Ekskluzivno

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

Umorni sportista

Osim što je restilizovan, Peugeot 307 obogaćen je za ovu priliku sa par novih agregata

Šta učiniti kada je prerano za zamenu jednog uspešnog modela, a konkurenti imaju mlađe i atraktivnije pulene? Odgovor je jednostavan, restilizovati ga. Samo se postavlja pitanje u kojoj meri, odnosno koliko novaca konstruktor može i želi da potroši za takvo podmlađivanje? Kako je popularni 307 prevalio četvrtu godinu postojanja, ostaje mu još maksimalno dve godine života (308 predviđen pre vremena, za jesen 2007 god), dakle moralo se ekonomisati. Iz tog razloga izmenjen je samo prednji deo, odnosno po ugledu na veći i moderniji 407, preuzet je aktuelni dizajnerski pravac. Karakteriše ga ogromna maska hladnjaka, koja podseća na otvorenu njušku zveri, ali zagledamo li ga malo bolje, možemo se uveriti da je sve novo, od poklopca motora i branika, pa do svetlosne grupe. Duboko “grize” u blatobrane i u njoj su najzad smešteni xenon farovi (uz doplatu za jeftinije verzije), dok su halogena svetla za maglu izdvojena posebno. Doprinose agresivnijem izgledu, ali su kao i maska, veoma osetljiva u gradskim uslovima vožnje. Peugeot je srećom odlučio da doda dva komada plastike na krajevima “usana”, što donekle zaštićuje masku prilikom parkiranja.

Pozadi, 307 je znatno otporniji, a osim toga ima i senzore za vožnju unazad, koji pored zvučnog signala, i vizuelno pokazuju odstojanje na kolor ekranu. Kad smo kod zadnjeg dela recimo da je forma svetlosne grupe ostala ista, ali izmenjena unutrašnja svetla uspešno imitiraju LED tehnologiju. Testirani model distancira se od ostalih diskretnim spojlerom na krovu, hromiranim završetkom izduvne grane i novim aluminijumskim naplacima.

Neuobičajna raskos
Poručite li 307 2.0/180 KS, uz njega obavezno dobijate kožom obloženu unutrašnjost. I to ne samo na odličnim školjkastim sedištima, već i na komandnoj tabli i gornjem delu vrata. Zaista retkost u kategoriji, ali treba priznati da se osećamo kao u luksuznom salonu. Enterijer je preuzet iz Coupe-Cabrioleta, kao i atraktivni analogni instrumenti na beloj podlozi. Forma komandne table je međutim neizmenjena, jedino su komande klima uređaja, sa dve zone podešavanja, preuzete iz bratskog Citroena C4. Ovaj 307 izgleda prestižnije i zbog masivne upotrebe metalizirane plastike (okvir centralne konzole i izduvi za vazduh), odnosno prvog aluminijuma.

Navedimo nožne komande i oslonac za levu nogu, kao i ručice za otvaranje vrata i kuglu menjača. Iako atraktivna, nimalo nije prijatna za manipulisanje u hladnim zimskim jutrima. Kako je verzija Feline jedino dostupna sa testiranim motorom, praktično sve što se poželeti može ulazi u serijsku opremu. Osim već uobičajnih air bagova (frontalni, bočni i vazdušna zavesa za glave putnika napred i pozadi), sistema ESP, regulatora brzine, praktičnog CD radio prijemnika sa 6 frontalnih proreza, aluminijumski felni, automatskog uključivanja svetla i brisača…, novina je detektor za kontrolu pritiska u gumama. Jedino za šta se može doplatiti je satelitsko navođenje sa kolor ekranom i krov sa električnim otvaranjem.

Po pitanju raspoloživog prostora, 307 i dalje spada među najbolje u kategoriji, posebno ukoliko se uzme u obzir skromna dužina od 4,21 m. Ujedno je i neuobičajno visok (1,51m), sa ogromnom i veoma zakošenim vetrobranskim staklom, te se stiče utisak da smo u jednom mini vanu. Bez obzira na stas vozača, lako se pronalazi idealna pozicija, jedino nam nije jasno zašto, pored toliko bogate opreme, nema naslona za laktove napred? Za kritiku je i još uvek nedovoljno kvalitetna plastika, koja je u neskladu sa prestižnom kožom. Na prvi pogled se ne primećuje, ali pedantnom analizom možemo se uveriti da su određeni spojevi urađeni “od oka”. Nemački i japanski konstruktori očito obraćaju više pažnje na ovakve “detalje”.

     
 

Iako u godinama, 307 je bio i ostao šampion praktičnosti, sa ogromnim pregradama i policama za odlaganje svih neophodnih “rekvizita”. Flaše sa vodom, mobilini telefoni, putne karte, CD-i…, sve se sa lakoćom može uredno složiti. Kad smo kod upotrebne vrednosti vozila, recimo još da je prtljažnik prosečne zapremine od 341 lit (obaranjem zadnjih sedišta dobija se maksimalno 1328 lit), a da verzija sa troja vrata, iako nepraktičnija, omogućuje dovoljno jednostavan pristup zadnjoj klupi. Bez obzira na sportske pretenzije, ova verzija se može poručiti i sa petora vrata, uz doplatu od 500 evra.

Rika ranjenog lava
Restilizovani 307 nije u pravom smislu te reči inagurisao nove agregate, već su samo izvršene određene permutacije. Tako su u Coupe-Cabriolet ubačeni već postojeći 2.0 HDi/138 KS i mali benzinski 1.6 od 110 KS, a berlina ( sa troja i petora vrata), je preuzela od njega dvolitarski motor od 180 KS. Naime, do sada, najsnažniji benzinac 2.0 razvijao je 136 KS ( zbog Evro 4 norme i on je dorađen, te je snaga porasla na 141 KS), no očito je da uz novo lice, 307 želi i više snage.

Prvi put ovaj motor pojavio se sredinom 2003. godine, u Peugeotu 206 RC. Za osnovu je poslužio poznati agregat EW10 od 1997 kubnih santimetara, koji se mogao sresti gotovo u svim modelima grupacije PSA. Sa njim konstruktor najzad ulazi u klub VVT (Variable Valve Timing), i snaga je sa 137 podignuta na respektivnih 180 KS. Naravno da se danas iz ove zapremine može izvući daleko više snage, ali treba naglasiti da se radi o običnom atmosferskom agregatu, bez turbo punjača na izduvne gasove. Zahvaljujući promenjivom upravljanju vremena otvaranja ventila, ima najmanje 90 % obrtnog momenta između 3.000 i 7.000 o/min (maksimalno 202 Nm), te je samim tim veoma elastičan. U svakodnevnoj vožnji poslušno povlači sa samo 2.000 o/min (ne smeta mu ni kada ima samo 1.000 obrtaja), što je prijatno, no ko želi da oseti turbo efakat, biće razočaran. Ubrzanja su previše linearna, dakle nema onog karakterističnog osećaja da vozilo odjednom poskoči i potisne vozača u dubinu sedišta. Karakter se promeni u veoma visokom režimu rada (iznad 5.000), i rado se vrti sve do maksimalno dozvoljenih 7.500 o/min, kada proradi zaštita. Urlanje motora, međutim, preplavi kabinu, što zaista zamara na dužim putovanjima. Primera radi, pri brzini od 150 km/h, kazaljka obrtomera pokazuje dobrih 5.000 o/min. Neću reći da uvek neprijatan, naprotiv, rezak i metalan zvuk, čak i godi sportski orjentisanim vozačima. Dobijeni efekat je posledica modificirane izduvne grane, “četiri u jedan”.

     
 

Potpuno je, međutim, nelogična odluka Peugeota da ostavi standardni petostepeni manjač, dok 2.0 HDi ima pravo na odlični šestostepeni? Osim što je ovaj poslednji precizniji, omogućio bi bolja ubrzanja i veću elastičnost, a buka pri visokim brzinama bila bi niža. Inače, za “ manijake ” karakteristika, recimo da ubrzava do 100 km/h za manje od 9 sec, kilometar “ obara ” ispod 30 sec, a da fabrika spominje maksimalnu brzinu od nekih 220 km/h. Ništa spektakularno, no napomenimo da 307 2.0 16V, nije jedan Renault Megane RS ili Ford Focus ST. Osim što su znatno skuplji, prošli su kroz sportska odeljenja konstruktora, dok je 307 2.0 16V serijski auto. Njegov realni konkurent je Citroen C4 2.0 VTS, opremljen istim motorom, sa sličnim karakteristikama i cenom. Rekli bismo veoma temperamentan auto za svaki dan, za one koji ne prelaze godišnje par desetina hiljada kilometara, i cene rafinirani enterijer.

Jednim pogledom

Karoserija

Udobnost

Izgled

8

Napred

7

Funkcionalnost

7

Pozadi

7

Kvalitet izrade

8

Ukupno:

7,00

Ukupno

7,67

Ponašanje u vožnji

Enterijer

Vozne osobine

8

Funkcionalnost

9

Performanse

7

Dizajn

8

Kočnice

9

Ponuda prostora

8

Ukupno:

8,00

Kvalitet materijala

8

Motor

7

Završna obrada

7

Menjač

6

Ukupno:

8,00

Cena

7

Prosečna ocena: 7,24

Velika sigurnost i smanjena udobnost
Nećemo reći ništa novo, ukoliko utvrdimo da je ponašanje 307- ice na putu van svake sumnje, čak i kada se radi o “običnim” verzijama . Ogibljenje testiranog vozila je znatno tvrđe od standardnog, i u kombinaciji sa kapacitetnim i niskoprofilnim pneumaticima Pirelli P Zero Rosso, dimenzija 205/50 R17, tako da ga zaista nije lako destabilizovati. Veoma malo zaroni nosom u oštrim zavojima, a kada se baš preteruje, serijski ESP (moguće ga je i isključiti), efikasno koriguje putanju. Pored njega, vozač se može osloniti i na izuzetno efikasne i snažne kočnice.

Posledica ovako dobre aktivne sigurnosti (po pitanju pasivne osvojio je “samo” 4 zvezdice) je znatno smanjena udobnost, te po lošem putu vozilo neprijatno poskakuje. Nije nepodnošljivo, ali je iznenađujuće za jedan Peugeot.

Što se tiče potrošnje i cene, stvari nisu tako strašne, kao što bi se moglo pomisliti. Dupla memorija putnog računara (nije bila izbrisana nakon više hiljada pređenih kilometara), pokazuje da je vozilo u proseku trošilo 11,4 litara. Znajući kako kolege novinari voze test automobile, ovo je sasvim OK, pogotovo što je i naša zabeležena, nakon nedelju dana test vožnje, bila slična. Konkretno, ispod 8 litara ne može ni na regionalnim putevima, dok se na autoputu, uz respektovanje ograničenja (u Francuskoj 130 km/h), kreće oko 10 lit. Porastom prosečne brzine na gotovo 150 km/h, porasla je na podnošljivih 12 litara. U gradu je trošio previše, doduše uslovi vožnje su bili takvi da se za sat vremena nije moglo preći više od par kilometara. Razlog treba tražiti u prednovogodišnjoj groznici i početku tradicionalnih sniženja. Konstruktor navodi cifru od nekih 12 litara, no to nam izgleda previše optimistički…

A cena? Odgovor je veoma jednostavan, nema brojnih verzija i paketa opreme, dakle u Francuskoj treba izbrojati tačno 24.400 evra. To je kataloška cena, a zbog slabe potražnje za benzinskim agregatima, lako se može “ogrebati” za desetek procenata popusta.

Šta reći na kraju, osim da nas je ovaj Peugeot ostavio pomalo “gladne”, odnosno nije uspeo da nam znatno podigne količinu adrenalina u krvi. Greška nije u 307-ici, već u samom karakteru motora. Nije nas oduševio ni u malom 206 RC, a još manje u veoma teškom CC (oko 1.5 tone), tako da ni ovde nije blistao. Možda bi trebalo da Peugeot ponudi “očerupanu” verziju, lišenu nepotrebnog luksuza, pa samim tim znatno lakšu i jeftiniju, čime bi dobio na karakteristikama i na naklonosti šireg sloja kupaca.

dopadljiv izgled,
ponašanje na putu,
atraktivan i bogat
enterijer,
praktični aspekt

previše linearna ubrzanja,
neprecizan
petostepeni
menjač,
odsustvo bazne verzije

Ekskluzivno iz Pariza,
Perica Rajković
7093
Postavljeno: 19.01.2006

Arhiva: Ekskluzivno

Rubrika: Ekskluzivno
Postavljeno: 02.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens
Tekst sa video prilogom!

Zvezda u svojoj domovini, Megane je na evropskom tržištu u zaostatku za najprodavanijim nemačkim predstavnicima. Dolazak četvrte generacije može preokrenuti situaciju, barem se tako nadaju u Renaultu


Rubrika: Ekskluzivno
Postavljeno: 25.01.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

Kako bi što pre zaboravilo Lagunu, Renault je nasledniku promenio čak i ime, a sve u želji da se od autsajdera, transformiše u lidera u segmentu


Rubrika: Ekskluzivno
Postavljeno: 29.12.2015

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

Nova Opel Corsa 1.0 T/115 ostavila je veoma pozitivan utisak, no kada je pokretana malim dizelom 1.3 CDTi, situacija je znatno komplikovanija, pre svega zbog brojne i talentovane konkurencije


Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Seat Mii

27.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Tata Nano

18.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Renault Twizy

20.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Stefan
21.1.2006 01:05
0
0

Auto je strava. Ipak, Sitroen C4 sa istim ovim motorom bolje ubrzava i atraktivnije izgleda.

senna
23.1.2006 17:02
0
0

Nadam se da ga ovde nece niko porediti sa Focusom ST ili Golfom GTI kao na b92.net-u. Vidim da je i autor ovde to naglasio...

perica rajkovic
24.1.2006 15:36
0
0

I ja se nadam, bas iz tog razloga pripremam za kraj februara uporedni test Ford Focusa ST i Renault Megane RS. Verovatno potom i test Skoda Octavia 2.0 RS.

snake
23.2.2006 23:12
0
0

Auto je lep,praktican,ali za tu snagu previse spor!Mislim da bi ugradnja menjaca sa 6 brzina dosta pomogla,ali izgleda da pezo misli drugacije.

goca
18.1.2007 19:28
0
0

meni je super, odlicno me sluzi

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: