Ekskluzivno

Volvo V70 2,4D Summum

Ledena stena

Specijalista za karavane još od daleke 1954, Volvo je prošle godine zamenio najtraženiji model V70, ovoga puta zasnovan na prestižnom S80

Iako siguran u zavojima, V70 ne voli previše nagle promene pravca

Šveđani očito vole igru brojki i slova. Za neupućene, slovo V označava veliku upotrebljivost i raznovrsnost (na engleskom versatile), dok neparni brojevi na početku signaliziraju da se radi o modelima sa zadnjim vratima. Ovo se odnosi i na kompaktni C30 (coupe) i na luksuzni 4x4 XC90. Ukoliko niste potpuno razumeli, nema problema, V70 nije ništa drugo do karavan verzija najveće Volvo limuzine S80, koja se pojavila godinu dana ranije. Samim tim, novi V70 duži je od prethodne generacije za 11 cm (ukupno 4,82 m), što se odnosi i na međuosovinski razmak, superiorniji za 6 cm.

Ukoliko nastavimo slediti logiku, prednji deo je verna kopija S80, dok je zadnji potpuno u stilu proizvođača. Normalno, ne menja se ekipa koja dobija, a osim toga u Volvou ne skrivaju da su ponosni na svoj prepoznatljivi dizajn. Jeste da crte nisu oštre kao nekada, zub vremena i hladni severni vetrovi, koliko toliko su ih zaoblile. Tek toliko da se ne stekne utisak da je i ovaj karavan isklesan od ledene stene...

Potpuno identična komandna tabla kao kod S80, koju karakterišu jednostavne forme i odličan kvalitet materijala
Brojne informacije dolaze iz središta instrumenata
Od kontakt ključa osta samo ime...
Specijalitet Volvoa, "šuplja" centralna konzola
Naslon za laktove pozadi može se pretvoriti u radni sto

Stil na stranu, neosporno je da su Volvo karavani podjednako praktični, koliko i luksuzni. Prava premijum klasa za imućne familije, koje sebi mogu dozvoliti da izdvoje najmanje 34.000 evra, koliko u Francuskoj košta najjeftiniji benzinac od dve litre.

Briga za detalje
Duži i širi, novi V70 obećava izdašniji unutrašnji prostor. U ovo nas baš i nije uverio, dve odrasle osobe pozadi jesu udobno smeštene, no prostor za kolena je sasvim prosečan. U svakom slučaju bratskom Mondeu karavan teško da može konkurisati, čak i kada je prtljažnik u pitanju. Ipak, na ovome polju postignut je realan progres, 575 dm3 sasvim su dovoljni za višečlanu familiju. Jeste da je pomalo plitak, no zauzvrat poseduje duplo dno, u kojem je uredno spakovana zaštitna mreža i pribor za prvu pomoć. Kada spomenusmo mrežu, zahvaljujući inteligentno postavljenim šinama možemo je postaviti gde želimo, kako bi se pregradio prostor. Recimo pola za kućnog ljubimca, pola za stvari.

Podrazumeva se da se i zadnji nasloni obaraju, samo kod ovog Volvoa iz čak tri dela. Bez potrebe da se podigne sedalni deo (nasloni za glavu se automatski sklope), dobija se potpuno ravna površina, na kojoj se mogu ispružiti dve odrasle osobe. Šta više, i naslon suvozačevog sedišta se preklapa, a za kraj priče o prtljažniku naglasimo da i podni prekrivač ima dva lica. Standardni svetli (prilično osetljiv), odnosno crni plastificirani, lak za održavanje i pranje. Šteta je jedino što je sada pod višlji za 5-6 centimetara, odnosno nalazi se tačno 66 cm od tla.

Šta ima novo?
A šta ima novog u vezi dizajna komandne table i ergonomije komandi? Sada već odomaćen stil, možda se neće svima dopasti, pre svega zbog (preterano) jednostavnih formi. Talasasti ”kačket” (gornji deo armature) od kvalitetne plastike, aplikacije od plemenitog drveta (naš slučaj) ili aluminijuma, baš kao i centralna konzola koja potseća na poveći Nokia telefon, kao što se moglo predvideti preuzeti su iz S80. Sve u svemu ambijent je na nivou luksuznog salona pastelnih boja, sa savršenim hi-fi ozvučenjem, kome i oni najzahtevniji teško da mogu pronaći manu.

Ovako čiste linije, bez nepotrebnog kiča, odnose se i na instrument tablu, na prvi pogled sastavljenu iz samo dva velika instrumenta. Međutim, brojni podaci dolaze sa displeja smeštenim u središtu, tako da je neophodno poslužiti se uputstvom za upotrebu, posebno ukoliko se radi o najskupljoj verziji Summum. Što uz doplatu, što u serijskoj opremi, količina elektronskih pomagala u vožnji dostigla je takav nivo, da spomenuto uputstvo za upotrebu (više stotina strana), jedva da staje u smešno mali pregradak za rukavice. Ovo je zapravo jedina veća zamerka koju smo pronašli, bez obzira što nasloni za laktove (napred i pozadi) donekle kompenzuju hronični nedostatak prostora za odlaganje sitnica.

Sjajna prednja sedišta sa svim mogućim podešavanjima
Prosečno prostrana unutrašnjost koja pleni luksuzom i brigom za putnike
Diskretan i dovoljno snažan, petocilindrični 2,4 D/163 KS prava je mera za teški V70

Sve ostalo je u superlativima, bez obzira da li se radi o izboru materijala, završnoj obradi ili vozačevoj poziciji. Električno podesiva prednja sedišta (vozačevo sa tri memorije), osim što savršeno obuhvataju telo, po želji greju i hlade (cirkulacija vazduha omogućena je kroz rupice na kvalitetnoj koži), jedino će možda veliki obruč upravljača zasmetati sportski orjentisanim vozačima.

Priča o pasivnim sigurnosnim sistemima isto tako bi zahtevala više strana gusto kucanog teksta, spomenimo zato samo ”šumu” usavršenih vazdušnih jastuka, WHIPS naslone za glavu na prednjim sedištima, ugrađena sklapajuća sedišta za decu u zadnjoj klupi, pojačanu strukturu karoserije...

Dobar kompromis
Po mnogima, petocilindarski Volvo agregati imaju samo njima svojstvenu dušu i prepoznatljiv zvuk. Ovo se odnosi i na benzinski i na dizel motor, te je ovo bio jedan od razloga zašto smo za testiranje izabrali poznati 2,4 D. Osim toga, osnovni 2,0 D od 136 KS, poreklom iz grupacije Ford/PSA, nije još bio u prodaji.

Naime, V70 je startovao isključivo sa peto- i šestocilindarskim motorima, da bi tek na proleće ove godine usvojio još dva sa četiri cilindra, spomenuti dizel i benzinski 2,0/145 KS. Ideja vodilja je, dakle, bila testirati dovoljno snažnu verziju sa dizel motorom i klasičnim šestostepenim manuelnim menjačem, jednostavno zato što verujemo da je ova kombinacija najinteresantnija za naše tržište, pa i šire. Volvo svakako poseduje odlični automatski Geartronic menjač, no za njega je neophodno doplatiti značajnih 2.000 evra. Šteta, mada se ni manuelnom ne može ništa prebaciti. Za informaciju, jedino benzinski 2,0 poseduje petostepeni.

Testirani motor od 2,4 litra ima 163 i 185 KS. Naš izbor je pao na slabiji, opet zbog cene niže za nekih 1.600 evra. Radi se o savremenom agregatu u common rail tehnologiji, koji je u našem slučaju postizao respektivnih 340 Nm obrtnog momenta, odnosno čitavih 400 Nm kod snažnije verzije. Bez sumnje i jedan i drugi dovoljno su performantni za familijarni karakter ovog Volvoa, pa čak i slabiji može da stavi na iskušenje prednje oslanjanje.

     

Iako u kategoriji postoje veći, teško se može pronaći praktičniji i bolje organizovan prtljažnik

 

Znatno agilniji
Iako znatno agilniji od bivšeg, novi V70, ipak, preferira duge i brze zaokrete, kao i auto-puteve, od takozvanih ”lakat” krivina. Savršena mašina za putovanje, sigurna i udobna, koja, kada se od nje zahteva veoma dinamična vožnja, brzo pokazuje svoje limite. Za ovako nešto ogibljenje je previše mekano, a servo upravljač, odličan u gradskoj vožnji i prilikom parkiranja, ne pruža dovoljno informacija o stanju puta. Ovo samo dokazuje da Volvo pre svega misli na kupce sa druge strane Atlantika, čiji su putevi i stil vožnje, radikalno drugačiji.

Bilo kako bilo, 2,4 D je izuzetno kultivisan agregat, a maločas spomenuta ”muzika”, može se čuti isključivo prilikom snažnih ubrzanja, odnosno u najvišem režimu rada. U principu, uopšte nije neophodno ”navlačiti” ga preko 3000 o/min, lakoća sa kojom povlači iz najnižih obrtaja je za primer.

Prosečnu potrošnju od 9,4 litara možemo oceniti kao korektnu, ukoliko se uzme u obzir zapremina motora i masa vozila od preko 1800 kg, ali osetno višu od konkurencije. Ukoliko se na auto-putu još i zadovoljava sa skromnih 8,5 litara, u gradu teško silazi ispod 12. Sa 70 litara u rezervoaru, autonomija od oko 750 km je tek prosečna...

karakter petocilindarskog agregata,
imidž konstruktora,
modularnost prtljažnika,
aktivna i pasivna sigurnost

prostor za putnike pozadi,
povišena potrošnja,
prejaka servo
asistencija

Jednim pogledom

Karoserija

Udobnost

Izgled

7

Napred

9

Funkcionalnost

8

Pozadi

8

Kvalitet izrade

9

Ukupno:

8,50

Ukupno

8,00

Ponašanje u vožnji

Enterijer

Vozne osobine

7

Funkcionalnost

7

Performanse

7

Dizajn

8

Kočnice

8

Ponuda prostora

7

Ukupno:

7,33

Kvalitet materijala

9

Motor

8

Završna obrada

8

Menjač

8

Ukupno:

7,80

Cena

8

Prosečna ocena: 7,88

Jeftiniji od konkurencije
Sa ovim agregatom i prvim završnim nivoom Kinetic, V70 košta u zemljama EU oko 37.000 evra. Nije malo, no konkurenti, kao što su Audi A6 Avant 2,7 V6 TDi (180 KS), BMW Touring 520d (167 KS) i Mercedes E 220 Cdi (170 KS), naplaćuju se između 4 i 6 hiljada evra više. To nikako ne znači da je V70 ”očerupan”, u spisak serijske opreme ulazi sve što je neophodno. Mislimo pre svega na sve postojeće sigurnosne sisteme (ABS, ESP, osam vazdušnih jastuka...), kao i na automatski klima uređaj sa dve zone podešavanja, regulator i limiter brzine, električnu ručnu kočnicu, CD audio uređaj 4x20 W sa komandama na upravljaču i priključkom za USB i MP3, preklopiv naslon prednjeg sedišta, aluminijumske naplatke sa gumama 225/55 R16...

Testirani model sa paketom Summum predstavlja sam vrh ponude i skuplji je za čitavih 7.500 evra, no u tom slučaju sve što se može poželeti je uračunato. I spomenuta kožna sedišta (električno podesiva sa tri memorije, grejačima i ventilacijom), i sistem za satelitsku navigaciju (uvlači se automatski u komandnu tablu), i bi-ksenon farovi čiji se svetlosni snop zakreće u krivinama, i alarm, i metalizirana boja...

Kome je i ovo malo, može recimo da doplatiti za regulator brzine u kombinaciji sa radarom, koji automatski održava odstojanje od vozila ispred (sam dakle koči i ubrzava), aktivno ogibljenja sa tri moda; komfort, standard i sport, dopunsko grejanje za ekstremno hladne regione, električno otvaranje prtljažnika sa daljinskom komandom i slično.

Iako znatno zaobljeniji od prethodnika, V70 je sačuvao prepoznatljive forme

Nastavljač tradicije
Udoban, praktičan i luksuzan, V70 uspešno nastavlja tradiciju velikih Volvo karavana. Iako se i dalje sa najmanje 100 metara može prepoznati da se radi o jednom Volvou, umekšane linije ne mogu a da se ne dopadnu, ne samo vernim kupcima. A kako su ovi navikli da uz ”civilnu” verziju ide i terenska, po običaju postoji i model sa integralnim pogonom.

Naravno, opet je primenjena slična igra brojki i slova, XC70 je crossover upakovan u obilatu plastičnu zaštitu. Samim tim, deluje znatno močnije i po svemu sudeći sposoban je da odveze ponosnog vlasnika na ozbiljniju ekskurziju van asfaltnih puteva. Recimo samo da je skuplji za 2.500 evra od adekvatnog V70, no ovo može da prevari, jer bazni agregati i oprema nisu predviđeni. Najjeftiniji XC70 2,4 D5/185 KS AWD, košta recimo u Francuskoj 41.000 evra. Kakve su mu sposobnosti i vredi li investirati dotičnu sumu, u jednom od narednih brojeva...

ekskluzivno iz Pariza, P. Rajković
foto: Vrele Gume, P. Rajković
peki@vrelegume.rs
7363
Postavljeno: 05.06.2008

Arhiva: Ekskluzivno

Rubrika: Ekskluzivno
Postavljeno: 02.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens
Tekst sa video prilogom!

Zvezda u svojoj domovini, Megane je na evropskom tržištu u zaostatku za najprodavanijim nemačkim predstavnicima. Dolazak četvrte generacije može preokrenuti situaciju, barem se tako nadaju u Renaultu


Rubrika: Ekskluzivno
Postavljeno: 25.01.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

Kako bi što pre zaboravilo Lagunu, Renault je nasledniku promenio čak i ime, a sve u želji da se od autsajdera, transformiše u lidera u segmentu


Rubrika: Ekskluzivno
Postavljeno: 29.12.2015

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

Nova Opel Corsa 1.0 T/115 ostavila je veoma pozitivan utisak, no kada je pokretana malim dizelom 1.3 CDTi, situacija je znatno komplikovanija, pre svega zbog brojne i talentovane konkurencije


Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Seat Mii

27.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Tata Nano

18.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Renault Twizy

20.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Ognjen
05.6.2008 21:06
7
1

Eto smesno je,ali jedina realna mana ovog automobila je sto nije-audi,bmw ili mercedes...

Milan
12.7.2008 02:17
1
3

Sve je savrseno, sem Volvove stare boljke POTROSNJA. Valjda ce vec jednom da porade na tom polju, ok karavan i tezak je. mada sumnjam i da limuzinska verzija S80 ima prosek ispod 9L? Dok recimo Audi 6 sa 2.7TDI motorom od 180ks ima prosek samo 7,5L ili BMW5 2.0d od 177ks isto toliki prosek.

SASA
11.5.2016 23:20
3
0

Postovani, Volvo automobile vozim vec nekoliko godina, V70 kao i XC70 a sticajem okolnosti zadnjih godinu dana sam promenio vise tipova automobila. Mercedes e220, e270, Audi A6, Skoda A5, Pasat 6, ali sam posle svega odlucio da se vratim Volvo-u. Konkretno V70 2,4d 2009g. Razlog mog komentara su navodi iz prethodnih komentara o velikoj potrosnji goriva sto po mom iskustvu nije tacno. Mislim da ce svaki auto koji se vozi tako rekuc DRSKO trositi vise. Kazem vam iz visegodisnjeg iskustva da sam vozeci normalnim brzinama oko 120 km/h imao prosecnu potrosnju oko6l. Volvo nazalost nije popularan na nasim prostorima kao neki drugi proizvodjaci automobila, ali verujte, ko jednom sedne u VOLVO tesko se posle odlucuje za neki drugi brend. Napomena za one koji nisu dovoljno upuceni, Volvo je jeftiniji za odrzavanje i od Mercedesa a pogotovo od Audija, a o kvalitetu izrade i pogotovo bezbednosti putnika mislim da je suvisno komentarisati. Za kraj, postujem i cenim svacije misljenje ali ja cu ipak voziti VOLVO. Srdacan pozdrav.

Saša-Doboj
10.9.2016 14:32
0
0

drago mi je čuti i vidjeti pozitivne komentare, jer je moja želja posjedovati v7o model posljednje generacije. inače vozim RAV4 III generaciju ali težim udobnijem vozilu i VOLVO V70 mi je prioritet!!
pozdrav

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: