Test

Peugeot 3008 2.0 BlueHDi/150 GT Line

Kralj urbane džungle

Ukoliko i nije najtalentovaniji SUV izvan asfaltiranih puteva, novi Peugeot 3008 sigurno je jedan od najlepših i najdinamičnijih. Retko uspešnog dizajna, odmah po pojavljivanju izazvao je ogromno interesovanje, jednim delom zahvaljujući "svemirskom" stilu enterijera

Po prvi put predstavljen javnosti na poslednjem Salonu automobila u Parizu, novi Peugeot 3008 oborio je sve rekorde po pitanju interesovanja. Već u prvih par dana poručeno je više od 1.000 vozila, da bi, po završetku istog, prodaja krenula neviđenom žestinom. Do te mere, da još uvek neuhodana fabrika Sochaux u Francuskoj, najavljuje kašnjenje isporuka za više meseci. U najboljem slučaju, oni koji su ga uplatili u novembru, dobiće ga u februaru, što nas podseća na uspeh prve generacije. Verovali ili ne, ova je završila karijeru na drugom mestu po prodaji, odmah iza Renaulta Kadjar, ali ispred Nissana Qashqai, što je više nego li zapažen uspeh za vozilo staro 7 godina. U ciframa izraženo, sada bivši 3008 prodao se u preko 900.000 primeraka (750.000 u Evropi i 150.00 u Kini), što ga svrstava u najpopularnije SUV u Francuskoj i šire. E sad, koliko je to zaista bio SUV, ostaje za diskusiju, njegov stil pre je mešavina mini vana i krosovera, za razliku od novog.

Peugeot je po svemu sudeći prepustio vanove Citroenu, dok se on upušta u borbu u SUV segmentu. Nimalo lak izazov, ukoliko se zna da je od 2009. godine njihovo prisustvo uvećano za 2,5 puta, na štetu ostalih segmenata. U Evropi, bezmalo 2 od 10 prodatih vozila danas je jedan SUV u C segmentu, što znači da je konkurencija brojnija nego li ikad. Šta dakle u takvom okruženju može da očekuje 3008, posebno ukoliko se zna da čak ni opciono nema integralnu transmisiju? Mnogo, rekao bih, nakon što smo se intimno zbližili tokom nedelju dana test vožnje, jer njegov izgled, toliko važan prilikom izbora, jednostavno je šarmirao sve koji su imali prilike naći oči u oči sa ovom velikom mačkom.

dizajn,
kvalitet i originalnost enterijera,
vozna dinamika,
agregat 2.0 BlueHDi

"i cockpit" pomalo tesan za korpulentne vozače,
prosečno prostrana zadnja klupa,
kvalitet Hi-Fi sistema Focal,
cena

Iako su ukusi različiti, naš 3008 pobrao je isključivo komplimente. Superlativi u svakom pogledu, bez obzira iz kog ugla ga posmatrali! Spreda, vertikalna maska, inaugurisana kod restilizovanog 2008, ovde je još agresivnija, uokvirena zavodljivim formama odbojnika i atraktivnim LED svetlima. Na "krilima", vidljive su dve elegantne lajsne, koje su nas neodoljivo podsetile na izvesni Land Rover Evoque. Gledan sa boka, deluje nabijeno i kompaktno (4,45 metara dužine), jednim delom zahvaljujući malim staklenim površinama i naplacima od 18, odnosno 19 cola.

I ovde pronalazimo obilje hromiranih detalja, kao što su okviri prozora i zaštitne lajsne pri dnu vrata, po ugledu na zadnji deo. Branik od crne plastike obilato je "začinjen" njime, dok je lažna izduvna grana u stilu bratskog DS5. Bez sumnje najorginalnija su svetla, tri nezavisna bloka, na crnoj podlozi, definitivno ga čine prepoznatljiv već na prvi pogled. Sve u svemu elegantan, ne preterano ekscentričan stil, za razliku od enterijera, koji "otkida"...

     
 

Space Shuttle na točkovima
Vlasnici bivšeg 3008 sigurno su ponosni na kokpit svog ljubimca, sa radnim mestom rezervisanim isključivo za njih. Masivna centralna konzola, koja deli vozača i suvozača, zadržana je i kod novog, i to u najlepšem maniru. Blago zaokrenuta ka vozaču, komandna tabla sastavljena je iz više nivoa, gde do izražaja dolazi "klavijatura" sa duplim komandama. Gornji prekidači, od aluminijuma, odmah su vidljivi, dok su ispod njih znatno diskretniji plastični.

Količina upotrebljenog aluminijima je impresivna, ima ga praktično svuda. Poseban šarm ima minijaturni upravljač, podsečen na donjem i gornjem delu, sa prečnikom manjim nego li kod jednog Ferrarija. Tako je omogućena još bolja preglednost instrumenata, kao kod 208 i 308, postavljenim iznad njega. Već čujem glasove negodovanja upućene ovakvoj koncepciji, no sada je Peugeot "korigovao nišan", otklonivši mane koje smo konstatovali kod navedenih modela. Nema nikakve potrebe "podizati se na prste" i spustati upravljač u krilo, kako bi se videle kazaljke, koje uostalom to više to i nisu!? Zbogom analogni instrumenti, njihovu funkciju preuzeo je ekran od 12,3 inča, sa veoma zanimljivom i orginalnom grafikom.

Ima tu svega, od imitacije klasičnih instrumenata i personalizacije ekrana, pa sve do satelitske navigacije. Podrazumeva se da postoji još jedan, centralni ekran od 8 cola, koji pruža sve ostale informacije. Inženjeri Peugeota mudro su postupili kada su preko spomenutih prekidača omogućili direktan pristup najvažnijim funkcijama (radio, klima uređaj, GPS, konekcija telefona...), tako da nije neophodno ulaziti u memoriji i podmemoriju. Samim tim, upravljač je pošteđen nebrojenih dugmića, i služi pre svega onome za šta je prevashodno namenjen.

Veoma dobroj ergonomiji svoj doprinos daju i prednja sedišta, koja, barem u nasem slučaju (završni nivo GT Line), zaslužuju samo komplimente. Bez obzira da li su kompletno od kože, u kombinaciji koža/alkantara ili presvučena tkaninom, osim što su lepa na oko, udobna su i sa odličnim bočnim osloncima. Naša su imala ugrađenu masažu, i to ne nekakvo blago "talasanje", sa kakvim sam se obično imao prilike sresti, već efekat pravih fotelja za masažu, sa više programa. Sam sedalni deo se produžuje, tako da i "krakati" vozači imaju dobar oslonac ispod kolena. Sa druge strane, kolega od preko 1,9 metara visine, požalio se na centralni tunel, koji ga sprečava da opusti desnu nogu.

     
 

Kad smo kod ergonomije, nalazim da je ručica menjača mogla biti postavljena par santimetara niže, jer nije potpuno u ravni sa laktom, kada je ovaj položen na oslonac. Šaka naime ne pada direktno na nju, već se mora podići. Spomenuti oslonac za lakat je ujedno i ogromni boks, koji se otvara iz dva dela. U njega "ladno" staje par flaša od 1,5 litara, znatno više nego li u pregradak za rukavice ispred suvozača. Dno jednog i drugog, kao i police u vratima, postavljeno je materijom koja sprečava zveckanje i neprijatne vibracije, što samo dokazuje koliko pažnje je posvećeno svakom detalju.

Jedan nam je privukao posebnu paznju, a radi se o bežičnom, induktivnom punjenju mobilnog telefona. Dovoljno je samo položiti ga u dno centralne konsole, obasjane prijatnom plavom svetlošću (pažnja, na ovo mesto ne treba ostaviti metalne predmete). Led diode, iste boje, pronalazimo i po okviru panoramskog krova, kao i pri dnu instrument table, na vratima, držačima za limenke... Noću, naš 3008 svetli kao božićna jelka, dekorisana sa istančanim ukusom, kako iznutra, tako i spolja. Kada se otključa, na podu pored vrata, sa obe strane vozila pojavi se osvetljeni krug prečnika jednog metra, sa uzdignutim lavom u sredini (led svetlo ispod spoljašnjeg retrovizora). Znam, znam, radi se o običnim gadžetima, ali sa impresivnim efektom na senzibilnu dušu vlasnika...

     
 

Nije Peugeot "omanuo" ni sa izborom materijala, osim obilate upotrebe sunđeraste plastike, računajući i na mestima gde je obično tvrda. Enterijer krasi širok pojas sive takanine, koja se sa centralne armature proteže i na vrata. Kod najskupljih verzija, ili uz doplatu, može biti i od plemenitog drveta. Putnici pozadi evidentno nemaju isti tretman kao oni na prednjim sedištima, dok je raspoloživ prostor, nakon direktnog upoređivanja sa prethodnim 3008, lagano superiorniji. Uostalom, međuosovinsko rastojanje ovde je veće za 6 santimetara, i iznosi 2,67 metara. Sama modularnost je korektna, nasloni deljivi u odnosu 2/3, jednostavno se obaraju potezanjem ručica na bokovima prtljažnika. Naravno da je i ovde primenjena "caka" sa podesivom policom, kako bi se dobila ravna površina. Maksimalna zapremina tada iznosi 1.480 litara, odnosno odličnih 520 litara, pod uslovom da u dnu nije guma istih dimenzija kao i ostale. U poređenju sa bivšim, to je za 90 litara više, s tim da se prtljažnik više ne otvara iz dva dela. Za utehu, sada je motorizovan, odnosno da bi se otvorio dovoljno je samo podvući nogu ispod branika. Opciono za jeftinije završne nivoe, kao u slučaju električnog panoramskog krova (dakle otvara se), što ne opstruira postojanje krovnih držača.

     
 

Peugeot 3008 jednim točkom u premijum segmentu. Test našeg Perice Rajkovića Twituj ovo!

Uz doplatu je ponuđen i Hi-Fi sistem Focal, snage 515 W (tako barem navode), no u poređenju sa bivšim JBL, nalazim da je znatno inferiorniji. Navedimo još jednu opciju, odnosno električni trotinet, nazvan E-Kick (razvijen u saradnji sa švajcarskom firmom Micro Mobility), za one koji se nađu zaglavljeni u gužvama. Uredno sklopljen u prtljažniku, priključen je na punjač (predviđeno je i spoljašnje punjenje na 220 V), i košta bagatelnih 1.190 evra. Težak 8,5 kilograma, razvija maksimalnu brzinu od 25 km/h, i ima autonomiju od 12 km.

     
 

Ko sme na "crtu"
Kao što smo naglasili u podnaslovu, off-road kapaciteti novog 3008 nisu na zavidnom nivou. Isključivo sa prednjom vučom, obuven u gume za asfalt, voženi nije otišao dalje od prve uzbrdice, po klizavom zemljanom putu. Dobro, za one koji se ponekad upuste i u ovakvu "avanturu", zadužen je kao i ranije sistem Grip Control (prebacuje obrtni moment na točak koji ima bolji kontakt sa podlogom), uz koji idu mikst pneumatici M+S.

Naravno da ne može da se nadmeće sa ozbiljnijim SUV modelima, opremljenim integralnim pogonom, ali uz dobro odstojanje od tla (22 santimetra) i sistem HADC (Hill Assist Descent Control), nekako će se izvući iz delikatnih situacija. Reč je o do sada nepoznatom dispozitivu na koji je konstrukter položio licencu, a koji omogućuje "trihiljadeosmici" da pri veoma maloj brzini (3 km/h), savlada uzbrdicu i do 45°, bez učešća vozača. Dovoljno je da ovaj samo drži upravljač, odnosno da po silasku pritisne taster kojim se brzina automatski limituje na 10 km/h.

No kada se najzad dočepa asfalta, nema mu ravnog! Kada ovo kažem ne mislim na "čiste" performanse, već pre svega na voznu dinamiku bez premca. Progres je ostvaren jednim delom zahvaljujući novoj EMP2 platformi, lakšoj i krućoj, preuzetoj iz modela 308.

Agregati su uglavnom poznati od ranije, kao što se moglo očekivati u ponudi su 1.6 BlueHDi 100 BVM5 i 1.6 BluHDi/120 BVM6 i EAT6, kao i dvolitarski 2.0 BlueHDi/150 BVM6 i 180 EAT6, rezervisan za GT verziju. Boje benzinaca brane 1.2 Pure Tech, uparen sa šestostepenim ručnim ili automatskim menjačem, odnosno 1.6 THP/165 EAT6. Trenutno je bez hibridne verzije, no i ova će se pojaviti krajem sledeće godine, ovoga puta ne u sprezi sa dizel blokom, već sa benzinskim.

Peugeot navodi da će imati 100 % električnu autonomiju od 60 kilometara, i da će se moći napuniti spoljašnjim izvorom energije. Perfidan način da se dođe do kvazi integralne transmisije, jer bi električni motor pokretao i zadnje točkove. U međuvremenu, "zadovoljili" smo se dizelom 2.0 BlueHDi od 150 ks, verovatno najinteresantnijim blokom u ponudi. Dovoljno snažan, lako izlazi na kraj sa 1.425 kilograma teškom karoserijom, što je za stotinak kilograma manje od prethodnog. Kako bi vam što bolje preneo utiske, za ovaj test angažovao sam francuskog prijatelja Paskala i njegov 3008 2.0 HDi/150 iz 2013. Po pitanju motora, izneo je mišljenje kako u određenim prenosima i obrtajima, bivši ima bolji odziv na gas, sve dok nije otkrio taster Sport. Pritiskom na njega (pored ručice menjača), kabinu preplavi sportski zvuk (nažalost veštački), uz osetni priliv snage. Naš Peugeot postaje znatno agresivniji, spreman da poskoči čim se kazaljka obrtomera približi cifri od 1.500 o/min.

Peugeot 3008 2.0 BlueHDi

Motor: dizel, 4 cilindra, turbo punjač
Zapremina: 1.997 cm3
Snaga: 150 ks pri 3.750 o/min
Obrtni moment: 370 Nm, pri 2.00 o/min
Menjač: ručni šetsostepeni
Pogon: na prednjoj osovini
Dimenzije: 4.450 x 1840 x 1.620 mm
Med. Rastojanje 2.670 mm
Zapremina prtljažnika 520 - 1.482 l
Pneumatici: 235/50 R19
Masa: 1.425 kg
Rezervoar za gorivo: 53 l
Ubrzanje 0-100 km/h 9,6 s
Maksimalna brzina 207 km/h
Nivo izduvnih gasova 114 g/CO2
Prosečna potrošnja na testu 7,6 l

Jednim pogledom

Karoserija

Udobnost

Izgled

4,8

Napred

4,7

Funkcionalnost

4,3

Pozadi

4,2

Kvalitet izrade

4,2

Ukupno:

4,45

Ukupno

4,33

Ponašanje u vožnji

Enterijer

Vozne osobine

4,8

Funkcionalnost

4,3

Performanse

4,5

Dizajn

4,5

Kočnice

4,5

Ponuda prostora

3,9

Ukupno:

4,60

Kvalitet materijala

4,2

Motor

4,4

Završna obrada

4,1

Menjač

4,2

Ukupno:

4,20

Cena

3,9

Prosečna ocena: 4,298

Sa malim upravljačem u rukama, vozač ima utisak da je u jednom kupeu, posebno što se 3008 može pohvaliti agilnošću nepoznatoj u segmentu. I dok se njegovi protivnici zadovoljavaju sigurnim ponašanjem na putu, njegovo je nadasve dinamično, bezmalo sportski. Nema tipičnog ljuljanja i transfera mase u krivinama, vozi se kao jedno dobro vaspitana berlina; koja razlika u poređenju sa jednom Kijom Sportage 2.0 CRDi/136, teškom i prilično tromom, na test vožnji neposredno pre ovog strašnog lava. Čak se i jedan VW Tiguan 2.0 TDI/150 nakratko umešao u našu priču (jos jedan prijatelj, vlasnik istog, koji je želeo isprobati 3008), no i on nam se učinio težim na upravljaču, sa znatno većim prečnikom okretanja od 11,5, umesto 10,7 metara, koliko iznosi kod Peugeota.

Ukoliko je neko pomislio kako je ovo u suprotnosti sa familijarnom upotrebom, pogrešio je, jer udobnost nijednog trenutka nije dovedena u pitanje. Efikasnost ogibljenja je impresivna, naš 3008 upija sve nepravilnosti puta, uprkos niskoprofilnim gumama 235/50 R19 (serijske uz GT Line "samo" 225/55 R18).

     
 

Zahvaljujući dobroj izolaciji kabinskog prostora, na autoputu prosto klizi, tako da gospođa Rajković, inače ljuti protivnik prebrze vožnje, nijednog trenutka nije posumnjala da smo "debelo" u prohibicijskim brzinama. U ovakvim okolnostima impresionirao nas je sistem za budnost vozača. Nakon što smo ga u blagim i dugim zavojima pustili da nagazi liniju koja odvaja saobraćajne trake, uvek se dsiciplinovano vraćao u nju.

A kako smo dobar deo vremena proveli u gradskoj vožnji, samo konstatcija da se i u ovakvoj sredini odlično oseća, iako potrošnja može da dostigne 9-10 litara. Ne pomaže ni odlični Stop&Start sistem, koji gasi motor čim brzina opadne ispod 20 km/h, jednostavno blok od dve litre mora da se napoji. Ukupna prosečna se stabilizovala na 7,6 litara, no ovo je posledica veoma nepovoljnih uslova u kojima je vožen (niske temperature, gužve, snažna ubrazanja...), verujem da se "domaćinskom" upotrebom lako može uštedeti do jedne litre. Mala napomena, uz voženi agregat ide isključivo ručni menjač, precizan i sa kratkim prenosima. Ko ne može bez automatike, mora izabrati slabiji 1.6 BlueHDi, odnosno najsnažniji 2.0 BlueHDi od 180 ks. U dizajnerskom smislu, ručica ovog je fantastična (priložena fotografija).

     
 

Što se tiče završnih nivoa, na francuskom tržištu ih je ukupno pet, pored klasičnih (Access, Active i Allure), treba izdvojiti voženi GT Line i GT. Ovaj poslednji opciono se distancira dvobojnom karoserijom (zadnji deo, od polovine vrata), po ugledu na 308 GTi. Opreme smo se već dotakli u tekstu, a kako smo u vozilu pronašli detaljnu listu od desetak strana, poštedeću vas detalja i navođenja. Sa cenom je još kraća priča, nepoznata kod nas, u Francuskoj se kreće između 25.900 i 41.650 evra (voženi 36.950 evra). Uz nešto dopunske opreme može da dostigne i 45.000 evra, što je gore navedenog Paskala, uprkos oduševljenju, "nateralo" da si za Božić pokloni Audi Q3! Jednostavno nije čovek želeo da čeka više meseci na isporuku, a još manje da cena njegovog ljubimca, za koju godinu, opadne za pedesetak procenata...

E da, želeo to ili ne, sa ovom cenom 3008 utrčao je u premijum segment, gde ne važe ista pravila! Srećom po njega, gotovo da je bez i jedne ozbiljnije mane, a u opticaju su i znatno skromnije, odnosno jeftinije verzije. Zahvaljujući njima, posve sam siguran da će nadmašiti komercijalni uspeh prethodnog, čak bi bio spreman opkladiti se da će osvojiti titulu Automobila godine u Evropi, nakon što je sa još 6 kandidata, ušao u uži izbor...

Tekst i slike: Perica Rajković
44186
Postavljeno: 09.12.2016

Arhiva: Testovi

Rubrika: Uporedni testovi
Postavljeno: 08.11.2018

Peugeot Partner i Citroen Berlingo VU

Preko dve decenije Peugeot Partner i Citroen Berlingo lideri su u kategoriji lakih dostavnih vozila. Nova generacija donosi brojna poboljšanja i inovacije, što joj je odmah donelo titulu "Van of the year" za 2019. godinu


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 30.10.2018

Renault Captur 1.3 TCe/150 EDC

Nakon Renaulta Scenic, Megana i izvesnog Mercedesa Classe A, red je na Capturu da usvoji novi 1.3 TCe, ovoga puta u verziji od 150 KS. Sportski mini SUV ili običan "naduvenko", proverili smo tokom sedmodnevnog druženja


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 24.10.2018

Peugeot 508 GT 2.0 BlueHDi/180

Da li je sa novim 508 Peugeot najavio kraj limuzinama u D segmentu? Ukoliko je suditi po nasledniku jeste, njegov stil koketira sa kupeima tipa Audi A5 Sportback i BMW Serie 4 Gran Coupe


Ford Ka+ Active 1.5 TDCI/95

22.10.2018

Opel Grandland X 1.2 Turbo/130 Ultimate Tekst sa video prilogom!

20.10.2018

VW Touareg III 3.0 V6 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

12.10.2018

Renault Megane 1.3 Tce/140 Intense

10.10.2018

Citroen Berligo 3 1.5 BlueHDi/130 XTR Tekst sa video prilogom!

05.10.2018

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi/130 Automatic

01.10.2018

Dacia Duster Confort 1.2 TCe/125 4x4

17.08.2018

Ford EcoSport 1.5 TDCI/100 Titanium

01.08.2018

Mazda MX-5 RF

29.07.2018

Renault Megane RS

14.07.2018

Citroen Berlingo

07.07.2018

Kia Stinger 2.2 CRDi 4x2 GT-Line automatic

29.06.2018

Peugeot 508 2.0 BlueHDi/180 EAT6 GT-Line

26.06.2018

Mitsubishi L200 2.2 DI-I Insyle 4WD A/T

21.06.2018

Lada Vesta 1.6 16V Tekst sa video prilogom!

16.06.2018

Volvo XC40 D4 AWD Tekst sa video prilogom!

07.06.2018

Fiat Tipo SW 1.4 T/120 TNG

05.06.2018

Renault Scenic 1.3 Tce/160 Bose Energy

29.05.2018

AUDI A6 – 50TDI V6 quattro Tiptronic Tekst sa video prilogom!

18.05.2018

Opel Crossland X 1.6 D/120 Innovation

16.05.2018

Peugeot 308 1.2 Puretech 130 EAT8 i BMW Serie 1 118i/136 automatik

05.05.2018

Alfa Romeo Stelvio Super 2.2 JTDm 210 Q4

19.04.2018

Jaguar E-Pace First Edition S 2.0 180 Tekst sa video prilogom!

12.04.2018

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5/163 2WD

07.04.2018

Toyota Land Cruiser 2.8 D-4-D Tekst sa video prilogom!

31.03.2018

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 140 ST- Line

28.03.2018

DS7 Crossback 2.0 BlueHDi Perfomance Line +

22.03.2018

Kia Soul EV

15.03.2018

Audi A8 50 TDI quattro Tekst sa video prilogom!

07.03.2018

Jeep Compass 1.6 Multijet/120 4x2 Limited

27.02.2018

Citroen C4 Cactus 1.2 PureTech

23.02.2018

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x2 Prestige

17.02.2018

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

14.02.2018

Opel Grandland X 1.6D Ultimate

06.02.2018

Hyundai KONA 1.6 T Tekst sa video prilogom!

02.02.2018

Renault Scenic 1.5 dCi Hybrid Assist Zen

29.01.2018

Dacia Duster 1.5 dCi 110 4x4 Tekst sa video prilogom!

24.01.2018

Opel Insignia Sports Tourer OPC Line 2.0 CDTI/170

17.01.2018

BMW 630d GT Tekst sa video prilogom!

10.01.2018

Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi/120 Shine

03.01.2018

Suzuki Swift 1,2 Dualjet Tekst sa video prilogom!

29.12.2017

Ford Fiesta 1.5 TDCi protiv VW Polo 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

27.12.2017

Renault Alaskan 2.3 dCi/190 Intens automatic

11.12.2017

Dacia Logan MCV Stepway 1.5 dCi/90

05.12.2017

Volvo XC60 D5 AWD Tekst sa video prilogom!

29.11.2017

Ford Fiesta 1.5 TDi/120 Titanium

26.11.2017

Jaguar F-Type 3.0 V6 Cabrio Tekst sa video prilogom!

21.11.2017

Kia Picanto 1.0

18.11.2017

Mitsubishi ASX 1.6 Intense 2WD Tekst sa video prilogom!

15.11.2017

Suzuki Ignis 1.2 AllGrip (4WD) Tekst sa video prilogom!

09.11.2017

Kia Stonic 1.6 CRDi/110

07.11.2017

VW Arteon 2.0 TDI Elegance Tekst sa video prilogom!

02.11.2017

Peugeot 308 1.5 BlueHDi/130 GT-Line

31.10.2017

BMW X3 M40i Tekst sa video prilogom!

27.10.2017

Infiniti Q60 Tekst sa video prilogom!

21.10.2017

Citroen C3 Aircross

19.10.2017

Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo /165 Innovation

13.10.2017

Renault Megane GT TCe 205 EDC Tekst sa video prilogom!

10.10.2017

Hyundai i30 1,4 T-GDI Tekst sa video prilogom!

05.10.2017

Opel Crossland X Innovation 1.2 Turbo/110 Automatic

27.09.2017

Seat Ibiza 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

22.09.2017

Renault Koleos 2.0 dCi/175 4WD CVT Intens

19.09.2017

Mazda 2 G90 Takumi Tekst sa video prilogom!

15.09.2017

BMW i8 Tekst sa video prilogom!

13.09.2017

Range Rover Velar V6 3.0 D300 Tekst sa video prilogom!

07.09.2017

Citroen C3 1.6 BlueHDi/75 Feel

05.09.2017

Dacia Duster 1.5 dCi 110 Laureate Tekst sa video prilogom!

30.08.2017

Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

26.08.2017

Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 Highline 4Motion Tekst sa video prilogom!

22.08.2017

Smart Cabrio Electric Drive Tekst sa video prilogom!

19.08.2017

BMW i3 (94 Ah) Tekst sa video prilogom!

18.08.2017

Renault Captur 1.5 dCi/110 Initiale Paris

11.08.2017

Volkswagen Golf 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

04.08.2017

Peugeot 5008 2.0 BlueHDi/150 Allure

01.08.2017

Volvo V90 Cross Country D5 Tekst sa video prilogom!

27.07.2017

Nissan Micra 1.5 dCi/90

24.07.2017

Mercedes-Benz E 220 d 4Matic All Terrain Tekst sa video prilogom!

20.07.2017

Renault Kadjar 1.6 TCe/165 Extended Grip

17.07.2017

Ford EDGE 2.0 TDCi/180 Tekst sa video prilogom!

14.07.2017

Kia Rio 1.2/84 KS

10.07.2017

Land Rover Discovery 5 Tekst sa video prilogom!

03.07.2017

Kia Optima 1.7 CRDi EX Business DCT

26.06.2017

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Tekst sa video prilogom!

19.06.2017

Peugeot 308 Tekst sa video prilogom!

17.06.2017

Subaru Outback 2.0D Lineartronic Exclusive Sport

12.06.2017

VW E-Golf Tekst sa video prilogom!

05.06.2017

Citroen SpaceTourer 2.0 BlueHDi/150 Bussines Lounge

02.06.2017

Hyundai Ioniq 1,6 GDI Hybrid Tekst sa video prilogom!

29.05.2017

Alfa Giulietta 1.6 JTDm/120 TCT

22.05.2017

Dacia Sandero 1.0 SCe 75 Autentic Tekst sa video prilogom!

15.05.2017

Volkswagen Up 1.0 MPI Tekst sa video prilogom!

09.05.2017

Peugeot 5008 1.6 THP/165 EAT6 GT-Line

01.05.2017

Renault Zoe Z.E. 40 Edition One

24.04.2017

Mazda6 CD175 AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

19.04.2017

Ford Kuga ST-Line 2.0 TDCi/150 4WD PowerShift

10.04.2017

Opel Zafira 2.0 CDTI/170 EcoFlex

03.04.2017

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm/180 Sport

27.03.2017

BMW 520d Luxury Line Tekst sa video prilogom!

20.03.2017

Renault Twingo GT

14.03.2017

Audi Q5 2.0 TDI Quattro Stronic Tekst sa video prilogom!

02.03.2017

Renault Grand Scenic 1.5 dCi/110 Intens

23.02.2017

Ford Ka+ 1.2 Ti-VCT 85 KS Ultimate

20.02.2017

Toyota Corolla 1.6 Valvematic Sol

18.02.2017

Kia Niro

13.02.2017

Audi Q2 Sport 1.4 TFSI Tekst sa video prilogom!

10.02.2017

Opel Mokka X 1.6 CDTi/110

07.02.2017

Land Rover Discovery Sport 2.0 HSE TD4 Tekst sa video prilogom!

04.02.2017

Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium Navi Sport

30.01.2017

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Elegance Tekst sa video prilogom!

27.01.2017

Citroen C3 1.2 PureTech/82 Feel

23.01.2017

Peugeot 3008 2.0 HDi Allure Tekst sa video prilogom!

19.01.2017

Bimota DB9 Brivido Tekst sa video prilogom!

16.01.2017

Toyota C-HR 1.2 C-ULT

09.01.2017

Chrysler Pacifica LX

05.01.2017

Fiat Spider 124 1.4 MultiAir

02.01.2017

Nissan Navara DC 2.3 dCi 190 Tekst sa video prilogom!

29.12.2016

Ford Edge 2.0 TDCI/210 Sport

26.12.2016

Kia Sportage 2.0 CRDI/136 4x4

23.12.2016

Ford Mustang 2.3 EcoBoost S Tekst sa video prilogom!

20.12.2016

Fiat Panda Cross 1.3 Multijet/80 4x4

16.12.2016

Mazda CX-5 CD150 TAKUMI

12.12.2016

Peugeot 3008 2.0 BlueHDi/150 GT Line Tekst sa video prilogom!

09.12.2016

BMW 730d xDrive (Long) Tekst sa video prilogom!

05.12.2016

Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Elegance Tekst sa video prilogom!

28.11.2016

Renault Scenic 4 1,6 dCi/130

25.11.2016

TOYOTA Hilux Double Cab 2.4 D-4D Tekst sa video prilogom!

21.11.2016

Renault Kadjar Iconic Energy dCi 130 4WD

18.11.2016

Audi Q3 2.0 TDi Quattro S-tronic/S-line Tekst sa video prilogom!

14.11.2016

Fiat Tipo 1.4 T-Jet/120 Lounge

10.11.2016

Opel Astra 1,6 CDTI Tekst sa video prilogom!

07.11.2016

Citroen C3 1.2 PureTech 82 & 110 KS

03.11.2016

JAGUAR F-PACE R-SPORT 3.0d 300 AWD Tekst sa video prilogom!

31.10.2016

Mercedes-Benz G 500 4x4² Tekst sa video prilogom!

26.10.2016

Peugeot 208 1.2 PureTech/110 Allure

20.10.2016

Opel ADAM Jam 1.2

13.10.2016

Renault Clio 1.5 dCi/110

10.10.2016

2017 Cadillac XTS 3.6

06.10.2016

Renault Megane Estate 1.6 GT

28.09.2016

Citroen C4 Picasso 2.0 BlueHDi/150 Exclusive

21.09.2016

KIA Sportage 1.6 GDi EX Fresh

06.09.2016

Suzuki Vitara 1.6 VVT Elegance 4WD

01.09.2016

Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTi/110 Innovation

24.08.2016

Audi A6 2.0 TDI Quattro S Tronic S-Line

22.08.2016

Peugeot 2008 1.2 Pure Tech/110 i 1.6 BlueHDi/120

18.08.2016

Renault Clio Dynamique Energy TCe 90 Stop/Start GT Line

16.08.2016

BMW C650 Sport

08.08.2016

Citroen E-Mehari

04.08.2016

Peugeot 308 SW 1.2 Pure Tech/130 i 1.6 BlueHDi/120 GT-Line

28.07.2016

Fiat Tipo 1.3 MJTD Opening Edition Plus

23.07.2016

Mazda3 Sport G120 TAKUMI

12.07.2016

DS3 1.6 BlueHDi/120 Sport Chic

07.07.2016

Renault Talisman Grandtour 1.6 dCi/130 EDC

30.06.2016

Subaru BRZ

21.06.2016

Nissan Qashqai 1.2 DIG-T 2wd X-TRONIC 360 Plus

13.06.2016

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost/125 i 1.5 TDCI/95

07.06.2016

Kia cee’d 1.0 T-GDI/120 GT Line

28.05.2016

Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe Easy-R

26.05.2016

Mazda MX-5

18.05.2016

Ford S-Max 2.0 TDCi/180 4WD PowerShift Titanium

13.05.2016

Peugeot Partner Tepee Outdoor 1,6 BlueHDi/120

03.05.2016

Jeep Cherokee 2.2 MultiJet 185 Limited

27.04.2016

Mazda CX-5 2.2 D/150 Dynamique

20.04.2016

Opel Astra 1.6 CDTi136 Dynamic

14.04.2016

Kia Venga 1.6 CRDi/125 Premium

05.04.2016

MINI Cooper S JOHN COOPER WORKS

29.03.2016

Renault Espace 1.6 dCi 130 Life

23.03.2016

Fiesta Red & Black Edition 1.0 EcoBoost/140 ks i ST 1.6/182 ks

15.03.2016

Opel Karl 1.0 Cosmo

10.03.2016

Fiat 500X 1.6 MJT/120 vs. 1.4 MultiAir/140 DCT

05.03.2016

Fiat Tipo 1.6 Multijet Tekst sa video prilogom!

01.03.2016

Peugeot 308 1.6 GTi/270

26.02.2016

DS4 Crossback BlueHDi/180 EAT6 i DS4 2.0 BlueHDi/150

19.02.2016

Kia Picanto Sport 1.25 MPI

16.02.2016

Ford C-Max 1.5 TDCi/120 Titanium

10.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens Tekst sa video prilogom!

02.02.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

25.01.2016

Nissan X-Trail 1.6 4WD Tekna

22.01.2016

Dacia Logan MCV 1.5 dCi Life Plus Tekst sa video prilogom!

19.01.2016

Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD Tekst sa video prilogom!

15.01.2016

Kia Sorento 3 2.2 CRDi Automatic EX Exclusive

14.01.2016

Opel Astra 1.4 T/125 Innovation Stop&Start

05.01.2016

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

29.12.2015

Renault Twingo 0.9/90 EDC

21.12.2015

Dacia Duster URBAN Explorer 1.5 dCi 110 4x4 S&S

16.12.2015

Jeep Renegade 2.0 Multijet/140 4WD Automatic Limited

08.12.2015

Opel Adam Rocks

02.12.2015

Honda HR-V 1.6 i-DTEC 2WD Tekst sa video prilogom!

23.11.2015

Fiat 500 1.2 Lounge

18.11.2015

Mazda CX-3 Skyactiv-1.5 D

11.11.2015

Citroen Berlingo XTR 1.6 BlueHDi/120

02.11.2015

MINI One Countryman Tekst sa video prilogom!

27.10.2015

Fiat 500X 1.4 MultiAir/140

22.10.2015

Peugeot 208 1.2 Pure Tech/110 Feline

07.10.2015

Kia Optima Hybrid

01.10.2015

Citroen C4 1.6 BlueHDi/120 Feel

30.09.2015

Renault Kadjar 1.5 dCi/110 EDC

25.09.2015

Renault Espace 1.6 dCi/160 EDC Initiale Paris

12.09.2015

Citroen DS5 1.6 THP/165

05.09.2015

Renault Captur 1.5 dCi/110

28.08.2015

Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution TOP

20.08.2015

Citroen C4 1.2 PureTech 110KS

13.08.2015

Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Peugeot 308 1.6/205 GT

24.07.2015

Peugeot 308 GT 2.0 BlueHDi

22.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Mazda2 SKYACTIV 1.5 G-115 Revolution Top Soul Red Tekst sa video prilogom!

03.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Mercedes-Benz V 250 BlueTEC AVANTGARDE Lang Tekst sa video prilogom!

15.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique vs. Smart Forfour Tekst sa video prilogom!

26.05.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

BMW X6 xDrive 30d Tekst sa video prilogom!

20.04.2015

Hyundai i20 1.4 CRDI/90

30.03.2015

Smart ForTwo 1.0 Tekst sa video prilogom!

24.03.2015

BMW Active Tourer 218d Tekst sa video prilogom!

02.03.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Volkswagen Passat 2.0 TDI BlueMotion Tekst sa video prilogom!

14.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Toyota Yaris 1.33 VVT-i Lounge Tekst sa video prilogom!

22.01.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Megane Coupe 1.2 TCe 130 Energy GT Line

03.01.2015

Chevrolet Tahoe 5.3 V8 LS

30.12.2014

Toyota Aygo 1.0 x-play + x-touch Tekst sa video prilogom!

27.12.2014

Jeep Grand Cherokee 3,0 MultiJet Summit Tekst sa video prilogom!

12.12.2014

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

JEEP Cherokee 2.0 MJTD Tekst sa video prilogom!

18.11.2014

Mercedes GLA 220 CDI 4Matic AMG Line Tekst sa video prilogom!

13.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Citroën C-Elysée 1.2 Vti Tekst sa video prilogom!

27.10.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi vs Renault Clio 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

22.10.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Opel Insignia Country Tourer 4x4

16.09.2014

Mercedes-Benz 220 CDI BlueTEC AMG Line Tekst sa video prilogom!

11.09.2014

Peugeot 308 1.6 BlueHDi

03.09.2014

Honda CRV 1.6 i-DTEC Comfort

25.08.2014

Jaguar XF Premium Luxury 2.2d Tekst sa video prilogom!

18.08.2014

Toyota Verso 1.6 D-4D Stella Tekst sa video prilogom!

13.08.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Premium Tekst sa video prilogom!

21.07.2014

Mazda 3 Sport 2.0i G165 / Mazda 3 Sport CD150

12.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Kia Cee’d 1.6 GDi / Kia Cee’d 1.6 CRDi

04.07.2014

BMW 220 d

27.06.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Nissan Qashqai 1.5 dCi/110 Acenta Tekst sa video prilogom!

12.06.2014

BMW 518d

02.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Toyota Auris Hybrid

14.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Mercedes-Benz ML 350 i BMW X5

03.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Mazda 3

26.04.2014

Nissan Micra

21.04.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

BMW X5 Xdrive 3.0 D

11.04.2014

Renault Megane 1.2 TCe GT Line 130 Energy

07.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

VW Golf vs Peugeot 308

26.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Honda CR-V 2.0 i-VTEC Black Edition

18.03.2014

Toyota Corolla

15.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Suzuki SX4 S-Cross

25.02.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi

19.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Sol

12.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Insignia 2.0 BiTurbo Tekst sa video prilogom!

06.02.2014

Nissan Qashqai 1.6 dCi

04.02.2014

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

31.01.2014

Honda Jazz 1,2 S i–VTEC Tekst sa video prilogom!

29.01.2014

Mazda6 2.0i Attraction

27.01.2014

Renault Grand Scenic 1,6 dCi Tekst sa video prilogom!

24.01.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

SsangYong Korando 2.0d 4x4 Style Tekst sa video prilogom!

16.01.2014

Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID Tekst sa video prilogom!

14.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat Panda 4x4

20.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC

09.12.2013

Hyundai ix35 2.0 CRDi GL Impression

06.12.2013

Nissan Juke Nismo

27.11.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Kia pro_cee’d Tekst sa video prilogom!

08.11.2013

Dacia Dokker Tekst sa video prilogom!

05.11.2013

Peugeot 2008 Tekst sa video prilogom!

01.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Tekst sa video prilogom!

25.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Honda Civic 1.8 Sport

15.10.2013

Mercedes E220 CDI

04.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Captur Tekst sa video prilogom!

27.09.2013

Opel Mokka Tekst sa video prilogom!

21.09.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

KIA cee’d Tekst sa video prilogom!

16.08.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

09.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Subaru XV Tekst sa video prilogom!

05.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Opel Adam

28.06.2013

Toyota RAV4, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe Tekst sa video prilogom!

21.06.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Audi A3 - BMW serija 1 - Mercedes-Benz A klase Tekst sa video prilogom!

24.05.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Hyundai Santa Fe

17.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Škoda Citigo

26.04.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Mercedes-Benz ML 250 BlueTec Tekst sa video prilogom!

12.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Honda CR-V Tekst sa video prilogom!

05.04.2013

Fiat 500 L

29.03.2013

Seat Mii

27.03.2013

Peugeot 301 Tekst sa video prilogom!

22.03.2013

Mercedes-Benz GL500

15.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Hyundai i20 Tekst sa video prilogom!

06.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Toyota Yaris Hybrid

01.02.2013

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

25.01.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Renault Clio Tekst sa video prilogom!

18.01.2013

Audi A3

16.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Renault Grand Scenic Tekst sa video prilogom!

28.12.2012

Volkswagen Golf VII

21.12.2012

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Alfa Romeo Giulietta

14.12.2012

Honda Civic Sedan

12.12.2012

Fiat Panda

07.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Mercedes A klasa i BMW Serija 1

16.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Renault Megane GT Line

23.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Toyota GT 86 Tekst sa video prilogom!

05.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Hyundai i30 Tekst sa video prilogom!

21.09.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Kia Rio Hatchback

03.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Toyota Hilux

31.07.2012

Tata Nano

18.07.2012

Kia Rio Sport Sedan

13.07.2012

Toyota Prius

10.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Honda Civic

29.06.2012

Renault Twizy

20.06.2012

BMW 320d Tekst sa video prilogom!

15.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Mini Cooper S Coupe vs Renault Twingo Gordini

25.05.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Opel Astra GTC Tekst sa video prilogom!

21.05.2012

Mercedes-Benz B klasa

11.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Toyota Avensis Tekst sa video prilogom!

04.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Fiat Punto Classic vs Dacia Sandero

30.03.2012

Ford Kuga vs Jeep Compass vs Toyota RAV4

26.03.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Range Rover Evoque

24.02.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Mercedes-Benz ML

17.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Toyota Yaris

31.01.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Renault Megane RS Trophy

20.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Hyundai i40

04.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Hyundai Elantra

21.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

KIA Rio

13.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

KIA Picanto

29.11.2011

Hyundai Veloster

18.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Jeep Grand Cherokee

08.11.2011

Infiniti FX English version

03.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Nissan Micra English version

03.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Suzuki Kizashi English version

01.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Mercedes C180 Coupe English version

15.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Hyundai ix35 vs KIA Sportage English version Tekst sa video prilogom!

08.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Hyundai ix20 English version

31.05.2011

Honda CR-V English version Tekst sa video prilogom!

27.05.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Audi A7 i Vlado Georgiev Tekst sa video prilogom!

10.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Automobili cene do 10.000 evra

02.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Volvo S60 English version Tekst sa video prilogom!

08.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Lexus IS 200d

11.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

VW Passat English version Tekst sa video prilogom!

26.02.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Mitsubishi ASX English version

18.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Chery Tengo English version

10.02.2011

Michelin zimski test

04.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Suzuki Swift vs Suzuki Swift English version

25.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Seat Ibiza ST English version

14.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Nissan Juke English version Tekst sa video prilogom!

06.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Audi RS5 vs BMW M3 English version

03.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

VW MultivanGP

14.12.2010

BMW 730d Tekst sa video prilogom!

13.12.2010

Audi A1 vs MINI Cooper English version

10.12.2010

Hyundai i30 English version Tekst sa video prilogom!

09.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

KIA Sorento

03.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Dacia Duster vs Chery Tiggo English version

26.11.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Nokian Z G2

11.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

VW Touareg English version Tekst sa video prilogom!

22.10.2010

Citroen DS3 / Peugeot RCZ / Renault Megane RS

12.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Honda CR-Z Tekst sa video prilogom!

05.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Mercedes E Cabriolet

28.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Nissan GT-R

10.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Toyota RAV4

27.08.2010

Alfa Romeo MiTo

24.08.2010

Fiat Punto Classic LPG

20.08.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Nokian Z G2

12.08.2010

Mazda 6

11.08.2010

Nissan 370Z

10.08.2010

Toyota Avensis

09.08.2010

Nissan Qashqai Tekst sa video prilogom!

05.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Chery Ego Tekst sa video prilogom!

30.07.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Renault Sport

20.07.2010

Toyota Auris

19.07.2010

Citroen C3 Tekst sa video prilogom!

16.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Jeep Cherokee

13.07.2010

Mazda MX-5

12.07.2010

KIA Soul

06.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Hyundai ix35 Tekst sa video prilogom!

28.06.2010

BMW 530d Tekst sa video prilogom!

25.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Audi S5 Coupe vs Audi S5 Cabrio

18.06.2010

KIA pro_cee’d

17.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Chevrolet Spark Tekst sa video prilogom!

15.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Audi Allroad

07.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

FIAT 500 Abarth

01.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Toyota iQ
III deo - Enterijer i oprema

24.05.2010

MTM Audi TT-RS

20.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

29.04.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Mazda CX-7

08.04.2010

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

03.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Opel Astra

30.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

FIAT Punto Classic Dynamic LPG 1.2
1. deo - uvod

05.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Toyota Land Cruiser 150 D-4D Tekst sa video prilogom!

22.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Mazda 3 i Kia Ceed

12.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Renault Megane Grandtour Tekst sa video prilogom!

09.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

BMW 320xd

01.02.2010

Audi A5 Sportback Tekst sa video prilogom!

29.01.2010

Honda Accord
4. deo - vozna dinamika
Tekst sa video prilogom!

28.01.2010

VW Golf GTD

22.01.2010

Hyundai i30 1,6 CRDi Tekst sa video prilogom!

20.01.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

11.01.2010

BMW Serija 5 GT Tekst sa video prilogom!

08.01.2010

Toyota IQ 1,0 VVT
2. deo - motor

31.12.2009

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Seat Exeo Tekst sa video prilogom!

29.12.2009

Dacia Sandero Stepway i Suzuki SX4

25.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Dodge Caliber SRT4 Tekst sa video prilogom!

14.12.2009

VW Golf GTI Tekst sa video prilogom!

11.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Dodge Journey

27.11.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Lexus RX vs BMW X5 vs Audi Q7

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Volkswagen Polo

09.11.2009

VW Passat CC

05.11.2009

Mazda 6 SW

04.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Toyota iQ
1. deo - uvod

30.10.2009

Porsche 911 GT3

29.10.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Honda Jazz

23.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Alfa Romeo MiTo vs Mini Cooper S

13.10.2009

Honda Accord
3. deo - enterijer i oprema

09.10.2009

Hyundai Sonata

07.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Toyota Urban Cruiser

06.10.2009

Porsche Panamera

05.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Mercedes-Benz E klasa

25.09.2009

Mazda 3

24.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Mini Clubman

22.09.2009

BMW Z4

17.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

VW Scirocco

07.09.2009

Audi A5 Cabriolet

04.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Audi TT RS

21.08.2009

Renault Thalia

19.08.2009

Toyota Avensis Wagon

17.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Hyundai Santa Fe

05.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Opel GT

20.07.2009

Seat Leon FR TDI

15.07.2009

Opel Astra GTC i Kia Procee'd

14.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Carlsson Smart

26.06.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Nissan Qashqai +2

18.06.2009

Miloš Pavlović & Toyota iQ

17.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Ford Fiesta

12.06.2009

Hyundai i20 i Opel Corsa

11.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Renault Laguna Coupe

08.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Kia Pro_cee'd
4. deo - oprema

02.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Mercedes C180 Kompressor i C220 CDI

26.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Hyundai iX55

19.05.2009

Ford Focus RS

18.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Škoda Superb

08.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Toyota Avensis vs Honda Accord vs Mazda 6

04.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Porsche Boxster S

17.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Alfa Romeo MiTo

14.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Hyundai i10 vs Kia Picanto

03.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Mercedes-Benz GLK

27.03.2009

Honda Accord
1. deo - uvod

25.03.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Lexus IS

20.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

VW Golf VI

16.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Jeep Wrangler vs Land Rover Defender

06.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Maserati Quattroporte S

02.03.2009

Automobilske navigacije

26.02.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Kia Procee'd
3. deo - servis i održavanje

13.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Porsche Cayman S

03.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Mercedes A160 CDI

22.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Ferrari California

09.01.2009

Shuanghuan sCEO 2,4 4WD

05.01.2009

Dacia Sandero 1,6 MPI

02.01.2009

Kolica za pijacu

31.12.2008

Audi Q5 2,0 TDI

30.12.2008

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Suzuki Splash 1,2 GS
3. deo - servis i održavanje

23.12.2008

Michelin Pilot Alpin 3

22.12.2008

Subaru Forester

18.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Maserati GranTurismo S

08.12.2008

Lexus RX400h

05.12.2008

VW Passat CC

04.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Seat Ibiza 1,6 16v

02.12.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
2. deo - vožnja

24.11.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Fiat 500, Hyundai i10 i Suzuki Splash

04.11.2008

Audi RS6, Audi Q7 V12 TDI

03.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Renault Twingo GT

27.10.2008

BMW X6 xDrive 35D

24.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Porsche 911 Carrera 4S

03.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Honda Accord 2,4 Executive

29.09.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
1. deo - uvod

16.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Isuzu D-Max Crew LS 3,0 td

26.08.2008

Peugeot 308 RCZ

21.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Suzuki Splash 1,2
1. deo - uvod

30.07.2008

BMW X5 3,0d i VW Touareg 3,0 V6 TDI

22.07.2008

Honda Legend 3,5 V6

14.07.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Nissan GT-R

07.07.2008

Citroen C5 2,7 V6 HDI Exclusive

04.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Opel Corsa OPC 1,6

09.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Mitsubishi Lancer Evolution

03.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Pneumatici

23.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

SsangYong Kyron 2,7 CDi

21.05.2008

VW Passat 2,0 TDI Highline

16.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
3. deo - zaključak

05.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Mazda 6 MZR 2,0

15.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Toyota Land Cruiser V8 D-4D Luxury

04.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Opel Astra Sedan 1,6

25.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Škoda Fabia 1,4 16v Elegance
2. deo - zaključak

18.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Mazda 2

05.03.2008

Audi A4 2,0 TDI

03.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Renault Laguna 2,0 dCi

27.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Opel Antara 2,0 CDTI

15.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Volkswagen Multivan 2,5 TDI

05.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Peugeot 308 1,6 HDi

29.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
2. deo - motor, menjač i donji prostor

23.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

BMW 530xd

17.01.2008

Audi A3 2,0 TDI Ambition

14.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Citroen C6 2,7 HDi i Citroen DS 21 "Ajkula"

24.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Porsche 911 GT3

18.12.2007

Nissan Tiida 1,8 Tekna

14.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Fiat 500 1,3 MultiJet 16v Sport

12.12.2007

Mercedes CLS 320 CDI

07.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Seat Altea Freetrack 2,0 TDi

05.12.2007

Opel Corsa 1,7 CDTI Cosmo
3. deo - zaključak

04.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Ferrari F430 Scuderia

23.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Toyota Auris 1,6

07.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

VW Caddy Combi 1,9 TDI

26.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi Cosmo
2. deo - donji postroj i pogon

19.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Honda Civic sedan 1,8 i-VTEC SE

10.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Škoda Fabia 1,4 MPI Confort
1. deo - uvod

04.10.2007

Gumpert Apollo

26.09.2007

Fiat Bravo 1,9 MJ 16v 150KS

21.09.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Dodge Nitro 2,8 CRD

12.09.2007

Ford Mondeo 2,0 TDCi Trend Plus

10.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Hyundai i30 1,4 Comfort

04.09.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi

29.08.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Alfa Romeo 159 V6 3,2 JTS Q4

22.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Toyota Corolla 1,6 VVT-i

07.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Honda CR-V 2,2 CTDi

20.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Hyundai Grandeur 2,2 CRDI

13.07.2007

Mercedes C280

11.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Mini Cooper S

03.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Toyota Hilux 3,0 D-4D i Mutsubishi L200 2,5 DI-D

08.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Isuzu D-Max Crew Cab LS 3,0

25.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Toyota Auris 1,4 D-4D

11.05.2007

Audi TT 3,2 Quattro

04.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Suzuki Swift 1,3 GS

28.04.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

SsangYong Rexton II Prestige Plus 2,7 XVT

24.04.2007

Jeep Wrangler i Jeep Willys

19.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Škoda Fabia II 1,4

16.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Peugeot 307 1,6

04.04.2007

Toyota Avensis 2,0 D-4D Luna

03.04.2007

VW Jetta 2,0 TDI Confortline

02.04.2007

Toyota Yaris 1,3
3. deo - zaključak

30.03.2007

Škoda Roomster 1,4 TDI

26.03.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Jeep Trailhawk Concept

13.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
2. deo - motor

16.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Ford Transit Van 330 SWB

13.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Jeep Compass 2,3 i Suzuki Grand Vitara 2,0

25.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Sol
2. deo - motor i ponašanje u vožnji

20.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 2,3 MPS

02.01.2007

Mali automobili

28.12.2006

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
1. deo - uvod

25.12.2006

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Porsche Cayenne S 4,5 V8

23.11.2006

Toyota Yaris 1,3 VVT-i

21.11.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRDI i Range Rover Sport TD

20.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Chevrolet Lacetti
3. deo - zaključak

24.10.2006

Range Rover Sport TD V6 HSE

19.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Peugeot 207 1,6

17.10.2006

Ford Focus ST

12.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
3. deo - servis

09.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Renault Megane 2,0 dCi

26.09.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
2. deo - enterijer

25.09.2006

Hyundai Santa Fe

22.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Dodge Caliber 2,0 CRD SXT

14.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Ford Focus Wagon 1,6
3. deo - zaključak

07.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Dacia Logan 1,5 dCi

31.07.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Ford Fiesta ST 2,0

04.07.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
1. deo - uvod

29.06.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Honda Civic 2,2 i-CDTi

27.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Seat Ibiza 1,4

20.06.2006

VW Jetta 1,9 TDI i Renault Megane Sedan 1,5 dCi

19.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
2. deo - enterijer

13.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Opel Zafira 1,9 CDTI OPC Line

06.06.2006

Ford Focus 1,6 Wagon
2. deo - enterijer

05.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Hyundai Accent 1,5 CRDi

30.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Renault Megane 2,0 RS Luxe i Ford Focus ST 2,5T

09.05.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited
2. deo - pogon i održavanje

08.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Toyota RAV4 2,2 D-4D Executive

02.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

VW GOLF V 1,9 TDI 4Motion

18.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D

07.04.2006

Toyota Yaris 1,3 Sol

06.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Peugeot 407 Coupe 2,7 V6 HDi Sport Pack

31.03.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Renault Megane 1,5 dCi
5. deo - zaključak

17.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Renault Megane 2,0 dCi

14.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

VW Polo 1,9 TDI Carat

07.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Suzuki Swift 1,3

28.02.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

Fiat Grande Punto 1,4 8V Dynamic

21.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

Toyota Hilux 2,5 D-4D i Isuzu D-Max 3,0 TD

09.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Peugeot 1007 1,4

07.02.2006

Renault Megane 1,5 dCi
4. deo - vozne osobine

02.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Citroen C3 1,6 HDi i Renault Clio 1,5 dCi

26.01.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Mercedes Benz B 200 Turbo

24.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Škoda Octavia Combi 4x4 1,9 TDi

16.01.2006

Renault Megane 1,5 dCi
3. deo - enterijer

04.01.2006

Nissan Xterra

03.01.2006

Peugeot 307 CC 2,0 HDi Pack Sport

29.12.2005

Citroen C-SportLounge

27.12.2005

Peugeot 107 1,4 HDi Trendy

16.12.2005

Toyota Aygo 1,0

09.12.2005

Nissan Micra 1,2

05.12.2005

VW Passat 1,9 TDi Confort

02.12.2005

Citroen C1 1,4 HDi Pack

29.11.2005

Seat Leon 2,0 TDI

24.11.2005

BMW M6

21.11.2005

Ford Focus SW 1,6 TDCi Ghia

11.11.2005

VW Fox 1,2 Confort

10.11.2005

Renault Megane 1,5 dCi
2. deo - karoserija

04.11.2005

Citroen C5 Break 2,0 HDi i Renault Laguna Estate 2,2 dCi

28.10.2005

BMW 750 Li

27.10.2005

Peugeot 407 SW 2,0 HDi

20.10.2005

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited

18.10.2005

Dacia Logan 1,4 MPI

10.10.2005

Hyundai Tucson 2,0 CRDi

07.10.2005

Citroen C4 1,4 16V Coupe VTR

04.10.2005

Chevrolet Spark 0,8

29.09.2005

Toyota Corolla 1,4 D-4D

26.09.2005

Honda Jazz 1,4

26.09.2005

Nissan Pathfinder 2,5 dCi

23.09.2005

Ford Fiesta 2,0 ST

20.09.2005

Honda Civic 1,6 16V

06.09.2005

Tigar Prima

31.08.2005

Daihatsu Sirion 1,3 X

30.08.2005

Seat Altea 1,6 Stylance

26.08.2005

Renault Megane 1,5 dCi

26.08.2005

Audi A4 2,0 TDI

25.08.2005

Renault Scenic 1,6 16V GPL

24.08.2005

Peugeot 107 1,0 Trendy

23.08.2005

Kia Cerato 1,5 CRDI

09.08.2005

Renault Trafic Generation 2,5 dCi Privilege

01.08.2005

VW Golf Plus 1,9 TDI Comfort

26.07.2005

Jeep Grand Cherokee 5,7 HEMI

19.07.2005

Ford Fiesta 1,6 TDCi Ghia

05.07.2005

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Rhythm'n'Blues

30.06.2005

Nissan X-Trail

27.06.2005

Honda Jazz 1,4 i Mitsubishi Colt 1,3

23.06.2005

Renault Laguna 2,0 GT

23.06.2005

Peugeot 1007 Vitamine

20.06.2005

Citroen C3 Pluriel 1,4 HDi

10.06.2005

Peugeot 607 2,7 V6 HDi Signature

06.06.2005

Isuzu D-MAX 3,0 TD Crew Cab

27.05.2005

BMW 320i i 320d

25.05.2005

VW Golf V GTI

20.05.2005

Seat Toledo 1,9 TDI Reference

13.05.2005

Citroen C3 1,4 16V Sensodrive Stop/Start

06.05.2005

3000 km sa Renault Espace 2,2 dCi Aluminium

26.04.2005

Škoda Octavia Combi 1,9 TDi

22.04.2005

Honda Jazz 1,4

21.04.2005

Audi A6 3,0 TDI Quattro

29.03.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

25.03.2005

Ford Mondeo 2,2 TDCi Clipper Titanium

22.03.2005

Peugeot 307 1,6 HDi i Renault Megane 1,5 dCi

18.03.2005

BMW X3 3,0d

15.03.2005

Citroen C4 1,6 HDi 92 KS Pack

11.03.2005

VW Caddy Life 1,9 TDi

02.03.2005

Peugeot 307 SW 2,0 HDi i Ford Focus C-Max 2,0 TDCi

28.02.2005

Seat Altea 2,0 TDi

23.02.2005

Toyota Prius 1,5

17.02.2005

Honda Jazz 1,4

14.02.2005

Mitsubishi Colt 1,3

11.02.2005

Peugeot 407 2,2

07.02.2005

Seat Ibiza Cupra 1,9 TDi / 160 KS

02.02.2005

VW Golf 1,9 TDi / 90 KS Confort

31.01.2005

Nissan Micra 1,2

25.01.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

24.01.2005

Citroen C5 1,6 16V i 1,6 HDi

20.01.2005

Dacia Logan 1,6 MPI

15.01.2005

Renault Modus 1,4 16V Luxe Privilege

10.01.2005

Ford Focus 1,6 Ti-VCT Titanium

05.01.2005

Mercedes G55 AMG

31.12.2004

Toyota Land Cruiser 3,0 D-4D

29.12.2004

Škoda Octavia 2,0 TDi Ambiente

22.12.2004

Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail i Toyota RAV4

22.12.2004

Honda Jazz 1,4

22.12.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDI 16V 110 KS

23.11.2004

Honda Jazz 1,4

22.10.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V 110 KS

21.09.2004

Chrysler 300C

15.11.2004

Opel Corsa 1,3 CDTi

30.11.2004

BMW 645 Ci

16.10.2004

Peugeot 407 SW 1,6 HDi

21.10.2004

Fiat Idea 1,4

24.10.2004

Toyota Corolla 2,0 D-4D

28.10.2004

Peugeot 307 CC 2,0 16V

31.10.2004

Porsche Carrera 911 S

3.11.2004

Mitsubishi Outlander 2,0

8.11.2004

Aston Martin DB9

11.11.2004

Fiat Panda 1,2

12.09.2004

Citroen C3 X-TR 1,4 HDi 92 KS

15.09.2004

VW Polo 1,9 SDi

22.09.2004

Hyundai Tucson

25.09.2004

Peugeot 206 1,4 HDI

1.10.2004

RENAULT Megane 2,0 RS

10.08.2004

MERCEDES-BENZ C180 Kompressor

14.08.2004

HONDA FR-V

19.08.2004

FORD Fusion+

24.08.2004

ŠKODA Octavia 1,9 TDI

29.08.2004

BMW 760 Li

2.09.2004

CITROEN Xsara Picasso 1,6 HDi 16V Exclusive

8.07.2004

HONDA Civic Sedan 1,6 ES AT

12.07.2004

RENAULT Grand Scenic 1,5 dCi/100 KS Luxe Privilege

17.07.2004

SEAT Cordoba 1,9 TDi Sport

22.07.2004

TOYOTA Corolla Verso 2,0 D-4D

27.07.2004

MERCEDES-BENZ SLK 200 Kompressor

3.06.2004

LOTUS Elise 111R

10.06.2004

TOYOTA Corolla Wagon 1,6

18.06.2004

AUDI A3 2,0 TDi

13.05.2004

CITROEN C2 1,1

27.05.2004

FORD Focus C-Max 1,8 Trend

4.04.2004

TOYOTA Avensis D-CAT

9.04.2004

RENAULT Kangoo 4x4 1,9 dCi Privilege

14.04.2004

MAZDA 3 Sport

19.04.2004

FIAT Idea 1,3 JTD

24.04.2004

SEAT Leon 1,9 TDI

3.05.2004

BMW X3 3,0i

3.03.2004

RENAULT Clio Sport

8.03.2004

MERCEDES E320 4MATIC Avantgarde

13.03.2004

HONDA CR-V

17.03.2004

TOYOTA RAV4 2,0 D-4D Executive

22.03.2004

ŠKODA Fabia RS 1,9 TDi 130

27.03.2004

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

31.03.2004

LAMBORGHINI Gallardo

2.02.2004

VOLVO S60 2,4 D Summum

9.02.2004

SAAB 9-5 Wagon

16.02.2004

RENAULT Laguna 1,6 16V GPL Expression

23.02.2004

OPEL Vectra Caravan 3,0 CDTI

5.01.2004

HONDA Accord 2,4 Executive

11.01.2004

MITSUBISHI Lancer

19.01.2004

VW Beetle Cabrio

26.01.2004

MAZDA 3 1,6i

2.12.2003

VW Touran 1,9 TDi Comfort

9.12.2003

RENAULT Megane Coupe Cabrio 2,0

16.12.2003

SUZUKI Ignis 1,5

23.12.2003

PEUGEOT Partner 1,9 D

30.12.2003

CHEVROLET Corvette V8 5,7

1.11.2003

RENAULT Megane Grand Tour i Megane Sedan

5.11.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

12.11.2003

CHRYSLER Sebring 2,7 LE

19.11.2003

FORD Tourneo Connect 1,8 TDCi

26.11.2003

FIAT Panda

4.10.2003

LEXUS RX 300

7.10.2003

SMART Roadster Coupe

11.10.2003

MERCEDES SL 55 AMG

14.10.2003

RENAULT Trafic 2,5 dCi 16V Passenger

18.10.2003

FORD Fusion 1,4 TDCi

21.10.2003

MINI One D

27.10.2003

FORD Focus C-Max

28.08.2003

CITROEN Pluriel 1,4i

2.09.2003

OPEL Meriva 1,6

6.09.2003

DAIHATSU Copen

12.09.2003

FIAT Stilo 1,8

16.09.2003

NISSAN 350 Z

19.09.2003

CHRYSLER Crossfire

27.07.2003

RENAULT Scenic II

31.07.2003

OPEL Signum 3,2 V6

4.08.2003

MERCEDES Vito i Viano

8.08.2003

DAEWOO Nubira II

12.08.2003

FIAT Doblo Cargo 1,9 DS High Roof

17.08.2003

PEUGEOT 807 3,0 V6 SV Pullman

22.08.2003

BMW Z4 3,0i SMG

27.06.2003

ALFA ROMEO 156 2,4 JTD

4.07.2003

HYUNDAI Getz 1,4

13.07.2003

ŠKODA Octavia Combi 1,8T RS Pack Sport

20.07.2003

FORD Streetka

26.05.2003

RENAULT Megane Coupe 1,5 dCi

1.06.2003

SEAT Alhambra 1,9 TDI

7.06.2003

TOYOTA Corolla Verso 1,6

11.06.2003

PEUGEOT 307 Break 1,6 16V XT

16.06.2003

AUDI A3

20.06.2003

OPEL Meriva

25.04.2003

LANCIA Thesis 2,4

30.04.2003

HYUNDAI Terracan 2,9 CRDI

6.05.2003

SEAT Cordoba 1,9 SDI Stella

13.05.2003

PEUGEOT Partner Ushuaia Grand Raid 1,6 16V

18.05.2003

TOYOTA Avensis Wagon 1,8 VVT-i

25.03.2003

FORD Fiesta Coupe 1,6 Trend

2.04.2003

SSANGYONG Rexton

14.04.2003

MITSUBISHI Pajero 3,2 DI-D

1.03.2003

CITROEN C8 2,2 16V HDi

11.03.2003

FORD Focus ST 170

5.02.2003

RENAULT Espace 1,9 dCi Authentique

14.02.2003

FORD Mondeo ST220

11.01.2003

TOYOTA Land Cruiser 3,0 D4-D

17.01.2003

SAAB 9-3 2,0t

21.01.2003

CITROEN Berlingo

26.01.2003

ALFA ROMEO 147 GTA

10.12.2002

RENAULT Kangoo 1,5 dCi 80 KS

21.12.2002

SUBARU Forester 2,0X AWD

26.12.2002

ŠKODA Superb 1,9 TDi Classic

4.01.2003

NISSAN 350 Z

12.11.2002

RENAULT Megane II

20.11.2002

HONDA Accord

3.12.2002

MAZDA 6 Sport

11.10.2002

FORD Fiesta 1,4 TDCi

18.10.2002

FERRARI Enzo Ferrari

25.10.2002

DAEWOO Kalos

31.10.2002

AUDI RS6 Avant

4.11.2002

MERCEDES SL 500

26.09.2002

PEUGEOT 307 SW 2,0 HDi

6.10.2002

KIA Sorento

29.08.2002

OPEL Vectra GTS

29.08.2002

VW Polo 1,2 6V

3.09.2002

Bobo
09.12.2016 08:26
28
3

Front mi je nekako kicast i pregomilan, nista sto ristajl ne moze da ispravi, ali je sve ostalo perfektno sto se mene tice, a kokpit mi je bolji od svih.Iako ga naravno nisam probao, prema utiscima svih koji su ga vozili fenomenalan,Bestseler u najavi.Bravo za Pezo.

Bojan
09.12.2016 09:27
9
13

Mazda cx3 sa boka.
Uhh, unutra najlepsi autoo :)

Dux
09.12.2016 09:33
15
3

Samo mali komentar u vezi dizajna :)
Ovaj novi 3008 je po meni napokon lep Peugeot posle mnogo godina. Sve mi se sviđa osim jedne "sitnice" koja je izgleda sad trend u automobilskoj industriji. Naime meni se nikako ne sviđaju odsečena prednja svetla :(

Zvezdan
09.12.2016 10:10
19
4

Punokrvni test izgleda fenomenalnog auta. Šteta što je bez integralnog pogona. Fotografije su super kao uvek, ali onaj naslovni, sanjivi pogled u daljinu... Kao miss iz Citroen testa :)

arkadije
09.12.2016 13:01
7
25

molim vas,molim slikajte automobile,ne novinare. da mi se gledaju muškarci na slikama, posećivao bih druge sajtove. ovaj je toliki egoista, ni ne čitaju mi se njegovi tekstovi. ja, ja, meni,ja...

Poštovani,

Po ko zna po koji put... Imali smo prozivke od strane uvoznika u Srbiji svojevremeno kako "prepisujemo" i "izmišljamo" testove iz Francuske. Iz tog razloga je naš dragi Perica Rajković uvek na nekoj od fotografija radi autorizacije. Čovek nije nikakav "egoista" već vrstan profesionalac.

Hvala na razumevanju. :-)

Redakcija

nebusa
09.12.2016 13:05
11
4

Definitivno najlepši automobil na tržištu!

moron
09.12.2016 13:13
16
30

Opet kontra "cajgeri" ? Imbecili. Glasam "protiv", mada me srce boli kada pomislim kako dobar motor to ima ... Koji je ovo "djubar" od kola ( za mene). PSA je uništio celu novu "liniju" sa totalno nakaradnim instrumentima i promašenom ergonomijom.
Kada "nestane" aktuleni 508, oni neće više imati ni jednog predstavnika sa normalnim volanom i normalnom instrument tablom.
Ima dugoročno da ekonomski "uspeju" kao, recimo, sa "kliznim" 1007, kao citroen sa volanom sa fiksiranom "sredinom", kao meriva sa suicidnim vratima ili B-max sa kliznim vratima ... Idiot do idiota.
Za mene.

Milan 2
09.12.2016 14:38
14
3

Zaista izgleda sjajno, prava pojava na putu. Da se više ne ponavljam, jer i ranije sam ima zamerke na položaj instrumenata, ali hajde da verujem Pekiju da su sad poradili ma tome, da se ne mora istezati vrat preko upravljača. Ovo je sitnica, ali meni se svidja i želim da pohvalim to što se Peugeot konačno odlučio na parne ispisane brojeve na brzinomeru. O njihovim agregatima sam uvek ima sjajno mišljenje.

Peja
09.12.2016 14:41
27
3

Hvala Perici na testu. Po meni je cena jedina mana ovog automobila.

LAcity
09.12.2016 15:49
19
6

@ Perica
Hvala!
Impresionirao si me. Kad je Mat Wattson rekao da je zalud bacati pare na X3 pored ovakvog 3008.
Realno, Pežo je najluksuzniji od sva tri francuska proizvođača, doduše, Citroen se deli na C i DS liniju, ali materijali u Pežou su uvek bili vrhunski.
Kadjar ili Koleos svejedno ostaju delimično iza obog 3008, ali svako ima svoj ukus.
Sviđa mi se što je Pežo promenio pravac koji je furao sa prethodnim 3008. koji mi je pozadi bio grbavac na točkiće. Istini za volju, cena jeste visoka, ali i do sad je 3008 bio najskuplji, a opet se prodavao neverovatno.
Ako imam šta da zamerim novom 3008 to su prednja svetla. Moglo je to malo bolje, ali da ne bude da samo hvalim, ono što ja nisam voleo kod mog Pežoa jeste pretežak poklopac prtljažnika i sirov zvuk zatvaranja vrata, radila su perfektno, ali onaj zvuk kada su stakla supštena je grozan.

Enzo
09.12.2016 16:14
11
4

Retko lep auto u sumrak, zadnja svetla se savrseno uklapaju. Izgleda da smo dobili zaista lepog lava, meni prvog jos od 607 i 206, a to je bilo mnogo, mnogo davno.

Peki
09.12.2016 16:15
22
5

@Arkadije, da se ne ponavljam, redakcija je sve objasnila. Drugo, od 62 objavljene fotografije (malo li je), ja sam se pojavio na 3, od cega jedna u funkciji da se pokaze unutrasnji prostor. I sta te molim te to toliko nervira!? Umesto da ja kukam kako moram da postavljam tronozac, programiram aparata i trcaram tamo vamo kako bi se slikao, tebi je tesko da preletis pogledom par fotografija! U svim, ali svim francuskim, pa i ostalim evropskim casopisima (o nasim da ni ne govorim, jer sam svojevremeno piskarao za Auto Bild, pa sam morao da se pojavim na bezmalo svakoj slici sa njihovom majcom ili jaknom) na fotografijama su osobe koje su vozile test automobil. Ponekad u unutrasnjosti, za volanom ili pored vozila. To je standard i nikada nisam procitao da su se citaoci zbog toga toliko "jedili". Tako cu nastaviti i dalje, sto nema apsolutno nikave veze sa egoizmom, kako ti navodis. Nakon dve decenije saradnje sa VG i bezmalo hiljadu napisanih testova (pogledaj na mom Facebooku samo deo vozenih automobila), verujem da nema sta da dokazujem. U tom kontekstu, zao mi je ukoliko te par fotografija sa mojom malenkoscu odbije od citanja tekstova. Nazalost, ne mogu (ili jos bolje receno ne zelim) ti priustiti zadovoljstvo da na fotofrafijama vidis moje cerke, sada punoletne blizankinje, koje mogu da postite mnoge starlete svojim izgledom...
S postovanjem
Perica Rajkovic

aleksa
09.12.2016 16:20
0
5

...

Peki
09.12.2016 16:24
14
4

@Arkadije, zaboravih da ti kazem da sutra sledi kraci video uz clanak, mozes slobodno da ga pogledas. Nema me ama bas nigde :-))

Coda
09.12.2016 16:41
12
4

SMEKERSKI AUTO!!!

Zvezdan
09.12.2016 17:04
14
3

Perice, pa da li je moguće da se primate na očito izmotavanje Arkadija. Ogroman trud ste uložili u našu jutarnju radost i na kraju vam je Arkadije centralna tema. Ćerke ste u Picasso priči predstavili i zaista su prelepe. Samo pišite i škljocajte, ne rasipajte energiju.

moron
09.12.2016 18:33
10
9

Evo šta je Peki rekao pre 8 godina za prethodni 3008 na ovom sajtu:

- "Kokpit za dušu... Sportski volan podrezan odozdo, veliki i pregledni analogni instrumenti, atraktivni tasteri u nizu ...i sedišta sa snažnim bočnim osloncima, pre dolikuju jednom kupeu, nego li « croservanu » !"

-" snažniji 2.0 HDi,..150 ks, ...Zaista odličan agregat, kome je teško pronaći manu. ...zadovoljio se sa skromnih 7,2 lit u proseku, ... (Premium Pack), na kraju ispada da košta 26.630 (barem tako stoji na zvaničnom sajtu Verano Motorsa). Lista seriske opreme je preterano dugačka da bi je ovde nabrajali..."

To je bio pežo! I za razumne novce! Ovo "danas" je "šipak"...

Peki
09.12.2016 19:22
11
5

@Moron, sacekajmo jos malo sa kritikama u vezi cene, dok se ne pojave kod nas. Moj drugar Pascal dobio je od Audia za svoj 308 2.0 HDi/150 (90.000 predenih km, u izvanrednom stanju) nekih 14.000 evra, koji ga je pre 3-4 godine kostao 30.000 evra. Hteo sam da ga uzmem za sebe, cak mi ga je nudio za 1.000 evra manje. No trenutno sam bez stalnog radnog odnosa i nisam zeleo da uzimam kredit... Hocu da kazem da volim bivsi 308, posebno sa ovim agregatom, jer je 1.6 HDi/ 110, iz tog perioda i pre, imao znatno vise problema. No novi 308 je zaista uspesno roden i za 30-35 hiljada evra se isto tako moze dobiti sa 2.0 BluHDi/150. Znaci cene nisu bas toliko evoluirale, vec je Peugeot ponudio snazniju verziju 2.0 BluHDi/180, pa jos sa automatskim menjacem i brdom opreme, sto za posledicu ima cenu od preko 40 hiljada evra. Cuje, vremena se menjaju, nisu mogli samo da restilizuju bivsi... U svakom slucaju uskoro ce poceti da se kotrlja i na nasim putevima, pa ce svako moci dati svoj sud u vezi izgleda i cene. Ukoliko sam dobro razumeo, redakcija je sledece nedelje pozvana na domacu promociji.
Pozzzz

Munze Ljux
09.12.2016 20:01
4
12

Cudi me da Fokal zvucnici nisu zadovoljili, obzirom da se njihovi drajveri ugradjuju u neke od najskupljih zvucnika na svetu. Njihova serija; Utopia je vrh u prenosu zvuka. Auto je simpatican, ali cena je suluda. Zar oni stvarno misle da te plasticne igrackice iz Kine mogu da naguraju cenu po 15.000 evra.

Peja
09.12.2016 20:21
18
3

@Perica
Znam da ste u francuskom govornom podrucju ali..
Da li je test Tucson-a u planu?

Munze Ljux
10.12.2016 01:42
8
4

Sta be oce ovaj Arkadije? Ja kad vidim Pekija citam tekst i sve verujem ko mlada pred udaju. Kad nema pekija tri put proverim svaku tvrdnju. Protero sam kroz ruke vise od 200 auta po oglasima i auto pijaci i znam ko zna kad su kola iu pitanju.

moron
10.12.2016 09:42
10
7

Peki
U autoindustriji dobra tehnička rešenja vrlo brzo (makar delom) "prepišu" svi ostali. Ako se ne varam, ove "imbecilne" instrumente (iznad volana, "daleko" i sa "kontra cajgerima), pežo je prvi put "ponudio" pre više od tri godine (u 308 mk2). Kada budem video da je ostatak auto industrije počeo da "kopira" to rešenje, ja ću reći da je autoindustrija normalna, a ja lud, i bez osećaja za ergonomiju. Do tada, za mene su kreatori te ideje "idioti bez sluha".
Što se tiče cena novog 3008, gledao sam ih u SLO. I smejao se. Npr, bez najmanje Allure paketa nema čak ni lumbalne podrške za vozača (kod 308 od Active). Na startu prodaje starog 3008 mk1, za manje od 26.000 si dobijao Allure 2.0 HDI 150 sa serijskom panoramom, a sada za te pare nećeš imati ni Active ( čak i bez lumbalne podrške), a panoramu danas uz mk2 nećeš dobiti serijski ni uz Allure.
Jedva čekam da pročitam taj budući članak na VG o promociji novog 3008 u Srbiji. Smeh u najavi od opreme i cena :)
Nadam se da će prilog dotaći i pitanje opreme novog 3008, što nije dotakao pri predstavljanju redizajniranog 2008 u nakum napucanom paketu opreme. Niko i ne pomenu da u baznom paketu 2008 nema čak ni klima uredjaj :) U 2016. godini ...

mkm
10.12.2016 13:42
14
2

@moron Mozda je Fiat 500L pravi auto za tebe. Pravi odnos cena/oprema/kvalitet

Rikošet
10.12.2016 14:45
9
8

Peugeot 3008 sa prebogatom opremom kao što je testna nećemo gledati tako često na našim putevima. Razlog je jednostavan. Za 36.950 eura u Srbiji se može kupiti recimo jedan BMW X1 xDrive 20d (35.490 e) ili Mercedes GLA 200d 4Matic (34.008 eura)... Imidž jednog BMW-a i Mercedesa se ne mogu porediti s Peugeotovim, kod naših ljudi koji mogu sebi da priušte ovakve automobile... Osim toga oba njemačka predstavnika pored čini mi se solidne opreme i jakih motora imaju i jednu jako bitnu stvar (4x4 pogon) bez koje su mi automobili ovog segmenta ma koliko lijepi i udobni bili jednostavno besmisleni. To posmatram isključivo s aspekta sigurnosti u vožnji (imaju više težište) i činjenice da imaju off-road klirens, a ne potrebe da s njima idem u lov...
Dakle 3008 će shodno uvodu, kod nas vjerovatno biti najzanimljiviji sa 1.6 HDi motorima i nekom srednjom opremom, što će sve u zbiru koštati od 20 do 25 hiljada eura. Problem takvih modela nije imdž već izražen nesklad između ove savremene digitalije i mnogobrojnih jednostavnih plastičnih dijelova koje u testnom modelu uspiješno skriva ova skupocjena koža. Zaključak je da kupovina moderno skrojenog automobila kakav je 3008, bez svih njegovih modnih dodataka (LED svjetla, atraktivnije boje, panorama, veće alu feluge...) nema baš puno smisla. To vam je kao kada bi kupili neki predobro dizajniran sat zvučnog imena, a stavili mu gumenu ogrlicu sa sata kupljenog za par eura na pijaci. Kad 3008 nakitite sa svima što se nudi onda njegova cijena neće biti smislena, jer imidž i tehnologija Peugeota nisu na nivou cjenovno isto rangiranih Mercedesa, BMW-a i sličnih premium modela... Otuda i tako veliki pad vrijednosti kod Peugeota, kojeg gospodin Perica spominje, i kojeg u ovoj klasi teško može amortizovati dizajn ma koliko dobar bio...

moron
10.12.2016 16:33
10
9

mkm
Pa, i uzeo sam ga, i to najviše zato jer nisam mogao da "progutam" ergonomiju i enterijer na 308mk2. Ono što je pežo "ergonomski" započeo sa 308 mk2, taj "put propasti", to pežou nikada oprostiti neću ... Život su mi "uništili" :) Ne mislim da je 500L nešto posebno loš i/ili da je veći djubar od pežoa, ali sam hteo pežo. A, da mi je neko u vreme pojave 500L pričao da će doći dan kada ću ja reći da mi više odgovara ergonomija i enterijer tog "cvrčkomobila", nego li nekog novog pežoa, ja bih mu rekao da je lud i da se to nikada desiti neće. Ali je pežo ipak uspeo :)
Da Bog da im crna zemlja progutala sve dizajnere enterijera i stručnjake za ergonomiju...

Deran
10.12.2016 18:11
9
6

@Rikoset,u tekstu lepo pise da je pocetna cena 25.900 e za 3008! Kako onda u prosecnoj opremi moze da bude od 20 do 25 hiljada? Ocigledno da nisi ni citao test,a filozofiras.

Dejan
10.12.2016 19:25
1
8

...

Rikošet
10.12.2016 20:13
11
2

@Deran
Tekst sam pročitao sa zadovoljstvom kao i sve prethodne od gospodina Rajkovića. U tekstu je jasno napisano da su cijene za Francusku. U Srbiji nema nove 3008-ice u cjeniku, pa sam pogledao Hrvatsku i BiH. U Hrvatskoj je najpovoljniji 3008 oko 23.000 eura, a u BiH 38 i nešto hiljada KM sto je u prevodu oko 19 hiljada eura. Izvini ako sam te doveo u zabludu svojim filozofiranjem. Šta ću kad to volim :) Pozdrav.

moron
10.12.2016 23:36
10
6

Ova nova elektropomična panorama je smrt za komfor glava, snižava korisnu visinu sa 915 / 912 mm ( napred / nzad ) na samo 847 / 843 mm, tj. za skoro 7 cm. Neverovatno.
Ranija fiksna panorama na 3008 mk1 nije bila tako "zahtevna".

zex
11.12.2016 01:14
9
3

po meni jedna od najlepsih unutrasnjosti trenutno!!!

LAcity
11.12.2016 10:43
2
16

Premijum u pokusaju, sa volanom u krilu, kome to treba?
Uzina za Kodiak

Ja
11.12.2016 16:27
12
3

Kodiak i 3008 prvo nisu ista klasa. Drugo, Kodiak je presmijesan u odnosu na 3008. Da li ste inace u zivotu tako sterilni kao pri izboru auta? Muka mi je od hvaljenja auta crtanih lenjirom i napravljenih samo da budu prihvatljivi sirokim narodnim masama.

boki
11.12.2016 17:48
9
4

Konacno pravi smekerski Peugeot.
Obzirom da vlada prava pomama za ovim novim 3008, jasno je zasto Peugeot drzi tako visoke cene. Moze im se.
P.S. Rado bih ga posedovao.

d29
12.12.2016 18:16
6
1

Bez obzira na sve kvalitete i mane mislim da ce biti "guzva" na ulicama Beograda zbog ovog Peugeota kao sto je bila i oko prethodnog. Cini mi se da nisam video ni jedan prethodni na ulicama a kako stoje stvari necu videti ni ovaj /osim na Sajmu automobila i tada ce biti zakljucan i sa ogradom oko sebe kako to inace uvek rade uvoznici Peugeota i Citroena sa skupljim modelima/.
Prodaja Peugeota u Srbiji je na nivou statističke greške /ne racunam polovnjake od 10 godina i više koji su preplavili ulice/.

moron
12.12.2016 19:05
6
2

Ima prethodnih 3008 na ulicama Beograda, jer je on imao relativno dobru cenu ( npr, u srednjem paketu opreme, uz 1,6 BlueHDI od 120ks, mogao je da se dobije za 19.980 ).
I ne samo to. Prethodni 3008 je imao neke opcije značajno jeftinije nego će to biti slučaj sa ovim. Panorama je ( kao opcija za prva dva paketa ) do početka 2015, koštala ( kod Verana ) 600 Eura, novi uvoznik ( Euroimpex) je tu opciju odmah digao na 800, a sada za mk2 neće biti panorame bez najmanje 1.300, možda i više (jer sada panoramu uslovljavaju sa istovremenom kupovinom uzdužnih krovnih niosača ).

don
12.12.2016 21:05
7
12

Št se puši u francuskoj? 14keka za 308? Ho ho ho a nov preko,koliko ono?za te novce nova djulia!

Inače ovakšj 3008, ima rijetko viđen ek str remno ružn prednji kraj sa ogavnim farovima. Moron je ostalo objasnio.


pecagt
13.12.2016 17:20
5
7

Volanu nije mesto u krilu,tuzno je kada se u pokusanu igranja i aludiranja na avangardu, proizvede besmisao i nesvrsishodnost...auto je bezvazan i nebitan najblaze receno...

don
13.12.2016 19:53
5
7

Nego, imal kakav stručnjak za pežoe da nam kaže koje dizel motore 1.6 , počevši od 2012 treba izbjegavati? Modeli 3008,308,508.
peki je jednom dao neku francusku stranicu,al šta vrijedi kad ne znamo francuski i ko će je sad sjetit!

don
13.12.2016 20:05
6
7

Btw,jel ovo opet nema odvojenih točića za klimu,prozor pozadi se ne spušta do kraja, instrumenti u stilu 308ice?
Kakva je ovo struktura plastike što podsjeća na kamen?

Peki
13.12.2016 21:01
9
3

Drugari, cene su Srbiji su izgleda poznate, evo jedne informacije...

Peugeot 3008 sa Puretech benzinskim turbo motorom koji isporučuje 130 ks i Access paketom opreme u Srbiji košta 20.990 evra.
Navedeni nivo opreme između ostalog uključuje: klima uređaj, LED dnevna svetla, i-Cockpit sa digitalnom instrument tablom od 12,3”, električnu parking kočnicu, električne podizače prednjih i zadnjih stakala, tempomat, multifinkcionalni kožni volan, ručice za otvaranje vrata i kućišta retrovizora u boji vozila...

m77
13.12.2016 21:37
5
2

odličan video samo sa tekstom. Bravo Perice, ovo si genijalno smislio. Test plus video sa komentarima. Sjajno,

don
14.12.2016 07:21
5
7

Ovaj, kako to kod Mazde u testu 19colke utječu na udobnost a na ovom pežou ne? Jel to zbog trimovanja ili je riječ o propustu tj zaboravilo se napisati da je udobnost loša zbog 19 colnih točkića?

Ja
14.12.2016 16:34
7
5

Evo u BiH cijene krecu od 19000 eura. 22000 kosta 1.6 HDI 120 sa Aktiv paketom opreme koji je veoma bogat. 3008 je skoro najjeftiniji u segmentu na BiH trzistu. Samo je neznatno povoljniji Seat Ateca sa 1.6 TDI motorom.

3008 je cista perfekcija, ali uvijek ima dezurnih smaraca kojima nista nije dobro.

don
14.12.2016 17:52
6
5

Ovaj, kako to kod Mazde u testu 19colke utječu na udobnost a na ovom pežou ne? Jel to zbog trimovanja ili je riječ o propustu tj zaboravilo se napisati da je udobnost loša zbog 19 colnih točkića?

moron
14.12.2016 18:58
8
5

Pa, lako je pežou jeftiniji biti u BiH, jer je tamo manji PDV, a i drugi je uvoznik. Koliki su apetiti uvoznika iz SRB, vidi se i na primeru SLO, gde je DDV veći no u SRB, pa je 3008 opet i tamo jeftniji. HR je poseban slučaj, zbog "trošarina", čije visine često ne razumem.

Dizajn eksterijera novog 3008 je meni OK.

Motorizacija je zaista dobra, za svakog po nešto, HDI motori su odavno dokazani (osim nesrećenog 1,6 HDI Euro 4, često po zlu poznatog, mada mene još u crno nije zavio).
Istina, petostepeni menjač mi deluje smešno uz ovu klasu kola (uz HDI 100) i njegovu cenu (taj će da prebaci 23.000), pri čemu taj menjač ima očajno duge hodove i "neprecizan" je.
A sa 1.2 e-THP 130 sa 6AT nudi bolje ubrzanje od megana TCE130 sa 6MT.
Šteta što se 1,6 e-THP sa 165 ks ne nudi sa manuelnim menjačem.
Ma, lako bih ja rešio i izbor motora, i paket opreme, i sve opcije, ali ... "Enterijer" ovih kola, tačnije instrumenti, volan i ergonomija su takvi, da ja NIKADA neću ni doći do toga da uopšte razmišljam o onim napred nevedenim izborima ...
Nadam se da će pežo već sa 308 mk3 da se povrati iz stanja trenutnog (ne)ergonomskog ludila.

Peki
15.12.2016 09:21
10
1

@moron, dobra ti je analiza! Ne slazem se jedino po pitanju ergonomije, sediste i upravljac imaju veliku amplitudu podesavanja, i sve okolo vozaca je na dohvat ruke. Instrumenti ostaju diskutabilni, ne toliko njihova preglednost, kao kod 208, vec sama numericka koncepcija. Ne znam da li si imao prilike smestiti se u 3008, ako nisi, verujem da ces promeniti misljenje.
Pozzzzz

moron
15.12.2016 10:29
6
1

Peki
Otići ću da "sednem" i u 3008, ali sam za ovu subotu planirao najpre "sedeljku" u Scenicu, jer sam od jednog čoveka "srednjih godina" visokog 184 cm "dobio ocenu" da on ne može pozadi da sedne "iza sebe" - zbog "avio stočića" ( koji su "debeli" bar 10 cm). I moram najpre to da proverim :) A bojim se da istinu zbori.
Ali i kada "sednem" u 3008, ne verujem da će moja negativna afekcija ka položaju instrumenata nestati. Barem ne pre nego vidim da je još neko u autoindustriji primenio to ergonomsko rešenje.
Verujem da će pri svom redizajnu 308 m2 da dobije "zasečen" volan i sa gornje strane ( kao na ovom 3008 ). I, šta će to da nam kaže za ergonomiju neredizajniranog 308 m2? Svi znamo.
Pozdrav

Peki
15.12.2016 16:55
7
1

@Moron, ne gubi vreme, tvoj covek istinu zbori...

moron
15.12.2016 19:48
4
3

Peki
Znam da ovde nije tema Scenic, ali, vezano za taj komfor zadnje klupe u svetlu "bucmastih" avio stočića u naslonu prednjih sedišta, da li si imao prilike sedeti pozadi u Grand Scenicu? On ima veći Wb za oko 5 cm, valjda je i bolje za noge pozadi čak i uz te "stočiće" ( a ako je to izraz bogatstva i prestiža, zašto ih Espace nema?). Taj element opreme je čoveku potreban koliko i čir na dupetu.
Eto, taj (Grand)Scenic, i pored onih "damper pneumatika", ja bih mu pre dao ocenu "odličan", nego li "dovoljan" ovom 3008 mk2.
A, iako nisam ljubitelj digitalnih instrument tabli i onih centralnih "tableta", svestan sam da je to nepovratan trend, a trenutna renoova "rešenja" tog "pitanja" ( instrumenti "u volanu", a ne "iznad volana" ), su mi "prihvatljivi" (za razliku od 3008 mk2 i ostatka nove game pežoa).
Mada je to čisto subjektivno, ali i relativno nebitno za izbor kola, fiksna panorama Scenica je za mene IN, a pokretna na 3008 je OUT (pri čemu pežo ima bezobraznu cenu te opcije).

aleksa
15.12.2016 22:10
0
2

...

Peki
15.12.2016 22:24
5
1

@Moron, baci pogled na test Scenica i sliku broj 30. Sedim sa rasirenim nogama , stolcic izmedu, pozadi suvozaca. Visok sam (ili bolje receno nizak) 1,72 cm, a suvozacevo sediste je bilo podeseno za osobu od recimo 1,8 m...

moron
17.12.2016 16:05
2
0

Peki
Bio si u pravu za instrumente kod 3008 mk2. "Vide se".
A i za Scenica ( vezano za komfor zadnje klupe).

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: