Promocija

Mercedes SLS AMG

Povratak na velika vrata

"Galebova krila", ali od čelika, obeležila su jednu čitavu epohu automobilizma... Na veliku scenu, "galebova krila", ovaj put aluminijumska, vraćaju se u "rimejku"...


Dugoočekivani naslednik čuvenog 300SL, više je nego upečatljiv primerak na putu

Prvo beše 300 SL Gullwing... U jedanaest godina postojanja, između 1952. i 1963. godine, žario je i palio trkačkim stazama u verziji 300 SLR, koja zapravo i bila osnova za drumsku verziju. Svoje ime SL duguje Sport Leicht konstrukciji (sportski laganoj)... A Gullwing?! Pa, naravno, vratima koja se otvaraju ka gore i asociraju na galebova krila...

Gullwing je ušao u legende automobilizma po raznim osnovama, uključujući i mnoga revolucionarna rešenja. Njegov trolitarski agregat, od avionskih motora preuzeo je direktno ubrizgavanje goriva u komoru za sagorevanje, i po tome je bio prvi na svetu. Sa pravom je prozvan dumskim trkačem budući da je za svoje vreme bio i najbrži, sa 260 km/h, a lagana konstrukcija i odlična aerodinamika pokazivali su sve prednosti. Postao je automobil svetske elite i neizbežan asesoar letovanja u Monte Carlu i zimovanja u St. Moritzu. Gullwing živi i danas u srcima kolekcionara i dostiže astronomske cene, koje vrlo često mogu da pređu i cifru od milion evra.


"Galebova krila" deluju lepo, ali ne baš uvek i praktično

Od SLR-a do SLS-a
Međutim, iako izuzetno uspešan, Gullwing je kad-tad morao u penziju. Ime SL ostaje da živi, ali ne i galebova krila, sve do 2003. godine, kada partnerstvo Mercedesa i F1 tima McLaren rađa SLR, supersportski automobil, koji donekle vraća neobičan način otvaranja vrata (nešto između "galebovih krila" i "makaza" koje koristi Lamborghini) i uvodi karbonske kompozite bezmalo u svaki segment konstrukcije. Jasno, SLR je duhovni naslednik SL Gullwinga, odnosno, njegove trkačke verzije 300 SLR. Za razliku od većine supersportista, veliki V8 motor smešten mu je iza prednje osovine radi boljeg balansa, a superdugi nos SLR-a postaje, takoreći, zaštitni znak. Iako kupcima nudi fantastične performanse, ima i onih koji ga osporavaju - od viška luksusuza u enterijeru, preko mase od 1800 kg pa do "običnog" automatskog menjača sa samo pet stepeni prenosa.

Šta zapravo treba raditi sa SLS-om? Uživati, naravno! U strahovitom ubrzanju i istom takvom kočenju, u zvuku motora i onom diskretnom pucanju iz izduva pri «spuštanju» stepena prenosa, u reakcijama na samu pomisao, u snazi pri izlasku iz krivine... u svemu!

Kako bilo, sa planiranom produkcijom od svega 500 komada godišnje, koja se ispostavila većom od potražnje i cenom od 350.000 evra, postao je "trofej" bogataša. Službeno, njegova proizvodnja je obustavljena u decembru 2009. godine, zaključno sa Stirling Moss edicijom, posebnom, olakšanom, verzijom SLR-a u vidu roadstera, proizvodenom u svega 75 primeraka, čija je cena iznosila oko 900.000 evra. Međutim, najava prestanka proizvodnje McLaren SLR-a diskretno je najavila i sportski razlaz anglo-germanske kombinacije. Za to vreme, u Affalterbachu, AMG je avanzovao od tjunera do proizvođača, a već je uveliko bio u toku razvoj novog supersportiste, koji će za nijansu biti bliži Gullwing legendi.

Aluminijum umesto karbona
SLS AMG koncepcijski ostaje samo relativno blizu predhodniku – modelu SLR. Kao prvo, cenovno «gađa» nižu zonu, od oko 200.000 evra, što isključuje egzotične karbone i na scenu vraća aluminijum, koji čini više od 90% karoserije. Čvrsto, a lagano, može se postići kombinacijom šasije u formi prostornog rama i karoserije kao oplate. Ipak, ponešto je i zajedničko za SLS i SLR - V8 motor iza prednje osovine, upadljivo dug "nos" i vrata koja se otvaraju ka gore. I, tu bi bio kraj...

     
 
Svojim stilom oduševljava i brzinomer, naročito imajući u vidu poslednju cifru na njegovoj skali

SLS stilom, ipak, poseže u pravcu "rimejka" nekadašnjeg Gullwinga, što je tradicionalno klizav teren. Dok jedni dizajn SLS-a osporavaju, drugi ga hvale. Oni koji su skloni retro stilu, lako nalaze reminescenciju legende, dok modernisti, isto tako lako, nalaze zamerke. Naš utisak, ipak, preteže ka tradicionalistima. SLS je impresivan, 4,6 metara dugi dvosed, visok samo 1,2 metra. Međuosovinski razmak iznosi 2,68 metara, a širina vozila sa retrovizorima, lako prebacuje dva metra. Čuvena vrata, osim što izgledaju fantastično, nisu previše funkcionalna. Treba čuvati glavu pri ulasku i izlasku, a pri zatvaranju, treba ih dobrano povući na dole. Kažu da bi dodavanje elektičnog zatvaranja donelo dodatnih 40 kilograma, a "višak kilograma" i sport ne idu zajedno. Kako bilo, atraktivnost "galebovih krila" baca u senku sve njihove nedostatke. U enterijeru ima mesta taman koliko treba, isto koliko i "šminke". Ono što deluje da je aluminijum i jeste aluminijum, ono što je koža i jeste koža, a ono što su prekidači i jesu, i to u funkciji. Ne preterano kitnjasto, ali ne i spartanski. Kao što rekosmo – taman!

Sa razmišljanjem, o bilo čemu drugom osim o vožnji, treba prestati onog trenutka kada se spuste „galebova krila“ i pred vozačem ostanu volan, instrumenti i ogroman poklopac motora

Surovo snažan
Vozili smo SLS AMG, kratko, prekratko da bi «sa dve noge stajali» iza onoga što možemo reći, ali prvi utisci su obično kao i prva ljubav - iskreni, bez kalkulacije i previše razmišljanja. A zapravo, sa razmišljanjem, o bilo čemu drugom osim o vožnji, treba prestati onog trenutka kada se spuste „galebova krila“ i pred vozačem ostanu volan, instrumenti i ogroman poklopac motora.

Pritisak na dugme startera budi zvuk od koga se ježi koža. Ne previše glasno, nego, potmulo, negde između basa i baritona. Minijaturna ručica menjača, u stilu italijanskih "jurilica", SLS stavlja u funkciju vozila. Iako piše „D“ i funkcioniše kao automatik, menjač je dugo očekivani sedmostepeni DCT prenosnik, postavljen po transaxle rasporedu, uz zadnji diferencijal.

SLS GT3

Za trkačku sezonu 2011. AMG je već pripremio SLS GT3 prema FIA homologaciji. Aerodinamički dodaci na prednjem delu, kao i ogroman fiksni zadnji spojler, poboljšaće prijanjanje za podlogu, a tu su i veliki uvodnici vazduha za hlađenje motora i kočnica. Razumljivo, u vozilo je ugrađen i zaštitni kavez, tzv. roll-bar. Detaljnije o modelu SLS GT3 mogli ste da pročitate u prošlom broju Vrelih Guma (VG 190).

Mercedes SLS AMG

Motor
Tip/broj cilindara benzinski, V8
Radna zapremina ccm 6208
Broj ventila/tip ubrizgavanja 32/direktno
maks. snaga kW/KS/o/min 420/571/6800
obrtni moment Nm/o/min 650/4750
Karoserija
tip/broj sedišta/vrata kupe/2/2
D x Š x V mm 4638x1939x1262
međuosovinski razmak mm 2680
masa vozila/nosivost kg 1620
zapremina prtljažnika l 176
Ogibljenje
napred dvostruka poprečna ramena, amortizeri, popr. stabilizator
pozadi dvostruka poprečna ramena, amortizeri, popr. stabilizator
Kočnice
napred/pozadi samovent. diskovi
Pneumatici
dimenzije napred-pozadi 265/35 R 19 - 295/30 R 20
Prenos snage
pogon na zadnje točkove
tip menjača/stepeni prenosa sa dvostrukim kvačilom/7
Performanse
ubrzanje 0-100 km/h, s 3,7
maksimalna brzina km/h 317
prosečna potrošnja l/100 km 13,5
emisija CO2 g/km 308
Cena (sa PDV-om) € 180.000

Pa dobro, položaj „D“ ne funkcioniše loše, ali čarobno rotaciono dugme nalazi se na grebenu između sedišta. C, S, S+, i M, režimi su rada menjača među kojima vozač treba da nađe sebe.

Jednostavnije rečeno - C za krstarenje, M za pravo uživanje. M (od manuelno) takođe znači i da je desna poluga na volanu za stepen prenosa više, leva za niže dok signalne lampice na instrument tabli pomažu pri njihovoj promeni. I... Šta sada?

Gas, doduše, prvo pažljivo, jer se na zadnjoj osovini nalazi ozbiljna „konjica“ od 571 KS. Vozač sam bira jedan od tri moda ESP-a. Ipak, da je potpuno ugasi, ne može. Bitan detalj je i mehanički zatvarač diferencijala, do kojeg snaga stiže preko kardanskog vratila od karbona. Kočnice su surovo snažne, a među opcijama uz doplatu jesu i karbon-keramički diskovi, kojima se sasvim lepo mogu pridružiti i "felne" od kovanog aluminijuma.

Hardcore hedonizam
Elektronika "konjicu" drži čvrsto zauzdanu. Ako se ne pokuša savladati fizika, SLS AMG neće nikuda, osim što munjevito sakuplja brzinu. Samo 3,7 sekundi dovoljno je do 100 km/h. To su tri malo duža treptaja oka! Upravljač? Nije to onaj Mercdes koji uživa da vozi vozača - SLS AMG vozi vozač!

6,2-litarski V8 motor, osim što fantastično zvuči, modelu SLS pruža i vrhunske performanse - 571 KS, 3,7 sekundi od 0 do 100 km/h i maksimalnu brzinu od 317 km/h. Uz to, svaki je remek-delo jednog radnika AMG-a, koji je i potpisan na poklopcu

Safety Car

SLS se već pridružio «trkačima» u formi Safety Cara na trkama Formule 1. Model koji vozi Bernd Mayländer poseduje tzv. carbon pack, a donekle je modifikovan u enterijeru i eksterijeru. Pogonska jedinica, prenos i kočnice su serijski, dok se modifikacije odnose i na dodatnu komunikacionu opremu, pojačanu klimatizaciju i svetlosne uređaje. Detaljnije o ovom automobilu moći ćete da pročitate u narednom broju Vrelih Guma (VG 192), praćeno ekskluzivnim fotografijama istog sa nedavno održane trke Formule 1 u Monte Carlu.

Raspored mase vozila je 47:53 napred/pozadi, što mu kao generalnu, daje laganu karakteristiku preupravljanja. Ništa što se laganom "kontrom" ne da korigovati. Maksimalna brzina je 317 km/h, i to ograničena. Motor diše sopstvenim "plućima", bez pomoći kompresora, što ga čini raspoloženijim u niskim obrtajima i elastičnijim u srednjim. Između sedam stepeni prenosa, uvek se i lako nađe onaj pravi.

I, šta zapravo treba raditi sa SLS-om? Uživati, naravno! U strahovitom ubrzanju i istom takvom kočenju, u zvuku motora i onom diskretnom pucanju iz izduva pri "spuštanju" stepena prenosa, u reakcijama na samu pomisao, u snazi pri izlasku iz krivine... Ma, u svemu!

A, mane? Sve se zaboravlja, i preglednost kao iz oklopnog vozila i cena od oko 200.000 evra, ako se doda poneki detalj kao što je Bang & Olufsen audio sistem. Jedino ostaje pitanje čemu "muzika" uz ovakav zvuk motora?

Na kraju, vraćamo se do početka, ma kako to čudno zvučalo. Zapravo, postoji još jedan zanimljiv odgovor na pitanje da li SLS AMG menja McLaren SLR. Službeno ne, ali neslužbeno... Iako sa manje snage i mnogo nižom cenom, lakši i savremeniji, SLS bez kompleksa može da stane pored SLR-a i da se ne stidi svojih performansi. Namerno ili slučajno? Vreme će pokazati.

SLS AMG vozili smo, kratko, prekratko da bi «sa dve noge stajali» iza onoga što možemo reći, ali prvi utisci su obično kao i prva ljubav - iskreni, bez kalkulacije i previše razmišljanja
tekst: Aleksandar Uglješić
foto: Predrag Rakić
aleksandar.ugljesic@vrelegume.rs
7517
Postavljeno: 02.07.2010

Arhiva: Promocije

Rubrika: Promocije
Postavljeno: 03.10.2018

2018 Mazda CX-3
Tekst sa video prilogom!

„Trideset šest posto ukupne proizvodnje Mazde CX-3 plasira se na starom kontinetu“, prva je rečenica koju čujemo na press prezentaciji u Malagi. Reč je o brojci koja ističe koliko je ovaj krosover/SUV bitan model za japanskog proizvođača na starom kontinetu.


Rubrika: Promocije
Postavljeno: 03.08.2018

Honda CR-V

Mnogo toga se dogodilo u SUV segmentu od 1995-te kada se pojavio Hondin CR-V. Tada niko nije mogao ni da sanja da će ova forma vozila, dve decenije kasnije, gotovo zaseniti klasične automobile. Skraćenica CR-V upućuje na njegovu prvobitnu ulogu: Comfortable Runabout Vehicle. To je u prevodu značilo: udobno vozilo za jurcanje naokolo


Rubrika: Promocije
Postavljeno: 11.07.2018

Peugeot 508

Peugeot 508 , o snovima, željama i onome što jeste


Restilizovani Citroen C4 Cactus

28.10.2017

Mercedes Benz S Klasa Tekst sa video prilogom!

08.08.2017

Mercedes E-Class Cabriolet Tekst sa video prilogom!

07.07.2017

Seat Driving Experience 2017. Tekst sa video prilogom!

27.06.2017

Mazda CX- 5 promocija u Barseloni Tekst sa video prilogom!

27.05.2017

Toyota Yaris 2017

06.05.2017

Hyundai i30

16.03.2017

MINI Clubman

31.05.2016

Toyota Auris i Avensis Tekst sa video prilogom!

31.10.2015

Toyota Avensis Tekst sa video prilogom!

15.10.2015

Toyota Auris

08.08.2015

Mazda6 i Mazda CX-5 za 2015.

21.05.2015

BMW M135i Tekst sa video prilogom!

01.05.2015

Mazda 2

17.03.2015

Ford Focus & Ford Mondeo Tekst sa video prilogom!

05.02.2015

Renault Traffic

31.01.2015

Opel Corsa Tekst sa video prilogom!

15.01.2015

BMW i3

18.09.2014

Toyota Yaris

08.09.2014

MINI

22.08.2014

BMW 428i kabriolet

09.08.2014

Iveco Daily

06.08.2014

Toyota Aygo

02.08.2014

Ford Transit Courier

30.07.2014

Mazda 3 – Urban Challenge

25.07.2014

Opel Vivaro

24.06.2014

Dacia Duster Tekst sa video prilogom!

01.02.2014

Toyota Corolla

18.09.2013

BMW Serija 4

06.09.2013

Mercedes-Benz A45 AMG

19.08.2013

Porsche Panamera

26.07.2013

Nissan Juke Nismo Tekst sa video prilogom!

29.05.2013

Opel Cascada

14.05.2013

Toyota RAV4

19.04.2013

Toyota Auris Tekst sa video prilogom!

11.04.2013

Ford F-150

28.02.2013

Mercedes Benz Off Road Tekst sa video prilogom!

28.01.2013

Toyota Auris

14.01.2013

Opel Mokka Tekst sa video prilogom!

09.01.2013

Renault Clio IV Tekst sa video prilogom!

23.11.2012

Toyota Prius Plus

08.10.2012

Fiat 500L

28.09.2012

Toyota Yaris Hybrid

07.09.2012

Lexus GS 450h

31.08.2012

Mercedes-Benz A klasa

03.08.2012

Toyota GT86 Tekst sa video prilogom!

20.07.2012

Renault Megane Linija

05.07.2012

Hyundai i30 Tekst sa video prilogom!

22.06.2012

Mini gama

14.05.2012

Toyota Avensis

13.02.2012

Fiat Panda

10.02.2012

Chevrolet Camaro

12.01.2012

Mazda 3

09.01.2012

Opel Astra GTC

31.12.2011

Mercedes-Benz B-klasa

19.12.2011

Opel Zafira

15.12.2011

Chevrolet Cruze

28.10.2011

Opel Ampera

07.10.2011

Toyota Yaris

23.09.2011

Chevrolet Aveo

09.08.2011

Hyundai i40

02.08.2011

Mercedes C63 AMG Coupe Tekst sa video prilogom!

12.07.2011

Pirelli Cinturato P1

14.06.2011

Mercedes C klasa Tekst sa video prilogom!

07.06.2011

Chevrolet Orlando

02.06.2011

Ford Focus

20.05.2011

Maserati GranTurismo MC Stradale

16.05.2011

BMW Concept M5

06.05.2011

Mercedes SLK English version Tekst sa video prilogom!

19.04.2011

Lexus CT 200h

15.04.2011

Peugeot 508 Tekst sa video prilogom!

18.03.2011

Renault Latitude English version Tekst sa video prilogom!

17.01.2011

BMW X3 English version Tekst sa video prilogom!

27.12.2010

Opel Astra Sports Tourer English version Tekst sa video prilogom!

23.12.2010

Mazda 5

07.12.2010

Mercedes CLS English version Tekst sa video prilogom!

30.11.2010

Hyundai ix20 Tekst sa video prilogom!

25.11.2010

Ford Mondeo Tekst sa video prilogom!

19.11.2010

Volvo V60 English version Tekst sa video prilogom!

09.11.2010

Nissan Micra English version Tekst sa video prilogom!

28.10.2010

KIA Sportage

21.09.2010

Ferrari 599XX

09.09.2010

MINI John Cooper Works

07.09.2010

Porsche 911 GT2 RS

06.09.2010

Nissan Juke Tekst sa video prilogom!

03.09.2010

Smart Tekst sa video prilogom!

02.09.2010

Mercedes R klasa Tekst sa video prilogom!

03.08.2010

Nissan Pathfinder / Navara Tekst sa video prilogom!

09.07.2010

Toyota Auris HSD

05.07.2010

Mercedes SLS AMG Tekst sa video prilogom!

02.07.2010

Opel Corsa

14.06.2010

Maserati GranCabrio

11.06.2010

Opel Movano

10.06.2010

Porsche Cayenne

08.06.2010

Dacia Duster Tekst sa video prilogom!

28.05.2010

Alfa Romeo Giulietta Tekst sa video prilogom!

27.05.2010

Mercedes SLS

10.05.2010

Ford Galaxy i Ford S-MAX

05.05.2010

Nissan Qashqai

04.05.2010

MTM KTM X-Bow

30.04.2010

BMW Serija 3 Tekst sa video prilogom!

28.04.2010

Audi R8 Spyder

23.04.2010

Mercedes E klasa Cabrio Tekst sa video prilogom!

20.04.2010

Citroen DS3 Tekst sa video prilogom!

16.04.2010

Hyundai ix35 Tekst sa video prilogom!

23.03.2010

Efficient Dynamics

12.03.2010

Continental gume Tekst sa video prilogom!

11.03.2010

Ford Ranger

11.02.2010

Ford F-150 SVT Raptor

05.02.2010

Chevrolet Spark Tekst sa video prilogom!

04.02.2010

Fiat Doblo Tekst sa video prilogom!

19.01.2010

Renault Megane RS Tekst sa video prilogom!

06.01.2010

Citroen C3 Tekst sa video prilogom!

04.01.2010

BMW Serija 5 Tekst sa video prilogom!

18.12.2009

Kia Cee'd

10.12.2009

Porsche 911 Turbo

30.11.2009

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

19.11.2009

Opel Astra

17.11.2009

Mazda CX-7

11.11.2009

Kia Sorento

06.11.2009

Mazda 3 MPS

03.11.2009

Opel Insignia OPC

28.10.2009

Opel Astra

02.10.2009

Lexus IS 250C

31.08.2009

Renault Clio GT i RS

28.08.2009

VW Polo

30.07.2009

Toyota Prius

27.07.2009

Lexus RX 450h

17.07.2009

Mercedes S klase

16.07.2009

Toyota Verso

13.07.2009

Ford Transit Connect

30.06.2009

Peugeot 3008

24.06.2009

Renault Grand Scenic

19.06.2009

Porsche Panamera

01.06.2009

Toyota Urban Cruiser

29.05.2009

BMW Z4 sDrive35i

25.05.2009

Citroen C3 Picasso

20.04.2009

Mazda 3

16.04.2009

Mercedes E klasa

10.04.2009

Nissan Murano

28.01.2009

Toyota Avensis

26.01.2009

Kia Soul

23.01.2009

Hyundai i20

21.01.2009

Renault Megane

20.01.2009

Toyota iQ

29.12.2008

Mazda 6 MZR CD 2,2

25.12.2008

Nissan Qashqai +2

03.12.2008

Honda Jazz 1,4 i-VTEC EX

01.12.2008

VW Golf VI

27.11.2008

Ford Fiesta

31.10.2008

Dunlop SP Sport Maxx TT

23.10.2008

Fiat Fiorino Qubo

14.10.2008

Mercedes GLK

26.09.2008

Dacia Sandero

17.09.2008

Mercedes A i B klase

01.09.2008

Prototipovi Peugeota

28.08.2008

Lancia Delta

15.08.2008

Ford Kuga

12.08.2008

Renault Koleos

08.08.2008

Peugeot 308 SW

03.07.2008

Citroen Berlingo Multispace

20.06.2008

GM Tech Show

19.06.2008

Subaru Forester 2,0 X

26.05.2008

Chevrolet Aveo

15.05.2008

Iveco Massif

01.05.2008

Michelin Energy Saver

30.04.2008

Citroen C5

18.04.2008

Opel Agila

14.04.2008

Hyundai i10

03.04.2008

Corvette C6 2008

02.04.2008

Mazda 6 Wagon

28.03.2008

Renault Kangoo 1,5 dCi

01.02.2008

Toyota Land Cruiser V8

04.01.2008

BMW Serija 1 Coupe

03.12.2007

Mercedes-Benz C 63 AMG

20.11.2007

Peugeot 308

13.11.2007

Ekskluzivno :
Citroen C5

22.10.2007

Renault Laguna

12.10.2007

Goodyear Max Tehnology

03.09.2007

Bosch 2007

27.08.2007

Mercedes SUV

24.08.2007

Lexus LS 600h

23.07.2007

Nissan X-Trail

12.07.2007

Ford Mondeo

06.07.2007

Volvo V70

18.06.2007

Vredestein Ultrac SUV Sessanta

05.06.2007

Michelin Latitude Tour HP

29.05.2007

Chevrolet Captiva 2,0 D

21.05.2007

Mercedes C-klase

15.05.2007

Dodge Nitro

10.05.2007

Opel Corsa OPC

20.04.2007

Peugeot 207 CC 1,6

10.04.2007

Goodyear Eagle F1 Asymmetric

29.03.2007

Toyota Corolla

28.03.2007

Chevrolet Sequel

23.03.2007

Ford Ranger

20.03.2007

Nissan Qashqai

16.03.2007

Opel GT

23.02.2007

Toyota Auris

20.02.2007

Dacia Logan MCV

19.02.2007

Renault Trafic/Master

08.01.2007

BMW X5

26.12.2006

Toyota Hilux

19.12.2006

Citroen C4 Picasso

17.11.2006

BMW X3

30.10.2006

Mercedes CL

23.10.2006

Jeep Compass

16.10.2006

Red Bull Air Race

10.10.2006

BMW High 5 Expirience

03.10.2006

Opel Corsa

28.09.2006

Mercedes GL 500

18.09.2006

Toyota Avensis

11.08.2006

Chevrolet Captiva

04.08.2006

Mini Dynamic Drive

18.07.2006

Citroen Jumper

14.07.2006

Lexus GS 450h

07.07.2006

Mercedes E-klase

30.06.2006

Lexus RX 350

02.06.2006

Chevrolet Epica

29.05.2006

Opel Astra TwinTop

16.05.2006

Mercedes-Benz Sprinter

15.05.2006

Mazda MX-5

25.04.2006

Nissan Note

03.04.2006

Chevrolet Aveo

03.03.2006

Toyota RAV 4

23.02.2006

Citroen C6

31.01.2006

BMW xDrive All-Wheel-Drive System

17.01.2006

Toyota Yaris

13.01.2006

Ford Focus ST

28.12.2005

Lexus IS 250

23.12.2005

Opel Vectra i Signum

02.11.2005

Toyota Hilux

25.10.2005

Renault Clio III

19.10.2005

Fiat Grande Punto

21.09.2005

Citroen C5 by Wire

08.09.2005

Toyota Avensis 2,2 D-4D

10.08.2005

Citroen C1 1,0i Pack

03.08.2005

Lexus RX 400h

27.07.2005

Opel Zafira

20.07.2005

SAAB 9-3 Sport Combi

28.06.2005

Mercedes B klase

21.06.2005

Lexus GS 430

17.06.2005

Nissan Pathfinder

31.05.2005

Toyota Aygo

18.05.2005

Renault Laguna

07.05.2005

Chevrolet Spark

25.04.2005

Mini Cooper S

21.04.2005

BMW serija 7

18.04.2005

Nissan 350 Z Roadster

14.04.2005

Chevrolet Kalos 1,4 / 3 door

16.03.2005

Citroen C4

22.12.2004

don
09.7.2010 00:26
6
2

Video sam ih nekoliko uzivo, impresivna masina. Ovaj SLS i Porsche Panamera su mozda jedina 2 posebna automobila izbacena zadnjih nekoliko godina. Porsche sam isto pre neki dan video, a on izgleda posebno - za sve pare! Svaka cast!

Somi
27.3.2011 00:03
2
1

Savrsen automobil,kao i svaki Mercedes.

S70
26.7.2011 09:33
1
1

slazem se da je superioran ali nije pravi naslednik slr-a

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: