kaže, ja mogu da potvrdim za Hondu Accord 2006. i Mazdu 6 2004. skroz trula) , mogu i za Tribeku koju vozi poznanik, se se pocepalo i pokidalo, sivo ofarbana komandna tabla se sva sljuštila. Ej bre C klasu da kupiš i to kakvu. Da traje 30 godina. Insignu karavan. Passat, Superb Laurin & Klement sa 4x4 pogonom i ti kupiš Subaru (@ Mukamije ).
Ni Kozarev koji ga veliča , pa ga ne vozi.
Batali me toga ekskluziva, egzotika, permanetni 4x4, boxer.
Taj boxer i nije ništa spec, sem što ima niže težište. Samo vi govorite za nas koji ne volimo japance da smo glupi. Slobodno.

DC
14.6.2017 11:18
8
3

@moron: Japanski auti, a pogotovo oni proizvedeni (i konstruisani) u Japanu cesto imaju vise problema sa korozijom nego li recimo Evropski pa cak i Japanska vozila konstruisana i proizvedena u Evropi i za Evropsko trziste. Razlog za to je sto Japanci ne sole svoje puteve i sto je klima, osim na severozapadu zemlje, prilicno suva tako da autima nije potrebna posebna zastita od rdje a konstruktori ipak mogu da zapostave sve regionalne razlike, pogotovu ako ocekuju vecinu prodaje negde drugde.
Medjutim, meni je korozija pre svega dokaz nebrige i nezainteresovanosti vlasnika. Ako se dozvole rupe na vozilu, to nije nastalo preko noci, sto znaci da vlasnik ili nije kontrolisao pa ni uvideo nastanak istih, ili je ostavio da rdja uhvati maha njemu pred ocima a nije je otklonio kada je trebalo.

DC
14.6.2017 11:41
10
2

@Peki: Zagledaj desetak-dvanaest godina stare Japance sledeci put kada budes bio na skijanju u Svajcarskoj. Pogledaj one sa lokalnim registarcijama, Mazde pogotovo. Standardno zadnji blatobrani pocinju prvi. Sve zavisi od modela do modela, ne mozes da kazes recimo ni sve Honde Accord rdjaju... Sa druge strane, Francuski auti su problem kororzije prevazisli odavno tako da sa njima nema brige.
@LAcity®: Ako se ne palis na ekskluzivu, egzotiku, permanetni 4x4, boxer, vrati se na moj komentar datiran sa 13.6.2017 18:35 gde kazem da je u tom slucaju Octavia verovatno bolji izbor.

don
14.6.2017 12:28
3
5

Ma napisao sam ja testic o toj tvojoj optimi, karavance jos davno nekad(kad je izasla), pa me bas zanimaju tvoji utisci. Nazvao sam je, skupa sa talismanom, drugom ligom u odnosu na djuliju, a I sto kostaju I imaju istovjetnu opremu (40k+ eura, digresija, odmah sam dobio popust na testno vozilo od nekoliko hiljada eura), no slabije motore. Jedina prednost drugoligasa je u prakticnosti poradi karavanske forme.
Dok smo jos onomad imali garazu, mogao sam pisati o testovima polovnih, al sad vec par godinica - nista. Al stid me doci u salon, traziti auto na test, no vidjecu sta mogu uciniti po tom pitanju.Obicno se onda rentaju kolica prek vikenda, a ta zabava kosta.Sad da rentam auto prek vikenda, na to spiskam cca 120eura bas mi se I ne isplati :)

Smisko
14.6.2017 18:22
9
1

To sa rdjom kod japanaca stvarno zavisi od auta do auta. Bukvalno isto godiste isto sve jedan truo, drugi ni pecku nema. Zasto je to tako ne znam. Moj japanac nema tih problema, a i da malo zardja oprostio bih mu posto se gotovo ne kvari ni malo.

Kinn
14.6.2017 21:41
6
13

Vrlo skup i vrlo ruzan automobil. To su dva dovoljna razloga da ga nikada ne kupim. Ovaj auto se u Srbiji proda, tri u dvije godine. Nije mi jasno cemu ovoliki tekst. Ali hajde, bar ima komentara pa sa medijske strane moze biti zadovoljstvo.

Milan
15.6.2017 10:29
9
1

@ peki
S obzirom kakve su guzve u Parizu, kako ti uopste testiras auto u gradskim uslovima ?

шумар
16.6.2017 10:45
6
2

@DC
на питање зашто не појачају мало овај мотор, кажу да садашњи CVT не може да издржи више од 350 Nm. Да ли је могуће мапирати тако да се повећа снага а остави исти обртни момент? Ваљда они знају, а вероватно јесте јер, кажу, 2.0 турбо бензински (Форестер ХТ) је тако третиран да му коњажа остане оригинална а обртни моменат сведен на истих 350 Nm.
Зашто не уграђују овај турбо бензински у Аутбека, слегање раменима, односно, све враћа на Вашу опаску да их није довољно брига јер су подмирили главна тржишта баш оним што се тамо тражи.
Такође, потпуно бесмислене одлуке, за које као лаик не могу да исконструишем икакве инжењерске разлоге, да прешминкани Форестер не добије ајсајт са 2.0 ХТ мотором, вентилацију за задњу клупу, ..., да Аутбек долази са сетом за поправку гума, да нема фабричких паркинг сензора ... .
@Nikanije још једном, да ли сте заиста платили НОВОГ аутбека 31,600? Дозволите да не верујем, чиме и Ваш пост о квалитету израде губи на веродостојности (упркос наизглед аутентичном тону озлојеђености).
Веома су занимљиве и неке стране (Европа) рецензије Аутбека са 2,5 атмо бензинцем, изгледа да је та комбинација далеко од потпуне неприхватљивости, напротив подаци о потрошњи са шприцмонитора су релативно повољни, а да ли се може живети са само 250Nm, лични је избор

шумар
16.6.2017 10:46
5
2

@DC
на питање зашто не појачају мало овај мотор, кажу да садашњи CVT не може да издржи више од 350 Nm. Да ли је могуће мапирати тако да се повећа снага а остави исти обртни момент? Ваљда они знају, а вероватно јесте јер, кажу, 2.0 турбо бензински (Форестер ХТ) је тако третиран да му коњажа остане оригинална а обртни моменат сведен на истих 350 Nm.
Зашто не уграђују овај турбо бензински у Аутбека, слегање раменима, односно, све враћа на Вашу опаску да их није довољно брига јер су подмирили главна тржишта баш оним што се тамо тражи.
Такође, потпуно бесмислене одлуке, за које као лаик не могу да исконструишем икакве инжењерске разлоге, да прешминкани Форестер не добије ајсајт са 2.0 ХТ мотором, вентилацију за задњу клупу, ..., да Аутбек долази са сетом за поправку гума, да нема фабричких паркинг сензора ... .
@Nikanije још једном, да ли сте заиста платили НОВОГ аутбека 31,600? Дозволите да не верујем, чиме и Ваш пост о квалитету израде губи на веродостојности (упркос наизглед аутентичном тону озлојеђености).
Веома су занимљиве и неке стране (Европа) рецензије Аутбека са 2,5 атмо бензинцем, изгледа да је та комбинација далеко од потпуне неприхватљивости, напротив подаци о потрошњи са шприцмонитора су релативно повољни, а да ли се може живети са само 250Nm, лични је избор

pele
17.6.2017 19:08
9
2

pazljivo sam citao sve komentare. mogu da kazem da je jedno od velikih vrednosti vrelih guma i to sto sva misljenja, koliko god razlicita bila, uredno budu objavljena. kao i to sto svi mi imamo svoja misljenja i ne insistiramo da ona drugacija budu apriori pogresna ... ovo je jedno od retkih mesta gde postoji tolerancija i uvazavanje. Pekiju zahvaljujem na testu. mogu da kazem da i pored svih mana koje ovaj auto ima i dalje bih voleo da budem vlasnik jednog od njih ...

Raziel
20.6.2017 08:05
10
1

Auuuu ala "opletoše" komentatori po sirotom Subaruu!
Kažu ne vredi te pare, teška kanta...
Po mom mišljenju vredi.

-imidž
Svuda u svetu je poštovana marka. Možda (sigurno) ne na Balkanu ali to ne menja generalan stav o istom.

-wrc
Za razliku od Škoda, Opela i sličnih "aviona" Subaru je prilično uspešan u auto sportu. 6 titula i mnoštvo pobeda.

-boxer motor
Prednosti su brojne: Postavljen je horizontalno, ima niži centar gravitacije, specifičan zvuk, daleko manje vibracija, stabilnija karoserija.

-simetrični 4x4 pogon
Dokazan bezbroj puta do sada

-Ima prostraniju kabinu i manje mrtvih uglova od svih SUV srednje veličine

-Starlink
Jedna od boljih multimedija. Poseduje automatsko obaveštavanje u slučaju sudara. Tu su i wireless kontrole za pametne uređaje preko kojih možete da otključavate/zaključavate, palite/gasite svetla i znate tačnu lokaciju vozila. + moderna aplikacija.

-Double wishbone suspension

-EyeSight
Dve kolor kamere koje skeniraju put ispred sebe i "sprečavaju" da dođe do incidenta, + ima sve moguće bezbednosne sisteme

Dalje, Subaru važi za kvalitetnije i dugotrajne automobile:
http://jalopnik.com/5915955/this-subaru-started-after-sitting-on-the-bottom-of-a-lake-for-three-months
Nakon 3 meseca na dnu jezera upalio je bez problema. :)

Dizajn je stvar ukusa, jeste da nije moderan ali brate nije ni toliko loš. Uživo deluje pristojno i kvalitetno. Enterijer zavisi od verzija:
http://st.motortrend.com/uploads/sites/5/2014/07/2015-Subaru-Outback-25-Limited-interior.jpg
https://www.cstatic-images.com/stock/900x600/1402686551552.jpg

Na kraju krajeva malo individualnosti nije na odmet. Ne moramo svi voziti Volkswagen grupaciju, Hondu ili Toyotu.

Poz

mivec
10.7.2017 01:59
3
0

Sto rece jedan moj prijatelj, cudna su nacija ti Japanci, oni pre podne idu u drzavnu skolu, a poslepodne u privatnu.

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: