Predstavljamo

Škoda Karoq

Adut iz Češke

Kako je segment terenaca sve popularniji poslednjih godina, češka kompanija je odlučila da bude konkurentna i na tom polju. Ovaj automobil je pravi dokaz za to


Škoda Karoq ima samo jedan cilj – odličnu prodaju Twituj ovo!

U Škodi kažu da je ime Karoq zapravo akronim dve indijanske reči koje znače „automobil“ i „strela“. Moguće je da je ovo ime odabrano samo zbog toga što je slično imenu Kodiaq, takođe terencu kojeg je napravila ova kompanija, pa ne bi čudilo da se i ime sledećeg terenca završava na slovo „q”.

Škoda Karoq je potpuno nov kompaktni terenac češkog brenda. Dinamičan dizajn sa brojnim elementima je ono što karakteriše ovakve automobile kompanije Škoda. Kao prava Škoda, Karoq nudi dosta prostora, nove sisteme za asistenciju vozaču, LED farove, i po prvi put u istoriji potpuno digitalnu instrument tablu. Tu su i pet različitih motora od kojih su četiri potpuno nova. Za Škodu su tipične i pametne ideje kao što je otvaranje prtljažnika zamahom noge ispod zadnjeg dela automobila. Takođe, ni transport dugačkih stvari nije nikakav problem jer se i suvozačevo sedište može potpuno sklopiti. Iako se smatra naslednikom modela Yeti, jasno je da je reč o novom automobilu kada se vide drugačije linije karoserije, kao i veće dimenzije. Ovaj automobil je u stvari sportski terenac sa karakterom.

Dimenzije i dizajn
Dimenzije modela Karoq su: dužina 4.382 mm, širina 1.841 mm i visina 1.605 mm. Ove dimenzije su svakako doprinele tome da kabina automobila bude znatno prostranija. Između zadnje klupe i prednjih sedišta ima 69 mm prostora za kolena. Međuosovinsko rastojanje iznosi 2.638 mm i pruža automobilu veću stabilnost na putevima.

U zavisnosti od toga da li Karoq dolazi sa 4x4 pogonom ili ne, klirens iznosi 173 odnosno 183 milimetra.Škoda je karakteristična po prostranosti svojih automobila, pa tako kapacitet prtljažnika iznosi 521 litar sa zadnjim sedištima na svom mestu. Međutim, kada se sedišta sklope, kapacitet prtljažnika se povećava na neverovatnih 1.630 litara. Ovaj automobil ima i VarioFlex sistem sedišta što znači da se zadnja klupa sastoji od tri odvojena sedišta, koja se individualno mogu podešavati ili se potpuno ukloniti. Sa uklonjenim zadnjim sedištima, kapacitet prtljažnika se povećava na ogromnih 1.810 litara.

Što se samog dizajna tiče, već na prvi pogled se može videti da je Karoq potpuno nov automobil, a ne samo modifikovana verzija modela Yeti. Ima veoma dinamičan dizajn koji predstavlja klasu Škodinih terenaca. Njegova robusnost i snažan izgled ukazuju na to da je reč o veoma čvrstom i jakom automobilu. Iako je veoma sličan svom većem bratu Kodiaq-u, ovaj model se ipak nekako odvaja od njega.

Prednji deo automobila predstavlja simbol sigurnosti i snage. Njemu karakter daju geometrijski oblikovani farovi sa precinim konturama koji imaju LED tehnologiju. Ispod njih se nalaze dnevna svetla i svetla za maglu koja takođe imaju oštar dizajn. Svetla za maglu takođe imaju LED tehnologiju ali i funkciju osvetljenja uglova. Maska (rešetka) ima izgled sličan radijatorima i trapezoidan oblik, što je karakteristično za Škodine automobile. Oko maske se nalaze hromirane ivice. Veliki logo kompanije ponosno stoji pozicioniran iznad maske, odnosno na prednjem delu haube.

Posmatrano sa strane, uočljivo je veliko međuosovinsko rastojanje, koje ukazuje na veliki prostor unutar automobila. Linija krova se polako spušta ka zadnjem delu automobila.

Horizontalne linije na zadnjem delu automobila naglašavaju i ističu njegovu širini, odnosno čine da ovaj model izgleda širi nego što to jeste. Svetla na zadnjem delu automobila su podeljena u dve sekcije. Spoljna sekcija se nalazi sa strane i integrisana je u zadnjim krilima automobila, dok se na vratima prtljažnika nalazi druga sekcija. Zajedno svetla dormiraju oblik bumeranga, i imaju LED tehnologiju. Ovaj novi terenac iz Škode dolazi sa točkovima veličine 16 ili 17 inča koji su dostupni u tri različita dizajna. Kao opcija dostupne su i felne veličine 17, 18 i 19 inča.

Enterijer i tehnologija
Novi kompaktni terenac Karoq je namenjen svim prilikama. Porodična putovanja, prevozno sredstvo do posla i nazad, svakodnevna vožnja, sve dolazi u obzir. Naime, pored prostrane unutrašnjosti, savremene tehnologije i opreme koju poseduje, nema razloga ne uživati u vožnji ovog praktičnog i funkcionalnog automobila. LED ambijentalno osvetljenje stvara jedinstvenu atmosferu u kabini. Takođe, tu je i po prvi put u Škodinim automobilima, potpuno digitalna instrument tabla. Vozač može programirati digitalni ekran po svojoj želji. Tu je i boks za telefon u kojem se smartfoni mogu bežično puniti. U ponudi se kao opcionalni nalaze i volan sa grejačem, kao i zadnja sedišta sa grejačima.

Kao što smo već napomenuli, prvi put u Škodinim automobilima dostupna je digitalna instrument tabla.

Ona poseduje čak četiri programirana dizajna, Classic, Digital, Info-Profile, i Reduced. Svaki od njih je karakterističan za neku upotrebu. Međutim, vozač može na interaktivnom ekranu da oderedi koji dizajn će se pojaviti u kom delu i da podesi njihovu veličinu. Informacije o audio sistemu, telefonu, sistemi asistencije vozaču ili status automobila, odnosno najvažniji podaci o njemu mogu biti podešeni tako da se pojavljuju s desne ili leve strane, ili same sredine instrument table.

Naime, prilikom kupovine modela Karoq, kupac dobija i tri personalizovana ključa. Jednom kada vozač otključa automobil jednim od ta tri ključa, automobil pamti podešavanja koja su korištena i automoatski se podešava prema ključu koji ga je otključao. To prilagođavanje podrazumeva različite opcije od položaja sedišta, ambijentalong osvetljenja, pa sve do sistema asistencije vozaču. Takođe, uključuju se grejači volana, prednjih i zadnjih sedišta ako je tako podešeno. Inžinjeri kompanije Škoda su posebnu pažnju posvetili osvetljenju. Naime. sva svetla poseduju LED tehnologiju, pa tako postoji mogućnost Coming Home i Leaving Home funkcija koje omogućavaju da svetla budu upaljena dok vozač i putnici ne uđu ili izađu bezbedno iz automobila. Takođe, prilikom otvaranja vrata osvetljava se i Škodin logo na podu automobila.

Konekcija unutar vozila sa centalnim infotejment sistemom je u Škodinom duhu odlična.U zavisnosti od pakete opreme infotejment sistem je siromašniji ili bogatiji. Internet konekcija je bazirana na današnjim najbržim standardima i tako omogućava putnicima da surfuju internetom po punoj brzini, preko svojih telefona ili tableta.

Mobilni servisi Škode su podeljeni u dve kategorije. Infotejment onlajn servis koji služi za zabavu, informacije i navigaciju, i CareConnect servis koji služi za pomoć u slučaju kvara ili sudara. Dugme za pozivanje hitne pomoći će od 2018. godine biti standardno u svim modelima Škode, a sada je dostupno samo kao opcija.

Takođe, tu je i mogućnost povezivanja automobila sa pametnim telefonom koja je na modelu Karoq podignuta na viši nivo preko SmartLink+ platforme, koja je kompatibilna sa Apple CarPlay, Android Auto i MirrorLinkTM sistemima.

Agregati, performanse i sistemi asistencije vozaču
Škoda Karoq nudi paletu pet najsavremenijih motora, dva benzinska i tri dizel, od kojih su četiri potpuno nova. Svi agregati u ponudi imaju turbo punjače i ispunjavaju Euro6 standarde. Od benzinskih tu su motori zapremine jednog i 1,5 litara, koji proizvode 115, odnosno 150 konjskih snaga i imaju 175, odnosno 250 Nm obrtnog momenta. Drugi agregat osim što je štedljiv (5,1 litar goriva na 100 km kombinovane vožnje) ujedno je i vrlo snažan, sa maksimalnom brzinom od 204 km/h i ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 8,4 sekunde, dok je prvom agregatu za to ubrzanje potrebno 10,6 sekundi, a maksimalna brzina je 187 km/h.

Dizel motori imaju zapremine 1,6 i 2 litra. Agregat zapremine 1,6 litara daje 115 konjskih snaga ii ma 250 Nm obrtnog momenta i kao takav postiže maksimalnu brzinu od 188 km/h, a za ubrzanje do stotke mu je potrebno 10,7 sekundi. Dvolitarski agregat dolazi u dve varijante, jedna proizvodi 150 konjskih snaga i 340 Nm obrtnog momenta, a druga 190 konjskih snaga i 400 Nm obrtnog momenta. Prvi ima maksimalnu brzinu od 207 km/h i do stotke ubrzava za 8,9 sekunde i potrošnju od svega 4,4 litra na 100 km (kombinovane vožnje), dok je snažnija verzija nešto manje štedljiva sa prosekom od 5,3 litra na 100 kilometara. Makismalna brzina drugog agregata koji je ujedno i najjači u ponudi iznosi 211 km/h a do stotke ubrzava za 7,8 sekundi. Drugi agregat je jedini motor u paleti koji je ponuđen samo sa sedmostepenim automatskim menjačem (svi ostali agregati imaju u ponudi i šestostepeni manuelni menjač). Takođe, ovaj dvolitarski motor dolazi isključivo sa integralnim pogonom.

Karoq je bogat i dodatnim, pomoćnim elektronskim sistemima za asistenciju vozaču.Od sistema za pomoć pri parkiranju, održavanju u traci, detektori vozila u mrtvom uglu, automatske kočnice u slučaju sudara sa specijalnom zaštitom za pešake i slično. Sve u skladu sa najnovijim evropskim standardima.

Pored tiih sistema, u skladu sa motoom kompanije Škoda “jednostavno pametno” automobil poseduje preko 30 dodatnih funckija. Jedna od njh jeste i otvaranje prtljažnika pokretom noge ispod branika, a koji se naravno može otvoriti i pritiskom na dugme. Tu je i sklopiva kuka za vuču, koja se pojavljuje na zadnjem delu automobila kada je vozaču potrebna.

Rezime
Kao što smo već napomenuli, poslednjih nekoliko godina novi SUV modeli se ređaju jedan za drugim kao na traci. Naravno da je Škoda tu uvidela i rešila da i sama uzme deo kolača. Nakon modela Kodiaq koji je terenac u pravom smislu zbog svoje veličine pre svega i funkcionalnosti, Karoq stiže da popuni nišu koja je ostala upražnjena odlaskom Yetija. Obzirom da se očekuje da će početna cena iznositi oko 18.000 evra, Karoq će imati odličan odnos dobijeno-plaćeno.

Saša Stanković
15602
Postavljeno: 21.09.2017

Arhiva: Predstavljanja

Rubrika: Predstavljanja
Postavljeno: 17.05.2018

Rolls-Royce Cullinan

Pre samo sedam godina predstavnici kompanije Rolls-Royce su kategorično tvrdili da njihova kompanija ne planira ulazak u segmentSUV modela. Ipak, izgleda da su tržišni zahtevi jači i od britanske tradicije


Rubrika: Predstavljanja
Postavljeno: 12.03.2018

Mercedes-Benz AMG GT63 S 4-Door

Mercedes-Benz, tačnije njihovo AMG odeljenje je još na prošlogodišnjem ženevskom sajmu automobila obećalo da će njihov novi model biti najnapredniji i najsnažniji automobil do sada


Rubrika: Predstavljanja
Postavljeno: 09.03.2018

Audi A6 (2019)

Pored brojnih noviteta predstavljenih na ženevskom sajmu automobila, nova verzija jednog dobro poznatog modela postala je apsolutni hit. Audi A6!


Peugeot 508

01.03.2018

Ford Ranger Raptor (2019)

21.02.2018

Hyundai i30 Fastback Tekst sa video prilogom!

12.02.2018

Mercedes-Benz A-Class

07.02.2018

Mercedes-Benz G-Class 2018.

23.01.2018

Lamborghini Urus

26.12.2017

Jeep Wrangler 2018 Tekst sa video prilogom!

08.12.2017

Jaguar E-Pace

28.11.2017

Toyota Land Cruiser (2018)

06.11.2017

Polestar 1 (2020)

30.10.2017

Audi A7 Sportback

24.10.2017

Aston Martin DB11 Volante

16.10.2017

Audi R8 V10 RWS

09.10.2017

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo

06.10.2017

Suzuki Swift Sport 2018

04.10.2017

Toyota Yaris GRMN

28.09.2017

Volkswagen Polo GTI

26.09.2017

Škoda Karoq

21.09.2017

Audi RS4 Avant

20.09.2017

Renault Megane RS

18.09.2017

Volkswagen I.D. Crozz II Koncept

16.09.2017

Dacia Duster

14.09.2017

Porsche Cayenne

04.09.2017

Renault Alaskan

02.09.2017

Bentley Continental GT

01.09.2017

Volkswagen T-Roc

28.08.2017

Ferrari Portofino

25.08.2017

BMW M5

23.08.2017

Mercedes Maybach 6 Cabriolet Tekst sa video prilogom!

21.08.2017

Lotus Evora GT430

14.08.2017

Mercedes X klasa

22.07.2017

Hyundai i30 N

21.07.2017

Audi A8

18.07.2017

Jaguar XE SV Project 8 (2018)

05.07.2017

Peugeot Pick Up (2018)

28.06.2017

Nissan X-Trail (2018)

21.06.2017

Škoda Octavia RS

20.06.2017

Hyundai Kona

15.06.2017

Peugeot 308 za 2018. godinu

07.06.2017

Fiat 500L za 2018. godinu

24.05.2017

Škoda Karoq

20.05.2017

BMW M240i Coupe

17.05.2017

Dacia Logan MCV Stepway

12.05.2017

Seat Ibiza

02.05.2017

Honda Civic Type R

28.04.2017

Mercedes-AMG S63 4MATIC+

25.04.2017

Lexus LS 500h

21.04.2017

Škoda Octavia RS

20.04.2017

Mazda CX-5

14.04.2017

Volkswagen e-Golf

11.04.2017

Alpine A110 Tekst sa video prilogom!

23.03.2017

Volkswagen Arteon

21.03.2017

Volvo XC60 za 2018. godinu

13.03.2017

BMW Serija 1 sedan

04.03.2017

Lamborghini Aventador S

28.02.2017

Škoda Citigo za 2017.

24.02.2017

Škoda Kodiaq Scout

11.02.2017

Nissan Micra

24.01.2017

2018 Mercedes GLA

21.01.2017

Toyota Camry 2018

17.01.2017

Audi Q8

11.01.2017

Mercedes AMG GT R

06.01.2017

Škoda Octavia Scout

03.01.2017

2017 Opel Insignia Tekst sa video prilogom!

28.12.2016

2017 Ford Fiesta

13.12.2016

Novi Jeep Compass

30.11.2016

Alfa Romeo Stelvio

22.11.2016

2017 BMW serije 5

15.10.2016

Jeep Compass

12.10.2016

Lincoln Continental

16.09.2016

Škoda Kodiaq

10.09.2016

Renault Megane Sedan

26.08.2016

Fiat 500 Abarth

22.07.2016

Renault Koleos

11.07.2016

Maserati Levante

09.04.2016

Subaru Impreza

06.04.2016

Bugatti Chiron

30.03.2016

Mercedes-AMG C63 Coupe

26.08.2015

Audi S8 plus

19.08.2015

Opel Astra

30.07.2015

Audi A4 i A4 Avant

25.07.2015

Honda Civic Type R

08.06.2015

Nissan Sway koncept

29.05.2015

BMW serija 1

15.04.2015

Ferrari 488 GTB

13.04.2015

Porsche 911 Targa 4 GTS

10.04.2015

Cadillac CTS-V

24.01.2015

Toyota Mirai

05.01.2015

Porsche 911 GTS

31.12.2014

Jaguar XE

12.09.2014

Ford Focus ST

28.08.2014

Mercedes-Benz S65 AMG Coupe

27.08.2014

Peugeot 508

23.07.2014

Mercedes V klase

16.07.2014

2015 Ford F-150

15.07.2014

Audi Allroad Shooting Brake

25.06.2014

Golf R400

13.06.2014

Mercedes-Benz Coupe Concept SUV

10.06.2014

McLaren 650S

09.05.2014

Mercedes-Benz S klasa kupe

28.04.2014

Chrysler 200

23.04.2014

Peugeot 108

22.04.2014

BMW Active Tourer Series 2

19.04.2014

Jeep Renegade

13.03.2014

Toyota FT-1

11.03.2014

Nissan Sport Sedan Concept

06.03.2014

BMW X3

03.03.2014

Infiniti Q50 Eau Rouge

28.02.2014

Mercedes GLA 45 AMG

24.02.2014

Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo

20.02.2014

Lamborghini Huracan LP610-4

18.02.2014

Mercedes-Benz C klasa

11.02.2014

Ford Mustang

05.02.2014

Subaru WRX

30.01.2014

Jaguar F-Type

28.01.2014

Porsche Macan

23.01.2014

Lexus RC Coupe

07.01.2014

Mercedes-Benz S 63 AMG

30.12.2013

Mini Cooper

27.12.2013

BMW serija 2

19.12.2013

Tržište SAD - Toyota Tundra

29.11.2013

BMW serija 4

28.11.2013

Ford Fiesta ST 2014

21.11.2013

Nissan X-Trail

13.11.2013

Audi Nanuk Concept

12.11.2013

Nikada rođeni modeli - Jaguar F-Type

31.10.2013

BMW i8

22.10.2013

Volkswagen Golf R

17.10.2013

Opel Monza

10.10.2013

Volvo Coupe Concept

07.10.2013

Jaguar Project7

16.09.2013

BMW i3

13.09.2013

Mercedes-Benz S63 AMG

10.09.2013

Peugeot 308

13.08.2013

Mazda3

05.08.2013

BMW X5

29.07.2013

Škoda Octavia RS

22.07.2013

Icona Vulcano

15.07.2013

Porsche 911 Turbo/Turbo S

10.07.2013

Volkswagen Golf GTI

02.07.2013

Maserati Ghibli

25.06.2013

Mercedes-Benz S klasa Tekst sa video prilogom!

17.06.2013

Citroen C4 Picasso

14.06.2013

Range Rover Sport

31.05.2013

Audi A3 Sedan

27.05.2013

Suzuki SX4

21.05.2013

BMW X4

10.05.2013

LaFerrari

06.05.2013

KIA Provo Concept

03.05.2013

McLaren P1

01.05.2013

Porsche 911 GT3

25.04.2013

Lamborghini Veneno

22.04.2013

Toyota i-ROAD

18.04.2013

Ford Explorer

15.04.2013

Cadillac ELR Tekst sa video prilogom!

09.04.2013

Nissan Note

08.04.2013

Lexus IS

03.04.2013

VW Cross Blue Concept

02.04.2013

Mercedes-Benz A45 AMG

01.04.2013

BMW Serija 3 Grand Turismo

26.03.2013

BMW Series 4 Coupe Concept Tekst sa video prilogom!

21.03.2013

Chevrolet Corvette C7 Stingray Tekst sa video prilogom!

19.03.2013

Volvo S60 Polestar Concept

11.03.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

05.03.2013

Renault Captur

25.02.2013

Subaru Forester

20.02.2013

Peugeot 2008

18.02.2013

Nissan Pathfinder

31.01.2013

Audi RS6 Avant

24.01.2013

Porsche Cayman

17.01.2013

Citroen DS3 Cabrio

02.01.2013

Mazda 6

26.12.2012

MINI Paceman

18.12.2012

McLaren P1

05.12.2012

Škoda Rapid

03.12.2012

Jaguar F-type

29.11.2012

Peugeot Onyx Concept

21.11.2012

Ford Mondeo

19.11.2012

Peugeot 208 GTi

13.11.2012

Toyota Auris

08.11.2012

VW Golf 7

06.11.2012

Opel Adam

01.10.2012

Renault Clio

26.09.2012

BMW Serija 7

24.09.2012

Land Rover Range Rover

18.09.2012

Mercedes-Benz G Klasa

11.09.2012

BMW Zagato Coupe

24.08.2012

Porsche 918 Prototype

13.08.2012

Mercedes-Benz Style Coupe

09.08.2012

Volkswagen Scirocco GTS

07.08.2012

Fisker Atlantic Tekst sa video prilogom!

25.07.2012

Bentley Continental GT Speed

23.07.2012

BMW X1

16.07.2012

MG Icon

03.07.2012

Citroen Numéro 9 Concept

26.06.2012

Toyota Avalon

19.06.2012

Volkswagen Golf GTi Cabriolet

13.06.2012

Nissan NV200

11.06.2012

Bentley EXF 9

08.06.2012

Dodge Viper SRT

01.06.2012

Infiniti Emerg-E

30.05.2012

Lamborghini Aventador Jota

28.05.2012

Volvo V40

17.05.2012

Chevrolet Camaro ZL1

08.05.2012

Mercedes-Benz A klasa

30.04.2012

Ferrari F12 Berlinetta

23.04.2012

BMW Concept M135i

17.04.2012

Audi RS4 Avant

12.04.2012

Chevrolet Corvette 427

10.04.2012

MINI Roadster

06.04.2012

Porsche Panamera GTS

03.04.2012

BMW M6

28.03.2012

Aston Martin V12 Zagato

20.03.2012

Audi A6 Allroad Quattro

16.03.2012

Honda Accord Coupe Concept

12.03.2012

Toyota GT-86

09.03.2012

Cadillac ATS

05.03.2012

Acura NSX

01.03.2012

Dodge Dart

28.02.2012

Volkswagen E-Bugster

20.02.2012

Porsche Boxster

15.02.2012

Audi A1 Sportback

07.02.2012

BMW Series 6 Gran Coupe

03.02.2012

Mercedes-Benz SL 2013

02.02.2012

Bentley Continental GT V8

27.01.2012

Volkswagen Cross Coupe

24.01.2012

Mercedes F125

17.01.2012

Lancia Thema

06.01.2012

Subaru BRZ

03.01.2012

Lamborghini Gallardo Super Trofeo Stradale

27.12.2011

Mazda Takeri

09.12.2011

Peugeot 208

05.12.2011

Jaguar C-X16

02.12.2011

Renault Frendzy

25.11.2011

Honda Civic

23.11.2011

Škoda MissionL

17.11.2011

Mercedes-Benz C63 AMG Black Series

11.11.2011

Nissan Juke-R

10.11.2011

Maserati Kubang

31.10.2011

Hyundai i30

27.10.2011

Ford Evos

24.10.2011

Lexus GS

20.10.2011

Subaru XV

18.10.2011

FIAT Panda

11.10.2011

Porsche 911 Carrera

04.10.2011

Lexus LFA Nurburgring Edition

30.09.2011

BMW i3/i8

29.09.2011

Mercedes-Benz B klasa

26.09.2011

Mazda CX-5

20.09.2011

Aqos Le Mans

23.08.2011

Porsche Panamera S Hybrid

11.08.2011

VW Tiguan

05.08.2011

Mercedes M klasa

29.07.2011

Scion FR-S

19.07.2011

BMW 328 Hommage Tekst sa video prilogom!

01.07.2011

BMW Serija 1

28.06.2011

Hyundai i40 sedan

21.06.2011

Lexus LF-Gh Tekst sa video prilogom!

09.06.2011

Citroen DS5

06.06.2011

VW Beetle

26.05.2011

Mercedes-Benz Concept A

24.05.2011

Audi Q3

19.05.2011

Škoda Vision

12.05.2011

Alfa Romeo 4C

09.05.2011

Ford B-MAX

29.04.2011

Kia Rio

18.04.2011

BMW Vision ConnectedDrive

14.04.2011

Lamborghini Aventador Tekst sa video prilogom!

11.04.2011

VW XL1

07.04.2011

Aston Martin Virage Tekst sa video prilogom!

15.03.2011

Porsche 918 RSR

10.03.2011

Honda Civic

07.03.2011

Lancia Stratos

01.03.2011

Mercedes-Benz SLK Tekst sa video prilogom!

24.02.2011

Hyundai Veloster

22.02.2011

Ferrari FF

14.02.2011

Nissan Ellure

03.02.2011

MINI Countryman WRC

01.02.2011

Audi A6 Tekst sa video prilogom!

28.01.2011

Honda Brio

27.01.2011

BMW Serija 1 M Coupe Tekst sa video prilogom!

24.01.2011

Dacia Duster Trophée Andros

10.01.2011

Red Bull X1

29.12.2010

Jaguar C-X75 Tekst sa video prilogom!

24.12.2010

Audi RS 3 Sportback

20.12.2010

Hyundai Elantra

16.12.2010

Pagani Zonda Tricolore

02.12.2010

Ford Ranger i Mazda BT-50

29.11.2010

Saab 9-4X

23.11.2010

VW Eos

18.11.2010

BMW 6 Series Concept Coupe

05.11.2010

Mazda Shinari

02.11.2010

Opel GTC Paris

01.11.2010

Lotus Elite

19.10.2010

VW Passat

14.10.2010

Bugatti Veyron Super Sport

04.10.2010

Mercedes CLS

24.09.2010

Citroen DS4

16.09.2010

Range Rover Evoque

31.08.2010

Audi A7 Sportback

30.08.2010

Peugeot 508

26.08.2010

BMW X3

23.08.2010

Volkswagen Jetta

26.07.2010

Renault Latitude

22.07.2010

Audi A1 Wörthersee 2010

15.07.2010

Jeep Grand Cherokee Tekst sa video prilogom!

22.06.2010

Citroën C4 Tekst sa video prilogom!

21.06.2010

Alfa Romeo Zagato TZ3 Corsa

04.06.2010

Mercedes-Benz Shooting Break

03.06.2010

VW Phaeton

31.05.2010

BMW Gran Coupe Concept

21.05.2010

Benero

11.05.2010

KIA Optima

26.04.2010

Porsche 918 Spyder Tekst sa video prilogom!

19.04.2010

Porsche Cayenne Tekst sa video prilogom!

06.04.2010

Noble M600

01.04.2010

Nissan Juke Tekst sa video prilogom!

29.03.2010

VW Touareg Tekst sa video prilogom!

26.03.2010

Audi A1

19.03.2010

Peugeot SR1

09.03.2010

VW Compact Coupe Concept

04.03.2010

Ford Focus

02.03.2010

Opel Meriva

26.02.2010

Pagani Zonda R

25.02.2010

Hyundai Sonata

08.02.2010

VW Amarok

27.01.2010

Alfa Romeo Giulietta

25.01.2010

Bugatti 16C Galibier

28.12.2009

BMW M3 GTS

22.12.2009

Dacia Duster Andros Tekst sa video prilogom!

21.12.2009

Lexus LFA

24.11.2009

Toyota FT-86

16.11.2009

Honda CR-Z

13.11.2009

Hyundai ix35

02.11.2009

Mercedes-Benz SLS AMG

20.10.2009

Ford C-MAX

16.10.2009

Trabant nT

14.10.2009

McLaren MP4-12C Tekst sa video prilogom!

12.10.2009

Nissan LEAF

28.09.2009

Jaguar XJ

18.09.2009

KIA Venga

14.09.2009

Bentley Mulsanne

10.09.2009

Peugeot 5008

14.08.2009

Zenvo ST1

10.08.2009

BMW X1

23.07.2009

Citroen C3

21.07.2009

Opel Astra

06.07.2009

Kia Sorento

03.07.2009

VW Scirocco R

02.07.2009

Aston Martin One-77

23.06.2009

Subaru Legacy

04.06.2009

Acura ZDX

14.05.2009

BMW X5 M i X6 M

12.05.2009

Infiniti Essence

11.05.2009

Opel Ampera

27.04.2009

Mercedes-Benz SLS

24.04.2009

Škoda Yeti

23.04.2009

Toyota Verso

09.04.2009

VW Polo

07.04.2009

Dacia Duster

06.04.2009

Rinspeed iChallenge Concept

31.03.2009

BMW Serija 5 Gran Turismo

23.03.2009

Rolls-Royce 200EX

13.03.2009

Mercedes E Coupe

12.03.2009

Toyota Prius

05.03.2009

Mercedes E klasa

03.03.2009

Peugeot 3008

27.02.2009

VW Concept Blue Sport

25.02.2009

Audi Sportback Concept

23.02.2009

Shelby Mustang GT500

06.02.2009

Mercedes SL65 AMG Black Series

30.01.2009

Mazda 3

19.01.2009

BMW Z4

12.01.2009

Volvo S60

07.01.2009

Nissan 370Z

24.12.2008

Chevrolet Volt

16.12.2008

Lamborghini Estoque

20.11.2008

Toyota Avensis

17.11.2008

Toyota Urban Cruiser

22.10.2008

Mercedes-Benz Concept Fascination

20.10.2008

Renault Megane III

17.10.2008

Lotus Evora

02.10.2008

BMW serija 7

30.09.2008

Citroen C3 Picasso

23.09.2008

Ford Focus RS

18.09.2008

VW Golf VI

15.09.2008

Alfa Romeo MiTo

14.08.2008

Opel Insignia

01.08.2008

Kaipan 14

28.07.2008

BMW GINA Light Visionary Model koncept

25.07.2008

Chevrolet Aveo 3 door

23.07.2008

Opel Insignia

30.06.2008

Ferrari California

27.06.2008

VW Scirocco

16.06.2008

Suzuki A-Star Concept

10.06.2008

Lancia Delta

02.06.2008

Jaguar XF

30.05.2008

VW Caddy Maxi Life

28.05.2008

Kia Soul

13.05.2008

Ford Fiesta

09.05.2008

Rinspeed sQuba

29.04.2008

Renault Koleos

23.04.2008

Mercedes-Benz SL 63 AMG i SL 65 AMG

31.03.2008

Nissan GT-R, Murano i Pivo 2 Concept

27.03.2008

Dodge Challenger SRT8

21.03.2008

Ford Explorer 2008

17.03.2008

Citroen C5

29.02.2008

Cadillac Provoq Concept

08.02.2008

Mercedes-Benz Vision GLK Freeside

06.02.2008

Mercedes-Benz F700 Concept

07.01.2008

Seat Tribu Concept

02.01.2008

Audi metroproject quattro

17.12.2007

Toyota IQ Concept

10.12.2007

VW Tiguan

21.11.2007

Suzuki Splash

12.11.2007

Opel Astra Sedan

06.11.2007

Ford Kuga

05.11.2007

Citroen C-Cactus Concept

24.10.2007

Mazda 6

09.10.2007

Audi A4

08.10.2007

BMW Concept X6

05.10.2007

BMW Serija 1 Coupe

02.10.2007

Mini Clubman

27.09.2007

Peugeot 308 RC Z

14.09.2007

Porsche 911 GT2

11.09.2007

Bentley Brooklands

30.08.2007

Spyker C12 Zagato

20.08.2007

Renault Laguna

30.07.2007

Seat Altea Freetrack

25.07.2007

Peugeot 308

18.07.2007

Fiat Linea

16.07.2007

Opel Agila

10.07.2007

VW Golf GTI W12-650

28.06.2007

Porsche 911 Turbo Cabriolet

25.06.2007

Mazda 2

22.06.2007

Peugeot 207 SW Outdoor Concept

21.06.2007

Buick Riviera Concept

19.06.2007

Suzuki SX4 Sedan

15.06.2007

Audi TT Clubsport Quattro

11.06.2007

Kia KND-4 Concept

07.06.2007

Honda Accord Coupe Concept

04.06.2007

Volkswagen Golf Variant

02.06.2007

Lada C-class Concept Coupe

31.05.2007

Ford Mustang Shelby GT 500 KR

28.05.2007

Mazda Hakaze Concept

24.05.2007

BMW M3 Coupe

22.05.2007

Opel GTC Concept

19.05.2007

Chevrolet Beat, Trax i Groove

17.05.2007

Hyundai Genesis Concept

14.05.2007

BMW Concept CS

09.05.2007

GM V6 Dizel

03.05.2007

Maserati GranTurismo

27.04.2007

Citroen C-Crosser i Peugeot 4007

25.04.2007

Dodge Demon Concept

23.04.2007

Cirrus

21.04.2007

Audi A5

17.04.2007

Ford Mondeo

13.04.2007

Fiat 500

09.04.2007

Rinspeed eXasis

06.04.2007

Suzuki XL7

05.04.2007

KTM X-Bow

27.03.2007

Renault Twingo

22.03.2007

Motor Volvo 3,2 litra R6

08.03.2007

VW Tiguan

05.03.2007

Maybach 62 S

26.02.2007

Eurostar EU-97

22.02.2007

Mercedes-Benz C klase

15.02.2007

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe

12.02.2007

Dodge Viper SRT 10

09.02.2007

Evector VUT 100 Cobra

06.02.2007

Kia Cee'd

29.01.2007

BMW serije 3 Cabrio

26.01.2007

Peugeot 207 CC

23.01.2007

VW Iroc Concept

22.01.2007

Volvo XC60 Concept

19.01.2007

Jaguar C-XF

16.01.2007

Škoda Fabia

15.01.2007

Mazda BT-50

12.01.2007

VW GX3

04.01.2007

Aston Martin Rapide

01.01.2007

Toyota Auris Concept

29.12.2006

Chevrolet WTCC Ultra

22.12.2006

Audi R8

18.12.2006

Chrysler Sebring Cabrio

14.12.2006

Lancia Delta HPE Concept

01.12.2006

GM SUV 2007.

27.11.2006

Peugeot 908 RC

24.11.2006

Dodge Avenger Concept

16.11.2006

Dacia Logan MCV

14.11.2006

Fiat Bravo

13.11.2006

Mini

03.11.2006

Ford Mondeo

27.10.2006

Tesla Roadster

05.10.2006

BMW X5

19.09.2006

Citroen C4 Picasso

12.09.2006

Ford Transit

22.08.2006

Alfa Romeo 159 Sportwagon

15.08.2006

Pagani Zonda Roadster F

08.08.2006

Saab Aero X

01.08.2006

Mercedes-Benz CL-klase

28.07.2006

Mazda Kabura Concept

25.07.2006

Chrysler Sebring

24.07.2006

Kia Carnival

17.07.2006

Lamborghini Murcielago LP640

10.07.2006

Chevrolet Captiva

03.07.2006

Dodge Caliber

26.06.2006

Mercedes-Benz E-klase

15.06.2006

BMW Serije 3 Coupé

09.06.2006

Dacia Logan Steppe Concept

01.06.2006

Peugeot 207 RCup Concept

26.05.2006

Opel Corsa

25.05.2006

VW Concept A

19.05.2006

Hyundai Santa Fe

11.05.2006

Saab 9-7X

04.05.2006

Honda Legend

27.04.2006

Audi TT

24.04.2006

Muscle Cars

20.04.2006

Fiat Doblo

14.04.2006

Suzuki SX4

11.04.2006

Opel GT

04.04.2006

BMW Z4 M Coupe

30.03.2006

Dodge Hornet Concept

28.03.2006

Ford S-MAX

23.03.2006

Lexus LS 460 L

13.03.2006

Mazda CX-7

09.03.2006

Peugeot 207

06.03.2006

Ferrari 599 GTB

02.03.2006

Audi S6

24.02.2006

Lamborghini Miura

20.02.2006

Mitsubishi Concept X

14.02.2006

Suzuki Grand Vitara

13.02.2006

Smart Crosstown

10.02.2006

Citroen C-AirPlay Concept

06.02.2006

Mercedes-Benz GL klase

03.02.2006

SAAB 9-5

30.01.2006

Ford Iosis

23.01.2006

Mini Cooper S

20.01.2006

Fiat Sedici

12.01.2006

Dodge Nitro Concept

05.01.2006

Opel Antara GTC Concept

26.12.2005

Jeep Compass

22.12.2005

Maserati GranSport Spyder

14.12.2005

Ferrari GG 50 Concept

12.12.2005

Škoda Octavia RS

06.12.2005

BMW Z4

01.12.2005

Ford Galaxy

28.11.2005

Mazda Sassou

23.11.2005

Carlsson CM50 K

22.11.2005

Toyota Yaris II

18.11.2005

VW EcoRacer Concept

17.11.2005

Mercedes-Benz Vision R 63 AMG

09.11.2005

Mini Wagon Concept

01.11.2005

Peugeot 20Cup

31.10.2005

Hyundai Accent SR Concept

26.10.2005

Dodge Viper SRT10 Coupe

21.10.2005

VW Eos

17.10.2005

Lamborghini Gallardo SE

12.10.2005

Opel Vectra OPC

06.10.2005

Opel Astra TwinTop

03.10.2005

Audi Q7

27.09.2005

Citroen C-SportLounge

22.09.2005

Honda Civic

19.09.2005

Ford Focus MS Design

05.09.2005

Fiat 600 50th

01.09.2005

Porsche Cayman S

19.08.2005

VW Fox

18.08.2005

Lexus IS 200

17.08.2005

Volvo C70 CC

16.08.2005

VW Passat Caravan

15.08.2005

Jaguar XK 4,2-S

12.08.2005

Seat Leon

08.08.2005

Mercedes-Benz Bionic Car

05.08.2005

Škoda Yeti

02.08.2005

Pagani Zonda

30.07.2005

Maybach Exelero

28.07.2005

Peugeot 307

25.07.2005

Ford Focus Vignale Concept

21.07.2005

Mercedes-Benz S klase

18.07.2005

Renault Clio III

15.07.2005

Cadillac DTS

06.07.2005

Hyundai Portico

04.07.2005

Ford SAV

01.07.2005

Alfa Romeo Brera

29.06.2005

Subaru B9 Tribeca

27.06.2005

BMW 3 Touring

24.06.2005

Opel Zafira

22.06.2005

Jeep Grand Cherokee

20.06.2005

Kleemann

09.06.2005

Mitsubishi Colt Coupe-Cabriolet

07.06.2005

Citroen C1

02.06.2005

Peugeot 107

01.06.2005

Alfa Romeo 159

24.05.2005

Fiat Croma

19.05.2005

Mazda MX-5

16.05.2005

SsangYong Rexton

05.05.2005

Cadillac BTS

04.05.2005

Peugeot 407 Coupe Prologue

03.05.2005

Aston Martin V8 Vantage

02.05.2005

Lexus RX 400h

28.04.2005

Lancia Y Sport

27.04.2005

Ferrari F430 Spider

23.04.2005

Toyota Aygo

15.04.2005

Ford Sport Trac

01.04.2005

BMW serije 3

28.03.2005

Citroen C6

24.03.2005

Hyundai Sonata

22.03.2005

Dodge Charger

17.03.2005

Opel Astra GTC

14.03.2005

Venturi Fétish

12.03.2005

Bentley Continental Flying Spur

10.03.2005

Jaguar Advanced Lightweight Coupe

01.03.2005

Nissan Pathfinder

22.02.2005

BMW M6

19.02.2005

Mazda 5

15.02.2005

Alfa Romeo 157

12.02.2005

Mercedes M klase

08.02.2005

VW Passat

05.02.2005

Toyota Motor Triathlon Race Car

28.01.2005

Mercedes B i R klase

24.01.2005

Porsche Boxster

18.01.2005

Ferrari 575 M Maranello Superamerica

12.01.2005

Audi A6 Avant

06.01.2005

VW Touareg W12 Sport

01.01.2005

Volvo XC90 V8

29.12.2004

Alfa Romeo 147

22.12.2004

Citroen C4

16.11.2004

Renault Modus

19.11.2004

Jaguar Concept Eight

23.11.2004

BMW M5

26.11.2004

Ford Focus II

30.11.2004

Dacia Logan

3.12.2004

Suzuki Swift

7.12.2004

Peugeot 907

10.12.2004

Ford Focus

17.10.2004

Opel Astra Caravan

26.10.2004

Ferrari F 430

1.11.2004

Mercedes A klasa

12.09.2004

Fiat Trepiuno

16.09.2004

SAAB 9-3 Sport Sedan 1,9 TiD

20.09.2004

Subaru R1e

29.09.2004

Maserati MC 12

4.10.2004

PEUGEOT 1007

9.08.2004

BMW serija 1

13.08.2004

ALFA ROMEO Crosswagon Q4

17.08.2004

OPEL Tigra TwinTop 1,8 Cosmo

21.08.2004

LAND ROVER Discovery

25.08.2004

AUDI A3 Sportback

30.08.2004

VW Concept C

4.09.2004

PEUGEOT 407

9.07.2004

LANCIA Musa

11.07.2004

FIAT Multipla

14.07.2004

PORSCHE 911

16.07.2004

KIA Cerato

19.07.2004

MITSUBISHI Colt

21.07.2004

OPEL TriXX

24.07.2004

BMW serija 3

29.07.2004

MAZDA MX Flexa

31.07.2004

CHEVROLET Lacetti

2.06.2004

CHRYSLER Crossfire Coupe i Cabrio

10.06.2004

BMW M5

16.06.2004

AUDI A6

23.06.2004

MINI Cooper Cabrio

30.06.2004

PEUGEOT 407 Silhouette

10.05.2004

BMW serija 1

11.05.2004

CHRYSLER 300C Sedan

14.05.2004

FORD Shelby Cobra

18.05.2004

TOYOTA Corolla Verso

21.05.2004

CITROEN C4 Sport

25.05.2004

SEAT Altea

29.05.2004

BMW 645 Ci

6.04.2004

OPEL Astra

9.04.2004

MERCEDES C klase

12.04.2004

KIA Picanto

15.04.2004

ROLLS ROYCE 100EX

20.04.2004

ROVER 75 V8

24.04.2004

FORD Mustang

28.04.2004

MITSUBISHI Lancer Evo VIII

3.05.2004

FORD Visos

4.03.2004

ASTON MARTIN DB9

11.03.2004

LEXUS GS 430

18.03.2004

VOLVO V50

24.03.2004

RANGE STORMER

30.03.2004

PEUGEOT 407

3.02.2004

CHEVROLET Corvette C6

7.02.2004

PORSCHE Cayenne 3,2 V6

11.02.2004

BMW 645 Ci Cabrio

17.02.2004

CADILLAC SRX

21.02.2004

HONDA Acura 3,2 CL Type-S

26.02.2004

SEAT Altea

3.01.2004

AUDI Le Mans Quattro

8.01.2004

KIA Picanto

13.01.2004

VOLVO S40

17.01.2004

ALFA ROMEO GT

21.01.2004

DACIA Solenza

25.01.2004

PONTIAC GTO

29.01.2004

OPEL Insignia

1.12.2003

FERRARI 612 Scaglietti

4.12.2003

FIAT Idea

8.12.2003

NISSAN Murano

11.12.2003

CHRYSLER 300C

15.12.2003

SMART ForFour

18.12.2003

JAGUAR R-D6

23.12.2003

BMW Alpina B7

25.12.2003

ALFA ROMEO 166

29.12.2003

MERCEDES SLR McLaren

3.11.2003

VW Golf V

7.11.2003

PEUGEOT 307 CC

11.11.2003

LANCIA Fulvia Coupe

15.11.2003

LAND ROVER Freelander

18.11.2003

DODGE Viper SRT-10

22.11.2003

TOYOTA Prius

27.11.2003

OPEL Astra

4.10.2003

MAZDA 3

9.10.2003

BENTLEY Continental GT

16.10.2003

VW Concept R

23.10.2003

DODGE Intrepid

27.10.2003

BMW serije 6

27.08.2003

FERRARI 360 Challenge Stradale

3.09.2003

LANCIA Ypsilon

10.09.2003

MASERATI Quattroporte

17.09.2003

CADILLAC CTS

22.09.2003

SAAB 9-3 Convertible

28.07.2003

FORD GT40

1.08.2003

BMW M3 CSL

5.08.2003

MINI One D

9.08.2003

MERCEDES C 30 CDI AMG

13.08.2003

MITSUBISHI Outlander

18.08.2003

CITROEN C2 Sport

27.06.2003

OPEL Signum 3,0 V6 CDTI

7.07.2003

JAGUAR XJ

14.07.2003

RENAULT Scenic II

18.07.2003

CADILLAC XLR

22.07.2003

LAMBORGHINI Gallardo

28.05.2003

MERCEDES CLK Cabrio

4.06.2003

KIA Opirus

11.06.2003

VW Phaeton V10 TDI

18.06.2003

BMW serija 5

27.04.2003

FORD Focus C-MAX

4.05.2003

PORSCHE Carrera GT

11.05.2003

VW Touran

18.05.2003

CADILLAC Sixteen

28.03.2003

VW Beetle Cabrio

3.04.2003

AUDI Pikes Peak

12.04.2003

CITROEN C3 Pluriel

15.04.2003

MITSUBISHI Pajero Evo 2+2 Concept

19.04.2003

HUMMER H2

6.03.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

10.03.2003

PEUGEOT RC

14.03.2003

NISSAN Micra

5.02.2003

LANCIA Phedra

18.02.2003

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

22.02.2003

ALFA ROMEO Brera

11.01.2003

PEUGEOT 307 CC

17.01.2003

MAZDA 2

22.01.2003

PEUGEOT Sesame

6.12.2002

RENAULT Ellypse

26.12.2002

OPEL Meriva

4.01.2003

AUDI A8

12.11.2002

FORD Streetka

23.11.2002

MERCEDES-BENZ Vision GST

3.12.2002

CITROEN C3 Pluriel

12.10.2002

CHEVROLET TrailBlazer

31.10.2002

RENAULT Megane II

1.10.2002

MAYBACH

27.08.2002

BENTLEY GT Coupe

27.08.2002

BMW CS1

27.08.2002

boki
21.9.2017 02:58
39
7

18.000eur za osnovni benzinac 1.0tsi/115ks? Mora da se salite.
Osnovni Yeti 1.2tsi/105ks kostao je oko 13.000eur.
Za 18.990eur kupis Ford Kuga 1.5 dizel/120ks i pevas pesmu.

LAcity®
21.9.2017 09:58
37
2

@ boki
Bezobrazno i drsko.
Yeti je koštao 13.000€, dugačak je 4.22m i na platformi je PQ35 koju je delio sa Golfom 5, Tihuanom, Caddy-jem, A3, Leonom i Alteom.
Karoq je na MQB platformi 4.36m isto na C platformi identičnoj većem Kodiaq-u. Tu platfomu imamo na Oktaviji 3, Golfu 7, Tiguanu 2...
Ok aj da kažemo da 5.000€ vredi 14cm lima u odnosu na Yeti.
A sobzirom da je 1.0tsi još uvek nedokazan, neispitan u praksi, zar nije bolje uzeti 500X, možda Peugeot 2008 hdi za 17.890€ ?
Počinjm strašno da mrzim ovo što Škod radi sa cenama, VW želi Škodu na visini VW brenda, pošto VW modeli odlaze u premijum. Žele Škodu ravnopravnu Opelu, Fordu, Renou, kako bi VW lansirali u premijum.
Samo mi nije jasno, najave idu da će Golf 8 koštati 10-15.% više od Golfa 7. A mene onda zanima, ko će da kupi Golfa, pored A klase, Audija A3 i BMW-a serije 1 ?
Guraju se gde im mesto nije, ubijaju Audi, kanibalizam.
A šta sa Seatom? Da bude Low Cost ili sam sebi konkurencija?

maxy
21.9.2017 11:58
18
4

Sve i da je najbolji na svetu, toliku hladnoću i bezdušnost ne videh odavno. Po emociji bih ga svrstao rame uz rame sa Dasterom koji je bar u startu jeftiniji za 6k eura. Dati za vozilo koje pripada klasi vozila "od tačke A do tačke B" 18k eura...???
Recimo jedan QQ izgleda za klasu bolje, a i kvalitetnije. Bar dobijaš pedigre.

@LAcity
Seat guraju ka AR, dok ni sama filozofija AR u svetu sve teže prolazi. A zašto kupovati kopiju, kad ti se ne kupuje ni original?
Ostatak tvog komentara potpisujem.

4X4
21.9.2017 12:44
17
3

Ateca, ovo ili Tucson?

Dragan
21.9.2017 13:39
18
9

Sve te bezdušne Škode liče jedna na drugu. Kako je gosp.Piroški ili neko drugi iz redakcije napisao ne treba im davati imena već samo brojčanu oznaku - s, m, l itd. Neverovatna količina neukusa na jednom mestu.

lazar bojanic
21.9.2017 15:33
13
10

Autor , Sasa Stankovic, je negde na pocetku teksta napisao :
"Ovaj automobil je u stvari sportski terenac sa karakterom."

Moram priznati da se ne slazem sa ovom konstatacijom u potpunosti !

Skoda ne samo da nema karakter nego nema ni svoje JA u okviru VAG-a ...kako samo ime kaze to je VOLKSWAGEN AUDI GRUPPE , nema tu Skode i Seata nigde ...to su samo pogoni za sklapanje a sva pamet je zna se gde .

Skoda moze nesto da predlozi ali zna se ko odobrava ...tako dje se zna ko sme da bude koliko dobar , tako da se unapred zna ad Skoad koliko god se to nama svidjalo ili ne , ne moze da bude kvalitetnija i jeftinja od samog Volkswagena , jer bi to bila cista glupost a mi znamo da nemci nisu glupavi nego obrnuto , pametni hladni vredni i proracunati ...

Ipak , meni ovaj auto deluje OK i spolja i iznutra ...cini mi se da su dimenzije taman pogodjene za EU uslove saobracaja i parkiranja ...pa tu ladno moze da se smesti cela petoclana familija sa svim kolicima i igrackama i da krene na odmor bez problema ...motori mi deluju OK naroccito dizeli i to onaj 1.6 za koji znam da je proveren i dobar a sa performansama se sasvim uklapa ...

Cene ? Naravno da nama sa srpskim platama deluju visoko ali su sasvim OK za zapadne prilike ...neki 25.000 zelembaca za dobar porodicni auto koji je jos i SUV pa to je sasvim pristojna ponuda za porodicu sa min 3-5 hiljda mesecnih primanja ...

Posebno mi se dopada multimedijalna oprema koja je na nivou a danasnjim narocito mladjim konzumentima jako bitna ...


Pozzz

LAcity®
21.9.2017 19:33
11
11

@ lazar bojanić
Lupetaš, Škoda ima svoj dizajnerski centar, nikada VW nije definisao u kom će smeru, a videli su da to pije vodu, jer sa 500.000 neke davne 2004. ,do 1.200.000 u 2016. prodatih Škoda...
Sem toga, Škoda ima svoje stručnjake za razvoj menjača, a platforma sa Favorita je bila razlog kupovine Škoda 1991..
Jeftinije je bilo da kupe celu posrnulu fabriku Škoda, nego da kupe licencu za platformu.
Škoda industrijske mašine za obradu metala, kranovi, dizalice i dan danas imaju staž od 60 i kusur godina u Kolubari Metal i Goši.
Škoda je 1996. predstavila Oktaviju na bazi Golfa 4 i od tada beleži samo uspehe. VW je naredio smanjenje produkcije Superba 2104., jer je počeo da ugrožava Passat-a.
Škoda Sport je bila poznata , kada VW nije ni postojao, danas Škoda u WRC-u beleži uspehe, pa često i vrh podijuma

lazar bojanic
22.9.2017 02:43
20
7

@LA majstore ,

U tvom odgovoru se nalaze moji argumenti ...procitaj ponovo svoje reci pa , polako , pa ces videti

evo sta si rekao ... "VW je naredio smanjenje produkcije Superba 2104., jer je počeo da ugrožava Passat-a "

Kako mozes imati stav i karakter kad si mladji brat u kuci, kad ti je tata u Wolfsburg-u,a maceha u Ingolstadt-u ?

Bio sam u Mladoj Boleslavi , video sve , istoriju brenda znam ...sve je to sada samo proizvodnja a slava i uspesi su ostali samo za muzej koji sam takodje posetio 2013. godine ...

Pre ce biti da ti lupetas ili imas nekog interesa , ali sadasnjost je neumoljiva , gazde sede u vucjoj jazbini negde daleko u Nemackoj !

Sto se tice nekog razvoja , da to je moguce ako je jeftinije i naravno da je dobrodoslo svako smanjenje troskova kako u produkciji tako i u razvoju , ali opet , obrati paznju na ovo (!) , glavnu rec ce da kaze cika iz drzave Deutchland ... ovo moze , ovo ne moze ...tacka.

Da mozda je i dizajnerski centar tamo ali nikada cika iz vucjeg zamka nece dozvoliti da ta Skoda bude bolja i jeftinija od nekog modela maticne kuce ...on ce podsticati uvek samo privid da je veca i jeftinija uz neophodne ustede na kvalitetu gde god se to moze uraditi ...

Zato je Oktavia razvuceni Golf da bi se istocnoevropski kupci navukli ..isitna i mnogi zapadni ali se to nije isprva htelo ...zato je Superb bespotrebno velik da udari na ego istocnoevropskih menadzera i politicara i daleko istocnjaka kineza koji obozavaju da imaju metar izmedju svojih kolena i soferskog sedista ... auto industija je mnogo vise od pukog konstruisanja i proizvodnje , to je citava masinerija raznih strucnjaka koji analiziraju trzista , bude zelje , shvataju porive potrosaca itd.

Iako ce se nekome ciniti da ja ne volim Skode upravoje obrnuto , ja imam ogromno postovanje prema tom brendu i njegovoj istoriji ali vremena su takva danas da je globalizacija uzela svoj danak tako da su jake karte u rukama veoma malog broja ljudi i igra se igra tako kako mora a ne kako bi smo mi voleli .

I na kraju LA zamolio bih te da budes malo pristojniji kad mi se obracas ...mogu da razumem drugacija misljenja i da prihvatim obrazlozenja ako mi se lepo i kulturno plasiraju ...ali komunikaciju koja pocinje sa "luptas" pa onda posle se dodaju neka objasnjenja uglavnom ne trpim .

Zamoio bih i redakciju da odrzava nivo komunikacije u pristojnim granicama , bez uvreda i kvalifikacija .

Pozzz svima ,

no hard feelings , sto bi rekli ovi moji teksasani , svi naoruzani i svi jako ljubazni !


Amadeus
22.9.2017 09:46
7
3

Potpisujem sve, ali se nikako ne slazem sa Lazarom. Radio sam u Vagen fabrici u Rusiji. Dizajn svaka fabrika radi za sebe sa svoji dizajneri. Valter da Silva u Seatu, Vclav Strinski za Skodu. Kad sve bude gotovo, Vagen daje zeleno svetlo. Ako Vagen kaze da je dizajn rizican po maticni model, fabrika uvek ima dva ili tri slicna modela. Ne sme se ugroziti Golf od Leona ili od Oktavije. Prvi koncept Rapida je bio samar Vagenu. U Rusiji za Polo sedan, tamo se zove Vento, zaduzili su bas Skodinog dizajnerabi ubrzo ga prebacili da zavrsi Arteon.

moron
22.9.2017 10:18
2
3

Poštovani.
Ja sinoć poslah komentar, dobih poruku da je "uspešno poslat",ali, vidim da ga nema.
Jesam izneo neke činjenice koje nisu baš afirmativne za brend čkoda (a mogu da se pročitaju i u zvaničnim cenovnicima čkode), ali, ne razumem, da li sam nekoga "vređao"?
Objavljuju se samo dovoljno afirmativni komentari o tom brendu? Da znam ...

Redakcija

Poštovani moron, dešava se da sajt "proguta" neki od komentara i ne prosledi administraciji. Pošaljite komentar ponovo.

Bozo
22.9.2017 15:48
9
0

Sad bih ja trebao da kazem da LAcity lupeta kad kaze da skoda nize uspjehe u wrc, a nemaju ni tim u tom takmicenju, ali necu reci jer to nije pristojno ;-) Zanima me ta definicija auta sa dusom. Pa ne moze svaki auto da bude M3. "Dusu" imaju, po nekima, renault 4, peglica, fica, pa ko ih danas vozi? Ova skoda, cini mi se, odlicno zadovoljava potrebe prosjecne porodice ili nekog ko ima prijatelje da ih odveze na rostilj ili plazu. I ta famozna cijena. Sta to kosta isto kao prije 10, 15 ili 20 godina? Hljeb, struja, stanarina, sta? Ford T je kostao 850 dolara da bi ga mogla vecina kupiti. To je ekvivalent danasnjim 18000 dolara. Inflacija, gospodo draga.

Mistral
22.9.2017 17:01
7
11

LaCity je izjavio da škoda ima "dizajnerski" centar.
Ako ga i ima, to je neozbiljnije postrojenje, od ovoga u mojoj firmi koje se bavi dizajnom nalepnica na ambalaži.
Ne postoji anemičnije i bezličnije vozilo od Skoda. Sad imaju više nekih terenaca, ali gde je razlika? Čak u odnosu na VW Tiguan starije generacije, ova skoda nema razlike.
Oni dugmići i "radio" na centarlnoj konzoli su zastareli jedno 15 godina!
A glavni začin je 1,0 TSI u ovolikom "džipu", pa cena 18000€ ! Šale li se ovo u VW sa skodom, ili šta je u pitanju?

Oktopod
22.9.2017 19:38
11
13

Ljudi moji pa ovo je smesno vozilo posebno kad se uporedi sa Kadjarom!

Milan
23.9.2017 12:36
14
6

Nisam ljubitelj SUV modela pa obicno ne komentarisem jer svakako ne razumem poentu ovakvih modela, osim mode. U ovom slucaju mi je interesantno sta je povuklo toliki broj komentara protiv ovog modela? OK, izgleda konzervativno, ali ne i ruzno, cak bih rekao da proporcije stavljaju ovaj model uz atecu medju najlepse u segmentu. Po cemu je Kaskai lepsi model od ovog? Ako pogledate konkurenciju, sta ovaj model ne nudi sto nudi konkurencija za istu cenu?

Slavisica
24.9.2017 09:26
11
1

Iako bi se i ovde mogla pronaci pokoja dizajnerska mana ili nesavrsenost (konkretno, zadnja svetla deluju kao da im fali deo), lepsi mi je od Kodiaka.
Enterijer je skroz ok.
Cena...nije on toliko skup, koliko je tih 18,000e nedostizno prosecnom radniku u Srbiji.

moron
25.9.2017 09:45
13
1

Da bi čovek mogao da zamisli kako će za 18.000 da izgleda bazni paket, treba najpre da pogleda baznu opremu nekih aktuelnih modela škode i po čemu se, primera radi, razlikuje bazni paket od srednjeg.
Npr. kod oktavije, ako uzmete srednji paket, on se od baznog paketa razlikuje i i po tome što ima "centralno zaključavanje NA DALJINSKU KOMANDU" (kod baznog paketa u opisu bogate opreme nedostaju reči "NA DALJINSKU KOMANDU").
Dakle, oktavija 1,4 TSI g-tec "active" za 17.904 nema "daljinac". U 2017. godini ... Kao što srednji paket Ambition (pa i onaj za 23.544 ) nema tempomat (dok ga bazni 208 ima ).
Ili, kupiš fobiju Style (kako lep naziv najvišeg paketa), verziju za 15.816. I imaš serijski samo dva air bag-a. Danas, kada bazna dačija sanredo za 8.200 ima 4 air bag-a ...
To je škoda.
Treba biti jako oprezan u euforijama kada je škoda u pitanju. Pre nego nešto kažete, morate sagledati njene cene. Jer, u svetlu opreme, svaka vam je škoda skuplja od svog pandan vozila iz VW-a.

mkm
25.9.2017 17:26
5
4

A kako ce tek pored Tuscona i Sportagea???

NLO
25.9.2017 19:04
5
10

Nisam ljubitelj škode, teško je to i biti, ali ovo je odlično upakovan auto! Mislim da se dosta toga dobija... Kuga naspram ovoga?? Ma kuga je bas " kuga" Ogavan sminkercic. Ovo je X puta ozbiljnije

Bane
27.9.2017 07:43
7
1

Zar zaista mislite da u okviru VAG grupe svako ima pravo da donosi odluke sam za sebe nezavisno od drugih a da je cela grupa tako hirurški precizno organizovana, kako unutar sebe tako i u odnosu sa konkurencijom u pogledu cena, modela, opreme da niko nikom unutra grupe suštinski ne pravi konkurenciju a svima van grupe su svi konkurencija, sama od sebe? Ne, naravno da svaka kuća ima neke svoje slobode u okviru kojih sama donosi odluke u okvirima operativnog poslovanja ali strategijske odluke se donose na nivou grupe.
Ja sam mišljenja da VW uopšte neće da se gura u premijum, tu imaju već Audi. VW želi da ostane "narodni auto" ali za neki malo bogatiji narod, narod npr. Zapadne Evrope, naravno oni njima nude jedan paket koji se sveobuhvatno posmatrajući izdvaja od proseka nepremijum konkurencije i nude dozu premijum kvaliteta a marketingom dozu imidža i vode takvu cenovnu politiku. Time su pogodili žicu prosečnog kupca ali sa nešto većom platežnom moći na bogatijem tržištu koji nije na nivou premijum kupca ali smatra da se kupovinom VW izdigao iznad proseka. Iz istog razloga mislim da VW pozicionira sada Škodu kao "narodni auto" ali za nešto običniji narod slabije kupovne moći, rezimo za tržišta Istočne Evrope i sl. I oni su i tu uboli jedan paket nudeći VW kvalitet i jednu prostranost i praktičnost svojih modela kojima gađaju želje i potrebe prosečnog kupca slabije platežne moći koji sanja nešto bolje. Ipak je Oktavija veći i praktičniji auto sa većim gepekom i prostorom na zadnjim sedištima od svih konurenata u C segmentu pa i sedana. Oktavija i ne ostavlja utisak da si kupio neki sedan C segmenta već ljudi umisle da voze limuzinu D segmenta pa je porede sa Insignijom i sl. Znači uboli su i tu u žicu prosečnog kupca sa slabije platežnog tržišta a koji smatra da time dobija najviše za svoj novac i stiče utisak da vozi nešto bolje od onoga što vozi.
Seat po meni tu ima najviše slobode i individualnosti. On kao da gađa mlađu populaciju ili stariju manje konzervativnu generaciju karakterističnu baš za Pirinejsko poluostrvo sa kog dolazi.

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: