Ekskluzivno

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

Povratak dive


Nakon sedam godina i 367.000 prodatih primeraka, Peugeot 206 CC ustupio je mesto novom 207 CC. Kao i u prethodnom modelu, dizel agregat prosto se podrazumeva

Za mnoge, asocijacija kabrioleta i dizel motora, potpuno je neprirodna. Čak i danas kada su dizeli toliko napredovali, i kada od vibracija, buke i dima iz auspuha ostadoše samo loše uspomene, još uvek postoje proizvođači (Nissan Micra C+C, Mitsubishi Colt CC, Mazda MX-5 itd.) koji ne žele da ih ugrađuju u kabriolete.

U svakom slučaju odgovorni u Peugeotu nisu napravili istu grešku, kao u prošlosti sa modelima 206 CC i 307 CC. Naime, prvi je dobio dizel blok tek pred kraj života, dok je drugi morao da se strpi dobre dve godine, pre nego li se počelo sa ugradnjom poznatog 2,0 HDi. Za razliku od njih, 207 CC u startu poseduje poznati 1,6 HDi od 110 KS, što je svakako mudra odluka, ukoliko se zna da na određenim tržištima ovaj agregat predstavlja više od 50% prodaje.

Bilo kako bilo, 207 CC trebalo bi da nastavi slavnu tradiciju malog kupe-kabrioleta sa rigidnim metalnim krovom na sklapanje. Poznavaoci automobilskih zbivanja sigurno znaju da je 206 CC demokratizovao ovakav koncept, nakon što ga je inaugurisao Mercedes SLK. Gotovo dvostruko jeftiniji od ovog, postigao je neverovatan uspeh, tako da se u početku moralo čekati i više od godinu dana na njegovu isporuku. Ali, vremenom, prodaja se ”izduvala”, kako zbog nailazee konkurencije, tako i zbog zasićenja i ostarele koncepcije. Od novajlije se zato očekuje mnogo, baš kao i od ostale game 207, jer ekonomska situacija u grupaciji PSA nije sjajna. Naime, novi generalni direktor, Christian Streiff, kao jednu od mera, predvideo je do kraja godine otpuštanje 4.800 radnika...

Bez sumnje atraktivna unutrašnjost, posebno ukoliko se radi o najskupljoj verziji

Pouzdan mehanizam?
Kako bi dočarali sa kakvom se lakoćom vozi 207 CC, u Peugeotu su za potrebe reklamnog spota angažovali najpoznatiju slepu osobu, Ray Charlesa. Jeste da ovaj čuveni pevač nema vozačku dozvolu i da je snimanje obavljeno na Slanom jezeru u SAD, no ipak, uspeo je da napravi par krugova i da bez muke spusti krov. E da... Principijelna razlika, u poređenju sa 206 CC, je odsustvo mehaničkih ručica za blokiranje, tako da je neophodno samo držati prst na prekidaču (25 sekundi), kako bi se obavila transformacija.

Super, samo danas svi savremeni kupe-kabrioleti imaju istu koncepciju, odnosno još i sofisticiraniju. Iz samo dva dela, a ne iz tri ili pet kao što to rade ”umetnici” u žanru (Opel Astra TwinTop i VW Eos), krovni mehanizam malog 207 može se učiniti preterano skromnim. U Peugeotu tvrde da je to zbog veće pouzdanosti. I upravo zato ga sami proizvode, a ne kao nekad Heuliez!

OK, vreme će pokazati pravo stanje stvari, mada već sada možemo potvrditi da je hidro-zaštita odlična. Uprkos kišnom vremenu koje nas je pratilo tokom nedelju dana (našla je kada će da pada!), ni jedna kap vode nije završila u unutrašnjosti. U tom cilju, kao i radi smanjenja šumova od vetra, bočna stakla se svaki put automatski spuste ili podignu za 1 cm, kada se otvore ili zatvore vrata. Spuste se isto tako automatski kada se želi voziti kabrioletom, da bi se potom po ustaljenoj šemi podigao poklopac prtljažnika, iz kojeg izlazi krov sa zadnjim staklom. Pritom, motor nije neophodno startovati, pa je čak moguće i voziti brzinom do 10 km/h.

Ponašanje na putu ravno je superiornijem segmentu, a u vožnji kabrioletom zaštita od vetra je veoma uspešna
Sa samo 160 cm, dotična gospođa može se smestiti pozadi isključivo poprečno

Sada krući
Druga velika mana bivšeg 206 CC, odnosila se na nedostatak krutosti karoserije. Problem koji ovde apsolutno ne postoji, jer 207 CC nam se učinio podjednako čvrstim, sa ili bez krova. Nema nikakvog ugibanja i krckanja na spojevima, raznorazna pojačanja povećala su težinu za 144 kg u poređenju sa običnim 207 (212 kg više od 206 CC sa istim motorom).

Osim aktivne, poboljšana je i na pasivna sigurnost, jer u slučaju prevrtanja dva robusna štitnika pozadi iskoče iz svog ležišta za 10 cm, a tu su i pet vazdušnih jastuka, od kojih jedan za donji deo tela vozača. Sve ove modifikacije nisu srećom negativno uticale na estetski izgled, koji je, sudeći po brojnim zadivljenim pogledima, više nego uspeo.

Napred, izuzmemo li znatno položenije A stubove, na koje smo nepažnjom par puta naleteli glavom, nema nikakvih promena. Novi 207 CC ima samo jedno lice, sportsko (običan ima dva), sa rešetkastom maskom i okruglim halogenim svetlima za maglu. Zadnji je ovoga puta znatno uspešniji, nema se, kao nekad, utisak disproporcije.

     

Brza i jednostavna transformacija, trebala bi biti i pouzdana na duži period

 
Na kolor ekranu šema transformacije u realnom vremenu
Ukoliko je sigurno mrežica u prtljažniku na svom mestu, dovoljno je samo pritisnuti prekidač između sedišta
Čak i niži vozači lako mogu imati "bliski susret" sa vrhom vetrobranskog stakla

2+2=3
To što se ovaj mali gologlavi Lav izdužio na 4,04 m, nažalost nema nikakvog uticaja na raspoloživi prostor pozadi, identičan prethodniku. Dokaz za to su sićušne blizakinje od jedva 20 kg, koje ni kao takve nismo mogli povesti na put od stotinak kilometara. Vozač mora da se neprirodno približi volanu, te tako vožnja veoma brzo postaje zamorna. Odrasla osoba se za nuždu može staviti popreko, što će reči leđima naslonjena na bok vozila i sa nogama na susednom sedištu, čime je onemogućena upotreba sigurnosnog pojasa.

Nasuprot tome, pozicija napred je carska! Sedi se znatno niže, tako da ni krupne osobe nemaju poteškoća da se smeste. Udobno zavaljeni u kožnim sedištima sa jakim bočnim osloncima, vozač i suvozač mogu se otisnuti na put oko sveta, sa ili bez krova nad glavom. U drugom slučaju, bolje je snabdeti se mrežom protiv promaje (uz doplatu od 250 evra), mada je zaštita od vetra i bez nje sasvim korektna. Zasluga opet pripada vetrobranskom staklu nadvijenom nad glavama putnika, samo što se time gubi osećaj da smo u jednom kabrioletu. Ukoliko se odlučite na putovanje sa podignutim krovom, što je na auto-putu svakako prijatnije, prtljažnik ima zapreminu od bezmalo 400, odnosno u obrnutom slučaju samo 163 dm3. No, kako su sedišta pozadi neupotrebljiva, uvek mogu poslužiti za smeštaj putnih torbi.

Što se tiče same komandne table, logično je da nema nikakvih izmena u poređenju sa standardnim 207. Dakle, neuporedivo je kvalitetnija i praktičnija od one kod 206, sve neophodne sitnice mogu se uredno odložiti. U ogromni pregradak za rukavice staje desetak CD i mnoštvo putnih karti, dok se u pregradama na vratima lako uglavi flaša vode od 1,5 litara.

Inače, od ranije znamo da je plastika na gornjem delu armature kvalitetna, no kako je testirana verzija nosila oznaku ”Griffe” (vrhunac ponude), čak je i taj deo bilo pokriven crvenom kožom. Možda pomalo kič, za razliku od aluminijumskih nožnih komandi i kugle na ručici menjača, koji uz aluminijumske naplatke od 17 cola, daju neophodnu sportsku notu.

Solidnih 400 dm3 zapremine u kupeu, odnosno duplo manje kada se radi o kabrioletu
Dobro poznati 1,6 HDi uspešno izlazi na kraj sa bezmalo 1500 kg teškim vozilom

Logičan izbor
Za one koji godišnje prelaze desetine hiljada kilometara, izbor dizel agregata se sam po sebi podrazumeva. Iako dva raspoloživa benzinca, 1,6/120 KS i 1,6 THP/150 KS obećavaju možda i bolje karakteristike (snažniji sigurno), dizel motor je nenadmašan po pitanju ekonomičnosti. To nikako ne znači da vožnju njime treba doživeti kao kaznu. Naprotiv, međuubrzanja i maksimalna brzina, više su nego zadovoljavajući.

Uprkos masi od 1450 kg, 1,6 HDi vuče snažno, tako da mu do 100 km/h treba 12,5 sekundi. Ovo je za nekih 1,5 sekundi više od fabričkih podataka (naša merenja), no za uzvrat sposoban je da pogura do bezmalo 200 km/h.

Znatno važnije od ovih suvoparnih podataka je samo osećanje za upravljačem, kada se retko stiče utisak da je ostao bez daha. Neophodno mu je, ipak, najmanje 1500 o/min pre nego li udahne dovoljno vazduha, da bi sa nekoliko stotina obrtaja više (tačnije pri 1750 o/min), ostvario maksimalni obrtni moment od 240 Nm. Na kratko, može da ostvari i 260 Nm, zahvaljujući sistemu overboost.

No, izbor dizela podrazumeva koliko toliko cool vožnju, kada elastičnost agregata i njegova raspoloživost dolaze do izražaja. Tim bolje, jer petostepeni manuelni menjač nije preterano ni prijatan, ni precizan.

kompletno automatizovan
krovni mehanizam
čvrstoća karoserije
ekonomičan i diskretan motor
mesta napred

neupotrebljiva zadnja klupa
siromašna oprema
za baznu verziju
smanjena udobnost

207 CC izgleda podjednako privlačno i sa podignutim krovom

Kada je reč o buci koju ovaj motor oslobađa, možemo mirne savesti potvrditi da je sasvim prihvatljiva, bez obzira da li se radi o kupeu ili kabrioletu. Šta više, u kabrioletu se motor još manje čuje, do te mere da će prevariti i bolje upućene. Jedino pri maloj brzini i sa spuštenim prozorima, kada se prolazi pored zida ili zaštitnika od buke na auto-putevima (sve češći u zemljama Zapadne Evrope), može se čuti tipično brektanje. Sa podignutim krovom, pri maksimalnoj dozvoljenoj brzini od 130 km/h, motor se diskretno vrti na 2800 o/min, a putni računar nam je pokazao samo 6,4 litra u proseku. ”Silaskom” na regionalne puteve potrošnja se kreće između 5 i 6 litara, u zavisnosti od načina vožnje i konfiguracije vozila.

Jednim pogledom

Karoserija

Udobnost

Izgled

9

Napred

8

Funkcionalnost

8

Pozadi

3

Kvalitet izrade

7

Ukupno:

5,50

Ukupno

8,00

Ponašanje u vožnji

Enterijer

Vozne osobine

8

Funkcionalnost

8

Performanse

7

Dizajn

8

Kočnice

8

Ponuda prostora

7

Ukupno:

7,67

Kvalitet materijala

8

Motor

8

Završna obrada

7

Menjač

7

Ukupno:

7,60

Cena

7

Prosečna ocena: 7,38

Kabriolet logično troši više, a kako mu je ponašanje na putu veoma sigurno, prosto vas ”navlači” na energičnu vožnju. Dole potpisani imao je prilike testirati sve verzije ”dvestasedmice” (izuzev 207 RC), tako da zaista ne nalazim da CC ima bitno inferiornije performanse. Karoserija i ogibljenje očito su predviđeni i za znatno snažnije agregate. Čak su i tipične vibracije na upravljaču, po lošem putu i kada je krov spušten, svedene na minimum, tako da se na ovom polju 207 može porediti sa superiornijim segmentom (307 CC, Megane CC, Focus CC i sl.).

Efikasan na putu i kada se treba zaustaviti, 207 CC plaća danak smanjenoj udobnosti, pogotovo ukoliko je vozilo obuveno u niskoprofilne pneumatike Pirelli P Zero Nero, dimenzija 205/45 R17.

Mane ovakve koncepcije možda su najviše izražene u gradskoj vožnji. Bez obzira što ne zagađuje (poseduje filter FAP na izduvne gasove), vozač u kabrioletu udiše izduvne gasove drugih vozila, dok u kupeu ”mesnati” A i C stubovi (B ne postoje), smanjuju vidljivost. Osim toga prednji deo vozila se ne vidi, tako da se mora parkirati na osećaj. Srećom, sa potrošnjom između 8 i 9 litara, ostaje i dalje ekonomičan, da bi na kraju testa izmereni prosek iznosio skromnih 6,8 litara na 100 km.

Za razliku od bivšeg 206 CC, naslednik ima daleko skladniji zadnji deo

Cena modifikacije je 2.500 evra
Uzevši u obzir komplikovanost čitave koncepcije, kao i zadovoljstvo koje pruža CC, razlika u ceni nam izgleda posve opravdana. Naravno za poređenje smo uzeli verziju sa troje vrata i identičnim agregatom i opremom. Na francuskom tržištu, početna cena za 1,6 16v/120 KS Sport, iznosi 18.200 evra, dok dizel ”kreće” sa 21.000 evra. Ukoliko vam se cena učini neobično niskom, znajte da klima--uređaj, ESP i aluminijumski naplaci, nisu u serijskoj opremi. Završni nivo Sport Pack znatno je interesantniji (sve gore navedeno ulazi u paket), no u tom slučaju neophodno je ”odrešiti kesu” za još 2.500 evra. Diskutabilno je jedino vredi li uložiti 2.800 evra više za dizel agregat, bez obzira što je potrošnja benzinskog 1,6 16v/120 KS, veća za 2-3 litre? U Francuskoj jeste, jer je dizel gorivo uz to jeftinije za oko 25%, a i prilikom preprodaje znatno se bolje kotira.

Testirani, kakvog ga vidite na fotografijama, sa kompletno kožnim interijerom, satelitskim navođenjem, odličnim Hi-Fi sistemom JBL, regulatorom/limiterom brzine, metaliziranom bojom, ksenon svetlima, senzorima za vožnju unazad itd, apsolutno je najskuplji u gami, i približio se magičnoj cifri od 30.000 evra.

Ambiciozno nema šta, samo ovaj mali Peugeot ovako se upustio u ”tuču” sa većima od sebe, gde se ubraja i stariji brat 307 CC. Međutim, ono ”mali” zaista možemo uzeti sa rezervom, jer izuzmemo li sedišta pozadi i nešto skromniji prtljažni prostor, 207 CC nema mnogo na čemu da zavidi superiornijem segmentu.

ekskluzivno iz Pariza, P. Rajković
foto: Vrele Gume, P. Rajković
peki@vrelegume.co.yu
7912
Postavljeno: 11.10.2007

Arhiva: Ekskluzivno

Rubrika: Ekskluzivno
Postavljeno: 02.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens
Tekst sa video prilogom!

Zvezda u svojoj domovini, Megane je na evropskom tržištu u zaostatku za najprodavanijim nemačkim predstavnicima. Dolazak četvrte generacije može preokrenuti situaciju, barem se tako nadaju u Renaultu


Rubrika: Ekskluzivno
Postavljeno: 25.01.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

Kako bi što pre zaboravilo Lagunu, Renault je nasledniku promenio čak i ime, a sve u želji da se od autsajdera, transformiše u lidera u segmentu


Rubrika: Ekskluzivno
Postavljeno: 29.12.2015

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

Nova Opel Corsa 1.0 T/115 ostavila je veoma pozitivan utisak, no kada je pokretana malim dizelom 1.3 CDTi, situacija je znatno komplikovanija, pre svega zbog brojne i talentovane konkurencije


Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Seat Mii

27.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Tata Nano

18.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Renault Twizy

20.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: