Ekskluzivno

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

Dobitna kombinacija

Simpatičan SUV, sa ekonomičnim dizelom, sofisticiranim automatskim menjačem i povoljnom cenom, trenutno je veoma tražena roba. Upravo to je slučaj sa Renaultom Captur, koji je u Francuskoj daleko ispred ostalih vozila u segmentu

Renault Captur je na francuskom tržištu postao best seller u kategoriji mini crossovera. Posve logično, jer osim što je domaći auto, uz sve prednosti koje to donosi (rasprostranjena mreža servisa, jeftiniji rezervni delovi i osiguranje), do sada nije imao ozbiljnijeg konkurenata od strane grupacije PSA. Peugeot 2008 pokazao se samo kao uzdignuti karavan, dok je nesvakidašnji Citroen Cactus startovao tek jesenas. Uostalom, ovo je jedan od retkih segmenata u konstantnom usponu, na šta treba dodati i svež izgled Captura. Dobrih godinu dana nakon pojavljivanja, i dalje privlači poglede prolaznika, posebno ukoliko je kao voženi u jarko crvenoj boji, rezervisanoj za specijalnu ediciju Helly Hansen. Za neupučene, proizvođači se često vezuju uz ime nekog modnog dizajnera ili robne marke, što rezultira atraktivnijom i bogatijom opremom. U ovom slučaju radi se o norveškoj konfekciji, odnosno specijalisti za sportsku odeću za aktivnosti na otvorenom. Osnovana 1877 godine u Norveškoj, kompanija Helly Hansen oblači profesionalce, kako bi im omogućila da se prepuste pustolovinama na morima i planinama širom sveta. Njihova odeća, razvijena kao spoj skandinavskog dizajna i iskustva u najtežim uslovima, štiti u svim vremenskim (ne)prilikama. Helly Hansen danas je službeni dobavljač za više od 60 skijališta i društva planinarskih vodiča, i ujedno oprema više od 33 000 profesionalnih planinara.

Dve omanje značke “HH” na prednjim krilima označavaju da se radi o specijalnoj seriji Renault Captur Helly Hansen Twituj ovo!

Iako kod HH počiva krilatica “nema lošeg vremena-već loše odeće”, vratimo se našem Capturu, koji se odmah na prvi pogled distancira serijskom dvobojnom šasijom (crni ili krem krov), u spomenutoj vatreno crvenoj boji (dostupan u još tri kombinacije). Pustolovni izgled upotpunjuju specifični aluminijumski naplaci od 17 cola i metalizirana plastična zaštita prednjih i zadnjih branika. Tek dve omanje značke “HH” na prednjim krilima označavaju da se radi o specijalnoj seriji, koja se nije ograničila na francusko tržište. Od nedavno je i na srpskom tržištu u ponudi (upravo ga testiramo), sa početnom cenom 16.490 evra, za trocilindarski TCe/90.

     
 

Znatno više od baznog Captura Autentique sa istim agregatom (12.990 evra), no razlika u opštoj prezentaciji i nivou opreme je neuporediva. Helly Hansen deluje znatno luksuznije, čemu doprinose estetska sedišta u kombinaciji vestačka koža/platno (potpuno kožna i sa grejačima za pojedina tržista). Enterijer je u tonu sa karoserijom, brojni crveni detalji krase njegovu unutrašnjost. Spomenimo i ukrasne elemente kao što su hromirani pragovi vrata i "karbonski" umeci na upravljaču, presvučenim kožom. Da se ne radi samo o "šminki", potvrđuje nam automatski klima uređaj, multimedijalni sistem R-Link, sa ekranom od 7 inča, osetljivim na dodir (sa funkcijama MP3, AUX, Bluetooth, navigacioni sistem TomTom,...), električno preklopivi spoljašnji retrovizori, kontrola pritiska u gumama, sistem za pomoć pri parkiranju unazad, kao i Extenden Grip (Grip control), za kontrolu pogonskih točkova.

Opšti utisak enterijera je veoma pozitivan, barem na prvi pogled. Malo pedantniji sigurno će pronaći zamerke po pitanju kvaliteta plastike i zavrsne obrade Twituj ovo!

Opsti utisak je znači veoma pozitivan, barem na prvi pogled. Malo pedantniji sigurno će pronaći zamerke po pitanju kvaliteta plastike i zavrsne obrade, no ostavimo vreme da o tome kaže završnu reč. O svemu ostalom, tj. raspoloživom prostoru i praktičnom aspektu, nećemo ovoga puta, jer smo se sa Capturom imali više puta prilike sresti. Sve detalje možete pronaći u predhodnim testovima. Skoncetrišimo se zato na voznu dinamiku i dizel motor, koji je po prvi put u kombinaciji sa šestostepenim automatskim menjačem.

solidna trakcija zahvaljujući sistemu Extenden Grip,
luksuznija i bogatija unutrašnjost,
EDC menjač,
potrošnja,
imidž

cena,
skromne perfomanse,
kvalitet pojedinih materijala,
Kumho gume,
neodlučan automatski menjač pri preticanju

Urbani terenac
Verovatno je mnogima poznato da je za osnovu poslužio Clio poslednje generacije, uz činjenicu da je međuosovinsko rastojanje kod Captura povećano za 17 mm (ukupno 2.606 mm). Ujedno je i uzdignutiji od tla za 8 cm, što je dušu dalo za « jahanje » po visokim ivičnjacima u potrazi za parkingom. Edicija HH je kako rekosmo opremljena Extenden Grip sistemom, čime je dobila ovlaštenja da se bez posebnih obrazloženja otisne u "avanturu" do recimo Stare Planine, ili kao u našem slučaju, do čuvenih šampanjskih vinograda (stotinak kilometara izvan Pariza). Do gradića Epernay, sa najčuvenijim podrumima kao što je MOET & CHANDON, stižemo lako i brzo auto putem A4. Naš Captur pogonjen je dobro poznatim 1.5 dCi/90, zadovoljavajuće snažnim za familijarnu upotrebu. Bez ikavih problema održava putnu brzinu od 140-150 km/h, uz potrošnju koja ne prelazi 6 litara u proseku. Diskretan i udoban, ovaj Renault nema razloga da bude u senci ni znatno većim crossoverima. No cilj je bio isprobati ga na jačim usponima i blatnjavim zemljenim putevima, za koje je zadužen spomenuti sistem sa tri moda.

     
 

Captur pokreće poznati 1.5 dCi/90, zadovoljavajuće je snažnan za familijarnu upotrebu. Bez ikavih problema održava putnu brzinu od 140-150 km/h, uz potrošnju koja ne prelazi 6 litara u proseku Twituj ovo!

Prekidačem na konzoli između sedišta, vozač može izabrati način rada koji mu odgovara: "put", "meka podloga" ili "ekspert". Mod "put" automatski se uključuje po startovanju motora i predviđen je za čvrste podloge (suve ili vlažne). Ovde je reč je o klasičnom sistemu protiv proklizavanja.

Ukoliko je prethodno bio odabran drugi način rada, ponovno se uključuje automatski pri brzini od 40 km/h. Kad vozač izabere poziciju "meka podloga“, sistem preuzme nadzor nad pogonskim točkovima. Na taj način automatski prilagođava obrtni moment motora i snagu kočenja točka, kako bi omogućio bolju trakciju pogonskih točkova. Time "mikst" gume (M+S), koje su obavezno u kombinaciji sa sistemom, mogu lakše da izbace blato ili pesak, i tako ostvare bolji dodir sa podlogom.

U načinu rada "ekspert", nadzor nad obrtnim momentom i ubrzanjem je u rukama vozača, dok elektronika upravlja kočnicama. U praksi, ukoliko niste previše veliki avanturista, sistem se pokazao dovoljno efikasnim. Sa lakoćom nas je odveo i do nekih zabitih vinograda, bez potrebe da pozovemo traktor iz obližnjeg sela u pomoć. Ipak valja biti realan i priznati.

Integralni pogon samo u mašti
Extenden Grip je samo 4x4 surogat i on nikako ne može zameniti integralni pogon, koji po svemu sudeći nikada neće biti ugrađen u Captur, kao ni 1.5 dCi od 110 KS! Prvi, jer za njim nema većeg interesovanja i znatno podiže cenu, dok po nekim glasinama snažniji, tačnije veći motor ne može da stane ispod haube.

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

Motor: Turbo dizel, četiri cilindra
Zapremina: 1.461 cm3
Snaga: 90 KS/66 KW pri 4.000 o/min
Obrtni momenat: 220 Nm pri 1.750 o/min
Menjač: automatski sestostepeni, dupla spojnica
Pogon: na prednje točkove
Dimenzije: 4.122 x 1.778 x 1.556 mm
Međuosovinsko rastojanje: 2.606 mm
Zapremina prtljažnika: 377/455/1.235 lit
Pneumatici: 205/55 R17
Masa: 1.213 kg
Rezervoar za gorivo: 45 lit
Ubrzanje 0-100 km/h 13,5 sekundi
Maksimalna brzina 170 km/h
Potrošnja na testu 6,4 lit
Emisija štetnih izduvnih gasova 103 grama CO2/km

Extenden Grip je ipak samo surogat. On nikako ne može zameniti integralni pogon, koji po svemu sudeći nikada neće biti ugrađen u Captur, kao ni snažniji 1.5 dCi od 110 KS! Prvi, jer za njim nema većeg interesovanja i znatno podiže cenu, dok po nekim glasinama snažniji, tačnije veći motor ne može da stane ispod haube Twituj ovo!

Najveća zamerka odnosi se na izbor pneumatika. Ubeđen sam da postoje znatno perfomantnije (čitajte skuplje) od montiranih korejskih Kumho. Ovo se posebno ogleda prilikom kočenja i temperametnije vožnje u krivinama, gde prerano gube kontakt sa podlogom, uz neprijatno cviljenje. Zapravo čitavo vozilo preferira umerenu vožnju, što usled većeg klirensa i skromne snage agregata, tako i zbog automatskog EDC menjača (Efficient Dual Clutch). Radi se o savremenom sklopu, sa duplom spojnicom, nešto kao DSG kod Volkwagena. Bez ikakve sumnje neuporedivo je brži i bolji od bivšeg automatskog, što ne znači da je bez mane. Ukoliko se u gradskoj vožnji apsolutno možemo osloniti na njegovu "inteligenciju", tj. sposobnost da izabere odgovarajući prenos, to nije uvek slučaj na otvorenom putu. Tačnije, dok je noga na gasu umerena, sve je savršeno. Prenose naviše menja za tren oka, tako da kazaljka obrtomera jedva uspeva da opadne za 500-600 o/min.

Jednim pogledom

Karoserija

Udobnost

Izgled

4,4

Napred

4,3

Funkcionalnost

4,2

Pozadi

3,6

Kvalitet izrade

3,8

Ukupno:

3,95

Ukupno

4,06

Ponašanje u vožnji

Enterijer

Vozne osobine

3,8

Funkcionalnost

4,2

Performanse

3,6

Dizajn

4,2

Kočnice

3,8

Ponuda prostora

4,3

Ukupno:

3,73

Kvalitet materijala

4,0

Motor

4,0

Završna obrada

3,6

Menjač

4,2

Ukupno:

4,06

Cena

3,5

Prosečna ocena: 3,92

Naprotiv, započne li se delikatno preticanje, treba mu dosta vremena pre nego li "prešaltuje" u niži prenos. Nije to uvek neprijatno, ali kako motor ne poseduje višak snage, gubi se dragoceno vreme. Očigledno je da se menjač oslanja na dobar obrtni momenat (220 Nm), te zato ne prelazi u niži prenos, na i najmanji pritisak desnog stopala. Sva sreća, ko mu zna "boljku", prenose uvek može menjati svojevoljno, odnosno ručno. Tako preuzima potpuno kontrolu, a menjač ostaje "zaključan" u željenom prenosu. Nažalost, Renault nije našao za shodno da ugradi još dve ručice pored upravljača, kao što je to slučaj kod PSA. Međutim, kad već nema mod Sport, može se pohvaliti ECO opcijom. Izborom ove, obrtni momenat je smanjen, dok se prelaz u višu brzinu vrši znatno ranije, u nižem režimu rada. Idealno za gradske gužve, posebno jer je i potrošnja niža za nekih 0,5 litara. U prosečnim gradskim uslovima treba računati na 7 do 7,5 litara (uz DCE menjač, sistem Stop&Start nije na raspolaganju), dok se ukupna prosečna potrošnja na testu stabilizovala na izmerenih 6,4 litre. Kome je baš do štednje, na otvorenom putu lako može sići i ispod 5 litara ukoliko ne premašuje 110 km/h. Kao i potrošnja, i perfomanse su neznatno lošije uz automatski menjač. Renault navodi ubrzanje do 100 km/h slabije za 0,4 sec, uz istu maksimalnu brzinu (170 km/h).

Captur 1.5 dCi/92 EDC Helly Hansen je veoma zanimljiv crossover, civilizovan i praktičan. Dizel je svakako ekonomičniji od preostala dva benzinska agregata, nažalost i skuplji prilikom kupovine Twituj ovo!

Sve u svemu, Captur 1.5 dCi/92 EDC Helly Hansen je veoma zanimljiv crossover, civilizovan i praktičan. Dizel je svakako ekonomičniji od preostala dva benzinska agregata, nažalost i skuplji prilikom kupovine. U Srbiji, voženi košta bezmalo 20.000 evra (tačno 19.790), što je za 1.300 evra više od perfomantnijeg 1.2 TCe/120 EDC. Skup je i automatski menjač, te bez obzira na kvalitete koje poseduje i jedan prenos više, razlika od 1.500 evra je preterana.

Tekst i slike: Perica Rajković
18558
Postavljeno: 03.12.2014

Arhiva: Ekskluzivno

Rubrika: Ekskluzivno
Postavljeno: 02.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens
Tekst sa video prilogom!

Zvezda u svojoj domovini, Megane je na evropskom tržištu u zaostatku za najprodavanijim nemačkim predstavnicima. Dolazak četvrte generacije može preokrenuti situaciju, barem se tako nadaju u Renaultu


Rubrika: Ekskluzivno
Postavljeno: 25.01.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

Kako bi što pre zaboravilo Lagunu, Renault je nasledniku promenio čak i ime, a sve u želji da se od autsajdera, transformiše u lidera u segmentu


Rubrika: Ekskluzivno
Postavljeno: 29.12.2015

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

Nova Opel Corsa 1.0 T/115 ostavila je veoma pozitivan utisak, no kada je pokretana malim dizelom 1.3 CDTi, situacija je znatno komplikovanija, pre svega zbog brojne i talentovane konkurencije


Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Seat Mii

27.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Tata Nano

18.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Renault Twizy

20.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

deda
03.12.2014 09:09
10
7

Auto je kao bombona. taman babi za rodjendan

serpico
03.12.2014 10:59
13
4

Vozio sam se i detaljno ga pregledao,iskreno auto je bas kako se kaze pogodjen,sve ukupno atraktivniji i od Clia 3 barem meni,jedino sto trebate odabrati pravu kombinaciju boja,moj favorit kakvi ima ponajvise je narancasta karoserija i crni krov sa narancastim obodima,mada i sasvim crni ili crno krem nije lose,video sam srebrni tj. sivi,to nije taj auto sa tom bezlicnom bojom!auto je jako atraktivan i posto ima puno tih i ostrih i oblih kontura kako se okreces oko njega dojmovi su sve jaci ,na slici je ok ali u uzivo jos duplo bolji,doima se mali kada ga gledas sa ceste ali kad stojis kraj njega uopste nije mali auto nego bas taman,kao kompakt!E sad unutrasnjost,biti cu iskren da nemislite da slepo volim renault!meni se nesvidja,nekako je previse obal i ispupcen,volan mi je ruzan pogotovo sa onom niklovanom umetku dole na precki to mi je kich totalni, ima stvari koje su super kao ona ladica koja se izvlaci i to sto mozes skinuti presvlake sa siceva!plastika naravno moze biti bolja i nadam se da ce uvaziti kritike i u redizajnu to popraviti jer ako nemas paket dinamique unutrasnjost je ocajno jeftina kp da se vozis u cliu 2!iskreno pisem svoj dojam kako sam ja doziveo!Ne pljujem unutrasnjost ali mogli su potrosit jos 200evra po komadu da malo bolju plastiku na oko stave!jer taj auto kosta dosta .s druge strane navigacija i multimedija su jeftine u nabavi i mnogo je dobra i funkcionalna,autoklima radi bezprekorno a motor t dizel je optimalan za ovaj auto naravno bez tog skupog i nepotrebnog menjaca!Sve ukupno je auto sasvim ok,jako lep izvana i praktican iznutra sa mnogo mesta ,preporucam ga sa paketom dinamik i 1.5 dci motorom u narancasto crnoj kombinaciji i 16 colnim gumama!

Boki
03.12.2014 13:12
15
1

Znaci od 3l potrosnje ipak nema nista? Imao sam prilike da pogledam ovaj automobil uzivo i moram priznati da deluje omamljujuce, izgleda mnogo skuplje nego sto jeste. Tek kada se zaviri ispod sminke otkriva se njegova realna vrednost. Ipak, dizajn i opsti utisak mi se jako svidja, a takodje zadovoljava i neke domace potrebe. Kumho je i mene iznenadio na Renou, pa zar to nisu gume za drifting? Nekako je oduvek Michelin isao uz francuske automobile.

Milan
03.12.2014 14:50
3
13

Plastikaner.Pezo tu moze da objasni mnogo.

Bobo
03.12.2014 15:02
11
5

Mislim da dizelima generalno nisu neophodni ovi menjaci, ali verovatno je moda u pitanju.Takodje, mislim da su odustali od 110 ks dizela, ne zbog prostora, vec zbog toga sto je to nepotrebno prema trzistu, kao i bolja plastika.Dokle god se prodaje odlicno, mislim da nece nista menjati, bili bi glupi da bacaju novac.Generalno, dizajnerski je atraktivan, vrlo funkcionalan i praktican, dovoljno ekonomican i jeftin, naravno ima konkurenata koji stavljaju hromirane prstencice i gumiranu plastiku na tablu, ali kod ovog auta i kod klia, Reno nema potrebe da radi to dokle god to trzistu ne treba.A prema prodaji ne treba.Odlican auto.

Sorfonije
03.12.2014 18:07
7
9

Svidja mi se,ali mislip da bih iz te klase ipak pre ,izabrao 500x.
Iskreno verujem da ce 500x biti zapamcen kao auto koji je spasio fiat !!!

Laserb
03.12.2014 22:51
7
13

3 činjenice:
1. Previše šarene plastike i 300.000 komada za 24 meseca
2. Pežo 2008 sa kožom i alkantarom 200.000 komada za 14 meseci prodaje.
3. Captur i Cactus možda, Pežo 2 klase iznad

serpico
04.12.2014 08:53
7
3

sorfonije fiata ce spasiti krajzler tako sto ce ga baciti u zivo blato!Renault Captur je auto koji je pogodjen i u dizajnu i u projektu!A kako kaze bobo ono sto se prodaje i valja ne menjaj!!!!stvarno ih ima mnogo po cestama i fora je auto,pravi gradski crossover,auto za sve!!!

karadjole
04.12.2014 09:01
8
3

kada sam ga 1.put video nije mi sjeo na 1.Ali kasnije sam se parkirao pokraj jednoga i detaljno pregledao i moram reci auto ko metak!mislim da je ovo renaultov pun pogodak!poviseni clio koji je nabildan sa svih strana!Poslije sam otisao do renolovog salona i pregledao jednoga i uzeo na test voznju!ovako auto ima mana daleko od toga ,ali kad se sve sabere i oduzme realno nema mnogo nedostataka,opet pilite o plastici,to je sporedna stvar!nekome to smeta nekoga nije briga!nismo mi svi sad izasli iz bentlija mulsana ili audija a8 da bi nam smetala neka malo tvrdja plastika,ste vidli npr. mercedes gla amg koliko ima takve plastike...?hocu reci plastika nije nazadak nego napredak!a plus toga ta plastika je mozda ibsa namerom tamo ,lako se obrise,dosta je otporna itd...sve u svemu auto je sasvim ok,atraktivan,dovoljno velik,okretan i zaista vrlo varijabilan i prostran!

Aleksandar
04.12.2014 10:30
14
3

Dizajn su pogodili kao sto se od Renaulta i ocekuje. Privlaci paznju i nema ko ga nije primetio. Plastika kao plastika, sve su to nijanse koje nisu tako vazne. Kvalitetan je sigurno i za prodaju je presudna cena. Moj rodjak ga je kupio i presao oko 40000km bez problema. Mala potrosnja i dosta prostora. Kombinacija boja je odlicna.
Laserb,
Dejane mislim da nema smisla da ga poredis sa propalim Peugeotom.

otac Makarije
04.12.2014 10:53
10
1

Svakome iskreno mogu da preporučim Helly Hansen „duge gaće“. „Koštaju“, ali i „rade posao“ i u ekstremnim uslovima „kako Bog zapoveda“ i sa njima i bicikl može da se vozi i na -15 (i da se skija na nenormalnom zimoći, naravno).
Kaptur mi je lep spolja, iznutra onako, mada načelno je podnosim „niklovane plastike“ koje Reno u skorije vreme forsira. O toj klasi vozila ( u svetlu njihove cene) inače i ne mislim ništa pozitivno. A njegova cena mi jeste ( u nekim varijantama ) van razuma. Kao što mi je nelogično da se ne nudi (i) sa dizelom od 110 ks ili bar sa 6- stepenim manuelnim menjačem. Šta je „ekstremno“ u ovom kaputuru dizelu sa 90 ks, da bi nosio i naziv Helly Hansen? Ništa! Osim menjača, koji „ubija“ perfomanse. I cenu diže u nebesa.
Dakle, „aktivni“ Helly Hansen „preporučujem“, ali ne i Captur Helly Hansen. Naravno, razumem da se nekoma dopada. Lepota je u oku posmatrača.

serpico
04.12.2014 13:23
6
4

Aleksandre vec smo naucili svi ovde na forumu da mada je promenio nick u Laserb to se krije najveci hejter renault grupe zvani DejanL!!!!Iskreno slozit cu se sa Laserbom dejanom da peugeot 2008 ima lepsi kokpit ali to je samo prividno jer sve ovisi o paketu opreme ,ali Captur se ipak bolje prodaje od 2008 koja je po meni samo poviseni mali karavan a Captur ima taj d.n.a suv i sveukupno je uspjeliji auto barem meni!

yelena
04.12.2014 19:00
0
2

.

maha
06.12.2014 09:08
0
1

.

Rikošet
08.12.2014 13:47
0
0

Vanjski dizajn odličan, posebno dvobojne kombinacije. Plastika u enterijeru tvrda. Na to gledam s ovom logikom: ako je ovaj automobil cijenom na nivou jedne Škode Yeti, onda bi i ta plastika u kabini trebala biti na istom nivou kvaliteta? Meni ne smeta što je tvrda, ne sjedim na njoj, ali mi smeta što znam da je jeftinija za proizvođača... Koliko će izdržati lakirani i hromirani detalji pokazaće vrijeme, mada mi iskustvo govori da neće dugo vremena proći kada će se ispod njih pojaviti svijetla osnova... Tada će sve ono što je naoko bilo lijepo postati? Odlična fora su perive presvlake, hlađena ladica i pomična zadnja klupa. Udobnost je ok za automobil tih dimenzija, a i dCi 90 je dovoljan, mada nema snage za neku akciju. Nedostatak su dva broja veće gume, koje su morale pratiti napuhani dizajn, ali koje ubijaju vješanje, a posebno amortizere na našim putevima. Zbog toga se kod Captura čuje neugodno lupanje dijelova vješanja kad prelazi preko rupa i neravnina. S obzirom na prodaju takva kombinacija danas ima prolaz kod kupaca i ne vidim razloga zašto bi Reno bacao pare na 4x4 pogon kad se može poslužiti jeftinijim trikom sa "specijalnom elektronskom kontrolom" pogona... Da mi se takav pristup u proizvodnji automobila sviđna, ne sviđa mi se. Nisam modno osviješten i radije bih pare uložio u Yetija, koji je meni lično u mnogim segmentima bolji automobil, a sa 4x4 pogonom i punopravan off-road SUV. Da biram paradni automobil, vjerovatno bih uzeo Captura, jer je jedan od dizajnerski napogođenijih automobila u klasi...

Sa?a
08.12.2014 18:31
2
1

Ja vozim klija vec 18 meseci i o toj plastici ljudi pisu svakakve gluposti. Kod mene je sve ko kad je i kupljeno, nema nikakvog skripanja i pucanja i guljenja laka. A 1.5 dci kada bi trosio manje nego sto trosi bilo bi nestvarno.

serpico
09.12.2014 09:24
1
0

Rikoset slazem se sa vecinom sto si natipkao ali Renault ni nije Capturu namjenio da silazi sa asfalta dok sa skodom yeti to itekako mozes jer skoda ima formu pravog suv a captur je koncipiran kao crossover,ima izgled malog suva i to je to,druge su koncepcije i captur i yeti a yeti je i veci i skuplji jer yeti je na bazi tiguana nastao a captur Clia 4a!

serpico
09.12.2014 09:31
2
0

A 18 mjeseci je malo da bi se nesto smjelo ili trebalo oguliti,skripati ili izlizati jer ipak valjda ti auti imaju nekakav kvalitet,za to treba barem 5 g. a opet sve je to do vozaca odnosno gazde auta,postoje ljudi koji su neuredni i nepaze na auto jer im auto iskljucivo sluzi kao kutija za prevoz dok drugi uredniji ipak nekad usisaju i prebrisu i namirisu entrijer dok treci su oni koji paze da dlaka nepadne,to se cisti,polira,usisava ,spreja!svakako ako imalo pazis i auto ce ti trajati,ja znam jednog starijeg covjeka koji je kupio prije 10g. Clio 2 osnovni i da vi vidite taj auto a pogotovo enterijer,uz par mozda ogrebotina sitnih sve je ko prvog dana!!!

Rikošet
09.12.2014 11:22
0
1

serpico

Da budem iskren, nisam poredio cijene, a sad vidim da se Yeti i Captur razlikuju oko 4000 eura u korist Captura. Za te pare mi je razumljivije što Yeti ima mekanu, a Captur tvrdu plastiku. Ne bih se složio oko tih crossover i SUV kvalifikacija prvenstveno jer se obadva modela nude sa prednjim pogonom. Osim toga Captur ima 2 cm višlji klirens od Yetiji, pa je tom logikom veći "terenac". To oko platformi je prava zavrzlama. Primjera radi i Opel Mokka je razvijena na platformi prethodne Corse, a nije tako "soft" crossover kao Captur... Meni lično paše način na koji je zamišljen Yeti i ima mi više logike, od ovog Capturovog. Ako je povišen hoću da znam i zašto, u suprotnom šta to nedostaje standardnom Cliju? A razlika između Yetija i Fabije, odnosno Octavije je u off-road vožnji više nego očigledna. To je suština svega? Kod Clia i Captura toga nema, jer se Clio ljepše vozi, rekaa bih i da je udobniji, tiši, a terenske sposobnosti im se razlikuju tek koliko i klirens? Malo premalo da se opravda razlika u cijeni... pa i u koncepciji...

sa?a

Ne sumnjam da je kod tebe sve kako si opisao, međutim imao sam priliku da vidim Captura kojeg vozi žena s dvoje male djece... i koja pazi na auto. Renaultova tvrda plastika i one lakirane površine su u tom vozilu vidno izgrebane... Možda je to izolovan slučaj... ne znam... no baš me zanima kako će se lakirana i hromirana plastika pokazati nakon duže ekspolatacije. Da ne bude zabune stav prema guljenju lakirane plastike temeljim na iskustvima sa BMW-om, Škodom, Audijem, Hyundaijem... nije Renault tu crna ovca, samo u poslednje vrijeme koristi previše tih jeftinih lakiranih detalja... Pa što će im to na volanu? Ako imaš takvu plastiku onda najbolje znaš koliko se ona prlja ljeti, od znoja sa ruku... To na prvom mjestu nije higijenski? I ne samo Renaultu, šta će bilo kome taj lak na volanu, ima ga i VW na Golfu, Polu... Pa ne zove se džaba klavir lak, to je za fine stvari i čiste ruke. Al moda je čudo...

serpico
09.12.2014 21:19
0
0

To ti se zove pomodarstvo ili trenutna moda kada neke fore svi koriste eto da i na taj nacin zaradjuju na nama i da nam to da neki osecaj skuplje stvari,evo meni se licno nikad nisu svidjale mercedesove unutrasnjosti sa svim onim drvenim umetcima,iskreno i entrijer rolls royca fantoma smatram meni licno ruznim kako onaj volan tako sve skupa mada je to perfektno sve sastavljeno i sve to meni jasno,broje bih uzeo bentley mullsane recimo mada je i on u drvetu ali ima tu neku sportsku notu ,meni naivise pase kokpit bmw ea a najbolji mi je od audija jos ako ima umetke od aluminija onda mi je po meri!sada zasto mecu bolje plastike a nekad losije to treba pitati dizajnere ali iskreno bar meni clio 3 ima lijepu i gumiranu plastiku kokpita dok clio 4 djeluje da ima tvrdju i manje kvalitetnu!

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: