Test

Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium Navi Sport

Egzotika

"Subaristi" su nalik "alfistima", uvek očekuju nešto fundamentalno od svog omiljenog proizvođača. U slučaju prvog to je bokser motor i permanentni pogon na sva četiri točka, što novi Levorg, naslednik Legacyja, posve prirodno poseduje

Krajem 2015. godine, familija Subaru dobila je novog člana, nazvanog Levorg. Ime izvedeno iz tri reči; LEgacy, reVOlution i touRinG (trebalo se setiti), koje bi trebalo da redefinišu zamenika nekadašnjeg Legacyja i politiku proizvođača na evropskom tlu, jer u startu Levorg je razvijen isključivo za japansko tržište, gde je odmah postigao veliki komercijalni uspeh. Vrlo brzo i ostala tržišta su pokazala interesovanje za njega, što se pre svega odnosi na SAD, ali i Evropu, posebno jer se proizvodnja modela Legacy, nakon pet generacija, ubrzo zaustavila.

Levorg je dakle legitimni naslednik istog, koji, na starom kontinentu, nije ispunio očekivanja. Uglavnom zbog svog pomalo "nesrećnog", da ne kažem nekarakternog izgleda, što je Levorg u dobroj meri ispravio. Bez da ću mu spevati ode, dozvolite mi da vam ga opišem, uzevši u obzir da ga sigurno nećete viđati svaki dan na ulici. Kao prvo, Levorg je kraći od Legacyja SW za bezmalo 10 cm (4,69 m), tako da sada ulazi u direktnu konkurenciju sa BMW-om Serije 3 Touring (4,62 m), odnosno Volvoom V60 (4,63 m). Dobro ste primetili, uporedio sam ga sa karavanima, iz prostog razloga jer je ponuđen samo u ovom obliku karoserije. Na estetskom planu, sačuvao je sve sportske atribute proizvođača sa sedam zvezdica, uspešno ih ukrstivši sa elegantnim formama.

rasne forme,
praktični aspekt,
efikasna integralna transmisija,
dinamički kvaliteti,
kvalitet enterijera

spor automatski CVT menjač,
bez dizel motora,
zvuk motora,
potrošnja

Spreda gledano, Levorg deluje izrazito agresivno, sa ogromnom maskom grila i otvorom na haubi, radi što boljeg snabdevanja turbo kompresora vazduhom. Ovde nema greške, sigurno je da će se dopasti svim fanovima brenda. Možda je najdelikatniji profil, sa snažno padajućom linijom krova. Jeste da su "ramena" visoko podignuta, kako bi imao što bolji "gard", no nekako mi nelogično izgleda da se hromirana lajsna na donjem delu prozora ne nastavlja i na zadnje staklo. Stražnjica isto tako deluje dinamično, kako zahvaljujući povećem spojleru pri vrhu petih vrata, tako i duploj izduvnoj grani i naduvanim "krilima" pozadi. Sve je upotpunjeno "suknjicom" na pragovima, bez da su zaboravljeni elegantni aluminijumski naplaci od 18 cola. Sve u svemu znatno ubedljivije od bivšeg Legacy, tako da se na ovom polju može ravnopravno nadmetati sa nadarenim evropskim predstavnicima. Levorg nas zaista podseća na slavne dane Impreze GT Turbo, toliko drage svim subaristima.

Progres u svakom pogledu
Godinama, jednom Subaruu mogli smo prebaciti dve stvari; enterijer, ruku na srce predviđen da podnese nuklearni udar, ali nedovoljno prestižan i slabo opremljen najnovijim elektronskim pomagalima, kao i kvalitet plastike. Drugim rečima, pragmatični Japanci dugo su davali prednost tehnološkim dostignućima nad dizajnom, zanemarivši tako prefinjene evropske ukuse. Ovoga puta, iako im Levorg i nije bio namenjen, prijatno su ih iznenadili, računajući i moju malenkost. Vauuuu, uzviknuh glasno po otvaranju vrata, zaista ne očekujući od jednog "suba" toliki nivo rafiniranosti.

     
 

Lepa i nadasve udobna kožna sedišta, sa rupicama na sedalnom delu i naslonu, prošivena su debelim plavim koncem, koji zapažamo svugde po unutrašnjosti. Još je atraktivniji upravljač, idealnog prečnika, sa obručem debljine dečije ruke. Iako je sam dizajn prilično klasičan, ne mogu a da ne istaknem progres koji je postignut po pitanju kvaliteta i završne obrade. Mekana plastika ovde je zastupljena u izobilju, do te mere da tvrde nema dokle god pogled može da dohvati.

Dozu egzotičnosti daje omanji ekran na gornjem delu centralne konzole, gde se mogu dobiti podaci u vezi sa potrošnjom, pogonom, pritiskom turbo punjača, temperaturom ulja... E sad, da bi se izabrao željeni, mora se dobro ispružiti i poslužiti tasterom pored prekidača "warning", odmah ispod ekrana. Još gore, dok nisam ukapirao kako da resetujem podatke o potrošnji, prošlo je pola dana, iz prostog razloga jer se to radi onim tipičnim tankim "pimpekom" na komandnoj tabli, kao u automobilima iz 90-ih godina. Dakle ruka se mora provući kroz upravljač, iako na njemu postoji, ni manje ni više do 23 različita tastera i komande. Verujete mi na reč, ni jedna nije suvišna, jer Levorg poseduje sva najnovija tehnološka dostignuća na polju aktivne sigurnosti, kao što je "inteligentni" tempomat, sposoban da održava zadatu distancu sa vozilom ispred, koči i ubrzava. Sve ovo zahteva pregršt dumića, smeštenih sa desne strane upravljača, dok su sa leve uglavnom audio komande.

Kad smo kod njih, recimo da Levorg poseduje CD čitač (sve ređi slučaj), ali da je kvalitet zvuka ispod proseka. Ima još nekoliko primera razbacanih komandi bez preterano mnogo smisla, na plafonu su recimo prekidači za neutralisanje dva sigurnosna sistema (aktivni su uvek po startovanju motora); protiv kolizije sa vozilom ispred i za održavanje budnosti na autoputu (ostaje u svojoj traci). Hoću da kažem da se na Levorg mora malo adaptirati, što se nikako ne odnosi na poziciju za upravljačem. Ova je savršena, barem dok su dimenzije vozača standardne, recimo između 1,7 i 1,9 m.

Električni krov, inače skromnih dimenzija (serijska oprema), o kojem je u prethodnim testovima vođena silna rasprava, nema većeg uticaja na prostor za glavu, iako je Levrog visok jedva 1,5 m. To znači da je sedište smešteno nisko, kao uostalom i samo vozilo (klirens iznosi samo 13,5 cm). Pogled vozača prirodno pada na instrument "ledeno" plave boje, u tonu sa spomenutim koncem. Zapravo instrument tabla je tipa "black panel", sve dok se ne pritisne na veliko dugme START, ništa se ne vidi. O centralnom kolor ekranu od 7 inča, uokvirenom u elegantnu pijano crnu plastiku, neću razglabati, iz prostog razloga jer se uklapa u standarde, kao ni velikim i praktičnim točkicima za regulaciju klima uređaja. Slično je i sa boksovima za odlaganje sitnica, s tim da bi pregradak isped suvozača mogao biti veći.

     
 

Pređimo zato na zadnju klupu, koja je, zbog izraženog centralnog tunela za transmisiju, uglavnom predviđena za dve osobe. Ko se uklapa u gore navedene standarde (od 1,7 do 1,9 m), na njoj će se osećati komotno. Prostor za kolena nije ništa lošiji nego li kod spomenutih konkurenata, kao ni za glave, dobrim delo zahvaljujući velikom nagibu naslona. Subaru navodi da je u poređenju sa Legacyjem povećan za 2 cm, dok je pristup olakšan vratima koja se otvaraju pod gotovo pravim uglom. Čak se i prozori kompletno spuštaju, što se danas sve ređe sreće. Uostalom, Levorg je zamišljen kao familijarni karavan, gde su pozadi u principu deca. Upravo iz tog razloga prtljažnik poseduje veoma dobrih 520 litara, plus veliki boks u dnu, uz nizak utovarni prag i širok ulazni otvor. Nasloni se obaraju povlačenjem ručica na bokovima, kada se dobija potuno ravna površina i korisni utovarni prostor od 1.446 litara.

Jedan, ali vredan
Iako već više godina Subaru ugrađuje odlični dizel bokser 2.0d u pojedine modele, benzinci za proizvodača ostaju prioritet. Levorg tako ne može da računa na "mazut", ali s druge strane, specijalno za njega razvijen je novi 1.6 Turbo, snažniji od 2.0i koji se ugrađivao u Legacy. Razvija respektabilnih 170 ks i obrtni moment od 250 Nm, između 1.800 i 4.800 o/min. Podrazumeva se da poseduje istu famoznu arhitekturu, sa cilindrima pod uglom 180°, što ujedno doprinosi niskom težištu vozila.

Lepa i nadasve udobna kožna sedišta, sa rupicama na sedalnom delu i naslonu, prošivena su debelim plavim koncem, koji zapažamo svugde po unutrašnjosti

Znači dovoljno snage za normalnu upotrebu, ne i sportsku vožnju. Za to postoje najmanje dva razloga, prvi je težina (od 1.530 kg, bez goriva i vozača), a drugi automatski menjač Lineartronic, sa šest programiranih prenosa. U principu radi se o CVT menjaču (Continuously Variable Transmission), kakve često srećemo kod japanskim proizvođača, poput Honde i Toyote. Šta dakle tu ne valja? Uhhhh, osećam da ću se zapetljati, no ipak ću pokušati biti što jasniji.

Za početak, treba reći da je ubedljivo bolji od onih koje upotrebljavaju konkurenti, ali da i dalje ne može da se nadmeće sa jednim dobrom menjačkom kutijom sa duplom spojnicom. Dokle god se Levorg vozi umereno dinamično, nema problema, sve se odvija bez imalo cimanja, uz prihvatljivo dobra ubrzanja. Problem nastaje kada se iz motora želi izvući i poslednja konjska snaga, dakle na otvorenom putu i pri punom opterećenju vozila. U tom slučaju, ima se utisak da se motor vrti u prazno, odnosno količina buke koju oslobađa, i broj obrtaja, ne odgovaraju očekivanim ubrzanjima. Da se razumemo, nisu ona toliko loša (9 sekundi do 100 km/h), ali bi sa nekim drugim tipom menjača sigurno bila bolja.

     
 

U svakom slučaju, kada se želi temperametno voziti (primećujete da ne upotrebljavam izraz sportski), treba se posegnuti za ručicama pored upravljača, i izabrati mod sport. Tada, turbo duva snažnije (Subaru navodi 30% bolji odziv na gas), a ukoliko je ručica menjača ostala u poziciji D, prenosi se obavljaju pri višim obrtajima. Još bolje, kako bi se sigurno preticalo u delikatnim situacijama, mudrije je držati ga u visokom režimu rada, kako bi se skratilo vreme "za razmišljanje". Nema problema, ovaj motor voli da se zavrti i nije preterano bučan, ali zvuk koji oslobađa nije nimalo sportski. Uporedio bih ga sa mašinom za pranje veša u fazi ceđenja (nije šala), pre svega zbog zujanja koje prouzrukuje turbina.

Zaključak, CVT menjačka kutija daleko je talentovanija u braku sa dizel motorom i većim obrtnim momentom. Ovako, kada se pritisne gas do daske, motor se odmah zavrti na nekih 5.000 obrtaja, ali dok ne počne da ubrzava, odnosno dok ne prebaci u nekoliko stepena niži prenos, prođe par sekundi. Levorg očigledno nije Impreza GT Turbo, već samo polivalentni familijarni karavan! Iz tog ugla gledano, odsustvo vibracija je dobrodošlo, no i to na neki način narušava reputaciju jednog Subarua. Pri konstatnoj brzini od 90 km/h, gotovo je nečujan (samo 1.600 o/min), pa čak i pri 130 km/h, kada obrtomer pokazuje nepunih 2.500 o/min.

Nasloni se obaraju povlačenjem ručica na bokovima, kada se dobija potuno ravna površina i korisni utovarni prostor od 1.446 litara

Ponašanje za primer
Poslednjeg dana test vožnje, umesto da ga vratim u predstavništvo Subaru France, nadomak Pariza, produžio sam još stotinak kilometara, kako bi se još jednom uverio u perfomanse i voznu dinamiku. Razlog, susnežica i klizav asfalt, za razliku od nekoliko sunčanih dana sa početka testa. Rezultat je impresivan, bez obzira na stanje podloge, pri polasku iz mesta sa punim gasom, nikada ne dolazi do proklizavanja točkova i rasipanja snage.

Kao i ostali modeli proizvođača, i Levorg može da računa na integralnu transmisiju Symmetrical AWD, koja po potrebi prebacuje obrtni moment na točove koji imaju bolji kontakt sa tlom. Ništa se ne može prebaciti ni krutoj šasiji, kao ni ogibljenju, predviđenom za znatno jače agregate.

     
 

Jednim pogledom

Karoserija

Udobnost

Izgled

4,3

Napred

4,1

Funkcionalnost

4,4

Pozadi

3,9

Kvalitet izrade

4,4

Ukupno:

4,00

Ukupno

4,36

Ponašanje u vožnji

Enterijer

Vozne osobine

4,4

Funkcionalnost

4,2

Performanse

3,7

Dizajn

4,2

Kočnice

3,9

Ponuda prostora

4,0

Ukupno:

4,00

Kvalitet materijala

4,5

Motor

3,8

Završna obrada

4,4

Menjač

3,6

Ukupno:

4,26

Cena

4,1

Prosečna ocena: 4,018

U vezi sa njim mala anegdota (ogibljenjem), nakon što sam se sa suprugom parkirao ispred čuvenog magazina Ikea, pored nas se zaustavio jedan Subaru BRZ. Bonjour, reče izvesni Monsier Goergen, i upita me za mišljenje, posebno insistirajući na ogibljenju i amortizerima. Malo kasnije, saznao sam da je jedan od odgovornih inženjera zaduženih za ovu oblast u firmi BWI Group, i da je prilikom test vožnje Levorga imao određenih nedoumica. Naime, kompanija se bavi razvojem ogibljenja za mnoge brendove, pa su tako sarađivali i sa Subaruom.

U želji da nešto naučim od jednog ovakvog specijaliste, ustupio sam mu upravljač, te smo potom, brzinom znatno većom od uobičajne, "preleteli" preko svih "ležećih policajaca" u industrijskoj zoni Paris Nord 2, nadomak aeodroma Charles de Gaulle. Po meni, iako tvrdo trimovan, Levorg dobro apsorbuje udarce, no u kontra pravcu amortizeri se previše brzo "opuste", što po lošem putu može da prouzrukuje lako poskakivanje vozila. Međutim, moj poznanik skrenuo mi je pažnju da prilikom jačeg vertikalnog udarca, klipovi amortizera udaraju "do koske", što se po njemu ne bi smelo dogoditi!? Moguće, ali moja čula na ovom polju nisu toliko razvijena, za razliku od onih vezanih za upravljanje. Precizno, sa dobro odmerenom asistencijom i već spomenutim upravljačem, pruža ogromno zadovoljstvo po krivudavim putevima.

Kao i ostali modeli proizvođača, i Levorg može da računa na integralnu transmisiju Symmetrical AWD, koja po potrebi prebacuje obrtni moment na točove koji imaju bolji kontakt sa tlom
Od obećanih 7,1 l ostade samo mrtvo slovo na papiru, naš prosek iznosio je dobrih desetak litara

Dužnu pažnju posvećujem i kočnicama, efikasnim, ali ne preterano izdržljivim nakon više snažnih uzastopnih kočenja. Jos jedan dokaz da je Levorg znatno manje sportski orjentisan,nego što bi se to reklo na prvi pogled. Akcenat je pre svega na opštoj sigurnosti, pa zatim udobnosti i praktičnosti, i tek na kraju ekonomičnosti. Eh, da mu je u grudima ono dvolitarsko dizel srce, gde bi mu bio kraj! Ovako, potencijalni kupci moraće da se pomire sa činjenicom da njhov "sub" pije k’o veliki. Od obećanih 7,1 l ostade samo mrtvo slovo na papiru, naš prosek iznosio je dobrih desetak litara, i to pod uslovom da se vozi domaćinski. Po preuzimanju vozila, na putnom računaru ostao je zabeležen prosek od 9,4 l, nakon više od 2.000 pređenih kilometara. Ne znam ko ga je vozio pre mene, ali očigledno se nije zamarao gradskom vožnjom, gde Levorg ne silazi ispod 14-15 l. Ruku na srce, spoljašnja temperatura bila je u debelom minusu, a gradske gužve apsolutno nehumane. Konretno, za odlazak i povratak od kuće do posla gospođe Rajkovic, u srcu Pariza, gotovo svaki put trebalo mi je oko 1h30, za samo 18 pređenih kilometara. Uz to, Stop&Start sistem se zbog velikih opterećenja i niskih temperatura retko aktivirao. Na otvorenom putu računajte na 7,5-8 litara, a autoputu, sa tempomatom podešenim na 130 km/h, 8,3 litre. Uostalom šta se moglo očekivati od jednog karavana ovakve težine i snage, sa integralnim pogonom i automatskim menjačem?

Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium Navi Sport

Motor: benzinski, 4 cilindra + turbo
Zapremina: 1.600 cm3
Snaga: 170 ks, između 4.800 i 5.600 o/min
Obrtni moment: 250 Nm između 1.800 i 4.800 o/min
Menjač: automatski CVT sa 6 programiranih prenosa
Međuosovinsko rastojanje 2.650 mm
Pogon: integralni na sve točkove, centralni diferencijal
Dimenzije: 4.690 x 1.780 x 1.490 mm
Zapremina prtljažnika od 521 do 1.446 l
Pneumatici: 225/45 R18
Masa: 1.531 kg
Rezervoar za gorivo: 65 l
Ubrzanje 0-100 km/h 9 sekundi
Maksimalna brzina 210 km/h
Prosečna potrošnja na testu 10,7 l
Nivo izduvnih gasova 164 g/CO2
Cena u Srbiji od 29.490 evra

Da li je Subaru Levorg suviše egzotičan za tržište poput srpskog? Twituj ovo!

A čemu se tek možemo nadati po pitanju cene, posebno ukoliko se zna da je, barem u Francuskoj, ponuđen samo jedan, i to najviši završni nivo? Okruglo 40.000 evra, s tim da ne postoji ni jedna opcija! Uz to, zbog prevelike količine štetnih izduvnih gasova, podleže tzv. "malusu" (kazni) od 2.200 evra, no predstavništva Subarua u Francuskoj ovo dotiraju isto tolikim popustom. Za domaće tržište, ukoliko je suditi po podacima koje sam pronašao na ovlašćenom sajtu, predviđena su čak četiri završna nivoa; Trendy, Comfort Sport, Premium Sport i Premium Navi Sport, sa cenom između 29.490 i 35.490 evra. Hajde da vas ne zamaram šta svaki pojedinačno nudi, ukoliko ste zaista zainteresovani, sve lepo piše na...., engleskom jeziku!? Pitam se ima li uvoznik zaista toliko pozitivno mišljenje o poznavanju stranog jezika domaćih kupaca, ili jednostavno sumnja da će biti zainteresovanih, pa k’o veli što da se mučim i prevodim?

Bilo kako bilo, Levorg je jedna čudna vrsta, retka i egzotična. Teško ga je uporediti sa sličnom ponudom, jer se jednostavno ne uklapa u postojeće standarde. Onako iz glave, ukoliko me pamćenje još uvek dobro služi, Audi A4 Avant ne postoji sa integralnim pogonom, dok je Allroad u ponudi samo sa 2.0 TFSI/252 ks (dizele ne računam) i košta barem 50.000 evra. Kod Volvoa, benzinski karavan V60 isto tako nema AWD, dok je Cross Country isključivo pogonjen dizelom. Slično je i za Mazdom 6 karavan, AWD je u sprezi samo sa dizelom 2.2 od 175 ks, dok benzinci 2.0/165 i 2.5/192 ks imaju prednju vuču. Što se tiče nemačkog BMW-a, Serija 3 Touring postoji u verziji xDrive 330i (2.0/252 ks) i 340i (3.0/326 ks), ali sa znatno višom cenom od preko 50.000 evra. Tako gledano, ispada da je jedini konkurent Mercedes C200 Break 4Matic od 182 ks, po ceni od nekih 40.000 evra. No da bi se dostigao nivo opreme koju nudi ovaj Subaru, kupac mora da se "ispružiti" za još najmanje 10.000 evra opcija, tako da na kraju Levorg uopšte nije "mouvez affaire" (loša afera), kako to vole da kažu Francuzi.

Tekst i slike: Perica Rajković
10634
Postavljeno: 30.01.2017

Arhiva: Testovi

Rubrika: Uporedni testovi
Postavljeno: 08.11.2018

Peugeot Partner i Citroen Berlingo VU

Preko dve decenije Peugeot Partner i Citroen Berlingo lideri su u kategoriji lakih dostavnih vozila. Nova generacija donosi brojna poboljšanja i inovacije, što joj je odmah donelo titulu "Van of the year" za 2019. godinu


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 30.10.2018

Renault Captur 1.3 TCe/150 EDC

Nakon Renaulta Scenic, Megana i izvesnog Mercedesa Classe A, red je na Capturu da usvoji novi 1.3 TCe, ovoga puta u verziji od 150 KS. Sportski mini SUV ili običan "naduvenko", proverili smo tokom sedmodnevnog druženja


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 24.10.2018

Peugeot 508 GT 2.0 BlueHDi/180

Da li je sa novim 508 Peugeot najavio kraj limuzinama u D segmentu? Ukoliko je suditi po nasledniku jeste, njegov stil koketira sa kupeima tipa Audi A5 Sportback i BMW Serie 4 Gran Coupe


Ford Ka+ Active 1.5 TDCI/95

22.10.2018

Opel Grandland X 1.2 Turbo/130 Ultimate Tekst sa video prilogom!

20.10.2018

VW Touareg III 3.0 V6 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

12.10.2018

Renault Megane 1.3 Tce/140 Intense

10.10.2018

Citroen Berligo 3 1.5 BlueHDi/130 XTR Tekst sa video prilogom!

05.10.2018

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi/130 Automatic

01.10.2018

Dacia Duster Confort 1.2 TCe/125 4x4

17.08.2018

Ford EcoSport 1.5 TDCI/100 Titanium

01.08.2018

Mazda MX-5 RF

29.07.2018

Renault Megane RS

14.07.2018

Citroen Berlingo

07.07.2018

Kia Stinger 2.2 CRDi 4x2 GT-Line automatic

29.06.2018

Peugeot 508 2.0 BlueHDi/180 EAT6 GT-Line

26.06.2018

Mitsubishi L200 2.2 DI-I Insyle 4WD A/T

21.06.2018

Lada Vesta 1.6 16V Tekst sa video prilogom!

16.06.2018

Volvo XC40 D4 AWD Tekst sa video prilogom!

07.06.2018

Fiat Tipo SW 1.4 T/120 TNG

05.06.2018

Renault Scenic 1.3 Tce/160 Bose Energy

29.05.2018

AUDI A6 – 50TDI V6 quattro Tiptronic Tekst sa video prilogom!

18.05.2018

Opel Crossland X 1.6 D/120 Innovation

16.05.2018

Peugeot 308 1.2 Puretech 130 EAT8 i BMW Serie 1 118i/136 automatik

05.05.2018

Alfa Romeo Stelvio Super 2.2 JTDm 210 Q4

19.04.2018

Jaguar E-Pace First Edition S 2.0 180 Tekst sa video prilogom!

12.04.2018

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5/163 2WD

07.04.2018

Toyota Land Cruiser 2.8 D-4-D Tekst sa video prilogom!

31.03.2018

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 140 ST- Line

28.03.2018

DS7 Crossback 2.0 BlueHDi Perfomance Line +

22.03.2018

Kia Soul EV

15.03.2018

Audi A8 50 TDI quattro Tekst sa video prilogom!

07.03.2018

Jeep Compass 1.6 Multijet/120 4x2 Limited

27.02.2018

Citroen C4 Cactus 1.2 PureTech

23.02.2018

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x2 Prestige

17.02.2018

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

14.02.2018

Opel Grandland X 1.6D Ultimate

06.02.2018

Hyundai KONA 1.6 T Tekst sa video prilogom!

02.02.2018

Renault Scenic 1.5 dCi Hybrid Assist Zen

29.01.2018

Dacia Duster 1.5 dCi 110 4x4 Tekst sa video prilogom!

24.01.2018

Opel Insignia Sports Tourer OPC Line 2.0 CDTI/170

17.01.2018

BMW 630d GT Tekst sa video prilogom!

10.01.2018

Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi/120 Shine

03.01.2018

Suzuki Swift 1,2 Dualjet Tekst sa video prilogom!

29.12.2017

Ford Fiesta 1.5 TDCi protiv VW Polo 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

27.12.2017

Renault Alaskan 2.3 dCi/190 Intens automatic

11.12.2017

Dacia Logan MCV Stepway 1.5 dCi/90

05.12.2017

Volvo XC60 D5 AWD Tekst sa video prilogom!

29.11.2017

Ford Fiesta 1.5 TDi/120 Titanium

26.11.2017

Jaguar F-Type 3.0 V6 Cabrio Tekst sa video prilogom!

21.11.2017

Kia Picanto 1.0

18.11.2017

Mitsubishi ASX 1.6 Intense 2WD Tekst sa video prilogom!

15.11.2017

Suzuki Ignis 1.2 AllGrip (4WD) Tekst sa video prilogom!

09.11.2017

Kia Stonic 1.6 CRDi/110

07.11.2017

VW Arteon 2.0 TDI Elegance Tekst sa video prilogom!

02.11.2017

Peugeot 308 1.5 BlueHDi/130 GT-Line

31.10.2017

BMW X3 M40i Tekst sa video prilogom!

27.10.2017

Infiniti Q60 Tekst sa video prilogom!

21.10.2017

Citroen C3 Aircross

19.10.2017

Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo /165 Innovation

13.10.2017

Renault Megane GT TCe 205 EDC Tekst sa video prilogom!

10.10.2017

Hyundai i30 1,4 T-GDI Tekst sa video prilogom!

05.10.2017

Opel Crossland X Innovation 1.2 Turbo/110 Automatic

27.09.2017

Seat Ibiza 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

22.09.2017

Renault Koleos 2.0 dCi/175 4WD CVT Intens

19.09.2017

Mazda 2 G90 Takumi Tekst sa video prilogom!

15.09.2017

BMW i8 Tekst sa video prilogom!

13.09.2017

Range Rover Velar V6 3.0 D300 Tekst sa video prilogom!

07.09.2017

Citroen C3 1.6 BlueHDi/75 Feel

05.09.2017

Dacia Duster 1.5 dCi 110 Laureate Tekst sa video prilogom!

30.08.2017

Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

26.08.2017

Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 Highline 4Motion Tekst sa video prilogom!

22.08.2017

Smart Cabrio Electric Drive Tekst sa video prilogom!

19.08.2017

BMW i3 (94 Ah) Tekst sa video prilogom!

18.08.2017

Renault Captur 1.5 dCi/110 Initiale Paris

11.08.2017

Volkswagen Golf 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

04.08.2017

Peugeot 5008 2.0 BlueHDi/150 Allure

01.08.2017

Volvo V90 Cross Country D5 Tekst sa video prilogom!

27.07.2017

Nissan Micra 1.5 dCi/90

24.07.2017

Mercedes-Benz E 220 d 4Matic All Terrain Tekst sa video prilogom!

20.07.2017

Renault Kadjar 1.6 TCe/165 Extended Grip

17.07.2017

Ford EDGE 2.0 TDCi/180 Tekst sa video prilogom!

14.07.2017

Kia Rio 1.2/84 KS

10.07.2017

Land Rover Discovery 5 Tekst sa video prilogom!

03.07.2017

Kia Optima 1.7 CRDi EX Business DCT

26.06.2017

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Tekst sa video prilogom!

19.06.2017

Peugeot 308 Tekst sa video prilogom!

17.06.2017

Subaru Outback 2.0D Lineartronic Exclusive Sport

12.06.2017

VW E-Golf Tekst sa video prilogom!

05.06.2017

Citroen SpaceTourer 2.0 BlueHDi/150 Bussines Lounge

02.06.2017

Hyundai Ioniq 1,6 GDI Hybrid Tekst sa video prilogom!

29.05.2017

Alfa Giulietta 1.6 JTDm/120 TCT

22.05.2017

Dacia Sandero 1.0 SCe 75 Autentic Tekst sa video prilogom!

15.05.2017

Volkswagen Up 1.0 MPI Tekst sa video prilogom!

09.05.2017

Peugeot 5008 1.6 THP/165 EAT6 GT-Line

01.05.2017

Renault Zoe Z.E. 40 Edition One

24.04.2017

Mazda6 CD175 AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

19.04.2017

Ford Kuga ST-Line 2.0 TDCi/150 4WD PowerShift

10.04.2017

Opel Zafira 2.0 CDTI/170 EcoFlex

03.04.2017

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm/180 Sport

27.03.2017

BMW 520d Luxury Line Tekst sa video prilogom!

20.03.2017

Renault Twingo GT

14.03.2017

Audi Q5 2.0 TDI Quattro Stronic Tekst sa video prilogom!

02.03.2017

Renault Grand Scenic 1.5 dCi/110 Intens

23.02.2017

Ford Ka+ 1.2 Ti-VCT 85 KS Ultimate

20.02.2017

Toyota Corolla 1.6 Valvematic Sol

18.02.2017

Kia Niro

13.02.2017

Audi Q2 Sport 1.4 TFSI Tekst sa video prilogom!

10.02.2017

Opel Mokka X 1.6 CDTi/110

07.02.2017

Land Rover Discovery Sport 2.0 HSE TD4 Tekst sa video prilogom!

04.02.2017

Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium Navi Sport

30.01.2017

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Elegance Tekst sa video prilogom!

27.01.2017

Citroen C3 1.2 PureTech/82 Feel

23.01.2017

Peugeot 3008 2.0 HDi Allure Tekst sa video prilogom!

19.01.2017

Bimota DB9 Brivido Tekst sa video prilogom!

16.01.2017

Toyota C-HR 1.2 C-ULT

09.01.2017

Chrysler Pacifica LX

05.01.2017

Fiat Spider 124 1.4 MultiAir

02.01.2017

Nissan Navara DC 2.3 dCi 190 Tekst sa video prilogom!

29.12.2016

Ford Edge 2.0 TDCI/210 Sport

26.12.2016

Kia Sportage 2.0 CRDI/136 4x4

23.12.2016

Ford Mustang 2.3 EcoBoost S Tekst sa video prilogom!

20.12.2016

Fiat Panda Cross 1.3 Multijet/80 4x4

16.12.2016

Mazda CX-5 CD150 TAKUMI

12.12.2016

Peugeot 3008 2.0 BlueHDi/150 GT Line Tekst sa video prilogom!

09.12.2016

BMW 730d xDrive (Long) Tekst sa video prilogom!

05.12.2016

Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Elegance Tekst sa video prilogom!

28.11.2016

Renault Scenic 4 1,6 dCi/130

25.11.2016

TOYOTA Hilux Double Cab 2.4 D-4D Tekst sa video prilogom!

21.11.2016

Renault Kadjar Iconic Energy dCi 130 4WD

18.11.2016

Audi Q3 2.0 TDi Quattro S-tronic/S-line Tekst sa video prilogom!

14.11.2016

Fiat Tipo 1.4 T-Jet/120 Lounge

10.11.2016

Opel Astra 1,6 CDTI Tekst sa video prilogom!

07.11.2016

Citroen C3 1.2 PureTech 82 & 110 KS

03.11.2016

JAGUAR F-PACE R-SPORT 3.0d 300 AWD Tekst sa video prilogom!

31.10.2016

Mercedes-Benz G 500 4x4² Tekst sa video prilogom!

26.10.2016

Peugeot 208 1.2 PureTech/110 Allure

20.10.2016

Opel ADAM Jam 1.2

13.10.2016

Renault Clio 1.5 dCi/110

10.10.2016

2017 Cadillac XTS 3.6

06.10.2016

Renault Megane Estate 1.6 GT

28.09.2016

Citroen C4 Picasso 2.0 BlueHDi/150 Exclusive

21.09.2016

KIA Sportage 1.6 GDi EX Fresh

06.09.2016

Suzuki Vitara 1.6 VVT Elegance 4WD

01.09.2016

Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTi/110 Innovation

24.08.2016

Audi A6 2.0 TDI Quattro S Tronic S-Line

22.08.2016

Peugeot 2008 1.2 Pure Tech/110 i 1.6 BlueHDi/120

18.08.2016

Renault Clio Dynamique Energy TCe 90 Stop/Start GT Line

16.08.2016

BMW C650 Sport

08.08.2016

Citroen E-Mehari

04.08.2016

Peugeot 308 SW 1.2 Pure Tech/130 i 1.6 BlueHDi/120 GT-Line

28.07.2016

Fiat Tipo 1.3 MJTD Opening Edition Plus

23.07.2016

Mazda3 Sport G120 TAKUMI

12.07.2016

DS3 1.6 BlueHDi/120 Sport Chic

07.07.2016

Renault Talisman Grandtour 1.6 dCi/130 EDC

30.06.2016

Subaru BRZ

21.06.2016

Nissan Qashqai 1.2 DIG-T 2wd X-TRONIC 360 Plus

13.06.2016

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost/125 i 1.5 TDCI/95

07.06.2016

Kia cee’d 1.0 T-GDI/120 GT Line

28.05.2016

Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe Easy-R

26.05.2016

Mazda MX-5

18.05.2016

Ford S-Max 2.0 TDCi/180 4WD PowerShift Titanium

13.05.2016

Peugeot Partner Tepee Outdoor 1,6 BlueHDi/120

03.05.2016

Jeep Cherokee 2.2 MultiJet 185 Limited

27.04.2016

Mazda CX-5 2.2 D/150 Dynamique

20.04.2016

Opel Astra 1.6 CDTi136 Dynamic

14.04.2016

Kia Venga 1.6 CRDi/125 Premium

05.04.2016

MINI Cooper S JOHN COOPER WORKS

29.03.2016

Renault Espace 1.6 dCi 130 Life

23.03.2016

Fiesta Red & Black Edition 1.0 EcoBoost/140 ks i ST 1.6/182 ks

15.03.2016

Opel Karl 1.0 Cosmo

10.03.2016

Fiat 500X 1.6 MJT/120 vs. 1.4 MultiAir/140 DCT

05.03.2016

Fiat Tipo 1.6 Multijet Tekst sa video prilogom!

01.03.2016

Peugeot 308 1.6 GTi/270

26.02.2016

DS4 Crossback BlueHDi/180 EAT6 i DS4 2.0 BlueHDi/150

19.02.2016

Kia Picanto Sport 1.25 MPI

16.02.2016

Ford C-Max 1.5 TDCi/120 Titanium

10.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens Tekst sa video prilogom!

02.02.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

25.01.2016

Nissan X-Trail 1.6 4WD Tekna

22.01.2016

Dacia Logan MCV 1.5 dCi Life Plus Tekst sa video prilogom!

19.01.2016

Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD Tekst sa video prilogom!

15.01.2016

Kia Sorento 3 2.2 CRDi Automatic EX Exclusive

14.01.2016

Opel Astra 1.4 T/125 Innovation Stop&Start

05.01.2016

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

29.12.2015

Renault Twingo 0.9/90 EDC

21.12.2015

Dacia Duster URBAN Explorer 1.5 dCi 110 4x4 S&S

16.12.2015

Jeep Renegade 2.0 Multijet/140 4WD Automatic Limited

08.12.2015

Opel Adam Rocks

02.12.2015

Honda HR-V 1.6 i-DTEC 2WD Tekst sa video prilogom!

23.11.2015

Fiat 500 1.2 Lounge

18.11.2015

Mazda CX-3 Skyactiv-1.5 D

11.11.2015

Citroen Berlingo XTR 1.6 BlueHDi/120

02.11.2015

MINI One Countryman Tekst sa video prilogom!

27.10.2015

Fiat 500X 1.4 MultiAir/140

22.10.2015

Peugeot 208 1.2 Pure Tech/110 Feline

07.10.2015

Kia Optima Hybrid

01.10.2015

Citroen C4 1.6 BlueHDi/120 Feel

30.09.2015

Renault Kadjar 1.5 dCi/110 EDC

25.09.2015

Renault Espace 1.6 dCi/160 EDC Initiale Paris

12.09.2015

Citroen DS5 1.6 THP/165

05.09.2015

Renault Captur 1.5 dCi/110

28.08.2015

Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution TOP

20.08.2015

Citroen C4 1.2 PureTech 110KS

13.08.2015

Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Peugeot 308 1.6/205 GT

24.07.2015

Peugeot 308 GT 2.0 BlueHDi

22.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Mazda2 SKYACTIV 1.5 G-115 Revolution Top Soul Red Tekst sa video prilogom!

03.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Mercedes-Benz V 250 BlueTEC AVANTGARDE Lang Tekst sa video prilogom!

15.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique vs. Smart Forfour Tekst sa video prilogom!

26.05.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

BMW X6 xDrive 30d Tekst sa video prilogom!

20.04.2015

Hyundai i20 1.4 CRDI/90

30.03.2015

Smart ForTwo 1.0 Tekst sa video prilogom!

24.03.2015

BMW Active Tourer 218d Tekst sa video prilogom!

02.03.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Volkswagen Passat 2.0 TDI BlueMotion Tekst sa video prilogom!

14.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Toyota Yaris 1.33 VVT-i Lounge Tekst sa video prilogom!

22.01.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Megane Coupe 1.2 TCe 130 Energy GT Line

03.01.2015

Chevrolet Tahoe 5.3 V8 LS

30.12.2014

Toyota Aygo 1.0 x-play + x-touch Tekst sa video prilogom!

27.12.2014

Jeep Grand Cherokee 3,0 MultiJet Summit Tekst sa video prilogom!

12.12.2014

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

JEEP Cherokee 2.0 MJTD Tekst sa video prilogom!

18.11.2014

Mercedes GLA 220 CDI 4Matic AMG Line Tekst sa video prilogom!

13.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Citroën C-Elysée 1.2 Vti Tekst sa video prilogom!

27.10.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi vs Renault Clio 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

22.10.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Opel Insignia Country Tourer 4x4

16.09.2014

Mercedes-Benz 220 CDI BlueTEC AMG Line Tekst sa video prilogom!

11.09.2014

Peugeot 308 1.6 BlueHDi

03.09.2014

Honda CRV 1.6 i-DTEC Comfort

25.08.2014

Jaguar XF Premium Luxury 2.2d Tekst sa video prilogom!

18.08.2014

Toyota Verso 1.6 D-4D Stella Tekst sa video prilogom!

13.08.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Premium Tekst sa video prilogom!

21.07.2014

Mazda 3 Sport 2.0i G165 / Mazda 3 Sport CD150

12.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Kia Cee’d 1.6 GDi / Kia Cee’d 1.6 CRDi

04.07.2014

BMW 220 d

27.06.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Nissan Qashqai 1.5 dCi/110 Acenta Tekst sa video prilogom!

12.06.2014

BMW 518d

02.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Toyota Auris Hybrid

14.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Mercedes-Benz ML 350 i BMW X5

03.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Mazda 3

26.04.2014

Nissan Micra

21.04.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

BMW X5 Xdrive 3.0 D

11.04.2014

Renault Megane 1.2 TCe GT Line 130 Energy

07.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

VW Golf vs Peugeot 308

26.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Honda CR-V 2.0 i-VTEC Black Edition

18.03.2014

Toyota Corolla

15.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Suzuki SX4 S-Cross

25.02.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi

19.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Sol

12.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Insignia 2.0 BiTurbo Tekst sa video prilogom!

06.02.2014

Nissan Qashqai 1.6 dCi

04.02.2014

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

31.01.2014

Honda Jazz 1,2 S i–VTEC Tekst sa video prilogom!

29.01.2014

Mazda6 2.0i Attraction

27.01.2014

Renault Grand Scenic 1,6 dCi Tekst sa video prilogom!

24.01.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

SsangYong Korando 2.0d 4x4 Style Tekst sa video prilogom!

16.01.2014

Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID Tekst sa video prilogom!

14.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat Panda 4x4

20.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC

09.12.2013

Hyundai ix35 2.0 CRDi GL Impression

06.12.2013

Nissan Juke Nismo

27.11.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Kia pro_cee’d Tekst sa video prilogom!

08.11.2013

Dacia Dokker Tekst sa video prilogom!

05.11.2013

Peugeot 2008 Tekst sa video prilogom!

01.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Tekst sa video prilogom!

25.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Honda Civic 1.8 Sport

15.10.2013

Mercedes E220 CDI

04.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Captur Tekst sa video prilogom!

27.09.2013

Opel Mokka Tekst sa video prilogom!

21.09.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

KIA cee’d Tekst sa video prilogom!

16.08.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

09.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Subaru XV Tekst sa video prilogom!

05.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Opel Adam

28.06.2013

Toyota RAV4, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe Tekst sa video prilogom!

21.06.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Audi A3 - BMW serija 1 - Mercedes-Benz A klase Tekst sa video prilogom!

24.05.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Hyundai Santa Fe

17.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Škoda Citigo

26.04.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Mercedes-Benz ML 250 BlueTec Tekst sa video prilogom!

12.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Honda CR-V Tekst sa video prilogom!

05.04.2013

Fiat 500 L

29.03.2013

Seat Mii

27.03.2013

Peugeot 301 Tekst sa video prilogom!

22.03.2013

Mercedes-Benz GL500

15.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Hyundai i20 Tekst sa video prilogom!

06.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Toyota Yaris Hybrid

01.02.2013

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

25.01.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Renault Clio Tekst sa video prilogom!

18.01.2013

Audi A3

16.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Renault Grand Scenic Tekst sa video prilogom!

28.12.2012

Volkswagen Golf VII

21.12.2012

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Alfa Romeo Giulietta

14.12.2012

Honda Civic Sedan

12.12.2012

Fiat Panda

07.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Mercedes A klasa i BMW Serija 1

16.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Renault Megane GT Line

23.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Toyota GT 86 Tekst sa video prilogom!

05.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Hyundai i30 Tekst sa video prilogom!

21.09.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Kia Rio Hatchback

03.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Toyota Hilux

31.07.2012

Tata Nano

18.07.2012

Kia Rio Sport Sedan

13.07.2012

Toyota Prius

10.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Honda Civic

29.06.2012

Renault Twizy

20.06.2012

BMW 320d Tekst sa video prilogom!

15.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Mini Cooper S Coupe vs Renault Twingo Gordini

25.05.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Opel Astra GTC Tekst sa video prilogom!

21.05.2012

Mercedes-Benz B klasa

11.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Toyota Avensis Tekst sa video prilogom!

04.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Fiat Punto Classic vs Dacia Sandero

30.03.2012

Ford Kuga vs Jeep Compass vs Toyota RAV4

26.03.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Range Rover Evoque

24.02.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Mercedes-Benz ML

17.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Toyota Yaris

31.01.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Renault Megane RS Trophy

20.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Hyundai i40

04.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Hyundai Elantra

21.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

KIA Rio

13.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

KIA Picanto

29.11.2011

Hyundai Veloster

18.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Jeep Grand Cherokee

08.11.2011

Infiniti FX English version

03.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Nissan Micra English version

03.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Suzuki Kizashi English version

01.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Mercedes C180 Coupe English version

15.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Hyundai ix35 vs KIA Sportage English version Tekst sa video prilogom!

08.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Hyundai ix20 English version

31.05.2011

Honda CR-V English version Tekst sa video prilogom!

27.05.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Audi A7 i Vlado Georgiev Tekst sa video prilogom!

10.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Automobili cene do 10.000 evra

02.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Volvo S60 English version Tekst sa video prilogom!

08.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Lexus IS 200d

11.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

VW Passat English version Tekst sa video prilogom!

26.02.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Mitsubishi ASX English version

18.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Chery Tengo English version

10.02.2011

Michelin zimski test

04.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Suzuki Swift vs Suzuki Swift English version

25.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Seat Ibiza ST English version

14.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Nissan Juke English version Tekst sa video prilogom!

06.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Audi RS5 vs BMW M3 English version

03.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

VW MultivanGP

14.12.2010

BMW 730d Tekst sa video prilogom!

13.12.2010

Audi A1 vs MINI Cooper English version

10.12.2010

Hyundai i30 English version Tekst sa video prilogom!

09.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

KIA Sorento

03.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Dacia Duster vs Chery Tiggo English version

26.11.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Nokian Z G2

11.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

VW Touareg English version Tekst sa video prilogom!

22.10.2010

Citroen DS3 / Peugeot RCZ / Renault Megane RS

12.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Honda CR-Z Tekst sa video prilogom!

05.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Mercedes E Cabriolet

28.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Nissan GT-R

10.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Toyota RAV4

27.08.2010

Alfa Romeo MiTo

24.08.2010

Fiat Punto Classic LPG

20.08.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Nokian Z G2

12.08.2010

Mazda 6

11.08.2010

Nissan 370Z

10.08.2010

Toyota Avensis

09.08.2010

Nissan Qashqai Tekst sa video prilogom!

05.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Chery Ego Tekst sa video prilogom!

30.07.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Renault Sport

20.07.2010

Toyota Auris

19.07.2010

Citroen C3 Tekst sa video prilogom!

16.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Jeep Cherokee

13.07.2010

Mazda MX-5

12.07.2010

KIA Soul

06.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Hyundai ix35 Tekst sa video prilogom!

28.06.2010

BMW 530d Tekst sa video prilogom!

25.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Audi S5 Coupe vs Audi S5 Cabrio

18.06.2010

KIA pro_cee’d

17.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Chevrolet Spark Tekst sa video prilogom!

15.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Audi Allroad

07.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

FIAT 500 Abarth

01.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Toyota iQ
III deo - Enterijer i oprema

24.05.2010

MTM Audi TT-RS

20.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

29.04.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Mazda CX-7

08.04.2010

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

03.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Opel Astra

30.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

FIAT Punto Classic Dynamic LPG 1.2
1. deo - uvod

05.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Toyota Land Cruiser 150 D-4D Tekst sa video prilogom!

22.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Mazda 3 i Kia Ceed

12.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Renault Megane Grandtour Tekst sa video prilogom!

09.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

BMW 320xd

01.02.2010

Audi A5 Sportback Tekst sa video prilogom!

29.01.2010

Honda Accord
4. deo - vozna dinamika
Tekst sa video prilogom!

28.01.2010

VW Golf GTD

22.01.2010

Hyundai i30 1,6 CRDi Tekst sa video prilogom!

20.01.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

11.01.2010

BMW Serija 5 GT Tekst sa video prilogom!

08.01.2010

Toyota IQ 1,0 VVT
2. deo - motor

31.12.2009

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Seat Exeo Tekst sa video prilogom!

29.12.2009

Dacia Sandero Stepway i Suzuki SX4

25.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Dodge Caliber SRT4 Tekst sa video prilogom!

14.12.2009

VW Golf GTI Tekst sa video prilogom!

11.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Dodge Journey

27.11.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Lexus RX vs BMW X5 vs Audi Q7

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Volkswagen Polo

09.11.2009

VW Passat CC

05.11.2009

Mazda 6 SW

04.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Toyota iQ
1. deo - uvod

30.10.2009

Porsche 911 GT3

29.10.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Honda Jazz

23.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Alfa Romeo MiTo vs Mini Cooper S

13.10.2009

Honda Accord
3. deo - enterijer i oprema

09.10.2009

Hyundai Sonata

07.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Toyota Urban Cruiser

06.10.2009

Porsche Panamera

05.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Mercedes-Benz E klasa

25.09.2009

Mazda 3

24.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Mini Clubman

22.09.2009

BMW Z4

17.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

VW Scirocco

07.09.2009

Audi A5 Cabriolet

04.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Audi TT RS

21.08.2009

Renault Thalia

19.08.2009

Toyota Avensis Wagon

17.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Hyundai Santa Fe

05.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Opel GT

20.07.2009

Seat Leon FR TDI

15.07.2009

Opel Astra GTC i Kia Procee'd

14.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Carlsson Smart

26.06.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Nissan Qashqai +2

18.06.2009

Miloš Pavlović & Toyota iQ

17.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Ford Fiesta

12.06.2009

Hyundai i20 i Opel Corsa

11.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Renault Laguna Coupe

08.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Kia Pro_cee'd
4. deo - oprema

02.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Mercedes C180 Kompressor i C220 CDI

26.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Hyundai iX55

19.05.2009

Ford Focus RS

18.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Škoda Superb

08.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Toyota Avensis vs Honda Accord vs Mazda 6

04.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Porsche Boxster S

17.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Alfa Romeo MiTo

14.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Hyundai i10 vs Kia Picanto

03.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Mercedes-Benz GLK

27.03.2009

Honda Accord
1. deo - uvod

25.03.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Lexus IS

20.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

VW Golf VI

16.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Jeep Wrangler vs Land Rover Defender

06.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Maserati Quattroporte S

02.03.2009

Automobilske navigacije

26.02.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Kia Procee'd
3. deo - servis i održavanje

13.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Porsche Cayman S

03.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Mercedes A160 CDI

22.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Ferrari California

09.01.2009

Shuanghuan sCEO 2,4 4WD

05.01.2009

Dacia Sandero 1,6 MPI

02.01.2009

Kolica za pijacu

31.12.2008

Audi Q5 2,0 TDI

30.12.2008

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Suzuki Splash 1,2 GS
3. deo - servis i održavanje

23.12.2008

Michelin Pilot Alpin 3

22.12.2008

Subaru Forester

18.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Maserati GranTurismo S

08.12.2008

Lexus RX400h

05.12.2008

VW Passat CC

04.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Seat Ibiza 1,6 16v

02.12.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
2. deo - vožnja

24.11.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Fiat 500, Hyundai i10 i Suzuki Splash

04.11.2008

Audi RS6, Audi Q7 V12 TDI

03.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Renault Twingo GT

27.10.2008

BMW X6 xDrive 35D

24.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Porsche 911 Carrera 4S

03.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Honda Accord 2,4 Executive

29.09.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
1. deo - uvod

16.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Isuzu D-Max Crew LS 3,0 td

26.08.2008

Peugeot 308 RCZ

21.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Suzuki Splash 1,2
1. deo - uvod

30.07.2008

BMW X5 3,0d i VW Touareg 3,0 V6 TDI

22.07.2008

Honda Legend 3,5 V6

14.07.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Nissan GT-R

07.07.2008

Citroen C5 2,7 V6 HDI Exclusive

04.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Opel Corsa OPC 1,6

09.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Mitsubishi Lancer Evolution

03.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Pneumatici

23.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

SsangYong Kyron 2,7 CDi

21.05.2008

VW Passat 2,0 TDI Highline

16.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
3. deo - zaključak

05.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Mazda 6 MZR 2,0

15.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Toyota Land Cruiser V8 D-4D Luxury

04.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Opel Astra Sedan 1,6

25.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Škoda Fabia 1,4 16v Elegance
2. deo - zaključak

18.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Mazda 2

05.03.2008

Audi A4 2,0 TDI

03.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Renault Laguna 2,0 dCi

27.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Opel Antara 2,0 CDTI

15.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Volkswagen Multivan 2,5 TDI

05.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Peugeot 308 1,6 HDi

29.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
2. deo - motor, menjač i donji prostor

23.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

BMW 530xd

17.01.2008

Audi A3 2,0 TDI Ambition

14.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Citroen C6 2,7 HDi i Citroen DS 21 "Ajkula"

24.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Porsche 911 GT3

18.12.2007

Nissan Tiida 1,8 Tekna

14.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Fiat 500 1,3 MultiJet 16v Sport

12.12.2007

Mercedes CLS 320 CDI

07.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Seat Altea Freetrack 2,0 TDi

05.12.2007

Opel Corsa 1,7 CDTI Cosmo
3. deo - zaključak

04.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Ferrari F430 Scuderia

23.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Toyota Auris 1,6

07.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

VW Caddy Combi 1,9 TDI

26.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi Cosmo
2. deo - donji postroj i pogon

19.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Honda Civic sedan 1,8 i-VTEC SE

10.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Škoda Fabia 1,4 MPI Confort
1. deo - uvod

04.10.2007

Gumpert Apollo

26.09.2007

Fiat Bravo 1,9 MJ 16v 150KS

21.09.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Dodge Nitro 2,8 CRD

12.09.2007

Ford Mondeo 2,0 TDCi Trend Plus

10.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Hyundai i30 1,4 Comfort

04.09.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi

29.08.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Alfa Romeo 159 V6 3,2 JTS Q4

22.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Toyota Corolla 1,6 VVT-i

07.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Honda CR-V 2,2 CTDi

20.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Hyundai Grandeur 2,2 CRDI

13.07.2007

Mercedes C280

11.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Mini Cooper S

03.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Toyota Hilux 3,0 D-4D i Mutsubishi L200 2,5 DI-D

08.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Isuzu D-Max Crew Cab LS 3,0

25.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Toyota Auris 1,4 D-4D

11.05.2007

Audi TT 3,2 Quattro

04.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Suzuki Swift 1,3 GS

28.04.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

SsangYong Rexton II Prestige Plus 2,7 XVT

24.04.2007

Jeep Wrangler i Jeep Willys

19.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Škoda Fabia II 1,4

16.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Peugeot 307 1,6

04.04.2007

Toyota Avensis 2,0 D-4D Luna

03.04.2007

VW Jetta 2,0 TDI Confortline

02.04.2007

Toyota Yaris 1,3
3. deo - zaključak

30.03.2007

Škoda Roomster 1,4 TDI

26.03.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Jeep Trailhawk Concept

13.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
2. deo - motor

16.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Ford Transit Van 330 SWB

13.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Jeep Compass 2,3 i Suzuki Grand Vitara 2,0

25.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Sol
2. deo - motor i ponašanje u vožnji

20.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 2,3 MPS

02.01.2007

Mali automobili

28.12.2006

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
1. deo - uvod

25.12.2006

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Porsche Cayenne S 4,5 V8

23.11.2006

Toyota Yaris 1,3 VVT-i

21.11.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRDI i Range Rover Sport TD

20.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Chevrolet Lacetti
3. deo - zaključak

24.10.2006

Range Rover Sport TD V6 HSE

19.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Peugeot 207 1,6

17.10.2006

Ford Focus ST

12.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
3. deo - servis

09.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Renault Megane 2,0 dCi

26.09.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
2. deo - enterijer

25.09.2006

Hyundai Santa Fe

22.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Dodge Caliber 2,0 CRD SXT

14.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Ford Focus Wagon 1,6
3. deo - zaključak

07.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Dacia Logan 1,5 dCi

31.07.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Ford Fiesta ST 2,0

04.07.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
1. deo - uvod

29.06.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Honda Civic 2,2 i-CDTi

27.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Seat Ibiza 1,4

20.06.2006

VW Jetta 1,9 TDI i Renault Megane Sedan 1,5 dCi

19.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
2. deo - enterijer

13.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Opel Zafira 1,9 CDTI OPC Line

06.06.2006

Ford Focus 1,6 Wagon
2. deo - enterijer

05.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Hyundai Accent 1,5 CRDi

30.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Renault Megane 2,0 RS Luxe i Ford Focus ST 2,5T

09.05.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited
2. deo - pogon i održavanje

08.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Toyota RAV4 2,2 D-4D Executive

02.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

VW GOLF V 1,9 TDI 4Motion

18.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D

07.04.2006

Toyota Yaris 1,3 Sol

06.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Peugeot 407 Coupe 2,7 V6 HDi Sport Pack

31.03.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Renault Megane 1,5 dCi
5. deo - zaključak

17.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Renault Megane 2,0 dCi

14.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

VW Polo 1,9 TDI Carat

07.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Suzuki Swift 1,3

28.02.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

Fiat Grande Punto 1,4 8V Dynamic

21.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

Toyota Hilux 2,5 D-4D i Isuzu D-Max 3,0 TD

09.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Peugeot 1007 1,4

07.02.2006

Renault Megane 1,5 dCi
4. deo - vozne osobine

02.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Citroen C3 1,6 HDi i Renault Clio 1,5 dCi

26.01.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Mercedes Benz B 200 Turbo

24.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Škoda Octavia Combi 4x4 1,9 TDi

16.01.2006

Renault Megane 1,5 dCi
3. deo - enterijer

04.01.2006

Nissan Xterra

03.01.2006

Peugeot 307 CC 2,0 HDi Pack Sport

29.12.2005

Citroen C-SportLounge

27.12.2005

Peugeot 107 1,4 HDi Trendy

16.12.2005

Toyota Aygo 1,0

09.12.2005

Nissan Micra 1,2

05.12.2005

VW Passat 1,9 TDi Confort

02.12.2005

Citroen C1 1,4 HDi Pack

29.11.2005

Seat Leon 2,0 TDI

24.11.2005

BMW M6

21.11.2005

Ford Focus SW 1,6 TDCi Ghia

11.11.2005

VW Fox 1,2 Confort

10.11.2005

Renault Megane 1,5 dCi
2. deo - karoserija

04.11.2005

Citroen C5 Break 2,0 HDi i Renault Laguna Estate 2,2 dCi

28.10.2005

BMW 750 Li

27.10.2005

Peugeot 407 SW 2,0 HDi

20.10.2005

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited

18.10.2005

Dacia Logan 1,4 MPI

10.10.2005

Hyundai Tucson 2,0 CRDi

07.10.2005

Citroen C4 1,4 16V Coupe VTR

04.10.2005

Chevrolet Spark 0,8

29.09.2005

Toyota Corolla 1,4 D-4D

26.09.2005

Honda Jazz 1,4

26.09.2005

Nissan Pathfinder 2,5 dCi

23.09.2005

Ford Fiesta 2,0 ST

20.09.2005

Honda Civic 1,6 16V

06.09.2005

Tigar Prima

31.08.2005

Daihatsu Sirion 1,3 X

30.08.2005

Seat Altea 1,6 Stylance

26.08.2005

Renault Megane 1,5 dCi

26.08.2005

Audi A4 2,0 TDI

25.08.2005

Renault Scenic 1,6 16V GPL

24.08.2005

Peugeot 107 1,0 Trendy

23.08.2005

Kia Cerato 1,5 CRDI

09.08.2005

Renault Trafic Generation 2,5 dCi Privilege

01.08.2005

VW Golf Plus 1,9 TDI Comfort

26.07.2005

Jeep Grand Cherokee 5,7 HEMI

19.07.2005

Ford Fiesta 1,6 TDCi Ghia

05.07.2005

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Rhythm'n'Blues

30.06.2005

Nissan X-Trail

27.06.2005

Honda Jazz 1,4 i Mitsubishi Colt 1,3

23.06.2005

Renault Laguna 2,0 GT

23.06.2005

Peugeot 1007 Vitamine

20.06.2005

Citroen C3 Pluriel 1,4 HDi

10.06.2005

Peugeot 607 2,7 V6 HDi Signature

06.06.2005

Isuzu D-MAX 3,0 TD Crew Cab

27.05.2005

BMW 320i i 320d

25.05.2005

VW Golf V GTI

20.05.2005

Seat Toledo 1,9 TDI Reference

13.05.2005

Citroen C3 1,4 16V Sensodrive Stop/Start

06.05.2005

3000 km sa Renault Espace 2,2 dCi Aluminium

26.04.2005

Škoda Octavia Combi 1,9 TDi

22.04.2005

Honda Jazz 1,4

21.04.2005

Audi A6 3,0 TDI Quattro

29.03.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

25.03.2005

Ford Mondeo 2,2 TDCi Clipper Titanium

22.03.2005

Peugeot 307 1,6 HDi i Renault Megane 1,5 dCi

18.03.2005

BMW X3 3,0d

15.03.2005

Citroen C4 1,6 HDi 92 KS Pack

11.03.2005

VW Caddy Life 1,9 TDi

02.03.2005

Peugeot 307 SW 2,0 HDi i Ford Focus C-Max 2,0 TDCi

28.02.2005

Seat Altea 2,0 TDi

23.02.2005

Toyota Prius 1,5

17.02.2005

Honda Jazz 1,4

14.02.2005

Mitsubishi Colt 1,3

11.02.2005

Peugeot 407 2,2

07.02.2005

Seat Ibiza Cupra 1,9 TDi / 160 KS

02.02.2005

VW Golf 1,9 TDi / 90 KS Confort

31.01.2005

Nissan Micra 1,2

25.01.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

24.01.2005

Citroen C5 1,6 16V i 1,6 HDi

20.01.2005

Dacia Logan 1,6 MPI

15.01.2005

Renault Modus 1,4 16V Luxe Privilege

10.01.2005

Ford Focus 1,6 Ti-VCT Titanium

05.01.2005

Mercedes G55 AMG

31.12.2004

Toyota Land Cruiser 3,0 D-4D

29.12.2004

Škoda Octavia 2,0 TDi Ambiente

22.12.2004

Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail i Toyota RAV4

22.12.2004

Honda Jazz 1,4

22.12.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDI 16V 110 KS

23.11.2004

Honda Jazz 1,4

22.10.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V 110 KS

21.09.2004

Chrysler 300C

15.11.2004

Opel Corsa 1,3 CDTi

30.11.2004

BMW 645 Ci

16.10.2004

Peugeot 407 SW 1,6 HDi

21.10.2004

Fiat Idea 1,4

24.10.2004

Toyota Corolla 2,0 D-4D

28.10.2004

Peugeot 307 CC 2,0 16V

31.10.2004

Porsche Carrera 911 S

3.11.2004

Mitsubishi Outlander 2,0

8.11.2004

Aston Martin DB9

11.11.2004

Fiat Panda 1,2

12.09.2004

Citroen C3 X-TR 1,4 HDi 92 KS

15.09.2004

VW Polo 1,9 SDi

22.09.2004

Hyundai Tucson

25.09.2004

Peugeot 206 1,4 HDI

1.10.2004

RENAULT Megane 2,0 RS

10.08.2004

MERCEDES-BENZ C180 Kompressor

14.08.2004

HONDA FR-V

19.08.2004

FORD Fusion+

24.08.2004

ŠKODA Octavia 1,9 TDI

29.08.2004

BMW 760 Li

2.09.2004

CITROEN Xsara Picasso 1,6 HDi 16V Exclusive

8.07.2004

HONDA Civic Sedan 1,6 ES AT

12.07.2004

RENAULT Grand Scenic 1,5 dCi/100 KS Luxe Privilege

17.07.2004

SEAT Cordoba 1,9 TDi Sport

22.07.2004

TOYOTA Corolla Verso 2,0 D-4D

27.07.2004

MERCEDES-BENZ SLK 200 Kompressor

3.06.2004

LOTUS Elise 111R

10.06.2004

TOYOTA Corolla Wagon 1,6

18.06.2004

AUDI A3 2,0 TDi

13.05.2004

CITROEN C2 1,1

27.05.2004

FORD Focus C-Max 1,8 Trend

4.04.2004

TOYOTA Avensis D-CAT

9.04.2004

RENAULT Kangoo 4x4 1,9 dCi Privilege

14.04.2004

MAZDA 3 Sport

19.04.2004

FIAT Idea 1,3 JTD

24.04.2004

SEAT Leon 1,9 TDI

3.05.2004

BMW X3 3,0i

3.03.2004

RENAULT Clio Sport

8.03.2004

MERCEDES E320 4MATIC Avantgarde

13.03.2004

HONDA CR-V

17.03.2004

TOYOTA RAV4 2,0 D-4D Executive

22.03.2004

ŠKODA Fabia RS 1,9 TDi 130

27.03.2004

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

31.03.2004

LAMBORGHINI Gallardo

2.02.2004

VOLVO S60 2,4 D Summum

9.02.2004

SAAB 9-5 Wagon

16.02.2004

RENAULT Laguna 1,6 16V GPL Expression

23.02.2004

OPEL Vectra Caravan 3,0 CDTI

5.01.2004

HONDA Accord 2,4 Executive

11.01.2004

MITSUBISHI Lancer

19.01.2004

VW Beetle Cabrio

26.01.2004

MAZDA 3 1,6i

2.12.2003

VW Touran 1,9 TDi Comfort

9.12.2003

RENAULT Megane Coupe Cabrio 2,0

16.12.2003

SUZUKI Ignis 1,5

23.12.2003

PEUGEOT Partner 1,9 D

30.12.2003

CHEVROLET Corvette V8 5,7

1.11.2003

RENAULT Megane Grand Tour i Megane Sedan

5.11.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

12.11.2003

CHRYSLER Sebring 2,7 LE

19.11.2003

FORD Tourneo Connect 1,8 TDCi

26.11.2003

FIAT Panda

4.10.2003

LEXUS RX 300

7.10.2003

SMART Roadster Coupe

11.10.2003

MERCEDES SL 55 AMG

14.10.2003

RENAULT Trafic 2,5 dCi 16V Passenger

18.10.2003

FORD Fusion 1,4 TDCi

21.10.2003

MINI One D

27.10.2003

FORD Focus C-Max

28.08.2003

CITROEN Pluriel 1,4i

2.09.2003

OPEL Meriva 1,6

6.09.2003

DAIHATSU Copen

12.09.2003

FIAT Stilo 1,8

16.09.2003

NISSAN 350 Z

19.09.2003

CHRYSLER Crossfire

27.07.2003

RENAULT Scenic II

31.07.2003

OPEL Signum 3,2 V6

4.08.2003

MERCEDES Vito i Viano

8.08.2003

DAEWOO Nubira II

12.08.2003

FIAT Doblo Cargo 1,9 DS High Roof

17.08.2003

PEUGEOT 807 3,0 V6 SV Pullman

22.08.2003

BMW Z4 3,0i SMG

27.06.2003

ALFA ROMEO 156 2,4 JTD

4.07.2003

HYUNDAI Getz 1,4

13.07.2003

ŠKODA Octavia Combi 1,8T RS Pack Sport

20.07.2003

FORD Streetka

26.05.2003

RENAULT Megane Coupe 1,5 dCi

1.06.2003

SEAT Alhambra 1,9 TDI

7.06.2003

TOYOTA Corolla Verso 1,6

11.06.2003

PEUGEOT 307 Break 1,6 16V XT

16.06.2003

AUDI A3

20.06.2003

OPEL Meriva

25.04.2003

LANCIA Thesis 2,4

30.04.2003

HYUNDAI Terracan 2,9 CRDI

6.05.2003

SEAT Cordoba 1,9 SDI Stella

13.05.2003

PEUGEOT Partner Ushuaia Grand Raid 1,6 16V

18.05.2003

TOYOTA Avensis Wagon 1,8 VVT-i

25.03.2003

FORD Fiesta Coupe 1,6 Trend

2.04.2003

SSANGYONG Rexton

14.04.2003

MITSUBISHI Pajero 3,2 DI-D

1.03.2003

CITROEN C8 2,2 16V HDi

11.03.2003

FORD Focus ST 170

5.02.2003

RENAULT Espace 1,9 dCi Authentique

14.02.2003

FORD Mondeo ST220

11.01.2003

TOYOTA Land Cruiser 3,0 D4-D

17.01.2003

SAAB 9-3 2,0t

21.01.2003

CITROEN Berlingo

26.01.2003

ALFA ROMEO 147 GTA

10.12.2002

RENAULT Kangoo 1,5 dCi 80 KS

21.12.2002

SUBARU Forester 2,0X AWD

26.12.2002

ŠKODA Superb 1,9 TDi Classic

4.01.2003

NISSAN 350 Z

12.11.2002

RENAULT Megane II

20.11.2002

HONDA Accord

3.12.2002

MAZDA 6 Sport

11.10.2002

FORD Fiesta 1,4 TDCi

18.10.2002

FERRARI Enzo Ferrari

25.10.2002

DAEWOO Kalos

31.10.2002

AUDI RS6 Avant

4.11.2002

MERCEDES SL 500

26.09.2002

PEUGEOT 307 SW 2,0 HDi

6.10.2002

KIA Sorento

29.08.2002

OPEL Vectra GTS

29.08.2002

VW Polo 1,2 6V

3.09.2002

Synyster
30.1.2017 01:13
6
4

Mala ispravka: Levorg se ne prodaje u SAD.

LAcity®
30.1.2017 09:11
21
26

Au brate, kod nas cena startuje od 29.590€ za verziju 1.6GT-1.6GT-S.
Pa u zavisnosti od opreme ide do 35.790€.
Dugačak je kao Oktavija karavan, a košta kao Passat karavan i to DIZEL u full-u.
Još malo pa 2 Superba da kupiš. Audi A4 i to kakav...
I sad ajde da malo iskrenije "pohvalimo" plastiku i dizajn!
Neretko, gospodin Mios Pira voli da se osvrne na neinventivnost enterijera kod VW-Škoda-Seat modela. Plastika u Levorgu je na nivou Škode Felicije (svojim očima video na sajmu).
Dizajn enterijera Alfa iz 1999. godine. Užasno glup dizajn. Zašto je propao KIZASHI ?
Da ne bi bilo da sam subjektivan, reći ću samo da je Mazda 6 spejsšatl za ovog plstikanera by SUBARU.
Sad mi žao što sam kritikovao Hondu, ali brate Accord je premijum u poređenju sa ovim pokušajem automobila.
Odakle uvozniku ideja za cenu od 35.790€? Jel čuo on za BMW, AUDI i MERCEDES? Jel čuo za Volvo i Infiniti? Koliko vredi ovaj Subaru ruku na srce po vašem mišljenju drage moje kolege komentatori?

deda
30.1.2017 09:18
5
17

kakva kanta, poslednji Subaru koji je valjao zvao se SVX

don
30.1.2017 09:27
8
5

Nemam zamjerku na test I zakljucke. Najvise mi se svidio onaj dio sa strucnjakom za ovjes :) Sto ja ne nabasam na takvog jednog :)
Premda bih uvijek odabarao djuliju, kojoj istini za volju I ne treba 4x4, mada ga ima, niti svi ovi dodaci. Doduse I ona kao od sale prebacuje 40k eura (po sluzbenim cijenicima, docim mobile.de daje ju vec od 30k eura, sa osnovnom opremom al dovoljnom)al sve zavisi od koga kupujete.

don
30.1.2017 09:33
8
4

moram da se ispravim, mobile.de levorga nudi vec pod sindikalnoj cijeni od bagatelnih 20 k eura, 5god garancije ili 160k km. Za ovakvo auto, odlicna ponuda. Jedino cijena servisa je nesto visa al to je danak 4x4 I zemlji u kojoj se odrzava.

Lacky
30.1.2017 11:01
14
4

Sve u svemu Subaru ostaje egzotika bas kao i do sada pozdrav

BB
30.1.2017 11:58
9
2

opširan intervju sa gospodinom projektantom ogibljenja bi tako dobro sjeo u VG.

Obzirom da se u testu nekog auta obično pominje "tvrd ali nij neudoban" ili "mekano ogilbjenje" i sl.., a vjerujem da bismo mnogo naučili od jednog eksperta tog kalibra da vidimo na šta bi trebalo obratiti pažnju.

joj
30.1.2017 12:39
8
20

Samo totalna neznalica moze da na taj nacin kritikuje ovaj pokusaj automobila.
Kako se vise ne umoris od pisanja takvih gluposti ?

zvezdan
30.1.2017 12:46
14
9

Sveukupno, od Perice i mene, jedan covek u zbiru. Ja ne znam francuski, on mi se revansira sa engleskim. A Subaru.... totalno sam indiferentan, enterijer njihovih drugih modela mi je uzrokovao erektilnu disfunkciju jedno vreme. Fabia je bila bolja:)

Peki
30.1.2017 17:08
16
0

@Joj, pre nego li ti udarim minus , tj plus, mozes li nam precizirati na koga se odnosi tvoj komentar?
@ Hello Zvezdane, how are you? Fine?
Eeee, vidis nisam bas totalna neznalica po pitanju engleskog, sta vise, ucim ga svakodnevno pod stare dane, mora se... :-))

@Synyster, nema razloga da ti ne verujem kad kazes da se ne prodaje u USA. Bem ga, ja gledao na internetu, kazu da kosta izmedu 27 i 30 hiljada dolara, ali mozda ga prodaju nezavisni uvoznici, a ne sam Subaru? Gresim?

@BB i mene je covek iznenadio, razmenili smo par mailova, cak sam mu poslao moj CV, ukoliko se ukaze nekakvo radno mesto...

Aleksa
30.1.2017 17:55
11
1

Ovo implicira da bi sa standardnim sad auto menjacem trosio i citavih 12 litara. Meni licno ne znaci litar gore ili dole, ali ovo je vec previse

LAcity
30.1.2017 18:57
7
14

@ joj
Pa šta hoćeš time da kažeš? Auto koji košta kao premijum sa dizelom, a koji troši 12 litara i za koga nema delova nigde, koji je unutra plastikom na nivou Felicije, a koga se u celoj Evropi prodalo 980 komada, ja treba da ispadnem po tvome glup, a ti pametan.
Idi pa ga kupi, a nama sa razumom ostavi zdrav razum na miru.
Koji je razlog ,prednost, osobina, navedi mi 1 razlog zbog koga bih kupio ovo sranje!

Synyster
30.1.2017 20:02
6
1

@Peki,
Da nisu mozda pricali o Australiji kad su spominjali dolare?

boki
30.1.2017 22:51
7
0

Ovaj auto, nov, u istom paketu je pre neki dan je na sajtu Polovniautomobili.com ovlasceni uvoznik nudio za 29.000eur, sa sve koznim sedistima.
Kraj godine, rasprodaja lagera da ne "ostari" u salonu.
Dakle, marze prodavaca Subarua su "masne".
Dovoljno je uporediti cene sa onima u USA.

joj
31.1.2017 00:16
10
7

@Peki zar ne vidis da se sam javio ?
Sad me i ti brines.
Kada neko lupa gluposti bez argumenata a pogotovo kada nikada nije ni seo u taj automobil (ne samo taj nego i vecinu sto komentarise) onda izazove ovakve moje komentare.
Ako vec sebe smatra toliko strucnim moze lepo otvoriti svoj sajt,blog ili sta vec i nek pise sta mu je volja. Ovako moze samo malo da nas nasmeje.
LaCity Budi bar malo pametan kad vec ne mozes da budes realan. Sedi,vidi,provozaj i nemoj da se gadjas parama kao da kupujes automobil koji komentarises. Ovako ispadas smesan da mi te je vec pomalo zao.

joj
31.1.2017 00:51
3
8

...

srki
31.1.2017 00:52
8
4

LA city jel si vozio ti nekad nesto bolje od fiata i skode super auto

Munze Ljux
31.1.2017 02:19
16
1

Uvek me je privlacio Subaru, ali nikad nisam bio ni blizu da ga kupim, jer uz njega dobijas i vencani list, pa samo smrt jednoga od vas moze da vas rastavi. U Subaru kompaniji se bas trude da smanje prodaju. Naprave model, a onda neko na upravnom odboru panicno vrisne; "ljudi, ovo bi se moglo dobro prodavati, moramo naci nacin da to sprecimo." Onda izbace dizel motor, pa odobre samo karavansku karoseriju koja je popularna, recimo u Svedskoj gde inace prodaju po 15 auta godisnje. Otpuste mladog, nagradjivanog dizajnera iz Evrope, pa vrate dosadasnjeg koji je stalno angazovan u carskoj palati na odrzavanju tradicionalnih samurajskih rekvizita. Pogon 4x4 tvrdoglavo guraju i u kola koja izvoze u regione gde sneg padne jednom u 50 godina, a tezina je veca za 200 kila. Svejedno, dobar test sa pikanterijom o vesanju. Zasto Peki ne uradi kratko video predstavljanje kao Piroski? Dinamika auta se najbolje oseti kada je isti u pokretu. Eto prilike za gospodju Rajkovic da se oproba kao snimateljka.

Don
31.1.2017 07:01
8
4

Koje je to auto bolje od fiata?

шумар
31.1.2017 08:32
8
1

У реду г. Рајковићу
изгледа да CVT нама ненавикнутима успешно маскира осећај прилива снаге; какогод, да ли Вам можда изгледа да је сама укупна снага (из мале запремине мотора) заиста недовољна "na otvorenom putu i pri punom opterećenju vozila", нпр. на дугим узбрдицама са троје у кабини, или при константних 150 km/h на ауто-путу опет са више људи? Рекосте 2500 о/мин на 130, а на 150? Јесте да је обртни моменат ту до 4800 о/мин, али да ли заиста тако и изгледа? Знате онај осећај разлике између малих а набријаних турбо мотора и опуштене суверености велике запремине ...
Удобност огибљења: упоредите га са неким баш тврдо огибљеним аутомобилом, нпр. неким VW или Аудијем. Да ли је баш стално тврд или само оштро поскакује на узастопним неравнинама како је мени изгледало?
Клиренс и предњи препуст - да ли сте имали проблема са нпр. превојима у јавним гаражама, или са ивичњацима? Ових 135 mm изгледа ужасно ниско, али сва је прилика да је толико и код нпр. Волвоа 60.

Peki
31.1.2017 09:30
11
0

@joj, da, da, javio se, ali sa zakasnjenjem, pa je postojala nedoumica. Sada je sve jasno... :-))
@Munze Ljux, nisi daleko od istine! A sto se tice video zapisa, eeee za to treba ekipa od nekoliko ljudi, vreme, oprema i montaza u studiju. Tesko je sve to organizovati za jednog dopisnika volontera svake sedmice... Iskustvo nije problem (radio sam desetak godina rada na reportaznim kolima u TV Novi Sad), jos manje lepi kadrovi, ali vreme... Svaki test zahteva dogovor sa ataseom za stampu, par sati ukoliko ne i pola dana da bi se uzeo i vratio automobil (kada radim ovo je misao imenica, cak sam i izmisljao razloge da u poslednjem trenutku otkazem rezervaciju, kao u slucaju Alfe Giulie), slikanje, kuckanje i mnogo, mnogo voznje izvan grada. Cest se ko budala probudim rano u nedelju, pa ukoliko mi nedostaju utisci i kilometraza (na sta lici da vratim test vozilo nakon jedne sedmice sa samo 400-500 predenih kilometara), odvozam jos par stotina kilometara, tek da mi dupe vidi put! Video bi me nacisto ubio, mada je bilo pionirskih pokusaja u vidu staticnog prezentovanja (Peugeot 3008). To je ipak timski rad, a ja sam trenutno usamljen (ne radim do marta) do te mere da nemam sa kim ni da popijem kafu...
Pozzzzz

srki
31.1.2017 09:33
3
3

pa don koji nisu audi bmw mercedes itd svi pa cak i subari ovaj

LaTweety
31.1.2017 11:37
9
2

@LaCity Citiram : Nema delova nigde,plastika na nivou Felicije .
Ajde sada reci da ne pises gluposti ?

Zapažanje
31.1.2017 17:56
3
2

Mouvez? U kom delu Francuske tako kažu (pišu)?

moron
31.1.2017 19:12
3
8

Subaru ... "Dobra kupovina" kao da u Srbiji kupiš Dodge Interpid ili krajsler sebring. Do groba je tvoj. Pogledajte na sajtu Polovni automobili cene recimo impreze ( ima ih baš dosta ). Da ne poveruješ. Ne postoje tako jeftina polovna kola, a često sa smešno malim kilometrima ... To niko neće "posle". Sa razlogom. A kada vidim ovaj Levorg, i njegovu cenu, ne čudi me da to niko neće ni "pre". Ja bih - ako bih bio dobro drogiran.
A, eto, kao i u FR, i na "našem sajtu" Subarua je sve na engleskom :)

Peki
31.1.2017 20:00
10
0

@Zapaznje, tako pisu u delu Francuske gde su Srbi u vecini hahahaha. Znas ono nase pravilo "pisi kako izgovaras", koje sam nesvesno primenio ovde... Dobro ti je dakle zapazanje, kada me vec nisi ispravio ispravicu se sam, pravilno se pise mauvaise.

@Sumar, svida mi se vas komentar, rekao bi da se razumete u materiju. Dobro vam se ucinilo, ne smatram da je Levorg konstantno tvrd, da ne kazem neudoban. Jeste da hoce da poskoci kada se prebrzo naleti na jaca ispupcenja, kao sto su navedeni "lezeci policajci", no ovo su vec ekstremi. U normalnoj situaciji ne prelazi se sa 40-50 km/h preko njih...
Sto se tice klirensa, pade mi na pamet Citroen DS5 sa 145 mm odstojanja od tla, koji je "nosom" stalno cesao asfalt. Njegov prednji prepust je bio toliko los (nesto su ga popravili prilikom poslednje restilizacije), da sam se u Spaniji vise puta nasao zaglavljen prilikom silaska u podzemne garaze i po strmim ulicama. Levorg nema taj problem, cak ni prilikom penjanja po ivicnjacima. Bicu iskren, rado bi ga posedovao i pored navedenih mana. Cak ni taj spori CVT menjac nebi mi predstavljao problem (tu su rucice pored upravljaca), ali potrosnja, posebno u gradu, zaista je preterana za motor tako male radne zapremine. Da se razumemo, znao sam da po Parizu zabelezim i znatno vecu, ali sa agregatima od dve litre i vise.
Pozzzz

LAcity
31.1.2017 23:32
0
5

Ne obracajte paznju na gornje komentare, opet se idiot potpisuje mojim imenom!
Znate da ja ne bih napisao takve gluposti

шумар
01.2.2017 01:53
6
1

@Peki
хвала на комплименту, не разумем се нешто посебно, већ имам осетљив инструментаријум, а и ауто ми се веома допао па је концентрација била на нивоу ...
потрошња по граду је катастрофално висока, али више волим да гледам просек који је везан за одређен стил живота, и одговарајуће потребе, навике и возни стил; колико је то по граду а колико по ауто-путу је од мањег значаја, ако знам да је - у мом случају - 30% километраже град, 50% ауто - пут, ...; нпр. пре пуно година сам возио фордов 1.6 атмо бензинац и мој просек са градском вожњом, ауто-путем и магистралама је био око 9 л/100; тако да Леворг у просеку и није толико лош; још када прочитате искуства људи са овим малим VW TSI моторима ...;
него остали сте ми дужни одговор на први део питања везано за субјективни осећај снаге...

Singer
01.2.2017 14:54
7
0

Gospodine Rajkovicu moram da vas ispravim :) novi Audi A4 postoji sa quattro pogonom :) I kad smo vec kod toga, da li mozemo da se nadamo,da uskoro vi testirate neke modele Audija, Mercedesa, Bmw-a Vw-a... ? :)

Ucha
01.2.2017 21:51
3
1

Impreza 1.5 i Forester 2.0 , benzinci, grme i tutnje , a rezultata nigde. Manuelni menjaci. Bas me interesuje kakav je ovaj 1.6 turbo uparen sa manuelcem, Mada mi se cini da sama koncepcija boxer-awd-masa daje takav rezultat.

Peki
01.2.2017 22:01
8
0

@Singer, moze li sledeci bez onog "Gospodine Rajkovicu" :-))
Da, u pravu si, NOVI Audi A4 postoji sa quattro pogonom i benzinskim motorom, stim sto se radi o agregatu od dve litre, sa 252 KS i cenom od 50.000 evra, sto je daleko skuplje i snaznije od 1.6 u Levorgu.
@Sumar, u vezi tvog pitanja malo glasnog razmisljanja. Sta je subjektivan osecaj snage, za koga i gde? Za svakog prosecnog vozaca, iako male zapremine, blok potpomognut turbo punjacem od 170 KS je puna kapa! U zemlji u kojoj zivim i previse, uzevsi u obzir na hiljade razno raznih radara (fiksnih, mobilnih, u vozilu u pokretu, "tronson" radara koji mere prosecnu brzinu na deonici puta od vise kliometara...), bonus od samo 12 poena, sankcije koje slede (gubitak dozvole i oduzimanje vozila "ponavljacima" ukoliko se vozi 50 km/h od dozvoljene brzine)... Naravno da svi zelimo pod stopalom vise snage i odlicna ubrzanja, gore spomenutii Audi A4 sigurno pruza znatno vise uzivanja u voznji i osetno bolje perfomanse, zbog cega sam i ja pozeleo snazniji agregat. No u sustini malom 1.6 ne moze se prebaciti deficit snage, jednostavno nema toliko odbrtnog momenta da bi u sestoj "poleteo" cim se pipne papucica gasa. Kao i kod slicnih agregata, mora se u nizi prenos i vise obrtaje, da bi se postigao slican efeket kao kod vecih i snaznijih.
@Moron, sigurno ne poznajem toliko dobro situaciju na nasem trzistu kao ti, tako da moj zakljucak kako Levorg i "nije losa kupovina" (nisam rekao "dobra kupovina") treba relatizovati. Cisto interesovanja radi, kako tumacis to da Subaru u Srbiji niko nece "posle"? Ovde su uvek na ceni, novi i polovni.
Pozdrav svima

шумар
02.2.2017 12:14
5
1

@Peki
хвала, довољно је , разумео сам, свако инсистирање на више од онога што Леворг нуди је као ићи по опуштање код дама на Клишију или улици Сен-Дени уместо у теретану или у кафану: може али ...
иначе, имао сам Форестера 2.0 D током 4 године, па донекле знам ситуацију и са половнима (до пре 3 године): импреца може да буде делимично проблематична за продају, пре свега што се односи на онај пакет od 11,500 EUR са малим 1.5 мотором који су људи желећи hot hatch масовно покуповали заведени именом и фамом, и добили солидан аутомобил али "спортски" само именом и фамом, а опремом голишав ; додатно, тако нешто онда треба скупо одржавати; супротно, Форестери свих генерација, ако идете преко заступника (нисам бот, износим оно што знам), пролазе релативно лако

шумар
02.2.2017 12:55
2
1

@Peki
хвала, довољно је , разумео сам, свако инсистирање на више од онога што Леворг нуди је као ићи по опуштање код дама на Клишију или улици Сен-Дени уместо у теретану или у кафану: може али ...
иначе, имао сам Форестера 2.0 D током 4 године, па донекле знам ситуацију и са половнима (до пре 3 године): импреца може да буде делимично проблематична за продају, пре свега што се односи на онај пакет od 11,500 EUR са малим 1.5 мотором који су људи желећи hot hatch масовно покуповали заведени именом и фамом, и добили солидан аутомобил али "спортски" само именом и фамом, а опремом голишав ; додатно, тако нешто онда треба скупо одржавати; супротно, Форестери свих генерација, ако идете преко заступника (нисам бот, износим оно што знам), пролазе релативно лако

шумар
02.2.2017 13:47
2
1

@Peki
хвала, довољно је , разумео сам, свако инсистирање на више од онога што Леворг нуди је као ићи по опуштање код дама на Клишију или улици Сен-Дени уместо у теретану или у кафану: може али ...
иначе, имао сам Форестера 2.0 D током 4 године, па донекле знам ситуацију и са половнима (до пре 3 године): импреца може да буде делимично проблематична за продају, пре свега што се односи на онај пакет od 11,500 EUR са малим 1.5 мотором који су људи желећи hot hatch масовно покуповали заведени именом и фамом, и добили солидан аутомобил али "спортски" само именом и фамом, а опремом голишав ; додатно, тако нешто онда треба скупо одржавати; супротно, Форестери свих генерација, ако идете преко заступника (нисам бот, износим оно што знам), пролазе релативно лако

Singer
02.2.2017 14:14
3
2

@Peki... vazi ovaj put bez "Gospodine Rajkovicu :) Slazem se da je audi preskup, ali opet mislim da je poprilicno ozbiljniji auto od Levorga, narocito sa ovim novim quattro sistemom :) No nije to ni bitno toliko, koliko mene zanima, da li postoji mogucnost da uskoro cujem i Vase strucno misljenje o nemcima, kroz neki test? :)

DC
02.2.2017 15:12
6
2

Kako sam zeleo da mi Levorg odgovara! Zadnji put kada sam kupovao auto, pre nekih sedam godina, birao sam izmedju Saab 9-5 Aero (karavan) i Legacy/Outback 3.0 sa sest cilindara, onaj iz perioda 2003-2009 koji mi je i danas omiljeni. Pukim slucajem je izbor pao na Saab-a.
Sada, kada se priblizava vreme za zamenu i sa velikim interesovanjem pratim koje su opcije, Levorg mi je estetski jako privlacan a Subaru odavno jedna od omiljenih marki. Ovde gde zivim se Levorg moze naci dosta povoljno, medjutim isto kao i druga dva karavana koja je Perica spomenuo u clanku (serija 3 i V60), Levorg jednostavno nije dovoljno veliki za moje potrebe i moju prodicu - zadnja klupa nema dovoljno mesta za dva tinejdzera da se komotno osecaju na iole duzim putevima. Jedini auto sa slicnim spoljnim dimenzijama da zadovoljava ovaj prohtev je Skoda Oktavija, eventualno najnoviji A4, koji je naravno mnogo skuplji. Moj drugi problem sa Levorg-om je ponuda motora. Shvatam, za vecinu ljudi i nekog ko vozilo koristi kao Perica, dizel bi bio idealan izbor. Za mene, a mislim da nisam sam, auto koji izgleda kao Levorg bi trebalo da se nudi sa necim jacim. Da Subaru nema takve motore pa da razumem, medjutim u Japanu se moze dobiti 2.0 sa nekih 300ks i 400Nm obrtnog momenta, sto bi vise odgovaralo stilu auta. Kada vec postoji u toj verziji za Japansko trziste, zasto ga ne ponuditi u Evropi, ili barem u zemljama gde Subaru dobro ide?
Mala digresija: Kroz Pericine clankove se prozima ljubav prema automatskim menjacima sa dva kvacila. Imajuci prilike da probam vozila sa ovim tipom menjaca kako iz grupacije Volkswagen tako i iz Forda, moram da kazem da je moje iskustvo nesto drugacije i da mi oni (barem u vozilima u kojima sam ih probao)ne odgovaraju. Tako da iako mozda nesto sporiji pri saltanju navise, klasican automatik je meni ipak prijatnije resenje. Najnovije generacije CVT menjaca sam probao u Nissanu i Mitsubishiju i moram reci da jednostavno sa njima ne bih mogao da zivim. Svi testovi koje sam procitao do sada isticu da je Subaruov najbolji od svih, no ostajem skeptican dok se sam ne uverim vozeci jedan barem dan-dva.

moron
02.2.2017 21:31
9
0

Peki
Ja sam znam ono što vidim, a na sajtu "Polovni automobili" mogu da vidim polovna subaru vozila koja su jako dugo "izložena" i to po cenama koje su relativno niske za njihove godine, nabavne cene i cene vozila drugih brendova i tih godišta. Ne radi se o tome da su "ponižene" samo Impreze 1,5, već svi modeli (po mom razumevanju). Sad gledam, npr. Outback dizel iz 2008 za 7.500 ??? Pa, "prokleta" oktavija 1,9 dizel "klotara" tog godišta dostiže tu cenu, a koštala je kao nova možda i dva puta manje od tog subarua.
Da ne pominjem primerke koji "u izlogu vise" jako dugo ( za neke sam siguran i duže od godine, neki i više, znam, jer to često gledam ).
Zašto je to tako, ne mogu ruku u vatru da stavim, ali može da se pretpostavi da tu, "u zrelim godinama", za potencijalne kupce polovnjaka dosta igra cena održavanja i rezervnih delova (kao i dostupnost delova). I da je zato subaru kao polovan dosta nepoželjan.
I zato mu je cena polovnog takva. Nikakva. Ko će to da ti "posle" kupi? Niko osim subaru dilera, u zameni staro za novo ...
Sa druge strane, suzuki, kao polovnjak, ima neverovatno dobru cenu. Više zna da vredi "klotni" SX4 nego Forester istog godišta. Kao da je on premium, a ne subaru. Smešno. Tužno. Ne znam ni sam.

Vozač
03.2.2017 23:21
2
2

šta ste mu to radili kad na putnom računaru piše 16.2 litra na sto km?

mivec
11.2.2017 22:30
6
0

Mislim da bi trebao neki ozbiljan naucni rad da prouci filozofiju poslovanja japanskih proizvodjaca, posebno Subarua. Ovako, samo kao posmatrac, mogu reci da mi se Levorg bas svidja, i spolja, i unutra, i ovaj motor za moj ukus taman.. I sam Subaru, posebno meni koji sam i individualac na neki nacin. Cenu necu komentarisati, ako i bude opcija za kupovinu to ce biti kao polovnjak za 4-5 godina.
I hajd da razumem to inisistiranje na 4wd, sto koliko sam pronikao u japansku filozofiju tokom godina voznje njihvih proizvoda i mogu da razumem, ali ne ponuditi u Evropi dizel, i tako slepo se drzati tog CVT-a, to bas deluje kao sto neko rece, da se trude da ga ne prodaju.

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: