Test

Renault Scenic 1.3 Tce/160 Bose Energy

Jedna benzinska zvezda u srcu

Renault je premijerno ugradio posve novi benzinski 1.3 TCe u Scenic, razvijen u saradnji sa Mercedesom. Koliko vredi u najsnažnijoj veriziji od 160 KS, proverili smo u test vožnji dugoj 2.000 km, sve do regiona Dordogne, postojbini čuvenog Cyrano de Bergerac

Da li se ljubav evropljana prema dizelima ugasila? Ugasila možda i nije, ali se sigurno ohladila, što potvrđuju podaci o prodaji (- 25 % u Francuskoj u poslednjih 4 godine). Jedno je sigurno, u velikim gradovima dani su im odbrojani, što je pre svega rezultat kontraverznih političkih odluka. Ne, nećemo se lagati pričama o zagađenju i količini izduvnih gasova, jednostavno ovi više nisu u trendu. Saterani u ćošak, francuski proizvođači koji su decenijama unazad davali akcenat upravo na razvoju dizela (fiskalna politika bivših vlada favorizovala je dizel gorivo), sada su primorani da traže nova rešenja, sa više ili manje uspeha. Ukoliko se grupacija PSA uglavnom skoncentrisala na poslednje generacije filtera, kako bi dizele učinila što čistijim.

Renault alijansa prioritet daje električnim, i sve više benzinskim agregatimaJedan od tih benzinskih aduta je i najnoviji 1.3 TCe, koji će progresivno zameniti ostareli 1.2 TCe, zastupljen praktično u svim modelima iz nižeg segmenta. Dakle potpuno novi blok (fabrički naziv HR13), nastao je uskom saradnjom sa nemačkim Mercedesom, koji ga sa svoje strane promotivno koristi u najnovijoj Classi A, ubrzo i u Classi C i ostalim modelima. Lakši i moderniji, ovaj agregat proizvoditi će se u više od milion jedinica godišnje, što je samo po sebi bilo dovoljno da mu inženjeri, kao i specijalizovana auto štampa, poklone dužnu pažnju.

ubedljivi i moderniji blok od predhodnog 1.2 TCe,
elastičnost motora,
dobro odmeren menjač,
odnos udobnost/vozna dinamika,
opšta prezentacija enterijera

prostor za putnike pozadi,
panoramik krov se ne otvara,
komplikovana upotreba info zabavnog sistema R-Link,
mala autonomija

Četiri bolje od tri?
Za razliku od pojedinih proizvođača, koji uz sličnu zapreminu motora preferiraju tri cilindra (PSA, BMW, Ford...), Renault i Mercedes ostali su verni četvorocilindarskom bloku. Iako su perfomanse približne, većina vozača koji se iole razumeju u mehaniku, i dalje više veruje četvorocilindarskim pogonskim jedinicama, u koje svakako spada i moja malenkost. Neću reći kako su me agregati sa tri cilindra razočarali, posebno nakon test vožnje Peugeota 308 1.2 Tce/130 i BMW-a Serije 1 1.5/136 KS, ali sam i dalje nekako rezervisan prema njima. No dobro, vreme će pokazati ko je bio u pravu, vratimo se našem 1.3 TCe, koji nije evolucija postojećeg 1.2 TCe, već posve novi blok. Bez ulaženja u tehničke detalje (veći turbo punjač, pritisak ubrizgivača podignut na 250 bara, promenjiva distribucija ventila, tehnologija "oblaganja" cilindara po ugledu na Nissanov GT-R), recimo da je razvijen u tri verzije.

Najslabija razvija 115 KS i poseduje solidni obrtni moment od 220 Nm. Sledi snažniji od 140 KS, snaga koju razvije pri 5.000 o/min (240 Nm), odnosno voženi sa 160 KS i 260 Nm, ukoliko je u sprezi sa šestostepenim ručnim menjačem. Sa sedmostepenim automatskim EDC (u ponudi i uz 1.3 TCe/140 KS), veći je za 10 Nm, što objašnjava nešto bolje perfomanse kada je uparen sa njim. Potsećanja radi, 1.2 TCe, u verziji od 100, 115, 120, 125 i 130 KS (u zavisnosti od modela u kojem nalazi), ima manji obrtni moment, koji se kreće između 175 i 205 Nm. Druga prednost odnosi se na količinu štetnih izduvnih gasova, zahvaljujući upotrebi najnovije tehnologije i maloj zapremini, nivo CO2 ne prelazi 125 g, čak i sa automatskim menjačem.

     
 

Podaci se odnose na Scenic i Grand Scenic, što znači da će u manjim i lakšim modelima, gde se uskoro očekuje (Clio, Megan i pojedine Dacije), biti još niži. Lepo, lepo, kažete, a kako se sve to manifestuje u praksi, odnosno na putu? E pa prilika za proveru se ukazala tokom prvomajskih praznika, umesto više manje lokalne vožnje, koju često praktikujem, pravac region Dordogne (čita se Dordonj), na nekih 650 km od Pariza. Konkretno gradić Bergerac i okolina, poznati nam iz filma o poetičnom filozofu Siranu i njegovoj ljubavi prema Roksani, koju je maestralno odglumio Gerard Depardieu. Podsetiću vas sadržaja, nesiguran u sebe zbog svog izgleda i velikog nosa, Sirano se ne osuđuje izjaviti joj ljubav, već joj piše duga ljubavna pisma. Posve nebitno za nastavak priče o našem Scenicu, koji za sada ima eksluzivno pravo na ovaj motor. Prva pomisao bila mi je u vezi ekonomije, gde bre pored tolikih dizela da mi zapadne jedan mali benzinac za toliki put, ima skupo da me košta gorivo. No par dana pre nego što smo "zapucali" u goste, potrošnja po Parizu i okolini deluje mi sasvim korektna. Na prilaznim putevima ka gradu, uz respekt prema ograničenjima (70, 90 i 110 km/h), uspevam da se izvučem sa samo 6-6,5 lit, mnogo bolje od spomenutih trocilindarskih agregata. OK, mrcvarenje po centru podiže potrošnju na 10-11 lit, no rezultat je i dalje mnogo bolji od agregata sa jednim cilindrom manje. Ne, nemojte gledati fabričke podatke, sve to i dalje nema nikave veze sa realnošću. Sam agregat deluje mi nekako "pun", i iako u ovakvim okolnostima koristim samo mali deo njegovih kapaciteta, jasno je da nema problema sa elastičnošću. Polako ali sigurno prihvata gas već sa 1.500 o/min, pa se tako može voziti po gradu u petom prenosu, upravo koliko ima obrtaja pri brzini od 60 km/h.

Ipak grad je grad, pravo lice pokazuje nam izvan grada, na odličnom autoputu A6, koji vodi prema jugu Francuske. Kako bih izbegao praznične migracije i bukvalno milione vozila, krećem u petak pre podne, odmah nakon jutarnjih gužvi. E da, u razvijenim zemljama ne možete tek tako da krenete na put, jer ćete u protivnom ostati satima blokirani, kako na izlasku/ulasku iz grada, tako i na samom auto putu. Našu distancu od 650 km prevalismo zato za samo 6 sati (sa par blic pauza), za šta bi bilo potrebno duplo vremena da smo krenuli dan kasnije, u subotu. A na putu milina!

Početni skepticizam u stilu mali motor - težak automobil, brzo je iščeznuo, njegove perfomanse u potpunosti su na nivou očekivanjaPored snage i obrtnog momenta, zasluga pripada i odlično odmerenim prenosima. Šesta brzina ne služi samo za održavanje brzine na auto putu, naprotiv, međubrzanja su ubedljiva, bez ikakve potrebe da se siđe u niži stepen čak ni na blagoj uzbrdici. Druga strana medalje je povišen režim rada, računajte na okruglo 3.000 o/min, pri brzini od nekih 135 km/h.

Motor se evidentno čuje u kabini, ali nivo decibela ostaje u zoni prihvatljivog, kao i njegova "melodija"Hoću da kažem da prelaskom u mod Sport, zvuk postaje tek za nijansu agresivniji (podrazumeva se da je veštački), ali ni blizu neprijatnog urlanja koju proizvodi trocilindarski PureTech, grupacije PSA (isključivo u modu Sport). Renault je znači kao i kod ostalih modela predvideo sistem Multisens, koji utiče na perfomanse i karakter motora (četiri moda), kao i električnu asistenciju upravljača. Ne i na amortizere (klasični), iako postoji mod Comfort!? Opšti utisak je da je motor znatno raspoloženiji u nižem i srednjem režimu rada, nego u višem. No ne treba zaboraviti da prazan Scenic ima najmanje 1.400 kg, u lakšim modelima sigurno će se pokazati ubedljivijim, čak i u slabijim izvedbama od 115 i 140 KS. Bilo kako bilo, naš Scenic hrabro "guta" kilometre, ali potrošnja progresivno raste sa porastom želje da što pre stignimo na odredište, tačnije u savršeno preuređen zamak naših prijatelja, sa spavaćim sobama od 150 m².

     
 

Na prosečnih 130 km/h, Scenic se zadovoljava sa 7,2 litre, ali čim se ritam ubrza, putni računar pokazuje preko 8 litaraSa rezervoarom od skromnih pedesetak litara, česta zaustavljanja na auto putu se podrazumevaju. Što se tiče nivoa buke koju oslobađa pri višim brzinama, samo konstatacija da sam vozio kako bučnije, tako i tiše mini vanove. Oko A stubova čuju se šumovi od vetra dok je buka od kotrljanja dobro je prigušena. Podsećanja radi, sve verzije Scenica imaju iste gume i točkove, nasvakidašnjih dimenzija od 20 cola (195/55 R20). Još prilikom prvog kontakta zapitali smo se zašto su baš toliki, na šta su u Renaultu odgovorili kako doprinose stilu i udobnosti, kao i manjem otporu kotrljanja, potrošnji, boljoj aerodinamičnost. Nema razloga za sumnju, proizvođač navodi da je za razvoj ovih guma potrošeno četiri godine, i da je proizvod dobio najbolje ocene od strane nezavisnih evropskih organizacija, zaduženih za ispitivanje kvaliteta pneumatika. Ponovimo još jednom, visina gazečeg sloja superiornija je od svih guma od 17 i 18 cola (107 mm), zbog čega je i sama visina vozila povećana za 4 cm (klirens iznosi 17 cm). Cena ovakve gume u Francuskoj kreće se oko 120-130 evra. Jedinu slabost koju sam otkrio, upotreba ovako velikih točkova povećava prečnik okretanja.

Scenic k’o Scenic
Što se tiče enterijera, možemo samo ponoviti utiske koje smo stekli prilikom predhodnih testiranja, kako običnog, tako i Grand Scenica. Po otvaranju vrata jasno je da u Renaultu vlada uniformizacija unutrašnjosti, što će reči da je komandna tabla praktično identična kod svih novijih modela kuće.

Enterijerom dominira verikalno postavljen tablet od 8,7 inča, dok su instrumenti numerički, sa mogućnošću promene boje i grafikeBez sumnje atraktivno, posebnu za one koji se po prvi put sreću sa ovakvom koncepcijom. Ima svoje prednosti i mane, pa kome se svidi! U prve spada odlična čitljivost i mnoštvo informacija koje tablet i njegov sistem R-Link 2 nudi, dok u mane komplikovana upotreba, za mnoge funkcije neophodno je ući u memoriju i podmemoriju. Sva sreća, Renault je našao za shodno da pojedine ostavi direktno dostupnim, gde pre svega mislim na dva velika točkića za klima uređaj, reciklažu vazduha, za brzo odmagljivanje vetrobranskog stakla, grejače sedišta, isključivanje sistema Stop&Start..., kao i "famozni" sistem Multisense. Ovde se završava poređenje sa ostalim modelima Renaulta, jer Scenic ipak poseduje brojna orginalna rešenja. Istaknimo pre svega A stubove iz dva dela, koji se po prvi put praktikuju u Scenicu, kao i ogromno vetrobransko staklo. Dobro rešenje, vidljivost rema napred i prema bokovima je izvrsna.

     
 

Sam vozač ima kao nikada do sada limuzinsku poziciju za upravljačem, bez obzira što je znatno uzdignut od tla. Hoću da kažem da je ovaj vertikalno postavljen, te uz brojena podešavanja sedišta, svi mogu pronaći željenu poziciju. Uzgred rečeno, sedista su široka i udobna, i taman kada sam pomislio kako je sedalni deo kratak, otkrio sam da se može produžiti. Bravo, od jednog Renaulta u ovom segmentu to nisam očekivao! Sama desna ruka, odnosno lakat, ima prirodan oslonac na velikom klizećem boksu između sedišta, zapremine čitavih 13 lit. Otvor se pokriva roletnom, a čitava "mašinerija" poseduje i dva držača za flašice i limenke, odnosno još jedan manji boks pri vrhu, sa priključcima za medija. No i dalje nedostaje nekakva šupljina gde se spontano mogu odložiti mobilni telefon i ostale sitnice, koje želimo imati na dohvat ruke i oka. A kad smo se već latili praktičnih detalja, ne mogu a da ne spomenem i fioku ispred suvozača, po ugledu na Captur. Rekordne zapremine od 11,5 litara, otvara se lakim pritiskom na dugme, pod uslovom da sedište suvozača nije privučeno znatno ka napred (udara u kolena). Otvara se električnom komandom i automatski blokira po zaključavanju vozila. Pregrade u vratima su relativno uske, no i kao takve uspevaju da prime flašu od 1,5 litara. Sve u svemu, računajući i boksove u podu, ukupno 63 litara zapremine.

Posle prednjih sedišta prelazimo na zadnja, gde se otvara poglavlje sa znatno ozbiljnijim kritikama. Šampionska modularnost vanova ovde je u drugom planu, što će reči da su nekadašnja tri nezavisna i podešavajuća sedišta, kod novog Scenica svedena na dva. Klupa je podeljena na 2/3, te iako je na klizačima, nema praktičnost konkurentskih vanova sa tri nezavisna sedišta.

Renault Scenic 1.3 Tce/160 Bose Energy

Motor: benzin, 4 cilindra, turbo punjač
Zapremina: 1.330 cm3
Snaga: 160 KS, pri 5.500 o/min
Obrtni momenat: 260 Nm, pri 1.750 o/min
Menjač: ručni šetsostepeni
Pogon: na prednjoj osovini
Dimenzije: 4.406 x 1866 x 1.653 mm
Med. rastojanje 2.734 mm
Zapremina prtljažnika 572 lit
Pneumatici: 195/55 R20
Masa: 1.427 kg
Rezervoar za gorivo: 52 lit
Ubrzanje 0-100 km/h 9,9 sekundi
Maksimalna brzina 200 km/h
1000 metara iz starta 30,8 sec
Nivo izduvnih gasova 122 g/CO²
Prosečna potrošnja na testu 7,6 lit
Cena vozene verzije 23.890 evra

Jednim pogledom

Karoserija

Udobnost

Izgled

4,2

Napred

4,3

Funkcionalnost

4,2

Pozadi

4,0

Kvalitet izrade

4,1

Ukupno:

4,15

Ukupno

4,16

Ponašanje u vožnji

Enterijer

Vozne osobine

4,4

Funkcionalnost

4,3

Performanse

4,2

Dizajn

4,2

Kočnice

4,4

Ponuda prostora

3,9

Ukupno:

4,33

Kvalitet materijala

4,0

Motor

4,4

Završna obrada

4,0

Menjač

4,2

Ukupno:

4,08

Cena

3,9

Prosečna ocena: 4,176

Prostor za kolena na zadnjoj klupi ni malo ne impresionira, kome je ovo prioritet mora se orjentisati prema Grande Scenicu kod kojeg iskreno rečeno zbog trećeg reda sedišta takođe nije mnogo komfornijeZapremina prtljažnika je za svaku pohvalu (572 litara), odnosno i više ukoliko se sedišta pomere prema napred. I koncepcija zadnje klupe je za pohvalu, pritiskom na dugme (na levom boku prtljažnika)uredno se preklopi. Setite se, u predhodnim generacijama mogla su se samo priljubiti uz prednja, što je bilo prilično komlikovano, i ujedno se gubilo na korisnom prostoru. Po ugledu na pojedine konkurente, sada su položena u dnu, dok je dobijena površina potpuno ravna (podešavajuća polica na dva nivoa). U dnu smo pronašli rezervni točak, doista tanji od ostalih, ali od 20 inča, u čijem je središtu Hi-FI sistem Bose. Par reči zaslužuje završna obrada i kvalitet materijala, na vidljivo višem nivou nego li pre. Iako su spojevi i dalje sa (pre)velikim zazorom (između vrata i krajeva komandne table), plastika je kvalitetnija, odnosno u većini slučaja sunđerasta, pa čak i prošivena koncem.

Za kraj valjalo bi da nabrojim sofisticiranu opremu koju poseduje, no ukoliko ste zainteresovani za jedan Scenic, najbolje je "zakačiti" se na sajt proizvodača. Ima tu svega, gde pre svega mislim na razne sigurnosne sisteme, kao što je onaj koji drži vozilo u zadatoj traci. Spominjem samo njega jer se pokazao veoma efikasnim, a manifestuje se znažnim vibracijama na upravljaču. Ostaje nam još cena, u principu neizmenjena, barem kada je reč o slabijim izvedbama od 115 i 140 KS ( u poređenju sa 1.2 TCe). Najeftiniji Scenic 1.3 TCe/115 Zen košta kod nas 18.590 evra, dok za voženi Energy treba 23.890. Znatno jeftinije od dizela 1.6 dCi/160 (isti završni nivo), za koji treba 5.000 evra više, doista uparenim sa automatskim menjačem EDC. Sve u svemu dobar i savremen blok, u skladu sa vremenom u kojem živimo. Na osnovu utisaka koje sam stekao vozeči i Grand Scenic 1.3 TCe/140, mogu vam mirne savesti preporučiti i slabije verzije koje su finansijski osetno pristupačnije.

Tekst i slike: Perica Rajković
9354
Postavljeno: 29.05.2018

Arhiva: Testovi

Rubrika: Uporedni testovi
Postavljeno: 08.11.2018

Peugeot Partner i Citroen Berlingo VU

Preko dve decenije Peugeot Partner i Citroen Berlingo lideri su u kategoriji lakih dostavnih vozila. Nova generacija donosi brojna poboljšanja i inovacije, što joj je odmah donelo titulu "Van of the year" za 2019. godinu


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 30.10.2018

Renault Captur 1.3 TCe/150 EDC

Nakon Renaulta Scenic, Megana i izvesnog Mercedesa Classe A, red je na Capturu da usvoji novi 1.3 TCe, ovoga puta u verziji od 150 KS. Sportski mini SUV ili običan "naduvenko", proverili smo tokom sedmodnevnog druženja


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 24.10.2018

Peugeot 508 GT 2.0 BlueHDi/180

Da li je sa novim 508 Peugeot najavio kraj limuzinama u D segmentu? Ukoliko je suditi po nasledniku jeste, njegov stil koketira sa kupeima tipa Audi A5 Sportback i BMW Serie 4 Gran Coupe


Ford Ka+ Active 1.5 TDCI/95

22.10.2018

Opel Grandland X 1.2 Turbo/130 Ultimate Tekst sa video prilogom!

20.10.2018

VW Touareg III 3.0 V6 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

12.10.2018

Renault Megane 1.3 Tce/140 Intense

10.10.2018

Citroen Berligo 3 1.5 BlueHDi/130 XTR Tekst sa video prilogom!

05.10.2018

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi/130 Automatic

01.10.2018

Dacia Duster Confort 1.2 TCe/125 4x4

17.08.2018

Ford EcoSport 1.5 TDCI/100 Titanium

01.08.2018

Mazda MX-5 RF

29.07.2018

Renault Megane RS

14.07.2018

Citroen Berlingo

07.07.2018

Kia Stinger 2.2 CRDi 4x2 GT-Line automatic

29.06.2018

Peugeot 508 2.0 BlueHDi/180 EAT6 GT-Line

26.06.2018

Mitsubishi L200 2.2 DI-I Insyle 4WD A/T

21.06.2018

Lada Vesta 1.6 16V Tekst sa video prilogom!

16.06.2018

Volvo XC40 D4 AWD Tekst sa video prilogom!

07.06.2018

Fiat Tipo SW 1.4 T/120 TNG

05.06.2018

Renault Scenic 1.3 Tce/160 Bose Energy

29.05.2018

AUDI A6 – 50TDI V6 quattro Tiptronic Tekst sa video prilogom!

18.05.2018

Opel Crossland X 1.6 D/120 Innovation

16.05.2018

Peugeot 308 1.2 Puretech 130 EAT8 i BMW Serie 1 118i/136 automatik

05.05.2018

Alfa Romeo Stelvio Super 2.2 JTDm 210 Q4

19.04.2018

Jaguar E-Pace First Edition S 2.0 180 Tekst sa video prilogom!

12.04.2018

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5/163 2WD

07.04.2018

Toyota Land Cruiser 2.8 D-4-D Tekst sa video prilogom!

31.03.2018

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 140 ST- Line

28.03.2018

DS7 Crossback 2.0 BlueHDi Perfomance Line +

22.03.2018

Kia Soul EV

15.03.2018

Audi A8 50 TDI quattro Tekst sa video prilogom!

07.03.2018

Jeep Compass 1.6 Multijet/120 4x2 Limited

27.02.2018

Citroen C4 Cactus 1.2 PureTech

23.02.2018

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x2 Prestige

17.02.2018

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

14.02.2018

Opel Grandland X 1.6D Ultimate

06.02.2018

Hyundai KONA 1.6 T Tekst sa video prilogom!

02.02.2018

Renault Scenic 1.5 dCi Hybrid Assist Zen

29.01.2018

Dacia Duster 1.5 dCi 110 4x4 Tekst sa video prilogom!

24.01.2018

Opel Insignia Sports Tourer OPC Line 2.0 CDTI/170

17.01.2018

BMW 630d GT Tekst sa video prilogom!

10.01.2018

Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi/120 Shine

03.01.2018

Suzuki Swift 1,2 Dualjet Tekst sa video prilogom!

29.12.2017

Ford Fiesta 1.5 TDCi protiv VW Polo 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

27.12.2017

Renault Alaskan 2.3 dCi/190 Intens automatic

11.12.2017

Dacia Logan MCV Stepway 1.5 dCi/90

05.12.2017

Volvo XC60 D5 AWD Tekst sa video prilogom!

29.11.2017

Ford Fiesta 1.5 TDi/120 Titanium

26.11.2017

Jaguar F-Type 3.0 V6 Cabrio Tekst sa video prilogom!

21.11.2017

Kia Picanto 1.0

18.11.2017

Mitsubishi ASX 1.6 Intense 2WD Tekst sa video prilogom!

15.11.2017

Suzuki Ignis 1.2 AllGrip (4WD) Tekst sa video prilogom!

09.11.2017

Kia Stonic 1.6 CRDi/110

07.11.2017

VW Arteon 2.0 TDI Elegance Tekst sa video prilogom!

02.11.2017

Peugeot 308 1.5 BlueHDi/130 GT-Line

31.10.2017

BMW X3 M40i Tekst sa video prilogom!

27.10.2017

Infiniti Q60 Tekst sa video prilogom!

21.10.2017

Citroen C3 Aircross

19.10.2017

Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo /165 Innovation

13.10.2017

Renault Megane GT TCe 205 EDC Tekst sa video prilogom!

10.10.2017

Hyundai i30 1,4 T-GDI Tekst sa video prilogom!

05.10.2017

Opel Crossland X Innovation 1.2 Turbo/110 Automatic

27.09.2017

Seat Ibiza 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

22.09.2017

Renault Koleos 2.0 dCi/175 4WD CVT Intens

19.09.2017

Mazda 2 G90 Takumi Tekst sa video prilogom!

15.09.2017

BMW i8 Tekst sa video prilogom!

13.09.2017

Range Rover Velar V6 3.0 D300 Tekst sa video prilogom!

07.09.2017

Citroen C3 1.6 BlueHDi/75 Feel

05.09.2017

Dacia Duster 1.5 dCi 110 Laureate Tekst sa video prilogom!

30.08.2017

Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

26.08.2017

Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 Highline 4Motion Tekst sa video prilogom!

22.08.2017

Smart Cabrio Electric Drive Tekst sa video prilogom!

19.08.2017

BMW i3 (94 Ah) Tekst sa video prilogom!

18.08.2017

Renault Captur 1.5 dCi/110 Initiale Paris

11.08.2017

Volkswagen Golf 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

04.08.2017

Peugeot 5008 2.0 BlueHDi/150 Allure

01.08.2017

Volvo V90 Cross Country D5 Tekst sa video prilogom!

27.07.2017

Nissan Micra 1.5 dCi/90

24.07.2017

Mercedes-Benz E 220 d 4Matic All Terrain Tekst sa video prilogom!

20.07.2017

Renault Kadjar 1.6 TCe/165 Extended Grip

17.07.2017

Ford EDGE 2.0 TDCi/180 Tekst sa video prilogom!

14.07.2017

Kia Rio 1.2/84 KS

10.07.2017

Land Rover Discovery 5 Tekst sa video prilogom!

03.07.2017

Kia Optima 1.7 CRDi EX Business DCT

26.06.2017

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Tekst sa video prilogom!

19.06.2017

Peugeot 308 Tekst sa video prilogom!

17.06.2017

Subaru Outback 2.0D Lineartronic Exclusive Sport

12.06.2017

VW E-Golf Tekst sa video prilogom!

05.06.2017

Citroen SpaceTourer 2.0 BlueHDi/150 Bussines Lounge

02.06.2017

Hyundai Ioniq 1,6 GDI Hybrid Tekst sa video prilogom!

29.05.2017

Alfa Giulietta 1.6 JTDm/120 TCT

22.05.2017

Dacia Sandero 1.0 SCe 75 Autentic Tekst sa video prilogom!

15.05.2017

Volkswagen Up 1.0 MPI Tekst sa video prilogom!

09.05.2017

Peugeot 5008 1.6 THP/165 EAT6 GT-Line

01.05.2017

Renault Zoe Z.E. 40 Edition One

24.04.2017

Mazda6 CD175 AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

19.04.2017

Ford Kuga ST-Line 2.0 TDCi/150 4WD PowerShift

10.04.2017

Opel Zafira 2.0 CDTI/170 EcoFlex

03.04.2017

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm/180 Sport

27.03.2017

BMW 520d Luxury Line Tekst sa video prilogom!

20.03.2017

Renault Twingo GT

14.03.2017

Audi Q5 2.0 TDI Quattro Stronic Tekst sa video prilogom!

02.03.2017

Renault Grand Scenic 1.5 dCi/110 Intens

23.02.2017

Ford Ka+ 1.2 Ti-VCT 85 KS Ultimate

20.02.2017

Toyota Corolla 1.6 Valvematic Sol

18.02.2017

Kia Niro

13.02.2017

Audi Q2 Sport 1.4 TFSI Tekst sa video prilogom!

10.02.2017

Opel Mokka X 1.6 CDTi/110

07.02.2017

Land Rover Discovery Sport 2.0 HSE TD4 Tekst sa video prilogom!

04.02.2017

Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium Navi Sport

30.01.2017

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Elegance Tekst sa video prilogom!

27.01.2017

Citroen C3 1.2 PureTech/82 Feel

23.01.2017

Peugeot 3008 2.0 HDi Allure Tekst sa video prilogom!

19.01.2017

Bimota DB9 Brivido Tekst sa video prilogom!

16.01.2017

Toyota C-HR 1.2 C-ULT

09.01.2017

Chrysler Pacifica LX

05.01.2017

Fiat Spider 124 1.4 MultiAir

02.01.2017

Nissan Navara DC 2.3 dCi 190 Tekst sa video prilogom!

29.12.2016

Ford Edge 2.0 TDCI/210 Sport

26.12.2016

Kia Sportage 2.0 CRDI/136 4x4

23.12.2016

Ford Mustang 2.3 EcoBoost S Tekst sa video prilogom!

20.12.2016

Fiat Panda Cross 1.3 Multijet/80 4x4

16.12.2016

Mazda CX-5 CD150 TAKUMI

12.12.2016

Peugeot 3008 2.0 BlueHDi/150 GT Line Tekst sa video prilogom!

09.12.2016

BMW 730d xDrive (Long) Tekst sa video prilogom!

05.12.2016

Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Elegance Tekst sa video prilogom!

28.11.2016

Renault Scenic 4 1,6 dCi/130

25.11.2016

TOYOTA Hilux Double Cab 2.4 D-4D Tekst sa video prilogom!

21.11.2016

Renault Kadjar Iconic Energy dCi 130 4WD

18.11.2016

Audi Q3 2.0 TDi Quattro S-tronic/S-line Tekst sa video prilogom!

14.11.2016

Fiat Tipo 1.4 T-Jet/120 Lounge

10.11.2016

Opel Astra 1,6 CDTI Tekst sa video prilogom!

07.11.2016

Citroen C3 1.2 PureTech 82 & 110 KS

03.11.2016

JAGUAR F-PACE R-SPORT 3.0d 300 AWD Tekst sa video prilogom!

31.10.2016

Mercedes-Benz G 500 4x4² Tekst sa video prilogom!

26.10.2016

Peugeot 208 1.2 PureTech/110 Allure

20.10.2016

Opel ADAM Jam 1.2

13.10.2016

Renault Clio 1.5 dCi/110

10.10.2016

2017 Cadillac XTS 3.6

06.10.2016

Renault Megane Estate 1.6 GT

28.09.2016

Citroen C4 Picasso 2.0 BlueHDi/150 Exclusive

21.09.2016

KIA Sportage 1.6 GDi EX Fresh

06.09.2016

Suzuki Vitara 1.6 VVT Elegance 4WD

01.09.2016

Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTi/110 Innovation

24.08.2016

Audi A6 2.0 TDI Quattro S Tronic S-Line

22.08.2016

Peugeot 2008 1.2 Pure Tech/110 i 1.6 BlueHDi/120

18.08.2016

Renault Clio Dynamique Energy TCe 90 Stop/Start GT Line

16.08.2016

BMW C650 Sport

08.08.2016

Citroen E-Mehari

04.08.2016

Peugeot 308 SW 1.2 Pure Tech/130 i 1.6 BlueHDi/120 GT-Line

28.07.2016

Fiat Tipo 1.3 MJTD Opening Edition Plus

23.07.2016

Mazda3 Sport G120 TAKUMI

12.07.2016

DS3 1.6 BlueHDi/120 Sport Chic

07.07.2016

Renault Talisman Grandtour 1.6 dCi/130 EDC

30.06.2016

Subaru BRZ

21.06.2016

Nissan Qashqai 1.2 DIG-T 2wd X-TRONIC 360 Plus

13.06.2016

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost/125 i 1.5 TDCI/95

07.06.2016

Kia cee’d 1.0 T-GDI/120 GT Line

28.05.2016

Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe Easy-R

26.05.2016

Mazda MX-5

18.05.2016

Ford S-Max 2.0 TDCi/180 4WD PowerShift Titanium

13.05.2016

Peugeot Partner Tepee Outdoor 1,6 BlueHDi/120

03.05.2016

Jeep Cherokee 2.2 MultiJet 185 Limited

27.04.2016

Mazda CX-5 2.2 D/150 Dynamique

20.04.2016

Opel Astra 1.6 CDTi136 Dynamic

14.04.2016

Kia Venga 1.6 CRDi/125 Premium

05.04.2016

MINI Cooper S JOHN COOPER WORKS

29.03.2016

Renault Espace 1.6 dCi 130 Life

23.03.2016

Fiesta Red & Black Edition 1.0 EcoBoost/140 ks i ST 1.6/182 ks

15.03.2016

Opel Karl 1.0 Cosmo

10.03.2016

Fiat 500X 1.6 MJT/120 vs. 1.4 MultiAir/140 DCT

05.03.2016

Fiat Tipo 1.6 Multijet Tekst sa video prilogom!

01.03.2016

Peugeot 308 1.6 GTi/270

26.02.2016

DS4 Crossback BlueHDi/180 EAT6 i DS4 2.0 BlueHDi/150

19.02.2016

Kia Picanto Sport 1.25 MPI

16.02.2016

Ford C-Max 1.5 TDCi/120 Titanium

10.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens Tekst sa video prilogom!

02.02.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

25.01.2016

Nissan X-Trail 1.6 4WD Tekna

22.01.2016

Dacia Logan MCV 1.5 dCi Life Plus Tekst sa video prilogom!

19.01.2016

Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD Tekst sa video prilogom!

15.01.2016

Kia Sorento 3 2.2 CRDi Automatic EX Exclusive

14.01.2016

Opel Astra 1.4 T/125 Innovation Stop&Start

05.01.2016

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

29.12.2015

Renault Twingo 0.9/90 EDC

21.12.2015

Dacia Duster URBAN Explorer 1.5 dCi 110 4x4 S&S

16.12.2015

Jeep Renegade 2.0 Multijet/140 4WD Automatic Limited

08.12.2015

Opel Adam Rocks

02.12.2015

Honda HR-V 1.6 i-DTEC 2WD Tekst sa video prilogom!

23.11.2015

Fiat 500 1.2 Lounge

18.11.2015

Mazda CX-3 Skyactiv-1.5 D

11.11.2015

Citroen Berlingo XTR 1.6 BlueHDi/120

02.11.2015

MINI One Countryman Tekst sa video prilogom!

27.10.2015

Fiat 500X 1.4 MultiAir/140

22.10.2015

Peugeot 208 1.2 Pure Tech/110 Feline

07.10.2015

Kia Optima Hybrid

01.10.2015

Citroen C4 1.6 BlueHDi/120 Feel

30.09.2015

Renault Kadjar 1.5 dCi/110 EDC

25.09.2015

Renault Espace 1.6 dCi/160 EDC Initiale Paris

12.09.2015

Citroen DS5 1.6 THP/165

05.09.2015

Renault Captur 1.5 dCi/110

28.08.2015

Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution TOP

20.08.2015

Citroen C4 1.2 PureTech 110KS

13.08.2015

Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Peugeot 308 1.6/205 GT

24.07.2015

Peugeot 308 GT 2.0 BlueHDi

22.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Mazda2 SKYACTIV 1.5 G-115 Revolution Top Soul Red Tekst sa video prilogom!

03.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Mercedes-Benz V 250 BlueTEC AVANTGARDE Lang Tekst sa video prilogom!

15.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique vs. Smart Forfour Tekst sa video prilogom!

26.05.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

BMW X6 xDrive 30d Tekst sa video prilogom!

20.04.2015

Hyundai i20 1.4 CRDI/90

30.03.2015

Smart ForTwo 1.0 Tekst sa video prilogom!

24.03.2015

BMW Active Tourer 218d Tekst sa video prilogom!

02.03.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Volkswagen Passat 2.0 TDI BlueMotion Tekst sa video prilogom!

14.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Toyota Yaris 1.33 VVT-i Lounge Tekst sa video prilogom!

22.01.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Megane Coupe 1.2 TCe 130 Energy GT Line

03.01.2015

Chevrolet Tahoe 5.3 V8 LS

30.12.2014

Toyota Aygo 1.0 x-play + x-touch Tekst sa video prilogom!

27.12.2014

Jeep Grand Cherokee 3,0 MultiJet Summit Tekst sa video prilogom!

12.12.2014

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

JEEP Cherokee 2.0 MJTD Tekst sa video prilogom!

18.11.2014

Mercedes GLA 220 CDI 4Matic AMG Line Tekst sa video prilogom!

13.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Citroën C-Elysée 1.2 Vti Tekst sa video prilogom!

27.10.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi vs Renault Clio 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

22.10.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Opel Insignia Country Tourer 4x4

16.09.2014

Mercedes-Benz 220 CDI BlueTEC AMG Line Tekst sa video prilogom!

11.09.2014

Peugeot 308 1.6 BlueHDi

03.09.2014

Honda CRV 1.6 i-DTEC Comfort

25.08.2014

Jaguar XF Premium Luxury 2.2d Tekst sa video prilogom!

18.08.2014

Toyota Verso 1.6 D-4D Stella Tekst sa video prilogom!

13.08.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Premium Tekst sa video prilogom!

21.07.2014

Mazda 3 Sport 2.0i G165 / Mazda 3 Sport CD150

12.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Kia Cee’d 1.6 GDi / Kia Cee’d 1.6 CRDi

04.07.2014

BMW 220 d

27.06.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Nissan Qashqai 1.5 dCi/110 Acenta Tekst sa video prilogom!

12.06.2014

BMW 518d

02.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Toyota Auris Hybrid

14.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Mercedes-Benz ML 350 i BMW X5

03.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Mazda 3

26.04.2014

Nissan Micra

21.04.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

BMW X5 Xdrive 3.0 D

11.04.2014

Renault Megane 1.2 TCe GT Line 130 Energy

07.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

VW Golf vs Peugeot 308

26.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Honda CR-V 2.0 i-VTEC Black Edition

18.03.2014

Toyota Corolla

15.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Suzuki SX4 S-Cross

25.02.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi

19.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Sol

12.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Insignia 2.0 BiTurbo Tekst sa video prilogom!

06.02.2014

Nissan Qashqai 1.6 dCi

04.02.2014

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

31.01.2014

Honda Jazz 1,2 S i–VTEC Tekst sa video prilogom!

29.01.2014

Mazda6 2.0i Attraction

27.01.2014

Renault Grand Scenic 1,6 dCi Tekst sa video prilogom!

24.01.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

SsangYong Korando 2.0d 4x4 Style Tekst sa video prilogom!

16.01.2014

Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID Tekst sa video prilogom!

14.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat Panda 4x4

20.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC

09.12.2013

Hyundai ix35 2.0 CRDi GL Impression

06.12.2013

Nissan Juke Nismo

27.11.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Kia pro_cee’d Tekst sa video prilogom!

08.11.2013

Dacia Dokker Tekst sa video prilogom!

05.11.2013

Peugeot 2008 Tekst sa video prilogom!

01.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Tekst sa video prilogom!

25.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Honda Civic 1.8 Sport

15.10.2013

Mercedes E220 CDI

04.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Captur Tekst sa video prilogom!

27.09.2013

Opel Mokka Tekst sa video prilogom!

21.09.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

KIA cee’d Tekst sa video prilogom!

16.08.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

09.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Subaru XV Tekst sa video prilogom!

05.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Opel Adam

28.06.2013

Toyota RAV4, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe Tekst sa video prilogom!

21.06.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Audi A3 - BMW serija 1 - Mercedes-Benz A klase Tekst sa video prilogom!

24.05.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Hyundai Santa Fe

17.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Škoda Citigo

26.04.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Mercedes-Benz ML 250 BlueTec Tekst sa video prilogom!

12.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Honda CR-V Tekst sa video prilogom!

05.04.2013

Fiat 500 L

29.03.2013

Seat Mii

27.03.2013

Peugeot 301 Tekst sa video prilogom!

22.03.2013

Mercedes-Benz GL500

15.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Hyundai i20 Tekst sa video prilogom!

06.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Toyota Yaris Hybrid

01.02.2013

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

25.01.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Renault Clio Tekst sa video prilogom!

18.01.2013

Audi A3

16.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Renault Grand Scenic Tekst sa video prilogom!

28.12.2012

Volkswagen Golf VII

21.12.2012

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Alfa Romeo Giulietta

14.12.2012

Honda Civic Sedan

12.12.2012

Fiat Panda

07.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Mercedes A klasa i BMW Serija 1

16.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Renault Megane GT Line

23.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Toyota GT 86 Tekst sa video prilogom!

05.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Hyundai i30 Tekst sa video prilogom!

21.09.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Kia Rio Hatchback

03.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Toyota Hilux

31.07.2012

Tata Nano

18.07.2012

Kia Rio Sport Sedan

13.07.2012

Toyota Prius

10.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Honda Civic

29.06.2012

Renault Twizy

20.06.2012

BMW 320d Tekst sa video prilogom!

15.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Mini Cooper S Coupe vs Renault Twingo Gordini

25.05.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Opel Astra GTC Tekst sa video prilogom!

21.05.2012

Mercedes-Benz B klasa

11.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Toyota Avensis Tekst sa video prilogom!

04.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Fiat Punto Classic vs Dacia Sandero

30.03.2012

Ford Kuga vs Jeep Compass vs Toyota RAV4

26.03.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Range Rover Evoque

24.02.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Mercedes-Benz ML

17.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Toyota Yaris

31.01.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Renault Megane RS Trophy

20.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Hyundai i40

04.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Hyundai Elantra

21.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

KIA Rio

13.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

KIA Picanto

29.11.2011

Hyundai Veloster

18.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Jeep Grand Cherokee

08.11.2011

Infiniti FX English version

03.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Nissan Micra English version

03.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Suzuki Kizashi English version

01.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Mercedes C180 Coupe English version

15.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Hyundai ix35 vs KIA Sportage English version Tekst sa video prilogom!

08.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Hyundai ix20 English version

31.05.2011

Honda CR-V English version Tekst sa video prilogom!

27.05.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Audi A7 i Vlado Georgiev Tekst sa video prilogom!

10.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Automobili cene do 10.000 evra

02.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Volvo S60 English version Tekst sa video prilogom!

08.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Lexus IS 200d

11.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

VW Passat English version Tekst sa video prilogom!

26.02.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Mitsubishi ASX English version

18.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Chery Tengo English version

10.02.2011

Michelin zimski test

04.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Suzuki Swift vs Suzuki Swift English version

25.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Seat Ibiza ST English version

14.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Nissan Juke English version Tekst sa video prilogom!

06.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Audi RS5 vs BMW M3 English version

03.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

VW MultivanGP

14.12.2010

BMW 730d Tekst sa video prilogom!

13.12.2010

Audi A1 vs MINI Cooper English version

10.12.2010

Hyundai i30 English version Tekst sa video prilogom!

09.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

KIA Sorento

03.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Dacia Duster vs Chery Tiggo English version

26.11.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Nokian Z G2

11.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

VW Touareg English version Tekst sa video prilogom!

22.10.2010

Citroen DS3 / Peugeot RCZ / Renault Megane RS

12.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Honda CR-Z Tekst sa video prilogom!

05.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Mercedes E Cabriolet

28.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Nissan GT-R

10.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Toyota RAV4

27.08.2010

Alfa Romeo MiTo

24.08.2010

Fiat Punto Classic LPG

20.08.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Nokian Z G2

12.08.2010

Mazda 6

11.08.2010

Nissan 370Z

10.08.2010

Toyota Avensis

09.08.2010

Nissan Qashqai Tekst sa video prilogom!

05.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Chery Ego Tekst sa video prilogom!

30.07.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Renault Sport

20.07.2010

Toyota Auris

19.07.2010

Citroen C3 Tekst sa video prilogom!

16.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Jeep Cherokee

13.07.2010

Mazda MX-5

12.07.2010

KIA Soul

06.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Hyundai ix35 Tekst sa video prilogom!

28.06.2010

BMW 530d Tekst sa video prilogom!

25.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Audi S5 Coupe vs Audi S5 Cabrio

18.06.2010

KIA pro_cee’d

17.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Chevrolet Spark Tekst sa video prilogom!

15.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Audi Allroad

07.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

FIAT 500 Abarth

01.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Toyota iQ
III deo - Enterijer i oprema

24.05.2010

MTM Audi TT-RS

20.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

29.04.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Mazda CX-7

08.04.2010

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

03.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Opel Astra

30.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

FIAT Punto Classic Dynamic LPG 1.2
1. deo - uvod

05.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Toyota Land Cruiser 150 D-4D Tekst sa video prilogom!

22.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Mazda 3 i Kia Ceed

12.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Renault Megane Grandtour Tekst sa video prilogom!

09.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

BMW 320xd

01.02.2010

Audi A5 Sportback Tekst sa video prilogom!

29.01.2010

Honda Accord
4. deo - vozna dinamika
Tekst sa video prilogom!

28.01.2010

VW Golf GTD

22.01.2010

Hyundai i30 1,6 CRDi Tekst sa video prilogom!

20.01.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

11.01.2010

BMW Serija 5 GT Tekst sa video prilogom!

08.01.2010

Toyota IQ 1,0 VVT
2. deo - motor

31.12.2009

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Seat Exeo Tekst sa video prilogom!

29.12.2009

Dacia Sandero Stepway i Suzuki SX4

25.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Dodge Caliber SRT4 Tekst sa video prilogom!

14.12.2009

VW Golf GTI Tekst sa video prilogom!

11.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Dodge Journey

27.11.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Lexus RX vs BMW X5 vs Audi Q7

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Volkswagen Polo

09.11.2009

VW Passat CC

05.11.2009

Mazda 6 SW

04.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Toyota iQ
1. deo - uvod

30.10.2009

Porsche 911 GT3

29.10.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Honda Jazz

23.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Alfa Romeo MiTo vs Mini Cooper S

13.10.2009

Honda Accord
3. deo - enterijer i oprema

09.10.2009

Hyundai Sonata

07.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Toyota Urban Cruiser

06.10.2009

Porsche Panamera

05.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Mercedes-Benz E klasa

25.09.2009

Mazda 3

24.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Mini Clubman

22.09.2009

BMW Z4

17.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

VW Scirocco

07.09.2009

Audi A5 Cabriolet

04.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Audi TT RS

21.08.2009

Renault Thalia

19.08.2009

Toyota Avensis Wagon

17.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Hyundai Santa Fe

05.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Opel GT

20.07.2009

Seat Leon FR TDI

15.07.2009

Opel Astra GTC i Kia Procee'd

14.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Carlsson Smart

26.06.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Nissan Qashqai +2

18.06.2009

Miloš Pavlović & Toyota iQ

17.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Ford Fiesta

12.06.2009

Hyundai i20 i Opel Corsa

11.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Renault Laguna Coupe

08.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Kia Pro_cee'd
4. deo - oprema

02.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Mercedes C180 Kompressor i C220 CDI

26.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Hyundai iX55

19.05.2009

Ford Focus RS

18.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Škoda Superb

08.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Toyota Avensis vs Honda Accord vs Mazda 6

04.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Porsche Boxster S

17.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Alfa Romeo MiTo

14.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Hyundai i10 vs Kia Picanto

03.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Mercedes-Benz GLK

27.03.2009

Honda Accord
1. deo - uvod

25.03.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Lexus IS

20.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

VW Golf VI

16.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Jeep Wrangler vs Land Rover Defender

06.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Maserati Quattroporte S

02.03.2009

Automobilske navigacije

26.02.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Kia Procee'd
3. deo - servis i održavanje

13.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Porsche Cayman S

03.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Mercedes A160 CDI

22.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Ferrari California

09.01.2009

Shuanghuan sCEO 2,4 4WD

05.01.2009

Dacia Sandero 1,6 MPI

02.01.2009

Kolica za pijacu

31.12.2008

Audi Q5 2,0 TDI

30.12.2008

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Suzuki Splash 1,2 GS
3. deo - servis i održavanje

23.12.2008

Michelin Pilot Alpin 3

22.12.2008

Subaru Forester

18.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Maserati GranTurismo S

08.12.2008

Lexus RX400h

05.12.2008

VW Passat CC

04.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Seat Ibiza 1,6 16v

02.12.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
2. deo - vožnja

24.11.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Fiat 500, Hyundai i10 i Suzuki Splash

04.11.2008

Audi RS6, Audi Q7 V12 TDI

03.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Renault Twingo GT

27.10.2008

BMW X6 xDrive 35D

24.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Porsche 911 Carrera 4S

03.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Honda Accord 2,4 Executive

29.09.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
1. deo - uvod

16.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Isuzu D-Max Crew LS 3,0 td

26.08.2008

Peugeot 308 RCZ

21.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Suzuki Splash 1,2
1. deo - uvod

30.07.2008

BMW X5 3,0d i VW Touareg 3,0 V6 TDI

22.07.2008

Honda Legend 3,5 V6

14.07.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Nissan GT-R

07.07.2008

Citroen C5 2,7 V6 HDI Exclusive

04.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Opel Corsa OPC 1,6

09.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Mitsubishi Lancer Evolution

03.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Pneumatici

23.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

SsangYong Kyron 2,7 CDi

21.05.2008

VW Passat 2,0 TDI Highline

16.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
3. deo - zaključak

05.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Mazda 6 MZR 2,0

15.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Toyota Land Cruiser V8 D-4D Luxury

04.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Opel Astra Sedan 1,6

25.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Škoda Fabia 1,4 16v Elegance
2. deo - zaključak

18.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Mazda 2

05.03.2008

Audi A4 2,0 TDI

03.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Renault Laguna 2,0 dCi

27.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Opel Antara 2,0 CDTI

15.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Volkswagen Multivan 2,5 TDI

05.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Peugeot 308 1,6 HDi

29.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
2. deo - motor, menjač i donji prostor

23.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

BMW 530xd

17.01.2008

Audi A3 2,0 TDI Ambition

14.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Citroen C6 2,7 HDi i Citroen DS 21 "Ajkula"

24.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Porsche 911 GT3

18.12.2007

Nissan Tiida 1,8 Tekna

14.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Fiat 500 1,3 MultiJet 16v Sport

12.12.2007

Mercedes CLS 320 CDI

07.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Seat Altea Freetrack 2,0 TDi

05.12.2007

Opel Corsa 1,7 CDTI Cosmo
3. deo - zaključak

04.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Ferrari F430 Scuderia

23.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Toyota Auris 1,6

07.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

VW Caddy Combi 1,9 TDI

26.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi Cosmo
2. deo - donji postroj i pogon

19.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Honda Civic sedan 1,8 i-VTEC SE

10.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Škoda Fabia 1,4 MPI Confort
1. deo - uvod

04.10.2007

Gumpert Apollo

26.09.2007

Fiat Bravo 1,9 MJ 16v 150KS

21.09.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Dodge Nitro 2,8 CRD

12.09.2007

Ford Mondeo 2,0 TDCi Trend Plus

10.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Hyundai i30 1,4 Comfort

04.09.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi

29.08.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Alfa Romeo 159 V6 3,2 JTS Q4

22.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Toyota Corolla 1,6 VVT-i

07.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Honda CR-V 2,2 CTDi

20.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Hyundai Grandeur 2,2 CRDI

13.07.2007

Mercedes C280

11.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Mini Cooper S

03.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Toyota Hilux 3,0 D-4D i Mutsubishi L200 2,5 DI-D

08.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Isuzu D-Max Crew Cab LS 3,0

25.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Toyota Auris 1,4 D-4D

11.05.2007

Audi TT 3,2 Quattro

04.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Suzuki Swift 1,3 GS

28.04.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

SsangYong Rexton II Prestige Plus 2,7 XVT

24.04.2007

Jeep Wrangler i Jeep Willys

19.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Škoda Fabia II 1,4

16.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Peugeot 307 1,6

04.04.2007

Toyota Avensis 2,0 D-4D Luna

03.04.2007

VW Jetta 2,0 TDI Confortline

02.04.2007

Toyota Yaris 1,3
3. deo - zaključak

30.03.2007

Škoda Roomster 1,4 TDI

26.03.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Jeep Trailhawk Concept

13.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
2. deo - motor

16.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Ford Transit Van 330 SWB

13.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Jeep Compass 2,3 i Suzuki Grand Vitara 2,0

25.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Sol
2. deo - motor i ponašanje u vožnji

20.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 2,3 MPS

02.01.2007

Mali automobili

28.12.2006

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
1. deo - uvod

25.12.2006

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Porsche Cayenne S 4,5 V8

23.11.2006

Toyota Yaris 1,3 VVT-i

21.11.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRDI i Range Rover Sport TD

20.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Chevrolet Lacetti
3. deo - zaključak

24.10.2006

Range Rover Sport TD V6 HSE

19.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Peugeot 207 1,6

17.10.2006

Ford Focus ST

12.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
3. deo - servis

09.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Renault Megane 2,0 dCi

26.09.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
2. deo - enterijer

25.09.2006

Hyundai Santa Fe

22.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Dodge Caliber 2,0 CRD SXT

14.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Ford Focus Wagon 1,6
3. deo - zaključak

07.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Dacia Logan 1,5 dCi

31.07.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Ford Fiesta ST 2,0

04.07.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
1. deo - uvod

29.06.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Honda Civic 2,2 i-CDTi

27.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Seat Ibiza 1,4

20.06.2006

VW Jetta 1,9 TDI i Renault Megane Sedan 1,5 dCi

19.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
2. deo - enterijer

13.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Opel Zafira 1,9 CDTI OPC Line

06.06.2006

Ford Focus 1,6 Wagon
2. deo - enterijer

05.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Hyundai Accent 1,5 CRDi

30.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Renault Megane 2,0 RS Luxe i Ford Focus ST 2,5T

09.05.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited
2. deo - pogon i održavanje

08.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Toyota RAV4 2,2 D-4D Executive

02.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

VW GOLF V 1,9 TDI 4Motion

18.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D

07.04.2006

Toyota Yaris 1,3 Sol

06.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Peugeot 407 Coupe 2,7 V6 HDi Sport Pack

31.03.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Renault Megane 1,5 dCi
5. deo - zaključak

17.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Renault Megane 2,0 dCi

14.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

VW Polo 1,9 TDI Carat

07.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Suzuki Swift 1,3

28.02.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

Fiat Grande Punto 1,4 8V Dynamic

21.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

Toyota Hilux 2,5 D-4D i Isuzu D-Max 3,0 TD

09.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Peugeot 1007 1,4

07.02.2006

Renault Megane 1,5 dCi
4. deo - vozne osobine

02.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Citroen C3 1,6 HDi i Renault Clio 1,5 dCi

26.01.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Mercedes Benz B 200 Turbo

24.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Škoda Octavia Combi 4x4 1,9 TDi

16.01.2006

Renault Megane 1,5 dCi
3. deo - enterijer

04.01.2006

Nissan Xterra

03.01.2006

Peugeot 307 CC 2,0 HDi Pack Sport

29.12.2005

Citroen C-SportLounge

27.12.2005

Peugeot 107 1,4 HDi Trendy

16.12.2005

Toyota Aygo 1,0

09.12.2005

Nissan Micra 1,2

05.12.2005

VW Passat 1,9 TDi Confort

02.12.2005

Citroen C1 1,4 HDi Pack

29.11.2005

Seat Leon 2,0 TDI

24.11.2005

BMW M6

21.11.2005

Ford Focus SW 1,6 TDCi Ghia

11.11.2005

VW Fox 1,2 Confort

10.11.2005

Renault Megane 1,5 dCi
2. deo - karoserija

04.11.2005

Citroen C5 Break 2,0 HDi i Renault Laguna Estate 2,2 dCi

28.10.2005

BMW 750 Li

27.10.2005

Peugeot 407 SW 2,0 HDi

20.10.2005

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited

18.10.2005

Dacia Logan 1,4 MPI

10.10.2005

Hyundai Tucson 2,0 CRDi

07.10.2005

Citroen C4 1,4 16V Coupe VTR

04.10.2005

Chevrolet Spark 0,8

29.09.2005

Toyota Corolla 1,4 D-4D

26.09.2005

Honda Jazz 1,4

26.09.2005

Nissan Pathfinder 2,5 dCi

23.09.2005

Ford Fiesta 2,0 ST

20.09.2005

Honda Civic 1,6 16V

06.09.2005

Tigar Prima

31.08.2005

Daihatsu Sirion 1,3 X

30.08.2005

Seat Altea 1,6 Stylance

26.08.2005

Renault Megane 1,5 dCi

26.08.2005

Audi A4 2,0 TDI

25.08.2005

Renault Scenic 1,6 16V GPL

24.08.2005

Peugeot 107 1,0 Trendy

23.08.2005

Kia Cerato 1,5 CRDI

09.08.2005

Renault Trafic Generation 2,5 dCi Privilege

01.08.2005

VW Golf Plus 1,9 TDI Comfort

26.07.2005

Jeep Grand Cherokee 5,7 HEMI

19.07.2005

Ford Fiesta 1,6 TDCi Ghia

05.07.2005

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Rhythm'n'Blues

30.06.2005

Nissan X-Trail

27.06.2005

Honda Jazz 1,4 i Mitsubishi Colt 1,3

23.06.2005

Renault Laguna 2,0 GT

23.06.2005

Peugeot 1007 Vitamine

20.06.2005

Citroen C3 Pluriel 1,4 HDi

10.06.2005

Peugeot 607 2,7 V6 HDi Signature

06.06.2005

Isuzu D-MAX 3,0 TD Crew Cab

27.05.2005

BMW 320i i 320d

25.05.2005

VW Golf V GTI

20.05.2005

Seat Toledo 1,9 TDI Reference

13.05.2005

Citroen C3 1,4 16V Sensodrive Stop/Start

06.05.2005

3000 km sa Renault Espace 2,2 dCi Aluminium

26.04.2005

Škoda Octavia Combi 1,9 TDi

22.04.2005

Honda Jazz 1,4

21.04.2005

Audi A6 3,0 TDI Quattro

29.03.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

25.03.2005

Ford Mondeo 2,2 TDCi Clipper Titanium

22.03.2005

Peugeot 307 1,6 HDi i Renault Megane 1,5 dCi

18.03.2005

BMW X3 3,0d

15.03.2005

Citroen C4 1,6 HDi 92 KS Pack

11.03.2005

VW Caddy Life 1,9 TDi

02.03.2005

Peugeot 307 SW 2,0 HDi i Ford Focus C-Max 2,0 TDCi

28.02.2005

Seat Altea 2,0 TDi

23.02.2005

Toyota Prius 1,5

17.02.2005

Honda Jazz 1,4

14.02.2005

Mitsubishi Colt 1,3

11.02.2005

Peugeot 407 2,2

07.02.2005

Seat Ibiza Cupra 1,9 TDi / 160 KS

02.02.2005

VW Golf 1,9 TDi / 90 KS Confort

31.01.2005

Nissan Micra 1,2

25.01.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

24.01.2005

Citroen C5 1,6 16V i 1,6 HDi

20.01.2005

Dacia Logan 1,6 MPI

15.01.2005

Renault Modus 1,4 16V Luxe Privilege

10.01.2005

Ford Focus 1,6 Ti-VCT Titanium

05.01.2005

Mercedes G55 AMG

31.12.2004

Toyota Land Cruiser 3,0 D-4D

29.12.2004

Škoda Octavia 2,0 TDi Ambiente

22.12.2004

Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail i Toyota RAV4

22.12.2004

Honda Jazz 1,4

22.12.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDI 16V 110 KS

23.11.2004

Honda Jazz 1,4

22.10.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V 110 KS

21.09.2004

Chrysler 300C

15.11.2004

Opel Corsa 1,3 CDTi

30.11.2004

BMW 645 Ci

16.10.2004

Peugeot 407 SW 1,6 HDi

21.10.2004

Fiat Idea 1,4

24.10.2004

Toyota Corolla 2,0 D-4D

28.10.2004

Peugeot 307 CC 2,0 16V

31.10.2004

Porsche Carrera 911 S

3.11.2004

Mitsubishi Outlander 2,0

8.11.2004

Aston Martin DB9

11.11.2004

Fiat Panda 1,2

12.09.2004

Citroen C3 X-TR 1,4 HDi 92 KS

15.09.2004

VW Polo 1,9 SDi

22.09.2004

Hyundai Tucson

25.09.2004

Peugeot 206 1,4 HDI

1.10.2004

RENAULT Megane 2,0 RS

10.08.2004

MERCEDES-BENZ C180 Kompressor

14.08.2004

HONDA FR-V

19.08.2004

FORD Fusion+

24.08.2004

ŠKODA Octavia 1,9 TDI

29.08.2004

BMW 760 Li

2.09.2004

CITROEN Xsara Picasso 1,6 HDi 16V Exclusive

8.07.2004

HONDA Civic Sedan 1,6 ES AT

12.07.2004

RENAULT Grand Scenic 1,5 dCi/100 KS Luxe Privilege

17.07.2004

SEAT Cordoba 1,9 TDi Sport

22.07.2004

TOYOTA Corolla Verso 2,0 D-4D

27.07.2004

MERCEDES-BENZ SLK 200 Kompressor

3.06.2004

LOTUS Elise 111R

10.06.2004

TOYOTA Corolla Wagon 1,6

18.06.2004

AUDI A3 2,0 TDi

13.05.2004

CITROEN C2 1,1

27.05.2004

FORD Focus C-Max 1,8 Trend

4.04.2004

TOYOTA Avensis D-CAT

9.04.2004

RENAULT Kangoo 4x4 1,9 dCi Privilege

14.04.2004

MAZDA 3 Sport

19.04.2004

FIAT Idea 1,3 JTD

24.04.2004

SEAT Leon 1,9 TDI

3.05.2004

BMW X3 3,0i

3.03.2004

RENAULT Clio Sport

8.03.2004

MERCEDES E320 4MATIC Avantgarde

13.03.2004

HONDA CR-V

17.03.2004

TOYOTA RAV4 2,0 D-4D Executive

22.03.2004

ŠKODA Fabia RS 1,9 TDi 130

27.03.2004

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

31.03.2004

LAMBORGHINI Gallardo

2.02.2004

VOLVO S60 2,4 D Summum

9.02.2004

SAAB 9-5 Wagon

16.02.2004

RENAULT Laguna 1,6 16V GPL Expression

23.02.2004

OPEL Vectra Caravan 3,0 CDTI

5.01.2004

HONDA Accord 2,4 Executive

11.01.2004

MITSUBISHI Lancer

19.01.2004

VW Beetle Cabrio

26.01.2004

MAZDA 3 1,6i

2.12.2003

VW Touran 1,9 TDi Comfort

9.12.2003

RENAULT Megane Coupe Cabrio 2,0

16.12.2003

SUZUKI Ignis 1,5

23.12.2003

PEUGEOT Partner 1,9 D

30.12.2003

CHEVROLET Corvette V8 5,7

1.11.2003

RENAULT Megane Grand Tour i Megane Sedan

5.11.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

12.11.2003

CHRYSLER Sebring 2,7 LE

19.11.2003

FORD Tourneo Connect 1,8 TDCi

26.11.2003

FIAT Panda

4.10.2003

LEXUS RX 300

7.10.2003

SMART Roadster Coupe

11.10.2003

MERCEDES SL 55 AMG

14.10.2003

RENAULT Trafic 2,5 dCi 16V Passenger

18.10.2003

FORD Fusion 1,4 TDCi

21.10.2003

MINI One D

27.10.2003

FORD Focus C-Max

28.08.2003

CITROEN Pluriel 1,4i

2.09.2003

OPEL Meriva 1,6

6.09.2003

DAIHATSU Copen

12.09.2003

FIAT Stilo 1,8

16.09.2003

NISSAN 350 Z

19.09.2003

CHRYSLER Crossfire

27.07.2003

RENAULT Scenic II

31.07.2003

OPEL Signum 3,2 V6

4.08.2003

MERCEDES Vito i Viano

8.08.2003

DAEWOO Nubira II

12.08.2003

FIAT Doblo Cargo 1,9 DS High Roof

17.08.2003

PEUGEOT 807 3,0 V6 SV Pullman

22.08.2003

BMW Z4 3,0i SMG

27.06.2003

ALFA ROMEO 156 2,4 JTD

4.07.2003

HYUNDAI Getz 1,4

13.07.2003

ŠKODA Octavia Combi 1,8T RS Pack Sport

20.07.2003

FORD Streetka

26.05.2003

RENAULT Megane Coupe 1,5 dCi

1.06.2003

SEAT Alhambra 1,9 TDI

7.06.2003

TOYOTA Corolla Verso 1,6

11.06.2003

PEUGEOT 307 Break 1,6 16V XT

16.06.2003

AUDI A3

20.06.2003

OPEL Meriva

25.04.2003

LANCIA Thesis 2,4

30.04.2003

HYUNDAI Terracan 2,9 CRDI

6.05.2003

SEAT Cordoba 1,9 SDI Stella

13.05.2003

PEUGEOT Partner Ushuaia Grand Raid 1,6 16V

18.05.2003

TOYOTA Avensis Wagon 1,8 VVT-i

25.03.2003

FORD Fiesta Coupe 1,6 Trend

2.04.2003

SSANGYONG Rexton

14.04.2003

MITSUBISHI Pajero 3,2 DI-D

1.03.2003

CITROEN C8 2,2 16V HDi

11.03.2003

FORD Focus ST 170

5.02.2003

RENAULT Espace 1,9 dCi Authentique

14.02.2003

FORD Mondeo ST220

11.01.2003

TOYOTA Land Cruiser 3,0 D4-D

17.01.2003

SAAB 9-3 2,0t

21.01.2003

CITROEN Berlingo

26.01.2003

ALFA ROMEO 147 GTA

10.12.2002

RENAULT Kangoo 1,5 dCi 80 KS

21.12.2002

SUBARU Forester 2,0X AWD

26.12.2002

ŠKODA Superb 1,9 TDi Classic

4.01.2003

NISSAN 350 Z

12.11.2002

RENAULT Megane II

20.11.2002

HONDA Accord

3.12.2002

MAZDA 6 Sport

11.10.2002

FORD Fiesta 1,4 TDCi

18.10.2002

FERRARI Enzo Ferrari

25.10.2002

DAEWOO Kalos

31.10.2002

AUDI RS6 Avant

4.11.2002

MERCEDES SL 500

26.09.2002

PEUGEOT 307 SW 2,0 HDi

6.10.2002

KIA Sorento

29.08.2002

OPEL Vectra GTS

29.08.2002

VW Polo 1,2 6V

3.09.2002

meganed97
29.5.2018 10:34
14
5

Po čemu "potpuno" novi blok? Taj motor je isto iz H serije sa istim prečnikom cilindra kao 1.2 TCe, samo dužim hodom, otuda i veća zapremina.
Glavne modifikacije su, rekao bih, u glavi motora i sistemu ubrizgavanja.

don
29.5.2018 11:37
10
17

Da li taj motor razvija istu snagu i u mercedesu ili je za njega preradjen (nema iste komponente , kao sto je to slucaj sa dizelom)?
Koji su to tisi vanovi koje si vozio, s obzirom da mrzim buku?
7,2l benzina pri brzini 130 km/h, to je svega 1,5l vise od dizela kod b200. Grad 11 l benzina, juce ja vozio pod gradu sa klimom i imao 9,1l sa tendencijom daljnjeg rasta.

Velike gume?bolje prijanjanje, bolje kocenje (da li si to primijetio slucajno?) bi trebao da ima ako su veci diskovi ugradjenji, navodno je udobniji jer zbog veceg promjera manje upada u rupe a lakse prelazi preko izbocina , guma je uza, dakle manji otpor zraka a bolja je i kod akvaplaninga, guma zbog velikog promjera duze traje (manje se zagrijava), a mana je cijena od 120e, premda je to na razini neke gume od 17 cola.
Ako su razvili skupa motor, a mjenjace svako svoje ima i koriste stare proizvode, dakle nema novoravzijenog mjenjaca niti dijeljenja mjenjaca izmedju renoa i mercedesa?
Koji je smisao krovnog prozora koji se ne otvara? Necu da pravim staklenik i u seniku da uzgajam papriku, a valjda kad ga nema, nije toliko klaustofobicno.
Reno bi morao da redizajnira volan, pa neka se ugledaju na starije mercedese, tipa a klase prosle generacije, jer je ovaj ekstremno ruzan . Dakle malo vise paznje posvetiti dizajnu dijelova interijera koji su u stalnom kontaktu sa vozacem, tj volan i rucica mjenjaca. Ova dva su sve samo ne atraktivna niti primamljiva za drzanje.
idalje je kartica umjesto kljuca u igri?
Sve pohvale za sjedala, ako su kao ona iz talismana, onda su odlicna.
Glede prtljaznika, mene zanima njegova duzina, a ne litraza koja se dobije njegovom visinom, jer kese koje imam tokom subotnjeg sopinga, necu slagati jednu na drugu, nego ih zelim potrpati u kolica za soping i da ih elegantno vucem (jedno 20kg) umjesto da nosim. Problem nastaje kada se ta kolica, zbog kratkoce gepeka, ne mogu smjestiti u isti uzduzno, nego poprecno, sto ogranicava manevriranje i zauzima prostor.Dakle, da li u scenicov gepek staju uzduzno kolica za soping?
Plastika armature ne smije biti glatka i jeftina, sto je ovdje slucaj, trebala je biti teksturirana cime se izbjegava vizualni dojam jeftinoce. To ovdje nije slucaj.
E-krem
29.5.2018 11:45
10
7

Molim objasnje za: "ubedljiviji i moderni blok od predhodnika". Sta to znaci kako ste to zakljucili?

Rathed
29.5.2018 12:56
13
4

Najjaci su mi ovi vagenasi sto brinu za trenutno najvecu grupaciju na svetu sto se trzisnog ucesca tice. Javite im sta sve nevalja rado ce vas poslusati. Sto se potrosnje tice, pa i priusa mozes u gradu da nateras da trosi 15 litara, ako ti je to cilj. Eee cek cek jel znate sta je to prius???

Nebojsa
29.5.2018 13:15
7
44

Pariz pa Pariz. Pisi onda na francuskom za francuze

Rikošet
29.5.2018 13:26
14
6

Čovjek lijepo napisa negdje na početku da neće ulaziti u tehničke detalje oko motora, a vi ga sad peglate jel novi blok ili nije :)

U drugi plan pade odličan praktičan prikaz mogućnosti motora, što nam Perica realno i može najbolje dočarati. Koliko vidim pozitivno su ocjenjeni svi parametri vožnje i pogona. Ostvarena potrošnja anulira priču o povoljnoj emisiji CO2, jer je daleko iznad deklarisane...

Šta reći za aktuelnog Scenica, isforsirana trendovska priča u kojoj se ne zna da li je monovolumen ili SUV. Ovi točkovi su suludi.
I do sada su francuski monovolumeni imali manje, više specifične dimenzije koje nije svaki gumar nudio, a ovo je tek takvo komplikovanje koje osim estetike ne donosi ništa od ovoga o čemu njihovi marketing stručnjaci pričaju. Unakazili su onako praktičan automobil. Ma koliko ne volim njemačku hladnokrvnost i sterilnost, kod ovakvih automobila aplaudiram njihovom racionalizmu... Pa nije kolekcionarski Ferrari da za njega posebno razvijaš gume i da se to isplati...

Peki
29.5.2018 13:47
23
7

@E-krem, mora da se salis, pa u tekstu su navedeni svi detalji zbog cega je ubedljiviji i moderniji od 1.2 TCe. Sta da dodam? Da 1.2 TCe nije imao verziju sa 160 KS, da je obrtni moment veci kod novog, da je elasticnost bolja, da je nivo izduvnih gasova nizi, da je modernije koncepcije...
@meganed97, nisam zaposlen kao inzenjer kod Renaulta, ako oni kazu da je potpuno nov, odnosno da nema zajednickih delova sa predhodnim, ne vidim zasto im nebi verovao?
@Don, da, razvija istu snagu kao i u Mercedesu Classe A. Naprotiv, svaki proizvodac koristi svoje menjace. Kako mi cerka trenutno radi kao hostesa na promociji nove Classe A, imao sam priliku provozati ga istim motorom. Kod njih navodno razvija 163 KS uz 250 Nm. Za dubinu prtljaznika nista lakse, uzmes metar u ruke i proveris sam kod prvog prodavca Renaulta, s tim da treba dodati dopunske santimentra kada je zadnja klupa privucena ka prednjim sedistima. Priznajem nisam proverio da li uzduzno staju kolica za soping... :-))

Peki
29.5.2018 14:01
40
5

@Nebojsa, zamolio bi te za malo pristojnosti, svi podaci o potrosnji su na srpskom jeziku , kao i cene! Tek da te potsetim da zivim u Parizu i da samim tim ne mogu da pricam o potrosnji po Beogradu, mada se po onome sto sam video prosle sedmice u poseti BG, ne razlikuju mnogo... Uostalom niko te ne tera da citas moja zapazanja, zar ne? Verujem da sam maksimalno korektan sa citaocima, voleo bi da je to obostrano.

BB
29.5.2018 15:46
13
0

Čini mi se da je povoljan sa cijenom ovaj "lite Mercedes"
A i 4 cilindra su zakon...

E-krem
29.5.2018 15:46
3
23

Peki, nadam se da se ti salis. Blok motora je sastavni deo svakog motora i predsavlja osnovu na koju idu ostale komponente. Verovatno vi u redakciji imate neki interni naziv za motor pa ga zovete blok... ili je u pitanju stednja reci kako u prvom mahu citalac ne bi razumeo sta si hteo da kazes. Ja te odlicno razumem i razumem nameru i znam da vecina samo procita delimicno tekst i na taj nacin ne dozna sta je moderniji blok trebalo da znaci.

meganed97
29.5.2018 16:07
14
0

@Peki
Mora da je takav dogovor sa nemačkim kolegama. ;-)
Usput da pitam, kako promovišu taj motor u A klasi? Kao 1.3 ili kao 1.4? Vidim da ga je Mercedes u zvaničnom saopštenju predstavio kao 1.4. Ne znam gde su naučili da se 1,33 zaokružuje na 1,4.

Don
29.5.2018 17:57
5
10

Taj model ima oznaku a200, steta sto sam slabo slikao na prezentaciji modela, pisao sam o tome i cijeni od 40000 € i 163 ks.
Ne znam sto se bunite oko potrošnje, kao sto vidimo ni dizel nije puno daleko od njega kao benzinca. Nije mi jasno ni to sa gumama kad smo naveli njene prednosti(u teoriji) a kako je u praksi, to neka nam kaže onaj koji je vozio.
Pa zar ti ne ides u šoping sa autom? Nije valjda da teglis kese? Onda nije ni čudo da je kičma načeta.
Pretpostavljam da će uskoro test i a klase, pa bih zamolio za utiske kod prelaska preko poprečnih neravnina , da li je idalje tako bučno? Ak budete vozili dizel(ko god da ga testira), je li novi motor bučan kao stari? I neka testiraju glasovnu navigaciju, bas me zanima hoce li njima naći ulicu bergisch gladbacher strasse u Kelnu.

boki
29.5.2018 21:00
12
1

Dobar ovaj novi 1,3 motor. Jedva crkam da ga vidim u Meganu.
Nego, jel ima lanac ili zupcasti kais?

nn
30.5.2018 00:04
16
2

@e-krem Ne razumem razlog negodovanja oko termina potpuno novi blok koji Peki cesto koristi! Sve je veoma sazeto,tacno i precizno objasnjeno za svakog ko malo temeljnije prati auto teme! Kod totalnih laika su i onako popularniji drugi sajtovi! V.G. su oduvek pravljene za prave entuzijaste i profesionalce!

arkadije
30.5.2018 07:55
20
2

ako hocete da vam auto bude isti ko drugi,ne trazite francuze. imate dvadeset modela istih da ih ne nadjete vise kad ih parkirate, morate koristiti daljinski kljuc. Eno ga! velicina tockova i druge sitnice daju individualnost. kome se svidi,svidi. Peki specificno pise. Nekad mi se svidi,nekad ne, ali ne prepisuje kao neki nasi politicari doktorate

Peki
30.5.2018 08:09
16
0

@boki, 1.3 Tce ima lanac.
Inace Renault poseduje i novi 1.8 TCi koji pokrece Alpinu i Megan RS. U prvom razvija 252 KS a u Meganu 280 KS.
Pozzzzz

don
30.5.2018 08:56
8
12

Zaboravih da dodam u vezi A klase, kad ju budete testirali, mozete li obratiti paznju na brisace? Bas me zanima da li je Mercedes naucio da konstruira brisace? Zasto to kazem, pa evo, neka vam sajba bude prljava od prasine, kada pritisnete dugme za ukljucivanje prednjih brisaca, oni mazu po suhom, pa tek onda ide voda. Ali, ne lezi vraze, da stvar bude gora, nakon sto se stakla operu, brisaci nastavljaju da struzu dva kruga po suhom staklu!
Nazalost, moram opet da kupujem brisace (sjecenje eco cutom ne pomaze, pa nemojte to ni koristiti), ko zna koji put po redu.
"Kome je Mercedes premijum, neka sjedne u mazdu."

DC
30.5.2018 11:05
13
1

Pozdrav svima!
Iako ga Renault predstavlja iz verovatno njima znanog razloga kao potpuno novi, motor je dobrano baziran na poslednjem 1.2TCe. Nisam siguran zbog cega se stide jer je i 1.2 bio jako dobar agregat. Obrtni momenat od preko 200Nm iz ovako malog motora (kao uostalom i iz najnovijeg VW TSI) zvuci prosto neverovatno. Do skoro je bilo potrebno sest cilindara i 2500 kubika pa na vise za tako nesto. Ili je to ipak bilo odavno i samo se nama, ljudima odredjenog zivotnog doba, ne cini tako. Sa druge strane, mislim da je rezervacija prema modernim tro-cilindricnim motorima pre pitanje navike nego li icega drugog, pre svega zato sto se trocilindrasi ponasaju malo drugacije - vole da se zavrte i proizvode specifican zvuk a zbog obe karakteristike podsecaju na igracke. Mislim da ih je lakse prihvatiti ako ih zamislimo kao jednu stranu V6 motora ili Porscheovog boxera.

Inace, Renault-ovi EDC menjaci poticu od Nemackog Getrag-a, kao uostalom Fordov PowerShift i mnogi drugi. Svi menjaci sa duplim kvacilom traze neophodnu promenu (skupog) ulja na od prilike 50-ak hiljada km, sto osetno poskupljuje odrzavanje a na testovima se prakticno nikad ne navodi. Tako da sa jedne strane imate ustedu povratkom na lanac umesto zupcastog kaisa na motoru, sa druge strane veci trosak na menjacu ukoliko se odlucite za automat.

Sto se tice krovnog prozora koji se ne otvara, imajuci u vidu probleme koji vremenom nastaju kada odu dihtunzi i pocnu da prokisnjavaju kod vozila sa otvaranjem, ovo je verovatno manje atraktivno u prodajnom salonu ali daleko bolje resenje dugorocno. Da li vam takav krovni prozor treba - deci manjeg uzrasta ce verovatno biti zanimljivija voznja na zadnjem sedistu i to je sve.

Peki, nisi pomenuo da ukoliko zelite da koristite drzace za flase i limenke napred, morate povuci klizeci boks izmedju sedista unazad, sto pravi jos veci problem za kolena nekome ko bi potencijano sedeo na srednjem sedistu pozadi. Realno, Scenic jedino ima logike kao vozilo za porodicu sa maksimum dvoje relativno male dece, a kada se gleda na taj nacin - konkurencije mu ne manjka iz raznoraznih segmenata.

Jos nesto Peki: steta sto nisi napisao koju rec vise o Dordogne. Proveo sam jedan odmor u Sarlat i okolini. Ljudima van Francuske je prakticno nepoznat a region je kao iz bajke, jedan od dragulja ne samo Francuske nego cele Evrope.

p.s. Novi 1.8TCi se moze naci i u Espace u verziji sa 225ks i 300Nm.

moron
30.5.2018 11:30
18
2

Sami bih pohvalio gospodina Rajkovića, test je fantastičan, kao i obično, jako lepo/pitko i stručno štivo ( za smrtnika mog nivoa neznanja) i mislim da je jako koristan prikaz vozila za nekoga koga to vozilo potecijalno može da interesuje.
Što se tiče primedbi nekih na veličinu guma (20"), upitao bih da li im "smeta" točak od 19" na limuzini mazdi 6, ili na Tucsonu, Sportage-u, QQ-u i na "milion" drugih vozila. Za Scenica brendirana guma ipak košta manje. I ne samo to. Ova guma od 20" košta manje čak i od (brendirane) gume od 17" ili 18" za prethodni Scenic. Razlika jeste mala ( u odnosu na brendiranu 17" za "stari" ), ali, jeste. Proverite ...
Scenic je meni veoma lep. Da li bih ga uzeo? Ne, na žalost. Verovatno ni Grand Scenica ... Iako je loš lepši. Tužno je, ali, pozadi više mesta ima u Kadjaru ... Pa, koji je onda smisao Scenica. On bi trebalo da je "People Carrier" ... Ali, "šipak" ... Više baš i nije kao pre što je bio. Tu funkciju je izgubio. Zar onda treba da kupim Kadjar? Realno, košta isto ... SUV 2WD ... Bem li ga.

zoka
30.5.2018 15:07
2
2

Peki. Zanima me jel 1,8 tce isti i kod talismana i espasa gde razvija 225 KS kao kod RS-a?

N.N.
30.5.2018 22:18
6
4

Ako ćemo cjepidlačiti. 1.2 Tce i 1.3 Tce imaju isti blok motora. Pa kakav onda novi blok? LOL

@N.N.
Perica Rajković pod uticajem francuskog jezika,novim BLOKOM naziva NOVI MOTOR a ne misli naravno na novi BLOK motora koji se uglavnom ne menjaju .

U budućim tekstovima to će biti korigovano da ne izazaivamo zabunu .

Redakcija

Rikošet
30.5.2018 23:26
9
3

moron

Prošla E-klasa u najčešćoj taksi verziji e200d ili e220d je serijski imala 16-ke. Ne znam za novu, ali mislim da je slično stanje... Bila je vrhunski udobna i uzorno stabilna... Opel Astra je tad dolazila serijski na 17-kama, a nakon par godina je na jedvite jade dobila 16-ke. Istina velike i široke gume više nisu skupe kao nekada, ali sa njihovim predimenzioniranjem se u spemenutim slučajevima pokrivaju određeni nedostaci. U Opelovom slučaju to je bila prevelika masa, a u Renaultovom je dizajn, odnosno koncept crossovor Scenica, koji ne može vizuelno da istrpi manju gumu. Nije mi sporno kad Opel Indignija 2.0 Turbo sa 200 i kusur konja ponese 20-ku i pri tom bude vrhunski udobna i stabilna, ali je sporno kad na porodični automobil nakaleme ove točkove kao konjskim kočijama i kad to značajno naruši udobnost na našim krpama od puteva. Po Francuskoj ta guma možda i može proći, ali kod nas gdje je više grba nego ravnog asfalta od te ljubavi nema ništa...

Peki
31.5.2018 16:50
11
4

Izraz BLOK sinonim je za motor ili agregat, koji ne upotrebljava samo moja malenkost. Ko ne veruje neka pogleda malo po sajtovim prozivodaca. Jos juce sam trazio podatke u vezi Mitsubishia L200, koji trenutno vozim, i kad tamo bas se spomonjje novi BLOK od 2.4 lit.... Nema dakle nikave potrebe da mi bilo ko ispravlja, savrseno se dobro zna na sta sam mislio, sve ostalo je samo cepidalacenje. Uostalom u Renaultu instistiraju kako se radi o potpuno novom agregatu, cak i tvrde kako je BLOK motora znacajno izmenjen. Sta dakle nije jasno?
Ko hoce u "sitna creva " da sazna sve o njemu, detalje ce pronaci na sajtu media.group.renault.com,

moron
31.5.2018 21:32
12
1

Rikošet
Možda sam se ja loše "odrazio" ili si me ti pogrešno shvatio. Nisam ja "promoter" velikih točkova. Ja vozim sirotinjsku colažu (16") i jako sam "osetljiv" na pitanje guma, na više načina. Ne volim "skupe gume" ( "SUV gume" ), ne volim "skupe dimenzije" ( nepotrebno velike colaže ili širine ), ne volim specifične dimenzije ( npr. čak i fabia ti nosi "specifičnu" i relatvno skupu dimenziju, mada je male colaže, a sličan problem je i kod mazdi), a posebno ne volim kada na "vrednim kolima" vidim "low cost" gume velike colaže ... Od toga mi muka dodje.
Mogu da vozim oderana i izlupana kola, ali, gume .. gume će uvek da budu "dobre", kako Bog zapoveda, na njima nikada ne štedim.

nn
01.6.2018 00:11
14
4

Ne mogu da verujem koliko komentara o izrazu koji Peki koristi za motor ( inače sasvim pravilno, strucno i razumljivo napisano) !?! Zar komentari ne bi trebali da budu o odlicnom testu zanimljivog auta!?!

don
01.6.2018 03:37
9
5

Moron = mrgud
Mislim da ste nepotrebno zabrijali na gume,Perika im nije našao neku manu, tako da.

Rikošet
01.6.2018 11:38
6
3

moron

Sve ok bar mi znamo šta je konstruktivan dijalog, povukao sam par paralela i primjera iz glave bez želje da pametujem... Ti si mi samo dao povod...

Opet ponavljam zanimjivo mi je da jedan Mercedes najnoviju E klasu "obuva" provjerio sam u serijske 17-ke, a da Renault na klasu niži i jeftiniji Scenic nakači 20-ke i da pri tome značajno narušava udobnost svog nekada uzorno udobnog porodičnog automobila (na našim putevima je tako znam iz iskustva, a na evropskim je kako Perica navodi).

Renault se na ovaj potez odlučio samo zbog novog Scenicovog crossover stila, a to što čitavu priču marketinški pokrivaju sa "žvakom" da je nova guma vauuuu u svakom pogledu mi je baš providno... Ističe se nešto što se podrazumijeva...

Poenta, ako jedna premium "mečka" nosi 16, odnosno 17-ku i pri tom je nije "sramota", jer je to odlična guma i ne narušava njene glavne kvalitete (vrhunsku udobnost) onda mi je savršeno jasno gdje se vode logikom, a gdje marketingom, dizajnom i čim već...

I da za kraj koliko vidim Scenic se odlično prodaje u Evropi, prošle godine su debelo pregurali 100.000. Neka im je sa srećom, kod nas sam vidio samo par modela...

N.N.
01.6.2018 19:54
5
4

@Peki

Bez uvrede ali @redakcija je dala pravo objašnjenje. Tako je samo na francuskom jeziku. Nigdje drugdje blok nije sinonim za motor. Blok je svugdje drugdje isključivo blok motora.

što se tiče PR materijala. Oni sada na sva zvona najavljuju scavenging tehnologiju koja smanjuje turbo lag, a istu su po riječima Boscha koristili još na 1.2 Tce. Ta tehnologija je vezana uz GDI koji im isporučuje Bosch.

Boki
01.6.2018 20:10
6
1

Dobre karakteristike, povoljna potrošnja goriva. Garantujem da Scenic 2 sa 1.6 atmosferskim motorom od 115 ks ne može trošiti manje, samo više, što je u pogledu efikasnosti popriličan napredak, taj napredak se ranije ogledao samo u performansama (bolji obrti moment na većem opsegu obrtaja), a sada se vidi da za jedinicu snage ide manja količina goriva... Ovaj bi motor još manje trošio kod nižih i lakših modela poput Megana, ova klasa Scenic - Picasso nije baš ekonomična zbog gabarita. U odnosu na trocilindraše defintivno bolji i Reno još jednom dokazuje da vlada na polju benzinaca.

meganed97
02.6.2018 00:22
6
1

@N.N.
Nije tačno da je tehnologija ista. Maksimalni pritisak ubrizgavanja je sa 200 bara podignut na 250 bara i položaj dizni je izmenjen. Wastegate na turbini je sada električni, a ne pneumatski, brže reaguje. Izduvna grana je integrisana u glavi motora - hladi izduvne gasove, a sveža smeša se više zagreva i kasnije bolje sagoreva...
Ovo poslednje možda najviše smanjuje lag.

don
02.6.2018 11:41
7
5

"Blok motora je dio motora koji se proteže od temeljne ploče do glave motora. U njemu se nalaze cilindri motora, odnosno provrti u koje će biti smještene košuljice. Jednostavno rečeno, blok motora je nepomična ljuštura u koju će se ugraditi pokretni dijelovi motora."

igi
03.6.2018 02:52
5
2

Ja samo zamišljam ovakav motor u Kliju ili Sanderu. Čak i sa "samo" 115ks, bio bi pun pogodak. I odlična alternativa 1.5 dizelima.

mkm
06.6.2018 12:04
5
1

Ne znam cemu ova frka za downsize-ingom kad moja Honda Accord-2015 sa klasicnim atmosfercem od 2000ccm trosi isto mozda i manje od ovog Renoa

Boki
06.6.2018 20:01
4
2

@mkm
Manji motor je jeftiniji za proizvodnju, ide manje materijala, može se isti blok koristiti za mnogo različitih snaga tako da ovaj 1.3 može imati Clio, Megane, Talisman sa raznim izlaznim vrednostima. Zapreminu nadoknađuje turbina i to je celokupna filozofija oko downsize-inga...

meganed97
07.6.2018 11:14
4
1

@mkm
Ako ništa drugo, obrtni moment je bolji.
Koji downsizing sa 1.2 na 1.3 TCe? :-)

@Boki
Još kad mu nakačiš turbinu sa interkulerom, onda motor bude još jeftiniji za proizvodnju. :-)
Opet taj termin "blok". :-) Isti blok može i na atmosferski motor u više različitih snaga. Kod atmosferaca je tipično bilo da se na isti blok stavlja 8-ventilska i 16-ventilska glava pa se tu dobiju različite snage. Kasnije se pojavljuje varijabilni usis pa se i tu izvuče neki kW na istom bloku.
A ako ćemo da idemo mnogo ranije u istoriju motora, u vreme karburatora, postojale su isti motori sa jednogrlim i dvogrlim karburatorom sa različitim snagama.

mkm
07.6.2018 11:41
3
1

@Boki ima tu logike, ali glavna marketinska parola malih motora je mala potrosnja

Boki
08.6.2018 05:10
6
0

@meganed97
Atmosferski motor da bi imao 140 ks mora imati 1.8l zapremine, a to je znatno veći blok. Za 115 ks mora manji blok i to bi praktično bio drugi motor. Ovde se sa istim motorm dobijaju velike razlike u snazi, a razlika u proizvodnoj ceni je mnogo manja. Takođe razvoj motora sa različitim blokom zahteva rad ispočetka i to je preskup proces koji uz novac zahteva i dosta vremena. Cena turbine i interkulera je mnogo manja od razvoja tri - četiri tipa bloka, pravljenja kalupa i alata...
Što se obrtnog momenta tiče, pomoću turbine se dobija ravnija karakteristika obrtnog momneta, ali je njegov pad van radnog opsega turbine uslovljen zapreminom motora. Isti obrtni moment se može dobiti i iz zapremine, samo što bi to bio zaista veliki motor. A manja snaga sa 8 ventila je rezultat starije tehnologije i taj motor nema efikasnost 16V motora pa bi to bilo unazađivanje. Turbina ne unapređuje efikasnost, već samo smanjuje veličinu motora. Na efikasnost samo utiče ubrizgavanje, varijabilno otvaranje ventila i sl. Inače, kad se kaže efikasnost, misli se na dovijenu snagu iz utrošenog goriva, znači energetska efikasnost. To je merilo napretka u razvoju motora, a ne proste izlazne karakteristike. BMW je jos pre 40 godina iz 1.5 bloka dobio 1000 ks, ali je pitanje koliko je taj motor bio u stanju da progura goriva...

Peki
08.6.2018 07:43
6
0

@Boki, zahvaljujem ti se sto si mi olaksao posao i razjasnio neke stvari. Naravno da je sve pitanje ekonomije, em su dva proizvodaca ujedinila finansijska sretstva, em su iz istog bloka izvukli tri snage, koje ce koristiti u ko zna koliko razlicitih segmenata. Kada sve to pomnozimo sa najmanje milion primeraka godisnje eto lepih para za akcioanare Renaulta i Mercedesa. A ukoliko se pokaze dobar, prodace ga jos nekom proizvodacu... Hteo sam odmah da se nadovezem na pricu i uzmem jedan Megane 1.3 TCe/140, no tolika je potraznja za njim u press voznom parku da su mi uvali RS. Kazu nista pre avgusta...
Pozzzzz

meganed97
08.6.2018 10:06
3
0

@Boki
I 1800 ccm sa 140 ks je dobar primer downsizinga. Nekada je bilo potrebno bar 2500 ccm i još par cilindara da se izvuče ta konjaža.
Motor manje zapremine ima manje i lakše klipove. Ovo drugo je posebno važno, jer se "vrte" velikim brzinama i razlika i od samo jednog grama je vrlo bitna.
Radni opseg turbine? Pa, turbina radi non-stop. Zavisi samo koliko puni, a puni uvek. I radi se na tome da turbine budu što efikasnije. I Renault je u F1 imao 1.5 sa preko 1000 ks.
Što se tiče razvoja "novih" blokova motora. Snalazili su se oni i ranije. Recimo K familija bloka. Imaš 1.4 i 1.6 atmo benzince i čuveni dizel 1.5 dCi. Razlika je u prečniku i/ili hodu klipa. https://fr.wikipedia.org/wiki/Moteur_K_Renault
Pa čuvena C familija, poznata i kao Cleon... https://fr.wikipedia.org/wiki/Moteur_Cl%C3%A9on-Fonte

zoka
08.6.2018 23:40
2
0

Peki
Kakvi su prvi utisci u vožnji RS- a. Zanima me jwr je naručen i treba stići u avgustu?

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: