Test

Renault Kadjar 1.5 dCi/110 EDC

Qashqai by Renault

U želji da Kadjar postane best-seller, Renault se naveliko inspirisao drugom generacijom Nissana Qashqai. Pitanje koje se nameće; da li je Francuz samo banalna kopija Japanca, ili je Kadjar dovoljno emancipovan kako bi se nazvao novim modelom?

Renault Kadjar se po pitanju stila uspešno distancira od bratskog modela Nissan Qashqai sa samo 5 % zajedničkih delova Twituj ovo!

Dve godine nakon Captura, Renault nastavlja da eksploatiše magični svet Crossovera, ali sada u superiornijem, C segmentu. Kadjar, egzotično ime koji bi trebalo da probudi želju za pustolovinom (ime jedne persijske dinastije), ali i pogura prodaju francuskog proizvođača. Jer Crossoveri su u modi, svi ih traže i žele, do te mere da danas predstavljaju bezmalo četvrtinu prodaje skoro svih brendova. Čak se i famozni Espace, sa kojim smo se družili neposredno pred ovaj test, približio svetu SUV, opet u želji da se što više dopadne kupcima. Nissan je to shvatio odavno, kada je, ko zna da li čistom srećom ili nadahnutom vidovitošću odgovornih, 2007. godine lansirao prvi Qashqai, kao zamenu za klasični hečbak. Renault je po svemu sudeći čekao drugu generaciju, jer u prvoj, izuzmemo li pojedine agregate, nije imao većeg udela. Tako najzad dočekasmo i Kadjar, koji se evidento u velikoj meri poslužio elementima svog duhovnog brata Qashqai. Preciznije rečeno, preuzeto je preko 60 % "nevidljivih" delova, kao što su platforma, mehanički sklopovi, transmisija, menjačka kutija, agregati...

Za razliku od tehnike, Renault Kadjar se po pitanju stila uspešno distancira od Nissana sa samo 5 % zajedničkih delova. Ko ne zna da se radi o krvnom srodstvu, neće primetiti veće sličnosti. Osim što je duži za 7 cm (4,45 m), Kadjar je znatno zaobljeniji, za razliku od Japanca koji potencira oštre linije. Znači ne samo prednja maska, već i profil, kao i zadnji deo potpuno su različiti. Lično, imam blagu naklonost prema fluidnim formama Kadjara, no moguće je da se radi isključivo o efektu novog vozila!

     
 

udobnost,
unutrašnji prostor i modularnost,
ekonomičan motor,
cena u Srbiji

upotreba pojedine plastike i završna obrada,
prosečne perfomanse,
cena za automatski menjač

U tehničkom smislu od modela Qashqai preuzeto je preko 60 % "nevidljivih" delova, kao što su platforma, mehanički sklopovi, transmisija, menjačka kutija, agregati,... Twituj ovo!

Lažni blizanci
U unutrašnjosti, francuski predstavnik igra solo partiju! Ne da nema nikakvih zajedničkih tačaka sa Qashqai, već je potpuno različit i od manjeg Captura. I ukoliko je poslednji privilegovao "fensi" stil, sa brojnim kombinacijama boja i tvrdom plastikom, Kadjar igra na kartu ozbiljnosti. Njegov enterijer je nadasve moderan, "čist", sa znatno manje dugmića od Japanca. Deli brojne elemente sa gore spomenutim Espace, kao što je instrument tabla, sa promenjivom grafikom i pozadinom u raznim bojama. Radi se opet o numeričkoj tehnologiji, koja uspešno imitira analognu, za razliku od Nissana. Bez sumnje interesantno i atraktivno, posebno u noćnoj vožnji, ali će pristalice klasične škole više voleti standardne kazaljke kod Qashqaia. Sve u svemu ništa posebno novo i uzbuđujuće u dizajnerskom smislu, ali dobro zamišljeno i funkcionalno.

Navedimo tako ručicu za pridržavanje na centralnoj konzoli, sa strane suvozača, po ugledu na Peugeot 3008. Ergonomija je bez zamerki, kao i sedišta, no pojedini vozači kažu da im u vidno polje ulaze krajevi ispupčene haube, sa leve i desne strane. Tačno je da se vide, ipak ne nalazim da smetaju, uostalom vidljivost na sve strane je veoma dobra.

     
 

U unutrašnjosti, francuski predstavnik igra solo partiju! Ne da nema nikakvih zajedničkih tačaka sa Qashqai, već je potpuno različit i od manjeg Captura Twituj ovo!

Ono što mi je zasmetalo je završna obrada, kao i izbor plastike, koja ide od kvalitetne sunđeraste, do tvrde i hrapave (čak i na gornjim delovima enterijera). Renault svakako mora da podigne nivo završne obrade, jer su pojedini spojevi vrlo grubi, kao u slučaju obloge vozačevog A stuba, gde je primećen zazor od pola santimetra! Srećom po Kadjar, iskupio se izdašnim raspoloživim prostorom pozadi, bez da je žrtvovan prtljažnik. Dve korpulentne osobe imaju dovoljno prostora za glave i kolena, u našoj verziji čak smo pronašli i ogroman panoramik krov (opciono 650 evra) i praktični naslon za laktove pozadi.

Prtljažnik evidentno ima povišen utovarni prag, ali je zapremine od 470 litara, što je za 40 litara više od Qashqai. Poseduje duplo dno, a policom ga je moguće vertikalno pregraditi, što se pokazalo efikasnim protiv tumbanja osetljiv stvari. Kod Kadjara za razliku od Qashqaia zadnji nasloni se obaraju jednostavnim podezanjem ručica, kada se dobija potpuno ravan pod. Ukoliko se obori i naslon suvozačevog sedišta, moguće je transportovati predmete do 2,5 m dužine.

     
 

Jednim pogledom

Karoserija

Udobnost

Izgled

4,2

Napred

4,4

Funkcionalnost

4,3

Pozadi

4,2

Kvalitet izrade

3,9

Ukupno:

4,30

Ukupno

4,13

Ponašanje u vožnji

Enterijer

Vozne osobine

4,0

Funkcionalnost

4,5

Performanse

3,6

Dizajn

4,0

Kočnice

4,4

Ponuda prostora

4,2

Ukupno:

4,00

Kvalitet materijala

3,8

Motor

4,0

Završna obrada

3,5

Menjač

4,0

Ukupno:

4,00

Cena

4,0

Prosečna ocena: 4,062

Udobnost pre svega
Već sa prvim kilometrima, "terenac" nas je prijatno iznenadio udobnošću. Amortizeri su kućni, što znači da je Renault poradio na pojedinim aspektima, kao što je opšti konfor. Izolacija kabinskog prostora je recimo bolja nego kod japanskog predstavnika, iako se motor i dalje previše čuje prilikom snažnih ubrzanja. Ponašanje na putu je bez zamerki, Kadjar je siguran auto, u aktivnom i pasivnom smislu te reči (osvojio maksimalnih pet zvezdica u kraš testovima). Prilikom temperamentne vožnje u krivinama ipak ne može iz svoje Crossover kože, što znači da je izraženo naginje i ljuljanje karoserije. Ne pomažu ni niskoprofilni pneumatici od 19 cola (ludilo, koliko li će samo koštati kada se budu morali zameniti), koji su donekle u neskladu sa velikim hodom amortizera. Pojedini konkurenti, kao što je gore spomenuti Peugeot 3008, na ovom su polju superiorniji. Što se tiče agregata, radi se o dobro poznatom 1.5 dCi/110, uz napomenu da je u našem primerku uparen sa šestostepenim EDC automatskim menjačem (dupla spojnica). Može se dobiti i sa ručnim, kada je jeftiniji za 1.700 evra. Automatika zaista doprinosi "lakoći življenja", pa iako nije savršena, može se preporučiti. Naime, kada se ubrzava iz mesta, nema problema, sve se obavlja brzo, na vreme i bez cimanja. Umerenom vožnjom, menjač ima tendenciju da začas pređe u najviši prenosni odnos, zbog čega motor funkcioniše u veoma niskim obrtajima (1.200-1.300 omin), što pozitivno utiče na potrošnju. No kada se ponovo želi naglo ubrzati, pomalo okleva, da bi potom prebacio u dva stepena niži prenosni odnos. Potpuno nepotrebno, jer tako zalazi u previsok režim rada. Sa 250 Nm (kod ručnog menjača iznosi 260 Nm), bilo bi logičnije da se osloni na obrtni momenat, manje na same obrtaje!

     
 

Prtljažnik ima povišen utovarni prag, ali je zapremine od 470 litar,. Poseduje duplo dno, a policom ga je moguće vertikalno pregraditi, što se pokazalo efikasnim protiv tumbanja osetljiv stvari Twituj ovo!

Ekonomičnost je takođe bez primedbi
O motoru nema potrebe trošiti reci, recimo samo da su perfomanse identične, bez obzira o kojoj se menjačkoj kutiji radi. To znači da su korektne, uz potrošnju koja je za primer. Na otvorenom putu ne prelazi 5, autoputu 6,4 dok po gradu troši nekih 7,5 litara. Naš zabeleženi prosek tokom celog testa iznosio je izmerenih 6,4 litara, pre svega zbog intezivne upotrebe u urbanoj sredini.

Kome je do boljih perfomansi, tu je snažniji 1.6 dCi od 130 KS, sa pogonom na dva, odnosno četiri točka. U poslednjem slučaju, Kadjar je teži za 137 kg. Kada se radi o samo prednjoj vuči, uz doplatu od 250 evra može se dobiti poznati Extended Grip (elektronska kontrola trakcije). Sa njim smo se sreli kod Scenica i Captura, gde se pokazao relativno efikasan, ali je u kombinaciji sa specifičnim gumama M+S, koje znatno produžuju zaustavni put. Sa klirensom od 19 cm, napadnim uglom od 18° i izlaznim od 25 °, može se upustiti u izlete u prirodu, posebno jer robusna plastika štiti podvozje vozila napred i pozadi.

     
 

Renault Kadjar 1.5 dCi/110 EDC

Motor: dizel četvorocilindarski, turbo punjač
Zapremina: 1.461 cm3
Snaga: 110 ks pri 4.000 o/min
Obrtni momenat: 250 Nm pri 1.750 o/min
Menjač: šestostepeni automatski sa duplom spojnicom
Pogon: na prednje točkove
Dimenzije: 4.450 x 1.840 x 1.610 mm
Meduosovinsko rastojanje: 2.650 mm
Zapremina prtljažnika: 472 - 1.478 lit
Pneumatici: od 215/65 R16 do 225/45 R19
Masa: 1.421 kg
Rezervoar za gorivo: 55 lit
Ubrzanje 0-100 km/h: 11,7 sekundi
Maksimalna brzina: 181 km/h
Emisija štetnih izduvnih gasova: 103 grama CO2/km
Prosečna potrošnja na testu: 6,4 lit
Početna cena: od 17.590 do 27.190

Ponašanje na putu je bez zamerki, Kadjar je siguran auto, i u aktivnom i pasivnom smislu Twituj ovo!

Pored dva dizela u ponudi je i benzinski 1.2 TCe od 130 KS (kod Qashqai od 115 KS). Bez sumnje interesantan motor, dinamičniji od voženog dizela, i uz to jeftiniji za 2.000 evra. Početna cena u Srbiji za 1.5 dCi iznosi 19.590 evra, uz završni nivo Life. Za ovu sumu imate pravo na sve elektronske sigurnosne sisteme, Stop&Start, regulator i ograničavač brzine, klima uređaj, automatsku parking kočnicu, električne komande za sve prozore...

Sledeći završni nivo, skuplji za 1.000 evra, nazvan je Zen, uz koji ide automatska klima sa dve zone podešavanja, kartica "slobodne ruke", upravljač i ručica menjača presvučeni kožom, aluminijumski naplaci od 17 cola... Posle njega sledi Xmod (Extended grip, upozorivač za prekoračenje brzine i nenamernoj promeni saobraćjne trake, preklopivo suvozačevo sedište, snažno zatamnjena zadnja stakla...), i na kraju voženi Bose Edition, uz novu napomenu da je u Srbiji, ne i u Francuskoj, predviđen samo uz snažnije agregate. Oprema je izuzetno bogata, navedimo samo multimedijalni sistem R-Link sa ekranom od 7 inča, osetljivim na dodir, senzore za pomoć pri parkiranju napred i pozadi, Full LED svetla, sedišta u kombinaciji platno/koža, GPS, gume dimenzija 225/45 R19 i naravno Hi-Fi sistem Bose.

Na otvorenom putu potrošnja ne prelazi 5, autoputu 6,4 dok po gradu troši nekih 7,5 litara. Naš zabeleženi prosek tokom celog testa iznosio je izmerenih 6,4 litara Twituj ovo!

Cena za benzinski 1.2 TCe/130 iznosi 21.890 evra, odnosno 25.190 za 1.6 dCi/130, plus 2.000 evra za 4x4 verziju. Pored svega navedenog, Renault je ponudio još nekoliko interesantnih opcija, kao što je sistem za samostalno kočenje u slučaju opasnosti, detektor mrtvog ugla, asistenciju pri parkiranju i kameru za vožnju unazad, nažalost, ne i "inteligentni" regulator brzine, kao kod novog Espace.

Ukoliko me na kraju pitate da li je ovaj Renault obična kopija modela Qashqai, odgovor je negativan. Kadjar je evidentno dete Alijanse, sa brojnim zajedničkim genima, ali je na kraju uspeo je formirati svoj lični karakter i identitet. Bez sumnje dobro rođen SUV, bez većih mana, koji ima sve šanse da se ravnopravno nadmeće sa najmanje desetak talentovanih konkurenata.

Tekst i slike: Perica Rajković
23524
Postavljeno: 25.09.2015

Arhiva: Testovi

Rubrika: Uporedni testovi
Postavljeno: 08.11.2018

Peugeot Partner i Citroen Berlingo VU

Preko dve decenije Peugeot Partner i Citroen Berlingo lideri su u kategoriji lakih dostavnih vozila. Nova generacija donosi brojna poboljšanja i inovacije, što joj je odmah donelo titulu "Van of the year" za 2019. godinu


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 30.10.2018

Renault Captur 1.3 TCe/150 EDC

Nakon Renaulta Scenic, Megana i izvesnog Mercedesa Classe A, red je na Capturu da usvoji novi 1.3 TCe, ovoga puta u verziji od 150 KS. Sportski mini SUV ili običan "naduvenko", proverili smo tokom sedmodnevnog druženja


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 24.10.2018

Peugeot 508 GT 2.0 BlueHDi/180

Da li je sa novim 508 Peugeot najavio kraj limuzinama u D segmentu? Ukoliko je suditi po nasledniku jeste, njegov stil koketira sa kupeima tipa Audi A5 Sportback i BMW Serie 4 Gran Coupe


Ford Ka+ Active 1.5 TDCI/95

22.10.2018

Opel Grandland X 1.2 Turbo/130 Ultimate Tekst sa video prilogom!

20.10.2018

VW Touareg III 3.0 V6 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

12.10.2018

Renault Megane 1.3 Tce/140 Intense

10.10.2018

Citroen Berligo 3 1.5 BlueHDi/130 XTR Tekst sa video prilogom!

05.10.2018

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi/130 Automatic

01.10.2018

Dacia Duster Confort 1.2 TCe/125 4x4

17.08.2018

Ford EcoSport 1.5 TDCI/100 Titanium

01.08.2018

Mazda MX-5 RF

29.07.2018

Renault Megane RS

14.07.2018

Citroen Berlingo

07.07.2018

Kia Stinger 2.2 CRDi 4x2 GT-Line automatic

29.06.2018

Peugeot 508 2.0 BlueHDi/180 EAT6 GT-Line

26.06.2018

Mitsubishi L200 2.2 DI-I Insyle 4WD A/T

21.06.2018

Lada Vesta 1.6 16V Tekst sa video prilogom!

16.06.2018

Volvo XC40 D4 AWD Tekst sa video prilogom!

07.06.2018

Fiat Tipo SW 1.4 T/120 TNG

05.06.2018

Renault Scenic 1.3 Tce/160 Bose Energy

29.05.2018

AUDI A6 – 50TDI V6 quattro Tiptronic Tekst sa video prilogom!

18.05.2018

Opel Crossland X 1.6 D/120 Innovation

16.05.2018

Peugeot 308 1.2 Puretech 130 EAT8 i BMW Serie 1 118i/136 automatik

05.05.2018

Alfa Romeo Stelvio Super 2.2 JTDm 210 Q4

19.04.2018

Jaguar E-Pace First Edition S 2.0 180 Tekst sa video prilogom!

12.04.2018

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5/163 2WD

07.04.2018

Toyota Land Cruiser 2.8 D-4-D Tekst sa video prilogom!

31.03.2018

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 140 ST- Line

28.03.2018

DS7 Crossback 2.0 BlueHDi Perfomance Line +

22.03.2018

Kia Soul EV

15.03.2018

Audi A8 50 TDI quattro Tekst sa video prilogom!

07.03.2018

Jeep Compass 1.6 Multijet/120 4x2 Limited

27.02.2018

Citroen C4 Cactus 1.2 PureTech

23.02.2018

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x2 Prestige

17.02.2018

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

14.02.2018

Opel Grandland X 1.6D Ultimate

06.02.2018

Hyundai KONA 1.6 T Tekst sa video prilogom!

02.02.2018

Renault Scenic 1.5 dCi Hybrid Assist Zen

29.01.2018

Dacia Duster 1.5 dCi 110 4x4 Tekst sa video prilogom!

24.01.2018

Opel Insignia Sports Tourer OPC Line 2.0 CDTI/170

17.01.2018

BMW 630d GT Tekst sa video prilogom!

10.01.2018

Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi/120 Shine

03.01.2018

Suzuki Swift 1,2 Dualjet Tekst sa video prilogom!

29.12.2017

Ford Fiesta 1.5 TDCi protiv VW Polo 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

27.12.2017

Renault Alaskan 2.3 dCi/190 Intens automatic

11.12.2017

Dacia Logan MCV Stepway 1.5 dCi/90

05.12.2017

Volvo XC60 D5 AWD Tekst sa video prilogom!

29.11.2017

Ford Fiesta 1.5 TDi/120 Titanium

26.11.2017

Jaguar F-Type 3.0 V6 Cabrio Tekst sa video prilogom!

21.11.2017

Kia Picanto 1.0

18.11.2017

Mitsubishi ASX 1.6 Intense 2WD Tekst sa video prilogom!

15.11.2017

Suzuki Ignis 1.2 AllGrip (4WD) Tekst sa video prilogom!

09.11.2017

Kia Stonic 1.6 CRDi/110

07.11.2017

VW Arteon 2.0 TDI Elegance Tekst sa video prilogom!

02.11.2017

Peugeot 308 1.5 BlueHDi/130 GT-Line

31.10.2017

BMW X3 M40i Tekst sa video prilogom!

27.10.2017

Infiniti Q60 Tekst sa video prilogom!

21.10.2017

Citroen C3 Aircross

19.10.2017

Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo /165 Innovation

13.10.2017

Renault Megane GT TCe 205 EDC Tekst sa video prilogom!

10.10.2017

Hyundai i30 1,4 T-GDI Tekst sa video prilogom!

05.10.2017

Opel Crossland X Innovation 1.2 Turbo/110 Automatic

27.09.2017

Seat Ibiza 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

22.09.2017

Renault Koleos 2.0 dCi/175 4WD CVT Intens

19.09.2017

Mazda 2 G90 Takumi Tekst sa video prilogom!

15.09.2017

BMW i8 Tekst sa video prilogom!

13.09.2017

Range Rover Velar V6 3.0 D300 Tekst sa video prilogom!

07.09.2017

Citroen C3 1.6 BlueHDi/75 Feel

05.09.2017

Dacia Duster 1.5 dCi 110 Laureate Tekst sa video prilogom!

30.08.2017

Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

26.08.2017

Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 Highline 4Motion Tekst sa video prilogom!

22.08.2017

Smart Cabrio Electric Drive Tekst sa video prilogom!

19.08.2017

BMW i3 (94 Ah) Tekst sa video prilogom!

18.08.2017

Renault Captur 1.5 dCi/110 Initiale Paris

11.08.2017

Volkswagen Golf 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

04.08.2017

Peugeot 5008 2.0 BlueHDi/150 Allure

01.08.2017

Volvo V90 Cross Country D5 Tekst sa video prilogom!

27.07.2017

Nissan Micra 1.5 dCi/90

24.07.2017

Mercedes-Benz E 220 d 4Matic All Terrain Tekst sa video prilogom!

20.07.2017

Renault Kadjar 1.6 TCe/165 Extended Grip

17.07.2017

Ford EDGE 2.0 TDCi/180 Tekst sa video prilogom!

14.07.2017

Kia Rio 1.2/84 KS

10.07.2017

Land Rover Discovery 5 Tekst sa video prilogom!

03.07.2017

Kia Optima 1.7 CRDi EX Business DCT

26.06.2017

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Tekst sa video prilogom!

19.06.2017

Peugeot 308 Tekst sa video prilogom!

17.06.2017

Subaru Outback 2.0D Lineartronic Exclusive Sport

12.06.2017

VW E-Golf Tekst sa video prilogom!

05.06.2017

Citroen SpaceTourer 2.0 BlueHDi/150 Bussines Lounge

02.06.2017

Hyundai Ioniq 1,6 GDI Hybrid Tekst sa video prilogom!

29.05.2017

Alfa Giulietta 1.6 JTDm/120 TCT

22.05.2017

Dacia Sandero 1.0 SCe 75 Autentic Tekst sa video prilogom!

15.05.2017

Volkswagen Up 1.0 MPI Tekst sa video prilogom!

09.05.2017

Peugeot 5008 1.6 THP/165 EAT6 GT-Line

01.05.2017

Renault Zoe Z.E. 40 Edition One

24.04.2017

Mazda6 CD175 AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

19.04.2017

Ford Kuga ST-Line 2.0 TDCi/150 4WD PowerShift

10.04.2017

Opel Zafira 2.0 CDTI/170 EcoFlex

03.04.2017

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm/180 Sport

27.03.2017

BMW 520d Luxury Line Tekst sa video prilogom!

20.03.2017

Renault Twingo GT

14.03.2017

Audi Q5 2.0 TDI Quattro Stronic Tekst sa video prilogom!

02.03.2017

Renault Grand Scenic 1.5 dCi/110 Intens

23.02.2017

Ford Ka+ 1.2 Ti-VCT 85 KS Ultimate

20.02.2017

Toyota Corolla 1.6 Valvematic Sol

18.02.2017

Kia Niro

13.02.2017

Audi Q2 Sport 1.4 TFSI Tekst sa video prilogom!

10.02.2017

Opel Mokka X 1.6 CDTi/110

07.02.2017

Land Rover Discovery Sport 2.0 HSE TD4 Tekst sa video prilogom!

04.02.2017

Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium Navi Sport

30.01.2017

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Elegance Tekst sa video prilogom!

27.01.2017

Citroen C3 1.2 PureTech/82 Feel

23.01.2017

Peugeot 3008 2.0 HDi Allure Tekst sa video prilogom!

19.01.2017

Bimota DB9 Brivido Tekst sa video prilogom!

16.01.2017

Toyota C-HR 1.2 C-ULT

09.01.2017

Chrysler Pacifica LX

05.01.2017

Fiat Spider 124 1.4 MultiAir

02.01.2017

Nissan Navara DC 2.3 dCi 190 Tekst sa video prilogom!

29.12.2016

Ford Edge 2.0 TDCI/210 Sport

26.12.2016

Kia Sportage 2.0 CRDI/136 4x4

23.12.2016

Ford Mustang 2.3 EcoBoost S Tekst sa video prilogom!

20.12.2016

Fiat Panda Cross 1.3 Multijet/80 4x4

16.12.2016

Mazda CX-5 CD150 TAKUMI

12.12.2016

Peugeot 3008 2.0 BlueHDi/150 GT Line Tekst sa video prilogom!

09.12.2016

BMW 730d xDrive (Long) Tekst sa video prilogom!

05.12.2016

Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Elegance Tekst sa video prilogom!

28.11.2016

Renault Scenic 4 1,6 dCi/130

25.11.2016

TOYOTA Hilux Double Cab 2.4 D-4D Tekst sa video prilogom!

21.11.2016

Renault Kadjar Iconic Energy dCi 130 4WD

18.11.2016

Audi Q3 2.0 TDi Quattro S-tronic/S-line Tekst sa video prilogom!

14.11.2016

Fiat Tipo 1.4 T-Jet/120 Lounge

10.11.2016

Opel Astra 1,6 CDTI Tekst sa video prilogom!

07.11.2016

Citroen C3 1.2 PureTech 82 & 110 KS

03.11.2016

JAGUAR F-PACE R-SPORT 3.0d 300 AWD Tekst sa video prilogom!

31.10.2016

Mercedes-Benz G 500 4x4² Tekst sa video prilogom!

26.10.2016

Peugeot 208 1.2 PureTech/110 Allure

20.10.2016

Opel ADAM Jam 1.2

13.10.2016

Renault Clio 1.5 dCi/110

10.10.2016

2017 Cadillac XTS 3.6

06.10.2016

Renault Megane Estate 1.6 GT

28.09.2016

Citroen C4 Picasso 2.0 BlueHDi/150 Exclusive

21.09.2016

KIA Sportage 1.6 GDi EX Fresh

06.09.2016

Suzuki Vitara 1.6 VVT Elegance 4WD

01.09.2016

Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTi/110 Innovation

24.08.2016

Audi A6 2.0 TDI Quattro S Tronic S-Line

22.08.2016

Peugeot 2008 1.2 Pure Tech/110 i 1.6 BlueHDi/120

18.08.2016

Renault Clio Dynamique Energy TCe 90 Stop/Start GT Line

16.08.2016

BMW C650 Sport

08.08.2016

Citroen E-Mehari

04.08.2016

Peugeot 308 SW 1.2 Pure Tech/130 i 1.6 BlueHDi/120 GT-Line

28.07.2016

Fiat Tipo 1.3 MJTD Opening Edition Plus

23.07.2016

Mazda3 Sport G120 TAKUMI

12.07.2016

DS3 1.6 BlueHDi/120 Sport Chic

07.07.2016

Renault Talisman Grandtour 1.6 dCi/130 EDC

30.06.2016

Subaru BRZ

21.06.2016

Nissan Qashqai 1.2 DIG-T 2wd X-TRONIC 360 Plus

13.06.2016

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost/125 i 1.5 TDCI/95

07.06.2016

Kia cee’d 1.0 T-GDI/120 GT Line

28.05.2016

Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe Easy-R

26.05.2016

Mazda MX-5

18.05.2016

Ford S-Max 2.0 TDCi/180 4WD PowerShift Titanium

13.05.2016

Peugeot Partner Tepee Outdoor 1,6 BlueHDi/120

03.05.2016

Jeep Cherokee 2.2 MultiJet 185 Limited

27.04.2016

Mazda CX-5 2.2 D/150 Dynamique

20.04.2016

Opel Astra 1.6 CDTi136 Dynamic

14.04.2016

Kia Venga 1.6 CRDi/125 Premium

05.04.2016

MINI Cooper S JOHN COOPER WORKS

29.03.2016

Renault Espace 1.6 dCi 130 Life

23.03.2016

Fiesta Red & Black Edition 1.0 EcoBoost/140 ks i ST 1.6/182 ks

15.03.2016

Opel Karl 1.0 Cosmo

10.03.2016

Fiat 500X 1.6 MJT/120 vs. 1.4 MultiAir/140 DCT

05.03.2016

Fiat Tipo 1.6 Multijet Tekst sa video prilogom!

01.03.2016

Peugeot 308 1.6 GTi/270

26.02.2016

DS4 Crossback BlueHDi/180 EAT6 i DS4 2.0 BlueHDi/150

19.02.2016

Kia Picanto Sport 1.25 MPI

16.02.2016

Ford C-Max 1.5 TDCi/120 Titanium

10.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens Tekst sa video prilogom!

02.02.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

25.01.2016

Nissan X-Trail 1.6 4WD Tekna

22.01.2016

Dacia Logan MCV 1.5 dCi Life Plus Tekst sa video prilogom!

19.01.2016

Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD Tekst sa video prilogom!

15.01.2016

Kia Sorento 3 2.2 CRDi Automatic EX Exclusive

14.01.2016

Opel Astra 1.4 T/125 Innovation Stop&Start

05.01.2016

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

29.12.2015

Renault Twingo 0.9/90 EDC

21.12.2015

Dacia Duster URBAN Explorer 1.5 dCi 110 4x4 S&S

16.12.2015

Jeep Renegade 2.0 Multijet/140 4WD Automatic Limited

08.12.2015

Opel Adam Rocks

02.12.2015

Honda HR-V 1.6 i-DTEC 2WD Tekst sa video prilogom!

23.11.2015

Fiat 500 1.2 Lounge

18.11.2015

Mazda CX-3 Skyactiv-1.5 D

11.11.2015

Citroen Berlingo XTR 1.6 BlueHDi/120

02.11.2015

MINI One Countryman Tekst sa video prilogom!

27.10.2015

Fiat 500X 1.4 MultiAir/140

22.10.2015

Peugeot 208 1.2 Pure Tech/110 Feline

07.10.2015

Kia Optima Hybrid

01.10.2015

Citroen C4 1.6 BlueHDi/120 Feel

30.09.2015

Renault Kadjar 1.5 dCi/110 EDC

25.09.2015

Renault Espace 1.6 dCi/160 EDC Initiale Paris

12.09.2015

Citroen DS5 1.6 THP/165

05.09.2015

Renault Captur 1.5 dCi/110

28.08.2015

Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution TOP

20.08.2015

Citroen C4 1.2 PureTech 110KS

13.08.2015

Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Peugeot 308 1.6/205 GT

24.07.2015

Peugeot 308 GT 2.0 BlueHDi

22.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Mazda2 SKYACTIV 1.5 G-115 Revolution Top Soul Red Tekst sa video prilogom!

03.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Mercedes-Benz V 250 BlueTEC AVANTGARDE Lang Tekst sa video prilogom!

15.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique vs. Smart Forfour Tekst sa video prilogom!

26.05.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

BMW X6 xDrive 30d Tekst sa video prilogom!

20.04.2015

Hyundai i20 1.4 CRDI/90

30.03.2015

Smart ForTwo 1.0 Tekst sa video prilogom!

24.03.2015

BMW Active Tourer 218d Tekst sa video prilogom!

02.03.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Volkswagen Passat 2.0 TDI BlueMotion Tekst sa video prilogom!

14.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Toyota Yaris 1.33 VVT-i Lounge Tekst sa video prilogom!

22.01.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Megane Coupe 1.2 TCe 130 Energy GT Line

03.01.2015

Chevrolet Tahoe 5.3 V8 LS

30.12.2014

Toyota Aygo 1.0 x-play + x-touch Tekst sa video prilogom!

27.12.2014

Jeep Grand Cherokee 3,0 MultiJet Summit Tekst sa video prilogom!

12.12.2014

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

JEEP Cherokee 2.0 MJTD Tekst sa video prilogom!

18.11.2014

Mercedes GLA 220 CDI 4Matic AMG Line Tekst sa video prilogom!

13.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Citroën C-Elysée 1.2 Vti Tekst sa video prilogom!

27.10.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi vs Renault Clio 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

22.10.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Opel Insignia Country Tourer 4x4

16.09.2014

Mercedes-Benz 220 CDI BlueTEC AMG Line Tekst sa video prilogom!

11.09.2014

Peugeot 308 1.6 BlueHDi

03.09.2014

Honda CRV 1.6 i-DTEC Comfort

25.08.2014

Jaguar XF Premium Luxury 2.2d Tekst sa video prilogom!

18.08.2014

Toyota Verso 1.6 D-4D Stella Tekst sa video prilogom!

13.08.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Premium Tekst sa video prilogom!

21.07.2014

Mazda 3 Sport 2.0i G165 / Mazda 3 Sport CD150

12.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Kia Cee’d 1.6 GDi / Kia Cee’d 1.6 CRDi

04.07.2014

BMW 220 d

27.06.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Nissan Qashqai 1.5 dCi/110 Acenta Tekst sa video prilogom!

12.06.2014

BMW 518d

02.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Toyota Auris Hybrid

14.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Mercedes-Benz ML 350 i BMW X5

03.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Mazda 3

26.04.2014

Nissan Micra

21.04.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

BMW X5 Xdrive 3.0 D

11.04.2014

Renault Megane 1.2 TCe GT Line 130 Energy

07.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

VW Golf vs Peugeot 308

26.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Honda CR-V 2.0 i-VTEC Black Edition

18.03.2014

Toyota Corolla

15.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Suzuki SX4 S-Cross

25.02.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi

19.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Sol

12.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Insignia 2.0 BiTurbo Tekst sa video prilogom!

06.02.2014

Nissan Qashqai 1.6 dCi

04.02.2014

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

31.01.2014

Honda Jazz 1,2 S i–VTEC Tekst sa video prilogom!

29.01.2014

Mazda6 2.0i Attraction

27.01.2014

Renault Grand Scenic 1,6 dCi Tekst sa video prilogom!

24.01.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

SsangYong Korando 2.0d 4x4 Style Tekst sa video prilogom!

16.01.2014

Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID Tekst sa video prilogom!

14.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat Panda 4x4

20.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC

09.12.2013

Hyundai ix35 2.0 CRDi GL Impression

06.12.2013

Nissan Juke Nismo

27.11.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Kia pro_cee’d Tekst sa video prilogom!

08.11.2013

Dacia Dokker Tekst sa video prilogom!

05.11.2013

Peugeot 2008 Tekst sa video prilogom!

01.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Tekst sa video prilogom!

25.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Honda Civic 1.8 Sport

15.10.2013

Mercedes E220 CDI

04.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Captur Tekst sa video prilogom!

27.09.2013

Opel Mokka Tekst sa video prilogom!

21.09.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

KIA cee’d Tekst sa video prilogom!

16.08.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

09.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Subaru XV Tekst sa video prilogom!

05.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Opel Adam

28.06.2013

Toyota RAV4, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe Tekst sa video prilogom!

21.06.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Audi A3 - BMW serija 1 - Mercedes-Benz A klase Tekst sa video prilogom!

24.05.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Hyundai Santa Fe

17.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Škoda Citigo

26.04.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Mercedes-Benz ML 250 BlueTec Tekst sa video prilogom!

12.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Honda CR-V Tekst sa video prilogom!

05.04.2013

Fiat 500 L

29.03.2013

Seat Mii

27.03.2013

Peugeot 301 Tekst sa video prilogom!

22.03.2013

Mercedes-Benz GL500

15.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Hyundai i20 Tekst sa video prilogom!

06.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Toyota Yaris Hybrid

01.02.2013

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

25.01.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Renault Clio Tekst sa video prilogom!

18.01.2013

Audi A3

16.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Renault Grand Scenic Tekst sa video prilogom!

28.12.2012

Volkswagen Golf VII

21.12.2012

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Alfa Romeo Giulietta

14.12.2012

Honda Civic Sedan

12.12.2012

Fiat Panda

07.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Mercedes A klasa i BMW Serija 1

16.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Renault Megane GT Line

23.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Toyota GT 86 Tekst sa video prilogom!

05.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Hyundai i30 Tekst sa video prilogom!

21.09.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Kia Rio Hatchback

03.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Toyota Hilux

31.07.2012

Tata Nano

18.07.2012

Kia Rio Sport Sedan

13.07.2012

Toyota Prius

10.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Honda Civic

29.06.2012

Renault Twizy

20.06.2012

BMW 320d Tekst sa video prilogom!

15.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Mini Cooper S Coupe vs Renault Twingo Gordini

25.05.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Opel Astra GTC Tekst sa video prilogom!

21.05.2012

Mercedes-Benz B klasa

11.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Toyota Avensis Tekst sa video prilogom!

04.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Fiat Punto Classic vs Dacia Sandero

30.03.2012

Ford Kuga vs Jeep Compass vs Toyota RAV4

26.03.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Range Rover Evoque

24.02.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Mercedes-Benz ML

17.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Toyota Yaris

31.01.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Renault Megane RS Trophy

20.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Hyundai i40

04.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Hyundai Elantra

21.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

KIA Rio

13.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

KIA Picanto

29.11.2011

Hyundai Veloster

18.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Jeep Grand Cherokee

08.11.2011

Infiniti FX English version

03.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Nissan Micra English version

03.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Suzuki Kizashi English version

01.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Mercedes C180 Coupe English version

15.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Hyundai ix35 vs KIA Sportage English version Tekst sa video prilogom!

08.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Hyundai ix20 English version

31.05.2011

Honda CR-V English version Tekst sa video prilogom!

27.05.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Audi A7 i Vlado Georgiev Tekst sa video prilogom!

10.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Automobili cene do 10.000 evra

02.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Volvo S60 English version Tekst sa video prilogom!

08.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Lexus IS 200d

11.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

VW Passat English version Tekst sa video prilogom!

26.02.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Mitsubishi ASX English version

18.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Chery Tengo English version

10.02.2011

Michelin zimski test

04.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Suzuki Swift vs Suzuki Swift English version

25.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Seat Ibiza ST English version

14.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Nissan Juke English version Tekst sa video prilogom!

06.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Audi RS5 vs BMW M3 English version

03.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

VW MultivanGP

14.12.2010

BMW 730d Tekst sa video prilogom!

13.12.2010

Audi A1 vs MINI Cooper English version

10.12.2010

Hyundai i30 English version Tekst sa video prilogom!

09.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

KIA Sorento

03.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Dacia Duster vs Chery Tiggo English version

26.11.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Nokian Z G2

11.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

VW Touareg English version Tekst sa video prilogom!

22.10.2010

Citroen DS3 / Peugeot RCZ / Renault Megane RS

12.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Honda CR-Z Tekst sa video prilogom!

05.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Mercedes E Cabriolet

28.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Nissan GT-R

10.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Toyota RAV4

27.08.2010

Alfa Romeo MiTo

24.08.2010

Fiat Punto Classic LPG

20.08.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Nokian Z G2

12.08.2010

Mazda 6

11.08.2010

Nissan 370Z

10.08.2010

Toyota Avensis

09.08.2010

Nissan Qashqai Tekst sa video prilogom!

05.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Chery Ego Tekst sa video prilogom!

30.07.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Renault Sport

20.07.2010

Toyota Auris

19.07.2010

Citroen C3 Tekst sa video prilogom!

16.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Jeep Cherokee

13.07.2010

Mazda MX-5

12.07.2010

KIA Soul

06.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Hyundai ix35 Tekst sa video prilogom!

28.06.2010

BMW 530d Tekst sa video prilogom!

25.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Audi S5 Coupe vs Audi S5 Cabrio

18.06.2010

KIA pro_cee’d

17.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Chevrolet Spark Tekst sa video prilogom!

15.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Audi Allroad

07.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

FIAT 500 Abarth

01.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Toyota iQ
III deo - Enterijer i oprema

24.05.2010

MTM Audi TT-RS

20.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

29.04.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Mazda CX-7

08.04.2010

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

03.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Opel Astra

30.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

FIAT Punto Classic Dynamic LPG 1.2
1. deo - uvod

05.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Toyota Land Cruiser 150 D-4D Tekst sa video prilogom!

22.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Mazda 3 i Kia Ceed

12.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Renault Megane Grandtour Tekst sa video prilogom!

09.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

BMW 320xd

01.02.2010

Audi A5 Sportback Tekst sa video prilogom!

29.01.2010

Honda Accord
4. deo - vozna dinamika
Tekst sa video prilogom!

28.01.2010

VW Golf GTD

22.01.2010

Hyundai i30 1,6 CRDi Tekst sa video prilogom!

20.01.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

11.01.2010

BMW Serija 5 GT Tekst sa video prilogom!

08.01.2010

Toyota IQ 1,0 VVT
2. deo - motor

31.12.2009

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Seat Exeo Tekst sa video prilogom!

29.12.2009

Dacia Sandero Stepway i Suzuki SX4

25.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Dodge Caliber SRT4 Tekst sa video prilogom!

14.12.2009

VW Golf GTI Tekst sa video prilogom!

11.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Dodge Journey

27.11.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Lexus RX vs BMW X5 vs Audi Q7

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Volkswagen Polo

09.11.2009

VW Passat CC

05.11.2009

Mazda 6 SW

04.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Toyota iQ
1. deo - uvod

30.10.2009

Porsche 911 GT3

29.10.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Honda Jazz

23.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Alfa Romeo MiTo vs Mini Cooper S

13.10.2009

Honda Accord
3. deo - enterijer i oprema

09.10.2009

Hyundai Sonata

07.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Toyota Urban Cruiser

06.10.2009

Porsche Panamera

05.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Mercedes-Benz E klasa

25.09.2009

Mazda 3

24.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Mini Clubman

22.09.2009

BMW Z4

17.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

VW Scirocco

07.09.2009

Audi A5 Cabriolet

04.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Audi TT RS

21.08.2009

Renault Thalia

19.08.2009

Toyota Avensis Wagon

17.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Hyundai Santa Fe

05.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Opel GT

20.07.2009

Seat Leon FR TDI

15.07.2009

Opel Astra GTC i Kia Procee'd

14.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Carlsson Smart

26.06.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Nissan Qashqai +2

18.06.2009

Miloš Pavlović & Toyota iQ

17.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Ford Fiesta

12.06.2009

Hyundai i20 i Opel Corsa

11.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Renault Laguna Coupe

08.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Kia Pro_cee'd
4. deo - oprema

02.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Mercedes C180 Kompressor i C220 CDI

26.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Hyundai iX55

19.05.2009

Ford Focus RS

18.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Škoda Superb

08.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Toyota Avensis vs Honda Accord vs Mazda 6

04.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Porsche Boxster S

17.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Alfa Romeo MiTo

14.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Hyundai i10 vs Kia Picanto

03.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Mercedes-Benz GLK

27.03.2009

Honda Accord
1. deo - uvod

25.03.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Lexus IS

20.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

VW Golf VI

16.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Jeep Wrangler vs Land Rover Defender

06.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Maserati Quattroporte S

02.03.2009

Automobilske navigacije

26.02.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Kia Procee'd
3. deo - servis i održavanje

13.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Porsche Cayman S

03.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Mercedes A160 CDI

22.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Ferrari California

09.01.2009

Shuanghuan sCEO 2,4 4WD

05.01.2009

Dacia Sandero 1,6 MPI

02.01.2009

Kolica za pijacu

31.12.2008

Audi Q5 2,0 TDI

30.12.2008

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Suzuki Splash 1,2 GS
3. deo - servis i održavanje

23.12.2008

Michelin Pilot Alpin 3

22.12.2008

Subaru Forester

18.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Maserati GranTurismo S

08.12.2008

Lexus RX400h

05.12.2008

VW Passat CC

04.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Seat Ibiza 1,6 16v

02.12.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
2. deo - vožnja

24.11.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Fiat 500, Hyundai i10 i Suzuki Splash

04.11.2008

Audi RS6, Audi Q7 V12 TDI

03.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Renault Twingo GT

27.10.2008

BMW X6 xDrive 35D

24.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Porsche 911 Carrera 4S

03.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Honda Accord 2,4 Executive

29.09.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
1. deo - uvod

16.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Isuzu D-Max Crew LS 3,0 td

26.08.2008

Peugeot 308 RCZ

21.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Suzuki Splash 1,2
1. deo - uvod

30.07.2008

BMW X5 3,0d i VW Touareg 3,0 V6 TDI

22.07.2008

Honda Legend 3,5 V6

14.07.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Nissan GT-R

07.07.2008

Citroen C5 2,7 V6 HDI Exclusive

04.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Opel Corsa OPC 1,6

09.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Mitsubishi Lancer Evolution

03.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Pneumatici

23.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

SsangYong Kyron 2,7 CDi

21.05.2008

VW Passat 2,0 TDI Highline

16.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
3. deo - zaključak

05.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Mazda 6 MZR 2,0

15.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Toyota Land Cruiser V8 D-4D Luxury

04.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Opel Astra Sedan 1,6

25.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Škoda Fabia 1,4 16v Elegance
2. deo - zaključak

18.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Mazda 2

05.03.2008

Audi A4 2,0 TDI

03.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Renault Laguna 2,0 dCi

27.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Opel Antara 2,0 CDTI

15.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Volkswagen Multivan 2,5 TDI

05.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Peugeot 308 1,6 HDi

29.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
2. deo - motor, menjač i donji prostor

23.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

BMW 530xd

17.01.2008

Audi A3 2,0 TDI Ambition

14.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Citroen C6 2,7 HDi i Citroen DS 21 "Ajkula"

24.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Porsche 911 GT3

18.12.2007

Nissan Tiida 1,8 Tekna

14.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Fiat 500 1,3 MultiJet 16v Sport

12.12.2007

Mercedes CLS 320 CDI

07.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Seat Altea Freetrack 2,0 TDi

05.12.2007

Opel Corsa 1,7 CDTI Cosmo
3. deo - zaključak

04.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Ferrari F430 Scuderia

23.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Toyota Auris 1,6

07.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

VW Caddy Combi 1,9 TDI

26.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi Cosmo
2. deo - donji postroj i pogon

19.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Honda Civic sedan 1,8 i-VTEC SE

10.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Škoda Fabia 1,4 MPI Confort
1. deo - uvod

04.10.2007

Gumpert Apollo

26.09.2007

Fiat Bravo 1,9 MJ 16v 150KS

21.09.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Dodge Nitro 2,8 CRD

12.09.2007

Ford Mondeo 2,0 TDCi Trend Plus

10.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Hyundai i30 1,4 Comfort

04.09.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi

29.08.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Alfa Romeo 159 V6 3,2 JTS Q4

22.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Toyota Corolla 1,6 VVT-i

07.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Honda CR-V 2,2 CTDi

20.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Hyundai Grandeur 2,2 CRDI

13.07.2007

Mercedes C280

11.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Mini Cooper S

03.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Toyota Hilux 3,0 D-4D i Mutsubishi L200 2,5 DI-D

08.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Isuzu D-Max Crew Cab LS 3,0

25.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Toyota Auris 1,4 D-4D

11.05.2007

Audi TT 3,2 Quattro

04.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Suzuki Swift 1,3 GS

28.04.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

SsangYong Rexton II Prestige Plus 2,7 XVT

24.04.2007

Jeep Wrangler i Jeep Willys

19.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Škoda Fabia II 1,4

16.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Peugeot 307 1,6

04.04.2007

Toyota Avensis 2,0 D-4D Luna

03.04.2007

VW Jetta 2,0 TDI Confortline

02.04.2007

Toyota Yaris 1,3
3. deo - zaključak

30.03.2007

Škoda Roomster 1,4 TDI

26.03.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Jeep Trailhawk Concept

13.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
2. deo - motor

16.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Ford Transit Van 330 SWB

13.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Jeep Compass 2,3 i Suzuki Grand Vitara 2,0

25.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Sol
2. deo - motor i ponašanje u vožnji

20.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 2,3 MPS

02.01.2007

Mali automobili

28.12.2006

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
1. deo - uvod

25.12.2006

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Porsche Cayenne S 4,5 V8

23.11.2006

Toyota Yaris 1,3 VVT-i

21.11.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRDI i Range Rover Sport TD

20.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Chevrolet Lacetti
3. deo - zaključak

24.10.2006

Range Rover Sport TD V6 HSE

19.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Peugeot 207 1,6

17.10.2006

Ford Focus ST

12.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
3. deo - servis

09.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Renault Megane 2,0 dCi

26.09.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
2. deo - enterijer

25.09.2006

Hyundai Santa Fe

22.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Dodge Caliber 2,0 CRD SXT

14.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Ford Focus Wagon 1,6
3. deo - zaključak

07.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Dacia Logan 1,5 dCi

31.07.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Ford Fiesta ST 2,0

04.07.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
1. deo - uvod

29.06.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Honda Civic 2,2 i-CDTi

27.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Seat Ibiza 1,4

20.06.2006

VW Jetta 1,9 TDI i Renault Megane Sedan 1,5 dCi

19.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
2. deo - enterijer

13.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Opel Zafira 1,9 CDTI OPC Line

06.06.2006

Ford Focus 1,6 Wagon
2. deo - enterijer

05.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Hyundai Accent 1,5 CRDi

30.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Renault Megane 2,0 RS Luxe i Ford Focus ST 2,5T

09.05.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited
2. deo - pogon i održavanje

08.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Toyota RAV4 2,2 D-4D Executive

02.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

VW GOLF V 1,9 TDI 4Motion

18.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D

07.04.2006

Toyota Yaris 1,3 Sol

06.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Peugeot 407 Coupe 2,7 V6 HDi Sport Pack

31.03.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Renault Megane 1,5 dCi
5. deo - zaključak

17.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Renault Megane 2,0 dCi

14.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

VW Polo 1,9 TDI Carat

07.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Suzuki Swift 1,3

28.02.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

Fiat Grande Punto 1,4 8V Dynamic

21.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

Toyota Hilux 2,5 D-4D i Isuzu D-Max 3,0 TD

09.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Peugeot 1007 1,4

07.02.2006

Renault Megane 1,5 dCi
4. deo - vozne osobine

02.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Citroen C3 1,6 HDi i Renault Clio 1,5 dCi

26.01.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Mercedes Benz B 200 Turbo

24.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Škoda Octavia Combi 4x4 1,9 TDi

16.01.2006

Renault Megane 1,5 dCi
3. deo - enterijer

04.01.2006

Nissan Xterra

03.01.2006

Peugeot 307 CC 2,0 HDi Pack Sport

29.12.2005

Citroen C-SportLounge

27.12.2005

Peugeot 107 1,4 HDi Trendy

16.12.2005

Toyota Aygo 1,0

09.12.2005

Nissan Micra 1,2

05.12.2005

VW Passat 1,9 TDi Confort

02.12.2005

Citroen C1 1,4 HDi Pack

29.11.2005

Seat Leon 2,0 TDI

24.11.2005

BMW M6

21.11.2005

Ford Focus SW 1,6 TDCi Ghia

11.11.2005

VW Fox 1,2 Confort

10.11.2005

Renault Megane 1,5 dCi
2. deo - karoserija

04.11.2005

Citroen C5 Break 2,0 HDi i Renault Laguna Estate 2,2 dCi

28.10.2005

BMW 750 Li

27.10.2005

Peugeot 407 SW 2,0 HDi

20.10.2005

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited

18.10.2005

Dacia Logan 1,4 MPI

10.10.2005

Hyundai Tucson 2,0 CRDi

07.10.2005

Citroen C4 1,4 16V Coupe VTR

04.10.2005

Chevrolet Spark 0,8

29.09.2005

Toyota Corolla 1,4 D-4D

26.09.2005

Honda Jazz 1,4

26.09.2005

Nissan Pathfinder 2,5 dCi

23.09.2005

Ford Fiesta 2,0 ST

20.09.2005

Honda Civic 1,6 16V

06.09.2005

Tigar Prima

31.08.2005

Daihatsu Sirion 1,3 X

30.08.2005

Seat Altea 1,6 Stylance

26.08.2005

Renault Megane 1,5 dCi

26.08.2005

Audi A4 2,0 TDI

25.08.2005

Renault Scenic 1,6 16V GPL

24.08.2005

Peugeot 107 1,0 Trendy

23.08.2005

Kia Cerato 1,5 CRDI

09.08.2005

Renault Trafic Generation 2,5 dCi Privilege

01.08.2005

VW Golf Plus 1,9 TDI Comfort

26.07.2005

Jeep Grand Cherokee 5,7 HEMI

19.07.2005

Ford Fiesta 1,6 TDCi Ghia

05.07.2005

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Rhythm'n'Blues

30.06.2005

Nissan X-Trail

27.06.2005

Honda Jazz 1,4 i Mitsubishi Colt 1,3

23.06.2005

Renault Laguna 2,0 GT

23.06.2005

Peugeot 1007 Vitamine

20.06.2005

Citroen C3 Pluriel 1,4 HDi

10.06.2005

Peugeot 607 2,7 V6 HDi Signature

06.06.2005

Isuzu D-MAX 3,0 TD Crew Cab

27.05.2005

BMW 320i i 320d

25.05.2005

VW Golf V GTI

20.05.2005

Seat Toledo 1,9 TDI Reference

13.05.2005

Citroen C3 1,4 16V Sensodrive Stop/Start

06.05.2005

3000 km sa Renault Espace 2,2 dCi Aluminium

26.04.2005

Škoda Octavia Combi 1,9 TDi

22.04.2005

Honda Jazz 1,4

21.04.2005

Audi A6 3,0 TDI Quattro

29.03.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

25.03.2005

Ford Mondeo 2,2 TDCi Clipper Titanium

22.03.2005

Peugeot 307 1,6 HDi i Renault Megane 1,5 dCi

18.03.2005

BMW X3 3,0d

15.03.2005

Citroen C4 1,6 HDi 92 KS Pack

11.03.2005

VW Caddy Life 1,9 TDi

02.03.2005

Peugeot 307 SW 2,0 HDi i Ford Focus C-Max 2,0 TDCi

28.02.2005

Seat Altea 2,0 TDi

23.02.2005

Toyota Prius 1,5

17.02.2005

Honda Jazz 1,4

14.02.2005

Mitsubishi Colt 1,3

11.02.2005

Peugeot 407 2,2

07.02.2005

Seat Ibiza Cupra 1,9 TDi / 160 KS

02.02.2005

VW Golf 1,9 TDi / 90 KS Confort

31.01.2005

Nissan Micra 1,2

25.01.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

24.01.2005

Citroen C5 1,6 16V i 1,6 HDi

20.01.2005

Dacia Logan 1,6 MPI

15.01.2005

Renault Modus 1,4 16V Luxe Privilege

10.01.2005

Ford Focus 1,6 Ti-VCT Titanium

05.01.2005

Mercedes G55 AMG

31.12.2004

Toyota Land Cruiser 3,0 D-4D

29.12.2004

Škoda Octavia 2,0 TDi Ambiente

22.12.2004

Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail i Toyota RAV4

22.12.2004

Honda Jazz 1,4

22.12.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDI 16V 110 KS

23.11.2004

Honda Jazz 1,4

22.10.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V 110 KS

21.09.2004

Chrysler 300C

15.11.2004

Opel Corsa 1,3 CDTi

30.11.2004

BMW 645 Ci

16.10.2004

Peugeot 407 SW 1,6 HDi

21.10.2004

Fiat Idea 1,4

24.10.2004

Toyota Corolla 2,0 D-4D

28.10.2004

Peugeot 307 CC 2,0 16V

31.10.2004

Porsche Carrera 911 S

3.11.2004

Mitsubishi Outlander 2,0

8.11.2004

Aston Martin DB9

11.11.2004

Fiat Panda 1,2

12.09.2004

Citroen C3 X-TR 1,4 HDi 92 KS

15.09.2004

VW Polo 1,9 SDi

22.09.2004

Hyundai Tucson

25.09.2004

Peugeot 206 1,4 HDI

1.10.2004

RENAULT Megane 2,0 RS

10.08.2004

MERCEDES-BENZ C180 Kompressor

14.08.2004

HONDA FR-V

19.08.2004

FORD Fusion+

24.08.2004

ŠKODA Octavia 1,9 TDI

29.08.2004

BMW 760 Li

2.09.2004

CITROEN Xsara Picasso 1,6 HDi 16V Exclusive

8.07.2004

HONDA Civic Sedan 1,6 ES AT

12.07.2004

RENAULT Grand Scenic 1,5 dCi/100 KS Luxe Privilege

17.07.2004

SEAT Cordoba 1,9 TDi Sport

22.07.2004

TOYOTA Corolla Verso 2,0 D-4D

27.07.2004

MERCEDES-BENZ SLK 200 Kompressor

3.06.2004

LOTUS Elise 111R

10.06.2004

TOYOTA Corolla Wagon 1,6

18.06.2004

AUDI A3 2,0 TDi

13.05.2004

CITROEN C2 1,1

27.05.2004

FORD Focus C-Max 1,8 Trend

4.04.2004

TOYOTA Avensis D-CAT

9.04.2004

RENAULT Kangoo 4x4 1,9 dCi Privilege

14.04.2004

MAZDA 3 Sport

19.04.2004

FIAT Idea 1,3 JTD

24.04.2004

SEAT Leon 1,9 TDI

3.05.2004

BMW X3 3,0i

3.03.2004

RENAULT Clio Sport

8.03.2004

MERCEDES E320 4MATIC Avantgarde

13.03.2004

HONDA CR-V

17.03.2004

TOYOTA RAV4 2,0 D-4D Executive

22.03.2004

ŠKODA Fabia RS 1,9 TDi 130

27.03.2004

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

31.03.2004

LAMBORGHINI Gallardo

2.02.2004

VOLVO S60 2,4 D Summum

9.02.2004

SAAB 9-5 Wagon

16.02.2004

RENAULT Laguna 1,6 16V GPL Expression

23.02.2004

OPEL Vectra Caravan 3,0 CDTI

5.01.2004

HONDA Accord 2,4 Executive

11.01.2004

MITSUBISHI Lancer

19.01.2004

VW Beetle Cabrio

26.01.2004

MAZDA 3 1,6i

2.12.2003

VW Touran 1,9 TDi Comfort

9.12.2003

RENAULT Megane Coupe Cabrio 2,0

16.12.2003

SUZUKI Ignis 1,5

23.12.2003

PEUGEOT Partner 1,9 D

30.12.2003

CHEVROLET Corvette V8 5,7

1.11.2003

RENAULT Megane Grand Tour i Megane Sedan

5.11.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

12.11.2003

CHRYSLER Sebring 2,7 LE

19.11.2003

FORD Tourneo Connect 1,8 TDCi

26.11.2003

FIAT Panda

4.10.2003

LEXUS RX 300

7.10.2003

SMART Roadster Coupe

11.10.2003

MERCEDES SL 55 AMG

14.10.2003

RENAULT Trafic 2,5 dCi 16V Passenger

18.10.2003

FORD Fusion 1,4 TDCi

21.10.2003

MINI One D

27.10.2003

FORD Focus C-Max

28.08.2003

CITROEN Pluriel 1,4i

2.09.2003

OPEL Meriva 1,6

6.09.2003

DAIHATSU Copen

12.09.2003

FIAT Stilo 1,8

16.09.2003

NISSAN 350 Z

19.09.2003

CHRYSLER Crossfire

27.07.2003

RENAULT Scenic II

31.07.2003

OPEL Signum 3,2 V6

4.08.2003

MERCEDES Vito i Viano

8.08.2003

DAEWOO Nubira II

12.08.2003

FIAT Doblo Cargo 1,9 DS High Roof

17.08.2003

PEUGEOT 807 3,0 V6 SV Pullman

22.08.2003

BMW Z4 3,0i SMG

27.06.2003

ALFA ROMEO 156 2,4 JTD

4.07.2003

HYUNDAI Getz 1,4

13.07.2003

ŠKODA Octavia Combi 1,8T RS Pack Sport

20.07.2003

FORD Streetka

26.05.2003

RENAULT Megane Coupe 1,5 dCi

1.06.2003

SEAT Alhambra 1,9 TDI

7.06.2003

TOYOTA Corolla Verso 1,6

11.06.2003

PEUGEOT 307 Break 1,6 16V XT

16.06.2003

AUDI A3

20.06.2003

OPEL Meriva

25.04.2003

LANCIA Thesis 2,4

30.04.2003

HYUNDAI Terracan 2,9 CRDI

6.05.2003

SEAT Cordoba 1,9 SDI Stella

13.05.2003

PEUGEOT Partner Ushuaia Grand Raid 1,6 16V

18.05.2003

TOYOTA Avensis Wagon 1,8 VVT-i

25.03.2003

FORD Fiesta Coupe 1,6 Trend

2.04.2003

SSANGYONG Rexton

14.04.2003

MITSUBISHI Pajero 3,2 DI-D

1.03.2003

CITROEN C8 2,2 16V HDi

11.03.2003

FORD Focus ST 170

5.02.2003

RENAULT Espace 1,9 dCi Authentique

14.02.2003

FORD Mondeo ST220

11.01.2003

TOYOTA Land Cruiser 3,0 D4-D

17.01.2003

SAAB 9-3 2,0t

21.01.2003

CITROEN Berlingo

26.01.2003

ALFA ROMEO 147 GTA

10.12.2002

RENAULT Kangoo 1,5 dCi 80 KS

21.12.2002

SUBARU Forester 2,0X AWD

26.12.2002

ŠKODA Superb 1,9 TDi Classic

4.01.2003

NISSAN 350 Z

12.11.2002

RENAULT Megane II

20.11.2002

HONDA Accord

3.12.2002

MAZDA 6 Sport

11.10.2002

FORD Fiesta 1,4 TDCi

18.10.2002

FERRARI Enzo Ferrari

25.10.2002

DAEWOO Kalos

31.10.2002

AUDI RS6 Avant

4.11.2002

MERCEDES SL 500

26.09.2002

PEUGEOT 307 SW 2,0 HDi

6.10.2002

KIA Sorento

29.08.2002

OPEL Vectra GTS

29.08.2002

VW Polo 1,2 6V

3.09.2002

Bobo
25.9.2015 11:54
13
5

Meni je sve ovo O.K., ali mi je od svih Renoa, Kadjar nekako najneubedljiviji, a interesantno je da većini onih koji ne vole Renoa u mom okruženju, ovo izgleda najbolje od svih.Ozbiljna zamerka na dizajn, meni je dosada ovog automobila, klima uređaj preuzet iz Nissana koji se potpuno dizajnom ne uklapa u Reno okruzenje i ne znam sta im je vise sa ovim niskoprofilnim gumama, osim na bas ekstremno brzim automobilima ja im ne vidim funkciju ni na jednom autu.

maxy
25.9.2015 12:30
8
2

Slažem se sa Bobom u potpunosti, s tim da sam ja jedan od onih kojima se sviđa Kadjar.

karadjole
25.9.2015 15:25
4
3

Renault kadjar je doslovno prepakovani nissan Qashqai novi!Sto uopste nije lose cak dapace!Ali ja bih imao dvojbu jer i Kadjarlija i kashkajlika izgledaju odlicno!Jedino sto je mozda renault podesen malo vise na udobnost a nissan za agilniju voznju!

Hans
25.9.2015 15:35
6
2

@Bobo Da potpisem ovo sto je rekao Bobo. Klio, novi Megane, Talisman, bombone. Kadjar i Captur - sta je ovo ovako nakaradno i kakav je ovo zadnji kraj i grafika svjetala (opet, na oba)? Ne znam, auto kupujem zbog dizajna, pa ovo ne bih razmatrao. A opet, kilometar iza Tucsona na polju dizajna, za mene. Vjerujem pak svaku rijec Perici, te smatram da auto i jeste jako dobar. Kontradiktorno, nekada su Laguna 2, Megan 2, Vel Satis da ne govorim, bili jako hvaljeni zbog dosta mekane i gumirane plastike u unutrasnjosti, a vidi Renaultove modele danas?!

serpico
25.9.2015 15:39
6
2

Naravno da na tako ipak skupom autu plastika tako strsi ali mozda je to jos u pocetku proizvodnje!mozda je puknuo neki zubic ili malo nekog ljepila fali!To se da napraviti!Ali ipak odmah ce dezurni dusebriznici popljuvati renaultovu zavrsnu obradu koji istina bog nije na razini ipak dobrih novih renaulta!stalno najavljuju tu mnogo bolju zavrsnu obradu ali uporno forsiraju te jeftilenske plastike!Pa ipak je plastika rezervisana za daciju a nikako za jedan kadjar pa i za megane novi naravno!!!
otac Makarije
25.9.2015 16:10
11
0

U vezi pominjanja točkova u tekstu i komentarima, odnosno, sve više prisutne mode "damper pneumatika" ("što veće, to bolje") koje neki brendovi primenjuju (a tu je i reno sa nekim svojim novim modelima, mada je sada dosta brendova koji 19" nude kao standard uz neke pakete), "oduševio" sam se kada sam video da Opel "traži" doplatu ne samo kada bi neko (npr.kod Zafire) umesto standardnih 17" hteo možda 18" ili 19", već on jednako naplaćuje i kada "neka budala" umesto tih standardnih 17" želi da uzme 16".
Pitah prodavca "gde je logika da doplaćujem 300 eura za točak koji je realno jeftiniji", a on reče da "ne zna gde je logika, ali da to kod Opela toliko košta".
Čudno neko vreme je došlo. U svakoj varijanti se doplaćuje ...

Marko
25.9.2015 16:26
7
1

Stvarno sramota kako je zinula obloga A stuba

Boki
25.9.2015 16:29
3
1

Da li neko zna da li se GripControl moze dokupiti i uz najjeftiniji Kadjar 1,2turbo od 18.000eur?

don
25.9.2015 18:50
7
12

Sve se pitam kad ce maserati ghibli na test, hocemo auto na testu, konacno! .-)
Dok pokusavam da se uguramo u vw, prek insajdera i veza od VGa, nalazim za shodno da bacim oko i na test kadjara. Hajmo sa nedostacima:prevelik zazor plastike (jel model od ponedjeljka?), nesimetrija kod dijela konzole kraj ekrana(rekacija ekrana je ok, moze se zumirati i odzumirati prstima kao na smart telefonima-pohvalno) je jednostavno iritantna i nedopustiva! Uz klasicne zamjerke izgledu dugmadi na volanu i instrumentnoj ploci.
Ak je za uzjehu, reno vise nema ovdje onu odvratnu rucicu mjenjaca i onaj glupo dizajnirani radio(razvucen u osmijeh).
Vozne osobine (kako rece izrazeno naginjanje i ljuljanje?) su mi "no go",zato i volim ovakav tip automobila.35keura za bose version mi je malo puno.Sportage, tuscon su mu nekakva konkurencija, zar ne?
Sjedala izgledaju odlicno, al mozda malo premekana sa strane,ha?
Za ukljucivanje klime, tj puhanja ...se mora dati kontakt, ak se sjecam dobro??
Ovo za odlaganje kovanica, heh, cudan detalj, ko to jos koristi?ONda ono moras upalit motor da bi otvorio siber!!!!! Ko je spajao te zice?
Prostora ima za visoke osobe i pozadi, kako za noge tako i za glavu (iako ima panoramski krov). Tvrda plastika na vratima!!
Meni se svidja ono kak u gepeku sa povlacenjem rucice mozes preklopiti sjedalo zadnje. Vrlo prakticno.Jedino sto hauba nema one hidraulicke amortizere za podizanje.
Zasto svima daju na test bose edition?nisam dosada vidio uzivo slabije opremljen kadjar.Al nije bio automatik, sad vidim kod Pekija automatik i duplo kvacilo, a svega 1400KG.
Sumnjm da je upravljac direktan.BAr ce se ovaj dizel prodat vise od tiguana, hehehe.
Ne sjecam se kad okreces ono za klimu, pa font kojim ispisuju temperaturu, cini mi se izrazito mali, treba mi mikroskop da vidim jel 21 il nesto vise.:-)
Polozaj ekrana je malo nizak!

eto,toliko..davno je bilo,ne sjecam se vise detalja.

.
25.9.2015 20:12
6
2

Ja glasne zice dzaba trosim kada kazem da bez 2.0 motora nema dalje price za ovakve automobile, iako su dokazani u praksi ne moze se pun potencijal iskazati sa 1.6 motorom ma koliko on na papiru bio dobar. Ocena nije merilo znanja, neko rece.

Nikola
25.9.2015 22:08
2
5

Ja imam Nissana 1.6 dci kupljen pre godinu dana sa tekna opremom.Na ovom Renou ima vise i od 60% i od 6% delova uzetih iz Nissana.
Ovaj Reno je sramota jer skace u stomak svom partneru Nissanu.
Što se tiče motora imam i Peugeot 308 136 KS 2,0 i veruj mi da sto se vučnih osobina tiče nisam primetio neku ozbiljniju razliku,i ako je ima to je nijansa.

dusan
25.9.2015 23:44
0
4

...

Bobo
26.9.2015 00:07
4
4

Done, za razliku od tebe ja simetriju prezirem.Svi prekidaci kojima se upravlja ekranom bi trebali biti sa strane vozaca, takodje svi na centralnom tunelu bi trebali biti izmedju vozaca i menjaca, takodje suvozac ne treba da ima tocak upravljaca, ni papucice, a ni vozac ne bi trebalo da ima jos jedan menjac sa leve strane.Ne bi bilo dobro ni da postoji ta "drska" i sa strane vozaca jer smatram da bi on trebalo da drzi volan, a i brisaci nekako cudno izviru samo sa jedne na drugu stranu.Sala mala, naravno...Samo sam hteo da kazem da je asimetrija prirodna i da je treba forsirati sto vise bas prema funkcijama i pokretima nasih udova.Samo opsesivno kompulzivni cesi stavljaju u svoje modele fejk prekidace sa obe strane displeja i menjaca.

Milan 2
26.9.2015 02:04
4
3

Po meni svi noviteti u poslednje vreme sto je izbacio Reno su pun pogodak, sem ovog modela, nekako mi je nedorecen, nesto mi nedostaje. Bas juce pricam sa kolegom na poslu, kako imam neki osecaj kao da je izasao pre 7-8 godina, tako mi deluje. Po meni novi Hyundai Tucson ce "haos" da napravi, pogodili su ga samo tako.

nn
26.9.2015 03:29
4
5

Jos jedan glupi SUV u moru slicnih!

serpico
26.9.2015 04:57
7
0

Done kadjar nema amortizer za dizanje haube a Clio i Captur ga imaju!kako to majku mu?Jeftiniji auto ima klip a skuplji ruznu sipku!

don
26.9.2015 06:59
2
5

nisi ni malo senzitivan, mislim da duplo kvacilo zahtijeva dupli mjenjac! dosta tog s hita da sve mora bit okrenuto ka vozacu,neka i suvozac ima volan i papucice!nego sta!
nesimetrija je ruzna, da je ekran visoko i po dvije tipke oko njega to bilo ok,ovako iritira. zamisli sebe da ima jedno uho vece drugo manje,il da imas samo jedmo. slazem se sa cesima,vidim da su pazljivo pratili predavanja iz ergonomije i industrijskog dizajna.

Bobo
26.9.2015 08:27
8
0

Poslednja desavanja sa VW su jasno izgleda stavila do znanja svima zasto je Reno iz ponude izbacio 2.0 dci, iako je relativno nov motor, prakticno se ugradjivao samo u jednu celu generaciju automobila.Mislim da 2.o dizeli vise nigde nece moci da prodju, za godinu dve, zaboravite na njih.

Milos
26.9.2015 08:30
3
12

SUV... sa onolickim tockovima... Nasmejah se. Ovo je cista sminka i izgleda kao naduvani Captur, uopste mi se ne svidja i mislim da je precenjen. U ovoj klasi ima mnogo boljih sa primerenijom cenom, boljim dizajnom i kvalitetom. Cak mislim da su Tuckson i Sportage mnogo bolja kupovina...


Japanautofan
26.9.2015 13:45
10
0

Svaka cast za fotografije i osecaja za detalje. Jos i slike NISSANA za uporedjivanje sto je odlicno da se vidi da nisu isti.....

don
26.9.2015 15:23
6
3

pa dobro ljudi, Kadjar nije uopste ruzan, nije niti profulan za razliku od , kako se ono zvao, kalosa?
1.6 dizeli su solidne masine, samo je pitanje koliko km moze navuc francuski dizel.Znam, ima ga i mercedes(al ko zna sta je na njemu izmijenio).
Licno ne volim autobus, ne volim ljuljanje, al kako se stari sve se vise cijeni hidro ovjes citroena, al on nikako da izbaci normalan model (iritira me hiljade ekrane, dugacak hod mjenjaca). Napisao sam sta mu (kadjaru) zamjeram, ostalo je za klasu kojoj pripada, i vise nego ok, al je veliki iskorak za reno.Napokon reno odustaje od nekih stvari koje je tako tvrdoglavo koristio(sjetimo se instrumentne ploce koja je zapravo pod nekakavim nagibom). Ak cemo birati reno-nisan, onda kadjar definitivno.I kod tuscona ima tvrda plastika, budite bez brige, al mislim da mi je on prvi odabir ak bih ikad kupovao auto iz ove klase.

@Serpico, zbilja nema i bas steta, ono radi umjetnickog dojma ak nista drugo.

Nema nikakvog kanibalizma na relacije kadjar-(fu)kaskaj, jer su dovoljno razlicti, za razliku od auta iz vw kuhinje. Sam mi vw izgleda ko mamic liga u fudbalu tzv HNL, gdje lik ima svoja dva kluba, a ostalih 7 su mu na tajnom platnom spisku, i svi kontra Hajduka, tako i vw, svi auti golfu vodu nose (leon,octavia,a3)a 90% su isti i niko ziv ne spominje kanibalizam.
Imam jednu gresku u tekstu, naime, moralo se upalit auto tj motor ak hoces upalit puhanje zraka!
EVo ak bih ga na kraju ocjenivao: unutrasnji dizajn (u okviru klase, racunajuci i iskorak renoa u pozitivni smjer) 7.5; Vanjski 9; vozne osobine :- neocijenjen (nisam vozio); Upotrebljivost(al ipak je rijec o zavrsnom paketu opremu,dakle nema sta nema): 9. Troskovi odrzavanja:? (nek se javi onaj ko ima renoa il nisana, pa da rekne koju po ovom pitanju,cijena servisa, koliko cesto se ide na servis).

don
26.9.2015 19:17
4
3

Eno i Pekija na slici, a sipka umjesto amortizera :-)
Nesto nam se usutio, da nije presao u vw?Usput, cujem da hoce i fiatu u Veneciji poradi pande da sude kao i Vw....Kuku lele

Bobo
27.9.2015 00:32
7
5

Sto se tice ove klase tu je Kaskai doktor za sve.Prosle godine sam isao na skijanje sa Kaskaijem i IX35.Kaskai je 1.2 ix 35 je 1.6.Utisci Hjundai na nivou devedesetih sto se voznje tice, imaju jos puno da uce.Nisan rafiniran kao Toyota, precizan u svakom detalju, udoban, tih ekonomican.Ix 35 plasticna nakaza, bez jasne ideje, kao i sve kie modu malih staklenih povrsina doveo do karikature, trosi vise i to litar i po, bucniji za jedno 20% i kao vrhunac ljulja, bezi preko nosa i gubi snagu.Nije los, nego najverovatnije najgori krosover u klasi, a verujem da je i Sportage u nkoji nisam seo slican.Da ne bude zabune ix35 jeste stariji model, ali ne puno od aktuelnog Kaskaija, Nissan je nov, vozi ga moj kolega sa kojim delim kancelariju, a ix35 je takodje novi vozi ga moj rodjeni brat, koji deli moje misljenje i obozavao ga je i hvalio dok nije seo u Nissana.Ne pominjite Koreance u kontekstu ozbiljnih automobila, bez obzira kako izgledaju, jer to prosto osim kvalitetnim prekidacima( i kopiranjem ovog i onog u detaljima i to bez jasne vizije)ni sa cim nisu.Oni su jos na nivou puno necega za malo para bez obzira sto se uspinju da dokazu da to nisu.Realno, nit su mali potrosaci, nit su tihi, nit su udobni, nit su brzi.Koriste uglavnom elemente modernog dizajniranja , ali uvek prenaglaseno, krivi, kosi, ostri i ponekad uspeju da naprave nesto sto nije monstrum, ali retko, a kopcu sa proslom gamom gotovo da nemaju nikad.20 godina za Evropljanima i to svim,osim eventualno Dacie, a o napljuvanom Golfu i ovde uglavnom omrazenom Aurisu-Koroli, predlazem svim ljubiteljima Hyundaija da sednu u jedan ili drugi, provozaju ih uvere se sta je sofisticirano, pa onda pobesne na ovaj moj komentar.Kakav Tucson, najvece dostignuce mu je sto je ovog puta prvi put skladan,tj. nije nakaza.
Nego niko ne pominje Tiguana?

Hans
27.9.2015 09:49
3
5

@Bobo Tema je Kadjar. Kakve sad veze ima Auris, Golf... Nema Tiguana?! Nema ga jer je prosjek, jer je isto tako precjenjen i do bola bezidejan i dosadan auto, opet, pun tvrde plastike koja se provlaci kroz tekst. Sada ti budi objektivan. Reci da korejci kasne za svima, osim za Daciom, ne moze reci niko ko iole poznaje auto industriju. Pa ti vidi sta si izjavio.

don
27.9.2015 10:05
6
3

Bobo, mislim da si, vrlo lako moguce, upravu. Ostaje usporedni test, nema druge neg Pekiju uzet tuscona a odmah potom tiguana, ak ih Francuska hoce uvest, hehe, pa cemo vidjet sta i kako.
Imas i RAV4 u istoj klasi, pa CX-5, pa Kugu(a gadna li imena)...
Povlacim rijec, odbarao bih CX-5 umjesto tuscona, zaboravio sam na konkurenciju .A sta mogu kad Peki nije naveo u tekstu :-)

don
27.9.2015 15:33
4
3

Pa kako ja zaboravih, evo Pavle ga voza , da cujemo prve impresije o tusconu, jel zbilja los i takav kakvim ga Bobo smatra?

Bobo
27.9.2015 21:30
8
4

@Hans
Nisam rekao da kasne za autoindustrijom, osim za daciom uopste.Nisi merazumeo, rekao sam da za mene imaju karikaturalan dizajn, koji je jednako dobar kao i njihove:
patike, hamburgeri, ulja na platnu iz vremena renesanse, čokolade, farmerke, špagete, visoka moda, alati...ali to je stvar ukusa, ne zamerite ja ih tako posmatram.
Kvalitet i preciznost izrade su im u samom vrhu autoindustrije, odnosno medju boljima su da ne preteram, a to se ceni.Materijali znaju da budu kao kod Renoa, gore sjajnoi dole krs, ali su i ti koji su krs po savremenim standardima, dugotrajni i precizno izradjeni.(meni je svaka plastika o.k. kad dugo traje i vrsi posao),
Ali motori, upravljaci i menjaci, po koncepciji takodje spadaju u moderne i trendovska stvari, ali ne da ne rade kako treba, nego mozda sam i preterao, mozda su na nivou Japanaca sa pocetka 80-ih.Trose(naravno da svi lazu, ali oni su prvi bili na tapetu zbog toga i nije bez razloga), barem to mogu da tvrdim jer svi oko mene voze Hyundaije, od 30-50% vise od deklarisanog, u stvari u prvoj godini dokih kao nesto pazis i mazis i ne trose mnogo, ali u sportskoj voznji ili ako malo negde pozuris, mislim da ne poznajem ni jedan auto koji trosi kao oni.Bucni su, nezanimljivi, ljuljaju i uopste kad se mali slegnu mirisi novog automobila, krenu razradjeno, imas utisak kao da se vozis u polovnjaku koji je ocuvan utegnut, ali ne pripada ovom vremenu.Nisam bio lenj pogledao sam testove prve koji su izasli i u USA od 9 suvova on je 9ti iako je najnoviji, sa posebnim osvrtom na nikakvu voznju, a slicno je i u U.K. dge je dobio sjajne ocene za sve osim za voznju gde je ispod proseka klase.Meni ni iz dzepa ni u dzep, nema sta da volim i mrzim, prosto mislim da su koreanci obicni tehnicki krsevi koji nikad nece moci napraviti nesto sto ce pobediti u F1, na Pariz Dakaru i sl.Oni to ne znaju da naprave.Mozda imam predrasude, ali ovi oko mene su nikakvi za voznju.Uostalom koga ne mrzi nek sedne u prvi i30 taksi videce o cemu govorim.Jeste Kadjar tema, ali su ga svi poredili sa Tucsonom, pa reko i ja.Otkud ti to da je bilo ko ovde objektivan? Pa imas li ideju koliko bi svako od nas ovde morao dnevno da vozi automobila, pa koliko kilometara da prelazi, pa da opet to okrece posle odredjenog vremena i da ima dovoljnoo novca da kupi sta moze, pa opet...covek je covek.Naravno da nisam objektivan.A nisi ni ti , a nije ni jedan novinar koji napise da se Hyundai priblizio vrhu autoindustrije, makar to bili svi oni.U mom svetu je tako, a svetova ima koliko i ljudi.

lazar bojanić
28.9.2015 09:26
9
2

@Bobo

statistika za EU tržišta za poslednjih 8 godina govori da ti zli koreanci prodaju sve više dok ta ista statistika kaže da se prodaja francuza smanjivala (Renault + Peugeot)

Možda je ačno to što kažeš da su korejska vozila malo demode ali si zaboravio da su pouzdanija od fr4nacuskih i da je možda statistika objektivan odgovor na to šta tržište u stvari traži , solidan ali pouzdan auto . Emocije su za sajmove .

I ja nisam objektivan , to je sigurno ...vozio sam Hyindai i30 i accent i manje sam se napatio nego sa npr Opelom .

Kadjar je lep i markantan ali sa tim motorima i po te pare meni ne treba .

Bobo
28.9.2015 09:46
4
1

Naravno, ovo iznad je prenaglaseni sarkazam, to ste valjda mogli shvatiti, poenta koju sam hteo reci je da su Hyundai automobili solidni, Tucson mi je cak i bas lep, kao i i30, ali ko je ljubitelj bilo kakve tehnike, tu bas nece pronaci osnova za neku radost.

Milan1
28.9.2015 10:36
6
1

@bobo
Da li ti je poznat Dejan L? On ne voli reno, ti slicno zvucis za hjundai. Ne bih da pobijam sve sto si napisao samo da kazem da je kod mene kolega u kancelariji koji vozi I30 i koji se krsti na tvoj komentar. Da se razumemo, nije hjundai svemirski brod ali je pouzdaniji od velikog broja evropskih brendova.

Bobo
28.9.2015 10:48
5
1

Da done i meni bi CX 5 bio prvi izbor, ali ga smatram nekako ligom iznad, pa ga ni ne pominjem.Nisam ga vozio, izgleda mi dobro, ali nema razloga da ne verujem svima koji jesu, jos nista lose ni od koga nisam cuo o njemu, a izgleda mi za 10.

Bobo
28.9.2015 13:26
4
2

Milane, moze da se krsti koliko hoce.U krajnjoj liniji to je samo moj komentar, ne apelujem na vas da kupujete i ne kupujete, ne mrzim ili volim automobile.I ja znam da je I30 vrlo pouzdan o tome nisam ni pricao.I lep mi je(izuzev unutrasnjosti koja mi izgleda kao Toshiba dvokasetas iz 1983), i unutra solidno udoban, kvalitetan i precizno sastavljen.Motor, menjac, ponasanje u voznji da ponovim: kao dobar, ali prosecan auto sa kraja 80ih i pocetka 90ih.Prosto.Moj utisak, mozda je vas drugaciji to je O.K.Vec rekoh da sam subjektivan(kao i tvoj kolega iz kancelarije uostalom).Predlazem mu da provoza Golfa,Aurisa,Oktaviju,308,Giulietu,C4,Megana,Fokusa,Astru i to nekoliko desetina kilometara, da se malo privikne na voznju, pa ce verujem znati o cemu govorim.

Bobo
28.9.2015 15:03
4
7

@Lazar Bojanić
Ne znam napamet, ali mislim da je Reno sam bez Dacie prodao prosle godine, bar duplo vise vozila od Hyundaija, a takodje mislim od velikih proizvodjaca da je zabelezio najveci rastiako mu veci deo game krece tek ove godine, za razliku od Hyundaija koji je modele menjao i na 4 godine.Takodje mislim da je recimo 2014. zabelezio bar 20 puta vecu stopu rasta od Hyundaija, tako da generalno ne znam o cemu govorite, uz duzno postovanje.Jesu oni napravili bum isto kao i Skoda i Dacia sa filozofijom mi dajemo najvise za ulozeni novac. Ostali se takmice ko ce napraviti najbolji auto, pa nekad imaju pobede nekad poraze, da bi na kraju uvek pobedio Golf.:)

Milan1
28.9.2015 17:46
1
2

@bobo
za tvoj info covek privatno vozi I30 a slizbeno golf6. Tako da ima sa cime da poredi, golf je upravo tipican primer razmskog vozila koje se ne kupuje srcem. A najprodavaniji
Inace, kadjar ne komentarisem jer mi je apsolutno nejasna svrha ove klase vozila , tj nisam kupac ni pod razno. Možda ti uvedes isto za razumska vozila.

lazar bojanić
28.9.2015 21:51
7
1

@ Bobo

pogledaj rezultate prodaje po brendovima na internetu

o ovome smo inače već pričali , KIA i Hyundai su najviše pogodili francuze pa su se njihovi proizvođači u jednom trenutku obratili francuskoj vladi sa zahtevom da se nekako dodatno ocarine korenaska vozila

renault je počeo da popravlja prodaju tek sa pojavom novog modela CLIO , do tada je bio u slobodnom padu , Peugeot je dobio uzlaznu putanju sa novim 208 ...kako im dobro ide pa su kontrolu preuzeli kinezi :-)

Inače Renault sva sreća da ima DACIU i NISAN jer ako bi se rezultat računao samo sa čistim reno amblemima pad bi bio još drastičniji .

Neću da favorizujem koereju ali rade dobro i napreduju brzo a to što menjaju modele im je samo plus . Uvek su konkuretni ali nikad cutting edge technology to se salžem

Posebno nisu imali velikih felera kao Renault sa 1.5 DCI motorima i pumpama na kojima su se ljuspali pužni zupčanici koji su uništavali ceo motor itd . Renault je majstor da napravi odličan motor koji na kraju crkne zbog dela koji vredi 50 centi kao što je npr uže crevo za podmazivanje turbine ...bilo je tu svega pa su ljudi prešli na pouzdanije brendove , tako je to ...

otac Makarije
28.9.2015 22:04
6
0

Боbo
Najčešće se slažem sa onim što napišeš, ali ono tvoje pod "27.9.2015 00:32" nikako ne mogu da prihvatim i da se sa time saglasim, a vidim da si i ti sam u svojim kasnijim komentarima napravio "blagi zaokret" i "ogradio se sam od sebe" :)

Lazar Bojanić
Slažem se sa napisanim, mada ne bih danas prodavao onoliki značaj opšte poznatom "gafu" koji je reno imao u početnom periodu sa 1,5 DCI. Da sam bio njegov vlasnik, sigurno bih imao druge emocije o tome. Mislim, ne opravdavam to što se desilo, ali skoro svaki proizvodjač "iza sebe" ima sličan gaf (da sada ne pominjemo VW ili MB dizne i sl. )

Bobo
28.9.2015 23:10
3
5

@Lazar Bojanić
2014. godina
EU zabelezilo rast 5,4% u odnosu na 2013.
Hyundai zabelezio rast od 0,5%(424500), dakle pad udela na trzistu.
Kia zabelezila rast od 4%(353700), takođe pad udela na trzistu
Hyundai Kia grupa zabelezila rast od 2,2%(777500) , dakle pad udela na trzistu.
Renault grupa zabelezila rast od 13%(1237000), dakle porast udela na trzistu.
Renault sam prodao 9% više automobila(871000)
Dacia prodala 23,3% vise automobila(363102)
E sad Reno nissan alijansa je prodala 13,1% vise automobila(1 715 000).
Nissan je prodao za 13,1% vise automobila (477200)
Dakle Reno je sam prodao vise automobila od Hyundai Kie zajedno i zabelezio veci rast i to drasticno i blizu je svojih najboljih dana u istoriji,
Nissan je kao drugi prodao vise automobilaod Hyundaija i vise od Kie i zabelezio veci rast i evropski rekord,
Dacia je proidala automobila skoro koliko i Hyundai(cela gama joj je jedan jedini model u vise varijanti) i zabelezila najveci rast i svoj istorijski rekord.O kakvim problemima sa motorima pricas?Pa naravno da je bilo problema jer je Reno jedan od pionira svih tehnologija, koje najcesce nastaju u njihovim laboratorijama.Hyundai i Kia su koristili odbacene japanske tehnologije do pre 10-15 godina i sve im je nastalo evolucijom toga , naravno da nemaju problem sa pouzdanoscu kad ne razvijaju nista.I pored toga secam se otpadanja farbi sa plasticnih delova Lantre, Terakana, Aksenta.Njihova pouzdanost kao polovnjaka je epska.O cemu govoris covece?
@Milan
Tako je Milane Golf se kupuje razumom, ne donosi puno ali puno kosta.Mozes to da mi objasnis?Zato se jeftini I30 kupuje srcem.Golf je ikona, koja je izmislila ciste i ravne linije, remek delo italijanskog dizajna, doneo je zatim karirana sedista,obilje crne plastike za kojom je planeta poludela, standard u klasi za lezanje i upravljivost, podignutu guzu koju su svi sledili, devedesetih su stigli i ogromni tockovi koje danas svi ugradjuju, i tako dalje i tako dalje...Sta je ko uzeo od Koreanaca?Odakle i od koga da uzmu?

lazar bojanić
28.9.2015 23:27
8
1

@ Makarije

moj problem je što dugo pamtim a inače svakog dana imam sve više godina :-)

naravno da je taj tzv problemčić odavno rešen i sad je 1,5 dci prihvatljiv čak i za MB :-) ali bilo je tu svega i svačega i ne tako ozbiljnih problema ali dovoljno iritantnih da "publika" u jednom trenutku ode sa koncerta .

imao sam nekoliko "zadovoljnih" konzumenata Reanult i PSA modela u najbližem okruženju tako da sve cake znam ...sada je sve to bolje ali i dalje tvrdim posle dva koreanca da tu manje boli glava .

Najbolje o svemu svedoče cene polovnih automobila i zato ja često za francuze kažem da ih ne vredi kupovati osim ako nisu već u startu jeftini . Pad cena za Lagunu ili C5 je drastičan i npr ta dva automobila su bili hit među našim kupcima ...malo para , veli auto , dobra oprema i motorizacija . Nažalost znam neke koji su požurili da ih se otarese i to jako brzo , naročito C5.

Zato kažem opet KADJAR nije jeftin uopšte .Skoro svi modeli osim 1.6 dci su po meni "podmotorizovani" i veliko je pitanje kako će se ponašati posle neke teže / duže upotrebe naročito tu sumnjam na 1.2 turbo benzinac .

Nema puno podataka oko vešanja ali koliko vidim nazad je torzija , što mi deluje neozbiljno obzirom na aspiracije ...baš me zanima kako ostali gledaju na ovo rešenje ? Ja sam prilično konzervativan po ovom pitanju ...

Dalje me brinu ti zazori na plastici ... kad to posle par desetina hiljada KM počene da škripi svako ko je dao 25+ hiljada € će da poludi u najmanju ruku .

lazar bojanić
29.9.2015 07:45
9
0

@ Bobo ,

ja ti kažem pogledaj više godina u nazad , npr od 2007 a i pogledaš samo poslednju godinu i zaključiš isto što i ja i onda me pitaš šta ja pričam ???

Pa i ja sam ti rekao da je prodaja porasla u poslednjim godinama sa pojavom modela CLIO i 208 ...

Fabrike KIA/Hyundai u Češkoj i Slovačkoj su napravile ogoroman broj automobila i to je sve prodato u EU tako da je neko morao da proda manje , a to su Reanult PSA Opel i Fiat ...barem ako se posmatra EU tržište . Možda je neko od njih napravio proboj negde drugde kao npr renault u zemljama trećeg sveta sa Dacia brendom i PSA u Kini sa DS brendom .

O apsolutnim iznosima (ukupna prodaja) nismo pričali , samo o procentima smanjenje i povećanja ... to je razlika .

Čak i ako posmatramo ukupne cifre KIA/Hyundai su jaki jer prodaju i na USA tržištu dok tamo jedino Nisan iz tog francuskog konglomerata nešto proda .

O revolucionarnosti francuskih ideja imam samo reči poštovanja ali o izvedbi baš i ne . Isto mislim i o italijanima ako već pričamo o tome .


Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: