Test

Renault Talisman Grandtour 1.6 dCi/130 EDC

Taximan

Nepunih šest meseci nakon limuzine, Renault Talisman dobio je karavan izvedbu, nazvanu kod nas Grandtour. Posve očekivano, uzevši u obzir da je u segmentu ovakva karoserija često traženija od trovolumenske

#RenaultLaguna naspram #RenaultTalisman deluje kao ružna prošlost Twituj ovo!

Nova strategija Renaulta u poslednjih par godina mogla bi se rezumirati kao "proizvodimo samo ono što se prodaje"! Rezultat ovakve politike je izbacivanje pojedinih karoserija, kao što su kupei i kabrioleti, evidentno atraktivnih formi, ali ekonomski neisplativih.

impresivan izgled,
orginalan enterijer,
sistem 4Control,
prijatan i ekonomičan agregat,
prtljažnik

izbor pojedine plastike,
cena opcija,
mali rezervoar

Kod novog Megana tako nećemo videti CC izvedbu (Coupe Cabriolet), kao ni verziju sa troje vrata, što se odnosi i na ovde predstavljeni Talisman. Nekadašnja Laguna Coupe, uprkos privlačnim oblinama nije postigla očekivani uspeh, kao uostalom ni sama Laguna. Verovatno iz tog razloga Renault je odlučio promeniti nasledniku čak i ime, kao i da se nakon više decenija odrekne hečbek koncepta u najvišem segmentu koji poseduje (setite se samo Renaulta 16, 20 i 30, Safrana, Vel Satis....).

Da rezimiramo, završeno je sa eksperimentisanjem i "orginalnošću", Talisman od sada postoji samo kao klasična trovolumenska limuzina i karavan, po ugledu na većinu konkurenata. Tim bolje po poslednje navedeni, ukoliko se zna da je na pojedinim tržištima, kao što je nemačko, italijansko i u zemljama Skandinavije, ovakav tip karoserije predstavlja između 70 i 90 % prodaje u segmentu. Što se tiče limuzine, sa kojom smo se družili početkom godine, utisci su bili veoma pozitivni, posebno na estetskom planu. I koliko god da ova izgleda prestižno i nadasve impozantno, karavan je još impresivniji! Retko uspešna integracija prtljažnika izvedena je tako da se sačuva stil i praktični aspekt. I sve to bez značajnijeg povećanja dužine (+16 milimetara), iako treba napomenti da je sa 4,85 metara limuzina jedna od najdužih u segmentu.

     
 

Dobar, ne i najbolji
U poslednje vreme svedoci smo snažne ofanzive karavana u ovoj klasi, što najbolje dokazuju Škoda Superb Combi, VW Passat SW, Ford Mondeo SW, Mazda 6 Break... Renault nije slučajno izabrao proleće za promociju svog pulena, jer jedva par meseci pre velikih letnjih migracija, karoserije ovakvog tipa veoma su tražene. Uostalom, odgovorni i ne kriju da se očekuje bolja prodaja Estatea (tako se naziva u Francuskoj i pojedinim zemljama EU) od limuzine, kao u slučaju komšijskog Peugeota 508.

No manimo se prognoza, da vidimo šta to karavan konkretno nudi? Kao sto rekosmo, stil je u prvom planu, do te mere da su se mnogi okretali za njim, ne ustručavajući se da mi postave brojna pitanja. Već kao po običaju, gledano spreda nema nikave razlike u dizajnu, sve do C stuba. Lice Talismana impresionira baroknim formama i ogromnom prednjom maskom, sa dnevnim svetlima u obliku slova C. Iz profila istovremeno deluje elegantno i mišićavo, sa blago padajućom linijom krova. Zadnje staklo je pod relativno velikim uglom, zahvaljujući čemu zadnjica ne deluje preterano masivno. Svetlosna grupa, od po pola metra, identična je kao kod karoserije sa četvoro vrata, što znači da se njeni završeci gotovo spajaju. Noću deluju impresivno i prepoznatljivo.

     
 

No ukoliko ste se zapitali ima li stil negativnih posledica po upotrebnu vrednost i maksimalnu zapreminu, odgovor je negativan. Sa pet sedišta prtljažnik poseduje veoma dobrih 572 dm3, uz rekordno nizak utovarni prag od samo 57 centimetara. Polako, polako, reći će neko, pa limuzina ima 608 dm3? Tačno, ali uz ograničenu visinu prtljažnika i mali ulazni otvor, ovaj je znatno nepraktičniji. Osim toga, Grandtour se može tovariti do plafona, dok se obaranjem zadnjih naslona, jednostavnim povlačenjem ručica na bokovima, dobija ravna površina od 1.680 dm3 (kod limuzine 1.022 dm3). Spomenimo i "poluautomatsku" roletnu koja pokriva prtljažnik, koja, kada se povlači, može da se zaustaviti na pola puta. A kada se isti želi otkriti, dovoljno je samo pritisnuti na njen središnji deo, kako bi se samostalno zamotala.

U dnu prtljažnika nalaze se još dva boksa, jedan za rezervni točak (kod našeg ga nije bilo), a drugi zgodan za razne sitnice. Za one koji vole da impresioniraju prolaznike predviđeno je i hidraulično otvaranje petih vrata, komandom na daljincu ili iz unutrašnjosti. Što se tiče raspoloživog prostora za putnike, Talisman karavan je negde u zlatnoj sredini. Renault navodi da na zadnjoj klupi ima 32 milimetra više za glave nego li kod limuzine, što bi trebalo biti dovoljno i za krupnije putnike. U širinu ga isto tako ne nedostaje, jedino bi za kolena mogao biti superiorniji, posebno ukoliko ga uporedimo sa referentnom Škodom Superb. Za njihovu udobnost predviđeni su izduvi za vazduh između prednjih sedišta, pored kojih su dva USB priključka i punjač od 12 V. Na prozorima su integrisani zastori za sunce.

     
 

High-tech enterijer
U unutrašnjosti, Talisman je, kao i praktično svi novi modeli proizvođača, posegnuo za najnovijom visokom tehnologijom, ne po ukusu svih vozača... Osim dizajna, koji je baziran na ogromnom ekranu od 8,7 inča (7 kod slabijih verzija), vidljiv je i napor da se kvalitet materijala i završne obrade podigne na jedan znatno viši nivo. Više manje uspešno, u zavisnosti od dela enterijera. Konkretno, sve što je vidljivo, odnosno u gornjem delu, je bez zamerki, uz upotrebu kvalitetnih materijala, kao što su koža, mekana plastika i drvo (barem tako izgleda).

No kada se pogled spusti niže od upravljača, posebno pri dnu centralne konzole, pored menjača, srećemo se sa bazičnom, grubom plastikom. Spomenuti ekran ipak je najimpresivniji, sa atraktivnim osvetljenjem u pet boja. Koristi usavršeni sistem multimedije R-Link 2, brži i reaktivniji, poput klasičnog tableta, što se odnosi i na količinu informacija. Sve komande i nebrojena podešavanja prolaze preko njega, što zahteva izvesno vreme za adaptiranje.

Koga zamara pipkanje ekrana može se poslužiti i "džojstikom", pored ručice menjača (duple komande), kako bi se što manje skretao pogled sa puta. Uveden je i "head up" pokazivač, u vidu plastične providne pločice, koja po želji izlazi iz gornjeg dela komandne table. U sličnom stilu je i instrument tabla, na prvi pogled klasične koncepcije. Nije, radi se ipak o numeričkim instrumentima, koji uspešno imitiraju analogne.

Svaki put kada se izabere jedan od pet postojećih modova funkcionisanja (tzv. Multi-Sense sistem o koje ćemo opširnije malo kasnije), promeni se grafika i boja pozadine, što je u skladu sa izmenjenim karakterom vozila. Interesantno u početku, no nakon svih Renaulta koje sam imao u poslednje vreme, odnosno nakon nedelju dana druženja sa Talismanom, jednom izbran mod u principu se više ne menja...

     
 

Jednom za upravljačem, idealnog prečnika, dobro "ušuškan" u sedištu, vozač se oseća carski. Osim što je široko i udobno, sa dovoljno snažnim bočnim osloncima i svim mogućim električnim podešavanjima, kao bonus poseduje masažu, grejanje i ventilaciju. Ni u Grandtouru preglednost unazad nije bog zna kako dobra, što se koliko toliko nadoknađuje kamerom i senzorima (postoje čak i bočni), odnosno naslonima za glavu na zadnjoj klupi sa dve pozicije (vertikalna i horizontalna). Praktični aspekt nije zapostavljen, boksova i polica za odlaganje sitnica ima dovoljno. U vrata staju flaše od 1,5 litara, a u centralnu konzolu dve limenke i još mnogo toga u naslon za laktove.

Mali ali tehničar
Kao što se moglo i očekivati, Estate koristi iste agregate kao i limuzina. Sve strožije ekološke norme naterale su Renault da zadrži blok od samo 1,6 litara (kako dizel, tako i benzinac), plus legendarni 1.5 dCi/110. Uzevši u obzir segment u kojem se nalazi, posve je sigurno je da će dizel motori biti ubedljivo traženiji, zbog čega smo posegnuli sa slabijom verzijom 1.6 dCi/130 ks, sa klasičnim ručnim i automatskim EDC menjačem.

Renault Talisman Grandtour 1.6 dCi/130 EDC

Motor: Turbo dizel, 4 cilindra
Zapremina: 1.598 cm3
Snaga: 130 ks, pri 4.000 o/min
Obrtni moment: 320 Nm pri 1.750 o/min
Menjač: automatski, šest prenosa
Pogon: na prednje točkove
Dimenzije: 4.865 x 1868 x 1465 mm
Med. Odstojanje 2809 mm
Zapremina prtljažnika 572 - 1.680 dm3
Pneumatici: 245/40 R19
Masa: 1.536 kg
Rezervoar za gorivo: 52 lit (47 lit uz 4Control)
Ubrzanje 0-100 km/h 11,2 sekunde
Maksimalna brzina 200 km/h
Prosečna potrošnja na testu 7,2 litre
Nivo izduvnih gasova 115 g/CO2

Ovaj blok odavno je dokazao talenat koji poseduje, pa iako performanse nisu ekstra, u potpunosti zadovoljava u 1536 kg teškom Talismanu. Diskretan u bilo kom režimu rada (rado se zavrti do 5.000 o/min), elastičan i ekonomičan, verovatno pruža najbolji odnos uloženo/dobijeno. Snažnija verzija od 160 ks, sa duplim turbom, nije nam se učinila neophodnom, mada je sigurno da su perfomanse ubedljivije, posebno kada je vozilo maksimalno opterećeno. Čak ni automatski EDC menjač (dupla spojnica) nije znatnije uticao na njih, štaviše, toplo vam ga preporučujem.

Za razliku od benzinskog 1.6 TCe/200 ks sa sedam prenosa, ovde ima "samo" šest brzina, što ga ne sputava da savršeno obavlja svoju funkciju. Dobro, kod kunkurencije se može pronaći i sa 7-8 prenosa, no u svakodnevnoj upotrebi teško mu je pronaći veću manu. Ko baš sumnja u njegovu "inteligenciju", uvek može preći i na manuelni mod.

Jednim pogledom

Karoserija

Udobnost

Izgled

4,4

Napred

4,3

Funkcionalnost

4,2

Pozadi

4,2

Kvalitet izrade

4,0

Ukupno:

4,25

Ukupno

4,20

Ponašanje u vožnji

Enterijer

Vozne osobine

4,4

Funkcionalnost

4,0

Performanse

3,9

Dizajn

4,0

Kočnice

4,3

Ponuda prostora

4,0

Ukupno:

4,20

Kvalitet materijala

3,9

Motor

4,3

Završna obrada

4,0

Menjač

4,5

Ukupno:

3,98

Cena

4,0

Prosečna ocena: 4,204

Ručni šestostepeni menjač isto tako nema većih mana, i osim što omogućuje za par desetinki sekundi bolje ubrzanje do 100 km/h (konkretno 10,8 sekundi), uštedeće vam 1.600 evra i do pola litre goriva. Naš automatik zadovoljio se sa 7,2 litre u proseku, sa rasponom između 5 i 11 litara. E da, u gradskoj stani/kreni vožnji, kakva se praktikuje u francuskoj prestonici, uprkos serijskom Stop&Start sistemu, teško je sići ispod 10 litara. Uz rezervoar od samo 52 litre (47 litara uz sistem 4Control), signalna lampica za rezervu upalila nam se već nakon 600 pređenih kilometra.

Kada je reč o voznoj dinamici, Talisman je veoma dobro pozicioniran. Nažalost, u Press voznom parku "uvalili" su mi verziju sa elektronski kontrolisanim amortizerima, tako da vam ne mogu preneti kako se ponaša bazična, sa klasičnim.

Tako dođosmo i do sistema Multi-Sense, koji ima uticaja na perfomanse, ponašanje na putu i udobnost. Po ugledu na Espace 5, voženi Talisman može se pohvaliti sa četiri programirana moda funkcionisanja, Natural, Confort, Eco i Sport, plus mogućnost da se personalizuje. Izborom željenog, od udobnog vozila sa mekanim ogibljenjem, transformiše se u sportski kruto, sa boljim odzivom na gas, direktnijim upravljanjem i duže angažovanim prenosnim odnosima. Zahvaljujući elektronski kontrolisanim amortizerima, razlika je osetna, do te mere da smo se u krivinama istinski zabavljali.

     
 

Sa gumama dimenzija 245/40 R19 udobnost je donekle narušena, ali je zato efikasnost bolja. Štaviše, može se podesiti onako kako vam odgovara, na primer zadržite temperament motora, a umesto krutog ostavite udobno ogibljenje i obrnuto. Sve u svemu, Talisman je veoma agilan i ekstremno stabilan, što može zahvaliti još jednom sistemu, poznatim pod imeno 4Control. Uz pomoć električnog motora na zadnjoj osovini, točkovi pozadi se do brzine od 60 km/h (80 km/h u modu sport) blago zaokreću u suprotnom pravcu od prednjih, kako bi se smanjio prečnik okretanja i poboljšala pokretljivost. Rezultat je odličan, sa samo 10,8 m praktično je na nivou gradskih vozila! Nažalost, 4Control je opcija za jeftinije verzije, koja u kombinaciji sa navedenim gumama i ogibljenjem, košta 2.000 evra. Bez ovog sistema, prečnik okretanja veći je za bezmalo jedan metar.

Za kraj ostaje nam još da navedemo nešto od opreme, i naravno cene. U Srbiji je u ponudi u četiri završna nivoa, a za detalje najbolje je poseti zvanični sajt proizvođača. Navedimo ipak nekoliko sistema koji aktivno pomažu vozaču u vožnji. Talisman je recimo sposoban da čita saobraćajne znakove, samostalno uključuje/isključuje duga svetla, poseduje efikasan sistem za održavanje budnosti na autoputu (snažno brujanje obaveštava vozača da prelazi u drugu saobraćajnu traku), koči prilikom urgentnih situacija u gradu, dok na autoputu inteligentni tempomat održava konstantnu distancu sa vozilom ispred (koči i ubrzava do zadate brzine).

Kome je karavan inaresantniji od limuzine, znajte da je skuplji za 1.200 evra, sa cenom između 21.190 i 35.690 evra. Najskuplji je naravno Initiale Paris 1.6 dCi/160 EDC, sa opremom na kojom mu mogu pozavideti čak i prestižni nemački brendovi iz superiornijeg segmenta. Voženi više manje odgovara završnom nivou Zen, i za njega vam je neophodno 27.790 evra. U cenu nije uračunat sistem 4Control, što znači da uz još nekoliko sigurnosnih sistema i par opcija (recimo kožna sedišta), lako prebacuje 30.000 evra. Nije malo, no Talisman je ozbiljan automobil, savremen i privlačan, i kao takav ima sve šanse da prođe znatno bolje od prethodne Lagune.

Tekst i slike: Perica Rajković
15924
Postavljeno: 30.06.2016

Arhiva: Testovi

Rubrika: Uporedni testovi
Postavljeno: 08.11.2018

Peugeot Partner i Citroen Berlingo VU

Preko dve decenije Peugeot Partner i Citroen Berlingo lideri su u kategoriji lakih dostavnih vozila. Nova generacija donosi brojna poboljšanja i inovacije, što joj je odmah donelo titulu "Van of the year" za 2019. godinu


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 30.10.2018

Renault Captur 1.3 TCe/150 EDC

Nakon Renaulta Scenic, Megana i izvesnog Mercedesa Classe A, red je na Capturu da usvoji novi 1.3 TCe, ovoga puta u verziji od 150 KS. Sportski mini SUV ili običan "naduvenko", proverili smo tokom sedmodnevnog druženja


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 24.10.2018

Peugeot 508 GT 2.0 BlueHDi/180

Da li je sa novim 508 Peugeot najavio kraj limuzinama u D segmentu? Ukoliko je suditi po nasledniku jeste, njegov stil koketira sa kupeima tipa Audi A5 Sportback i BMW Serie 4 Gran Coupe


Ford Ka+ Active 1.5 TDCI/95

22.10.2018

Opel Grandland X 1.2 Turbo/130 Ultimate Tekst sa video prilogom!

20.10.2018

VW Touareg III 3.0 V6 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

12.10.2018

Renault Megane 1.3 Tce/140 Intense

10.10.2018

Citroen Berligo 3 1.5 BlueHDi/130 XTR Tekst sa video prilogom!

05.10.2018

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi/130 Automatic

01.10.2018

Dacia Duster Confort 1.2 TCe/125 4x4

17.08.2018

Ford EcoSport 1.5 TDCI/100 Titanium

01.08.2018

Mazda MX-5 RF

29.07.2018

Renault Megane RS

14.07.2018

Citroen Berlingo

07.07.2018

Kia Stinger 2.2 CRDi 4x2 GT-Line automatic

29.06.2018

Peugeot 508 2.0 BlueHDi/180 EAT6 GT-Line

26.06.2018

Mitsubishi L200 2.2 DI-I Insyle 4WD A/T

21.06.2018

Lada Vesta 1.6 16V Tekst sa video prilogom!

16.06.2018

Volvo XC40 D4 AWD Tekst sa video prilogom!

07.06.2018

Fiat Tipo SW 1.4 T/120 TNG

05.06.2018

Renault Scenic 1.3 Tce/160 Bose Energy

29.05.2018

AUDI A6 – 50TDI V6 quattro Tiptronic Tekst sa video prilogom!

18.05.2018

Opel Crossland X 1.6 D/120 Innovation

16.05.2018

Peugeot 308 1.2 Puretech 130 EAT8 i BMW Serie 1 118i/136 automatik

05.05.2018

Alfa Romeo Stelvio Super 2.2 JTDm 210 Q4

19.04.2018

Jaguar E-Pace First Edition S 2.0 180 Tekst sa video prilogom!

12.04.2018

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5/163 2WD

07.04.2018

Toyota Land Cruiser 2.8 D-4-D Tekst sa video prilogom!

31.03.2018

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 140 ST- Line

28.03.2018

DS7 Crossback 2.0 BlueHDi Perfomance Line +

22.03.2018

Kia Soul EV

15.03.2018

Audi A8 50 TDI quattro Tekst sa video prilogom!

07.03.2018

Jeep Compass 1.6 Multijet/120 4x2 Limited

27.02.2018

Citroen C4 Cactus 1.2 PureTech

23.02.2018

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x2 Prestige

17.02.2018

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

14.02.2018

Opel Grandland X 1.6D Ultimate

06.02.2018

Hyundai KONA 1.6 T Tekst sa video prilogom!

02.02.2018

Renault Scenic 1.5 dCi Hybrid Assist Zen

29.01.2018

Dacia Duster 1.5 dCi 110 4x4 Tekst sa video prilogom!

24.01.2018

Opel Insignia Sports Tourer OPC Line 2.0 CDTI/170

17.01.2018

BMW 630d GT Tekst sa video prilogom!

10.01.2018

Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi/120 Shine

03.01.2018

Suzuki Swift 1,2 Dualjet Tekst sa video prilogom!

29.12.2017

Ford Fiesta 1.5 TDCi protiv VW Polo 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

27.12.2017

Renault Alaskan 2.3 dCi/190 Intens automatic

11.12.2017

Dacia Logan MCV Stepway 1.5 dCi/90

05.12.2017

Volvo XC60 D5 AWD Tekst sa video prilogom!

29.11.2017

Ford Fiesta 1.5 TDi/120 Titanium

26.11.2017

Jaguar F-Type 3.0 V6 Cabrio Tekst sa video prilogom!

21.11.2017

Kia Picanto 1.0

18.11.2017

Mitsubishi ASX 1.6 Intense 2WD Tekst sa video prilogom!

15.11.2017

Suzuki Ignis 1.2 AllGrip (4WD) Tekst sa video prilogom!

09.11.2017

Kia Stonic 1.6 CRDi/110

07.11.2017

VW Arteon 2.0 TDI Elegance Tekst sa video prilogom!

02.11.2017

Peugeot 308 1.5 BlueHDi/130 GT-Line

31.10.2017

BMW X3 M40i Tekst sa video prilogom!

27.10.2017

Infiniti Q60 Tekst sa video prilogom!

21.10.2017

Citroen C3 Aircross

19.10.2017

Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo /165 Innovation

13.10.2017

Renault Megane GT TCe 205 EDC Tekst sa video prilogom!

10.10.2017

Hyundai i30 1,4 T-GDI Tekst sa video prilogom!

05.10.2017

Opel Crossland X Innovation 1.2 Turbo/110 Automatic

27.09.2017

Seat Ibiza 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

22.09.2017

Renault Koleos 2.0 dCi/175 4WD CVT Intens

19.09.2017

Mazda 2 G90 Takumi Tekst sa video prilogom!

15.09.2017

BMW i8 Tekst sa video prilogom!

13.09.2017

Range Rover Velar V6 3.0 D300 Tekst sa video prilogom!

07.09.2017

Citroen C3 1.6 BlueHDi/75 Feel

05.09.2017

Dacia Duster 1.5 dCi 110 Laureate Tekst sa video prilogom!

30.08.2017

Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

26.08.2017

Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 Highline 4Motion Tekst sa video prilogom!

22.08.2017

Smart Cabrio Electric Drive Tekst sa video prilogom!

19.08.2017

BMW i3 (94 Ah) Tekst sa video prilogom!

18.08.2017

Renault Captur 1.5 dCi/110 Initiale Paris

11.08.2017

Volkswagen Golf 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

04.08.2017

Peugeot 5008 2.0 BlueHDi/150 Allure

01.08.2017

Volvo V90 Cross Country D5 Tekst sa video prilogom!

27.07.2017

Nissan Micra 1.5 dCi/90

24.07.2017

Mercedes-Benz E 220 d 4Matic All Terrain Tekst sa video prilogom!

20.07.2017

Renault Kadjar 1.6 TCe/165 Extended Grip

17.07.2017

Ford EDGE 2.0 TDCi/180 Tekst sa video prilogom!

14.07.2017

Kia Rio 1.2/84 KS

10.07.2017

Land Rover Discovery 5 Tekst sa video prilogom!

03.07.2017

Kia Optima 1.7 CRDi EX Business DCT

26.06.2017

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Tekst sa video prilogom!

19.06.2017

Peugeot 308 Tekst sa video prilogom!

17.06.2017

Subaru Outback 2.0D Lineartronic Exclusive Sport

12.06.2017

VW E-Golf Tekst sa video prilogom!

05.06.2017

Citroen SpaceTourer 2.0 BlueHDi/150 Bussines Lounge

02.06.2017

Hyundai Ioniq 1,6 GDI Hybrid Tekst sa video prilogom!

29.05.2017

Alfa Giulietta 1.6 JTDm/120 TCT

22.05.2017

Dacia Sandero 1.0 SCe 75 Autentic Tekst sa video prilogom!

15.05.2017

Volkswagen Up 1.0 MPI Tekst sa video prilogom!

09.05.2017

Peugeot 5008 1.6 THP/165 EAT6 GT-Line

01.05.2017

Renault Zoe Z.E. 40 Edition One

24.04.2017

Mazda6 CD175 AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

19.04.2017

Ford Kuga ST-Line 2.0 TDCi/150 4WD PowerShift

10.04.2017

Opel Zafira 2.0 CDTI/170 EcoFlex

03.04.2017

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm/180 Sport

27.03.2017

BMW 520d Luxury Line Tekst sa video prilogom!

20.03.2017

Renault Twingo GT

14.03.2017

Audi Q5 2.0 TDI Quattro Stronic Tekst sa video prilogom!

02.03.2017

Renault Grand Scenic 1.5 dCi/110 Intens

23.02.2017

Ford Ka+ 1.2 Ti-VCT 85 KS Ultimate

20.02.2017

Toyota Corolla 1.6 Valvematic Sol

18.02.2017

Kia Niro

13.02.2017

Audi Q2 Sport 1.4 TFSI Tekst sa video prilogom!

10.02.2017

Opel Mokka X 1.6 CDTi/110

07.02.2017

Land Rover Discovery Sport 2.0 HSE TD4 Tekst sa video prilogom!

04.02.2017

Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium Navi Sport

30.01.2017

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Elegance Tekst sa video prilogom!

27.01.2017

Citroen C3 1.2 PureTech/82 Feel

23.01.2017

Peugeot 3008 2.0 HDi Allure Tekst sa video prilogom!

19.01.2017

Bimota DB9 Brivido Tekst sa video prilogom!

16.01.2017

Toyota C-HR 1.2 C-ULT

09.01.2017

Chrysler Pacifica LX

05.01.2017

Fiat Spider 124 1.4 MultiAir

02.01.2017

Nissan Navara DC 2.3 dCi 190 Tekst sa video prilogom!

29.12.2016

Ford Edge 2.0 TDCI/210 Sport

26.12.2016

Kia Sportage 2.0 CRDI/136 4x4

23.12.2016

Ford Mustang 2.3 EcoBoost S Tekst sa video prilogom!

20.12.2016

Fiat Panda Cross 1.3 Multijet/80 4x4

16.12.2016

Mazda CX-5 CD150 TAKUMI

12.12.2016

Peugeot 3008 2.0 BlueHDi/150 GT Line Tekst sa video prilogom!

09.12.2016

BMW 730d xDrive (Long) Tekst sa video prilogom!

05.12.2016

Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Elegance Tekst sa video prilogom!

28.11.2016

Renault Scenic 4 1,6 dCi/130

25.11.2016

TOYOTA Hilux Double Cab 2.4 D-4D Tekst sa video prilogom!

21.11.2016

Renault Kadjar Iconic Energy dCi 130 4WD

18.11.2016

Audi Q3 2.0 TDi Quattro S-tronic/S-line Tekst sa video prilogom!

14.11.2016

Fiat Tipo 1.4 T-Jet/120 Lounge

10.11.2016

Opel Astra 1,6 CDTI Tekst sa video prilogom!

07.11.2016

Citroen C3 1.2 PureTech 82 & 110 KS

03.11.2016

JAGUAR F-PACE R-SPORT 3.0d 300 AWD Tekst sa video prilogom!

31.10.2016

Mercedes-Benz G 500 4x4² Tekst sa video prilogom!

26.10.2016

Peugeot 208 1.2 PureTech/110 Allure

20.10.2016

Opel ADAM Jam 1.2

13.10.2016

Renault Clio 1.5 dCi/110

10.10.2016

2017 Cadillac XTS 3.6

06.10.2016

Renault Megane Estate 1.6 GT

28.09.2016

Citroen C4 Picasso 2.0 BlueHDi/150 Exclusive

21.09.2016

KIA Sportage 1.6 GDi EX Fresh

06.09.2016

Suzuki Vitara 1.6 VVT Elegance 4WD

01.09.2016

Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTi/110 Innovation

24.08.2016

Audi A6 2.0 TDI Quattro S Tronic S-Line

22.08.2016

Peugeot 2008 1.2 Pure Tech/110 i 1.6 BlueHDi/120

18.08.2016

Renault Clio Dynamique Energy TCe 90 Stop/Start GT Line

16.08.2016

BMW C650 Sport

08.08.2016

Citroen E-Mehari

04.08.2016

Peugeot 308 SW 1.2 Pure Tech/130 i 1.6 BlueHDi/120 GT-Line

28.07.2016

Fiat Tipo 1.3 MJTD Opening Edition Plus

23.07.2016

Mazda3 Sport G120 TAKUMI

12.07.2016

DS3 1.6 BlueHDi/120 Sport Chic

07.07.2016

Renault Talisman Grandtour 1.6 dCi/130 EDC

30.06.2016

Subaru BRZ

21.06.2016

Nissan Qashqai 1.2 DIG-T 2wd X-TRONIC 360 Plus

13.06.2016

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost/125 i 1.5 TDCI/95

07.06.2016

Kia cee’d 1.0 T-GDI/120 GT Line

28.05.2016

Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe Easy-R

26.05.2016

Mazda MX-5

18.05.2016

Ford S-Max 2.0 TDCi/180 4WD PowerShift Titanium

13.05.2016

Peugeot Partner Tepee Outdoor 1,6 BlueHDi/120

03.05.2016

Jeep Cherokee 2.2 MultiJet 185 Limited

27.04.2016

Mazda CX-5 2.2 D/150 Dynamique

20.04.2016

Opel Astra 1.6 CDTi136 Dynamic

14.04.2016

Kia Venga 1.6 CRDi/125 Premium

05.04.2016

MINI Cooper S JOHN COOPER WORKS

29.03.2016

Renault Espace 1.6 dCi 130 Life

23.03.2016

Fiesta Red & Black Edition 1.0 EcoBoost/140 ks i ST 1.6/182 ks

15.03.2016

Opel Karl 1.0 Cosmo

10.03.2016

Fiat 500X 1.6 MJT/120 vs. 1.4 MultiAir/140 DCT

05.03.2016

Fiat Tipo 1.6 Multijet Tekst sa video prilogom!

01.03.2016

Peugeot 308 1.6 GTi/270

26.02.2016

DS4 Crossback BlueHDi/180 EAT6 i DS4 2.0 BlueHDi/150

19.02.2016

Kia Picanto Sport 1.25 MPI

16.02.2016

Ford C-Max 1.5 TDCi/120 Titanium

10.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens Tekst sa video prilogom!

02.02.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

25.01.2016

Nissan X-Trail 1.6 4WD Tekna

22.01.2016

Dacia Logan MCV 1.5 dCi Life Plus Tekst sa video prilogom!

19.01.2016

Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD Tekst sa video prilogom!

15.01.2016

Kia Sorento 3 2.2 CRDi Automatic EX Exclusive

14.01.2016

Opel Astra 1.4 T/125 Innovation Stop&Start

05.01.2016

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

29.12.2015

Renault Twingo 0.9/90 EDC

21.12.2015

Dacia Duster URBAN Explorer 1.5 dCi 110 4x4 S&S

16.12.2015

Jeep Renegade 2.0 Multijet/140 4WD Automatic Limited

08.12.2015

Opel Adam Rocks

02.12.2015

Honda HR-V 1.6 i-DTEC 2WD Tekst sa video prilogom!

23.11.2015

Fiat 500 1.2 Lounge

18.11.2015

Mazda CX-3 Skyactiv-1.5 D

11.11.2015

Citroen Berlingo XTR 1.6 BlueHDi/120

02.11.2015

MINI One Countryman Tekst sa video prilogom!

27.10.2015

Fiat 500X 1.4 MultiAir/140

22.10.2015

Peugeot 208 1.2 Pure Tech/110 Feline

07.10.2015

Kia Optima Hybrid

01.10.2015

Citroen C4 1.6 BlueHDi/120 Feel

30.09.2015

Renault Kadjar 1.5 dCi/110 EDC

25.09.2015

Renault Espace 1.6 dCi/160 EDC Initiale Paris

12.09.2015

Citroen DS5 1.6 THP/165

05.09.2015

Renault Captur 1.5 dCi/110

28.08.2015

Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution TOP

20.08.2015

Citroen C4 1.2 PureTech 110KS

13.08.2015

Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Peugeot 308 1.6/205 GT

24.07.2015

Peugeot 308 GT 2.0 BlueHDi

22.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Mazda2 SKYACTIV 1.5 G-115 Revolution Top Soul Red Tekst sa video prilogom!

03.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Mercedes-Benz V 250 BlueTEC AVANTGARDE Lang Tekst sa video prilogom!

15.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique vs. Smart Forfour Tekst sa video prilogom!

26.05.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

BMW X6 xDrive 30d Tekst sa video prilogom!

20.04.2015

Hyundai i20 1.4 CRDI/90

30.03.2015

Smart ForTwo 1.0 Tekst sa video prilogom!

24.03.2015

BMW Active Tourer 218d Tekst sa video prilogom!

02.03.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Volkswagen Passat 2.0 TDI BlueMotion Tekst sa video prilogom!

14.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Toyota Yaris 1.33 VVT-i Lounge Tekst sa video prilogom!

22.01.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Megane Coupe 1.2 TCe 130 Energy GT Line

03.01.2015

Chevrolet Tahoe 5.3 V8 LS

30.12.2014

Toyota Aygo 1.0 x-play + x-touch Tekst sa video prilogom!

27.12.2014

Jeep Grand Cherokee 3,0 MultiJet Summit Tekst sa video prilogom!

12.12.2014

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

JEEP Cherokee 2.0 MJTD Tekst sa video prilogom!

18.11.2014

Mercedes GLA 220 CDI 4Matic AMG Line Tekst sa video prilogom!

13.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Citroën C-Elysée 1.2 Vti Tekst sa video prilogom!

27.10.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi vs Renault Clio 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

22.10.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Opel Insignia Country Tourer 4x4

16.09.2014

Mercedes-Benz 220 CDI BlueTEC AMG Line Tekst sa video prilogom!

11.09.2014

Peugeot 308 1.6 BlueHDi

03.09.2014

Honda CRV 1.6 i-DTEC Comfort

25.08.2014

Jaguar XF Premium Luxury 2.2d Tekst sa video prilogom!

18.08.2014

Toyota Verso 1.6 D-4D Stella Tekst sa video prilogom!

13.08.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Premium Tekst sa video prilogom!

21.07.2014

Mazda 3 Sport 2.0i G165 / Mazda 3 Sport CD150

12.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Kia Cee’d 1.6 GDi / Kia Cee’d 1.6 CRDi

04.07.2014

BMW 220 d

27.06.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Nissan Qashqai 1.5 dCi/110 Acenta Tekst sa video prilogom!

12.06.2014

BMW 518d

02.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Toyota Auris Hybrid

14.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Mercedes-Benz ML 350 i BMW X5

03.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Mazda 3

26.04.2014

Nissan Micra

21.04.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

BMW X5 Xdrive 3.0 D

11.04.2014

Renault Megane 1.2 TCe GT Line 130 Energy

07.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

VW Golf vs Peugeot 308

26.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Honda CR-V 2.0 i-VTEC Black Edition

18.03.2014

Toyota Corolla

15.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Suzuki SX4 S-Cross

25.02.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi

19.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Sol

12.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Insignia 2.0 BiTurbo Tekst sa video prilogom!

06.02.2014

Nissan Qashqai 1.6 dCi

04.02.2014

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

31.01.2014

Honda Jazz 1,2 S i–VTEC Tekst sa video prilogom!

29.01.2014

Mazda6 2.0i Attraction

27.01.2014

Renault Grand Scenic 1,6 dCi Tekst sa video prilogom!

24.01.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

SsangYong Korando 2.0d 4x4 Style Tekst sa video prilogom!

16.01.2014

Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID Tekst sa video prilogom!

14.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat Panda 4x4

20.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC

09.12.2013

Hyundai ix35 2.0 CRDi GL Impression

06.12.2013

Nissan Juke Nismo

27.11.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Kia pro_cee’d Tekst sa video prilogom!

08.11.2013

Dacia Dokker Tekst sa video prilogom!

05.11.2013

Peugeot 2008 Tekst sa video prilogom!

01.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Tekst sa video prilogom!

25.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Honda Civic 1.8 Sport

15.10.2013

Mercedes E220 CDI

04.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Captur Tekst sa video prilogom!

27.09.2013

Opel Mokka Tekst sa video prilogom!

21.09.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

KIA cee’d Tekst sa video prilogom!

16.08.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

09.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Subaru XV Tekst sa video prilogom!

05.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Opel Adam

28.06.2013

Toyota RAV4, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe Tekst sa video prilogom!

21.06.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Audi A3 - BMW serija 1 - Mercedes-Benz A klase Tekst sa video prilogom!

24.05.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Hyundai Santa Fe

17.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Škoda Citigo

26.04.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Mercedes-Benz ML 250 BlueTec Tekst sa video prilogom!

12.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Honda CR-V Tekst sa video prilogom!

05.04.2013

Fiat 500 L

29.03.2013

Seat Mii

27.03.2013

Peugeot 301 Tekst sa video prilogom!

22.03.2013

Mercedes-Benz GL500

15.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Hyundai i20 Tekst sa video prilogom!

06.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Toyota Yaris Hybrid

01.02.2013

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

25.01.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Renault Clio Tekst sa video prilogom!

18.01.2013

Audi A3

16.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Renault Grand Scenic Tekst sa video prilogom!

28.12.2012

Volkswagen Golf VII

21.12.2012

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Alfa Romeo Giulietta

14.12.2012

Honda Civic Sedan

12.12.2012

Fiat Panda

07.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Mercedes A klasa i BMW Serija 1

16.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Renault Megane GT Line

23.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Toyota GT 86 Tekst sa video prilogom!

05.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Hyundai i30 Tekst sa video prilogom!

21.09.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Kia Rio Hatchback

03.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Toyota Hilux

31.07.2012

Tata Nano

18.07.2012

Kia Rio Sport Sedan

13.07.2012

Toyota Prius

10.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Honda Civic

29.06.2012

Renault Twizy

20.06.2012

BMW 320d Tekst sa video prilogom!

15.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Mini Cooper S Coupe vs Renault Twingo Gordini

25.05.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Opel Astra GTC Tekst sa video prilogom!

21.05.2012

Mercedes-Benz B klasa

11.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Toyota Avensis Tekst sa video prilogom!

04.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Fiat Punto Classic vs Dacia Sandero

30.03.2012

Ford Kuga vs Jeep Compass vs Toyota RAV4

26.03.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Range Rover Evoque

24.02.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Mercedes-Benz ML

17.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Toyota Yaris

31.01.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Renault Megane RS Trophy

20.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Hyundai i40

04.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Hyundai Elantra

21.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

KIA Rio

13.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

KIA Picanto

29.11.2011

Hyundai Veloster

18.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Jeep Grand Cherokee

08.11.2011

Infiniti FX English version

03.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Nissan Micra English version

03.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Suzuki Kizashi English version

01.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Mercedes C180 Coupe English version

15.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Hyundai ix35 vs KIA Sportage English version Tekst sa video prilogom!

08.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Hyundai ix20 English version

31.05.2011

Honda CR-V English version Tekst sa video prilogom!

27.05.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Audi A7 i Vlado Georgiev Tekst sa video prilogom!

10.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Automobili cene do 10.000 evra

02.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Volvo S60 English version Tekst sa video prilogom!

08.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Lexus IS 200d

11.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

VW Passat English version Tekst sa video prilogom!

26.02.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Mitsubishi ASX English version

18.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Chery Tengo English version

10.02.2011

Michelin zimski test

04.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Suzuki Swift vs Suzuki Swift English version

25.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Seat Ibiza ST English version

14.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Nissan Juke English version Tekst sa video prilogom!

06.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Audi RS5 vs BMW M3 English version

03.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

VW MultivanGP

14.12.2010

BMW 730d Tekst sa video prilogom!

13.12.2010

Audi A1 vs MINI Cooper English version

10.12.2010

Hyundai i30 English version Tekst sa video prilogom!

09.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

KIA Sorento

03.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Dacia Duster vs Chery Tiggo English version

26.11.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Nokian Z G2

11.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

VW Touareg English version Tekst sa video prilogom!

22.10.2010

Citroen DS3 / Peugeot RCZ / Renault Megane RS

12.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Honda CR-Z Tekst sa video prilogom!

05.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Mercedes E Cabriolet

28.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Nissan GT-R

10.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Toyota RAV4

27.08.2010

Alfa Romeo MiTo

24.08.2010

Fiat Punto Classic LPG

20.08.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Nokian Z G2

12.08.2010

Mazda 6

11.08.2010

Nissan 370Z

10.08.2010

Toyota Avensis

09.08.2010

Nissan Qashqai Tekst sa video prilogom!

05.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Chery Ego Tekst sa video prilogom!

30.07.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Renault Sport

20.07.2010

Toyota Auris

19.07.2010

Citroen C3 Tekst sa video prilogom!

16.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Jeep Cherokee

13.07.2010

Mazda MX-5

12.07.2010

KIA Soul

06.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Hyundai ix35 Tekst sa video prilogom!

28.06.2010

BMW 530d Tekst sa video prilogom!

25.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Audi S5 Coupe vs Audi S5 Cabrio

18.06.2010

KIA pro_cee’d

17.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Chevrolet Spark Tekst sa video prilogom!

15.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Audi Allroad

07.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

FIAT 500 Abarth

01.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Toyota iQ
III deo - Enterijer i oprema

24.05.2010

MTM Audi TT-RS

20.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

29.04.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Mazda CX-7

08.04.2010

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

03.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Opel Astra

30.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

FIAT Punto Classic Dynamic LPG 1.2
1. deo - uvod

05.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Toyota Land Cruiser 150 D-4D Tekst sa video prilogom!

22.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Mazda 3 i Kia Ceed

12.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Renault Megane Grandtour Tekst sa video prilogom!

09.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

BMW 320xd

01.02.2010

Audi A5 Sportback Tekst sa video prilogom!

29.01.2010

Honda Accord
4. deo - vozna dinamika
Tekst sa video prilogom!

28.01.2010

VW Golf GTD

22.01.2010

Hyundai i30 1,6 CRDi Tekst sa video prilogom!

20.01.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

11.01.2010

BMW Serija 5 GT Tekst sa video prilogom!

08.01.2010

Toyota IQ 1,0 VVT
2. deo - motor

31.12.2009

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Seat Exeo Tekst sa video prilogom!

29.12.2009

Dacia Sandero Stepway i Suzuki SX4

25.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Dodge Caliber SRT4 Tekst sa video prilogom!

14.12.2009

VW Golf GTI Tekst sa video prilogom!

11.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Dodge Journey

27.11.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Lexus RX vs BMW X5 vs Audi Q7

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Volkswagen Polo

09.11.2009

VW Passat CC

05.11.2009

Mazda 6 SW

04.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Toyota iQ
1. deo - uvod

30.10.2009

Porsche 911 GT3

29.10.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Honda Jazz

23.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Alfa Romeo MiTo vs Mini Cooper S

13.10.2009

Honda Accord
3. deo - enterijer i oprema

09.10.2009

Hyundai Sonata

07.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Toyota Urban Cruiser

06.10.2009

Porsche Panamera

05.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Mercedes-Benz E klasa

25.09.2009

Mazda 3

24.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Mini Clubman

22.09.2009

BMW Z4

17.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

VW Scirocco

07.09.2009

Audi A5 Cabriolet

04.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Audi TT RS

21.08.2009

Renault Thalia

19.08.2009

Toyota Avensis Wagon

17.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Hyundai Santa Fe

05.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Opel GT

20.07.2009

Seat Leon FR TDI

15.07.2009

Opel Astra GTC i Kia Procee'd

14.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Carlsson Smart

26.06.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Nissan Qashqai +2

18.06.2009

Miloš Pavlović & Toyota iQ

17.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Ford Fiesta

12.06.2009

Hyundai i20 i Opel Corsa

11.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Renault Laguna Coupe

08.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Kia Pro_cee'd
4. deo - oprema

02.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Mercedes C180 Kompressor i C220 CDI

26.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Hyundai iX55

19.05.2009

Ford Focus RS

18.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Škoda Superb

08.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Toyota Avensis vs Honda Accord vs Mazda 6

04.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Porsche Boxster S

17.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Alfa Romeo MiTo

14.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Hyundai i10 vs Kia Picanto

03.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Mercedes-Benz GLK

27.03.2009

Honda Accord
1. deo - uvod

25.03.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Lexus IS

20.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

VW Golf VI

16.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Jeep Wrangler vs Land Rover Defender

06.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Maserati Quattroporte S

02.03.2009

Automobilske navigacije

26.02.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Kia Procee'd
3. deo - servis i održavanje

13.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Porsche Cayman S

03.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Mercedes A160 CDI

22.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Ferrari California

09.01.2009

Shuanghuan sCEO 2,4 4WD

05.01.2009

Dacia Sandero 1,6 MPI

02.01.2009

Kolica za pijacu

31.12.2008

Audi Q5 2,0 TDI

30.12.2008

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Suzuki Splash 1,2 GS
3. deo - servis i održavanje

23.12.2008

Michelin Pilot Alpin 3

22.12.2008

Subaru Forester

18.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Maserati GranTurismo S

08.12.2008

Lexus RX400h

05.12.2008

VW Passat CC

04.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Seat Ibiza 1,6 16v

02.12.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
2. deo - vožnja

24.11.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Fiat 500, Hyundai i10 i Suzuki Splash

04.11.2008

Audi RS6, Audi Q7 V12 TDI

03.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Renault Twingo GT

27.10.2008

BMW X6 xDrive 35D

24.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Porsche 911 Carrera 4S

03.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Honda Accord 2,4 Executive

29.09.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
1. deo - uvod

16.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Isuzu D-Max Crew LS 3,0 td

26.08.2008

Peugeot 308 RCZ

21.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Suzuki Splash 1,2
1. deo - uvod

30.07.2008

BMW X5 3,0d i VW Touareg 3,0 V6 TDI

22.07.2008

Honda Legend 3,5 V6

14.07.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Nissan GT-R

07.07.2008

Citroen C5 2,7 V6 HDI Exclusive

04.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Opel Corsa OPC 1,6

09.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Mitsubishi Lancer Evolution

03.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Pneumatici

23.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

SsangYong Kyron 2,7 CDi

21.05.2008

VW Passat 2,0 TDI Highline

16.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
3. deo - zaključak

05.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Mazda 6 MZR 2,0

15.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Toyota Land Cruiser V8 D-4D Luxury

04.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Opel Astra Sedan 1,6

25.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Škoda Fabia 1,4 16v Elegance
2. deo - zaključak

18.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Mazda 2

05.03.2008

Audi A4 2,0 TDI

03.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Renault Laguna 2,0 dCi

27.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Opel Antara 2,0 CDTI

15.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Volkswagen Multivan 2,5 TDI

05.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Peugeot 308 1,6 HDi

29.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
2. deo - motor, menjač i donji prostor

23.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

BMW 530xd

17.01.2008

Audi A3 2,0 TDI Ambition

14.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Citroen C6 2,7 HDi i Citroen DS 21 "Ajkula"

24.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Porsche 911 GT3

18.12.2007

Nissan Tiida 1,8 Tekna

14.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Fiat 500 1,3 MultiJet 16v Sport

12.12.2007

Mercedes CLS 320 CDI

07.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Seat Altea Freetrack 2,0 TDi

05.12.2007

Opel Corsa 1,7 CDTI Cosmo
3. deo - zaključak

04.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Ferrari F430 Scuderia

23.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Toyota Auris 1,6

07.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

VW Caddy Combi 1,9 TDI

26.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi Cosmo
2. deo - donji postroj i pogon

19.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Honda Civic sedan 1,8 i-VTEC SE

10.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Škoda Fabia 1,4 MPI Confort
1. deo - uvod

04.10.2007

Gumpert Apollo

26.09.2007

Fiat Bravo 1,9 MJ 16v 150KS

21.09.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Dodge Nitro 2,8 CRD

12.09.2007

Ford Mondeo 2,0 TDCi Trend Plus

10.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Hyundai i30 1,4 Comfort

04.09.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi

29.08.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Alfa Romeo 159 V6 3,2 JTS Q4

22.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Toyota Corolla 1,6 VVT-i

07.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Honda CR-V 2,2 CTDi

20.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Hyundai Grandeur 2,2 CRDI

13.07.2007

Mercedes C280

11.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Mini Cooper S

03.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Toyota Hilux 3,0 D-4D i Mutsubishi L200 2,5 DI-D

08.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Isuzu D-Max Crew Cab LS 3,0

25.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Toyota Auris 1,4 D-4D

11.05.2007

Audi TT 3,2 Quattro

04.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Suzuki Swift 1,3 GS

28.04.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

SsangYong Rexton II Prestige Plus 2,7 XVT

24.04.2007

Jeep Wrangler i Jeep Willys

19.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Škoda Fabia II 1,4

16.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Peugeot 307 1,6

04.04.2007

Toyota Avensis 2,0 D-4D Luna

03.04.2007

VW Jetta 2,0 TDI Confortline

02.04.2007

Toyota Yaris 1,3
3. deo - zaključak

30.03.2007

Škoda Roomster 1,4 TDI

26.03.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Jeep Trailhawk Concept

13.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
2. deo - motor

16.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Ford Transit Van 330 SWB

13.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Jeep Compass 2,3 i Suzuki Grand Vitara 2,0

25.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Sol
2. deo - motor i ponašanje u vožnji

20.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 2,3 MPS

02.01.2007

Mali automobili

28.12.2006

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
1. deo - uvod

25.12.2006

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Porsche Cayenne S 4,5 V8

23.11.2006

Toyota Yaris 1,3 VVT-i

21.11.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRDI i Range Rover Sport TD

20.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Chevrolet Lacetti
3. deo - zaključak

24.10.2006

Range Rover Sport TD V6 HSE

19.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Peugeot 207 1,6

17.10.2006

Ford Focus ST

12.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
3. deo - servis

09.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Renault Megane 2,0 dCi

26.09.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
2. deo - enterijer

25.09.2006

Hyundai Santa Fe

22.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Dodge Caliber 2,0 CRD SXT

14.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Ford Focus Wagon 1,6
3. deo - zaključak

07.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Dacia Logan 1,5 dCi

31.07.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Ford Fiesta ST 2,0

04.07.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
1. deo - uvod

29.06.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Honda Civic 2,2 i-CDTi

27.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Seat Ibiza 1,4

20.06.2006

VW Jetta 1,9 TDI i Renault Megane Sedan 1,5 dCi

19.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
2. deo - enterijer

13.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Opel Zafira 1,9 CDTI OPC Line

06.06.2006

Ford Focus 1,6 Wagon
2. deo - enterijer

05.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Hyundai Accent 1,5 CRDi

30.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Renault Megane 2,0 RS Luxe i Ford Focus ST 2,5T

09.05.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited
2. deo - pogon i održavanje

08.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Toyota RAV4 2,2 D-4D Executive

02.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

VW GOLF V 1,9 TDI 4Motion

18.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D

07.04.2006

Toyota Yaris 1,3 Sol

06.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Peugeot 407 Coupe 2,7 V6 HDi Sport Pack

31.03.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Renault Megane 1,5 dCi
5. deo - zaključak

17.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Renault Megane 2,0 dCi

14.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

VW Polo 1,9 TDI Carat

07.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Suzuki Swift 1,3

28.02.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

Fiat Grande Punto 1,4 8V Dynamic

21.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

Toyota Hilux 2,5 D-4D i Isuzu D-Max 3,0 TD

09.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Peugeot 1007 1,4

07.02.2006

Renault Megane 1,5 dCi
4. deo - vozne osobine

02.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Citroen C3 1,6 HDi i Renault Clio 1,5 dCi

26.01.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Mercedes Benz B 200 Turbo

24.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Škoda Octavia Combi 4x4 1,9 TDi

16.01.2006

Renault Megane 1,5 dCi
3. deo - enterijer

04.01.2006

Nissan Xterra

03.01.2006

Peugeot 307 CC 2,0 HDi Pack Sport

29.12.2005

Citroen C-SportLounge

27.12.2005

Peugeot 107 1,4 HDi Trendy

16.12.2005

Toyota Aygo 1,0

09.12.2005

Nissan Micra 1,2

05.12.2005

VW Passat 1,9 TDi Confort

02.12.2005

Citroen C1 1,4 HDi Pack

29.11.2005

Seat Leon 2,0 TDI

24.11.2005

BMW M6

21.11.2005

Ford Focus SW 1,6 TDCi Ghia

11.11.2005

VW Fox 1,2 Confort

10.11.2005

Renault Megane 1,5 dCi
2. deo - karoserija

04.11.2005

Citroen C5 Break 2,0 HDi i Renault Laguna Estate 2,2 dCi

28.10.2005

BMW 750 Li

27.10.2005

Peugeot 407 SW 2,0 HDi

20.10.2005

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited

18.10.2005

Dacia Logan 1,4 MPI

10.10.2005

Hyundai Tucson 2,0 CRDi

07.10.2005

Citroen C4 1,4 16V Coupe VTR

04.10.2005

Chevrolet Spark 0,8

29.09.2005

Toyota Corolla 1,4 D-4D

26.09.2005

Honda Jazz 1,4

26.09.2005

Nissan Pathfinder 2,5 dCi

23.09.2005

Ford Fiesta 2,0 ST

20.09.2005

Honda Civic 1,6 16V

06.09.2005

Tigar Prima

31.08.2005

Daihatsu Sirion 1,3 X

30.08.2005

Seat Altea 1,6 Stylance

26.08.2005

Renault Megane 1,5 dCi

26.08.2005

Audi A4 2,0 TDI

25.08.2005

Renault Scenic 1,6 16V GPL

24.08.2005

Peugeot 107 1,0 Trendy

23.08.2005

Kia Cerato 1,5 CRDI

09.08.2005

Renault Trafic Generation 2,5 dCi Privilege

01.08.2005

VW Golf Plus 1,9 TDI Comfort

26.07.2005

Jeep Grand Cherokee 5,7 HEMI

19.07.2005

Ford Fiesta 1,6 TDCi Ghia

05.07.2005

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Rhythm'n'Blues

30.06.2005

Nissan X-Trail

27.06.2005

Honda Jazz 1,4 i Mitsubishi Colt 1,3

23.06.2005

Renault Laguna 2,0 GT

23.06.2005

Peugeot 1007 Vitamine

20.06.2005

Citroen C3 Pluriel 1,4 HDi

10.06.2005

Peugeot 607 2,7 V6 HDi Signature

06.06.2005

Isuzu D-MAX 3,0 TD Crew Cab

27.05.2005

BMW 320i i 320d

25.05.2005

VW Golf V GTI

20.05.2005

Seat Toledo 1,9 TDI Reference

13.05.2005

Citroen C3 1,4 16V Sensodrive Stop/Start

06.05.2005

3000 km sa Renault Espace 2,2 dCi Aluminium

26.04.2005

Škoda Octavia Combi 1,9 TDi

22.04.2005

Honda Jazz 1,4

21.04.2005

Audi A6 3,0 TDI Quattro

29.03.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

25.03.2005

Ford Mondeo 2,2 TDCi Clipper Titanium

22.03.2005

Peugeot 307 1,6 HDi i Renault Megane 1,5 dCi

18.03.2005

BMW X3 3,0d

15.03.2005

Citroen C4 1,6 HDi 92 KS Pack

11.03.2005

VW Caddy Life 1,9 TDi

02.03.2005

Peugeot 307 SW 2,0 HDi i Ford Focus C-Max 2,0 TDCi

28.02.2005

Seat Altea 2,0 TDi

23.02.2005

Toyota Prius 1,5

17.02.2005

Honda Jazz 1,4

14.02.2005

Mitsubishi Colt 1,3

11.02.2005

Peugeot 407 2,2

07.02.2005

Seat Ibiza Cupra 1,9 TDi / 160 KS

02.02.2005

VW Golf 1,9 TDi / 90 KS Confort

31.01.2005

Nissan Micra 1,2

25.01.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

24.01.2005

Citroen C5 1,6 16V i 1,6 HDi

20.01.2005

Dacia Logan 1,6 MPI

15.01.2005

Renault Modus 1,4 16V Luxe Privilege

10.01.2005

Ford Focus 1,6 Ti-VCT Titanium

05.01.2005

Mercedes G55 AMG

31.12.2004

Toyota Land Cruiser 3,0 D-4D

29.12.2004

Škoda Octavia 2,0 TDi Ambiente

22.12.2004

Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail i Toyota RAV4

22.12.2004

Honda Jazz 1,4

22.12.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDI 16V 110 KS

23.11.2004

Honda Jazz 1,4

22.10.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V 110 KS

21.09.2004

Chrysler 300C

15.11.2004

Opel Corsa 1,3 CDTi

30.11.2004

BMW 645 Ci

16.10.2004

Peugeot 407 SW 1,6 HDi

21.10.2004

Fiat Idea 1,4

24.10.2004

Toyota Corolla 2,0 D-4D

28.10.2004

Peugeot 307 CC 2,0 16V

31.10.2004

Porsche Carrera 911 S

3.11.2004

Mitsubishi Outlander 2,0

8.11.2004

Aston Martin DB9

11.11.2004

Fiat Panda 1,2

12.09.2004

Citroen C3 X-TR 1,4 HDi 92 KS

15.09.2004

VW Polo 1,9 SDi

22.09.2004

Hyundai Tucson

25.09.2004

Peugeot 206 1,4 HDI

1.10.2004

RENAULT Megane 2,0 RS

10.08.2004

MERCEDES-BENZ C180 Kompressor

14.08.2004

HONDA FR-V

19.08.2004

FORD Fusion+

24.08.2004

ŠKODA Octavia 1,9 TDI

29.08.2004

BMW 760 Li

2.09.2004

CITROEN Xsara Picasso 1,6 HDi 16V Exclusive

8.07.2004

HONDA Civic Sedan 1,6 ES AT

12.07.2004

RENAULT Grand Scenic 1,5 dCi/100 KS Luxe Privilege

17.07.2004

SEAT Cordoba 1,9 TDi Sport

22.07.2004

TOYOTA Corolla Verso 2,0 D-4D

27.07.2004

MERCEDES-BENZ SLK 200 Kompressor

3.06.2004

LOTUS Elise 111R

10.06.2004

TOYOTA Corolla Wagon 1,6

18.06.2004

AUDI A3 2,0 TDi

13.05.2004

CITROEN C2 1,1

27.05.2004

FORD Focus C-Max 1,8 Trend

4.04.2004

TOYOTA Avensis D-CAT

9.04.2004

RENAULT Kangoo 4x4 1,9 dCi Privilege

14.04.2004

MAZDA 3 Sport

19.04.2004

FIAT Idea 1,3 JTD

24.04.2004

SEAT Leon 1,9 TDI

3.05.2004

BMW X3 3,0i

3.03.2004

RENAULT Clio Sport

8.03.2004

MERCEDES E320 4MATIC Avantgarde

13.03.2004

HONDA CR-V

17.03.2004

TOYOTA RAV4 2,0 D-4D Executive

22.03.2004

ŠKODA Fabia RS 1,9 TDi 130

27.03.2004

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

31.03.2004

LAMBORGHINI Gallardo

2.02.2004

VOLVO S60 2,4 D Summum

9.02.2004

SAAB 9-5 Wagon

16.02.2004

RENAULT Laguna 1,6 16V GPL Expression

23.02.2004

OPEL Vectra Caravan 3,0 CDTI

5.01.2004

HONDA Accord 2,4 Executive

11.01.2004

MITSUBISHI Lancer

19.01.2004

VW Beetle Cabrio

26.01.2004

MAZDA 3 1,6i

2.12.2003

VW Touran 1,9 TDi Comfort

9.12.2003

RENAULT Megane Coupe Cabrio 2,0

16.12.2003

SUZUKI Ignis 1,5

23.12.2003

PEUGEOT Partner 1,9 D

30.12.2003

CHEVROLET Corvette V8 5,7

1.11.2003

RENAULT Megane Grand Tour i Megane Sedan

5.11.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

12.11.2003

CHRYSLER Sebring 2,7 LE

19.11.2003

FORD Tourneo Connect 1,8 TDCi

26.11.2003

FIAT Panda

4.10.2003

LEXUS RX 300

7.10.2003

SMART Roadster Coupe

11.10.2003

MERCEDES SL 55 AMG

14.10.2003

RENAULT Trafic 2,5 dCi 16V Passenger

18.10.2003

FORD Fusion 1,4 TDCi

21.10.2003

MINI One D

27.10.2003

FORD Focus C-Max

28.08.2003

CITROEN Pluriel 1,4i

2.09.2003

OPEL Meriva 1,6

6.09.2003

DAIHATSU Copen

12.09.2003

FIAT Stilo 1,8

16.09.2003

NISSAN 350 Z

19.09.2003

CHRYSLER Crossfire

27.07.2003

RENAULT Scenic II

31.07.2003

OPEL Signum 3,2 V6

4.08.2003

MERCEDES Vito i Viano

8.08.2003

DAEWOO Nubira II

12.08.2003

FIAT Doblo Cargo 1,9 DS High Roof

17.08.2003

PEUGEOT 807 3,0 V6 SV Pullman

22.08.2003

BMW Z4 3,0i SMG

27.06.2003

ALFA ROMEO 156 2,4 JTD

4.07.2003

HYUNDAI Getz 1,4

13.07.2003

ŠKODA Octavia Combi 1,8T RS Pack Sport

20.07.2003

FORD Streetka

26.05.2003

RENAULT Megane Coupe 1,5 dCi

1.06.2003

SEAT Alhambra 1,9 TDI

7.06.2003

TOYOTA Corolla Verso 1,6

11.06.2003

PEUGEOT 307 Break 1,6 16V XT

16.06.2003

AUDI A3

20.06.2003

OPEL Meriva

25.04.2003

LANCIA Thesis 2,4

30.04.2003

HYUNDAI Terracan 2,9 CRDI

6.05.2003

SEAT Cordoba 1,9 SDI Stella

13.05.2003

PEUGEOT Partner Ushuaia Grand Raid 1,6 16V

18.05.2003

TOYOTA Avensis Wagon 1,8 VVT-i

25.03.2003

FORD Fiesta Coupe 1,6 Trend

2.04.2003

SSANGYONG Rexton

14.04.2003

MITSUBISHI Pajero 3,2 DI-D

1.03.2003

CITROEN C8 2,2 16V HDi

11.03.2003

FORD Focus ST 170

5.02.2003

RENAULT Espace 1,9 dCi Authentique

14.02.2003

FORD Mondeo ST220

11.01.2003

TOYOTA Land Cruiser 3,0 D4-D

17.01.2003

SAAB 9-3 2,0t

21.01.2003

CITROEN Berlingo

26.01.2003

ALFA ROMEO 147 GTA

10.12.2002

RENAULT Kangoo 1,5 dCi 80 KS

21.12.2002

SUBARU Forester 2,0X AWD

26.12.2002

ŠKODA Superb 1,9 TDi Classic

4.01.2003

NISSAN 350 Z

12.11.2002

RENAULT Megane II

20.11.2002

HONDA Accord

3.12.2002

MAZDA 6 Sport

11.10.2002

FORD Fiesta 1,4 TDCi

18.10.2002

FERRARI Enzo Ferrari

25.10.2002

DAEWOO Kalos

31.10.2002

AUDI RS6 Avant

4.11.2002

MERCEDES SL 500

26.09.2002

PEUGEOT 307 SW 2,0 HDi

6.10.2002

KIA Sorento

29.08.2002

OPEL Vectra GTS

29.08.2002

VW Polo 1,2 6V

3.09.2002

loeb-np
30.6.2016 06:26
24
8

tekst ko i uvijek :-) ko najlepsa prica pred spavanje a auto predobar, samo me malo od te superb-e strah ali za mene Talisman najbolji u toj srednje teskoj kategoriji :-) i definitivno best buy s obzirom sta sve nudi!

Enzo
30.6.2016 09:41
12
9

Prijatno iznenadjenje koje pokazuje da dolazi doba revolucije. Svi napredni sistemi za bezbednost, visestruka licnost i karakter vozila koji se da podesiti, do nedavno su bili egzotika. A sada, 30.000 za auto od 4.8m.

Fabricke zavesice za prozore - neprocenjivo :)

Nego... Kada cemo videti test nekoga sa 2.2 dizelom, 180KS... Jeste, bas nje.

Aleksandar
30.6.2016 09:48
13
5

Perice, svaka cast za tekst. Auto je odlican.

s mile
30.6.2016 10:02
14
3

Odličan test, i text, auto fantastičan, lep, francuz, karavan, po mojoj meri.

p.s slika 13, čemu služe lanci.....

don
30.6.2016 10:26
10
27

Ajmo malo ovako, nisu stroze norme natjerale reno da se zadrzi na 1.6 bloku, neg je vjerovatno veliki trosak razvoja, procjena kojoj ciljanoj publici je namjenjen njihov auto i ocjena onda u skladu sa tim da se ne mogu nositi sa nijemcima,ne ulazi u rang iznad, tj da se opremi auto (bar ne u ovoj fazi, a u budnucnosti - ko zna) sa snaznijim motorom. Pitanje je da li reno uopce ima takav motor.
Cisto da pokazemo tehnoloski skok kojeg je prejanica klase, djulija, uvela sa 2.2 litrenim dizelskim agregatom ispusta znatno manje CO2 u okolinu neg reno sa svojim 1.6, i to bez ad blue tj pisaline(koliko je meni poznato), 109g sa 180ks iz 2.2l, a negdje sam nabasao na podatak i da ima ispod 100.
Dakle, reno je stao tamo gdje veliki decki tek pocinju, a uz poprilicno tesku karoseriju ostaje da vrijedi ona izjava, da je i diplomirani inzinjer - mali je!
Ono sto je pohvalno u svakom slucaju je cijena, koja je izuzetno pristupacna tj niska, a kako je stao sa motorizacijom tako se zaustavio i sa cijenom, bas tamo dje ostali pocinju.
Kako su poradili na opcem dojmu, kad se sjedne u vozilo, talisman ostavlja vise nego solidan utisak (na prvu loptu) za vozilo od 20k eura. Naravno, verzija karavana u kojoj sam ja sjedio kostala je preko 30k a u ocaj je bacala jeftina plastika oko uzasno dizajniranog tableta,a koja je osim toga bila i mamac za prasinu uz sve navedeno. Minus je i neukusno dizajniran volan i izgled komandne ploce koji podjseca na video igrice iz 80tih. Jedini plus u unutrasnjosti jest oblik sjedala.

11 L dizela u gradu sa svom asistencijom? hehe, pametnom dosta.

don
30.6.2016 10:31
7
19

nego, jesil ti ovo isprljao prednja vrata il je to izgrebana plastika (vec!)?
Usput, zaboravih na detalj fejkanih tj laznih ispuha, adje bar djeluje ukusno dizajnirano.

Milan 2
30.6.2016 12:11
11
8

Cini mi se da će u unutrašnjosti brzo da zastati, nekako mi je jako prosta instrument tabla, pogotovo taj deo gde izgleda kao da su nalepili laptop, sve izgleda ravno. Bez neki detalja u dizajnu da razbiju klasiku. Čudi me da nemaju veći motor od 1.6, eto recimo ja vozim Insigniu 2.0 cdti/131ks 2012 godište i ispušta 127gCO2. Motori su sad doradjeni i noviji modeli npr novi 2.0cdti/140ks ispušta samo 98gCO2, a snažnija verzija od 170ks, ispušta 114gCO2, dakle manje nego li ovaj Talisman sa daleko slabijim motorom. Inače, video sam uživo Talisman i ugleda zaista atraktivno, ali samo malo da je mastovitiji interijer i naravno nedostaju 2.0 motori kao kod konkurencije.

zvezdan
30.6.2016 13:56
20
1

Ne znam zasto to niko ne komentarise, ali prava mera za ovaj divan porodicni auto je benzinac od 200 ks. Nije CO2 najproblematicniji deo izduvnih gasova. Pritom, Nm iz benzinskih motora su se bas priblizili onima iz dizel motora. Zvuk koji motor proizvodi, opravdava 2- 3 litra vise benzina na 100 km, takodje. Imam u kuci dva auta, i dizel i benzin, i ponovo me je opcinila prva ljubav (na benzin). Pozz

rsv
30.6.2016 15:07
14
10

(don) Nebi bas rekao da je djulija perjanica klase pored jednog pasata,mazde 6. To ce garanrovano potvrditi i prodajne cifre.

Marko
30.6.2016 21:00
7
3

Lepo ga svi nahvalise, a Superba na ulici vise nego Dacia

Peki
30.6.2016 21:15
13
0

@Don, volim tvoje blago satiricne komentare, opsirne i samo tebi svojstvene :-)
Ne, nisam ga izgrebao, nego smo bila na Atlantiku, 200 km od Pariza, pa su ga galebovi, inace velicine jaceg pevca, za par sati israli, da sam ga jedva oprao za slikanje. Uzas, cime li se samo hrane!?
Cemu lanci, rece neko? Nisu lanci, vec lanac, dobar, sa jos boljim katancem, specijalan za motocikle. Kao sto jednom rekoh, vezujem test automobile kao konje, odnosno upravljac sa necim u kolima, obicno sipkom ispod sedista. Ovde je nije bilo (elektricno podesavanje), pa je sluzio samo za "strah". No i to je bolje nego nista, kada se okomata oko volana otezava njegovo manipulisanje, a ako ga bas i ukradu, neka se malo namuce...
Pozdrav svima

oDSkora
30.6.2016 22:41
7
2

perjanica klase auto koji se jos posteno ne prodaje niti vozi bilo gde...
prvo mora da krene prodaja,prodje godinu dana,sacekaju se rezultati prodaje,utisci kupaca,rezultati renomiranih agencija pa onda ako bude najbolja moze da bude perjanica...
licno mi se svidja djulija.vrlo lepa,sportski izgled,sve na svom mestu.moze da ti se svidja.budes njen fan,smatras da je najbolja,ali onda ne mozes da kazes i predstavljas se kao neko ko objektivno gleda na automobile...
nov model mora da se dokaze,ne moj ti ko ovaj nas,makete samo...cekaj da se pokaze u realnim uslovima...
drugi modeli imaju dugacak staz i slabosti i vrline koje su dokazane kroz realnu visegodisnju upotrebu.
pozz...

ucha
01.7.2016 00:53
15
2

@don Da li si punoletan? Ako nisi , idi i juri zenske, ne gubi vreme pored kompa. Ako imas preko 3 banke, onda imas veliki problem.

don
01.7.2016 04:20
9
9

A gle, passat,mazda 6 i tako ti autici su malo sta donijeli novog u klasu, malo kakav najbolji rezultat klase kojeg postiže ili konkurent ili prethodni model unaprijedili podigavši ljestvicu za skalu više, bacivši time rukavicu izazova u lice konkurenciji. Dočim, djulija to radi na mnogim poljima i time je perjanica klase. Prodajni rezultati su irelevantni jer ne čine auto najboljim u klasi, neg najprodavanijim pa tako ne možeš poredit golfa 5 sa nakacenim gepekom = passat koji ni u čemu nije pomjerio granicu klase, sa bmw il c klasom, koji s generacije u generaciju uvedu Nest novo, a djulija je pomela pod i sa njima. Sad će neko rec da to nije ista klasa budući da u gornji dom parlamenta vw grupacija ima Audi, a za donji dom passat, no švapski mediji su dobili domaći zadatak da ubace passat u veći rang pa objavljuju testove dje je isti bolji i od bmw 5. Naručeni testovi, kao i titule, al se prodaje, no kako i zašto jednom drugom prilikom.
Glede talismana, smatram da će poznjeti dobre prodajne rezultate, ak ne bude kakve svjetske krize, 200e mjesečne rate mnogima je mamac, polovnjak će biti svim dostupan i već za 3 god možeš ga kupit za 9 keka, recimo. To što mu nedostaje jedan dizel od 180ks recimo, je najmanji problem. Igrali su na kartu manjeg poreznog opterećenja (1.6 zapremina),iako motor nije odveć unaprijeđen pa da ima manje co2(opet manji porez,laksi izvoz prema trenutačnim zakonima). Lično bih ga po toj cijeni uzeo, mada teško podnosim to što je žešći gabor unutra.

moron
01.7.2016 10:11
9
1

Mrzim Pekija ...
Kraći komentar o vozilu nije moguće :)
Peki, a kada će test megana karavana, on mi je nekako bliži ... "novcima".

Rikošet
01.7.2016 10:17
14
1

Ovako prema evropskoj statistici u prvom kvartalu, a to je valjda period od 90 dana... lider u ovoj klasi VW Passat je prodat u 53.266 jedinica (+4% u odnosu na 2015.), druga je Škoda Superb sa 21.812 jedinica, a treći Mondeo sa 21.407... Talisman je zvanično u prodaji od septembra 2015. a punim plućima je "prodisao" tek u decembru... Za 90 dana 2016. Renault je prodao 4.898 Talismana... Ne mora ova statistika da bude tačna, ali ako jeste onda je skromna za jedan potpuno novi model, sa ekološkim i "razumnim" motorima...
Juče sam prvi put imao priliku da vidim Talisman na ulici. Jako lijepa linija, ali kad vidiš onoliki automobil i znaš da u njemu ne možeš dobiti ništa osim 1.6 turba bude ti nekako žao... Isti utisak stičem kad vidim i Kiju Optimu... Čitam ja ovaj tekst i kaže Perica dovoljno je to, a između redova ipak piše nešto drugo...
Od početka priče o Talismanu smatram da bez 2.0 dCi motora ovaj automobil nema šansu da se ozbiljnije nametne u klasi, bez obzira što su u njoj najveći kupci firme, koje u svemu daju prednost računici... a tu su 1.5 i 1.6 dCi u vrhu... Najbolji dokaz da mali dizelaši nisu dovoljni za ozbiljniji uspijeh su Hyundai i40 i Kia Optima, koji od dizelaša imaju samo 1.7 CRDi. Hyundai je za 90 dana prodao 5.347, i40-ki, a Kija samo 1.786 Optima...

Bojan
01.7.2016 11:57
12
8

Rikoset jedino nama srbima koji "ne mogu bez mnogo jakih motora" nije dovoljno 1.6 dizel 160ks... i 1.6 benzin 200ks... nemam reci koliko je srpski memtalitet zapravo los. u EU apsolutno niko nece nista reci na tu temu. Njima super, nama malo, premalo. :-D
jbt KASKAJ sa 1.5 motorom i 110 konja se SUPER ponasa i ima onu dizel silu pri ubrzanju a talismanu je po vama malo 1.6 i 50 konja i skoro 100NM vise... no koment za sada... sustina moje poruke je "eee srbi...nezadovoljni i zatucani narode" :-D

Rikošet
01.7.2016 14:16
7
3

Bojan

Cijenim tvoj stav, ali se ne mogu se složiti s njim... Mislim čak da si promašio mjesto za njegovo iznošenje...

Kao prvo ova mantalitet tema je neiscrpna i društvena, sociološka i kakva već... Jednostavno ne vidim kakve veze Srbi i izrugivanje nečijeg mentaliteta imaju sa Talismanom...

Nemoj biti lijen uzmi malo zagrebi po internetu nađi koju činjenicu i ponudi kao protivrgument, i sledeći put se fokusiraj na automobilizam, a ne na mentalizam i nacionalizam...

Jednostavno ne znam šta da ti odgovorim na ovo osim da Srbi koje ja znam "nisu nezadovoljan i zatucan narod"... Pojedinici nažalost jesu.

Munze Ljux
01.7.2016 16:01
9
0

Trenutno se vodi sudski postupak po tuzbi bivseg menadzera Reno-Nisan/Srbija, koga je novo rukovodstvo otpustilo. On sada iznosi prljav ves, a tuzbu sam imao prilike da procitam u celosti. 2013 godine je na centralnom skladistu Reno-Nisan grupe u Zagrebu doslo do snaznog nevremena sa krupnim gradom u kome je osteceno oko 1300 automobila, oko 900 Renoa, a ostalo su bila Nisan vozila. Protivno zakonu, uvoznik je limarijski i farbarski popravio automobile i prodavao ih kao nove i neostecene. Vozila su prodavana u Hrvatskoj i juznije po Evropi. Kod nas je prodato nekoliko stotina takvih automobila, a samo 6 ili 7 kupaca je otkrilo prevaru. Da nebi dizali galamu uvoznik im je bez pogovora zamenjivao vozila, cak bi dobijali i bogatiju opremu. Ovo naravno nemojte da objavite kao komentar, da vas neko nebi tuzio. Informacija je vise drugarska, jer ako se vec bavite auto problemqatikom, treba da znate i mracnu stranu naseg auto trzista. Ako ste znali za ovo, onda pak nis. Pozz.

Bojan
01.7.2016 16:04
8
1

Rikoset druze, posle pola sveta putovanja tvrdim da smo mi srbi (ja sam licno "slovacki srbin") najgori narod. po svemu skoro. Cak ni ono ljudstvo nam nije jaca strana. Kad putujes to skontas npr po, evo banalan primer, pandurima. Najgori moguci scenariji su u Srbiji i to svojim drzavljanima. Ni ne moras nista da komentarises jer ni nisi seo u 1.6 dizel 160 konja, nisam ni ja. ali sudeci po 1.5 dizelu od 110 ks u laguni siguran sam, da je ovaj mnogo jaci. Evo ako je peki koji je vozio SLABIJEG talismana zadovoljan motorom ko si ti da kazes da je JACA verzija SLABA..? Ko si? (ne moras odgovoriti znam ko si. neko si ko nije vozio taj motor i neko ko je nekompetentan za ovu temu. Bices kompetentan kad budes provozao taj jaci motor. Spotisto rasni. ;-)

serpico
01.7.2016 19:14
12
2

Vecinom sam u svom vijeku vozackom bio u njemackim brendovima,ali reci nesto protiv ovakvog automobila moze samo budala i totalni ignorant autoindustrije!

pecagt
01.7.2016 19:43
18
2

1. Trenutno se ovog trenutka popravlja brdo novih vozila od poslednjeg grada od pre nedelju dana,i to bar od 5-6 brendova za koje pouzdano znam,uostalom i gore pomenuti,znam i da nece biti prodati precutno kao novi,bar reno i dacija nece(mozda i pouceni ovim o cemu pise Munze Ljux za sta nisam znao ali me apsolutno ne cudi dobro poznajuci preilike u Renault-Nissan Srbija,polu kriminalci kao i vecina od 99% uvoznika),vec ce biti neki sramotan i jadan i bedan popust od daj Boze 500-1000e(dok bi u nekoj normalnoj zemlji verovatno popust bio 30-40%),takodje sve se masira i vakumira i menjaju se stakla,eventualno sto ne moze ce se mozda farbati ili ostati ublazeno...

2. Talisman je izuzetan auto,kvalitetno sklopljen,atraktivan,dominantna pojava,odlicno opremljen po vise nego fer ceni,ko je izneo podatke o prodaji malo je zbrzao jer nije prodaja krenula punim gasom maltene jos uvek u jugo istocnoj evropi,a i na zapadu je znatno kasnila.

3.Donovo misljenje sve sto nije Alfa je djubre,Alfa nema ni jednu manu,itd... necu ni da komentarisem(zaljubljen sam i ja u Alfe),ali to je smesno,pregoreo sam cekajuci kao i vecina alfista...zelim im sve najbolje,kupicu polovnu 99 posto kad dodje vreme,ali ne preterujmo...

4.Vozio sam 1.6 dci(jos ga nemam),i 130 i 160 konja i u meganima(i trojci i cetvorci) i u senicima pa i u talismanu,vozio sam i posedovao i vecinu motorizacije i modela Renoa iz protekle decenije,decenije ipo...imao lagune dvojke 1.9dci,i trojke 1.5 110 ks i 2.0dci 150ks...i megane 1.5dci vise komada i generacija,ko zna materiju zna i da je 1.5 dci kraj svih krajeva, i da nema konkurenciju u klasi,i zato i jesto zavrsio u Mercu, sa druge strane sirovi 2.0dci sa lancem,prosecnim performansa i upitnom kulturom rada i ekonomicnoscu nece nedostajati nikom ko ga je posedovao,ne da je laguna 1.5 pojam,nego i one oklevetane dvojke 1.9 dci koje su konstrukcijski 10 puta bolje resene od 2.0dci...1.6 dci ko je vozio sa 130 konja znace da ide identicno kao 2.0dci 150 konja ako ne i bolje,a onaj 2.0dci 130ks je tek bio mrtav konj,1.6dci bi turbo 160ks je presisao i 2.0dci izvedbe od 170-180 konja,ma to nisu stvari za poredjenje...probajte pa pricajte....1.6 turbo benz 200ks sam vozio u kliu 4 i no comment,u talismanu jos nisam,ali ne postavljam sumnje sta moze.
pozdrav svima!

Bojan
01.7.2016 21:03
7
1

Pecatgt# takvo misljenje i komentar se ceni. Neko ko je poznavalac i vlasnik ovakve konfiguracije. Takodje smatram za renoove motore 1.9 dci u lagunama dvojkama za mazge, a 1.5 smatram odlicnim motorom. Jako je malo primera koji imaju negativna iskustva. Ima ih naravno, oa ni jedan motor na svetu nije kesa vakuma pa da se ne kvari. pokvarese i rols rojsovi motori u avionima pa?

Bozo
01.7.2016 22:47
12
1

Talisman nijesam ni vidjeo osim na slikama, ali smatram ga veoma skladnim. Vjerujem u Pekijevu subjektivnost i objektivnost, u ostalom covjek je proveo odredjeno vrijeme s njim i pokusao da prenese impresije nama koji nijesmo. Ali, jedno moramo da prihvatimo, reno se nije pojavio ni od kuda. Ima veoma bogatu istoriju koju njeguje. Osvrnuo bih se na ovu polemiku o radnoj zapremini i zasto smatram da je ipak zapremina nezamenljiva. Prije nekoliko godina imao sam na raspolaganju dva, na papiru, po performansama, slicna auta. Reno megan 1.5 dci (106 ks, 260 nm), ciji motor smatram vrhunskim predstavnikom ne samo svoje klase i ford mondeo 2.0 tdci (115 ks, 280 nm), slicnog godista i kilometraze. U gradskim uslovima i putevima koji nijesu imali velike razlike u nadmorskim visinama reno mi se cinio cak zustrijim, mozda zbog nesto manje mase, a mozda zbog sestobrzinskog mjenjaca. Medjutim, sa malo vecim "utovarom", recumo tri putnika i nesto prtljaga, malo duzim relacijama, i po brdovitijim putevima, kakvih po Balkanu ne nedostaje, meni se cinjelo da se bolje snalazio ford i da je rjedje ostajao bez daha. Tehnicki podaci su, ja tako mislim, mrtvo slovo na papiru u odnosu na realnu situaciju i pravo mjerilo je kriva i nacin razvijanja obrtnog momenta, a u tome je, rekao bih, zapremina motora nezamjenjiva. Pozdrav svim autofanaticima.

don
01.7.2016 23:52
2
8

Peca,evo ak mi prilike doozvole,cim provozam alfu, napisem test. Zasada, osim sjedala i tableta nemam sta zamjerit (limuzina kao i svaka druga, ima svoja ogranicenja, a nisam pobornik te forme neg karavana). Naravno, gundjat cu i sprocu zadnjeg pogona, a i u nekoliko zadnjih testova Peki je dao svoje misljene sa kojim se slazem.
Uostalom, ne kaze da su ostali djubrad, neg kazem da su slabijilosiji,ne kazem da treba unificirati auta,kazem da treba unificirati standarde testiranja. Usput, alfa daje i produzenu garanciju na auto, cini mi se 4 godine, koliko je na talismana?

Bojan
02.7.2016 10:35
8
2

Pa sta ako daje 4 godine? I KIA daje 7 godina oa nije bolja od bmw koji daje dve ili 4 nisam siguran. A uopstalom ta garancija vise ne znam ni cemu sluzi... Odes u servis ovlasceni, auto ti pod garancijom, a moras sve sam placati cak i nesto sto bi stvarno trebalo biti pod garancijom, jer jelte, nije prouzrokovano fabrickom greskom nego nacinom exploatacije i to su zadnje reci i to je to...
pa isto i sa smartphonima, garancija 2 godine na uredjaj a sta god se pokvari "garancija na to ne vazi". .....

Milan
02.7.2016 11:47
0
5

...

mivec
05.7.2016 17:41
10
1

Ako cemo realno, preko 80% prodaje i u ovoj klasi cini motorizacija ispod 150-160 ks (ne racunajuci "premijum" sedment), tako da se moze pokazati opravdano da ne ponude jace motore, pogotovo u startu.
Meni ovo deluje kao jako pristojna kupovina, auto stvarno dobro izgleda. A sad zasto se ljudi toliko loze na VW to je meni nejasno. Video sam i taj Superb, nista posebno, ali eto, pojedinci ga gledaju kao malo bozanstvo, kao da je A8 u najmanju ruku. Fenomen.
Meni licno jedna Mazda 6 u ovoj klasi je i dalje No1.

@rsv, kakve veze imaju prodajni rezultati sa time sta je perjanica. To je kao da kazes da je perjanica BMW-a Serija 3 a ne Serija 7.

@Bojan, moram da se ukljucim, i ja sam malo putovao pa sam sretao i gore od nas. Mislim da treba gledati siru sliku u necemu smo bolji u necemu gori. Ne bih da uvredim nekoga ali ako cemo o tome meni ni sami Srbi nisu svi isti zavisno od regiona gde zive.

Rikošet
07.7.2016 14:33
6
0

Koga zanima može jednostavno i na brzinu da sprovede malo istraživanje o aktuelnim trendovima u ovoj klasi i da dođe do zaključka zašto 2.0-litarski dizelaš nedostaje Talismanu...
Naime, kada na mobile.de potražite VW Passat (najprodavaniji model u segmentu...) proizveden od 2010 do 2016. godine i recimo kao odrednicu stavite dizel motor u rasponu od 1.8 do 2.0-litara, snage od 131 do 199 "konja" tražilica izbaci da imate oko 14.000 vozila u zadatim specifikacijama, odnosno sa 2.0 TDI motorom... Kada za isti automobil promjenite parametre i tražite dizel motor do 1.6-litara zapremine i uz to dodate odrednicu da isti može biti snage od 75 do 129 "konja" dobijete ponudu od 1.900 vozila... Razlika je više nego očigledna. Ne mora to biti vijerno ogledalo stvarnosti, ali na činjenični način sugeriše da je 2.0 TDI višestruko poželjniji od 1.6 TDI-ja...

Bojan

Iskreno drago mi je što putuješ po svijetu, to je baš super... Izvini ako sam te bilo kako uvrijedio, jednostavno ne generalizujem ljude, nacije, vjere... Trudim se svaki svoj stav obrazložiti činjenicama... Vrele gume pratim isključivo zbog komentara poput Munze Ljux-ovog, Bozinog i ostalih, jer mi proširuju vidike...

Bojan
07.7.2016 15:34
3
1

Gore od nasih mozda ima u Aziji negde tipa Iran Irak gde se jedu medjusobno, to jos nismo poceli.

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: