Test

Peugeot 508 GT 2.0 BlueHDi/180

Izneverena tradicija

Da li je sa novim 508 Peugeot najavio kraj limuzinama u D segmentu? Ukoliko je suditi po nasledniku jeste, njegov stil koketira sa kupeima tipa Audi A5 Sportback i BMW Serie 4 Gran Coupe

U pokušaju da osveži predstavnika u segmenu koji "gubi na brzini", Peugeot je odlučio da nasledniku 508 podari atraktivnu kupe karoseriju sa petoro vrata. Ništa dakle od direktnog konkurenta jednom VW Passat ili Renaultu Talisman, novi 508 "fura" svoj fazon, pa kome se svidi!

Peugeot 508 je uspeo već samo svojom pojavom, prestao sam i da brojim zadivljene poglede i pitanja koja su mi postavljena tokom sedmodnevne test vožnje

moderan i orginalan stil,
atraktivan kokpit,
opšti kvalitet,
odličan odnos vozna dinamika/udobnost,
menjač,
praktičan prtljažnik,
vrhunska oprema

prostor na zadnjoj klupi,
zvučan dizel,
bez prestižnih agregata,
mali rezervoar

Ipak, moram Vam priznati, do nedavno prilično sam skeptično gledao na novajliju, čak sam se i prilikom oproštajne test vožnje sada bivšeg 508, zapitao pravi li Peugeot katastrofalnu grešku ovakvim potezom ?

Gledano iz strateškog ugla, pitanje ostaje i dalje otvoreno, jer evidentno je da limuzinska karoserija ima i imala je svoj poklonike, računajuće i predhodne modele (405, 406, 407, 605, 607...). Iako prodajom 508 nikada nije uspeo nadmašiti VW Passat, francuski odgovor čuo se u Evropi. Sa kupe izvedbom novog 508, proizvođač se tako lišio predstavnika u D segmentu, bez alternative u vidu nekog drugog modela. Lako je recimo jednom Audiju da "eksperimentiše" sa A5 Sportback, kada u pozadini ima haubice tipa A4 i A6, kao i BMW-u sa Serijom 4. Čak i ukoliko ovi ne postignu željeni komercijalni uspeh, više desetina hiljada prodatih primeraka godišnje dobro dođe, dok se u slučaju Peugeota ovo može katastrofalno odraziti na opšte zdravlje brenda, oslabljeno kupovinom Opela (više milijardi evra). Ili je možda francuski proizvođač računao da u bitku ubaci Insigniu, koja, uz nekoliko korekcija može teoretski da se nadmeće sa tenorima u segmentu? Ne zaboravimo ni na Citroen, po svemu sudeći novi C5 biće velika i elegantna limuzina, u bukvalnom smislu te reči. Bilo kako bilo, druga generacija 508 je tu, pa da vidimo šta se to krije ispod modernih skuta.

     
 

Na prvi pogled očigledno je da novi 508 sa bivšim nema apsolutno nikakvih dodirnih tačaka, čak ni kada se radi o spoljašnjim dimenzijama. Kraći za 8 cm (4,75 m), ujedno je širi za 2 (1,84 m) i pre svega niži za čitavih 6 cm.

Dimenzije će ga sigurno eliminisati iz "taxi segmenta", kao i vozila za francuske funkcionere, koji su za predhodnim pokazali veliko interesovanje. Već vidim odgovorne u Renaultu kako zadovoljno trljaju ruke, znajući da su tako vrata širom otvorena za njihov Talisman, iako ni ovaj nije pošteđen kritika... Naprotiv, njegov fastback kupe stil osvaja "particuliers" (privatna lica), kojima familijarni aspekt nije primarni cilj. Lav nam dakle pokazuje jedno sasvim drugo lice pa ukoliko hoćete i karakter.

     
 

Posmatran spreda, prednji deo deluje mnogo agresivnije, zahvaljujući specifičnom obliku haube i tankim, kaskadno oblikovanim farovima, na koje se nadovezuju vertikalno postavljena LED dnevna svetla (služe ujedno i kao pokazivači pravca)Spuštaju se kao očnjaci sa leve i desne strane, sada prepoznatljive rešetkaste maske hladnjaka. Profil je ujedno elegantan i dinamičan, čemu svakako doprinose male staklene površine i zatamljena stakla pozadi. Stražnjica je u klasičnom kupe stilu, sa snažno padajućom linijom krova, što značajno umanjuje vidljivost unazad. Peta vrata su ogromna, sa malim integrisanim spojler i crnom maskom u kojoj je skrivena svetlosna grupa. Kada su svetla ugašena ne vidi se bog zna šta, no kada se upale do izlažaja dolazi svetlosni potpis sa po tri seta vertikalnih LED linija, nagnutih prema sredini zadnjeg dela. Sve je začinjeno pikantnim detaljima kao što su prozori bez okvira i velikim točkovima od 19 cola, posebno kada se radi o završnom nivou GT (crni lakirani retrovizori, dupli završetak izduvne grane, specifičan dizajn prednje rešetke....), kao u našem slučaju. Standardne verzije imaju više hroma, pogledajte pažljivo lajsne okolo prozora i prednju masku, gde najviše dolazi do izražaja.

     
 

Profesionalci kažu "c’est superbe"
Neposredno pre nego li napisah ove redove, sišao sam da lancem vežem "životinju" pred spavanje. Tako sam bio u prilici da diskutujem sa tucetom UBER vozača, koji se svake večeri, po završetku posla, okupljaju u kraju. Okružen sa par "starih" 508 i Citroena C5, jednim Passatom, Škodom Superb i Renaultom Talisman, moj 508 izazvao je pravu pomamu kod istih, uz lavinu komentara. Dobri poznavaoci auto zbivanja, i još bolji vozači (provode dnevno 10-12 časova za upravljačem, u ekstremno komplikovanim uslovima vožnje), nisu se ustručavali da ga pročešljaju, naravno uz moj blagoslov. Znate, bolje je imati ih za prijatelje nego li ujutru pronaći demolirano test vozilo... Zaključak, Peugeot je napravio radikalni zaokret, dolazakom novog bivši 508 naprasno je ostario, što se odmah ogleda značajnim padom cene na tržištu polovnih vozila. Šta dakle kažu moje "kolege" šoferi ( i ja posedujem specijalnu dozvolu za transport putnika), koji su se, kao pravi profesionalci, odmah mašili zadnjih vrata. Ukoliko su još i verovali da će novajlija moći poslužiti u profesionalne svrhe, otreznili su se i pre nego su se smestili na zadnju klupu. Naime, kada se ulazi u vozilo glava se mora nisko pognuti, kako bi se izbegao kontakt za prorezom za vrata. Jednom u unutrašnjosti, dva putnika do 1,85 m smeštena su relativno komotno, preko toga glava češe o plafon, a kolena dodiruju naslone prednjih sedišta. Iako je kraći za 8 cm, 508 nije izgubio mnogo na međuosovinskom rastojanju (- 2,4 cm), ali mala zadnja stakla doprinose da se putnici osećaju kao u bunkeru, osim ukoliko se doplati za veliki panoramik krov (otvara se).

     
 

Izvestan familijarni aspekt pružaju velika peta vrata sa električnom asistencijom, zgodna za utovar kabastih koferaZapremina prtljažnika je slična kao kod predhodnog (487 litara), no on je sada znatno praktičniji. Obaranjem naslona zadnjih sedišta (deljivi na 2/3 sa otvorom za skije) zapremina se povećava na 1.537 litara, što je ubedljivo više od gore spomenutug Audia A5 Sportback i BMW Serie 4 Gran Coupe (1.300 i 1.330 lit). Lepo je rešen i pokrivač, integrisan na unutrašnjen delu vrata, skriva stvari od znatiželjnih pogleda i ne smeta prilikom utovara. No vratimo se onome kome je prevashodno i namenjen ovaj Peugeot, odnosno vozaču. Pristup radnom mestu znatno je lakši nego li zadnjoj klupi, iako se u sedište spušta, kako i priliči jednom kupeu. Već na letimičan pogled jasno je da je enterijer potuno nov, kao i karoserija sa bivši nema nikavih zajedničkih tačaka. Umesto klasičnih instrumenata tu je sada tkz. i-Cockpit, druge generacije, veoma sličan bratskom 3008. Mislim pre svega na instrument tablu (ekran visoke rezolucije od 12,3 inča) sa istom grafikom i mogučnošću promene boja. Svega tu ima, ubilo se za igranje, iako se na kraju uglavnom sve svede na izbor ekrana sa obrtomerom i brzinomerom (imitacija klasičnih instrumenata). U oči odmah upada i centralni desetoinčni HD ekran u 8:3 formatu, osetljiv na dodir.

     
 

Kokpit je blago zakošen prema vozaču, dok su ispod njega prelepi klavir prekidači od aluminijuma, koji štrče poput kandžiFuturističkom dizajnu svoj doprinos daje i ručica automatskog menjača, sada nam poznata iz novijih modela grupacije PSA (DS7, 3008, 5008...). Šlag na tortu svakako je prelepi sportski upravljač, kao po običaju podrezan odozdo i odozgo, kako bi što manje zaklanjao pogled na instrument tablu. Da, da, razumeli ste, Peugeot ne odustaje od aktuelne koncepcije, na instrumente se ne gleda kroz upravljač, već iznad njega. Rešenje koje sigurno ne odgovara svima, što u dobroj meri zavisi od korpulencije vozača. Naime, ukoliko maksimalno spustite sedište i istovremeno maksimalno podignete upravljač, ovaj će pokriti donji deo instrumenata. Sve je dakle stvar kompromisa, lično, lako sam pronašao željenu poziciju. Posebno jer su i sedišta kao salivena, udobna, sa snažnim bočnim osloncima i produžetkom za ispod kolena. Spuštaju se dovoljno nisko i za korpulente vozacem a u našem slučaju su od rafinirane kože sa atraktivnim štepovima. Ko je imao priliku voziti bolje opremljen 3008 sigurno će se zapitati poseduju li i masažu, odgovor je naravno potvrdan (više različitih modova). U superlativima je i izbor materijala, uz GT u serijskoj opremi su umeci od plemenitog drveta, uz obilatu upotebu kože, aluminijuma i mekane plastike, prošivene koncem. Ima i crne lakirane, na kojoj se lepo vide otisci prstiju i prašina. Odmah sam se snabdeo mekanom "jelenskom kožicom" za čišćenje, koja lako pronađe mesto u brojnim pregradama i boksovima (ukupno 32 lit). Time je otklonjen jedan od principijalnih nedostaka bivšeg 508, kod novog čak i flaše od 1,5 lit pronalaze svoje mesto. Naravno i mobilni telefon, ispod (pre)masivne centralne konzole predviđen je prostor za beskontaktno punjenje, plus još dva USB priključka. Shvatili ste, vozač i suvozač su privilegovani i osećaju se mnogo prijatnije od putnika pozadi.

Na putevima Šampanjca
Da mi je neko rekao da ću 15. oktobra moći da biram između odlaska na plažu i berbe grožđa, rekao bih mu da je pobrkao lončiće. Nekih 200 km zapadnije od Pariza, u Normandiji, temperatura se približila 30-tom podeku, te smo zbog ogromnih gužvi na putevima koji vode ka moru, "zapucali" na drugu stranu. Na istok, u Reims, prestonicu regiona Champagne, između ostalog čuvenom i po prelepoj katedrali Notre Dame. Jer prvu test vožnju sa ovim lavom sigurno nećemo prokockati mrcvareći se u nepreglednoj koloni automobila, osim toga, brdoviti predeli pod tepihom vinogradima pastelnih boja, privlačniji su od sivih peščanih plaža Normandije. Lepo vreme podrazumeva i vožnju sa otvorenim prozorom, kada poreklo motora ne ostavlja nimalo sumnje.

Ispod haube je evidento dobri "stari" dizel od dve litre, prilično "brbljiv" u radu na mestu

     
 

Radi se o snažnijoj verziji od 180 KS, uz koju je ponuđena i slabija od 160 KS, sa istim obrnim momentom od 400 Nm. Čudno, no tim bolje, jer slabiji je osetno jeftiniji, i ukoliko je verovati mojim francuskim kolegama novinarima tek neznatno inferiorniji. Proverićemo prvom prilikom, kao i najslabiji 1.5 BlueHDi/130, koji se isto tako može pronaći u njemu. U svakom slučaju voženi je prava mera sa ovaj prestižni kupe, posebno jer je u paru sa osmostepenim automatskim menjačem Aisin. Upravo ovo bila je zamerka bivšem 508 2.0 BlueHDi/180 (testiran pre par meseci), gde se šestostepeni pokazao pomalo "kretak" i neodlučan. Ovde obavlja svoju funkciju besprekorno, bez obzira u kom da je modu rada motor. Ima ih ukupno pet (Sport, Normal, ECO, Confort i Manual), i podrazumeva se da se adaptira izabranom, zbog čega su prelazi ponekad brži, odnosno sporiji. Onako od oka, sposoban je u istoj sekundi "prešaltovati" iz osme u četvrtu brzinu, bez imalo cimanja. Dobro, u svemu mu evidentno pomaže dobar agregat, koji sa porastom brzine postaje nečujan. Izolaciji kabinskog prostora je posvećena posebna pažnja, šumovi od vetra su diskretni i pri prohibiciskim brzinama iznad 180 km/h. Ističem ovo jer su prozori bez okvira, zbog čega stakla duboko "zagrizu" u krov. Poznata stvar, žele li se po zaustavljanju otvoriti vrata, munjevito se spuste za par santimetara. Dakle naš lav bukvalno proždire prazan auto put A4, uz iznenađujuće nisku potrošnju od 6,2 litara. Ko na autoputevima provodi većinu vremena, sigurno neće požaliti na izboru agregata i vozila, još manje kada siđe sa njih. Dobro je poznato da Peugeot maestralno kombinuje udobnost sa efikasnim ponašanjem na putu, sa 508 samo je potvrdio reputaciju.

Peugeot 508 GT 2.0 BlueHDi/180

Motor: dizel četvorocilindarski, turbo punjač
Zapremina: 1997 cm3
Snaga: 180 ks pri 3.750 o/min
Obrtni moment: 400 Nm pri 2.000 o/min
Menjač: automatski 8 prenosa
Pogon: na prednje točkove
Dimenzije: 4.750 x 1.850 x 1.400 mm
Međuosovinsko rastojanje: 2.790 mm
Zapremina prtljažnika: 487 - 1.537 dm3
Pneumatici: 235/45 R18 (vozeni 245/45 R19)
Masa: 1.535 kg
Rezervoar za gorivo: 55 lit
Ubrzanje 0-100 km/h 8,3 sekundi
Maksimalna brzina 235 km/h
Emisija štetnih izduvnih gasova 123 grama CO2/km
Prosečna potrošnja na testu 7,6 lit
Cena vozenog modela u Francuskoj 49.950

Ukoliko sam u vožnji po gradu još i pomislio kako su elektronski kontrolisani amortizeri (seriski uz GT) samo marktinški potez, po krivudavim putevima drugog reda uverio sam se u suprotnoPonašanje vozila radikalno se menja prelaskom iz moda Confort u mod Sport, kada se naš 508 ukruti kao velika mačka pred skok. Pažnja, nisu sve verzije ovako trimovane, posebno ne one sa slabijim agrgatima i standardnim amortizerima. Osim toga, proizvođač se poslužio iskustvom sa brzinskih takmičenja, kod GT upravljanje je odvojeno od ogibljenja, kako se izbegao efekat lakih točkova prilikom snažnih ubrzanja. Nisko težište isto tako donosi samo blagodeti prilikom dinamične vožnje, kao i dobar raspored mase i manja težina (- 70 kg u proseku). Koliko god ga maltretirali, prednji deo drži zadati pravac, dok ga zadnji poslušno prati kao pas. I što je najlepše, udobnost je i dalje sačuvana, iako se prilikom prelaska preko "ležećih policajaca" jasno oseti u kom smo modu. Prelaskom na Comfort neravnine upija sa lakoćom uz gubitak navedene sportske note. Po povratku kući uhvatila nas je noć, bogami i umor, povezan sa čašom Šampanjca... Sva sreća francuski zakon je znatno tolerantniji od našeg, dozvoljeno je 0,5 promila alkola, no čak i sa 0,8 prolazi se uz prekršajnu prijavu. Osim toga, farovi našeg lava pretvaraju dan u noć (automatski prelaz sa dugih na kratka svetla i obrnuto), dok sistem za održavanje budnosti funcioniše savršeno. Ovde se srećemo sa jednom vrstom poluautonomne vožnje, po ugledu na DS7 i 508 ostaje u zadatoj traci.

Jednim pogledom

Karoserija

Udobnost

Izgled

4,6

Napred

4,6

Funkcionalnost

4,2

Pozadi

4,0

Kvalitet izrade

4,4

Ukupno:

4,30

Ukupno

4,40

Ponašanje u vožnji

Enterijer

Vozne osobine

4,6

Funkcionalnost

4,4

Performanse

4,4

Dizajn

4,5

Kočnice

4,6

Ponuda prostora

4,0

Ukupno:

4,53

Kvalitet materijala

4,5

Motor

4,2

Završna obrada

4,3

Menjač

4,7

Ukupno:

4,34

Cena

4,2

Prosečna ocena: 4,382

Upravaljač se kao nevidljivom rukom sam zaokreće u zavojima, dok vozilo samostalno ubrzava do programirane brzine, koči i održava odstojanje sa automobilom ispredNakon izvesnog vremena, u zavisnosti koliko puta je sistem morao intervenisati, zvučni i svetlosni signal insistira da stavite ruke na upravljač, a ukoliko nakon više upozorenja to ne učinite, deaktivira "pilota". Opet po ugledu na DS7 i ovde je ugrađen sistem za "noćno osmatranje", odnosno infra crvena kamera. Detektuje sva toplokrvna bića na stotinak i više metara, čak i izvan dometa farova. Crno beli ekran jasno ocrtava ljutsku figuru ili neko drugo živo stvorenje na i pored puta.

Što se tiče vožnje po gradu, 508 nije preterano hendikepiran svojim kupe formama. Jeste da se sedi nisko i da je vidljivost unazad očajna, ali tu su brojni senzori za pomoć pri parkiranju i kamera, kao i veliki spoljašnji retrovizori. Ujedno je kompaktniji od bivšeg i prečnik okretanja manji je za 1,5 m (10,8 m). Čak ni "nos" nije previše osetljiv, prilikom penjanja po ivičnjacima, niti prelaskom preko maločas navedenih "ležećih policajaca" U ovakvim okolnostima nema čuda, potrošnja se kreće između 10-11 litara, uprkos ekstremno efikasnom i diskretno sistemu Stop&Start.

Ukupni prosek potrošnje se nakon sedmodnevnog druženja stabilizovao na prosečnih 7,6 litaraPored voženog dizela rekli smo da je ponuđen slabiji 2.0 BlueHDi/160 i mali 1.5 BlueHDi/130, koji može biti u sprezi sa isto tako osmostepenim automatskim menjačem EAT8, ali i ručnim šestostepenim. To je jedini ručni menjač jer uz benzinski blok 1.6, razvijen u dve verzije od 180 i 225 KS, obavezno ide EAT8. Pored GT predviđeni su i završni nivoi GT Line, Allure i Active, evidentno za nijansu manje atraktivni. Oprema isto tako varira, u voženom je kompletna da ne može biti kompletnija, tako na nema potrebe zamarati se nabrajanjem. Ostaje nam cena, u vreme kada je objavljena test vožnja poznata samo za francusko tržište. Početna iznosi 32.300 evra (1.5 BlueHDi Active), a kulminira sa 49.950 evra (voženi). Dobar kompromis mogao bi biti recimo 2.0 BlueHDi/160 Allure (38.800 evra), odnosno 1.6/180 Allure, koji je prodaje po ceni od 37.600 evra.

Atraktivnog dizajna, krcat najnovijom tehnologijom, zabavan za vožnju i udoban, novi 508 verovatno će postići zapažen komercijalni uspehOdlučivši se za kupe sa petoro vrata Peugeot će sigurno odvratiti porodične kupce, koju se mogu orjentisati prema nešto prostranijoj karavan verziji, predstavljenoj par meseci kasnije. Za uzvrat, može da računa na one iz više srednje klase, navikle da ovakav tipa automobila potraže kod nemačkih proizvođača. Jer iako vam se cena možda učinila visokom, znajte da za prestavnike iz premijum trojke treba još kamara para. Lično, nalazim da je 508 iz 2018. godine "dobra berba", iako je "bouquet" (buke) osetno drugačiji od ranijih godina.

Tekst i slike: Perica Rajković
6550
Postavljeno: 24.10.2018

Arhiva: Testovi

Rubrika: Uporedni testovi
Postavljeno: 08.11.2018

Peugeot Partner i Citroen Berlingo VU

Preko dve decenije Peugeot Partner i Citroen Berlingo lideri su u kategoriji lakih dostavnih vozila. Nova generacija donosi brojna poboljšanja i inovacije, što joj je odmah donelo titulu "Van of the year" za 2019. godinu


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 30.10.2018

Renault Captur 1.3 TCe/150 EDC

Nakon Renaulta Scenic, Megana i izvesnog Mercedesa Classe A, red je na Capturu da usvoji novi 1.3 TCe, ovoga puta u verziji od 150 KS. Sportski mini SUV ili običan "naduvenko", proverili smo tokom sedmodnevnog druženja


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 24.10.2018

Peugeot 508 GT 2.0 BlueHDi/180

Da li je sa novim 508 Peugeot najavio kraj limuzinama u D segmentu? Ukoliko je suditi po nasledniku jeste, njegov stil koketira sa kupeima tipa Audi A5 Sportback i BMW Serie 4 Gran Coupe


Ford Ka+ Active 1.5 TDCI/95

22.10.2018

Opel Grandland X 1.2 Turbo/130 Ultimate Tekst sa video prilogom!

20.10.2018

VW Touareg III 3.0 V6 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

12.10.2018

Renault Megane 1.3 Tce/140 Intense

10.10.2018

Citroen Berligo 3 1.5 BlueHDi/130 XTR Tekst sa video prilogom!

05.10.2018

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi/130 Automatic

01.10.2018

Dacia Duster Confort 1.2 TCe/125 4x4

17.08.2018

Ford EcoSport 1.5 TDCI/100 Titanium

01.08.2018

Mazda MX-5 RF

29.07.2018

Renault Megane RS

14.07.2018

Citroen Berlingo

07.07.2018

Kia Stinger 2.2 CRDi 4x2 GT-Line automatic

29.06.2018

Peugeot 508 2.0 BlueHDi/180 EAT6 GT-Line

26.06.2018

Mitsubishi L200 2.2 DI-I Insyle 4WD A/T

21.06.2018

Lada Vesta 1.6 16V Tekst sa video prilogom!

16.06.2018

Volvo XC40 D4 AWD Tekst sa video prilogom!

07.06.2018

Fiat Tipo SW 1.4 T/120 TNG

05.06.2018

Renault Scenic 1.3 Tce/160 Bose Energy

29.05.2018

AUDI A6 – 50TDI V6 quattro Tiptronic Tekst sa video prilogom!

18.05.2018

Opel Crossland X 1.6 D/120 Innovation

16.05.2018

Peugeot 308 1.2 Puretech 130 EAT8 i BMW Serie 1 118i/136 automatik

05.05.2018

Alfa Romeo Stelvio Super 2.2 JTDm 210 Q4

19.04.2018

Jaguar E-Pace First Edition S 2.0 180 Tekst sa video prilogom!

12.04.2018

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5/163 2WD

07.04.2018

Toyota Land Cruiser 2.8 D-4-D Tekst sa video prilogom!

31.03.2018

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 140 ST- Line

28.03.2018

DS7 Crossback 2.0 BlueHDi Perfomance Line +

22.03.2018

Kia Soul EV

15.03.2018

Audi A8 50 TDI quattro Tekst sa video prilogom!

07.03.2018

Jeep Compass 1.6 Multijet/120 4x2 Limited

27.02.2018

Citroen C4 Cactus 1.2 PureTech

23.02.2018

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x2 Prestige

17.02.2018

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

14.02.2018

Opel Grandland X 1.6D Ultimate

06.02.2018

Hyundai KONA 1.6 T Tekst sa video prilogom!

02.02.2018

Renault Scenic 1.5 dCi Hybrid Assist Zen

29.01.2018

Dacia Duster 1.5 dCi 110 4x4 Tekst sa video prilogom!

24.01.2018

Opel Insignia Sports Tourer OPC Line 2.0 CDTI/170

17.01.2018

BMW 630d GT Tekst sa video prilogom!

10.01.2018

Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi/120 Shine

03.01.2018

Suzuki Swift 1,2 Dualjet Tekst sa video prilogom!

29.12.2017

Ford Fiesta 1.5 TDCi protiv VW Polo 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

27.12.2017

Renault Alaskan 2.3 dCi/190 Intens automatic

11.12.2017

Dacia Logan MCV Stepway 1.5 dCi/90

05.12.2017

Volvo XC60 D5 AWD Tekst sa video prilogom!

29.11.2017

Ford Fiesta 1.5 TDi/120 Titanium

26.11.2017

Jaguar F-Type 3.0 V6 Cabrio Tekst sa video prilogom!

21.11.2017

Kia Picanto 1.0

18.11.2017

Mitsubishi ASX 1.6 Intense 2WD Tekst sa video prilogom!

15.11.2017

Suzuki Ignis 1.2 AllGrip (4WD) Tekst sa video prilogom!

09.11.2017

Kia Stonic 1.6 CRDi/110

07.11.2017

VW Arteon 2.0 TDI Elegance Tekst sa video prilogom!

02.11.2017

Peugeot 308 1.5 BlueHDi/130 GT-Line

31.10.2017

BMW X3 M40i Tekst sa video prilogom!

27.10.2017

Infiniti Q60 Tekst sa video prilogom!

21.10.2017

Citroen C3 Aircross

19.10.2017

Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo /165 Innovation

13.10.2017

Renault Megane GT TCe 205 EDC Tekst sa video prilogom!

10.10.2017

Hyundai i30 1,4 T-GDI Tekst sa video prilogom!

05.10.2017

Opel Crossland X Innovation 1.2 Turbo/110 Automatic

27.09.2017

Seat Ibiza 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

22.09.2017

Renault Koleos 2.0 dCi/175 4WD CVT Intens

19.09.2017

Mazda 2 G90 Takumi Tekst sa video prilogom!

15.09.2017

BMW i8 Tekst sa video prilogom!

13.09.2017

Range Rover Velar V6 3.0 D300 Tekst sa video prilogom!

07.09.2017

Citroen C3 1.6 BlueHDi/75 Feel

05.09.2017

Dacia Duster 1.5 dCi 110 Laureate Tekst sa video prilogom!

30.08.2017

Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

26.08.2017

Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 Highline 4Motion Tekst sa video prilogom!

22.08.2017

Smart Cabrio Electric Drive Tekst sa video prilogom!

19.08.2017

BMW i3 (94 Ah) Tekst sa video prilogom!

18.08.2017

Renault Captur 1.5 dCi/110 Initiale Paris

11.08.2017

Volkswagen Golf 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

04.08.2017

Peugeot 5008 2.0 BlueHDi/150 Allure

01.08.2017

Volvo V90 Cross Country D5 Tekst sa video prilogom!

27.07.2017

Nissan Micra 1.5 dCi/90

24.07.2017

Mercedes-Benz E 220 d 4Matic All Terrain Tekst sa video prilogom!

20.07.2017

Renault Kadjar 1.6 TCe/165 Extended Grip

17.07.2017

Ford EDGE 2.0 TDCi/180 Tekst sa video prilogom!

14.07.2017

Kia Rio 1.2/84 KS

10.07.2017

Land Rover Discovery 5 Tekst sa video prilogom!

03.07.2017

Kia Optima 1.7 CRDi EX Business DCT

26.06.2017

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Tekst sa video prilogom!

19.06.2017

Peugeot 308 Tekst sa video prilogom!

17.06.2017

Subaru Outback 2.0D Lineartronic Exclusive Sport

12.06.2017

VW E-Golf Tekst sa video prilogom!

05.06.2017

Citroen SpaceTourer 2.0 BlueHDi/150 Bussines Lounge

02.06.2017

Hyundai Ioniq 1,6 GDI Hybrid Tekst sa video prilogom!

29.05.2017

Alfa Giulietta 1.6 JTDm/120 TCT

22.05.2017

Dacia Sandero 1.0 SCe 75 Autentic Tekst sa video prilogom!

15.05.2017

Volkswagen Up 1.0 MPI Tekst sa video prilogom!

09.05.2017

Peugeot 5008 1.6 THP/165 EAT6 GT-Line

01.05.2017

Renault Zoe Z.E. 40 Edition One

24.04.2017

Mazda6 CD175 AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

19.04.2017

Ford Kuga ST-Line 2.0 TDCi/150 4WD PowerShift

10.04.2017

Opel Zafira 2.0 CDTI/170 EcoFlex

03.04.2017

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm/180 Sport

27.03.2017

BMW 520d Luxury Line Tekst sa video prilogom!

20.03.2017

Renault Twingo GT

14.03.2017

Audi Q5 2.0 TDI Quattro Stronic Tekst sa video prilogom!

02.03.2017

Renault Grand Scenic 1.5 dCi/110 Intens

23.02.2017

Ford Ka+ 1.2 Ti-VCT 85 KS Ultimate

20.02.2017

Toyota Corolla 1.6 Valvematic Sol

18.02.2017

Kia Niro

13.02.2017

Audi Q2 Sport 1.4 TFSI Tekst sa video prilogom!

10.02.2017

Opel Mokka X 1.6 CDTi/110

07.02.2017

Land Rover Discovery Sport 2.0 HSE TD4 Tekst sa video prilogom!

04.02.2017

Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium Navi Sport

30.01.2017

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Elegance Tekst sa video prilogom!

27.01.2017

Citroen C3 1.2 PureTech/82 Feel

23.01.2017

Peugeot 3008 2.0 HDi Allure Tekst sa video prilogom!

19.01.2017

Bimota DB9 Brivido Tekst sa video prilogom!

16.01.2017

Toyota C-HR 1.2 C-ULT

09.01.2017

Chrysler Pacifica LX

05.01.2017

Fiat Spider 124 1.4 MultiAir

02.01.2017

Nissan Navara DC 2.3 dCi 190 Tekst sa video prilogom!

29.12.2016

Ford Edge 2.0 TDCI/210 Sport

26.12.2016

Kia Sportage 2.0 CRDI/136 4x4

23.12.2016

Ford Mustang 2.3 EcoBoost S Tekst sa video prilogom!

20.12.2016

Fiat Panda Cross 1.3 Multijet/80 4x4

16.12.2016

Mazda CX-5 CD150 TAKUMI

12.12.2016

Peugeot 3008 2.0 BlueHDi/150 GT Line Tekst sa video prilogom!

09.12.2016

BMW 730d xDrive (Long) Tekst sa video prilogom!

05.12.2016

Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Elegance Tekst sa video prilogom!

28.11.2016

Renault Scenic 4 1,6 dCi/130

25.11.2016

TOYOTA Hilux Double Cab 2.4 D-4D Tekst sa video prilogom!

21.11.2016

Renault Kadjar Iconic Energy dCi 130 4WD

18.11.2016

Audi Q3 2.0 TDi Quattro S-tronic/S-line Tekst sa video prilogom!

14.11.2016

Fiat Tipo 1.4 T-Jet/120 Lounge

10.11.2016

Opel Astra 1,6 CDTI Tekst sa video prilogom!

07.11.2016

Citroen C3 1.2 PureTech 82 & 110 KS

03.11.2016

JAGUAR F-PACE R-SPORT 3.0d 300 AWD Tekst sa video prilogom!

31.10.2016

Mercedes-Benz G 500 4x4² Tekst sa video prilogom!

26.10.2016

Peugeot 208 1.2 PureTech/110 Allure

20.10.2016

Opel ADAM Jam 1.2

13.10.2016

Renault Clio 1.5 dCi/110

10.10.2016

2017 Cadillac XTS 3.6

06.10.2016

Renault Megane Estate 1.6 GT

28.09.2016

Citroen C4 Picasso 2.0 BlueHDi/150 Exclusive

21.09.2016

KIA Sportage 1.6 GDi EX Fresh

06.09.2016

Suzuki Vitara 1.6 VVT Elegance 4WD

01.09.2016

Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTi/110 Innovation

24.08.2016

Audi A6 2.0 TDI Quattro S Tronic S-Line

22.08.2016

Peugeot 2008 1.2 Pure Tech/110 i 1.6 BlueHDi/120

18.08.2016

Renault Clio Dynamique Energy TCe 90 Stop/Start GT Line

16.08.2016

BMW C650 Sport

08.08.2016

Citroen E-Mehari

04.08.2016

Peugeot 308 SW 1.2 Pure Tech/130 i 1.6 BlueHDi/120 GT-Line

28.07.2016

Fiat Tipo 1.3 MJTD Opening Edition Plus

23.07.2016

Mazda3 Sport G120 TAKUMI

12.07.2016

DS3 1.6 BlueHDi/120 Sport Chic

07.07.2016

Renault Talisman Grandtour 1.6 dCi/130 EDC

30.06.2016

Subaru BRZ

21.06.2016

Nissan Qashqai 1.2 DIG-T 2wd X-TRONIC 360 Plus

13.06.2016

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost/125 i 1.5 TDCI/95

07.06.2016

Kia cee’d 1.0 T-GDI/120 GT Line

28.05.2016

Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe Easy-R

26.05.2016

Mazda MX-5

18.05.2016

Ford S-Max 2.0 TDCi/180 4WD PowerShift Titanium

13.05.2016

Peugeot Partner Tepee Outdoor 1,6 BlueHDi/120

03.05.2016

Jeep Cherokee 2.2 MultiJet 185 Limited

27.04.2016

Mazda CX-5 2.2 D/150 Dynamique

20.04.2016

Opel Astra 1.6 CDTi136 Dynamic

14.04.2016

Kia Venga 1.6 CRDi/125 Premium

05.04.2016

MINI Cooper S JOHN COOPER WORKS

29.03.2016

Renault Espace 1.6 dCi 130 Life

23.03.2016

Fiesta Red & Black Edition 1.0 EcoBoost/140 ks i ST 1.6/182 ks

15.03.2016

Opel Karl 1.0 Cosmo

10.03.2016

Fiat 500X 1.6 MJT/120 vs. 1.4 MultiAir/140 DCT

05.03.2016

Fiat Tipo 1.6 Multijet Tekst sa video prilogom!

01.03.2016

Peugeot 308 1.6 GTi/270

26.02.2016

DS4 Crossback BlueHDi/180 EAT6 i DS4 2.0 BlueHDi/150

19.02.2016

Kia Picanto Sport 1.25 MPI

16.02.2016

Ford C-Max 1.5 TDCi/120 Titanium

10.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens Tekst sa video prilogom!

02.02.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

25.01.2016

Nissan X-Trail 1.6 4WD Tekna

22.01.2016

Dacia Logan MCV 1.5 dCi Life Plus Tekst sa video prilogom!

19.01.2016

Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD Tekst sa video prilogom!

15.01.2016

Kia Sorento 3 2.2 CRDi Automatic EX Exclusive

14.01.2016

Opel Astra 1.4 T/125 Innovation Stop&Start

05.01.2016

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

29.12.2015

Renault Twingo 0.9/90 EDC

21.12.2015

Dacia Duster URBAN Explorer 1.5 dCi 110 4x4 S&S

16.12.2015

Jeep Renegade 2.0 Multijet/140 4WD Automatic Limited

08.12.2015

Opel Adam Rocks

02.12.2015

Honda HR-V 1.6 i-DTEC 2WD Tekst sa video prilogom!

23.11.2015

Fiat 500 1.2 Lounge

18.11.2015

Mazda CX-3 Skyactiv-1.5 D

11.11.2015

Citroen Berlingo XTR 1.6 BlueHDi/120

02.11.2015

MINI One Countryman Tekst sa video prilogom!

27.10.2015

Fiat 500X 1.4 MultiAir/140

22.10.2015

Peugeot 208 1.2 Pure Tech/110 Feline

07.10.2015

Kia Optima Hybrid

01.10.2015

Citroen C4 1.6 BlueHDi/120 Feel

30.09.2015

Renault Kadjar 1.5 dCi/110 EDC

25.09.2015

Renault Espace 1.6 dCi/160 EDC Initiale Paris

12.09.2015

Citroen DS5 1.6 THP/165

05.09.2015

Renault Captur 1.5 dCi/110

28.08.2015

Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution TOP

20.08.2015

Citroen C4 1.2 PureTech 110KS

13.08.2015

Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Peugeot 308 1.6/205 GT

24.07.2015

Peugeot 308 GT 2.0 BlueHDi

22.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Mazda2 SKYACTIV 1.5 G-115 Revolution Top Soul Red Tekst sa video prilogom!

03.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Mercedes-Benz V 250 BlueTEC AVANTGARDE Lang Tekst sa video prilogom!

15.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique vs. Smart Forfour Tekst sa video prilogom!

26.05.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

BMW X6 xDrive 30d Tekst sa video prilogom!

20.04.2015

Hyundai i20 1.4 CRDI/90

30.03.2015

Smart ForTwo 1.0 Tekst sa video prilogom!

24.03.2015

BMW Active Tourer 218d Tekst sa video prilogom!

02.03.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Volkswagen Passat 2.0 TDI BlueMotion Tekst sa video prilogom!

14.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Toyota Yaris 1.33 VVT-i Lounge Tekst sa video prilogom!

22.01.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Megane Coupe 1.2 TCe 130 Energy GT Line

03.01.2015

Chevrolet Tahoe 5.3 V8 LS

30.12.2014

Toyota Aygo 1.0 x-play + x-touch Tekst sa video prilogom!

27.12.2014

Jeep Grand Cherokee 3,0 MultiJet Summit Tekst sa video prilogom!

12.12.2014

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

JEEP Cherokee 2.0 MJTD Tekst sa video prilogom!

18.11.2014

Mercedes GLA 220 CDI 4Matic AMG Line Tekst sa video prilogom!

13.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Citroën C-Elysée 1.2 Vti Tekst sa video prilogom!

27.10.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi vs Renault Clio 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

22.10.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Opel Insignia Country Tourer 4x4

16.09.2014

Mercedes-Benz 220 CDI BlueTEC AMG Line Tekst sa video prilogom!

11.09.2014

Peugeot 308 1.6 BlueHDi

03.09.2014

Honda CRV 1.6 i-DTEC Comfort

25.08.2014

Jaguar XF Premium Luxury 2.2d Tekst sa video prilogom!

18.08.2014

Toyota Verso 1.6 D-4D Stella Tekst sa video prilogom!

13.08.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Premium Tekst sa video prilogom!

21.07.2014

Mazda 3 Sport 2.0i G165 / Mazda 3 Sport CD150

12.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Kia Cee’d 1.6 GDi / Kia Cee’d 1.6 CRDi

04.07.2014

BMW 220 d

27.06.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Nissan Qashqai 1.5 dCi/110 Acenta Tekst sa video prilogom!

12.06.2014

BMW 518d

02.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Toyota Auris Hybrid

14.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Mercedes-Benz ML 350 i BMW X5

03.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Mazda 3

26.04.2014

Nissan Micra

21.04.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

BMW X5 Xdrive 3.0 D

11.04.2014

Renault Megane 1.2 TCe GT Line 130 Energy

07.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

VW Golf vs Peugeot 308

26.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Honda CR-V 2.0 i-VTEC Black Edition

18.03.2014

Toyota Corolla

15.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Suzuki SX4 S-Cross

25.02.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi

19.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Sol

12.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Insignia 2.0 BiTurbo Tekst sa video prilogom!

06.02.2014

Nissan Qashqai 1.6 dCi

04.02.2014

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

31.01.2014

Honda Jazz 1,2 S i–VTEC Tekst sa video prilogom!

29.01.2014

Mazda6 2.0i Attraction

27.01.2014

Renault Grand Scenic 1,6 dCi Tekst sa video prilogom!

24.01.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

SsangYong Korando 2.0d 4x4 Style Tekst sa video prilogom!

16.01.2014

Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID Tekst sa video prilogom!

14.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat Panda 4x4

20.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC

09.12.2013

Hyundai ix35 2.0 CRDi GL Impression

06.12.2013

Nissan Juke Nismo

27.11.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Kia pro_cee’d Tekst sa video prilogom!

08.11.2013

Dacia Dokker Tekst sa video prilogom!

05.11.2013

Peugeot 2008 Tekst sa video prilogom!

01.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Tekst sa video prilogom!

25.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Honda Civic 1.8 Sport

15.10.2013

Mercedes E220 CDI

04.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Captur Tekst sa video prilogom!

27.09.2013

Opel Mokka Tekst sa video prilogom!

21.09.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

KIA cee’d Tekst sa video prilogom!

16.08.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

09.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Subaru XV Tekst sa video prilogom!

05.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Opel Adam

28.06.2013

Toyota RAV4, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe Tekst sa video prilogom!

21.06.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Audi A3 - BMW serija 1 - Mercedes-Benz A klase Tekst sa video prilogom!

24.05.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Hyundai Santa Fe

17.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Škoda Citigo

26.04.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Mercedes-Benz ML 250 BlueTec Tekst sa video prilogom!

12.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Honda CR-V Tekst sa video prilogom!

05.04.2013

Fiat 500 L

29.03.2013

Seat Mii

27.03.2013

Peugeot 301 Tekst sa video prilogom!

22.03.2013

Mercedes-Benz GL500

15.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Hyundai i20 Tekst sa video prilogom!

06.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Toyota Yaris Hybrid

01.02.2013

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

25.01.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Renault Clio Tekst sa video prilogom!

18.01.2013

Audi A3

16.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Renault Grand Scenic Tekst sa video prilogom!

28.12.2012

Volkswagen Golf VII

21.12.2012

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Alfa Romeo Giulietta

14.12.2012

Honda Civic Sedan

12.12.2012

Fiat Panda

07.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Mercedes A klasa i BMW Serija 1

16.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Renault Megane GT Line

23.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Toyota GT 86 Tekst sa video prilogom!

05.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Hyundai i30 Tekst sa video prilogom!

21.09.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Kia Rio Hatchback

03.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Toyota Hilux

31.07.2012

Tata Nano

18.07.2012

Kia Rio Sport Sedan

13.07.2012

Toyota Prius

10.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Honda Civic

29.06.2012

Renault Twizy

20.06.2012

BMW 320d Tekst sa video prilogom!

15.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Mini Cooper S Coupe vs Renault Twingo Gordini

25.05.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Opel Astra GTC Tekst sa video prilogom!

21.05.2012

Mercedes-Benz B klasa

11.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Toyota Avensis Tekst sa video prilogom!

04.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Fiat Punto Classic vs Dacia Sandero

30.03.2012

Ford Kuga vs Jeep Compass vs Toyota RAV4

26.03.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Range Rover Evoque

24.02.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Mercedes-Benz ML

17.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Toyota Yaris

31.01.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Renault Megane RS Trophy

20.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Hyundai i40

04.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Hyundai Elantra

21.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

KIA Rio

13.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

KIA Picanto

29.11.2011

Hyundai Veloster

18.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Jeep Grand Cherokee

08.11.2011

Infiniti FX English version

03.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Nissan Micra English version

03.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Suzuki Kizashi English version

01.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Mercedes C180 Coupe English version

15.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Hyundai ix35 vs KIA Sportage English version Tekst sa video prilogom!

08.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Hyundai ix20 English version

31.05.2011

Honda CR-V English version Tekst sa video prilogom!

27.05.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Audi A7 i Vlado Georgiev Tekst sa video prilogom!

10.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Automobili cene do 10.000 evra

02.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Volvo S60 English version Tekst sa video prilogom!

08.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Lexus IS 200d

11.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

VW Passat English version Tekst sa video prilogom!

26.02.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Mitsubishi ASX English version

18.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Chery Tengo English version

10.02.2011

Michelin zimski test

04.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Suzuki Swift vs Suzuki Swift English version

25.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Seat Ibiza ST English version

14.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Nissan Juke English version Tekst sa video prilogom!

06.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Audi RS5 vs BMW M3 English version

03.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

VW MultivanGP

14.12.2010

BMW 730d Tekst sa video prilogom!

13.12.2010

Audi A1 vs MINI Cooper English version

10.12.2010

Hyundai i30 English version Tekst sa video prilogom!

09.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

KIA Sorento

03.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Dacia Duster vs Chery Tiggo English version

26.11.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Nokian Z G2

11.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

VW Touareg English version Tekst sa video prilogom!

22.10.2010

Citroen DS3 / Peugeot RCZ / Renault Megane RS

12.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Honda CR-Z Tekst sa video prilogom!

05.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Mercedes E Cabriolet

28.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Nissan GT-R

10.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Toyota RAV4

27.08.2010

Alfa Romeo MiTo

24.08.2010

Fiat Punto Classic LPG

20.08.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Nokian Z G2

12.08.2010

Mazda 6

11.08.2010

Nissan 370Z

10.08.2010

Toyota Avensis

09.08.2010

Nissan Qashqai Tekst sa video prilogom!

05.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Chery Ego Tekst sa video prilogom!

30.07.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Renault Sport

20.07.2010

Toyota Auris

19.07.2010

Citroen C3 Tekst sa video prilogom!

16.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Jeep Cherokee

13.07.2010

Mazda MX-5

12.07.2010

KIA Soul

06.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Hyundai ix35 Tekst sa video prilogom!

28.06.2010

BMW 530d Tekst sa video prilogom!

25.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Audi S5 Coupe vs Audi S5 Cabrio

18.06.2010

KIA pro_cee’d

17.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Chevrolet Spark Tekst sa video prilogom!

15.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Audi Allroad

07.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

FIAT 500 Abarth

01.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Toyota iQ
III deo - Enterijer i oprema

24.05.2010

MTM Audi TT-RS

20.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

29.04.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Mazda CX-7

08.04.2010

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

03.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Opel Astra

30.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

FIAT Punto Classic Dynamic LPG 1.2
1. deo - uvod

05.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Toyota Land Cruiser 150 D-4D Tekst sa video prilogom!

22.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Mazda 3 i Kia Ceed

12.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Renault Megane Grandtour Tekst sa video prilogom!

09.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

BMW 320xd

01.02.2010

Audi A5 Sportback Tekst sa video prilogom!

29.01.2010

Honda Accord
4. deo - vozna dinamika
Tekst sa video prilogom!

28.01.2010

VW Golf GTD

22.01.2010

Hyundai i30 1,6 CRDi Tekst sa video prilogom!

20.01.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

11.01.2010

BMW Serija 5 GT Tekst sa video prilogom!

08.01.2010

Toyota IQ 1,0 VVT
2. deo - motor

31.12.2009

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Seat Exeo Tekst sa video prilogom!

29.12.2009

Dacia Sandero Stepway i Suzuki SX4

25.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Dodge Caliber SRT4 Tekst sa video prilogom!

14.12.2009

VW Golf GTI Tekst sa video prilogom!

11.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Dodge Journey

27.11.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Lexus RX vs BMW X5 vs Audi Q7

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Volkswagen Polo

09.11.2009

VW Passat CC

05.11.2009

Mazda 6 SW

04.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Toyota iQ
1. deo - uvod

30.10.2009

Porsche 911 GT3

29.10.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Honda Jazz

23.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Alfa Romeo MiTo vs Mini Cooper S

13.10.2009

Honda Accord
3. deo - enterijer i oprema

09.10.2009

Hyundai Sonata

07.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Toyota Urban Cruiser

06.10.2009

Porsche Panamera

05.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Mercedes-Benz E klasa

25.09.2009

Mazda 3

24.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Mini Clubman

22.09.2009

BMW Z4

17.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

VW Scirocco

07.09.2009

Audi A5 Cabriolet

04.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Audi TT RS

21.08.2009

Renault Thalia

19.08.2009

Toyota Avensis Wagon

17.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Hyundai Santa Fe

05.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Opel GT

20.07.2009

Seat Leon FR TDI

15.07.2009

Opel Astra GTC i Kia Procee'd

14.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Carlsson Smart

26.06.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Nissan Qashqai +2

18.06.2009

Miloš Pavlović & Toyota iQ

17.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Ford Fiesta

12.06.2009

Hyundai i20 i Opel Corsa

11.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Renault Laguna Coupe

08.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Kia Pro_cee'd
4. deo - oprema

02.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Mercedes C180 Kompressor i C220 CDI

26.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Hyundai iX55

19.05.2009

Ford Focus RS

18.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Škoda Superb

08.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Toyota Avensis vs Honda Accord vs Mazda 6

04.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Porsche Boxster S

17.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Alfa Romeo MiTo

14.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Hyundai i10 vs Kia Picanto

03.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Mercedes-Benz GLK

27.03.2009

Honda Accord
1. deo - uvod

25.03.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Lexus IS

20.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

VW Golf VI

16.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Jeep Wrangler vs Land Rover Defender

06.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Maserati Quattroporte S

02.03.2009

Automobilske navigacije

26.02.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Kia Procee'd
3. deo - servis i održavanje

13.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Porsche Cayman S

03.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Mercedes A160 CDI

22.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Ferrari California

09.01.2009

Shuanghuan sCEO 2,4 4WD

05.01.2009

Dacia Sandero 1,6 MPI

02.01.2009

Kolica za pijacu

31.12.2008

Audi Q5 2,0 TDI

30.12.2008

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Suzuki Splash 1,2 GS
3. deo - servis i održavanje

23.12.2008

Michelin Pilot Alpin 3

22.12.2008

Subaru Forester

18.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Maserati GranTurismo S

08.12.2008

Lexus RX400h

05.12.2008

VW Passat CC

04.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Seat Ibiza 1,6 16v

02.12.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
2. deo - vožnja

24.11.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Fiat 500, Hyundai i10 i Suzuki Splash

04.11.2008

Audi RS6, Audi Q7 V12 TDI

03.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Renault Twingo GT

27.10.2008

BMW X6 xDrive 35D

24.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Porsche 911 Carrera 4S

03.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Honda Accord 2,4 Executive

29.09.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
1. deo - uvod

16.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Isuzu D-Max Crew LS 3,0 td

26.08.2008

Peugeot 308 RCZ

21.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Suzuki Splash 1,2
1. deo - uvod

30.07.2008

BMW X5 3,0d i VW Touareg 3,0 V6 TDI

22.07.2008

Honda Legend 3,5 V6

14.07.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Nissan GT-R

07.07.2008

Citroen C5 2,7 V6 HDI Exclusive

04.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Opel Corsa OPC 1,6

09.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Mitsubishi Lancer Evolution

03.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Pneumatici

23.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

SsangYong Kyron 2,7 CDi

21.05.2008

VW Passat 2,0 TDI Highline

16.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
3. deo - zaključak

05.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Mazda 6 MZR 2,0

15.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Toyota Land Cruiser V8 D-4D Luxury

04.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Opel Astra Sedan 1,6

25.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Škoda Fabia 1,4 16v Elegance
2. deo - zaključak

18.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Mazda 2

05.03.2008

Audi A4 2,0 TDI

03.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Renault Laguna 2,0 dCi

27.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Opel Antara 2,0 CDTI

15.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Volkswagen Multivan 2,5 TDI

05.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Peugeot 308 1,6 HDi

29.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
2. deo - motor, menjač i donji prostor

23.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

BMW 530xd

17.01.2008

Audi A3 2,0 TDI Ambition

14.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Citroen C6 2,7 HDi i Citroen DS 21 "Ajkula"

24.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Porsche 911 GT3

18.12.2007

Nissan Tiida 1,8 Tekna

14.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Fiat 500 1,3 MultiJet 16v Sport

12.12.2007

Mercedes CLS 320 CDI

07.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Seat Altea Freetrack 2,0 TDi

05.12.2007

Opel Corsa 1,7 CDTI Cosmo
3. deo - zaključak

04.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Ferrari F430 Scuderia

23.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Toyota Auris 1,6

07.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

VW Caddy Combi 1,9 TDI

26.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi Cosmo
2. deo - donji postroj i pogon

19.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Honda Civic sedan 1,8 i-VTEC SE

10.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Škoda Fabia 1,4 MPI Confort
1. deo - uvod

04.10.2007

Gumpert Apollo

26.09.2007

Fiat Bravo 1,9 MJ 16v 150KS

21.09.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Dodge Nitro 2,8 CRD

12.09.2007

Ford Mondeo 2,0 TDCi Trend Plus

10.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Hyundai i30 1,4 Comfort

04.09.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi

29.08.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Alfa Romeo 159 V6 3,2 JTS Q4

22.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Toyota Corolla 1,6 VVT-i

07.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Honda CR-V 2,2 CTDi

20.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Hyundai Grandeur 2,2 CRDI

13.07.2007

Mercedes C280

11.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Mini Cooper S

03.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Toyota Hilux 3,0 D-4D i Mutsubishi L200 2,5 DI-D

08.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Isuzu D-Max Crew Cab LS 3,0

25.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Toyota Auris 1,4 D-4D

11.05.2007

Audi TT 3,2 Quattro

04.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Suzuki Swift 1,3 GS

28.04.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

SsangYong Rexton II Prestige Plus 2,7 XVT

24.04.2007

Jeep Wrangler i Jeep Willys

19.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Škoda Fabia II 1,4

16.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Peugeot 307 1,6

04.04.2007

Toyota Avensis 2,0 D-4D Luna

03.04.2007

VW Jetta 2,0 TDI Confortline

02.04.2007

Toyota Yaris 1,3
3. deo - zaključak

30.03.2007

Škoda Roomster 1,4 TDI

26.03.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Jeep Trailhawk Concept

13.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
2. deo - motor

16.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Ford Transit Van 330 SWB

13.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Jeep Compass 2,3 i Suzuki Grand Vitara 2,0

25.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Sol
2. deo - motor i ponašanje u vožnji

20.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 2,3 MPS

02.01.2007

Mali automobili

28.12.2006

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
1. deo - uvod

25.12.2006

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Porsche Cayenne S 4,5 V8

23.11.2006

Toyota Yaris 1,3 VVT-i

21.11.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRDI i Range Rover Sport TD

20.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Chevrolet Lacetti
3. deo - zaključak

24.10.2006

Range Rover Sport TD V6 HSE

19.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Peugeot 207 1,6

17.10.2006

Ford Focus ST

12.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
3. deo - servis

09.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Renault Megane 2,0 dCi

26.09.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
2. deo - enterijer

25.09.2006

Hyundai Santa Fe

22.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Dodge Caliber 2,0 CRD SXT

14.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Ford Focus Wagon 1,6
3. deo - zaključak

07.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Dacia Logan 1,5 dCi

31.07.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Ford Fiesta ST 2,0

04.07.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
1. deo - uvod

29.06.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Honda Civic 2,2 i-CDTi

27.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Seat Ibiza 1,4

20.06.2006

VW Jetta 1,9 TDI i Renault Megane Sedan 1,5 dCi

19.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
2. deo - enterijer

13.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Opel Zafira 1,9 CDTI OPC Line

06.06.2006

Ford Focus 1,6 Wagon
2. deo - enterijer

05.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Hyundai Accent 1,5 CRDi

30.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Renault Megane 2,0 RS Luxe i Ford Focus ST 2,5T

09.05.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited
2. deo - pogon i održavanje

08.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Toyota RAV4 2,2 D-4D Executive

02.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

VW GOLF V 1,9 TDI 4Motion

18.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D

07.04.2006

Toyota Yaris 1,3 Sol

06.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Peugeot 407 Coupe 2,7 V6 HDi Sport Pack

31.03.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Renault Megane 1,5 dCi
5. deo - zaključak

17.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Renault Megane 2,0 dCi

14.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

VW Polo 1,9 TDI Carat

07.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Suzuki Swift 1,3

28.02.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

Fiat Grande Punto 1,4 8V Dynamic

21.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

Toyota Hilux 2,5 D-4D i Isuzu D-Max 3,0 TD

09.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Peugeot 1007 1,4

07.02.2006

Renault Megane 1,5 dCi
4. deo - vozne osobine

02.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Citroen C3 1,6 HDi i Renault Clio 1,5 dCi

26.01.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Mercedes Benz B 200 Turbo

24.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Škoda Octavia Combi 4x4 1,9 TDi

16.01.2006

Renault Megane 1,5 dCi
3. deo - enterijer

04.01.2006

Nissan Xterra

03.01.2006

Peugeot 307 CC 2,0 HDi Pack Sport

29.12.2005

Citroen C-SportLounge

27.12.2005

Peugeot 107 1,4 HDi Trendy

16.12.2005

Toyota Aygo 1,0

09.12.2005

Nissan Micra 1,2

05.12.2005

VW Passat 1,9 TDi Confort

02.12.2005

Citroen C1 1,4 HDi Pack

29.11.2005

Seat Leon 2,0 TDI

24.11.2005

BMW M6

21.11.2005

Ford Focus SW 1,6 TDCi Ghia

11.11.2005

VW Fox 1,2 Confort

10.11.2005

Renault Megane 1,5 dCi
2. deo - karoserija

04.11.2005

Citroen C5 Break 2,0 HDi i Renault Laguna Estate 2,2 dCi

28.10.2005

BMW 750 Li

27.10.2005

Peugeot 407 SW 2,0 HDi

20.10.2005

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited

18.10.2005

Dacia Logan 1,4 MPI

10.10.2005

Hyundai Tucson 2,0 CRDi

07.10.2005

Citroen C4 1,4 16V Coupe VTR

04.10.2005

Chevrolet Spark 0,8

29.09.2005

Toyota Corolla 1,4 D-4D

26.09.2005

Honda Jazz 1,4

26.09.2005

Nissan Pathfinder 2,5 dCi

23.09.2005

Ford Fiesta 2,0 ST

20.09.2005

Honda Civic 1,6 16V

06.09.2005

Tigar Prima

31.08.2005

Daihatsu Sirion 1,3 X

30.08.2005

Seat Altea 1,6 Stylance

26.08.2005

Renault Megane 1,5 dCi

26.08.2005

Audi A4 2,0 TDI

25.08.2005

Renault Scenic 1,6 16V GPL

24.08.2005

Peugeot 107 1,0 Trendy

23.08.2005

Kia Cerato 1,5 CRDI

09.08.2005

Renault Trafic Generation 2,5 dCi Privilege

01.08.2005

VW Golf Plus 1,9 TDI Comfort

26.07.2005

Jeep Grand Cherokee 5,7 HEMI

19.07.2005

Ford Fiesta 1,6 TDCi Ghia

05.07.2005

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Rhythm'n'Blues

30.06.2005

Nissan X-Trail

27.06.2005

Honda Jazz 1,4 i Mitsubishi Colt 1,3

23.06.2005

Renault Laguna 2,0 GT

23.06.2005

Peugeot 1007 Vitamine

20.06.2005

Citroen C3 Pluriel 1,4 HDi

10.06.2005

Peugeot 607 2,7 V6 HDi Signature

06.06.2005

Isuzu D-MAX 3,0 TD Crew Cab

27.05.2005

BMW 320i i 320d

25.05.2005

VW Golf V GTI

20.05.2005

Seat Toledo 1,9 TDI Reference

13.05.2005

Citroen C3 1,4 16V Sensodrive Stop/Start

06.05.2005

3000 km sa Renault Espace 2,2 dCi Aluminium

26.04.2005

Škoda Octavia Combi 1,9 TDi

22.04.2005

Honda Jazz 1,4

21.04.2005

Audi A6 3,0 TDI Quattro

29.03.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

25.03.2005

Ford Mondeo 2,2 TDCi Clipper Titanium

22.03.2005

Peugeot 307 1,6 HDi i Renault Megane 1,5 dCi

18.03.2005

BMW X3 3,0d

15.03.2005

Citroen C4 1,6 HDi 92 KS Pack

11.03.2005

VW Caddy Life 1,9 TDi

02.03.2005

Peugeot 307 SW 2,0 HDi i Ford Focus C-Max 2,0 TDCi

28.02.2005

Seat Altea 2,0 TDi

23.02.2005

Toyota Prius 1,5

17.02.2005

Honda Jazz 1,4

14.02.2005

Mitsubishi Colt 1,3

11.02.2005

Peugeot 407 2,2

07.02.2005

Seat Ibiza Cupra 1,9 TDi / 160 KS

02.02.2005

VW Golf 1,9 TDi / 90 KS Confort

31.01.2005

Nissan Micra 1,2

25.01.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

24.01.2005

Citroen C5 1,6 16V i 1,6 HDi

20.01.2005

Dacia Logan 1,6 MPI

15.01.2005

Renault Modus 1,4 16V Luxe Privilege

10.01.2005

Ford Focus 1,6 Ti-VCT Titanium

05.01.2005

Mercedes G55 AMG

31.12.2004

Toyota Land Cruiser 3,0 D-4D

29.12.2004

Škoda Octavia 2,0 TDi Ambiente

22.12.2004

Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail i Toyota RAV4

22.12.2004

Honda Jazz 1,4

22.12.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDI 16V 110 KS

23.11.2004

Honda Jazz 1,4

22.10.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V 110 KS

21.09.2004

Chrysler 300C

15.11.2004

Opel Corsa 1,3 CDTi

30.11.2004

BMW 645 Ci

16.10.2004

Peugeot 407 SW 1,6 HDi

21.10.2004

Fiat Idea 1,4

24.10.2004

Toyota Corolla 2,0 D-4D

28.10.2004

Peugeot 307 CC 2,0 16V

31.10.2004

Porsche Carrera 911 S

3.11.2004

Mitsubishi Outlander 2,0

8.11.2004

Aston Martin DB9

11.11.2004

Fiat Panda 1,2

12.09.2004

Citroen C3 X-TR 1,4 HDi 92 KS

15.09.2004

VW Polo 1,9 SDi

22.09.2004

Hyundai Tucson

25.09.2004

Peugeot 206 1,4 HDI

1.10.2004

RENAULT Megane 2,0 RS

10.08.2004

MERCEDES-BENZ C180 Kompressor

14.08.2004

HONDA FR-V

19.08.2004

FORD Fusion+

24.08.2004

ŠKODA Octavia 1,9 TDI

29.08.2004

BMW 760 Li

2.09.2004

CITROEN Xsara Picasso 1,6 HDi 16V Exclusive

8.07.2004

HONDA Civic Sedan 1,6 ES AT

12.07.2004

RENAULT Grand Scenic 1,5 dCi/100 KS Luxe Privilege

17.07.2004

SEAT Cordoba 1,9 TDi Sport

22.07.2004

TOYOTA Corolla Verso 2,0 D-4D

27.07.2004

MERCEDES-BENZ SLK 200 Kompressor

3.06.2004

LOTUS Elise 111R

10.06.2004

TOYOTA Corolla Wagon 1,6

18.06.2004

AUDI A3 2,0 TDi

13.05.2004

CITROEN C2 1,1

27.05.2004

FORD Focus C-Max 1,8 Trend

4.04.2004

TOYOTA Avensis D-CAT

9.04.2004

RENAULT Kangoo 4x4 1,9 dCi Privilege

14.04.2004

MAZDA 3 Sport

19.04.2004

FIAT Idea 1,3 JTD

24.04.2004

SEAT Leon 1,9 TDI

3.05.2004

BMW X3 3,0i

3.03.2004

RENAULT Clio Sport

8.03.2004

MERCEDES E320 4MATIC Avantgarde

13.03.2004

HONDA CR-V

17.03.2004

TOYOTA RAV4 2,0 D-4D Executive

22.03.2004

ŠKODA Fabia RS 1,9 TDi 130

27.03.2004

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

31.03.2004

LAMBORGHINI Gallardo

2.02.2004

VOLVO S60 2,4 D Summum

9.02.2004

SAAB 9-5 Wagon

16.02.2004

RENAULT Laguna 1,6 16V GPL Expression

23.02.2004

OPEL Vectra Caravan 3,0 CDTI

5.01.2004

HONDA Accord 2,4 Executive

11.01.2004

MITSUBISHI Lancer

19.01.2004

VW Beetle Cabrio

26.01.2004

MAZDA 3 1,6i

2.12.2003

VW Touran 1,9 TDi Comfort

9.12.2003

RENAULT Megane Coupe Cabrio 2,0

16.12.2003

SUZUKI Ignis 1,5

23.12.2003

PEUGEOT Partner 1,9 D

30.12.2003

CHEVROLET Corvette V8 5,7

1.11.2003

RENAULT Megane Grand Tour i Megane Sedan

5.11.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

12.11.2003

CHRYSLER Sebring 2,7 LE

19.11.2003

FORD Tourneo Connect 1,8 TDCi

26.11.2003

FIAT Panda

4.10.2003

LEXUS RX 300

7.10.2003

SMART Roadster Coupe

11.10.2003

MERCEDES SL 55 AMG

14.10.2003

RENAULT Trafic 2,5 dCi 16V Passenger

18.10.2003

FORD Fusion 1,4 TDCi

21.10.2003

MINI One D

27.10.2003

FORD Focus C-Max

28.08.2003

CITROEN Pluriel 1,4i

2.09.2003

OPEL Meriva 1,6

6.09.2003

DAIHATSU Copen

12.09.2003

FIAT Stilo 1,8

16.09.2003

NISSAN 350 Z

19.09.2003

CHRYSLER Crossfire

27.07.2003

RENAULT Scenic II

31.07.2003

OPEL Signum 3,2 V6

4.08.2003

MERCEDES Vito i Viano

8.08.2003

DAEWOO Nubira II

12.08.2003

FIAT Doblo Cargo 1,9 DS High Roof

17.08.2003

PEUGEOT 807 3,0 V6 SV Pullman

22.08.2003

BMW Z4 3,0i SMG

27.06.2003

ALFA ROMEO 156 2,4 JTD

4.07.2003

HYUNDAI Getz 1,4

13.07.2003

ŠKODA Octavia Combi 1,8T RS Pack Sport

20.07.2003

FORD Streetka

26.05.2003

RENAULT Megane Coupe 1,5 dCi

1.06.2003

SEAT Alhambra 1,9 TDI

7.06.2003

TOYOTA Corolla Verso 1,6

11.06.2003

PEUGEOT 307 Break 1,6 16V XT

16.06.2003

AUDI A3

20.06.2003

OPEL Meriva

25.04.2003

LANCIA Thesis 2,4

30.04.2003

HYUNDAI Terracan 2,9 CRDI

6.05.2003

SEAT Cordoba 1,9 SDI Stella

13.05.2003

PEUGEOT Partner Ushuaia Grand Raid 1,6 16V

18.05.2003

TOYOTA Avensis Wagon 1,8 VVT-i

25.03.2003

FORD Fiesta Coupe 1,6 Trend

2.04.2003

SSANGYONG Rexton

14.04.2003

MITSUBISHI Pajero 3,2 DI-D

1.03.2003

CITROEN C8 2,2 16V HDi

11.03.2003

FORD Focus ST 170

5.02.2003

RENAULT Espace 1,9 dCi Authentique

14.02.2003

FORD Mondeo ST220

11.01.2003

TOYOTA Land Cruiser 3,0 D4-D

17.01.2003

SAAB 9-3 2,0t

21.01.2003

CITROEN Berlingo

26.01.2003

ALFA ROMEO 147 GTA

10.12.2002

RENAULT Kangoo 1,5 dCi 80 KS

21.12.2002

SUBARU Forester 2,0X AWD

26.12.2002

ŠKODA Superb 1,9 TDi Classic

4.01.2003

NISSAN 350 Z

12.11.2002

RENAULT Megane II

20.11.2002

HONDA Accord

3.12.2002

MAZDA 6 Sport

11.10.2002

FORD Fiesta 1,4 TDCi

18.10.2002

FERRARI Enzo Ferrari

25.10.2002

DAEWOO Kalos

31.10.2002

AUDI RS6 Avant

4.11.2002

MERCEDES SL 500

26.09.2002

PEUGEOT 307 SW 2,0 HDi

6.10.2002

KIA Sorento

29.08.2002

OPEL Vectra GTS

29.08.2002

VW Polo 1,2 6V

3.09.2002

Zoca
24.10.2018 08:34
21
3

Za ovaj auto bi vojnickim recnikom dali ocenu :Narocito se istice! Prodavace se bolje u Kini ,nesto izmenjena varijanta(4 vrata).

Milan 2
24.10.2018 09:49
16
3

Peki, daj testiraj benzinca.

otac Makarije
24.10.2018 10:18
16
8

Peki
Krasan tekst o krasnome vozilu. Bez šale ...
Dosta mi toga tu (funkcionalno) „ne leži“, ali, dizajn mi je ok.
Može li jedno tehničko pitanje: Koliko air bagova u serijskoj opremi „bazno“ ima 508?
„Slabo divanim“ francuski, pa sam gledao i cenovnik u GB, i nešto ih je „malo“? Npr, bazni superb u Sloveniji serijski ima 9 komada.
Nekako mi novi 508 deluju škrto sa serijskoj opremom ( a jako bogat sa cenom) ... Začudih se najpre da i Allure serijski ima „halogenke“ ( viši paketi LED ), ali, posle videh da kod insignije svi paketi serijski imaju „halogenke“. Biće tu „šišanja“ ...
Inače, ako bih „cepidlačio“ ( a sitna sam duša uvek bio), rekao bih da kao 2,0 ne postoji HDI 180. Postoje HDI 163 i 177. Toliko ks imaju dve 2,0 verzije dizela. Kod PSA je to odavno normalna (marketinška) „prevara“. Kao što ni HDI 110 nikada nije imao 110 ks.
Jedva čekam tekst o 508 SW. U FR još nema cena za 508 SW „First edition“?

Dzoniz
24.10.2018 11:21
24
10

Automobil koji nikog ne ostavlja ravnodušnim! Pravo osveženje u segmentu i po meni bolji izbor od pomenutog A5 kada se pogleda odnos uloženo/dobijeno.

Hans
24.10.2018 12:00
23
12

Ako na dizajn 3008-ice svrša*am, od dizajana i pojave 508-ice padam u komu!

tehnomag
24.10.2018 12:21
6
11

Da je čistokrvni kupe sa 5-2 vrata bio bi savršen!

Bimba
24.10.2018 13:41
26
4

Lep automobil,savremen i LIMUZINA.U pravoj poplavi krosovera,suvova,izuzetno cenim svaku novu limuzinu.Lep auto nema sta.

don
24.10.2018 18:06
11
13

Opet francuz? :) to malo da Pekiju dignemo pritisak, zali se da mu je kao u bebe 120/80, a pa ne more tako, ja popijem saku tableta i opet ne ide ispod 140/98 :)
Jao, vidi mu drugih vrata i stakala koja vire iako su do kraja spustena!!!! koji kriminal!
Kako izolicija dobra a buka motora ugusi? Usput, sta je to sa francuzima pa napravise sada da se motor cuje ko blesav, a sad malo na test alfe da vidimo tamosnji rijecnik za isti slucaj kod motora i usporedimo sa ovim, pouceni velicinom gepeka gdje je kod talijana 500 litara jadno, a kod njemacke konkurencije 460 litara -puuuno prostora.:-)
Djeluje ok auto, ko volio ovakva cudesa. tu ce biti mjesta za citroena i negovu filozofiju pravljenja auta?ak se odluci na limuzinu u ovom segmentu, kao i za novu insigniju. Ocekujem test klonova. Zajebanciju na stranu, mislim da je karavnska verzija bolji odabir, al pricekajmo test (u njemackoj jos uvijek nema novog 508 u salonima).

Milos
24.10.2018 19:01
9
8

Transformers iz Pontijaka u samuraja

igi
24.10.2018 20:29
18
2

A može da bude i porodičan auto, pa čak i taksi - u karavan verziji. Koja je i dalje lepa.

Rikošet
25.10.2018 10:18
25
8

Nekad davno kada je Peki prvi put testirao Renault Talisman napisao sam da je ekonomski promašaj, jer nema dvolitarskih dizel motora... Njegova prodaja je danas na nivou statističke greške (oko 30.000 jedinica) u poređenju s najprodavanijim modelima u klasi (Passat, Superb...). Naravno to nije tako što sam ja to napisao već zato što se neke činjenice vide u startu...

Što se tiče 508-ice u startu se nazire (iz testa) da će uživo izgledati atraktivno što će sigurno privući određeni dio novih kupaca... Nažalost velika većina onih koji su ga do sada kupovali poput recimo taksista ili porodičnih ljudi zbog skučene zadnje klupe moraće silom prilika da se okrene komfornijem, ali ne tako popularnom karavanu... Ovi drugi će bez griže savjesti vjerovatno masovno da se okrenu ka 3008 ili 5008, jer se njihovim ženama "terenci" danas izuzetno dopadaju... Dakle 508 već u startu ima problem jer više nije klasična limuzina već je kupe-limuzina?

Neko je spomenuo da miriše na premijum i uporedio ga sa A5 Sportbackom, BMW 3 GT ili 4GC... Peugeot je možda premium u Francuskoj, ali u mom kraju nije. Zašto? Kao prvo imidž je čudo, a proizvođač čiji logo kod nas nose mnogi dostavnjaci i kombiji sigurno nije poželjen kao oni čiji se nalazi samo na skupocjenim modelima... Tako razmišljaju ovi novokomponovani bogataši... Primarni pogon 508-ice je prednji, a motor mu je smješten poprečno. Osim sada već sve nepoželjnijih četverocilindarskih dizelaša ima i dva 1.6-litarska benzinska mlinčića za kafu.
BMW i Audi s druge strane pod "haubu" mogu da prime šestocilindarske motore i oba se mogu dobiti sa 4x4 pogonom, koji je u Peugeotu san ljetnje noći... Možda ga bude imao kroz neku hibridnu verziju, ali klasični 4x4 neće imati nikada... Za premuim kupce to je bitan detalj... BMW-ovi i Audijevi šestocilindraši su priča za sebe, na koju Peugeot osim dizajna realno nema adekvatnog odgovora. Ako želi biti premium mora imati nešto više od kvalitetnih sjedišta i materijala u kabini...

Njegov najadekvatniji koncepcijski konkurent je VW Arteon, a i on će uprkos snažnom VW imidžu ove godine da "skucka" oko 30.000 prodatih jedinica... Mada nema peta vrata kao potencijalni konkurent na emotivnom planu može da mu bude i Alfa Giulija čija prodaja je (u Evropi) uprkos snažnom "vauu efektu" koji izaziva njena pojava svedena na 20-30.000 jedinica godišnje... Sve je to skromno za neku veliku priču...

Možda 508 bude tržišni fenomen i demantuje me, ali ja ne vidim stvarno realne podloge da zajedno sa karavanskom verzijom prebaci godišnju prodaju od 40-ak hiljada jedinica... To nikako ne znači da nije riječ o dobrom automobilu, koji će bez problema opravdati i najveća očekivanja vozača nižih od 1,80 cm...

BB
25.10.2018 20:58
19
1

Šta je sa C5?
Svi nešto ganjaju neki sport i prolazak kroz krivine, a radar na svakih 3 km, ima li išta u ponudi da bude "leteći ćilim"?
Prijatelj pre neki dan kupio C5 2014, oduševljen upravo udobnošću, za ostalo ga nije briga, kaže da dolazi odmorniji sa puta neo u pežou..

Milan
26.10.2018 00:08
11
4

Opet cu da potpisem sve sto Rikoset napisa.
Meni novi 508 deluje kao Mazda 6, uvek pri vrhu sa emocijama i sa razumom, ali nikad na vrhu. A to znaci da ce nego drugi prodati auto. Steta za cenu, ovako ce limuzine prodavati iskljucivo premijum proizvodjaci i audi. Mozda i poneki Japanac namenjen americi i blago stilizovan za evropu.

don
26.10.2018 06:26
10
9

Rikoset nam dođe kao apsurdno, sve sto mi histerično napišemo, on to svojim blagim komentarom fino uobliči pa ne preostaje drugo čovjeku nego da se složi ko složena rečenica. Dobro, ne uvijek :-))) usput, zašto bi taksi vozači i familijarni ljudi više voljeli limuzinu pokraj uvijek praktičnijeg karavana gdje ima više mjesta,lakši prilaz gepeku u kojeg staje više tereta,auto je pregledniji,a i vidljivost unazad je bolja?

Peki
26.10.2018 08:40
13
2

@Rikoset, dobre analiza, slazem se u svemu sa tobom, osim u jednom. Ukoliko su korpulentniji putnici na muci na zadnjoj klupi, to nije slucaj sa vozacem. Jer na kraju si rezimirao kako ce novi 508 opravdati i najveca ocekivanja vozaca nizih od 1,8 m, tacno, ali i visih. Mozda ne bas od dva metra i kusur, ali prostora ne nedostaje.

@BB NOvi C5 ocekuje se tek 2020 godine i ukoliko je verovati fotografijama koje su procurele, radi se o velikoj i skladnoj limuzini.

@Otac Majarije, u FR pocetna cena za karavan iznosi 33.600 evra, odnosno nekih 1.300 evra vise.

Mad Max
26.10.2018 10:16
11
14

Ovo je zaista pravi automobil, u odnosu na prethodni 508. Prethodnik je bio "autobuskog" tipa, sirotinjski auto, nešto kao SuperB. Ko želi ruralno - neotesano vozilo, ima SuperB uvek na raspolaganju. Tako da nema potrebe žaliti za prethodnikom.
Uglavnom, hrabro, lepo, kvalitetno, zanimljivo, poželjno vozilo.

Rikošet
26.10.2018 13:14
13
4

Ma ja samo gatam iz nekih činjenica, koje Peki uredno posloži u testovim i iz onoga što vidim i čujem od ljudi u stvarnosti. Svaki put prije što nešto napišem umijem se hladnom vodom pa ispadne šta ispadne...

don

Slažem se da su taksistima s obzirom na prirodu posla vjerovatno praktičniji karavani i monovolumeni, ali sigurno si i sam vidio da ih mnogo više vozi limuzine, hatchbacke i kompakte... Kad u Njemačkoj kažeš Taxi svi pomisle na limuzinsku E-klasu u onoj fuj kremastoj boji. Ima i karavana, monovolumena, crosovera, kombija i SUV-ova, ali puno manje... Uglavnom dosta individualna tema kao i izbor svakog automobila...

Peki

Ma vjerujem ti da će naprijed sjesti i višlji od 1,80, ali ove kupe forme sa oštro položenim A stubom su ipak idealne za tvoju visinu i građu. Ja sam iznadprosječan i nikad po sebi ne mjerim komfor automobila, ali mogu iz prve ruke da ti kažem sa kakvim problemima se suočavaju visoki vozači. Kao prvo od unutrašnjeg retrovizora ne vidimo pola vjetrobranskog stakla kada gledamo udesno. Retrovizor nam je u idealno vidnom polju, a ne "gore" kao vama... Sva prednja sjedišta su nam po pravila prekratka (neka imaju one male jastućiče što se izvlače što djelimično popravlja stvar) pa nam noge od pola butine stalno vise i nakon stotinjak kilometara se ukočimo kao drvene Marije. Zbog te pozicije kao da smo na WC-u čučavcu desno koljeno nam se obično češe o (pre)široke centralne grebene. Ako voziš off-road rizikuješ da se ozbiljno povrediš. E sad da bi stali naprijed spustimo sjedište do "poda" i gurnemo ga poprilično nazad. U takvoj situaciji na skučenim parkinzima ulazimo u automobile ovog tipa kao u "bunar". Vjeruj mi tada moraš biti atleta da ne zezneš desni kuk... Na kraju krajeva kad se jednom smjestimo naprijed iza nas ne može više niko da sjedne i tada se obavezno pitamo što nismo uzeli Škodu Superb ili Passata, već Peugeot 508 ili Alfu Giuliju... Pošto imam dosta korpulentnih drugara i vidim da nam djeca rastu kao iz vode, svi su nekako štrkljavi, dugonogi i visoki kad god sam mogao pitao sam prodavce automobla zašto ne nude mogućnost doplate sjedišta za korpulentnije vozače? Zašto su sjedišta skrojena po univerzalnim mjerama kada se zna da i mi postojimo? Jasno mi je da to ima veze sa homologacijom i tim zezancijama, ali mislim da su visoki ljudu nepravedno uskraćeni za puni komfor, koje bi im mogla omogućiti adekvatno velika sjedišta. Da ne pričam o bezbjednosti, jer mi većina naslona za glavu dolazi malo iznad vrata...

otac Makarije
26.10.2018 14:35
9
2

Da, meni sa 192 cm visine najviše smeta što mi je unutrašnji retrovizor u visini očiju i zaklanja mi bitan deo vidnog polja udesno. I to mi smeta kod tri vozila koja poslovno-privatno vozim (fabia, 308SW i 500L).
Ne znam da li mi to više smeta u gradu (uvek me je strah da ću ubiti nekog pešaka "sa desna", koga neću videti na vreme) ili van grada, u jačim desnim krivinama.
I stalno se "grbim" ka dole, da bih "virio" ispod unutrašnjeg retrovizora. Užas.
I to je moj problem sa svim kolima koja sam vozio ( pri čemu sedište uvek držim maksimalno sušteno do kraja).
Nekada mi dodje da bukvalno isčupam taj prokleti unutrašnji retrovizor.

Peki
26.10.2018 15:16
12
2

@Divovi (Rikoset i otac Makarije), a ja godinama bio iskopleksiran zbog mojih 1,72 m... Ispade da sam sada povlascen, barem kada se radi o automobilima i javnom prevozu. Mogu misliti kako vam je u avionu neke jeftine avio kompanije tipa Wizzair, pa jos ukoliko se zalomi sediste u sredini :-((
Bez sale, kad god mogu strpam nekog dzina kao sto se Vas dvojica u test auto, tek da mi prenese utiske. Nema vam druge do neki prostraniji minivan ili SUV, em se lakse ulazi, em ima prostora za glavu. Jutros uzoh jednu Mazdu CX-5 2.0 (benzinac), deluje mi po meri za vas gabarit.
Pozzzzz

otac Makarije
26.10.2018 16:17
7
3

Peki,
Imam ja prostora iznad glave u kolima koja vozim ( u 500L možda i 10 cm iznad glave ), ali, očito je da se unutrašnji retrovizor uglavnom postavlja na visinu koja "odgovara" osobama prosečnog ili nižeg rasta ( tj. da je taj retrovizor postavljen "iznad očiju" ), ali osobe više od proseka mogu da imaju gadan bezbednosni problem (jer im je retrovizor "u visini očiju" ).

Peki
26.10.2018 17:13
14
1

@Divovi, sad se setih, pronadoh auto za Vas :-)
Pre koji dan sam bio na prezentaciji dostavnih verzija Berlinga i Partnera, NEMAJU unutrasnji retrovizor, cak su im ugradili kameru iznad zadnjih vrata, koja pokriva dva ugla. Zadnji desni i unazad (konstantna slika, cak i u voznji), a sam ekran je na mestu unutrasnjeg retrovizora. A tek prostor za glave, ma ni sesir ne treba da skinete :-)))

BB
26.10.2018 17:13
6
2

Ja sa 193 uzeh berlinga.
U avionu mi je bila utjeha što je kraj mene cenatar kk Bayern-a. To je tek gužvancija...

igi
26.10.2018 17:50
8
0

@Rikošet: Zašto su sjedišta skrojena po univerzalnim mjerama kada se zna da i mi postojimo?

E zato omaleni Kinezi zahtevaju i dobijaju produžene verzije gotovo bilo kog automobila koji traže. U Evropi evenutalno možeš da "bojkotuješ" određene modele i kupiš druge. To što ih baš ne želiš je drugi problem.

Privatnik
27.10.2018 19:11
13
5

Jedini auto koji mi se nikad nije pokvario je Pežo 508 koga sam kupio 2015. , za ovih 140.000 km ovde u Nemačkoj, mogu samo da kažem da je najbolji auto u istoriji, bolji do BMW-a 5er i od nesretne Mazde 6 na kojoj je elektronika gora od komodora

Zoca
29.10.2018 11:25
5
7

Pezo sam vozio i pouzdan je ,ali sveukupno tehnoloski zaostaje npr.za nekim BMW-om,od kog su otkupili tehnologiju za PRINCE benzinske masine.Kolika je razlika, pa pogledajte samo novu seriju 3 i testirano vozilo nebo je to i zemlja.

BB
29.10.2018 13:28
3
6

Zoca,

BMW je "vozački" automobil napravljen da ide dobro u krivine. Moment intercije mu je što bliži težištu automobila ili ti: motor i mjenjač (najteži dijelovi) pomjereni u kabinu. To ga čini "vozačkim" automobilom ali isto tako to ga čini da unutra ima "namještaj" pa je velikim ljudima tijesan, plus na to dodaš da je nizak, pa veliki i stariji sjedaju na "put". I tako dođemo do dva različita svijeta, da li hoćeš auto koji ide u krivine (a radar na svakih 300m) ili ćeš uzeti neki monovolumen, van ili SUV (auto koji se može koristiti za prevoz svakoga i svačega). Tako sad neki auti koketiraju sa "vozačkim" autom (limuzine) ili "korisnim" (Van) ili "korisnim ali malo ušminkanijim" (SUV).
Pad prodaje limuzina nam govori gdje se kupci opredjeljuju, a same su tome krivi (tj. njihovo koketiranje: vidjela žaba da se konji potkivaju pa i ona digla noge).

maxy
30.10.2018 09:07
5
2

Pa naravno da su limuzine pukle u prodaji jer se više ni u BG ne mogu nigde parkirati sa automobilom dužine 4,2 m. Parking mesta uska i kratka, pa još ako se babun ispred ili iza praznog parking mesta parkirao kako ne treba, eto radosti. Ne živim u centru grada, već na periferiji, gde postoji ozbiljan problem parkiranja. Zaista ima volje da kupim limuzinu (merkao sam 508 ili c5), ali ne i želje da je razvlačim po gradu, što opet zahteva jedan manji automobil u vlasništvu.

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: