Ekskluzivno

Nissan NV-200 Evalia

Nova vrsta „crossovera“

Devojka za sve

Postavljena na bazi dostavnog vozila NV200, Nissan Evalia želi da se smesti između porodičnog vana, tipa Renault Scenic, i „mešanca“ kao što je Kangoo. Nakon nedelju dana druženja, zaključili smo da mu je drugi navedeni znatno bliži

Od svega po malo, ili bolje rečeno od svega „po mnogo“! To bi ukratko mogla biti deviza ovog Nissana, koji se, kao i njegovi konkurenti (Peugeot Partner, Fiat Doblo, VW Caddy…) može dobiti kao putičko ili transportno vozilo. Mi smo se pozabavili prvim, u verziji sa sedam sedišta, pošto postoji i sa standardnih pet.

Praktičan „do bola“
Dakle, u želji da popuni prazninu u kategoriji „kvazi vanova“, nastalu nestankom nekadašnjeg monovolumena Serena (simpatični van iz 90-ih godina), Nissan je ponudio ovo polivalentno vozilo, podjednako sposobno da preveze brojnu familiju, kao i da preseli kolegu samca. I to sve sa samo 4,4 m dužine i 1,69 m širine. Jeste da je porastao na čitavih 1,86 m, ali je dalje dovoljno nizak da bi ušao u podzemni parking, radi subotnjeg pazara u supermarketu.

Dodamo li na sve to i dvoje kliznih vrata, lakih za manipulisanje, čak i deci nižeg uzrasta, verovatno je svima jasno da mu je praktičnost jača strana. Lepo, samo gde je dizajn u celoj priči? Evidentno u drugom planu, iako se za Evaliu ne može reči da je rugoba. Zašiljen „nos“ sa koso podrezanim prednjim bočnim staklom, podseća na profil Renaulta Trafic, računajući i vertikalno isečen zadnji deo. Slično je i kada se želi smestiti za upravljač, ili preciznije rečeno popeti se iza njega! Veoma uzdignuto radno mesto obezbeđuje odličnu preglednost, čak se ni na ergonomiju komandi ne može požaliti. Ručica menjača idealno je smeštena na donji deo masivne centralne konzole, naprotiv, zasmetalo nam je što je upravljač postavljen previše horizontalno, i što se sedište ne može podešavati po visini. Upotrebljena plastika je tipično „kombijevska“ (tvrda i sjajna), dok na pregratku za rukavice ispred suvozača nema poklopca.

Mesta za odlaganje sitnica ipak ima dovoljno, između ostalog, izbrojali smo čak osam udubljenja za limenke! Već viđeno tipično dodvoravanje japanskih proizvođača američkim klijentima…

Dizajnerski minimalizam uz maksimalnu zapreminu
I instrument tabla je svedena na striktni minimum, pored ogromnog kilometar sata, nalazi se mali displej, gde se mogu dobiti informacije sa putnog računara, i o obrtajima motora. Pod uslovom da i dalje imate dobar vid...

U drugom redu, pronalazimo klasičnu klupu, pomalo uzanu za tri odrasle osobe. Zahvaljujući spomenutim kliznim vratima, pristup je veoma jednostavan, jedino manjoj deci treba pomoći da se popnu. Ne preterano udobna, podeljena je na 2/3, kako bi se omogučio pristup trećem redu sedišta, odnosno povećala modularnost. Mehanizam je jednostavan, prvo se obore nasloni, a zatim se sedalni deo priljubi uz prednja sedišta. Mali problem, osim prozora napred, nijedan drugi se ne otvara, što se ni malo nije dopalo klincima. Ko se odluči za verziju sa još dva dopunska sedišta, treba da zna da su ova okačena sa strane i da se uz malo dobre volje i snažne mišiće, mogu izvaditi iz vozila. U tom slučaju, prtljažnik obara sve rekorde, sa nekih 1,5 m³, naravno i dalje u konfiguraciji sa pet sedišta. Manja paleta „’ladno“ staje u njegovu unutrašnjost, a kako će vas prijatelji često zamoliti da im nešto prebacite, znajte da sa samo dva prednja sedišta poseduje maksimalni kapacitet od bezmalo 3 kubna metra!

praktični aspekt,
odnos unutrašnji prostor/spoljašnje dimenzije,
uzdignuta pozicija za upravljačem,
ekonomičan i diskretan agregat

rustična izrada,
ogibljenje pozadi,
vozna dinamika u poređenju sa konkurentima

Ukoliko je međutim prioritet transport „trupa“, dva sedišta u trećem redu mogu da ugoste i odrasle osobe. Njihova montaža zahteva jedva par sekundi, kada u prtljažniku i dalje ostaje dovoljno prostora za više putnih torbi. Nissan ne navodi tačne podatke, no onako od oka, rekao bih barem 700-800 l. No ukoliko je drugo vozilo parkirano previše blizu, nemoguće je otvoriti ogromna zadnja vrata. Već kao po običaju, kod transportne verzije su prakticnija, tj. iz dva dela. Tek znatiželje radi, uporedili smo ga na kratko sa jednim bratskim Kangoom, uverivši se odmah da mu ovaj ne može konkuristi po pitanju unutrašnjeg prostora. Kome je ovo prioritet, izbor je jednostavan. Naprotiv, Renault je udobniji, prefinjeniji, sa boljom voznom dinamikom. Ujedno je i širi, tri putnika u drugom redu osećaju se prijatnije. Klasični Kangoo može prevesti samo pet putnika, no u ponudi je i produžena verzija, ružna „k’o zlo“, sa još dva dopunska sedišta. No čak i tada, prtljažnik je gotovo dvostruko prostraniji kod Evalie.

Renault zadužen za pogon
Što se tiče agregata, već kao po običaju, strateški partner Renault zadužen je za dizele. Zapravo na raspolaganju je samo 1.5 dCi, u verziji od 90 i 110 KS. Izabrali smo snažniji, jer u 1.500 kg teškom vozilu, plus putnici i prtljag, nema lak zadatak. No, za ovaj vid upotrebe, perfomanse posve zadovoljavaju. Sa maksimalnih 160 km/h, Evalia nije osuđena na traku za kamione, a i nivo decibela u kabini je prihvatljiv. Zapravo, više se čuju šumovi od vetra, nego li sam motor. Ponašanje na putu se može nazvati bezbednim, ali je u krivinama mudrije imati lako stopalo na gasu. Bez elektronske kontrole stabilnosti i sa gumama za koje smo verovali da pripadaju prošlosti (175/60 R14), nema šale, posebno kada je put vlažan. Tako će i putnici biti zadovoljni, jer udobnost zaista nije jača strana ovog Nissana.

     
 

NV200 Evalia 1.5 dCi/110 KS

Cena: 20.400 evra (voženi model)
Motor: turbo-dizel, redni/4, 1461 cm³/direktno ubrizgavanje, 80 kW, 110 KS pri 4.000 o/min, 240 Nm pri 1.750 o/min
Transmisija: na prednje točkove, M/6
Ogibljenje: napred MacPherson, nazad kruta osovina sa lisnatim oprugama
Performanse: 0-100 km/h – 13,8 sec, maksimalna brzina 160 km/h
Prosečna potrošnja: 5,5 l (fabrički podatak), emisija CO₂ 144 g/km
Karoserija: van 5/5+2, DxŠxV 4400x1695x1860 mm, međuosovinsko rastojanje 2725 mm, masa 1520 kg, prtljažnik 2000 l

Lisnate opruge pozadi bolje su adaptirane prevozu tereta. Bez imalo sumnje, gore spomenuti konkurenti osetno su superiorniji na ovom planu. Zauzvrat, 1.5 dCi pokazao se veoma ekonomičnim, prosečna zabeležena potrošnja jedva da je prebacila 7 l. Voženi model može se pohvaliti i korektnom opremom, pomalo nesvakidašnjom za jedan „furgonet“. Pored izuzetno praktične kartice „slobodne ruke“, koja omogućava ulazak u vozilo i startovanje motora bez ključa u ruci, pronašli smo klima uređaj, senzore za automatsko uključivanje svetla i brisača, GPS, kameru za vožnju unazad..., ali ne i ogledalce na vozačevom i suvozačevom štitniku za sunce!

U zavisnosti od tržišta, osim dizel agregata u ponudi je i Nissanov benzinski 1.6 od 110 KS, kao i električna verzija (motor iz modela Leaf).

Idealan za brojnu porodicu
U Francuskoj, gde je objavljena probna vožnja, na raspolaganju su samo dizeli, sa početnom kataloškom cenom od 18.000 evra (1.5 dCi/90 Visia). Za voženi Acenta treba 20.400 evra, no, sve ovo uzmite sa rezervom, jer su u ova krizna vremena popusti na sve strane. Ništa lakše nego li se „ogrebati“ za par hiljada evra...

Što se tiče teretne verzije NV200, koja je od strane specijalizovane štampe proglašena za transporter 2010. godine, početna cena iznosi nekih 13.000 evra. Recimo samo da sa maksimalnih kapacitetom od 4,2 m³, i utovarnim prostorom od preko 2 m dužine, obara sve rekorde u kategoriji. Sve u svemu, iako skromnih spoljašnjih dimenzija, putnička Evalia je pravi šampion po pitanju unutrašnjeg prostora. Idealno prevozno sredstvo za brojnu familiju, skromnog budžeta, koja putuje sa kućnim ljubimcem i gomilom stvari.

Ujedno, može da posluži i kao sredstvo za rad, posebno u sprezi sa ovim ekonimičnim dizelom. Jedan prijatelj, mali privatnik i otac troje dece iz Novog Sada, sigurno će sa velikim zanimanjem pročitati sve gore napisano, jer već izvesno vreme „merka“ jedno ovako polivalentno vozilo. Druga strana medalje, odnosi se na ograničenu udobnost, svojstvenu automobilima ovakvog tipa. No ovo očigledno nije uticalo na odluku grada Njujorka da ga izabere za eksluzivno taksi vozilo, gde od 2013. progresivno zamenjuje sva ostala. Za narednih 10 godina, ukupno 13.000 žutih Evalija krstariće njegovim ulicama. Čak je i London krenuo sa probnim vožnjama (podrazumeva se da su ovde tradicionalno crni), jer je izračunato da je znatno „čistiji“ i ekonomičniji od legendarnog TX4, za oko 50%. A kako bi što bolje obavio poverenu mu „misiju“, Nissan je ipak morao izvršiti određene modifikacije.

Prostor za putnike pozadi je superiorniji, dok bočna klizna vrata imaju veći ulazni otvor. Ukoliko se jednoga dana provozate njime u poseti SAD, znajte da možete napuniti vaše mobilne telefone USB priključcima, podesiti klimu ili grejanje bez da zamolite vozača, te na kraju platiti uslugu bežičnim čitačem kreditne kartice.

Tekst i slike: Perica Rajković
12643
Postavljeno: 31.03.2014

Arhiva: Ekskluzivno

Rubrika: Ekskluzivno
Postavljeno: 02.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens
Tekst sa video prilogom!

Zvezda u svojoj domovini, Megane je na evropskom tržištu u zaostatku za najprodavanijim nemačkim predstavnicima. Dolazak četvrte generacije može preokrenuti situaciju, barem se tako nadaju u Renaultu


Rubrika: Ekskluzivno
Postavljeno: 25.01.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

Kako bi što pre zaboravilo Lagunu, Renault je nasledniku promenio čak i ime, a sve u želji da se od autsajdera, transformiše u lidera u segmentu


Rubrika: Ekskluzivno
Postavljeno: 29.12.2015

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

Nova Opel Corsa 1.0 T/115 ostavila je veoma pozitivan utisak, no kada je pokretana malim dizelom 1.3 CDTi, situacija je znatno komplikovanija, pre svega zbog brojne i talentovane konkurencije


Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Seat Mii

27.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Tata Nano

18.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Renault Twizy

20.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Dejan L
31.3.2014 08:53
17
26

Točkići od kolica za supermarket.
Završna obrada nula.
Dizajn dovoljan.
Enterijer siromašan skroz.
Cena viša od svih konkurenata koji izgledaju 5-10x bolje.
Ne vidim ko bi ga kupio. Niti zbog čega.
Berlingo blista od lepote, Doblo je kargo godine 2013. Kangu nudi najviše modularnosti.
Mislim da je ovde čak i Lodži lepši od ovog Nissan-a
Japanci DANAS oduševljavaju drskošću da se nametnu dizajnom s početka devedesetih.
Ružniji enterijer nisam video.
Multiplo ... lepotice

ALFISTA
31.3.2014 13:38
18
8

A jest gadan, za medalju. Razumem da mu je namena da prevozi terete, da bude maksimalno iskoriscen svaki cmÂł, ali toliku kolicinu ruznoce na jednom mestu dugo nisam video.

serpico
01.4.2014 06:35
22
6

a jel bre dejane L dal je tvoj komentar ovde zato takav sto je ovo auto iz mega uspesne alijanse Renault nissan,ni meni se ovaj kombi nedopada nimalo,al daj bre malo oladi,pa ipak je bobedio na natjecajima za NY i london!

Nesabg
01.4.2014 21:14
14
10

Kako je ovo ruzno kao Fiat da je

nexx
01.4.2014 23:27
16
5

Hvala Bogu pa je konkurencija veoma brojna...a ne treba zaboraviti odlični VW T5 koji iako izgleda prilično jednostavno i viđeno, deluje daleko bolje i ozbiljnije, posebno nakon niza godina eksploatacije.

Sorfonije
02.4.2014 07:46
22
5

Da li sam ja jedini ko, kad vidi dejanl, samo preskoci i cita dalje?!

Peki
02.4.2014 08:34
19
1

DRugari, ko je bio u nekom vecem evropskom gradu, mogao je primetiti da laka dostavna vozila cine barem jednu trecinu od svih prisutnih na putevima. Tacno, i ovde je konkurencija ogromna, pojedini modeli znatno se vise prodaju u kombi veriji, nego li kao putnicke verzije. Upravo to je slucaj sa ovim Nissanom, koji se nije preterano namucio da ga prilagodi putnicima. Ali njegov odnos spoljasnje dimenzije/raspolozivi prostor, je izvrstan, sto je za mnoge kupce od presudnog znacaja
No pre negi dan, kada sam vratio novi Qashqai, imao sam priliku provozati elektricnu Evaliu. Ista tehnologija kao kod Leaf, baterije u podu i realna autonomija od 130-140 km (fabrika navodi 170 km). Cemu sve to? Pa kada su nam pre koju nedelju zabranili da vozimo po Parizu i okolini, zbog prevelikog zgadenja vazduha, ovo se nije odnosilo na elektricna vozila. Znam da smo u Srbiji jos uvek daleko od ovakvih zabrana, ali kao sto znate u Stoholm i London se vise ne moze uci bez placanja.
Pozdrav

Aleksandar
02.4.2014 21:07
19
3

Kupce dostavih vozila bas briga kako ono izgleda. Vazni su im cena, kvalitet, prostor I garancija. Nissan sigurno to pruza. Da nece neko da juri metalik boju, kozna sedista I vrhunski kvalitet plastike u unutrasnjosti za nekog "savesnog" vozaca koji radi za 200e 10h dnevno a vozilo vozi neoprano, masnim rukama od bureka I jogurta. Nije ovo vozilo kojim se dokazuje prestiz.

Dejan L
03.4.2014 10:31
5
20

Ja ružniji enterijer nisam video od 1991. godine

pecagt
03.4.2014 22:40
9
5

Ko nije video nista ruznije nek pogleda u rroomstera...ako ima zeludca...

Dejan L
04.4.2014 11:45
3
11

Evo ti Roomster, a ja ću da povraćam svaki put kad vidim ovaj Nisan

http://imagenes.km77.com/fotos/bbtcontent/clipping/KM7KPH20100326_0057/5.jpg

http://www.motorbeam.com/wp-content/uploads/2008/08/skoda-roomster-interior.jpg

Paprikar
04.4.2014 22:58
8
0

O cemu mi ovde pricamo? Zadnje oslanjanje, nezadovoljavajuci kvalitet izrade, i losija vozna dinamika? Pa pobogu ljudi ovo je teretno vozilo, ne sportski model, ili auto koji ima neki jaci motor pa da je gore navedeno bitno. Odoste u jednu sasvim drugu krajnjost i ovo je totalna zamena teze. Kod teretnjaka je bitna robusnost, troskovi odrzavanja, potrosnja, tovarni prostor, i donekle opremljenost i za njih ni u jednom slucaju ne mogu da vaze pravila za putnicka vozila.

Marko
09.1.2015 20:40
0
0

Jel dostupan na Srpskom trzistu?

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: