Test

Peugeot 308 GT 2.0 BlueHDi

Sportski šarm na francuski način

Mišićavi šansonjer

Peugeot je uspeo da skrene pažnju na sebe, jer iskreno, teško mi je da se setim, koji je to model automobila u poslednjih par godina izazvao toliku pažnju mog komšiluka kao 308 GT

Atraktivan, u „magnetik“ plavoj boji (očigledno je da naziv nijanse nije slučajno odabran), budio je pažnju gotovo svakog prolaznika.

S vizuelnog aspekta, sportske komponente su suptilno, na pravi način integrisane u opštu pojavu automobila, bez preteranih dizajnerskih egzibicija, koje bi narušile izuzetnu estetsku izbalansiranost Peugeota 308 GT. Ogibljenje je na prednjoj osovini spušteno za 7 a na zadnjoj za 10 mm. Atraktivni naplaci sa pet paoka su prečnika 18 cola. Prefinjenost i luksuz, takođe u idealnoj meri, utkane su u spoljni izgled kroz hromirane elemente, atraktivnu masku hladnjaka sa tri horizontalna sečiva, koja se nalaze iza „lavića“ koji počiva u sredini. Treba obavezno spomenuti i moderno LED dnevno osvetljenje i pokazivače pravca koji funkcionišu tako što se narandžasta LED linija produžava paljenjem dioda u pravcu skretanja automobila.

Kvalitet karoserije je neosporan, završna obrada odlična, a pozitivni vizuelni utisci se nastavljaju i kada je reč o unutrašnjosti vozila. Ugostio nas je prijatan kabinski prostor sa veoma udobnim sedištima i atraktivnim stajlingom. Materijali, izrada, finiš, sve je u Peugeotu 308 GT premijum, i to bez ikakve dileme. Element koji se izdvaja je svakako mali sportski volan, zaravnjen na dnu. Instrument tabla, mada takođe atraktivna, nepregledna je, jer visoko postavljenu instrumentaciju delimično zaklanja obruč volana. Vozači koji voze sa spuštenim upravljačem verovatno neće imati taj problem. Međutim, osobe poput moje malenkosti, koje imaju duboke butine, i koje moraju da podignu volan da im ne bi bio „u krilu“, definitivno će imati problema sa očitavanjem podataka sa visoko postavljenih pokazivača. Ipak, s estetskog aspekta – čista petica.

Kabinski prostor je prijatan, tih i kvalitetan. Nesvakidašnji dizajn će odbiti tradicionaliste ali i privući avangardno nastrojene vozače

Nije Gti
Mada nosi oznaku „GT“, ovaj 308 se ne može nazvati „hot heč“ modelom. Tu etiketu će poneti GTi, koji će se pojaviti do kraja godine, i to sa čitavih 270 ks, a do tada, uloga perjanice modelne linije 308-ice je rezervisana za GT.

Što se našeg modela na testu tiče, njega pogoni 2,0 litarski BlueHDi agregat sa 180 ks i 400 Nm. Zaista, „lepe“ brojke, bez sumnje. Šta one donose? Maksimalna snaga je dostupna pri 3.750 o/min, dok se najsnažniji „udarac u leđa“ može osetiti pri 2.000 o/min. Sprint do „stotke“ traje 8,4 s, i to ponajviše zahvaljujući šestostepenom automatskom sekvencijalnom menjaču, čiji su prenosni odnosi prilično dugi. Uz drugačiju kalibraciju prenosa i manuelni menjač, 308 GT bi sprint bez problema mogao da obavlja brže.

Mada je ogibljenje osetno kruće i „tvrđe“ u odnosu na standardan model, ono i dalje nije tipično sportsko. Doza komfora je prisutna, i to će velikoj većini vozača da prija. Kočioni diskovi su masivniji (prečnika 330 mm napred i 268 mm pozadi), tako da 308 GT osetno bolje usporava kada se uporedi sa konvencionalnim verzijama.

stajling,
komfor,
kvalitet izrade,
rafiniranost,
motor,
ambijent

cena,
vozne osobine u odnosu na potentnost

Bez obzira što je u formi „hot heča“, sasvim je upotrebljiv kao porodični automobil

Taster za „zabavu“ nosi ime „Sport“. Nalazi se na srednjoj konzoli, iza ručice menjača, pored dugmeta za startovanje motora. Šta se dešava kada se on pritisne? Motor se istovremeno javlja pretećim „režanjem“ a volan „oteža“. Odziv na papučici gasa, zbog povišenih obrtaja motora, postaje nešto brži. Međutim, u realnosti, sem lepog akustičnog doživljaja (naravno veštački „doteranog“) i „prgavije“ reakcije na papučicu gasa, nema realnih benefita što se performantne vožnje tiče. Razlog pre svega leži u automatskom menjaču, koji je poprilično neodlučan pri izlasku iz krivine, a kada sva sila njutn metara konačno stigne, koncentracija se previše premešta na održavanje idealnog pravca automobila. Vožnja na pravcu je druga priča, tu je 308 GT „svoj na svome“. Težak dizel motor u kombinaciji sa motorom odnosi svoj danak. Automobil lako podupravlja i „ispravlja krivinu“, i pri zahtevnijoj vožnji treba biti oprezan.

Ni manuelno menjanje stepena prenosa putem polugica na upravljaču ne pomaže mnogo, posebno ako se u obzir uzme da se s leve strane nalaze komande za pokazivače pravca i tempomat, što za posledicu ima da se vrlo lako „promaši“ ili zakači pogrešna komanda. Bolju varijantu predstavlja „sekvencijalno“ manuelno menjanje na ručici menjača ali se sem subjektivnog utiska vozača realno se ne dobija na brzini. Mada se promene stepena prenosa u „Sport“ režimu skraćuju sa 0,31 sekunde na 0,16, u realnosti to takođe nema posebnog efekta. Maksimalna brzina ovog Peugeota iznosi 220 km/h.

Sve u svemu, 308 GT nije tipičan „hot heč“ i od njega to ne treba ni očekivati. Ovo je automobil natprosečne brzine, snage i performansi u C segmentu, i tako ga treba doživeti. Subjektivan osećaj koji donosi vozaču, što se sveukupnog vozačko-hedonističkog ugođaja tiče, zaista je na visokom nivou. Šta reći dalje sem da će budući vlasnici moći da uživaju u rasnom (doduše sintetičkom) zvuku američkog „muscle“ V8 motora u „Sport“ režimu, i to iz 2,0 litarskog (štedljivog) turbo dizela.

Peugeot 308 GT toliko atraktivno izgleda da nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Jednim pogledom

Karoserija

Udobnost

Izgled

4,8

Napred

5,0

Funkcionalnost

4,2

Pozadi

3,5

Kvalitet izrade

4,5

Ukupno:

4,25

Ukupno

4,50

Ponašanje u vožnji

Enterijer

Vozne osobine

3,8

Funkcionalnost

3,5

Performanse

4,3

Dizajn

4,8

Kočnice

4,5

Ponuda prostora

4,0

Ukupno:

4,22

Kvalitet materijala

4,5

Motor

4,5

Završna obrada

4,5

Menjač

3,8

Ukupno:

4,26

Cena

3,8

Prosečna ocena: 4,19

Redovna vožnja
Ono što čini 99,9% vozačkih aktivnosti ipak pripada domenu regularne, redovne vožnje. Tu je Peugeot 308 GT zaista odličan. Uliva samopouzdanje vozaču, lako manevriše u urbanim uslovima saobraćaja, i to u velikoj meri zahvaljujući i relativno malom radijusu okreta. Kada se vozi „normalno“, teži „nos“ zbog dizel motora se gotovo ne oseti, što se ne može reći u slučaju kada se automobil vozi oštrije, posebno u krivinama, što smo već konstatovali.

Generalno, kombinacija dizel jedinice i automatskog menjača oduzima na izbalansiranosti mase, preko potrebnoj za ostvarivanje visokih performansi. Međutim, realno, među vozačkom populacijom su mnogo brojniji oni koji žele da osete visok obrtni moment pri jednostavnom pritisku na papučicu gasa kada voze na pravcu, nego oni koji teže jedinstvu „vozač-mašina“ i agilnim prolascima kroz krivine.

Dakle, prednji deo Peugeota 308 GT ne sarađuje preterano sa vozačem, ali zato je sveukupan komfor u samom vrhu klase. Ovo je redovna šasija i zato od nje ne treba očekivati previše, bez obzira što je ogibljenje osetno ukrućeno.

Sem na planu komfora, 308 GT uzvraća i svojom štedljivošću. Fabrički nominovana prosečna potrošnja iznosi 4,0 l evro dizela na 100 km u kombinovanom ciklusu. Ona je na našem testu dostigla i 8,0 l, ali ukoliko se nađemo negde na sredini, oko 6 l, dobićemo sasvim ostvarivu realnu prosečnu potrošnju.

U francuskom stilu
Po čemu su francuski automobili poznati decenijama unazad? Naravno, reč je o udobnosti. Mada je etiketiran kao sportista, i mada, kao što smo već konstatovali, ima ukrućeno ogibljenje i naplatke od 18 cola, Peugeot 308 GT krasi komfor gotovo identičan konvencionalnom 308.

Neravnine i rupe na putu upija iznenađujuće dobro. Zvučna izolacija je takođe odlična, a glasniji akustični doživljaj je namerno odrađen u situacijama kada se „nagazi“ papučica gasa, u cilju zabave vozača i putnika, naravno. Dakle, 308 GT je ipak više drumska krstarica (iz C segmenta) nego „hot heč“.

Prtljažnik je poznat po svojoj izdašnosti, sa 501 l zapremine, a zadnja klupa može da se podeli u razmeri 60:40. Praktičnosti doprinose i odeljci za odlaganje sitnica, kao i hlađeni prednji pretinac.

Peugeotov i-Cockpit sistem olakšava život vozaču, ali od onog momenta kada se u potpunosi upozna sa instrument panelom i funkcijama kojima se upravlja preko velikog displeja osetljivog na dodir. Ova vrsta minimalizma će biti naizgled teška za prihvatanje vozačima koji se sa Peugeotovim inovativnim rešenjem kabinskog prostora susreću po prvi put. Međutim, onog trenutka kada se savladaju lekcije, baratanje postaje prava „pesma“. Doduše, odziv samog ekrana na dodir bi mogao da bude za nijansu bolji.

Sve u svemu, Peugeot 308 je više hedonista nego sportista, ali hedonista koji obraća pažnju na fizičku kondiciju i formu svog tela.

Peugeot 308 GT 2.0 BlueHDi

Cena: 28.990
Motor: turbo dizel, redni/4, 1997 cm³/komon-rejl, 133 kW/180 ks pri 3.750 o/min, 400 Nm pri 2.000 o/min
Transmisija: na prednje točkove, A/6
Ogibljenje: napred MacPherson, nazad poprečna oscilirajuća ramena
Performanse: 0-100 km/h – 8,4 s, maksimalna brzina 220 km/h
Prosečna potrošnja: 4,0 (fabrički podatak), 6,0-6,5 l (na testu), emisija CO₂ 103 g/km
Karoserija: hečbek 5/5, DxŠxV 4.253x1.804x1.450 mm, međuosovinsko rastojanje 2.620 mm, masa 1.295 kg, prtljažnik 501 l.

Bogatu opremljenost, 2,0 litarski HDi agregat i vrhunski stajling prati i visoka cena
Motor je potentan ali u isto vreme štedljiv

Zaključak
Peugeot 308 GT nije „hot heč“, ali jeste dovoljno snažan da se u tom smislu pozicionira iznad konvencionalnih modela iz C segmenta. Ono što ga krasi je izvanredan, sveukupan stilski izraz. Bez obzira da li se radi o spoljašnjosti ili kabinskom prostoru, stajling ovog automobila prosto pleni. Da bi nešto bilo lepo mora biti i kvalitetno, tako da se materijalima i završnoj obradi nema šta zameriti.

Poželjan je i pogon. Turbo dizel od 2,0 litre zapremine sa BlueHDi sufiksom je poznat po svojoj štedljivosti i kulturi rada. U ovom slučaju je „nasviran“ na 180 „konja“ i 400 Nm, što obezbeđuje potrebnu rezervu snage pri preticanjima, ali obezbeđuje i opuštenu krstareću vožnju na autoputu. Oni koji vole da „luduju“ u krivinama treba ipak da potraže neki drugi model.

Peugeot 308 GT bez problema (za razliku od „hot hečeva“) može da odigra ulogu porodičnog automobila. On će to uraditi na način da će vam komšije pomalo zavideti (što i nije tako loše). Donosi bogatu opremu, visok nivo upotrebljivosti, i za tradicionalne ljubitelje Peugeota, koji nemaju problem da potroše nešto više novca, predstavlja odlično rešenje. Kada smo već kod novca... Peugeot 308 GT 2.0 BlueHDi košta 28.990 evra. Suma nije mala, ali treba uzeti u obzir činjenicu da je ovaj model zagazio duboko u premijum vode po mnogim osnovama. Dodatno zadovoljstvo i uživanje koštaju, tako da bi bilo pogrešno reći da je 308 GT „skup“. On jednostavno predstavlja lepo zadovoljstvo na četiri točka koje nosi svoju cenovnu etiketu. Alternativa postoji u vidu GT Line paketa, gde se može uštedeti nekoliko hiljada evra, uz zadržavanje ovog atraktivnog izgleda.

Piše Pavle Barta
Fotografija Pavle Barta, Miroslav Šosberger, Branko Avramović
16225
Postavljeno: 22.07.2015

Arhiva: Testovi

Rubrika: Uporedni testovi
Postavljeno: 08.11.2018

Peugeot Partner i Citroen Berlingo VU

Preko dve decenije Peugeot Partner i Citroen Berlingo lideri su u kategoriji lakih dostavnih vozila. Nova generacija donosi brojna poboljšanja i inovacije, što joj je odmah donelo titulu "Van of the year" za 2019. godinu


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 30.10.2018

Renault Captur 1.3 TCe/150 EDC

Nakon Renaulta Scenic, Megana i izvesnog Mercedesa Classe A, red je na Capturu da usvoji novi 1.3 TCe, ovoga puta u verziji od 150 KS. Sportski mini SUV ili običan "naduvenko", proverili smo tokom sedmodnevnog druženja


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 24.10.2018

Peugeot 508 GT 2.0 BlueHDi/180

Da li je sa novim 508 Peugeot najavio kraj limuzinama u D segmentu? Ukoliko je suditi po nasledniku jeste, njegov stil koketira sa kupeima tipa Audi A5 Sportback i BMW Serie 4 Gran Coupe


Ford Ka+ Active 1.5 TDCI/95

22.10.2018

Opel Grandland X 1.2 Turbo/130 Ultimate Tekst sa video prilogom!

20.10.2018

VW Touareg III 3.0 V6 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

12.10.2018

Renault Megane 1.3 Tce/140 Intense

10.10.2018

Citroen Berligo 3 1.5 BlueHDi/130 XTR Tekst sa video prilogom!

05.10.2018

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi/130 Automatic

01.10.2018

Dacia Duster Confort 1.2 TCe/125 4x4

17.08.2018

Ford EcoSport 1.5 TDCI/100 Titanium

01.08.2018

Mazda MX-5 RF

29.07.2018

Renault Megane RS

14.07.2018

Citroen Berlingo

07.07.2018

Kia Stinger 2.2 CRDi 4x2 GT-Line automatic

29.06.2018

Peugeot 508 2.0 BlueHDi/180 EAT6 GT-Line

26.06.2018

Mitsubishi L200 2.2 DI-I Insyle 4WD A/T

21.06.2018

Lada Vesta 1.6 16V Tekst sa video prilogom!

16.06.2018

Volvo XC40 D4 AWD Tekst sa video prilogom!

07.06.2018

Fiat Tipo SW 1.4 T/120 TNG

05.06.2018

Renault Scenic 1.3 Tce/160 Bose Energy

29.05.2018

AUDI A6 – 50TDI V6 quattro Tiptronic Tekst sa video prilogom!

18.05.2018

Opel Crossland X 1.6 D/120 Innovation

16.05.2018

Peugeot 308 1.2 Puretech 130 EAT8 i BMW Serie 1 118i/136 automatik

05.05.2018

Alfa Romeo Stelvio Super 2.2 JTDm 210 Q4

19.04.2018

Jaguar E-Pace First Edition S 2.0 180 Tekst sa video prilogom!

12.04.2018

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5/163 2WD

07.04.2018

Toyota Land Cruiser 2.8 D-4-D Tekst sa video prilogom!

31.03.2018

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 140 ST- Line

28.03.2018

DS7 Crossback 2.0 BlueHDi Perfomance Line +

22.03.2018

Kia Soul EV

15.03.2018

Audi A8 50 TDI quattro Tekst sa video prilogom!

07.03.2018

Jeep Compass 1.6 Multijet/120 4x2 Limited

27.02.2018

Citroen C4 Cactus 1.2 PureTech

23.02.2018

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x2 Prestige

17.02.2018

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

14.02.2018

Opel Grandland X 1.6D Ultimate

06.02.2018

Hyundai KONA 1.6 T Tekst sa video prilogom!

02.02.2018

Renault Scenic 1.5 dCi Hybrid Assist Zen

29.01.2018

Dacia Duster 1.5 dCi 110 4x4 Tekst sa video prilogom!

24.01.2018

Opel Insignia Sports Tourer OPC Line 2.0 CDTI/170

17.01.2018

BMW 630d GT Tekst sa video prilogom!

10.01.2018

Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi/120 Shine

03.01.2018

Suzuki Swift 1,2 Dualjet Tekst sa video prilogom!

29.12.2017

Ford Fiesta 1.5 TDCi protiv VW Polo 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

27.12.2017

Renault Alaskan 2.3 dCi/190 Intens automatic

11.12.2017

Dacia Logan MCV Stepway 1.5 dCi/90

05.12.2017

Volvo XC60 D5 AWD Tekst sa video prilogom!

29.11.2017

Ford Fiesta 1.5 TDi/120 Titanium

26.11.2017

Jaguar F-Type 3.0 V6 Cabrio Tekst sa video prilogom!

21.11.2017

Kia Picanto 1.0

18.11.2017

Mitsubishi ASX 1.6 Intense 2WD Tekst sa video prilogom!

15.11.2017

Suzuki Ignis 1.2 AllGrip (4WD) Tekst sa video prilogom!

09.11.2017

Kia Stonic 1.6 CRDi/110

07.11.2017

VW Arteon 2.0 TDI Elegance Tekst sa video prilogom!

02.11.2017

Peugeot 308 1.5 BlueHDi/130 GT-Line

31.10.2017

BMW X3 M40i Tekst sa video prilogom!

27.10.2017

Infiniti Q60 Tekst sa video prilogom!

21.10.2017

Citroen C3 Aircross

19.10.2017

Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo /165 Innovation

13.10.2017

Renault Megane GT TCe 205 EDC Tekst sa video prilogom!

10.10.2017

Hyundai i30 1,4 T-GDI Tekst sa video prilogom!

05.10.2017

Opel Crossland X Innovation 1.2 Turbo/110 Automatic

27.09.2017

Seat Ibiza 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

22.09.2017

Renault Koleos 2.0 dCi/175 4WD CVT Intens

19.09.2017

Mazda 2 G90 Takumi Tekst sa video prilogom!

15.09.2017

BMW i8 Tekst sa video prilogom!

13.09.2017

Range Rover Velar V6 3.0 D300 Tekst sa video prilogom!

07.09.2017

Citroen C3 1.6 BlueHDi/75 Feel

05.09.2017

Dacia Duster 1.5 dCi 110 Laureate Tekst sa video prilogom!

30.08.2017

Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

26.08.2017

Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 Highline 4Motion Tekst sa video prilogom!

22.08.2017

Smart Cabrio Electric Drive Tekst sa video prilogom!

19.08.2017

BMW i3 (94 Ah) Tekst sa video prilogom!

18.08.2017

Renault Captur 1.5 dCi/110 Initiale Paris

11.08.2017

Volkswagen Golf 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

04.08.2017

Peugeot 5008 2.0 BlueHDi/150 Allure

01.08.2017

Volvo V90 Cross Country D5 Tekst sa video prilogom!

27.07.2017

Nissan Micra 1.5 dCi/90

24.07.2017

Mercedes-Benz E 220 d 4Matic All Terrain Tekst sa video prilogom!

20.07.2017

Renault Kadjar 1.6 TCe/165 Extended Grip

17.07.2017

Ford EDGE 2.0 TDCi/180 Tekst sa video prilogom!

14.07.2017

Kia Rio 1.2/84 KS

10.07.2017

Land Rover Discovery 5 Tekst sa video prilogom!

03.07.2017

Kia Optima 1.7 CRDi EX Business DCT

26.06.2017

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Tekst sa video prilogom!

19.06.2017

Peugeot 308 Tekst sa video prilogom!

17.06.2017

Subaru Outback 2.0D Lineartronic Exclusive Sport

12.06.2017

VW E-Golf Tekst sa video prilogom!

05.06.2017

Citroen SpaceTourer 2.0 BlueHDi/150 Bussines Lounge

02.06.2017

Hyundai Ioniq 1,6 GDI Hybrid Tekst sa video prilogom!

29.05.2017

Alfa Giulietta 1.6 JTDm/120 TCT

22.05.2017

Dacia Sandero 1.0 SCe 75 Autentic Tekst sa video prilogom!

15.05.2017

Volkswagen Up 1.0 MPI Tekst sa video prilogom!

09.05.2017

Peugeot 5008 1.6 THP/165 EAT6 GT-Line

01.05.2017

Renault Zoe Z.E. 40 Edition One

24.04.2017

Mazda6 CD175 AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

19.04.2017

Ford Kuga ST-Line 2.0 TDCi/150 4WD PowerShift

10.04.2017

Opel Zafira 2.0 CDTI/170 EcoFlex

03.04.2017

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm/180 Sport

27.03.2017

BMW 520d Luxury Line Tekst sa video prilogom!

20.03.2017

Renault Twingo GT

14.03.2017

Audi Q5 2.0 TDI Quattro Stronic Tekst sa video prilogom!

02.03.2017

Renault Grand Scenic 1.5 dCi/110 Intens

23.02.2017

Ford Ka+ 1.2 Ti-VCT 85 KS Ultimate

20.02.2017

Toyota Corolla 1.6 Valvematic Sol

18.02.2017

Kia Niro

13.02.2017

Audi Q2 Sport 1.4 TFSI Tekst sa video prilogom!

10.02.2017

Opel Mokka X 1.6 CDTi/110

07.02.2017

Land Rover Discovery Sport 2.0 HSE TD4 Tekst sa video prilogom!

04.02.2017

Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium Navi Sport

30.01.2017

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Elegance Tekst sa video prilogom!

27.01.2017

Citroen C3 1.2 PureTech/82 Feel

23.01.2017

Peugeot 3008 2.0 HDi Allure Tekst sa video prilogom!

19.01.2017

Bimota DB9 Brivido Tekst sa video prilogom!

16.01.2017

Toyota C-HR 1.2 C-ULT

09.01.2017

Chrysler Pacifica LX

05.01.2017

Fiat Spider 124 1.4 MultiAir

02.01.2017

Nissan Navara DC 2.3 dCi 190 Tekst sa video prilogom!

29.12.2016

Ford Edge 2.0 TDCI/210 Sport

26.12.2016

Kia Sportage 2.0 CRDI/136 4x4

23.12.2016

Ford Mustang 2.3 EcoBoost S Tekst sa video prilogom!

20.12.2016

Fiat Panda Cross 1.3 Multijet/80 4x4

16.12.2016

Mazda CX-5 CD150 TAKUMI

12.12.2016

Peugeot 3008 2.0 BlueHDi/150 GT Line Tekst sa video prilogom!

09.12.2016

BMW 730d xDrive (Long) Tekst sa video prilogom!

05.12.2016

Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Elegance Tekst sa video prilogom!

28.11.2016

Renault Scenic 4 1,6 dCi/130

25.11.2016

TOYOTA Hilux Double Cab 2.4 D-4D Tekst sa video prilogom!

21.11.2016

Renault Kadjar Iconic Energy dCi 130 4WD

18.11.2016

Audi Q3 2.0 TDi Quattro S-tronic/S-line Tekst sa video prilogom!

14.11.2016

Fiat Tipo 1.4 T-Jet/120 Lounge

10.11.2016

Opel Astra 1,6 CDTI Tekst sa video prilogom!

07.11.2016

Citroen C3 1.2 PureTech 82 & 110 KS

03.11.2016

JAGUAR F-PACE R-SPORT 3.0d 300 AWD Tekst sa video prilogom!

31.10.2016

Mercedes-Benz G 500 4x4² Tekst sa video prilogom!

26.10.2016

Peugeot 208 1.2 PureTech/110 Allure

20.10.2016

Opel ADAM Jam 1.2

13.10.2016

Renault Clio 1.5 dCi/110

10.10.2016

2017 Cadillac XTS 3.6

06.10.2016

Renault Megane Estate 1.6 GT

28.09.2016

Citroen C4 Picasso 2.0 BlueHDi/150 Exclusive

21.09.2016

KIA Sportage 1.6 GDi EX Fresh

06.09.2016

Suzuki Vitara 1.6 VVT Elegance 4WD

01.09.2016

Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTi/110 Innovation

24.08.2016

Audi A6 2.0 TDI Quattro S Tronic S-Line

22.08.2016

Peugeot 2008 1.2 Pure Tech/110 i 1.6 BlueHDi/120

18.08.2016

Renault Clio Dynamique Energy TCe 90 Stop/Start GT Line

16.08.2016

BMW C650 Sport

08.08.2016

Citroen E-Mehari

04.08.2016

Peugeot 308 SW 1.2 Pure Tech/130 i 1.6 BlueHDi/120 GT-Line

28.07.2016

Fiat Tipo 1.3 MJTD Opening Edition Plus

23.07.2016

Mazda3 Sport G120 TAKUMI

12.07.2016

DS3 1.6 BlueHDi/120 Sport Chic

07.07.2016

Renault Talisman Grandtour 1.6 dCi/130 EDC

30.06.2016

Subaru BRZ

21.06.2016

Nissan Qashqai 1.2 DIG-T 2wd X-TRONIC 360 Plus

13.06.2016

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost/125 i 1.5 TDCI/95

07.06.2016

Kia cee’d 1.0 T-GDI/120 GT Line

28.05.2016

Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe Easy-R

26.05.2016

Mazda MX-5

18.05.2016

Ford S-Max 2.0 TDCi/180 4WD PowerShift Titanium

13.05.2016

Peugeot Partner Tepee Outdoor 1,6 BlueHDi/120

03.05.2016

Jeep Cherokee 2.2 MultiJet 185 Limited

27.04.2016

Mazda CX-5 2.2 D/150 Dynamique

20.04.2016

Opel Astra 1.6 CDTi136 Dynamic

14.04.2016

Kia Venga 1.6 CRDi/125 Premium

05.04.2016

MINI Cooper S JOHN COOPER WORKS

29.03.2016

Renault Espace 1.6 dCi 130 Life

23.03.2016

Fiesta Red & Black Edition 1.0 EcoBoost/140 ks i ST 1.6/182 ks

15.03.2016

Opel Karl 1.0 Cosmo

10.03.2016

Fiat 500X 1.6 MJT/120 vs. 1.4 MultiAir/140 DCT

05.03.2016

Fiat Tipo 1.6 Multijet Tekst sa video prilogom!

01.03.2016

Peugeot 308 1.6 GTi/270

26.02.2016

DS4 Crossback BlueHDi/180 EAT6 i DS4 2.0 BlueHDi/150

19.02.2016

Kia Picanto Sport 1.25 MPI

16.02.2016

Ford C-Max 1.5 TDCi/120 Titanium

10.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens Tekst sa video prilogom!

02.02.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

25.01.2016

Nissan X-Trail 1.6 4WD Tekna

22.01.2016

Dacia Logan MCV 1.5 dCi Life Plus Tekst sa video prilogom!

19.01.2016

Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD Tekst sa video prilogom!

15.01.2016

Kia Sorento 3 2.2 CRDi Automatic EX Exclusive

14.01.2016

Opel Astra 1.4 T/125 Innovation Stop&Start

05.01.2016

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

29.12.2015

Renault Twingo 0.9/90 EDC

21.12.2015

Dacia Duster URBAN Explorer 1.5 dCi 110 4x4 S&S

16.12.2015

Jeep Renegade 2.0 Multijet/140 4WD Automatic Limited

08.12.2015

Opel Adam Rocks

02.12.2015

Honda HR-V 1.6 i-DTEC 2WD Tekst sa video prilogom!

23.11.2015

Fiat 500 1.2 Lounge

18.11.2015

Mazda CX-3 Skyactiv-1.5 D

11.11.2015

Citroen Berlingo XTR 1.6 BlueHDi/120

02.11.2015

MINI One Countryman Tekst sa video prilogom!

27.10.2015

Fiat 500X 1.4 MultiAir/140

22.10.2015

Peugeot 208 1.2 Pure Tech/110 Feline

07.10.2015

Kia Optima Hybrid

01.10.2015

Citroen C4 1.6 BlueHDi/120 Feel

30.09.2015

Renault Kadjar 1.5 dCi/110 EDC

25.09.2015

Renault Espace 1.6 dCi/160 EDC Initiale Paris

12.09.2015

Citroen DS5 1.6 THP/165

05.09.2015

Renault Captur 1.5 dCi/110

28.08.2015

Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution TOP

20.08.2015

Citroen C4 1.2 PureTech 110KS

13.08.2015

Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Peugeot 308 1.6/205 GT

24.07.2015

Peugeot 308 GT 2.0 BlueHDi

22.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Mazda2 SKYACTIV 1.5 G-115 Revolution Top Soul Red Tekst sa video prilogom!

03.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Mercedes-Benz V 250 BlueTEC AVANTGARDE Lang Tekst sa video prilogom!

15.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique vs. Smart Forfour Tekst sa video prilogom!

26.05.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

BMW X6 xDrive 30d Tekst sa video prilogom!

20.04.2015

Hyundai i20 1.4 CRDI/90

30.03.2015

Smart ForTwo 1.0 Tekst sa video prilogom!

24.03.2015

BMW Active Tourer 218d Tekst sa video prilogom!

02.03.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Volkswagen Passat 2.0 TDI BlueMotion Tekst sa video prilogom!

14.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Toyota Yaris 1.33 VVT-i Lounge Tekst sa video prilogom!

22.01.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Megane Coupe 1.2 TCe 130 Energy GT Line

03.01.2015

Chevrolet Tahoe 5.3 V8 LS

30.12.2014

Toyota Aygo 1.0 x-play + x-touch Tekst sa video prilogom!

27.12.2014

Jeep Grand Cherokee 3,0 MultiJet Summit Tekst sa video prilogom!

12.12.2014

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

JEEP Cherokee 2.0 MJTD Tekst sa video prilogom!

18.11.2014

Mercedes GLA 220 CDI 4Matic AMG Line Tekst sa video prilogom!

13.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Citroën C-Elysée 1.2 Vti Tekst sa video prilogom!

27.10.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi vs Renault Clio 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

22.10.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Opel Insignia Country Tourer 4x4

16.09.2014

Mercedes-Benz 220 CDI BlueTEC AMG Line Tekst sa video prilogom!

11.09.2014

Peugeot 308 1.6 BlueHDi

03.09.2014

Honda CRV 1.6 i-DTEC Comfort

25.08.2014

Jaguar XF Premium Luxury 2.2d Tekst sa video prilogom!

18.08.2014

Toyota Verso 1.6 D-4D Stella Tekst sa video prilogom!

13.08.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Premium Tekst sa video prilogom!

21.07.2014

Mazda 3 Sport 2.0i G165 / Mazda 3 Sport CD150

12.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Kia Cee’d 1.6 GDi / Kia Cee’d 1.6 CRDi

04.07.2014

BMW 220 d

27.06.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Nissan Qashqai 1.5 dCi/110 Acenta Tekst sa video prilogom!

12.06.2014

BMW 518d

02.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Toyota Auris Hybrid

14.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Mercedes-Benz ML 350 i BMW X5

03.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Mazda 3

26.04.2014

Nissan Micra

21.04.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

BMW X5 Xdrive 3.0 D

11.04.2014

Renault Megane 1.2 TCe GT Line 130 Energy

07.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

VW Golf vs Peugeot 308

26.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Honda CR-V 2.0 i-VTEC Black Edition

18.03.2014

Toyota Corolla

15.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Suzuki SX4 S-Cross

25.02.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi

19.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Sol

12.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Insignia 2.0 BiTurbo Tekst sa video prilogom!

06.02.2014

Nissan Qashqai 1.6 dCi

04.02.2014

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

31.01.2014

Honda Jazz 1,2 S i–VTEC Tekst sa video prilogom!

29.01.2014

Mazda6 2.0i Attraction

27.01.2014

Renault Grand Scenic 1,6 dCi Tekst sa video prilogom!

24.01.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

SsangYong Korando 2.0d 4x4 Style Tekst sa video prilogom!

16.01.2014

Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID Tekst sa video prilogom!

14.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat Panda 4x4

20.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC

09.12.2013

Hyundai ix35 2.0 CRDi GL Impression

06.12.2013

Nissan Juke Nismo

27.11.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Kia pro_cee’d Tekst sa video prilogom!

08.11.2013

Dacia Dokker Tekst sa video prilogom!

05.11.2013

Peugeot 2008 Tekst sa video prilogom!

01.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Tekst sa video prilogom!

25.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Honda Civic 1.8 Sport

15.10.2013

Mercedes E220 CDI

04.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Captur Tekst sa video prilogom!

27.09.2013

Opel Mokka Tekst sa video prilogom!

21.09.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

KIA cee’d Tekst sa video prilogom!

16.08.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

09.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Subaru XV Tekst sa video prilogom!

05.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Opel Adam

28.06.2013

Toyota RAV4, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe Tekst sa video prilogom!

21.06.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Audi A3 - BMW serija 1 - Mercedes-Benz A klase Tekst sa video prilogom!

24.05.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Hyundai Santa Fe

17.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Škoda Citigo

26.04.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Mercedes-Benz ML 250 BlueTec Tekst sa video prilogom!

12.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Honda CR-V Tekst sa video prilogom!

05.04.2013

Fiat 500 L

29.03.2013

Seat Mii

27.03.2013

Peugeot 301 Tekst sa video prilogom!

22.03.2013

Mercedes-Benz GL500

15.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Hyundai i20 Tekst sa video prilogom!

06.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Toyota Yaris Hybrid

01.02.2013

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

25.01.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Renault Clio Tekst sa video prilogom!

18.01.2013

Audi A3

16.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Renault Grand Scenic Tekst sa video prilogom!

28.12.2012

Volkswagen Golf VII

21.12.2012

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Alfa Romeo Giulietta

14.12.2012

Honda Civic Sedan

12.12.2012

Fiat Panda

07.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Mercedes A klasa i BMW Serija 1

16.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Renault Megane GT Line

23.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Toyota GT 86 Tekst sa video prilogom!

05.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Hyundai i30 Tekst sa video prilogom!

21.09.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Kia Rio Hatchback

03.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Toyota Hilux

31.07.2012

Tata Nano

18.07.2012

Kia Rio Sport Sedan

13.07.2012

Toyota Prius

10.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Honda Civic

29.06.2012

Renault Twizy

20.06.2012

BMW 320d Tekst sa video prilogom!

15.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Mini Cooper S Coupe vs Renault Twingo Gordini

25.05.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Opel Astra GTC Tekst sa video prilogom!

21.05.2012

Mercedes-Benz B klasa

11.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Toyota Avensis Tekst sa video prilogom!

04.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Fiat Punto Classic vs Dacia Sandero

30.03.2012

Ford Kuga vs Jeep Compass vs Toyota RAV4

26.03.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Range Rover Evoque

24.02.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Mercedes-Benz ML

17.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Toyota Yaris

31.01.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Renault Megane RS Trophy

20.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Hyundai i40

04.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Hyundai Elantra

21.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

KIA Rio

13.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

KIA Picanto

29.11.2011

Hyundai Veloster

18.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Jeep Grand Cherokee

08.11.2011

Infiniti FX English version

03.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Nissan Micra English version

03.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Suzuki Kizashi English version

01.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Mercedes C180 Coupe English version

15.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Hyundai ix35 vs KIA Sportage English version Tekst sa video prilogom!

08.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Hyundai ix20 English version

31.05.2011

Honda CR-V English version Tekst sa video prilogom!

27.05.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Audi A7 i Vlado Georgiev Tekst sa video prilogom!

10.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Automobili cene do 10.000 evra

02.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Volvo S60 English version Tekst sa video prilogom!

08.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Lexus IS 200d

11.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

VW Passat English version Tekst sa video prilogom!

26.02.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Mitsubishi ASX English version

18.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Chery Tengo English version

10.02.2011

Michelin zimski test

04.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Suzuki Swift vs Suzuki Swift English version

25.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Seat Ibiza ST English version

14.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Nissan Juke English version Tekst sa video prilogom!

06.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Audi RS5 vs BMW M3 English version

03.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

VW MultivanGP

14.12.2010

BMW 730d Tekst sa video prilogom!

13.12.2010

Audi A1 vs MINI Cooper English version

10.12.2010

Hyundai i30 English version Tekst sa video prilogom!

09.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

KIA Sorento

03.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Dacia Duster vs Chery Tiggo English version

26.11.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Nokian Z G2

11.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

VW Touareg English version Tekst sa video prilogom!

22.10.2010

Citroen DS3 / Peugeot RCZ / Renault Megane RS

12.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Honda CR-Z Tekst sa video prilogom!

05.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Mercedes E Cabriolet

28.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Nissan GT-R

10.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Toyota RAV4

27.08.2010

Alfa Romeo MiTo

24.08.2010

Fiat Punto Classic LPG

20.08.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Nokian Z G2

12.08.2010

Mazda 6

11.08.2010

Nissan 370Z

10.08.2010

Toyota Avensis

09.08.2010

Nissan Qashqai Tekst sa video prilogom!

05.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Chery Ego Tekst sa video prilogom!

30.07.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Renault Sport

20.07.2010

Toyota Auris

19.07.2010

Citroen C3 Tekst sa video prilogom!

16.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Jeep Cherokee

13.07.2010

Mazda MX-5

12.07.2010

KIA Soul

06.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Hyundai ix35 Tekst sa video prilogom!

28.06.2010

BMW 530d Tekst sa video prilogom!

25.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Audi S5 Coupe vs Audi S5 Cabrio

18.06.2010

KIA pro_cee’d

17.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Chevrolet Spark Tekst sa video prilogom!

15.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Audi Allroad

07.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

FIAT 500 Abarth

01.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Toyota iQ
III deo - Enterijer i oprema

24.05.2010

MTM Audi TT-RS

20.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

29.04.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Mazda CX-7

08.04.2010

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

03.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Opel Astra

30.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

FIAT Punto Classic Dynamic LPG 1.2
1. deo - uvod

05.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Toyota Land Cruiser 150 D-4D Tekst sa video prilogom!

22.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Mazda 3 i Kia Ceed

12.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Renault Megane Grandtour Tekst sa video prilogom!

09.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

BMW 320xd

01.02.2010

Audi A5 Sportback Tekst sa video prilogom!

29.01.2010

Honda Accord
4. deo - vozna dinamika
Tekst sa video prilogom!

28.01.2010

VW Golf GTD

22.01.2010

Hyundai i30 1,6 CRDi Tekst sa video prilogom!

20.01.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

11.01.2010

BMW Serija 5 GT Tekst sa video prilogom!

08.01.2010

Toyota IQ 1,0 VVT
2. deo - motor

31.12.2009

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Seat Exeo Tekst sa video prilogom!

29.12.2009

Dacia Sandero Stepway i Suzuki SX4

25.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Dodge Caliber SRT4 Tekst sa video prilogom!

14.12.2009

VW Golf GTI Tekst sa video prilogom!

11.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Dodge Journey

27.11.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Lexus RX vs BMW X5 vs Audi Q7

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Volkswagen Polo

09.11.2009

VW Passat CC

05.11.2009

Mazda 6 SW

04.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Toyota iQ
1. deo - uvod

30.10.2009

Porsche 911 GT3

29.10.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Honda Jazz

23.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Alfa Romeo MiTo vs Mini Cooper S

13.10.2009

Honda Accord
3. deo - enterijer i oprema

09.10.2009

Hyundai Sonata

07.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Toyota Urban Cruiser

06.10.2009

Porsche Panamera

05.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Mercedes-Benz E klasa

25.09.2009

Mazda 3

24.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Mini Clubman

22.09.2009

BMW Z4

17.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

VW Scirocco

07.09.2009

Audi A5 Cabriolet

04.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Audi TT RS

21.08.2009

Renault Thalia

19.08.2009

Toyota Avensis Wagon

17.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Hyundai Santa Fe

05.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Opel GT

20.07.2009

Seat Leon FR TDI

15.07.2009

Opel Astra GTC i Kia Procee'd

14.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Carlsson Smart

26.06.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Nissan Qashqai +2

18.06.2009

Miloš Pavlović & Toyota iQ

17.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Ford Fiesta

12.06.2009

Hyundai i20 i Opel Corsa

11.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Renault Laguna Coupe

08.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Kia Pro_cee'd
4. deo - oprema

02.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Mercedes C180 Kompressor i C220 CDI

26.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Hyundai iX55

19.05.2009

Ford Focus RS

18.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Škoda Superb

08.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Toyota Avensis vs Honda Accord vs Mazda 6

04.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Porsche Boxster S

17.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Alfa Romeo MiTo

14.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Hyundai i10 vs Kia Picanto

03.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Mercedes-Benz GLK

27.03.2009

Honda Accord
1. deo - uvod

25.03.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Lexus IS

20.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

VW Golf VI

16.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Jeep Wrangler vs Land Rover Defender

06.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Maserati Quattroporte S

02.03.2009

Automobilske navigacije

26.02.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Kia Procee'd
3. deo - servis i održavanje

13.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Porsche Cayman S

03.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Mercedes A160 CDI

22.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Ferrari California

09.01.2009

Shuanghuan sCEO 2,4 4WD

05.01.2009

Dacia Sandero 1,6 MPI

02.01.2009

Kolica za pijacu

31.12.2008

Audi Q5 2,0 TDI

30.12.2008

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Suzuki Splash 1,2 GS
3. deo - servis i održavanje

23.12.2008

Michelin Pilot Alpin 3

22.12.2008

Subaru Forester

18.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Maserati GranTurismo S

08.12.2008

Lexus RX400h

05.12.2008

VW Passat CC

04.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Seat Ibiza 1,6 16v

02.12.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
2. deo - vožnja

24.11.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Fiat 500, Hyundai i10 i Suzuki Splash

04.11.2008

Audi RS6, Audi Q7 V12 TDI

03.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Renault Twingo GT

27.10.2008

BMW X6 xDrive 35D

24.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Porsche 911 Carrera 4S

03.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Honda Accord 2,4 Executive

29.09.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
1. deo - uvod

16.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Isuzu D-Max Crew LS 3,0 td

26.08.2008

Peugeot 308 RCZ

21.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Suzuki Splash 1,2
1. deo - uvod

30.07.2008

BMW X5 3,0d i VW Touareg 3,0 V6 TDI

22.07.2008

Honda Legend 3,5 V6

14.07.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Nissan GT-R

07.07.2008

Citroen C5 2,7 V6 HDI Exclusive

04.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Opel Corsa OPC 1,6

09.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Mitsubishi Lancer Evolution

03.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Pneumatici

23.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

SsangYong Kyron 2,7 CDi

21.05.2008

VW Passat 2,0 TDI Highline

16.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
3. deo - zaključak

05.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Mazda 6 MZR 2,0

15.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Toyota Land Cruiser V8 D-4D Luxury

04.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Opel Astra Sedan 1,6

25.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Škoda Fabia 1,4 16v Elegance
2. deo - zaključak

18.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Mazda 2

05.03.2008

Audi A4 2,0 TDI

03.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Renault Laguna 2,0 dCi

27.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Opel Antara 2,0 CDTI

15.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Volkswagen Multivan 2,5 TDI

05.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Peugeot 308 1,6 HDi

29.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
2. deo - motor, menjač i donji prostor

23.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

BMW 530xd

17.01.2008

Audi A3 2,0 TDI Ambition

14.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Citroen C6 2,7 HDi i Citroen DS 21 "Ajkula"

24.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Porsche 911 GT3

18.12.2007

Nissan Tiida 1,8 Tekna

14.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Fiat 500 1,3 MultiJet 16v Sport

12.12.2007

Mercedes CLS 320 CDI

07.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Seat Altea Freetrack 2,0 TDi

05.12.2007

Opel Corsa 1,7 CDTI Cosmo
3. deo - zaključak

04.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Ferrari F430 Scuderia

23.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Toyota Auris 1,6

07.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

VW Caddy Combi 1,9 TDI

26.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi Cosmo
2. deo - donji postroj i pogon

19.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Honda Civic sedan 1,8 i-VTEC SE

10.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Škoda Fabia 1,4 MPI Confort
1. deo - uvod

04.10.2007

Gumpert Apollo

26.09.2007

Fiat Bravo 1,9 MJ 16v 150KS

21.09.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Dodge Nitro 2,8 CRD

12.09.2007

Ford Mondeo 2,0 TDCi Trend Plus

10.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Hyundai i30 1,4 Comfort

04.09.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi

29.08.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Alfa Romeo 159 V6 3,2 JTS Q4

22.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Toyota Corolla 1,6 VVT-i

07.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Honda CR-V 2,2 CTDi

20.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Hyundai Grandeur 2,2 CRDI

13.07.2007

Mercedes C280

11.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Mini Cooper S

03.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Toyota Hilux 3,0 D-4D i Mutsubishi L200 2,5 DI-D

08.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Isuzu D-Max Crew Cab LS 3,0

25.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Toyota Auris 1,4 D-4D

11.05.2007

Audi TT 3,2 Quattro

04.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Suzuki Swift 1,3 GS

28.04.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

SsangYong Rexton II Prestige Plus 2,7 XVT

24.04.2007

Jeep Wrangler i Jeep Willys

19.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Škoda Fabia II 1,4

16.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Peugeot 307 1,6

04.04.2007

Toyota Avensis 2,0 D-4D Luna

03.04.2007

VW Jetta 2,0 TDI Confortline

02.04.2007

Toyota Yaris 1,3
3. deo - zaključak

30.03.2007

Škoda Roomster 1,4 TDI

26.03.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Jeep Trailhawk Concept

13.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
2. deo - motor

16.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Ford Transit Van 330 SWB

13.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Jeep Compass 2,3 i Suzuki Grand Vitara 2,0

25.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Sol
2. deo - motor i ponašanje u vožnji

20.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 2,3 MPS

02.01.2007

Mali automobili

28.12.2006

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
1. deo - uvod

25.12.2006

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Porsche Cayenne S 4,5 V8

23.11.2006

Toyota Yaris 1,3 VVT-i

21.11.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRDI i Range Rover Sport TD

20.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Chevrolet Lacetti
3. deo - zaključak

24.10.2006

Range Rover Sport TD V6 HSE

19.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Peugeot 207 1,6

17.10.2006

Ford Focus ST

12.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
3. deo - servis

09.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Renault Megane 2,0 dCi

26.09.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
2. deo - enterijer

25.09.2006

Hyundai Santa Fe

22.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Dodge Caliber 2,0 CRD SXT

14.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Ford Focus Wagon 1,6
3. deo - zaključak

07.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Dacia Logan 1,5 dCi

31.07.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Ford Fiesta ST 2,0

04.07.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
1. deo - uvod

29.06.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Honda Civic 2,2 i-CDTi

27.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Seat Ibiza 1,4

20.06.2006

VW Jetta 1,9 TDI i Renault Megane Sedan 1,5 dCi

19.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
2. deo - enterijer

13.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Opel Zafira 1,9 CDTI OPC Line

06.06.2006

Ford Focus 1,6 Wagon
2. deo - enterijer

05.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Hyundai Accent 1,5 CRDi

30.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Renault Megane 2,0 RS Luxe i Ford Focus ST 2,5T

09.05.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited
2. deo - pogon i održavanje

08.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Toyota RAV4 2,2 D-4D Executive

02.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

VW GOLF V 1,9 TDI 4Motion

18.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D

07.04.2006

Toyota Yaris 1,3 Sol

06.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Peugeot 407 Coupe 2,7 V6 HDi Sport Pack

31.03.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Renault Megane 1,5 dCi
5. deo - zaključak

17.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Renault Megane 2,0 dCi

14.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

VW Polo 1,9 TDI Carat

07.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Suzuki Swift 1,3

28.02.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

Fiat Grande Punto 1,4 8V Dynamic

21.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

Toyota Hilux 2,5 D-4D i Isuzu D-Max 3,0 TD

09.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Peugeot 1007 1,4

07.02.2006

Renault Megane 1,5 dCi
4. deo - vozne osobine

02.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Citroen C3 1,6 HDi i Renault Clio 1,5 dCi

26.01.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Mercedes Benz B 200 Turbo

24.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Škoda Octavia Combi 4x4 1,9 TDi

16.01.2006

Renault Megane 1,5 dCi
3. deo - enterijer

04.01.2006

Nissan Xterra

03.01.2006

Peugeot 307 CC 2,0 HDi Pack Sport

29.12.2005

Citroen C-SportLounge

27.12.2005

Peugeot 107 1,4 HDi Trendy

16.12.2005

Toyota Aygo 1,0

09.12.2005

Nissan Micra 1,2

05.12.2005

VW Passat 1,9 TDi Confort

02.12.2005

Citroen C1 1,4 HDi Pack

29.11.2005

Seat Leon 2,0 TDI

24.11.2005

BMW M6

21.11.2005

Ford Focus SW 1,6 TDCi Ghia

11.11.2005

VW Fox 1,2 Confort

10.11.2005

Renault Megane 1,5 dCi
2. deo - karoserija

04.11.2005

Citroen C5 Break 2,0 HDi i Renault Laguna Estate 2,2 dCi

28.10.2005

BMW 750 Li

27.10.2005

Peugeot 407 SW 2,0 HDi

20.10.2005

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited

18.10.2005

Dacia Logan 1,4 MPI

10.10.2005

Hyundai Tucson 2,0 CRDi

07.10.2005

Citroen C4 1,4 16V Coupe VTR

04.10.2005

Chevrolet Spark 0,8

29.09.2005

Toyota Corolla 1,4 D-4D

26.09.2005

Honda Jazz 1,4

26.09.2005

Nissan Pathfinder 2,5 dCi

23.09.2005

Ford Fiesta 2,0 ST

20.09.2005

Honda Civic 1,6 16V

06.09.2005

Tigar Prima

31.08.2005

Daihatsu Sirion 1,3 X

30.08.2005

Seat Altea 1,6 Stylance

26.08.2005

Renault Megane 1,5 dCi

26.08.2005

Audi A4 2,0 TDI

25.08.2005

Renault Scenic 1,6 16V GPL

24.08.2005

Peugeot 107 1,0 Trendy

23.08.2005

Kia Cerato 1,5 CRDI

09.08.2005

Renault Trafic Generation 2,5 dCi Privilege

01.08.2005

VW Golf Plus 1,9 TDI Comfort

26.07.2005

Jeep Grand Cherokee 5,7 HEMI

19.07.2005

Ford Fiesta 1,6 TDCi Ghia

05.07.2005

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Rhythm'n'Blues

30.06.2005

Nissan X-Trail

27.06.2005

Honda Jazz 1,4 i Mitsubishi Colt 1,3

23.06.2005

Renault Laguna 2,0 GT

23.06.2005

Peugeot 1007 Vitamine

20.06.2005

Citroen C3 Pluriel 1,4 HDi

10.06.2005

Peugeot 607 2,7 V6 HDi Signature

06.06.2005

Isuzu D-MAX 3,0 TD Crew Cab

27.05.2005

BMW 320i i 320d

25.05.2005

VW Golf V GTI

20.05.2005

Seat Toledo 1,9 TDI Reference

13.05.2005

Citroen C3 1,4 16V Sensodrive Stop/Start

06.05.2005

3000 km sa Renault Espace 2,2 dCi Aluminium

26.04.2005

Škoda Octavia Combi 1,9 TDi

22.04.2005

Honda Jazz 1,4

21.04.2005

Audi A6 3,0 TDI Quattro

29.03.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

25.03.2005

Ford Mondeo 2,2 TDCi Clipper Titanium

22.03.2005

Peugeot 307 1,6 HDi i Renault Megane 1,5 dCi

18.03.2005

BMW X3 3,0d

15.03.2005

Citroen C4 1,6 HDi 92 KS Pack

11.03.2005

VW Caddy Life 1,9 TDi

02.03.2005

Peugeot 307 SW 2,0 HDi i Ford Focus C-Max 2,0 TDCi

28.02.2005

Seat Altea 2,0 TDi

23.02.2005

Toyota Prius 1,5

17.02.2005

Honda Jazz 1,4

14.02.2005

Mitsubishi Colt 1,3

11.02.2005

Peugeot 407 2,2

07.02.2005

Seat Ibiza Cupra 1,9 TDi / 160 KS

02.02.2005

VW Golf 1,9 TDi / 90 KS Confort

31.01.2005

Nissan Micra 1,2

25.01.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

24.01.2005

Citroen C5 1,6 16V i 1,6 HDi

20.01.2005

Dacia Logan 1,6 MPI

15.01.2005

Renault Modus 1,4 16V Luxe Privilege

10.01.2005

Ford Focus 1,6 Ti-VCT Titanium

05.01.2005

Mercedes G55 AMG

31.12.2004

Toyota Land Cruiser 3,0 D-4D

29.12.2004

Škoda Octavia 2,0 TDi Ambiente

22.12.2004

Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail i Toyota RAV4

22.12.2004

Honda Jazz 1,4

22.12.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDI 16V 110 KS

23.11.2004

Honda Jazz 1,4

22.10.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V 110 KS

21.09.2004

Chrysler 300C

15.11.2004

Opel Corsa 1,3 CDTi

30.11.2004

BMW 645 Ci

16.10.2004

Peugeot 407 SW 1,6 HDi

21.10.2004

Fiat Idea 1,4

24.10.2004

Toyota Corolla 2,0 D-4D

28.10.2004

Peugeot 307 CC 2,0 16V

31.10.2004

Porsche Carrera 911 S

3.11.2004

Mitsubishi Outlander 2,0

8.11.2004

Aston Martin DB9

11.11.2004

Fiat Panda 1,2

12.09.2004

Citroen C3 X-TR 1,4 HDi 92 KS

15.09.2004

VW Polo 1,9 SDi

22.09.2004

Hyundai Tucson

25.09.2004

Peugeot 206 1,4 HDI

1.10.2004

RENAULT Megane 2,0 RS

10.08.2004

MERCEDES-BENZ C180 Kompressor

14.08.2004

HONDA FR-V

19.08.2004

FORD Fusion+

24.08.2004

ŠKODA Octavia 1,9 TDI

29.08.2004

BMW 760 Li

2.09.2004

CITROEN Xsara Picasso 1,6 HDi 16V Exclusive

8.07.2004

HONDA Civic Sedan 1,6 ES AT

12.07.2004

RENAULT Grand Scenic 1,5 dCi/100 KS Luxe Privilege

17.07.2004

SEAT Cordoba 1,9 TDi Sport

22.07.2004

TOYOTA Corolla Verso 2,0 D-4D

27.07.2004

MERCEDES-BENZ SLK 200 Kompressor

3.06.2004

LOTUS Elise 111R

10.06.2004

TOYOTA Corolla Wagon 1,6

18.06.2004

AUDI A3 2,0 TDi

13.05.2004

CITROEN C2 1,1

27.05.2004

FORD Focus C-Max 1,8 Trend

4.04.2004

TOYOTA Avensis D-CAT

9.04.2004

RENAULT Kangoo 4x4 1,9 dCi Privilege

14.04.2004

MAZDA 3 Sport

19.04.2004

FIAT Idea 1,3 JTD

24.04.2004

SEAT Leon 1,9 TDI

3.05.2004

BMW X3 3,0i

3.03.2004

RENAULT Clio Sport

8.03.2004

MERCEDES E320 4MATIC Avantgarde

13.03.2004

HONDA CR-V

17.03.2004

TOYOTA RAV4 2,0 D-4D Executive

22.03.2004

ŠKODA Fabia RS 1,9 TDi 130

27.03.2004

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

31.03.2004

LAMBORGHINI Gallardo

2.02.2004

VOLVO S60 2,4 D Summum

9.02.2004

SAAB 9-5 Wagon

16.02.2004

RENAULT Laguna 1,6 16V GPL Expression

23.02.2004

OPEL Vectra Caravan 3,0 CDTI

5.01.2004

HONDA Accord 2,4 Executive

11.01.2004

MITSUBISHI Lancer

19.01.2004

VW Beetle Cabrio

26.01.2004

MAZDA 3 1,6i

2.12.2003

VW Touran 1,9 TDi Comfort

9.12.2003

RENAULT Megane Coupe Cabrio 2,0

16.12.2003

SUZUKI Ignis 1,5

23.12.2003

PEUGEOT Partner 1,9 D

30.12.2003

CHEVROLET Corvette V8 5,7

1.11.2003

RENAULT Megane Grand Tour i Megane Sedan

5.11.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

12.11.2003

CHRYSLER Sebring 2,7 LE

19.11.2003

FORD Tourneo Connect 1,8 TDCi

26.11.2003

FIAT Panda

4.10.2003

LEXUS RX 300

7.10.2003

SMART Roadster Coupe

11.10.2003

MERCEDES SL 55 AMG

14.10.2003

RENAULT Trafic 2,5 dCi 16V Passenger

18.10.2003

FORD Fusion 1,4 TDCi

21.10.2003

MINI One D

27.10.2003

FORD Focus C-Max

28.08.2003

CITROEN Pluriel 1,4i

2.09.2003

OPEL Meriva 1,6

6.09.2003

DAIHATSU Copen

12.09.2003

FIAT Stilo 1,8

16.09.2003

NISSAN 350 Z

19.09.2003

CHRYSLER Crossfire

27.07.2003

RENAULT Scenic II

31.07.2003

OPEL Signum 3,2 V6

4.08.2003

MERCEDES Vito i Viano

8.08.2003

DAEWOO Nubira II

12.08.2003

FIAT Doblo Cargo 1,9 DS High Roof

17.08.2003

PEUGEOT 807 3,0 V6 SV Pullman

22.08.2003

BMW Z4 3,0i SMG

27.06.2003

ALFA ROMEO 156 2,4 JTD

4.07.2003

HYUNDAI Getz 1,4

13.07.2003

ŠKODA Octavia Combi 1,8T RS Pack Sport

20.07.2003

FORD Streetka

26.05.2003

RENAULT Megane Coupe 1,5 dCi

1.06.2003

SEAT Alhambra 1,9 TDI

7.06.2003

TOYOTA Corolla Verso 1,6

11.06.2003

PEUGEOT 307 Break 1,6 16V XT

16.06.2003

AUDI A3

20.06.2003

OPEL Meriva

25.04.2003

LANCIA Thesis 2,4

30.04.2003

HYUNDAI Terracan 2,9 CRDI

6.05.2003

SEAT Cordoba 1,9 SDI Stella

13.05.2003

PEUGEOT Partner Ushuaia Grand Raid 1,6 16V

18.05.2003

TOYOTA Avensis Wagon 1,8 VVT-i

25.03.2003

FORD Fiesta Coupe 1,6 Trend

2.04.2003

SSANGYONG Rexton

14.04.2003

MITSUBISHI Pajero 3,2 DI-D

1.03.2003

CITROEN C8 2,2 16V HDi

11.03.2003

FORD Focus ST 170

5.02.2003

RENAULT Espace 1,9 dCi Authentique

14.02.2003

FORD Mondeo ST220

11.01.2003

TOYOTA Land Cruiser 3,0 D4-D

17.01.2003

SAAB 9-3 2,0t

21.01.2003

CITROEN Berlingo

26.01.2003

ALFA ROMEO 147 GTA

10.12.2002

RENAULT Kangoo 1,5 dCi 80 KS

21.12.2002

SUBARU Forester 2,0X AWD

26.12.2002

ŠKODA Superb 1,9 TDi Classic

4.01.2003

NISSAN 350 Z

12.11.2002

RENAULT Megane II

20.11.2002

HONDA Accord

3.12.2002

MAZDA 6 Sport

11.10.2002

FORD Fiesta 1,4 TDCi

18.10.2002

FERRARI Enzo Ferrari

25.10.2002

DAEWOO Kalos

31.10.2002

AUDI RS6 Avant

4.11.2002

MERCEDES SL 500

26.09.2002

PEUGEOT 307 SW 2,0 HDi

6.10.2002

KIA Sorento

29.08.2002

OPEL Vectra GTS

29.08.2002

VW Polo 1,2 6V

3.09.2002

Bojan
22.7.2015 08:59
18
4

Boja, sveee, savrseno i jednostavno. :-)

Реалан
22.7.2015 09:31
19
1

Видесмо вас како јурцате по граду и кршите ограничења брзине!


maxy
22.7.2015 09:39
14
8

Sve je super dok se ne dođe do cene. Sa druge strane kome treba ovako napucan pežo, pa čak i na zapadu? Verujem da će na matičnom tržištu imati solidnu prodaju, ali na drugim teško. Realno, za ovaj novac se i kod nas može kupiti zvučnije ime. Ali opet podvlačim da automobil nije u opšte loš. Kupac jednostavno ne želi da ga neko povezuje sa nekom klot 308.

d29
22.7.2015 10:46
10
14

PO ovoj ceni potpuni promasaj.NIsam siguran da nekom treba pezo za 30.000 evra. Pri svemu tome sa ovakvim performansama na papiru Vi dajete zakljucak da je to lep auto za krstarenje. Pa za krstarenje mozete da koristite i fiat 500l a ne pezo po ovakvoj ceni. Da ne govorim o statusu pezoa po pitanju pouzdanosti i losih dilera u Srbiji.

Hans
22.7.2015 13:15
22
2

Meni je prelijep. Cijena je isto korektna. Cinjenica je da toliko kosta i konkurencija (Astra, Golf, Focus, C4) u najjacim dizel izvedbama + automatik + najvisi paket opreme.

Bojan
22.7.2015 13:37
19
6

Nije promasaj. Evo ja bih prvi kupio ovo pre nego a4 nov bez opreme za 30.000.

@
22.7.2015 14:15
7
13

Kad Francuzi i Italijani ne znaju kako da naprave moderan automobil oni prekopiraju toliko kritikovane Nemce i naprave lep automobil kao sto je ovaj.

REDAKCIJA
22.7.2015 14:28
12
3

@Реалан

Poštovani, Vaš komentar je validiran ne samo zbog transparentnosti, vec i zbog toga sto ocekujemo od Vas priblizan datum, mesto i okvirno vreme kada smo " divljali i pravili prekršaje" kako bi ukoliko se to dokaže preduzeli potrebne interne sankcije prema odgovornim.

Unapred se zahvaljujemo,
Redakcija

otac Makarije
22.7.2015 15:00
14
1

Naravno da je cena ovog HDI-a sa 180 ks i AT "razumna" koliko i cena mazde 2 sa benzinskim motorom i šestostepenim menjačem. To su "retke ptice" :)
Zato ima u salonu u Veranu i novi karavan 1.6 BlueHDI (sa baznih 100 ks) u drugom paketu opreme za oko 20.000. Kao što ima i mazda trojka 2.0 sa 120 ks po ceni one mazde dvojke 1.5 sa 115 ks.
Ko šta voli :)

Реалан
22.7.2015 15:43
17
1

Не рекох да сте дивљали, већ возили преко ограничења брзине (Булевар Европе, Војводе Степе, датума се не сећам). Искрено, не бих да се ико кажњава због тога, на тим деоницама је ограничење 50, ваш аутомобил је возио око 70, отприлике као и већина на тој деоници. Ово је више била шала, него неко пребацивање

Rikošet
22.7.2015 15:52
10
7

Vjerujem da devet od 10 potencijalnih kupaca 308-ice prodavce Peugeota pita mogu li doplatiti veći volan? Za skoro 30.000 eura trebali su im priuštiti i to zadovoljstvo...

O Peugeotu mislim sledeće. Sinoć u mraku gledam siluetu 406-ice. Jednostavno bezvremenski automobil, ne bih mu ama baš ništa oduzeo i dodao. Kad prođe 406 kupe srce mi stane...

Kad gledam 208, 308, 2008... upitam se ko dade posao Gillesu Vidalu... Čovjek je unakazio Peugeot. Ako je već kopirao Golfa sa 308-icom trebao je to uraditi do kraja i ne nakaziti enterijer. Da bi sagledali instrument tablu trebaju vam tri oka, jer je razvučena kao harmonika. Na volan bih se i navikao, ali je položaj vozačevog sjedišta zlo... Što je više luksuza i što je motor snažniji to više do izražaja dolazi nesklad mnogih elemenata u ovom automobilu. To više nije pitanje dizajna nego funkcionalnosti, a ona je očajana. Da ne pominjem zadnju klupu i prostor koji putnici imaju za noge... Trebali su samo razrađivati odličan koncept 307, ali nisu znali... i danas su tu gdje jesu. Postali su egzotika na ulici...

Nemanjica
22.7.2015 17:08
5
8

Haha, samo ostro drugari, realan se malo opustio, verovatno ga je "Mendeljejev" sistem cuore sportivo, malo "izmestio"...:-))

Nemanjica
22.7.2015 17:10
5
5

P.S. Rekao si Realan, nema sad izvlacenja..."Jurcali" sinonim od "divljanja"...Ne, ne, kriv si!:-P

Hans
22.7.2015 17:16
9
2

@otac Makarije Nepisano je pravilo da se za jedan top model, mogu kupiti dva osnovna. Bilo koji proizvodjac, bilo koja klasa. Naravno da se za ovaj iznos moze kupiti i srednje opremljen 508, sa skromnijim motorom i manuelnim mjenjacem, ali je ovo ipak top primjerak, sa samo ponekom mogucnoscu doplate.

don
22.7.2015 17:35
12
12

Lose dizajnirana unutrasnjost,olicenje opasnosti za volanom koja nije sankcionirana od strane policije zabranom prodaje. Pokusaj rjesenja lose pozicije za volanom u vidu malog volana i brojaca u kontra stranu je ocajan. Razocarava i sterilnost unutrasnjosti,rjesenje "sve u tablet" treba nagraditi ne kupovinom doticnog pezoa,tim prije jer je konkurencija izrazito jaka,nude sigurnije aute u smislu da su prekidaci izvan tableta a instrumenti normalni,vidljivi i citljivi sto je za ovaj pezo san snova. Vozis prema jadranu,kolona ceskih turista kao plivacice sinhroniziranog plivanja,cim jedan skrece -eto i ostalih 100 za njim. Kocis,psujes,pokusavas dohvatit dugme da rasladis auto,al sipak,klikaj tablet,pet klikova tam pet vam,pola sata buljis ne bi li vidio dje si,u kojem si meniju i eto sudara.j...es takvo auto.ne bih ga ni dzaba.

Boki
22.7.2015 18:42
16
2

Za te pare kupis lepo 508 2.0hdi i pevas pesmu. Em udobniji, em vise mesta, em ce komsije da ti zavide.

Pandur
22.7.2015 18:42
15
1

Vidim da su ovaj Pezo vozile i druge redakcije ! Kome sada da pisem kaznu za prekoracenje brzine ? Lepo vas je Mirko Alvirovic savetovao "vozite bezbedno u skladu sa propisima" a vi samo gas ! Sta da je tramvaj naisao u NS

otac Makarije
22.7.2015 18:53
13
3

Za skoro isti novac imate u "Veranu" izložen 508 SW 2.0 HDI od 163 ks, 6MT, srednji paket, sa "2-3" opcije (panoramski krov, LED maglenke, troslojni metalik, veće felne ...).
Sa fantastičnom orgonomijom u odnosu na ovo, sa obiljem prostora (samo Wb mu je veći ok 20 cm). I skoro istim perfomansama. A ima i rezervni točak punih dimenzija sa alu felnom :)
Za njega je ovaj 308 totalni promašaj. I što je najveći apsurd, ovakav 308 SW GT 2.0 HDI bio bi skuplji od tog 508 SW.

Nemanjica
22.7.2015 18:58
4
5

Pandur, pa kako kome, pa realnom, zbog "drukanja"... :D

Hans
22.7.2015 20:19
18
3

Stvarno ste dosadni sa tim, ima ovo, ima ono... Zasto neko kupi Astru GTC sa brdo opreme, a ne Insigniu? Zasto neko kupi Golf GTI, a moze samo tako da bira Passata za to novca? Pa ima, neka ima, onaj ko kupuje zna zasto. PUG je odlican i vrijedi ovog novca, kao uostalom i konkurencija. P.S. Ovo za ergonomiju kod mene ne pali. Ili volim da je nacickan sa 100 dugmica kao Citroeni DS ili ovako - bez icega. Nema sredine (citaj VW). :-)

otac Makarije
22.7.2015 21:55
10
9

Hans
Ovo kod novog 308 nije "nula ergonomija", već "duplo golo". Lepo su mnogi komentatori objasnili. To je bezbednosno pitanje. Inače, vozio jesam novi (testni) 308, ali ne znam da li bih se mogao naviknuti. Sumant je onaj tablet, sumanut kontra obrtomer, mali i daleki instrumenti ( više dizajnerskog, nego informativnog (funkcionalnog) karaktera), volan u krilu. Poziciju za volanom nisam mogao da nadjem, a da mi odgovara ( posle starog 308 koji vozim ). Hiljadu ergonomskih promašaja u odnosu na 307 i prethodni 308.
Čak im je i udobnost "allure" (prednjih) sedišta veoma sporna, izražen problem visećih butina ( zbog lošeg nagiba sedalnog dela, uz nemogućnost odvojenog podešavanja visine prednjeg i zadnjeg dela, nema jastučića na ekstenziju ), pri čemu ne postoje opciona (neka anatomska) sedišta. Sedište vozača iz ceed EX Maxx-a su avion za ovo. Žalosno je da u pogledu toga nisu ništa poboljšali.
Metalna "kugla" ručice menjača je neprijatna za ruku. ( doduše, bazni se nudi sa plastikom ).
Novi 308 je pun "promašaja enterijera" , a to je ono mesto gde se boravi.
Za HDI motore i pouzdanost ne sumnjam. Ali, za ovaj novi AT menjač ( "Asian" ) ne znam kakav je u odnosu na stari ( Porsche Tiptronic ).

realista
22.7.2015 22:09
4
1

DS5 !!! Isti motor, isti AT menjac, full extra 37k euro!!!

don
23.7.2015 07:40
9
4

Evo i babo makarije je to primijetio. Ne razumijem kako novinari, pa ni Vg nisu u stanju da napisu ovo sto smo mi nacickali u komentarima, neg se pise afirmativno o ludostima koji je neki pijani sef pezoa odobrio i poslao u proizvodnju,kao da je rijec o 3,14zdariji nekakvoj sto podilazi pod modernu umjetnost? Da li je rijec o dobrim odnosima sa marketingom pezoa, hm, molim hitno poraditi na kafi sa Ilicem, il kako se zvao onaj iz Forda? :-)
Treba biti vise u sluzbi citalaca, 308 je totalni promasaj, auto nije vrijedno spomena. Prethodnik je skoro odnio titulu najgoreg u onoj emisiji top gear, onako usput receno. Ali ovaj...ovakvi sigurnosni propusti su - "no go"!

lazar bojanić
23.7.2015 10:08
6
2

meni je peugeot uvek bio istovremeno prelep i težak za shvatiti ...

ima tu nešto što te zagolica ali uvek ima i nešto što toliko nervira da se od toga ne može živeti normalan život sa automobilom .

dobra motorizacija , bogata oprema sa ponekim ergonomskim nedostatkom od koga manje više tu i tamo pate svi kompakti ali to potpuno gubljenje dizajnerskog kompasa u smislu da se napušta linija 307 i prelazi na potpuno bezličnu golfovsku spoljašnjost u kojoj samo prednja maska čini razliku do golfa 7 mi je potpuno neshvatljiva odluka

otac Makarije
23.7.2015 10:32
5
1

Rredakcija
Molim Vas, ali iskreno, koliko ste Vi kilometara sa ovim vozilom prešli pre nego ste ovo napisali?
I da li Vam je zaista u ovom vozilu sve ergonomski potaman? Toliko potaman da biste "klasičnu egonomiju" za "ovo" zamenili?
Da li sedište i volan treba da se prioritetno podešavaju onako kako vozaču zaista odgovara ili onako kako je neophodno da biste videli instrument tablu? Šte bi tu, po nekoj zdravoj logici, trebalo da je "matrica"?
Molio bih iskren odgovor.
Hvala.

Pavle Barta
23.7.2015 11:27
8
2

@otac Makarije

Broj pređenih kilometara je bio nedovoljan za neku dublju analizu. Što se vozačkog sedišta tiče, zaista je sjajno. Meni se lično veoma sviđa, mada je i ono „klasično“ odlično. Ova sedišta pružaju više sportski ugođaj, ali su bez obzira na to izuzetno udobna.
Što se sedišta i volana tiče, naravno da se pre svega podešavaju u cilju što prijatnije i funkcionalnije pozicije. Ja lično, ukoliko bih podesio volan tako da vidim instrument tablu kako treba, udarao bih gornjim delom butine o donju ivicu volana, dakle, volan bi mi bio prenisko. Činjenica je da imam natprosečno duboke butine, tako da bi neko sa „tanjim“ nogama možda mogao da pronađe željenu poziciju, a da uz to ima potpunu preglednost instrument table. Prioritet je ipak udobno i funkcionalno sedenje, a što se instrument table tiče, pa... malo ćemo da se nagnemo. ;-)

otac Makarije
23.7.2015 11:41
6
0

Pavle Barta
Iskreno hvala.
"Pametnome dosta", što bi jedan rekao :)

ja
23.7.2015 12:31
6
5

Svi vi pretjerujete, da ne kazem grublju rijec. A da kojim slucajem posjedujete ovakav PUG hvalili bi ste ga na siroko. Auto je odlican, unutrasnjost sjajna, ponasanje na putu perfektno. Jedina zamjerka je to sto je sve na ekranu, ali to postaje trend i svi forsiraju. Uostalom i to je mana samo u nekim stvarima, a sto se klime tice pa ne podesava se svaki cas. podesis jednom pred polazak najugodniju temperaturu i uzivas.

Hans
23.7.2015 13:08
7
3

@ja Bas tako. Podesis jednom klimu i to je to. Kao da ces stimati istu svakih 4-5 kilometara, ionako je automatska. Zaista, odavno nisam vidio da se vise ljudi urotilo protiv nekog PUG-a. Meni je sigurno medju top tri u klasi, dizajnom, pojavom, besprijekorno "cistom" unutrasnjoscu, generalno svakako. Sa svojih 168 cm i 68 kg, vjerujem i u nalazanje idealnog polozaja. :-)

Pavle Barta
23.7.2015 13:33
7
0

Kada sam odgovorio ocu Makariju, ciljao sam na distance od stotinak kilometara, vožnja tipa NS-BG-NS. Za neki dublji uvid u ergonomiju, bilo bi lepo prevaliti veću kilometražu "iz cuga", recimo bar 500 km (mada je još veća distanca poželjnija), i to na različitim putevima.
Zašto to kažem; tu bi do izražaja došao eventualan zamor zbog težeg praćenja instrumentacije. Vozači koji imaju običaj da često gledaju u instrument tablu će se sigurno posle izvesnog vremena zamoriti (oni koji sede tako da im volan kvari preglednost). Zato kažem, duža kilometraža "u cugu" bi mogla preciznije to da pokaže. Ovo Pežoovo rešenje jeste atraktivno, ali nije preterano funkcionalno. Iz tog razloga predviđam da će se u sledećoj generaciji vratiti konvencionalnoj postavci.

Peki
23.7.2015 14:11
9
1

E drustvo ja ga vozio desetak dana, prosao par hiljada kilometara, bilo bi intetesantno da ga redakcija postavi. Uz to radi se ô 1.6 od 200 konja, koji je jeftiniji i bolje adaptera. Moze?

Paprikar
23.7.2015 14:58
11
3

Prodavci magle su ubedili da je ekran na dodir odlicno resenje i onda papagaji samo ponavljaju.
Ko je imao prilike da se susretne sa ovakvim sistemom, a prethodno je radio sa logickim i bezbednijim analognim prekidacima, znace da ceni osecaj na dodir, a ne na pogled, jer svaki trenutak proveden u gledanju ekrana (ma koliko on bio moderan ili popularan), znaci da je automobil isao bez nadzora. Pa sto vise "buljis" u ekran trazeci jenostavno podesavanje ventilatora klime ili temperaturu to si ugrozeniji, a kako su putevi optereceniji, ili u gradu ulice, sve je jasno kao dan.
Auto ima nedostataka, samo je pitanje da li je neko objektivan pa da ih kaze, a kupac da ih prihvati, nista drugo.

Enzo
23.7.2015 16:12
5
0

Iznajmio sam 1.6 dizel pre nekoliko nedelja i vozio se po Belgiji, oko 250km.

Dva komentara sam ostavio na stari test o utiscima, a u vezi sa ergonomijom dopisujem:
Sedista su mi bila taman, lepo su me obuhvatila (185cm/75kg) ali mi se se cini da za krupnijeg ne bi bilo mesta.
Obrtomer nervira mada su kazaljke prilicno lepe (stvar navike).
Ekran sa brzinom - lepo i korisno.
Volan mali, kao za PC, sa meni premalim otporom ali ok - ne smeta previse. U gradu cak i prija.

Nerviralo me je sto nemam pregradu u vratima da spustim karticu za garaze (forza Italia...)
Tablet me je mnogo nervirao. Stao sam, iskliktao sta zelim i nastavio. Da sam ga imao na 5 dana - navikao bih se.

Odusevila me je potrosnja, 4l/100km (da, manje od 15e je stalo posle 250km a nije bio prepun na startu).
Ima sasvim dovoljno snage za sve prohteve.
Ogibljenje je za moje pojmove mekse nego sto bih voleo sa prednjim delom koji deluje teze nego sto treba.
Sa druge strane izrovan put mu nije bio nikakav izazov, vrlo mi je bio udoban.

otac Makarije
23.7.2015 18:02
4
1

@Peki
Ergonomija?
Tabletomanija?
Pucaj:)

don
23.7.2015 22:36
6
2

Peki ce rec da ima previse dugmica, hehhe ;)
Jedared sjedim u salonu jedne marke, a prekputa nje Lada ima "svoj" salon. Cudom se ja cudim, otkud lada...i prica mi covjek, prodavac, pa kaze: Vidis onog tamo?---Rekoh, vidim.
-E,dodje on neki dan i kaze da hoce da kupi ladu, al ga muci to sto ima samo jednu zvijezdu na crash testu. A mi prodavaci imamo i na to spreman odgvor:A jel ti to mislis se lupat sa autom?Pa onda uzmi tenka."---
iz ove kratke price, vidimo kako su kupci, ljudi naivni, a razni Ilici imaju svoje stoseve.
Samo cekam da gugliramo pa da nas voza gugl, a propagandna masinerija ce pisati kako je to cool,moderno, javice se papci i vikat kako im se svidja.
Ostacemo mi pojedinci, kao posljednji mohikanci, zeljni da mi sami upravljamo autom,stiscemo gas,rucno mijenjamo brzine,imamo rucnu kocnicu,tipke na konzoli, kazaljke umjesto digitalije, itd.
Ak vec hocete pezo, kupite 508, bar cete imati auto, i sansu da prezivite sudar.

Vozacyuga
23.7.2015 23:11
4
3

@don Po tebi su onda vozaci yugica vec pokojnici. Kupi yugo i zivi dugo....ne mislis se valjda stvarno sudarati ? Onda kupi Moskvicha !

don
24.7.2015 07:40
4
2

Vozacyuga,ima dosta viceva na tu temu,poput oboga koji zavrsava rijecima "u paklu su vec bili". Poanta moje price jest da o svemu mozes pisati afirmativno,primjerice milioni muha jedu,znate sta vec jedu,pa nisu one u zabludi?
Uz takvo pisanje i dosjetljivost prodavaca ljudi ce se okrenuti i hrani muha.
Meni je 1000x veca opasnost tablet..,los polozaj za volanom,ne citljivost instrumenata neg dugmicu na upravljacu.a dik pisem ovo,satrah se ispravlhajuci greske,jer kucam na mobitel,tacskrin,koji me ovako izludi a sta bi bili da vizim 308.pa pzko bih ko kokica...hehe.ev vidis gresaka.....tablet u auto,tetku vam ludu francusku i tih 200k budala sto kupise ovaj auto.milioni muha jedu....koje je auti bolhe od moskvica?

Peki
24.7.2015 09:28
6
0

Drugari na odmoru sam, nista ne kritikujem nemam cak ni auto... Jedan se pokvario od vrucine, a iz Yuga mi maznuli akumulator. Dobrodosao u Srbiju.
@Don slazem se da moze biti opasno zverati u tablet dok vozis, ali auto imdustrija od njih nece odustati. Naprotiv, bice ih sve vise, svidelo se to nama ili ne. Uostalom i moja deca ulecu u prolaznike i sudaraju se sa svim i svacim dok surfaju po njihovim iphonima...

Nemanjica
24.7.2015 10:48
1
8

Peki, kako bas nista ne kritikujes, mislim, lepo je sto si na odmoru, da odmoris dusu radnu, al bar neku, na racun dejdze, ne bi bila na odmet! Salim se, uzivaj u carima odmora!:-)

don
25.7.2015 10:54
8
3

Mislim sljedece:ako bi novinari pisali negativno o tabletu,pozivali strucnjake za sigurnost itd proizvodjaci bi odustali od tableta,bar bi bilo kompromisno rjesenje u vidu potenciometara za kontrolu klime i slicno dok ostale3.14zdarije mogu u tablet,ionako ih ne koristim.
Uostalom,ak vg moze pitati policiju sa kojim pravom kaznjava se upotreba mobitela (opravdano po mebi) tokom voznje,a ne sankcionira se kucanje tablet vozaca 308ice? Znaci li to da ak ja stavim mobitel na nosac koji je amjesten na sredini kontole,i tipkam po njemu,pisem sms,da me policija ne smije kazniti(nacelno radim iste pokrete kao vozac 308ice)?
Glede prodajnih brojki 308ice,utvaram si da je najvise automobila prodano u Francuskoj,mada ih dosta vidjam u Holandiji,zbog toga sto je domace auto,"kompaktnih" dimenzija,osiguranih aervisa itd
Ponavljam,ovqja auto ima ozbiljan sigurnsni propust,te ga niti jedan odgovoran pojedinac ne bi trebao kupiti. Tacka,ko tocak od kamiona.to sto se bolje vozi od starog,pa kaj onda?i konkurenti se bolje voze i od novog,a kamo li od starog.Nije ovo 508 pa da ga covjek kupi...

QQLELE
25.7.2015 20:09
2
4

@don Kakav "bre" sigurnosni propust ? Sta pricas ? U redu je da ti se ne svidja ali ne preteruj . Onda svaki automobil koji ide preko 120 km/h ima ozbiljan sigurnosni propust jer i prekoracenje brzine se kaznjava. Stvarno mislis da niko ne voli tablet ? Mnogo gresis, dobra je i korisna stvar pogotovo za nove generacije koje odrastaju sa njima. Proizvodjaci automobila ipak gledaju malo dalje od nas. Seti se davnih testova ako si citao (a verujem da jesi) jedna od glavnih zamerki u kabini je bila "polozaj pepeljare" kao nije pristupacna ili doviljno dobro postavljena za pusace......sada se takve stvari vise i ne spominju. Ista stvar ce biti i za tablete....kad jednom masovno udju u sastavni deo automobila vise se nece spominjati i bice cista rutina.....za sada su u povoju pa ima dosta zamerki na njih.....za nove generacije tablet je prirodna sredina....

Sajo
26.7.2015 14:54
4
4

Potpuna saglasnost sa @don-om i istomisljenicima.
Ja ovaj automobil nisam kupio i zbog touch screen - a. Glupost neopevana. Kao i nemogućnost pronalaženja pozicije za volanom.
A iskreni sam ljubitelj pežoa i vlasnik jedne starije verzije.
Upropastili su vozilo totalno.
Pozdrav svima.

don
26.7.2015 19:40
6
2

Ne ocekujem od svih da shvate, ne daj Boze da ukapiras moje rijeci na najgori moguci nacin, tad ce vec biti kasno.
Usput, sto bi rekao moj stari kompanjon Djermano S.,nakaradno pitanje!,Molim jarane iz Pezoa da nam odgvore koja je svrha postoja konzole kad je sa nje sve maknuto u tablet, a na njoj nista nije ostavljeno????????
nakaradno pitanje broj 2, sto ne ubace glasovno upravljanje, jos je elegantnije od tableta, a ne treba ni tablet! vidi koja usteda novca, prostora itd...samo sjedis u wagenu i galamis, pali ovo, pali ono...bice najbolje kad te nerazumije (probaj sa googlom i androidom pa ces vidjet o cemu pricam).
Ostavicu ja 159 ti, pa makar kod mene ostala kao oldtimer, il cu osnovat firmu koja ce cupat tablete i stavljat normalne instrumente, bit ce to hit...ko "bio" hrana...a posla na pretek.

kiza
26.5.2016 11:26
2
0

Automobil je spolja prelep cak najlepsi u klasi!! ko kaze da nije tako debelo laze jer nece da se pomiri sa tim zato sto vozi nemacka(kocije) kola! Ponavljam ! prelep je ! a unutrasnjost kome se svidi svidi kome ne pa sta!? ni meni se ne svidja sug*vi golf koji je svaki isti pa!> to ne pisete kako je svaki golf isti al bukvalno isti a vi budale dajete pare za nesto godinama isto! smorili ste vise ! kome se ne svidja nek produzi i nek kupi one kocije od golfa i nek se ne brine dal ce imati kamenje u bubrezima jer nece sigurno! pozz!

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: