Predstavljamo

Škoda Kodiaq

Stvoren da bude bestseler

Sa dužinom od 4,7 metara i mogućnošću instalacije sedam sedišta, uz najveći prtljažnik u klasi, Kodiaq je prvi, uslovno rečeno, veliki SUV češke marke


Na tržišnu scenu stupa početkom sledeće godine, i to sa vrlo jakim adutima: prepoznatljivim (uspešnim) korporativnim dizajnom, obiljem prostora unutar kabine, praktičnošću i novim tehnologijama. Iz češke marke javljaju da je ovo tek početak SUV kampanje.

Kodiaq je predviđen da bude svestrano vozilo. Njegova krosover konfiguracija omogućava da bude pogodan kako za poslovnu, tako i porodičnu upotrebu, ali i off-road avanture. Škoda je definitivno uspešno svoj dizajnerski jezik transformisala u SUV formu.

Linije vozila su jasne, karakterne i precizne. Dvostruka horizontalna prednja linija simbolizuje otpornost i snagu, a široka, trodimenzionalna maska hladnjaka odiše robusnim karakterom. Farovi su modernog dizajna, uski, i ulivaju se u masku hladnjaka.

Gledajući s boka, primetno je izdašno međuosovinsko rastojanje, kao i kratki prepusti, što nagoveštava obilje kabinskog prostora. Lukovi točkova su neznatno uglovani, što je osobenost Škodinog dizajna. LED svetla su standardna kada je reč o zadnjoj signalnoj grupi, u „C“ obliku, što je takođe tipično za Škodu. U igri je 14 boja karoserije, četiri standardne i deset metalik.

Dimenzije
Škoda Kodiaq nominalno pripada kompaktnim krosoverima, zajedno sa VW Tiguanom, Renault Kadjarom i sličnim modelima, ali se izdvaja svojim gabaritima. Škodin krosover je dug 4.697 milimetara, širok 1.882 milimetra a 1676 visok (uključujući krovne nosače). Međuosovinsko rastojanje iznosi 2.791 milimetar. Kodiaq leži na modernoj, MQB arhitekturi VW grupe, koja obezbeđuje značajnu uštedu na masi. Sa ulaznim TSI motorom i pogonom na prednje točkove, ovaj SUV ima masu od samo 1.452 kilograma, odnosno 1.540 kilograma sa 1.4 TSI i pogonom na sve točkove.

Torziona krutost, kvalitet izrade, komfor i bezbednosni atributi, sve je to na vrhunskom nivou. Čak je i koeficijent otpora vazduha.

Enterijer
Škoda je izdašan kabinski prostor pozicionirala kao jednu od svojih strateških stavki, pa se to nastavlja i sa Kodiaqom. On je samo 40 milimetara duži od Octavije, ali sa zapreminskog aspekta nudi daleko naprosečan kabinski prostor. Dužina enterijera iznosi 1.793 milimetra, pojas u visini lakata iznosi 1.527 milimetara napred i 1.510 milimetara pozadi. Što se tiče pojasa u visini glava, on iznosi 1.020 milimetara napred i 1.014 milimetara pozadi. Dužina prostora za noge putnika na zadnjoj klupi iznosi do 104 milimetra.

Pored dimenzija za primer, enterijer je robusan i bezbedan, uz prepoznatljiv Škodin dizajn sa vertikalnim elementima poput četiri velika ventilaciona otvora. Veliki displej razdvaja klaster instrumentacije u dve jednake sekcije, za vozača i suvozača.

Završna obrada je odlična, a pažnja se značajno obratila i na ergonomske kvalitete. Očitavanje intrumenata je lako i intuitivno, a volan je dostupan u različitim verzijama, prvi put sa funkcijom grejanja. Trozonski Climatronic klima uređaj je opcioni, a ima izdvojene kontrole za zadnja sedišta, što je još jedna odlika karakteristična za modele iz premijum segmenta.

Sedišta takođe mogu posedovati funkciju grejanja, a podešavaju se u širokim rasponima, tako da će svako moći da pronađe svoju idealnu poziciju za volanom. Zadnja klupa se obara u odnosu 60:40, a nasloni sedišta se mogu individualno iskositi po želji. Kao opcija, dostupna su i dodatna dva sedišta, tako da je Kodiaq prvi Škodin sedmosed.

Prtljažnik sa 720/2065 litara zapremine je najveći u klasi. Ukoliko je prisutno opciono sklapanje suvozačkog sedišta, mogu se prenositi predmeti dugi do 2,8 metara. Elektro pokretana zadnja vrata su takođe opciona.

Ne treba zaboraviti ni „Simply Clever“ filozofiju, koja podrazumeva dodatnu praktičnost i sisteme asistencije koje olakšavaju život prilikom obavljanja svakodnevnih obaveza. Škoda Kodiaq pruža više od 30 „Simply Clever“ komponenti od kojih su sedam nove.

Sistemi asistencije vozaču
Današnja vozila mahom dolaze sa sofisticiranim sistemima, koji u sve većoj meri postaju i zakonska obaveza. Inovaciju predstavlja asistencija prilikom vuče prikolice: Kada Škoda Kodiaq vuče prikolicu, sistem preuzima upravljanje prilikom sporog kretanja unazad. Pored toga, tokom vožnje u „rikverc“, nova asistencija pri manevrisanju će aktivirati kočnicu u slučaju detekcije eventualne prepreke. Sistem je kontrolisan upotrebom unapređene funkcije zadnjih senzora.

Takođe, prvi put kod jedne Škode, tu je sistem kamera koji detektuje 180 stepeni s prednje i zadnje strane vozila.

Tu je i sistem prednje asistencije kočenja u slučaju nužde prilikom vožnje u gradu, koji je standardan. On uočava pešake ili druga vozila i ukoliko je neophodno upozorava vozača, a zatim primenjuje delimično ili potpuno kočenje. Sistem funkcioniše do 34 km/h.

Adaptivni tempomat je baziran na radaru i pomaže vozaču da održava odabranu brzinu, kao i rastojanje u odnosu na vozilo ispred, tako što vozilo samo reguliše brzinu. Sistemi upozorenja neželjenog izlaska iz vozne trake, monitoring „mrtvog ugla“ i upozorenja od zadnjeg sudara se podrazumevaju. Ukoliko je automobil opremljen sistemom održavanja u voznoj traci, ACC-om i DSG menjačem, astistencija pri gužvi u saobraćaju je dodatna funkcija. Ona održava brzinu i sama aktivira kočnicu prilikom sporog kretanja. Pored toga, automobil će biti održavan u voznoj traci do brzine od 65 km/h.

Treba spomenuti i sistem koji upozorava vozača na premorenost, te u tom slučaju sugeriše pravljenje pauze.

Škoda Connect
U skladu sa vladajućim trendovima i digitalnom povezanošću, i češki SUV demonstrira ovaj aspekt. Sa novim, inovativnim mobilnim onlajn servisima, Škoda predstavlja novu dimenziju kada je reč o navigaciji, protoku informacija i zabavi. U isto vreme, Škoda Connect pomaže sa daljinskim pristupom vozilu, kao i asistencijom u slučaju potrebe.

Škoda Connect se zapravo sastoji iz dve kategorije: Info-zabavnog onlajn servisa i navigacije u realnom vremenu. Care Connect obezbeđuje pristup daljinskim putem, kao i asistenciju.

Info-zabava onlajn uključuje informacije vezane za saobraćaj, što pomaže biranju žejene rute. Google Earth servisi, dostupni za Columbus sistem, ugrađuju rutu u topografski prikaz Googlea; dok Google Street View prikazuje ulični izgled destinacije.

Hitan poziv u slučaju incidenta je najvažnija komponenta Care Connect servisa. On se direktno šalje u kol centar. On je standardan i integrisan je u Care Connect servise. Takođe dolazi sa funkcijom obaveštavanja u vezi sa bezazlenijim incidentima, kao i otkazivanjem vozila.

Škoda takođe nudi i Škoda Connect aplikaciju, koja može biti korišćena radi pristupa i kontrole dodatnih servisa, tako što će primera radi, pametni mobilni telefon obavestiti vlasnika da je automobil neželjeno pomeren od strane trećeg lica i slično.

SmartLink all-in-one aplikacija integriše SmartGate u novom Kodiaqu, uz postojeće Apple CarPlay, Android Auto i MirrorLink funkcije.

Swing info-zabavni sistem, sa 6,5-inčnim ekranom je standardan. Opcioni Bolero dolazi sa 8,0-inčnim ekranom visoke definicije sa ICC funkcijom.

Amundsen navigacioni info-zabavni sistem je baziran na Bolero sistemu sa funkcijom navigacije i specijalnom režimu prikazivanja za off road ili uske parking prostore.

Vrhunac, kada su info-zabavni sistemi u pitanju je Columbus, sa 64-GB fleš memorijom i DVD drajvom. Opcioni LTE modul obezbeđuje pristup brzom internetu sa WLAN pristupnom tačkom (opcija).

Za audiofile, tu je Canton audio sistem sa deset zvučnika i 575 W.

Motori i menjači
Pet dostupnih agregata je rezervisano za potrebe Škode Kodiaq odmah nakon lansiranja, dve TDI i tri TSI jedinice. Dolaze u radnim zapreminama od 1,4 i 2,0 litre, sa rasponom snage od 125 do 190 konja. Sve motore karakteriše turbo i tehnologija direktnog ubrizgavanja goriva.

2.0 TDI je dostupan u dve verzije. Prva isporučuje 150 ks i 340 Nm, dok perjanica od 190 konja raspolaže maksimalnim obrtnim momentom od 400 Nm. U proseku, slabiji TDI troši u proseku 5,0 litara dizela na 100 kilometara (131 g CO2/km). Snažniji dizel obezbezđuje ubrzanje od 0 do 100 km/h za 8,6 sekundi, kao i maksimalnu brzinu od 210 km/h.

Boje benzinaca brane dve 1.4 TSI jedinice i jedna 2.0 TSI. Ulazni četvorocilindraš raspolaže sa 125 ks i 200 Nm, a troši u proseku 6,0 litara benzina na 100 kilometara (140 g CO2/km). Snažnija verzija raspolaže sa 150 ks i 250 Nm, i poseduje sistem deaktivacije cilindra, tako što gasi drugi ili treći cilindar kada motor nije oprerećen. Benzinska perjanica, 2.0 TSI isporučuje 180 ks i 320 Nm.

Što se menjača tiče, tu su šestostepena manuelna ili DSG jedinica sa šest ili sedam stepena prenosa. Sedmostepena jedinica ima svoju premijeru u Škodi, a dizajnirana je za snažnije motore sa do 600 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Može funkcionisati u automatskom režimu ili manuelnom preko ručice menjača ili polugica na volanu. Kada je odabran ECO režim, pri brzinama većim od 20 km/h, kada vozač podigne stopalo sa papučice gasa, deaktivira se pogonska sila a automobil se kreće po inerciji, na taj način dodatno štedeći gorivo.

Pogonski sistem na sve točkove sa elektronskom kontrolom je dostupan za većinu motora. Obezbeđuje bolje prijanjanje, stabilnost i bezbednost, pa čak i off-road vožnju.

Centralna komponenta pogona na sve točkove je elektronski kontrolisano kvačilo sa više lamela, koje funkcioniše inteligentno i brzo. Kontrolna jedinica konstantno izračunava idealni obrtni moment za zadnju osovinu, a gubitak prijanjanja se eliminiše zbog kontrolnog sistema koji funkcioniše zavisno od statusa vožnje.

Iz Češke Republike nam stiže novi krosover, za koji već sada možemo reći da će biti – bestseler! Twituj ovo!

Šasija
Ovo je još jedan domen u kome Kodiaq demonstrira naprednu tehnologiju. Što se ogibljenja tiče, provereni MacPherson je napred, sa nekim komponentama od aluminijuma, dok čelična zadnja osovina sa četiri linka individualno apsorbuje uzdužne i poprečne sile. Servo asistencija je elektro-mehanički pokretana, što takođe obezbeđuje odgovarajući kontakt sa voznom podlogom i radi u harmoniji sa nekoliko sistema asistencije.

Škoda Kodiaq dolazi opremljen točkovima od 17 cola kao standardnim, dok su jedinice od 18 cola standardne u Style nivou opreme. Vrhunac čine naplaci od 19 cola. Kočnice su sa ventilirajućim diskovima napred. Pri dinamičnoj vožnji u krivinama, elektronska blokada diferencijala (XDS+), koja je funkcija elektronske kontrole stabilnosti (ESC), čini upravljanje uglađenijim i bezbednijim, bez obzira da li se radi o pogonu na prednje ili sve točkove.

Već spomenuta selekcija režima vožnje se sastoji od četiri moda: Normal, Eco, Sport i Individual. Verzije sa pogonom na sve točkove poseduju i Snow (sneg) opciju.

Adaptivna dinamička kontrola šasije (DCC) je takođe dostupna kao opcija i integrisana je u sistem odabira režima vožnje.

Zaključak
Sve u svemu, iz Češke Republike nam stiže novi krosover, za koji već sada možemo reći da će biti – bestseler!

     
 
Pavle Barta
25190
Postavljeno: 10.09.2016

Arhiva: Predstavljanja

Rubrika: Predstavljanja
Postavljeno: 17.05.2018

Rolls-Royce Cullinan

Pre samo sedam godina predstavnici kompanije Rolls-Royce su kategorično tvrdili da njihova kompanija ne planira ulazak u segmentSUV modela. Ipak, izgleda da su tržišni zahtevi jači i od britanske tradicije


Rubrika: Predstavljanja
Postavljeno: 12.03.2018

Mercedes-Benz AMG GT63 S 4-Door

Mercedes-Benz, tačnije njihovo AMG odeljenje je još na prošlogodišnjem ženevskom sajmu automobila obećalo da će njihov novi model biti najnapredniji i najsnažniji automobil do sada


Rubrika: Predstavljanja
Postavljeno: 09.03.2018

Audi A6 (2019)

Pored brojnih noviteta predstavljenih na ženevskom sajmu automobila, nova verzija jednog dobro poznatog modela postala je apsolutni hit. Audi A6!


Peugeot 508

01.03.2018

Ford Ranger Raptor (2019)

21.02.2018

Hyundai i30 Fastback Tekst sa video prilogom!

12.02.2018

Mercedes-Benz A-Class

07.02.2018

Mercedes-Benz G-Class 2018.

23.01.2018

Lamborghini Urus

26.12.2017

Jeep Wrangler 2018 Tekst sa video prilogom!

08.12.2017

Jaguar E-Pace

28.11.2017

Toyota Land Cruiser (2018)

06.11.2017

Polestar 1 (2020)

30.10.2017

Audi A7 Sportback

24.10.2017

Aston Martin DB11 Volante

16.10.2017

Audi R8 V10 RWS

09.10.2017

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo

06.10.2017

Suzuki Swift Sport 2018

04.10.2017

Toyota Yaris GRMN

28.09.2017

Volkswagen Polo GTI

26.09.2017

Škoda Karoq

21.09.2017

Audi RS4 Avant

20.09.2017

Renault Megane RS

18.09.2017

Volkswagen I.D. Crozz II Koncept

16.09.2017

Dacia Duster

14.09.2017

Porsche Cayenne

04.09.2017

Renault Alaskan

02.09.2017

Bentley Continental GT

01.09.2017

Volkswagen T-Roc

28.08.2017

Ferrari Portofino

25.08.2017

BMW M5

23.08.2017

Mercedes Maybach 6 Cabriolet Tekst sa video prilogom!

21.08.2017

Lotus Evora GT430

14.08.2017

Mercedes X klasa

22.07.2017

Hyundai i30 N

21.07.2017

Audi A8

18.07.2017

Jaguar XE SV Project 8 (2018)

05.07.2017

Peugeot Pick Up (2018)

28.06.2017

Nissan X-Trail (2018)

21.06.2017

Škoda Octavia RS

20.06.2017

Hyundai Kona

15.06.2017

Peugeot 308 za 2018. godinu

07.06.2017

Fiat 500L za 2018. godinu

24.05.2017

Škoda Karoq

20.05.2017

BMW M240i Coupe

17.05.2017

Dacia Logan MCV Stepway

12.05.2017

Seat Ibiza

02.05.2017

Honda Civic Type R

28.04.2017

Mercedes-AMG S63 4MATIC+

25.04.2017

Lexus LS 500h

21.04.2017

Škoda Octavia RS

20.04.2017

Mazda CX-5

14.04.2017

Volkswagen e-Golf

11.04.2017

Alpine A110 Tekst sa video prilogom!

23.03.2017

Volkswagen Arteon

21.03.2017

Volvo XC60 za 2018. godinu

13.03.2017

BMW Serija 1 sedan

04.03.2017

Lamborghini Aventador S

28.02.2017

Škoda Citigo za 2017.

24.02.2017

Škoda Kodiaq Scout

11.02.2017

Nissan Micra

24.01.2017

2018 Mercedes GLA

21.01.2017

Toyota Camry 2018

17.01.2017

Audi Q8

11.01.2017

Mercedes AMG GT R

06.01.2017

Škoda Octavia Scout

03.01.2017

2017 Opel Insignia Tekst sa video prilogom!

28.12.2016

2017 Ford Fiesta

13.12.2016

Novi Jeep Compass

30.11.2016

Alfa Romeo Stelvio

22.11.2016

2017 BMW serije 5

15.10.2016

Jeep Compass

12.10.2016

Lincoln Continental

16.09.2016

Škoda Kodiaq

10.09.2016

Renault Megane Sedan

26.08.2016

Fiat 500 Abarth

22.07.2016

Renault Koleos

11.07.2016

Maserati Levante

09.04.2016

Subaru Impreza

06.04.2016

Bugatti Chiron

30.03.2016

Mercedes-AMG C63 Coupe

26.08.2015

Audi S8 plus

19.08.2015

Opel Astra

30.07.2015

Audi A4 i A4 Avant

25.07.2015

Honda Civic Type R

08.06.2015

Nissan Sway koncept

29.05.2015

BMW serija 1

15.04.2015

Ferrari 488 GTB

13.04.2015

Porsche 911 Targa 4 GTS

10.04.2015

Cadillac CTS-V

24.01.2015

Toyota Mirai

05.01.2015

Porsche 911 GTS

31.12.2014

Jaguar XE

12.09.2014

Ford Focus ST

28.08.2014

Mercedes-Benz S65 AMG Coupe

27.08.2014

Peugeot 508

23.07.2014

Mercedes V klase

16.07.2014

2015 Ford F-150

15.07.2014

Audi Allroad Shooting Brake

25.06.2014

Golf R400

13.06.2014

Mercedes-Benz Coupe Concept SUV

10.06.2014

McLaren 650S

09.05.2014

Mercedes-Benz S klasa kupe

28.04.2014

Chrysler 200

23.04.2014

Peugeot 108

22.04.2014

BMW Active Tourer Series 2

19.04.2014

Jeep Renegade

13.03.2014

Toyota FT-1

11.03.2014

Nissan Sport Sedan Concept

06.03.2014

BMW X3

03.03.2014

Infiniti Q50 Eau Rouge

28.02.2014

Mercedes GLA 45 AMG

24.02.2014

Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo

20.02.2014

Lamborghini Huracan LP610-4

18.02.2014

Mercedes-Benz C klasa

11.02.2014

Ford Mustang

05.02.2014

Subaru WRX

30.01.2014

Jaguar F-Type

28.01.2014

Porsche Macan

23.01.2014

Lexus RC Coupe

07.01.2014

Mercedes-Benz S 63 AMG

30.12.2013

Mini Cooper

27.12.2013

BMW serija 2

19.12.2013

Tržište SAD - Toyota Tundra

29.11.2013

BMW serija 4

28.11.2013

Ford Fiesta ST 2014

21.11.2013

Nissan X-Trail

13.11.2013

Audi Nanuk Concept

12.11.2013

Nikada rođeni modeli - Jaguar F-Type

31.10.2013

BMW i8

22.10.2013

Volkswagen Golf R

17.10.2013

Opel Monza

10.10.2013

Volvo Coupe Concept

07.10.2013

Jaguar Project7

16.09.2013

BMW i3

13.09.2013

Mercedes-Benz S63 AMG

10.09.2013

Peugeot 308

13.08.2013

Mazda3

05.08.2013

BMW X5

29.07.2013

Škoda Octavia RS

22.07.2013

Icona Vulcano

15.07.2013

Porsche 911 Turbo/Turbo S

10.07.2013

Volkswagen Golf GTI

02.07.2013

Maserati Ghibli

25.06.2013

Mercedes-Benz S klasa Tekst sa video prilogom!

17.06.2013

Citroen C4 Picasso

14.06.2013

Range Rover Sport

31.05.2013

Audi A3 Sedan

27.05.2013

Suzuki SX4

21.05.2013

BMW X4

10.05.2013

LaFerrari

06.05.2013

KIA Provo Concept

03.05.2013

McLaren P1

01.05.2013

Porsche 911 GT3

25.04.2013

Lamborghini Veneno

22.04.2013

Toyota i-ROAD

18.04.2013

Ford Explorer

15.04.2013

Cadillac ELR Tekst sa video prilogom!

09.04.2013

Nissan Note

08.04.2013

Lexus IS

03.04.2013

VW Cross Blue Concept

02.04.2013

Mercedes-Benz A45 AMG

01.04.2013

BMW Serija 3 Grand Turismo

26.03.2013

BMW Series 4 Coupe Concept Tekst sa video prilogom!

21.03.2013

Chevrolet Corvette C7 Stingray Tekst sa video prilogom!

19.03.2013

Volvo S60 Polestar Concept

11.03.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

05.03.2013

Renault Captur

25.02.2013

Subaru Forester

20.02.2013

Peugeot 2008

18.02.2013

Nissan Pathfinder

31.01.2013

Audi RS6 Avant

24.01.2013

Porsche Cayman

17.01.2013

Citroen DS3 Cabrio

02.01.2013

Mazda 6

26.12.2012

MINI Paceman

18.12.2012

McLaren P1

05.12.2012

Škoda Rapid

03.12.2012

Jaguar F-type

29.11.2012

Peugeot Onyx Concept

21.11.2012

Ford Mondeo

19.11.2012

Peugeot 208 GTi

13.11.2012

Toyota Auris

08.11.2012

VW Golf 7

06.11.2012

Opel Adam

01.10.2012

Renault Clio

26.09.2012

BMW Serija 7

24.09.2012

Land Rover Range Rover

18.09.2012

Mercedes-Benz G Klasa

11.09.2012

BMW Zagato Coupe

24.08.2012

Porsche 918 Prototype

13.08.2012

Mercedes-Benz Style Coupe

09.08.2012

Volkswagen Scirocco GTS

07.08.2012

Fisker Atlantic Tekst sa video prilogom!

25.07.2012

Bentley Continental GT Speed

23.07.2012

BMW X1

16.07.2012

MG Icon

03.07.2012

Citroen Numéro 9 Concept

26.06.2012

Toyota Avalon

19.06.2012

Volkswagen Golf GTi Cabriolet

13.06.2012

Nissan NV200

11.06.2012

Bentley EXF 9

08.06.2012

Dodge Viper SRT

01.06.2012

Infiniti Emerg-E

30.05.2012

Lamborghini Aventador Jota

28.05.2012

Volvo V40

17.05.2012

Chevrolet Camaro ZL1

08.05.2012

Mercedes-Benz A klasa

30.04.2012

Ferrari F12 Berlinetta

23.04.2012

BMW Concept M135i

17.04.2012

Audi RS4 Avant

12.04.2012

Chevrolet Corvette 427

10.04.2012

MINI Roadster

06.04.2012

Porsche Panamera GTS

03.04.2012

BMW M6

28.03.2012

Aston Martin V12 Zagato

20.03.2012

Audi A6 Allroad Quattro

16.03.2012

Honda Accord Coupe Concept

12.03.2012

Toyota GT-86

09.03.2012

Cadillac ATS

05.03.2012

Acura NSX

01.03.2012

Dodge Dart

28.02.2012

Volkswagen E-Bugster

20.02.2012

Porsche Boxster

15.02.2012

Audi A1 Sportback

07.02.2012

BMW Series 6 Gran Coupe

03.02.2012

Mercedes-Benz SL 2013

02.02.2012

Bentley Continental GT V8

27.01.2012

Volkswagen Cross Coupe

24.01.2012

Mercedes F125

17.01.2012

Lancia Thema

06.01.2012

Subaru BRZ

03.01.2012

Lamborghini Gallardo Super Trofeo Stradale

27.12.2011

Mazda Takeri

09.12.2011

Peugeot 208

05.12.2011

Jaguar C-X16

02.12.2011

Renault Frendzy

25.11.2011

Honda Civic

23.11.2011

Škoda MissionL

17.11.2011

Mercedes-Benz C63 AMG Black Series

11.11.2011

Nissan Juke-R

10.11.2011

Maserati Kubang

31.10.2011

Hyundai i30

27.10.2011

Ford Evos

24.10.2011

Lexus GS

20.10.2011

Subaru XV

18.10.2011

FIAT Panda

11.10.2011

Porsche 911 Carrera

04.10.2011

Lexus LFA Nurburgring Edition

30.09.2011

BMW i3/i8

29.09.2011

Mercedes-Benz B klasa

26.09.2011

Mazda CX-5

20.09.2011

Aqos Le Mans

23.08.2011

Porsche Panamera S Hybrid

11.08.2011

VW Tiguan

05.08.2011

Mercedes M klasa

29.07.2011

Scion FR-S

19.07.2011

BMW 328 Hommage Tekst sa video prilogom!

01.07.2011

BMW Serija 1

28.06.2011

Hyundai i40 sedan

21.06.2011

Lexus LF-Gh Tekst sa video prilogom!

09.06.2011

Citroen DS5

06.06.2011

VW Beetle

26.05.2011

Mercedes-Benz Concept A

24.05.2011

Audi Q3

19.05.2011

Škoda Vision

12.05.2011

Alfa Romeo 4C

09.05.2011

Ford B-MAX

29.04.2011

Kia Rio

18.04.2011

BMW Vision ConnectedDrive

14.04.2011

Lamborghini Aventador Tekst sa video prilogom!

11.04.2011

VW XL1

07.04.2011

Aston Martin Virage Tekst sa video prilogom!

15.03.2011

Porsche 918 RSR

10.03.2011

Honda Civic

07.03.2011

Lancia Stratos

01.03.2011

Mercedes-Benz SLK Tekst sa video prilogom!

24.02.2011

Hyundai Veloster

22.02.2011

Ferrari FF

14.02.2011

Nissan Ellure

03.02.2011

MINI Countryman WRC

01.02.2011

Audi A6 Tekst sa video prilogom!

28.01.2011

Honda Brio

27.01.2011

BMW Serija 1 M Coupe Tekst sa video prilogom!

24.01.2011

Dacia Duster Trophée Andros

10.01.2011

Red Bull X1

29.12.2010

Jaguar C-X75 Tekst sa video prilogom!

24.12.2010

Audi RS 3 Sportback

20.12.2010

Hyundai Elantra

16.12.2010

Pagani Zonda Tricolore

02.12.2010

Ford Ranger i Mazda BT-50

29.11.2010

Saab 9-4X

23.11.2010

VW Eos

18.11.2010

BMW 6 Series Concept Coupe

05.11.2010

Mazda Shinari

02.11.2010

Opel GTC Paris

01.11.2010

Lotus Elite

19.10.2010

VW Passat

14.10.2010

Bugatti Veyron Super Sport

04.10.2010

Mercedes CLS

24.09.2010

Citroen DS4

16.09.2010

Range Rover Evoque

31.08.2010

Audi A7 Sportback

30.08.2010

Peugeot 508

26.08.2010

BMW X3

23.08.2010

Volkswagen Jetta

26.07.2010

Renault Latitude

22.07.2010

Audi A1 Wörthersee 2010

15.07.2010

Jeep Grand Cherokee Tekst sa video prilogom!

22.06.2010

Citroën C4 Tekst sa video prilogom!

21.06.2010

Alfa Romeo Zagato TZ3 Corsa

04.06.2010

Mercedes-Benz Shooting Break

03.06.2010

VW Phaeton

31.05.2010

BMW Gran Coupe Concept

21.05.2010

Benero

11.05.2010

KIA Optima

26.04.2010

Porsche 918 Spyder Tekst sa video prilogom!

19.04.2010

Porsche Cayenne Tekst sa video prilogom!

06.04.2010

Noble M600

01.04.2010

Nissan Juke Tekst sa video prilogom!

29.03.2010

VW Touareg Tekst sa video prilogom!

26.03.2010

Audi A1

19.03.2010

Peugeot SR1

09.03.2010

VW Compact Coupe Concept

04.03.2010

Ford Focus

02.03.2010

Opel Meriva

26.02.2010

Pagani Zonda R

25.02.2010

Hyundai Sonata

08.02.2010

VW Amarok

27.01.2010

Alfa Romeo Giulietta

25.01.2010

Bugatti 16C Galibier

28.12.2009

BMW M3 GTS

22.12.2009

Dacia Duster Andros Tekst sa video prilogom!

21.12.2009

Lexus LFA

24.11.2009

Toyota FT-86

16.11.2009

Honda CR-Z

13.11.2009

Hyundai ix35

02.11.2009

Mercedes-Benz SLS AMG

20.10.2009

Ford C-MAX

16.10.2009

Trabant nT

14.10.2009

McLaren MP4-12C Tekst sa video prilogom!

12.10.2009

Nissan LEAF

28.09.2009

Jaguar XJ

18.09.2009

KIA Venga

14.09.2009

Bentley Mulsanne

10.09.2009

Peugeot 5008

14.08.2009

Zenvo ST1

10.08.2009

BMW X1

23.07.2009

Citroen C3

21.07.2009

Opel Astra

06.07.2009

Kia Sorento

03.07.2009

VW Scirocco R

02.07.2009

Aston Martin One-77

23.06.2009

Subaru Legacy

04.06.2009

Acura ZDX

14.05.2009

BMW X5 M i X6 M

12.05.2009

Infiniti Essence

11.05.2009

Opel Ampera

27.04.2009

Mercedes-Benz SLS

24.04.2009

Škoda Yeti

23.04.2009

Toyota Verso

09.04.2009

VW Polo

07.04.2009

Dacia Duster

06.04.2009

Rinspeed iChallenge Concept

31.03.2009

BMW Serija 5 Gran Turismo

23.03.2009

Rolls-Royce 200EX

13.03.2009

Mercedes E Coupe

12.03.2009

Toyota Prius

05.03.2009

Mercedes E klasa

03.03.2009

Peugeot 3008

27.02.2009

VW Concept Blue Sport

25.02.2009

Audi Sportback Concept

23.02.2009

Shelby Mustang GT500

06.02.2009

Mercedes SL65 AMG Black Series

30.01.2009

Mazda 3

19.01.2009

BMW Z4

12.01.2009

Volvo S60

07.01.2009

Nissan 370Z

24.12.2008

Chevrolet Volt

16.12.2008

Lamborghini Estoque

20.11.2008

Toyota Avensis

17.11.2008

Toyota Urban Cruiser

22.10.2008

Mercedes-Benz Concept Fascination

20.10.2008

Renault Megane III

17.10.2008

Lotus Evora

02.10.2008

BMW serija 7

30.09.2008

Citroen C3 Picasso

23.09.2008

Ford Focus RS

18.09.2008

VW Golf VI

15.09.2008

Alfa Romeo MiTo

14.08.2008

Opel Insignia

01.08.2008

Kaipan 14

28.07.2008

BMW GINA Light Visionary Model koncept

25.07.2008

Chevrolet Aveo 3 door

23.07.2008

Opel Insignia

30.06.2008

Ferrari California

27.06.2008

VW Scirocco

16.06.2008

Suzuki A-Star Concept

10.06.2008

Lancia Delta

02.06.2008

Jaguar XF

30.05.2008

VW Caddy Maxi Life

28.05.2008

Kia Soul

13.05.2008

Ford Fiesta

09.05.2008

Rinspeed sQuba

29.04.2008

Renault Koleos

23.04.2008

Mercedes-Benz SL 63 AMG i SL 65 AMG

31.03.2008

Nissan GT-R, Murano i Pivo 2 Concept

27.03.2008

Dodge Challenger SRT8

21.03.2008

Ford Explorer 2008

17.03.2008

Citroen C5

29.02.2008

Cadillac Provoq Concept

08.02.2008

Mercedes-Benz Vision GLK Freeside

06.02.2008

Mercedes-Benz F700 Concept

07.01.2008

Seat Tribu Concept

02.01.2008

Audi metroproject quattro

17.12.2007

Toyota IQ Concept

10.12.2007

VW Tiguan

21.11.2007

Suzuki Splash

12.11.2007

Opel Astra Sedan

06.11.2007

Ford Kuga

05.11.2007

Citroen C-Cactus Concept

24.10.2007

Mazda 6

09.10.2007

Audi A4

08.10.2007

BMW Concept X6

05.10.2007

BMW Serija 1 Coupe

02.10.2007

Mini Clubman

27.09.2007

Peugeot 308 RC Z

14.09.2007

Porsche 911 GT2

11.09.2007

Bentley Brooklands

30.08.2007

Spyker C12 Zagato

20.08.2007

Renault Laguna

30.07.2007

Seat Altea Freetrack

25.07.2007

Peugeot 308

18.07.2007

Fiat Linea

16.07.2007

Opel Agila

10.07.2007

VW Golf GTI W12-650

28.06.2007

Porsche 911 Turbo Cabriolet

25.06.2007

Mazda 2

22.06.2007

Peugeot 207 SW Outdoor Concept

21.06.2007

Buick Riviera Concept

19.06.2007

Suzuki SX4 Sedan

15.06.2007

Audi TT Clubsport Quattro

11.06.2007

Kia KND-4 Concept

07.06.2007

Honda Accord Coupe Concept

04.06.2007

Volkswagen Golf Variant

02.06.2007

Lada C-class Concept Coupe

31.05.2007

Ford Mustang Shelby GT 500 KR

28.05.2007

Mazda Hakaze Concept

24.05.2007

BMW M3 Coupe

22.05.2007

Opel GTC Concept

19.05.2007

Chevrolet Beat, Trax i Groove

17.05.2007

Hyundai Genesis Concept

14.05.2007

BMW Concept CS

09.05.2007

GM V6 Dizel

03.05.2007

Maserati GranTurismo

27.04.2007

Citroen C-Crosser i Peugeot 4007

25.04.2007

Dodge Demon Concept

23.04.2007

Cirrus

21.04.2007

Audi A5

17.04.2007

Ford Mondeo

13.04.2007

Fiat 500

09.04.2007

Rinspeed eXasis

06.04.2007

Suzuki XL7

05.04.2007

KTM X-Bow

27.03.2007

Renault Twingo

22.03.2007

Motor Volvo 3,2 litra R6

08.03.2007

VW Tiguan

05.03.2007

Maybach 62 S

26.02.2007

Eurostar EU-97

22.02.2007

Mercedes-Benz C klase

15.02.2007

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe

12.02.2007

Dodge Viper SRT 10

09.02.2007

Evector VUT 100 Cobra

06.02.2007

Kia Cee'd

29.01.2007

BMW serije 3 Cabrio

26.01.2007

Peugeot 207 CC

23.01.2007

VW Iroc Concept

22.01.2007

Volvo XC60 Concept

19.01.2007

Jaguar C-XF

16.01.2007

Škoda Fabia

15.01.2007

Mazda BT-50

12.01.2007

VW GX3

04.01.2007

Aston Martin Rapide

01.01.2007

Toyota Auris Concept

29.12.2006

Chevrolet WTCC Ultra

22.12.2006

Audi R8

18.12.2006

Chrysler Sebring Cabrio

14.12.2006

Lancia Delta HPE Concept

01.12.2006

GM SUV 2007.

27.11.2006

Peugeot 908 RC

24.11.2006

Dodge Avenger Concept

16.11.2006

Dacia Logan MCV

14.11.2006

Fiat Bravo

13.11.2006

Mini

03.11.2006

Ford Mondeo

27.10.2006

Tesla Roadster

05.10.2006

BMW X5

19.09.2006

Citroen C4 Picasso

12.09.2006

Ford Transit

22.08.2006

Alfa Romeo 159 Sportwagon

15.08.2006

Pagani Zonda Roadster F

08.08.2006

Saab Aero X

01.08.2006

Mercedes-Benz CL-klase

28.07.2006

Mazda Kabura Concept

25.07.2006

Chrysler Sebring

24.07.2006

Kia Carnival

17.07.2006

Lamborghini Murcielago LP640

10.07.2006

Chevrolet Captiva

03.07.2006

Dodge Caliber

26.06.2006

Mercedes-Benz E-klase

15.06.2006

BMW Serije 3 Coupé

09.06.2006

Dacia Logan Steppe Concept

01.06.2006

Peugeot 207 RCup Concept

26.05.2006

Opel Corsa

25.05.2006

VW Concept A

19.05.2006

Hyundai Santa Fe

11.05.2006

Saab 9-7X

04.05.2006

Honda Legend

27.04.2006

Audi TT

24.04.2006

Muscle Cars

20.04.2006

Fiat Doblo

14.04.2006

Suzuki SX4

11.04.2006

Opel GT

04.04.2006

BMW Z4 M Coupe

30.03.2006

Dodge Hornet Concept

28.03.2006

Ford S-MAX

23.03.2006

Lexus LS 460 L

13.03.2006

Mazda CX-7

09.03.2006

Peugeot 207

06.03.2006

Ferrari 599 GTB

02.03.2006

Audi S6

24.02.2006

Lamborghini Miura

20.02.2006

Mitsubishi Concept X

14.02.2006

Suzuki Grand Vitara

13.02.2006

Smart Crosstown

10.02.2006

Citroen C-AirPlay Concept

06.02.2006

Mercedes-Benz GL klase

03.02.2006

SAAB 9-5

30.01.2006

Ford Iosis

23.01.2006

Mini Cooper S

20.01.2006

Fiat Sedici

12.01.2006

Dodge Nitro Concept

05.01.2006

Opel Antara GTC Concept

26.12.2005

Jeep Compass

22.12.2005

Maserati GranSport Spyder

14.12.2005

Ferrari GG 50 Concept

12.12.2005

Škoda Octavia RS

06.12.2005

BMW Z4

01.12.2005

Ford Galaxy

28.11.2005

Mazda Sassou

23.11.2005

Carlsson CM50 K

22.11.2005

Toyota Yaris II

18.11.2005

VW EcoRacer Concept

17.11.2005

Mercedes-Benz Vision R 63 AMG

09.11.2005

Mini Wagon Concept

01.11.2005

Peugeot 20Cup

31.10.2005

Hyundai Accent SR Concept

26.10.2005

Dodge Viper SRT10 Coupe

21.10.2005

VW Eos

17.10.2005

Lamborghini Gallardo SE

12.10.2005

Opel Vectra OPC

06.10.2005

Opel Astra TwinTop

03.10.2005

Audi Q7

27.09.2005

Citroen C-SportLounge

22.09.2005

Honda Civic

19.09.2005

Ford Focus MS Design

05.09.2005

Fiat 600 50th

01.09.2005

Porsche Cayman S

19.08.2005

VW Fox

18.08.2005

Lexus IS 200

17.08.2005

Volvo C70 CC

16.08.2005

VW Passat Caravan

15.08.2005

Jaguar XK 4,2-S

12.08.2005

Seat Leon

08.08.2005

Mercedes-Benz Bionic Car

05.08.2005

Škoda Yeti

02.08.2005

Pagani Zonda

30.07.2005

Maybach Exelero

28.07.2005

Peugeot 307

25.07.2005

Ford Focus Vignale Concept

21.07.2005

Mercedes-Benz S klase

18.07.2005

Renault Clio III

15.07.2005

Cadillac DTS

06.07.2005

Hyundai Portico

04.07.2005

Ford SAV

01.07.2005

Alfa Romeo Brera

29.06.2005

Subaru B9 Tribeca

27.06.2005

BMW 3 Touring

24.06.2005

Opel Zafira

22.06.2005

Jeep Grand Cherokee

20.06.2005

Kleemann

09.06.2005

Mitsubishi Colt Coupe-Cabriolet

07.06.2005

Citroen C1

02.06.2005

Peugeot 107

01.06.2005

Alfa Romeo 159

24.05.2005

Fiat Croma

19.05.2005

Mazda MX-5

16.05.2005

SsangYong Rexton

05.05.2005

Cadillac BTS

04.05.2005

Peugeot 407 Coupe Prologue

03.05.2005

Aston Martin V8 Vantage

02.05.2005

Lexus RX 400h

28.04.2005

Lancia Y Sport

27.04.2005

Ferrari F430 Spider

23.04.2005

Toyota Aygo

15.04.2005

Ford Sport Trac

01.04.2005

BMW serije 3

28.03.2005

Citroen C6

24.03.2005

Hyundai Sonata

22.03.2005

Dodge Charger

17.03.2005

Opel Astra GTC

14.03.2005

Venturi Fétish

12.03.2005

Bentley Continental Flying Spur

10.03.2005

Jaguar Advanced Lightweight Coupe

01.03.2005

Nissan Pathfinder

22.02.2005

BMW M6

19.02.2005

Mazda 5

15.02.2005

Alfa Romeo 157

12.02.2005

Mercedes M klase

08.02.2005

VW Passat

05.02.2005

Toyota Motor Triathlon Race Car

28.01.2005

Mercedes B i R klase

24.01.2005

Porsche Boxster

18.01.2005

Ferrari 575 M Maranello Superamerica

12.01.2005

Audi A6 Avant

06.01.2005

VW Touareg W12 Sport

01.01.2005

Volvo XC90 V8

29.12.2004

Alfa Romeo 147

22.12.2004

Citroen C4

16.11.2004

Renault Modus

19.11.2004

Jaguar Concept Eight

23.11.2004

BMW M5

26.11.2004

Ford Focus II

30.11.2004

Dacia Logan

3.12.2004

Suzuki Swift

7.12.2004

Peugeot 907

10.12.2004

Ford Focus

17.10.2004

Opel Astra Caravan

26.10.2004

Ferrari F 430

1.11.2004

Mercedes A klasa

12.09.2004

Fiat Trepiuno

16.09.2004

SAAB 9-3 Sport Sedan 1,9 TiD

20.09.2004

Subaru R1e

29.09.2004

Maserati MC 12

4.10.2004

PEUGEOT 1007

9.08.2004

BMW serija 1

13.08.2004

ALFA ROMEO Crosswagon Q4

17.08.2004

OPEL Tigra TwinTop 1,8 Cosmo

21.08.2004

LAND ROVER Discovery

25.08.2004

AUDI A3 Sportback

30.08.2004

VW Concept C

4.09.2004

PEUGEOT 407

9.07.2004

LANCIA Musa

11.07.2004

FIAT Multipla

14.07.2004

PORSCHE 911

16.07.2004

KIA Cerato

19.07.2004

MITSUBISHI Colt

21.07.2004

OPEL TriXX

24.07.2004

BMW serija 3

29.07.2004

MAZDA MX Flexa

31.07.2004

CHEVROLET Lacetti

2.06.2004

CHRYSLER Crossfire Coupe i Cabrio

10.06.2004

BMW M5

16.06.2004

AUDI A6

23.06.2004

MINI Cooper Cabrio

30.06.2004

PEUGEOT 407 Silhouette

10.05.2004

BMW serija 1

11.05.2004

CHRYSLER 300C Sedan

14.05.2004

FORD Shelby Cobra

18.05.2004

TOYOTA Corolla Verso

21.05.2004

CITROEN C4 Sport

25.05.2004

SEAT Altea

29.05.2004

BMW 645 Ci

6.04.2004

OPEL Astra

9.04.2004

MERCEDES C klase

12.04.2004

KIA Picanto

15.04.2004

ROLLS ROYCE 100EX

20.04.2004

ROVER 75 V8

24.04.2004

FORD Mustang

28.04.2004

MITSUBISHI Lancer Evo VIII

3.05.2004

FORD Visos

4.03.2004

ASTON MARTIN DB9

11.03.2004

LEXUS GS 430

18.03.2004

VOLVO V50

24.03.2004

RANGE STORMER

30.03.2004

PEUGEOT 407

3.02.2004

CHEVROLET Corvette C6

7.02.2004

PORSCHE Cayenne 3,2 V6

11.02.2004

BMW 645 Ci Cabrio

17.02.2004

CADILLAC SRX

21.02.2004

HONDA Acura 3,2 CL Type-S

26.02.2004

SEAT Altea

3.01.2004

AUDI Le Mans Quattro

8.01.2004

KIA Picanto

13.01.2004

VOLVO S40

17.01.2004

ALFA ROMEO GT

21.01.2004

DACIA Solenza

25.01.2004

PONTIAC GTO

29.01.2004

OPEL Insignia

1.12.2003

FERRARI 612 Scaglietti

4.12.2003

FIAT Idea

8.12.2003

NISSAN Murano

11.12.2003

CHRYSLER 300C

15.12.2003

SMART ForFour

18.12.2003

JAGUAR R-D6

23.12.2003

BMW Alpina B7

25.12.2003

ALFA ROMEO 166

29.12.2003

MERCEDES SLR McLaren

3.11.2003

VW Golf V

7.11.2003

PEUGEOT 307 CC

11.11.2003

LANCIA Fulvia Coupe

15.11.2003

LAND ROVER Freelander

18.11.2003

DODGE Viper SRT-10

22.11.2003

TOYOTA Prius

27.11.2003

OPEL Astra

4.10.2003

MAZDA 3

9.10.2003

BENTLEY Continental GT

16.10.2003

VW Concept R

23.10.2003

DODGE Intrepid

27.10.2003

BMW serije 6

27.08.2003

FERRARI 360 Challenge Stradale

3.09.2003

LANCIA Ypsilon

10.09.2003

MASERATI Quattroporte

17.09.2003

CADILLAC CTS

22.09.2003

SAAB 9-3 Convertible

28.07.2003

FORD GT40

1.08.2003

BMW M3 CSL

5.08.2003

MINI One D

9.08.2003

MERCEDES C 30 CDI AMG

13.08.2003

MITSUBISHI Outlander

18.08.2003

CITROEN C2 Sport

27.06.2003

OPEL Signum 3,0 V6 CDTI

7.07.2003

JAGUAR XJ

14.07.2003

RENAULT Scenic II

18.07.2003

CADILLAC XLR

22.07.2003

LAMBORGHINI Gallardo

28.05.2003

MERCEDES CLK Cabrio

4.06.2003

KIA Opirus

11.06.2003

VW Phaeton V10 TDI

18.06.2003

BMW serija 5

27.04.2003

FORD Focus C-MAX

4.05.2003

PORSCHE Carrera GT

11.05.2003

VW Touran

18.05.2003

CADILLAC Sixteen

28.03.2003

VW Beetle Cabrio

3.04.2003

AUDI Pikes Peak

12.04.2003

CITROEN C3 Pluriel

15.04.2003

MITSUBISHI Pajero Evo 2+2 Concept

19.04.2003

HUMMER H2

6.03.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

10.03.2003

PEUGEOT RC

14.03.2003

NISSAN Micra

5.02.2003

LANCIA Phedra

18.02.2003

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

22.02.2003

ALFA ROMEO Brera

11.01.2003

PEUGEOT 307 CC

17.01.2003

MAZDA 2

22.01.2003

PEUGEOT Sesame

6.12.2002

RENAULT Ellypse

26.12.2002

OPEL Meriva

4.01.2003

AUDI A8

12.11.2002

FORD Streetka

23.11.2002

MERCEDES-BENZ Vision GST

3.12.2002

CITROEN C3 Pluriel

12.10.2002

CHEVROLET TrailBlazer

31.10.2002

RENAULT Megane II

1.10.2002

MAYBACH

27.08.2002

BENTLEY GT Coupe

27.08.2002

BMW CS1

27.08.2002

Joco
10.9.2016 08:04
11
42

Već viđeno. Teški automobilski KIČ

aleksa
10.9.2016 09:20
34
9

joco, sta je vec vidjeno, kakav kic??! Auto ima sve! Krivl ti jedino sto nema cetri prstena umesto skodinog znaka?? Ko nije komleksas, ovo je idealno porodicno vozilo. Za putovanja, izlete u prirodu, na godisnji sa brdo stvari itd. Uz to je i izuzetno privlacan za oko i deluje kvalitetno. Ovo je prva skoda koju bih bas voleo posedovati...ali naravno sa 4x4 pogonom.

Мики
10.9.2016 10:59
14
7

Са тим 1.4 мотором то је само за асфалт и то да нема много снега

serpico
10.9.2016 11:24
26
3

E kad stavis favorit i feliciju i onda sparkiras pored kodijaka i superba novog ondak vidis tko sto pricao koliko je vw pomogao skodi da postane respektabilan clan grupe ,ja bih sada iskreno kupio prije kodiaqa nego novi tiguan!Kodiaq je bas ono sto je falilo skodi!Bravo skoda!

zex
10.9.2016 12:18
24
5

bolje izgleda od Tiguana i prodavace se jako dobro!

Slavisica
10.9.2016 16:55
16
2

Sto se samog vozila tice, ovakvo nesto je bas falilo u gami Skode. Korektno sve, nigde ne odusevljava, ali nista mu se ni ne moze zameriti. Kao svaka Skoda.
A to da li ce biti bestseler, najvise zavisi od cene.
Ako bi ista bila mrvicu ispod 20k, razbili bi sa prodajom.
Mada, koliko sam citao, najavljena pocetna je 25-27k.

LAcity
10.9.2016 19:47
19
2

U Nemačkoj će startovati sa cenom od 22.500€.
Kod nas uvek cena ide 15% niže. Znaći nešto više od Superba. Ako se uzme da Kia Sportage košta oko 18.500€ dobro će razdrmati tržište TuPsonu, Sportidžu i Kaškaju.
Jedino ne znam kako se kotira 500X u EU, ali tu je i on negde sa cenom. Da se razmemo Kodiak je 3cm duži od Oktavije karavan, iako deluje da je velik kao Superb.
Superb je za celih 18 cm duži od Kodiaka

Milan
10.9.2016 21:34
15
2

pristup "puno prostora za trazeni novac" uz racionalne ustede na materijalima i izolaciji su dobitna kombinacija. Imao sam superba i uz obilje prostora i odlicnu VW motorizaciju i menjac auto je odlicno prikrivao gde se stedelo. Kodiaq je izgleda radjen po istom principu, nudi vise prostora od Tiguana za iste pare i privuci ce mnogo racionalnih kupaca kojima moda i dizajn nisu najvazniji kriterijumi. Pri svemu tome dizajn je zapravo odlican i u potpunom skladu sa karakterom vozila.

Enzo
11.9.2016 23:00
2
2

Gledam ga na yt, pa rekoh da podelim link, pošto snimaju neopisivo detaljne video zapise, koji su detaljni do granice negledljivog. Autogefühl se zovu, ima i za Kodiaq-a

davor
12.9.2016 08:26
9
3

Sve na ovom vozilu je vec vidjeno. Nicim nije odusevio, nema nijednog elementa koji ostavlja bez daha. Moze se boriti jedino cijenom, i kupio bih ga ako je do 30000, puna oprema. Preko toga, ima proizvodjaca kojima vise vjerujem. Vidjet cemo. Do 30k, mislim da bi trgovina bila veoma moguca.

ivan
12.9.2016 21:24
4
25

Pa ko je lud uzeti ovo pored kije ili pezoa ?? dal ste vi normalni .Pa oni su jednu svetlosnu godinu po dizajnu i svemu ostalom ispred skode.Naravno nece se niko sloziti jer su ovu vest vecinom otvorili fanovi skode.pozz

aleksa
13.9.2016 12:38
10
3

ivane, " fanovi skode" ade uozbilji se... ovo kompletno porodicno vozilo, i vise od toga, a ne ti sminkeri sto si naveo.....jos jedan u nizu kojima je bitan privezak na stolu kafane....ima vas punavsrb takvih....

Milan
13.9.2016 22:07
12
2

@Ivan
Pored kije ili pezoa??? A pezo kao ima model u ovoj klasi?

Tulipan
14.9.2016 11:50
6
10

Nemam apsolutno problem što je Škoda, ali ovaj model mi je ružan al baš..I najjače mi je kad u tekstu ili u komentarima vidim "porodično vozilo" .. Volio bih da mi neko jasno objasni sta se podrazumijeva pod tim, i sta se zahtjeva od takvog jednog auta..Ne razumijem jeste li to vidjelo u filmovima, srećne amerske porodice kad potovare dvoje djece, ženu, daske za surf, dzukca i mačku, i krenu negdje..90% ljudi kod nas kad ide negdje porodično, to što nosi staće u ovu Škodu kao što će stati i u svaku limuzinu, te prostraniji sedan, moožda će se malo pogurati ali će stati..A motore iz kosačica koji se ugrađuju u ovolike automobile mi je više muka da gledam..

asd
15.9.2016 11:57
8
2

Odlican automobil, razbice u prodaji. Jedina mana moze da bude ludost domaceg uvoznika pa da mu odere neku premium cenu. Medjutim sigurno to nece uraditi. Takodje dizajn je van vremenski, nema tu zastarevanja, bas zato sad nekima ne izgleda nista posebno. Ali zato ce za 10 godina da bude I dalje dobar.

VW CC
15.9.2016 14:08
8
6

Ovaj auto mi se svidja! Nisu mi jasni komentari ljudi koji imaju kosacice sa po 190KS, sta oni kose? Za nase trziste fenomenalan i dizajn i paleta motora, verovatno ce i cena biti pristupacna. Plasticne igracke kao sto su Francuska i Koreanska vozila mozemo da vidimo sa ispucalom, izbledelom bojom, otpadnutih branika, visecih lajsni, a kad udjes unutra sve skripi, lepi na oko, ali VW grupa je zakon!

Tulipan
15.9.2016 16:35
5
3

@VW CC
Govorim o kubicima tipa 1.4 ..a to što se sad iz kosačica izvlači 200KS apsolutno mi ne ide u prilog kvalitetu i izdržljivosti takvog motora

@
17.9.2016 05:21
0
4

...

@Milan
19.9.2016 20:56
0
0

Pezo ce imati, i to od 2017. god modele 3008 i 5008

djuka
20.9.2016 10:43
3
2

vozilo je odlicno,i super izgleda.ima ovaj sto prica o kia i pezou.. taj je jos mlad i naucice kad poraste. Skodu bih kupio pogotovo ovaj suv.. za 2,3 godine ce mu cena pasti a bice kao nov sa 50-tak hiljada km.i duplo jeftiniji.dizajn je super i nece zastariti .setite se mazde 6 kad je izasla,kao svemirski brod je bila,a sad je neprimetna,dok golf 5 za felnama od "17 izaziva paznju jos uvek.

skodilak
02.2.2017 21:31
0
0

Voleo bi da mi neko objasni navedeni pogon na sva cetiri tocka. Da li i to preuzeto iz VW pa je 4motion ili iz Audija pa quattro? I sta znaci pogon na sva cetiri tocka sa Haldex 5 spojnicom kao sto je kod Superba?
Inace, Kodiaq izgleda super, ali pitanje je> AWD ili 4x4 ili je to nesto novo?

mmm
05.3.2017 23:57
1
0

@djuka, hahahah, moram prokomentarisati iako je clanak vec postar na sajtu.. Golf 5 sa 17" izaziva paznju vozaca Golfa 2 i Golfa 3. Ostalima ce Mazda 6 sa 17 ili 18" uvek izazvati vise paznje, bilo da je rec o Golfu ili Pasatu. Pa ta vozila su toliko isfurana da ne privlace paznju ni njihovih vlasnika, ne mzes se okrenuti da ne vidis neki.

darko
26.5.2017 22:58
0
0

jedini problem je u tome sto je treci red sedista izgleda nemoguce dobiti bar ovde u srbiji. cudi me da niko nepise o tome . ako je neko narucio i dobio u srbiji sa trecim redom sedista zanima me kako. posto u ceskoj u fabrici imaju problem sa tim trecim redom. dali vi znate nesto o tome.

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: