Predstavljamo

Opel Astra

Temeljna modernizacija na delu

Šesta zvezda

Opel se temeljno potrudio oko nove Astre, koja donosi nešto nesvakidašnje u današnje vreme, a to se prvenstveno odnosi na smanjenje spoljašnjih gabarita i međuosovinskog rastojanja


Ova priča je zapravo započela davne 1936. sa Kadettom, a Astra ju je nastavila 1991. Koliko je Opelov pulen u C segmentu uspešan dokazuje činjenica da je do sada prodato 24 miliona primeraka (Kadetta i Astri). Na scenu uskoro stupa novi model, baziran na potpuno novoj arhitekturi koju odlikuje smanjena masa, i koji će biti pogonjen potpuno novom paletom agregata. Ono što Opel ističe i čime se ponosi je da će u novoj Astri biti prisutni sistemi i tehnologije, koji su inače svojstveni za automobile iz viših segmenata. Bez sumnje, nova Opelova „zvezda“ će redifinisati neke stvari kada govorimo o nižoj srednjoj klasi automobila.

Tri stuba
Kako u Opelu naglašavaju, tri osnovne vrednosti determinišu novu Astru, a to su efikasnost, inovativnost i dinamičke performanse. Ono što je karakteristično za novi model je da on nije evolucija već postojećeg. Opelovi inženjeri su bukvalno započeli sve iz početka, od samog crtačkog stola. Rezultat se ogleda u čak 200 kg smanjenoj masi u odnosu na odlazeći model. To se vidi i na stajlingu, koji je više atletski, bez naglaska na „mišićavosti“, što karakteriše aktuelni model. Dimenzije su redukovane, ali to nimalo nije negativno uticalo na kabinski prostor i komfor, naprotiv.

Nova arhitektura
Nova mehanička platforma je obezbedila „fitnes“ tretman, kao i detalje preuzete sa atraktivnog Monza koncepta, predstavljenog na Salonu automobila u Frankfurtu 2013. Upravo je taj koncept i bio uzor za kreiranje nove Opel Astre. Dakle, u zavisnosti od modela i nivoa opreme, biće lakša u odnosu na odlazeću od 120 do 200 kg. Nova arhitektura je u ovoj „kuri mršavljenja“ odigrala glavnu ulogu. Svakak komponenta je optimizovana po pitanju kompaktnog dizajna i upotrebe materijala smanjene mase. Masa „školjke“ je smanjena za 20 odsto, sa 357 na 280 kilograma. To je postignuto upotrebom čelika male mase, visoke i izuzetno visoke čvrstine, kompaktnih podšasija, a dodatni kilogrami su skinuti i sa prednje i zadnje osovine.

Krajnji rezultat ovog „fitnes programa“ se očitava pre svega u boljoj agilnosti i komforu. Nova Astra ima bolji odziv, hitrije prolazi krivine i pruža mnogo direktnije sveukupno vozačko iskustvo. Ukratko, nova Astra je zabavnija za vožnju nego ikada ranije.

Novi motori
Ispod haubi novih Astri, naćiće se članovi potpuno novog portfolija Opelovih agregata. Oni su u rasponu snage od 70 kW/95 ks do 147 kW/200 ks. Reč je naravno o dizel i benzinskim jedinicama zapremine 1,6 l, koje krase tri zajedničke osobine: natprosečna efikasnost, brz odziv i uglađena kultura rada.

1.6 CDTI pokriva dizel ponudu. Što se snage tiče, startuje sa 95 „konja“, dok je 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo sa 105 ks osnovni benzinski motor. Glavna atrakcija u ponudi motora, kada je nova Astra u pitanju je novi 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo, četvorocilindarska jedinica iz iste porodice kojoj pripada i manji jednolitarski motor. Ovaj agregat je u potpunosti napravljen od aluminijuma i premijerno raspolaže sa 107 kW/145 ks. Opel obećava da će nas impresionirati svojim dinamičkim odzivom i visokim performansama, uz smanjenu potrošnju goriva. Motor raspolaže maksimalnim obrtnim momentom od 250 Nm, koji je dostupan već pri niskim obrtajima. Maksimalna „vatra“ je dostupna između 1.800 i 4.000 o/min, što u svakom slučaju garantuje zabavu u vožnji.

Zahvaljujući svojoj konstrukciji, i novi 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo dodatno doprinosi manjoj masi vozila. Samo aluminijumski blok teži deset kilograma manje u odnosu na jedinicu od kovanog čelika, prisutnu kod aktuelnog 1,4 litarskog turbo agregata.

Savršena Astrina simbioza
Čak i dizajn nove Astre svojom modernom pojavom kao da poručuje: „ja sam efikasna“. Da se podsetimo ovde Opelove filozofije dizajna – „Gde se vajarsko umeće susreće sa nemačkom preciznošću“. Nova Astra je sigurno trenutno najizraženiji predstavnik ove Opelove parole. Ona privlači pažnju svojom pojavom, i ukoliko bismo je poredili sa odlazećim modelom, rekli bismo da je ona poput sprintera na 400 m, dok je „stara“ Astra više „bacački“ nastrojena. Čuvena Opelova „munja“ je u centru hromirane pregrade na masci hladnjaka. Karakteristično „sečivo“ se u poznatom maniru pruža prema nazad, što novu Astru već na prvi pogled čini prepoznatljivim članom Opelove porodice. Prednja svetla se prosto stapaju sa maskom, čineći jednu grafičku celovitost. Najprimetnija dizajnerska egzibicija je svakako podeljeni C stub, koji kreira impresiju „plutajućeg“ krova.

Da se vratimo na dimenzije. Dakle, nova Opel Astra ne izgleda manja, ona jeste manje u odnosu na model koji zamenjuje. Sa ukupnom dužinom od 4,37 m, gotovo je 5 centimetara kraća u odnosu na još uvek aktuelni model. Sa visinom od 1,46 m takođe je i 2,6 cm niža. Sve ovo je imalo pozitivan uticaj na aerodinamiku i efikasnost, jer koeficijent otpora vazduha nove Astre iznosi ispod 0,30.

Bez obzira na redukovane spoljne gabarite i smanjeno međuosovinsko rastojanje za 2 centimetra, Opelovim inženjerima je pošlo za rukom da obezbede više prostora unutar samog vozila. U kombinciji sa novodizajniranim sedištima, putnici na zadnjoj klupi mogu da uživaju u dodatnih 35 milimetara prostora u pojasu kolena. Pored toga, udaljenost između prednjih i zadnjih sedišta je takođe povećana, što u svakom slučaju obezbeđuje bolji komfor, ali i ambijent.

Kokpit i instrument tabla uspešno prenose vrednosti utvrđene kod dizajna spoljašnjosti. Na taj način se kompletiralo uvođenje novog stajlinga u novu Astru. Osnovnu karakteristiku čine čiste površine, što se reflektuje manjim prisustvom kontrolnih prekidača i dugmića. Veliki kolor displej osetljiv na dodir, nalazi se na vrhu centralnog grebena.

OnStar
Već smo spomenuli da je Opel ponosan na jednu činjenicu, a to je „demokratizacija“ naprednih tehnologija i inovativnih sistema, koji su se iz viših, luksuznijih segmenata preselili u jedan automobil niže srednje klase. Opel se trudi da učini inovacije priuštivim. Danas je u centru pažnje definitivno domen konektivnosti. Nova generacija Astre je prvi Opelov model koji će biti dostupan sa personalnim konektivnim sistemom i servisnom asistencijom pod imenom Opel OnStar.

OnStar kupcima nudi širok spektar servisa vezanih za bezbednost i komfor. Na primer, ukoliko se vazdušni jastuk aktivira, Opel OnStar automatski biva upozoren. Operater tada kontaktira vozilo da bi odredio da li je neophodna pomoć. Ukoliko odgovor izostane, hitna služba se hitno šalje na lice mesta. Ovo je samo jedan primer prednosti nove servisne asistencije. Vozačima, odnosno putnicima je OnStar dostupan 24/7 365 dana u godini. Bez obzira da li je reč o asistenciji na putu ili nekoj drugoj usluzi, OnStar operater je uvek na raspolaganju. Pored toga, OnStar sistem novu Astru pretvara u 4G LTE mobilni Wi-Fi izvor. Do sedam uređaja, pametnih telefona ili tableta, mogu istovremeno da budu povezani.

Uz OnStar, nova generacija IntelliLink info-zabavnog sistema će takođe imati svoju premijeru u Frankfurtu, zajedno sa Astrom. S obzirom na to da je kompatibilan sa Android Auto i Apple CarPlay sistemima, u potpunosti će uvesti svet mobilnih telefona u automobil, i na taj način debitovati u C segmentu vozila.

Svaki od sistema se zasniva na aplikacijama na koje se korisnici najčešće oslanjaju. Android Auto se zasniva na Google mapama, Google Now, mogućnošću glasovnog komuniciranja sa Googleom, kao i grupi rastućih domena, prvenstveno onih vezanih za slušanje muzike i slanje poruka, gde se ističu WhatsApp, Skype, Google Play Music, Spotify, kao i plejeri za slušanje muzike sa interneta. Kompletna lista podržanih aplikacija je prisutna na Android.com/auto. Apple CarPlay izdvaja aplikacije iPhonea kojima želite da pristupite tokom vožnje i prikazuje ih na displeju vozila, na inteligentan i jednostavan način. Na taj način vozač može da obavlja pozive, šalje ili prima poruke i sluša muziku, ili putem ekrana osetljivog na dodir ili glasovne komande putem Siri aplikacije. Apple CarPlay podržava aplikacije vezane za telefon, poruke, mape, muziku kao i spoljnje aplikacije, kompatibilne sa sistemom. Kompletna lista aplikacija može da se pronađe na Apple.com/ios/carplay.

Funkcije mogu da se kontrolišu putem velikog, razmere do osam inča, ekrana osetljivog na dodir, lociranog na centralnom grebenu, preko komandi na volanu (jačina) ili putem glasovne komande.

Premijum tehnologije u C segmentu: IntelliLux LED® i „kompanija“
Ovo je apsolutni novitet u novoj Astri. Opel je patentirao potpuno LED matriks osvetljenje nove generacije, koje obezbeđuje vožnju bez neželjenih „blicanja“ zbog dugih svetala, što je sistem po prvi put prisutan u C segmentu.

Novo osvetljenje se sastoji od 16 LED segmenata, po osam na svakoj strani vozila. LED matriks sistem automatski i konstantno prilagođava dužinu i distribuciju svetlosnog snopa u odnosu na datu situaciju u saobraćaju. U tom procesu, funkcioniše zajedno sa Opel Eye prednjom kamerom. Čim vozilo napusti urbano orkuženje, duga svetla se automatski aktiviraju, i ostaju aktivna. Pri brzini od 80 km/h, vozači u ovom slučaju detektuju objekte kraj puta 30 do 40 metara ranije nego što je to slučaj sa konvencionalnim halogenim ili ksenonskim svetlima. Ovo obezbeđuje dodatnih 1,5 sekundi za reakciju. Zaslepljivanje drugih učesnika u saobraćaju takođe nije problem. Kada kamera detektuje izvor svetla od vozila iz dolazećeg ili odlazećeg smera, individualne LED diode u datoj zoni se deaktiviraju, jednostavno „iskrojivši“ željenu osvetljenu zonu oko vozila. Ostatak puta i okruženja ostaju izuzetno dobro osvetljeni.

Ne samo da ovaj sistem osvetljava okruženje sjajnije nego konvencionalni sistemi, već on takođe pruža mnogo duži radni vek u odnosu na halogene i ksenonske farove. Još jedna prednost se ogleda u tome što mehaničke kretnje unutar kućišta više nisu potrebne – individualni LED segmenti se pale ili gase u odnosu na datu situaciju, što takođe doprinosi dužem veku trajanja.

Pored Opel OnStar i IntelliLux LED® , budući kupci Astre mogu da očekuju čitav niz bezbednosnih sistema, sistema asistencije i unapređenja komfora. Mnoge od ovih stvari su jedinstvene u C segmentu. Asistencija detektovanja saobraćajnih znakova i držanja vozne trake sa sistemom upozorenja izlaska iz vozne trake, uz indikaciju udaljenosti na vozilo ispred sa sistemom upozorenja od opasnosti od sudara, ne samo da vožnju nove Astre čine komfornijom, već i bezbednijom. Tempomat sa limiterom brzine osigurava da se brzina kretanja održava u legalnim okvirima. Sistem napredne asistencije pri parkiranju doprinosi komforu i može da parkira automobil prostim pritiskom na dugme. Zadnja kamera se aktivira onog momenta kada je ručica menjača u poziciji za vožnju unazad. Detektor „mrtvog ugla“ prepoznaje objekte unutar radijusa od 3 metra sa obe strane vozila i iza vozila, u slučaju kada su skriveni od vidnog polja vozača.

AGR (kampanja za zdrava leđa) sedišta, testirana i ergonomski sertifikovana, takođe predstavljaju izuzetnu komponentu. Ona nastavljaju Opelovu tradiciju vezanu za sjajna, ergonomska sedišta, a sada dolaze sa dodatnim poboljšanjima što se komfora tiče. Sa novom Opel Astrom se u ponudu stavljaju vozačka sedišta podesiva u čak 18 smerova. Ona poseduju funkcije masaže, ventilacije i podešavanja širine. Putnici pozadi takođe mogu da očekuju poboljšan komfor, sa dva grejana naslona, koja dolaze kao opcija.

Nova Opel Astra je iz svega navedenog ne samo bezbednija, komfornija, atraktivnija i modernija nego ikada ranije, da ponovimo, ona je takođe lakša, agilnija, aerodinamičnija i efikasnija u svakom smislu reči. Ona predstavlja Opelov put u budućnost.

Piše Pavle Barta
Fotografija Opel
10964
Postavljeno: 30.07.2015

Arhiva: Predstavljanja

Rubrika: Predstavljanja
Postavljeno: 17.05.2018

Rolls-Royce Cullinan

Pre samo sedam godina predstavnici kompanije Rolls-Royce su kategorično tvrdili da njihova kompanija ne planira ulazak u segmentSUV modela. Ipak, izgleda da su tržišni zahtevi jači i od britanske tradicije


Rubrika: Predstavljanja
Postavljeno: 12.03.2018

Mercedes-Benz AMG GT63 S 4-Door

Mercedes-Benz, tačnije njihovo AMG odeljenje je još na prošlogodišnjem ženevskom sajmu automobila obećalo da će njihov novi model biti najnapredniji i najsnažniji automobil do sada


Rubrika: Predstavljanja
Postavljeno: 09.03.2018

Audi A6 (2019)

Pored brojnih noviteta predstavljenih na ženevskom sajmu automobila, nova verzija jednog dobro poznatog modela postala je apsolutni hit. Audi A6!


Peugeot 508

01.03.2018

Ford Ranger Raptor (2019)

21.02.2018

Hyundai i30 Fastback Tekst sa video prilogom!

12.02.2018

Mercedes-Benz A-Class

07.02.2018

Mercedes-Benz G-Class 2018.

23.01.2018

Lamborghini Urus

26.12.2017

Jeep Wrangler 2018 Tekst sa video prilogom!

08.12.2017

Jaguar E-Pace

28.11.2017

Toyota Land Cruiser (2018)

06.11.2017

Polestar 1 (2020)

30.10.2017

Audi A7 Sportback

24.10.2017

Aston Martin DB11 Volante

16.10.2017

Audi R8 V10 RWS

09.10.2017

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo

06.10.2017

Suzuki Swift Sport 2018

04.10.2017

Toyota Yaris GRMN

28.09.2017

Volkswagen Polo GTI

26.09.2017

Škoda Karoq

21.09.2017

Audi RS4 Avant

20.09.2017

Renault Megane RS

18.09.2017

Volkswagen I.D. Crozz II Koncept

16.09.2017

Dacia Duster

14.09.2017

Porsche Cayenne

04.09.2017

Renault Alaskan

02.09.2017

Bentley Continental GT

01.09.2017

Volkswagen T-Roc

28.08.2017

Ferrari Portofino

25.08.2017

BMW M5

23.08.2017

Mercedes Maybach 6 Cabriolet Tekst sa video prilogom!

21.08.2017

Lotus Evora GT430

14.08.2017

Mercedes X klasa

22.07.2017

Hyundai i30 N

21.07.2017

Audi A8

18.07.2017

Jaguar XE SV Project 8 (2018)

05.07.2017

Peugeot Pick Up (2018)

28.06.2017

Nissan X-Trail (2018)

21.06.2017

Škoda Octavia RS

20.06.2017

Hyundai Kona

15.06.2017

Peugeot 308 za 2018. godinu

07.06.2017

Fiat 500L za 2018. godinu

24.05.2017

Škoda Karoq

20.05.2017

BMW M240i Coupe

17.05.2017

Dacia Logan MCV Stepway

12.05.2017

Seat Ibiza

02.05.2017

Honda Civic Type R

28.04.2017

Mercedes-AMG S63 4MATIC+

25.04.2017

Lexus LS 500h

21.04.2017

Škoda Octavia RS

20.04.2017

Mazda CX-5

14.04.2017

Volkswagen e-Golf

11.04.2017

Alpine A110 Tekst sa video prilogom!

23.03.2017

Volkswagen Arteon

21.03.2017

Volvo XC60 za 2018. godinu

13.03.2017

BMW Serija 1 sedan

04.03.2017

Lamborghini Aventador S

28.02.2017

Škoda Citigo za 2017.

24.02.2017

Škoda Kodiaq Scout

11.02.2017

Nissan Micra

24.01.2017

2018 Mercedes GLA

21.01.2017

Toyota Camry 2018

17.01.2017

Audi Q8

11.01.2017

Mercedes AMG GT R

06.01.2017

Škoda Octavia Scout

03.01.2017

2017 Opel Insignia Tekst sa video prilogom!

28.12.2016

2017 Ford Fiesta

13.12.2016

Novi Jeep Compass

30.11.2016

Alfa Romeo Stelvio

22.11.2016

2017 BMW serije 5

15.10.2016

Jeep Compass

12.10.2016

Lincoln Continental

16.09.2016

Škoda Kodiaq

10.09.2016

Renault Megane Sedan

26.08.2016

Fiat 500 Abarth

22.07.2016

Renault Koleos

11.07.2016

Maserati Levante

09.04.2016

Subaru Impreza

06.04.2016

Bugatti Chiron

30.03.2016

Mercedes-AMG C63 Coupe

26.08.2015

Audi S8 plus

19.08.2015

Opel Astra

30.07.2015

Audi A4 i A4 Avant

25.07.2015

Honda Civic Type R

08.06.2015

Nissan Sway koncept

29.05.2015

BMW serija 1

15.04.2015

Ferrari 488 GTB

13.04.2015

Porsche 911 Targa 4 GTS

10.04.2015

Cadillac CTS-V

24.01.2015

Toyota Mirai

05.01.2015

Porsche 911 GTS

31.12.2014

Jaguar XE

12.09.2014

Ford Focus ST

28.08.2014

Mercedes-Benz S65 AMG Coupe

27.08.2014

Peugeot 508

23.07.2014

Mercedes V klase

16.07.2014

2015 Ford F-150

15.07.2014

Audi Allroad Shooting Brake

25.06.2014

Golf R400

13.06.2014

Mercedes-Benz Coupe Concept SUV

10.06.2014

McLaren 650S

09.05.2014

Mercedes-Benz S klasa kupe

28.04.2014

Chrysler 200

23.04.2014

Peugeot 108

22.04.2014

BMW Active Tourer Series 2

19.04.2014

Jeep Renegade

13.03.2014

Toyota FT-1

11.03.2014

Nissan Sport Sedan Concept

06.03.2014

BMW X3

03.03.2014

Infiniti Q50 Eau Rouge

28.02.2014

Mercedes GLA 45 AMG

24.02.2014

Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo

20.02.2014

Lamborghini Huracan LP610-4

18.02.2014

Mercedes-Benz C klasa

11.02.2014

Ford Mustang

05.02.2014

Subaru WRX

30.01.2014

Jaguar F-Type

28.01.2014

Porsche Macan

23.01.2014

Lexus RC Coupe

07.01.2014

Mercedes-Benz S 63 AMG

30.12.2013

Mini Cooper

27.12.2013

BMW serija 2

19.12.2013

Tržište SAD - Toyota Tundra

29.11.2013

BMW serija 4

28.11.2013

Ford Fiesta ST 2014

21.11.2013

Nissan X-Trail

13.11.2013

Audi Nanuk Concept

12.11.2013

Nikada rođeni modeli - Jaguar F-Type

31.10.2013

BMW i8

22.10.2013

Volkswagen Golf R

17.10.2013

Opel Monza

10.10.2013

Volvo Coupe Concept

07.10.2013

Jaguar Project7

16.09.2013

BMW i3

13.09.2013

Mercedes-Benz S63 AMG

10.09.2013

Peugeot 308

13.08.2013

Mazda3

05.08.2013

BMW X5

29.07.2013

Škoda Octavia RS

22.07.2013

Icona Vulcano

15.07.2013

Porsche 911 Turbo/Turbo S

10.07.2013

Volkswagen Golf GTI

02.07.2013

Maserati Ghibli

25.06.2013

Mercedes-Benz S klasa Tekst sa video prilogom!

17.06.2013

Citroen C4 Picasso

14.06.2013

Range Rover Sport

31.05.2013

Audi A3 Sedan

27.05.2013

Suzuki SX4

21.05.2013

BMW X4

10.05.2013

LaFerrari

06.05.2013

KIA Provo Concept

03.05.2013

McLaren P1

01.05.2013

Porsche 911 GT3

25.04.2013

Lamborghini Veneno

22.04.2013

Toyota i-ROAD

18.04.2013

Ford Explorer

15.04.2013

Cadillac ELR Tekst sa video prilogom!

09.04.2013

Nissan Note

08.04.2013

Lexus IS

03.04.2013

VW Cross Blue Concept

02.04.2013

Mercedes-Benz A45 AMG

01.04.2013

BMW Serija 3 Grand Turismo

26.03.2013

BMW Series 4 Coupe Concept Tekst sa video prilogom!

21.03.2013

Chevrolet Corvette C7 Stingray Tekst sa video prilogom!

19.03.2013

Volvo S60 Polestar Concept

11.03.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

05.03.2013

Renault Captur

25.02.2013

Subaru Forester

20.02.2013

Peugeot 2008

18.02.2013

Nissan Pathfinder

31.01.2013

Audi RS6 Avant

24.01.2013

Porsche Cayman

17.01.2013

Citroen DS3 Cabrio

02.01.2013

Mazda 6

26.12.2012

MINI Paceman

18.12.2012

McLaren P1

05.12.2012

Škoda Rapid

03.12.2012

Jaguar F-type

29.11.2012

Peugeot Onyx Concept

21.11.2012

Ford Mondeo

19.11.2012

Peugeot 208 GTi

13.11.2012

Toyota Auris

08.11.2012

VW Golf 7

06.11.2012

Opel Adam

01.10.2012

Renault Clio

26.09.2012

BMW Serija 7

24.09.2012

Land Rover Range Rover

18.09.2012

Mercedes-Benz G Klasa

11.09.2012

BMW Zagato Coupe

24.08.2012

Porsche 918 Prototype

13.08.2012

Mercedes-Benz Style Coupe

09.08.2012

Volkswagen Scirocco GTS

07.08.2012

Fisker Atlantic Tekst sa video prilogom!

25.07.2012

Bentley Continental GT Speed

23.07.2012

BMW X1

16.07.2012

MG Icon

03.07.2012

Citroen Numéro 9 Concept

26.06.2012

Toyota Avalon

19.06.2012

Volkswagen Golf GTi Cabriolet

13.06.2012

Nissan NV200

11.06.2012

Bentley EXF 9

08.06.2012

Dodge Viper SRT

01.06.2012

Infiniti Emerg-E

30.05.2012

Lamborghini Aventador Jota

28.05.2012

Volvo V40

17.05.2012

Chevrolet Camaro ZL1

08.05.2012

Mercedes-Benz A klasa

30.04.2012

Ferrari F12 Berlinetta

23.04.2012

BMW Concept M135i

17.04.2012

Audi RS4 Avant

12.04.2012

Chevrolet Corvette 427

10.04.2012

MINI Roadster

06.04.2012

Porsche Panamera GTS

03.04.2012

BMW M6

28.03.2012

Aston Martin V12 Zagato

20.03.2012

Audi A6 Allroad Quattro

16.03.2012

Honda Accord Coupe Concept

12.03.2012

Toyota GT-86

09.03.2012

Cadillac ATS

05.03.2012

Acura NSX

01.03.2012

Dodge Dart

28.02.2012

Volkswagen E-Bugster

20.02.2012

Porsche Boxster

15.02.2012

Audi A1 Sportback

07.02.2012

BMW Series 6 Gran Coupe

03.02.2012

Mercedes-Benz SL 2013

02.02.2012

Bentley Continental GT V8

27.01.2012

Volkswagen Cross Coupe

24.01.2012

Mercedes F125

17.01.2012

Lancia Thema

06.01.2012

Subaru BRZ

03.01.2012

Lamborghini Gallardo Super Trofeo Stradale

27.12.2011

Mazda Takeri

09.12.2011

Peugeot 208

05.12.2011

Jaguar C-X16

02.12.2011

Renault Frendzy

25.11.2011

Honda Civic

23.11.2011

Škoda MissionL

17.11.2011

Mercedes-Benz C63 AMG Black Series

11.11.2011

Nissan Juke-R

10.11.2011

Maserati Kubang

31.10.2011

Hyundai i30

27.10.2011

Ford Evos

24.10.2011

Lexus GS

20.10.2011

Subaru XV

18.10.2011

FIAT Panda

11.10.2011

Porsche 911 Carrera

04.10.2011

Lexus LFA Nurburgring Edition

30.09.2011

BMW i3/i8

29.09.2011

Mercedes-Benz B klasa

26.09.2011

Mazda CX-5

20.09.2011

Aqos Le Mans

23.08.2011

Porsche Panamera S Hybrid

11.08.2011

VW Tiguan

05.08.2011

Mercedes M klasa

29.07.2011

Scion FR-S

19.07.2011

BMW 328 Hommage Tekst sa video prilogom!

01.07.2011

BMW Serija 1

28.06.2011

Hyundai i40 sedan

21.06.2011

Lexus LF-Gh Tekst sa video prilogom!

09.06.2011

Citroen DS5

06.06.2011

VW Beetle

26.05.2011

Mercedes-Benz Concept A

24.05.2011

Audi Q3

19.05.2011

Škoda Vision

12.05.2011

Alfa Romeo 4C

09.05.2011

Ford B-MAX

29.04.2011

Kia Rio

18.04.2011

BMW Vision ConnectedDrive

14.04.2011

Lamborghini Aventador Tekst sa video prilogom!

11.04.2011

VW XL1

07.04.2011

Aston Martin Virage Tekst sa video prilogom!

15.03.2011

Porsche 918 RSR

10.03.2011

Honda Civic

07.03.2011

Lancia Stratos

01.03.2011

Mercedes-Benz SLK Tekst sa video prilogom!

24.02.2011

Hyundai Veloster

22.02.2011

Ferrari FF

14.02.2011

Nissan Ellure

03.02.2011

MINI Countryman WRC

01.02.2011

Audi A6 Tekst sa video prilogom!

28.01.2011

Honda Brio

27.01.2011

BMW Serija 1 M Coupe Tekst sa video prilogom!

24.01.2011

Dacia Duster Trophée Andros

10.01.2011

Red Bull X1

29.12.2010

Jaguar C-X75 Tekst sa video prilogom!

24.12.2010

Audi RS 3 Sportback

20.12.2010

Hyundai Elantra

16.12.2010

Pagani Zonda Tricolore

02.12.2010

Ford Ranger i Mazda BT-50

29.11.2010

Saab 9-4X

23.11.2010

VW Eos

18.11.2010

BMW 6 Series Concept Coupe

05.11.2010

Mazda Shinari

02.11.2010

Opel GTC Paris

01.11.2010

Lotus Elite

19.10.2010

VW Passat

14.10.2010

Bugatti Veyron Super Sport

04.10.2010

Mercedes CLS

24.09.2010

Citroen DS4

16.09.2010

Range Rover Evoque

31.08.2010

Audi A7 Sportback

30.08.2010

Peugeot 508

26.08.2010

BMW X3

23.08.2010

Volkswagen Jetta

26.07.2010

Renault Latitude

22.07.2010

Audi A1 Wörthersee 2010

15.07.2010

Jeep Grand Cherokee Tekst sa video prilogom!

22.06.2010

Citroën C4 Tekst sa video prilogom!

21.06.2010

Alfa Romeo Zagato TZ3 Corsa

04.06.2010

Mercedes-Benz Shooting Break

03.06.2010

VW Phaeton

31.05.2010

BMW Gran Coupe Concept

21.05.2010

Benero

11.05.2010

KIA Optima

26.04.2010

Porsche 918 Spyder Tekst sa video prilogom!

19.04.2010

Porsche Cayenne Tekst sa video prilogom!

06.04.2010

Noble M600

01.04.2010

Nissan Juke Tekst sa video prilogom!

29.03.2010

VW Touareg Tekst sa video prilogom!

26.03.2010

Audi A1

19.03.2010

Peugeot SR1

09.03.2010

VW Compact Coupe Concept

04.03.2010

Ford Focus

02.03.2010

Opel Meriva

26.02.2010

Pagani Zonda R

25.02.2010

Hyundai Sonata

08.02.2010

VW Amarok

27.01.2010

Alfa Romeo Giulietta

25.01.2010

Bugatti 16C Galibier

28.12.2009

BMW M3 GTS

22.12.2009

Dacia Duster Andros Tekst sa video prilogom!

21.12.2009

Lexus LFA

24.11.2009

Toyota FT-86

16.11.2009

Honda CR-Z

13.11.2009

Hyundai ix35

02.11.2009

Mercedes-Benz SLS AMG

20.10.2009

Ford C-MAX

16.10.2009

Trabant nT

14.10.2009

McLaren MP4-12C Tekst sa video prilogom!

12.10.2009

Nissan LEAF

28.09.2009

Jaguar XJ

18.09.2009

KIA Venga

14.09.2009

Bentley Mulsanne

10.09.2009

Peugeot 5008

14.08.2009

Zenvo ST1

10.08.2009

BMW X1

23.07.2009

Citroen C3

21.07.2009

Opel Astra

06.07.2009

Kia Sorento

03.07.2009

VW Scirocco R

02.07.2009

Aston Martin One-77

23.06.2009

Subaru Legacy

04.06.2009

Acura ZDX

14.05.2009

BMW X5 M i X6 M

12.05.2009

Infiniti Essence

11.05.2009

Opel Ampera

27.04.2009

Mercedes-Benz SLS

24.04.2009

Škoda Yeti

23.04.2009

Toyota Verso

09.04.2009

VW Polo

07.04.2009

Dacia Duster

06.04.2009

Rinspeed iChallenge Concept

31.03.2009

BMW Serija 5 Gran Turismo

23.03.2009

Rolls-Royce 200EX

13.03.2009

Mercedes E Coupe

12.03.2009

Toyota Prius

05.03.2009

Mercedes E klasa

03.03.2009

Peugeot 3008

27.02.2009

VW Concept Blue Sport

25.02.2009

Audi Sportback Concept

23.02.2009

Shelby Mustang GT500

06.02.2009

Mercedes SL65 AMG Black Series

30.01.2009

Mazda 3

19.01.2009

BMW Z4

12.01.2009

Volvo S60

07.01.2009

Nissan 370Z

24.12.2008

Chevrolet Volt

16.12.2008

Lamborghini Estoque

20.11.2008

Toyota Avensis

17.11.2008

Toyota Urban Cruiser

22.10.2008

Mercedes-Benz Concept Fascination

20.10.2008

Renault Megane III

17.10.2008

Lotus Evora

02.10.2008

BMW serija 7

30.09.2008

Citroen C3 Picasso

23.09.2008

Ford Focus RS

18.09.2008

VW Golf VI

15.09.2008

Alfa Romeo MiTo

14.08.2008

Opel Insignia

01.08.2008

Kaipan 14

28.07.2008

BMW GINA Light Visionary Model koncept

25.07.2008

Chevrolet Aveo 3 door

23.07.2008

Opel Insignia

30.06.2008

Ferrari California

27.06.2008

VW Scirocco

16.06.2008

Suzuki A-Star Concept

10.06.2008

Lancia Delta

02.06.2008

Jaguar XF

30.05.2008

VW Caddy Maxi Life

28.05.2008

Kia Soul

13.05.2008

Ford Fiesta

09.05.2008

Rinspeed sQuba

29.04.2008

Renault Koleos

23.04.2008

Mercedes-Benz SL 63 AMG i SL 65 AMG

31.03.2008

Nissan GT-R, Murano i Pivo 2 Concept

27.03.2008

Dodge Challenger SRT8

21.03.2008

Ford Explorer 2008

17.03.2008

Citroen C5

29.02.2008

Cadillac Provoq Concept

08.02.2008

Mercedes-Benz Vision GLK Freeside

06.02.2008

Mercedes-Benz F700 Concept

07.01.2008

Seat Tribu Concept

02.01.2008

Audi metroproject quattro

17.12.2007

Toyota IQ Concept

10.12.2007

VW Tiguan

21.11.2007

Suzuki Splash

12.11.2007

Opel Astra Sedan

06.11.2007

Ford Kuga

05.11.2007

Citroen C-Cactus Concept

24.10.2007

Mazda 6

09.10.2007

Audi A4

08.10.2007

BMW Concept X6

05.10.2007

BMW Serija 1 Coupe

02.10.2007

Mini Clubman

27.09.2007

Peugeot 308 RC Z

14.09.2007

Porsche 911 GT2

11.09.2007

Bentley Brooklands

30.08.2007

Spyker C12 Zagato

20.08.2007

Renault Laguna

30.07.2007

Seat Altea Freetrack

25.07.2007

Peugeot 308

18.07.2007

Fiat Linea

16.07.2007

Opel Agila

10.07.2007

VW Golf GTI W12-650

28.06.2007

Porsche 911 Turbo Cabriolet

25.06.2007

Mazda 2

22.06.2007

Peugeot 207 SW Outdoor Concept

21.06.2007

Buick Riviera Concept

19.06.2007

Suzuki SX4 Sedan

15.06.2007

Audi TT Clubsport Quattro

11.06.2007

Kia KND-4 Concept

07.06.2007

Honda Accord Coupe Concept

04.06.2007

Volkswagen Golf Variant

02.06.2007

Lada C-class Concept Coupe

31.05.2007

Ford Mustang Shelby GT 500 KR

28.05.2007

Mazda Hakaze Concept

24.05.2007

BMW M3 Coupe

22.05.2007

Opel GTC Concept

19.05.2007

Chevrolet Beat, Trax i Groove

17.05.2007

Hyundai Genesis Concept

14.05.2007

BMW Concept CS

09.05.2007

GM V6 Dizel

03.05.2007

Maserati GranTurismo

27.04.2007

Citroen C-Crosser i Peugeot 4007

25.04.2007

Dodge Demon Concept

23.04.2007

Cirrus

21.04.2007

Audi A5

17.04.2007

Ford Mondeo

13.04.2007

Fiat 500

09.04.2007

Rinspeed eXasis

06.04.2007

Suzuki XL7

05.04.2007

KTM X-Bow

27.03.2007

Renault Twingo

22.03.2007

Motor Volvo 3,2 litra R6

08.03.2007

VW Tiguan

05.03.2007

Maybach 62 S

26.02.2007

Eurostar EU-97

22.02.2007

Mercedes-Benz C klase

15.02.2007

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe

12.02.2007

Dodge Viper SRT 10

09.02.2007

Evector VUT 100 Cobra

06.02.2007

Kia Cee'd

29.01.2007

BMW serije 3 Cabrio

26.01.2007

Peugeot 207 CC

23.01.2007

VW Iroc Concept

22.01.2007

Volvo XC60 Concept

19.01.2007

Jaguar C-XF

16.01.2007

Škoda Fabia

15.01.2007

Mazda BT-50

12.01.2007

VW GX3

04.01.2007

Aston Martin Rapide

01.01.2007

Toyota Auris Concept

29.12.2006

Chevrolet WTCC Ultra

22.12.2006

Audi R8

18.12.2006

Chrysler Sebring Cabrio

14.12.2006

Lancia Delta HPE Concept

01.12.2006

GM SUV 2007.

27.11.2006

Peugeot 908 RC

24.11.2006

Dodge Avenger Concept

16.11.2006

Dacia Logan MCV

14.11.2006

Fiat Bravo

13.11.2006

Mini

03.11.2006

Ford Mondeo

27.10.2006

Tesla Roadster

05.10.2006

BMW X5

19.09.2006

Citroen C4 Picasso

12.09.2006

Ford Transit

22.08.2006

Alfa Romeo 159 Sportwagon

15.08.2006

Pagani Zonda Roadster F

08.08.2006

Saab Aero X

01.08.2006

Mercedes-Benz CL-klase

28.07.2006

Mazda Kabura Concept

25.07.2006

Chrysler Sebring

24.07.2006

Kia Carnival

17.07.2006

Lamborghini Murcielago LP640

10.07.2006

Chevrolet Captiva

03.07.2006

Dodge Caliber

26.06.2006

Mercedes-Benz E-klase

15.06.2006

BMW Serije 3 Coupé

09.06.2006

Dacia Logan Steppe Concept

01.06.2006

Peugeot 207 RCup Concept

26.05.2006

Opel Corsa

25.05.2006

VW Concept A

19.05.2006

Hyundai Santa Fe

11.05.2006

Saab 9-7X

04.05.2006

Honda Legend

27.04.2006

Audi TT

24.04.2006

Muscle Cars

20.04.2006

Fiat Doblo

14.04.2006

Suzuki SX4

11.04.2006

Opel GT

04.04.2006

BMW Z4 M Coupe

30.03.2006

Dodge Hornet Concept

28.03.2006

Ford S-MAX

23.03.2006

Lexus LS 460 L

13.03.2006

Mazda CX-7

09.03.2006

Peugeot 207

06.03.2006

Ferrari 599 GTB

02.03.2006

Audi S6

24.02.2006

Lamborghini Miura

20.02.2006

Mitsubishi Concept X

14.02.2006

Suzuki Grand Vitara

13.02.2006

Smart Crosstown

10.02.2006

Citroen C-AirPlay Concept

06.02.2006

Mercedes-Benz GL klase

03.02.2006

SAAB 9-5

30.01.2006

Ford Iosis

23.01.2006

Mini Cooper S

20.01.2006

Fiat Sedici

12.01.2006

Dodge Nitro Concept

05.01.2006

Opel Antara GTC Concept

26.12.2005

Jeep Compass

22.12.2005

Maserati GranSport Spyder

14.12.2005

Ferrari GG 50 Concept

12.12.2005

Škoda Octavia RS

06.12.2005

BMW Z4

01.12.2005

Ford Galaxy

28.11.2005

Mazda Sassou

23.11.2005

Carlsson CM50 K

22.11.2005

Toyota Yaris II

18.11.2005

VW EcoRacer Concept

17.11.2005

Mercedes-Benz Vision R 63 AMG

09.11.2005

Mini Wagon Concept

01.11.2005

Peugeot 20Cup

31.10.2005

Hyundai Accent SR Concept

26.10.2005

Dodge Viper SRT10 Coupe

21.10.2005

VW Eos

17.10.2005

Lamborghini Gallardo SE

12.10.2005

Opel Vectra OPC

06.10.2005

Opel Astra TwinTop

03.10.2005

Audi Q7

27.09.2005

Citroen C-SportLounge

22.09.2005

Honda Civic

19.09.2005

Ford Focus MS Design

05.09.2005

Fiat 600 50th

01.09.2005

Porsche Cayman S

19.08.2005

VW Fox

18.08.2005

Lexus IS 200

17.08.2005

Volvo C70 CC

16.08.2005

VW Passat Caravan

15.08.2005

Jaguar XK 4,2-S

12.08.2005

Seat Leon

08.08.2005

Mercedes-Benz Bionic Car

05.08.2005

Škoda Yeti

02.08.2005

Pagani Zonda

30.07.2005

Maybach Exelero

28.07.2005

Peugeot 307

25.07.2005

Ford Focus Vignale Concept

21.07.2005

Mercedes-Benz S klase

18.07.2005

Renault Clio III

15.07.2005

Cadillac DTS

06.07.2005

Hyundai Portico

04.07.2005

Ford SAV

01.07.2005

Alfa Romeo Brera

29.06.2005

Subaru B9 Tribeca

27.06.2005

BMW 3 Touring

24.06.2005

Opel Zafira

22.06.2005

Jeep Grand Cherokee

20.06.2005

Kleemann

09.06.2005

Mitsubishi Colt Coupe-Cabriolet

07.06.2005

Citroen C1

02.06.2005

Peugeot 107

01.06.2005

Alfa Romeo 159

24.05.2005

Fiat Croma

19.05.2005

Mazda MX-5

16.05.2005

SsangYong Rexton

05.05.2005

Cadillac BTS

04.05.2005

Peugeot 407 Coupe Prologue

03.05.2005

Aston Martin V8 Vantage

02.05.2005

Lexus RX 400h

28.04.2005

Lancia Y Sport

27.04.2005

Ferrari F430 Spider

23.04.2005

Toyota Aygo

15.04.2005

Ford Sport Trac

01.04.2005

BMW serije 3

28.03.2005

Citroen C6

24.03.2005

Hyundai Sonata

22.03.2005

Dodge Charger

17.03.2005

Opel Astra GTC

14.03.2005

Venturi Fétish

12.03.2005

Bentley Continental Flying Spur

10.03.2005

Jaguar Advanced Lightweight Coupe

01.03.2005

Nissan Pathfinder

22.02.2005

BMW M6

19.02.2005

Mazda 5

15.02.2005

Alfa Romeo 157

12.02.2005

Mercedes M klase

08.02.2005

VW Passat

05.02.2005

Toyota Motor Triathlon Race Car

28.01.2005

Mercedes B i R klase

24.01.2005

Porsche Boxster

18.01.2005

Ferrari 575 M Maranello Superamerica

12.01.2005

Audi A6 Avant

06.01.2005

VW Touareg W12 Sport

01.01.2005

Volvo XC90 V8

29.12.2004

Alfa Romeo 147

22.12.2004

Citroen C4

16.11.2004

Renault Modus

19.11.2004

Jaguar Concept Eight

23.11.2004

BMW M5

26.11.2004

Ford Focus II

30.11.2004

Dacia Logan

3.12.2004

Suzuki Swift

7.12.2004

Peugeot 907

10.12.2004

Ford Focus

17.10.2004

Opel Astra Caravan

26.10.2004

Ferrari F 430

1.11.2004

Mercedes A klasa

12.09.2004

Fiat Trepiuno

16.09.2004

SAAB 9-3 Sport Sedan 1,9 TiD

20.09.2004

Subaru R1e

29.09.2004

Maserati MC 12

4.10.2004

PEUGEOT 1007

9.08.2004

BMW serija 1

13.08.2004

ALFA ROMEO Crosswagon Q4

17.08.2004

OPEL Tigra TwinTop 1,8 Cosmo

21.08.2004

LAND ROVER Discovery

25.08.2004

AUDI A3 Sportback

30.08.2004

VW Concept C

4.09.2004

PEUGEOT 407

9.07.2004

LANCIA Musa

11.07.2004

FIAT Multipla

14.07.2004

PORSCHE 911

16.07.2004

KIA Cerato

19.07.2004

MITSUBISHI Colt

21.07.2004

OPEL TriXX

24.07.2004

BMW serija 3

29.07.2004

MAZDA MX Flexa

31.07.2004

CHEVROLET Lacetti

2.06.2004

CHRYSLER Crossfire Coupe i Cabrio

10.06.2004

BMW M5

16.06.2004

AUDI A6

23.06.2004

MINI Cooper Cabrio

30.06.2004

PEUGEOT 407 Silhouette

10.05.2004

BMW serija 1

11.05.2004

CHRYSLER 300C Sedan

14.05.2004

FORD Shelby Cobra

18.05.2004

TOYOTA Corolla Verso

21.05.2004

CITROEN C4 Sport

25.05.2004

SEAT Altea

29.05.2004

BMW 645 Ci

6.04.2004

OPEL Astra

9.04.2004

MERCEDES C klase

12.04.2004

KIA Picanto

15.04.2004

ROLLS ROYCE 100EX

20.04.2004

ROVER 75 V8

24.04.2004

FORD Mustang

28.04.2004

MITSUBISHI Lancer Evo VIII

3.05.2004

FORD Visos

4.03.2004

ASTON MARTIN DB9

11.03.2004

LEXUS GS 430

18.03.2004

VOLVO V50

24.03.2004

RANGE STORMER

30.03.2004

PEUGEOT 407

3.02.2004

CHEVROLET Corvette C6

7.02.2004

PORSCHE Cayenne 3,2 V6

11.02.2004

BMW 645 Ci Cabrio

17.02.2004

CADILLAC SRX

21.02.2004

HONDA Acura 3,2 CL Type-S

26.02.2004

SEAT Altea

3.01.2004

AUDI Le Mans Quattro

8.01.2004

KIA Picanto

13.01.2004

VOLVO S40

17.01.2004

ALFA ROMEO GT

21.01.2004

DACIA Solenza

25.01.2004

PONTIAC GTO

29.01.2004

OPEL Insignia

1.12.2003

FERRARI 612 Scaglietti

4.12.2003

FIAT Idea

8.12.2003

NISSAN Murano

11.12.2003

CHRYSLER 300C

15.12.2003

SMART ForFour

18.12.2003

JAGUAR R-D6

23.12.2003

BMW Alpina B7

25.12.2003

ALFA ROMEO 166

29.12.2003

MERCEDES SLR McLaren

3.11.2003

VW Golf V

7.11.2003

PEUGEOT 307 CC

11.11.2003

LANCIA Fulvia Coupe

15.11.2003

LAND ROVER Freelander

18.11.2003

DODGE Viper SRT-10

22.11.2003

TOYOTA Prius

27.11.2003

OPEL Astra

4.10.2003

MAZDA 3

9.10.2003

BENTLEY Continental GT

16.10.2003

VW Concept R

23.10.2003

DODGE Intrepid

27.10.2003

BMW serije 6

27.08.2003

FERRARI 360 Challenge Stradale

3.09.2003

LANCIA Ypsilon

10.09.2003

MASERATI Quattroporte

17.09.2003

CADILLAC CTS

22.09.2003

SAAB 9-3 Convertible

28.07.2003

FORD GT40

1.08.2003

BMW M3 CSL

5.08.2003

MINI One D

9.08.2003

MERCEDES C 30 CDI AMG

13.08.2003

MITSUBISHI Outlander

18.08.2003

CITROEN C2 Sport

27.06.2003

OPEL Signum 3,0 V6 CDTI

7.07.2003

JAGUAR XJ

14.07.2003

RENAULT Scenic II

18.07.2003

CADILLAC XLR

22.07.2003

LAMBORGHINI Gallardo

28.05.2003

MERCEDES CLK Cabrio

4.06.2003

KIA Opirus

11.06.2003

VW Phaeton V10 TDI

18.06.2003

BMW serija 5

27.04.2003

FORD Focus C-MAX

4.05.2003

PORSCHE Carrera GT

11.05.2003

VW Touran

18.05.2003

CADILLAC Sixteen

28.03.2003

VW Beetle Cabrio

3.04.2003

AUDI Pikes Peak

12.04.2003

CITROEN C3 Pluriel

15.04.2003

MITSUBISHI Pajero Evo 2+2 Concept

19.04.2003

HUMMER H2

6.03.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

10.03.2003

PEUGEOT RC

14.03.2003

NISSAN Micra

5.02.2003

LANCIA Phedra

18.02.2003

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

22.02.2003

ALFA ROMEO Brera

11.01.2003

PEUGEOT 307 CC

17.01.2003

MAZDA 2

22.01.2003

PEUGEOT Sesame

6.12.2002

RENAULT Ellypse

26.12.2002

OPEL Meriva

4.01.2003

AUDI A8

12.11.2002

FORD Streetka

23.11.2002

MERCEDES-BENZ Vision GST

3.12.2002

CITROEN C3 Pluriel

12.10.2002

CHEVROLET TrailBlazer

31.10.2002

RENAULT Megane II

1.10.2002

MAYBACH

27.08.2002

BENTLEY GT Coupe

27.08.2002

BMW CS1

27.08.2002

Marjan.Ba
30.7.2015 00:27
9
1

Svaka cast,na opelu uradio je sve kako treba :-)

Hans
30.7.2015 01:17
20
1

Moram priznati da sam ostao razocaran kada sam citao zadnji broj "VWBilda" (postujem redakciju VG, znamo svi originalni naziv). Nova Astra se nije ni pojavila, a vec je na neki nacin popljuvana. Samo neke od konstatacija su - kako opet nema mjesta, kako nije premium (A kada je i bila?), kako plastika bas i nije najbolja ispod polovine vrata, kako se mora jako boriti da ne bude promasaj kao prosla?! Necu ulaziti u duel sa "sedmicom", od Golfa 6 je sigurno bila bolja jer su se u jednom dijelu poklopile generacije. Zaista placenicki i ni najmanje fer tekst, rekao bih. Kada su predstavljeni Golf 7, Leon i Octavia, uh kakvi su hvalospjevi bili. Sreca pa cuvam sve novine.

Paprikar
30.7.2015 07:38
10
0

@Hans
Hehe, tako ti je to druze kada pokusa neko da napravi dobar auto, odmah se kod pokolebljivih sasece u korenu zelja za "novakom".
Pogledaj na YT imas gomilu testova nove Astre k, imas raznih likova sto testiraju (mislim na visinu) svi su uspeli da se udobno smeste, mnogi su imali prostora na pretek, svi hvale povecanje prostora, samo oni trometrasi iz VWbilda (kako ti kazes) nemaju mesta.

Inace, jeste, odradili su je izgleda odlicno, ima tu nekih inovacija koje nema niko u klasi a licno ne verujem da ce skoro neke da uvede. Koliko sam primetio tu su sve novi ili noviji motori koji su se dobro pokazali u smilsu performansi.

Bobo
30.7.2015 08:35
14
0

Pa Hans, to je jedan od razloga zasto je nemacka autoindustrija na tako dobrom glasu, naravno pre svegazbog pravljenja dobrih automobila, ali i zbog propagande za koju im skidam kapu jer su na vreme uvideli sta sustinski donosi prevagu u globalisticko-potrosackoj kulturi.VW Bild i tu prednjaci, oni su vrhunac neobjektivnosti, masinerija koja utice na kreiranje misljenja vise od bilo kojeg renomiranog casopisa.U svakoj zemlji postoji magazin koji je uzor ostalima, benchmark i po njemu se ravnaju svi ostali.U Britaniji je to Autoexpress, u Francuskoj Autoplus, u Holandiji takodje i da ne nabrajam.Podadjas li ko je njihov vlasnik vec skoro dve decenije?Pa VW Bild, a tamo gde nije, to je neka nemacka medijska kuca, ne kod svih naravno, ali kod vecine.Metode koje koriste pri manipulaciji su suptilne, ali nekad su na nivou karikature.Vrlo prosto, ako je njihov pulen najprostraniji kazu tako, ako je konkurent prostraniji, oni kazu da je prostran, ali i da njihov pulen ima "dov0oljno" prostora, prosto nikada nece napisati manje.Testovi se rade po kriterijumima po kojima je auto koji treba izreklamirati dobar.Nekada je presudna upravljivost, nekada okretnost, nekada prostor, nekada materijali(tu ces naci more testova gde su kod konkurenata materijali jeftini u donjoj polovini kokpita, tako da niko ne moze biti premijum zbog toga, a sa druge strane, jeftine materijale u donjoj polovini koristi i vecina njihovih premijuma, posebno u nizim segmentima, ali to nikada nece navesti) i tako...Imas i gomile netacnih tvrdnji, gde njihov pulen ima vise mesta, bolje koci, nizi nivo buke, medjutim neki anonimni magazini vrlo cesto tvrde bas suprotno.Jedini nacin da to proveris je da sednes i isprobas.Opel Astra izgleda odlicno iako malo bezlicno, meni je licno prethodniku vremenu u kojem je izasao bio mnogo lepsi, mislim i najlepsi u segmentu.Ali sam siguran da je odlican auto.

serpico
30.7.2015 09:23
15
0

Hans ako nista drugo Astra je mnogo lepsi auto od svakog golfa,sto se tice plastike vozio sam se bas neki dan u novom golfu 7 sportsvan (bivsi +) i on isto ima odvratno tvrdu i grubu plastku ispod duz cijele linije salttable a odozada he cijeli plastican po panelima tako da je meni smesno zasto toliko lazu u tom vw,a plus toga ostao sam veoma razocaran da auto od 23 000eura nema tempomat,usb,putni racunar!!!!i jos mnoge sitnice koje recimo francuzi i korejci te japanci mecu od osnovne opreme i u seriji!Nova astra je svakako u nekim detaljima i bolja,recimo golf nema ni u najskupljem paketu Full led osvetljenje astra ima i to najnaprednije led matrix kao audi recimo koji je premium!Onda astra nudi wi fi povezivost i Gm Onstar sustav golf tako nesto nema u planu ni za 8cu!Opel/vauxhall Astra ako i nije sveukupno bolja od golfa(jer od golfa nitko nije bolji)sigurno je u potpunosti ravnopravna !!!A taj bild bi se vec i ugasio da ga vw obilato ne poji donacijama milijuna evra to svi znaju koji prate autoindustriju!

don
30.7.2015 11:38
5
2

velis promasaj...pa sto li to niko ne istice, a i jest da budemo iskreni.
A eno, znao sam...pisah jednom o tome, kad dodje nova astra, novinari ce pisati da je cak toliko i toliko kila laksa! ..kad smo vec kod suptilnih metoda, jelte.
usput, zar nije bild kupljen od strane francuza?

Laserb
30.7.2015 16:52
4
3

Barta, svaka čast, svuda kilometarski PR tekstvoi, koje izdržim da pročitam do 3. pasusa i odustanem.
Koncizno i precizno, u srž.
Doda bih još da je refleksija sunca na displej prevelika. Ostalo ne bih menjao. 1 ovakva crvena i da me Bog vidi

loeb-np
30.7.2015 17:31
3
10

naprijed uvecana corsa a pozadi DS5 i eto auta

Vaske
30.7.2015 18:21
1
9

...

MunzeLjux
30.7.2015 18:54
5
13

Koleginica je jedno vreme vozila Corsu 1.3 MJT. Jedino sto je valjalo na tom autu je bio Fiatov dizelas, pouzdan i stedljiv. Sve drugo se raspadalo na dodir. Opel je to.

Milan
30.7.2015 23:24
1
5

Kada se pojavi nova astra na testovima (tekstovima) uvek dobro prodje, ali kasnije u eksploataciji. ...
Prosle nedelje sam prosao vozom kroz Riselhajm i pored Opelovog kompleksa. Ogroman je ali na kraju komplwksa na jednoj zgradi ogromnim slovima je napisan razlog njegove propasti "DELPHI".

Bobo
30.7.2015 23:29
6
1

Nije, Done, francuzi su kupljeni od strane Axel Springera, AutoPlus je francuski AutoBild, a britanski AutoExpres im je sestrinska firma.Najbolju sliku ces steci kad citas komentare nemackih citalaca, tamo je odomaceni naziv za ovaj casopis VWBild.

don
30.7.2015 23:58
2
8

hehe munzel, slazem se! Zavirite u autodata da vidite listu kvarova na modelima...da ti pamet stane, posebno insignija (mada me je tojota sa avensisom neugodno iznenadila), da ih kucas na wc papiru, zafalilo bi ti roli ;)

Milan 2
31.7.2015 00:48
5
1

Sve im verujem, samo ne ovo o potrosnji toooliko sad famozne zapremine benzinca 1.4 sa turbinom, kako su ga predstavili isto kao i VW svoj tsi, samo sto na vazduh ne idu, a ono kad ga kupite placete od muke kako su vas opet nasankali i vidite da je stvarnost izmedju 8 i 9l sa lakom nogom na gasu, ne daj boze jos da stisnete malo jace, plakace novcanik.

Miki
31.7.2015 07:50
10
3

Mislim da ce smanjenje mase automobila znacajno poboljsati vozne karakteristike, i da ce u kombinaciji sa 1.6 SIDI turbo benzincem i 200 ks biti jako lep automobil za voznju. Ono sto me brine je definitivno smanjenje sedista,po velicini i zapremini, kako je prikazano na YT na nekim detaljnim pregledima. Za Astra J opredelio sam se upravo zbog verovatno najboljih prednjih sedista u klasi. Kada auto dodje kod nas pogledacu

Deki
31.7.2015 11:49
3
12

Imao sam kratko Astru 1.6, model 2009, "nova iz salona". Utisci: totalno razocarenje - motor ocajan, trosio je 9 litara, u kabini bucno, sedista tvrda, plastika nikakva, ogibljenje tvrdo, menjac neprecizan, osecaj na volanu kao da vozis brod...Nedugo nakon sto sam je kupio - prodao sam je i kupio VW Golf 6 sa kojim sam prezadovoljan.
Nadam se da je OPEL konacno uradio domaci zadatak sa novom Astrom K. Auto izgleda veoma lepo, skladno, moderno. Start cena u Srbiji svakako mora biti u rangu sa cenom odlazeceg modela, tj. 13.000 EUR za osnovni model.

Hans
31.7.2015 14:23
6
1

@Deki A Golf 6 kao ima bolju plastiku i nesto je mekaniji? Sto bi moj prijatelj (istina, zagrizeni rob Mercedesa) rekao za Golfa - Kada das velike pare a neces da imas auto!

otac Makarije
31.7.2015 19:47
4
1

Poslednja astra koju sam hteo da kupim, bila je G, ali, zbog visine (192) i proporcija tela (duži trup), glava mi je skoro udarala u krov i nisam video od suncobrana. Komnenović mi je ponudio da ga demontira i da ga nemam. Nisam je kupio (htedoh karavan) . H mi se takođe dopadala. Ona posle nje beše mi jezivo teskoba u odnosu na spoljne dimenzije.
Da li ova nova valja, to čovek ne može saznati čitajući PR saopštenja i testove, već samo ako je kupi.Tek tada čovek znati može da li se ujebao. Ili je ubo pravu stvar. Tako je sa svim kolima. To što su smanjili dužinu kola, ne zameram, ona pre je bila preduga. Smanjenje wb-a osuđujem, jer je i prošla bila teskobna. A to sto karavan neće imati produžen wb (kao neke ranije astre), to mi je ravno stupidnosti.

Vaske
31.7.2015 21:19
2
4

...

karadjole
01.8.2015 07:10
7
0

Evo Deki ja cu ti verovati ali i biti uveren da si ti kupio neku pocetnu astru bez "opreme" i sa podhranjenim "starim"motorom koji nikako nije isao a puno trosio ,ja pak sa zadnjom astrom J imam potpuno drugi utisak kao i sa Golfom 6 koji je bio samo jaci redizajn 5ce!Ovako vozio sam jedno vreme Astru J sa 1.9 cdti auto je isao kao testera ,trosio ko upaljac a u kabini kad se zagrejala masina na radnu temp.nista se nije culo osim hukanja vetra i velikih guma!Plastika je bila tvrdja istina na nekim mestima ali sveukupno jako lep kokpit a sedala odlicna ,neznam zasto si ti dozivio takav los utisak kod tog modela mene je pak ugodno iznenadio!A s druge strane vozio sam se u golfu 6 od kolege mnogo puta i mogu ti reci da taj golf ima bucan motor 2.0TDI 140 ks PD!plastika u kabini tvrda gdje god uhvatis,dizajn kokpita ko iz 4 ke,mislim strasno!jednostavno predosadno i konzervativno!

Miki
03.8.2015 11:54
6
0

@Deki
Deki cista radoznalost, ako moze informacija kojeg golfa 6 si kupio posel Astre 1.6, mislim koji motor kada je tako dramaticna razlika u odnosu na Astru

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: