Test

Opel Astra 1.4 T/125 Innovation Stop&Start

Posve druga priča

Nova Astra izgleda da je definitivno odlučila da iz druge lige, pređe u prvu! Sa tim ciljem, u petoj generaciji sažeto je svo znanje i energija Opela, što je rezultiralo ekstremno kompetentnim vozilom u C segmentu

Opel Astra oduvek je imala imidž solidnog hečbeka, korektnog u svim domenima, bez da se u bilo kojem posebno isticala. Manje dinamična od jednog Peugeota 308 i Mazde3, lošije konstruisana od Golfa, neudobnija od Megana i Citroena C4, nedovoljno atraktivna u poređenju sa Alfom Giuliettom i Ford Focusom, Astra se tokom četiri generacije (deset ukoliko računamo i Kadett) nije uspela osloboditi uloge "talentovanog autsajdera". No izgleda da je i ovome došao kraj, pa iako ni nova nije primer originalnosti, poseduje sve što je neophodno da bi izbila u sam vrh. Novu šasiju, moderne agregate, vrhunsku tehnologiju i diskretno dopadljiv dizajn.

I ovde je, kao u slučaju Corse, odmah jasno da se radi o Astri, no iako suptilne, spoljašnje razlike su vidljive. Forme "petice" su finije, elegantnije, u kojima pronalazimo nešto i od spomenute Giulliete. Nova je ujedno i kompaktnija, odnosno niža za 2 i kraća za 5 cm. Gledano spreda, do izražaja dolaze dve paralelne hromirane lajsne i svetlosna grupa nazvana Matrix IntelliLux LED, što označava adaptivno osvetljenje uz upotrebu dioda (opširnije malo kasnije). Sam profil karakterizuju visoki bokovi, sa malim staklenim površinama i padajućom linijom krova, što se u vožnji pokazalo kontraproduktivnim po vidljivost, posebno unazad. Sve u svemu moderan stil, bez kitnjastih detalja, koji se neće demodirati za par godina. Ukoliko i nije ljubav na prvi pogled, svakim novim danom i pređenim kilometrom, ova Astra nam se sve više dopadala. Finalno, ni brava nam nije ostale u ruci, kao što je to bio slučaj na domaćoj prezentaciji pre par meseci, bez obzira što smo je "momački" cimali...

     
 

putnički prostor,
motor u svakom pogledu,
vozna dinamika,
bogata oprema

prtljažnik prosečne zapremine,
stil previše blizak bivšoj Astri,
mali rezervoar

Unutrašnji prostor nove Astre je vidljivo superiorniji, posebno kada se radi o putnicima pozadi Twituj ovo!

Manji je veći
Više mesta u manjem automobilu, bio je moto Opelovih inženjera, prilikom kreiranja nove Astre. Treba reči da su krenuli od potpuno praznog papira, odlučni da korikuje sve principijelne mane prethodne. Podsećanja radi, sada bivša bila je jedna od najdužih u segmentu (4,42 m), bez da je od toga izvukla veću korist. "Petica" je kao što rekosmo skromnijih dimenzija, postavljena na potpuno novoj platformi, sa 2 centimetra manjim međuosovinskim rastojanjem.

Paradoksalno, unutrašnji prostor nove Astre je vidljivo superiorniji, posebno kada se radi o putnicima pozadi. Poseduju pregršt santimetara više za kolena i glave, do te mere da se na zadnjoj klupi prijatno osećaju 2-3 korpulentne osobe. Čak je i prtljažnik diskretno prostraniji, sa nekadašnjih 350, zapremina je povećana na 370 litara (bez rezervnog točka, u protivnom samo 310 litara). Nažalost nedovoljno, jer su pojedini konkurenti znatno talentovaniji, sa zapreminom koja ide i do 500 litara (Honda Civic, Peugeot 308...). Podrazumeva se da se nasloni zadnjih sedišta obaraju (ne i sedalni deo), i da je dobijena površina ravna.

     
 

No znatno važnija bitka vodi se na polju prezentacije i kvaliteta izrade, gde je Astra uspešno otklonila zaostatak za konkurencijom tipa Golf. Impresivno je koliko je evoluirala u poređenju sa prethodnom, počevši od upotrebljenih materijala, pa do završne obrade i dizajna. Ima tu svega, od lakirane i sunđeraste plastike, aluminijuma, kože, kolor ekrana.., i što je najlepše, sve lepo ukomponovano i sa ukusom. Kao i po pitanju spoljašnjosti, ni ovde nema nikakvih dizajnerskih egzibicija, ali sada iz enterija zrači uzorna ozbiljnost! Znači čista automobilska klasika, sa analognom instrument tablom i savršenom ergonomijom komandi. Mali sportski upravljač, podjednako prijatan na oko i dodir, u putpunoj je harmoniji sa "ortopedskim" AGR sedištima. Podrazumeva se da poseduju sva moguća mehaničko/električna podešavanja, kao i da su prijatno tvrda, sa snažnim bočnim osloncima, plus sedalnim delom koji se može produžiti. Jedina zamerka u vezi sa ergonomijom odnosi se na komande za otvaranje prednjih stakla, smeštene previše unazad. Svaki put kada se posegne za njima, leva ruka se mora neprirodno izvrnuti u zglobu i laktu.

     
 

Impresivno je koliko je Astra evoluirala u poređenju sa prethodnom Twituj ovo!

Sama komandna tabla je razvučena, nalik na onu kod Corse, ovoga puta bez silnih dugmića koji su karakterisali bivšu. U dobroj meri su zamenjeni velikim TFT ekranom od 8 inča, osetljivim na dodir. Pored standardnih funkcija i GPS-a integriše tzv. Apple CarPlay i Android Auto, zahvaljujući kojima se preuzimaju sve funkcije sa smartfona. Ove aplikacije upravljaju se na samom ekranu ili komandama na upravljaču. Neko će reći da su previše brojne (komande) i sitne, moguće, ali nakon malo privikavanja nalazim da su dobro organizovane. Na levom paoku su u funkciji vožnje (regulisanje brzine i slično), a na desnom za regulaciju zvuka i putni računar, čiji se ekran nalazi između klasičnog brzinometra i obrtomera. Izuzetno je bogat, između ostalog možemo pročitati tačan pritisak u gumama i distancu u sekundama sa vozilom ispred.

Od sofisticirane opreme spomenimo samo izuzetno efikasan sistem koji drži vozilo u zadatoj traci ( samostalno ispravlja putanju), čitač saobraćajnih znakova, za urgentno kočenje (zaustavlja vozilo do brzine od 60 km/h), za samostalno parkiranje, starovanje motora bez ključa... Ni praktični aspekt nije zaboravljen, iako nije šampion po zapremini boksova i pregrada, u vrata staju flaše od 1,5 litara, dok se između sedišta nalaze dva držača za limenke i oslonac za laktove, sa još jednim omanjim boksom. Svideo nam se i držač za mobilni telefon, na centralnoj konzoli, gde se ovaj može sigurno odložiti u vertikalnom položaju.

     
 

Iz teške u srednju kategoriju
Principijelna mana bivše Astre, prevelika težina, uspešno je otklonjena. Pored već spomenute platforme, Opel je zakinuo svugde po malo (ogibljenje, kompozitni materijali...), spustivši ukupnu masu između 120 i 200 kg, u zavisnosti od verzije. Sa 1.278 kg, testirana Astra najzad je na nivou ostalih predstavnika u segmentu. Svoj doprinos daje i benzinski 1.4 T, sav od aluminijuma. Iako ima sličnu zapreminu kao i prethodni (1.399 cm3, umesto 1.364), radi se o potpuno novom bloku, sa direktnim ubrizgavanjem i turbo punjačem na izduvne gasove. Sada razvija 125 i 150 ks (bivši 120 i 140), ali uz znatno veći obrtni moment od 230 Nm (za obe verzije). Mi smo vozili slabiji, i zašto ne reći odmah, pristaje joj kao rukavice! Odlična alernativa dizelu, kako zbog samih performansi, tako i zbog velike raspoloživosti iz najnižih obrtaja i niske potrošnje.

     
 

Po ugledu na ostale "downsize" agregate, i ovaj se vozi kao jedan kao dizel, što će reći na obrtni moment. Ovaj je maksimalno raspoloživ već pri 2.000 o/min, no odgovor na gas je ubedljiv i znatno ranije. Zaista nije neophodno ići u najviše obrtaje, sa nekih 4.000 daje najbolje što zna. Do ovog režima primerno je diskretan, nakon toga, postaje sportski "grlat" i znatno prisutniji u kabini. Perfomanse su isto tako superiornije, umesto nekadašnjih 11 sekundi, novi 1.4 T/125 ubrzava do 100 km/h za 9,5 sekundi. Najlepše od svega je potrošnja, umerenom vožnjom na otvorenom putu zadovoljava se sa samo 5,6 litara, dok na autoputu treba računati na 6,8 litara (prosečna brzina 127 km/h).

U ovakvim okolnostima, izrazito dugi šesti prenos obara režim rada, te se recimo pri brzini od oko 150 km/h, motor vrti na samo 3.000 o/min. No kako je ovaj izuzetno diskretan, zabeležili smo povišenu buku od kotrljanja. Uzevši u obzir specifičnosti gradske vožnje po francuskoj prestonici, potrošnja od 8,5-9 litara nije nimalo preterana. Serijski Stop&Start sistem je ekstremno brz i efikasan, osim toga, pomaže motoru da sa 117 g/CO2, izbegne tzv. "malus" (kaznu). Sve u svemu jedva da smo dogurali do 7 litara u proseku, što je hvale vredan podatak.

Opel Astra 1.4 T/125 Innovation Stop&Start

Motor: benzin, četvorocilindarski, turbo, direktno ubrizgavanje
Zapremina: 1.399 cm3
Snaga: 125 ks između 4.000 i 5.600 o/min
Obrtni momenat: 230 Nm između 2.000 i 3.500 o/min
Menjač: šestostepeni manuelni
Pogon: na prednje točkove
Dimenzije: 4.370 x 1.810 x 1.490 mm
Međuosovinsko rastojanje: 2.660 mm
Zapremina prtljažnika: 370 - 1.210 litara
Pneumatici: 225/45 R17
Kočnice: diskovi na sva četiri točka, napred samoventilirajući
Masa: 1.278 kg
Rezervoar za gorivo: 48 litara
Ubrzanje 0-100 km/h: 9,5 sekundi
Maksimalna brzina: 205 km/h
Potrošnja na testu: 7,1 litar
Emisija štetnih izduvnih gasova: 117 grama CO2/km

Jednim pogledom

Karoserija

Udobnost

Izgled

3,9

Napred

4,2

Funkcionalnost

4,0

Pozadi

4,0

Kvalitet izrade

4,2

Ukupno:

4,10

Ukupno

4,03

Ponašanje u vožnji

Enterijer

Vozne osobine

4,4

Funkcionalnost

4,0

Performanse

4,0

Dizajn

4,2

Kočnice

4,2

Ponuda prostora

4,3

Ukupno:

4,20

Kvalitet materijala

4,2

Motor

4,4

Završna obrada

4,2

Menjač

4,2

Ukupno:

4,18

Cena

4,0

Prosečna ocena: 4,159

Što se tiče vozne dinamike, opet samo reči hvale. Novo je i ogibljenje, što uz krutu šasiju ima za rezultat sigurno i nadasve zabavno ponašanje na putu. Kao nikada do sada Astra je pronašla veoma dobar odnos između udobnosti i efikasnosti, što je svrstava u jedno od najprijatnijh vozila u segmentu, koje sam imao prilike voziti. Na nivou očekivanja je i precizno upravljanje, sa električnom asistencijom, kao i kočnice. U noćnoj vožnji zaintrigirala su nas navedena LED svetla, čiji se svetlosni snop automatski prilagođava. Dovoljno je staviti ih u mod Auto, kada kamera na vetrobranskom staklu (u nivou unutrašnjeg retrovizora) "čita" svetlost drugih vozila. Konkretno, izvan naseljene sredine upalila su nam se duga svetla (plava lampica na komandnoj tabli), i nisu se gasila ni kada su nam vozila dolazila u susret. I taman kada sam zaključio kako sistem ne funkcioniše, zapitao sam se kako to da mi niko ne "ablenduje"? Jednostavno, automatski su se ugasile samo diode koje smetaju drugim vozačima, zadržavši nivo osvetljenja superiorniji od kratkih svetla. Recimo da sličan sistem nema ni jedan konkurent, pronalazimo ga tek kod znatno prestižnijih limuzina, kao što je Audi A8. Podrazumeva se da je kod Astre uz doplatu, u Francuskoj po ceni od 1.350 evra.

Široka gama agregata
Pored voženog motora, osnovna ponuda zasnovana je na antičkom atmosferskom 1.4 od 100 ks, odnosno modernom trocilindarskom 1.0 T/105 ks (preuzet iz Adama i Corse), s tim da je ovde "izduvan" za 10 ks. Oba su u sprezi sa samo petostepenim ručnim menjačem. Uskoro se očekuje i najsnažniji 1.6 od 200 ks, a malo kasnije i rasni sportista OPC, sa nekih 280 ks. Boje dizela brani samo jedan blok, tj savremeni 1.6 CDTI, koji je zamenio stari 1.7 CDTI, poreklom iz Isuzu. Razvijen je u čak četiri verzije; 95, 110, 136 i 160 ks (poslednji BiTurbo), i sve su ponuđene sa šestostepenim ručnim menjačem, osim od 136 ks, koji ima pravo i na automatski (isto tako šestostepeni). Na našem tržištu Astra je ponuđena u četiri završna nivoa, tj Selection, Enjoy, Dynamic i Innovation. Ukoliko je verovati podacima na sajtu Opela za Srbiju, početna cena iznosi 15.166 evra (1.4/100) i ide do 23.032 evra (1.6 CDTi/136 Automatic Innovation). Sa voženim motorom najeftinija se prodaje za 17.116 evra, no uz najviši završni nivo dostiže 20.107 evra. Nije malo, no oprema je retko bogata, do te mere da bi nam za nabrajanje trebalo par strana teksta. Opelov sajt, pored navedenih, pružiće Vam sve ostale neophodne informacije.

Tekst i slike: Perica Rajković
22141
Postavljeno: 05.01.2016

Arhiva: Testovi

Rubrika: Uporedni testovi
Postavljeno: 08.11.2018

Peugeot Partner i Citroen Berlingo VU

Preko dve decenije Peugeot Partner i Citroen Berlingo lideri su u kategoriji lakih dostavnih vozila. Nova generacija donosi brojna poboljšanja i inovacije, što joj je odmah donelo titulu "Van of the year" za 2019. godinu


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 30.10.2018

Renault Captur 1.3 TCe/150 EDC

Nakon Renaulta Scenic, Megana i izvesnog Mercedesa Classe A, red je na Capturu da usvoji novi 1.3 TCe, ovoga puta u verziji od 150 KS. Sportski mini SUV ili običan "naduvenko", proverili smo tokom sedmodnevnog druženja


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 24.10.2018

Peugeot 508 GT 2.0 BlueHDi/180

Da li je sa novim 508 Peugeot najavio kraj limuzinama u D segmentu? Ukoliko je suditi po nasledniku jeste, njegov stil koketira sa kupeima tipa Audi A5 Sportback i BMW Serie 4 Gran Coupe


Ford Ka+ Active 1.5 TDCI/95

22.10.2018

Opel Grandland X 1.2 Turbo/130 Ultimate Tekst sa video prilogom!

20.10.2018

VW Touareg III 3.0 V6 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

12.10.2018

Renault Megane 1.3 Tce/140 Intense

10.10.2018

Citroen Berligo 3 1.5 BlueHDi/130 XTR Tekst sa video prilogom!

05.10.2018

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi/130 Automatic

01.10.2018

Dacia Duster Confort 1.2 TCe/125 4x4

17.08.2018

Ford EcoSport 1.5 TDCI/100 Titanium

01.08.2018

Mazda MX-5 RF

29.07.2018

Renault Megane RS

14.07.2018

Citroen Berlingo

07.07.2018

Kia Stinger 2.2 CRDi 4x2 GT-Line automatic

29.06.2018

Peugeot 508 2.0 BlueHDi/180 EAT6 GT-Line

26.06.2018

Mitsubishi L200 2.2 DI-I Insyle 4WD A/T

21.06.2018

Lada Vesta 1.6 16V Tekst sa video prilogom!

16.06.2018

Volvo XC40 D4 AWD Tekst sa video prilogom!

07.06.2018

Fiat Tipo SW 1.4 T/120 TNG

05.06.2018

Renault Scenic 1.3 Tce/160 Bose Energy

29.05.2018

AUDI A6 – 50TDI V6 quattro Tiptronic Tekst sa video prilogom!

18.05.2018

Opel Crossland X 1.6 D/120 Innovation

16.05.2018

Peugeot 308 1.2 Puretech 130 EAT8 i BMW Serie 1 118i/136 automatik

05.05.2018

Alfa Romeo Stelvio Super 2.2 JTDm 210 Q4

19.04.2018

Jaguar E-Pace First Edition S 2.0 180 Tekst sa video prilogom!

12.04.2018

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5/163 2WD

07.04.2018

Toyota Land Cruiser 2.8 D-4-D Tekst sa video prilogom!

31.03.2018

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 140 ST- Line

28.03.2018

DS7 Crossback 2.0 BlueHDi Perfomance Line +

22.03.2018

Kia Soul EV

15.03.2018

Audi A8 50 TDI quattro Tekst sa video prilogom!

07.03.2018

Jeep Compass 1.6 Multijet/120 4x2 Limited

27.02.2018

Citroen C4 Cactus 1.2 PureTech

23.02.2018

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x2 Prestige

17.02.2018

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

14.02.2018

Opel Grandland X 1.6D Ultimate

06.02.2018

Hyundai KONA 1.6 T Tekst sa video prilogom!

02.02.2018

Renault Scenic 1.5 dCi Hybrid Assist Zen

29.01.2018

Dacia Duster 1.5 dCi 110 4x4 Tekst sa video prilogom!

24.01.2018

Opel Insignia Sports Tourer OPC Line 2.0 CDTI/170

17.01.2018

BMW 630d GT Tekst sa video prilogom!

10.01.2018

Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi/120 Shine

03.01.2018

Suzuki Swift 1,2 Dualjet Tekst sa video prilogom!

29.12.2017

Ford Fiesta 1.5 TDCi protiv VW Polo 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

27.12.2017

Renault Alaskan 2.3 dCi/190 Intens automatic

11.12.2017

Dacia Logan MCV Stepway 1.5 dCi/90

05.12.2017

Volvo XC60 D5 AWD Tekst sa video prilogom!

29.11.2017

Ford Fiesta 1.5 TDi/120 Titanium

26.11.2017

Jaguar F-Type 3.0 V6 Cabrio Tekst sa video prilogom!

21.11.2017

Kia Picanto 1.0

18.11.2017

Mitsubishi ASX 1.6 Intense 2WD Tekst sa video prilogom!

15.11.2017

Suzuki Ignis 1.2 AllGrip (4WD) Tekst sa video prilogom!

09.11.2017

Kia Stonic 1.6 CRDi/110

07.11.2017

VW Arteon 2.0 TDI Elegance Tekst sa video prilogom!

02.11.2017

Peugeot 308 1.5 BlueHDi/130 GT-Line

31.10.2017

BMW X3 M40i Tekst sa video prilogom!

27.10.2017

Infiniti Q60 Tekst sa video prilogom!

21.10.2017

Citroen C3 Aircross

19.10.2017

Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo /165 Innovation

13.10.2017

Renault Megane GT TCe 205 EDC Tekst sa video prilogom!

10.10.2017

Hyundai i30 1,4 T-GDI Tekst sa video prilogom!

05.10.2017

Opel Crossland X Innovation 1.2 Turbo/110 Automatic

27.09.2017

Seat Ibiza 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

22.09.2017

Renault Koleos 2.0 dCi/175 4WD CVT Intens

19.09.2017

Mazda 2 G90 Takumi Tekst sa video prilogom!

15.09.2017

BMW i8 Tekst sa video prilogom!

13.09.2017

Range Rover Velar V6 3.0 D300 Tekst sa video prilogom!

07.09.2017

Citroen C3 1.6 BlueHDi/75 Feel

05.09.2017

Dacia Duster 1.5 dCi 110 Laureate Tekst sa video prilogom!

30.08.2017

Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

26.08.2017

Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 Highline 4Motion Tekst sa video prilogom!

22.08.2017

Smart Cabrio Electric Drive Tekst sa video prilogom!

19.08.2017

BMW i3 (94 Ah) Tekst sa video prilogom!

18.08.2017

Renault Captur 1.5 dCi/110 Initiale Paris

11.08.2017

Volkswagen Golf 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

04.08.2017

Peugeot 5008 2.0 BlueHDi/150 Allure

01.08.2017

Volvo V90 Cross Country D5 Tekst sa video prilogom!

27.07.2017

Nissan Micra 1.5 dCi/90

24.07.2017

Mercedes-Benz E 220 d 4Matic All Terrain Tekst sa video prilogom!

20.07.2017

Renault Kadjar 1.6 TCe/165 Extended Grip

17.07.2017

Ford EDGE 2.0 TDCi/180 Tekst sa video prilogom!

14.07.2017

Kia Rio 1.2/84 KS

10.07.2017

Land Rover Discovery 5 Tekst sa video prilogom!

03.07.2017

Kia Optima 1.7 CRDi EX Business DCT

26.06.2017

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Tekst sa video prilogom!

19.06.2017

Peugeot 308 Tekst sa video prilogom!

17.06.2017

Subaru Outback 2.0D Lineartronic Exclusive Sport

12.06.2017

VW E-Golf Tekst sa video prilogom!

05.06.2017

Citroen SpaceTourer 2.0 BlueHDi/150 Bussines Lounge

02.06.2017

Hyundai Ioniq 1,6 GDI Hybrid Tekst sa video prilogom!

29.05.2017

Alfa Giulietta 1.6 JTDm/120 TCT

22.05.2017

Dacia Sandero 1.0 SCe 75 Autentic Tekst sa video prilogom!

15.05.2017

Volkswagen Up 1.0 MPI Tekst sa video prilogom!

09.05.2017

Peugeot 5008 1.6 THP/165 EAT6 GT-Line

01.05.2017

Renault Zoe Z.E. 40 Edition One

24.04.2017

Mazda6 CD175 AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

19.04.2017

Ford Kuga ST-Line 2.0 TDCi/150 4WD PowerShift

10.04.2017

Opel Zafira 2.0 CDTI/170 EcoFlex

03.04.2017

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm/180 Sport

27.03.2017

BMW 520d Luxury Line Tekst sa video prilogom!

20.03.2017

Renault Twingo GT

14.03.2017

Audi Q5 2.0 TDI Quattro Stronic Tekst sa video prilogom!

02.03.2017

Renault Grand Scenic 1.5 dCi/110 Intens

23.02.2017

Ford Ka+ 1.2 Ti-VCT 85 KS Ultimate

20.02.2017

Toyota Corolla 1.6 Valvematic Sol

18.02.2017

Kia Niro

13.02.2017

Audi Q2 Sport 1.4 TFSI Tekst sa video prilogom!

10.02.2017

Opel Mokka X 1.6 CDTi/110

07.02.2017

Land Rover Discovery Sport 2.0 HSE TD4 Tekst sa video prilogom!

04.02.2017

Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium Navi Sport

30.01.2017

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Elegance Tekst sa video prilogom!

27.01.2017

Citroen C3 1.2 PureTech/82 Feel

23.01.2017

Peugeot 3008 2.0 HDi Allure Tekst sa video prilogom!

19.01.2017

Bimota DB9 Brivido Tekst sa video prilogom!

16.01.2017

Toyota C-HR 1.2 C-ULT

09.01.2017

Chrysler Pacifica LX

05.01.2017

Fiat Spider 124 1.4 MultiAir

02.01.2017

Nissan Navara DC 2.3 dCi 190 Tekst sa video prilogom!

29.12.2016

Ford Edge 2.0 TDCI/210 Sport

26.12.2016

Kia Sportage 2.0 CRDI/136 4x4

23.12.2016

Ford Mustang 2.3 EcoBoost S Tekst sa video prilogom!

20.12.2016

Fiat Panda Cross 1.3 Multijet/80 4x4

16.12.2016

Mazda CX-5 CD150 TAKUMI

12.12.2016

Peugeot 3008 2.0 BlueHDi/150 GT Line Tekst sa video prilogom!

09.12.2016

BMW 730d xDrive (Long) Tekst sa video prilogom!

05.12.2016

Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Elegance Tekst sa video prilogom!

28.11.2016

Renault Scenic 4 1,6 dCi/130

25.11.2016

TOYOTA Hilux Double Cab 2.4 D-4D Tekst sa video prilogom!

21.11.2016

Renault Kadjar Iconic Energy dCi 130 4WD

18.11.2016

Audi Q3 2.0 TDi Quattro S-tronic/S-line Tekst sa video prilogom!

14.11.2016

Fiat Tipo 1.4 T-Jet/120 Lounge

10.11.2016

Opel Astra 1,6 CDTI Tekst sa video prilogom!

07.11.2016

Citroen C3 1.2 PureTech 82 & 110 KS

03.11.2016

JAGUAR F-PACE R-SPORT 3.0d 300 AWD Tekst sa video prilogom!

31.10.2016

Mercedes-Benz G 500 4x4² Tekst sa video prilogom!

26.10.2016

Peugeot 208 1.2 PureTech/110 Allure

20.10.2016

Opel ADAM Jam 1.2

13.10.2016

Renault Clio 1.5 dCi/110

10.10.2016

2017 Cadillac XTS 3.6

06.10.2016

Renault Megane Estate 1.6 GT

28.09.2016

Citroen C4 Picasso 2.0 BlueHDi/150 Exclusive

21.09.2016

KIA Sportage 1.6 GDi EX Fresh

06.09.2016

Suzuki Vitara 1.6 VVT Elegance 4WD

01.09.2016

Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTi/110 Innovation

24.08.2016

Audi A6 2.0 TDI Quattro S Tronic S-Line

22.08.2016

Peugeot 2008 1.2 Pure Tech/110 i 1.6 BlueHDi/120

18.08.2016

Renault Clio Dynamique Energy TCe 90 Stop/Start GT Line

16.08.2016

BMW C650 Sport

08.08.2016

Citroen E-Mehari

04.08.2016

Peugeot 308 SW 1.2 Pure Tech/130 i 1.6 BlueHDi/120 GT-Line

28.07.2016

Fiat Tipo 1.3 MJTD Opening Edition Plus

23.07.2016

Mazda3 Sport G120 TAKUMI

12.07.2016

DS3 1.6 BlueHDi/120 Sport Chic

07.07.2016

Renault Talisman Grandtour 1.6 dCi/130 EDC

30.06.2016

Subaru BRZ

21.06.2016

Nissan Qashqai 1.2 DIG-T 2wd X-TRONIC 360 Plus

13.06.2016

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost/125 i 1.5 TDCI/95

07.06.2016

Kia cee’d 1.0 T-GDI/120 GT Line

28.05.2016

Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe Easy-R

26.05.2016

Mazda MX-5

18.05.2016

Ford S-Max 2.0 TDCi/180 4WD PowerShift Titanium

13.05.2016

Peugeot Partner Tepee Outdoor 1,6 BlueHDi/120

03.05.2016

Jeep Cherokee 2.2 MultiJet 185 Limited

27.04.2016

Mazda CX-5 2.2 D/150 Dynamique

20.04.2016

Opel Astra 1.6 CDTi136 Dynamic

14.04.2016

Kia Venga 1.6 CRDi/125 Premium

05.04.2016

MINI Cooper S JOHN COOPER WORKS

29.03.2016

Renault Espace 1.6 dCi 130 Life

23.03.2016

Fiesta Red & Black Edition 1.0 EcoBoost/140 ks i ST 1.6/182 ks

15.03.2016

Opel Karl 1.0 Cosmo

10.03.2016

Fiat 500X 1.6 MJT/120 vs. 1.4 MultiAir/140 DCT

05.03.2016

Fiat Tipo 1.6 Multijet Tekst sa video prilogom!

01.03.2016

Peugeot 308 1.6 GTi/270

26.02.2016

DS4 Crossback BlueHDi/180 EAT6 i DS4 2.0 BlueHDi/150

19.02.2016

Kia Picanto Sport 1.25 MPI

16.02.2016

Ford C-Max 1.5 TDCi/120 Titanium

10.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens Tekst sa video prilogom!

02.02.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

25.01.2016

Nissan X-Trail 1.6 4WD Tekna

22.01.2016

Dacia Logan MCV 1.5 dCi Life Plus Tekst sa video prilogom!

19.01.2016

Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD Tekst sa video prilogom!

15.01.2016

Kia Sorento 3 2.2 CRDi Automatic EX Exclusive

14.01.2016

Opel Astra 1.4 T/125 Innovation Stop&Start

05.01.2016

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

29.12.2015

Renault Twingo 0.9/90 EDC

21.12.2015

Dacia Duster URBAN Explorer 1.5 dCi 110 4x4 S&S

16.12.2015

Jeep Renegade 2.0 Multijet/140 4WD Automatic Limited

08.12.2015

Opel Adam Rocks

02.12.2015

Honda HR-V 1.6 i-DTEC 2WD Tekst sa video prilogom!

23.11.2015

Fiat 500 1.2 Lounge

18.11.2015

Mazda CX-3 Skyactiv-1.5 D

11.11.2015

Citroen Berlingo XTR 1.6 BlueHDi/120

02.11.2015

MINI One Countryman Tekst sa video prilogom!

27.10.2015

Fiat 500X 1.4 MultiAir/140

22.10.2015

Peugeot 208 1.2 Pure Tech/110 Feline

07.10.2015

Kia Optima Hybrid

01.10.2015

Citroen C4 1.6 BlueHDi/120 Feel

30.09.2015

Renault Kadjar 1.5 dCi/110 EDC

25.09.2015

Renault Espace 1.6 dCi/160 EDC Initiale Paris

12.09.2015

Citroen DS5 1.6 THP/165

05.09.2015

Renault Captur 1.5 dCi/110

28.08.2015

Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution TOP

20.08.2015

Citroen C4 1.2 PureTech 110KS

13.08.2015

Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Peugeot 308 1.6/205 GT

24.07.2015

Peugeot 308 GT 2.0 BlueHDi

22.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Mazda2 SKYACTIV 1.5 G-115 Revolution Top Soul Red Tekst sa video prilogom!

03.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Mercedes-Benz V 250 BlueTEC AVANTGARDE Lang Tekst sa video prilogom!

15.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique vs. Smart Forfour Tekst sa video prilogom!

26.05.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

BMW X6 xDrive 30d Tekst sa video prilogom!

20.04.2015

Hyundai i20 1.4 CRDI/90

30.03.2015

Smart ForTwo 1.0 Tekst sa video prilogom!

24.03.2015

BMW Active Tourer 218d Tekst sa video prilogom!

02.03.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Volkswagen Passat 2.0 TDI BlueMotion Tekst sa video prilogom!

14.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Toyota Yaris 1.33 VVT-i Lounge Tekst sa video prilogom!

22.01.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Megane Coupe 1.2 TCe 130 Energy GT Line

03.01.2015

Chevrolet Tahoe 5.3 V8 LS

30.12.2014

Toyota Aygo 1.0 x-play + x-touch Tekst sa video prilogom!

27.12.2014

Jeep Grand Cherokee 3,0 MultiJet Summit Tekst sa video prilogom!

12.12.2014

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

JEEP Cherokee 2.0 MJTD Tekst sa video prilogom!

18.11.2014

Mercedes GLA 220 CDI 4Matic AMG Line Tekst sa video prilogom!

13.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Citroën C-Elysée 1.2 Vti Tekst sa video prilogom!

27.10.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi vs Renault Clio 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

22.10.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Opel Insignia Country Tourer 4x4

16.09.2014

Mercedes-Benz 220 CDI BlueTEC AMG Line Tekst sa video prilogom!

11.09.2014

Peugeot 308 1.6 BlueHDi

03.09.2014

Honda CRV 1.6 i-DTEC Comfort

25.08.2014

Jaguar XF Premium Luxury 2.2d Tekst sa video prilogom!

18.08.2014

Toyota Verso 1.6 D-4D Stella Tekst sa video prilogom!

13.08.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Premium Tekst sa video prilogom!

21.07.2014

Mazda 3 Sport 2.0i G165 / Mazda 3 Sport CD150

12.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Kia Cee’d 1.6 GDi / Kia Cee’d 1.6 CRDi

04.07.2014

BMW 220 d

27.06.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Nissan Qashqai 1.5 dCi/110 Acenta Tekst sa video prilogom!

12.06.2014

BMW 518d

02.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Toyota Auris Hybrid

14.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Mercedes-Benz ML 350 i BMW X5

03.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Mazda 3

26.04.2014

Nissan Micra

21.04.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

BMW X5 Xdrive 3.0 D

11.04.2014

Renault Megane 1.2 TCe GT Line 130 Energy

07.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

VW Golf vs Peugeot 308

26.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Honda CR-V 2.0 i-VTEC Black Edition

18.03.2014

Toyota Corolla

15.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Suzuki SX4 S-Cross

25.02.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi

19.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Sol

12.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Insignia 2.0 BiTurbo Tekst sa video prilogom!

06.02.2014

Nissan Qashqai 1.6 dCi

04.02.2014

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

31.01.2014

Honda Jazz 1,2 S i–VTEC Tekst sa video prilogom!

29.01.2014

Mazda6 2.0i Attraction

27.01.2014

Renault Grand Scenic 1,6 dCi Tekst sa video prilogom!

24.01.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

SsangYong Korando 2.0d 4x4 Style Tekst sa video prilogom!

16.01.2014

Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID Tekst sa video prilogom!

14.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat Panda 4x4

20.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC

09.12.2013

Hyundai ix35 2.0 CRDi GL Impression

06.12.2013

Nissan Juke Nismo

27.11.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Kia pro_cee’d Tekst sa video prilogom!

08.11.2013

Dacia Dokker Tekst sa video prilogom!

05.11.2013

Peugeot 2008 Tekst sa video prilogom!

01.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Tekst sa video prilogom!

25.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Honda Civic 1.8 Sport

15.10.2013

Mercedes E220 CDI

04.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Captur Tekst sa video prilogom!

27.09.2013

Opel Mokka Tekst sa video prilogom!

21.09.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

KIA cee’d Tekst sa video prilogom!

16.08.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

09.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Subaru XV Tekst sa video prilogom!

05.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Opel Adam

28.06.2013

Toyota RAV4, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe Tekst sa video prilogom!

21.06.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Audi A3 - BMW serija 1 - Mercedes-Benz A klase Tekst sa video prilogom!

24.05.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Hyundai Santa Fe

17.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Škoda Citigo

26.04.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Mercedes-Benz ML 250 BlueTec Tekst sa video prilogom!

12.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Honda CR-V Tekst sa video prilogom!

05.04.2013

Fiat 500 L

29.03.2013

Seat Mii

27.03.2013

Peugeot 301 Tekst sa video prilogom!

22.03.2013

Mercedes-Benz GL500

15.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Hyundai i20 Tekst sa video prilogom!

06.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Toyota Yaris Hybrid

01.02.2013

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

25.01.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Renault Clio Tekst sa video prilogom!

18.01.2013

Audi A3

16.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Renault Grand Scenic Tekst sa video prilogom!

28.12.2012

Volkswagen Golf VII

21.12.2012

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Alfa Romeo Giulietta

14.12.2012

Honda Civic Sedan

12.12.2012

Fiat Panda

07.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Mercedes A klasa i BMW Serija 1

16.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Renault Megane GT Line

23.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Toyota GT 86 Tekst sa video prilogom!

05.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Hyundai i30 Tekst sa video prilogom!

21.09.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Kia Rio Hatchback

03.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Toyota Hilux

31.07.2012

Tata Nano

18.07.2012

Kia Rio Sport Sedan

13.07.2012

Toyota Prius

10.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Honda Civic

29.06.2012

Renault Twizy

20.06.2012

BMW 320d Tekst sa video prilogom!

15.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Mini Cooper S Coupe vs Renault Twingo Gordini

25.05.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Opel Astra GTC Tekst sa video prilogom!

21.05.2012

Mercedes-Benz B klasa

11.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Toyota Avensis Tekst sa video prilogom!

04.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Fiat Punto Classic vs Dacia Sandero

30.03.2012

Ford Kuga vs Jeep Compass vs Toyota RAV4

26.03.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Range Rover Evoque

24.02.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Mercedes-Benz ML

17.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Toyota Yaris

31.01.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Renault Megane RS Trophy

20.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Hyundai i40

04.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Hyundai Elantra

21.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

KIA Rio

13.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

KIA Picanto

29.11.2011

Hyundai Veloster

18.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Jeep Grand Cherokee

08.11.2011

Infiniti FX English version

03.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Nissan Micra English version

03.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Suzuki Kizashi English version

01.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Mercedes C180 Coupe English version

15.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Hyundai ix35 vs KIA Sportage English version Tekst sa video prilogom!

08.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Hyundai ix20 English version

31.05.2011

Honda CR-V English version Tekst sa video prilogom!

27.05.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Audi A7 i Vlado Georgiev Tekst sa video prilogom!

10.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Automobili cene do 10.000 evra

02.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Volvo S60 English version Tekst sa video prilogom!

08.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Lexus IS 200d

11.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

VW Passat English version Tekst sa video prilogom!

26.02.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Mitsubishi ASX English version

18.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Chery Tengo English version

10.02.2011

Michelin zimski test

04.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Suzuki Swift vs Suzuki Swift English version

25.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Seat Ibiza ST English version

14.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Nissan Juke English version Tekst sa video prilogom!

06.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Audi RS5 vs BMW M3 English version

03.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

VW MultivanGP

14.12.2010

BMW 730d Tekst sa video prilogom!

13.12.2010

Audi A1 vs MINI Cooper English version

10.12.2010

Hyundai i30 English version Tekst sa video prilogom!

09.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

KIA Sorento

03.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Dacia Duster vs Chery Tiggo English version

26.11.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Nokian Z G2

11.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

VW Touareg English version Tekst sa video prilogom!

22.10.2010

Citroen DS3 / Peugeot RCZ / Renault Megane RS

12.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Honda CR-Z Tekst sa video prilogom!

05.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Mercedes E Cabriolet

28.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Nissan GT-R

10.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Toyota RAV4

27.08.2010

Alfa Romeo MiTo

24.08.2010

Fiat Punto Classic LPG

20.08.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Nokian Z G2

12.08.2010

Mazda 6

11.08.2010

Nissan 370Z

10.08.2010

Toyota Avensis

09.08.2010

Nissan Qashqai Tekst sa video prilogom!

05.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Chery Ego Tekst sa video prilogom!

30.07.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Renault Sport

20.07.2010

Toyota Auris

19.07.2010

Citroen C3 Tekst sa video prilogom!

16.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Jeep Cherokee

13.07.2010

Mazda MX-5

12.07.2010

KIA Soul

06.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Hyundai ix35 Tekst sa video prilogom!

28.06.2010

BMW 530d Tekst sa video prilogom!

25.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Audi S5 Coupe vs Audi S5 Cabrio

18.06.2010

KIA pro_cee’d

17.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Chevrolet Spark Tekst sa video prilogom!

15.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Audi Allroad

07.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

FIAT 500 Abarth

01.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Toyota iQ
III deo - Enterijer i oprema

24.05.2010

MTM Audi TT-RS

20.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

29.04.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Mazda CX-7

08.04.2010

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

03.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Opel Astra

30.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

FIAT Punto Classic Dynamic LPG 1.2
1. deo - uvod

05.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Toyota Land Cruiser 150 D-4D Tekst sa video prilogom!

22.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Mazda 3 i Kia Ceed

12.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Renault Megane Grandtour Tekst sa video prilogom!

09.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

BMW 320xd

01.02.2010

Audi A5 Sportback Tekst sa video prilogom!

29.01.2010

Honda Accord
4. deo - vozna dinamika
Tekst sa video prilogom!

28.01.2010

VW Golf GTD

22.01.2010

Hyundai i30 1,6 CRDi Tekst sa video prilogom!

20.01.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

11.01.2010

BMW Serija 5 GT Tekst sa video prilogom!

08.01.2010

Toyota IQ 1,0 VVT
2. deo - motor

31.12.2009

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Seat Exeo Tekst sa video prilogom!

29.12.2009

Dacia Sandero Stepway i Suzuki SX4

25.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Dodge Caliber SRT4 Tekst sa video prilogom!

14.12.2009

VW Golf GTI Tekst sa video prilogom!

11.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Dodge Journey

27.11.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Lexus RX vs BMW X5 vs Audi Q7

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Volkswagen Polo

09.11.2009

VW Passat CC

05.11.2009

Mazda 6 SW

04.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Toyota iQ
1. deo - uvod

30.10.2009

Porsche 911 GT3

29.10.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Honda Jazz

23.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Alfa Romeo MiTo vs Mini Cooper S

13.10.2009

Honda Accord
3. deo - enterijer i oprema

09.10.2009

Hyundai Sonata

07.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Toyota Urban Cruiser

06.10.2009

Porsche Panamera

05.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Mercedes-Benz E klasa

25.09.2009

Mazda 3

24.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Mini Clubman

22.09.2009

BMW Z4

17.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

VW Scirocco

07.09.2009

Audi A5 Cabriolet

04.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Audi TT RS

21.08.2009

Renault Thalia

19.08.2009

Toyota Avensis Wagon

17.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Hyundai Santa Fe

05.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Opel GT

20.07.2009

Seat Leon FR TDI

15.07.2009

Opel Astra GTC i Kia Procee'd

14.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Carlsson Smart

26.06.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Nissan Qashqai +2

18.06.2009

Miloš Pavlović & Toyota iQ

17.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Ford Fiesta

12.06.2009

Hyundai i20 i Opel Corsa

11.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Renault Laguna Coupe

08.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Kia Pro_cee'd
4. deo - oprema

02.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Mercedes C180 Kompressor i C220 CDI

26.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Hyundai iX55

19.05.2009

Ford Focus RS

18.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Škoda Superb

08.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Toyota Avensis vs Honda Accord vs Mazda 6

04.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Porsche Boxster S

17.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Alfa Romeo MiTo

14.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Hyundai i10 vs Kia Picanto

03.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Mercedes-Benz GLK

27.03.2009

Honda Accord
1. deo - uvod

25.03.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Lexus IS

20.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

VW Golf VI

16.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Jeep Wrangler vs Land Rover Defender

06.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Maserati Quattroporte S

02.03.2009

Automobilske navigacije

26.02.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Kia Procee'd
3. deo - servis i održavanje

13.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Porsche Cayman S

03.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Mercedes A160 CDI

22.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Ferrari California

09.01.2009

Shuanghuan sCEO 2,4 4WD

05.01.2009

Dacia Sandero 1,6 MPI

02.01.2009

Kolica za pijacu

31.12.2008

Audi Q5 2,0 TDI

30.12.2008

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Suzuki Splash 1,2 GS
3. deo - servis i održavanje

23.12.2008

Michelin Pilot Alpin 3

22.12.2008

Subaru Forester

18.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Maserati GranTurismo S

08.12.2008

Lexus RX400h

05.12.2008

VW Passat CC

04.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Seat Ibiza 1,6 16v

02.12.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
2. deo - vožnja

24.11.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Fiat 500, Hyundai i10 i Suzuki Splash

04.11.2008

Audi RS6, Audi Q7 V12 TDI

03.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Renault Twingo GT

27.10.2008

BMW X6 xDrive 35D

24.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Porsche 911 Carrera 4S

03.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Honda Accord 2,4 Executive

29.09.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
1. deo - uvod

16.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Isuzu D-Max Crew LS 3,0 td

26.08.2008

Peugeot 308 RCZ

21.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Suzuki Splash 1,2
1. deo - uvod

30.07.2008

BMW X5 3,0d i VW Touareg 3,0 V6 TDI

22.07.2008

Honda Legend 3,5 V6

14.07.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Nissan GT-R

07.07.2008

Citroen C5 2,7 V6 HDI Exclusive

04.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Opel Corsa OPC 1,6

09.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Mitsubishi Lancer Evolution

03.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Pneumatici

23.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

SsangYong Kyron 2,7 CDi

21.05.2008

VW Passat 2,0 TDI Highline

16.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
3. deo - zaključak

05.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Mazda 6 MZR 2,0

15.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Toyota Land Cruiser V8 D-4D Luxury

04.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Opel Astra Sedan 1,6

25.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Škoda Fabia 1,4 16v Elegance
2. deo - zaključak

18.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Mazda 2

05.03.2008

Audi A4 2,0 TDI

03.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Renault Laguna 2,0 dCi

27.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Opel Antara 2,0 CDTI

15.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Volkswagen Multivan 2,5 TDI

05.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Peugeot 308 1,6 HDi

29.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
2. deo - motor, menjač i donji prostor

23.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

BMW 530xd

17.01.2008

Audi A3 2,0 TDI Ambition

14.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Citroen C6 2,7 HDi i Citroen DS 21 "Ajkula"

24.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Porsche 911 GT3

18.12.2007

Nissan Tiida 1,8 Tekna

14.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Fiat 500 1,3 MultiJet 16v Sport

12.12.2007

Mercedes CLS 320 CDI

07.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Seat Altea Freetrack 2,0 TDi

05.12.2007

Opel Corsa 1,7 CDTI Cosmo
3. deo - zaključak

04.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Ferrari F430 Scuderia

23.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Toyota Auris 1,6

07.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

VW Caddy Combi 1,9 TDI

26.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi Cosmo
2. deo - donji postroj i pogon

19.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Honda Civic sedan 1,8 i-VTEC SE

10.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Škoda Fabia 1,4 MPI Confort
1. deo - uvod

04.10.2007

Gumpert Apollo

26.09.2007

Fiat Bravo 1,9 MJ 16v 150KS

21.09.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Dodge Nitro 2,8 CRD

12.09.2007

Ford Mondeo 2,0 TDCi Trend Plus

10.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Hyundai i30 1,4 Comfort

04.09.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi

29.08.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Alfa Romeo 159 V6 3,2 JTS Q4

22.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Toyota Corolla 1,6 VVT-i

07.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Honda CR-V 2,2 CTDi

20.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Hyundai Grandeur 2,2 CRDI

13.07.2007

Mercedes C280

11.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Mini Cooper S

03.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Toyota Hilux 3,0 D-4D i Mutsubishi L200 2,5 DI-D

08.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Isuzu D-Max Crew Cab LS 3,0

25.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Toyota Auris 1,4 D-4D

11.05.2007

Audi TT 3,2 Quattro

04.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Suzuki Swift 1,3 GS

28.04.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

SsangYong Rexton II Prestige Plus 2,7 XVT

24.04.2007

Jeep Wrangler i Jeep Willys

19.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Škoda Fabia II 1,4

16.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Peugeot 307 1,6

04.04.2007

Toyota Avensis 2,0 D-4D Luna

03.04.2007

VW Jetta 2,0 TDI Confortline

02.04.2007

Toyota Yaris 1,3
3. deo - zaključak

30.03.2007

Škoda Roomster 1,4 TDI

26.03.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Jeep Trailhawk Concept

13.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
2. deo - motor

16.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Ford Transit Van 330 SWB

13.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Jeep Compass 2,3 i Suzuki Grand Vitara 2,0

25.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Sol
2. deo - motor i ponašanje u vožnji

20.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 2,3 MPS

02.01.2007

Mali automobili

28.12.2006

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
1. deo - uvod

25.12.2006

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Porsche Cayenne S 4,5 V8

23.11.2006

Toyota Yaris 1,3 VVT-i

21.11.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRDI i Range Rover Sport TD

20.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Chevrolet Lacetti
3. deo - zaključak

24.10.2006

Range Rover Sport TD V6 HSE

19.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Peugeot 207 1,6

17.10.2006

Ford Focus ST

12.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
3. deo - servis

09.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Renault Megane 2,0 dCi

26.09.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
2. deo - enterijer

25.09.2006

Hyundai Santa Fe

22.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Dodge Caliber 2,0 CRD SXT

14.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Ford Focus Wagon 1,6
3. deo - zaključak

07.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Dacia Logan 1,5 dCi

31.07.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Ford Fiesta ST 2,0

04.07.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
1. deo - uvod

29.06.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Honda Civic 2,2 i-CDTi

27.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Seat Ibiza 1,4

20.06.2006

VW Jetta 1,9 TDI i Renault Megane Sedan 1,5 dCi

19.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
2. deo - enterijer

13.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Opel Zafira 1,9 CDTI OPC Line

06.06.2006

Ford Focus 1,6 Wagon
2. deo - enterijer

05.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Hyundai Accent 1,5 CRDi

30.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Renault Megane 2,0 RS Luxe i Ford Focus ST 2,5T

09.05.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited
2. deo - pogon i održavanje

08.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Toyota RAV4 2,2 D-4D Executive

02.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

VW GOLF V 1,9 TDI 4Motion

18.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D

07.04.2006

Toyota Yaris 1,3 Sol

06.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Peugeot 407 Coupe 2,7 V6 HDi Sport Pack

31.03.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Renault Megane 1,5 dCi
5. deo - zaključak

17.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Renault Megane 2,0 dCi

14.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

VW Polo 1,9 TDI Carat

07.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Suzuki Swift 1,3

28.02.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

Fiat Grande Punto 1,4 8V Dynamic

21.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

Toyota Hilux 2,5 D-4D i Isuzu D-Max 3,0 TD

09.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Peugeot 1007 1,4

07.02.2006

Renault Megane 1,5 dCi
4. deo - vozne osobine

02.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Citroen C3 1,6 HDi i Renault Clio 1,5 dCi

26.01.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Mercedes Benz B 200 Turbo

24.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Škoda Octavia Combi 4x4 1,9 TDi

16.01.2006

Renault Megane 1,5 dCi
3. deo - enterijer

04.01.2006

Nissan Xterra

03.01.2006

Peugeot 307 CC 2,0 HDi Pack Sport

29.12.2005

Citroen C-SportLounge

27.12.2005

Peugeot 107 1,4 HDi Trendy

16.12.2005

Toyota Aygo 1,0

09.12.2005

Nissan Micra 1,2

05.12.2005

VW Passat 1,9 TDi Confort

02.12.2005

Citroen C1 1,4 HDi Pack

29.11.2005

Seat Leon 2,0 TDI

24.11.2005

BMW M6

21.11.2005

Ford Focus SW 1,6 TDCi Ghia

11.11.2005

VW Fox 1,2 Confort

10.11.2005

Renault Megane 1,5 dCi
2. deo - karoserija

04.11.2005

Citroen C5 Break 2,0 HDi i Renault Laguna Estate 2,2 dCi

28.10.2005

BMW 750 Li

27.10.2005

Peugeot 407 SW 2,0 HDi

20.10.2005

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited

18.10.2005

Dacia Logan 1,4 MPI

10.10.2005

Hyundai Tucson 2,0 CRDi

07.10.2005

Citroen C4 1,4 16V Coupe VTR

04.10.2005

Chevrolet Spark 0,8

29.09.2005

Toyota Corolla 1,4 D-4D

26.09.2005

Honda Jazz 1,4

26.09.2005

Nissan Pathfinder 2,5 dCi

23.09.2005

Ford Fiesta 2,0 ST

20.09.2005

Honda Civic 1,6 16V

06.09.2005

Tigar Prima

31.08.2005

Daihatsu Sirion 1,3 X

30.08.2005

Seat Altea 1,6 Stylance

26.08.2005

Renault Megane 1,5 dCi

26.08.2005

Audi A4 2,0 TDI

25.08.2005

Renault Scenic 1,6 16V GPL

24.08.2005

Peugeot 107 1,0 Trendy

23.08.2005

Kia Cerato 1,5 CRDI

09.08.2005

Renault Trafic Generation 2,5 dCi Privilege

01.08.2005

VW Golf Plus 1,9 TDI Comfort

26.07.2005

Jeep Grand Cherokee 5,7 HEMI

19.07.2005

Ford Fiesta 1,6 TDCi Ghia

05.07.2005

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Rhythm'n'Blues

30.06.2005

Nissan X-Trail

27.06.2005

Honda Jazz 1,4 i Mitsubishi Colt 1,3

23.06.2005

Renault Laguna 2,0 GT

23.06.2005

Peugeot 1007 Vitamine

20.06.2005

Citroen C3 Pluriel 1,4 HDi

10.06.2005

Peugeot 607 2,7 V6 HDi Signature

06.06.2005

Isuzu D-MAX 3,0 TD Crew Cab

27.05.2005

BMW 320i i 320d

25.05.2005

VW Golf V GTI

20.05.2005

Seat Toledo 1,9 TDI Reference

13.05.2005

Citroen C3 1,4 16V Sensodrive Stop/Start

06.05.2005

3000 km sa Renault Espace 2,2 dCi Aluminium

26.04.2005

Škoda Octavia Combi 1,9 TDi

22.04.2005

Honda Jazz 1,4

21.04.2005

Audi A6 3,0 TDI Quattro

29.03.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

25.03.2005

Ford Mondeo 2,2 TDCi Clipper Titanium

22.03.2005

Peugeot 307 1,6 HDi i Renault Megane 1,5 dCi

18.03.2005

BMW X3 3,0d

15.03.2005

Citroen C4 1,6 HDi 92 KS Pack

11.03.2005

VW Caddy Life 1,9 TDi

02.03.2005

Peugeot 307 SW 2,0 HDi i Ford Focus C-Max 2,0 TDCi

28.02.2005

Seat Altea 2,0 TDi

23.02.2005

Toyota Prius 1,5

17.02.2005

Honda Jazz 1,4

14.02.2005

Mitsubishi Colt 1,3

11.02.2005

Peugeot 407 2,2

07.02.2005

Seat Ibiza Cupra 1,9 TDi / 160 KS

02.02.2005

VW Golf 1,9 TDi / 90 KS Confort

31.01.2005

Nissan Micra 1,2

25.01.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

24.01.2005

Citroen C5 1,6 16V i 1,6 HDi

20.01.2005

Dacia Logan 1,6 MPI

15.01.2005

Renault Modus 1,4 16V Luxe Privilege

10.01.2005

Ford Focus 1,6 Ti-VCT Titanium

05.01.2005

Mercedes G55 AMG

31.12.2004

Toyota Land Cruiser 3,0 D-4D

29.12.2004

Škoda Octavia 2,0 TDi Ambiente

22.12.2004

Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail i Toyota RAV4

22.12.2004

Honda Jazz 1,4

22.12.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDI 16V 110 KS

23.11.2004

Honda Jazz 1,4

22.10.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V 110 KS

21.09.2004

Chrysler 300C

15.11.2004

Opel Corsa 1,3 CDTi

30.11.2004

BMW 645 Ci

16.10.2004

Peugeot 407 SW 1,6 HDi

21.10.2004

Fiat Idea 1,4

24.10.2004

Toyota Corolla 2,0 D-4D

28.10.2004

Peugeot 307 CC 2,0 16V

31.10.2004

Porsche Carrera 911 S

3.11.2004

Mitsubishi Outlander 2,0

8.11.2004

Aston Martin DB9

11.11.2004

Fiat Panda 1,2

12.09.2004

Citroen C3 X-TR 1,4 HDi 92 KS

15.09.2004

VW Polo 1,9 SDi

22.09.2004

Hyundai Tucson

25.09.2004

Peugeot 206 1,4 HDI

1.10.2004

RENAULT Megane 2,0 RS

10.08.2004

MERCEDES-BENZ C180 Kompressor

14.08.2004

HONDA FR-V

19.08.2004

FORD Fusion+

24.08.2004

ŠKODA Octavia 1,9 TDI

29.08.2004

BMW 760 Li

2.09.2004

CITROEN Xsara Picasso 1,6 HDi 16V Exclusive

8.07.2004

HONDA Civic Sedan 1,6 ES AT

12.07.2004

RENAULT Grand Scenic 1,5 dCi/100 KS Luxe Privilege

17.07.2004

SEAT Cordoba 1,9 TDi Sport

22.07.2004

TOYOTA Corolla Verso 2,0 D-4D

27.07.2004

MERCEDES-BENZ SLK 200 Kompressor

3.06.2004

LOTUS Elise 111R

10.06.2004

TOYOTA Corolla Wagon 1,6

18.06.2004

AUDI A3 2,0 TDi

13.05.2004

CITROEN C2 1,1

27.05.2004

FORD Focus C-Max 1,8 Trend

4.04.2004

TOYOTA Avensis D-CAT

9.04.2004

RENAULT Kangoo 4x4 1,9 dCi Privilege

14.04.2004

MAZDA 3 Sport

19.04.2004

FIAT Idea 1,3 JTD

24.04.2004

SEAT Leon 1,9 TDI

3.05.2004

BMW X3 3,0i

3.03.2004

RENAULT Clio Sport

8.03.2004

MERCEDES E320 4MATIC Avantgarde

13.03.2004

HONDA CR-V

17.03.2004

TOYOTA RAV4 2,0 D-4D Executive

22.03.2004

ŠKODA Fabia RS 1,9 TDi 130

27.03.2004

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

31.03.2004

LAMBORGHINI Gallardo

2.02.2004

VOLVO S60 2,4 D Summum

9.02.2004

SAAB 9-5 Wagon

16.02.2004

RENAULT Laguna 1,6 16V GPL Expression

23.02.2004

OPEL Vectra Caravan 3,0 CDTI

5.01.2004

HONDA Accord 2,4 Executive

11.01.2004

MITSUBISHI Lancer

19.01.2004

VW Beetle Cabrio

26.01.2004

MAZDA 3 1,6i

2.12.2003

VW Touran 1,9 TDi Comfort

9.12.2003

RENAULT Megane Coupe Cabrio 2,0

16.12.2003

SUZUKI Ignis 1,5

23.12.2003

PEUGEOT Partner 1,9 D

30.12.2003

CHEVROLET Corvette V8 5,7

1.11.2003

RENAULT Megane Grand Tour i Megane Sedan

5.11.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

12.11.2003

CHRYSLER Sebring 2,7 LE

19.11.2003

FORD Tourneo Connect 1,8 TDCi

26.11.2003

FIAT Panda

4.10.2003

LEXUS RX 300

7.10.2003

SMART Roadster Coupe

11.10.2003

MERCEDES SL 55 AMG

14.10.2003

RENAULT Trafic 2,5 dCi 16V Passenger

18.10.2003

FORD Fusion 1,4 TDCi

21.10.2003

MINI One D

27.10.2003

FORD Focus C-Max

28.08.2003

CITROEN Pluriel 1,4i

2.09.2003

OPEL Meriva 1,6

6.09.2003

DAIHATSU Copen

12.09.2003

FIAT Stilo 1,8

16.09.2003

NISSAN 350 Z

19.09.2003

CHRYSLER Crossfire

27.07.2003

RENAULT Scenic II

31.07.2003

OPEL Signum 3,2 V6

4.08.2003

MERCEDES Vito i Viano

8.08.2003

DAEWOO Nubira II

12.08.2003

FIAT Doblo Cargo 1,9 DS High Roof

17.08.2003

PEUGEOT 807 3,0 V6 SV Pullman

22.08.2003

BMW Z4 3,0i SMG

27.06.2003

ALFA ROMEO 156 2,4 JTD

4.07.2003

HYUNDAI Getz 1,4

13.07.2003

ŠKODA Octavia Combi 1,8T RS Pack Sport

20.07.2003

FORD Streetka

26.05.2003

RENAULT Megane Coupe 1,5 dCi

1.06.2003

SEAT Alhambra 1,9 TDI

7.06.2003

TOYOTA Corolla Verso 1,6

11.06.2003

PEUGEOT 307 Break 1,6 16V XT

16.06.2003

AUDI A3

20.06.2003

OPEL Meriva

25.04.2003

LANCIA Thesis 2,4

30.04.2003

HYUNDAI Terracan 2,9 CRDI

6.05.2003

SEAT Cordoba 1,9 SDI Stella

13.05.2003

PEUGEOT Partner Ushuaia Grand Raid 1,6 16V

18.05.2003

TOYOTA Avensis Wagon 1,8 VVT-i

25.03.2003

FORD Fiesta Coupe 1,6 Trend

2.04.2003

SSANGYONG Rexton

14.04.2003

MITSUBISHI Pajero 3,2 DI-D

1.03.2003

CITROEN C8 2,2 16V HDi

11.03.2003

FORD Focus ST 170

5.02.2003

RENAULT Espace 1,9 dCi Authentique

14.02.2003

FORD Mondeo ST220

11.01.2003

TOYOTA Land Cruiser 3,0 D4-D

17.01.2003

SAAB 9-3 2,0t

21.01.2003

CITROEN Berlingo

26.01.2003

ALFA ROMEO 147 GTA

10.12.2002

RENAULT Kangoo 1,5 dCi 80 KS

21.12.2002

SUBARU Forester 2,0X AWD

26.12.2002

ŠKODA Superb 1,9 TDi Classic

4.01.2003

NISSAN 350 Z

12.11.2002

RENAULT Megane II

20.11.2002

HONDA Accord

3.12.2002

MAZDA 6 Sport

11.10.2002

FORD Fiesta 1,4 TDCi

18.10.2002

FERRARI Enzo Ferrari

25.10.2002

DAEWOO Kalos

31.10.2002

AUDI RS6 Avant

4.11.2002

MERCEDES SL 500

26.09.2002

PEUGEOT 307 SW 2,0 HDi

6.10.2002

KIA Sorento

29.08.2002

OPEL Vectra GTS

29.08.2002

VW Polo 1,2 6V

3.09.2002

Paprikar
05.1.2016 10:03
19
4

Izgleda da su se bas potrudili, u svim oblastima. Odlican test!

moron
05.1.2016 10:20
20
5

Po mom razumevanju, prostor za noge putnika zadnje klupe je postignut i zahvaljujući veoma tankom naslonu prednjih sedišta (ako sa obe strane prednjeg naslona pritisnete šakom, jednom prema drugoj, "dodirnuće" se).
U varijanti sa "space saver" rezervnim točkom, gepek je zaista veoma plitak, nije ni čudo da je deklarisan sa samo 310 litara. Ali, u tekstu pomenuti gepek 308-ice (bez rez. točka deklarisan sa 420 litara), takodje nije tako veliki kada mu se stavi "puni" rezervni točak (a samo "puni" mu je opcija ovde u Srbiji). Što se civica HB-a tiče, gepek mu zaista jeste veliki, ogroman, ali opet zbog one donje "rupe" za rez. točak (koji zvanično ne dolazi ni kao opcija, ali u "ćopavom izdanju" može naknadno da se kupi "preko servisa"), tako da će i on drastično da bude manji ako mu stavite taj "ćopavi".
Tek, istina je da je gepek astre malo razočaravajući i malo . Ne ide to "veliko u malome".
Što se cena u Srbiji tiče, stvarne prodajne cene su niže za 8,5% od onih sa sajta (probajte sami da zatražite ponudu za bilo šta i od bilo kog dilera ili od samog uvoznika), tako da može da se kaže da nova astra zaista ima veoma povoljne cene. Daleko povoljnije nego, recimo, jedna kia ceed. Tako da bih lako odabrao. Generalno, nova astra mi se jako dopada.
Čak ni potrošnja goriva koju je Peki ostvario meni uopšte ne deluje loše. Pohvaljujem što nam daje i prosek brzine uz prosek potrošnje.

Boki
05.1.2016 10:53
12
32

@moron
Astra 1.4 u osnovnom paketu (4xAirbag, klima, 5brzina) kosta 13.500 eur u Srbiji, uz garantni rok 4 godine ili 120.000km.
KIA Ceed 1.4 u osnovnom paketu (6xAirbag, klima, 6 brzina) kosta 11.700eur, a garantni rok je celih 7 godina ili 150.000km.
KIA deli prvo mesto sa Mazdom po pitanju kvaliteta i pouzdanosti. Uz sve napred navedeno, u narednih godinu dana na trziste stize novi Ceed, tek cemo onda da vidimo pravo stanje stvari.

Suburban
05.1.2016 11:52
15
4

Hvale je svi redom, a sada je dobila potvrdu da je odlicna i od Pekija. Ima sve preispozicije da bude prodavanija od prethodnika. Novi 1.6 CDTI se pokazao malim potrosacem, tihim i kultivisanim radom a sada je tu i biTurbo verzija.

Dakar
05.1.2016 12:23
15
4

Svaka im cast!@ konacno jedan OPEL koji bih rado kupio. Do sada su svi bili nekompletni astra je bas po meri skockana, ima za svakog ponesto!
Zna li neko kad ce karavan?

karadjole
05.1.2016 13:52
18
6

Uvijk je astra kaskala za golfom ali mu i bila suparnik,sada astra ako i nije bolja od golfa i ostatka konkurencija sigurno je alpari! A pogotovo sa tim mtrix led lampama i modernim izgledom i veoma atraktivnom unutrasnjoscu!bravo GM tj.Opel!

serpico
05.1.2016 13:55
10
6

Munja je to,nema do Opela!

kalabaster
05.1.2016 14:01
16
4

Mada nisam nesto preterano fan opel -voksola prvenstveno jer ih poseduje GM copypaste brend gigant koji je upropastio saab i skoro opela ali treba biti posten i reci da je nova Astra auto na mestu sa konacno odlicnim motorima i visokom tehnologijom i ova astra ne kaska vise za konkurencijom nego ju i madmasuje u nekim stvarima!opel astra palac gore!plus ova braun metalik farba rastura !

karadjole
05.1.2016 14:06
13
3

dragi perice odlican test nove astre K i veoma je dobar auto ,ali posto ste u francuskoj bilo bi ok kada bi narednih meseci napravili domaci test novog Meganea pa zatim recimo dvoboj nova astra vs novi megane!to bi bio pravi izazov jer su oba modela bar na prvu veoma dobro uradjena i veoma dobri i atraktivni auti!

Milan
05.1.2016 15:29
8
12

Za cuvenu opel "suzu" me vezuju neke od najlepsih automobilskih uspomena, ostala je u secanju kao jedan od meni najdrazih automobila. Voleo bih da opel napravi dobar auto ali, na zalost, sve sto sam posle doziveo od opela su razocarenje do razocarenja. Prosto sam izgubio nadu da da mogu nesto da naprave, pre svega jer forsiraju vrednosti koje su u suprotnosti sa mojim poimanjem sveta i automobila.
Prestavljanje nove astre ponavlja sve ono sto ne volim kod opela poslednjih 15 godina, velike najave, velike sume u reklamu i placene testove a kad sednes u auto...jadac. Ovde je za promenu da Peki, novinar u ciji sud imam najvise poverenja, potvrdio da ima cemu da se nadamo. Ok, jedva cekam, mada vec neko vreme nisam potencijalni kupac u ovom segmentu. Verovatno cemo astra i ja da se sretnemo preko rent-a-car agencija
Posto nisam vozio ostaje mi samo dizajn (nemam zamerki), specifikacije (mali prtljaznik) i cena: Dobro opremljene varijante su sa OK cenom, cini mi se da kod nas startuje sa previsokom cenom za klot varijantu. Kao sto rece boki CEED< I30 i Focus su postavili standarde koje astra mora da sledi.

Paprikar
05.1.2016 22:10
18
4

Neko se malo presao ali i30 kosta 13.190e, a Kia Sid 14.490e po poslednjim cenovnicima. O postprodajnim cenama ne treba ni govoriti u poredjenju sa autom iz Nemacke.

kalabaster
06.1.2016 08:11
4
7

Ova astra je odlicno opremljena ali iskreno ovakva n

kalabaster
06.1.2016 08:16
7
7

ovakva astra kod prosjecnog kupca nazalost nece tako izgledati ,steta jer je sa svom tom opremom tek onda auto na mjestu!prosjecan kupac nece imati ni ova odlicna ergo grip sjedala,nit fantasticna full led svjetla,nit sumnjam onako informativan displej putnog racunara!fora mi je postavka kvalitete ulja,tj.koliki je zivotni vijek ulja !bas fora!to jos moram priznati nisam vidio kod nikoga da nudi tu opciju!

boki
06.1.2016 09:30
5
11

@paprikar
udji u salon i pitaj koliko zaista kosta KIA Ceed/i30, nemoj da gledas on-line cenovnike.

moron
06.1.2016 10:31
20
3

Najskuplji Ceed Ex Style (Ex Maxx se više kod nas ne nudi) 1,6 dizel sa 136 ks (i sa manuelnim menjačem) košta 20.490 (ako iskoristite 3 najskuplja "džokera"), dok najskuplja astra Innovation 1,6 dizel sa 136 ks(i sa automatskim menjačem) košta 19.560 (uz redovan popust od 8,5%).

Šta više reći ...

boki
06.1.2016 11:37
6
14

@moron
Izvadi 18.000 EUR iz dzepa u KIA salonu, i odmah vozis kuci taj tvoj KIA Ceed Ex Style 1.6CRDI..."dzokeri" su zabava za narod, a kad dodjes sa parama u salon cene su mnogo nize.
Primer: osnovni Ceed "zvanicno" kosta 14.490, a kad dodjes u salon, prodaju ga za 11.700.
Da ne ispadne da ja ovde drzim stranu Kiji - nemam KIA auto, ne radim kod njih, ali u izboru "Ceed vs. Astra" uvek bih uzeo Ceed + dodatne 3 godine garancije + 1800 EUR (tj. dzabe odrzavanje tokom celog garantnog roka).

kalabaster
06.1.2016 12:26
16
5

ja nerazumijem zasto sada sumirate kiu ili hyundai i navijate da je to bolja kupnja,nekome i je,da svi tako razmisljaju onda Golf ili focus i dosta skupu mazdu 3 nitko ne bi ni pogledao!Ova Astra je trenutno ponajbolji predstavnik segmenta i ugradjeno je u nju najbolje sto opel tj. gm nudi i u svojim modelima u Sad-u!konacno astra ima i najmoderniju paletu motora,vise nije preteska u odnosu na konkurenciju i ima vrlo privlacan dizajn i visoku tehnologiju!A posto je Opel ipak njemacki brend nemoze sad astra biti budget brand,to je bio chevrolet!Kia i hyundai su daleko dogurali ali zasto bi ih gledao pored ovakve lijepe astre i mozda novog meganea koji je isto tako veoma pozitivno iznenadio!

don
06.1.2016 12:47
8
7

Ha, ovisi o trzistu. Njemacka-ceed najjeftiniji 11250eura (online cjenik sa mobile.de). dizel model sa automatskom klimom,128ks(postoji i nekakav 136KS),a+ razred CO2 kosta u Njemackoj da ga nabavis (dakle ne iz zemalja EU) 17570e.Servisi svakih 30k km (izgleda).Moze se oprema jos nabiti, al to je ono najjeftinije.

Astra (takodje automatska klima i dizel) 136KS od 19990 novi model. Pa ti vidi.

Rodoljub
06.1.2016 12:52
15
4

Odlican test, ali bih po naslovu moglo da se pomisli da je prenesen iz nekog hrvatskog auto magazina. Primerenije bi bilo reci; potpuno, ili sasvim druga prica. Rado citam i hrvatske auto magazine i ovo naglasavam jer oni takve jezicke egzibicije na ustrb svog jezika ne prave.

Rikošet
06.1.2016 14:46
18
5

Sada već daleke 1999. Astra je prodata za samo jednu godinu u 670.500 primjeraka. Golf je te rekordne godine dobacio do 703.900. Od 2005. do 2007. Astra je bila bolja ili ravnopravna s njim. Primjera radi 2005. je prodata u 512.100 jedinica, a Golf u 487.200... 2014. godinu Golf je završio sa 523.000 prodatih vozila, a Astra sa 180.000... Mada novi model miriše na kvalitet, teško je očekivati da će uspjeti da napravi revoluciju. Zašto? Pa dok su u Opelu brljali i pravili kompaktni automobil kao da je tenk, obuvali ga u skupe 17,18,19 i 20-ke, pa tek poslije ubacili u ponudu 16-ke Korejci su im uzeli 150.000 hiljada kupaca godišnje ispred nosa... Sve su začinili nedostižnom garancijom od 5 i 7 godina... Opel mi se smučio od kada je krenuo da se luksuzira, a morao je to da uradi, jer je neki ambiciozni GM menadžer odlučio da ubaci Chevrolet u Evropu. Američki upravljači su Opelova rak rana bili, biće i ostaće... igraju se sa njim kao sa balavim djetetom. Danas će biti narodni automobil, sutra će furati luksuz, a prekosutra će se vraćati na staro. Dobar je ovo automobil, ali kako ga prodati kad je do juče aucajderska konkurencija danas jaka kao beton... a Golf je još uvijek dimenzija za sebe...

Milan 2
06.1.2016 14:48
8
4

Svaka cast, ako su uspeli da suste potrosnju benzinskih motora do granice da su skoro u ravni sa dizelima. Kod nove Astre mi se ne svidja dosta visoko postavljen naslon za ruke, cini mi se da je bolje bio postavljen kod starog modela tj dosta nize. Ne bi voleo da moram dizati lakat kad ubacujem u 4 brzinu, to su sjajno odradili kod npr novog 308 i Golfa, kad ruka lepo lezi na naslonu skoro u ravni sa sredisnjim delom koji se "utapa" prema instrument tabli.

Hans
06.1.2016 15:10
6
2

Zaista lijep i odlican auto. @Peki Cuveno pitanje, Astra ili Golf 7? Lijep pozdrav. :-)

moron
06.1.2016 17:48
23
3

boki
Bio sam ja par puta "sa novcima" u salonu KIE i sve što sam u ekonomskom smislu doživeo, jeste bilo samo potcenjivanje zdravoga razuma. Najgori doživljaji su mi vezani baš za salon KIE. Zato i nisam kod njih potrošio pare.
Što se samg ceed-a tiče, vreme ga je pregazilo, čak i u redizajn izvedbi. Hvala im što su na Ex Style stavili lajsnu oko bočnih prozora sa Ex Maxx-a, ali vozilo DANAS čine i druge stvari, a ne samo hromirana ili klavir lak plastika ili 4 cm2 veštačke kože na prednjim sedištima ili touch screen od 4,3" ...
Nova astra je ipak u svakome pogledu savremeniji automobil.

Dzoni
06.1.2016 20:32
15
9

Dajte ljudi molim vas,poredite Korejance sa Svabama,to je kao nebo i zemlja.
2 najbolja auta su Japanci i Svabe...,sve ostalo je klasa ispod.
Dalje,pricate o tih nekih 5-7 god. garancije kod Korejanaca,da li se zapitate koliko kostaju redovna servisiranja za sve to vreme garancije u ovlascenim servisima?
Tolika garancija je samo da se oci zamazu kao WOOOW,a na kraju sve to isplatite sa servisima koji su skupi i na kraju kad se sve sracuna ispada da im je garancija oko 2-3 god. ;)
Burazer je bio kupio novi hjundai i30 i otpala mu unutrasna rucica za otvaranje vozacevih vrata i to je on otvarao kad je otpala. Pitam ga ja "pa jesi je povukao jako",kaze on "ma jok,normalno,lagano".
Moj kolega je uzeo isto neku novu kiju (ne znam tacno koju) i isto kaze,skupi servisi,tako da tolika garancija je samo jadac. Ja usao u nju cim je uzeo,a ono smrdi kao da je kinez sklapao unutra,smrdi na jeftino i nekvalitetno.
Da se razumemo,ne kazem ja da su Korejanci krs,ali u poredjenju sa Svabama su ipak slabija klasa za nijansu.
Opel je vec duze vreme jako popularan auto u toj klasi,to mozete videti po taksistima. Kod njih siju samo astre g,h i fijat stilo,a ko drugi najvise "siluje" auto ako ne oni,sve gradska voznja i to velikog intenziteta.
Cak mislim da su izdrzljiviji i od golfa,to je izvikana marka koja i dalje drzi popularnost na konto golfa 2.
Ja imam astru h 1,9 cdti od 100 ks i prezadovoljan sam,kupio sam je sa predjenih 325 000 km,a 2007. je god.,kod mene je oko 3 god. i osim servisa i tih malo potrosnih stvari nisam nikakve probleme imao.
Jedine mane svih novijih dizela (svih marki) su dosadni dpf filteri koga na zalost imam i ja i koji smara kad se regenerise.
Nedavno sam pricao sa komsijom koji radi u opel servisu i kaze da je astra J jako dobra,dobro se pokazala,jedino sto malo zeza su dizne zbog loseg goriva (kad kaze malo zeza ne misli da su zesca mana,nego eto,kod nas malo ima problema sa njima,zbog goriva,a to je kvar od par stotina evra).
U svakom slucaju moj sledeci ce biti astra J posto za K jos nemam vremena (cutajte para) ;)

don
06.1.2016 20:52
7
25

Sjedavsi u astru,covjek uopce nema osjecaj da sjeda u nesto novo. Nije tu u igri dizajn niti specijalni materijali,nit vrhunska izrada niti neki noviteti il hajmo rec inovacije. Bas nista,ne budi emocije,one pozitivne. Sve vec vidjeno,dozivljeno,ispricana prica. Neugodno iznenadi sa nekim detaljem tipa ostrog brida zadnjih vrata,sitnim i necitljivim instrumentima, rupice u srednjoj konzoli koja eto ko biva sluzi za drzanje mobitela(vece gluposti ne vidjeh odavno). Uglavnom, auto kojeg brzo zaboravis.
Kraj njega u salonu, a sve mi je u komsilzku pa bijah tamo u vise navrata,je i hjundai sa svojom gamom. I onda malo poredis, ha tu su negdje. Vidi se da je i30 nesto stariji, ali sa onim gdi motorom i posebnom opremom itekako parira a djeluje i bolji od astre slicne cijene koja stajase tamo 2m od njega. Uglavnom, kod ovakvih vozila cija je ciljana publika obicna raja sa slabim vozackim umjecem i pokojom kintom u dzepu te zeljom da dobiju najvise za "sitan" novac, vazno je upravo ovo posljednje,ponudit najvise za malu paru a pri tom zaradit. Sad, ko to uspije pobjednik je. Kia igra na kartu garancije,pouzdanosti,solidnosti izvedbe dok astra pici na emocije onih kojima opel jos nesto predstavlja u autoindustriji. Cjenovno, kia koja pravi vozila u po evrope (za razliku od npr.vw i golfa) biva visestruko jeftinija od ostalih. Kao sto smo vidjeli u postu gore, razlika je bar 2000€,a nova astra uopce nije bolja od ceeda. Ak nekom i jeste, 2000€ brzo ohladi. To je vec nekolkko godina registracije i besplatnog goriva. Uglavnom, u ovakvom odnosu snaga (jednaka motorizacija i oprema) 2000€ skuplja astra je los odabir.

Milan 2
06.1.2016 22:13
9
4

don@ Slazem se sa tobom u vezi nove Astre, sve vec vidjeno, jako lici na prosli model, ama bas nista nema da kazes, e ovo je stvarno nesto sto nije vidjeno na proslom modelu. Ja vozim Insigniu 2012 godiste 2.0CDTI/131ks i zaista sam prezadovoljan u svakom pogledu, ali gledajuci novu Astru, ne bi voleo da recimo neka nova Insignia bude toliko slicna svom predodniku kao sto je slucaj sa Astrom. Mozda to tako gledam, jer bi zeleo recimo za 2-3 godine da menjam moju za novi model, ali ako budu jako slicne, ta varijanta definitivno otpada, jer zelim nesto bas drugacije, a da dolazi sa istom oznakom proizvodjaca.

serpico
06.1.2016 23:16
13
2

Rikoset sve si rekao!Ovo ja vec godinama govorim jer Opel kao stara njemacka marka i jedna od najstarijih na svijetu nije nista kriva!Kriv je GM i nerazumjevanje americkih menadzera europskim trzistem i glupim rebrandingim i bastardizacijom modela!Ako je Opel neka je Opel,a ne Opel je ovisno o kontinentu,drzavi ili trzistu ili vauxhall(glupost) U.K,Holden,aus!Chevy south america,buick,saturn usa!prestanite rebrandirat!mora svaka marka imati svoj identitet,a ne na potpuno iste aute i imena modela samo Logotipe i ambleme mjenjat!To vec GM radi krivo decenijama!I bas zbog toga 100% njemacki Opel je igubio Imidz i ugled!Prokleti GM!

don
07.1.2016 08:37
5
14

nekad davno pisao sam o cijeni servisa kod kije, pa se sad vise ne sjecam, hajmo rec ovlasteni servis kije kod velikog servisa auta (nazovimo to C inspekcijom) gdje se mijenjaju ulja, filteri, bolje rec sve tekucine i i svi filteri kosta 225 eura.S tim da je rad 30 eura (cijena u Bosni). najskuplje stavke su motorno ulje od totala koje kosta u servisu oko 100 i kusur maraka, a online je 24 eura. Cijena servisa benzinca je za nekih 100 eura jeftinija. Ako sam kupujes online filtere i tekucine i radis servis kod lokalca, ispadne te (obicni, dakle B inspekcija-nije ukljucen antifriz,ulje za kocnice niti filter goriva)90eura(njemacka cijena).E sad, imas na proauto.ba detaljan opis stavki i cijena dijelova.
Ne znam sta je sad ovdje skupo za tebe? Ono sto pise na ovom sajtu u vezi odrzavanja ceeda je cista istina. Imam prijatelja koji je mehanicar u Kijinom servisu u Njemackoj, pa znam, jer uvijek potegnemo te diskusije.
http://proauto.ba/odrzavanje-polovne-kije-ceed-1-4-cvvt-i-1-6-crdi-2006-2012/
Zanimljivo da taj lik vozi staru astru:-) To ti je ista prica ko sa ginekolozima :-))))
Uglavnom, vozio sam oba sida, stari i novi (ali i astre!),i kad sjedas u ostala auta, mecka b klase,bmw serije 5 npr. ne osjetis neku znacajnu razliku (na stranu materijali i te spike). Medjutim, sjednes li iz kije ili opela u alfa romeo, onda se osjeti sta je auto a sta kocija za raju. Zato kod mene u garazi ostaje samo alfa, ostalo se sve prodaje :-)pa i japanci. Glede pouzdanosti alfe, preporocujem da se procita test alfe 156 2.4jtd iz 2003. ciji je vlasnik moj prijatelj i profesor sa faxa, a objavljen je na jednom nasem portalu, to je ono sto ja stalno govorim.Mudronja je imao obicaj reci da je kvaliteta zadovoljstvo kupca.

pecagt
07.1.2016 09:54
12
6

sta ste se primili sa Kiom i Hyundaiem raspalim,ste vi normalni,je vas pitao neko o tome,sta se lozite na garanciju ko da kupujete sporet,S klasa od 100k evra ima 2 god garancije,super je astra,najgori evroplski auto je milenijum ispred koreanca,lazite se koliko hocete...pozz

pecagt
07.1.2016 09:55
11
5

i nova Astra je do jaja!

Blitz
07.1.2016 17:56
3
7

...

Japanautofan
07.1.2016 21:18
6
3

Meni ono u vratima ne lici na flasu vode od 1,5 lit. :)))

Milan
07.1.2016 22:52
6
3

Umesto astre glavna tema postadose KIA i Hjundai. Peki nije o tome pisao ali je cinjenica da je astra najveca zrtva koreanaca i neka rasprava stane na tome.
Sto se Astre tice ocigledno je da niko nema primedbi na dizajn i izbor motora. Prvi put opel narednom generacijom nije pokvario dobro sa prethodne. Ostalo cemo proceniti nakon voznje i utisaka jer , koliko sam shvatio, osim dona niko je do sada nije ni video.

pecagt
08.1.2016 01:24
5
0

Japanautofan bravo majstore,kako si izvalio mog imenjaka,sad znamo zasto mu je vazna boca u vratima!:-)

kalabaster
08.1.2016 10:49
10
2

Da takljucimo,vecina nasih komentara zavrsi poredjenjem nekih drugih brendova i modela!Ovdje je Opel Astra K tema ,kada izadju novi i 30 i Ceed!onda cemo valjda komentirat citroen i pezo!Hocu reci doticete se astre mozda i zato sto je upravo hyumdaijev razvojni i dizajnerski centar smjesten u Rizelshajm gdje je upravo i staro sjediste Opela!Pa me nebi ni cudila imdustrijska spijunaza!Sve ukupno novoj astri nista bitno ne nedostaje!bas je kompletan auto i veoma je atraktivna!Neki manji nedostaci nisu vrjedni spomena a astra konacno ima dobru motorizaciju,manju masu i prelijep kokpit!Sad su upravo kupci ti da prestanu narucivati dosadan i "prevarantski" VW i okrenu se Opelu i to je to!

Paprikar
08.1.2016 11:04
7
4

Zrtve Korejskih modela u kompaktnom segmentu su svi evropski proizvodjaci, od Renoa, Citreona, Pezoa, do Vw, Opela, i Forda.
Za to je dovoljno videti samo prodajne rezultate njihovih modela, od 2008. na ovamo i tu ne treba mnogo mudrovati.

don
08.1.2016 12:04
12
10

Zaboravljas podatak da tvoj novi opel nije nista bolji od odlazeceg ceeda (koji se proizvodi u Evropi), od kojeg je skuplji za 2000eura, zato su ljudi i povukli paralele.

karadjole
08.1.2016 21:09
8
3

done nevaljaj nebuloze razne!kia mora jos puno pure izist da postane blitz O!

Nemanjica
08.1.2016 22:01
2
8

karadjole, opet mracis dona, odmori maloo!
Don, ne daj see... ;-)

karadjole
09.1.2016 09:49
6
3

o mali nevaljica pa di si ti meni!Ajde idi si operi i posprejaj sa wd 40 svoju alfalfu da ti ju rdja ne popapa do proleca!

Чедомир
09.1.2016 21:43
3
1

@Japanautofan
Легендо!Свака част на запажању!

d29
10.1.2016 10:50
8
4

Čudne rasprave se vode na ovu temu.
Pre dva meseca sam uzeo novu Corsu. Prvi put u životu Opel. Moram vam reći da je auto odličan, imam osećaj u vožnji kao da pripada višoj klasi nego što jeste /upravo ono što Peki govori o vešanju i ponašanju na putu/, enterijer kvalitetan, buka u kabini minimalna. Prvi Opel čiji mi se enterijer dopao.
Što se tiše korejanaca, što se mene tiče, mogu da zatvore fabrike jer njih i Škodu ću teško ikada kupiti. Možda su u pitanju moje predrasude jer ih nikada nisam posedovao ali i neću.Njihove salone niti gledam niti obilazim.
Po mom mišljenju potpuno suvišno i neadekvatno poredjenje.
Japanci i Nemci su jedina vozila koja poštujem.

Milos
10.1.2016 13:40
2
10

"d29 "da se malo vise razumes, shvatio bi da je corsa prepakovani fiat punto!

d29
10.1.2016 17:09
8
2

"Miloš"

Hvala ti Miloše na ovoj fenomenalnoj informaciji. Ja govorim o Corsi iz 2015. godine. Ako misliš da je platforma na kojoj je auto jedino bitno u strukturi automobila onda grdno grešiš. Pošto sam siguran da ne znaš o čemu govorim, idi napravi probnu vožnju prethodne generacije Corse i najnovije /kao što sam ja/ pa onda daj svoj komentar i poredjenje.
A što se tiče mog razumevanja u automobile nisam automehaničar, hvala bogu, već sam samo ljubitelj i korisnik automobila. Mislim da je to dovoljno.

Milos
10.1.2016 21:13
3
6

"d29" i najnovija korsa koristi puntov trap kao i motor.

Milan
10.1.2016 22:39
1
4

...

serpico
11.1.2016 08:31
9
1

d29 jos malo informacija zaista prva corsa je djelila razvoj sa grande puntom jer je u tom periodu pred 10tak godina GM tj.opel/vauxhall bio u suradnji sa fiatom i djelili su motore i pogonske sklopove!kao sto je i sledeca korsa trebala da bude temeljena i skupa radjena sa peugeotom 208 i citroenom c 3 ali ta saradnja je naprasito prekinuta ali to sad nema veze,hocu reci tvoja nova corsa je temeljito redizajniran model sto je u biti jako dobro jer tvoj model nebi trebao patiti od onih tzv.djecjih bolesti novih modela jer sve je temeljito prepravljeno i poboljsano te uklonjene su mane predhodnika!cijeli ovjes je na novo dimenzioniran,karoserija je ispeglana na bolju aerodinamiku,cijela unutrasnjost je potpuno nova sa daleko boljom zavrsnom obradom i dizajnom i na kraju potpuno novi su i motori bas razvojno opelovi i novi su mjenjaci!tako da tvoja corsa nema nista sa grande puntom!a sto se tice grande punta on nije bio uopste los model dapace ali iz nekog razloga on jos nije dobio naslednika!A ako cemo o redizajnu takvu isti sistem je primjenio vw golf sa5 -ce na 6-cu!

Peki
11.1.2016 10:35
10
1

Drugari dobar dan,
Jos jednom da vam svima pozelim srecnu Novu Godinu, u svakom pogledu bolju od predhodne.
@Japanautofan, da, da, bili su praznici, u vrata moze da stane i po koja buteljka vina, kao i "test" flasa od 1.5 lit :-)
@Karadjorde, novog Megana cu verovatno dobiti pocetkom februara, sutra idem po Talisisman 1.6/200. Znaci benzinac, siguran sam da ce MIlan "svedanin" biti odusevljen, posto su mu se dizeli zgadili. Uporedni test Astre i Megana je za mene veoma tesko uraditi, iz organizacionih razloga. Nedostaje mi za tako nesto najmanje dvoje kolega, kako bi sihronizovano uzeli oba vozila (predstavnista Opela i Renaulta udaljena su jedno 40-50 km). Radnim danom drugari su zauzeti, rade, sto bi trebao biti i moj slucaj, da nisam na Birou za nezaposlene :-(
Test vozila se mogu uzeti i vratiti jedino radnim danom, a ako se sam upustim u takvu avantura, naci cu se sa tri automobila ispred zgrade (dva test, plus moj privatni), gde cesto ne mogu da pronadem mesto ni za jedan. O rizicima da ni ne govorim, vec nedelju dana skrivam jedan Peugeot 308 GTi 1.6/270 KS, nadam se da nocas nije dobio "noge" (idem da proverim).
@Patriota, prihvatam kritiku u vezi naslova, tj reci "posve", Opravdanja radi, ja sam generacija Yugoslavije, ziveo sam 7-8 godina Hrvatskoj (otac bio na sluzbi u Sisku), vec 25-26 godina u Francuskoj, pa se ponekad zaboravim...Vidis, nisam vam pozeleo Sretnu, vec Srecnu Novu Godinu.
POzzzz

karadjole
11.1.2016 18:54
4
1

Peki hvala na informacijama i odgovoru!A nista posto nemozete usporedno testirati Astru naprotiv Meganea mozete donjeti svoj neki osobni sud koji auto je po vama bolje uradjen,mane i nedostaci jednog prema drugom jer mnogi govore (mislim na auto novinare i portale)da ni Opel nikada nije imao bolji kompakt jos od doba starih neunistivih kadetta a Renault se je bas potrudio od ruku na srce bezlicnog meganea 3ke ovo je pravo osvezenje i mirise konacno na kvalitet nije vise kako bi rekao Laserb Reno plastikaner plasticno rasklimano dzubre!pozz peki raduje me citanje testa Talismana i novog Meganea!

Milos
12.1.2016 01:00
2
5

KIA vrlo jednostavno Kur.. Imas Auto
ne mogu da vjerujem da ljudi uporedjuju KIA i Opel... Astra je lijepa al bi valjalo da je malo veca jer uzivo izgleda dosta mala...

DejanL
16.1.2016 19:13
0
7

Oktavija je sije na svakom koraku, a i jeftinija je!

karadjole
17.1.2016 16:27
8
0

neka sije!ali je ruzna i kockasta!dok je astra lep i atraktivan i moderan auto oktavija kao da je nova zastarjelija od predhodnice!I oktavija je sedanski model a astea pravi kompakt!prema tome i skoda rapid hatchback je bolji izbor od astre!bolje opet da si sutio dejanL!Ja bih bas kupio astru sto mi se eto svidja a skodu nemogu da smislim!Jeste prakticnija ,prostranija i veca ali je dosadna,uglata i prekonzervativna!

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: