AktuelnoVesti

Stari i novi Land Rover Defender u terenskom nadmetanju (VIDEO)

52.4KPregleda

Kompjuterska preciznost naspram veštine i iskustva

 

Kada je nova verzija Land Rover Defendera lansirana, njena samonoseća karoserija je izazvala gomilu skepticizma, baš kao i vazdušne opruge i nezavisno ogibljenje. Za tradicionaliste to je bilo pravo „bogohuljenje“, a „bog“ je u ovom slučaju, naravno, stari Defender.

 

 

Da bi uvideo kako stvari stoje, Met Votson je u najnovijem CarWow videu „na crtu“ stavio dva terenca u okviru serije „off-road“ izazova. Kada u obzir uzmemo terenski pedigre britanskog proizvođača, jasno je novajlija mora da opravda ne velika, već ogromna očekivanja.  Ne treba ni u jednom momentu da pomislite kako nije adekvatno opremljen za dati posao, jer ga odlikuje sve što je potrebno jednom robusnom terencu. S prednošću od 120 ks i 60 Nm u odnosu na „original“, uz asistenciju kompjuterske moći, izazivač ima čime da se razmeće.

 

 

Stvari započinju jednostavnim penjanjem uzbrdo. Ono što ne iznenađuje je glatka pobeda novajlije, s obzirom na napredne sisteme kontrole prijanjanja i superiornu snagu. Iz istih razloga, stvari su manje-više iste kada je reč o testu spuštanja nizbrdo.

 

 

Očekivano, Votson se našao za volanom novog Defendera, dok je starijem vozaču u starom modelu bila potrebna sva moguća koncentracija da održi vozilo pod kontrolom. Naravno, ovo se možda čini kao prilično osnovni test, ali tu ima mnogo stvari nevidljivim za oko posmatrača, jer ovo nije bilo takmičenje u tome ko bolje koristi kočnice. Vozačima je bilo jedino dozvoljeno da se oslone na sisteme za vožnju nizbrdo koje vozila poseduju.

 

 

Mada se novi Defender mučio da zadrži sva četiri točka na zemlji s vremena na vreme, njegovi brojni sistemi, uključujući izuzetno mali radijus zaokreta, obezbedili su mu glatku ukupnu pobedu.

 

 

Što se tiče izgleda ovih automobila tiče, ostavićemo sud na vama, ali jasno je koji je superioran kada je reč o terenskoj vožnji, a naš test Land Rover Defendera možete pročitati OVDE.

 

Vrele Gume

1 Komentar

  1. Defender je bio radna mazga, a sve što je za rad, mora biti razumne cijene, tu novi defender gubi trku sa pick-up ovima koji su zauzeli taj segment tržišta (gdje ima i luksuznih ibradnih verzija).

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery