Test

Renault Espace 1.6 dCi 130 Life

Zašto potrošiti više?

Nakon najskuplje verzije novog Espacea, krštene Initiale Paris, vozili smo osnovnu, u želji da proverimo da li je na nivou statusnog vozila, kakvim ga predstavlja Renault

Trideset hiljada evra! Upravo toliko vam treba želite li postati ponosni vlasnik famoznog Renault Espace pete generacije, čak će vam i ostati deset evra u džepu da častite kolege kafom (kataloška cena iznosi tačno 29.990 evra).

Iako je za mnoge, gde spada i dole potpisani, ova suma nedostupna čak i uz višegodišnji kredit, interesantna je uzevši u obzir da se radi o prestižnom i atraktivnom vozilu. Podsećanja radi, odmah po lansiranju Renault je predstavnicima sedme sile ponudio samo najluksuznije i nasnažnije verzije, odnosno 1.6 dCi/160 i benzinski 1.6 TC/200 ks, preuzet iz Clia RS (nije dakle dvolitarski TCe/200, kako smo naveli u prethodnom testu). Utisak koji smo stekli za upravljačem prvonavedenog, bio je više nego li pozitivan, što je normalno ukoliko se zna da smo vozili vrhunski Espace Initiale Paris 1.6 dCi/160 EDC, sa enterijerom i opremom na kojem mu mogu pozavideti mnoge limuzine iz premijum segmenta. Toliko luksuza i sofisticirane tehnologije na jednom mestu, mora i da košta, tako da je cena ovog u Srbiji dosegla astronomskih 42.000 evra (U Francuskoj bezmalo 50.000).

     
 

nesvakidašnji stil,
originalan enterijer,
udobnost,
modularnost,
potrošnja,
cena

prosečne perfomanse,
ne preterano precizna ručica menjača,
mesto za odlaganje limenki,
manji unutrašnji prostor od predhodnog

Prošle godine u Francuskoj se prodalo jedva 3.900 Espacea 4, dok je novajlija, u periodu od maja do kraja septembra 2015. godine, pronašao put do srca kod 6.848 kupaca Twituj ovo!

Uz pretpostavku da na našim putevima nećemo videti mnogo ovakvih primeraka, ovoga puta smo se pozabavili osnovnom verzijom Life, znatno prostupačnijom potencijalnim kupcima. Sva sreća, na prvi pogled nema mnogo razlike. Spoljašnjost "sirotinjskog" Espacea 5 ne distancira se detaljima, kao što su recimo plastične "ratkapne" na točkovima ili svetlima sa običnim H4 sijalicama, zaista treba imati oko sokolovo i napraviti par krugova oko vozila, kako bi se uvidele razike. OK, aluminijumski naplaci od 17 cola nisu toliko atraktivni kao od 19 (za francusko tržište uz Life su predviđeni od 18 cola), tu i tamo nedostaje par hromiranih detaljčića, dok na vratima prtljažnika stoji Espace, umesto Initiale. Nasuprot tome, prozori su i dalje uokvireni metalnim lajsnama, a pri dnu vrata ostala je velika zaštita, kao i plastike napred i pozadi (difuzer vazduha), po ugledu na krosovere.

     
 

Gledan spreda, osvaja nesvakidašnjim pogledom u 100 % LED tehnologiji, što se odnosi na sva svetla (dnevna, kratka i duga). Atraktivnost je dakle i dalje zagarantovana, sav masivan, na pola puta između vana i krosovera, neodoljivo privlači poglede. Posve razumljivo, sa čitavih 4,86 m dužine, širokim prorezima za točkove i visokim "ramenima", pa još uzdignut od tla za 16 cm (+ 4 u poređenju sa bivšim), distancira se od svih postojećih kategorija.

Jasno je da osim imena ovaj "krosovan" nema mnogo zajedničkih tačaka sa prethodnim Espaceom, što je posledica smanjene potražnje za klasičnim XXL vanovima. U tom smislu navedimo par podataka: prošle godine u Francuskoj se prodalo jedva 3.900 Espacea 4, dok je novajlija, u periodu od maja do kraja septembra 2015. godine, pronašao put do srca kod 6.848 kupaca. Izuzetno ohrabrujući podaci, koji nadmašuju predviđene procene prodaje za oko 30%. I što je najčudnije, u većini slučajeva radi se o luksuznom Initiale Paris (42%), što nas je još jednom podstaklo da se zapitamo nije li voženi samo mamac za naivne kupce?

Uz pretpostavku da na našim putevima nećemo videti mnogo ovakvih primeraka, ovoga puta smo se pozabavili osnovnom verzijom Life, znatno prostupačnijom potencijalnim kupcima.

Manje sjaja, pa šta?
U unutrašnjosti, bivamo pomalo iznenađeni prisustvom klasične ručice menjača, umesto minijaturne futurističke, kao kod automatskog EDC menjača (slike i test u arhivi). Ovo donekle menja formu centralne konzole, jer je ovde lakirana podloga kraća. Samim tim, komande za multimediju i automatska ručna kočnica, sa regulatorom i limiterom brzine, postavljeni su više, ka velikom taktilnom ekranu od 8,7 inča. To znači da je i ovaj zadržan. Sva sreća, jer bez njega Espace nebi bio to što je! Zaštitni znak enterijera, i dalje poseduje funkciju R-Link 2 (GPS navigacija i servis multi medija), kao i sve ostale funkcije za personalizovanje.

Opet podsećanja radi, po želji možete promeniti boju podloge, kako tableta, tako i instrument table. Ova poslednja ujedno menja i grafiku, što znači da u prvi plan možete staviti obrtomer ili brzinomer, ili tzv. "eko mode" (zelena boja). Evidentno je da se radi o numeričkim pokazivačima, koji po potrebi imitiraju klasične analogne. Principijelna razlika u poređenju sa najskupljom verzijom je odsustvo Multi-Sense sistema, koji značajno utiče na karakter vozila. Ovde je znači nemoguće menjati voznu dinamiku (elektronski kontrolisani amortizeri), još manje performanse motora.

     
 

Pozicija za upravljačem je naravno neizmenjena, i kao što smo već konstatovali, zaslužuje samo hvalospeve. Prijatno uzdignuta, sa ergonomijom komandi kakva se samo poželeti može, pruža vozaču istinsko zadovoljstvo. Na ovo treba dodati mali kožni upravljač, podrezan odozdo, kao i fantastična sedišta, sa mehaničkim podešavanjem. Posve nebitno, znatno važnija je sama forma. Uostalom, platno kojim su obložena je veoma kvalitetno, mekša su, a i telo manje klizi u krivinama nego kada su presvučena kožom.

Iznad glave ostavljen je prostor za omanji panoramik stakleni krov (ne otvara se), dok je ispod desnog lakta prostrani naslon sa boksom, u koji staje, šta drugo do "test" flaša od 1,5 litara i još mnogo toga. Isto se odnosi na fioku ispred suvozača, koja se otvara pristiskom na dugme, stim što dodiruje kolena, ukoliko je suvozačevo sedište privučeno ka komandnoj tabli. Za žaljenje je što na centralnoj konsoli nema zgodnog udubljenja gde se spontano može odložiti mobilni telefon, dok je za limenke sa osvežavajućim pićem i kafom, predviđen donji "bar". Preciznije rečeno, ispod centralne konsole, s tim da je pristup zaista nepraktičan! Ovo je praktično jedina zamerka organizaciji unutrašnjeg prostora, izuzmemo li prostor za glave putnika pozadi. Priznajem, u prethodnom druženju nisam obratio pažnju na ovaj "detalj", iz prostog razloga što se ovo odnosi isključivo na osobe iznad 1,9 m visine (vaš izveštač je daleko od ovih dimenzija), i kada je Espace opremljen velikim panoramik krovom na otvaranje (Initiale), jer novi je niži za 7 cm, iako proizvođač tvrdi kako je to kompenzovano niže postavljenim sedištima.

     
 
Pozicija za upravljačem je naravno neizmenjena, i kao što smo već konstatovali, zaslužuje samo hvalospeve

Treba istaći da je Renault odustao od nekadašnje koncepcije masivnih i teških fotelja, sa mogućnošću da se kompletno izvade. Modularnost je sada neuporedivo bolja, kao i kod većine savremenih vanova (i ne samo vanova), zamenjena su preklopivim integrisanim. Ni ovde nije bilo kompromisa, obaraju se kao kod najskuplje verzije komandom u prtljažniku, svako pojedinačno, ili sva odjednom. Ukoliko su nasloni za glave bili podignuti, uvlače se automatski, no na kraju se moraju podići ručno, računajući i naslone. Podrazumeva se da im se podešava naslon, a kako su smeštena na klizačima, putnici mogu da biraju između prostora za noge ili prtljažnika. Kada su maksimalno odgurnuta unazad, ni košarkaški centar neće ze požaliti na prostor za kolena! Posve normalno, sa 2,88 m međuosovinsko rastojanje kod "petice" veće je za 2 cm od bivšeg Grand Espacea. O upotrebljivosti avionskih stolčića na poleđini prednjih naslona, nećemo polemisati, iz prostog razloga što ih je Renault ukinuo.

Još par reči zaslužuje prtljažni prostor, koji je kod osnovne verzije dublji, zbog odsustva dopunskih sedišta (doplata u Francuskoj iznosi 1.500 evra). Naime, kod Initialea su u serijskoj opremi, i "pojedu" dobrih 100 litara, što je kod voženog pretvoreno u duplo dno. Sve u svemu maksimalna zapremina prelazi 2 m3, stim da je utovarni prag veoma visok, a vrata od prtljažnika bez električne asistencije.

Sa 1,7 tona, novi Espace lakši je od prethodnog za nekih 250 kilograma, uz to, u sprezi sa šestostepenim ručnim menjačem, ostvaruje začuđujuće dobar rezultat

Jednim pogledom

Karoserija

Udobnost

Izgled

4,2

Napred

4,4

Funkcionalnost

3,8

Pozadi

4,2

Kvalitet izrade

4,0

Ukupno:

4,30

Ukupno

4,00

Ponašanje u vožnji

Enterijer

Vozne osobine

4,0

Funkcionalnost

4,5

Performanse

3,7

Dizajn

4,5

Kočnice

4,4

Ponuda prostora

3,9

Ukupno:

4,03

Kvalitet materijala

3,8

Motor

4,0

Završna obrada

4,0

Menjač

3,8

Ukupno:

4,14

Cena

4,4

Prosečna ocena: 4,096

Na nivou ambicija
Na papiru, vozilo ovakvog kalibra, koje ujedno pretenduje na titulu "admiralskog broda" proizvođača, samo se "blamira" sa malim 1.6 dCi/130 ispod haube. Srećom samo na papiru, jer osim što je već pokazao da poseduje veliki talenat, ovaj blok sada pokreće razumnu masu. Sa 1,7 tona, novi Espace lakši je od prethodnog za nekih 250 kilograma, uz to, u sprezi sa šestostepenim ručnim menjačem, ostvaruje začuđujuće dobar rezultat. Ne toliko samim kareteristikama (11 sekundi do 100 km/h i maksimalna brzina od 191 km/h), koliko opštim utiskom. Ruku na srce, ovaj Espace mi je bolje „legao“ nego 1.6 dCi/160 EDC (automatski menjač), tako da sam istinski uživao vozeći ga desetak dana.

Sticajem okolnosti, često je bio maksimalno opterećen, što je samo potvrdilo da je motor na visini zadatka. Petočlana ekipa, predvođena "kapitalcem" od 130 kg (pogledajte fotografiju), osim što je stala bez imalo muke, nije preterano negativno uticala na opšte perfomanse. U svakodnevnoj vožnji zaista ne treba više snage, jedino se prilikom delikatnih preticanja mora izabrati niži prenos i "navući" u visoke obrtaje. Bez brige, akustična udobnost je sačuvana, izolacija kabinskog prostora je odlična. U tom cilju čak je i unutrašnjost blatobrana presvučena izolacionim materijalom. Elastičnost malog 1. 6 dCi je za pohvalu, potrošnja takođe. Zabeleženi prosek iznosi 6,7 litara, sa rasponom između 5 i 8 litara. Što se tiče ponašanja na putu, slika je još pozitivnija.

     
 

Renault Espace 1.6 dCi 130 Life

Motor: dizel četvorocilindarski, turbo punjač
Zapremina: 1598 cm3
Snaga: 130 ks pri 4.000 o/min
Obrtni moment: 320 Nm pri 1.750 o/min
Menjač: šestostepeni automatski sa duplom spojnicom
Pogon: na prednje točkove
Dimenzije: 4.857 x 1.888 x 1.675 mm
Meduosovinsko rastojanje: 2.880 mm
Zapremina prtljažnika: 680 - 2.100 l
Pneumatici: 235/60 R18
Masa: 1.622 kg
Rezervoar za gorivo: 58 l
Ubrzanje 0-100 km/h 11 sekundi
Maksimalna brzina 191 km/h
Emisija štetnih izduvnih gasova 116 grama CO2/km
Prosečna potrošnja na testu 6,7 l
Cena vozenog modela u Srbiji 29.990

Elastičnost malog 1. 6 dCi je za pohvalu, potrošnja takođe. Zabeleženi prosek iznosi 6,7 litara, sa rasponom između 5 i 8 litara. Što se tiče ponašanja na putu, slika je još pozitivnija

Ovde se srećemo sa standardnim amortizerima (kod Initiale elektronski kontrolisani), no zaista ne vidim šta im se može prebaciti? Ujedno udoban i prijatno krut, Espace se lako adaptira zahtevima vozača. Prilikom temperamantne vožnje evidentno je da nije toliko talentovan kao kada poseduje upravljanje na četiri točka (pažnja, upravljanje a ne pogon), kao najluksuznija verzija. Ovi se pri nižim brzinama blago zaokreću u suprotnom pravcu od prednjih (obrnuto pri višim), što mu omogućuje veću pokretljivost i manji prečnik okretanja. Sa samo 11,1 m, kod voženog je veći za jedan metar, no kome je baš stalo do 4Control, može se dobiti uz doplatu od nekih 1.700 evra. Tako stigosmo i do opreme, opet posve na visini očekivanja. Većinu smo već naveli, spomenimo još automatski klima uređaj sa dve zone podešavanja, senzore za parkiranje napred i pozadi i karticu slobodne ruke, za otključavanje/zaključavanje vozila i startovanje motora bez ključa. Za mene sasvim dovoljno, upravo koliko mi treba! Ne, nije mi neophodan snažniji agregat, točkovi od 19 cola, kožna sedišta sa električnim podešavanjem, aktivno ogibljenje, automatski menjač, inteligentni tempomat, sistem za samostalno parkiranje i slično. Eventualno samo malo precizniji ručni menjač, i mojoj sreći ne bi bilo kraja. Shvatili ste, zaista mi se dopao ovaj Espace, pa iako Pariz nije njegova prirodna sredina, začas sam ga pripitomio i iz sveg srca usvojio.

Tekst i slike: Perica Rajković
11010
Postavljeno: 23.03.2016

Arhiva: Testovi

Rubrika: Uporedni testovi
Postavljeno: 08.11.2018

Peugeot Partner i Citroen Berlingo VU

Preko dve decenije Peugeot Partner i Citroen Berlingo lideri su u kategoriji lakih dostavnih vozila. Nova generacija donosi brojna poboljšanja i inovacije, što joj je odmah donelo titulu "Van of the year" za 2019. godinu


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 30.10.2018

Renault Captur 1.3 TCe/150 EDC

Nakon Renaulta Scenic, Megana i izvesnog Mercedesa Classe A, red je na Capturu da usvoji novi 1.3 TCe, ovoga puta u verziji od 150 KS. Sportski mini SUV ili običan "naduvenko", proverili smo tokom sedmodnevnog druženja


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 24.10.2018

Peugeot 508 GT 2.0 BlueHDi/180

Da li je sa novim 508 Peugeot najavio kraj limuzinama u D segmentu? Ukoliko je suditi po nasledniku jeste, njegov stil koketira sa kupeima tipa Audi A5 Sportback i BMW Serie 4 Gran Coupe


Ford Ka+ Active 1.5 TDCI/95

22.10.2018

Opel Grandland X 1.2 Turbo/130 Ultimate Tekst sa video prilogom!

20.10.2018

VW Touareg III 3.0 V6 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

12.10.2018

Renault Megane 1.3 Tce/140 Intense

10.10.2018

Citroen Berligo 3 1.5 BlueHDi/130 XTR Tekst sa video prilogom!

05.10.2018

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi/130 Automatic

01.10.2018

Dacia Duster Confort 1.2 TCe/125 4x4

17.08.2018

Ford EcoSport 1.5 TDCI/100 Titanium

01.08.2018

Mazda MX-5 RF

29.07.2018

Renault Megane RS

14.07.2018

Citroen Berlingo

07.07.2018

Kia Stinger 2.2 CRDi 4x2 GT-Line automatic

29.06.2018

Peugeot 508 2.0 BlueHDi/180 EAT6 GT-Line

26.06.2018

Mitsubishi L200 2.2 DI-I Insyle 4WD A/T

21.06.2018

Lada Vesta 1.6 16V Tekst sa video prilogom!

16.06.2018

Volvo XC40 D4 AWD Tekst sa video prilogom!

07.06.2018

Fiat Tipo SW 1.4 T/120 TNG

05.06.2018

Renault Scenic 1.3 Tce/160 Bose Energy

29.05.2018

AUDI A6 – 50TDI V6 quattro Tiptronic Tekst sa video prilogom!

18.05.2018

Opel Crossland X 1.6 D/120 Innovation

16.05.2018

Peugeot 308 1.2 Puretech 130 EAT8 i BMW Serie 1 118i/136 automatik

05.05.2018

Alfa Romeo Stelvio Super 2.2 JTDm 210 Q4

19.04.2018

Jaguar E-Pace First Edition S 2.0 180 Tekst sa video prilogom!

12.04.2018

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5/163 2WD

07.04.2018

Toyota Land Cruiser 2.8 D-4-D Tekst sa video prilogom!

31.03.2018

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 140 ST- Line

28.03.2018

DS7 Crossback 2.0 BlueHDi Perfomance Line +

22.03.2018

Kia Soul EV

15.03.2018

Audi A8 50 TDI quattro Tekst sa video prilogom!

07.03.2018

Jeep Compass 1.6 Multijet/120 4x2 Limited

27.02.2018

Citroen C4 Cactus 1.2 PureTech

23.02.2018

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x2 Prestige

17.02.2018

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

14.02.2018

Opel Grandland X 1.6D Ultimate

06.02.2018

Hyundai KONA 1.6 T Tekst sa video prilogom!

02.02.2018

Renault Scenic 1.5 dCi Hybrid Assist Zen

29.01.2018

Dacia Duster 1.5 dCi 110 4x4 Tekst sa video prilogom!

24.01.2018

Opel Insignia Sports Tourer OPC Line 2.0 CDTI/170

17.01.2018

BMW 630d GT Tekst sa video prilogom!

10.01.2018

Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi/120 Shine

03.01.2018

Suzuki Swift 1,2 Dualjet Tekst sa video prilogom!

29.12.2017

Ford Fiesta 1.5 TDCi protiv VW Polo 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

27.12.2017

Renault Alaskan 2.3 dCi/190 Intens automatic

11.12.2017

Dacia Logan MCV Stepway 1.5 dCi/90

05.12.2017

Volvo XC60 D5 AWD Tekst sa video prilogom!

29.11.2017

Ford Fiesta 1.5 TDi/120 Titanium

26.11.2017

Jaguar F-Type 3.0 V6 Cabrio Tekst sa video prilogom!

21.11.2017

Kia Picanto 1.0

18.11.2017

Mitsubishi ASX 1.6 Intense 2WD Tekst sa video prilogom!

15.11.2017

Suzuki Ignis 1.2 AllGrip (4WD) Tekst sa video prilogom!

09.11.2017

Kia Stonic 1.6 CRDi/110

07.11.2017

VW Arteon 2.0 TDI Elegance Tekst sa video prilogom!

02.11.2017

Peugeot 308 1.5 BlueHDi/130 GT-Line

31.10.2017

BMW X3 M40i Tekst sa video prilogom!

27.10.2017

Infiniti Q60 Tekst sa video prilogom!

21.10.2017

Citroen C3 Aircross

19.10.2017

Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo /165 Innovation

13.10.2017

Renault Megane GT TCe 205 EDC Tekst sa video prilogom!

10.10.2017

Hyundai i30 1,4 T-GDI Tekst sa video prilogom!

05.10.2017

Opel Crossland X Innovation 1.2 Turbo/110 Automatic

27.09.2017

Seat Ibiza 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

22.09.2017

Renault Koleos 2.0 dCi/175 4WD CVT Intens

19.09.2017

Mazda 2 G90 Takumi Tekst sa video prilogom!

15.09.2017

BMW i8 Tekst sa video prilogom!

13.09.2017

Range Rover Velar V6 3.0 D300 Tekst sa video prilogom!

07.09.2017

Citroen C3 1.6 BlueHDi/75 Feel

05.09.2017

Dacia Duster 1.5 dCi 110 Laureate Tekst sa video prilogom!

30.08.2017

Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

26.08.2017

Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 Highline 4Motion Tekst sa video prilogom!

22.08.2017

Smart Cabrio Electric Drive Tekst sa video prilogom!

19.08.2017

BMW i3 (94 Ah) Tekst sa video prilogom!

18.08.2017

Renault Captur 1.5 dCi/110 Initiale Paris

11.08.2017

Volkswagen Golf 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

04.08.2017

Peugeot 5008 2.0 BlueHDi/150 Allure

01.08.2017

Volvo V90 Cross Country D5 Tekst sa video prilogom!

27.07.2017

Nissan Micra 1.5 dCi/90

24.07.2017

Mercedes-Benz E 220 d 4Matic All Terrain Tekst sa video prilogom!

20.07.2017

Renault Kadjar 1.6 TCe/165 Extended Grip

17.07.2017

Ford EDGE 2.0 TDCi/180 Tekst sa video prilogom!

14.07.2017

Kia Rio 1.2/84 KS

10.07.2017

Land Rover Discovery 5 Tekst sa video prilogom!

03.07.2017

Kia Optima 1.7 CRDi EX Business DCT

26.06.2017

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Tekst sa video prilogom!

19.06.2017

Peugeot 308 Tekst sa video prilogom!

17.06.2017

Subaru Outback 2.0D Lineartronic Exclusive Sport

12.06.2017

VW E-Golf Tekst sa video prilogom!

05.06.2017

Citroen SpaceTourer 2.0 BlueHDi/150 Bussines Lounge

02.06.2017

Hyundai Ioniq 1,6 GDI Hybrid Tekst sa video prilogom!

29.05.2017

Alfa Giulietta 1.6 JTDm/120 TCT

22.05.2017

Dacia Sandero 1.0 SCe 75 Autentic Tekst sa video prilogom!

15.05.2017

Volkswagen Up 1.0 MPI Tekst sa video prilogom!

09.05.2017

Peugeot 5008 1.6 THP/165 EAT6 GT-Line

01.05.2017

Renault Zoe Z.E. 40 Edition One

24.04.2017

Mazda6 CD175 AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

19.04.2017

Ford Kuga ST-Line 2.0 TDCi/150 4WD PowerShift

10.04.2017

Opel Zafira 2.0 CDTI/170 EcoFlex

03.04.2017

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm/180 Sport

27.03.2017

BMW 520d Luxury Line Tekst sa video prilogom!

20.03.2017

Renault Twingo GT

14.03.2017

Audi Q5 2.0 TDI Quattro Stronic Tekst sa video prilogom!

02.03.2017

Renault Grand Scenic 1.5 dCi/110 Intens

23.02.2017

Ford Ka+ 1.2 Ti-VCT 85 KS Ultimate

20.02.2017

Toyota Corolla 1.6 Valvematic Sol

18.02.2017

Kia Niro

13.02.2017

Audi Q2 Sport 1.4 TFSI Tekst sa video prilogom!

10.02.2017

Opel Mokka X 1.6 CDTi/110

07.02.2017

Land Rover Discovery Sport 2.0 HSE TD4 Tekst sa video prilogom!

04.02.2017

Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium Navi Sport

30.01.2017

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Elegance Tekst sa video prilogom!

27.01.2017

Citroen C3 1.2 PureTech/82 Feel

23.01.2017

Peugeot 3008 2.0 HDi Allure Tekst sa video prilogom!

19.01.2017

Bimota DB9 Brivido Tekst sa video prilogom!

16.01.2017

Toyota C-HR 1.2 C-ULT

09.01.2017

Chrysler Pacifica LX

05.01.2017

Fiat Spider 124 1.4 MultiAir

02.01.2017

Nissan Navara DC 2.3 dCi 190 Tekst sa video prilogom!

29.12.2016

Ford Edge 2.0 TDCI/210 Sport

26.12.2016

Kia Sportage 2.0 CRDI/136 4x4

23.12.2016

Ford Mustang 2.3 EcoBoost S Tekst sa video prilogom!

20.12.2016

Fiat Panda Cross 1.3 Multijet/80 4x4

16.12.2016

Mazda CX-5 CD150 TAKUMI

12.12.2016

Peugeot 3008 2.0 BlueHDi/150 GT Line Tekst sa video prilogom!

09.12.2016

BMW 730d xDrive (Long) Tekst sa video prilogom!

05.12.2016

Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Elegance Tekst sa video prilogom!

28.11.2016

Renault Scenic 4 1,6 dCi/130

25.11.2016

TOYOTA Hilux Double Cab 2.4 D-4D Tekst sa video prilogom!

21.11.2016

Renault Kadjar Iconic Energy dCi 130 4WD

18.11.2016

Audi Q3 2.0 TDi Quattro S-tronic/S-line Tekst sa video prilogom!

14.11.2016

Fiat Tipo 1.4 T-Jet/120 Lounge

10.11.2016

Opel Astra 1,6 CDTI Tekst sa video prilogom!

07.11.2016

Citroen C3 1.2 PureTech 82 & 110 KS

03.11.2016

JAGUAR F-PACE R-SPORT 3.0d 300 AWD Tekst sa video prilogom!

31.10.2016

Mercedes-Benz G 500 4x4² Tekst sa video prilogom!

26.10.2016

Peugeot 208 1.2 PureTech/110 Allure

20.10.2016

Opel ADAM Jam 1.2

13.10.2016

Renault Clio 1.5 dCi/110

10.10.2016

2017 Cadillac XTS 3.6

06.10.2016

Renault Megane Estate 1.6 GT

28.09.2016

Citroen C4 Picasso 2.0 BlueHDi/150 Exclusive

21.09.2016

KIA Sportage 1.6 GDi EX Fresh

06.09.2016

Suzuki Vitara 1.6 VVT Elegance 4WD

01.09.2016

Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTi/110 Innovation

24.08.2016

Audi A6 2.0 TDI Quattro S Tronic S-Line

22.08.2016

Peugeot 2008 1.2 Pure Tech/110 i 1.6 BlueHDi/120

18.08.2016

Renault Clio Dynamique Energy TCe 90 Stop/Start GT Line

16.08.2016

BMW C650 Sport

08.08.2016

Citroen E-Mehari

04.08.2016

Peugeot 308 SW 1.2 Pure Tech/130 i 1.6 BlueHDi/120 GT-Line

28.07.2016

Fiat Tipo 1.3 MJTD Opening Edition Plus

23.07.2016

Mazda3 Sport G120 TAKUMI

12.07.2016

DS3 1.6 BlueHDi/120 Sport Chic

07.07.2016

Renault Talisman Grandtour 1.6 dCi/130 EDC

30.06.2016

Subaru BRZ

21.06.2016

Nissan Qashqai 1.2 DIG-T 2wd X-TRONIC 360 Plus

13.06.2016

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost/125 i 1.5 TDCI/95

07.06.2016

Kia cee’d 1.0 T-GDI/120 GT Line

28.05.2016

Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe Easy-R

26.05.2016

Mazda MX-5

18.05.2016

Ford S-Max 2.0 TDCi/180 4WD PowerShift Titanium

13.05.2016

Peugeot Partner Tepee Outdoor 1,6 BlueHDi/120

03.05.2016

Jeep Cherokee 2.2 MultiJet 185 Limited

27.04.2016

Mazda CX-5 2.2 D/150 Dynamique

20.04.2016

Opel Astra 1.6 CDTi136 Dynamic

14.04.2016

Kia Venga 1.6 CRDi/125 Premium

05.04.2016

MINI Cooper S JOHN COOPER WORKS

29.03.2016

Renault Espace 1.6 dCi 130 Life

23.03.2016

Fiesta Red & Black Edition 1.0 EcoBoost/140 ks i ST 1.6/182 ks

15.03.2016

Opel Karl 1.0 Cosmo

10.03.2016

Fiat 500X 1.6 MJT/120 vs. 1.4 MultiAir/140 DCT

05.03.2016

Fiat Tipo 1.6 Multijet Tekst sa video prilogom!

01.03.2016

Peugeot 308 1.6 GTi/270

26.02.2016

DS4 Crossback BlueHDi/180 EAT6 i DS4 2.0 BlueHDi/150

19.02.2016

Kia Picanto Sport 1.25 MPI

16.02.2016

Ford C-Max 1.5 TDCi/120 Titanium

10.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens Tekst sa video prilogom!

02.02.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

25.01.2016

Nissan X-Trail 1.6 4WD Tekna

22.01.2016

Dacia Logan MCV 1.5 dCi Life Plus Tekst sa video prilogom!

19.01.2016

Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD Tekst sa video prilogom!

15.01.2016

Kia Sorento 3 2.2 CRDi Automatic EX Exclusive

14.01.2016

Opel Astra 1.4 T/125 Innovation Stop&Start

05.01.2016

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

29.12.2015

Renault Twingo 0.9/90 EDC

21.12.2015

Dacia Duster URBAN Explorer 1.5 dCi 110 4x4 S&S

16.12.2015

Jeep Renegade 2.0 Multijet/140 4WD Automatic Limited

08.12.2015

Opel Adam Rocks

02.12.2015

Honda HR-V 1.6 i-DTEC 2WD Tekst sa video prilogom!

23.11.2015

Fiat 500 1.2 Lounge

18.11.2015

Mazda CX-3 Skyactiv-1.5 D

11.11.2015

Citroen Berlingo XTR 1.6 BlueHDi/120

02.11.2015

MINI One Countryman Tekst sa video prilogom!

27.10.2015

Fiat 500X 1.4 MultiAir/140

22.10.2015

Peugeot 208 1.2 Pure Tech/110 Feline

07.10.2015

Kia Optima Hybrid

01.10.2015

Citroen C4 1.6 BlueHDi/120 Feel

30.09.2015

Renault Kadjar 1.5 dCi/110 EDC

25.09.2015

Renault Espace 1.6 dCi/160 EDC Initiale Paris

12.09.2015

Citroen DS5 1.6 THP/165

05.09.2015

Renault Captur 1.5 dCi/110

28.08.2015

Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution TOP

20.08.2015

Citroen C4 1.2 PureTech 110KS

13.08.2015

Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Peugeot 308 1.6/205 GT

24.07.2015

Peugeot 308 GT 2.0 BlueHDi

22.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Mazda2 SKYACTIV 1.5 G-115 Revolution Top Soul Red Tekst sa video prilogom!

03.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Mercedes-Benz V 250 BlueTEC AVANTGARDE Lang Tekst sa video prilogom!

15.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique vs. Smart Forfour Tekst sa video prilogom!

26.05.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

BMW X6 xDrive 30d Tekst sa video prilogom!

20.04.2015

Hyundai i20 1.4 CRDI/90

30.03.2015

Smart ForTwo 1.0 Tekst sa video prilogom!

24.03.2015

BMW Active Tourer 218d Tekst sa video prilogom!

02.03.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Volkswagen Passat 2.0 TDI BlueMotion Tekst sa video prilogom!

14.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Toyota Yaris 1.33 VVT-i Lounge Tekst sa video prilogom!

22.01.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Megane Coupe 1.2 TCe 130 Energy GT Line

03.01.2015

Chevrolet Tahoe 5.3 V8 LS

30.12.2014

Toyota Aygo 1.0 x-play + x-touch Tekst sa video prilogom!

27.12.2014

Jeep Grand Cherokee 3,0 MultiJet Summit Tekst sa video prilogom!

12.12.2014

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

JEEP Cherokee 2.0 MJTD Tekst sa video prilogom!

18.11.2014

Mercedes GLA 220 CDI 4Matic AMG Line Tekst sa video prilogom!

13.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Citroën C-Elysée 1.2 Vti Tekst sa video prilogom!

27.10.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi vs Renault Clio 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

22.10.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Opel Insignia Country Tourer 4x4

16.09.2014

Mercedes-Benz 220 CDI BlueTEC AMG Line Tekst sa video prilogom!

11.09.2014

Peugeot 308 1.6 BlueHDi

03.09.2014

Honda CRV 1.6 i-DTEC Comfort

25.08.2014

Jaguar XF Premium Luxury 2.2d Tekst sa video prilogom!

18.08.2014

Toyota Verso 1.6 D-4D Stella Tekst sa video prilogom!

13.08.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Premium Tekst sa video prilogom!

21.07.2014

Mazda 3 Sport 2.0i G165 / Mazda 3 Sport CD150

12.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Kia Cee’d 1.6 GDi / Kia Cee’d 1.6 CRDi

04.07.2014

BMW 220 d

27.06.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Nissan Qashqai 1.5 dCi/110 Acenta Tekst sa video prilogom!

12.06.2014

BMW 518d

02.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Toyota Auris Hybrid

14.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Mercedes-Benz ML 350 i BMW X5

03.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Mazda 3

26.04.2014

Nissan Micra

21.04.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

BMW X5 Xdrive 3.0 D

11.04.2014

Renault Megane 1.2 TCe GT Line 130 Energy

07.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

VW Golf vs Peugeot 308

26.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Honda CR-V 2.0 i-VTEC Black Edition

18.03.2014

Toyota Corolla

15.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Suzuki SX4 S-Cross

25.02.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi

19.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Sol

12.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Insignia 2.0 BiTurbo Tekst sa video prilogom!

06.02.2014

Nissan Qashqai 1.6 dCi

04.02.2014

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

31.01.2014

Honda Jazz 1,2 S i–VTEC Tekst sa video prilogom!

29.01.2014

Mazda6 2.0i Attraction

27.01.2014

Renault Grand Scenic 1,6 dCi Tekst sa video prilogom!

24.01.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

SsangYong Korando 2.0d 4x4 Style Tekst sa video prilogom!

16.01.2014

Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID Tekst sa video prilogom!

14.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat Panda 4x4

20.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC

09.12.2013

Hyundai ix35 2.0 CRDi GL Impression

06.12.2013

Nissan Juke Nismo

27.11.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Kia pro_cee’d Tekst sa video prilogom!

08.11.2013

Dacia Dokker Tekst sa video prilogom!

05.11.2013

Peugeot 2008 Tekst sa video prilogom!

01.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Tekst sa video prilogom!

25.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Honda Civic 1.8 Sport

15.10.2013

Mercedes E220 CDI

04.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Captur Tekst sa video prilogom!

27.09.2013

Opel Mokka Tekst sa video prilogom!

21.09.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

KIA cee’d Tekst sa video prilogom!

16.08.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

09.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Subaru XV Tekst sa video prilogom!

05.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Opel Adam

28.06.2013

Toyota RAV4, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe Tekst sa video prilogom!

21.06.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Audi A3 - BMW serija 1 - Mercedes-Benz A klase Tekst sa video prilogom!

24.05.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Hyundai Santa Fe

17.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Škoda Citigo

26.04.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Mercedes-Benz ML 250 BlueTec Tekst sa video prilogom!

12.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Honda CR-V Tekst sa video prilogom!

05.04.2013

Fiat 500 L

29.03.2013

Seat Mii

27.03.2013

Peugeot 301 Tekst sa video prilogom!

22.03.2013

Mercedes-Benz GL500

15.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Hyundai i20 Tekst sa video prilogom!

06.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Toyota Yaris Hybrid

01.02.2013

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

25.01.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Renault Clio Tekst sa video prilogom!

18.01.2013

Audi A3

16.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Renault Grand Scenic Tekst sa video prilogom!

28.12.2012

Volkswagen Golf VII

21.12.2012

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Alfa Romeo Giulietta

14.12.2012

Honda Civic Sedan

12.12.2012

Fiat Panda

07.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Mercedes A klasa i BMW Serija 1

16.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Renault Megane GT Line

23.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Toyota GT 86 Tekst sa video prilogom!

05.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Hyundai i30 Tekst sa video prilogom!

21.09.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Kia Rio Hatchback

03.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Toyota Hilux

31.07.2012

Tata Nano

18.07.2012

Kia Rio Sport Sedan

13.07.2012

Toyota Prius

10.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Honda Civic

29.06.2012

Renault Twizy

20.06.2012

BMW 320d Tekst sa video prilogom!

15.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Mini Cooper S Coupe vs Renault Twingo Gordini

25.05.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Opel Astra GTC Tekst sa video prilogom!

21.05.2012

Mercedes-Benz B klasa

11.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Toyota Avensis Tekst sa video prilogom!

04.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Fiat Punto Classic vs Dacia Sandero

30.03.2012

Ford Kuga vs Jeep Compass vs Toyota RAV4

26.03.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Range Rover Evoque

24.02.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Mercedes-Benz ML

17.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Toyota Yaris

31.01.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Renault Megane RS Trophy

20.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Hyundai i40

04.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Hyundai Elantra

21.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

KIA Rio

13.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

KIA Picanto

29.11.2011

Hyundai Veloster

18.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Jeep Grand Cherokee

08.11.2011

Infiniti FX English version

03.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Nissan Micra English version

03.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Suzuki Kizashi English version

01.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Mercedes C180 Coupe English version

15.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Hyundai ix35 vs KIA Sportage English version Tekst sa video prilogom!

08.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Hyundai ix20 English version

31.05.2011

Honda CR-V English version Tekst sa video prilogom!

27.05.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Audi A7 i Vlado Georgiev Tekst sa video prilogom!

10.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Automobili cene do 10.000 evra

02.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Volvo S60 English version Tekst sa video prilogom!

08.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Lexus IS 200d

11.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

VW Passat English version Tekst sa video prilogom!

26.02.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Mitsubishi ASX English version

18.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Chery Tengo English version

10.02.2011

Michelin zimski test

04.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Suzuki Swift vs Suzuki Swift English version

25.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Seat Ibiza ST English version

14.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Nissan Juke English version Tekst sa video prilogom!

06.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Audi RS5 vs BMW M3 English version

03.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

VW MultivanGP

14.12.2010

BMW 730d Tekst sa video prilogom!

13.12.2010

Audi A1 vs MINI Cooper English version

10.12.2010

Hyundai i30 English version Tekst sa video prilogom!

09.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

KIA Sorento

03.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Dacia Duster vs Chery Tiggo English version

26.11.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Nokian Z G2

11.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

VW Touareg English version Tekst sa video prilogom!

22.10.2010

Citroen DS3 / Peugeot RCZ / Renault Megane RS

12.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Honda CR-Z Tekst sa video prilogom!

05.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Mercedes E Cabriolet

28.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Nissan GT-R

10.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Toyota RAV4

27.08.2010

Alfa Romeo MiTo

24.08.2010

Fiat Punto Classic LPG

20.08.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Nokian Z G2

12.08.2010

Mazda 6

11.08.2010

Nissan 370Z

10.08.2010

Toyota Avensis

09.08.2010

Nissan Qashqai Tekst sa video prilogom!

05.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Chery Ego Tekst sa video prilogom!

30.07.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Renault Sport

20.07.2010

Toyota Auris

19.07.2010

Citroen C3 Tekst sa video prilogom!

16.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Jeep Cherokee

13.07.2010

Mazda MX-5

12.07.2010

KIA Soul

06.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Hyundai ix35 Tekst sa video prilogom!

28.06.2010

BMW 530d Tekst sa video prilogom!

25.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Audi S5 Coupe vs Audi S5 Cabrio

18.06.2010

KIA pro_cee’d

17.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Chevrolet Spark Tekst sa video prilogom!

15.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Audi Allroad

07.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

FIAT 500 Abarth

01.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Toyota iQ
III deo - Enterijer i oprema

24.05.2010

MTM Audi TT-RS

20.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

29.04.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Mazda CX-7

08.04.2010

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

03.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Opel Astra

30.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

FIAT Punto Classic Dynamic LPG 1.2
1. deo - uvod

05.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Toyota Land Cruiser 150 D-4D Tekst sa video prilogom!

22.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Mazda 3 i Kia Ceed

12.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Renault Megane Grandtour Tekst sa video prilogom!

09.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

BMW 320xd

01.02.2010

Audi A5 Sportback Tekst sa video prilogom!

29.01.2010

Honda Accord
4. deo - vozna dinamika
Tekst sa video prilogom!

28.01.2010

VW Golf GTD

22.01.2010

Hyundai i30 1,6 CRDi Tekst sa video prilogom!

20.01.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

11.01.2010

BMW Serija 5 GT Tekst sa video prilogom!

08.01.2010

Toyota IQ 1,0 VVT
2. deo - motor

31.12.2009

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Seat Exeo Tekst sa video prilogom!

29.12.2009

Dacia Sandero Stepway i Suzuki SX4

25.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Dodge Caliber SRT4 Tekst sa video prilogom!

14.12.2009

VW Golf GTI Tekst sa video prilogom!

11.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Dodge Journey

27.11.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Lexus RX vs BMW X5 vs Audi Q7

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Volkswagen Polo

09.11.2009

VW Passat CC

05.11.2009

Mazda 6 SW

04.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Toyota iQ
1. deo - uvod

30.10.2009

Porsche 911 GT3

29.10.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Honda Jazz

23.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Alfa Romeo MiTo vs Mini Cooper S

13.10.2009

Honda Accord
3. deo - enterijer i oprema

09.10.2009

Hyundai Sonata

07.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Toyota Urban Cruiser

06.10.2009

Porsche Panamera

05.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Mercedes-Benz E klasa

25.09.2009

Mazda 3

24.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Mini Clubman

22.09.2009

BMW Z4

17.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

VW Scirocco

07.09.2009

Audi A5 Cabriolet

04.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Audi TT RS

21.08.2009

Renault Thalia

19.08.2009

Toyota Avensis Wagon

17.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Hyundai Santa Fe

05.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Opel GT

20.07.2009

Seat Leon FR TDI

15.07.2009

Opel Astra GTC i Kia Procee'd

14.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Carlsson Smart

26.06.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Nissan Qashqai +2

18.06.2009

Miloš Pavlović & Toyota iQ

17.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Ford Fiesta

12.06.2009

Hyundai i20 i Opel Corsa

11.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Renault Laguna Coupe

08.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Kia Pro_cee'd
4. deo - oprema

02.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Mercedes C180 Kompressor i C220 CDI

26.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Hyundai iX55

19.05.2009

Ford Focus RS

18.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Škoda Superb

08.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Toyota Avensis vs Honda Accord vs Mazda 6

04.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Porsche Boxster S

17.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Alfa Romeo MiTo

14.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Hyundai i10 vs Kia Picanto

03.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Mercedes-Benz GLK

27.03.2009

Honda Accord
1. deo - uvod

25.03.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Lexus IS

20.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

VW Golf VI

16.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Jeep Wrangler vs Land Rover Defender

06.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Maserati Quattroporte S

02.03.2009

Automobilske navigacije

26.02.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Kia Procee'd
3. deo - servis i održavanje

13.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Porsche Cayman S

03.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Mercedes A160 CDI

22.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Ferrari California

09.01.2009

Shuanghuan sCEO 2,4 4WD

05.01.2009

Dacia Sandero 1,6 MPI

02.01.2009

Kolica za pijacu

31.12.2008

Audi Q5 2,0 TDI

30.12.2008

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Suzuki Splash 1,2 GS
3. deo - servis i održavanje

23.12.2008

Michelin Pilot Alpin 3

22.12.2008

Subaru Forester

18.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Maserati GranTurismo S

08.12.2008

Lexus RX400h

05.12.2008

VW Passat CC

04.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Seat Ibiza 1,6 16v

02.12.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
2. deo - vožnja

24.11.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Fiat 500, Hyundai i10 i Suzuki Splash

04.11.2008

Audi RS6, Audi Q7 V12 TDI

03.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Renault Twingo GT

27.10.2008

BMW X6 xDrive 35D

24.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Porsche 911 Carrera 4S

03.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Honda Accord 2,4 Executive

29.09.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
1. deo - uvod

16.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Isuzu D-Max Crew LS 3,0 td

26.08.2008

Peugeot 308 RCZ

21.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Suzuki Splash 1,2
1. deo - uvod

30.07.2008

BMW X5 3,0d i VW Touareg 3,0 V6 TDI

22.07.2008

Honda Legend 3,5 V6

14.07.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Nissan GT-R

07.07.2008

Citroen C5 2,7 V6 HDI Exclusive

04.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Opel Corsa OPC 1,6

09.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Mitsubishi Lancer Evolution

03.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Pneumatici

23.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

SsangYong Kyron 2,7 CDi

21.05.2008

VW Passat 2,0 TDI Highline

16.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
3. deo - zaključak

05.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Mazda 6 MZR 2,0

15.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Toyota Land Cruiser V8 D-4D Luxury

04.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Opel Astra Sedan 1,6

25.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Škoda Fabia 1,4 16v Elegance
2. deo - zaključak

18.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Mazda 2

05.03.2008

Audi A4 2,0 TDI

03.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Renault Laguna 2,0 dCi

27.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Opel Antara 2,0 CDTI

15.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Volkswagen Multivan 2,5 TDI

05.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Peugeot 308 1,6 HDi

29.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
2. deo - motor, menjač i donji prostor

23.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

BMW 530xd

17.01.2008

Audi A3 2,0 TDI Ambition

14.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Citroen C6 2,7 HDi i Citroen DS 21 "Ajkula"

24.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Porsche 911 GT3

18.12.2007

Nissan Tiida 1,8 Tekna

14.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Fiat 500 1,3 MultiJet 16v Sport

12.12.2007

Mercedes CLS 320 CDI

07.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Seat Altea Freetrack 2,0 TDi

05.12.2007

Opel Corsa 1,7 CDTI Cosmo
3. deo - zaključak

04.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Ferrari F430 Scuderia

23.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Toyota Auris 1,6

07.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

VW Caddy Combi 1,9 TDI

26.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi Cosmo
2. deo - donji postroj i pogon

19.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Honda Civic sedan 1,8 i-VTEC SE

10.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Škoda Fabia 1,4 MPI Confort
1. deo - uvod

04.10.2007

Gumpert Apollo

26.09.2007

Fiat Bravo 1,9 MJ 16v 150KS

21.09.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Dodge Nitro 2,8 CRD

12.09.2007

Ford Mondeo 2,0 TDCi Trend Plus

10.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Hyundai i30 1,4 Comfort

04.09.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi

29.08.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Alfa Romeo 159 V6 3,2 JTS Q4

22.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Toyota Corolla 1,6 VVT-i

07.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Honda CR-V 2,2 CTDi

20.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Hyundai Grandeur 2,2 CRDI

13.07.2007

Mercedes C280

11.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Mini Cooper S

03.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Toyota Hilux 3,0 D-4D i Mutsubishi L200 2,5 DI-D

08.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Isuzu D-Max Crew Cab LS 3,0

25.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Toyota Auris 1,4 D-4D

11.05.2007

Audi TT 3,2 Quattro

04.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Suzuki Swift 1,3 GS

28.04.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

SsangYong Rexton II Prestige Plus 2,7 XVT

24.04.2007

Jeep Wrangler i Jeep Willys

19.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Škoda Fabia II 1,4

16.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Peugeot 307 1,6

04.04.2007

Toyota Avensis 2,0 D-4D Luna

03.04.2007

VW Jetta 2,0 TDI Confortline

02.04.2007

Toyota Yaris 1,3
3. deo - zaključak

30.03.2007

Škoda Roomster 1,4 TDI

26.03.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Jeep Trailhawk Concept

13.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
2. deo - motor

16.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Ford Transit Van 330 SWB

13.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Jeep Compass 2,3 i Suzuki Grand Vitara 2,0

25.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Sol
2. deo - motor i ponašanje u vožnji

20.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 2,3 MPS

02.01.2007

Mali automobili

28.12.2006

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
1. deo - uvod

25.12.2006

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Porsche Cayenne S 4,5 V8

23.11.2006

Toyota Yaris 1,3 VVT-i

21.11.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRDI i Range Rover Sport TD

20.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Chevrolet Lacetti
3. deo - zaključak

24.10.2006

Range Rover Sport TD V6 HSE

19.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Peugeot 207 1,6

17.10.2006

Ford Focus ST

12.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
3. deo - servis

09.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Renault Megane 2,0 dCi

26.09.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
2. deo - enterijer

25.09.2006

Hyundai Santa Fe

22.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Dodge Caliber 2,0 CRD SXT

14.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Ford Focus Wagon 1,6
3. deo - zaključak

07.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Dacia Logan 1,5 dCi

31.07.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Ford Fiesta ST 2,0

04.07.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
1. deo - uvod

29.06.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Honda Civic 2,2 i-CDTi

27.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Seat Ibiza 1,4

20.06.2006

VW Jetta 1,9 TDI i Renault Megane Sedan 1,5 dCi

19.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
2. deo - enterijer

13.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Opel Zafira 1,9 CDTI OPC Line

06.06.2006

Ford Focus 1,6 Wagon
2. deo - enterijer

05.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Hyundai Accent 1,5 CRDi

30.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Renault Megane 2,0 RS Luxe i Ford Focus ST 2,5T

09.05.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited
2. deo - pogon i održavanje

08.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Toyota RAV4 2,2 D-4D Executive

02.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

VW GOLF V 1,9 TDI 4Motion

18.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D

07.04.2006

Toyota Yaris 1,3 Sol

06.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Peugeot 407 Coupe 2,7 V6 HDi Sport Pack

31.03.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Renault Megane 1,5 dCi
5. deo - zaključak

17.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Renault Megane 2,0 dCi

14.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

VW Polo 1,9 TDI Carat

07.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Suzuki Swift 1,3

28.02.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

Fiat Grande Punto 1,4 8V Dynamic

21.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

Toyota Hilux 2,5 D-4D i Isuzu D-Max 3,0 TD

09.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Peugeot 1007 1,4

07.02.2006

Renault Megane 1,5 dCi
4. deo - vozne osobine

02.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Citroen C3 1,6 HDi i Renault Clio 1,5 dCi

26.01.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Mercedes Benz B 200 Turbo

24.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Škoda Octavia Combi 4x4 1,9 TDi

16.01.2006

Renault Megane 1,5 dCi
3. deo - enterijer

04.01.2006

Nissan Xterra

03.01.2006

Peugeot 307 CC 2,0 HDi Pack Sport

29.12.2005

Citroen C-SportLounge

27.12.2005

Peugeot 107 1,4 HDi Trendy

16.12.2005

Toyota Aygo 1,0

09.12.2005

Nissan Micra 1,2

05.12.2005

VW Passat 1,9 TDi Confort

02.12.2005

Citroen C1 1,4 HDi Pack

29.11.2005

Seat Leon 2,0 TDI

24.11.2005

BMW M6

21.11.2005

Ford Focus SW 1,6 TDCi Ghia

11.11.2005

VW Fox 1,2 Confort

10.11.2005

Renault Megane 1,5 dCi
2. deo - karoserija

04.11.2005

Citroen C5 Break 2,0 HDi i Renault Laguna Estate 2,2 dCi

28.10.2005

BMW 750 Li

27.10.2005

Peugeot 407 SW 2,0 HDi

20.10.2005

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited

18.10.2005

Dacia Logan 1,4 MPI

10.10.2005

Hyundai Tucson 2,0 CRDi

07.10.2005

Citroen C4 1,4 16V Coupe VTR

04.10.2005

Chevrolet Spark 0,8

29.09.2005

Toyota Corolla 1,4 D-4D

26.09.2005

Honda Jazz 1,4

26.09.2005

Nissan Pathfinder 2,5 dCi

23.09.2005

Ford Fiesta 2,0 ST

20.09.2005

Honda Civic 1,6 16V

06.09.2005

Tigar Prima

31.08.2005

Daihatsu Sirion 1,3 X

30.08.2005

Seat Altea 1,6 Stylance

26.08.2005

Renault Megane 1,5 dCi

26.08.2005

Audi A4 2,0 TDI

25.08.2005

Renault Scenic 1,6 16V GPL

24.08.2005

Peugeot 107 1,0 Trendy

23.08.2005

Kia Cerato 1,5 CRDI

09.08.2005

Renault Trafic Generation 2,5 dCi Privilege

01.08.2005

VW Golf Plus 1,9 TDI Comfort

26.07.2005

Jeep Grand Cherokee 5,7 HEMI

19.07.2005

Ford Fiesta 1,6 TDCi Ghia

05.07.2005

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Rhythm'n'Blues

30.06.2005

Nissan X-Trail

27.06.2005

Honda Jazz 1,4 i Mitsubishi Colt 1,3

23.06.2005

Renault Laguna 2,0 GT

23.06.2005

Peugeot 1007 Vitamine

20.06.2005

Citroen C3 Pluriel 1,4 HDi

10.06.2005

Peugeot 607 2,7 V6 HDi Signature

06.06.2005

Isuzu D-MAX 3,0 TD Crew Cab

27.05.2005

BMW 320i i 320d

25.05.2005

VW Golf V GTI

20.05.2005

Seat Toledo 1,9 TDI Reference

13.05.2005

Citroen C3 1,4 16V Sensodrive Stop/Start

06.05.2005

3000 km sa Renault Espace 2,2 dCi Aluminium

26.04.2005

Škoda Octavia Combi 1,9 TDi

22.04.2005

Honda Jazz 1,4

21.04.2005

Audi A6 3,0 TDI Quattro

29.03.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

25.03.2005

Ford Mondeo 2,2 TDCi Clipper Titanium

22.03.2005

Peugeot 307 1,6 HDi i Renault Megane 1,5 dCi

18.03.2005

BMW X3 3,0d

15.03.2005

Citroen C4 1,6 HDi 92 KS Pack

11.03.2005

VW Caddy Life 1,9 TDi

02.03.2005

Peugeot 307 SW 2,0 HDi i Ford Focus C-Max 2,0 TDCi

28.02.2005

Seat Altea 2,0 TDi

23.02.2005

Toyota Prius 1,5

17.02.2005

Honda Jazz 1,4

14.02.2005

Mitsubishi Colt 1,3

11.02.2005

Peugeot 407 2,2

07.02.2005

Seat Ibiza Cupra 1,9 TDi / 160 KS

02.02.2005

VW Golf 1,9 TDi / 90 KS Confort

31.01.2005

Nissan Micra 1,2

25.01.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

24.01.2005

Citroen C5 1,6 16V i 1,6 HDi

20.01.2005

Dacia Logan 1,6 MPI

15.01.2005

Renault Modus 1,4 16V Luxe Privilege

10.01.2005

Ford Focus 1,6 Ti-VCT Titanium

05.01.2005

Mercedes G55 AMG

31.12.2004

Toyota Land Cruiser 3,0 D-4D

29.12.2004

Škoda Octavia 2,0 TDi Ambiente

22.12.2004

Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail i Toyota RAV4

22.12.2004

Honda Jazz 1,4

22.12.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDI 16V 110 KS

23.11.2004

Honda Jazz 1,4

22.10.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V 110 KS

21.09.2004

Chrysler 300C

15.11.2004

Opel Corsa 1,3 CDTi

30.11.2004

BMW 645 Ci

16.10.2004

Peugeot 407 SW 1,6 HDi

21.10.2004

Fiat Idea 1,4

24.10.2004

Toyota Corolla 2,0 D-4D

28.10.2004

Peugeot 307 CC 2,0 16V

31.10.2004

Porsche Carrera 911 S

3.11.2004

Mitsubishi Outlander 2,0

8.11.2004

Aston Martin DB9

11.11.2004

Fiat Panda 1,2

12.09.2004

Citroen C3 X-TR 1,4 HDi 92 KS

15.09.2004

VW Polo 1,9 SDi

22.09.2004

Hyundai Tucson

25.09.2004

Peugeot 206 1,4 HDI

1.10.2004

RENAULT Megane 2,0 RS

10.08.2004

MERCEDES-BENZ C180 Kompressor

14.08.2004

HONDA FR-V

19.08.2004

FORD Fusion+

24.08.2004

ŠKODA Octavia 1,9 TDI

29.08.2004

BMW 760 Li

2.09.2004

CITROEN Xsara Picasso 1,6 HDi 16V Exclusive

8.07.2004

HONDA Civic Sedan 1,6 ES AT

12.07.2004

RENAULT Grand Scenic 1,5 dCi/100 KS Luxe Privilege

17.07.2004

SEAT Cordoba 1,9 TDi Sport

22.07.2004

TOYOTA Corolla Verso 2,0 D-4D

27.07.2004

MERCEDES-BENZ SLK 200 Kompressor

3.06.2004

LOTUS Elise 111R

10.06.2004

TOYOTA Corolla Wagon 1,6

18.06.2004

AUDI A3 2,0 TDi

13.05.2004

CITROEN C2 1,1

27.05.2004

FORD Focus C-Max 1,8 Trend

4.04.2004

TOYOTA Avensis D-CAT

9.04.2004

RENAULT Kangoo 4x4 1,9 dCi Privilege

14.04.2004

MAZDA 3 Sport

19.04.2004

FIAT Idea 1,3 JTD

24.04.2004

SEAT Leon 1,9 TDI

3.05.2004

BMW X3 3,0i

3.03.2004

RENAULT Clio Sport

8.03.2004

MERCEDES E320 4MATIC Avantgarde

13.03.2004

HONDA CR-V

17.03.2004

TOYOTA RAV4 2,0 D-4D Executive

22.03.2004

ŠKODA Fabia RS 1,9 TDi 130

27.03.2004

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

31.03.2004

LAMBORGHINI Gallardo

2.02.2004

VOLVO S60 2,4 D Summum

9.02.2004

SAAB 9-5 Wagon

16.02.2004

RENAULT Laguna 1,6 16V GPL Expression

23.02.2004

OPEL Vectra Caravan 3,0 CDTI

5.01.2004

HONDA Accord 2,4 Executive

11.01.2004

MITSUBISHI Lancer

19.01.2004

VW Beetle Cabrio

26.01.2004

MAZDA 3 1,6i

2.12.2003

VW Touran 1,9 TDi Comfort

9.12.2003

RENAULT Megane Coupe Cabrio 2,0

16.12.2003

SUZUKI Ignis 1,5

23.12.2003

PEUGEOT Partner 1,9 D

30.12.2003

CHEVROLET Corvette V8 5,7

1.11.2003

RENAULT Megane Grand Tour i Megane Sedan

5.11.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

12.11.2003

CHRYSLER Sebring 2,7 LE

19.11.2003

FORD Tourneo Connect 1,8 TDCi

26.11.2003

FIAT Panda

4.10.2003

LEXUS RX 300

7.10.2003

SMART Roadster Coupe

11.10.2003

MERCEDES SL 55 AMG

14.10.2003

RENAULT Trafic 2,5 dCi 16V Passenger

18.10.2003

FORD Fusion 1,4 TDCi

21.10.2003

MINI One D

27.10.2003

FORD Focus C-Max

28.08.2003

CITROEN Pluriel 1,4i

2.09.2003

OPEL Meriva 1,6

6.09.2003

DAIHATSU Copen

12.09.2003

FIAT Stilo 1,8

16.09.2003

NISSAN 350 Z

19.09.2003

CHRYSLER Crossfire

27.07.2003

RENAULT Scenic II

31.07.2003

OPEL Signum 3,2 V6

4.08.2003

MERCEDES Vito i Viano

8.08.2003

DAEWOO Nubira II

12.08.2003

FIAT Doblo Cargo 1,9 DS High Roof

17.08.2003

PEUGEOT 807 3,0 V6 SV Pullman

22.08.2003

BMW Z4 3,0i SMG

27.06.2003

ALFA ROMEO 156 2,4 JTD

4.07.2003

HYUNDAI Getz 1,4

13.07.2003

ŠKODA Octavia Combi 1,8T RS Pack Sport

20.07.2003

FORD Streetka

26.05.2003

RENAULT Megane Coupe 1,5 dCi

1.06.2003

SEAT Alhambra 1,9 TDI

7.06.2003

TOYOTA Corolla Verso 1,6

11.06.2003

PEUGEOT 307 Break 1,6 16V XT

16.06.2003

AUDI A3

20.06.2003

OPEL Meriva

25.04.2003

LANCIA Thesis 2,4

30.04.2003

HYUNDAI Terracan 2,9 CRDI

6.05.2003

SEAT Cordoba 1,9 SDI Stella

13.05.2003

PEUGEOT Partner Ushuaia Grand Raid 1,6 16V

18.05.2003

TOYOTA Avensis Wagon 1,8 VVT-i

25.03.2003

FORD Fiesta Coupe 1,6 Trend

2.04.2003

SSANGYONG Rexton

14.04.2003

MITSUBISHI Pajero 3,2 DI-D

1.03.2003

CITROEN C8 2,2 16V HDi

11.03.2003

FORD Focus ST 170

5.02.2003

RENAULT Espace 1,9 dCi Authentique

14.02.2003

FORD Mondeo ST220

11.01.2003

TOYOTA Land Cruiser 3,0 D4-D

17.01.2003

SAAB 9-3 2,0t

21.01.2003

CITROEN Berlingo

26.01.2003

ALFA ROMEO 147 GTA

10.12.2002

RENAULT Kangoo 1,5 dCi 80 KS

21.12.2002

SUBARU Forester 2,0X AWD

26.12.2002

ŠKODA Superb 1,9 TDi Classic

4.01.2003

NISSAN 350 Z

12.11.2002

RENAULT Megane II

20.11.2002

HONDA Accord

3.12.2002

MAZDA 6 Sport

11.10.2002

FORD Fiesta 1,4 TDCi

18.10.2002

FERRARI Enzo Ferrari

25.10.2002

DAEWOO Kalos

31.10.2002

AUDI RS6 Avant

4.11.2002

MERCEDES SL 500

26.09.2002

PEUGEOT 307 SW 2,0 HDi

6.10.2002

KIA Sorento

29.08.2002

OPEL Vectra GTS

29.08.2002

VW Polo 1,2 6V

3.09.2002

zex
23.3.2016 00:50
12
7

posvetio sam dosta vremena renoovom standu na beogradskom sajmu. volim reno i dizajn svih novih modela me odusevljava. ali koliko me dizajn odusevljava toliko sam se razocarao kada sam video neprecizne spojeve branika i karoserije! i to ne samo na jednom vec na skoro svim izlozenim modelima! isto tako kod talismana lajsna na prednjim vratima stoji nize dok je na zadnjim postavljena vislje. sve to me je jako razocaralo! da li je to samo na modelima za nase trziste ili i na svim drugim??? pitanje za pekija. da li si i ti primetio isto na modelima koje si testirao?

loeb-np
23.3.2016 06:18
10
14

najbolji u klasi al stvarno!!!

don
23.3.2016 08:04
11
12

e, bode u oci cinjenica da je zamjerka djulijeti bila nepostojanje sistema sigurnosti,a ovdje hladno zakljucujemo da hrpa tih stvari i nije bas neophodna, mada automatik vazda dobro dodje (digresija). Premda bih ja kod ovakvog tipa vozila volii vidjeti sve te opcije,aktivni tempomat,kameru,automatik,detektor mrtvog kuta jer to nekako ide pod muss a kod kompakta i nije bas.

karadjole
23.3.2016 09:40
14
10

Auto odkida koliko mi se svidja!cak je dosta i neobican!kao nekad avantime!Pravi crossover!ali sve moze samo ne u ovoj bezlicnoj srebrnoj boji!steta sto nije brown ili ona tamno tamno crvena!Bravo za Renault!Auto je na mjestu!

Rikošet
23.3.2016 10:32
16
10

Za jedinstven dizajn, koncepciju, pojavu, uopšte hrabrost da se napravi i ponudi nešto novo Renaultu skidam kapu, ali ovaj 1.6 dCi motor nikako nije u skladu sa statusnim automobilskim egoizmom koji se već godinama gaji na ovim našim prostorima. Dobro Evropa je razvijenija, ali i pored toga velika je šteta što se Renault tako lako odrekao 2.0 dCi motora. Možda se to neće odraziti na prodaju Espacea i Talismana, ali činjenica da najskromniji i top model "Initiale Paris" pogoni isti blok ne stvara dovoljno simboličke razlike u praksi između onih koji se zadovoljavaju skromnim i onih koji za sebe hoće samo najbolje i najskuplje. Turbina više, 30 KS i 60 Nm obrtnog momenta i par sekundi razlike u ubrzanju nedovoljni su da opravdaju Initiale Paris "status" u kojem Renaultovi kupci dobijaju najbolju šminku, ali ne i pogonsku tehnologiju... zbog čega će ih neki "sikirom istesani" kutijasti Volkswagen Touran 2.0 TDI i slični posramiti na svakom putu...

asd
23.3.2016 11:10
10
7

Prelep auto, meni bi odgovarao tamno braon + automatski menjac. Prava masina za uzivanje. Sto se tice dimenzija, jeste ogroman, po meni vise se uklapa za ljude koji ne zive u centru grada. Ja sam skoro kupio automobil "golf" klase bas zbog dimenzija. Imam dvoriste i mogu da parkiram, ali ako bih uzeo limuzinu morao bi na milimetar da izlazim i da se mucim svaki dan.

moron
23.3.2016 11:43
12
6

Biću slobodan da "pljunem" dve stvari:

1. materijal presvlaka sedišta u ovom paketu opreme više priliči vozilu sa cenom 14.990, nego li 29.990.
Ako može u Megane Intense (za 16.990) da materijal "štofa" presvlaka bude onakav kakav jeste (baš "kraljevski"), neprimereno je ovo za Espace. Da je ovo neki bazni opel, pa, pomozi Bože.

2. Dužina one kratke panorame. Ona "završava" baš gde ne treba ( a tu je i najniža, zbog valjka roletne), tačno tamo gde je glava vozača. I tu će visoki ljudi da imaju veliki problem, neće imati dovoljno prostora (jer novi Espace uopšte nije tako izdašan za visoke glave kako to na pisanim specifikacijama "čitaču" izgleda) . Da su je produžili za još 5 cm, bilo bi ok. Ovako - promašaj (u prednjem smislu).
Mislio sam da za Espace dolazi klasična (dugačka) panorama.

boki
23.3.2016 11:59
11
8

Jednom dobar auto. Pravi stan na tockovima. I to salonac.

moron
23.3.2016 13:07
10
5

@Peki
Šta je testirano vozilo imalo sve od opcionala? Da li je baš sve na slikama "standard" u baznom paketu?
Ako mogu da sugerišem, za ubuduće, bilo bi lepo kada bi u testu postojao (i) spisak opcionala testiranog vozila, tek da ne bude zabune.
Naime, nedavno, čitao sam ovde tvoj test Megane Intense i gledao i slike. I mislio da je standard za Intense sve što je na "tvojim slikama". A nije. Bar ne u Srbiji (npr. onaj 8,7", elektroparkirna kočnica i sl.).

Peki
23.3.2016 14:41
13
2

Dobar dan svima,
Idemo redom;
@Zex, naravno da se stalno srecem sa time, ne samo kod Renaulta... Pitanje koje si postavljam je da li se radi samo o testiranom vozilu, odnosno da li su to decije bolesti, koje ce ubrzo biti otklonjene? Znas, cesto se na prezentacijama, odnosno u samo pocetku proizvodnje, test vozila "doraduju" (dopunska izolacija kabinskog prostora, izbor najkapacitetnijih pneumatika...), pre nego li se ustupe novinarima. Moguce je da su na sajmu bila izlozena vozila iz predserije, kao sto je moguce da se jos nisu nastimale fabricke trake...Obradicu vise paznje prilikom narednih susreta.
@Don, Nisam siguran da li si se meni obratio, ne secam se kada sam poslednji put vozio Alfu Giuliettu! Nebitno, i ja bih voleo u svakom modelu imate svi moguce opcije i najsnazniji motor, samo tada su ovi cesto duplo skuplji od osnovne. Espace Initiale poseduje sve sto se moze pozeleti, ali po koju cenu!?
@Moron, to sivo platno na sedistima daleko bolje izgleda uzivo nego li na slikama. Dobro se secam da sam se i ja namrstio kada sam se smestio u unutrasnjost, ali tkanina je veoma debela i kvalitetna. Boja je pomalo tuzna, priznajem... U vezi staklenog krova verovatno si u pravu, priznajem da se nisam previse opterecivao time. Zahvaljujuci mojim "izdasnim" ddimenzijama, ja se komotno osecam cak i u jednom Twingu, hahaha.
Sto se tice opreme, sve sto vidis na slikama ide uz bazni model, barem u Francuskoj... Megane Intense verovatno je imao podosta toga uz doplatu, opet ista prica, moraju se impresionirati novinari. Znas, cesto su mi u pocetku nedostupni podaci, tj proizvodaci ne objavljuju detaljnu listu opreme koja ide uz odredeni zavrsni nivo, posebno sto to moze da zavisi od trzista. Sada bas gledam na Renaultovom sajtu za Srbiju stoji da se za Intense doplacuje 600 evra za tablet od 8,7 inca, za elektricnu kocnicu 190 evra, dok su u Francuskoj u seriskoj opremi! Stoji i da 1.6 dCi/130 Intense kosta u Srbiji 20.590 evra, dok je u Francuskoj oficijelna cena 28.800 evra (racunaj oko 5 % popusta)! Nema druge do zakaciti se na internet i proveriti lokalne ponude, ili otici do prodajnog salona i raspitati se za detalje.

zex
23.3.2016 19:10
6
7

@peki. znaci to sa nepreciznim spojevima nije slucaj samo kod renoa vec si vidjao i kod drugih marki?

Milan 2
23.3.2016 19:40
10
3

Renault je opasno pogodio sa nekoliko poslednjih modela, po meni jedini, ajde da kazem promasaj je onaj nesrecni Kadjar.

Enzo
23.3.2016 20:50
11
3

Drugari, da vas podsetim na jednu ludost, zvanu Espace F1. Stariji sigurno sada imaju osmeh, a za mladje:

- ubrzavao je za malo ispod 7s, al do 200kmh
- Vmax je prelazila 300
- a kocenje sa 300 na za radar podnosljivih 70 kmh se obavljalo za 80m
- motor za kombi iz pakla dosao je iz F1, jelte...

http://www.vrelegume.rs/vesti/renault-f1-kroz-nekonvencionalnu-istoriju-espace-f1-istorija/

https://fr.wikipedia.org/wiki/Renault_Espace_F1
http://www.carbuildindex.com/25979/1995-renault-espace-f1-minivan-with-800-hp-formula-one-engine/
http://www.supercars.net/cars/1672.html

kalabaster
24.3.2016 07:27
12
3

Pola te opreme sto ajde jedino uzvisuje svaki auto po izgledu uopste prosecnom covjeku i korisniku uopste netreba!jedino su dobri parkirni senzori ili kamera za park. i uzbuna za mrtvi kut ovo ostalo je sve manje vise za trosit novce za nista,jer iskreno kada za 5 g.taj isti initiale paris paket premium opremanja budes pominjao potencijalnom kupcu on ti za to nece platit ni 1000eura vise a skoro svaka stavka kosta barem 500,600 evra pa nadalje!To je najocitije i kod njemackih brendova i to pogotovo premiuma di dobijes relativno gol auto ali ga bildas nepotrebnom opremom do besmislene cene a taj ulog u te koje kakve senzore,tablete i sta ja znam sportska dvobojna kozna sjedala neces naplatit kod prodaje rabljenog!znma to iz iskustva!Recimo kada kazes da je taj reno espace koji je vrh auto kazes nekome da si ga platio ili kosta 50 000evra samo ce se nasmijat i reci evo tebi 10 000 i budi sretan!Isto vredi i za mercedes ili bmw i audi-ja!novi je kosta 80 000evra a sad ako dobijes 15-20 000budi sretan!Netreba bacati pare na gluposti osim ako nisi naftni sheik ili ratni profiter koji je teskom mukom stekao svoj imetak i lovu!

asd
24.3.2016 13:43
5
5

@kalabaster
Pametan komentar, a jos mi je najkomicnije kad je neko spreman da ceka 6 meseci auto iz proizvodnje zato sto na izlozbenom u salonu ima drugaciju nijansu sive u unustrasnjosti :)
I lepo ljudi cekaju 6 meseci za auto koji ce voziti par godina. Znaci 20% vremena ga cekas. Neverovatno. Pametan covek(koji nije dokon) prvo vidi sta hoce da vozi, boju - svetla-tamna i udje u salon i kupi vozilo - zavrsi pricu.

najverniji
24.3.2016 14:25
6
13

50000 e za reno,plus 1.6 benzin ili dizel sve jedno za 1.7 t plus krema za suncanje jednako poseta lekaru pod hitno

kalabaster
24.3.2016 19:50
7
2

asd da u pravu si ali hocu reci nemam ja bas nista protiv renaulta ili ovog velikog espacea!To je dakako trendseterski i luksuzan crossover ali kada prodajes rabljeno auto vrede neka druga pravila!Hocu reci ovakav auto ce biti prava prilika za jedno par godina i prilika kao rabljeni jer kostat ce troduplo manje a bit ce i dalje kao nov ako nije prelazio brutalne kilometraze ili ako nije pretrpio tezi udes ili karambol!Znam coveka koji je kupio Lagunu 3 grandtour 2.0dci 160ks 4control za neku smjesnu cifru a auto ima full opremu!Bolje je opremljen od svakog passata ili insignije u svom cjenovnom razredu i vrhunsko izradjen auto!Vozio sam ga i ostao pozitivno iznenadjen !Do tada lagune nisam dozivljavao uopce!sada bih rada sjeo u Talisman!

najverniji
24.3.2016 20:47
3
16

pogledaj o koje se automobile preprodavci otimaju za prodaju.mislim da ti je to dovoljan primer.vozio sam vise vrsta renoa cak i sa vrhunskom opremom laguna 3.0 v6.znam dosta ljudi koji su kupovali lagune megane sa manjim kilometrazama gde su menjali motore menjace itd.precenjeno.ako ces istinu pezoi su mnogo bolji automobili od reno i citroena.za reno citiracu klarksona na srpskom RABIS iliti SMECE

najverniji
24.3.2016 20:55
3
11

pitanje za pericu jel mozes da nam kazes dokle traje sumrak saga RENO.podsetio bi da postoje i druge marke automobila .

Peki
24.3.2016 23:17
13
3

@najverniji, ja bi te podsetio da je Renault za nepunih godinu dana lansirao vise novih modela nego Citroen i Peugeot zajedno u poslednjih 3-4 godine! Slicno je i sa oslalim proizvodacima, pa ukoliko bas zelis da se bavis statistikom, kod Opela sam nedavno predstavio Astru i Corsu (jedini noviteti), kod Forda sve sto su imali (uglavnom restilizacije, dok po novi S-Max idem za desetak dana), Fiat i kompaniju sam isto tako "pokrio" (mislim na Jeep, lanciu I Alfu), kao i mnoge japance i koreance, dok sa grupacijom VW, izuzmemo li Seat ne saradujem (citaj ne daju mi vozila jer im nase trziste nije interesantno).
Zbog toga, smatram tvoj komentar nedobronamernim, sta vise, predpostavljam da se iza "dobronamerni" krije dobro poznati lik koji godinama iz samo njemu znanih razloga pljuje po Renaultu, sa ili bez razloga! Gresim?
Da zakljucim, predstavio sam Megan pre nego li je bila Balkanska promocija, dok sam ostele modele, kao sto su Espace, Kadjar, Twingo, Talisman i pojedine Dacije, vozio pre nego li je bilo ko u Srbiji mogao da ih vidi uzivo! Ja to zovem eksluziva, a ne privilegovani tretman Renaulta. Uzgred, za sutra sam rezervisao prvu Daciju sa automatskim menjacem, bas me interesuje koliko ce meseci proci pre nego li bilo koji auto casopis u Srbiji, osim Vrelih Guma, uspeti da je predstavi svojim citaocima. A kad smo vec kod planova testiranja, za naredni period sam pripremio restilizovani Peugeot Tapee Outdoor, Mazdu CX-5, Jeep Cherokee 2.2 MultiJet/185 (novi motor), Citroen C1 1.0/69, Astru 1.6 CDTI/136, spomeuti novi Ford S-Max, Kiu Ceed, Mazdu MX-5... Prvih pet citiranih su vec uradeni i poslati u redakciju.

Mario
25.3.2016 10:36
7
2

Novi Espace dozivljavam kao konkurenciju najvecim klasicnim limuzinama i kapiram da je koncept upravo takav da vremenom potisne klasicne limuzine ... lično ne bi pogledao ni jednu limuzinu pored ovog Espace-a ako vec hocu da kupim vozilo od 5 metara, mislim na limuzine tipa Latitude, Mondeo, Passat, itd, jer sve te limuzine sa dizel motorima i malo pristojnim opremom kostaju skoro isto kao ovaj testirani Life Espace .... jedino ovi sto bas ne vole kombi autobus dizajn, oni ce i dalje da se loze na klasicne limuzine. Na sajmu sam sedeo skoro u svim vecim lmuzinama, i ubedljivo najbolji osecaj sam imao u Espace-u.

al
25.3.2016 10:58
7
2

@Najverniji
Nisi ti video a kamoli vozio dobar auto. Teraj tog punta i prestani da prozivas coveka.
@Peki
Mislim da nema potrebe da se zamarate odgovaranjem na njegove glupe komentare.

moron
25.3.2016 14:23
5
2

@Peki
Ako može, neka nova astra bude karavan :)
Nedostaje karavana (ubrzo će i megane, a i Tipo furgon).
Hoću karavane !!!!
Please :))))

najverniji
25.3.2016 14:56
4
9

dragi perice kao najverniji citaoc vrelih guma pa tek onda ostalih casopisa smatram da sam duzan da ti odgovorim na osnovu cega zasnivam takvo misljenje o renoima.licno sam vozio od renoa 5 do lagune 3.0 v6 pa cak i komercijalni program u vidu kombija master.pitanja glase zasto polovni renoi imaju takve cene na pijaci polovnih automobila raznih godista zar to nije neko merilo.zasto kvalitet plastike nije na odgovararajucem nivou ostalih.zasto nigde se necuje da je neki reno presao neke velike kilometraze.kao novinara te izuzetno cenim po odlicnim citaj detaljnim tekstovima.unapred zahvalan najverniji

peca
25.3.2016 15:04
1
3

...

zex
25.3.2016 16:21
11
1

@najverniji citam sve ovo i ne mogu a da se ne umesam. znas li ti prijatelju koliko losu plastiku imaju pojedine tojote pa su papreno skupe?
imam druga koji vozi rav4 i zaista se pitam da li je moguce da ta tojota toliko kosta a plastika uzas plus sto zvecka i skripi. plivajuci menjao na 160.000 a ceo set kostao 1000e!!!
veliki servis isto skoro hiljadu! a da ne pricam sto ga zeza elektronika koju niko ne moze da mu resi vec mu predlazu zamenu kompa koji isto kosta preko hiljadu! Da ne bude da branim reno jer vozim vw ali sam realan. isto tako se pitam zasto je taj isti vw toliko preskup zajedno sa audijem kada nista bolji nije od mnogo jeftinijih!? spisak kvarova ogroman a nov kupljen. isto tako znam jos mnoge koji su imali velike kvarove na relativno malim kilometrazama sa vw i audi autima. tu je u pitanju samo stara slava od koje vise nista nema, i to je to! definitivno niko vise nema kvalitet kao pre!

Peki
25.3.2016 19:40
10
0

@najverniji, ne uzimam sebi za pravo da branim bilo kog proizvodaca, dakle ni Renault. I ja sam imao dosta privatnih Renaulta, cak i sada vozim jedan Megan 2, bilo je svega, znaci i problema, posebno sa starijim modelima kao sto je Renault 19. Tu sam se priznajem naplacao, mogao sam kupiti novi koliko su me skostale opravke! No reci da je ovaj ili onaj proizvodac pouzdaniji, prilicno je nezahvalno. Sve zavisi od modela, godista, odrzavanja, nacina upotrebe..., tako da ne volim da generalizujem probleme. Sto se tice cene koju spominjes, uglavnom je zasnovana na odnosu ponuda/potraznja, kako u Srbiji, tako i u Francuskoj. Slazem se da su recimo Lagune jeftinije od konkurentskih modela, kao i sto se slazem da prva i druga generacija imaju opravdano reputaciju osetljivih vozila. To nije slucaj sa trojkom, no ova je znatno novija i sa manje predenih kilometra. Uostalom, ko danas moze da garantuje kilometrazu jednog vozila od 10-20 godina starosti, koje je promenilo vise vlasnika i drzava??? Renaultovi modeli su veoma zastupljeni na nasem i francuskom trzistu, sta da rade vlasnici koji zele da ih prodaju do da spuste cenu?
Nema proizvodaca bez problema, iako je sigurno da su se pojedini pokazali pouzdaniji. Pre koji mesec sam pomogao drugaru da odveze jedan Kangoo na tehnicki pregled (ima vise vozila u firmi pa nije mogao sam), imao je na kilometar satu 350.000 kilometar i prosao ga je bez ikakve muke! Sta to dokazuje? Bas nista, ali se ne moze reci da ni jedan Renault ne prelazi velike kilometraze, kao sto ti navodis. Naravno da ih ima gomila kojima je turbo riknuo sa duplo manje kilometara, ali sta da se radi ukoliko u gorivu ima vode i prljavstine, ili neko ne menja ulje ni nakon 30.000 km u gradskoj voznji!? Nema tog savremenog motora koji ce preziveti... A plastika i ostale periferne stvari, kao sto su prozor koji se na mom Meganu ne otvara i klima uredaj koji se prazni u unutrasnjost, su svakako za kritiku, no uz malo dobre volje i znanja, ili komsisku pomoc, relativno lako se otklanjanju. Znas, sa godinama, na stvari vise ne gledam crno/belo, sve je u nijasama, pocevsi od familije, "prijatelja", posla..., sto se na kraju odnosi i na automobile!
ZAhvaljujem ti se na komplimentima i izvinjavam ukoliko sam previse ostro odgovorio u predhodnom odgovoru. Postao sam malo nervozan na komentare u vezi pristrasnosti Renaultu...
POzzzz

kalabaster
25.3.2016 19:50
8
2

Najverniji raspirio si vatru!Ali svojim neznanjem i povrsnim cinjenicama!Kao prvo da se ogradim da uopste nisam fan renaulta niti francuskih auta,licno vozim njemacki brend ali sto je vise danas zapravo njemacko,francusko,talijansko,japansko,korejsko?To je samo poreklo brenda dok je zemlja proizvodnje madzarska,slovacka,engleska,turska,srbija,kina itd....da ne duljim u nekim stvarima jesi u pravu ali u mnogima nisi!Svojedobno je po portalima bio sarajevski taxist koji je sa svojom sasvim obicnom Dacijim logan 1.5 dci sa zamisli renaultovim motorom presao preko pola milje km i ide dalje,eto nije E klasa bez boje!Kad smo se dotakli mercedesa,znas li da Renault-Nissan grupa vec dugi niz godina aktivno saradjuje upravo sa daimler-benzom i da mercedes a klasa ima isti motor kao i novi megane!Ma ne to nije moguce!rekli bi eksperti sa pivom u ruci ispred trgovine!Renault zaista ima nisku cijenu kao rabljen ali to opet nema veze sa kvalitetom auta nego eto sa mentalitetom i uvrjezenim klisejima koji se vuku godinama!Odgovorno tvrdim da renault sada pravi nikad bolje aute i nikad atraktivnije!Jesu imali su mnogo promasaja i losih ideja i problema sa elektronikom ali tko nije!?Moram te razocarat ali Renault je jedan od najstarijih auto brendova uopce i bas sada prave cool automobile koji su opet osebujnijih od drugih!A ti ako nevolis renault imas pravo na to ,ali nemas pravo pljuvati po necemu u sto se ocito nerazumijes!Mada si vozio sve renaulte kako si rekao?A zasto si onda uopce i vozio te renoe kada bas toliko nevaljaju!

pecagt
25.3.2016 20:33
7
3

najverniji,tj Dejan L, nemas ti pojma druze o autima,jer da imas ne bi postavljao tako smesna pitanji i nebulozne konstatacije,vec bi vrlo dobro znao da je sto na nasim sto na evropskim ulicama ogroman broj Renaulta sa 300,400,500.000km...primera imam toliko koje licno znam,da ne bih znao odakle pre da pocnem da nabrajam,a i posao sam ovde sto puta....

najverniji
25.3.2016 20:40
3
5

zex nepostoji marka koja nema problema jer je sve komercijala.necu da spominjem sta vozim da ne ispadne da favorizujem bilo koju marku ali izadji na auto put za jedno dva tri meseca i pogledaj sta voze turci.sigurno ne reno

najverniji
25.3.2016 20:53
4
4

zex nemoj pogresno da me svatis ne mrzim francuze samo nevolim reno.vozio sam dugo pezoa 406 i imam samo reci hvale.licno mi se svidja 508 u karavan izdanju

najverniji
25.3.2016 22:43
1
5

Ponovite komentar

zex
25.3.2016 23:42
6
1

@najverniji ma imas ti pravo na svoje misljenje kao i svi mi, ali mi nije jasno zasto bas toliko mrzis bas reno??
isto tako mi je cudno ako si vec bio toliko nezadovoljan njima zasto si ih toliko vozio kao sto kazes? zasto nisi promenio marku ako si bio nezadovoljan? i ne znam kakve veze imaju turci, tj. sta oni voze?
ja vozim vw ali nisam bas zadovoljan i mislim da ne bih vise kupovao njihova vozila.

serpico
26.3.2016 10:00
7
2

najverniji moras nam objasniti zasto toliko mrzis brend Renault!Da li to znaci da u vecoj meri onda mrzis i Nissan jer to su maltene bratske firme!?Ili infiniti ?I zasto uporno cimas gosp.Pericu i prigovaras mu za Renaulte,pa nije on ambasador renaulta nit menadzer u upravi tog proizvodjaca tebi mrskih vozila!Ajde vise otkaci se od renaulta i pusti ljude koji su mozda zadovoljni ovom ocito trash markom neka voze i dalje reno,ako ne nek si kupe hyundai ili kiu ha?To je slicno kao u americi zasto ne bi kupio chevrolet kad je bolji ford a na kraju amer ode i kupi Hondu il Toyotu camry i ispada da je to najbolji domaci auto!To su sve gluposti!Svatko kupuje ono sto hoce ili moze ili mu se svidja!A svi auti danas se samo u nijansama razlikuju sve ostalo je slicno ili doslovno isto!

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: