Ekskluzivno

Chevrolet Cruze

Američki Logan


Napravljen u Rusiji za Ruse, u SAD za Amerikance, Cruze za evropsko tržište proizvodi se u... Koreji!

Komercijalizovan na pet kontinenata, ovaj internacionalni Chevrolet poslužio se primerom Logana, dodavši kao bonus i privlačan dizajn

Svako za sebe, ali Cruze za svakog! Kažemo to, jer sa početnom cenom od 12.650 evra (u Srbiji), ova elegantna limuzina apsolutni je šampion u kategoriji. Zapravo i izvan, jer se za sličnu sumu prodaju mališani u A segmentu (Clio, 207, Corsa i Fiesta, naravno sa motorima slične snage) dok je Cruze zvanično u C segmentu. Direktan konkurent jednoj Škodi Octaviji i Seatu Exeo, baš kao i brojnim francuskim i japanskim limuzinama, ovaj Chevrolet suprostavlja se bez ikakvog kompleksa, iako je od najjeftinijih jeftiniji za više hiljada evra!

Akcenat je dat velikim i preglednim analognim instrumentima
Test-vozilo bilo je opremljeno i fabričkim navigacionim uređajem

”Ma, mora da postoji neka zamka”, reći će nepopravljivi skeptici, jer Bože moj, Cruze je deklarisan kao low cost vozilo, što mora da znači da se negde zakinulo!? Jeste, malo na završnoj obradi i kvalitetu pojedinih materijala, koji evidentno nisu na nivou najboljih predstavnika u kategoriji, bez da to znatnije utiče na generalno uspešan koncept.

Sa druge strane, spoljašnjim izgledom uspeva da privuče pažnju prolaznika, što bi uz zvučno ime, trebalo da bude dovoljno da se spreči eventualna neopravdana averzija, kao u slučaju Logana. Osim toga, ovaj Chevrolet nema ništa zajedničko sa bivšim modelima Daewoo, na koje su ”Ameri” samo zakačili svoj znak. Cruze je potpuno nov model, razvijen timskim radom dizajnera i inženjera iz Nemačke, SAD, Australije i Koreje, poštujući, pre svega, zahteve evropskih kupaca.

Možemo odmah reći da je posao veoma dobro obavljen, što samo dokazuje da je moguće spojiti moderno dizajnirano vozilo, sa pristupačnom cenom. Novajlija se tako odlikuje masivnom dvodelnom prednjom maskom, dok su opšte forme i proporcije veoma skladne. Zakošeni C stubovi i kratki prelazi preko točkova, daju neophodnu dinamičnost, pa iako Cruze ne nudi ništa originalno i uzbuđujuće, lepo ga je videti.

U svemu prosečan
Baš kao i po pitanju spoljašnjosti, ni unutrašnji dizajn nije zapostavljen. Šta više, na prvi pogled, komandna tabla deluje veoma atraktivno, gotovo sportski, gde do izražaja dolazi metalizirana plastika i lepo oblikovan kožni upravljač. Ni umecima od platna na armaturi nema se šta zameriti, zapravo, neophodno je opipati plastiku kako bi se uverili da je ova tvrda, što se u principu ne praktikuje u ovom segmentu.

Ne može, a da se ne dopadne i instrument tabla, osvetljena nežno plavom bojom, kojom dominiraju veliki i pregledni analogni instrumenti. Da se svuda pomalo ekonomisalo dokazuje i buka kada se zatvore vrata od kabinskog prostora, a najflagrantniji primer uštede odnosi se na poklopac prtljažnika. Podsetio me je na spomenuti Logan, pre svega zbog jednostavnog (čitaj jeftinog) mehaničkog mehanizma. Samo pazite, kada se otvori, zna naglo da odskoči, dok metalne šarke lako mogu da oštete kofere i putne torbe. Kada smo se već dotakli prtljažnika, recimo da ima sasvim solidnih 450 litara, sa rezervnim točkom istih dimenzija. Moguće je oboriti i naslone (ne i sedalni deo), kada se dobija relativno ravna površina.

U unutrašnjosti, četiri odrasle osobe osećaju se sasvim komotno, ne i peta u sredini. Uzevši u obzir da je vozilo 4,6 m dužine, prostor za noge i glave je zadovoljavajući, iako je osetno inferiorniji od spomenute Octavije (ista dužina). Bez obzira na stas, vozač lako pronalazi željenu poziciju, i biće bez sumnje iznenađen koliko daleko može odgurnuti sedište. Jeste da u tom slučaju praktično dodiruje zadnja, ali za uzvrat, i košarkaški ”centar” može da vozi ispravljenih kolena.

Zamerka se odnosi na naslon za laktove, koji je neshvatljivo kratak i smešten previše unazad, što znači da niže osobe od njega nemaju nikakve koristi. Sve u svemu, evidentan je napredak u poređenju sa bivšim modelima (Lacetti i Nubira), kako po pitanju ergonomije, tako i kada se radi o opštoj prezentaciji. Sedišta su, recimo, u tonu, sa dovoljno snažnim bočnim osloncima, ali bez reglaže za donji deo leđa.

     
 

cena,
dopadljiv dizajn,
savremena koncepcija,
pozicija za upravljačem

neubedljiv agregat,
kvalitet materijala ispod
proseka u klasi,
izolacija kabinskog prostora

Chevrolet Cruze 1,6/113 LS

Motor
Tip/broj cilindara benzinski, redni/4
Radna zapremina ccm 1598
Broj ventila/tip ubrizgavanja 16/direktno
maks. snaga kW/KS/o/min 83/113/6400
obrtni moment Nm/o/min 153/4200
Karoserija
tip/broj sedišta/vrata limuzina/5/4
D x Š x V mm 4535x1795x1480
međuosovinski razmak mm 2685
masa vozila/nosivost kg 1360/428
zapremina prtljažnika l 375
Ogibljenje
napred McPherson, trouglasto poprečno rame, spiralne opruge, amortizeri, popr. stabilizator
pozadi polukruta osovina, uzdužno rame, spiralne opruge, amortizeri, popr. stabilizator
Kočnice
napred/pozadi samovent. diskovi/diskovi
Pneumatici
dimenzije 195/55 R15
Prenos snage
pogon na prednje točkove
tip menjača/stepeni prenosa manuelni/5
Performanse
ubrzanje 0-100 km/h, s 12,5
maksimalna brzina km/h 185
prosečna potrošnja l/100 km 6,8
Cena (sa PDV-om) € 14.313

Bezdušni motor
Kako bi mogao ponuditi jednu porodičnu limuzinu po ovako niskoj ceni, Chevrolet je u Cruze ubacio neubedljivi 1,6 (ukoliko je za utehu, nije jedini), bez imalo karaktera i duše. Prazan, još nekako i izlazi na kraj sa 1300 kg teškom karoserijom, ali kada sam jednu četvoročlanu familiju, sa mnoštvom prtljaga, odvezao do obližnjeg aeodroma, odmah sam poželeo snažniji 1,8/140 KS, ukoliko ne i jedan od dva raspoloživa dizela (2,0 od 125 i 150 KS). Žele li se iole ubedljivija ubrzanja, ovaj agregat mora se ”navući” u visok režim rada.

Sa samo 153 Nm, međuubrzanja su duga i mučna, a prilikom preticanja, zaista je opasno ostati u neadekvatnom stepenu prenosa. Pritom, predugi prenosni odnosi, podešeni na ekonomičnost, nimalo mu ne pomažu. Srećom, ručica menjača je prijatna i precizna, tako da česte promene nisu zamorne.

Zapravo, sve su komande prijatno mekane, što se odnosi i na hidrauličnu asistenciju upravljača. Kada smo ga već spomenuli, za pohvalu je i mali poluprečnik okretanja.

Na putu, ponašanje našeg ”Amera” veoma je ”zdravo”, bez da su njegovi amortizeri progresivni, kao što je slučaj kod francuskih modela. Naime, Cruze je prosečno udoban automobil, ali se po lošem putu oglašava zadnji trap, koji, kada je Cruze prazan, prodrma čitavo vozilo. Ništa strašno, stabilnost time nije nimalo dovedena u pitanje, već mu jednostavno više prija ”cool” vožnja nego li obaranje lokalnih rekorda u brzini prolaska kroz krivine. Sa kvalitetnijim pneumaticima, sigurno je da bi bio znatno ubedljiviji, kako po suvom, tako i po klizavom asfaltu. Jer Cruze je postavljen na potpuno novoj platformi, koja će poslužiti za jednu mnogo veću zvezdu, nazvanu Opel Astra.

Chevrolet Cruzu više prija opuštena, "cool" vožnja nego li obaranje brzinskih rekorda pri prolascima kroz krivine Twituj ovo!

Šasija je, dakle, izuzetno čvrsta, sa veoma malo torzionog ugibanja, međutim, na auto-putu, do izražaja brzo dolaze razni ”parazitni” šumovi, opet kao logičan rezultat štednje. Sam motor, veoma je prisutan u kabini, počevši od 4000 obrtaja, što odgovara brzini od oko 140 km/h. U ovakvim okolnostima, treba računati na potrošnju od 8,5 l, da bi prosečna zabeležena iznosila jedva nešto manje od 10 litara (tačnije 9,7 l/100 km). Znatno više od fabričkih podataka, iako se u idealnim uslovima i sa lakim stopalom na gasu, može spustiti i na nekih 6,5 l/100 km.

I za kraj ovog poglavlja, jedan kuriozitet. Iz nekog razloga, motor je nemoguće startovati ukoliko se ne pritisne papučica kvačila, bez obzira što je ručica menjača u nultom položaju, a ručna kočnica podignuta.

Bez konkurencije
Iako je cena i na evropskom tržištu izuzetno povoljna, dole potpisani bio je prijatno iznenađen kada ih je uporedio sa našim. Nadamo se da ovlašćeni diler Chevroleta neće posle ovih redova reagovati tako što će ih podići, jer razlika iznosi i do 3.000 evra! Bilo kako bilo, na ovlašćenom sajtu za Srbiju stoji da testirani 1,6 LS košta 14.313 evra, i da za ovu cenu, kupci dobijaju manuelni klima-uređaj, radio CD-MP3, putni računar, senzore za vožnju unazad, ESP, šest vazdušnih jastuka...

Tako je bar u Francuskoj, gde je obavljena test-vožnja, dok su kod nas moguće izvesne razlike. Sigurno je, međutim, da je osnovni model od 12.650 evra, lišen mnogo toga navedenog.

Kome je ovaj agregat nedovoljno snažan, 1,8 skuplji je za skromnih 700 evra, dok za slabiji dizel od 125 KS, sa LS paketom opreme, treba 16.112 evra. Najskuplji je 2,0 TD/150 (dizel italijanskog porekla, kompanije VM Motori), sa cenom od 18.282 evra. I dalje izuzetno povoljno, posebno ukoliko se zna da je LT paket još bogatiji (elektronski kontrolisan klima-uređaj, sistem za automatsko uključivanje svetla i brisača, regulator brzine, aluminijumski naplaci od 17 cola...).

Zaključak
Chevrolet Cruze nema kvalitet nemačkih brendova, niti šarm francuskih i italijanskih limuzina, a još manje sofisticirane agregate japanskih proizvođača. Uprkos tome, i te kako zaslužuje pažnju, čak bi mogli da se opkladimo da će postići veliki komercijalni uspeh, toliko važan za opstanak GM-a. Njegova cena jednostavno nas tera da ”zažmurimo na jedno oko”, tako da se navedene mane mogu relatizovati, ukoliko ne i ignorisati. Mislimo pre svega na testirani agregat, koji jednostavno nije na nivou šasije i vozila uopšte. Anemičan i skromnih performansi, teško da će zadovoljiti iole zahtevnije vozače. Srećom po zainteresovane, snažniji motori su isto tako finansijski pristupačni, nadamo se i znatno prijatniji. Za proveriti, prvom prilikom.

perica.rajkovic@vrelegume.rs
9669
Postavljeno: 16.09.2009

Arhiva: Ekskluzivno

Rubrika: Ekskluzivno
Postavljeno: 02.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens
Tekst sa video prilogom!

Zvezda u svojoj domovini, Megane je na evropskom tržištu u zaostatku za najprodavanijim nemačkim predstavnicima. Dolazak četvrte generacije može preokrenuti situaciju, barem se tako nadaju u Renaultu


Rubrika: Ekskluzivno
Postavljeno: 25.01.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

Kako bi što pre zaboravilo Lagunu, Renault je nasledniku promenio čak i ime, a sve u želji da se od autsajdera, transformiše u lidera u segmentu


Rubrika: Ekskluzivno
Postavljeno: 29.12.2015

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

Nova Opel Corsa 1.0 T/115 ostavila je veoma pozitivan utisak, no kada je pokretana malim dizelom 1.3 CDTi, situacija je znatno komplikovanija, pre svega zbog brojne i talentovane konkurencije


Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Seat Mii

27.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Tata Nano

18.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Renault Twizy

20.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Ivan
16.9.2009 13:37
1
0

Ma da li je ovo moguce!!!I UZ 6 MESECNO ZAKASNJENJE PERICA ODRZAVA REC!Najzad su svi ukapirali da ni siroj rodbini nece prodati novine ako testiraju sve ono sto nikoga ne zanima!Nadam se da sam i ja doprineo tom otvaranju ociju!Pozdrav

milan
16.9.2009 16:38
1
1

A sta je tu Ekskluzivno?

Milan
17.9.2009 17:53
4
0

Odavno sam zapazio ovaj auto kao povoljnu opciju. Ta;no, sirotinjska oktavija, koja je, pak, sirotinjski pasat ili čak A4.
Ko se seća priče da je jaguar sirotinjski RR, a rover sirotinjska verzija jaguara.
Kupio bih ga da ne čekam punta. Jedini način da dobro udam očevog keca.

don
17.9.2009 20:52
1
2

"neopravdana averzija, kao u slučaju Logan"
Logan se posle 60.000 kilometara raspadne. Po bg-u vec mozemo da vidimo raspadnute prve serije....
I primecuje se takodje da su ubedljivo najgori vozaci oni koji voze Logan.
Zelim svu srecu ovom modelu na trzistu,mada kad vidimo da je ova sugava Dacija uspela da napravi dobru prodaju, ovaj model bi trebao da "odsrafi" hehe

Božidar
20.9.2009 19:22
3
0

Pošto planiram kupovinu auta bio sam u prilici da vozim testnog reno megan sedan 1,5/105 i cruzera 2,0/125. Vožnja renoa je prijatnija, cruzer je tehnički opremljeniji. Tek ne mogu da se odlučim. Možda kada sagledam cenu održavanja. Pozdrav

milan
21.9.2009 10:30
5
0

Bozidare, ne kaze se Cruzer vec Cruze, tako se uostalom i zove oivaj model-cita se Kruz.

sale123
22.9.2009 17:56
5
0

automobil je bar meni prelep, ako ste ga videli u živo videćete da donosi neko osveženje u dizajnu, u unutrašnjosti je takođe sjajan automobil, ništa tu ne izgleda jeftino kako je neko spomenuo.
Za ove pare, mislim da nema bolje ponude.

Slađan
18.10.2009 16:09
2
0

Čekam isporuku najjačeg modela 2.0 150 ks lt, i mislim da je auto odličan za tu cenu

emil
18.3.2011 00:00
1
0

Imam u planu da kupim cruze 1.6 ls+ interesujeme jel neko ima iskustva sa ovim motorom

dragan
17.6.2011 12:21
2
2

Ne savetujem kupovinu Cruza sa 1.6 motorom. Ja taj motor imamu u mom Lacettiju, prosao 70.000 km. bez ijedne greske, za pet godina nije potrosio ni kap ulja, medjutim, ne daje nikakvo ubrzanje i stvarno je izuzetno bucan preko 120 km/h - moguce da je to do menjaca. Probao sam 2.0 / 150 KS, i mogu da kazem F E N O M E N A L N O!!! Sa tim motorom auto je obrukao BMW trojku, a vozaci koji voze BMW to nerado priznaju, ali to je cinjenica.

Prerag
28.3.2015 10:39
0
1

Katastrofa od auta. I sa novim 1,6 motorom od 124ks je ko mrtav. Očajno neudoban i nekvalitetan automobil. Jedan veliki folirant koji samo glumi limuzinu. Ko ga je kupio kao ja kajaće se dok je živ. Savet kod kupovine kola: NE SLUŠAJTE LJUDE KOJI PIŠU TESTOVE ! Sedite u auto i probajte pa onda kupujte!

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: