Online plus

Škoda Superb

Posvećenost imenu

Češka perjanica broj 3

Ime modela, „Superb“, nije slučajno odabrano. Ova Škoda ima misiju da prva stupa na novu teritoriju kada su u pitanju kreativnost i tehnologija


Mora se priznati, bar sudeći po fotografijama, da dobijamo Superb ubedljiviji nego ikada. Usudićemo se da kažemo da po prvi put ovaj model ide na kartu emocija, što je dobro, da bi se jasno izdvojio od matičnog VW brenda. Doduše, daleko se od Volkswagena ne može, jer Superb koristi inovativnu MQB platformu koja donosi izdašne dimenzije, inovativne sisteme vezane za bezbednost, komfor i ekologiju, kao i moćne Evro 6 agregate. Samim tim, Superb se pomera ka više kada je reč o kategorizaciji modela.

Očigledno je da pred dizajnere Škoda nikada ranije nije iznela tako visoke zahteve. Pored dobrog izgleda, trebalo je novu tehnologiju inkorporirati u automobil na pravi način, a tu ulogu je preuzeo Škodin „Simply Clever“ (jednostavno pametno) koncept, putem kojeg su inženjeri obezbedili optimalan kabinski prostor za vozača, putnike i prtljag. Čitav niz novih sistema asistencije, karakterističnih za više segmente automobila je sada dostupan u Superbu. Treća generacija Škodinog predstavnika u D segmentu je takođe moćnija nego ikada ranije, a čak do 30 odsto ekonomičnija zahvaljući novoj paleti motora.

Visoka očekivanja
„Škoda demonstrira nove standarde marke u srednjem segmentu automobila sa novim Superbom, njegovim dizajnom, tehničkim kvalitetima i nenadmašnim korisnim prostorom“, rekao je šef Škode prof. dr Vinfrid Valand. „Škodino iskustvo i strast iz gotovo 120 godina proizvodnje automobila, inkorporirani su u razvoj treće generacije Superba. Novi model je impresivan dokaz inženjeringa marke i konkurentnog dizajna. Kao važan stub naše strategije rasta, nova Škoda Superb ukazuje na budućnost i zadatak joj je da privuče nove kupce, kako što se tiče privatnih tako i poslovnih korisnika. Škoda ulazi u novu eru sa ovim automobilom“, rekao je prof. dr Valand.

Perjanica
Škoda Superb je na perjanica Škodine game od 2001. godine. Do danas, češki proizvođač automobila je isporučio više od 700.000 jedinica prve i druge generacije novopečenim kupcima, što je ovaj model učinilo jednim od najpopularnijih u D segmentu u Evropi.

Ono što su kupci Superba oduvek cenili je celokupni paket ovog vozila. Prvenstveno, tu je izdašan prostor, sjedinjen sa elegantnim dizajnom prilično otpornim na „zub vremena“, moderna, proverena tehnologija, visok stepen komfora i bezbednosti, kao i optimalna funkcionalnost, i sve to za razumnu sumu novca.

U Škodi od treće generacije očekuju da ispiše novo poglavlje u uspešnoj Superbovoj priči. „Sa novom Škodom Superb, razvili smo automobil koji će oduševiti naše kupce“, rekao je dr Frenk Velš, član Škodinog Odbora za tehničkih razvoj. „Sa izražajnim dizajnom koji budi emocije, više prostora i komfora i inovativnom tehnologijom novi Superb podiže Škodine kvalitete na viši nivo“, rekao je on.

Dizajnerska revolucija
Novi dizajn Škodinog predstavnika u D segmentu krasi „karta“ koja ide na emocije. Škoda je uvek „pucala“ na funkcionalnost, pouzdanost i dobar odnos „uloženo-dobijeno“, tako da je dizajn nekako bio u drugom planu. Sa novim Superbom to nije slučaj. Svi tradicionalni kvaliteti su tu, s tim što je novi model atraktivniji od bilo čega što je Škoda iznedrila do sada. Dizajnerski jezik demonstriran sa Škoda VisionC konceptom je oživeo u formi novog Superba.

„Potpuno novorazvijena treća generacija Škode Superb dolazi u formi uzbudljive limuzine pune duha, visoke klase i strasti. Pojava novog modela je moćna i puna emocija. Međuosovinsko rastojanje je 80 mm duže, a u isto vreme je prednji prepust 61 mm kraći nego ranije. Ova nova arhitektura vozilu daruje eleganciju i dinamizam“, kaže šef Škodinog sektora zaduženog za dizajn, Jozef Kaban. „Od prednjeg do zadnjeg dela, od velikih točkova do uglađene, padajuće linije krova, novi model impresionira jasnom geometrijom, izraženim konturama, skulpturalnim oblicima, puritanskom preciznošću i elegantnim linijama“, elaborirao je Kaban.

Potpuno novi enterijer nastavlja sa dizajnerskom egzibicijom prisutnom kada je reč o spoljašnjosti vozila. To uključuje naglasak na horizontalne linije, koje vizuelno i inače izdašan kabinski prostor čine još prostorno bogatijim a ambijent prozračnijim. Završna obrada je na „nemačkom“ nivou, a novi premijum materijali doprinose osećaju prestiža.

     
 

Unapređenja vezana za komfor i prostor
Prostranost kabinskog prostora je definitivno jedan od najjačih aduta Superba. Treća generacija čak postavlja nove standarde u tom smislu. To pre svega treba da se zahvali upotrebi nove MQB arhitekture koja je donela veće međuosovinsko rastojanje, a samim tim i benefite vezane za enterijer.

Rezultat se ogleda u tome što vozač i suvozač mogu da uživanju u 39 mm više prostora u pojasu laktova i glave. Zadnja klupa nudi gotovo „kraljevski“ komfor. Prostor za noge od 157 mm je gotovo dvostruko izdašniji od najbližeg konkurenta, a prostor u pojasu glava je takođe vodeći u segmentu. Kapacitet prtljažnika je takođe rekordan u D segmentu sa 625 l, i 30 l je veće zapremine u odnosu na drugu generaciju.

Sa čitavim nizom potpuno novih solucija u domenu komfora, nova Škodina perjanica ispunjava najviše standarde. Nova Škoda Superb je prvi model marke koji u ponudu stavlja sistem dinamičke konrole šasije (DCC) uključujući i selektor režima vožnje. Potpuno nov je klima uređaj, sa po prvi put trozonskom funkcijom, koja obezbeđuje optimalno održavanje temperature.

Nova Škoda Superb je dostupna sa opcionim električnim panoramskim krovom, koji donosi novo poimanje ambijenta kabinskog prostora. Za hladnije dane, tu je pomoćno grejanje, grejanje sedišta, grejanje vetrobrana i brizgaljki za pranje vetrobrana. Senzor kiše i svetla automatski uključuje i isključuje brisače odnosno osvetljenje u odnosu na vremenske i dnevne uslove.

U skladu sa vladajućim trendovima, i Superb se može pohvaliti asistencijom pri parkiranju, odnosno sistemom automatskog parkiranja. Škodina perjanica takođe po prvi put poseduje zadnju kameru. Konvencionalna ručna kočnica je zamenjena električnim rešenjem.

Neizbežna konektivnost
Moderna tehnologija digitalne povezanosti je dobila jedan novi kvalitet – novi Superb se može pohvaliti novom generacijom info-zabavnog sistema koji automatski spaja pametne mobilne telefone putem SmartLinka. U SmartLink su uključeni MirrorLinkTM, Apple CarPlay i Android Auto, što obezbeđuje lak pristup mnogim korisnim aplikacijama telefona preko displeja automobila visoke rezolucije, osetljivog na dodir. Pored toga, SmartGate funkcija obezbeđuje pristupanje podacima vozila putem pametnog telefona i odgovarajućih aplikacija. Internet visoke brzine je takođe od Superba napravio pravi „hotspot“ na točkovima.

Nova Škoda Media Command aplikacija omogućava info-zabavnom sistemu da bude kontrolisan daljinski sa zadnjih sedišta. Putnici na zadnjoj klupi imaju pristup funkcijama preko tableta ili pametnog mobilnog telefona.

Audio uređaj krase 12 Canton zvučnika sa 610 W izlazne snage.

USB priključak i Bluetooth konekcija se podrazumevaju.

Vrhunska efikasnost
Motori predviđeni za novi Superb donose čak do 30 odsto nižu potrošnju goriva i emisiju štetnih gasova. Škoda Superb GreenLine troši samo 3,7 l/100 km goriva i emituje 95 g ugljen-dioksida po kilometru. Pored inovativne tehnologije vezane za motore, masa automobila je smanjena za do 75 kg, što uz unapređenu aerodinamiku dodatno smanjuje brojke vezane za potrošnju goriva.

Dakle, uz unapređenu štedljivost, performanse su poboljšane za do 20 odsto, što je u kombinaciji sa smanjenim otporom vazduha i redukovanom masom dovelo do značajno bolje vozne dinamike.

Kada je reč o agregatima, tu su moderne jedinice sa direktnim ubrizgavanjem goriva i turbo punjačima, pet TSI benzinaca i tri TDI „common-rail“ dizela. Svi agregati su u skladu sa Evro 6 standardima, i dolaze sa start/stop tehnologijom i rekuperacijom kočione energije kao standardnim opcijama. Benzinski motori su u rasponu od 92 kW (125 ks) do 206 kW (280 ks). Snaga dizel se kreće od 88 kW (120 ks) do 140 kW (190 ks).

Izuzev osnovog benzinca, sve pogonske jedinice su dostupne sa transmisijom s dvostrukom spojnicom. Četiri motora (1.4 TSI/110 kW, 2.0 TSI/206 kW, 2.0 TDI/110 kW i 2.0 TDI/140 kW), dostupni su sa pogonom na sve točkove, baziranom na Haldex 5 spojnici.

Beskompromisna bezbednost
Nova Škoda Superb se ističe nivoom bezbednosti višim nego ikada. ESC, elektronska kontrola stabilnosti je standardna. U zemljama Evropske unije, sledeće komponente su standardne: asistencija pri kočenju, elektronski monitoring pritiska u pneumaticima, sedam vazdušnih jastuka, pet zaštitnih pojaseva sa tri tačke vezivanja i automatskim zatezanjem i bezbednosni nasloni za glavu. Zadnji bočni vazdušni jastuci su dostupni kao opcija. XDS+, unapređena funkcija elektronske blokade diferencijala je takođe standardna. Limiter brzine je standardan od Ambition paketa opreme.

Kao opcije su dostupni i inovativni sistemi asistencije poput adaptivnog tempomata koji vozilo drži na bezbednoj udaljenosti u odnosu na vozilo ispred. Sa unapređenom „Crew Protect“ asistencijom, vozač i putnici se unapred pripremaju za dolazeći sudar. Tu su i neizbežni sistemi poput upozorenja neželjenog izlaska iz vozne trake, detekcije „mrtvog ugla“, asistencije prilikom gužve u saobraćaju itd.

Ono što će u svakom slučaju biti više nego interesantno je uporediti novi Superb sa novim VW Passatom.

Pavle Barta
16030
Postavljeno: 19.02.2015

Arhiva: Online plus

Rubrika: Online plus
Postavljeno: 16.10.2018

Vienna Classic days 2018
Tekst sa video prilogom!

„Vienna Classic days“, jedan od najvećih skupova starovremenskih vozila, ove godine okupio je rekordnih 200 automobila. Po već poznatom scenariju, zborno mesto bilo je ispred gradske kuće u Beču. Sve je počelo u petak kada se vozio noćni reli „Sundown Trophy“, subota je bila rezervisna za vožnju po itinereru duž istorijskih ruta glavnog grada Austrije, kao i koleketivnu okupaciju centralne sobraćajnice „Ring-s trasse“, dok je nedelja tradicionalno rezervisana za opuštenu varijatu oldtajmer piknika kraj Dunava


Rubrika: Online plus
Postavljeno: 22.06.2018

Range Rover, Rolls Roys, Audi, Maserati, Ferrari...

Koji su omljeni automobili poznatih fudbalera i šta voze najbolji od njih? U slavu Svetskog prvenstva koje se ovih dana održava u Rusiji, pišemo o najboljim modelima najboljih fudbalera današnjice i nekih starih nezaboravnih asova


Rubrika: Online plus
Postavljeno: 11.06.2018

Mercury

Tržište vanbrodskih motora u Srbiji je u usponu. Legendarni Mercury preuzima primat po prodaji a sve u nastojanju da svima dokaže da je neprikosnoven No.1 na vodi


Modeli CR7 Tekst sa video prilogom!

27.05.2018

Šta vozi Papa?

24.05.2018

Revolucija na dva točka i malo elektrike

23.05.2018

VOŽNJA BEZ KAZNI

07.05.2018

Bodo Bušman i Brabus

04.05.2018

UBER

26.04.2018

Vladimir Putin Tekst sa video prilogom!

23.04.2018

Donald Trump

17.04.2018

Elektrifikacija četvorotočkaša

14.03.2018

BMW M5

30.01.2018

Tržište novoregistrovanih vozila u Srbiji 2017

18.01.2018

Tržište novih automobila u Srbiji 2017. po segmentima i modelima

16.01.2018

Premijere 2017.

05.01.2018

Istorija Pinap devojaka

13.12.2017

Obijanje vozila

01.12.2017

Pripremite automobil za zimu

17.11.2017

Pirelli kalendar za 2018. godinu

14.11.2017

Superautomobili 1993

23.10.2017

Sukob Škode i VW-a

18.10.2017

Tržište novih vozila u prva tri kvartala 2017. godine

10.10.2017

Obavezna oprema

30.09.2017

Saloni automobila

11.09.2017

Električni automobili u Srbiji

17.08.2017

Infiniti Prototype 9 Concept

16.08.2017

Automobilizam pre Velikog rata u SAD

12.08.2017

Peugeot 308 Cup

07.08.2017

Type R danas proslavlja 25 godina svog postojanja

27.07.2017

Opel Insignia GSi

26.07.2017

Električni automobili

12.07.2017

Pred vratima ozbiljnog tržišta automobila

12.07.2017

Renaultov električni trio Tekst sa video prilogom!

06.07.2017

Hyundai N Performance Tekst sa video prilogom!

04.07.2017

BMW X3 – treća generacija Tekst sa video prilogom!

30.06.2017

Bezbednost saobraćaja Tekst sa video prilogom!

22.06.2017

Lamborghini Huracan Performante

09.06.2017

Poseta Hyundaijevoj fabrici u Nošovicama Tekst sa video prilogom!

03.06.2017

Top 5 TV emisija o automobilima

31.05.2017

Niki Hejden

25.05.2017

Tržište polovnjaka april 2017.

19.05.2017

Ferućo Lamborgini

18.05.2017

Enco Ferari – čovek koji je ostvario svoj san

13.05.2017

Dream Jet

11.05.2017

Filmovi za ljubitelje automobila 2

04.05.2017

Polovni automobili u 2017.

30.04.2017

Filmovi za ljubitelje automobila

29.04.2017

Barometar PLUS

27.04.2017

Renault Clio by Zoran Kastratović

26.04.2017

Audi RS3 LMS

12.04.2017

Električni automobili

07.04.2017

Porsche Panamera Sport Turismo Tekst sa video prilogom!

06.04.2017

53. Međunarodni sajam automobila i motocikala u Beogradu

01.04.2017

Auto delovi - istraživanje

31.03.2017

Range Rover Velar

29.03.2017

Beograd 2017

28.03.2017

Beograd 2017

25.03.2017

SUV histerija

22.03.2017

Beograd 2017

18.03.2017

Mercedes-Benz G650 Maybach Landaulet

17.03.2017

Izazov Dukat planine Tekst sa video prilogom!

15.03.2017

Najstrašnija reč automobilske industrije

26.02.2017

Tupolev Tu-4

22.02.2017

Ford F-Series slavi 70. rođendan

21.02.2017

Muscle Cars (treći deo)

16.02.2017

Amerika Bomber

15.02.2017

Muscle Cars (drugi deo)

09.02.2017

Muscle Cars (prvi deo)

03.02.2017

2018 Ford Mustang GT

01.02.2017

Zeleni pakao Tekst sa video prilogom!

28.01.2017

Kako će Donald Trump da promeni auto industriju u SAD

26.01.2017

Kia Stinger

25.01.2017

Caproni Ca.60

18.01.2017

Krađa automobila

13.01.2017

Howard Hughes Tekst sa video prilogom!

12.01.2017

ELVIS: Svi kraljevi automobili

08.01.2017

MiG-ova ulica

07.01.2017

10 najčitanijih testova na našem sajtu

31.12.2016

Prekookeanski brodovi

27.12.2016

Tržište polovnih automobila

24.12.2016

O.J. Simpson i Ford Bronco (1993) Tekst sa video prilogom!

22.12.2016

Tehnički pregledi

19.12.2016

Über Amerikanci – 2. deo

15.12.2016

Über Amerikanci – 1. deo

14.12.2016

Kako su uvozni automobili potisli domaće proizvođače na američkom tržištu - 2. deo

07.12.2016

Kako su uvozni automobili potisli domaće proizvođače na američkom tržištu - 1. deo

06.12.2016

Najveće oružje Prvog i Drugog svetskog rata

01.12.2016

Bankrotiranje General Motorsa - II deo

24.11.2016

Bankrotiranje General Motorsa - I deo

23.11.2016

Zimske gume

09.11.2016

Amelia Earhart

18.10.2016

Ram 1500 Rebel TRX Tekst sa video prilogom!

14.10.2016

Brend

11.10.2016

Najveće oružje Sovjetskog Saveza

08.10.2016

Domaće aktuelnosti

05.10.2016

Avro Canada VZ-9 Avrocar

04.10.2016

Genesis

01.10.2016

Čitaoci reporteri

20.09.2016

Leteća Krila

13.09.2016

Chevrolet Malibu

09.09.2016

Panzer VIII Maus

30.08.2016

Bartini Beriev VVA-14

23.08.2016

Fiat 126P na Kubi Tekst sa video prilogom!

19.08.2016

Kamper ili prikolica

30.07.2016

Događaji Tekst sa video prilogom!

06.07.2016

VW Golf GTI Clubsport S

04.07.2016

Ford KA+

02.07.2016

Audi S5

23.06.2016

BMW-ova vizija za naredni vek Tekst sa video prilogom!

20.06.2016

24 časa Le Mana 2016 Tekst sa video prilogom!

20.06.2016

Renault Clio 2017

15.06.2016

Kampovanje prikolicom

11.06.2016

Događaji

24.05.2016

Formula1

10.05.2016

Ayrton Senna (21.3.1960.-1.5.1994.) Tekst sa video prilogom!

30.04.2016

SEAT Ateca

26.03.2016

Audi Q2

18.03.2016

V8 Bandits Tekst sa video prilogom!

17.03.2016

Renault Scenic

09.03.2016

Pagani Huayra BC

25.02.2016

Blic test: Audi Q7 3.0 TDI quattro

23.02.2016

Autonomni automobili

20.02.2016

Najskuplji dizel u regionu

20.02.2016

BMW M2 Coupe Moto GP Safety Car Tekst sa video prilogom!

15.02.2016

Opel Mokka X

12.02.2016

Indija vs Srbija

09.02.2016

Kućni ljubimci Tekst sa video prilogom!

06.02.2016

Land Rover Defender Tekst sa video prilogom!

04.02.2016

Trijumvirat Tekst sa video prilogom!

01.02.2016

Novi Porsche 718 Boxster i 718 Boxster S Tekst sa video prilogom!

30.01.2016

Opel GT Concept

28.01.2016

Ford Focus RS

27.01.2016

Mercedes-Benz E klasa 2017 Tekst sa video prilogom!

12.01.2016

NAIAS 2016

08.01.2016

Istorijat motociklizma Tekst sa video prilogom!

06.01.2016

Trijumvirat Tekst sa video prilogom!

02.01.2016

Najbolje ocenjeni automobili na testovima Vrele Gume Media Sistema 2015.

31.12.2015

Tržište polovnjaka u 2015. godini

30.12.2015

Šampioni aukcija 2015.

26.12.2015

Lancia Ypsilon 2016

24.12.2015

Preporuka stručnjaka

19.12.2015

Trijumvirat: Tekst sa video prilogom!

18.12.2015

Ford Crown Victoria Tekst sa video prilogom!

14.12.2015

Novi Mercedes-Benz E-Klase

12.12.2015

Lotus Exige Sport 350

11.12.2015

Wankel motor - promašaji koji su obećavali Tekst sa video prilogom!

07.12.2015

Prokletstvo Džejmsa Dina Tekst sa video prilogom!

03.12.2015

Honda Civic

01.12.2015

Infiniti QX30

30.11.2015

Fordovi skandali - Priča br. 2 Tekst sa video prilogom!

28.11.2015

Fordovi skandali - Priča br. 1 Tekst sa video prilogom!

27.11.2015

Jeff Gordon

26.11.2015

Šampionat u apsolutnoj kategoriji

20.11.2015

Peugeot 204

13.11.2015

Kako osvojiti američko tržište? Tekst sa video prilogom!

10.11.2015

Rejmond Levi

07.11.2015

Dodge Viper ACR za 2016. godinu Tekst sa video prilogom!

06.11.2015

Metan (CNG)

04.11.2015

Off Road - JEEP Adventure Days/Zlatibor 2015. Tekst sa video prilogom!

30.10.2015

Bloodhound SSC

21.10.2015

Zatamnjivanje stakala

17.10.2015

Opel Astra TCR

16.10.2015

Lada Vesta

14.10.2015

Adria Coral Tekst sa video prilogom!

08.10.2015

VW - Hronika skandala Tekst sa video prilogom!

06.10.2015

O Nedodirljivima sa ilegalnim softverom

03.10.2015

Jaguar F-Pace Tekst sa video prilogom!

29.09.2015

Infiniti Q30

28.09.2015

Novi Renault Megane Tekst sa video prilogom!

26.09.2015

Suzuki Baleno Tekst sa video prilogom!

24.09.2015

Toyota Hilux

23.09.2015

Porsche Mission E Concept Tekst sa video prilogom!

18.09.2015

Formula 1

11.09.2015

Chantilly 2015 Arts & Elagance

09.09.2015

Barnea Collection

08.09.2015

Borgward Isabella

03.09.2015

Formula 1

02.09.2015

Registracija autotomobila

01.09.2015

Steyr 50

27.08.2015

ZENITH 24 sata Elegancije 2015 powered by CHIVAS

27.08.2015

Zaštita automobila od krađe

24.08.2015

Icona Vulcano Titanium Tekst sa video prilogom!

22.08.2015

BMW M4 GTS Tekst sa video prilogom!

21.08.2015

Polovni delovi

18.08.2015

Koenigsegg One:1 Tekst sa video prilogom!

12.08.2015

V12 simfonijom protiv građevinskih mašina Tekst sa video prilogom!

07.08.2015

Subaru

05.08.2015

Pojačana kontrola vezivanja Tekst sa video prilogom!

04.08.2015

Ferrari 488 Spider

03.08.2015

Smart DCT Turbo

01.08.2015

Intervju Zoran Drobnjak

31.07.2015

Statistika

27.07.2015

Ford GT Le Mans 2016 Tekst sa video prilogom!

20.07.2015

Mazda 2 vs Renault Clio

18.07.2015

Rekordi koji će najteže biti oboreni u Formuli 1

17.07.2015

Chevrolet Cruze

11.07.2015

Oldtajmer skupovi

09.07.2015

Renault Talisman

08.07.2015

Poređenje – Audi A4 vs BMW serije 3 vs Mercedes-Benz C klase vs Jaguar XE vs Alfa Romeo Giulia

02.07.2015

Mercedes-Benz A klasa

01.07.2015

Saveti

29.06.2015

Alfa Romeo Giulia

26.06.2015

Peugeot 308 GTi

25.06.2015

Salon aeronautike Paris - Bourget 2015

24.06.2015

Anketa - Euro 4 norma

23.06.2015

Mercedes-Benz GLC

20.06.2015

Mazda CX-3

19.06.2015

Šokantni rezultati naučnog istraživanja

17.06.2015

BMW serije 7

12.06.2015

Pretnje i ucene iz Forda u Srbiji

06.06.2015

BMW X1

05.06.2015

BMW S1000 XR

01.06.2015

Akcija

30.05.2015

Ducati Panigale R

28.05.2015

Fiat Ægea

27.05.2015

Toyota Hilux

23.05.2015

BMW Motorrad na stazama uspeha

19.05.2015

Alfa Romeo

15.05.2015

Novitec Rosso Ferrari California T

14.05.2015

Nautika

13.05.2015

Mercedes-Benz G klase

09.05.2015

Ducati Diavel Titanium

08.05.2015

Volo Auto Museum

06.05.2015

Formula1

02.05.2015

Tailfin

29.04.2015

Formula E

28.04.2015

Peugeot 308 R HYbrid

25.04.2015

Volkswagen C Coupe GTE Concept

24.04.2015

Volkswagen Transporter T6

23.04.2015

Mercedes-Benz Concept GLC Coupe

22.04.2015

Audi Prologue Allroad koncept

18.04.2015

Lamborghini Huracan LP 640-4 Superleggera

16.04.2015

Citroen Aircross Tekst sa video prilogom!

09.04.2015

C.A.M.E.R Mostra Scambia

08.04.2015

Citroen Cactus 1.2 VTi/82 Shine

07.04.2015

Traktori na putu

04.04.2015

Jaguar XF

03.04.2015

Opel Corsa TNG

02.04.2015

McLaren 570S Coupe

01.04.2015

Opel Corsa Turbo

28.03.2015

Mercedes-Benz GLE i Mercedes-AMG GLE63

27.03.2015

Dosije Clarkson

19.03.2015

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

14.03.2015

Ženeva 2015 - Koncepti

12.03.2015

Audi TT Cup Tekst sa video prilogom!

11.03.2015

Ženeva 2015 - Tuning

10.03.2015

Opel Corsa OPC Tekst sa video prilogom!

07.03.2015

Automobili koji su obeležili sajam u Ženevi

06.03.2015

Audi R8

28.02.2015

Brabus 850 6.0 Biturbo Coupe

24.02.2015

Muzej Tehnike u Beču

21.02.2015

Škoda Superb

19.02.2015

Rinspeed BMW i3 Budii Concept Tekst sa video prilogom!

18.02.2015

Nissan Titan

17.02.2015

Ford Focus RS

09.02.2015

Preliminarni testovi u Herezu, u Španiji

07.02.2015

Zvezde Rétromobile 2015.

06.02.2015

Renault Kadjar

04.02.2015

Hyundai i10 1,2 GLS Premium Tekst sa video prilogom!

28.01.2015

Top 10 kolekcionara među poznatim ličnostima

26.01.2015

Ford GT

21.01.2015

Volkswagen Cross Coupe GTE Concept

20.01.2015

Alfa Romeo 4C Spider

19.01.2015

Ford F150 Raptor

14.01.2015

Dolar i akcize zaustavili pad cena goriva

14.01.2015

Buick Cascada

13.01.2015

Seat Leon ST Cupra

10.01.2015

Želje za 2015.

31.12.2014

Tržište polovnih automobila

25.12.2014

Škoda Superb

23.12.2014

Citroen DS3 i DS4

22.12.2014

Kako je BMW postao „BMW“

18.12.2014

Audi Q7

16.12.2014

Kako nastaju Opel sportski automobili

15.12.2014

Mercedes GLE Coupe

13.12.2014

Volvo XC90 T8

11.12.2014

Saveti stručnjaka

10.12.2014

Fiat 695 Abarth Biposto

09.12.2014

Povratak auto industrije u Bugarsku preko Kine

06.12.2014

Opel KARL

04.12.2014

Ford Mondeo

02.12.2014

Tehnologija

27.11.2014

Mitsubishi XR-PHEV koncept

26.11.2014

Opel Adam S

20.11.2014

Kia slavi jubilej

20.11.2014

Inovacije iz Volkswagena

15.11.2014

Fiat 500x

14.11.2014

Novi modeli na Euro NCAP testu... Tekst sa video prilogom!

12.11.2014

Sajam motocikala EICMA Milano

11.11.2014

BMW XDrive Experience

07.11.2014

Benzin vs Dizel

04.11.2014

Sajmovi: Auto e Moto d’Epoca Tekst sa video prilogom!

03.11.2014

Zimski pneumatici

01.11.2014

BMW X5M & X6M Tekst sa video prilogom!

31.10.2014

U susret VN SAD

30.10.2014

Plavi koridor!

28.10.2014

Nissan GT-R Nismo

25.10.2014

Mercedes GLA 45 AMG u Brabusovoj izvedbi

23.10.2014

Mondial de l’Automobile 2014

20.10.2014

Transferi u F1 su pred nama

18.10.2014

2015 Renault Espace

16.10.2014

F1 Déjà vu Tekst sa video prilogom!

14.10.2014

Tariranje 2014. Jeep Cherokee

14.10.2014

Fiat Abarth 695 SS Tekst sa video prilogom!

13.10.2014

Staza u Sočiju Tekst sa video prilogom!

11.10.2014

Suzuki Vitara

09.10.2014

Fića skup

08.10.2014

Kiša na VN Japana

07.10.2014

INTERMOT 2014.

06.10.2014

Honda Civic Type R

01.10.2014

Formula1

29.09.2014

Kupovina automobila

27.09.2014

Tehnologija

26.09.2014

Nova Opel Corsa

22.09.2014

Mercedes B klase

20.09.2014

Ferrari

17.09.2014

Najnebezbedniji automobili u istoriji

15.09.2014

Mercedes-Benz AMG GT Tekst sa video prilogom!

13.09.2014

Aktuelna dešavanja u „najbržem cirkusu na svetu“

10.09.2014

Chrysler otkrio unapređenja za 2015.

09.09.2014

Automobilske marke koje muškarci najviše vole

06.09.2014

Land Rover Discovery Sport 2015 Tekst sa video prilogom!

05.09.2014

Pred VN Italije Tekst sa video prilogom!

04.09.2014

Volvo XC90 Tekst sa video prilogom!

02.09.2014

Mali Renault, dugogodišnji igrač u promenama u društvu

01.09.2014

Kriza u Rusiji

30.08.2014

Dodge Charger Tekst sa video prilogom!

20.08.2014

Zvezde malih ekrana?

19.08.2014

Šta je vozio Gagarin

14.08.2014

Šef Fiat/Chryslera želi deo finansijskog „kolača“ koji pripada snabdevačima originalnih delova

12.08.2014

3 strane Kopa

08.08.2014

Mercedes-Benz S 600 Guard

07.08.2014

Testiranje bezbednosti vozila Tekst sa video prilogom!

01.08.2014

Šta i kako kada vam se slomi staklo na automobilu

31.07.2014

Porsche Cayenne

26.07.2014

PR: Rally Baja Aragon 2014

24.07.2014

Lexus NX 2015

22.07.2014

Novi smart fortwo & forfour Tekst sa video prilogom!

19.07.2014

II. NAVIGATIONRALLY 2014.

18.07.2014

Opel Corsa

18.07.2014

Renault Megane RS 275 Trophy

14.07.2014

Groblje automobila

11.07.2014

Lexus IS

05.07.2014

Pred VN Velike Britanije Tekst sa video prilogom!

03.07.2014

Staze koje su odnele najviše života u istoriji

02.07.2014

Rolls-Royce Ghost V-Specification

01.07.2014

Goodyearovih deset najvažnijih saveta za vožnju kad putujete na odmor

28.06.2014

Mercedes Benz 300 SDL -1986 Tekst sa video prilogom!

26.06.2014

VN Austrije

23.06.2014

Cigarette Racing 50 Vision GT Concept

19.06.2014

24 časa Le Mana

16.06.2014

Tesla Motors oslobodio svoje patente

15.06.2014

Interstellar

14.06.2014

Popravka auto stakala

13.06.2014

Novi BMW Serije 4 Gran Coupe

11.06.2014

Ford B-Max 1.0 Trend EcoBoost vs Fiat 500L 1.4 Nacionale vs Opel Meriva 1.4 Active XER

07.06.2014

Volkswagen Scirocco

06.06.2014

FIĆA SKUP 2014. – MINHEN

04.06.2014

Brzinomeri

30.05.2014

Srebrne strele

29.05.2014

Mercedes C klasa karavan („Estate“)

26.05.2014

Transferi za 2015. o kojima se „šuška“

24.05.2014

Rezvani Beast

23.05.2014

Bavarci nezadrživi

19.05.2014

BRABUS 850 6.0 Biturbo

15.05.2014

Mini Paceman GoalCooper

13.05.2014

U sećanje na Ajrtona Senu Tekst sa video prilogom!

12.05.2014

VN Španije 2014

10.05.2014

Najčudniji avioni u istoriji

07.05.2014

Uredba Vlade

05.05.2014

Vozni park komunističkih državnika

02.05.2014

BMW Vision Future Luxury

30.04.2014

9. Jeep i prijatelji Vrele Gume Off Road

25.04.2014

Peking 2014

24.04.2014

VN Kine

17.04.2014

Ferrari LaFerrari XX

16.04.2014

Red Bull Air Race World Championship

15.04.2014

Ford Focus Sedan

10.04.2014

BMW serije 4 Gran Coupe

04.04.2014

F1 Top Ten

02.04.2014

Obrum PL-01 Tekst sa video prilogom!

01.04.2014

Novitec Torado Lamborghini Aventador NL2

29.03.2014

Neobična pravila u saobraćaju

28.03.2014

Mazda motori

25.03.2014

Budućnost saobraćaja

25.03.2014

Ilegalni taksista

23.03.2014

Limuzina američkog predsednika

22.03.2014

Mini

12.03.2014

MTM

08.03.2014

Registar MUP Srbije

01.03.2014

Novoregistrovana vozila u 2013.

27.02.2014

Mazda3 Sedan 2.0i 120 KS Challenge

26.02.2014

SAAB 9000 Aero Tekst sa video prilogom!

22.02.2014

Pontonski čamac PrinceCraft Vogue 25SE Tekst sa video prilogom!

15.02.2014

1989 Porsche Panamericana Concept

13.02.2014

Limuzina za rastanak

13.02.2014

Bolidi 2014

07.02.2014

Osvrt na sajam automobila u Beču

03.02.2014

Opel 4x4

03.02.2014

Mercedes S600

25.01.2014

Audi Museum Mobile - drugi deo

22.01.2014

Ford Shelby GT350CR

20.01.2014

Prodaja automobila u regionu za 2013. English version

18.01.2014

Kacige Sebastiana Fetela

17.01.2014

Audi Museum Mobile - prvi deo

15.01.2014

Digitalizacija automobila

13.01.2014

Vrele Gume ispred Top Geara

11.01.2014

Honda S660 Concept

05.01.2014

Restauracija: Opel Kadett C GT/E 1900 Tekst sa video prilogom!

03.01.2014

Caterham Seven 160

02.01.2014

Sa letnjim pneumaticima nema odštete!?

30.12.2013

Audi planira da svrgne BMW

28.12.2013

Saab 9-3 Viggen

24.12.2013

Nissan BladeGlider Concept

16.12.2013

Cadillac Escalade

13.12.2013

Jaguar C-X17 Concept

11.12.2013

Nissan Nismo GT-R

10.12.2013

Limitirane serije nelimitiranih cena

07.12.2013

Ferrari Racing One 458 Competition

05.12.2013

Ford Mustang

05.12.2013

1931 Bugatti Royale Kellner Coupe

04.12.2013

Renault Initiale Paris Concept

03.12.2013

Muzeju tehnike u Beču

02.12.2013

BMW Concept Active Tourer Outdoor

30.11.2013

Bosch

26.11.2013

Valentino Rossi na Monza Rally Show

26.11.2013

1982 Zastava 750 SL Tekst sa video prilogom!

23.11.2013

Pravilnik o zimskim gumama ipak jasan vozačima

22.11.2013

Saab

18.11.2013

Red Bull, gazirano piće koje pokreće najbrže bolide na svetu

16.11.2013

Električni automobil, budućnost ili zabluda auto industrije?

15.11.2013

Peter Schreyer Tekst sa video prilogom!

14.11.2013

Monster Energy Gymkhana GRiD Tekst sa video prilogom!

11.11.2013

RUSH

09.11.2013

Oldtimer - Show, Budapest

06.11.2013

PSA koncern

02.11.2013

Elon Musk

26.10.2013

PGO Cevennes

23.10.2013

Kinesko tržište

19.10.2013

Toyota i-Road u proizvodnji 2014.

13.10.2013

Prodaja automobila u Srbiji u odnosu na prethodnu godinu

11.10.2013

Fiat Amerika

08.10.2013

Velodrom Budimpešta

03.10.2013

Ferrari SP12 EC

26.09.2013

Hrčak za volanom kamiona Tekst sa video prilogom!

25.09.2013

YU AMK Veteran

23.09.2013

Promalja li se sunce iza crnih oblaka auto tržišta?

12.09.2013

10 najisplativijih

08.09.2013

Opel

05.09.2013

Yugo 45 Tekst sa video prilogom!

01.09.2013

Tesla Model S

29.08.2013

Intervju sa CORRADO LOPRESTOM

27.08.2013

Jeep Cherokee

26.08.2013

Bentley Flying Spur

14.08.2013

Trendovi boja automobila

11.08.2013

Mobilni telefoni u vožnji

02.08.2013

Rolls-Royce Wraith

31.07.2013

SAAB

18.07.2013

Spyker B6 Venator Concept

09.07.2013

FIAT 500L Living i 500L Trekking

07.07.2013

Infiniti Q50

26.06.2013

BMW Lusso Gran Coupe

23.06.2013

Oldtimer Klub Beograd

20.05.2013

Bad Homburg

15.05.2013

Boschert B300

29.04.2013

Baterije budućnosti?

19.04.2013

Muzej saobraćaja u Bratislavi

04.04.2013

Sretenjski Off Road karavan 2013

28.03.2013

SOMFY

21.03.2013

Statistika prodaje

17.03.2013

Ford EcoSport

12.03.2013

MQB platforma

08.03.2013

Toyota Auris Touring Sports

22.02.2013

Istorija Toyote Corolle

12.02.2013

Consumer Reports Tekst sa video prilogom!

08.02.2013

2012 Dartz PROMBRON Aladeen Edition

05.02.2013

Ford Transit/Tourneo Custom

29.01.2013

BMW Concept Serije 4

08.01.2013

Peugeot 2008 Concept

06.01.2013

Fiat Linea Tekst sa video prilogom!

04.01.2013

Honda CR-V

03.01.2013

Lamborghini Urus

31.12.2012

RRRolipop muzej - Eggenburg, Austrija

24.12.2012

HOFMANN - AUTOSERVISNA OPREMA

17.12.2012

Završetak oldtajmer sezone u Nemačkoj

10.12.2012

Deset stvari koje morate znati o gumama

08.12.2012

2013 Toyota RAV4

30.11.2012

Oldtajmer muzej – Bavarska

27.11.2012

Hydra Schmidt Coupé

14.11.2012

Hiperprodukcija

11.11.2012

75 godina Toyote

04.11.2012

Peugeot 4008/Citroen C4 AirCross

03.11.2012

1976 Chrysler New Yorker Brougham

30.10.2012

Blue Corridor 2012 Rally

27.10.2012

Opel Mokka

25.10.2012

Oldtajmer skup Beograd

19.10.2012

Nova Opel Cascada

18.10.2012

Opel Olympia

05.09.2012

Mercedes-Benz 170 SCB

27.08.2012

Volvo kaskaderska akrobacija

24.08.2012

10. skup moto kluba „CLASSIC WHEELS“ u Futogu

17.08.2012

Seat Leon

27.07.2012

Renault Clio IV

11.07.2012

Tržište polovnih automobila

07.07.2012

Opel rođendanska žurka na Hungaroringu

02.06.2012

Oldtimer Expo - Budimpešta 2012

02.05.2012

Oldtimer Expo 2012

27.04.2012

Udruženje istoričara automobilizma

26.04.2012

Downsizing

14.03.2012

Goodyear

05.01.2012

Muzej oldtimera

29.12.2011

Most kod Beške

05.11.2011

Porsche 959 Tekst sa video prilogom!

04.11.2011

Albert Biermann, šef odseka za razvoj BMW-a

21.10.2011

Audi A6 Avant / BMW 5 Touring / Mercedes E220 Estate

14.10.2011

BMW M3 E36

10.10.2011

VW i ekologija English version Tekst sa video prilogom!

21.09.2011

Salon automobila u Frankfurtu

13.09.2011

Rezerve nafte veće nego što se misli Tekst sa video prilogom!

21.07.2011

Devetostepeni menjač

10.06.2011

BMW serije 8

03.06.2011

Alternativna goriva

21.05.2011

Audi A6 2.0 TDI vs BMW 520d vs Mercedes E220 CDI

05.05.2011

BMW Innovation Days 2011 Tekst sa video prilogom!

23.04.2011

5 neverovatnih inovacija Mercedes-Benza

20.04.2011

Najjeftiniji automobili na svetu

12.04.2011

Najskuplji svetski automobili Tekst sa video prilogom!

04.04.2011

Film Tekst sa video prilogom!

31.03.2011

Audi A6 vs Mercedes E klase vs BMW serije 5 English version Tekst sa video prilogom!

18.02.2011

McLaren MP4-12C Tekst sa video prilogom!

17.02.2011

Tehnologija

03.02.2011

Novi momenti u slučaju 'registarskih tablica'

03.02.2011

Ford Focus vs VW Golf vs Opel Astra

19.01.2011

Intervju - Karl Lagerfeld English version

04.01.2011

INTERVIEW - Vladimir Rebić, zamenik Načelnika Uprave saobraćajne policije

21.12.2010

Prodaja

16.12.2010

MICHELIN Alpin 4 Tekst sa video prilogom!

15.12.2010

Koliko verujete automobilskim novinarima? English version

30.11.2010

Saobraćajna dokumenta

16.11.2010

Zimska oprema

04.11.2010

Zatamnjivanje stakala

25.10.2010

Mercedes-Benz 500 E Tekst sa video prilogom!

18.10.2010

Salon automobila, Pariz 2010 - Komentar English version

10.10.2010

Prominent woman entrepreneurs

24.09.2010

Automechanika 2010

20.09.2010

Ekskluzivno Tekst sa video prilogom!

17.07.2010

Mercedes SLS E Cell Tekst sa video prilogom!

08.07.2010

Alfa Romeo – prvih 100 godina

05.07.2010

Ekskluzivno

24.06.2010

Zanimljivost Tekst sa video prilogom!

18.06.2010

Jeep Club Srbija Tekst sa video prilogom!

15.06.2010

Most na Beški

08.06.2010

Poređenje

07.06.2010

Akcija

26.04.2010

Hibridna vozila

07.04.2010

Humanost

07.04.2010

G-Couture, samo za odabrane

06.03.2010

F1 - 2010

15.02.2010

Lorinser

13.02.2010

„Gazela“ naša nasušna

02.02.2010

BMW C1-E Tekst sa video prilogom!

26.01.2010

F1 na vodi

05.01.2010

Carine

15.12.2009

Audi A8

04.12.2009

Lizing

02.12.2009

Nauka u službi frizure

20.11.2009

Aston Martin Rapide

21.10.2009

BMW Z4 by AC Schnitzer

26.09.2009

Nautika

08.09.2009

Porsche Panamera S (4S)

02.09.2009

Prva vožnja Mazdaspeed 3

25.08.2009

Polovni automobili

10.07.2009

Zakon o bezbednosti u saobraćaju

05.06.2009

Aerodinamika

22.05.2009

WorldFirst Racing

15.05.2009

GT2 i GT-R

30.04.2009

Laserb
19.2.2015 02:17
16
16

Pavle, opširno, ali s obzirom šta sve nudi, drugačije se nije moglo.
Evo danas Škoda ima više bezbednosne opreme nego BMW serije 5 iz 2008. ,a po 2x nižoj ceni.
Recimo da je bezbedna kao neki dojučerašnji Volvo. Pitanje za mnoge neverne Tome glasi, ko nudi kompletniji paket u klasi? A ja se pitam kako će Passat odoleti na ovu bratsku zaveru? :)

deda
19.2.2015 07:31
24
4

sa 3. generacijom Superb je postao veoma ozbiljan konkurent cak i VWu i Audiju, kamoli ostalim manje prestiznim markama. Kvalitet odavno imaju, a sad su znacajno odmakli i u dizajnu. Bravo za Skodu

Interesantno je da su ukinuli tzv TwinDoor sistem kad se prtljaznik mogao da se otvara kao kod limuzina i kao kod hecbeka. Superb 3. generacije ima 5 vrata sto ogromnom prtljazniku daje prakticnost i funkcionalnost.

karadjole
19.2.2015 09:25
14
1

Reci cu nesto bogohulno,pregledao sam po netu fotke od novoga superba i mogu reci da meni licno izgleda i bolje od novog passata na ciji se dizajn snazno oslanja,u prvom redu tu su smernice izgleda zadane Octaviom i fabiom odozad je to u stilu audija,napred je moderno usiljena i vrktorski postavljena maska fabijinog lica ali naravno luksuznog izricaja,e sad unutrasnjost je cista klasika kao i uostalom u braticu vw passatu,sve pregledno,cisto,uredno ali bezukusno i dosadno ,samo me zanima jedna stvar dali ce vw biti fer prema skodi i dali ce skoda superb nuditi kao i novi passat digitalne satove u dodatnoj opremi?jer ono sto je predstavljeno u novom TTjcu pa u Q7ci sada i u novom passatu je vrh vrha i jako mi se svidja?

Nitro
19.2.2015 09:27
16
1

Meni se ovaj auto mnogo vise svidja od Passata. Jedino sto bih menjao je dizajn armature (ne znaci da ne valja, vec mi se ne svidja).

serpico
19.2.2015 09:27
10
3

definitivno atraktivna limuzina i mnogo lepsa od prijasnje dvije generacije!ko zna dali su zadrzali onu foru sa gepekom i zadnjim vratima gde se sarke mogu zakvaciti pa imas i hatchbak varijantu i klasicnu 4 vratnu!

deda
19.2.2015 10:13
11
0

@serpico
evo pisao sam da nisu zadrzali, novi Superb je hecbek, sto je mnogo prakticnije

Paprikar
19.2.2015 10:47
13
4

@Laserb
To Dejane nije istina sto se tice bezbednsne opreme!
Novi Mondeo, kao i Insignia, kao vrh u D-segmentu zajedno sa Pasatom, sve to od bezbednosne opreme imaju, cak je Insignija imala inovacije, kada se pojavila, koje tada, secam se, imale samo neke limuzine u F-segmentu poput Serije 7 i S-klase. Tek su kasnije neke stvari postale kod drugih dodatna oprema, a kod nekih nikada i nije.

Slavisica
19.2.2015 11:19
13
0

Mnogo mi je bolje ˝legao˝ negoli Passat. Jos samo cene da vidimo.

Bobo
19.2.2015 12:50
15
8

Prava vrednost ove Skode kao i Oktavije lezi u njenoj duzini i petim vratima.Evropljani ne kupuju sedane(ako nisu vozacki automobili) zato su i smislili hecbekove, a Skoda je moram da priznam napravila sjajnu foru sa hecbekom koji ima izgled klasicnog sedana.Sto se tice enterijera, on je klasicno bezidejno uredan, opsesivno-kompulzivno simetrican, bez smisla.Automobili nisu simetricni, jer prosto oni koji sede u njima imaju razlicite funkcije.Zato je ovo decenijama daleko od Audija i BMW, na primer.Dizajner Skode je opterecen simetrijom, zato ima prekidace sa obe strane menjaca, zato ima i fejk prekidace, zato ima gomilu identicnih prekidaca oko multimedije...ne znam kako se nije setio da napravi i fejk upravljac i instrument tablu ispred suvozaca.Sveukupno izgleda skladno, snazno,cisto, ali dosadno i vec vidjeno.Unutrasnjost je potpuno-bezlicno neninventivna, bez i jednog licnog pecata, prosto Oktavija sa okvirima oko instrumenata.Sa gomilom luksuznih materijala,opet izgleda kao auto star jednu generaciju i opet je samo jeftinija, a upotrebljivija alternativa Passatu, koji ima vise VW stila od 5-6 prethodnih generacija.

Hans
19.2.2015 16:49
11
2

Ovaj model sa slike ce biti sigurno oko 40.000 eura. Zivo me zanima kako ce izgledati u prvom ili drugom paketu opreme, bez hromiranih lajsni, velikih feluga i ksenonskih farova. Isto se odnosi i na unutrasnjost.

MunzeLjux
19.2.2015 19:32
13
4

Auto je lepsi od prosle generacije, to stoji, ali me brinu ustede koje Skoda uvodi, a mnogo su vaznije od izgleda farova ili stopaljki. Na primer ta dvostruka zadnja vrata, pa cinjenica da su kod Oktavije multi link oslanjanje na zadnjoj osovimi zadrzali samo na najsnaznijim modelima, a ranije je to bio standard. Cuo sam od vlasnika novog modela da je zadnji kraj prilicno "vrckav". Ranije sam se nervirao kad procitam da nova generacija trosi za 30% manje goriva . Onda sam shvatio da oni ustvari misle na manju potrosnju novog modela u odnosu na polovnjake iz prosle generacije. Poznato je da auto posle 100 hkm trosi malo vise nego dok je bio nov. Ma ne lazu oni, samo ih treba razumeti.

don
20.2.2015 12:23
15
4

sramota! Ne mogu se nacudit ljudima. Pogledaj slike passata i ovog superba. Sta radi vw? u pasata farovi su osjeceni prema gore, ovome prema dole. Maska mu ima kljun, pasatu nema. I to su sve izmjene, kostaju 2 eura ako i toliko.
Superb se razvuce, smanji prevjes, uzmes jeftinije materijale iz grupe B, i pokusas ustedit gdje god koju kilu i kazes papcima, jer si stavio drugu znacku, evo papci ovo vam je "NOVI" nas proizvod, i papci kupuju i druge uvjeravaju u istinitost opsjena VW grupe, na koje su sami nasjeli potkrepljujuci sve to namjestenim testovima i titulama i ponovljenim lazima o neprijepornoj kvaliteti, koju cinjenice same demantiraju jer godinama japanci im (svabama) se...u po glavi.

Ustvari je rijec o prepakiranju, uz osiromasenje, i zapravo ne vrijedi trositi rijeci.
Kad skoda ikada napravi nesto novo, drugacije od vw i da sa njim nemam nikakve veze, onda mozemo pricati o autu, a sve dok to bude igranje u catia-i sa velicinom medjuosovinskog razmaka, i izmjena znacke i materijala, uz ekstremno los font slova na instrument ploci, dotle je sve ovo, sa automobilisticke tacke gledista, jedno veliko NISTA(ne govorim o kvaliteti proizvoda).

nebusa
20.2.2015 15:41
8
0

Meni je ovaj Superb jedno 3x lepsi od Passata. Odlicno odradjen posao. Bice definitivno jedan od najprodavanijih modela u D segmentu.

Bojan
20.2.2015 19:33
4
7

Jao Don. Pa sta ako se ne razlikuje mnogo!?
Kao da ne znas cega se vw grupa drzi i jasno je da nije to kao nor citroen i pezo pa da se izhled menja iz korena. vw koncern ima svoju prepoznatljivu jednostavnost i niko ne ocekuje 100% drugaciji model. tj niko ko se razume.

Bojan
20.2.2015 19:37
1
6

Nadovezao bih se na one koji govore kako je unutra ovo 100% lepse nego u passatu.
E pa pamezni moji uzmite u obzir da slike sto je redakcija postavila od passata da to nije ni upola opremljeno kako moze kod njega. A skoda ova na slici je u full fullova. Kako malo me raislite pre nego napisete

otac Makarije
20.2.2015 19:46
4
5

Kažu, zapremina prtljažnika 625 litara, tj. 30 litara nego prethodni. Da, ali kod prethodng je tih 595 litara bilo "without spare tyre". Tako da je i ovih 625 očito "without spare tyre".

BOKI
20.2.2015 20:12
9
0

Jos da cene ostanu iste...recimo, start-model 1.4tsi/125ks za 17.000 eur.

Bojan
20.2.2015 21:08
3
8

Drustvo, jeste videli redizajniranu sesticu?????
Auuu kako izglesa sada unutra. Kao pravi sportas. A i spolja, spreda je mnogo lepsa... namrstenija. auu

Dusan
21.2.2015 23:01
5
2

Ovo se zove dizajn, strasno, ravne crte levo desno. #Laserb, Volvo je jos uvek nesalomiv lider u bezbednosti, zapamti to dobro.

Nemanjica
22.2.2015 10:22
3
4

Jao Bojane jesmo ( jesam )... Predivna je, pravi SPORTAS!:-))

dejan
22.2.2015 22:31
7
0

Dobro izgleda, što je za čuđenje, jer su generalno Wag auti u zadnje vreme nekako isprani ...
Ali koliko god dobro izgledala spolja, armaturna tabla, prostor između sedišta ... deluje jeftino, četvrtasto, prazno, pomalo staro i odavno prevaziđeno ... teško bi ga mogao nazvati Bauhausom ..
5+ u odnosu na Passata za spolja i 1 za unutrašnjost

Bojan
23.2.2015 09:30
2
7

Ma kakvo porednjenje sa Passatom. Moze biti na oko trenutno privlacnija, od Passata nikako i sveukupno bolja.

Bg
09.3.2015 19:35
1
0

predzadnji automobil mi ie bio q7,3.0tdi,vozio sam ga 2 godine,poslednje 2.5 godine vozim opela insigniu sport 2.0cdti-163 ks u ful opremi,kupio sam je novu u autoprometu i prezadovoljan sam,ako Bog da ova superb mi je sledeci auto cim se p9javi u salonu...jedva cekam

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: