Test

Nissan Qashqai 1.6 dCi

Luj XV

Bili smo na regionalnoj premijeri nove generacije Nissan Qashqaija da saznamo da li je on zaista ono što su konstruktori Nissana najavili! Senzacija u klasi!

Sve zapravo počinje jedna poprilično nebitnom informacijom u mnoštvu onih koje su nam predstavnici Nissana servirali. Konkretno, novi model je za 40 kilograma lakši od prethodnika. Ništa posebno, toliko se možda ugoji njegov budući vlasnik. A zašto je to bitno? Zato što je težina crossover „krune“ koju mu ovaj odlazeći ostavlja u „amanet“ - teška kao planina!

Prethodni Qashqai je prodat u 2 miliona primeraka, od toga 1,5 miliona Evropi, a u ovom osiromašenom regionu zbog kojeg su automobilski novinari istog pohrlili u Rovinj - u tek 9.000 primeraka. Zvuči malo, gledajući brojke može nam se učiniti da je oblast bivše Jugoslavije u Nissanovim statistikama „spala“ na nivo prosečnog evropskog gradića, ali istina je mnogo svetlija. Qashqai prvi generacije je ukupno gledano, jedan od najbolje prodavanih modela „ovde“, a da tradicionalno nije podržan salonskim „klot“ i tenderskim „ja tebi-ti meni“ formama prodaje.

Unutrašjost oslikava ono što se s povećanjem karoserije dobilo. Mesta ima za sve, čak i za putnike na zadnjoj klupi

Kada se pojavio daleke 2007. godine, bio je prvi od svoje vrste.Nissan je hrabro ušao u taj projekat i bio dobro nagrađen za rizik. Trend rasta kao po pravilu ima tendenciju napredovanja tokom prve dve godine kod uspešnijh modela, da bi potom počeo surovo da klizi na dole. Od prve generacije Nissan Qasqhai je rastao od početka, pa sve do danas.

Nije se imalo šta zameriti
Nećemo vas „ganjviti“ sa detaljnim paragrafisanjem svega što su nam tokom svečanog predstavljanja pričali. Pokušaćemo da iz dva, suncem osunčana istarska dana i druženja sa novim modelom, izvučemo ono najbolje i stavimo pred vas.

Dizajn karoserije nema gotovo nikakvu zajedničku tačku sa prethodnim modelom
Po pitanju enterijera sve je novo, deluje kvalitetnije i skuplje

Dakle, nakon nekoliko uvodnih prezentacija i par reči dobrodoščice, svetla u sali su utihnula kako bi vazduh oko nas počeli da seku snopovi lasera praćeni plesom atraktivnih devojaka. Par minuta trajao je performans tipičnog za naš „Exit“, da bi potom dve cilindrične površine smeštene u uglove prostorije počele da rotiraju oko svoje ose i okreću se ka nama. Već sa prvim detaljima, oslikanim u odsjaju velikih farova novog Qashqai, bilo je jasno da smo se zaljubili. Gasite muziku i festivalska svetla, terajte devojke sa bine i dajte nam da se „nagledamo“ od tog momenta nam „dragog“ Quashqaija . I više nam nije bilo žao zato što smo „prevalili“ toliki put, sve im je bilo oprošteno, samo smo želeli da prespavamo noć i što pre se smestimo iza volana zvezde večeri.

Toliko isčekivano jutro konačno je osvanulo. Ispred hotela, jedna do druge, nanizale su se sve verzije budućeg bestselera. Spušten sa pozornice pravo na asfalt, bez lasera i filmske scenografije, delovao nam je bliži, delovao je bolje! Sada je još samo ostalo da se odabere model koji ćemo voziti...

Slatke muke
Brojne verzije koje su se našle pred nama pokušale su da obuhvate sve ono što će kupci moći da dobiju kada prodaja startuje.

U ponudi su 3 agregata, svi četvorocilindarski, svi sa turbo punjenjem. Benzinac je novi 1,2 litarski DIG od 1.197 ccm radne zapremine koji pri 4.500 obrtaja u minuti stvara 115 KS i razvija 190 Nm obrtnog momenta pri 2.000 obrtaja.

Dizelašku ponudu čini slabiji, 1,5 dCi turbo agregat sa 1.461 ccm radne zapremine, koji razvija 110 KS pri 4.000 obrtaja u minuti i stvara 260 Nm obrtnog momenta u rasponu od 1.750 do 2.500 o/min. On je ujedno i jedan od trenutno najčistijih agregata, usaglašen je sa sve strožijim ekološkim normama propisanim od strane Evropske Unije, i emitovanje tek 99 grama CO₂ po pređenom kilometru.

Najjača varijanta je dizelski turbo 1,6 dCi agregat od 1.598 ccm koji razvija 130 KS pri 4.000 obrtaja u minuti i postiže 320 Nm pri 1.750 o/min. Emituje 115 grama CO₂ po pređenom kilometru a njegova najveća prednost, pored očegledne nadmoći nad ostalim agregatima, je i što se samo uz njega može naručiti CVT automatski menjač. Od Nissana nazavana X-TRONIC, ova transmisija eliminiše efekat „gumene trake“ koji je do sada stvara muke vozačima „gubeći“ se između visine obrtaja i snage koju agregat isporučuje na točkove. Zadržava uglađeni rad uspevajući da efikasno odgovori na pritiske papučice gasa.

Konačno na putu!
Upravo je broj dostupnih agregata u ponudi, sa 3 različita nivoa opreme (Visia, Acenta i Tekna) i novom transmisijom, stvarao muke pri odabiru vozila koje ćemo voziti . Nismo želeli najslabiji, a pored kolega iz Slovenije nismo mogli ni da razmišljamo o najjačem modelu jer su nam ga uzeli ispred nosa. Odabir je pao 1,6 dCi agregat sa manuelnim menjačem u Acenta paketu opreme! Zašto baš taj? Činilo nam se se da bismo od svih dostupnih nam verzija upravo sa njim uspeli da u najkraćem roku „podgrejemo“ Vrele Gume. I nismo pogrešili!

Drugu generaciju Nissan Qashqaija možemo očekivati kod nas tek u martu ove godine, sa startnom cenom baznog modela od oko 17.500 evra Twituj ovo!

Tehničke karakteristike govore da naše test vozilo do „stotke“ stiže z 9,9 sekundi i razvija maksmialni brzinu od 190 km/h! Uz visoku pozociju sednjenja i lagani zvuk agregata koji počinje da se budi na nižim obrtajima, već u drugom stepenu prenosa stičete utisak da ovaj agregat novog Qashqaija ima 2,0 litre i da specifikacija laže. Ne treba puno pa da se na njega prilagodi. Izuzetna gostoljubivost je posledica brze komunikacije između agergata, volana, menjača i papučica pod nogama. „Brzina“ odziva nas je posle nekog vremena uverila da sve ima svoju cenu. Deklarisanu prosečnu potrošnju od 4,4 litre na 100 pređenih kilometara mi smo izgleda zaboravili na parkingu, konstantno nam je varirala između 7 i 10 litara. Koliko troši, neka troši, jednostavno želeli smo da „cedimo“ našeg drugara i iz njega izvučemo sav potencijal.

Nije tipičan SUV, nije nezgrapan. Dovoljno je pregledan da je vozač u svakom trenutku upućen gde mu se krajevi nalaze

Nije on taj?
Ipak primećujemo! Qashqai nove generacije zapao je u krizu identiteta . Prethodnu, i sveže pristiglu generaciju, deli zgužvani papir zaostavštine svega onog što je nekada bilo. Iznenađuje hrabrost s kojom je Nissan odbacio sve, a zatim počeo iz početka zadržavajući jedino ime. Kada za par meseci na parkingu ugledamo „starinu“ i ovaj novi Qashqai, svima će tek onda biti jasno da su to dve generacije koja stoje jedna do druge, da je to neko novi, neki drugi japanski model... Oni ne liče, i tako je bolje, slike sve govore.

Nije tipičan SUV, nije nezgrapan. Dovoljno je pregledan da je vozač u svakom trenutku upućen gde mu se krajevi nalaze, i dovoljno „kratak“ da se kroz kamenom okovane ulice Rovinja provuče kao „pas kroz rosu“. Kada se sumiraju utisci vezani za eksterijer, jedno postaje jasno, porastao je taman koliko je prethodnom modelu nedostajalo da se u njegovoj unutrašnjosti niko ne požali, a opet diskretno i nenametljivo izbegavajući zamku da postane glomazni terenac.

Slično kao u priči o eksterijeru, i u enterijeru je sve novo, deluje kvalitetnije, čini se skupljim, definitivno je prijatniji na dodir. Unutrašnjost oslikava ono što se s povećanjem karoserije dobilo. Mesta ima za sve, čak i za putnike na zadnjoj klupi smeštene iza krupnijeg vozača.

Agilan i dinamičan
Što se tiče ponašanja u vožnji, suštinski utisak je na nivou agilnosti dinamične limuzine. Lako kreće sa mesta, ima odlična međuubrzanja a na autoputu, pri brzini od 120 km/h, agregat se vrteo na 2.600 obrtaja, što ga je činilo tihim i veoma uglađenim. Izolacija kabine je mnogo bolja nego kod prethodnog modela i može se oceniti gotovo odličnom ocenom.

Njegovo ponašanje na putu takođe zaslužuje visoku ocenu, uključujući dinamičnu upravljivost sa puno povratne informacije na volanu i odlično amortizovanje neravnina. U krivinama mu značajno pomaže sistemi aktivne kontrole proklizavanja koje kočenjem pojedinih točkova vodi karoseriju u zadatoj putanji.

Biće mu teško
Tokom 7 godina Nissan bajke, stvari su se drastično promenile. Euforija crossover segmenta koju su sami započeli sa Qasqhai modelom, rasplamsala se i bukti poput šume suvih četinara. Ako su se 2007. godine osećali usamljeno, sada im taj osećaj definitivno nedostaje. Skoro svaki proizvođač ima po neki model za „konkuristati“, i svakome od njih je ona brojka od 2 miliona primeraka u „glavi“. Koncept zvuči vrlo jednostavno, uzeti uspešan model i oformiti ga da liči na veći SUV, spakovati ga dobro i zatim prodati. I upravo je to breme nove generacije, mnogo teže od onih 40 kilograma koliko je olakšan u odnosnu na stariju verziju. Izboriti se i ponoviti rezultat onoga koji je stvorio trenutno najpopularniji segment biće jedan od najžešćih testova za neki automobil do sada! Jer ako ćemo suditi po onoj, „Da je Luj XIV trošio, Luj XV vraćao a Luj XVI sve to platio“, za ovu, novu Qashqai generaciju nema brige, a šta će biti nakon nje – videćemo!

Rovinj, januara 2014
Pero Ivić, Miroslav Schossberger
36250
Postavljeno: 04.02.2014

Arhiva: Testovi

Rubrika: Uporedni testovi
Postavljeno: 08.11.2018

Peugeot Partner i Citroen Berlingo VU

Preko dve decenije Peugeot Partner i Citroen Berlingo lideri su u kategoriji lakih dostavnih vozila. Nova generacija donosi brojna poboljšanja i inovacije, što joj je odmah donelo titulu "Van of the year" za 2019. godinu


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 30.10.2018

Renault Captur 1.3 TCe/150 EDC

Nakon Renaulta Scenic, Megana i izvesnog Mercedesa Classe A, red je na Capturu da usvoji novi 1.3 TCe, ovoga puta u verziji od 150 KS. Sportski mini SUV ili običan "naduvenko", proverili smo tokom sedmodnevnog druženja


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 24.10.2018

Peugeot 508 GT 2.0 BlueHDi/180

Da li je sa novim 508 Peugeot najavio kraj limuzinama u D segmentu? Ukoliko je suditi po nasledniku jeste, njegov stil koketira sa kupeima tipa Audi A5 Sportback i BMW Serie 4 Gran Coupe


Ford Ka+ Active 1.5 TDCI/95

22.10.2018

Opel Grandland X 1.2 Turbo/130 Ultimate Tekst sa video prilogom!

20.10.2018

VW Touareg III 3.0 V6 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

12.10.2018

Renault Megane 1.3 Tce/140 Intense

10.10.2018

Citroen Berligo 3 1.5 BlueHDi/130 XTR Tekst sa video prilogom!

05.10.2018

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi/130 Automatic

01.10.2018

Dacia Duster Confort 1.2 TCe/125 4x4

17.08.2018

Ford EcoSport 1.5 TDCI/100 Titanium

01.08.2018

Mazda MX-5 RF

29.07.2018

Renault Megane RS

14.07.2018

Citroen Berlingo

07.07.2018

Kia Stinger 2.2 CRDi 4x2 GT-Line automatic

29.06.2018

Peugeot 508 2.0 BlueHDi/180 EAT6 GT-Line

26.06.2018

Mitsubishi L200 2.2 DI-I Insyle 4WD A/T

21.06.2018

Lada Vesta 1.6 16V Tekst sa video prilogom!

16.06.2018

Volvo XC40 D4 AWD Tekst sa video prilogom!

07.06.2018

Fiat Tipo SW 1.4 T/120 TNG

05.06.2018

Renault Scenic 1.3 Tce/160 Bose Energy

29.05.2018

AUDI A6 – 50TDI V6 quattro Tiptronic Tekst sa video prilogom!

18.05.2018

Opel Crossland X 1.6 D/120 Innovation

16.05.2018

Peugeot 308 1.2 Puretech 130 EAT8 i BMW Serie 1 118i/136 automatik

05.05.2018

Alfa Romeo Stelvio Super 2.2 JTDm 210 Q4

19.04.2018

Jaguar E-Pace First Edition S 2.0 180 Tekst sa video prilogom!

12.04.2018

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5/163 2WD

07.04.2018

Toyota Land Cruiser 2.8 D-4-D Tekst sa video prilogom!

31.03.2018

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 140 ST- Line

28.03.2018

DS7 Crossback 2.0 BlueHDi Perfomance Line +

22.03.2018

Kia Soul EV

15.03.2018

Audi A8 50 TDI quattro Tekst sa video prilogom!

07.03.2018

Jeep Compass 1.6 Multijet/120 4x2 Limited

27.02.2018

Citroen C4 Cactus 1.2 PureTech

23.02.2018

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x2 Prestige

17.02.2018

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

14.02.2018

Opel Grandland X 1.6D Ultimate

06.02.2018

Hyundai KONA 1.6 T Tekst sa video prilogom!

02.02.2018

Renault Scenic 1.5 dCi Hybrid Assist Zen

29.01.2018

Dacia Duster 1.5 dCi 110 4x4 Tekst sa video prilogom!

24.01.2018

Opel Insignia Sports Tourer OPC Line 2.0 CDTI/170

17.01.2018

BMW 630d GT Tekst sa video prilogom!

10.01.2018

Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi/120 Shine

03.01.2018

Suzuki Swift 1,2 Dualjet Tekst sa video prilogom!

29.12.2017

Ford Fiesta 1.5 TDCi protiv VW Polo 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

27.12.2017

Renault Alaskan 2.3 dCi/190 Intens automatic

11.12.2017

Dacia Logan MCV Stepway 1.5 dCi/90

05.12.2017

Volvo XC60 D5 AWD Tekst sa video prilogom!

29.11.2017

Ford Fiesta 1.5 TDi/120 Titanium

26.11.2017

Jaguar F-Type 3.0 V6 Cabrio Tekst sa video prilogom!

21.11.2017

Kia Picanto 1.0

18.11.2017

Mitsubishi ASX 1.6 Intense 2WD Tekst sa video prilogom!

15.11.2017

Suzuki Ignis 1.2 AllGrip (4WD) Tekst sa video prilogom!

09.11.2017

Kia Stonic 1.6 CRDi/110

07.11.2017

VW Arteon 2.0 TDI Elegance Tekst sa video prilogom!

02.11.2017

Peugeot 308 1.5 BlueHDi/130 GT-Line

31.10.2017

BMW X3 M40i Tekst sa video prilogom!

27.10.2017

Infiniti Q60 Tekst sa video prilogom!

21.10.2017

Citroen C3 Aircross

19.10.2017

Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo /165 Innovation

13.10.2017

Renault Megane GT TCe 205 EDC Tekst sa video prilogom!

10.10.2017

Hyundai i30 1,4 T-GDI Tekst sa video prilogom!

05.10.2017

Opel Crossland X Innovation 1.2 Turbo/110 Automatic

27.09.2017

Seat Ibiza 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

22.09.2017

Renault Koleos 2.0 dCi/175 4WD CVT Intens

19.09.2017

Mazda 2 G90 Takumi Tekst sa video prilogom!

15.09.2017

BMW i8 Tekst sa video prilogom!

13.09.2017

Range Rover Velar V6 3.0 D300 Tekst sa video prilogom!

07.09.2017

Citroen C3 1.6 BlueHDi/75 Feel

05.09.2017

Dacia Duster 1.5 dCi 110 Laureate Tekst sa video prilogom!

30.08.2017

Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

26.08.2017

Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 Highline 4Motion Tekst sa video prilogom!

22.08.2017

Smart Cabrio Electric Drive Tekst sa video prilogom!

19.08.2017

BMW i3 (94 Ah) Tekst sa video prilogom!

18.08.2017

Renault Captur 1.5 dCi/110 Initiale Paris

11.08.2017

Volkswagen Golf 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

04.08.2017

Peugeot 5008 2.0 BlueHDi/150 Allure

01.08.2017

Volvo V90 Cross Country D5 Tekst sa video prilogom!

27.07.2017

Nissan Micra 1.5 dCi/90

24.07.2017

Mercedes-Benz E 220 d 4Matic All Terrain Tekst sa video prilogom!

20.07.2017

Renault Kadjar 1.6 TCe/165 Extended Grip

17.07.2017

Ford EDGE 2.0 TDCi/180 Tekst sa video prilogom!

14.07.2017

Kia Rio 1.2/84 KS

10.07.2017

Land Rover Discovery 5 Tekst sa video prilogom!

03.07.2017

Kia Optima 1.7 CRDi EX Business DCT

26.06.2017

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Tekst sa video prilogom!

19.06.2017

Peugeot 308 Tekst sa video prilogom!

17.06.2017

Subaru Outback 2.0D Lineartronic Exclusive Sport

12.06.2017

VW E-Golf Tekst sa video prilogom!

05.06.2017

Citroen SpaceTourer 2.0 BlueHDi/150 Bussines Lounge

02.06.2017

Hyundai Ioniq 1,6 GDI Hybrid Tekst sa video prilogom!

29.05.2017

Alfa Giulietta 1.6 JTDm/120 TCT

22.05.2017

Dacia Sandero 1.0 SCe 75 Autentic Tekst sa video prilogom!

15.05.2017

Volkswagen Up 1.0 MPI Tekst sa video prilogom!

09.05.2017

Peugeot 5008 1.6 THP/165 EAT6 GT-Line

01.05.2017

Renault Zoe Z.E. 40 Edition One

24.04.2017

Mazda6 CD175 AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

19.04.2017

Ford Kuga ST-Line 2.0 TDCi/150 4WD PowerShift

10.04.2017

Opel Zafira 2.0 CDTI/170 EcoFlex

03.04.2017

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm/180 Sport

27.03.2017

BMW 520d Luxury Line Tekst sa video prilogom!

20.03.2017

Renault Twingo GT

14.03.2017

Audi Q5 2.0 TDI Quattro Stronic Tekst sa video prilogom!

02.03.2017

Renault Grand Scenic 1.5 dCi/110 Intens

23.02.2017

Ford Ka+ 1.2 Ti-VCT 85 KS Ultimate

20.02.2017

Toyota Corolla 1.6 Valvematic Sol

18.02.2017

Kia Niro

13.02.2017

Audi Q2 Sport 1.4 TFSI Tekst sa video prilogom!

10.02.2017

Opel Mokka X 1.6 CDTi/110

07.02.2017

Land Rover Discovery Sport 2.0 HSE TD4 Tekst sa video prilogom!

04.02.2017

Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium Navi Sport

30.01.2017

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Elegance Tekst sa video prilogom!

27.01.2017

Citroen C3 1.2 PureTech/82 Feel

23.01.2017

Peugeot 3008 2.0 HDi Allure Tekst sa video prilogom!

19.01.2017

Bimota DB9 Brivido Tekst sa video prilogom!

16.01.2017

Toyota C-HR 1.2 C-ULT

09.01.2017

Chrysler Pacifica LX

05.01.2017

Fiat Spider 124 1.4 MultiAir

02.01.2017

Nissan Navara DC 2.3 dCi 190 Tekst sa video prilogom!

29.12.2016

Ford Edge 2.0 TDCI/210 Sport

26.12.2016

Kia Sportage 2.0 CRDI/136 4x4

23.12.2016

Ford Mustang 2.3 EcoBoost S Tekst sa video prilogom!

20.12.2016

Fiat Panda Cross 1.3 Multijet/80 4x4

16.12.2016

Mazda CX-5 CD150 TAKUMI

12.12.2016

Peugeot 3008 2.0 BlueHDi/150 GT Line Tekst sa video prilogom!

09.12.2016

BMW 730d xDrive (Long) Tekst sa video prilogom!

05.12.2016

Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Elegance Tekst sa video prilogom!

28.11.2016

Renault Scenic 4 1,6 dCi/130

25.11.2016

TOYOTA Hilux Double Cab 2.4 D-4D Tekst sa video prilogom!

21.11.2016

Renault Kadjar Iconic Energy dCi 130 4WD

18.11.2016

Audi Q3 2.0 TDi Quattro S-tronic/S-line Tekst sa video prilogom!

14.11.2016

Fiat Tipo 1.4 T-Jet/120 Lounge

10.11.2016

Opel Astra 1,6 CDTI Tekst sa video prilogom!

07.11.2016

Citroen C3 1.2 PureTech 82 & 110 KS

03.11.2016

JAGUAR F-PACE R-SPORT 3.0d 300 AWD Tekst sa video prilogom!

31.10.2016

Mercedes-Benz G 500 4x4² Tekst sa video prilogom!

26.10.2016

Peugeot 208 1.2 PureTech/110 Allure

20.10.2016

Opel ADAM Jam 1.2

13.10.2016

Renault Clio 1.5 dCi/110

10.10.2016

2017 Cadillac XTS 3.6

06.10.2016

Renault Megane Estate 1.6 GT

28.09.2016

Citroen C4 Picasso 2.0 BlueHDi/150 Exclusive

21.09.2016

KIA Sportage 1.6 GDi EX Fresh

06.09.2016

Suzuki Vitara 1.6 VVT Elegance 4WD

01.09.2016

Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTi/110 Innovation

24.08.2016

Audi A6 2.0 TDI Quattro S Tronic S-Line

22.08.2016

Peugeot 2008 1.2 Pure Tech/110 i 1.6 BlueHDi/120

18.08.2016

Renault Clio Dynamique Energy TCe 90 Stop/Start GT Line

16.08.2016

BMW C650 Sport

08.08.2016

Citroen E-Mehari

04.08.2016

Peugeot 308 SW 1.2 Pure Tech/130 i 1.6 BlueHDi/120 GT-Line

28.07.2016

Fiat Tipo 1.3 MJTD Opening Edition Plus

23.07.2016

Mazda3 Sport G120 TAKUMI

12.07.2016

DS3 1.6 BlueHDi/120 Sport Chic

07.07.2016

Renault Talisman Grandtour 1.6 dCi/130 EDC

30.06.2016

Subaru BRZ

21.06.2016

Nissan Qashqai 1.2 DIG-T 2wd X-TRONIC 360 Plus

13.06.2016

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost/125 i 1.5 TDCI/95

07.06.2016

Kia cee’d 1.0 T-GDI/120 GT Line

28.05.2016

Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe Easy-R

26.05.2016

Mazda MX-5

18.05.2016

Ford S-Max 2.0 TDCi/180 4WD PowerShift Titanium

13.05.2016

Peugeot Partner Tepee Outdoor 1,6 BlueHDi/120

03.05.2016

Jeep Cherokee 2.2 MultiJet 185 Limited

27.04.2016

Mazda CX-5 2.2 D/150 Dynamique

20.04.2016

Opel Astra 1.6 CDTi136 Dynamic

14.04.2016

Kia Venga 1.6 CRDi/125 Premium

05.04.2016

MINI Cooper S JOHN COOPER WORKS

29.03.2016

Renault Espace 1.6 dCi 130 Life

23.03.2016

Fiesta Red & Black Edition 1.0 EcoBoost/140 ks i ST 1.6/182 ks

15.03.2016

Opel Karl 1.0 Cosmo

10.03.2016

Fiat 500X 1.6 MJT/120 vs. 1.4 MultiAir/140 DCT

05.03.2016

Fiat Tipo 1.6 Multijet Tekst sa video prilogom!

01.03.2016

Peugeot 308 1.6 GTi/270

26.02.2016

DS4 Crossback BlueHDi/180 EAT6 i DS4 2.0 BlueHDi/150

19.02.2016

Kia Picanto Sport 1.25 MPI

16.02.2016

Ford C-Max 1.5 TDCi/120 Titanium

10.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens Tekst sa video prilogom!

02.02.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

25.01.2016

Nissan X-Trail 1.6 4WD Tekna

22.01.2016

Dacia Logan MCV 1.5 dCi Life Plus Tekst sa video prilogom!

19.01.2016

Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD Tekst sa video prilogom!

15.01.2016

Kia Sorento 3 2.2 CRDi Automatic EX Exclusive

14.01.2016

Opel Astra 1.4 T/125 Innovation Stop&Start

05.01.2016

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

29.12.2015

Renault Twingo 0.9/90 EDC

21.12.2015

Dacia Duster URBAN Explorer 1.5 dCi 110 4x4 S&S

16.12.2015

Jeep Renegade 2.0 Multijet/140 4WD Automatic Limited

08.12.2015

Opel Adam Rocks

02.12.2015

Honda HR-V 1.6 i-DTEC 2WD Tekst sa video prilogom!

23.11.2015

Fiat 500 1.2 Lounge

18.11.2015

Mazda CX-3 Skyactiv-1.5 D

11.11.2015

Citroen Berlingo XTR 1.6 BlueHDi/120

02.11.2015

MINI One Countryman Tekst sa video prilogom!

27.10.2015

Fiat 500X 1.4 MultiAir/140

22.10.2015

Peugeot 208 1.2 Pure Tech/110 Feline

07.10.2015

Kia Optima Hybrid

01.10.2015

Citroen C4 1.6 BlueHDi/120 Feel

30.09.2015

Renault Kadjar 1.5 dCi/110 EDC

25.09.2015

Renault Espace 1.6 dCi/160 EDC Initiale Paris

12.09.2015

Citroen DS5 1.6 THP/165

05.09.2015

Renault Captur 1.5 dCi/110

28.08.2015

Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution TOP

20.08.2015

Citroen C4 1.2 PureTech 110KS

13.08.2015

Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Peugeot 308 1.6/205 GT

24.07.2015

Peugeot 308 GT 2.0 BlueHDi

22.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Mazda2 SKYACTIV 1.5 G-115 Revolution Top Soul Red Tekst sa video prilogom!

03.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Mercedes-Benz V 250 BlueTEC AVANTGARDE Lang Tekst sa video prilogom!

15.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique vs. Smart Forfour Tekst sa video prilogom!

26.05.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

BMW X6 xDrive 30d Tekst sa video prilogom!

20.04.2015

Hyundai i20 1.4 CRDI/90

30.03.2015

Smart ForTwo 1.0 Tekst sa video prilogom!

24.03.2015

BMW Active Tourer 218d Tekst sa video prilogom!

02.03.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Volkswagen Passat 2.0 TDI BlueMotion Tekst sa video prilogom!

14.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Toyota Yaris 1.33 VVT-i Lounge Tekst sa video prilogom!

22.01.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Megane Coupe 1.2 TCe 130 Energy GT Line

03.01.2015

Chevrolet Tahoe 5.3 V8 LS

30.12.2014

Toyota Aygo 1.0 x-play + x-touch Tekst sa video prilogom!

27.12.2014

Jeep Grand Cherokee 3,0 MultiJet Summit Tekst sa video prilogom!

12.12.2014

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

JEEP Cherokee 2.0 MJTD Tekst sa video prilogom!

18.11.2014

Mercedes GLA 220 CDI 4Matic AMG Line Tekst sa video prilogom!

13.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Citroën C-Elysée 1.2 Vti Tekst sa video prilogom!

27.10.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi vs Renault Clio 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

22.10.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Opel Insignia Country Tourer 4x4

16.09.2014

Mercedes-Benz 220 CDI BlueTEC AMG Line Tekst sa video prilogom!

11.09.2014

Peugeot 308 1.6 BlueHDi

03.09.2014

Honda CRV 1.6 i-DTEC Comfort

25.08.2014

Jaguar XF Premium Luxury 2.2d Tekst sa video prilogom!

18.08.2014

Toyota Verso 1.6 D-4D Stella Tekst sa video prilogom!

13.08.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Premium Tekst sa video prilogom!

21.07.2014

Mazda 3 Sport 2.0i G165 / Mazda 3 Sport CD150

12.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Kia Cee’d 1.6 GDi / Kia Cee’d 1.6 CRDi

04.07.2014

BMW 220 d

27.06.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Nissan Qashqai 1.5 dCi/110 Acenta Tekst sa video prilogom!

12.06.2014

BMW 518d

02.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Toyota Auris Hybrid

14.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Mercedes-Benz ML 350 i BMW X5

03.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Mazda 3

26.04.2014

Nissan Micra

21.04.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

BMW X5 Xdrive 3.0 D

11.04.2014

Renault Megane 1.2 TCe GT Line 130 Energy

07.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

VW Golf vs Peugeot 308

26.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Honda CR-V 2.0 i-VTEC Black Edition

18.03.2014

Toyota Corolla

15.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Suzuki SX4 S-Cross

25.02.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi

19.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Sol

12.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Insignia 2.0 BiTurbo Tekst sa video prilogom!

06.02.2014

Nissan Qashqai 1.6 dCi

04.02.2014

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

31.01.2014

Honda Jazz 1,2 S i–VTEC Tekst sa video prilogom!

29.01.2014

Mazda6 2.0i Attraction

27.01.2014

Renault Grand Scenic 1,6 dCi Tekst sa video prilogom!

24.01.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

SsangYong Korando 2.0d 4x4 Style Tekst sa video prilogom!

16.01.2014

Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID Tekst sa video prilogom!

14.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat Panda 4x4

20.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC

09.12.2013

Hyundai ix35 2.0 CRDi GL Impression

06.12.2013

Nissan Juke Nismo

27.11.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Kia pro_cee’d Tekst sa video prilogom!

08.11.2013

Dacia Dokker Tekst sa video prilogom!

05.11.2013

Peugeot 2008 Tekst sa video prilogom!

01.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Tekst sa video prilogom!

25.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Honda Civic 1.8 Sport

15.10.2013

Mercedes E220 CDI

04.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Captur Tekst sa video prilogom!

27.09.2013

Opel Mokka Tekst sa video prilogom!

21.09.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

KIA cee’d Tekst sa video prilogom!

16.08.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

09.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Subaru XV Tekst sa video prilogom!

05.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Opel Adam

28.06.2013

Toyota RAV4, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe Tekst sa video prilogom!

21.06.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Audi A3 - BMW serija 1 - Mercedes-Benz A klase Tekst sa video prilogom!

24.05.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Hyundai Santa Fe

17.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Škoda Citigo

26.04.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Mercedes-Benz ML 250 BlueTec Tekst sa video prilogom!

12.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Honda CR-V Tekst sa video prilogom!

05.04.2013

Fiat 500 L

29.03.2013

Seat Mii

27.03.2013

Peugeot 301 Tekst sa video prilogom!

22.03.2013

Mercedes-Benz GL500

15.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Hyundai i20 Tekst sa video prilogom!

06.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Toyota Yaris Hybrid

01.02.2013

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

25.01.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Renault Clio Tekst sa video prilogom!

18.01.2013

Audi A3

16.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Renault Grand Scenic Tekst sa video prilogom!

28.12.2012

Volkswagen Golf VII

21.12.2012

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Alfa Romeo Giulietta

14.12.2012

Honda Civic Sedan

12.12.2012

Fiat Panda

07.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Mercedes A klasa i BMW Serija 1

16.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Renault Megane GT Line

23.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Toyota GT 86 Tekst sa video prilogom!

05.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Hyundai i30 Tekst sa video prilogom!

21.09.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Kia Rio Hatchback

03.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Toyota Hilux

31.07.2012

Tata Nano

18.07.2012

Kia Rio Sport Sedan

13.07.2012

Toyota Prius

10.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Honda Civic

29.06.2012

Renault Twizy

20.06.2012

BMW 320d Tekst sa video prilogom!

15.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Mini Cooper S Coupe vs Renault Twingo Gordini

25.05.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Opel Astra GTC Tekst sa video prilogom!

21.05.2012

Mercedes-Benz B klasa

11.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Toyota Avensis Tekst sa video prilogom!

04.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Fiat Punto Classic vs Dacia Sandero

30.03.2012

Ford Kuga vs Jeep Compass vs Toyota RAV4

26.03.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Range Rover Evoque

24.02.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Mercedes-Benz ML

17.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Toyota Yaris

31.01.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Renault Megane RS Trophy

20.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Hyundai i40

04.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Hyundai Elantra

21.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

KIA Rio

13.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

KIA Picanto

29.11.2011

Hyundai Veloster

18.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Jeep Grand Cherokee

08.11.2011

Infiniti FX English version

03.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Nissan Micra English version

03.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Suzuki Kizashi English version

01.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Mercedes C180 Coupe English version

15.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Hyundai ix35 vs KIA Sportage English version Tekst sa video prilogom!

08.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Hyundai ix20 English version

31.05.2011

Honda CR-V English version Tekst sa video prilogom!

27.05.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Audi A7 i Vlado Georgiev Tekst sa video prilogom!

10.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Automobili cene do 10.000 evra

02.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Volvo S60 English version Tekst sa video prilogom!

08.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Lexus IS 200d

11.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

VW Passat English version Tekst sa video prilogom!

26.02.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Mitsubishi ASX English version

18.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Chery Tengo English version

10.02.2011

Michelin zimski test

04.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Suzuki Swift vs Suzuki Swift English version

25.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Seat Ibiza ST English version

14.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Nissan Juke English version Tekst sa video prilogom!

06.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Audi RS5 vs BMW M3 English version

03.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

VW MultivanGP

14.12.2010

BMW 730d Tekst sa video prilogom!

13.12.2010

Audi A1 vs MINI Cooper English version

10.12.2010

Hyundai i30 English version Tekst sa video prilogom!

09.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

KIA Sorento

03.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Dacia Duster vs Chery Tiggo English version

26.11.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Nokian Z G2

11.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

VW Touareg English version Tekst sa video prilogom!

22.10.2010

Citroen DS3 / Peugeot RCZ / Renault Megane RS

12.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Honda CR-Z Tekst sa video prilogom!

05.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Mercedes E Cabriolet

28.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Nissan GT-R

10.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Toyota RAV4

27.08.2010

Alfa Romeo MiTo

24.08.2010

Fiat Punto Classic LPG

20.08.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Nokian Z G2

12.08.2010

Mazda 6

11.08.2010

Nissan 370Z

10.08.2010

Toyota Avensis

09.08.2010

Nissan Qashqai Tekst sa video prilogom!

05.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Chery Ego Tekst sa video prilogom!

30.07.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Renault Sport

20.07.2010

Toyota Auris

19.07.2010

Citroen C3 Tekst sa video prilogom!

16.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Jeep Cherokee

13.07.2010

Mazda MX-5

12.07.2010

KIA Soul

06.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Hyundai ix35 Tekst sa video prilogom!

28.06.2010

BMW 530d Tekst sa video prilogom!

25.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Audi S5 Coupe vs Audi S5 Cabrio

18.06.2010

KIA pro_cee’d

17.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Chevrolet Spark Tekst sa video prilogom!

15.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Audi Allroad

07.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

FIAT 500 Abarth

01.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Toyota iQ
III deo - Enterijer i oprema

24.05.2010

MTM Audi TT-RS

20.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

29.04.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Mazda CX-7

08.04.2010

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

03.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Opel Astra

30.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

FIAT Punto Classic Dynamic LPG 1.2
1. deo - uvod

05.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Toyota Land Cruiser 150 D-4D Tekst sa video prilogom!

22.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Mazda 3 i Kia Ceed

12.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Renault Megane Grandtour Tekst sa video prilogom!

09.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

BMW 320xd

01.02.2010

Audi A5 Sportback Tekst sa video prilogom!

29.01.2010

Honda Accord
4. deo - vozna dinamika
Tekst sa video prilogom!

28.01.2010

VW Golf GTD

22.01.2010

Hyundai i30 1,6 CRDi Tekst sa video prilogom!

20.01.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

11.01.2010

BMW Serija 5 GT Tekst sa video prilogom!

08.01.2010

Toyota IQ 1,0 VVT
2. deo - motor

31.12.2009

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Seat Exeo Tekst sa video prilogom!

29.12.2009

Dacia Sandero Stepway i Suzuki SX4

25.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Dodge Caliber SRT4 Tekst sa video prilogom!

14.12.2009

VW Golf GTI Tekst sa video prilogom!

11.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Dodge Journey

27.11.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Lexus RX vs BMW X5 vs Audi Q7

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Volkswagen Polo

09.11.2009

VW Passat CC

05.11.2009

Mazda 6 SW

04.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Toyota iQ
1. deo - uvod

30.10.2009

Porsche 911 GT3

29.10.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Honda Jazz

23.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Alfa Romeo MiTo vs Mini Cooper S

13.10.2009

Honda Accord
3. deo - enterijer i oprema

09.10.2009

Hyundai Sonata

07.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Toyota Urban Cruiser

06.10.2009

Porsche Panamera

05.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Mercedes-Benz E klasa

25.09.2009

Mazda 3

24.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Mini Clubman

22.09.2009

BMW Z4

17.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

VW Scirocco

07.09.2009

Audi A5 Cabriolet

04.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Audi TT RS

21.08.2009

Renault Thalia

19.08.2009

Toyota Avensis Wagon

17.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Hyundai Santa Fe

05.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Opel GT

20.07.2009

Seat Leon FR TDI

15.07.2009

Opel Astra GTC i Kia Procee'd

14.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Carlsson Smart

26.06.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Nissan Qashqai +2

18.06.2009

Miloš Pavlović & Toyota iQ

17.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Ford Fiesta

12.06.2009

Hyundai i20 i Opel Corsa

11.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Renault Laguna Coupe

08.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Kia Pro_cee'd
4. deo - oprema

02.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Mercedes C180 Kompressor i C220 CDI

26.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Hyundai iX55

19.05.2009

Ford Focus RS

18.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Škoda Superb

08.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Toyota Avensis vs Honda Accord vs Mazda 6

04.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Porsche Boxster S

17.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Alfa Romeo MiTo

14.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Hyundai i10 vs Kia Picanto

03.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Mercedes-Benz GLK

27.03.2009

Honda Accord
1. deo - uvod

25.03.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Lexus IS

20.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

VW Golf VI

16.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Jeep Wrangler vs Land Rover Defender

06.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Maserati Quattroporte S

02.03.2009

Automobilske navigacije

26.02.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Kia Procee'd
3. deo - servis i održavanje

13.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Porsche Cayman S

03.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Mercedes A160 CDI

22.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Ferrari California

09.01.2009

Shuanghuan sCEO 2,4 4WD

05.01.2009

Dacia Sandero 1,6 MPI

02.01.2009

Kolica za pijacu

31.12.2008

Audi Q5 2,0 TDI

30.12.2008

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Suzuki Splash 1,2 GS
3. deo - servis i održavanje

23.12.2008

Michelin Pilot Alpin 3

22.12.2008

Subaru Forester

18.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Maserati GranTurismo S

08.12.2008

Lexus RX400h

05.12.2008

VW Passat CC

04.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Seat Ibiza 1,6 16v

02.12.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
2. deo - vožnja

24.11.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Fiat 500, Hyundai i10 i Suzuki Splash

04.11.2008

Audi RS6, Audi Q7 V12 TDI

03.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Renault Twingo GT

27.10.2008

BMW X6 xDrive 35D

24.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Porsche 911 Carrera 4S

03.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Honda Accord 2,4 Executive

29.09.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
1. deo - uvod

16.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Isuzu D-Max Crew LS 3,0 td

26.08.2008

Peugeot 308 RCZ

21.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Suzuki Splash 1,2
1. deo - uvod

30.07.2008

BMW X5 3,0d i VW Touareg 3,0 V6 TDI

22.07.2008

Honda Legend 3,5 V6

14.07.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Nissan GT-R

07.07.2008

Citroen C5 2,7 V6 HDI Exclusive

04.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Opel Corsa OPC 1,6

09.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Mitsubishi Lancer Evolution

03.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Pneumatici

23.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

SsangYong Kyron 2,7 CDi

21.05.2008

VW Passat 2,0 TDI Highline

16.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
3. deo - zaključak

05.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Mazda 6 MZR 2,0

15.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Toyota Land Cruiser V8 D-4D Luxury

04.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Opel Astra Sedan 1,6

25.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Škoda Fabia 1,4 16v Elegance
2. deo - zaključak

18.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Mazda 2

05.03.2008

Audi A4 2,0 TDI

03.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Renault Laguna 2,0 dCi

27.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Opel Antara 2,0 CDTI

15.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Volkswagen Multivan 2,5 TDI

05.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Peugeot 308 1,6 HDi

29.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
2. deo - motor, menjač i donji prostor

23.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

BMW 530xd

17.01.2008

Audi A3 2,0 TDI Ambition

14.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Citroen C6 2,7 HDi i Citroen DS 21 "Ajkula"

24.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Porsche 911 GT3

18.12.2007

Nissan Tiida 1,8 Tekna

14.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Fiat 500 1,3 MultiJet 16v Sport

12.12.2007

Mercedes CLS 320 CDI

07.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Seat Altea Freetrack 2,0 TDi

05.12.2007

Opel Corsa 1,7 CDTI Cosmo
3. deo - zaključak

04.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Ferrari F430 Scuderia

23.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Toyota Auris 1,6

07.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

VW Caddy Combi 1,9 TDI

26.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi Cosmo
2. deo - donji postroj i pogon

19.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Honda Civic sedan 1,8 i-VTEC SE

10.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Škoda Fabia 1,4 MPI Confort
1. deo - uvod

04.10.2007

Gumpert Apollo

26.09.2007

Fiat Bravo 1,9 MJ 16v 150KS

21.09.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Dodge Nitro 2,8 CRD

12.09.2007

Ford Mondeo 2,0 TDCi Trend Plus

10.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Hyundai i30 1,4 Comfort

04.09.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi

29.08.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Alfa Romeo 159 V6 3,2 JTS Q4

22.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Toyota Corolla 1,6 VVT-i

07.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Honda CR-V 2,2 CTDi

20.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Hyundai Grandeur 2,2 CRDI

13.07.2007

Mercedes C280

11.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Mini Cooper S

03.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Toyota Hilux 3,0 D-4D i Mutsubishi L200 2,5 DI-D

08.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Isuzu D-Max Crew Cab LS 3,0

25.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Toyota Auris 1,4 D-4D

11.05.2007

Audi TT 3,2 Quattro

04.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Suzuki Swift 1,3 GS

28.04.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

SsangYong Rexton II Prestige Plus 2,7 XVT

24.04.2007

Jeep Wrangler i Jeep Willys

19.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Škoda Fabia II 1,4

16.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Peugeot 307 1,6

04.04.2007

Toyota Avensis 2,0 D-4D Luna

03.04.2007

VW Jetta 2,0 TDI Confortline

02.04.2007

Toyota Yaris 1,3
3. deo - zaključak

30.03.2007

Škoda Roomster 1,4 TDI

26.03.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Jeep Trailhawk Concept

13.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
2. deo - motor

16.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Ford Transit Van 330 SWB

13.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Jeep Compass 2,3 i Suzuki Grand Vitara 2,0

25.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Sol
2. deo - motor i ponašanje u vožnji

20.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 2,3 MPS

02.01.2007

Mali automobili

28.12.2006

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
1. deo - uvod

25.12.2006

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Porsche Cayenne S 4,5 V8

23.11.2006

Toyota Yaris 1,3 VVT-i

21.11.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRDI i Range Rover Sport TD

20.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Chevrolet Lacetti
3. deo - zaključak

24.10.2006

Range Rover Sport TD V6 HSE

19.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Peugeot 207 1,6

17.10.2006

Ford Focus ST

12.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
3. deo - servis

09.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Renault Megane 2,0 dCi

26.09.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
2. deo - enterijer

25.09.2006

Hyundai Santa Fe

22.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Dodge Caliber 2,0 CRD SXT

14.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Ford Focus Wagon 1,6
3. deo - zaključak

07.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Dacia Logan 1,5 dCi

31.07.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Ford Fiesta ST 2,0

04.07.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
1. deo - uvod

29.06.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Honda Civic 2,2 i-CDTi

27.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Seat Ibiza 1,4

20.06.2006

VW Jetta 1,9 TDI i Renault Megane Sedan 1,5 dCi

19.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
2. deo - enterijer

13.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Opel Zafira 1,9 CDTI OPC Line

06.06.2006

Ford Focus 1,6 Wagon
2. deo - enterijer

05.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Hyundai Accent 1,5 CRDi

30.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Renault Megane 2,0 RS Luxe i Ford Focus ST 2,5T

09.05.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited
2. deo - pogon i održavanje

08.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Toyota RAV4 2,2 D-4D Executive

02.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

VW GOLF V 1,9 TDI 4Motion

18.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D

07.04.2006

Toyota Yaris 1,3 Sol

06.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Peugeot 407 Coupe 2,7 V6 HDi Sport Pack

31.03.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Renault Megane 1,5 dCi
5. deo - zaključak

17.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Renault Megane 2,0 dCi

14.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

VW Polo 1,9 TDI Carat

07.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Suzuki Swift 1,3

28.02.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

Fiat Grande Punto 1,4 8V Dynamic

21.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

Toyota Hilux 2,5 D-4D i Isuzu D-Max 3,0 TD

09.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Peugeot 1007 1,4

07.02.2006

Renault Megane 1,5 dCi
4. deo - vozne osobine

02.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Citroen C3 1,6 HDi i Renault Clio 1,5 dCi

26.01.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Mercedes Benz B 200 Turbo

24.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Škoda Octavia Combi 4x4 1,9 TDi

16.01.2006

Renault Megane 1,5 dCi
3. deo - enterijer

04.01.2006

Nissan Xterra

03.01.2006

Peugeot 307 CC 2,0 HDi Pack Sport

29.12.2005

Citroen C-SportLounge

27.12.2005

Peugeot 107 1,4 HDi Trendy

16.12.2005

Toyota Aygo 1,0

09.12.2005

Nissan Micra 1,2

05.12.2005

VW Passat 1,9 TDi Confort

02.12.2005

Citroen C1 1,4 HDi Pack

29.11.2005

Seat Leon 2,0 TDI

24.11.2005

BMW M6

21.11.2005

Ford Focus SW 1,6 TDCi Ghia

11.11.2005

VW Fox 1,2 Confort

10.11.2005

Renault Megane 1,5 dCi
2. deo - karoserija

04.11.2005

Citroen C5 Break 2,0 HDi i Renault Laguna Estate 2,2 dCi

28.10.2005

BMW 750 Li

27.10.2005

Peugeot 407 SW 2,0 HDi

20.10.2005

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited

18.10.2005

Dacia Logan 1,4 MPI

10.10.2005

Hyundai Tucson 2,0 CRDi

07.10.2005

Citroen C4 1,4 16V Coupe VTR

04.10.2005

Chevrolet Spark 0,8

29.09.2005

Toyota Corolla 1,4 D-4D

26.09.2005

Honda Jazz 1,4

26.09.2005

Nissan Pathfinder 2,5 dCi

23.09.2005

Ford Fiesta 2,0 ST

20.09.2005

Honda Civic 1,6 16V

06.09.2005

Tigar Prima

31.08.2005

Daihatsu Sirion 1,3 X

30.08.2005

Seat Altea 1,6 Stylance

26.08.2005

Renault Megane 1,5 dCi

26.08.2005

Audi A4 2,0 TDI

25.08.2005

Renault Scenic 1,6 16V GPL

24.08.2005

Peugeot 107 1,0 Trendy

23.08.2005

Kia Cerato 1,5 CRDI

09.08.2005

Renault Trafic Generation 2,5 dCi Privilege

01.08.2005

VW Golf Plus 1,9 TDI Comfort

26.07.2005

Jeep Grand Cherokee 5,7 HEMI

19.07.2005

Ford Fiesta 1,6 TDCi Ghia

05.07.2005

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Rhythm'n'Blues

30.06.2005

Nissan X-Trail

27.06.2005

Honda Jazz 1,4 i Mitsubishi Colt 1,3

23.06.2005

Renault Laguna 2,0 GT

23.06.2005

Peugeot 1007 Vitamine

20.06.2005

Citroen C3 Pluriel 1,4 HDi

10.06.2005

Peugeot 607 2,7 V6 HDi Signature

06.06.2005

Isuzu D-MAX 3,0 TD Crew Cab

27.05.2005

BMW 320i i 320d

25.05.2005

VW Golf V GTI

20.05.2005

Seat Toledo 1,9 TDI Reference

13.05.2005

Citroen C3 1,4 16V Sensodrive Stop/Start

06.05.2005

3000 km sa Renault Espace 2,2 dCi Aluminium

26.04.2005

Škoda Octavia Combi 1,9 TDi

22.04.2005

Honda Jazz 1,4

21.04.2005

Audi A6 3,0 TDI Quattro

29.03.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

25.03.2005

Ford Mondeo 2,2 TDCi Clipper Titanium

22.03.2005

Peugeot 307 1,6 HDi i Renault Megane 1,5 dCi

18.03.2005

BMW X3 3,0d

15.03.2005

Citroen C4 1,6 HDi 92 KS Pack

11.03.2005

VW Caddy Life 1,9 TDi

02.03.2005

Peugeot 307 SW 2,0 HDi i Ford Focus C-Max 2,0 TDCi

28.02.2005

Seat Altea 2,0 TDi

23.02.2005

Toyota Prius 1,5

17.02.2005

Honda Jazz 1,4

14.02.2005

Mitsubishi Colt 1,3

11.02.2005

Peugeot 407 2,2

07.02.2005

Seat Ibiza Cupra 1,9 TDi / 160 KS

02.02.2005

VW Golf 1,9 TDi / 90 KS Confort

31.01.2005

Nissan Micra 1,2

25.01.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

24.01.2005

Citroen C5 1,6 16V i 1,6 HDi

20.01.2005

Dacia Logan 1,6 MPI

15.01.2005

Renault Modus 1,4 16V Luxe Privilege

10.01.2005

Ford Focus 1,6 Ti-VCT Titanium

05.01.2005

Mercedes G55 AMG

31.12.2004

Toyota Land Cruiser 3,0 D-4D

29.12.2004

Škoda Octavia 2,0 TDi Ambiente

22.12.2004

Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail i Toyota RAV4

22.12.2004

Honda Jazz 1,4

22.12.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDI 16V 110 KS

23.11.2004

Honda Jazz 1,4

22.10.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V 110 KS

21.09.2004

Chrysler 300C

15.11.2004

Opel Corsa 1,3 CDTi

30.11.2004

BMW 645 Ci

16.10.2004

Peugeot 407 SW 1,6 HDi

21.10.2004

Fiat Idea 1,4

24.10.2004

Toyota Corolla 2,0 D-4D

28.10.2004

Peugeot 307 CC 2,0 16V

31.10.2004

Porsche Carrera 911 S

3.11.2004

Mitsubishi Outlander 2,0

8.11.2004

Aston Martin DB9

11.11.2004

Fiat Panda 1,2

12.09.2004

Citroen C3 X-TR 1,4 HDi 92 KS

15.09.2004

VW Polo 1,9 SDi

22.09.2004

Hyundai Tucson

25.09.2004

Peugeot 206 1,4 HDI

1.10.2004

RENAULT Megane 2,0 RS

10.08.2004

MERCEDES-BENZ C180 Kompressor

14.08.2004

HONDA FR-V

19.08.2004

FORD Fusion+

24.08.2004

ŠKODA Octavia 1,9 TDI

29.08.2004

BMW 760 Li

2.09.2004

CITROEN Xsara Picasso 1,6 HDi 16V Exclusive

8.07.2004

HONDA Civic Sedan 1,6 ES AT

12.07.2004

RENAULT Grand Scenic 1,5 dCi/100 KS Luxe Privilege

17.07.2004

SEAT Cordoba 1,9 TDi Sport

22.07.2004

TOYOTA Corolla Verso 2,0 D-4D

27.07.2004

MERCEDES-BENZ SLK 200 Kompressor

3.06.2004

LOTUS Elise 111R

10.06.2004

TOYOTA Corolla Wagon 1,6

18.06.2004

AUDI A3 2,0 TDi

13.05.2004

CITROEN C2 1,1

27.05.2004

FORD Focus C-Max 1,8 Trend

4.04.2004

TOYOTA Avensis D-CAT

9.04.2004

RENAULT Kangoo 4x4 1,9 dCi Privilege

14.04.2004

MAZDA 3 Sport

19.04.2004

FIAT Idea 1,3 JTD

24.04.2004

SEAT Leon 1,9 TDI

3.05.2004

BMW X3 3,0i

3.03.2004

RENAULT Clio Sport

8.03.2004

MERCEDES E320 4MATIC Avantgarde

13.03.2004

HONDA CR-V

17.03.2004

TOYOTA RAV4 2,0 D-4D Executive

22.03.2004

ŠKODA Fabia RS 1,9 TDi 130

27.03.2004

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

31.03.2004

LAMBORGHINI Gallardo

2.02.2004

VOLVO S60 2,4 D Summum

9.02.2004

SAAB 9-5 Wagon

16.02.2004

RENAULT Laguna 1,6 16V GPL Expression

23.02.2004

OPEL Vectra Caravan 3,0 CDTI

5.01.2004

HONDA Accord 2,4 Executive

11.01.2004

MITSUBISHI Lancer

19.01.2004

VW Beetle Cabrio

26.01.2004

MAZDA 3 1,6i

2.12.2003

VW Touran 1,9 TDi Comfort

9.12.2003

RENAULT Megane Coupe Cabrio 2,0

16.12.2003

SUZUKI Ignis 1,5

23.12.2003

PEUGEOT Partner 1,9 D

30.12.2003

CHEVROLET Corvette V8 5,7

1.11.2003

RENAULT Megane Grand Tour i Megane Sedan

5.11.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

12.11.2003

CHRYSLER Sebring 2,7 LE

19.11.2003

FORD Tourneo Connect 1,8 TDCi

26.11.2003

FIAT Panda

4.10.2003

LEXUS RX 300

7.10.2003

SMART Roadster Coupe

11.10.2003

MERCEDES SL 55 AMG

14.10.2003

RENAULT Trafic 2,5 dCi 16V Passenger

18.10.2003

FORD Fusion 1,4 TDCi

21.10.2003

MINI One D

27.10.2003

FORD Focus C-Max

28.08.2003

CITROEN Pluriel 1,4i

2.09.2003

OPEL Meriva 1,6

6.09.2003

DAIHATSU Copen

12.09.2003

FIAT Stilo 1,8

16.09.2003

NISSAN 350 Z

19.09.2003

CHRYSLER Crossfire

27.07.2003

RENAULT Scenic II

31.07.2003

OPEL Signum 3,2 V6

4.08.2003

MERCEDES Vito i Viano

8.08.2003

DAEWOO Nubira II

12.08.2003

FIAT Doblo Cargo 1,9 DS High Roof

17.08.2003

PEUGEOT 807 3,0 V6 SV Pullman

22.08.2003

BMW Z4 3,0i SMG

27.06.2003

ALFA ROMEO 156 2,4 JTD

4.07.2003

HYUNDAI Getz 1,4

13.07.2003

ŠKODA Octavia Combi 1,8T RS Pack Sport

20.07.2003

FORD Streetka

26.05.2003

RENAULT Megane Coupe 1,5 dCi

1.06.2003

SEAT Alhambra 1,9 TDI

7.06.2003

TOYOTA Corolla Verso 1,6

11.06.2003

PEUGEOT 307 Break 1,6 16V XT

16.06.2003

AUDI A3

20.06.2003

OPEL Meriva

25.04.2003

LANCIA Thesis 2,4

30.04.2003

HYUNDAI Terracan 2,9 CRDI

6.05.2003

SEAT Cordoba 1,9 SDI Stella

13.05.2003

PEUGEOT Partner Ushuaia Grand Raid 1,6 16V

18.05.2003

TOYOTA Avensis Wagon 1,8 VVT-i

25.03.2003

FORD Fiesta Coupe 1,6 Trend

2.04.2003

SSANGYONG Rexton

14.04.2003

MITSUBISHI Pajero 3,2 DI-D

1.03.2003

CITROEN C8 2,2 16V HDi

11.03.2003

FORD Focus ST 170

5.02.2003

RENAULT Espace 1,9 dCi Authentique

14.02.2003

FORD Mondeo ST220

11.01.2003

TOYOTA Land Cruiser 3,0 D4-D

17.01.2003

SAAB 9-3 2,0t

21.01.2003

CITROEN Berlingo

26.01.2003

ALFA ROMEO 147 GTA

10.12.2002

RENAULT Kangoo 1,5 dCi 80 KS

21.12.2002

SUBARU Forester 2,0X AWD

26.12.2002

ŠKODA Superb 1,9 TDi Classic

4.01.2003

NISSAN 350 Z

12.11.2002

RENAULT Megane II

20.11.2002

HONDA Accord

3.12.2002

MAZDA 6 Sport

11.10.2002

FORD Fiesta 1,4 TDCi

18.10.2002

FERRARI Enzo Ferrari

25.10.2002

DAEWOO Kalos

31.10.2002

AUDI RS6 Avant

4.11.2002

MERCEDES SL 500

26.09.2002

PEUGEOT 307 SW 2,0 HDi

6.10.2002

KIA Sorento

29.08.2002

OPEL Vectra GTS

29.08.2002

VW Polo 1,2 6V

3.09.2002

Don
04.2.2014 07:49
10
31

Izvana lici na, gledajuci sprijeda, na kakav seat, odzada na forda fokusa, bas mjesavina dva cudna i nimalo lijepa dizajna. Iznutra, koliko ove slikice pokazuju, mnogo ljepse dizajnirani nissan. Ono sto ne mogu shvatiti je to kako se uopste prva generacija prodala tj prodavala, jer zbilja je bila ruzna gdje god da je pogledas, pisac rece da je zvucna izolacija u novom modelu bolja, skoro pa odlicna, to znaci da je u proslom bila losa, skoro pa nedovoljan.

Japan auto
04.2.2014 08:10
2
32

Odlican je ali previse lici na RAV4

Indy
04.2.2014 08:23
16
4

Kada se 2007 pojavio kaskai, bio je nesto novo, duhovito,originalno! Ovo sto vidim na fotografijama novog je vec vidjeno. Mesavina rav4, hyundai, kia. Ne sumnjam u tehnoloski kvalitet

YU217
04.2.2014 08:26
8
7

Dobro izgleda, moderno! Uglavnom adekvatni motori. Ipak nece mi biti lako. Za razliku od 2007 sada imamo krizu i bar jos 10 slicnih modela na trzistu

Miroslav TDCi
04.2.2014 09:27
12
37

Opet surovi atak iz Reno kuhinje na VreleGume.Rs
Sto se malo ne zaje*ete pa preskocite koji dan smaranje s njima? Dosta Reno, dosta Dacia, dosta Nisan. Dajte nam malo da disemo

Dejan L
04.2.2014 10:35
17
21

Meni se sviđa novi Kaškaj, sviđa mi se i stari?
Ono što mi se ne sviđa su zadnja svetla.
U kvlitet ne sumnjam. Enterijer je solidan, ok skroz.
@ Japan auto
Koji RAV4 ? Molim?
@ Mir TDCi
Vala da znaš, ugušiše skroz, dan 1 ne prođe bez Renoa.

vlasnik 2013 modela
04.2.2014 11:13
10
3

Na brojeve potrosnje dodajte opusteno 2L

pecagt
04.2.2014 11:16
11
5

tata medju krosoverima,bio stari model,ostace i novi.

mix
04.2.2014 11:20
1
12

preslikan rav4

Slavisica
04.2.2014 11:20
26
4

@ Miroslav, Dejan
Koji je vama...ljudi se bave aktuelnostima, a to sto vi vidite kao provokaciju, pa, zamislite se malo.
A pogledajte malo stranicu, tamo levo. Imate i Ford i Opel i Teslu,... Na cega se zalite?

Aleksandar
04.2.2014 14:16
25
4

Slavisice, svaka čast za komentar. Redakcija radi odlično a ljudi ljubomorni na Renault, Nissan i Daciu moraće i dalje da uživaju u novitetima jer njihovi omiljeni proizvođači nemaju tako često premijere. Pozdrav

deki29
04.2.2014 19:29
7
0

Jako dobar clanak. Vozim trenutno QQ sa ovim motorom i manuelnim menjacem i sto se tice potrosnje potpuno tacan podatak. Takodje se potpuno slazem sa opisom karakteristika motora i dinamike voznje (verovatno je ista i na novom).
Bravo za redakciju na objektivnosti.

lazar bojanić
04.2.2014 20:21
10
0

auto mi se dopada na prvi pogled , deluje sveže ali istovremeno ozbiljno ...

čini mi se da je i iznutra pogođen jer koliko se može proceniti na osnovu fotografija ima mesta dovoljno a i izrada deluje da je OK .

Ne bih da zvučim skeptično ali taj 1.6 dci motor i pored odličnih performansi mi deluje da je malo previše "nasviran" i da se previše štedelo na svemu i svačemu da bi se izvukao maksimum snage ... vidim da je većina ljudi oduševljenja motorom posebno i moram da naglasim da me je prijatelj provozao sa starim modelom ali sa istim agregatom i da sam i sam stekao utisak da to sve skupa ide baš dobro ... ali pitam se dokle ?

Mislim pitam se jer mi se auto sviđa i možda bih ga jednom i kupio jer realno ne prelazim velike kilometraže , idu godine pa je ulaženje u nešto tako visoko lakše i sve bitnija stavka u srednjim godinama a generalno višlje sedenje sa sobom nosi dosta prednosti u smislu preglednosti i bezbednosti ...

Sa motorom 1.5 dci je bilo raznih problema i problemčića koji su ( dali su ? ) rešeni a ovaj novi 1.6 je izgleda pravljen iznova i stvarno lepo malo troši i vuče sasvim pristojno ...nije da kida ali se barem sa starom karoserijom bori sasvim solidno i daje dinamike taman koliko treba .

Zanima me dali iko ima neke informacije oko ovog novog motora u smislu pouzdanosti ?

Pozzzz

Ivan
04.2.2014 20:47
7
8

@Miroslav & Dejan
Koliko mogu da prebrojim u ovoj godini za mesec dana je objavljeno na ovom sajtu 10 testova! To je mnogo i za sajt u nemackoj pa stvarno vise nema smisla prozivati redakciju za pristrasnost ili sta drugo. Pretpostavljam testiraju sta mogu i do cega dodju u Srbiji i Rajkovic u Parizu.
Sto se NEW QQ tice, on je svoje ispucao, ovaj je samo jedan od mnogih slicnih u klasi

deki29
04.2.2014 22:38
10
1

@Lazar

Sto se tice pouzdanosti ovog motora nisam nasao neke posebne podatke. Ali sto se tice Renaultovih dizela po mom iskustvu i saznanju iz mog okruzenja iskstva nisu losa.
Davno sam imao Megan 1.5 dci, presao sa njim 60000 km, nakon toga ga prodao prijatelju on je jos presao oko 30000 km. bez problema sa motorom. Imao je problem sa citacem kartice i sa klimom. Slupao ga i tako se ova prica zavrsava.
Moj kum kupio Kangoo sa istim motorom za firmu, pre tri godine, presao 120000 km bez ikakvih problema i dalje ga koristi (voze ga vise vozaca).
Govorim o novokupljenim vozilima.
Po ADAC statistikama (koliko su pouzdane) i engleskim statistikama QQ zauzima gornju ili visu polovinu po pouzdanosti za sve ove godine unazad.
Licno mislim da ove statistike pouzdanosti nisu bas kompletno merodavne jer uzimaju u obzir pregorele sijalice, ispraznjen akumulator a samo 3% kvarova se odnosi na motor.
Po mom misljenju Renault kao proizvodjac ima problema sa elektronikom,zavrsnom obradom a ne sa motorima. Nissan koliko ja znam ne uzima elektroniku od Renaulta sto je dobro vec samo motore.
Sve u svemu pouzdanost QQ je ista kao i VW Pasata po ADAC statistikama ako ne i za nijansu bolja(namerno poredjenje jer nas narod voli posebno nemce).

Sorfonije
05.2.2014 07:50
3
0

A passat b6 je "poznat" po pouzdanosti.
Ja sam ga vec dobro pretresao i odlucio da ga uzmem , za dve godine.Najverovatnije crnog i sa beninskim motorom.Novi dizelasi moraju da se voze i voze,inace ocekujte skupe kvarove.

duki
05.2.2014 14:08
8
0

Nije mi jasno jel Luj XV bio kralj pa posle namestaj ili :p Novi Qashqai je prelep, taj 1.6 mi nikako nije za 4x4, ne sumnjam u eksplozivnost i odziv snage ali 2.0 je 2.0 iskreno. Nikako nisam pristalica tog downsizing-a, mislim da je licemerno da tamo u EU trljaju na nos o tom cuvenom CO2 i "Tax Free" glupostima. Lepo se uvrsti u ponudu i taj neki 2.0d pa onda ko hoce da placa neka placa, sve se mislim da je Evropljanima frka oko rege sa njihovim standardom, cist debilizam (end OFF). U odnosu na prethodni model je mnogo lepsi i stvarno su sredili i taj klasicni CD plejer i komande (ne znam da li ste videli kako je to kod Mazde 3 ali ono je komeNdija), navigacija je ipak skupa doplata i zaista su fino "ukomponovali" centralnu konzolu. Sportage i IX35 mogu da se pozdrave sa delom trzisnog kolaca.

Dusan
05.2.2014 17:38
2
7

jako mali gepek ima. i stvari je Mali unutrasnji prostor imao

lazar bojanić
05.2.2014 22:29
5
1

Pitanje za sve , kako stoji Nisan sa pouzdanošću u odnosu na ostalu japansku konkurenciju posebno u odnosu Mazdu CX-5 sa kojom će možda biti i cenovno uporediv ?

Stari "kaškaj" je jeftiniji od CX-5 malkice, ali dok se novi uhoda cenim da će Mazda možda već ući u akcije pa bi možda jedna dobra anti-downsizing mazdica mogla da se upusti barem u conovnu borbu sa novim modelom "kaškaja" ...

Pitanje za redakciju , koji je auto veći od ova dva ?

hvala i pozdrav ...

Dejan L
06.2.2014 11:44
8
11

@ lazar bojanić
Mazda CX-5 = 4.54m
Qashqai 2 = 4.45m
Mazda duža 9cm

duki
06.2.2014 13:11
5
0

@ Lazar Bojanic - Nissan Qashqai se sklapa u Engleskoj ako se ne varam, Mazda CX5 se sklapa u Hirosimi (kao i svi Mazdini modeli) od strane nase pravoslavne brace iz Japana :p Sve ostalo zavisi od tvojih preferencija a opet bez test voznje nema pravog zakljucka.

Peki
06.2.2014 19:03
19
5

Francuzi vole da kazu kako se o ukusima i bojama ne raspravljava... Pre neki dan, kada sam vratio novi Note u NIssanov press centar na domak Pariza, razgledao sam novi i odmah pored njega stari Quashqai. Po meni, za razliku od mojih kolega, jasno je da se radi o nasledniku, koji je ipak zadrzao duh predhodnika. Opste forme su prepoznatljive, novi je evidentno elegantniji, nizi i "zasiljen"..., kao i Note! Nisam ga naravno mogao voziti (bice, na veliko "zadovoljstvo" pojedinaca), ali sam se smestio u unutrasnjost. Ovde je progres evidentniji, enterijer je neuporedivo moderniji.
Drugo, 1.6 dCi sam savetovao kolegi sa posla, koji je prosle godine kupio stari Quasqua 4x2. Licno, nalazim da je ovaj agregat ekstremno sofisticiran, i kao takav trenutno najbolji dizel u grupaciji Renault/Nissan/Dacia (nisam rekao najsnazniji). Imao sam vise puta prilike voziti ga u razlicitim modelima, i svaki put me je odusevio diskretnim radom, perfomansama, potrosnjom... Ne ulazim u raspravu koliko je pouzdan, to ce pokazati vreme. Ukoliko se ne varam, umesto zupcastog kaisa ima lanac.
Trece, Quasqai je imao odlicnu produ u poslednjih godinu dve, pre svega jer je Nissan odobravao ogromne popuste, od cak 20-25 %. Mislim naravno na zapadne zemlje, ne na Srbiju, jer je konkurencija postala sve brojnija i ozbiljnija. Ujedno, svi su znali da se ocekuje naslednik.
I cetvrto, neko je spomenuo Mazdu CX-5, ovaj Crossover kao da ne pripada istom segmentu. Od Quasqai je znatno prostraniji, cak je ponuda agregata ubedljivija. Njegov dizel razvija cak 175 KS. Ukoliko cenovno budu bliski, sa agregatima slicne snage, ne bih oklevao ni trenutka. U poslednjih par godina Mazde su moja slabost...
Sve ovo je licno razmisljanje, potpuno subjektivno, kao sto je to cesto slucaj u tekstovima koje sam potpisao. Kada to pojedini budu shvatili, verovatno ce prestati sa nebulozama tipa; "koliko vas placaju da ih reklamirate". Sva sreca, na stvari svi ne gledamo istim ocima, zar ne?

lazar bojanić
06.2.2014 20:20
9
1

Peki ,

HVALA na odgovoru , ja i cenim to što je sa ličnim pečatom


Dejan L
06.2.2014 21:49
9
15

@ Peki
Ja najviše ima da se obradujem kad ti kupiš škodu

dragan
06.2.2014 22:17
7
0

Ovaj džip je mnogo lep i privlačan, inače, volim japanske automobile,vozim "japanca", zadovoljan sam i uvek ći kupiti njihov automobil ako budem u mogućnosti. Automobili su im kvalitetni,pouzdani i sigurni.Japansim proizvođačima automobila dajem prioritet u odnosu na nemačke.

aleksandar
06.2.2014 23:35
12
1

Opet genije i komentari tipa - skoda i ako se seti 307sw. Nema boljih. Nissan Qashqai 1.6 dCi ce se pokazati kao još jedan odlican i pouzdan Nissan.

Zao mi je što novopeceni terenci nemaju takvu tradiciju i kvalitet.

Peki
07.2.2014 09:24
17
3

@Dejane, ma nemam ja nista protiv Skode, naprotiv, pojedini modeli su odlicni. Kako cesto imam ulogu savetnika, skoro sam jednom drugaru, sa veoma ogranicenim budzetom, savetovao da uzme Fabiju 1.2 TSi/85, nakon sto smo dobro pretresli ponudu. Sve je zakon ponude i potraznje, ista prica kao sa bivsim Quasqua. Model na kraju karije, napucan opremom (automatska klima, aluminijumski naplaci, metalik boja...), popust od dvadesetak procenata, uzimaju njegov krs za para hiljada evra (Peugeot 306), kamata od nula procenata na cetiri godine..., sve u svemu dobio ga za nepunih 12.000 evra. Kataloska cena nekih 17.000 evra. Covek sav srecan, ne treba mu vise. On, zena i cerka staju bez problema, prostran prtljaznik, ekonomican motor, tri godine garancije... a i izgled mu se svida. Naravno da ima lepsih i modernijih, ali i skupljih. Merkao je Peugeot 208 1.2 Vti/82 KS, ali je rezervisan prema trocilindarskim motorima, a kako je ovaj hit u Francuskoj, popust je slab. Za polovni auto nije vise hteo ni da cuje, nakon sto je ostavio bogatsvo opravljajuci 13-14 godina starog 306 1.4/75. Na zapadu, ko ne zna sam da promeni ulje, svecice, filtere..., odnosno ne poznaje nekog naseg "majstora", koji za turu pica hoce da zameni hladnjak, auspuh, kocnice i slicno, placa punu tarifu u ovlascenim servisima. Oko 80 evra iznosi radni sat, plus delovi. Meni su za mog Megana 1.5 dCi trazili preko 1.000 evra za zamenu zupcastog kaisa, naravno sa pumpom za vodu i valjda kaisem od klime i alternatora. A kako pare ne rastu na drveceu, a internet je na zapadu cudo, kupih ja sve delove za 200 evra (originalne, bili na popustu), pa odoh do jednog drugara/mehanicara na 100 km izvan Pariza. Za pola dana uradismo sve to, za 250 evra (ruke). U cenu je uracunao i zamenu ulja, tecnost za hladenje i zadnje pakne. Sa svim tim faktura bi se popela na najmanje 1.200 evra, pa bi se uz to neki klinac pripravnik vezbao na mojim kolima...
Pozdrav

Dejan L
07.2.2014 16:36
5
21

@ Peki
Ali Vi ne možete, ipak ću pisati na Vi, da pokušate da budete malo objektivniji poput svojih kolega?
Dačiju dižete u nebo, a svim drugim markama pronalazite mane. I to neke bezvezne mane. A Dačija bez zvučne i termo izolacije, goli limovi, kreš testovi, potrošnja goriva, ne trpe bočni vetar i volan se istrgne iz ruku preko najmanje rupe. Nije li to stvarno neoprostivo?
Evo za 300-400€ više od osnovne Dačije imate Fiestu i Fabiju. Ja ne mogu da kažem da Škoda ima kvalitetniju plastiku, ali je precizno izlivena i ne škrguće i ne drnda, ali makar ima komplet pocinkovan lim i manje troši.
A kod Škode možete da pustite volan bez problema, probajte i ona opet drži pravac, dok kod Dačije za to nema ni pomisli.
Možda Dačija daje više opreme, ali kvalitet je stavka koja je bitnija.

Aleksandar
07.2.2014 18:50
17
5

Dejan L,
dosadni su komentari za vozila koja nisi vozio. Opisuj ti ono sto vozis. Moj otac vozi Sandero 1, 4 I prezadovoljan je. Kupljen je nov I tri godine bez kvara, ispadanja volana, ne skrguce, nije skup servis...Dacia je kvalitetna I izdrzljiva, i za taj iznos dobije se sasvim korektan auto a ti pitaj one koji voze taxi. Moja firma ima oko 50 skoda I nisu to bas izdrzljiva vozila, narocito dizel verzije kojima non stop rade nesto na trapu.
Stavi ti Renault I Skodu u dizel verziji da rade jedan pored
drugog pa ces shvatiti sta je buka. Druze, napravice neko automobil koji ce dobiti normalan komentar od tebe.

Peki
07.2.2014 22:02
21
6

@Dejane, ne postoji svetska zaevera novinara u korist Dacije! Niko tebi ne spori da je prezires, ali ukoliko meni prebacujes neobjektivnost, kreni prvo od sebe. Preterano je sve to sto si napisao, barem kada se radi o novoj generaciji Dacija. Ma naravno da ima mana, koliko hoces, ali koji low coast model ih nema? Caka je u tome sto se mnogo toga moze relatizovati, a i u samoj sujeti ljudi. Jasno je meni da to "rumunsko g***o", kako ga mnogi i dalje nazivaju, asocira na period kada je Dacija sklapala Renault 12. Samo auto industrija napreduje, korejance smo pre jednu deceniju pljuvali, danas su dostigli nivo japanskih proizvodaca. Sada su dosli na red Kinezi, cekaj samo da skinu svu tehnologiju iz Volvoa i ostalih proizvodaca koje su kupili ili ce kupiti. Opet cu ponoviti, kriza u auto industriji je dobrodosla za kupce. Cim se neki model ne prodaje dobro, ili je na kraju karijere, popusti pljuste do te mere da se cenovno izjednacuju sa Dacijinim. Ali kada se testira novo vozilo, gleda se kataloska cena, gde ova i dalje ima debelu prednost. Nemoj gledati cenu na nasim sajtovima, nase trziste je posebna prica. Novi model se isto tako ocenjuje na osnovu utisaka u voznji i opremi, ja ne mogu da gledam u pasulj kako bi predvideo njegovu pouzdanost. To je stvar iskustva i vremena, zato ste Vi tu, sa vasim komentarima. Kao sto sam rekao, do ponedeljka vozim Duster 1.2 TCe, i ne mogu da kritikujem ono sto nije za kritiku. Nov motor, diskretan, dovoljno perfomantan, bolja zvucna izolacija, dosta poboljsanja entetrijera..., ma zaustavljaju me ljudi na ulici da se raspitaju. E sad, ukoliko bas hoces, daleko smo od novog Qashqai, koji je tema ovih komentara. Ali to je jedan drugi nivo, kupovinom Dacije prica o princezi na zrnu graska gubi svaki smisao. Vecina onih koji se odluce za neki od njenih modela traze NOVO vozilo, pristupacne cene, jeftino za odrzavanje i dovoljno pouzdano. U principu verujem da to i dobijaju, mada je sigurno da ce pojedini biti razocarani. Ja nikome ne pokusavam da isperem mozak i nametnem sopstveno misljenje, vec samo da prenesem zapazanja. Svakako ih treba uzeti sa rezervom, kao kada ti neko preporuci neku piceriju, a ti se na kraju razocaras debelim testom i losom uslugom. Tuda ruka svrab ne cese, u zivotu se u neke stvari moramo uveriti sami, pa sta kosta da kosta. Batali ulogu Don Kihota, krstaski rat koji vodis protiv grupacije Renault/Nissan/Dacija samo te ispunjava negativnom energijom. Oni mlate lovu, a mi se prepucavamo i trosimo dragoceno vreme. Propustio sam pola filma na TV, a i casa sa jednim sjajnim Bordo vinom mi je prazna...
Ajd uzdravlje, i da sledeci raspravljamo da li su bolje crnke ili plavuse, bez da zaboravimo na smede :-))

Miroslav TDCi
08.2.2014 07:42
8
12

@ Peki
Najbolje su domacice i kuvarice Madjarice, a u mraku nije bitna boja kose. Isto tako koga briga dok vozi kakav mu je auto spolja, kad vozis ti si unutra. I moram da se slozim i sa Dejanom i sa tobom. Stice se utisak da vrele gume ne mogu 7 dana da prebace a da ne testiraju daciju. Ja licno ljubitelj francuza ali reno ne mogu da svarim isuvise plastike i mnogo mlitav osecaj za volanom. S druge strane covek kada posle zastave kupi daciu i dobije cd-mp3 podizace, centralnu bravu, narvno da ce da se oseca kao u mercedesu. A kad kriza natera da svi spuste cene na dacijin nivo sto bi onda kupio daciu a ne fiestu?
@ Aleksandar
I mi imamo u firmi 6 logana pa su non stop crkavale dizne i trap je nemoguce popraviti, na 4 logana su popucale solje amortizera, zamenimo i popnovo puknu do prvog menjanja ulja a svi logani su 2007. i presli su oko 150000, a imamo i 4 Floride sa 200000 i nismo imali vecih problema sanjima i 12 niva kojima puca plastika u enterijeru ali motor itrap su odlicni

Aleksandar
08.2.2014 07:49
12
5

Peki,
svaka cast za komentar a steta za film. I moj komentar je bio na istu temu. Treba komentarisati I to je ok ali na 99% komentara to bi bio samo utisak o izgledu, izboru motora, velicini prtljaznika... Sada su svi toliko slicni I ima tako puno modela da je normalno da nam se nece svideti svaki. Te teske komentare koje iznosi Dejan L su suvisni jer pola tih vozila nije video ni na putu a o voznji I da ne pricamo. Ljudi, uzivajte i opustite se uz ovako lepe tekstove koje nam redakcija priprema. Pozdrav

Aleksandar
08.2.2014 09:51
12
6

Miroslave,
Moj otac VOZI Sandera, brat Megana 3, ja sam vlasnik floride iz 2006, megana sedan 2009 1.6 110, u firmi povremeno vozim skode a vec 16god vozim Nivu. Trenutno vozim nivu iz 2011 koja je u AKZ Vozdovac provela 3 meseca na silnim reklamacijama a nisam jedini jer ih imamo oko 20 I sve su pocele da rdjaju I da se raspadaju a o potrosnji necu komentarisati. Sva nabrojana vozila su kupljena NOVA a na njima osim nive I skoda rade se samo redovni servisi. Pisem nesto o cemu znam jer ova vozila posedujemo I vozimo. Svako pravi izbor za sebe I iskustva su razlicita. Pisite iskustva a ne sta je neko mozda doziveo. Nemojte biti dosadni sa komentarima zasto se testiraju Dacije, Renaulti i Nissani. Ljudi prave, nude za testiranje. Pozdrav

Dejan L
08.2.2014 10:07
5
16

@ Aleksandar
TI znaš da ih ja nisam ni video?
S kojim pravom? Prvo, polagao sam na Renou, moja bivša je vozila Megan 1 dizel 1.9, raspad-raspada, krntija, užas od kola.
Evo u Lazarevcu ima salon u bankrotu GP motors, Renault-Dacia. Najveći prevaranti u Srbiji, posluju ovde već 7-8 godina. Dobre Kolubarine plate i povoljni krediti, učinili su da svaka 10 kuća u Lazarevcu ima ili Reno ili Dačiju. A pošto su GLAVNI PRIUČENI majstori veterinar, gimnazijalac i stolar, više kvarili nego popravljali, da li možda želiš da ti napišem sve po imenu i pezimenu ko je i kako na*ebao kod njih?
Da li znaš da uvoze i polovna vozila i da su meni hteli da uvale C4 sa 330.000km, a da mi izdaju garanciju na 150.000km i uz garantovanje da je od prvog vlasnika i da nije bio VAN.
Da li znaš da kupuju polovne Dačije po BG i NS i poliraju i dubinski peru, a motore za generalku nose u Aranđelovac kod Marjanovića, na obradu glave motora i prekaričenje, pa posle prodaju sa garancijom o poreklu i kilometraži?
Da li znaš da je Clio 3 mog rođenog ujaka nov novcit kupljen kod njih crko u sred preticanja? To kvalitet?
To servis? To poštenje, to poverenje? Izlupaju kola dok uteravaju u radionicu. Mom 1. komšiji prevrnuli pločice i spržili abs senzor itd...
U ulici niže zbog 1 osigurača izvadili celu kontrolnu tablu na Seniku i poslali kombijem u Integra motors na NBG, a kad je preuzeo auto, ciknula mu šoferšajbna. Sad kupio 500L.
Majstore su poslali na obuku 5 dana na Voždovac i dobili sertifikate.
Ako ti misliš da je Lazarevac (50.000 stanovnika) mali, a da se loše vesi ne šire brzo i da su džabe bankrotirali, idi žali se sudbini.
TAKOĐE blam blamova, VLASNIK tog istog RENO salona u Lazarevcu vozi 2 nove Oktavije. Što ne vozi Lagunu? Jer je video da je Reno kršina.
Ovaj do mene što ima Stepway, kuka na potrošnju od 10 litara u proseku.
Nemoj mi molim te soliti pamet da nisam ni video Reno, a kamoli vozio.
Ma na kraju zaboli me uvo ako je tebi dobar, a ti lično nisi probao.
@ Peki
Da kosmička zavera Dačije, skoro pa je tako, izbijaju na svim sajtovima, nema novina u kojima ne prave od Dačije avion, čak iskaču i na Android aplikacijama. Smučili su mi se reklamni spotovi u kojima je Sandero sinonim za kvalitet, a Logan je ekstra otporan na atomsku bombu.
Dajte malo zravog razuma i dosta Dačije

Mica Voskar
08.2.2014 10:29
17
5

@ Dejan L

To sto ti sad pises je generalizovanje! Pa i da su svi Reno-Dacia servisi u Srbiji isti, to ne znaci da onaj u susednoj zemlji nije bolji od naseg Skodinog.

Uostalom, sta ti penis na nekog ko je zadovoljan sa onim cime ti nisi? Meni se gadi VW Grupa sa svojom filozofijom kopiranja izmejdu brendova i skupom naplacivanju svega i svacega! Sto oni ne spuste cenu na Dacijin nivo ako vec jednu komponentu prodaju u svih 12 brendova? Onda mozes da kazes da je Dacija preskupa za ono sto nudi.

Ako imas para za bolje, VOZI! Ostale ostavi da se muce sa onim sta su izabrali.

Dejan L
08.2.2014 10:34
5
16

Dacia Logan, Sandero, Dokker, Lodgy, Granta, Largus, Datsun, Scala, Versa, Thalia, Duster, Reno Logan itd...
Sve 1 ista platforma, a nešto pominješ VW?
VW ima 30 platformi.
A ne 1 za 30 vozila kao Dačija, ovaj Reno

Aleksandar
08.2.2014 10:49
16
4

Dejan L,
Pricas o AKV I dileru iz Lazarevca. Hit auto je jedan od boljih servisa. Procitaj ponovo moje komentare pa ces valjda ukapirati da pisem o NOVIM vozilima koje jos uvek vozim, kao I onim koje voze moji rodjaci koji zive u istoj zgradi. Ti prepricavas price komsija koji voze polovnjake servisirane po supama. Ispricaj ti nekome nesto o svom vozilu I prestani da sejes mrznju za ostale marke. Dacia se ne ganja sa skodom. Mozda to radi Renault ali meni to nije vazno. Primeti I to kojim brendovima vlade pomazu I muce se da opstanu. Renault nema isto trziste I radi samostalno a bez pozajmica sasvim slucajno ima neke veze sa Daciom I Nissanom. Smanji dozivljaj I uzivaj u prezentacijama Renault grupe. Pozdrav

Mica Voskar
08.2.2014 11:53
12
5

@ Dejan L

Lepo Aleksandar rece. Ogromna je razlika izmedju novog i polovnog, kao i medju servisima. Ja isto vozim nov auto jer za polovan nemam zivaca. Dosta sam ih izmenjao raznih brendova i svaki me je izdao, ali svaki! Zato sam resio da od sada kupujem samo novo!

A kad vec nabrajas modele koji koriste iste platforme ocigledno je da ce svi kompakt modeli jednog brenda ili cak grupacije koristiti istu osnovu. Logan, Sandero, reno Logan, Dokker i sl su u sistini isti automobili razlicite karoserijske forme ili logoa tako da i nije neka novima. Vec Lodgy jeste drugi model na istoj osnovi.

Ali kada imas Pola (buduceg), Golfa i Passata na istoj osnovi e to je vec problem samo iz razloga koju cenu placas za svaki. jos je tu i Audi kao premium na osnovi istoj kao i jeftina Skoda (ne socijalna vec mainstream)

Zato je BMW Grupa pravi premium, Mercedes isto, mada u poslednje vreme gledaju da isprate Audi u troskovima deljenja komponenti sa partnerima kako bi opstali u trzisnoj utakmici, dok Audi NIKADA nece biti premium jer je nastao pakovanjem jeftinije osnove u skuplju...

A ako uzmes na pr. reno osnovu i spakujes na nju Dacija model, ti si tu i u dobitku jer je to nesto bolje u jeftinom pakovanju, makar i iz prethodne generacije bilo. Kapiras?

A u servise i prodavce polovnjaka kao iz tvog primera ne ulazim. Ne kaze se dzaba da "nemam para da vozim polovan auto"...

I ponavljam, niko te ne napada ovde da se branis na takav nacim. Ratujes sam sa sobom, Ovde smo da pricamo, razmenjujemo iskustva i misljenja. Zamisli tek sta bi bilo da se sastanemo negde...! Pa samo bi nam K1 Oktagon Ring trebao! Mislim, meni nije problem ni to, majstor sam realnog aikidoa tako da... ;-)

Slavisica
08.2.2014 12:00
12
4

@ Mica Voskar
Svaka cast! Ubo si u sustinu. Cela VW grupa je prilicno skupa gledajuci u svetlu cinjenice da jedne te iste sklopove koriste i VW, Audi, Skoda i Seat. Pogotovo cena Audija...ok zavrsna obrada, ali motor koji ide u npr. Oktaviu ide i u skoro trostruko skuplji A6 (ili dvostruko skuplji A4).

@ Dejan
To sto vi imate problem sa idiotima koji su ocrnili u Lazarevcu Reno i Daciu, to je, nemoj se ljutiti, vas problem.
Nije to usamljen slucaj. Recimo u NS, serviser i prodavac jednog poznatog premium brenda nije nasao za shodno da promeni ulje na redovnom servisu vozila koje je jos u garantnom roku. Naravno da su naplatili ulje koje NISU zamenuli.Nekoliko puta.
Tako da takvih slucajeva ima svugde i tu treba da radi kriminalisticka policija.
Pod pretpostavkom da svi ovde govorimo ono sto znamo ili mislimo da znamo sto se tice pouzdanosti odredjenih marki/modela, pitam te Dejane, imas li sta da kazes na slucaj o kojem pise AutoBild pre par godina, a radi se o superTestu A6 avant 2.7 tdi gde je manuelni menjac otkazao(!) na 14kkm?
Imas li sta da kazes za slucajeve pucanja glava motora na 2.0 tdi koji do danas nije resen?
Za slucajeve o kojima bruji cela javnost da su pucali pogonski lanci na TSI motorima na 20kkm?
Htedoh reci, u svakom zitu ima kukolja, tako da se suzdrzi malo.
Na kraju krajeva, Dacia sad prolazi fazu koju je i Skoda prosla.Miroslav TDCi
08.2.2014 12:56
7
14

Ne stice se ovde subjektivni utisak, nego je cinjenica da ste preterali sa Reno grupom, ovo govorim redakciji. Oladite malo bar na 10 dana. Ista iskustva sa imao sa Reno servisom iz NS, sve neznalica do neznalice. Sto se tice Renoa, imao sam 1 a probao 2 kad sam kupovo Forda. Ni nov Reno nije auto, a kamoni stari polovnjak. Ne zna se gde vise razocara luft volana, zavrsna obrada, jako naginjanje. Licno sam vozio nov Klio i Kaptur Vozdovac-Medak-Vozdovac i to testni bolje opremljen i moj utisak je mlitavo, lagano i slabo sa klimom ko da stoi u mestu. Kia Rio je bolja od Klia i Kaptura zajedno, Oktavia ima mnogo plastican volan i ne bi mi stala u garazu, a inace moj izbor je pao na Ford zbog kvaliteta o kome Reno i Skoda mogu samo da sanjaju. A posto je Reno obican plastikaner eto vam odgovor na moje utiske o Daciji. Najgora krntija i zato kupi Fiestu i mirno spavaj.

Peki
08.2.2014 14:47
18
5

@Miroslave TDCi i Dejane, novitet je novitet, i logicno je da bude predstavljen. Da li je moja greska sto recimo Mazda lansira tako retko nove modele? Novu trojku sam rezervisao odmah posle Dustera, sta mislite koliko ce godina proci pre nego li izbace nesto novo? A sta testirati u meduvremenu, ukoliko ne novitete, bez obzira da li su poreklom iz Nisana, Renaulta, Dacije ili...Skode. Dejan je nabrojao desetak u ne znam kojem periodu, normalno, trebaju li redakcija i moja malenkost da ih ignorisu, samo zato sto se nazivaju Nissan (mislim na novu Micru, Note i Quasqai)? Duster, evropski sampion u segmentu sa 450.000 primeraka, za samo 3 godine, nije vredan paznje jer dolazi iz Dacije? Pa nije valjda 450.000 budala kupilo taj auto? A sam Renault, koliko li je samo bilo restilzacija i novih modela u poslednje vreme? Da li je to mana VG sto su sve ispratile, kao i ostalom svi ostali auto casopisu kod nas i u Evropi, ili kvalitet?
U predhodnom javljanju pokusao sam da stalozeno i saljivo objasnim neke stvari, kako se ovde ne predstavljaju polovni automobili, losi servisi i dileri, ali vidim da ne vredi. Predajem se, na ovu temu od mene vise necete videti ni jedan komentar. Zaista mi je zao sto se ne razumemo, ali sta da se radi? Ostajemo internet drugari :-)
Pozdrav

Dejan L
08.2.2014 15:06
6
17

@ Peki
Ali Logan je Logan, a vi testirate sve opreme i sve motore, isti djavo je i Sandero i Stepway. Nema potreba svaki motor i svaku opremu ponaosob predstavljati.
SMOR živi SMOR
O tome pričam. Ajde sad redizajnirani Megan u sva 3 oblika i opišite svaki branik i svaku boju sedišta!
Što niste tako recimo testirali neki drugi, za svaki motor, za svaku opremu, za svaki redizajn?
Ne mora Škoda, uzmite 500L.
Uzmite 208, 301, 308, C3, C4, C5... Nije na ovom sajtu svako željan Dačije, ima i onih koji žele da vide-pročitaju i nešto drugo.
Ne pokušavate više da osporite koliko testova, pa još i zaključak o Dusteru ako nije predstavljanje i zaključak da je naj naj naj i još ga strpate u klasu sa 500L Trekingom????. Alo, ja u klin, ti u ploču. Nema veze što je Dačija, već 101 ista Dačija 100x na testu. AMAN
Još nam je samo to falilo, malo ste ga puta pominjali. DOSTA BRE, a ovo BRE ima u enciklopediji Vuka Karadžića

Aleksa
08.2.2014 15:24
16
6

E pa sad znamo zasto Dejan tolko mrzi Reno! Pa bivsa vozila "raspadnuti" Megan, a i verovatno je polozio iz X puta, pa sve to omrzo zajedno...A da, ima on jos iskustva, video je kroz izlog salona?? To je znaci tvoje iskustvo?! Nisi vozio, vozio se, cak ni sedeo u zadnjom Meganu ili Laguni pogotovo? Da jesi, video bi kolko su napredovali...Imam ja neuporedivo vece iskustvo i sa Renoovim vozilima, ali imam nesto i sa Skodinim, ali nemogu da se prepucavam, da pravim paralele, posto ocigledno nisi ni iskusan a ni objektivan. Znaci nevredi! A Miroslave, bilo bi dobro da ti "oladis na desetak dana"(tvoje reci) Pa nemislis valjda da ces ti, dejan ili ja...uticati na sadrzaj V.G. odnosno sta ce se testirati i kada?? Pa meni nesmeta ni jedan-ni skoda, ni dacia, ni opel...Ako me nesto bas nezanima, ja neprocitam a jos manje komentarisem, i "problem" resen!! Pozdrav za Pekija od "francuza"

Aleksandar
08.2.2014 15:44
11
5

Dejan L,
to BRE je poreklom iz Lazarevca. Zašto malo ne pišeš o 307sw, ako ne grešim.Inače ako si čitao ja u svom životu nisam kupio i vozio polovnjake a pisao sam isključivo o nečemu što znam. Redakcija vredno prikazuje novitete pa IZVINI što ti nisu po volji. Budućim kupcima znači informacija o svim verzijama a ti gledaj škodu, ako se pojavi. Pozdrav

Dejan L
08.2.2014 16:14
5
19

@ Aleksa
Iz prvog puta sam položio, a vozim od svoje 13. godine.

Vozio sam se u Meganu Dženerjšn, duplo golo i pitam se koliko treba da si hendikepiran ono da kupiš. A ta tvoja nova Laguna je prošla kao bos po trnju. Ružnija je i od Nissan Primere iz 2006.
@ Miroslav
TAKO JE. A ovi koji se bune, njih istina boli.
P.S. kad častiš za auto?

Peki
08.2.2014 17:16
19
4

@Dejane bez sale i bez ljutnje, ti mora da imas neki VELIKI problem!? Mene kada nesto "smara" na tV ili radiju, ja promenim kanal. Kada me poznanici opterecuju, ne odgovaram na telefonske pozive i ne kontaktiram ih. Ukoliko ti se nesto ne svida u VG, ne citaj i ne "smaraj". Sve na sajtu je besplatno, ne mozes se osetiti prevarenim. Da se ja pitam, tj da su VG u mom vlasnistvu, nakon toliko izrecenih neistina i gneva, bio bi odavno izbrisan. Odakle si uzimas za pravo da diktiras uredivacku politiku jednog medija, koji se vec dve decenije bori za opstanak na ovim prostorima. Da li znas da zbog trenutne situacije u auto industriji i trenutne krize u nasoj zemlji, zaposleni dobivaju plate sa par meseci zakasnjenja, da na prezentacijama nemaju kintu u dzepu, da ja sve radim volonterski i slicno? Ne, ne znas, ali znas da mlatis praznu slamu i prozivas. Ukoliko imas talenta javi se radakciji, uradi testove i slike BESPLATNO, takvi nam trebaju.
Sve modele koje si naveo, ja sam vozio i predstavio vise puta, sto na ovom sajtu, sto u jednom drugom magazinu sa kojim isto tako saradujem. Toliko neistina u tako negativno kontekstu odavno nisam cuo, zato javno pozivam urednika sajta i Piroskog, da sve tvoje buduce komentare cenzurisu, bez obzira pod kojim ces se imenom predstaviti. Takav pljuvacki stil lako je prepoznati...

Aleksandar
08.2.2014 18:58
19
4

Dejan L,
verujemo u tvoju sposobnost da vozis bicklu od 13god I moram da zamolim redakciju da urade test skodine bicikle samo za tebe. Inace, tek sada kapiram s kim mi komuniciramo. Decko se hvali na forumu kako vozi od 13god po selu a verovatno si tati krao keca. Sramota je da to objavljujes. Ti posle 5km u meganu ocenis auto kao da si vozio 150000km. Megan 3 je kupio moj brat I auto za manje od 12000e je ok prica. Gde je komentar o tvojoj 307sw -zatvaranje vrata, kvalitet...u tvojim ranijim komentarima a danas kazes kako si se napatio sa polovnjacima. Sta to savrseno vozis? Redakcijo, kontaktiracu Renault Srbija da ustupe redakciji jos po nesto novo cisto dok cekas test skode. Pozdrav

lazar bojanić
08.2.2014 19:03
11
4

Ovo je kao predizborna kampanja za izbor auta godine :-)

Ljudi moji, to su samo automobili , čemo tolike emocije ?

Demokratija je čudo , svako vozi šta voli ili šta može da kupi , svako piše šta misli i oseća i ne vidim zašto se sad ovde toliko prepucavate ?


pecagt
08.2.2014 23:18
13
4

Pa nije predizborna kampanja,nego nas par ljudi ovde uporno smara,truje,troluje,pozdravljam poslednji Pekijev komentar,i stvarno ne razumem odakle jednom takvom,ozbiljnom i iskusnom coveku strpljenja da se ovde objasnjava sa svakim ko resi da minira tudji kvalitetan rad, pa ovo ime VG prati 6% muske populacije u drzavi,pa malo li je,i uvek par istih ljudi ima primedbe i samo proziva na najnizem mogucem nivou,pa nama ostalima je odlicno,da nije-magazin ne bi ni kupovali,a aplikaciju bi deinstalirali! Ovde su uvek vodila kvalitetna i konstruktivna diskusija izmedju ljubitelja i poznavalaca aitomobila,ali u poslednje vreme je to zbog doticnih postalo gotovo nemoguce!!! To je i jedino sto bih mozda ja dao sebi za pravo da zamerim ljudima koji ovaj posao rade ubedljivo najprofesionalnije na ovim prostorima,da obrate malo pzanju koliko se ljudi koji su ovde provodili dragoceno vreme povuklo u poslednje vreme...

Slavisica
09.2.2014 09:33
17
1

Ali sampion je ipak Miroslav TDCI.
Znaci, prvi njegov komentar na ovom clanku, a u kome su utisci sa voznje jednog od najiscekivanijih automobila u novije vreme, zacetnika klase crossover-a, auta koji je maltene ceo svet cekao sa nestrpljenjem, bese, citiram "Opet surovi atak iz Reno kuhinje na VreleGume.Rs
Sto se malo ne zaje*ete pa preskocite koji dan smaranje s njima? Dosta Reno, dosta Dacia, dosta Nisan. Dajte nam malo da disemo".

Eto. Sta covek da kaze.

Zoro
09.2.2014 18:40
9
1

"Sve se menja sem kamenja, a i kamenje samo manje", reče davno jedan pametni Crnogorac. Čitam u arhivi članak o Reno Dusteru, kad tamo izvesni Dejan L napisa pre koju godinu:

"Površinski kop Kolubara Lazarevac, sve sama jalovina, žuta zemlja, blato, bare od iskopavanja i kanali puni mulja i ugljene prašine. Kao službena vozila koriste NIVE i GAZOVE. Ništa drugo ne može da prodje preko kopa Kolubara! Predrag Pavlović iz Lazarevca je kupio Duster i obišao ceo kop s njim. Iako ima Golf 6 i Audi A6 kupio je Duster! Nissan je odradio pogon i diferencijal SVAKA MU ČAST!!!"

Šta ti bi čorče, da te nije neka dačija udarila posle toga, pa se sada jediš na nju?

Sorfonije
10.2.2014 16:01
5
2

Sirenje mrznje i dezinformacija nikako nema veze sa slobodom govora.
Cenzura!
Hvala lepo.

Djole
10.3.2014 21:44
0
0

Fantastičan. Samo reči hvale. Veliki napredak u odnosu na prethodni.
Šteta što tekna paket dolazi sa 19 incha točkovima,jer taj paket ima nekih veoma dobrih elemenata ugodjaja (koji ni uz doplatu ne mogu da se dobiju uz srednji paket),a 19 incha nikako ne ide sa ugodjajem i udobnošću i samo nenormalno diže cenu eksploatacije vozila. Najviše me strah cene održavanja,što i Peki potvrdjuje sa onih 1.000-1.200 eura cene velikog servisa na običnom 1.5 dci u meganu. Šta će tek biti kada 1.6 dci pokaže cenu svoje eksploatacije na duge staze. Toga me samo strah. Jer, vozilo odlično,motor fantazija,ali voditi se računa mora koliko košta imati ga 150-200 kkm (sve manje od toga je dupla propst kupiti).
Pozdrav svima dobre volje.

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: