Ekskluzivno

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

KOPNENA NEMAN

Istorija Peugeota bogata je kupeima, očigledno veoma važnim za imidž ovoga konstruktora. Izuzetno uspešni 406 Coupe, logikom cifri, nakon osam godina zamenjen je impresivnim modelom 407 Coupe

Mnogi od nas «seniora», sigurno se sećaju čuvenih modela 204, 304, 404 i 504, kojima su, da bi se mogli nazvati kupe, bila odstranjena zadnja vrata. Krajem 1996. godine, i 406 je dobio svoje kupe izdanje, za čiji izgled i proizvodnju je bio zadužen nadaleko poznati italijanski dizajner Pininfarina. Rasno vozilo, skladnih i fluidnih linija, osvojio je srce Francuza, koji su ga godinama smatrali za najlepši nacionalni auto. Iz milja je i nazvan, pomalo pretenciozno, francuskim Ferarijem, no bilo kako bilo prodao se u 107.000 primeraka, što je impresivna cifra za ovu kategoriju.

Početkom prošle godine predstavljen je naslednik, sa kojim počinje novo poglavlje. Prvi put ovaj kupe je 100 % Peugeot, ili bolje rečeno PSA. Sklapa se na istom mestu sa Citroenom C5 i limuzinom 407 (uskoro i C6), a za dizajn ovaj put se pobrinuo aktuelni direktor odeljenja, Gerard Welter. Cilj je, naravno, smanjenje troškova proizvodnje, ali i bolji kvalitet i brže adaptiranje zahtevima tržista. Peugeot očekuje da proda oko 30.000 vozila godišnje, što izgleda sasvim ostvarljivo, ukoliko se uzme u obzir divljenje i pažnja koju je privukao za vreme testiranja. Diskretne linije 406-ice očito pripadaju prošlosti, 407 Coupe je nasledio agresivni dizajn berline. «Ralje» su još veće i širom otvorene, sa škrgama na bokovima prednjeg branika. Zaista podseća na ajkulu, spremnu i sposobnu da proguta sve na šta naiđe. Bočne linije su oštrije nego pre, jedino zadnji kraj deluje nešto pitomije. Iako ni jedan element karoserije nije zajednički sa berlinom, može doći do konfuzije, ukoliko ga posmatramo spreda.

Dole potpisani ga smatra estetski veoma uspelim, ali to, međutim, nije opšte prihvaćeno mišljenje. Naše gore list, poznati dizajner Saša Lakić (nekada angažovan kod Peugeota, a između ostalog čuven po kreaciji famoznog Venturi Feticha), imao je priliku da se smesti u testirano vozilo, i našao ga je preterano agresivnim, da ne kažemo prepotentnim. Stvar ukusa, procenu ostavljamo vama, ali činjenica je da nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Kako dimenzijama, tako i voznim karakteristikama...

Velik spolja, skučen unutra
Bez obzira što smo dugo i sa nestrpljenjem čekali da se nađemo oči u oči sa ovim strašnim lavom, kada smo se stali ispred njega, nismo žurili da se odmah smestimo za upravljač. Par velikih krugova oko njega se podrazumevaju, kao prvo jer je znatno veći, a zatim i da bi se sa dužnom pažnjom osmotrilo nekoliko važnih detalja. Sa čitavih 4,82 m (isto kao moćni kupe BMW Serije 6), kupe je paradoksalno širi za 6 cm i duži za 14 cm od berline, uz neizmenjeno međuosovinsko rastojanje. Već izuzetno dugačak nos, postao je još duži (ukupno 1,08 m), pa samim tim i nepraktičniji, posebno kada se treba parkirati ili «zamotati» u uskoj ulici. Srećom, na prednjem i zadnjem braniku nalaze se senzori, koji očitavaju distancu, te zvučnim i vizuelnim signalima na kolor ekranu, pomažu vozaču. Impresivni su i dupli Xenon farovi sa prskalicama (u skupljim verzijama se okreću u krivinama), a treba biti slep i ne primetiti ogromne Pirelli P Zero Nero 235/45 R18, u serijskoj opremi. Nažalost, svetlosna grupa pozadi nije u led tehnologiji (kao kod 307 CC), jedino dupla izduvna grana odaje prisustvo šestocilindarskog agregata.

Unutrašnjost, naprotiv, ne može da sakrije direktnu vezu sa standardnim 407, distanciraju se samo drugačije izgravirani instrumenti. Komandna tabla može uz doplatu biti presvučena kožom, što u potpunosti menja njen izgled. Međutim, sedišta impresioniraju savršenom formom i udobnošču, bez obzira da li su od platna ili kože. Električno podesiva u milimetar, prosto mame na dugu vožnju. Ukoliko treba nekoga propustiti na zadnja sedišta, dovoljno je samo povući ručicu na naslonu, te oba prednja, uz pomoć par elektromotora, polako skliznu unapred. Pristup je, dakle, jednostavan kroz ogromna i teška vrata, no pozadi ne treba očekivati čuda. Sa čitavih 1,72 cm, dole potpisani «delija» nema problema, ali par santimetara više i glava dodiruje zadnje staklo. Tajne nema, nikakav napredak na ovome polju nije ostvaren u poređenju sa bivšim kupeom. Naslednik ostaje četvorosed, i sigurno je da se pozadi bolje osećaju džokeji od košarkaških centara. Ukoliko su ovi poslednji nekako i stali, mogu sa sobom poneti sve neophodne rekvizite, u praktičnom prtljažniku zapremine 400 litara, koji se može povećati obaranjem naslona. Već po običaju, spolja se otvara pritiskom na nulu u sredini ili komandom na daljinskom upravljaču.

No vratimo se opet vozačevom radnom mestu, jer jedno ovakvo vozilo prevashodno je njemu i namenjeno. Ergonomija zaslužuje samo jednu kritiku, koja se odnosi na poziciju električnih komandi podizača stakla i spoljašnjih retrovizora. Smeštene su, naravno, na vratima, ali preterano unazad, tako da leva ruka ne pada prirodno na njih. Nisu nam se previše svideli ni sitni «dugmići» na centralnoj konzoli, gusto načičkani i nepregledni.

Sa druge strane, za pohvalu su velike police u vratima i ogroman pregradak za rukavice ispred suvozača, baš kao u berlini. Sitnice se mogu odložiti i u podesivom naslonu za laktove i još jednom pregradku levo od upravljača, što nam govori da praktičan aspekt nije zapostavljen.

Naftna kriza i šestocilindarski benzinac
Bez sumnje, jedno sa drugim nikako ne ide, ali u prestižnom kupeu od gotovo 1.700 kg, mora se pronaći i ovakav agregat. Mogli smo posegnuti i za četvorocilindarskim 2.2 od 163 KS, no kome je zaista do uštede goriva, bolje je da izabere za sada jedini dizel u ponudi, 2.7 V6 HDi sa 205 KS. Mogli smo, isto tako, da biramo između manuelnog i automatskog menjača, oba sa šest brzina. Ovaj poslednji je preuzet iz Peugeota 607 i osim što se pokazao savršenim, ima i sportski mod (prekidač pored ručice). Nas je zapao manuelni, pomalo neprecizan i «gumen» prilikom menjanja prenosa. Za uzvrat je odlično odmeren, tako da 211 KS nisu ugušeni velikom težinom vozila. Sa istim motorom i opremom, bivši 406 je lakši za oko 200 kg, pa je samim tim znatno temperamentniji i ekonomičniji.

Inače, ovaj agregat nam je odavno poznat, i iako se karakterom ne može meriti sa, recimo, jednim «šestakom» iz BMW-a 330, globalno uzevši je OK. Dovoljno elastičan, sa obrtnim momentom od 290 Nm, omogućuje dobra međuubrzanja i sigurna preticanja. Na semaforu, ipak pogledajte ko vam je «protivnik», kako se ne bi obrukali. Bolje mu leži nonšalantna vožnja sa laktom na prozoru, barem dok se ne izađe iz grada. Tek tada 407 Coupe dokazuje svu nadarenost peugeotovih inženjera, ponašanjem na putu koje zaslužuje samo pohvale. Ko mu na ovom polju pronađe neku manu, ili je upravo izašao iz jednog Ferarija, ili traži dlaku u jajetu. Niži od klasičnog 407, sa širim razmakom točkova i elektronski kontrolisanim amortizerima (amortissement pilote), impresionira u svakom pogledu. Svi elementi aktivne sigurnosti su na izuzetno visokom nivou (stabilnost, kočnice i upravljanje), tako da je nepotrebno trošiti reči. Chapeau bas (šešir dole).

Čak je i udobnost sačuvana, uprkos veoma tvrdom trimu i maločas spomenutim valjcima od 18 cola. Osetljivom uhu, ipak može zasmetati buka od kotrljanja i diskretno zviždukanje vazduha na spoju prozora i gornje ivice krova, kada se vozi prohibicijskim brzinama. Naime, stakla nemaju okvir, pa svaki put kada se vrata otvore ili zatvore, podignu se za par milimetara, kako bi se što bolje zaptivala. Inače su lisnata (kao vetrobransko), te je zvučna izolacija bolja, a ujedno su i izdržljivija u slučaju eventualne agresije. Ovo spomenjimo, jer je na zapadu učestalo otimanje vozila, tako što se razbije vozačevo staklo i ovaj izvuče iz njegove unutrašnjosti. Razlog je u sve boljoj elektronskoj zaštiti od krađe, pa se ovako brže dođe do ključeva…

Kao što smo rekli, Peugeot 407 Coupe najteži je za upravljanje po gusto naseljenim sredinama, kako zbog dimenzija, tako i zbog smanjene vidljivosti, usled izuzetno zakošenih A stubova i malih spoljnjih retrovizora. Potrošnja se u ovakvim okolnostima kreće oko 15-16 litara, dok je najniža zabeležena 9,2 litre. Respektujući, koliko-toliko, ograničenja na autoputevima po Francuskoj, putni računar je pokazao 11 litara, da bi test vožnju završili sa prosekom od 12,2 lit/100 km. Benzinske pumpe, dakle, magično privlače V6, pogotovo što je zapremina rezervoara od 66 litara, nedovoljna.

Jednim pogledom

Karoserija

Udobnost

Izgled

9

Napred

9

Funkcionalnost

6

Pozadi

6

Kvalitet izrade

8

Ukupno:

7,50

Ukupno

7,67

Ponašanje u vožnji

Enterijer

Vozne osobine

9

Funkcionalnost

8

Performanse

8

Dizajn

8

Kočnice

9

Ponuda prostora

6

Ukupno:

8,67

Kvalitet materijala

8

Motor

8

Završna obrada

8

Menjač

8

Ukupno:

7,60

Cena

7

Prosečna ocena: 7,776

Od 30.000 evra pa naviše...
Za ovu sumu možete dobiti benzinski 2.2, sa platnenim sedšitima i manuelnim podešavanjem.

Ostatak opreme je dovoljno bogat, pa navedimo: devet vazdušnih jastuka (od kojih je jedan za kolena vozača), ABS, ESP, regulator i limiter brzine, detektor za kontrolu pritiska u gumama, automatski klima-uređaj sa dve zone podešavanja, senzore za vožnju unazad (ne i za napred), radio CD, lisnata bočna stakla, automatsko uključivanje brisača i Xenon farova, električne spoljnje retrovizore na preklapanje, kožni upravljač i ručicu menjača...

Njegovi amortizeri su klasični, i za razliku od V6 (benzinski i dizel), ima aluminijumske naplatke od «samo» 17 cola.

Potom sve zavisi od želja kupaca i dubine njihovog džepa, tako da najskuplja verzija 2.7 V6 HDi Griffe, košta u Francuskoj 45.400 evra. Testirani, kakvog ga vidite na fotografijama, vredi preko 40.000 evra, odnosno za najjeftiniji V6 treba izdvojiti 35.500 evropskih novčanica. Doplata za automatski menjač, koji je kod dizela u serijskoj opremi, iznosi 1.500 evra. Prostom računicom dolazimo do zaključka da je cena dizel i benziskog šestocilindraša veoma bliska (dizel je skuplji za samo 1.000 evra), što će sigurno «sahraniti» ovog poslednjeg. 2.7 HDi smo, inače, namerno ostavili za kasnije, kako bi pokazao šta zna i ume na jednom super testu.

Peugeot 407 Coupe uspešno nastavlja tradiciju, penjući se svaki put za jednu stepenicu više. Skuplji, veći i prestižniji, ne bi trebalo da ima poteškoća sa plasmanom, čak i na veoma zahtevnom tržištu, kakvo je, recimo, nemačko. Pažnju privlači i svojim ekstravagantnim izgledom, do te mere, da smo se morali prevremeno rastaviti. Poznati i nemili događaji, sa paljevinom nekoliko hiljada automobila i masovnim neredima, zahvatili su početkom novembra celu Francusku. Kako je naš časopis posvećen automobilima, a ne političkim prilikama, nećemo ulaziti u uzroke ovih sukoba, već samo recimo da se 407 Coupe preterano distancirao od ostalih vozila. Sinonim jedne buržujske Francuske, bio je u opasnosti da se pretvori u pepeo i dim, pa sam zato odlučio da «Lesija» vratim kući, dok nije prekasno.

Ali priznajem, rastanak nam je teško pao....

prestižniji od prethodnog,
bolja i kvalitetnija
završna obrada,
šestocilindrični
HDi agregat,
ponašanje na putu

nezgrapan
u gradu,
osetljiv «nos»,
visoka potrošnja,
cena

Ekskluzivno iz Pariza,
Perica Rajković
7701
Postavljeno: 08.03.2006

Arhiva: Ekskluzivno

Rubrika: Ekskluzivno
Postavljeno: 02.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens
Tekst sa video prilogom!

Zvezda u svojoj domovini, Megane je na evropskom tržištu u zaostatku za najprodavanijim nemačkim predstavnicima. Dolazak četvrte generacije može preokrenuti situaciju, barem se tako nadaju u Renaultu


Rubrika: Ekskluzivno
Postavljeno: 25.01.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

Kako bi što pre zaboravilo Lagunu, Renault je nasledniku promenio čak i ime, a sve u želji da se od autsajdera, transformiše u lidera u segmentu


Rubrika: Ekskluzivno
Postavljeno: 29.12.2015

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

Nova Opel Corsa 1.0 T/115 ostavila je veoma pozitivan utisak, no kada je pokretana malim dizelom 1.3 CDTi, situacija je znatno komplikovanija, pre svega zbog brojne i talentovane konkurencije


Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Seat Mii

27.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Tata Nano

18.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Renault Twizy

20.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Shele
13.3.2006 00:26
0
0

Sto se tiche ovog modela , svaka cast za dizajn . A sto se tiche odnosa cene i dobijenog , pa za novac , koliko kosta 407 sa motorom 2.7 HDI od 45.000 eura , radije bi uzeo nekog Nemca ( BMW 330d u kupe varijanti 2004-2005'to godiste ili Mercedes CLK 270 CDI 2004'-2005'to godiste ) . Svi znamo ( svesni smo toga ) da che ovom modelu za godinu-dve da padne cena vrtoglavo , sto nije bash slucaj sa BMW-om ili Mercedes-om , a i sami znamo sta je BMW i Mercedes u ovom segmentu . Nego , ponavljam ovo je moje misljenje , a kao sto svi znamo , o ukusima ne treba raspravljati :-) !

fartcry
13.3.2006 17:04
0
0

....da ne pricamo o tome sta Honda nudi za ovolike pare....nuff said...

peki
13.3.2006 22:03
0
0

Verovatno ste oboje u pravu, samo takvim "detaljima" se ne zamaraju oni koji ne moraju. Vozaju se godinu-dve sa ovim Peugeotom, a potom ga promene za nesto aktuelnije. Nista jednostavnije. Nema potreba za oglasima i trazenjem kupaca, ode recimo u prvu garazu BMWa (garaza je izraz u Francuskoj koji oznacava mesto gde se kupuju novi i polovni modeli, rezervni delovi, vrse opravke i sl.), ostavi 407 Coupe i izbere odredeni model. Ponuditi ce mu nakon dve godine za 2.7 HDi V6 oko 30 hiljada Evra ( u prvoj godini se izgubi izmedu 20 i 25 %, a potom oko 10-15 % godisnje), on doda razliku i gotova prica. E sad neko ce reci pa izgubio je citavih 15 hiljada evra!? Pa sta? Pare nisu problem, kamate za auto kredite su samo par procenata, a zadovoljstvo nema cenu. Ovaj auto i onako nije namenjen za "siroke narodne mase", koje muku muce da sastave kraj meseca. Ustalom jedan moj prijatelj francuz ga je upravo kupio nakon provedenih sat dva u njemu (pomogao mi oko slikanja), bez da mu je zaista neophodan. Poseduje izmedu ostalog Range Rover V8, za lov i izlete u prirodu (ne voli covek dizele), za po gradu sluzi mu Mercedes classe A, a za svecane prilike 47 godina star Mercedes kabriolet 190. Moze mu se, ima covek agenciju za prodaju nekretnina, i kao sto rekoh ne zamara se takvim sitnicama. A takvih kao on ima jos nekoliko stotina hiljada u Francuskoj, odnosno barem nekoliko miliona u Evropi. Zivot je lep, zar ne?

Jankovic Dejan
14.3.2006 11:05
0
0

Peugeot je odlican auto i zato treba da mu se poveca proizvodnja i uvoz u Srbiju.
Ja sam jubitelj Peugeot-a

novak
07.8.2006 03:41
0
0

jedan od najlepsih automobila dosad napravljenih,prelep je u svakom pogledu !

sasa
13.1.2012 01:48
0
0

406 je 406

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: