Test

Peugeot 5008 1.6 THP/165 EAT6 GT-Line

Crossovan

Nakon 2008 i 3008, red je došao na 5008 da se transformiše iz minivana u veliki Crossover sa sedam sedišta

Peugeot 5008, od MPV-a do SUV-a tanka je linija Twituj ovo!

Nekada minivan, Peugeot 5008 krenuo je stopama 3008, poprimivši forme jednog SUV. Logično, reči ćete, znajući da se prošle godine u svetu prodalo 26 miliona istih! Ogroman uspeh upravo kao i njegovog manjeg brata 3008, koji se za nepunih 6 meseci pronašao put do srca kod 80.000 kupaca. Najbolji početak jednog Peugeota počevši od 1998. god, kada je lansiran model 206. Normalno je znači da je i 5008 posvetio veliku pažnju svom izgledu, posebno jer je predviđena komercijalizacija za brojna svetska tržišta, sa posebnim naglaskom na kinesko. Uostalom, stil je veoma sličan manjem 3008, ova dva modela poseduju oko 3/4 zajedničkih delova. I ukoliko je prednji deo teško razlikovati, zadnji, počevši od vrata pozadi, poprimio je vlastiti stil.

SUV stil,
atraktivan enterijer,
modularnost,
unutrašnji prostor,
vozna dinamika

bez integralne transmisije,
nesklad između benzinskog agregata i automatskog menjača,
manja agilnost i kruće ogibljenje nego li kod 3008

Direktnim poređenjem, jedan pored drugog, uočljiva je različita forma C stuba, koji je kod 5008 znatno vertikalniji. Kod 3008 linija krova je padajuća, dok se kod velikog brata nastavlja, kako bi se dobilo na prostoru za glave putnika na dopunskim sedištima. Ukratko, iako je zadnja svetlosna grupa ista, 5008 deluje znatno korpulentnije i masivnije, zahvaljujući dopunskim santimetrima. Čak 20 više, tako da je sa 4,64 m, duži za 11 cm od bivšeg 5008.

Sve u svemu veoma dopadljiv stil, koji kod 5008 još više potseća na famozni Rover Evoque, nego li 3008. Iskreno rečeno, zaslužuje pohvale bez obzira iz kog ugla ga posmatrali! Spreda, vertikalna maska, ingurisana kod restilizovanog 2008, ovde je još agresivnija, uokvirena zavodljivim formama odbojnika i atraktivnim LED svetlima. Gledan sa boka, deluje moćno, jednim delom zahvaljujući malim staklenim površinama, kao i velikom odstojanju od tla (23, 6 cm) i naplacima od 18, odnosno 19 cola. I ovde pronalazimo obilje hromiranih detalja, kao što su okviri prozora i zaštitne lajsne pri dnu vrata, po ugledu na zadnji deo. Branik od crne plastike obilato je "začinjen" njime, dok je lažna izduvna grana u stilu Citroena DS5. Zadnja svetla su kao što smo rekli identična, sastavljena od tri nezavisna bloka na crnoj podlozi.

     
 

3008 + 2
Po ugledu na Renault Scenic i Grande Scenic, ni Peugeot nije želeo distancirati enterijer lažnih blizanaca. A i zašto bi, kada je ovaj toliko atraktivan, da je nemoguće pronaći moderniji kod konkurenata. Masivna centralna konzola blago je zaokrenuta ka vozaču, dok je komandna tabla sastavljena iz više nivoa. U oči odmah upada klavijatura sa duplim komandama (ispod hromiranih su diskretniji plastični prekidači), kao i količina upotrebljenog aluminijuma. Ima ga svugde, na minijaturnom upravljaču, podsečenim odozgo i odozdo, menjaču, nožnim komandama, ručicama na vratima...

Naravno da je i instrrument tabla ista, sa ekranom od 12,3 inča (tkz. "i-cockpit"), koji je preuzeo funkciju analognih intrumenata. Ima tu svega, od imitacije klasičnih instrumenata i personalizacije ekrana, pa sve do satelitske navigacije, sa veoma interesantnom grafikom. Za razliku od 208, 2008 i 308, pozicija je ovde bolja, tako da nije neophodno spustiti upravljač u krilo, kako bi se videli. Podrazumeva se da postoji još jedan ekran, na centralni od 8 inča mogu se očitati sve ostale informacije. Inženjeri Peugeota mudro su postupili kada su preko spomenutih prekidača omogučili direktan pristup najvažnijim funkcijama (radio, klima uređaj, GPS, konekcija telefona...), bez obzira što se na kraju ipak mora pipkati po ekranu.

     
 

Samim tim, upravljač je pošteđen nebrojenih dugmića, i služi pre svega onome za šta je prevashodno namenjen. Veoma dobroj ergonomiji svoj doprinos daju i prednja sedišta, koja, barem za završni nivo GT Line (voženi), zaslužuju samo komplimente. Bez obzira da li su kompletno od kože, u kombinaciji koža/alkantara ili platna, osim što su lepa na oko, udobna su i sa odličnim bočnim osloncima. Naša su imala ugrađenu masažu, efikasnu i sa više programa. Sam sedalni deo se produžuje i podešava, kako bi i korpulentni vozači imali dobar oslonac ispod kolena.

Kad smo kod ergonomije, nalazim da je ručica automatskog menjača bolje integrisana od mehaničke, koja je blago uzdignuta u odnosu na lakat, položen na oslonac. Njen dizajn je futuristički, s tim da zahteva izvesno adaptiranje. Naime, nalik na malu ručnu kočnicu, kada se želi ubaciti u mod Drive, mora se povuči (podići) ka sebi i istovremeno pritisnu dugme sa leve strane, na dohvat palca. Pre svega iz sigurnosnih razloga (šaka pada na nju, te je moguće nesvesno postavi je u neželjenu poziciju), što se odnosi i na "rikverc", stim što sada treba izvrišiti pritisak na ručicu. Na njoj se nalaze još dva prekidača, na gornjem delu je P (parking), a pri dnu još jedan, želi li se preći na manuelni mod. Za tu svrhu zadužene su dve ručice pored upravljača, sa kojima se uvek može izvršiti korekcija prenosa, bez obzira da li je ručica u manuelnom ili automatskom modu.

     
 

Sve ostalo što okružuje vozača i suvozača, potpuno je identično, tako da ću samo ponoviti (prepisati), zapažanja iz Peugeot 3008. Spomenuti oslonac za lakat ujedno je i ogromni boks, koji se otvara iz dva dela. U njega "ladno" staje par flaša od 1,5 lit, znatno više nego li u pregradak za rukavice ispred suvozača. Dno jednog i drugog, kao i police u vratima, postavljeni su materijom koji sprečava zveckanje i vibracije, što samo dokazuje koliko pažnje je posvećeno svakom detalju. Jedan nam je privukao posebnu paznju, a radi se o bežičnom, induktivnom punjenju mobilnog telefona. Dovoljno je samo položiti ga u dno centralne konsole, obasjane prijatnom plavom svetlošću (pažnja, na ovo mesto ne treba ostaviti metalne predmete). Led diode, iste boje, pronalazimo i po okviru panoramik krova, kao i pri dnu instrument table, na vratima, držačima za limenke...

Noću, 5008 svetli kao božićna jelka, dekorisana sa istančanim ukusom, kako iznutra, tako i spolja. Kada se otključa, na podu pored vrata, sa obe strane vozila pojavi se osvetljeni krug prečnika jednog metra, sa uzdignutim lavom u sredini (led svetlo ispod spoljašnjeg retrovizora). Nije Peugeot škrtario ni sa izborom materijala, osim obilate upotrebe sunđeraste plastike, računajući i na mestima gde je obično tvrda. Enterijer krasi širok pojas sive takanine, koja se sa centralne armature proteže na vrata. Kod najskupljih verzija, ili uz doplatu, može biti i od plemenitog drveta. Putnici pozadi evidentno nemaju isti tretman kao oni na prednjim sedištima, no raspoloživ prostor ovde je neuporedivo superiorniji nego li kod manjeg brata.

Logično, ukoliko se zna da je međuosovinsko rastojanje povećano za čitavih 16,5 cm (iznosi 2,84 m). Rekao bih da ga ima kao kod jednog mini busa, barem kada su u pitanju kolena. Iako nisu preterano udobna (malo sunđera i snažno prošivena koža), istih su dimenzija, te postavljena na klizačima, sa podesivim naslonima. Avionski stolčići ovde su znatno višlje postavljeni nego li kod Scenica, tako da ne smetaju kolenima. Naš 5008 poseduje i veliki panoramski krov (otvara se), kao i integrisane zastore za sunce na prozorima, boksove u podu, izduve za vazduh i utičnicu od 220 V. Rekordni prostor za noge u drugom redu, dozvoljava da se sedišta značajno pomere ka napred, kako bi se oslobodilo dovoljno prostora za putnike u trećem redu. No zbog relativno niskog krova, osobe više od 1,75 metara, nemaju šta da traže na njima. Pristup je relativno jednostavan, spoljašnja sedišta u drugom redu lako skliznu ka napred, oslobađajući dovoljno prostora za ulazak dece!

Od produžene karoserije korist je izvukao i prtljažnik, čija zapremina, u konfiguraciji sa pet sedišta, iznosi odličnih 700 lit (100 lit više od bivšeg 5008), odnosno 780 lit, ukoliko se izvade dopunska sedišta. Ovo je jednostavno (11 kg svako), ali ne vidim nikavu svrhu, jer je dobiveni prostor teško iskoristiv (dva odvojena udubljenja). Logičnije mi je da Peugeot ponudi i verziju sa samo 5 sedišta, čime bi se smanila cena, a prtljažnik postao još veći i upotrebljiviji. Sa svim sedištima, njegova zapremina iznosi skromnih 166 lit, odnosno, kada su uredno složena, čitavih 1.940 lit. Kako se i naslon suvozačevog preklapa ka napred, izvodljivo je trensportovati predmete do 3,2 m dužine. Kod ovog završnog nivoa, vrata prtljažnika su motorizovana, da bi se otvorila i zatvorila, dovoljno je samo podvući nogu ispod branika. Praktično kada su vam pune ruke, posebno jer se nakon ovog gesta vozilo samostalno zaključa. Sve u svemu, iako se "prekvalifikovao" u SUV, 5008 i dalje poseduje sve argumentre kao jedan talentovani mini van.

     
 

Lakoća življenja
Nakon 3008 2.0 BlueHDi/150 KS, te trocilindarskog 1.2 PureTech/130 (blic test sledi uskoro), poželo sam saznati šta zna i ume najsnažniji benzinski 1.6 THP od 165 KS, u saradnji sa gore spomenutim automatskim menjačem. Na papiru, sve izgleda lepo. Solidnih 240 Nm motor razvija pri samo 1.400 o/min, dok je nekadašnji robotizovani menjač ETG6, poznat po snažnom cimanju (a-coup), zamenjen klasičnim automatskim, sa 6 prenosa.

I sa agregatom i sa menjačem, imao sam se već više puta priliku upoznati u različitim modelima grupacije PSA, no ne u ovoj kombinaciji, koja se nije pokazala dobitnom!? Naime, kada je u paru sa 2.0 BlueHDi/180, automatski menjač EAT6 izvlači sav benefis od 400 Nm, dok u našem slučaju često okleva. Zapravo sve je OK dok se ritam ne pojača, u svakodnevnoj vožnji po gradu i okolini, menjač poslušno obavlja svoju funkciju. Prelazi se odvijaju nežno, pravovremeno, uz nizak nivo buke u kabini.

Peugeot 5008 1.6 THP/165 EAT6 GT-Line

Motor: benzin, 4 cilindra, turbo punjač
Zapremina: 1.598 cm3
Snaga: 165 KS pri 6.000 o/min
Obrtni moment: 240 Nm, pri 1.400 o/min
Menjač: automatski šestostepeni
Pogon: na prednjoj osovini
Dimenzije: 4.641 x 1844 x 1.646 mm
Med. Rastojanje 2.840 mm
Zapremina prtljažnika 702 - 1.940 lit
Pneumatici: 225/55 R18
Masa: 1.365 kg
Rezervoar za gorivo: 56 lit
Ubrzanje 0-100 km/h 9,2 sekundi
Maksimalna brzina 206 km/h
Nivo izduvnih gasova 133 g/CO²
Prosečna potrošnja na testu 8,8 lit

Jednim pogledom

Karoserija

Udobnost

Izgled

4,4

Napred

4,5

Funkcionalnost

4,5

Pozadi

4,1

Kvalitet izrade

4,2

Ukupno:

4,30

Ukupno

4,36

Ponašanje u vožnji

Enterijer

Vozne osobine

4,4

Funkcionalnost

4,4

Performanse

3,9

Dizajn

4,5

Kočnice

4,3

Ponuda prostora

4,6

Ukupno:

4,20

Kvalitet materijala

4,2

Motor

3,9

Završna obrada

4,1

Menjač

3,7

Ukupno:

4,36

Cena

3,9

Prosečna ocena: 4,104

Prvih par dana vožnje u ovakvim okolnostima stekao sam vrlo pozitivan utisak, posebno što se i potrošnja može nazvati razumnom (oko 9 lit). No čim smo se otisnuli na otvoreni put do srednjovekovnog grada Provins (stotinak kilometara od Pariza), do izražaja je došao nesklad između motora i menjače kutije. Samim tim što se u četvoro poveća težina vozila (ovaj 5008 ima 60 kg više od 3008, tj 1.360 kg), plus zahtevniji uslovi voznje, sa mnogo preticanja, dovode do toga da menjač često okleva sa izborom brzina. Želi li se snažno ubrzati, iz pete će recimo nepotrebno prebaciti u treću brzinu, kada se odmah nađe u prvisokom režimu rada, blizu zabranjenog polja. Ništa se ne menja izborom moda Sport, osim što duže zadrži angažovani prenos, ovaj ne utiče na perfomanse. E sad, ručicama pored menjača može se dosta toga korigovati, ali zaboga zašto služi automatski menjač ako se mora ispomagati ručnim komandama?

Temperamentnom vožnjom potrošnja se brzo manifestiju dvocifrenim podatkom na putnom računaru, i obrnuto, kada se stopalo smiri, naš Lav izvlači se sa skromnih 6,5-7 lit. Ukupni prosek stabilizovao se na 8,8 lit, što i nije tako strašno uzevsi u obzir automatiku i perfomanse. Jer bez obzira što menjač i motor nisu uvek u savršenoj harmoniji, nisu za potcenjivanje, 1.6 THP stiže do stotke za 9,2 sec, i prebacuje 200 km/h.

     
 

A ponašanje na putu pitate? Pre svega sigurno ali manje dinamično od 3008. Peugeot navodi da je ukrutio zadnje amortizere za 15 %, kako bi bolje podneli maksimalno opterečenje. Zbog većeg međuosovinskog rastojanja i težine, utisak je da nije toliko agilan, za uzvrat, udobnost je i dalje za primer. Posebno sa gumama od 18 cola, kada je moguće doplatiti i za Grip Control. Radi se o elektronskoj kontroli trakcije po klizavoj podlozi, koja omogućuje da se snaga prenese na točak koji ima bolji kontakt, u saradnji sa mikst gumama. Sistem koji mu pomaže i prilikom velike nizbrdice, tako što samostalno održava brzinu od 3 km/h. Naravno da ne može da zameni integralnu transmisiju, ali se u prilikom ranijih testova pokazao interesantnim. No 5008 će verovatno dobiti integralni pogon dogodine, kao što je to ranije bio slučaj sa 3008 Hybrid. Naime, procurele su glasine da će posedovati hibridni električni pogon na zadnje točkove, koji, u sprezi sa prednjim, omogućuje izvesnu polivalentnost izvan asfaltiranih puteva... Do tada, samo konstatacija da se uprkos dimenzijama, u urbanoj sredini snalazi izuzetno dobro. Osim dobre preglednosti i malog poluprečnika okretanja, snabdeven je sistemom kamera (napred i pozadi), tako da se prilikom parkiranja u milimeter precizno može odmeriti odstojanje od ostalih vozila i trotoara. Kome i to nije dovoljno, sistem za samostalno parkiranje pokazao se veoma perfomantnim.

Inače svi agregati koji se mogu pronaći u manjem 3008 prisutni su i ovde, po ugledu na završne nivoe. Dakle, spomenuti benzinski 1.2 PureTech i voženi 1,6 THP, plus dva dizel bloka. Slabiji 1.6 BlueHDi razvija 100 i 120 KS, a snažniji dvolitarski 150 i 180 KS. Na našem tržištu ponuđena su četiri paketa (Access, Active, Allure i GT Line), no kako cena za 5008 u vreme pisanja nije bila poznata, poslužiću se poređenjem. U Francuskoj 5008 skuplji je od Peugeot 3008 između 1.700 i 2.000 evra, no kako su kod nas cene osetno niže, računajte na oko 1.500 evra više. Znači, ukoliko na osnovnu cenu od nekih 21.000 evra (akcija za 1.2 PureTech/130 Access), dodamo 1.500 evra, ispada da će najeftini 5008 koštati oko 22.500 evra, a vožani 1.6 THP EAT6 Allure (GT Line za Srbiju je izgleda predviđen samo uz najsnažniji 2.0 BlueHDi/180) ubedljivo ispod 30.000 evra. Šta se sve dobija od opreme za određene završne nivoe, neću navoditi (zavisi od tržišta), detaljne informacije možete pronaći na sajtu Peugeota za Srbiju. Iako je GT-LIne evidentno prepun svega, i kod njega se mora doplatiti za metaliziranu boju, električni panoramik krov, Grip Controle, sistem Hi-Fi Focal, alarm, bežični punjač za smarfon, utičnicu od 220 V, naplatke od 19 cola...

Tekst i slike: Perica Rajković
11567
Postavljeno: 01.05.2017

Arhiva: Testovi

Rubrika: Uporedni testovi
Postavljeno: 08.11.2018

Peugeot Partner i Citroen Berlingo VU

Preko dve decenije Peugeot Partner i Citroen Berlingo lideri su u kategoriji lakih dostavnih vozila. Nova generacija donosi brojna poboljšanja i inovacije, što joj je odmah donelo titulu "Van of the year" za 2019. godinu


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 30.10.2018

Renault Captur 1.3 TCe/150 EDC

Nakon Renaulta Scenic, Megana i izvesnog Mercedesa Classe A, red je na Capturu da usvoji novi 1.3 TCe, ovoga puta u verziji od 150 KS. Sportski mini SUV ili običan "naduvenko", proverili smo tokom sedmodnevnog druženja


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 24.10.2018

Peugeot 508 GT 2.0 BlueHDi/180

Da li je sa novim 508 Peugeot najavio kraj limuzinama u D segmentu? Ukoliko je suditi po nasledniku jeste, njegov stil koketira sa kupeima tipa Audi A5 Sportback i BMW Serie 4 Gran Coupe


Ford Ka+ Active 1.5 TDCI/95

22.10.2018

Opel Grandland X 1.2 Turbo/130 Ultimate Tekst sa video prilogom!

20.10.2018

VW Touareg III 3.0 V6 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

12.10.2018

Renault Megane 1.3 Tce/140 Intense

10.10.2018

Citroen Berligo 3 1.5 BlueHDi/130 XTR Tekst sa video prilogom!

05.10.2018

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi/130 Automatic

01.10.2018

Dacia Duster Confort 1.2 TCe/125 4x4

17.08.2018

Ford EcoSport 1.5 TDCI/100 Titanium

01.08.2018

Mazda MX-5 RF

29.07.2018

Renault Megane RS

14.07.2018

Citroen Berlingo

07.07.2018

Kia Stinger 2.2 CRDi 4x2 GT-Line automatic

29.06.2018

Peugeot 508 2.0 BlueHDi/180 EAT6 GT-Line

26.06.2018

Mitsubishi L200 2.2 DI-I Insyle 4WD A/T

21.06.2018

Lada Vesta 1.6 16V Tekst sa video prilogom!

16.06.2018

Volvo XC40 D4 AWD Tekst sa video prilogom!

07.06.2018

Fiat Tipo SW 1.4 T/120 TNG

05.06.2018

Renault Scenic 1.3 Tce/160 Bose Energy

29.05.2018

AUDI A6 – 50TDI V6 quattro Tiptronic Tekst sa video prilogom!

18.05.2018

Opel Crossland X 1.6 D/120 Innovation

16.05.2018

Peugeot 308 1.2 Puretech 130 EAT8 i BMW Serie 1 118i/136 automatik

05.05.2018

Alfa Romeo Stelvio Super 2.2 JTDm 210 Q4

19.04.2018

Jaguar E-Pace First Edition S 2.0 180 Tekst sa video prilogom!

12.04.2018

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5/163 2WD

07.04.2018

Toyota Land Cruiser 2.8 D-4-D Tekst sa video prilogom!

31.03.2018

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 140 ST- Line

28.03.2018

DS7 Crossback 2.0 BlueHDi Perfomance Line +

22.03.2018

Kia Soul EV

15.03.2018

Audi A8 50 TDI quattro Tekst sa video prilogom!

07.03.2018

Jeep Compass 1.6 Multijet/120 4x2 Limited

27.02.2018

Citroen C4 Cactus 1.2 PureTech

23.02.2018

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x2 Prestige

17.02.2018

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

14.02.2018

Opel Grandland X 1.6D Ultimate

06.02.2018

Hyundai KONA 1.6 T Tekst sa video prilogom!

02.02.2018

Renault Scenic 1.5 dCi Hybrid Assist Zen

29.01.2018

Dacia Duster 1.5 dCi 110 4x4 Tekst sa video prilogom!

24.01.2018

Opel Insignia Sports Tourer OPC Line 2.0 CDTI/170

17.01.2018

BMW 630d GT Tekst sa video prilogom!

10.01.2018

Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi/120 Shine

03.01.2018

Suzuki Swift 1,2 Dualjet Tekst sa video prilogom!

29.12.2017

Ford Fiesta 1.5 TDCi protiv VW Polo 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

27.12.2017

Renault Alaskan 2.3 dCi/190 Intens automatic

11.12.2017

Dacia Logan MCV Stepway 1.5 dCi/90

05.12.2017

Volvo XC60 D5 AWD Tekst sa video prilogom!

29.11.2017

Ford Fiesta 1.5 TDi/120 Titanium

26.11.2017

Jaguar F-Type 3.0 V6 Cabrio Tekst sa video prilogom!

21.11.2017

Kia Picanto 1.0

18.11.2017

Mitsubishi ASX 1.6 Intense 2WD Tekst sa video prilogom!

15.11.2017

Suzuki Ignis 1.2 AllGrip (4WD) Tekst sa video prilogom!

09.11.2017

Kia Stonic 1.6 CRDi/110

07.11.2017

VW Arteon 2.0 TDI Elegance Tekst sa video prilogom!

02.11.2017

Peugeot 308 1.5 BlueHDi/130 GT-Line

31.10.2017

BMW X3 M40i Tekst sa video prilogom!

27.10.2017

Infiniti Q60 Tekst sa video prilogom!

21.10.2017

Citroen C3 Aircross

19.10.2017

Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo /165 Innovation

13.10.2017

Renault Megane GT TCe 205 EDC Tekst sa video prilogom!

10.10.2017

Hyundai i30 1,4 T-GDI Tekst sa video prilogom!

05.10.2017

Opel Crossland X Innovation 1.2 Turbo/110 Automatic

27.09.2017

Seat Ibiza 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

22.09.2017

Renault Koleos 2.0 dCi/175 4WD CVT Intens

19.09.2017

Mazda 2 G90 Takumi Tekst sa video prilogom!

15.09.2017

BMW i8 Tekst sa video prilogom!

13.09.2017

Range Rover Velar V6 3.0 D300 Tekst sa video prilogom!

07.09.2017

Citroen C3 1.6 BlueHDi/75 Feel

05.09.2017

Dacia Duster 1.5 dCi 110 Laureate Tekst sa video prilogom!

30.08.2017

Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

26.08.2017

Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 Highline 4Motion Tekst sa video prilogom!

22.08.2017

Smart Cabrio Electric Drive Tekst sa video prilogom!

19.08.2017

BMW i3 (94 Ah) Tekst sa video prilogom!

18.08.2017

Renault Captur 1.5 dCi/110 Initiale Paris

11.08.2017

Volkswagen Golf 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

04.08.2017

Peugeot 5008 2.0 BlueHDi/150 Allure

01.08.2017

Volvo V90 Cross Country D5 Tekst sa video prilogom!

27.07.2017

Nissan Micra 1.5 dCi/90

24.07.2017

Mercedes-Benz E 220 d 4Matic All Terrain Tekst sa video prilogom!

20.07.2017

Renault Kadjar 1.6 TCe/165 Extended Grip

17.07.2017

Ford EDGE 2.0 TDCi/180 Tekst sa video prilogom!

14.07.2017

Kia Rio 1.2/84 KS

10.07.2017

Land Rover Discovery 5 Tekst sa video prilogom!

03.07.2017

Kia Optima 1.7 CRDi EX Business DCT

26.06.2017

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Tekst sa video prilogom!

19.06.2017

Peugeot 308 Tekst sa video prilogom!

17.06.2017

Subaru Outback 2.0D Lineartronic Exclusive Sport

12.06.2017

VW E-Golf Tekst sa video prilogom!

05.06.2017

Citroen SpaceTourer 2.0 BlueHDi/150 Bussines Lounge

02.06.2017

Hyundai Ioniq 1,6 GDI Hybrid Tekst sa video prilogom!

29.05.2017

Alfa Giulietta 1.6 JTDm/120 TCT

22.05.2017

Dacia Sandero 1.0 SCe 75 Autentic Tekst sa video prilogom!

15.05.2017

Volkswagen Up 1.0 MPI Tekst sa video prilogom!

09.05.2017

Peugeot 5008 1.6 THP/165 EAT6 GT-Line

01.05.2017

Renault Zoe Z.E. 40 Edition One

24.04.2017

Mazda6 CD175 AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

19.04.2017

Ford Kuga ST-Line 2.0 TDCi/150 4WD PowerShift

10.04.2017

Opel Zafira 2.0 CDTI/170 EcoFlex

03.04.2017

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm/180 Sport

27.03.2017

BMW 520d Luxury Line Tekst sa video prilogom!

20.03.2017

Renault Twingo GT

14.03.2017

Audi Q5 2.0 TDI Quattro Stronic Tekst sa video prilogom!

02.03.2017

Renault Grand Scenic 1.5 dCi/110 Intens

23.02.2017

Ford Ka+ 1.2 Ti-VCT 85 KS Ultimate

20.02.2017

Toyota Corolla 1.6 Valvematic Sol

18.02.2017

Kia Niro

13.02.2017

Audi Q2 Sport 1.4 TFSI Tekst sa video prilogom!

10.02.2017

Opel Mokka X 1.6 CDTi/110

07.02.2017

Land Rover Discovery Sport 2.0 HSE TD4 Tekst sa video prilogom!

04.02.2017

Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium Navi Sport

30.01.2017

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Elegance Tekst sa video prilogom!

27.01.2017

Citroen C3 1.2 PureTech/82 Feel

23.01.2017

Peugeot 3008 2.0 HDi Allure Tekst sa video prilogom!

19.01.2017

Bimota DB9 Brivido Tekst sa video prilogom!

16.01.2017

Toyota C-HR 1.2 C-ULT

09.01.2017

Chrysler Pacifica LX

05.01.2017

Fiat Spider 124 1.4 MultiAir

02.01.2017

Nissan Navara DC 2.3 dCi 190 Tekst sa video prilogom!

29.12.2016

Ford Edge 2.0 TDCI/210 Sport

26.12.2016

Kia Sportage 2.0 CRDI/136 4x4

23.12.2016

Ford Mustang 2.3 EcoBoost S Tekst sa video prilogom!

20.12.2016

Fiat Panda Cross 1.3 Multijet/80 4x4

16.12.2016

Mazda CX-5 CD150 TAKUMI

12.12.2016

Peugeot 3008 2.0 BlueHDi/150 GT Line Tekst sa video prilogom!

09.12.2016

BMW 730d xDrive (Long) Tekst sa video prilogom!

05.12.2016

Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Elegance Tekst sa video prilogom!

28.11.2016

Renault Scenic 4 1,6 dCi/130

25.11.2016

TOYOTA Hilux Double Cab 2.4 D-4D Tekst sa video prilogom!

21.11.2016

Renault Kadjar Iconic Energy dCi 130 4WD

18.11.2016

Audi Q3 2.0 TDi Quattro S-tronic/S-line Tekst sa video prilogom!

14.11.2016

Fiat Tipo 1.4 T-Jet/120 Lounge

10.11.2016

Opel Astra 1,6 CDTI Tekst sa video prilogom!

07.11.2016

Citroen C3 1.2 PureTech 82 & 110 KS

03.11.2016

JAGUAR F-PACE R-SPORT 3.0d 300 AWD Tekst sa video prilogom!

31.10.2016

Mercedes-Benz G 500 4x4² Tekst sa video prilogom!

26.10.2016

Peugeot 208 1.2 PureTech/110 Allure

20.10.2016

Opel ADAM Jam 1.2

13.10.2016

Renault Clio 1.5 dCi/110

10.10.2016

2017 Cadillac XTS 3.6

06.10.2016

Renault Megane Estate 1.6 GT

28.09.2016

Citroen C4 Picasso 2.0 BlueHDi/150 Exclusive

21.09.2016

KIA Sportage 1.6 GDi EX Fresh

06.09.2016

Suzuki Vitara 1.6 VVT Elegance 4WD

01.09.2016

Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTi/110 Innovation

24.08.2016

Audi A6 2.0 TDI Quattro S Tronic S-Line

22.08.2016

Peugeot 2008 1.2 Pure Tech/110 i 1.6 BlueHDi/120

18.08.2016

Renault Clio Dynamique Energy TCe 90 Stop/Start GT Line

16.08.2016

BMW C650 Sport

08.08.2016

Citroen E-Mehari

04.08.2016

Peugeot 308 SW 1.2 Pure Tech/130 i 1.6 BlueHDi/120 GT-Line

28.07.2016

Fiat Tipo 1.3 MJTD Opening Edition Plus

23.07.2016

Mazda3 Sport G120 TAKUMI

12.07.2016

DS3 1.6 BlueHDi/120 Sport Chic

07.07.2016

Renault Talisman Grandtour 1.6 dCi/130 EDC

30.06.2016

Subaru BRZ

21.06.2016

Nissan Qashqai 1.2 DIG-T 2wd X-TRONIC 360 Plus

13.06.2016

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost/125 i 1.5 TDCI/95

07.06.2016

Kia cee’d 1.0 T-GDI/120 GT Line

28.05.2016

Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe Easy-R

26.05.2016

Mazda MX-5

18.05.2016

Ford S-Max 2.0 TDCi/180 4WD PowerShift Titanium

13.05.2016

Peugeot Partner Tepee Outdoor 1,6 BlueHDi/120

03.05.2016

Jeep Cherokee 2.2 MultiJet 185 Limited

27.04.2016

Mazda CX-5 2.2 D/150 Dynamique

20.04.2016

Opel Astra 1.6 CDTi136 Dynamic

14.04.2016

Kia Venga 1.6 CRDi/125 Premium

05.04.2016

MINI Cooper S JOHN COOPER WORKS

29.03.2016

Renault Espace 1.6 dCi 130 Life

23.03.2016

Fiesta Red & Black Edition 1.0 EcoBoost/140 ks i ST 1.6/182 ks

15.03.2016

Opel Karl 1.0 Cosmo

10.03.2016

Fiat 500X 1.6 MJT/120 vs. 1.4 MultiAir/140 DCT

05.03.2016

Fiat Tipo 1.6 Multijet Tekst sa video prilogom!

01.03.2016

Peugeot 308 1.6 GTi/270

26.02.2016

DS4 Crossback BlueHDi/180 EAT6 i DS4 2.0 BlueHDi/150

19.02.2016

Kia Picanto Sport 1.25 MPI

16.02.2016

Ford C-Max 1.5 TDCi/120 Titanium

10.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens Tekst sa video prilogom!

02.02.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

25.01.2016

Nissan X-Trail 1.6 4WD Tekna

22.01.2016

Dacia Logan MCV 1.5 dCi Life Plus Tekst sa video prilogom!

19.01.2016

Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD Tekst sa video prilogom!

15.01.2016

Kia Sorento 3 2.2 CRDi Automatic EX Exclusive

14.01.2016

Opel Astra 1.4 T/125 Innovation Stop&Start

05.01.2016

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

29.12.2015

Renault Twingo 0.9/90 EDC

21.12.2015

Dacia Duster URBAN Explorer 1.5 dCi 110 4x4 S&S

16.12.2015

Jeep Renegade 2.0 Multijet/140 4WD Automatic Limited

08.12.2015

Opel Adam Rocks

02.12.2015

Honda HR-V 1.6 i-DTEC 2WD Tekst sa video prilogom!

23.11.2015

Fiat 500 1.2 Lounge

18.11.2015

Mazda CX-3 Skyactiv-1.5 D

11.11.2015

Citroen Berlingo XTR 1.6 BlueHDi/120

02.11.2015

MINI One Countryman Tekst sa video prilogom!

27.10.2015

Fiat 500X 1.4 MultiAir/140

22.10.2015

Peugeot 208 1.2 Pure Tech/110 Feline

07.10.2015

Kia Optima Hybrid

01.10.2015

Citroen C4 1.6 BlueHDi/120 Feel

30.09.2015

Renault Kadjar 1.5 dCi/110 EDC

25.09.2015

Renault Espace 1.6 dCi/160 EDC Initiale Paris

12.09.2015

Citroen DS5 1.6 THP/165

05.09.2015

Renault Captur 1.5 dCi/110

28.08.2015

Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution TOP

20.08.2015

Citroen C4 1.2 PureTech 110KS

13.08.2015

Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Peugeot 308 1.6/205 GT

24.07.2015

Peugeot 308 GT 2.0 BlueHDi

22.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Mazda2 SKYACTIV 1.5 G-115 Revolution Top Soul Red Tekst sa video prilogom!

03.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Mercedes-Benz V 250 BlueTEC AVANTGARDE Lang Tekst sa video prilogom!

15.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique vs. Smart Forfour Tekst sa video prilogom!

26.05.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

BMW X6 xDrive 30d Tekst sa video prilogom!

20.04.2015

Hyundai i20 1.4 CRDI/90

30.03.2015

Smart ForTwo 1.0 Tekst sa video prilogom!

24.03.2015

BMW Active Tourer 218d Tekst sa video prilogom!

02.03.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Volkswagen Passat 2.0 TDI BlueMotion Tekst sa video prilogom!

14.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Toyota Yaris 1.33 VVT-i Lounge Tekst sa video prilogom!

22.01.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Megane Coupe 1.2 TCe 130 Energy GT Line

03.01.2015

Chevrolet Tahoe 5.3 V8 LS

30.12.2014

Toyota Aygo 1.0 x-play + x-touch Tekst sa video prilogom!

27.12.2014

Jeep Grand Cherokee 3,0 MultiJet Summit Tekst sa video prilogom!

12.12.2014

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

JEEP Cherokee 2.0 MJTD Tekst sa video prilogom!

18.11.2014

Mercedes GLA 220 CDI 4Matic AMG Line Tekst sa video prilogom!

13.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Citroën C-Elysée 1.2 Vti Tekst sa video prilogom!

27.10.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi vs Renault Clio 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

22.10.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Opel Insignia Country Tourer 4x4

16.09.2014

Mercedes-Benz 220 CDI BlueTEC AMG Line Tekst sa video prilogom!

11.09.2014

Peugeot 308 1.6 BlueHDi

03.09.2014

Honda CRV 1.6 i-DTEC Comfort

25.08.2014

Jaguar XF Premium Luxury 2.2d Tekst sa video prilogom!

18.08.2014

Toyota Verso 1.6 D-4D Stella Tekst sa video prilogom!

13.08.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Premium Tekst sa video prilogom!

21.07.2014

Mazda 3 Sport 2.0i G165 / Mazda 3 Sport CD150

12.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Kia Cee’d 1.6 GDi / Kia Cee’d 1.6 CRDi

04.07.2014

BMW 220 d

27.06.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Nissan Qashqai 1.5 dCi/110 Acenta Tekst sa video prilogom!

12.06.2014

BMW 518d

02.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Toyota Auris Hybrid

14.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Mercedes-Benz ML 350 i BMW X5

03.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Mazda 3

26.04.2014

Nissan Micra

21.04.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

BMW X5 Xdrive 3.0 D

11.04.2014

Renault Megane 1.2 TCe GT Line 130 Energy

07.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

VW Golf vs Peugeot 308

26.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Honda CR-V 2.0 i-VTEC Black Edition

18.03.2014

Toyota Corolla

15.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Suzuki SX4 S-Cross

25.02.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi

19.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Sol

12.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Insignia 2.0 BiTurbo Tekst sa video prilogom!

06.02.2014

Nissan Qashqai 1.6 dCi

04.02.2014

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

31.01.2014

Honda Jazz 1,2 S i–VTEC Tekst sa video prilogom!

29.01.2014

Mazda6 2.0i Attraction

27.01.2014

Renault Grand Scenic 1,6 dCi Tekst sa video prilogom!

24.01.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

SsangYong Korando 2.0d 4x4 Style Tekst sa video prilogom!

16.01.2014

Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID Tekst sa video prilogom!

14.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat Panda 4x4

20.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC

09.12.2013

Hyundai ix35 2.0 CRDi GL Impression

06.12.2013

Nissan Juke Nismo

27.11.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Kia pro_cee’d Tekst sa video prilogom!

08.11.2013

Dacia Dokker Tekst sa video prilogom!

05.11.2013

Peugeot 2008 Tekst sa video prilogom!

01.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Tekst sa video prilogom!

25.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Honda Civic 1.8 Sport

15.10.2013

Mercedes E220 CDI

04.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Captur Tekst sa video prilogom!

27.09.2013

Opel Mokka Tekst sa video prilogom!

21.09.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

KIA cee’d Tekst sa video prilogom!

16.08.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

09.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Subaru XV Tekst sa video prilogom!

05.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Opel Adam

28.06.2013

Toyota RAV4, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe Tekst sa video prilogom!

21.06.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Audi A3 - BMW serija 1 - Mercedes-Benz A klase Tekst sa video prilogom!

24.05.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Hyundai Santa Fe

17.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Škoda Citigo

26.04.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Mercedes-Benz ML 250 BlueTec Tekst sa video prilogom!

12.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Honda CR-V Tekst sa video prilogom!

05.04.2013

Fiat 500 L

29.03.2013

Seat Mii

27.03.2013

Peugeot 301 Tekst sa video prilogom!

22.03.2013

Mercedes-Benz GL500

15.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Hyundai i20 Tekst sa video prilogom!

06.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Toyota Yaris Hybrid

01.02.2013

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

25.01.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Renault Clio Tekst sa video prilogom!

18.01.2013

Audi A3

16.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Renault Grand Scenic Tekst sa video prilogom!

28.12.2012

Volkswagen Golf VII

21.12.2012

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Alfa Romeo Giulietta

14.12.2012

Honda Civic Sedan

12.12.2012

Fiat Panda

07.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Mercedes A klasa i BMW Serija 1

16.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Renault Megane GT Line

23.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Toyota GT 86 Tekst sa video prilogom!

05.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Hyundai i30 Tekst sa video prilogom!

21.09.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Kia Rio Hatchback

03.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Toyota Hilux

31.07.2012

Tata Nano

18.07.2012

Kia Rio Sport Sedan

13.07.2012

Toyota Prius

10.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Honda Civic

29.06.2012

Renault Twizy

20.06.2012

BMW 320d Tekst sa video prilogom!

15.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Mini Cooper S Coupe vs Renault Twingo Gordini

25.05.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Opel Astra GTC Tekst sa video prilogom!

21.05.2012

Mercedes-Benz B klasa

11.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Toyota Avensis Tekst sa video prilogom!

04.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Fiat Punto Classic vs Dacia Sandero

30.03.2012

Ford Kuga vs Jeep Compass vs Toyota RAV4

26.03.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Range Rover Evoque

24.02.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Mercedes-Benz ML

17.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Toyota Yaris

31.01.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Renault Megane RS Trophy

20.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Hyundai i40

04.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Hyundai Elantra

21.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

KIA Rio

13.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

KIA Picanto

29.11.2011

Hyundai Veloster

18.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Jeep Grand Cherokee

08.11.2011

Infiniti FX English version

03.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Nissan Micra English version

03.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Suzuki Kizashi English version

01.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Mercedes C180 Coupe English version

15.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Hyundai ix35 vs KIA Sportage English version Tekst sa video prilogom!

08.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Hyundai ix20 English version

31.05.2011

Honda CR-V English version Tekst sa video prilogom!

27.05.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Audi A7 i Vlado Georgiev Tekst sa video prilogom!

10.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Automobili cene do 10.000 evra

02.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Volvo S60 English version Tekst sa video prilogom!

08.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Lexus IS 200d

11.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

VW Passat English version Tekst sa video prilogom!

26.02.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Mitsubishi ASX English version

18.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Chery Tengo English version

10.02.2011

Michelin zimski test

04.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Suzuki Swift vs Suzuki Swift English version

25.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Seat Ibiza ST English version

14.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Nissan Juke English version Tekst sa video prilogom!

06.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Audi RS5 vs BMW M3 English version

03.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

VW MultivanGP

14.12.2010

BMW 730d Tekst sa video prilogom!

13.12.2010

Audi A1 vs MINI Cooper English version

10.12.2010

Hyundai i30 English version Tekst sa video prilogom!

09.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

KIA Sorento

03.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Dacia Duster vs Chery Tiggo English version

26.11.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Nokian Z G2

11.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

VW Touareg English version Tekst sa video prilogom!

22.10.2010

Citroen DS3 / Peugeot RCZ / Renault Megane RS

12.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Honda CR-Z Tekst sa video prilogom!

05.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Mercedes E Cabriolet

28.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Nissan GT-R

10.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Toyota RAV4

27.08.2010

Alfa Romeo MiTo

24.08.2010

Fiat Punto Classic LPG

20.08.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Nokian Z G2

12.08.2010

Mazda 6

11.08.2010

Nissan 370Z

10.08.2010

Toyota Avensis

09.08.2010

Nissan Qashqai Tekst sa video prilogom!

05.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Chery Ego Tekst sa video prilogom!

30.07.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Renault Sport

20.07.2010

Toyota Auris

19.07.2010

Citroen C3 Tekst sa video prilogom!

16.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Jeep Cherokee

13.07.2010

Mazda MX-5

12.07.2010

KIA Soul

06.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Hyundai ix35 Tekst sa video prilogom!

28.06.2010

BMW 530d Tekst sa video prilogom!

25.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Audi S5 Coupe vs Audi S5 Cabrio

18.06.2010

KIA pro_cee’d

17.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Chevrolet Spark Tekst sa video prilogom!

15.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Audi Allroad

07.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

FIAT 500 Abarth

01.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Toyota iQ
III deo - Enterijer i oprema

24.05.2010

MTM Audi TT-RS

20.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

29.04.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Mazda CX-7

08.04.2010

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

03.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Opel Astra

30.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

FIAT Punto Classic Dynamic LPG 1.2
1. deo - uvod

05.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Toyota Land Cruiser 150 D-4D Tekst sa video prilogom!

22.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Mazda 3 i Kia Ceed

12.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Renault Megane Grandtour Tekst sa video prilogom!

09.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

BMW 320xd

01.02.2010

Audi A5 Sportback Tekst sa video prilogom!

29.01.2010

Honda Accord
4. deo - vozna dinamika
Tekst sa video prilogom!

28.01.2010

VW Golf GTD

22.01.2010

Hyundai i30 1,6 CRDi Tekst sa video prilogom!

20.01.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

11.01.2010

BMW Serija 5 GT Tekst sa video prilogom!

08.01.2010

Toyota IQ 1,0 VVT
2. deo - motor

31.12.2009

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Seat Exeo Tekst sa video prilogom!

29.12.2009

Dacia Sandero Stepway i Suzuki SX4

25.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Dodge Caliber SRT4 Tekst sa video prilogom!

14.12.2009

VW Golf GTI Tekst sa video prilogom!

11.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Dodge Journey

27.11.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Lexus RX vs BMW X5 vs Audi Q7

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Volkswagen Polo

09.11.2009

VW Passat CC

05.11.2009

Mazda 6 SW

04.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Toyota iQ
1. deo - uvod

30.10.2009

Porsche 911 GT3

29.10.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Honda Jazz

23.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Alfa Romeo MiTo vs Mini Cooper S

13.10.2009

Honda Accord
3. deo - enterijer i oprema

09.10.2009

Hyundai Sonata

07.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Toyota Urban Cruiser

06.10.2009

Porsche Panamera

05.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Mercedes-Benz E klasa

25.09.2009

Mazda 3

24.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Mini Clubman

22.09.2009

BMW Z4

17.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

VW Scirocco

07.09.2009

Audi A5 Cabriolet

04.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Audi TT RS

21.08.2009

Renault Thalia

19.08.2009

Toyota Avensis Wagon

17.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Hyundai Santa Fe

05.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Opel GT

20.07.2009

Seat Leon FR TDI

15.07.2009

Opel Astra GTC i Kia Procee'd

14.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Carlsson Smart

26.06.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Nissan Qashqai +2

18.06.2009

Miloš Pavlović & Toyota iQ

17.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Ford Fiesta

12.06.2009

Hyundai i20 i Opel Corsa

11.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Renault Laguna Coupe

08.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Kia Pro_cee'd
4. deo - oprema

02.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Mercedes C180 Kompressor i C220 CDI

26.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Hyundai iX55

19.05.2009

Ford Focus RS

18.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Škoda Superb

08.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Toyota Avensis vs Honda Accord vs Mazda 6

04.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Porsche Boxster S

17.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Alfa Romeo MiTo

14.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Hyundai i10 vs Kia Picanto

03.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Mercedes-Benz GLK

27.03.2009

Honda Accord
1. deo - uvod

25.03.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Lexus IS

20.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

VW Golf VI

16.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Jeep Wrangler vs Land Rover Defender

06.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Maserati Quattroporte S

02.03.2009

Automobilske navigacije

26.02.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Kia Procee'd
3. deo - servis i održavanje

13.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Porsche Cayman S

03.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Mercedes A160 CDI

22.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Ferrari California

09.01.2009

Shuanghuan sCEO 2,4 4WD

05.01.2009

Dacia Sandero 1,6 MPI

02.01.2009

Kolica za pijacu

31.12.2008

Audi Q5 2,0 TDI

30.12.2008

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Suzuki Splash 1,2 GS
3. deo - servis i održavanje

23.12.2008

Michelin Pilot Alpin 3

22.12.2008

Subaru Forester

18.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Maserati GranTurismo S

08.12.2008

Lexus RX400h

05.12.2008

VW Passat CC

04.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Seat Ibiza 1,6 16v

02.12.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
2. deo - vožnja

24.11.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Fiat 500, Hyundai i10 i Suzuki Splash

04.11.2008

Audi RS6, Audi Q7 V12 TDI

03.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Renault Twingo GT

27.10.2008

BMW X6 xDrive 35D

24.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Porsche 911 Carrera 4S

03.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Honda Accord 2,4 Executive

29.09.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
1. deo - uvod

16.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Isuzu D-Max Crew LS 3,0 td

26.08.2008

Peugeot 308 RCZ

21.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Suzuki Splash 1,2
1. deo - uvod

30.07.2008

BMW X5 3,0d i VW Touareg 3,0 V6 TDI

22.07.2008

Honda Legend 3,5 V6

14.07.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Nissan GT-R

07.07.2008

Citroen C5 2,7 V6 HDI Exclusive

04.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Opel Corsa OPC 1,6

09.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Mitsubishi Lancer Evolution

03.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Pneumatici

23.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

SsangYong Kyron 2,7 CDi

21.05.2008

VW Passat 2,0 TDI Highline

16.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
3. deo - zaključak

05.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Mazda 6 MZR 2,0

15.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Toyota Land Cruiser V8 D-4D Luxury

04.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Opel Astra Sedan 1,6

25.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Škoda Fabia 1,4 16v Elegance
2. deo - zaključak

18.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Mazda 2

05.03.2008

Audi A4 2,0 TDI

03.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Renault Laguna 2,0 dCi

27.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Opel Antara 2,0 CDTI

15.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Volkswagen Multivan 2,5 TDI

05.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Peugeot 308 1,6 HDi

29.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
2. deo - motor, menjač i donji prostor

23.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

BMW 530xd

17.01.2008

Audi A3 2,0 TDI Ambition

14.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Citroen C6 2,7 HDi i Citroen DS 21 "Ajkula"

24.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Porsche 911 GT3

18.12.2007

Nissan Tiida 1,8 Tekna

14.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Fiat 500 1,3 MultiJet 16v Sport

12.12.2007

Mercedes CLS 320 CDI

07.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Seat Altea Freetrack 2,0 TDi

05.12.2007

Opel Corsa 1,7 CDTI Cosmo
3. deo - zaključak

04.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Ferrari F430 Scuderia

23.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Toyota Auris 1,6

07.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

VW Caddy Combi 1,9 TDI

26.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi Cosmo
2. deo - donji postroj i pogon

19.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Honda Civic sedan 1,8 i-VTEC SE

10.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Škoda Fabia 1,4 MPI Confort
1. deo - uvod

04.10.2007

Gumpert Apollo

26.09.2007

Fiat Bravo 1,9 MJ 16v 150KS

21.09.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Dodge Nitro 2,8 CRD

12.09.2007

Ford Mondeo 2,0 TDCi Trend Plus

10.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Hyundai i30 1,4 Comfort

04.09.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi

29.08.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Alfa Romeo 159 V6 3,2 JTS Q4

22.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Toyota Corolla 1,6 VVT-i

07.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Honda CR-V 2,2 CTDi

20.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Hyundai Grandeur 2,2 CRDI

13.07.2007

Mercedes C280

11.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Mini Cooper S

03.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Toyota Hilux 3,0 D-4D i Mutsubishi L200 2,5 DI-D

08.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Isuzu D-Max Crew Cab LS 3,0

25.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Toyota Auris 1,4 D-4D

11.05.2007

Audi TT 3,2 Quattro

04.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Suzuki Swift 1,3 GS

28.04.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

SsangYong Rexton II Prestige Plus 2,7 XVT

24.04.2007

Jeep Wrangler i Jeep Willys

19.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Škoda Fabia II 1,4

16.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Peugeot 307 1,6

04.04.2007

Toyota Avensis 2,0 D-4D Luna

03.04.2007

VW Jetta 2,0 TDI Confortline

02.04.2007

Toyota Yaris 1,3
3. deo - zaključak

30.03.2007

Škoda Roomster 1,4 TDI

26.03.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Jeep Trailhawk Concept

13.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
2. deo - motor

16.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Ford Transit Van 330 SWB

13.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Jeep Compass 2,3 i Suzuki Grand Vitara 2,0

25.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Sol
2. deo - motor i ponašanje u vožnji

20.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 2,3 MPS

02.01.2007

Mali automobili

28.12.2006

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
1. deo - uvod

25.12.2006

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Porsche Cayenne S 4,5 V8

23.11.2006

Toyota Yaris 1,3 VVT-i

21.11.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRDI i Range Rover Sport TD

20.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Chevrolet Lacetti
3. deo - zaključak

24.10.2006

Range Rover Sport TD V6 HSE

19.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Peugeot 207 1,6

17.10.2006

Ford Focus ST

12.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
3. deo - servis

09.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Renault Megane 2,0 dCi

26.09.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
2. deo - enterijer

25.09.2006

Hyundai Santa Fe

22.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Dodge Caliber 2,0 CRD SXT

14.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Ford Focus Wagon 1,6
3. deo - zaključak

07.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Dacia Logan 1,5 dCi

31.07.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Ford Fiesta ST 2,0

04.07.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
1. deo - uvod

29.06.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Honda Civic 2,2 i-CDTi

27.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Seat Ibiza 1,4

20.06.2006

VW Jetta 1,9 TDI i Renault Megane Sedan 1,5 dCi

19.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
2. deo - enterijer

13.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Opel Zafira 1,9 CDTI OPC Line

06.06.2006

Ford Focus 1,6 Wagon
2. deo - enterijer

05.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Hyundai Accent 1,5 CRDi

30.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Renault Megane 2,0 RS Luxe i Ford Focus ST 2,5T

09.05.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited
2. deo - pogon i održavanje

08.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Toyota RAV4 2,2 D-4D Executive

02.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

VW GOLF V 1,9 TDI 4Motion

18.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D

07.04.2006

Toyota Yaris 1,3 Sol

06.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Peugeot 407 Coupe 2,7 V6 HDi Sport Pack

31.03.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Renault Megane 1,5 dCi
5. deo - zaključak

17.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Renault Megane 2,0 dCi

14.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

VW Polo 1,9 TDI Carat

07.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Suzuki Swift 1,3

28.02.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

Fiat Grande Punto 1,4 8V Dynamic

21.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

Toyota Hilux 2,5 D-4D i Isuzu D-Max 3,0 TD

09.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Peugeot 1007 1,4

07.02.2006

Renault Megane 1,5 dCi
4. deo - vozne osobine

02.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Citroen C3 1,6 HDi i Renault Clio 1,5 dCi

26.01.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Mercedes Benz B 200 Turbo

24.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Škoda Octavia Combi 4x4 1,9 TDi

16.01.2006

Renault Megane 1,5 dCi
3. deo - enterijer

04.01.2006

Nissan Xterra

03.01.2006

Peugeot 307 CC 2,0 HDi Pack Sport

29.12.2005

Citroen C-SportLounge

27.12.2005

Peugeot 107 1,4 HDi Trendy

16.12.2005

Toyota Aygo 1,0

09.12.2005

Nissan Micra 1,2

05.12.2005

VW Passat 1,9 TDi Confort

02.12.2005

Citroen C1 1,4 HDi Pack

29.11.2005

Seat Leon 2,0 TDI

24.11.2005

BMW M6

21.11.2005

Ford Focus SW 1,6 TDCi Ghia

11.11.2005

VW Fox 1,2 Confort

10.11.2005

Renault Megane 1,5 dCi
2. deo - karoserija

04.11.2005

Citroen C5 Break 2,0 HDi i Renault Laguna Estate 2,2 dCi

28.10.2005

BMW 750 Li

27.10.2005

Peugeot 407 SW 2,0 HDi

20.10.2005

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited

18.10.2005

Dacia Logan 1,4 MPI

10.10.2005

Hyundai Tucson 2,0 CRDi

07.10.2005

Citroen C4 1,4 16V Coupe VTR

04.10.2005

Chevrolet Spark 0,8

29.09.2005

Toyota Corolla 1,4 D-4D

26.09.2005

Honda Jazz 1,4

26.09.2005

Nissan Pathfinder 2,5 dCi

23.09.2005

Ford Fiesta 2,0 ST

20.09.2005

Honda Civic 1,6 16V

06.09.2005

Tigar Prima

31.08.2005

Daihatsu Sirion 1,3 X

30.08.2005

Seat Altea 1,6 Stylance

26.08.2005

Renault Megane 1,5 dCi

26.08.2005

Audi A4 2,0 TDI

25.08.2005

Renault Scenic 1,6 16V GPL

24.08.2005

Peugeot 107 1,0 Trendy

23.08.2005

Kia Cerato 1,5 CRDI

09.08.2005

Renault Trafic Generation 2,5 dCi Privilege

01.08.2005

VW Golf Plus 1,9 TDI Comfort

26.07.2005

Jeep Grand Cherokee 5,7 HEMI

19.07.2005

Ford Fiesta 1,6 TDCi Ghia

05.07.2005

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Rhythm'n'Blues

30.06.2005

Nissan X-Trail

27.06.2005

Honda Jazz 1,4 i Mitsubishi Colt 1,3

23.06.2005

Renault Laguna 2,0 GT

23.06.2005

Peugeot 1007 Vitamine

20.06.2005

Citroen C3 Pluriel 1,4 HDi

10.06.2005

Peugeot 607 2,7 V6 HDi Signature

06.06.2005

Isuzu D-MAX 3,0 TD Crew Cab

27.05.2005

BMW 320i i 320d

25.05.2005

VW Golf V GTI

20.05.2005

Seat Toledo 1,9 TDI Reference

13.05.2005

Citroen C3 1,4 16V Sensodrive Stop/Start

06.05.2005

3000 km sa Renault Espace 2,2 dCi Aluminium

26.04.2005

Škoda Octavia Combi 1,9 TDi

22.04.2005

Honda Jazz 1,4

21.04.2005

Audi A6 3,0 TDI Quattro

29.03.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

25.03.2005

Ford Mondeo 2,2 TDCi Clipper Titanium

22.03.2005

Peugeot 307 1,6 HDi i Renault Megane 1,5 dCi

18.03.2005

BMW X3 3,0d

15.03.2005

Citroen C4 1,6 HDi 92 KS Pack

11.03.2005

VW Caddy Life 1,9 TDi

02.03.2005

Peugeot 307 SW 2,0 HDi i Ford Focus C-Max 2,0 TDCi

28.02.2005

Seat Altea 2,0 TDi

23.02.2005

Toyota Prius 1,5

17.02.2005

Honda Jazz 1,4

14.02.2005

Mitsubishi Colt 1,3

11.02.2005

Peugeot 407 2,2

07.02.2005

Seat Ibiza Cupra 1,9 TDi / 160 KS

02.02.2005

VW Golf 1,9 TDi / 90 KS Confort

31.01.2005

Nissan Micra 1,2

25.01.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

24.01.2005

Citroen C5 1,6 16V i 1,6 HDi

20.01.2005

Dacia Logan 1,6 MPI

15.01.2005

Renault Modus 1,4 16V Luxe Privilege

10.01.2005

Ford Focus 1,6 Ti-VCT Titanium

05.01.2005

Mercedes G55 AMG

31.12.2004

Toyota Land Cruiser 3,0 D-4D

29.12.2004

Škoda Octavia 2,0 TDi Ambiente

22.12.2004

Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail i Toyota RAV4

22.12.2004

Honda Jazz 1,4

22.12.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDI 16V 110 KS

23.11.2004

Honda Jazz 1,4

22.10.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V 110 KS

21.09.2004

Chrysler 300C

15.11.2004

Opel Corsa 1,3 CDTi

30.11.2004

BMW 645 Ci

16.10.2004

Peugeot 407 SW 1,6 HDi

21.10.2004

Fiat Idea 1,4

24.10.2004

Toyota Corolla 2,0 D-4D

28.10.2004

Peugeot 307 CC 2,0 16V

31.10.2004

Porsche Carrera 911 S

3.11.2004

Mitsubishi Outlander 2,0

8.11.2004

Aston Martin DB9

11.11.2004

Fiat Panda 1,2

12.09.2004

Citroen C3 X-TR 1,4 HDi 92 KS

15.09.2004

VW Polo 1,9 SDi

22.09.2004

Hyundai Tucson

25.09.2004

Peugeot 206 1,4 HDI

1.10.2004

RENAULT Megane 2,0 RS

10.08.2004

MERCEDES-BENZ C180 Kompressor

14.08.2004

HONDA FR-V

19.08.2004

FORD Fusion+

24.08.2004

ŠKODA Octavia 1,9 TDI

29.08.2004

BMW 760 Li

2.09.2004

CITROEN Xsara Picasso 1,6 HDi 16V Exclusive

8.07.2004

HONDA Civic Sedan 1,6 ES AT

12.07.2004

RENAULT Grand Scenic 1,5 dCi/100 KS Luxe Privilege

17.07.2004

SEAT Cordoba 1,9 TDi Sport

22.07.2004

TOYOTA Corolla Verso 2,0 D-4D

27.07.2004

MERCEDES-BENZ SLK 200 Kompressor

3.06.2004

LOTUS Elise 111R

10.06.2004

TOYOTA Corolla Wagon 1,6

18.06.2004

AUDI A3 2,0 TDi

13.05.2004

CITROEN C2 1,1

27.05.2004

FORD Focus C-Max 1,8 Trend

4.04.2004

TOYOTA Avensis D-CAT

9.04.2004

RENAULT Kangoo 4x4 1,9 dCi Privilege

14.04.2004

MAZDA 3 Sport

19.04.2004

FIAT Idea 1,3 JTD

24.04.2004

SEAT Leon 1,9 TDI

3.05.2004

BMW X3 3,0i

3.03.2004

RENAULT Clio Sport

8.03.2004

MERCEDES E320 4MATIC Avantgarde

13.03.2004

HONDA CR-V

17.03.2004

TOYOTA RAV4 2,0 D-4D Executive

22.03.2004

ŠKODA Fabia RS 1,9 TDi 130

27.03.2004

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

31.03.2004

LAMBORGHINI Gallardo

2.02.2004

VOLVO S60 2,4 D Summum

9.02.2004

SAAB 9-5 Wagon

16.02.2004

RENAULT Laguna 1,6 16V GPL Expression

23.02.2004

OPEL Vectra Caravan 3,0 CDTI

5.01.2004

HONDA Accord 2,4 Executive

11.01.2004

MITSUBISHI Lancer

19.01.2004

VW Beetle Cabrio

26.01.2004

MAZDA 3 1,6i

2.12.2003

VW Touran 1,9 TDi Comfort

9.12.2003

RENAULT Megane Coupe Cabrio 2,0

16.12.2003

SUZUKI Ignis 1,5

23.12.2003

PEUGEOT Partner 1,9 D

30.12.2003

CHEVROLET Corvette V8 5,7

1.11.2003

RENAULT Megane Grand Tour i Megane Sedan

5.11.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

12.11.2003

CHRYSLER Sebring 2,7 LE

19.11.2003

FORD Tourneo Connect 1,8 TDCi

26.11.2003

FIAT Panda

4.10.2003

LEXUS RX 300

7.10.2003

SMART Roadster Coupe

11.10.2003

MERCEDES SL 55 AMG

14.10.2003

RENAULT Trafic 2,5 dCi 16V Passenger

18.10.2003

FORD Fusion 1,4 TDCi

21.10.2003

MINI One D

27.10.2003

FORD Focus C-Max

28.08.2003

CITROEN Pluriel 1,4i

2.09.2003

OPEL Meriva 1,6

6.09.2003

DAIHATSU Copen

12.09.2003

FIAT Stilo 1,8

16.09.2003

NISSAN 350 Z

19.09.2003

CHRYSLER Crossfire

27.07.2003

RENAULT Scenic II

31.07.2003

OPEL Signum 3,2 V6

4.08.2003

MERCEDES Vito i Viano

8.08.2003

DAEWOO Nubira II

12.08.2003

FIAT Doblo Cargo 1,9 DS High Roof

17.08.2003

PEUGEOT 807 3,0 V6 SV Pullman

22.08.2003

BMW Z4 3,0i SMG

27.06.2003

ALFA ROMEO 156 2,4 JTD

4.07.2003

HYUNDAI Getz 1,4

13.07.2003

ŠKODA Octavia Combi 1,8T RS Pack Sport

20.07.2003

FORD Streetka

26.05.2003

RENAULT Megane Coupe 1,5 dCi

1.06.2003

SEAT Alhambra 1,9 TDI

7.06.2003

TOYOTA Corolla Verso 1,6

11.06.2003

PEUGEOT 307 Break 1,6 16V XT

16.06.2003

AUDI A3

20.06.2003

OPEL Meriva

25.04.2003

LANCIA Thesis 2,4

30.04.2003

HYUNDAI Terracan 2,9 CRDI

6.05.2003

SEAT Cordoba 1,9 SDI Stella

13.05.2003

PEUGEOT Partner Ushuaia Grand Raid 1,6 16V

18.05.2003

TOYOTA Avensis Wagon 1,8 VVT-i

25.03.2003

FORD Fiesta Coupe 1,6 Trend

2.04.2003

SSANGYONG Rexton

14.04.2003

MITSUBISHI Pajero 3,2 DI-D

1.03.2003

CITROEN C8 2,2 16V HDi

11.03.2003

FORD Focus ST 170

5.02.2003

RENAULT Espace 1,9 dCi Authentique

14.02.2003

FORD Mondeo ST220

11.01.2003

TOYOTA Land Cruiser 3,0 D4-D

17.01.2003

SAAB 9-3 2,0t

21.01.2003

CITROEN Berlingo

26.01.2003

ALFA ROMEO 147 GTA

10.12.2002

RENAULT Kangoo 1,5 dCi 80 KS

21.12.2002

SUBARU Forester 2,0X AWD

26.12.2002

ŠKODA Superb 1,9 TDi Classic

4.01.2003

NISSAN 350 Z

12.11.2002

RENAULT Megane II

20.11.2002

HONDA Accord

3.12.2002

MAZDA 6 Sport

11.10.2002

FORD Fiesta 1,4 TDCi

18.10.2002

FERRARI Enzo Ferrari

25.10.2002

DAEWOO Kalos

31.10.2002

AUDI RS6 Avant

4.11.2002

MERCEDES SL 500

26.09.2002

PEUGEOT 307 SW 2,0 HDi

6.10.2002

KIA Sorento

29.08.2002

OPEL Vectra GTS

29.08.2002

VW Polo 1,2 6V

3.09.2002

Lacky
01.5.2017 08:09
27
2

Imam utisak da je Pezo ozbiljno shvatio sta do sada nije bilo dobro a sta ne treba dirati!Ponesto su preslikali od konkurencije fino diskretno a ostali 100% svoji!Lazni auspuh ne valja ali ako je S klasa prije LCI to radila zasto nebi Pezo?Ineresantno sa ovim automatikom u modelu C5 iz 2011 sa 156ks smo imali iste negativne efekte dok je kod jacih dizela harmonija stimala.Po meni ovde je 2,0d idealan izbor bolje manje opreme a dobro motorizovan u smislu eventualne ustede?Model 3008 po meni je elegantniji emotivniji a nosi i titulu za ovu godinu,medjutim ovaj 5008 je za porodicu sa prtljagom i dug put pravi izbor!!! Pozzz

Milan 2
01.5.2017 10:17
17
14

Više mi se svidja Renault Espace.

Milan
01.5.2017 12:42
7
15

Deluje suvise tezak za porodicu i dug put. Ne svidja mi se ni sto je ukrucen, jedan Peugeot mora biti pre svega udoban. Ako je direktna konkurencija Espace, onda je pobednik jasan.

Devenir/aussi
01.5.2017 12:48
25
18

U svemu nadmoćniji i ozbiljniji od bilo kog Renoa. Ovde kod nas u France, postoji hijerarhija i položaj sve tri marke po duboko utemeljenim pravilima. Peugeot je uvek bio klasa iznad Citroena i Renoa, Reno je ono što se kaže "véhicule des travailleurs" , obično radničko vozilo, za niži stalež, kupuju ga mladi koji tek staju na noge i ne možu se opredeliti za nešto poput Pežo kog kupuje viši stalež, doktori, direktori, biznis klasa. Citroen je za srednju klasu. Tako je uvek bilo u Francusku. Novi Espace odlično glumi premijum klasu dok se ne provoza par dana, a onda sve pada u voda. Reno je kao folkwagen u Nemačku. Radna mašina, klot, passe et social

djuka
01.5.2017 13:01
16
8

fantazija od auta... audi q5,x3,glc mogu da se zabrinu... dizajn nije monoton kako spolja tako i iznutra...prijatno osvezenje na trzistu..svaka cast 5008..

DC
01.5.2017 21:45
6
11

S obzirom na neminovno poredjenje sa Espace, Perice bilo bi lepo da vidimo neke tvoje stavove po tom pitanju. Unapred hvala!

boki
01.5.2017 22:06
10
7

3008 i 5008 su sjajni automobili, ali ostaje otvoreno pitanje cene. Prethodni 3008 sa dizel motorom i dobrim paketom opreme do juce se prodavao za 19990, a ovaj novi model startuje sa 25% visim cenama. Razumem ja da mora da se zaradi, ali ljudi...

Francuz
01.5.2017 22:16
4
9

...

igi
01.5.2017 22:29
6
5

Peki, može li mali osvrt na konkurenciju? I ko su mu uopšte konkuretni?

Boki
01.5.2017 22:52
4
6

U celosti auto je veoma dobar. Lično mi se ne dopada dizajn prednje svetlosne grupe i maske, a sa zadnje strane nekako dođe prazan. Imitacija izduva je čist kičeraj. Da su bar gurnuli auspuh u njega, onako kad ide ispod je kao kineski skuter. Taj detalj definitivno ne ide uz ovaj auto koji je premijum klasa za francuski pojam. Enterijer je dobar, lep, luksuzan. Mislim da je Pežo napavio grešku što fosira analogne instrumente koji prvo ne idu uz svemirski dizajn volana, a drugo preveliki su da bi bili pozicionirani iznad volana. Neki tip digitalne table uskog dizajna bi bio mnogo lepši i praktičniji, ili ugradnja displeja kao kod mnogih modernih automobila kojima uopšte ne pristaje zbog klasičnog dizajna enterijera, kod Pežoa bi mnogo bolje legao.

Tulipan
02.5.2017 08:35
11
3

Neki dan sam prvi put vidio enterijer uživo i malo detaljnije pogledao auto..Sviđa mi se..bar u ovom ful paketu opreme zaista nema se šta dodati ni oduzeti..Volio bih vidjeti verziju sa osnovnom ili nekim srednjim paketom opreme..Nije mi jasna potreba da jedan ovakav automobil se kiti sa nečim tako jadnim kao što je lažni otvor za auspuh..I čemu za ovoliki automobil ove motorizacije od 1.2 ,1.4, ne ide..

LAcity
02.5.2017 08:56
19
25

Sta je Espace? Dugacki MPV, groznih proporcija. Lice ko som u mulju, kiceraj sa onoliko hroma.
Perica voli Reno, tako da je ovaj svaki Pezo unapred osudjen.
Slozicu se sa Devenir-om , ali uz dodatak da je DS linija luksuznija od Pezoa.
Tako da Reno ostaje socijlna klasa. Mesto broj 3.
Reno 4 vs Ajkula nekad. Lubenicar protiv elitnog vozila.
Reno je imao par NEUSPESNIH limuzina, Pezo je pravio uvek dobre direktorske limuzine.
VEL SATIS vs 607... Setimo se 605, kad je Reno imao sta? Safran ala plastik.

DC
02.5.2017 11:46
22
20

LAcity, gluplji komentar odavno nisam procitao. Porediti Reno 4 sa Ajkulom?! Reno je za napredak automobilske industrije a posebno za napredak automobila kakvog znamo danas ucinio mnogo vise od prakticno bilo kog drugog proizvodjaca. Obrazuj se malo na temu o kojoj zadajes sebi pravo da komentarises.
Od masovnih proizvodjaca, Renoov ucinak u automobilskom sportu je neprikosnoven I jedino mu mogu konkurisati PSA grupacija I donekle u proslosti Ford ali o tome nekom drugom prilikom. Cetvorka je kopija koncepta Citroenovog Spaceka ali je taj koncept kod Renoa doteran i usavrsen. Sa prednjom vucom (kao i Citroeni) ali dodatim petim vratima je bio revolucionarno vozilo u svoje vreme. A takodje i 16 koji je kada se pojavio predstavljao jedno potpuno novo lice automobila - danas ne izgleda nista posebno jer smo se navikli da svi (ili skoro svi) auti koriste takav koncept. I dok Ajkula i danas izgleda jednako jedinstveno i van zemaljski kao kada se pojavila i svojom pojavom ulepsava svaki drum na kom se pojavi, ona ipak nije izmenila izgled svih ostalih automobila na nacin kako je to ucinio Reno 16. Renoov 16 - auto koji se pojavio 1965 je mnogo moderniji i blizi danasnjim vozilima nego 505 koji je Pezo pravio sve do pocetka devedestih. Pri tome nista protiv 505 koji predstavlja u mnogo cemu jedan zastareo koncept doveden do savrsenstva i izuzetan auto koji je meni jako drag iz mnogo razloga. Reno je taj tok unapredjenja nastavio potpuno sam stvorivsi i rasprostranivsi mono-volumenska vozila najpre sa prvom generacijom Espace pa potom sa Scenic ali ogromnim delom i sa prvom generacijom Twingo. Pogledaj malo oko sebe, apsolutna vecina manjih vozila danas (Fiesta, Yaris, Corsa, 208) ali i C-segment (308, Focus) forsiraju kratku haubu koja se nastavlja bez ostrog prelaza u sofer-sajbnu velike povrsine, povecanu visinu koja omogucava veci prostor unutra (i uspravnije sedenje) - to je koncept koji nam je dosao sa sirenjem mono-volumena a koji cini da je danasnji 308 recimo mnogo slicniji sa Espace/Scenic/Twingo nego li sa starim 305/309/405. Slobodno se moze reci da nase ulice danas uopste ne bi izgedale onako kako izgledaju da nije Renoa. Osim toga, danas je vecina motora sa turbo-punjacem. Dva proizvodjaca koja su forsirala turbo-punjenje u vozilima masovne proizvodnje jos sedamdesetih godina su bili Saab i pogadjas ko - Reno! BMW i Porsche su imali turbo na dva auta viskoh performansi - 2002 turbo je bio preteca danasnjeg M3 i bio je 911 turbo. Reno je imao turbo verzije sasvim normalnih vozila kao npr petica, 18, Fuego (kupe u stilu VW Scirroco), pa kasnije osamdesetih u 9, 11,21 i 25. Drugima je trebalo skoro 40 godina i uvodjenje super restriktivnih propisa emisija izduvnih gasova da bi uvideli prednosti turba. Ulaskom u 21. vek, Reno se koncentrisao na bezbednost i opet bio zvezda vodilja svima ostalima. Laguna II je dobila pet zvezdica na Euro NCAP pre Mercedes C-klase, Audi A4 i Volvo S60 s kojima se pojavila na trzistu prakticno uporedo. Reno je prvi imao niz automobila sa pet zvezdica u vreme kad je to bilo retkost a Megane II je opet bio revolucionaran jer je dokazao da se odlican rezultat moze dostici i u C-segmentu - sve do njegove pojave je visok nivo bezbendosti bio ocekivan i smatran kao nesto normalno samo kod vecih i skupljih vozila. Danas je Reno-Nisan grupacija opet vodeca u elektrifikaciji automobila i dok svi pricaju o Tesli, Reno-Nisan je zapravo firma sa najvecom paletom elektricnih vozila i ubedljivo najvecom prodajom istih na globalnom nivou. Uz sve gore navedeno, Reno je jedini masovni proizvodjac koji se ne libi da trzistu ponudi nesto ludo - nekad sa manje a nekad sa vise uspeha. Avantime je bio komercijalni neuspeh koji vec polako postaje klasik a Spider je devedestih bio takmac sa Lotus Elise - koji drugi masovni proizvodjac je imao jedno tako usko fokusirano vozilo? 5 Turbo i Clio V6 sa motorima prebacenim pozadi i zadnjom vucom pre pripadaju sceni ludih modifikacija iako si mogao uci u bilo koji Reno salon na zapadu i sebi naruciti isti. I danas ne mozes prici blizu Clio V6 (ili on blizu tebi) a da se ne okrenes za njim i zines kao da je u pitanju zesca egzotika.
Da, mozes zakljuciti da volim Reno (verovatno vise od Perice), no ta moja ljubav prema ovom proizvodjacu (kojeg inace ne vozim) proizlazi iz svega ovog gore navedenog i nije bez razloga.

Peki
02.5.2017 13:19
17
11

@DC, vauuu koji ekspoze! Odlicna analiza bez obzira sto se svi nece sloziti sa tobom...
Dakle neko me je upitao sa kojim vozilima se moze uporediti 5008? Svasta sam video u francuskoj specijalizovanoj stampi, poneki ga porede sa monovolumenima tipa Grand Scenic i Citroen Picasso, ali i familijarnim SUV, kao sto su Nissan X-Trail i Skoda Kodiaq (sa samo prednjom vucom).
Sto se tice laznog izduva, ne verujem da su u Peugeotu zeleli da nesto muvaju, pre se radi o estetskom detalju, koji evidentno da za pomisliti kako ima dvostruku izduvnu granu... Uostalom, jedan mali benzinski 1.6 i 1.2, za njom ni nemaju potrebe. A kada sam spomenuo 1.2 PureTech 130 KS, motor uopste nije za potenjivanje, sta vise! Kada moze Skoda da ubaci u novu Octaviu jednolitarski agregat snage 116 KS (kazu da je odlican), sto nebi i Peugeot?
Pozdrav svima

Vlado, Niš
02.5.2017 13:29
8
6

Hvala DC. Jako elokventno i sugestivno! ;)

DC
02.5.2017 16:04
10
7

Hvala Peki i Vlado. Peki, kao sto vidis, oni tvoji saveti za komentarisanje na forumu od pre neku nedelju su urodili plodom :) Ma mogao bih jos sa njime, npr o u uspehu velikim Peugeot limuzina (dobar vic, bez obzira na moju ljubav prema recimo 604, 505, 605...) ali moram nesto i da privredim danas.

Beli
02.5.2017 18:37
0
13

Cemu ovaj model pored vrhunskog 3008?
Moze neko da objasni?

Lacky
02.5.2017 19:27
7
5

@DC
E bas me podsjeti na stara vremena i taj R5 turbo i Fuego kupe je bio dobar komsija vozio obadva a ovaj prvi u plavoj boji onako mali a sirok pa one skrge od motora i oni detalji u boji zlata kao bombona!!! Pozzz

don
02.5.2017 19:51
9
12

Još kad bi kvalitetu popravili pa da se Toyota ugleda u njih, đe bi im bio kraj?Hehe.
Nego,jesu li Francuzi naučili da prave mjenjače?;-)

moron
02.5.2017 20:21
16
7

Imam zamerku na pakete opreme testiranih pežoa u skorije vreme, i to sa dva razloga.
Ako možete npr. novi reno megan da testirate u nekom srednjem paketu (bio je u Intens), relativno razumne cene ( i razumne opreme), neprimereno je da novi 3008 i 5008 budu testirani i ovde prikazani u najvišem paketu (oba GT Line, kada ih je Peki najpre testirao, stim da je 3008 posle bio i u Allure paketu), u kojima sve "šljašti" ne samo od serijske opreme najvišeg paketa, već i od opcionala. I sve to u zbiru po ceni nekog "premiuma" (što pežo nikada biti neće).
Probajte Vi pri testiranju "sesti", recimo, u drugi nivo opreme ( Active) kod 3008 ili 5008, gde "fali" (recimo) široka "hrom" lajsna na donjem delu vrata, pa vrata sa crnom mat plastikom deluju jako jeftino ( i gde fali još milion "čudesa", npr, nema čak ni lumbalne podrške za vozača), pa da vidim Vaše utiske sa time, a i sa "plastificiranim štofom" sedišta tog paketa. To je realnost kod pežoa.
Zar je problem testirati drugi nivo opreme ( od četiri)? Ako je kod megana mogao treći od pet ili šest.

Što se cene novog 5008 tiče, samo bih citirao deo ranijeg Pekijevog testa istoimenog vozila na V.G. ( "Peugeot 5008 2.0 HDi 163 ks BVA6 Premium): "Cena testiranog vozila 27.210".
A sada nam se "nudi" benzinac iste snage za oko 30.000 eura? Gutač goriva za te pare ?
Ja ne bih ...
Uz napomenu da je 5008 mk1 imao wb od 2.728 mm, tako da mislim da oko toga ima omaška u ovom novom testu ( "međuosovinsko rastojanje povećano za čitavih 16,5 cm (iznosi 2,84 m). ").
Što se tiče Pekijeve projekcije cena za 5008 za Srbiju, vreme će pokazati, ali, ja sam ubedjen da Peki greši. Ako je u FR 5008 skuplji do 2.000 eura u odnosu na 3008, u Srbiji ta "doplata" nikako ne može da bude 1.500. Jer je naš uvoznik specifičan. Specifično je alav, Zato je pežo po prodaji u Srbiji tu gde jeste. Dole. Pri dnu.


BB
02.5.2017 22:00
4
6

@DC
Pa što se nisi kandidovao za pretsednika?
A sudeći po iznesenim činjenicama, mogao si to uraditi i u Francuskoj. ;-)
Svaka čast za pismeu kulturu dijaloga!

DC
02.5.2017 22:03
9
10

@Lacky: Ma kao klinac nikako nisam voleo Reno. U to vreme su se u bivsoj Jugi vozile cetvorke, poneka petica, 9, 11, 18. Fuego i 18 mi bili bas bez veze a cetvorku nisam voleo da vidim ocima - bila mi je sa onim golim limom unutra negde na nivou Vartburga. Tek kasnije sam se upoznao sa Renoom kad sam na zapadu video 21 Turbo Quadra, Clio prve generacije 16v i Espace pa poceo malo da se edukujem i uvidjam koliko je Reno zapostavljen. LAcity spomenu Safrane a verovatno nije cuo za Biturbo Baccara verziju koja je radjena u saradnji sa tuning firmama Hartge i Irmscher i imala verovatno jedini motor sa dva turba u dvadesetom veku. Evo jos jedan podatak, 19 je imala delimicno pocinkovanu karoseriju i 8 godina garancije u vreme kada su VW, BMW i skoro svi drugi nudili maksimum 6, samo su Audi, MB i Porsche davali 10.

Inace, u mom gradu je postojala velika fabrika i imali su kao direktorska vozila nekoliko 604 i 505. 604 je kasnije zamenjen sa Audi 100 ali je meni 505 sa onim prednjim delom posebno besna masina. I danas smatram da je jedan od najpotcenjenijih vozila osamdesetih godina. Dizajn spolja Pininfarina, unutra pre face-lifta Paul Bracq (moj omiljeni dizajner), auto izgleda agresivno a opet tradicionalno i elegantno. Visi nivoi opreme su bili bas izdasni (ne kao Nemci gde se sve placa dodatno), 2.2 i V6 motori su nudili odlicne performanse a GTD turbo diesel intercooler (sve to je pisalo na gepeku) je bio najbrzi dizel sve do pojave MB W124 300d turbo. Jedan od retkih auta koji je nudio sportske vozne karakteristike a ujedno bio i izuzetno udoban, balans koji je danas u potpunosti zapostavljen, da ne kazem verovatno i zaboravljen. Ako neko u Srbiji ima dobro ocuvan GTI, GTD turbo diesel intercooler ili V6 neka mi se javi :)

DC
02.5.2017 22:04
4
10

@Lacky: Ma kao klinac nikako nisam voleo Reno. U to vreme su se u bivsoj Jugi vozile cetvorke, poneka petica, 9, 11, 18. Fuego i 18 mi bili bas bez veze a cetvorku nisam voleo da vidim ocima - bila mi je sa onim golim limom unutra negde na nivou Vartburga. Tek kasnije sam se upoznao sa Renoom kad sam na zapadu video 21 Turbo Quadra, Clio prve generacije 16v i Espace pa poceo malo da se edukujem i uvidjam koliko je Reno zapostavljen. LAcity spomenu Safrane a verovatno nije cuo za Biturbo Baccara verziju koja je radjena u saradnji sa tuning firmama Hartge i Irmscher i imala verovatno jedini motor sa dva turba u dvadesetom veku. Evo jos jedan podatak, 19 je imala delimicno pocinkovanu karoseriju i 8 godina garancije u vreme kada su VW, BMW i skoro svi drugi nudili maksimum 6, samo su Audi, MB i Porsche davali 10.

Inace, u mom gradu je postojala velika fabrika i imali su kao direktorska vozila nekoliko 604 i 505. 604 je kasnije zamenjen sa Audi 100 ali je meni 505 sa onim prednjim delom posebno besna masina. I danas smatram da je jedan od najpotcenjenijih vozila osamdesetih godina. Dizajn spolja Pininfarina, unutra pre face-lifta Paul Bracq (moj omiljeni dizajner), auto izgleda agresivno a opet tradicionalno i elegantno. Visi nivoi opreme su bili bas izdasni (ne kao Nemci gde se sve placa dodatno), 2.2 i V6 motori su nudili odlicne performanse a GTD turbo diesel intercooler (sve to je pisalo na gepeku) je bio najbrzi dizel sve do pojave MB W124 300d turbo. Jedan od retkih auta koji je nudio sportske vozne karakteristike a ujedno bio i izuzetno udoban, balans koji je danas u potpunosti zapostavljen, da ne kazem verovatno i zaboravljen. Ako neko u Srbiji ima dobro ocuvan GTI, GTD turbo diesel intercooler ili V6 neka mi se javi :)

Tulipan
02.5.2017 22:22
5
7

Kakve veze ima što ga stavlja Škoda..može ga stavljati i BMW i Mercedes i Linkoln, kad nešto ne ide onda ne ide..Go.no je go.no gdje god se nalazilo..do sad je bar tako bilo..

Milan
02.5.2017 23:44
10
4

@DC
Uopste ne osporavam tacnost svega sto si napisao, ali moram da postavim pitanje: Kakve veze ima ono sto se desavalo pre 30-40 godina sa danasnjim automobilima? Ja sam protiv svakog generalizovanja.
Taj isti reno je imao nesrecu da mu na celo zasedne Carlos Ghosn, "ubica troskova", covek koji je svojom politikom stednje skoro unistio reno i srozao ga na najnize grane u poslednjih vise od pola veka. Mnogo sta dobrog je unisteno i zaboravljeno u tom periodu. Jedino dobro sto je napravio je Dacia.
Danas se reno oporavlja od njegovih gresaka, automobili su im sve bolji li treba malo i vremena da protekne da bi se poverenje povratilo.
PSA takodje luta vec godinama, delovalo je da pod Tavaresom hvataju konacno neki pravac a onda su kupili opel. Sad cemo videti kuda to vodi. Ja nisam ciljna grupa ovih Crosovera, ali mi deluju da su dovoljno dobri za trzisni uspeh Pezoa. mnogo modela poslednjih desetak godina nisu ostavljali takav utisak i ne treba sad ovaj 5008 da bude osudjen na propast zbog na pr. prethodnog 308.

NeLupaj DC
03.5.2017 08:13
10
6

DC
Ta istorija Renoa je zanimljiva, ali ustede danas ga svrstavaju na dno.

moron
03.5.2017 10:02
9
4

Oko (ne)primerenosti cene novog 3008, a i ovde testiranog 5008, ukazao bih da je "ovde" nedavno ( 19.01.17. ) "predstavljen" 3008 2.0 HDI 150 sa 6MT u paketu Allure ( treći nivo opreme od četiri), pri čemu je ukazano i da "za model na našem testu treba izdvojiti 39.910 evropskih novčanica."
A iznad imamo još jedan paket opreme 8 GT Line), jedan jači motor ( HDI 180 ), a i automatski menjač, tako da je samo nebo granica za njihove "mk2 cene" ...
Ako je to smislena cena za jedan pežo ...
Kao što rekoh prvi put, a i Peki to najbolje zna, ni novi Grand Scenic "ovde" nije testiran u najvišem paketu (već Intens ), ni Talisman (beše mislim Zen), ni megan HB (intens).
Zato nam ovde dajte (idući put) da vidimo i neki "prosečan pežo", pa da ga poredimo sa nekim prosečnim renoom ili prosečnim citroenom ili sličnim.Peki
03.5.2017 10:33
12
6

@Moron, u principu si u pravu, razlike u zavrsnim nivoima mere se hiljada evra, dok je utisak koji ostavljaju na kupce, pa i novinare, ukoliko hoces, ogroman. Znaju to vrlo dobro u press voznom parku, tako da je jako tesko dobiti osnovni paket. Ukoliko te interesuje jedna restilizovana Dacija Sandero bices pocascen (hahahahaha), upravo sam vratio osnovnu verziju Ambiance sa novim trocilindarskim 1.0 SCe/75.
A kad sam vec spomenuo trocilindarski motor, 1.2 PureTech grupacije PSA, je retko uspesan agregat. Daleko od go..a, kao sto stoji u komentaru Tulipana. A da ide, ide, da covek ne poveruje da se iz veoma male zapremine, sa samo tri cilndra, ostvaruju takve perfomanse. Iz tog ugla je spomenut i VW agregat od jedne litre u jednoj velikoj limuzini kao sto je Octavia. Koliko ce da traju i kakva im je pouzdanost, to je neka druga prica...
Pozzzz

moron
03.5.2017 12:16
8
3

Peki
Za tim 1,2 e-THP 130 će mi ostati veliki žal, jer na papiru ( sa svojih 230 Nm) deluje kao veoma potenta mašina za tu zapreminu (ovde testirani THP 165 ima 240Nm), a što se lako uoči čim se taj motor usporedi sa ostalim savremenim "malim motorima" od 1 ili 1,2 litra (mislim da nema motora takve ili slične snage kod VW-a, Kie/Hyundaia, Forda, Toyote, Renoa, a tolikog momenta). Uostalom, dovoljno je pogledati perfomanse za, recimo, 308 1,2 e-THP 130 i usporediti sa bilo čime slične cene i/ili snage u C segmentu i videti da mu ravna nema.
I zato mislim da taj motor može lepo da "potera" i mk2 izvedbe 3008 ili 5008 ( setimo se, stari i zloglaasni "lančani" 1,6 VTI sa 120 ks je bio bazna motorizacija i kod mk1 ).
Nebitno "većini ljudi", ali, koliko znam danas medju "malim motorima" turbo benzincima, postoje samo 3 sa zupčastim kaišem ( 1,0 TSI (kao zamena za 1,2 TSI ), 1,2 e-THP i 1,0 ecoboost ). "Manjina ljudi", koja mi je ukazala na tu "sitncu" ( jedan prijatelj ) , vozi "lančani" TSI Euro 5 :) I već ja zemenio pet setova razvoda ...
Što se tiče 1,0 TSI koga si pomenuo, on, npr, ako je sa 90 ks, tada razvija 170 Nm (inače, 200 Nm), što je daleko više od 0,9 TCE sa 90 ks (sada je "nasviran" na 140 Nm, ali je do nedavno bio 135) i mislim da je "zadao domaći zadatak" ostalima u kategoriji malih motora.
I, kako sam video na nekim testovima, taj 1,0 TSI troši veoma malo goriva (kao što ga malo troši i 1,2 TSI Euro 6, za razliku od rastrošnog Euro 5 ), u novoj oktaviji toliko malo, da se čovek upita "A čemu dizel?".
Elem, "odoh u stranu", razumem zašto PR službe daju na testove uglavnom samo "napucane verzije", ali, to je zaista dovodjenje ogromne većine ljudi u zabludu. I to nije u redu. Nisu, naravno, novinari za to krivi. Ali me to nervira ... Jer, kada odem u salon i sednem u neku nižu verziju, tako se uplašim, da prosto doživim stres ...

Milos
03.5.2017 14:02
6
4

Toliki SUV a i dalje prednji overhang veci od zadnjeg. To samo francuzi mogu :)

Lacky
03.5.2017 23:47
4
0

@DC
Da tih godina bjese renesansa Francuza!Ostavili trag u mnogo cemu i otkrili nove segmente vozila koji su i danas na sceni!Znali su praviti velike sedane poput 604 i DS a koji nikoga ne ostavljaju ravnodusnim a 505 za siroke mase nikoga nisu kopirali jednom rijecju kola sa karakterom!Zasto su izasli iz te price,dali Germanska dvojka bjese preveliki zalogaj jer je Audi tada bio tanak ili drugi faktori presudise ostade u domenu "spekulacija" steta,bili su "cool" sa "zutim" farovima!!! Pozzz

moron
04.5.2017 10:01
7
2

Lacky
Ne shvati pogrešno, i ja sam "matori konj", a, od svega iz tog vremena koje pominjete, najviše mi je u uspomeni ostala galopirajuća korozija. U nenormalnim količinama. Rupa do rupe. Na skoro svim brendovima. Pa i na francuskim. Fuego je možda ( na oko) manje koridirao, jer je za ono vreme imao malo više plastičnih oplata u odnosu na prosek ( mada je on i bio daleko noviji model od ostatka "truleži").
Inače, koliko je meni poznato, cink na ( donjem delu) karoserije je najpre uveo volvo, sa serijom 240/260, negde 1974. godine, pri čemu je on napred čak imao i plastična potkrila (a i zaista funkcionalne gumene zavesice iza sva četiri točka, kao što ih je, koliko se sećam, imao i SAAB tog vremena), što je sve doprinosilo izuzetno velikoj antikorizivnosti. Sve to u vreme kada mečka npr. sa serijom W123 o svemu tome nije ni sanjala ( potkrila su kod nje došla znatno kasnije, a "zavesice" nikada nisu bile standard) i kada joj je sirena stajala direktno na udaru vode sa prednjeg točka ( kao i kod francuza, pa si na mnogim kolima zbog korozije sirena imao kreštave zvukove).
Ja zbog "te" korozije uopšte ne žalim za tim starim vremenima. Mrzim koroziju ... Tog najvećeg svetskog potrošača čelika na godišnjem nivou.
Zato i volim ove današnje "plastikanere"... Bar ne rdjaju toliko. Ni svuda.

don
04.5.2017 11:43
6
10

Taj automatski mjenjac je bio rak rana prijasnje verzije pezoa 308 ali I 508, kao I glupi 1.6 motor, a o "fantasticnim" bezinskim motorima nastalim u koprodukciji sa bmw, bolje da se I ne prica. Jos jedna takva suradnja I propali su(ne zna se ko su veci "strucnjaci"). Najvise cudi idiotski potez pezoa da prepravljenje dizelske motore idalje imenuje isto , a I nazivna snaga je slicna, tako da kad covjek gleda ne zna je li rijec o 16v ili 8v motoru. To su dva razloga zbog kojih zaobilazim novije polovne pezoe, osim ako bas ne moram, a potrefi se ponekad da I moram (nemoralna ponuda, par k eura niza cijena ), s tim da bih dodao ´kratak zivotni vijek kocnica, prosjecan vijek auspuha I musicava elektrika. O rucnim mjenjacima ne valja puno trositi rijeci, francuzi ih nikad nisu znali raditi niti ce ikad, pa tako ne ostavljaju nikakav dojam kvalitete I uzivanja u voznji.
Dijelovi su jeftini, jednog 607 smo sa aukcije kupili za 1500e I sa 110k km, zelena plaketa, auto djeluje idalje sa svojih 17 godina na ledjima, vrlo dobro (uzevsi u obzir da je rijec o francuzu).
Nego, Peki bi mogao pronaci sa francuskih stranica kakav podatak o trajnosti tih 1.2 motorica, ak sta ima. S obzirom da je dobiveno to sto je dobiveno iz te kubikaze, a znamo (bilo je I ovdje clanaka) da su motirici prevara, plus kad znamo za tipicne boljke pezoa (curenje ulja Iz motora/mjenjaca) kao I uostalom svih francuza, sumnjam u neku pouzdanost.

moron
04.5.2017 12:46
8
0

don
Lako je već z samog naziva ( koji ti često i piše na kolima ) razlikovati PSA dizele, da li su Euro 4, 5 ili 6.
Pa imaš tako 1,6 HDI ( Euro 4, 16 V ), 1,6 e-HDI ( Euro 5, 8V ), a sada 1,6 BlueHDI ( Euro 6 ). Oznake "e-HDI" i "BlueHDI" se nalaze i na kolima, kao što se i "HDI" nalazilo kod 307 ( ali ne i na 308 pre Fl ).
Probleme je imao "samo" Euro 4 i to samo ako je neko terao sumanute intervale zamene ulja ( po 30 kkm). Ali, uz te intervale su stradali i ostali motori, a ne samo PSA.
Naravno, bio je i taj po zlu čuveni BMW-PSA 1,4 i 1,6 VTI.
Svaki brend ima neke takve "začkoljice" sa oznakama. I za svaki brend čovek "mora da se edukuje".

Rajketa
04.5.2017 15:04
15
7

Reno je plastika spolja i iznutra.
Neka hvala. Sve skripi, sve krcka. Sada vozim 500X i prezadovoljan sam.
@ DC
Bilo nekad...
Znas kad cu da opet kupim Renoa? Kad mi neko dokaze da ne skripi posle 30.000km i kad mu trap ne prolupa na 50.000km

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: