Test

Renault Espace 1.6 dCi/160 EDC Initiale Paris

Povratak šampiona

Za vreme izborne kampanje, francuski predsednik Francois Hollande promovisao je slogan "Le changement c’ est maintenant" (a sada promene). Fraza koja savršeno odgovara novom Renaultu Espaceu, odlučnom da definitivno prekine sa prošlošću

Od svih Renaultovih modela, Espace je ubedljivo najstariji. Razvijen u saradnji sa Matrom, još daleke 1984. godine, obeležio je svoju epohu i automobilsku industriju uopšte. Godine su prolazile, generacije su se uspešno smenjivale, sve do poslednje, kada je primećen pad potražnje za vanovima velikog kalibra. Najezda kompaktnih i znatno jeftinijih, tipa Scenic, Picasso, Turan, Zafira.., dovela je u pitanje svrhu postojanja ovog segmenta.

Svesni ove činjenice, u Renaultu su dugo oklevali da li da uopšte lansiraju petu generaciju, zbog čega je četvrta ostala u "opticaju" čitavih 12 godina! I najzad, na tridesetogodišnjicu postojanja predstavljen je potpuno novi model, koji označava definitivni raskid sa prošlošću. Espace V smo evidentno dugo čekali, ali je vredelo! Totalno novi proizvod, koji se od prethodnog razlikuje apsolutno u svemu, počevši od stila. Nema više ni traga od nekadašnjeg klasičnog, četvrtastog vana, novi je poprimio oblike toliko popularnih krosovera, sa izvesnim primesama karavana.

     
 

ukusna mešavina stilova,
unutrašnja prezentacija,
modularnost,
sistem 4Control,
nivo opreme

manji unutrašnji prostor od prethodog,
upotreba pojedine plastike,
prosečne perfomanse

Već na prvi pogled deluje znatno prestižnije, ukoliko ne i elegantnije, jednim delom i zbog spoljašnjih dimenzija. Espace IV ima recimo u standardnoj verziji 4,66 metara, odnosno 4,86, kada se radi o Grand Espace, upravo koliko i novajlija. Espace V širok je bezmalo 1,9 metara (bez retrovizora), ali je zauzvrat niži za 7 centimetara (1,68 metara), sa klirensom od 16 centimetara (+ 4 centimetra u poređnju sa prethodnim). Uz to, obuven je u točkove od 17 do 20 cola, sa širokim prorezima, što mu uz znatno manje staklene površine daje mišićavi izgled. Spreda gledano poprimio je novi Renaultov stilski izraz, sa ogromnim znakom proizvođača, dok su farovi u potpunosti u LED tehnologiji, po ugledu na dnevna svetla. Finalno, sada svetski čuven holandski dizajner Laurens Van Den Acker, odlično je odradio posao, Espace V uspešno se distancira od znatno klasičnijih konkurenata, kao što su Ford Galaxy, Seat Alhambra i VW Sharan. Neko će reći kako se nije "ubio" od lepote, možda, no činjenica je da impresionira svojom pojavom, gde god da se pojavi.

Numeričko doba
No sve navedeno, prava je "šala" u poređenju sa enterijerom, koji je u bukvalnom smislu te reči doživeo pravu revoluciju. Nakon nedelju dana probne vožnje, i nebrojenih razgledanja od strane prijatelja, kolega, komšija i običnih prolaznika, naslušao sam se reakcija u stilu "vauuuu", "oooo-la-la" i "ooh putain". Tipični francuski uzvici (poslednji prilično vulgaran) koji odražavaju spontano divljenje, izustio je u prvom kontaktu sa njegovim kokpitom i vaš dopisnik. Iako sam navikao na novitete u automobilskoj industriji, priznajem da ovoliko originalosti nisam odavno video u jednom velikoserijskom vozilu.

Pažnju svima privlači centralna konzola u obliku nadvožnjaka, sa rekordno velikim ekranom-tabletom od 8,7 inča! Koristi usavršeni sistem multimedija R-Link 2, brži i reaktivniji, poput klasičnog tableta iPad, što se odnosi i na količinu informacija. Sve komande i nebrojena podešavanja prolaze preko nje, što zahteva izvesno vreme za adaptiranje. Srećom, postoji i "džojstik", sa duplim komandama, odmah pored ručice menjača, kako bi vozač što manje skretao pogled sa puta. U tom smislu Renault je inagurisao i "head up" pokazivač, u vidu plastične providne pločice, koja po želji izlazi iz gornjeg dela komandne table (slično kao kod pojedinih modela grupacije PSA).

     
 

Ništa manje nije impresivna ručica automatskog menjača, futurističkog dizajna, koja nije u nikakvoj mehaničkoj sprezi sa menjačkom kutijom. Ispod nje, odnosno gornjeg dela konzole, su udubljenja predviđena za odlaganje limenki i sitnica. Zaboravite znači na prazan prostor između sedišta, kao kod prethodnog, "petica" je puna "k’ o oko". "Test" flaše od 1,5 litara, i još mnogo toga, staju sa lakoćom u boks ispod naslona za laktove i pregradak za rukavice, nalik na onaj kod Captura. Velika "fioka"otvara se automatski, pritiskom na dugme, pod uslovom da sediše nije preblizu komandne table (udara u kolena putnika).

Odmah po startovanju motora (naravno bez ključa), koncentrišemo se na instrument tablu, na prvi pogled klasične koncepcije. Postavljena je tamo gde smo navikli da je vidimo, s tim da se ne radi o analognim pokazivačima, već numeričkim koji ih uspešno imitiraju... Svaki put kada se izabere jedan od pet postojećih modova funkcionisanja (tzv. Multi-Sense sistem o kojem ćemo opširnije malo kasnije), promeni se grafika i boja pozadine, što je u skladu sa izmenjenim karakterom vozila. Za upravljačem malog prečnika, vozač ima prijatno uzdignutu poziciju, uz ergonomiju o kojoj je prethodni model mogao samo da sanja. Nasuprot tome, nema se toliki osećaj prostranosti i staklenih površina (i dalje 2,8 m²), ali zaboga više se ni ne nalazimo u jednom klasičnom MPV vozilu, već svojevrsnom "crossovanu", mutantu koji se približio SUV svetu!

     
 

Uvaljen u fantastična kožna sedista, sa svim mogućim električnim podešavanjima, masažom i grejanjem (suvozačevo ima iste funkcije), čini telo sa vozilom, bez obzira na izdašne dimenzije istog. Štaviše, vozač može preko R-Linka da preuzme komande suvozačevog sedišta (u prevodu da ga obori), interesantno ukoliko je na njemu osoba prema kojoj imate izvesnih pretenzija... Mala napomena, sve navedeno uglavnom se odnosi na najviši završni nivo Initiale, što se lako da uočiti i spolja. Umesto Espace, kao kod jeftinijih verzija, ovde su izraženi natpisi Initale, što je izazvalo zabunu kod brojnih znatiželjnika. No uprkos veoma pozitivnim utiscima, Espace je mogao i trebalo da ode još dalje, želi li ulaznicu u premijum klub. Famozna centralna konzola jeste atraktivna, ali je umesto metalizirane plastike gornji deo mogao biti od aluminijuma. Ne bi Renault propao ni da je odozdo urađena od kvalitetnije plastike, ovako, osim što "krcka" kada se snažnije pogura laktom, u neskladu je sa "vidljivim" ostatkom enterijera. Ko se malo sagne, videće da je čitav donji deo, od fioke ispred suvozača pa naniže, od isto tako krute i ne preterano rafinirane plastike. Čak su i pojedini prekidači, kao što su oni za startovanje motora i otvaranje prozora, preuzeti iz znatno jeftinijih modela. Možda još jedan "nevažan" detalj, prskalice za pranje vetrobranskog stakla kao da su skinute sa dečijeg vodenog pištolja!

Renault Espace 1.6 dCi/160 EDC Initiale Paris

Motor: dizel četvorocilindarski, turbo punjač
Zapremina: 1598 cm3
Snaga: 160 ks pri 4.000 o/min
Obrtni momenat: 380 Nm pri 1.750 o/min
Menjač: šestostepeni automatski sa duplom spojnicom
Pogon: na prednje točkove
Dimenzije: 4.857 x 1.888 x 1.675 mm
Meduosovinsko rastojanje: 2.880 mm
Zapremina prtljažnika: 260 - 680 - 2.035 l
Pneumatici: 235/55 R19
Masa: 1.735 kg
Rezervoar za gorivo: 58 l
Ubrzanje 0-100 km/h 9,9 sekundi
Maksimalna brzina 202 km/h
Emisija štetnih izduvnih gasova 123 grama CO2/km
Prosečna potrošnja na testu 8,2 l
Početna cena 29.990, voženi model 41.990

Bivši je neprevaziđen
Prelaskom na drugi red sedišta, uverili smo se da prostora ne nedostaje, mada je prethodni Espace na ovome polju znatno superiorniji. Nedavno sam se u Srbiji opet družio sa Espace IV (moj drugar Pera, iz testa o Fiatu 500L, na kraju je kupio polovni Grande Espace), evidentno je da takav osećaj prostranosti ne pruža ni jedan drugi van.

Proizvođač navodi da je međuosovinsko rastoje kod "petice" veće za 2 cm od Grand Espacea IV (ukupno 2,88 m), no klasični gedžeti, kao što su stočići na poleđini prednjih sedišta i boksovi u podu, su uklonjeni. Zauzvrat, tu je i dalje ogroman električni krov na otvaranje i komande za podešavanje klima uređaja pozadi. Sedišta su i sada nezavisna i podešavajuća, s tim da se ne mogu kao nekada izvaditi, već se jednostvano preklapaju, kako bi se dobio potpuno ravan pod. Za ovo postoje tri načina; ručno, ili pritiskom na komande smeštene u prtljažniku, odnosno na komandnoj tabli.

Ukoliko su podignuti, nasloni za glave se automatski spuste, no da bi se sedišta ponovo podigla, morate "zavrnuti rukave" (ručno). Isto se odnosi i na sedišta u trećem redu, na koja se sada mogu smestiti samo deca (uz doplatu od 1.500 evra). Dole potpisani "delija" (1,72 m), nekako se i smestio na njih, ali uz svestranu solidarnost putnika ispred, koji su povukli svoja sedišta za desetak santimetara (smeštena su na klizačima). U bivšem, ova dva mesta bila su neuporedivo prijatnija. Prtljažnik je sa svoje strane i dalje respektabilan, ali je utovarni prag prilično visok. U konfiguraciji sa samo dva prednja sedišta lako je ubaciti muški bicikl ili komodu. Izraženo u ciframa iznosi 2.035 dm3 (2.101 dm3 bez dva dopunska u trećem redu), odnosno 680 i 260 dm3 (sa pet odnosno sedam sedišta). Nije loše, no rolna koja ga pokriva je nepraktična, što znači da se ne zamota automatski, kao kod recimo jednog Citroena Grand Picasso. Recimo i da su peta vrata sa elektičnom asistencijom i da se zbog niskih parkinga podešava visina otvaranja.

Manje kila, manje snage
Svojevremeno, Espace IV mogao se pohvaliti šestocilindarskim agregatima, snage i do 245 konja (benzinac, poreklom iz Nissana). Naslednik se za sada mora zadovoljiti samo četvorocilindarskim dizelom 1.6 dCi od 130 i 160 ks, kao i dvolitarskim benzincem od 200 ks. Srećom po njega, lakši je od predhodnog za čitavih 250 kilograma, zahvaljujući novoj CMF platformi, inaugurisanoj kod novog Nissana Qashqai.

Upotrebljeni su i laki materijali, bočna vrata i poklopac motora su recimo od aluminijuma, dok su "krila" i zadnja vrata od plastike. Uprkos tome, i dalje ima nešto preko 1,7 tona (po Renaultu), tako da uprkos velikom talentu mali 1.6 dCi/160 ima naporan posao. Dok je neopterećen, odnosno samo sa vozačem, performanse su na očekivanom nivou, ali sa pola tone više priča je drugačija.

Ovaj blok poseduje dupli turbo punjač, tako da već pri 1.250 o/min razvija 265 Nm, od maksimalnih 380 Nm. Uparen je isključivo sa šestostepenim EDC automatskim menjačem, sa duplom spojnicom, za razliku od slabijeg 1.6 dCi/130, koji poseduje ručni menjač. E sad, o osećaju koji se ima u vožnji je teško govoriti uopšteno, jer mnogo toga zavisi od elektronskog sistema nazvanog Multi-Sense. Naime, voženi Espace se može pohvaliti sa četiri programirana moda funkcionisanja (Natural, Confort, Eco i Sport, plus mogućnost da se personalizuje), koji osetno menjaju njegovu voznu dinamiku. Od udobnog vozila koje "pliva" po lošem putu, pa sve do sprtski krutog, sa boljim odzivom na gas, direktnijim upravljanjem i duže angažovanim prenosnim odnosima. Zahvaljujući elektronski kontrolisanim amortizerima, razlika je očigledna, do te mere da smo se u krivinama istinski zabavljali, gurajući ga do krajnjih granica. Iskreno rečeno, najviše mi se dopao mod Sport, no vaš Espace možete podesiti onako kako vam odgovara. Recimo zadržite temperament motora, a umesto krutog ostavite udobno ogibljenje i obrnuto.

Jednim pogledom

Karoserija

Udobnost

Izgled

4,2

Napred

4,4

Funkcionalnost

3,8

Pozadi

4,2

Kvalitet izrade

4,0

Ukupno:

4,30

Ukupno

4,00

Ponašanje u vožnji

Enterijer

Vozne osobine

4,0

Funkcionalnost

4,5

Performanse

3,9

Dizajn

4,5

Kočnice

4,4

Ponuda prostora

3,9

Ukupno:

4,10

Kvalitet materijala

4,0

Motor

4,0

Završna obrada

4,0

Menjač

4,0

Ukupno:

4,18

Cena

3,8

Prosečna ocena: 4,054

Sve u svemu veoma, veoma agilno vozilo, posebno uzevši u obzir masu i dimenzije, što može zahvaliti još jednom sistemu, ovoga puta poznatom pod imeno 4Control. Po prvi put smo se sa njim sreli kod Lagune pre 6-7 godina, a za neupućene radi se o upravljanju na sva četiri točka. Pri nižim brzinama, zadnji se blago zaokreću u suprotnom pravcu od prednjih, kako bi se smanjio prečnik okretanja i poboljšala pokretljivost. Rezultat je odličan, sa samo 11,1 metar praktično je na nivou malog Clija! Bez 4Control treba mu jedan metar više, no zauzvrat ostaće vam u novčaniku 1.700 evra... S druge strane, pri višim brzinama zadnji točkovi se postavljaju u istom smeru kao i prednji (naravno pod znatno manjim uglom), što se pozitivno odražava na stabilnost pri velikim brzinama. Upravo zbog ovakvih kvaliteta za žaljenje je što ne poseduje još snažniji motor, iako 1.6 dCi pošteno odrađuje svoj "job"! Osim što pogura Espace do 200 km/h i ubrza do "stotke" za 10 sekundi, primerno je diskretan i ekonomičan. Na otvorenom putu smo bez veće muke održavali potrošnju od oko 6 litara, dok se na autoputu zadovoljava sa 7,7 litara. Po gradu je sve relativno (od 8 do 10 litara), tako da je na kraju test vožnje, u prilično nepovoljnim uslovima, putni računar pokazao prosek od 8,2 litre. Interesantno će biti proveriti kako se Espace ponaša sa klasičnim amortizerima i slabijim 1.6 dCi/130 (320 Nm), dok će 2.0 TCe/200 EDC (sedam brzina) verovatno samo potvrditi činjenicu da benzinski agregati u ovom segmentu igraju tek sporednu ulogu. Šteta, jer se nakon kraće vožnje pokazao znatno perfomantnijim, i naravno žednijim! Sa rezervoarom od samo 58 litara, vlasnik će biti čest i rado viđen gost na benzinskim pumpama.

Nadoknađen zaostatak
Sa novim Espaceom Renault je nadoknadio nedostatak sofisticirane opreme, kojom se konkurenti ponose već izvesno vreme. Mislimo pre svega na inteligentni regulator brzine, koji samostalno održava distancu sa vozilom ispred (koči i ubrzava), kao i sistem za urgentno kočenje (radar detektuje opasnost i samostalno aktivira kočnice).

Prvonavedeni Renault je nakratko ugradio kod bivšeg Vel Satisa, ali ga je zbog poznatih problema sa blokiranim regulatorom brzine, ubrzo ukinuo. Espace je inače ponuđen u četiri završna nivoa, od kojih već prvi, nazvan Life, poseduje kompletno LED osvetljenje, tablet multimedia R-Link 2 sa taktilnim ekranom, automatsku klimu sa dve zone, senzore za parkiranje napred i pozadi, sistem One Touch (automatsko obaranje drugog i trećeg reda sedišta)...

     
 

Od drugog završnog nivoa na meniju je i navedeni Multi-Sense, dok o voženom Initiale Pariz, ne vredi trošiti reči; poseduje apsolutno sve što se danas može pronaći u automobilskoj industriji! Po kojoj ceni? U Srbiji znatno nižoj nego li u Francuskoj, no na kraju ipak vam treba 41.990 evra! Za one sa skromnijim prohtevima u ponudi je počevši od 30.000 evra, dobro opremljen i solidno motorizovan.

Za kraj, malo glasnog razmišljanja. Espace V krenuo je od nule. Sa prethodnim modelima deli samo ime, kako po pitanju koncepta, tako i kada se radi o tehnološkim rešenjima. Hrabra je odluka Renaulta da u jednom slabo profitabilnom segmentu lansira nešto potpuno novo i drugačije, no nakon utisaka sa testiranja, verujem da ima sve šanse na uspeh! Uostalom, pravog rivala praktično ni nema, ostaje samo pitanje da li će se kupcima dopasti ovakav kakav je? Jer iako su i Vel Satis i Avantajm bili retko orginalni, na izvestan način ispred svog vremena, željeni komercijalni uspeh je izostao.

Tekst: Perica Rajković
Slike: Renault, Perica Rajković
13073
Postavljeno: 12.09.2015

Arhiva: Testovi

Rubrika: Uporedni testovi
Postavljeno: 08.11.2018

Peugeot Partner i Citroen Berlingo VU

Preko dve decenije Peugeot Partner i Citroen Berlingo lideri su u kategoriji lakih dostavnih vozila. Nova generacija donosi brojna poboljšanja i inovacije, što joj je odmah donelo titulu "Van of the year" za 2019. godinu


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 30.10.2018

Renault Captur 1.3 TCe/150 EDC

Nakon Renaulta Scenic, Megana i izvesnog Mercedesa Classe A, red je na Capturu da usvoji novi 1.3 TCe, ovoga puta u verziji od 150 KS. Sportski mini SUV ili običan "naduvenko", proverili smo tokom sedmodnevnog druženja


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 24.10.2018

Peugeot 508 GT 2.0 BlueHDi/180

Da li je sa novim 508 Peugeot najavio kraj limuzinama u D segmentu? Ukoliko je suditi po nasledniku jeste, njegov stil koketira sa kupeima tipa Audi A5 Sportback i BMW Serie 4 Gran Coupe


Ford Ka+ Active 1.5 TDCI/95

22.10.2018

Opel Grandland X 1.2 Turbo/130 Ultimate Tekst sa video prilogom!

20.10.2018

VW Touareg III 3.0 V6 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

12.10.2018

Renault Megane 1.3 Tce/140 Intense

10.10.2018

Citroen Berligo 3 1.5 BlueHDi/130 XTR Tekst sa video prilogom!

05.10.2018

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi/130 Automatic

01.10.2018

Dacia Duster Confort 1.2 TCe/125 4x4

17.08.2018

Ford EcoSport 1.5 TDCI/100 Titanium

01.08.2018

Mazda MX-5 RF

29.07.2018

Renault Megane RS

14.07.2018

Citroen Berlingo

07.07.2018

Kia Stinger 2.2 CRDi 4x2 GT-Line automatic

29.06.2018

Peugeot 508 2.0 BlueHDi/180 EAT6 GT-Line

26.06.2018

Mitsubishi L200 2.2 DI-I Insyle 4WD A/T

21.06.2018

Lada Vesta 1.6 16V Tekst sa video prilogom!

16.06.2018

Volvo XC40 D4 AWD Tekst sa video prilogom!

07.06.2018

Fiat Tipo SW 1.4 T/120 TNG

05.06.2018

Renault Scenic 1.3 Tce/160 Bose Energy

29.05.2018

AUDI A6 – 50TDI V6 quattro Tiptronic Tekst sa video prilogom!

18.05.2018

Opel Crossland X 1.6 D/120 Innovation

16.05.2018

Peugeot 308 1.2 Puretech 130 EAT8 i BMW Serie 1 118i/136 automatik

05.05.2018

Alfa Romeo Stelvio Super 2.2 JTDm 210 Q4

19.04.2018

Jaguar E-Pace First Edition S 2.0 180 Tekst sa video prilogom!

12.04.2018

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5/163 2WD

07.04.2018

Toyota Land Cruiser 2.8 D-4-D Tekst sa video prilogom!

31.03.2018

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 140 ST- Line

28.03.2018

DS7 Crossback 2.0 BlueHDi Perfomance Line +

22.03.2018

Kia Soul EV

15.03.2018

Audi A8 50 TDI quattro Tekst sa video prilogom!

07.03.2018

Jeep Compass 1.6 Multijet/120 4x2 Limited

27.02.2018

Citroen C4 Cactus 1.2 PureTech

23.02.2018

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x2 Prestige

17.02.2018

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

14.02.2018

Opel Grandland X 1.6D Ultimate

06.02.2018

Hyundai KONA 1.6 T Tekst sa video prilogom!

02.02.2018

Renault Scenic 1.5 dCi Hybrid Assist Zen

29.01.2018

Dacia Duster 1.5 dCi 110 4x4 Tekst sa video prilogom!

24.01.2018

Opel Insignia Sports Tourer OPC Line 2.0 CDTI/170

17.01.2018

BMW 630d GT Tekst sa video prilogom!

10.01.2018

Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi/120 Shine

03.01.2018

Suzuki Swift 1,2 Dualjet Tekst sa video prilogom!

29.12.2017

Ford Fiesta 1.5 TDCi protiv VW Polo 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

27.12.2017

Renault Alaskan 2.3 dCi/190 Intens automatic

11.12.2017

Dacia Logan MCV Stepway 1.5 dCi/90

05.12.2017

Volvo XC60 D5 AWD Tekst sa video prilogom!

29.11.2017

Ford Fiesta 1.5 TDi/120 Titanium

26.11.2017

Jaguar F-Type 3.0 V6 Cabrio Tekst sa video prilogom!

21.11.2017

Kia Picanto 1.0

18.11.2017

Mitsubishi ASX 1.6 Intense 2WD Tekst sa video prilogom!

15.11.2017

Suzuki Ignis 1.2 AllGrip (4WD) Tekst sa video prilogom!

09.11.2017

Kia Stonic 1.6 CRDi/110

07.11.2017

VW Arteon 2.0 TDI Elegance Tekst sa video prilogom!

02.11.2017

Peugeot 308 1.5 BlueHDi/130 GT-Line

31.10.2017

BMW X3 M40i Tekst sa video prilogom!

27.10.2017

Infiniti Q60 Tekst sa video prilogom!

21.10.2017

Citroen C3 Aircross

19.10.2017

Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo /165 Innovation

13.10.2017

Renault Megane GT TCe 205 EDC Tekst sa video prilogom!

10.10.2017

Hyundai i30 1,4 T-GDI Tekst sa video prilogom!

05.10.2017

Opel Crossland X Innovation 1.2 Turbo/110 Automatic

27.09.2017

Seat Ibiza 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

22.09.2017

Renault Koleos 2.0 dCi/175 4WD CVT Intens

19.09.2017

Mazda 2 G90 Takumi Tekst sa video prilogom!

15.09.2017

BMW i8 Tekst sa video prilogom!

13.09.2017

Range Rover Velar V6 3.0 D300 Tekst sa video prilogom!

07.09.2017

Citroen C3 1.6 BlueHDi/75 Feel

05.09.2017

Dacia Duster 1.5 dCi 110 Laureate Tekst sa video prilogom!

30.08.2017

Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

26.08.2017

Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 Highline 4Motion Tekst sa video prilogom!

22.08.2017

Smart Cabrio Electric Drive Tekst sa video prilogom!

19.08.2017

BMW i3 (94 Ah) Tekst sa video prilogom!

18.08.2017

Renault Captur 1.5 dCi/110 Initiale Paris

11.08.2017

Volkswagen Golf 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

04.08.2017

Peugeot 5008 2.0 BlueHDi/150 Allure

01.08.2017

Volvo V90 Cross Country D5 Tekst sa video prilogom!

27.07.2017

Nissan Micra 1.5 dCi/90

24.07.2017

Mercedes-Benz E 220 d 4Matic All Terrain Tekst sa video prilogom!

20.07.2017

Renault Kadjar 1.6 TCe/165 Extended Grip

17.07.2017

Ford EDGE 2.0 TDCi/180 Tekst sa video prilogom!

14.07.2017

Kia Rio 1.2/84 KS

10.07.2017

Land Rover Discovery 5 Tekst sa video prilogom!

03.07.2017

Kia Optima 1.7 CRDi EX Business DCT

26.06.2017

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Tekst sa video prilogom!

19.06.2017

Peugeot 308 Tekst sa video prilogom!

17.06.2017

Subaru Outback 2.0D Lineartronic Exclusive Sport

12.06.2017

VW E-Golf Tekst sa video prilogom!

05.06.2017

Citroen SpaceTourer 2.0 BlueHDi/150 Bussines Lounge

02.06.2017

Hyundai Ioniq 1,6 GDI Hybrid Tekst sa video prilogom!

29.05.2017

Alfa Giulietta 1.6 JTDm/120 TCT

22.05.2017

Dacia Sandero 1.0 SCe 75 Autentic Tekst sa video prilogom!

15.05.2017

Volkswagen Up 1.0 MPI Tekst sa video prilogom!

09.05.2017

Peugeot 5008 1.6 THP/165 EAT6 GT-Line

01.05.2017

Renault Zoe Z.E. 40 Edition One

24.04.2017

Mazda6 CD175 AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

19.04.2017

Ford Kuga ST-Line 2.0 TDCi/150 4WD PowerShift

10.04.2017

Opel Zafira 2.0 CDTI/170 EcoFlex

03.04.2017

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm/180 Sport

27.03.2017

BMW 520d Luxury Line Tekst sa video prilogom!

20.03.2017

Renault Twingo GT

14.03.2017

Audi Q5 2.0 TDI Quattro Stronic Tekst sa video prilogom!

02.03.2017

Renault Grand Scenic 1.5 dCi/110 Intens

23.02.2017

Ford Ka+ 1.2 Ti-VCT 85 KS Ultimate

20.02.2017

Toyota Corolla 1.6 Valvematic Sol

18.02.2017

Kia Niro

13.02.2017

Audi Q2 Sport 1.4 TFSI Tekst sa video prilogom!

10.02.2017

Opel Mokka X 1.6 CDTi/110

07.02.2017

Land Rover Discovery Sport 2.0 HSE TD4 Tekst sa video prilogom!

04.02.2017

Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium Navi Sport

30.01.2017

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Elegance Tekst sa video prilogom!

27.01.2017

Citroen C3 1.2 PureTech/82 Feel

23.01.2017

Peugeot 3008 2.0 HDi Allure Tekst sa video prilogom!

19.01.2017

Bimota DB9 Brivido Tekst sa video prilogom!

16.01.2017

Toyota C-HR 1.2 C-ULT

09.01.2017

Chrysler Pacifica LX

05.01.2017

Fiat Spider 124 1.4 MultiAir

02.01.2017

Nissan Navara DC 2.3 dCi 190 Tekst sa video prilogom!

29.12.2016

Ford Edge 2.0 TDCI/210 Sport

26.12.2016

Kia Sportage 2.0 CRDI/136 4x4

23.12.2016

Ford Mustang 2.3 EcoBoost S Tekst sa video prilogom!

20.12.2016

Fiat Panda Cross 1.3 Multijet/80 4x4

16.12.2016

Mazda CX-5 CD150 TAKUMI

12.12.2016

Peugeot 3008 2.0 BlueHDi/150 GT Line Tekst sa video prilogom!

09.12.2016

BMW 730d xDrive (Long) Tekst sa video prilogom!

05.12.2016

Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Elegance Tekst sa video prilogom!

28.11.2016

Renault Scenic 4 1,6 dCi/130

25.11.2016

TOYOTA Hilux Double Cab 2.4 D-4D Tekst sa video prilogom!

21.11.2016

Renault Kadjar Iconic Energy dCi 130 4WD

18.11.2016

Audi Q3 2.0 TDi Quattro S-tronic/S-line Tekst sa video prilogom!

14.11.2016

Fiat Tipo 1.4 T-Jet/120 Lounge

10.11.2016

Opel Astra 1,6 CDTI Tekst sa video prilogom!

07.11.2016

Citroen C3 1.2 PureTech 82 & 110 KS

03.11.2016

JAGUAR F-PACE R-SPORT 3.0d 300 AWD Tekst sa video prilogom!

31.10.2016

Mercedes-Benz G 500 4x4² Tekst sa video prilogom!

26.10.2016

Peugeot 208 1.2 PureTech/110 Allure

20.10.2016

Opel ADAM Jam 1.2

13.10.2016

Renault Clio 1.5 dCi/110

10.10.2016

2017 Cadillac XTS 3.6

06.10.2016

Renault Megane Estate 1.6 GT

28.09.2016

Citroen C4 Picasso 2.0 BlueHDi/150 Exclusive

21.09.2016

KIA Sportage 1.6 GDi EX Fresh

06.09.2016

Suzuki Vitara 1.6 VVT Elegance 4WD

01.09.2016

Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTi/110 Innovation

24.08.2016

Audi A6 2.0 TDI Quattro S Tronic S-Line

22.08.2016

Peugeot 2008 1.2 Pure Tech/110 i 1.6 BlueHDi/120

18.08.2016

Renault Clio Dynamique Energy TCe 90 Stop/Start GT Line

16.08.2016

BMW C650 Sport

08.08.2016

Citroen E-Mehari

04.08.2016

Peugeot 308 SW 1.2 Pure Tech/130 i 1.6 BlueHDi/120 GT-Line

28.07.2016

Fiat Tipo 1.3 MJTD Opening Edition Plus

23.07.2016

Mazda3 Sport G120 TAKUMI

12.07.2016

DS3 1.6 BlueHDi/120 Sport Chic

07.07.2016

Renault Talisman Grandtour 1.6 dCi/130 EDC

30.06.2016

Subaru BRZ

21.06.2016

Nissan Qashqai 1.2 DIG-T 2wd X-TRONIC 360 Plus

13.06.2016

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost/125 i 1.5 TDCI/95

07.06.2016

Kia cee’d 1.0 T-GDI/120 GT Line

28.05.2016

Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe Easy-R

26.05.2016

Mazda MX-5

18.05.2016

Ford S-Max 2.0 TDCi/180 4WD PowerShift Titanium

13.05.2016

Peugeot Partner Tepee Outdoor 1,6 BlueHDi/120

03.05.2016

Jeep Cherokee 2.2 MultiJet 185 Limited

27.04.2016

Mazda CX-5 2.2 D/150 Dynamique

20.04.2016

Opel Astra 1.6 CDTi136 Dynamic

14.04.2016

Kia Venga 1.6 CRDi/125 Premium

05.04.2016

MINI Cooper S JOHN COOPER WORKS

29.03.2016

Renault Espace 1.6 dCi 130 Life

23.03.2016

Fiesta Red & Black Edition 1.0 EcoBoost/140 ks i ST 1.6/182 ks

15.03.2016

Opel Karl 1.0 Cosmo

10.03.2016

Fiat 500X 1.6 MJT/120 vs. 1.4 MultiAir/140 DCT

05.03.2016

Fiat Tipo 1.6 Multijet Tekst sa video prilogom!

01.03.2016

Peugeot 308 1.6 GTi/270

26.02.2016

DS4 Crossback BlueHDi/180 EAT6 i DS4 2.0 BlueHDi/150

19.02.2016

Kia Picanto Sport 1.25 MPI

16.02.2016

Ford C-Max 1.5 TDCi/120 Titanium

10.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens Tekst sa video prilogom!

02.02.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

25.01.2016

Nissan X-Trail 1.6 4WD Tekna

22.01.2016

Dacia Logan MCV 1.5 dCi Life Plus Tekst sa video prilogom!

19.01.2016

Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD Tekst sa video prilogom!

15.01.2016

Kia Sorento 3 2.2 CRDi Automatic EX Exclusive

14.01.2016

Opel Astra 1.4 T/125 Innovation Stop&Start

05.01.2016

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

29.12.2015

Renault Twingo 0.9/90 EDC

21.12.2015

Dacia Duster URBAN Explorer 1.5 dCi 110 4x4 S&S

16.12.2015

Jeep Renegade 2.0 Multijet/140 4WD Automatic Limited

08.12.2015

Opel Adam Rocks

02.12.2015

Honda HR-V 1.6 i-DTEC 2WD Tekst sa video prilogom!

23.11.2015

Fiat 500 1.2 Lounge

18.11.2015

Mazda CX-3 Skyactiv-1.5 D

11.11.2015

Citroen Berlingo XTR 1.6 BlueHDi/120

02.11.2015

MINI One Countryman Tekst sa video prilogom!

27.10.2015

Fiat 500X 1.4 MultiAir/140

22.10.2015

Peugeot 208 1.2 Pure Tech/110 Feline

07.10.2015

Kia Optima Hybrid

01.10.2015

Citroen C4 1.6 BlueHDi/120 Feel

30.09.2015

Renault Kadjar 1.5 dCi/110 EDC

25.09.2015

Renault Espace 1.6 dCi/160 EDC Initiale Paris

12.09.2015

Citroen DS5 1.6 THP/165

05.09.2015

Renault Captur 1.5 dCi/110

28.08.2015

Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution TOP

20.08.2015

Citroen C4 1.2 PureTech 110KS

13.08.2015

Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Peugeot 308 1.6/205 GT

24.07.2015

Peugeot 308 GT 2.0 BlueHDi

22.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Mazda2 SKYACTIV 1.5 G-115 Revolution Top Soul Red Tekst sa video prilogom!

03.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Mercedes-Benz V 250 BlueTEC AVANTGARDE Lang Tekst sa video prilogom!

15.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique vs. Smart Forfour Tekst sa video prilogom!

26.05.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

BMW X6 xDrive 30d Tekst sa video prilogom!

20.04.2015

Hyundai i20 1.4 CRDI/90

30.03.2015

Smart ForTwo 1.0 Tekst sa video prilogom!

24.03.2015

BMW Active Tourer 218d Tekst sa video prilogom!

02.03.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Volkswagen Passat 2.0 TDI BlueMotion Tekst sa video prilogom!

14.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Toyota Yaris 1.33 VVT-i Lounge Tekst sa video prilogom!

22.01.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Megane Coupe 1.2 TCe 130 Energy GT Line

03.01.2015

Chevrolet Tahoe 5.3 V8 LS

30.12.2014

Toyota Aygo 1.0 x-play + x-touch Tekst sa video prilogom!

27.12.2014

Jeep Grand Cherokee 3,0 MultiJet Summit Tekst sa video prilogom!

12.12.2014

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

JEEP Cherokee 2.0 MJTD Tekst sa video prilogom!

18.11.2014

Mercedes GLA 220 CDI 4Matic AMG Line Tekst sa video prilogom!

13.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Citroën C-Elysée 1.2 Vti Tekst sa video prilogom!

27.10.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi vs Renault Clio 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

22.10.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Opel Insignia Country Tourer 4x4

16.09.2014

Mercedes-Benz 220 CDI BlueTEC AMG Line Tekst sa video prilogom!

11.09.2014

Peugeot 308 1.6 BlueHDi

03.09.2014

Honda CRV 1.6 i-DTEC Comfort

25.08.2014

Jaguar XF Premium Luxury 2.2d Tekst sa video prilogom!

18.08.2014

Toyota Verso 1.6 D-4D Stella Tekst sa video prilogom!

13.08.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Premium Tekst sa video prilogom!

21.07.2014

Mazda 3 Sport 2.0i G165 / Mazda 3 Sport CD150

12.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Kia Cee’d 1.6 GDi / Kia Cee’d 1.6 CRDi

04.07.2014

BMW 220 d

27.06.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Nissan Qashqai 1.5 dCi/110 Acenta Tekst sa video prilogom!

12.06.2014

BMW 518d

02.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Toyota Auris Hybrid

14.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Mercedes-Benz ML 350 i BMW X5

03.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Mazda 3

26.04.2014

Nissan Micra

21.04.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

BMW X5 Xdrive 3.0 D

11.04.2014

Renault Megane 1.2 TCe GT Line 130 Energy

07.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

VW Golf vs Peugeot 308

26.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Honda CR-V 2.0 i-VTEC Black Edition

18.03.2014

Toyota Corolla

15.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Suzuki SX4 S-Cross

25.02.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi

19.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Sol

12.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Insignia 2.0 BiTurbo Tekst sa video prilogom!

06.02.2014

Nissan Qashqai 1.6 dCi

04.02.2014

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

31.01.2014

Honda Jazz 1,2 S i–VTEC Tekst sa video prilogom!

29.01.2014

Mazda6 2.0i Attraction

27.01.2014

Renault Grand Scenic 1,6 dCi Tekst sa video prilogom!

24.01.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

SsangYong Korando 2.0d 4x4 Style Tekst sa video prilogom!

16.01.2014

Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID Tekst sa video prilogom!

14.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat Panda 4x4

20.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC

09.12.2013

Hyundai ix35 2.0 CRDi GL Impression

06.12.2013

Nissan Juke Nismo

27.11.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Kia pro_cee’d Tekst sa video prilogom!

08.11.2013

Dacia Dokker Tekst sa video prilogom!

05.11.2013

Peugeot 2008 Tekst sa video prilogom!

01.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Tekst sa video prilogom!

25.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Honda Civic 1.8 Sport

15.10.2013

Mercedes E220 CDI

04.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Captur Tekst sa video prilogom!

27.09.2013

Opel Mokka Tekst sa video prilogom!

21.09.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

KIA cee’d Tekst sa video prilogom!

16.08.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

09.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Subaru XV Tekst sa video prilogom!

05.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Opel Adam

28.06.2013

Toyota RAV4, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe Tekst sa video prilogom!

21.06.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Audi A3 - BMW serija 1 - Mercedes-Benz A klase Tekst sa video prilogom!

24.05.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Hyundai Santa Fe

17.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Škoda Citigo

26.04.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Mercedes-Benz ML 250 BlueTec Tekst sa video prilogom!

12.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Honda CR-V Tekst sa video prilogom!

05.04.2013

Fiat 500 L

29.03.2013

Seat Mii

27.03.2013

Peugeot 301 Tekst sa video prilogom!

22.03.2013

Mercedes-Benz GL500

15.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Hyundai i20 Tekst sa video prilogom!

06.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Toyota Yaris Hybrid

01.02.2013

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

25.01.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Renault Clio Tekst sa video prilogom!

18.01.2013

Audi A3

16.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Renault Grand Scenic Tekst sa video prilogom!

28.12.2012

Volkswagen Golf VII

21.12.2012

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Alfa Romeo Giulietta

14.12.2012

Honda Civic Sedan

12.12.2012

Fiat Panda

07.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Mercedes A klasa i BMW Serija 1

16.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Renault Megane GT Line

23.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Toyota GT 86 Tekst sa video prilogom!

05.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Hyundai i30 Tekst sa video prilogom!

21.09.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Kia Rio Hatchback

03.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Toyota Hilux

31.07.2012

Tata Nano

18.07.2012

Kia Rio Sport Sedan

13.07.2012

Toyota Prius

10.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Honda Civic

29.06.2012

Renault Twizy

20.06.2012

BMW 320d Tekst sa video prilogom!

15.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Mini Cooper S Coupe vs Renault Twingo Gordini

25.05.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Opel Astra GTC Tekst sa video prilogom!

21.05.2012

Mercedes-Benz B klasa

11.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Toyota Avensis Tekst sa video prilogom!

04.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Fiat Punto Classic vs Dacia Sandero

30.03.2012

Ford Kuga vs Jeep Compass vs Toyota RAV4

26.03.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Range Rover Evoque

24.02.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Mercedes-Benz ML

17.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Toyota Yaris

31.01.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Renault Megane RS Trophy

20.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Hyundai i40

04.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Hyundai Elantra

21.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

KIA Rio

13.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

KIA Picanto

29.11.2011

Hyundai Veloster

18.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Jeep Grand Cherokee

08.11.2011

Infiniti FX English version

03.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Nissan Micra English version

03.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Suzuki Kizashi English version

01.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Mercedes C180 Coupe English version

15.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Hyundai ix35 vs KIA Sportage English version Tekst sa video prilogom!

08.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Hyundai ix20 English version

31.05.2011

Honda CR-V English version Tekst sa video prilogom!

27.05.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Audi A7 i Vlado Georgiev Tekst sa video prilogom!

10.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Automobili cene do 10.000 evra

02.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Volvo S60 English version Tekst sa video prilogom!

08.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Lexus IS 200d

11.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

VW Passat English version Tekst sa video prilogom!

26.02.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Mitsubishi ASX English version

18.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Chery Tengo English version

10.02.2011

Michelin zimski test

04.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Suzuki Swift vs Suzuki Swift English version

25.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Seat Ibiza ST English version

14.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Nissan Juke English version Tekst sa video prilogom!

06.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Audi RS5 vs BMW M3 English version

03.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

VW MultivanGP

14.12.2010

BMW 730d Tekst sa video prilogom!

13.12.2010

Audi A1 vs MINI Cooper English version

10.12.2010

Hyundai i30 English version Tekst sa video prilogom!

09.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

KIA Sorento

03.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Dacia Duster vs Chery Tiggo English version

26.11.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Nokian Z G2

11.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

VW Touareg English version Tekst sa video prilogom!

22.10.2010

Citroen DS3 / Peugeot RCZ / Renault Megane RS

12.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Honda CR-Z Tekst sa video prilogom!

05.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Mercedes E Cabriolet

28.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Nissan GT-R

10.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Toyota RAV4

27.08.2010

Alfa Romeo MiTo

24.08.2010

Fiat Punto Classic LPG

20.08.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Nokian Z G2

12.08.2010

Mazda 6

11.08.2010

Nissan 370Z

10.08.2010

Toyota Avensis

09.08.2010

Nissan Qashqai Tekst sa video prilogom!

05.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Chery Ego Tekst sa video prilogom!

30.07.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Renault Sport

20.07.2010

Toyota Auris

19.07.2010

Citroen C3 Tekst sa video prilogom!

16.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Jeep Cherokee

13.07.2010

Mazda MX-5

12.07.2010

KIA Soul

06.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Hyundai ix35 Tekst sa video prilogom!

28.06.2010

BMW 530d Tekst sa video prilogom!

25.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Audi S5 Coupe vs Audi S5 Cabrio

18.06.2010

KIA pro_cee’d

17.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Chevrolet Spark Tekst sa video prilogom!

15.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Audi Allroad

07.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

FIAT 500 Abarth

01.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Toyota iQ
III deo - Enterijer i oprema

24.05.2010

MTM Audi TT-RS

20.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

29.04.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Mazda CX-7

08.04.2010

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

03.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Opel Astra

30.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

FIAT Punto Classic Dynamic LPG 1.2
1. deo - uvod

05.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Toyota Land Cruiser 150 D-4D Tekst sa video prilogom!

22.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Mazda 3 i Kia Ceed

12.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Renault Megane Grandtour Tekst sa video prilogom!

09.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

BMW 320xd

01.02.2010

Audi A5 Sportback Tekst sa video prilogom!

29.01.2010

Honda Accord
4. deo - vozna dinamika
Tekst sa video prilogom!

28.01.2010

VW Golf GTD

22.01.2010

Hyundai i30 1,6 CRDi Tekst sa video prilogom!

20.01.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

11.01.2010

BMW Serija 5 GT Tekst sa video prilogom!

08.01.2010

Toyota IQ 1,0 VVT
2. deo - motor

31.12.2009

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Seat Exeo Tekst sa video prilogom!

29.12.2009

Dacia Sandero Stepway i Suzuki SX4

25.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Dodge Caliber SRT4 Tekst sa video prilogom!

14.12.2009

VW Golf GTI Tekst sa video prilogom!

11.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Dodge Journey

27.11.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Lexus RX vs BMW X5 vs Audi Q7

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Volkswagen Polo

09.11.2009

VW Passat CC

05.11.2009

Mazda 6 SW

04.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Toyota iQ
1. deo - uvod

30.10.2009

Porsche 911 GT3

29.10.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Honda Jazz

23.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Alfa Romeo MiTo vs Mini Cooper S

13.10.2009

Honda Accord
3. deo - enterijer i oprema

09.10.2009

Hyundai Sonata

07.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Toyota Urban Cruiser

06.10.2009

Porsche Panamera

05.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Mercedes-Benz E klasa

25.09.2009

Mazda 3

24.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Mini Clubman

22.09.2009

BMW Z4

17.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

VW Scirocco

07.09.2009

Audi A5 Cabriolet

04.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Audi TT RS

21.08.2009

Renault Thalia

19.08.2009

Toyota Avensis Wagon

17.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Hyundai Santa Fe

05.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Opel GT

20.07.2009

Seat Leon FR TDI

15.07.2009

Opel Astra GTC i Kia Procee'd

14.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Carlsson Smart

26.06.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Nissan Qashqai +2

18.06.2009

Miloš Pavlović & Toyota iQ

17.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Ford Fiesta

12.06.2009

Hyundai i20 i Opel Corsa

11.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Renault Laguna Coupe

08.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Kia Pro_cee'd
4. deo - oprema

02.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Mercedes C180 Kompressor i C220 CDI

26.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Hyundai iX55

19.05.2009

Ford Focus RS

18.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Škoda Superb

08.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Toyota Avensis vs Honda Accord vs Mazda 6

04.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Porsche Boxster S

17.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Alfa Romeo MiTo

14.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Hyundai i10 vs Kia Picanto

03.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Mercedes-Benz GLK

27.03.2009

Honda Accord
1. deo - uvod

25.03.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Lexus IS

20.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

VW Golf VI

16.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Jeep Wrangler vs Land Rover Defender

06.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Maserati Quattroporte S

02.03.2009

Automobilske navigacije

26.02.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Kia Procee'd
3. deo - servis i održavanje

13.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Porsche Cayman S

03.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Mercedes A160 CDI

22.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Ferrari California

09.01.2009

Shuanghuan sCEO 2,4 4WD

05.01.2009

Dacia Sandero 1,6 MPI

02.01.2009

Kolica za pijacu

31.12.2008

Audi Q5 2,0 TDI

30.12.2008

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Suzuki Splash 1,2 GS
3. deo - servis i održavanje

23.12.2008

Michelin Pilot Alpin 3

22.12.2008

Subaru Forester

18.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Maserati GranTurismo S

08.12.2008

Lexus RX400h

05.12.2008

VW Passat CC

04.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Seat Ibiza 1,6 16v

02.12.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
2. deo - vožnja

24.11.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Fiat 500, Hyundai i10 i Suzuki Splash

04.11.2008

Audi RS6, Audi Q7 V12 TDI

03.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Renault Twingo GT

27.10.2008

BMW X6 xDrive 35D

24.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Porsche 911 Carrera 4S

03.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Honda Accord 2,4 Executive

29.09.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
1. deo - uvod

16.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Isuzu D-Max Crew LS 3,0 td

26.08.2008

Peugeot 308 RCZ

21.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Suzuki Splash 1,2
1. deo - uvod

30.07.2008

BMW X5 3,0d i VW Touareg 3,0 V6 TDI

22.07.2008

Honda Legend 3,5 V6

14.07.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Nissan GT-R

07.07.2008

Citroen C5 2,7 V6 HDI Exclusive

04.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Opel Corsa OPC 1,6

09.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Mitsubishi Lancer Evolution

03.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Pneumatici

23.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

SsangYong Kyron 2,7 CDi

21.05.2008

VW Passat 2,0 TDI Highline

16.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
3. deo - zaključak

05.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Mazda 6 MZR 2,0

15.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Toyota Land Cruiser V8 D-4D Luxury

04.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Opel Astra Sedan 1,6

25.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Škoda Fabia 1,4 16v Elegance
2. deo - zaključak

18.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Mazda 2

05.03.2008

Audi A4 2,0 TDI

03.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Renault Laguna 2,0 dCi

27.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Opel Antara 2,0 CDTI

15.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Volkswagen Multivan 2,5 TDI

05.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Peugeot 308 1,6 HDi

29.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
2. deo - motor, menjač i donji prostor

23.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

BMW 530xd

17.01.2008

Audi A3 2,0 TDI Ambition

14.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Citroen C6 2,7 HDi i Citroen DS 21 "Ajkula"

24.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Porsche 911 GT3

18.12.2007

Nissan Tiida 1,8 Tekna

14.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Fiat 500 1,3 MultiJet 16v Sport

12.12.2007

Mercedes CLS 320 CDI

07.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Seat Altea Freetrack 2,0 TDi

05.12.2007

Opel Corsa 1,7 CDTI Cosmo
3. deo - zaključak

04.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Ferrari F430 Scuderia

23.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Toyota Auris 1,6

07.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

VW Caddy Combi 1,9 TDI

26.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi Cosmo
2. deo - donji postroj i pogon

19.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Honda Civic sedan 1,8 i-VTEC SE

10.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Škoda Fabia 1,4 MPI Confort
1. deo - uvod

04.10.2007

Gumpert Apollo

26.09.2007

Fiat Bravo 1,9 MJ 16v 150KS

21.09.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Dodge Nitro 2,8 CRD

12.09.2007

Ford Mondeo 2,0 TDCi Trend Plus

10.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Hyundai i30 1,4 Comfort

04.09.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi

29.08.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Alfa Romeo 159 V6 3,2 JTS Q4

22.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Toyota Corolla 1,6 VVT-i

07.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Honda CR-V 2,2 CTDi

20.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Hyundai Grandeur 2,2 CRDI

13.07.2007

Mercedes C280

11.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Mini Cooper S

03.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Toyota Hilux 3,0 D-4D i Mutsubishi L200 2,5 DI-D

08.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Isuzu D-Max Crew Cab LS 3,0

25.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Toyota Auris 1,4 D-4D

11.05.2007

Audi TT 3,2 Quattro

04.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Suzuki Swift 1,3 GS

28.04.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

SsangYong Rexton II Prestige Plus 2,7 XVT

24.04.2007

Jeep Wrangler i Jeep Willys

19.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Škoda Fabia II 1,4

16.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Peugeot 307 1,6

04.04.2007

Toyota Avensis 2,0 D-4D Luna

03.04.2007

VW Jetta 2,0 TDI Confortline

02.04.2007

Toyota Yaris 1,3
3. deo - zaključak

30.03.2007

Škoda Roomster 1,4 TDI

26.03.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Jeep Trailhawk Concept

13.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
2. deo - motor

16.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Ford Transit Van 330 SWB

13.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Jeep Compass 2,3 i Suzuki Grand Vitara 2,0

25.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Sol
2. deo - motor i ponašanje u vožnji

20.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 2,3 MPS

02.01.2007

Mali automobili

28.12.2006

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
1. deo - uvod

25.12.2006

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Porsche Cayenne S 4,5 V8

23.11.2006

Toyota Yaris 1,3 VVT-i

21.11.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRDI i Range Rover Sport TD

20.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Chevrolet Lacetti
3. deo - zaključak

24.10.2006

Range Rover Sport TD V6 HSE

19.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Peugeot 207 1,6

17.10.2006

Ford Focus ST

12.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
3. deo - servis

09.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Renault Megane 2,0 dCi

26.09.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
2. deo - enterijer

25.09.2006

Hyundai Santa Fe

22.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Dodge Caliber 2,0 CRD SXT

14.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Ford Focus Wagon 1,6
3. deo - zaključak

07.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Dacia Logan 1,5 dCi

31.07.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Ford Fiesta ST 2,0

04.07.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
1. deo - uvod

29.06.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Honda Civic 2,2 i-CDTi

27.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Seat Ibiza 1,4

20.06.2006

VW Jetta 1,9 TDI i Renault Megane Sedan 1,5 dCi

19.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
2. deo - enterijer

13.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Opel Zafira 1,9 CDTI OPC Line

06.06.2006

Ford Focus 1,6 Wagon
2. deo - enterijer

05.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Hyundai Accent 1,5 CRDi

30.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Renault Megane 2,0 RS Luxe i Ford Focus ST 2,5T

09.05.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited
2. deo - pogon i održavanje

08.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Toyota RAV4 2,2 D-4D Executive

02.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

VW GOLF V 1,9 TDI 4Motion

18.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D

07.04.2006

Toyota Yaris 1,3 Sol

06.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Peugeot 407 Coupe 2,7 V6 HDi Sport Pack

31.03.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Renault Megane 1,5 dCi
5. deo - zaključak

17.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Renault Megane 2,0 dCi

14.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

VW Polo 1,9 TDI Carat

07.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Suzuki Swift 1,3

28.02.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

Fiat Grande Punto 1,4 8V Dynamic

21.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

Toyota Hilux 2,5 D-4D i Isuzu D-Max 3,0 TD

09.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Peugeot 1007 1,4

07.02.2006

Renault Megane 1,5 dCi
4. deo - vozne osobine

02.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Citroen C3 1,6 HDi i Renault Clio 1,5 dCi

26.01.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Mercedes Benz B 200 Turbo

24.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Škoda Octavia Combi 4x4 1,9 TDi

16.01.2006

Renault Megane 1,5 dCi
3. deo - enterijer

04.01.2006

Nissan Xterra

03.01.2006

Peugeot 307 CC 2,0 HDi Pack Sport

29.12.2005

Citroen C-SportLounge

27.12.2005

Peugeot 107 1,4 HDi Trendy

16.12.2005

Toyota Aygo 1,0

09.12.2005

Nissan Micra 1,2

05.12.2005

VW Passat 1,9 TDi Confort

02.12.2005

Citroen C1 1,4 HDi Pack

29.11.2005

Seat Leon 2,0 TDI

24.11.2005

BMW M6

21.11.2005

Ford Focus SW 1,6 TDCi Ghia

11.11.2005

VW Fox 1,2 Confort

10.11.2005

Renault Megane 1,5 dCi
2. deo - karoserija

04.11.2005

Citroen C5 Break 2,0 HDi i Renault Laguna Estate 2,2 dCi

28.10.2005

BMW 750 Li

27.10.2005

Peugeot 407 SW 2,0 HDi

20.10.2005

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited

18.10.2005

Dacia Logan 1,4 MPI

10.10.2005

Hyundai Tucson 2,0 CRDi

07.10.2005

Citroen C4 1,4 16V Coupe VTR

04.10.2005

Chevrolet Spark 0,8

29.09.2005

Toyota Corolla 1,4 D-4D

26.09.2005

Honda Jazz 1,4

26.09.2005

Nissan Pathfinder 2,5 dCi

23.09.2005

Ford Fiesta 2,0 ST

20.09.2005

Honda Civic 1,6 16V

06.09.2005

Tigar Prima

31.08.2005

Daihatsu Sirion 1,3 X

30.08.2005

Seat Altea 1,6 Stylance

26.08.2005

Renault Megane 1,5 dCi

26.08.2005

Audi A4 2,0 TDI

25.08.2005

Renault Scenic 1,6 16V GPL

24.08.2005

Peugeot 107 1,0 Trendy

23.08.2005

Kia Cerato 1,5 CRDI

09.08.2005

Renault Trafic Generation 2,5 dCi Privilege

01.08.2005

VW Golf Plus 1,9 TDI Comfort

26.07.2005

Jeep Grand Cherokee 5,7 HEMI

19.07.2005

Ford Fiesta 1,6 TDCi Ghia

05.07.2005

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Rhythm'n'Blues

30.06.2005

Nissan X-Trail

27.06.2005

Honda Jazz 1,4 i Mitsubishi Colt 1,3

23.06.2005

Renault Laguna 2,0 GT

23.06.2005

Peugeot 1007 Vitamine

20.06.2005

Citroen C3 Pluriel 1,4 HDi

10.06.2005

Peugeot 607 2,7 V6 HDi Signature

06.06.2005

Isuzu D-MAX 3,0 TD Crew Cab

27.05.2005

BMW 320i i 320d

25.05.2005

VW Golf V GTI

20.05.2005

Seat Toledo 1,9 TDI Reference

13.05.2005

Citroen C3 1,4 16V Sensodrive Stop/Start

06.05.2005

3000 km sa Renault Espace 2,2 dCi Aluminium

26.04.2005

Škoda Octavia Combi 1,9 TDi

22.04.2005

Honda Jazz 1,4

21.04.2005

Audi A6 3,0 TDI Quattro

29.03.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

25.03.2005

Ford Mondeo 2,2 TDCi Clipper Titanium

22.03.2005

Peugeot 307 1,6 HDi i Renault Megane 1,5 dCi

18.03.2005

BMW X3 3,0d

15.03.2005

Citroen C4 1,6 HDi 92 KS Pack

11.03.2005

VW Caddy Life 1,9 TDi

02.03.2005

Peugeot 307 SW 2,0 HDi i Ford Focus C-Max 2,0 TDCi

28.02.2005

Seat Altea 2,0 TDi

23.02.2005

Toyota Prius 1,5

17.02.2005

Honda Jazz 1,4

14.02.2005

Mitsubishi Colt 1,3

11.02.2005

Peugeot 407 2,2

07.02.2005

Seat Ibiza Cupra 1,9 TDi / 160 KS

02.02.2005

VW Golf 1,9 TDi / 90 KS Confort

31.01.2005

Nissan Micra 1,2

25.01.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

24.01.2005

Citroen C5 1,6 16V i 1,6 HDi

20.01.2005

Dacia Logan 1,6 MPI

15.01.2005

Renault Modus 1,4 16V Luxe Privilege

10.01.2005

Ford Focus 1,6 Ti-VCT Titanium

05.01.2005

Mercedes G55 AMG

31.12.2004

Toyota Land Cruiser 3,0 D-4D

29.12.2004

Škoda Octavia 2,0 TDi Ambiente

22.12.2004

Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail i Toyota RAV4

22.12.2004

Honda Jazz 1,4

22.12.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDI 16V 110 KS

23.11.2004

Honda Jazz 1,4

22.10.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V 110 KS

21.09.2004

Chrysler 300C

15.11.2004

Opel Corsa 1,3 CDTi

30.11.2004

BMW 645 Ci

16.10.2004

Peugeot 407 SW 1,6 HDi

21.10.2004

Fiat Idea 1,4

24.10.2004

Toyota Corolla 2,0 D-4D

28.10.2004

Peugeot 307 CC 2,0 16V

31.10.2004

Porsche Carrera 911 S

3.11.2004

Mitsubishi Outlander 2,0

8.11.2004

Aston Martin DB9

11.11.2004

Fiat Panda 1,2

12.09.2004

Citroen C3 X-TR 1,4 HDi 92 KS

15.09.2004

VW Polo 1,9 SDi

22.09.2004

Hyundai Tucson

25.09.2004

Peugeot 206 1,4 HDI

1.10.2004

RENAULT Megane 2,0 RS

10.08.2004

MERCEDES-BENZ C180 Kompressor

14.08.2004

HONDA FR-V

19.08.2004

FORD Fusion+

24.08.2004

ŠKODA Octavia 1,9 TDI

29.08.2004

BMW 760 Li

2.09.2004

CITROEN Xsara Picasso 1,6 HDi 16V Exclusive

8.07.2004

HONDA Civic Sedan 1,6 ES AT

12.07.2004

RENAULT Grand Scenic 1,5 dCi/100 KS Luxe Privilege

17.07.2004

SEAT Cordoba 1,9 TDi Sport

22.07.2004

TOYOTA Corolla Verso 2,0 D-4D

27.07.2004

MERCEDES-BENZ SLK 200 Kompressor

3.06.2004

LOTUS Elise 111R

10.06.2004

TOYOTA Corolla Wagon 1,6

18.06.2004

AUDI A3 2,0 TDi

13.05.2004

CITROEN C2 1,1

27.05.2004

FORD Focus C-Max 1,8 Trend

4.04.2004

TOYOTA Avensis D-CAT

9.04.2004

RENAULT Kangoo 4x4 1,9 dCi Privilege

14.04.2004

MAZDA 3 Sport

19.04.2004

FIAT Idea 1,3 JTD

24.04.2004

SEAT Leon 1,9 TDI

3.05.2004

BMW X3 3,0i

3.03.2004

RENAULT Clio Sport

8.03.2004

MERCEDES E320 4MATIC Avantgarde

13.03.2004

HONDA CR-V

17.03.2004

TOYOTA RAV4 2,0 D-4D Executive

22.03.2004

ŠKODA Fabia RS 1,9 TDi 130

27.03.2004

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

31.03.2004

LAMBORGHINI Gallardo

2.02.2004

VOLVO S60 2,4 D Summum

9.02.2004

SAAB 9-5 Wagon

16.02.2004

RENAULT Laguna 1,6 16V GPL Expression

23.02.2004

OPEL Vectra Caravan 3,0 CDTI

5.01.2004

HONDA Accord 2,4 Executive

11.01.2004

MITSUBISHI Lancer

19.01.2004

VW Beetle Cabrio

26.01.2004

MAZDA 3 1,6i

2.12.2003

VW Touran 1,9 TDi Comfort

9.12.2003

RENAULT Megane Coupe Cabrio 2,0

16.12.2003

SUZUKI Ignis 1,5

23.12.2003

PEUGEOT Partner 1,9 D

30.12.2003

CHEVROLET Corvette V8 5,7

1.11.2003

RENAULT Megane Grand Tour i Megane Sedan

5.11.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

12.11.2003

CHRYSLER Sebring 2,7 LE

19.11.2003

FORD Tourneo Connect 1,8 TDCi

26.11.2003

FIAT Panda

4.10.2003

LEXUS RX 300

7.10.2003

SMART Roadster Coupe

11.10.2003

MERCEDES SL 55 AMG

14.10.2003

RENAULT Trafic 2,5 dCi 16V Passenger

18.10.2003

FORD Fusion 1,4 TDCi

21.10.2003

MINI One D

27.10.2003

FORD Focus C-Max

28.08.2003

CITROEN Pluriel 1,4i

2.09.2003

OPEL Meriva 1,6

6.09.2003

DAIHATSU Copen

12.09.2003

FIAT Stilo 1,8

16.09.2003

NISSAN 350 Z

19.09.2003

CHRYSLER Crossfire

27.07.2003

RENAULT Scenic II

31.07.2003

OPEL Signum 3,2 V6

4.08.2003

MERCEDES Vito i Viano

8.08.2003

DAEWOO Nubira II

12.08.2003

FIAT Doblo Cargo 1,9 DS High Roof

17.08.2003

PEUGEOT 807 3,0 V6 SV Pullman

22.08.2003

BMW Z4 3,0i SMG

27.06.2003

ALFA ROMEO 156 2,4 JTD

4.07.2003

HYUNDAI Getz 1,4

13.07.2003

ŠKODA Octavia Combi 1,8T RS Pack Sport

20.07.2003

FORD Streetka

26.05.2003

RENAULT Megane Coupe 1,5 dCi

1.06.2003

SEAT Alhambra 1,9 TDI

7.06.2003

TOYOTA Corolla Verso 1,6

11.06.2003

PEUGEOT 307 Break 1,6 16V XT

16.06.2003

AUDI A3

20.06.2003

OPEL Meriva

25.04.2003

LANCIA Thesis 2,4

30.04.2003

HYUNDAI Terracan 2,9 CRDI

6.05.2003

SEAT Cordoba 1,9 SDI Stella

13.05.2003

PEUGEOT Partner Ushuaia Grand Raid 1,6 16V

18.05.2003

TOYOTA Avensis Wagon 1,8 VVT-i

25.03.2003

FORD Fiesta Coupe 1,6 Trend

2.04.2003

SSANGYONG Rexton

14.04.2003

MITSUBISHI Pajero 3,2 DI-D

1.03.2003

CITROEN C8 2,2 16V HDi

11.03.2003

FORD Focus ST 170

5.02.2003

RENAULT Espace 1,9 dCi Authentique

14.02.2003

FORD Mondeo ST220

11.01.2003

TOYOTA Land Cruiser 3,0 D4-D

17.01.2003

SAAB 9-3 2,0t

21.01.2003

CITROEN Berlingo

26.01.2003

ALFA ROMEO 147 GTA

10.12.2002

RENAULT Kangoo 1,5 dCi 80 KS

21.12.2002

SUBARU Forester 2,0X AWD

26.12.2002

ŠKODA Superb 1,9 TDi Classic

4.01.2003

NISSAN 350 Z

12.11.2002

RENAULT Megane II

20.11.2002

HONDA Accord

3.12.2002

MAZDA 6 Sport

11.10.2002

FORD Fiesta 1,4 TDCi

18.10.2002

FERRARI Enzo Ferrari

25.10.2002

DAEWOO Kalos

31.10.2002

AUDI RS6 Avant

4.11.2002

MERCEDES SL 500

26.09.2002

PEUGEOT 307 SW 2,0 HDi

6.10.2002

KIA Sorento

29.08.2002

OPEL Vectra GTS

29.08.2002

VW Polo 1,2 6V

3.09.2002

salers
12.9.2015 09:51
8
3

Peco,jel ovaj auto u klasi fiata frimont/dodz zurni?

Esteta
12.9.2015 10:50
9
2

Prethodni Espace je bio nesumnjivi veliki monovolumen, takoreći manji kombi. Gledajući ovaj, ne mogu da se otmem utisku da su ga "preveli" u kategoriju SUV-a - od proporcija i celokupne linije, do većeg klirensa. No da još uvek ima šmeka i originalnosti nije sporno. Rado bih ga vozio, čak radije nego prethodnika.

Hans
12.9.2015 11:10
6
3

oooo-la-la! Kakva makina. Uzeo bih tu "benzinjaru" i umro sretan (oprostio bih mu tu nesto losiju plastiku, sa kojom Renault ocigledno nikada nece raskrsiti). :-) Pitanje za Pericu - Da li ste imali prilku da ga vozite po mraku, te kakav je osjecaj? Ovo ambijentalno osvjetljenje mi djeluje posebno impresivo.

Peki
12.9.2015 12:51
14
1

@Salers, bem ga u kojoj je sada katogoriji, ali po unutrasnjem prostoru tu je negde sa tim Fiatom.

@Hans, Zadrzao sam ga 8 dana na testiranji (veruj mi lose sam spavao, strepeci hocu li ga ponovo zateci na parkingu),i imao prilike da vozim nocu vise puta. Ima fantasticno "ambijentno" svetlo (led svetla po celoj unutrasnjosti), koje se menja u skladu sa osvetljenjem komandne table. Ukupno 5 ili 6 boja, ne seceam se vise. Ukoliko je REnaultu cilj bio impresionirati, potpuno je uspeo. Ne pamtim kada sam poslednji put vozio atraktivniji velikoseriski automobil. Uostalom, iz teksta i prilozenih fotografija vidi se da mi se dopao, verujem da sam mu posvetio duznu paznju?

Pozdrav


Nemanjica
12.9.2015 14:57
3
13

salers, ne spada u istu kategoriju, ovde je rec o MPV vozilu e segmenta, a Freemont je "SUV" vozilo!

Nemanjica
12.9.2015 15:43
2
13

Au,Peki, "slabo" se segmenti "poznaju"...Nemoguce ;)))

salers
12.9.2015 16:54
4
1

@peki
Thnks.

don
12.9.2015 17:58
8
6

negdje sam vec pisao o svom dozivljaju ovog espacea. Imponira prostranost kabine i ovaj 4motion il kako se vec zove,sistem kod okretanja, jer se nema osjecaj da se vozi u tako glomaznom autu. Smeta me tablet tj televizor. Perica ocito nije imao problem,al meni se desilo da je beba udarila nogicom o konzolu a tamo na tabletu se desila neka promjena.
Nalazim za cudno i mjenjac, kad ga tiskas ulijevo, ima cudan hod i dojma sam da cu ga otkinuti. Najvise me nerviralo mjesto za kafu, kud sa svoja 2.5 dcl dragocjene nespresso kafe?Kaze ispod konzole! a tetku ti spalim francusku, pa zar moze gluplje? kako cu se saginjat po kafu i to jos ispod nogu malte ne, pa ispod tunela? Tablet nevidjeno puno odvlaci paznju od voznje, sreca da je postojao taj acc, ali svejedno necu tv u moju butigu!
Sve pohvale renou na sjedalima. Odlicna su.Ono regulaciono kolo il kako bih ga nazvao, za otvaranje sibera je takodje od slabije plastike (ak se uzme u obzir da je ovo zavrsi paket opreme).Iz njega sam ponovo u par navrata isao u novi sorento i svaki put ponesto novo otkrivao. Sjedala su u renou i osjecaj prostranosti nesto sto odusevljava, posebno kad se sjetis da opel u onoj insigniji ima maltene pet metara al nema dovoljno prostora.Jedva cekam da vidim talisman, dal je cemu.Imam visoka ocekivanja.
Kljuc je mogao biti ljepse dizajniran, a ne ko kakav sapun, usto je jako lagan.
Ispod upravljaca komande za radio.Ne znam ko namece taj stil da se mora ocistit sve sa konzole od dugmadi i da je to ko biva lijepo i nesto cemu se tezi, a sve ostale funkcije smjestiti u vritualna dugmad u tablet, jos uvaliti i dzojstik, i evo ispod upravljaca rucicu sa dugmadima i tockicima.Ma bravo.
Sjedala su opremljena i sa masazom.Jos cekam da uvedu glasovno kontrolu klime, radija, navigacije pod standardno i da se novinari o tome raspisu i da to promoviraju kao sto to rade sa tabletom.
Ne sjecam se da sam vidio da je negdje pisalo (u vecem fontu) temperatura koja se rikta u autu, ono sto je bilo, koliko me sjecanje sluzi je dole na dnu, nesto sitno, cudno a toliki tv u autu.
Nista lijepog nemam reci ni za onu policu kod suvozaca sto se elektricno otvara u smjeru suvozaca.Za pohvalu su ona dugmad za spustanja sjedala, posebno ono dje ih mozes sve spustit, hehe...eh, ne sjecam se dalje...

otac Makarije
12.9.2015 19:52
8
1

Ja novaca za ovo nemam, a realno i ne treba mi (mada ne bih plakao da ga imam), ali bih kazao sledeće.
Lep jeste, prelep (ali je to subjektivna kategorija).
Ne sumnjam da je tehnički fantastičan.
Primereno je motorizovan. Sasvim korektno. Ovaj jači 1,6 dizel sa 160 ks vam nudi 380 Nm (mislim da slabiji 2.0 HDI/TDCI sa 150 ks nudi 370Nm, što samo dokazuje kako je ovaj 1,6 dizel dobro navijen). Šteta što on ne može i uz MT.
Skup je (možda) za svoju klasu. U odnosu na ovaj paket sa testa (koji je kod nas oko 40-41.000 bez dodataka), za jedno 5-6.000 manje može da se kupi novi Galaxy u višem paketu, sa motorom 2.0 dizel od 210 ks (MT i 2WD) ili sa 180 ks(4WD i AT). Lepi su to novci. Nisam poredio razliku bogatstva paketa.
Ono gde ovo predivno vozilo "pada" kod mene "na testu", jeste komfor putnika drugog reda (treći je svuda poznat kao "španska čizma" ). Premerio sam telom svojim i "potpisujem" da ne samo da u Grand Scenicu više ima mesta za glavu i noge, već da ga u novom Espaceu NEMA DOVOLJNO za visoke ljude. Ja nisam pozadi mogao da sednem ni u verziju bez panoramskog krova (glava mi udara u plafon), a na panoramski (sa ovog testa) da i ne pomislim (kod G. Scenica, sa panoramom pozadi ima tačno 4 cm manje, po renault specifikacijama (pod uglom 14 stepeni), pozadi ima 908 mm (bez panorame ) i 868 (sa njom). A u G. Scenic ja pozadi mogu da sednem i "sa šeširom". Žao mi je što na internetu nema podataka o unutrašnjim dimenzijama novog Espacea, jer bi tada bilo dovoljno i samo "očitati podatke" i videti da su napravili grešku u suštini ove vrste vozila.
Tek, za mene, nedostatak prostora u vozilu koji želi se da se nametne kao vodeći "People Carrier" je takav greh, ravan incestu ...
A šteta, jer je sve ostalo skoro idealno.

karadjole
12.9.2015 20:06
4
1

Odlican novi model!Espace je uvek bio Renaultov ponajbolji model,tako je i sa 5.generacijom koja vise nije klasicni mpv nego je mix monovolumena,karavana i suv-a!Pravi crossover,samo pitanje je koliko ce ga kupci primjetiti kraj svih tih Suv-ova!Ali nesumnjivo je kvalitetan i luksuzan auto ,svakako orginalan i neobican bas kakav je i bio Avantime!

Milan
12.9.2015 23:41
2
1

...

Bobo
13.9.2015 08:18
9
2

Video sam ga preneki dan prvi put na drumu i ostavlja bez daha.Vrhunac dizajna, upotrebljivosti i funkcionalnosti.Nije sampion u klasi po prostoru, ima ga manje od prethodika, ali ga ima dovoljno.Ima odlican prtljaznik, dobar klirens, da sidje sa asfalta, mali krug okretanja i dovoljno snage, a stedljiv je i bezbedan.Prava altenativa SUV-ovima i klasicnim automobilima d segmenta, a ne izgleda "sluzbeno".Kako su ga neki novinari nazvali, ovo je pravi primerak grand-tourera, automobila koji su prestali da postoje, automobila za udobna long-range krstarenja.Bravo za Reno.

ss
13.9.2015 09:28
9
0

najlepsi auto koji sam video na sajmu ove godine... ubedljivo...

Audifan
13.9.2015 09:56
8
7

Nemam reci koliko je dobar, odusevljava iskreno, fali 2,0dci. Sedista ostalo bruka.

@Ceca vise puta si dokazao ovde neznanje a najgore brukas se bas onim sto kao sve znas, i za cim seces vene! Taj fiatov tetrapak- prepak dodga jeste MPV e sad drugo je sto je dizajniran sekirom pa tebe "upucenog" podseca na jeep naravno tvoje jeep burago makete.. Edukacije radi on jeste zamena za fiat uluse posto je g Makaronac sam razvojni budzet fiata smazao, jedino mu je ostalo prepakivanje... Eto naucio si da postoji Kvarpotre dizel. A sad znas da i fiat kutija za cipela spada u Mpv iako neznam da li uopšte spada u nesto sto bi bilo ko pametan kupio :-)

Nemanjica
13.9.2015 12:36
3
9

Gluteusfan, znam da si nepismen, nesto bi navodnici trebalo znaciti, ali, dobro ocekivano od tebe, i da je "mpv" opet nisu ista KLASA, njegovi konkurenti su Lancia Phedra, C8, Peugeot 807...A ne Freemont, pogleda dimenzije, pa se javi "upuceni" strucnjace! Nego, vidim da te bosch pumpa dobro sluzi,..Bravo, bravo!

Peki
13.9.2015 13:09
9
1

@Don, sto bre nisi malo blize, gde bi nam bio kraj kada bi testirali u paru!?
OK, ne volis tablet, no od njih proizvodaci nece odustati, naprotiv. U pravu si u vezi komandi za klima uredaj, nisu preterano prakticne. Moze direktno? pritiskom na sicusne komande na tabletu, ili se ude u meni. Cimao sam snaznu tu konsolu gde je tablet, nista nije prekidalo, kao u tvom slucaju, ali kao sto rekoh plastika je neprijatno krckala. I za kafu se slazem, ja sam zaboravio da sam je stavio ispod, pa sam je prosuo lancem sa kojim sam zakljucavao volan i centalnu konsolu (kao konja, kupio sam lanac za motocikle od 10 kg, pa vezujem upravljac sa cim stignem, cesto sa onom sipkom ispod sedista). Kljuc je sranje, dok ga ne uzmes u ruku deluje dizajnerski uspesno, ali je kao jeftine kineske igracke. Srecom nikada se ne koristi jer su valjda sve verzije opremljene sistemom "slobodne ruke". Komande za radio su po meni odlicno smestene, znaci pored upravljaca a ne na njemu. Kada su na samo upravljacu nisu dostupne prilikom njegovog okretanja, ovako su ti uvek na dohvat prstiju. Sto se tice rucice menjaca, tacno je, zahteva malo privikavanja, ali kada se navikne na nju, sve ide kao po loju.
@Otac Makarije, priznajem da malo vremena provodim na zadnjim sedistima, a kako je moj "gabarit" ocigledno znatno manji od tvog, nemam problema sa prostorom pozadi. Subjektivni osecaj koji sam stekao je da globalno uzevsi mesta ima manje u novom Espace, no u Renaultu tvrde drugacije, barem kada se radi o drugom redu. Navodno u novom za glave ima 105/97/90 cm (prvi, drugi i treci red), a u Espace IV 94/91/89 cm. Kazu isto tako da je to zahvaljujuci sedistima koja su postavljena znatno nize... Za ona pozadi sam medutim siguran, prostor je namenjen deci do 1,5 m, dok su kod bivseg bila po meri odraslih osoba. Ne razumem kako sam zaboravio da zakacim sliku moje cerke na njima, kao i prtljaznika sa 7 mesta, poslacu ih naknadno, pa ukoliko redakciji nije tesko da ih postavi, videces i sam.

POzdrav svima

don
13.9.2015 14:32
4
14

ali...S max je bolji.

lazar bojanić
13.9.2015 16:29
6
4

lepo ali meni to skupo ... za donju granicu od 30.000€ može baš svašta da se kupi , dobro opremljeno , takođe upotrebljivo i van druma i zaista napucano sa opremom .

Ovako ispada da francuzi jako dobro naplaćuju ekstravaganciju koja ko zna kako će da drži cenu ...

Ne znam , kad ga vidim možda i ja promenim mišljenje ali do tada jedan CX-5 i još jedan 500L za ženu stanu u tih tričavih 41.000€ pa vi ad vidite :-)

mix
13.9.2015 16:59
8
1

poslednji modeli renoa i benza me odusevlajvaju nemam reci fantazija je ovaj reno

Milan 1
13.9.2015 17:46
8
1

@redakcija
OK shvatio sam, necete da objavljujete komentare sa androida!
@ Nemanjica
U cemu je razlika izmedju MPV, SUV , crossovera... Sedio sam u freemontu, razmisljao o kupovini ali ni jednog trenutka nisam razmisljao o terenskim avanturama sa njim. Za toje sposoban kao i espase. U sustini sva ova vozila variraju temu unutrasnjeg prostora na stetu potrosnje goriva, cene nabavke, imidza.Espase uzivo ne ostavlja utisak velikog auta spolja, unutra ne znam ali mi se ideja i dizajn mi se svidja.
@Don
Svaka cast za komentar. Ili si bio jako umoran kad si seo u sedista ili se stvarno patis sa autoindustrijom. Ja po dimenzijama nisam problematican za auto industriju ali me jako nerviraju neudobna sedista (pogotovo u kombinaciji sa nepotrebno tvrdim oslanjanjem)

otac Makarije
13.9.2015 21:17
9
1

@Peki
Poslednji "francuski" sedmosed u koji sam uspeo da u treći red uguram moje degenerično telo je bila dačija lodgy. Da me nekim detaljima enterijera tada nije podsećala na prvu ladu nivu, možda bih je i uzeo. Treći red je "španska čizma". Moja deca su, priznajem, bila oduševljena trećim redom i idejom sedenja u gepeku kada sam uzeo 308 SW, ali odavno im se to toliko ogadilo, da danas uspevam da tu "uguram" samo suprugu ili "matoru vešticu", tj. "staru majku". Ili kćerku nekim čudom, ako je baš dobre volje (i na kratko). A sve tri su u rasponu 170-173 cm. Najviše volim "u gepeku" da vozim "staru majku", žena inače "ubija pričom" i kada je "tamo daleko", u retrovizoru mogu samo da joj vidim lik, ali ne i da joj čujem glas. Letos sam je vozio "u gepeku" dva puta po oko 500 km. I nije joj ništa:) Izdržljiva...
Šalu na stranu. Sigirno je reno dobro promislio zašto je novi Espace napravio "unutra" toliko koliki on jeste, prave po ukusu i potrebama većine, a ne pojedinačnih ekstrema. A to kako su navodno izmerili veće prostore za glave putnika, ne znam, biće da su promenili način meranje. Bar je to lako. Samo malo promeniš ugao ili mesto merenja i imaćeš (izmerene) dimenzije koje poželiš za "PR priopćenje".
Kada bih ja bio "prinudjen" da kupim Espace, izabrao bih bez dileme bazni dizel "za samo" 30.000 ( meni bi i tih 130 ks bila "puna šaka brade" ), više cenim manuelni menjač, a i bazna oprema mi više odgovara (socijalnih 17" mi je skroz OK).
Naravno, imao bih u glavi veliki problem zašto, primera radi, nisam uzeo za malo manje para novi S max 2.0 TDCI sa 150 ks u zaista bogatom Titanium paketu opreme.
Srećom, ne moram da biram na šta da "bacim" 30.000 :)

Pozdrav svima

don
13.9.2015 21:32
8
3

pobjeze mi komentar, a ni ne poslah ga, pa sad moram nanovo pisat, al nije to to, nestade inspiracije!

Peki, bila bi mi cast!
Kao da vidim,mega test u reziji VG:Nemanjica dobija na test vw up (boje neg turan hehe), audifan fiat pandu, mene, tamo negdje u okolici diznilenda (nadam se da su karte sad nesto jeftinije) saka dopada, ni manje ni vise neg-dacia!:-)
Milane, prijatelju stari,preumoran sam bio!Bar4x sam se vracao do espace-a, prvo radi toga sto je Peki kazao da ga testira, pa rekoh hajd da vidim jel cemu, a onda da se odmorim u njemu i ogrebem o test voznju;)Sjedala su mi pravo pasala, a zivac u nozi se nije javljao, mada mu je to postao u zadnje vrijeme obicaj.
Odlazio sam malo dalje do sorenta, sjedala siroka, plovio sam u njima. Hvala, rekoh, nemam zelju ni za probnom voznjom (mada je, kako sam cuo, dobar auto). A u mazdi 3, pozadi, noge ti u zraku, uopce nemaju oslonca.

Vidim da se na zapadu lijepo zivi, kad se lancinom mora vezat volan. ja sam morao popit na eks 2.5 deca nespressa, nemre u reno sa kafom, beba vristi...
P.S. dacia, sa kajsijama u gepeku! (slab sam na kajsije,al one domace)

otac Makarije
13.9.2015 21:39
7
3

@don
Ja sam mislio da samo ja "mračim" oko novog Espacea, a to ispade veći "moron" od mene :)


kalabaster
13.9.2015 22:30
5
2

Nisam nikada bio neki fan francuza,ne zato sto sam zadrti swabofil ili tomu slicno pa da samo vozim "golfa" nego jednostavno mi se nije svidjo dizajn doticnog proizvodjaca!Do pred par dana kada sam na parkingu ugledao u nekoj ljubicasto-patlidzan nijansi taj neobican na prvu automobil!Ocarao me na prvu!Elegantan,velik i robustan sa ogromnin znakom renoa,Da mi financije nisu problem uzeo bih taj auto samo radi ovih ne sjedala nego fotelja masaznih!Ali nazalost ovaj espace je ipak preskup za mene jer je sada on definiran kao luksuzan krosover!Svakako predobar auto mocnog nastupa i luksuzne izvedbe!

Audifan
13.9.2015 23:54
8
2

Pismenoj Ceci..... Ta fijatina je CUV a ne SUV. Pitaj decka mozda on bolje zna.

Peki
14.9.2015 08:47
7
1

Bog i batina za internet, Gospodin Balzam Zoltan, uslisio je moju molbu i ubacio par slika zadnje klupe i prtljaznika, gde se lepo moze videti "prostor" na trecem redu sedista. Hvala Zoltane ali te ubrzo ceka jos jedan poslic, stize i Renault Kadjar...

don
14.9.2015 08:56
6
2

hahah, babo, haha. :-)))

Tulipan
14.9.2015 10:55
6
2

Vidio sam ga na sajmu kod nas..Automobil čija me je unutrašnjost najviše oduševila..ali cijena..preeeeeeeevisoka za ovakav automobile I od ovog proizvođača.

otac Makarije
14.9.2015 13:10
5
1

Pogledah dodatnu sliku trećeg reda sedišta, kao i one od ranije ( drugi red sedišta ), a pročitah i ono što je Peki napisao ( da je prostor za glave putnika povećan spuštanjem sedišta na manju visinu u odnosu na pod ).
"Spuštanjem sedišta" na manju visinu dolazi do izražaja neprijatan fenomen "visećih butina". To je, naravno, neprijatno za sedenje i može da bude veoma bolno za kičmu.
Za treći red sedišta ta pojava je više nego normalna, ali se to ( u manjoj meri ) vidi i na slici drugog reda sedišta. Tu primedbu sam čuo i za ranije verzije Espacea i to pripisuju „ravnom podu“ ( nema „kada“ za noge kao kod klasičnih vozila ), zbog čega i dolazi do „visećih butina“. Znam jednog vlasnika lagune karavan, koji je pre imao Espace, a koji tvrdi da mu se deca pozadi više žale na sedenje u Espaceu ( zbog odsustva „kada“ ), nego u laguni.
Inače, što se tiče same visine za glave putnika trećeg reda, „fotografija kaže“ da bi tamo glavu mogao da smesti i čovek visok oko 180 cm – ali pod uslovom da čovek nema noge. Što je uobičajen problem trećeg reda.

Rikošet
14.9.2015 13:58
10
1

Sve stoji, kreacija je, ima jedinstven enterijer, originaln je u svakom pogledu i kupio me pojavom... ali me automobil ove klase nikad neće moći kupiti ovim 1.6-litarskim botoksiranim turbo motorima...
Istinski sam uživao vozeći par predstavnika iz TSI i TCe programa, ali kod svih sam zapazio sledeće. Ako voziš lagano trošićeš malo, a lagano se teško voziti, jer te motor sa maksimlanim obrtnim momentom oko 1.800 obrtaja stalno "zove" da ga pedaliraš. Kad ga pedaliraš, on odlično ide, ali tada i troši kao dva broja veći(i izdržljiviji) atmosferci... Dok ideš po ravnom sve je ok, ali kad kreneš nizbrdo mala zapremina ne može da se odupre težini automobila, mjenjač uvijek traži brzinu više, pa se kočnice nemislosrdno "bruse"... Nije ni to bitno, bitan je osjećaj, da se automobil ranga Espacea stalno mora "popravljati" kočnicom... Kad na sve to dodaš pun automobil, turbina ili dvije ne mogu amortizovati činjenicu da su pluća motora mala... ona je tu stalno prisutna... Možda se samo protivim ovakvom napretku i možda smatram da se Renault olako odriče sjajnog 2.0-litarskog atmosferca iz Clia RS, možda se po Parizu i svim većim evropskim gradovima vozi mic po mic pa su ovi turbo mlinovi dovoljni, ali teško će me iko razuvjeriti da je današnje "manje, u suštini više" za krajnje korisnike. Renault bi htio s jednom zapreminom da pokrije čitavu gamu, odnosno da ovaj 1.6 dCi danas podijele i dostavni Trafic, i off-road Kadjar, i gospodski Espace. Velika je šteta što više nema 2.0 dCi motora, kao simbola Renaultove sirove snage... pa makar kao Volkswagenov 2.0 TDI morao koristiti AdBlue za zadovoljavanje Euro 6 normi...

otac Makarije
14.9.2015 14:58
7
2

Rikišet
"Pozdravio bih" tvoj komentar i dodao bih da sa svojim 1,6 dizelom, kada je vozilo natovareno, često na granici živaca zbog slabog mašinskog kočenja. I ne tako retko mi se dešava da mi vozilo na veoma dugim i jačim nizbrdicama ( npr. 10-ak posto ) čak i u trećem stepenu prenosa zna da dodje do 4.000 rpm ( i svi putnici se zabrinu otkuda tolika buka ). Skoro da nekada poželim da imam "motornu kočnicu" kao kakav kamion, da ne bih "spaljivao kočnice" i da bih mogao opušteno nizbrdo ...
Priznajem, ne znam kako "mašinski koči" ovaj Espace. Moguće da on nema takav problem. Mada, ima veliku masu.

don
14.9.2015 18:09
7
4

eto Pekiju zadatka za sljedece test voznje, kocenje motorom. Neka nama tih 1.6 dizela, zbog poreza.Volim drazave dje te samo jednom ozene za porez, a ovdje ti i kiflu oporezuju.
Koliko tezi ovaj espace?

kalabaster
15.9.2015 08:48
3
0

Realno kao sta sam napisao ovaj automobil nema nikakvih vecih mana,dobro je dizajniran,kvalitetan je ,moderan i Espace spram drugih renaulta ima izgradjen imidz i kupci kojima su ovakvi modeli potrebni ce ga vjerovatno gledati,skup je svakako ali to vise nije obican kombi ,espace ke uvek bio udobna i prostrana krstarica namenjena za porodicnu upotrebu dk sada moze biti i transporter za menadzere i politicare!pogotovo u najvecem premium paketu opreme initiale paris!

Milan 2
15.9.2015 12:23
4
0

Odlican, samo da nije digitalnog pokazivaca brzine. Trebali su ponuditi i neku slabiju verziju benzinca.

Peki
15.9.2015 14:22
9
0

@Rikoset, apsolutno se slazem sa tobom po pitanju potrosnje benzinaca male zapremine. Vec par dana vozim restilizovani Peugeot 208 1.2/110 PureTech automatic (tri cilindra i novi sestostepeni automatski menjac), i mogu ti reci da potrosnja po gradu iznosi izmedu 8 i 15 lit! To cu potvrditi slikom putnog racunara, dakle nakon 19 kilometara izuzetno koplikovane voznje po Parizu, sa prosecnom brzinom od 12 km/h, potrosnja se stabilizovala na 15,1 lit. Prvi podatak sam ostvario u znatno povoljnijim uslovima, isto tako po Parizu, ali bez guzvi i izuzetno pazljivom voznjom. Ko zeli da stedi, ne sme da ga "pedalira", u tom slucaju moze na otvorenom putu sici ispod 6 lit.
KOcenje motorom je posebna prica, pogotovo kada je motor u paru sa automatskim menjacem. Ukoliko su novije generacije, kao kod Esace i Kadajara (dupla spojnica) ili ovog 208 (klasicne koncepcije, ali veoma sofisticiran) dovoljno su pametni i ne prebacuju u visi prenos na nizbrdici, cak i kada se podigne stopalo sa gasa. 208 ima i mod sport, sto znaci da duze zadrzava angazovani prenos. Naravno brzine je moguce menjati i rucno, znaci izabrati nizi prenos kako bi se poboljsalo kocenje motorom, po cenu velike buke u kabini. Licno, verujem da gotovo svi savremeni automobili poseduju kocnice adaptirane svim izazovima, stim da se brzo trose, te se ponekad prednji diskovi moraju menjati vac nakon 50.000 km. Kod starijih je druga prica, posebno ukoliko se kociona tecnost nije nikada promenila...
Sto se tice 2.0 dCi, i ja smatram da je bilo logicnije zadrzati ga, no Renault se odlucio za novi 1.6 dCi kako bi izbegao tkz "malus". Radi se o znacajnoj sumi novca koju kupac placa ukoliko je nivo CO2 veci od propisanog, sto je bio slucaj sa 2.0 dCi. No verujem da ce se ovaj agregat ubrzo pronaci kod Espace, doraden i cistiji, sa mozda 200 KS...
@Otac Makrije, nasmejao si me sa pricom o "staroj majci", moju da smo stavili na zadnja sedista nikada je vise nebi izvukli... Deci vise ne pada na pamet da idu skroz pozadi, sada se svadaju ko ce na suvozacevo sediste, a bogami nedavno sam ih upisao i u auto skolu. Mogu da voze vec sa 16 godina, cim produ testove i odvozaju 20 sati, naravno uz moje prisustvo. Uskoro ce biti frke ko ce za volan...
Pozdrav svima

Milan 2
15.9.2015 19:24
7
2

Peki@ Pre nekih 3-4 meseca sam vodio debatu sa jednim arapom koji vozi Hyundai karavan i40 2.0GDI. Covek kaze da je spreman sa svima da izadje na "crtu" po pitanju potrosnje benzinskih motora manje zapremine sa turbinama. Njemu je prosek 8-8,5 litara, kaze da u gradu kad su najvece guzve ne prelazi 12 litara, a na autoputu pri 130km/h mu pokazuje oko 7 litara sa klimom. Ima kolegu vozi sad vec stari model Mondeo 1.6 turbo i kaze da je njemu u svim slicnim uskovima oko 1 litre veca potrosnja, a u gradu se zna popeti i do 14 litara. Bice da su ipak veci 2.0 atmosferci manji potrosaci od ovih novih izvikanih malih turbo motora. Poslednje generacije atmosferaca Mazda, Hyundai, Toyota su dosta poradili i na performansama, koliko sam cuo od nekih, a i citam po netu Mazini novi motori se skoro pa ponasaju kao da imaju turbinu.

otac Makarije
15.9.2015 20:07
5
2

Peki
Ti si "zlo autoindustrije" i deluješ obeshrabrujuće na potencijalne kupce savremenih vozila sa "high-tech" motorima. Pa, taj 1,2 e-THP EAT6 po gradu troši samo 5,7 (a ne 15 litara).
Pročitaj na sajtu pežoa :)
"Utepaće" te PSA ako u svom testu "ponudiš" takve zaključke o potrošnji ...
A kolike su u proseku u FR te "ekološke takse", zavisno od "emisije"?
Pozdrav

don
15.9.2015 21:44
4
3

et, natjera ti Pekija da odradi fotosuting, jerbo ce se javit nekakav iz PSA da ovaj nikad nije uzeo auto od njih!
P.s.
jel onaj jos uvijek direktor?

don
15.9.2015 21:55
5
3

Vidis, kad odem da uzmem auto na test voznju, jedno pola dana, nekad par sati...umirem od straha da me nece neko strefit, okrznut, ogrebat jer auto nije moje, ak se sta desi, koliko je meni poznato, trosak ide na mene, zasto sve manje i podizem aktualne modele, al nisam znao da i Perica ima slicnih problema. Ocekivao sam da autonovinari imaju neke povlastice, da je auto kasko osigurano i da eventualnu stetu snosi autokuca.
P.S.
Pade mi na pamet, kad je jedan u mene jaran vozio velsatisa na , dal ono bjese EP il SP ufudbalu u Francusku i ostavljao ga otkljucanog sve ne bi li ga neko ukrao (skupo mu bilo odrzavat, a niko ga nije htio kupit,a i valjda mu se kvario) posto ima kasko, ne bi imao problema.Ali avaj, nece niko, dolazi on nazad u Zagreb i psuje sve po spisku, "nece ga niko, ni otkljucanog sa spustenim prozorima!!!!" :-))))Vremena su se promijenila..

Peki
15.9.2015 22:59
6
1

@otac Makarije, kao sto svi znaju ko je zakuvao krizu sa siriskim i ostalim izbeglicama, tako i svi odgovorni u PSA, Renaultu, grupaciji VW, Fiatu..., znaju koliko u ekstremnim uslovima trose ovi mali agregati. Samo svi se prave blesavi i kazu da su to retke prilike i okolnosti i da doticni model nije vozen "normalno". Sta li mi je samo pokazao Fiatov dvocilindarski agregat kada sa mu "vadio mast", ne smem ni da napisem... Cak ni specijalizovani auto casopisi nisu realni (o tome sam vec pisao), jer simuliraju gradsku voznju na pisti. Hajde da ostavimo Pariz po strani, koji je prica za seba, uzmimo Beograd za primer. POtrosnja ce biti malo niza, ali u svakom slucaju dvocifrena, a ukoliko bilo ko od navedenih zastupnika u Srbiji tvrdi drugacije, ne govori istinu! Da se razumemo, nista manje, cak naprotiv, nije trosio sada bivsi 1.6 VTi/120. U uslovima koje sam naveo, jedino dizeli manje zapremine se zadovoljavaju sa 8-9 lit. No po gradu se ne prelazi mnogo kilometara, a kada se meri prosecna potrosnja svi proizvodaci se baziraju na odnosu 20/60/20 ili 30/50/20 (grad, put, auto-put), sto znaci da se favorizuju najpovoljni uslovi. Tako se dobija vrlo interesantan prosek, koji opet nema veze sa realnoscu. Jer gradski automobili, posebno oni najmanji, cesto se voze 70% u urbanoj sredini, mada je i to relativno sta je gradska voznja? Kada imas siroke bulevare sa 2-3 trake, pa jos zeleni talas, pa vozis u podne kada nema guzvi, jasno je da i u Parizu mogu ostvariti 8 lit. Ovaj "moj" 208 za sada ima prosek od 9 lit, ali sam ga vozio veoma cesto po gradu i okolini. Bice sigurno za litru niza jer sutra planiram da skoknem do jednog mesta u Normandiji (oko 300 km tamo i nazad), i to uglavnom regionalnim putevima.
Inace eko takse zavise od emisije izduvnih gasova, ne znam tacno napamet koliko je to evra po gramu vise od dozvoljene granice. Zato je i izmisljen Stop&Start, gume sa malim otporom kotrljanja, agregati male zapremine, sa ili bez turbo punjanca... Da se razumemo, 1.2 PureTech/110 je odlican motor, zaista ide "ko navijen". Pravo je zadovoljstvo voziti ga i navlaciti u visoke obrtaje, sto se evidetno odrazava na potrosnju.
Pozzz

Peki
16.9.2015 09:26
7
1

@Don, najmanje strahujem kada vozim auto. Do ostecenja dolazi uglavnom na parkingu i nocu, malo mesta pa se poneki parkiraju na dodir ili na gurku. 208 vec ima strafte na zadnjem braniku, dok je Citron C4 od letos vracen sa dva duboka bocna ostecenja, prouzrokovana vratima drugih vozila. No to su "detalji" koje pojedini proizvodaci tolerisu, kao i "naostrene" felne. Bilo je i pokidanih retrovizora i namerno izgrebane karoserije kljucem, cak sam imao i lepo nacrtan sprejom muski polni organ na haubi! Vozila nisu kasko osigurana (samo obavezno), cesto cak ni protiv krade, tako da radi lanac i jos par "caka"...
Inace tvoj prijatelj je imao srece sto mu niko nije maznuo Vel Satis, u Francuskoj osiguranje NE nadoknaduje stetu ukoliko nema vidljivog ostecenja na vozilu i ukoliko vlasnik ne prilozi DVA kontakt kljuca!
Toliko od mene, necu da mojim komentarima komplikujem posao kolegama, imaju ga previse zbog izvestavanja sa sajma automobila.

don
16.9.2015 19:55
6
4

hahahah,a kuku lele, lijepa li komsiluka. Glavno da nije do tebe.
Sta li si mi rekao kad si vracao auto nazad? "izvinite, vase vozilo ima dodatnu opremu na haubi, pravi znak prozvodjaca :-))". "vase vozilo ne vrijedi ni znaka na haubi":-))
Da radis u Njemackoj, a tako im vratis wagen sve mi se cini da bi brzo zavrsio karijeru, financijski bi te odradili.Mozes im pokvariti motor, al da auto ima ogrebotinu, e to manijaci ne mogu ni smislit, a kamo li ovo!

Nesto kontam, kako bi Ilic reagovo kad bi od njega posudio mondea, napravio test, napisao to sto si napisao, a vratis mu ga isaranog po haubi, ogrebanog po vratima i branicima, pa ti poslije objasnjavaj o francuskoj kulturi, Parizu...haha, jaooo horora. Pa ni hickok ne bi bolje rezirao.
Zivjele nam Vrele gume!

Japanautofan
16.9.2015 20:38
7
1

@Peki Kako mozes na miru da gledas kosarku kad moras svaki cas da gledas kroz prozor da ti neko ne osteti auto !? Ako dobijemo Francuze u finalu bolje parkiraj sto dalje od kuce :)))

Rikošet
17.9.2015 10:26
3
1

@Peki

Hvala na pojašnjenju za motorno kočenje... Nisam nigdje našao informaciju da Renault "dorađuje" 2.0 dCi pa je i to veoma interesantno...

Hans
17.9.2015 12:46
3
2

@Japanautofan Polako, valja nam prvo proci polufinale. :-)

don
17.9.2015 22:41
5
3

Jao,vid mu hajnikena. Test boca,ha?;-)

mi?el
19.9.2015 19:05
1
2

odličan je svidža mi se unutrašnji izgled je lepo uradžen nema šta francuz je fenomenalan bolji mije od kombi vozila u njegovoj klasi oduševljen sam izgledom

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: