Ekskluzivno

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

Predsednički snovi

Novi C6 označava povratak Citroena u visoku automobilsku klasu, mada je neizvesno da li su slavna prošlost i originalni dizajn, dovoljni za uspeh na evropskom tržištu, kojim suvereno vladaju nemački proizvođači

Svojom koncepcijom i dizajnom, komandna tabla izaziva podeljene reakcije, no praktični aspekt je bez zamerki

Između nekoliko desetina novih modela koje testiramo godišnje, određeni, bez nekog racionalnog objašnjenja, daleko više uspevaju da nas uzbude od drugih. Citroen C6 svakako pripada ovoj kategoriji, a razloge bi mogli potražiti u avangardnoj prošlosti konstruktora, baš kao i u nesvakidašnjoj formi vozila. Možda je našem uzbuđenju doprinela i dugodišnja razvojna saga, kada se daleke 1999. godine, kao prototip, pojavila studija stila sadašnjeg C6, nazvana Lignage.

Bilo kako bilo, tačno 50 godina nakon revolucionarnog DS-a, na sceni je opet jedan pravi Citroen, koji ima veoma tešku misiju, povratiti slavu i reputaciju konstruktora. Kako o ukusima ne vredi raspravljati, ne možemo sa sigurnošću potvrditi da je ova velika limuzina lepa, jer su forme i proporcije atipične sadašnjem trendu. Ogroman prednji deo sa integrisanim znakom Chevrona u masci, kao i izdužena karoserija sa tri bočna stakla i ispupčenim zadnjim delom, u potpunoj je konfrontaciji sa formama nemačkih konkurenata, kao što su Mercedes E klase, Audi A6 i BMW serije 5.

Obrisi prošlosti C6 zapravo nasleđuje obrise nekadašnjeg CX-a, uz par atraktivnih detalja, kao što je konkavno zadnje staklo i prozori (sva četiri) bez rama. Ovaj detalj iskomplikovao je posao jednoj privatnoj firmi zaduženoj za blindiranje, kojoj su bila ustupljena dva C6, namenjena predsedniku Francuske republike, gospodinu Jacque Chiracu. Iako je prodaja i isporuka prvih vozila započeta tek u maju ove godine, ovaj Citroen je od jula prošle godine njegovo oficijalno vozilo, baš kao nekada DS, namenjen prvom posleratnom predsedniku De Gaulu.

Neko će možda pomisliti da je napravljena greška u datumima, jer C6 smo vozili na prezentaciji još u januaru!? Ne, nije. Do nedavno je samo par stotina primeraka ugledalo svetlost dana, uz šturo objašnjenje odgovornih: ”Kasnilo se sa komercijalizacijom radi optimalizovanja kvaliteta, kako bi se uspešno odgovorilo veoma strogim zahtevima probirljive klijentele...”

Nezvanično, Citroen nije želeo lošu reklamu zbog potencijalnih ”dečijih bolesti” prouzokovanih preranim lansiranjem, kao što je svojevremeno bio slučaj sa modelom Renault Vel Satis. Iz tog razloga, ove godine će se fabrikovati samo oko 12.000 primeraka, da bi se sledeće ova cifra popela na 20-25 hiljada. Veoma malo, ukoliko se zna da se godišnje proda oko 250.000 Mercedesa E klase, no francuski konstruktor je, za razliku od Mercedesa, ograničen na evropsko tržište. Nešto više od trećine proizvodnje namenjeno je domaćim kupcima, od čega će dobar deo otići na administraciju. Ostareli Peugeot 607 i estetski promašen Renault Vel Satis, više nisu dovoljno prestižni za razmažene ministre.

Jasno je, dakle, da Citroen ne očekuje da zaradi na C6 (ali, naravno, ni da izgubi), bez obzira što je početna cena najjeftinijeg 42.000 evra. Novac u kuću donose manji modeli, a ovaj ”admiralski brod” služi prvenstveno kao vitrina vrhunske tehnologije. A ima tu svega i svačega i sve na papiru lepo deluje, no kakav je zaista C6 na putu i kojim se realno argumentima može pohvaliti, želeli smo da proverimo.

Vozač i suvozač sigurno nisu u potčinjenom položaju
U verziji Pack Lounge dva zadnja sedišta se podešavaju elektičnim komandama

Hidraulika kao imperative
”Pravi” automobili marke Citroen ne mogu se zamisliti bez hidropneumatskog ogibljenja, inaugurisanog, gde drugde, nego li u DS-u. Kod C6 je najnovije generacije, sa aktivnom kontrolom i varijabilnim amortizerima, sposobnim da ”zatrepere” i do 400 puta u sekundi, kako bi se što bolje adaptirali stanju puta. Centralni računar tako dobija brojne informacije (o brzini kretanja, vrsti podloge, uglu upravljača, oscilacijama trapa...), kako bi adekvatno podesio tvrdoću ogibljenja i u krivinama održao uvek istu visinu vozila. Nesto slično Citroen je već promovisao kod modela Xantia Activa, a za rezultat imamo impresivnu stabilnost u oštrim krivinama, kada ne dolazi do uobičajenog ”zaronjavanja” prednjeg dela. Upravljač u ovakvim okonostima ne oteža, jer su njegova prednja dupla trouglasta ramena, kao i kod Peugeota 407, odvojena od upravljačkog mehanizma. Čak i kada se zaista preteruje sa brzinom, na suvom putu gotovo nikada ne dolazi do intervencije sistema za elektronsku stabilnost, ESP, što samo govori o kvalitetu šasije i donjeg postroja.

Kao na šinama
Naravno, limuzina od gotovo 5 metara, sa međuosovinskim rastojanjem od čitavih 2,9 m, više voli otvorene puteve i brze krivine, pa smo se za potrebe testiranja otisnuli odličnim autoputem A13 do Normandije. Iako naš C6 nije bio crne boje, kako priliči jednom ministarskom autumobilu, ostali vozači su se poslušno sklanjali iz krajnje leve saobraćajne trake, omogućavajući nam na momente prohibicijske brzine iznad 200 km/h. Svakako nerazumno, ali verujte mi na reč, bez ikakve opasnosti po našu, i bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju.

Kao da je na šinama, C6 se sa porastom brzine ukrutio i spustio (za desetak milimetara iznad 110 km/h), uz diskretno podignuti zadnji spojler. Do 65 km/h zakamufliran je u poklopcu prtljažnika, a kada brzina poraste na 125 km/h, podigne se za još jedan nivo. Pri tom, šumovi od vetra i buka od kotrljanja ogromnih valjaka (Michelin Pilot Premacy 245/45 R18) ostaju iznenađujuće niski, zahvaljujući dobroj aerodinamici i izolaciji putničkog prostora. Svoj doprinos daju i lisnata bočna stakla (identična kao i vetrobransko), koja, kao što smo rekli, nemaju ram, pa zato duboko ”zagrizu” u plafon po zatvaranju vrata.

Prozori na vratima bez ramova je u duhu avangarde Citroena
Dovoljno praktičan i sa širokim ulaznim otvorom, prtljažnik se, nažalost, ne može pohvaliti velikom zapreminom

Postignut je, dakle, odličan kompromis između stabilnost i udobnosti, što ne znači da je C6 mekan automobil. Prelazak preko par udarnih rupa (retke su, ali ipak postoje u Francuskoj) snažno nas je prodrmao, jer tvrd trim, logično, privileguje ravne površine. Po potrebi moguće ga je podignuti na dva nivoa (prekidač pored ručice menjača), kako bi se savladala određena prepreka, ali je tada brzina limitirana na 10, odnosno 40 km/h. Temperamentni vozači mogu izabrati sportski mod, kada postaje još tvrđi, no razliku smo mogli primetiti jedino prilikom prelaska preko ”ležećih policajaca” (ispupčenja na putu ispred škola ili na ulasku u određene raskrsnice) ili na loše urađenim spojevima puta.

Ima elana
Kako bi gotovo 2 tone teško vozilo (uprkos masovnoj upotrebi aluminijuma) imalo neophodan elan, ugrađuju se dva šestocilindarska agregata, stari benzinski 3,0 16V od 215 KS i neuporedivo moderniji i prijatniji 2,7 HDi. Ovako ograničen izbor tumači se maloserijskom proizvodnjom, koja ne dozvoljava rasipništvo, mada pošteno govoreći, ništa bolje trenutno nemaju u PSA.

Uzimajući u obzir sve veće cene ”crnog zlata” i potrošnju prvog, dizel će sigurno predstavljati najmanje 90% prodaje, pa je zato i naš izbor pao na njega. Ovaj sada već dobro poznati agregat nedavno smo imali kod jednog Peugeota 407 Coupe, te možemo samo potvrdi da se radi o sjajnom bloku, diskretnom i raspoloživom iz najnižih obrtaja. Jeste da njegovih 208 KS izgledaju skromno u poređenju sa znatno snažnijim nemačkim agregatima, ali francuska automobilska industrija za sada ne poseduje snažniji!? No, zahvaljujući velikom obrtnom momentu od 440 Nm i odličnom automatskom menjaču, spasen je obraz. Naime, C6 se može dobiti isključivo sa ovim sekvencijalnim šetostepenim menjačem, što znači da se prenosi mogu menjati ručno (pomeranjem ručice unapred ili unazad), ili se prepustiti automatici. To je i preporučljivo, jer se pokazao izuzetno ”pametnim”, a prelazi su istovremeno brzi i nežni. Kada kažemo da je inteligentan, to znači da ostaje u angažovanom prenosu bez obzira na podizanje noge sa gasa, odnosno ispunjava želje vozača u zavisnosti od dinamike desnog stopala.

Limuzina ovakvih dimenzija i mase, logično preferira brze autoputeve, kada do izražaja dolazi hidro-pneumatsko ogibljenje

Opet, za one malo temperamentnije, postoji prekidač ”sport”, kada se prelazi vrše u znatno višim obrtajima. Upotreba automatike ne odražava se preterano negativno na ubrzanja (korektnih 9 sekundi do 100 km/h), baš kao ni na potrošnju. Nakon nedelju dana nimalo štedljive vožnje, zabeleženi prosek je iznosio 10,5 litara. Izuzmemo li gradsku vožnju, kada je teško sići ispod 14-15 litara, na autoputu i po putevima drugoga reda, zadovoljava se sa skromnih 9 litara.


Salon po meri
Bez želje da nepotrebno održavamo dramsku napetost, recimo odmah da je najskuplji C6, u verziji Exclusive Pack Lounge, veoma skup, ali i savršeno opremljen automobil. Tačno 55.900 evra treba da izbroji budući vlasnik, ukoliko želi da se, kao i mi, vozi ”à la présidentielle”.

To znači da pozadi ima mesta za samo dve osobe, na električno podesivim i odvojenim foteljama. Moguće je udobno se zavaliti, a kako se pretpostavlja da je napred samo vozač, prekidačem na središnjem osloncu za laktove, suvozačevo sedište se ”degažira” gotovo do komandne table. Nažalost, kod Pack Lounge ionako skromna zapremina prtljažnika od 480 litara, biće još više smanjena, ali ukoliko se poslužimo predsedničkom logikom, na duži put ide se avionom i sa sobom se ne nosi pola kuće. Kod jeftinijih verzija, zadnja klupa je predviđena za tri osobe, a prtljažni prostor može biti uvećan obaranjem naslona.

Što se tiče dizajna komandne table, mišljenja su podeljena, i idu od odobravanja do prezira.

Verni ”Citroenovci” koji su imali prilike da se smeste za upravljač, insistirali su na originalnosti, dok su pristalice nemačke škole, upotrebili reči kič i pomodarstvo.

Stvar ukusa, no činjenica je da je Citroen često eksperimentisao sa enterijerom (setite se samo upravljača se jednim paukom i ”satelit” komandi na dohvat ruke) i da je dizajn brzo zastarevao.

Dominira masivna centralna konzola na kojoj su nebrojeni dugmići, preuzeti iz drugih (čitajte jeftinijih) modela grupacije, što baš i nije za primer.

Izuzmemo li numeričku komandnu tablu, na prvi pogled jednostavnu ali kompletnu i preglednu, stil je ipak veoma klasičan. Upravljač, recimo, nije revolucionaran kao kod C4, jer je razvoj ” šestice” započet pre nego li se ovaj usavršio, a monotoniju razbijaju četiri orginalne pregrade u vratima, sa klizećim otvorom u obliku polumeseca.

Lepo i praktično, baš kao i komande na vratima za podešavanje prednjih sedišta. U milimetar precizne, sa dve memorije, omogućuju savršenu poziciju, bez obzira na dimenzije vozača. Kako bi ovaj imao pogled stalno koncentrisan na put, inaugurisan je sistem ”head up” (podignuta glava), koji mu projektuje podatke o brzini i satelitskoj navigaciji na vetrobransko staklo. Intenzitet, kao i visinu snopa, moguće je podešavati. U serijskoj opremi je i GPS sa kolor ekranom i promenjivim nagibom, na kojem se očitavaju brojni podaci (putni računar, radio prijemnik, spoljnja temperatura...).

Jednim pogledom

Karoserija

Udobnost

Izgled

8

Napred

9

Funkcionalnost

7

Pozadi

9

Kvalitet izrade

8

Ukupno:

9,00

Ukupno

7,67

Ponašanje u vožnji

Enterijer

Vozne osobine

9

Funkcionalnost

8

Performanse

7

Dizajn

7

Kočnice

8

Ponuda prostora

9

Ukupno:

8,00

Kvalitet materijala

8

Motor

9

Završna obrada

8

Menjač

9

Ukupno:

8,00

Cena

7

Prosečna ocena: 8,12

Centralni greben služi i kao naslon za laktove sa praktičnim boksom za odlaganje sitnica, a desna ruka prirodno pada na električnu parkirnu kočnicu. Mala zamerka, ukoliko ste u velikoj žurbi, nerviraće vas njena sporost (1-2 sekunde), a da bi se deblokirala mora se pritisnuti nožna kočnica.

U cilju bezbednosti
Priča o C6 bila bi nekompletna ukoliko zaboravimo da istaknemo napor konstruktora po pitanju sigurnosti putnika (pet zvezdica na EuroNCAP testu), ali i nesretnih pešaka, ukoliko dođe do ”bliskog susreta”. Tada, zahvaljujući pirotehnici, aluminijumski poklopac motora odskoči u kontra pravcu (suprotno od uobičajenog otvaranja), kako bi se smanjio šok od sudara tela sa vozilom.

Drugi pasivni sigurnosni sistem odnosi se na svetla, smeštena na donjem delu branika, koja su po želji stalno upaljena (treba ući u memoriju i potvrditi izbor), i koja su odvojena od halogenih svetala za maglu. Naime, u mnogim zemljama Zapadne Evrope obavezno je voziti danju sa upaljenim svetlima, ali se motociklisti žestoko bune, jer smatraju da se tako ne distanciraju dovoljno od ostalih učesnika u saobraćaju. Smeštanjem svetala ovako nisko, smanjena je mogućnost od konfuzije.

Spisak kompletne sigurnosne i druge opreme, koju pronalazimo kod ove pokretne palate, previše je dugačak da bi ga nabrajal i, zato spomenimo samo veoma efikasni klima uređaj sa dve zone podešavanja (plus pozadi), kvalitetni JBL Hi-Fi sistem, 9 vazdušnih jastuka, od kojih je jedan za kolena vozača, ksenon farove sa svetlosnim snopom koji prati poziciju upravljača, kožna sedišta sa grejačima napred i pozadi, aluminijumsku boju... Jedino za šta se može doplatiti je električni krov na otvaranje.

Francusko viđenje
Uzmemo li sve ovo u obzir, Citroen C6 je jeftiniji (bar u Francuskoj) od konkurenata kao što su BMW 530d, Audi A6 3,0 TDi i Mercedes E320 CDi, sa vrhunskim paketima opreme.

originalan stil,
ponašanje na putu,
ogibljenje,
odličan sklad
između motora i menjača

izgubljena reputacija u visokoj klasi, prtljažnik,
previše dugmića
na centralnoj konzoli,
slaba zaštita karoserije
u gradskoj vožnji

Prepoznatljiva stražnjica iz koje, pri određenim brzinama, izlazi diskretni spojler

Testirani 2,7 HDi se prodaje počevši od 44.700 evra, a kome je i to mnogo, mora da sačeka novi četvorocilindarski 2,2 HDi/170 KS, koji se od juna ugrađuje u C5 i 407.

Citroen C6 je francusko viđenje limuzine visoke klase, koja može biti alternativa renomiranim nemačkim. Specifičan stil i šarm kojim zrači, odražavaju želju konstruktora da bude drugačiji, što je isto pokušao i Renault sa modelom Vel Satis, da bi na kraju, uprkos brojnim kvalitetima, doživeo potpuni komercijalni neuspeh.

Ipak, francuski proizvođači očito ne uspevaju da se nametnu u ovoj kategoriji, ali ukoliko Citroen uspe da održi visok nivo kvaliteta i pouzdanosti, C6 ima sve šanse da se izbori za (zasluženo) mesto pod Suncem...

ekskluzivno iz Pariza, P. Rajković
foto: Vrele gume, P. Rajković
11006
Postavljeno: 02.08.2006

Arhiva: Ekskluzivno

Rubrika: Ekskluzivno
Postavljeno: 02.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens
Tekst sa video prilogom!

Zvezda u svojoj domovini, Megane je na evropskom tržištu u zaostatku za najprodavanijim nemačkim predstavnicima. Dolazak četvrte generacije može preokrenuti situaciju, barem se tako nadaju u Renaultu


Rubrika: Ekskluzivno
Postavljeno: 25.01.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

Kako bi što pre zaboravilo Lagunu, Renault je nasledniku promenio čak i ime, a sve u želji da se od autsajdera, transformiše u lidera u segmentu


Rubrika: Ekskluzivno
Postavljeno: 29.12.2015

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

Nova Opel Corsa 1.0 T/115 ostavila je veoma pozitivan utisak, no kada je pokretana malim dizelom 1.3 CDTi, situacija je znatno komplikovanija, pre svega zbog brojne i talentovane konkurencije


Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Seat Mii

27.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Tata Nano

18.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Renault Twizy

20.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

CILE
10.8.2006 21:52
11
0

CITROEN JE BIO UVJEK 20 G PRIJE DRUGIH,A SADA DA NEPRICAMO SVI OSTALI SU JOS DALEKO DALEKO.NAPRIMJER RECIMO CX IZ 70-DESETIH GODINA JOS NIJE IZBLEDIO SA SVOJOM LINIJOM JOS JE MODERNI OD MNOGIH DANAS.POZDRAV

trip
06.7.2012 12:45
7
0

Sanjam ovaj auto. Po mom ukusu prelep, jedinstev i orginalan. Ko jednom udje u citroena on ce znati o cemu pricam

Vlado nk
18.12.2012 04:03
8
0

Ne zaboravimo da je |Citroen bio najveci Evropski proizvodjac automobila......Ovaj C6 je Fantastican,vanvremenski auto,daleko ispred glupih i precjenjenih Pasata, golfova,audija i ostalih uniformnih auta............

aleksandar
02.10.2013 19:48
7
0

JA imam ovaj auto i mogu vam reci da gde progem svi se okrecu
inace ja volim citroen i vozim samo citroen trenutno imam ax c5 i c6

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: