Predstavljamo

Mazda 6

Opa Kodo Style

Nakon premijere Mazde CX-5, potpuno nova Mazda 6 predstavlja drugi model iz generacije vozila sa potpuno primenjenom SKYACTIV tehnologijom i „KODO“ dizajnerskom filozofijom


Pravu neobičnost predstavljaju dimenzije sedan i karavan verzije Mazde 6. Ukupna dužina limuzine iznosi 4.860 mm, dok kod (obično duže) karavan verzije dužina iznosi 4.800 mm

Stilska nadgradnja na nešto ranije predstavljeni koncept Takeri je donela samo male promene, zbog čega je serijska verzija nove „šestice“ ostala izuzetno atraktivna. Sedan i karavan verzija Mazde 6 polako i očekivano prelaze u viši segment, a da li će ispuniti očekivanja mnogih ljubitelja ovog japanskog proizvođača ostaje da se vidi u narednom periodu.

Skok u dalj
Hrabar dizajnerski iskorak, u okviru „KODO – duša pokreta“ filozofije, je usmeren pre svega na privlačanje nove i znatno mlađe generacije kupaca. Agresivno nizak prednji deo sedana i karavana privlači najviše pažnje, a mišićava anatomija obe verzije je dobro uparena sa izrazitom funkcionalnošću celog dizajna. Imati predstavnika u automobilskom segmentu koji zauzima 6,2 % tržišta znači pažljivo spajati elemente izgleda u jednu skladnu celinu, koja bi trebalo da bude zanimljiva i nakon par godina na tržištu. Upotreba hromiranih lajsni, na svu sreću, nije ugrozila lepotu ukupnog izgleda, na čemu Mazdinim dizajnerima treba odati priznanje.

Kvalitetni materijali čine unutrašnjost znatno prijatnijom, a ceo prostor ispred vozača i suvozača je izrađen tako da ne deluje pretrpan sitnicama

Pravu neobičnost predstavljaju dimenzije sedan i karavan verzije Mazde 6. Ukupna dužina limuzine iznosi 4.860 mm, dok kod (obično duže) karavan verzije dužina iznosi 4.800 mm. Širina je identična, ali je visina opet različita i tu karavan ima prednost od 30 mm (1.450 i 1.480 mm). Međuosovinsko rastojanje sedana je sa 2.830 mm za čak 80 mm duže od karavana, mada wagon verzija ima prostraniji prtljažnik (522 litara naspram 489 litara). Kupci koji planiraju da iskoriste puni kapacitet prtljažnika kod „teretne“ verzije imaju na raspolaganju svih 1.632 litara. Nova Mazda 6 je 30 % lakša i poseduje za 45 % veću torzionu čvrstoću karoserije od stare generacije, tiša je i aerodinamičnija, budući da joj koeficijent otpora vazduha iznosi 0.26 (0.28 kod karavana).

Soul crvena, Reflex plava, Meteor siva i Jet crna su nove boje specijalno pripremljene za novu generaciju, a odlikuju se posebnim pigmentom koji naglašava konture vozila. Pored ovih, kupcima su na raspolaganju i standardne Stormy plava, Aluminium siva, Snowflake bela i Solid Arctic bela boja. Standardni pneumatici su dimenzija 225/55 R17 i 225/45 R19.

Moja radna soba
Sveden, veoma odmeren i ponekad previše neinventivan dizajn enterijera Mazdinih automobila polako odlazi u prošlost. „Šestica“ i dalje ne može da se pohvali nekim stilskim bravurama, ali je generalno gledano kompletan enterijer modernizovan u odnosu na prošle dve verzije. Kvalitetniji materijali čine unutrašnjost znatno prijatnijom, a ceo prostor ispred vozača i suvozača je izrađen tako da ne deluje pretrpan sitnicama. Delovi poput kvaka na vratima su dobili dodatke od poliranog aluminijuma, dok su meki materijali prisutni na delovima koje putnici dodiruju najviše, poput volana i naslona za ruke. Upotreba tvrde plastike je svedena na minimum, sa završnom obradom visokog kvaliteta, koja najbolje prikazuje svu rafiniranost nove Mazde 6. Pažnju privlače sportski profilisana sedišta, sa istaknutom bočnom podrškom, neočekivana u standardnoj verziji u ovom segmentu, ali svakako poželjna. Čvrsta, dekorativna, instrument tabla se isporučuje u dve boje Bordeaux metal i Dark metal. Poslednja generacija Mazde 6 poseduje znatno više mesta u unutrašnjosti, a delimičan „krivac“ za to je instrument tabla usmerena prema vozaču.

Vozačevo sedište poseduje mogućnost hoda od 260 mm napred-nazad, do 50 mm gore-dole i 30 mm nagiba, uz 98 stepeni nagiba naslona
Pri stvaranju nove generacije Mazde 6, velika pažnja je posvećena sistemima aktivne i pasivne bezbednosti. Sistem koji debituje na novoj "šestici" se zove Mazda Radar Cruise Control

Potpuno novi koncept Mazde 6 je postavio nekoliko izazova za dizajnere enterijera. Jedan je bio da se stvori prostrana i udobna kabina, koja je u savršenoj harmoniji s „Kodo“ filozofijom. Istovremeno je trebalo kreirati izuzetno funkcionalan i prijatan enterijer. Ergonomski prefinjeni Human Machine Interface (HMI), praktična simbioza čoveka i mašine, omogućava vozaču da se usredsredi na vožnju, dok se putnici u potpunosti mogu opustiti i uživati.

Prilagodljivost
Dizajn tim Mazde je dosta radio na mogućnosti prilagođavanja delova enterijera što širem krugu kupaca. Rezulat rada je vidljiv kroz sledeće podatke: 20 mm više prostora u predelu ramena na prednjim sedištima, 43 mm više prostora za kolena putnika na zadnjim sedištima i 37 mm više za stopala putnika. Sedalna površina zadnjih sedišta je povećana za 20 mm, dok je otvor prtljažnika, zbog lakšeg utovara stvari, proširen za 32 mm. Vozačevo sedište poseduje mogućnost hoda od 260 mm napred-nazad, do 50 mm gore-dole i 30 mm nagiba, uz 98º pregiba naslona.

Informacije o potrošnji goriva, temperaturi i pređenom putu se jasno prikazuju na 3,5-inčnom displeju smeštenom na instrument tabli. Ostali podaci (npr. iz audio sistema i navigacije) se pojavljuju na 5,8-inčnom ekranu osetljivom na dodir, koji se nalazi u centru prednje konzole. Pored opcionog Bose Surround audio sistema sa 11 zvučnika u ponudi se nalazi standardni muzički plejer sa 4 ili 6 zvučnika. Infotainment ponuda u novoj Mazdi 6 uključuje USB konekciju, iPod, USB port i AUX priljučak. Poslovni ljudi će verovatno više ceniti prikaz elektronske pošte, SMS i MMS poruka, na centralnom displeju, dostupan preko Bluetooth veze sa pametnim telefonima.

Mazdini inženjeri su nastojali da smanje veličinu i zahteve sistema kontrole klime – radi uštede goriva i poboljšanju performansi vozila – naravno ne po cenu odličnog rada celog sistema.

Mehatronika
Nova Mazda 6 se odlikuje manjom masom, nižim težištem i pneumaticima sa manjim otporom kotrljanja. Druga strana ekstremno naprednog razvoja je usmerena na, sada već poznate, SKYACTIV motore i transmisiju. Unapređeni motori (dva dizela i tri benzinca) sada rade sa potpuno novim i-ELOOP sistemom za regeneraciju kočenja, čineći tako savršenu vezu između mehaničkih komponenti i elektronskih sistema. Krajnji rezultat je primetno niža potrošnja goriva i niža emisija štetnih gasova.

SKYACTIV-G 2.5, najveći i najmoćniji SKYACTIV motor do danas, je dizajniran za maksimalne performanse. Prikazana snaga od 192 KS pri 5.700 obrtaja i 256 Nm pri 3.250 obrtaja u minuti izgleda kao da je rezervisana za model iz višeg segmenta. Mazda 6 sa ovim agregatom ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 7,8 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 223 km/h. Obećana potrošnja od 6,3 l/100 km više priliči modelu sa dizel agregatom.

SKYACTIV-G 2.0 je dostupan u dve verzije za Mazdu 6. Lakši za 10 %, u odnosu na stari MZR 2.0, proizvodi 210 Nm pri 4.000 o/min i 145 KS pri 6.000 o/min, sa najnižom potrošnjom u ovoj klasi (uz manuelni menjač: 5.5 l/100 km; uz automatski 5.9 l/100 km). Pristojno ubrzanje do 100 km/h za 9,5 sekundi i maksimalna brzina od 208 km/h čine Mazdu 6 sa ovom pogonskom opcijom izuzetno privlačnom.

Nešto snažnija verzija SKYACTIV-G 2.0 agregata se isporučuje sa 165 KS pri 6.000 o/min. Sasvim očekivano, performanse sa snažnijim agregatom su bolje: do 100 km/h Mazdi 6 treba 9,1 sekunda, dok je maksimalna brzina 216 km/h.

Soul crvena, Reflex plava, Meteor siva i Jet crna su nove boje specijalne pripremljene za novu generaciju, a odlikuju se posebnim pigmentom koji naglašava konture vozila

Smanjena težina novih dizel agregata je takođe uticala na manju potrošnju goriva, a sa najnižim stepenom kompresije, ova generacija inovativnih Mazdinih motora polako postaje jedna od najmodernijih. U ponudi će se naći dve verzije SKYACTIV-D 2.2 dizela koji već sada ispunjavaju Euro 6 standard. Slabiji poseduje 150 KS pri 4.500 obrtaja i 380 Nm pri 2.000 o/min, a snažniji 175 KS pri 4.500 obrtaja i 420 Nm pri 2.000 o/min. Mazda 6 sa snažnijim dizel agregatom ubrzava do 100 km/h za 7,8 sekundi do 100 km/h i postiže maksimalnu brzinu od 223 km/h. Slabijem agregatu je do „stotke“ potrebno 9 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 211 km/h. Impresivnost ove generacije dizel motora je verovatno najbolje prikazana kroz prosečnu potrošnju od samo 5,4 l/100km.

I-ELOOP, Mazdin jedinstveni sistem za regeneraciju kočione energije debituje na jednom serijskom modelu. Prilikom mehaničkog rada I-ELOOP upošljava kondenzator za skladištenje električne energije, koji zatim napaja električne sisteme u automobilu. Time se smanjuje naprezanje konvencionalnog SUS motora i poboljšava njegova ekonomičnost. Dodatni stepen smanjenja potrošnje goriva obezbeđuje i-stop, nama poznatiji kao Start/Stop sistem, koji gasi motor u najoptimalnijem položaju. Kasnije pokretanje motora se vrši bukvalno u deliću sekunde.

Pri stvaranju nove generacije Mazde 6, velika pažnja je posvećena sistemima aktivne i pasivne bezbednosti. Sistem koji debituje na novoj „šestici“ se zove Mazda Radar Cruise Control, što je u suštini radarski senzor montiran u prednjem braniku. Njegova uloga je da na bezbednoj udaljenosti prati kretanje vozila ispred, a ako je to potrebno i da zaustavi automobil. U gradskim sredinama će do izražaja doći Forward Obstruction Warning i Smart Brake Support sistemi, sa zvučnim upozorenjem, koje se oglašavaju u kriznim situacijama.

Prodaja nove generacije Mazda 6 počinje od januara sledeće godine. Cene će biti naknadno saopštene.

Tekst Geza Vince
Fotografije Mazda
17243
Postavljeno: 26.12.2012

Arhiva: Predstavljanja

Rubrika: Predstavljanja
Postavljeno: 17.05.2018

Rolls-Royce Cullinan

Pre samo sedam godina predstavnici kompanije Rolls-Royce su kategorično tvrdili da njihova kompanija ne planira ulazak u segmentSUV modela. Ipak, izgleda da su tržišni zahtevi jači i od britanske tradicije


Rubrika: Predstavljanja
Postavljeno: 12.03.2018

Mercedes-Benz AMG GT63 S 4-Door

Mercedes-Benz, tačnije njihovo AMG odeljenje je još na prošlogodišnjem ženevskom sajmu automobila obećalo da će njihov novi model biti najnapredniji i najsnažniji automobil do sada


Rubrika: Predstavljanja
Postavljeno: 09.03.2018

Audi A6 (2019)

Pored brojnih noviteta predstavljenih na ženevskom sajmu automobila, nova verzija jednog dobro poznatog modela postala je apsolutni hit. Audi A6!


Peugeot 508

01.03.2018

Ford Ranger Raptor (2019)

21.02.2018

Hyundai i30 Fastback Tekst sa video prilogom!

12.02.2018

Mercedes-Benz A-Class

07.02.2018

Mercedes-Benz G-Class 2018.

23.01.2018

Lamborghini Urus

26.12.2017

Jeep Wrangler 2018 Tekst sa video prilogom!

08.12.2017

Jaguar E-Pace

28.11.2017

Toyota Land Cruiser (2018)

06.11.2017

Polestar 1 (2020)

30.10.2017

Audi A7 Sportback

24.10.2017

Aston Martin DB11 Volante

16.10.2017

Audi R8 V10 RWS

09.10.2017

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo

06.10.2017

Suzuki Swift Sport 2018

04.10.2017

Toyota Yaris GRMN

28.09.2017

Volkswagen Polo GTI

26.09.2017

Škoda Karoq

21.09.2017

Audi RS4 Avant

20.09.2017

Renault Megane RS

18.09.2017

Volkswagen I.D. Crozz II Koncept

16.09.2017

Dacia Duster

14.09.2017

Porsche Cayenne

04.09.2017

Renault Alaskan

02.09.2017

Bentley Continental GT

01.09.2017

Volkswagen T-Roc

28.08.2017

Ferrari Portofino

25.08.2017

BMW M5

23.08.2017

Mercedes Maybach 6 Cabriolet Tekst sa video prilogom!

21.08.2017

Lotus Evora GT430

14.08.2017

Mercedes X klasa

22.07.2017

Hyundai i30 N

21.07.2017

Audi A8

18.07.2017

Jaguar XE SV Project 8 (2018)

05.07.2017

Peugeot Pick Up (2018)

28.06.2017

Nissan X-Trail (2018)

21.06.2017

Škoda Octavia RS

20.06.2017

Hyundai Kona

15.06.2017

Peugeot 308 za 2018. godinu

07.06.2017

Fiat 500L za 2018. godinu

24.05.2017

Škoda Karoq

20.05.2017

BMW M240i Coupe

17.05.2017

Dacia Logan MCV Stepway

12.05.2017

Seat Ibiza

02.05.2017

Honda Civic Type R

28.04.2017

Mercedes-AMG S63 4MATIC+

25.04.2017

Lexus LS 500h

21.04.2017

Škoda Octavia RS

20.04.2017

Mazda CX-5

14.04.2017

Volkswagen e-Golf

11.04.2017

Alpine A110 Tekst sa video prilogom!

23.03.2017

Volkswagen Arteon

21.03.2017

Volvo XC60 za 2018. godinu

13.03.2017

BMW Serija 1 sedan

04.03.2017

Lamborghini Aventador S

28.02.2017

Škoda Citigo za 2017.

24.02.2017

Škoda Kodiaq Scout

11.02.2017

Nissan Micra

24.01.2017

2018 Mercedes GLA

21.01.2017

Toyota Camry 2018

17.01.2017

Audi Q8

11.01.2017

Mercedes AMG GT R

06.01.2017

Škoda Octavia Scout

03.01.2017

2017 Opel Insignia Tekst sa video prilogom!

28.12.2016

2017 Ford Fiesta

13.12.2016

Novi Jeep Compass

30.11.2016

Alfa Romeo Stelvio

22.11.2016

2017 BMW serije 5

15.10.2016

Jeep Compass

12.10.2016

Lincoln Continental

16.09.2016

Škoda Kodiaq

10.09.2016

Renault Megane Sedan

26.08.2016

Fiat 500 Abarth

22.07.2016

Renault Koleos

11.07.2016

Maserati Levante

09.04.2016

Subaru Impreza

06.04.2016

Bugatti Chiron

30.03.2016

Mercedes-AMG C63 Coupe

26.08.2015

Audi S8 plus

19.08.2015

Opel Astra

30.07.2015

Audi A4 i A4 Avant

25.07.2015

Honda Civic Type R

08.06.2015

Nissan Sway koncept

29.05.2015

BMW serija 1

15.04.2015

Ferrari 488 GTB

13.04.2015

Porsche 911 Targa 4 GTS

10.04.2015

Cadillac CTS-V

24.01.2015

Toyota Mirai

05.01.2015

Porsche 911 GTS

31.12.2014

Jaguar XE

12.09.2014

Ford Focus ST

28.08.2014

Mercedes-Benz S65 AMG Coupe

27.08.2014

Peugeot 508

23.07.2014

Mercedes V klase

16.07.2014

2015 Ford F-150

15.07.2014

Audi Allroad Shooting Brake

25.06.2014

Golf R400

13.06.2014

Mercedes-Benz Coupe Concept SUV

10.06.2014

McLaren 650S

09.05.2014

Mercedes-Benz S klasa kupe

28.04.2014

Chrysler 200

23.04.2014

Peugeot 108

22.04.2014

BMW Active Tourer Series 2

19.04.2014

Jeep Renegade

13.03.2014

Toyota FT-1

11.03.2014

Nissan Sport Sedan Concept

06.03.2014

BMW X3

03.03.2014

Infiniti Q50 Eau Rouge

28.02.2014

Mercedes GLA 45 AMG

24.02.2014

Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo

20.02.2014

Lamborghini Huracan LP610-4

18.02.2014

Mercedes-Benz C klasa

11.02.2014

Ford Mustang

05.02.2014

Subaru WRX

30.01.2014

Jaguar F-Type

28.01.2014

Porsche Macan

23.01.2014

Lexus RC Coupe

07.01.2014

Mercedes-Benz S 63 AMG

30.12.2013

Mini Cooper

27.12.2013

BMW serija 2

19.12.2013

Tržište SAD - Toyota Tundra

29.11.2013

BMW serija 4

28.11.2013

Ford Fiesta ST 2014

21.11.2013

Nissan X-Trail

13.11.2013

Audi Nanuk Concept

12.11.2013

Nikada rođeni modeli - Jaguar F-Type

31.10.2013

BMW i8

22.10.2013

Volkswagen Golf R

17.10.2013

Opel Monza

10.10.2013

Volvo Coupe Concept

07.10.2013

Jaguar Project7

16.09.2013

BMW i3

13.09.2013

Mercedes-Benz S63 AMG

10.09.2013

Peugeot 308

13.08.2013

Mazda3

05.08.2013

BMW X5

29.07.2013

Škoda Octavia RS

22.07.2013

Icona Vulcano

15.07.2013

Porsche 911 Turbo/Turbo S

10.07.2013

Volkswagen Golf GTI

02.07.2013

Maserati Ghibli

25.06.2013

Mercedes-Benz S klasa Tekst sa video prilogom!

17.06.2013

Citroen C4 Picasso

14.06.2013

Range Rover Sport

31.05.2013

Audi A3 Sedan

27.05.2013

Suzuki SX4

21.05.2013

BMW X4

10.05.2013

LaFerrari

06.05.2013

KIA Provo Concept

03.05.2013

McLaren P1

01.05.2013

Porsche 911 GT3

25.04.2013

Lamborghini Veneno

22.04.2013

Toyota i-ROAD

18.04.2013

Ford Explorer

15.04.2013

Cadillac ELR Tekst sa video prilogom!

09.04.2013

Nissan Note

08.04.2013

Lexus IS

03.04.2013

VW Cross Blue Concept

02.04.2013

Mercedes-Benz A45 AMG

01.04.2013

BMW Serija 3 Grand Turismo

26.03.2013

BMW Series 4 Coupe Concept Tekst sa video prilogom!

21.03.2013

Chevrolet Corvette C7 Stingray Tekst sa video prilogom!

19.03.2013

Volvo S60 Polestar Concept

11.03.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

05.03.2013

Renault Captur

25.02.2013

Subaru Forester

20.02.2013

Peugeot 2008

18.02.2013

Nissan Pathfinder

31.01.2013

Audi RS6 Avant

24.01.2013

Porsche Cayman

17.01.2013

Citroen DS3 Cabrio

02.01.2013

Mazda 6

26.12.2012

MINI Paceman

18.12.2012

McLaren P1

05.12.2012

Škoda Rapid

03.12.2012

Jaguar F-type

29.11.2012

Peugeot Onyx Concept

21.11.2012

Ford Mondeo

19.11.2012

Peugeot 208 GTi

13.11.2012

Toyota Auris

08.11.2012

VW Golf 7

06.11.2012

Opel Adam

01.10.2012

Renault Clio

26.09.2012

BMW Serija 7

24.09.2012

Land Rover Range Rover

18.09.2012

Mercedes-Benz G Klasa

11.09.2012

BMW Zagato Coupe

24.08.2012

Porsche 918 Prototype

13.08.2012

Mercedes-Benz Style Coupe

09.08.2012

Volkswagen Scirocco GTS

07.08.2012

Fisker Atlantic Tekst sa video prilogom!

25.07.2012

Bentley Continental GT Speed

23.07.2012

BMW X1

16.07.2012

MG Icon

03.07.2012

Citroen Numéro 9 Concept

26.06.2012

Toyota Avalon

19.06.2012

Volkswagen Golf GTi Cabriolet

13.06.2012

Nissan NV200

11.06.2012

Bentley EXF 9

08.06.2012

Dodge Viper SRT

01.06.2012

Infiniti Emerg-E

30.05.2012

Lamborghini Aventador Jota

28.05.2012

Volvo V40

17.05.2012

Chevrolet Camaro ZL1

08.05.2012

Mercedes-Benz A klasa

30.04.2012

Ferrari F12 Berlinetta

23.04.2012

BMW Concept M135i

17.04.2012

Audi RS4 Avant

12.04.2012

Chevrolet Corvette 427

10.04.2012

MINI Roadster

06.04.2012

Porsche Panamera GTS

03.04.2012

BMW M6

28.03.2012

Aston Martin V12 Zagato

20.03.2012

Audi A6 Allroad Quattro

16.03.2012

Honda Accord Coupe Concept

12.03.2012

Toyota GT-86

09.03.2012

Cadillac ATS

05.03.2012

Acura NSX

01.03.2012

Dodge Dart

28.02.2012

Volkswagen E-Bugster

20.02.2012

Porsche Boxster

15.02.2012

Audi A1 Sportback

07.02.2012

BMW Series 6 Gran Coupe

03.02.2012

Mercedes-Benz SL 2013

02.02.2012

Bentley Continental GT V8

27.01.2012

Volkswagen Cross Coupe

24.01.2012

Mercedes F125

17.01.2012

Lancia Thema

06.01.2012

Subaru BRZ

03.01.2012

Lamborghini Gallardo Super Trofeo Stradale

27.12.2011

Mazda Takeri

09.12.2011

Peugeot 208

05.12.2011

Jaguar C-X16

02.12.2011

Renault Frendzy

25.11.2011

Honda Civic

23.11.2011

Škoda MissionL

17.11.2011

Mercedes-Benz C63 AMG Black Series

11.11.2011

Nissan Juke-R

10.11.2011

Maserati Kubang

31.10.2011

Hyundai i30

27.10.2011

Ford Evos

24.10.2011

Lexus GS

20.10.2011

Subaru XV

18.10.2011

FIAT Panda

11.10.2011

Porsche 911 Carrera

04.10.2011

Lexus LFA Nurburgring Edition

30.09.2011

BMW i3/i8

29.09.2011

Mercedes-Benz B klasa

26.09.2011

Mazda CX-5

20.09.2011

Aqos Le Mans

23.08.2011

Porsche Panamera S Hybrid

11.08.2011

VW Tiguan

05.08.2011

Mercedes M klasa

29.07.2011

Scion FR-S

19.07.2011

BMW 328 Hommage Tekst sa video prilogom!

01.07.2011

BMW Serija 1

28.06.2011

Hyundai i40 sedan

21.06.2011

Lexus LF-Gh Tekst sa video prilogom!

09.06.2011

Citroen DS5

06.06.2011

VW Beetle

26.05.2011

Mercedes-Benz Concept A

24.05.2011

Audi Q3

19.05.2011

Škoda Vision

12.05.2011

Alfa Romeo 4C

09.05.2011

Ford B-MAX

29.04.2011

Kia Rio

18.04.2011

BMW Vision ConnectedDrive

14.04.2011

Lamborghini Aventador Tekst sa video prilogom!

11.04.2011

VW XL1

07.04.2011

Aston Martin Virage Tekst sa video prilogom!

15.03.2011

Porsche 918 RSR

10.03.2011

Honda Civic

07.03.2011

Lancia Stratos

01.03.2011

Mercedes-Benz SLK Tekst sa video prilogom!

24.02.2011

Hyundai Veloster

22.02.2011

Ferrari FF

14.02.2011

Nissan Ellure

03.02.2011

MINI Countryman WRC

01.02.2011

Audi A6 Tekst sa video prilogom!

28.01.2011

Honda Brio

27.01.2011

BMW Serija 1 M Coupe Tekst sa video prilogom!

24.01.2011

Dacia Duster Trophée Andros

10.01.2011

Red Bull X1

29.12.2010

Jaguar C-X75 Tekst sa video prilogom!

24.12.2010

Audi RS 3 Sportback

20.12.2010

Hyundai Elantra

16.12.2010

Pagani Zonda Tricolore

02.12.2010

Ford Ranger i Mazda BT-50

29.11.2010

Saab 9-4X

23.11.2010

VW Eos

18.11.2010

BMW 6 Series Concept Coupe

05.11.2010

Mazda Shinari

02.11.2010

Opel GTC Paris

01.11.2010

Lotus Elite

19.10.2010

VW Passat

14.10.2010

Bugatti Veyron Super Sport

04.10.2010

Mercedes CLS

24.09.2010

Citroen DS4

16.09.2010

Range Rover Evoque

31.08.2010

Audi A7 Sportback

30.08.2010

Peugeot 508

26.08.2010

BMW X3

23.08.2010

Volkswagen Jetta

26.07.2010

Renault Latitude

22.07.2010

Audi A1 Wörthersee 2010

15.07.2010

Jeep Grand Cherokee Tekst sa video prilogom!

22.06.2010

Citroën C4 Tekst sa video prilogom!

21.06.2010

Alfa Romeo Zagato TZ3 Corsa

04.06.2010

Mercedes-Benz Shooting Break

03.06.2010

VW Phaeton

31.05.2010

BMW Gran Coupe Concept

21.05.2010

Benero

11.05.2010

KIA Optima

26.04.2010

Porsche 918 Spyder Tekst sa video prilogom!

19.04.2010

Porsche Cayenne Tekst sa video prilogom!

06.04.2010

Noble M600

01.04.2010

Nissan Juke Tekst sa video prilogom!

29.03.2010

VW Touareg Tekst sa video prilogom!

26.03.2010

Audi A1

19.03.2010

Peugeot SR1

09.03.2010

VW Compact Coupe Concept

04.03.2010

Ford Focus

02.03.2010

Opel Meriva

26.02.2010

Pagani Zonda R

25.02.2010

Hyundai Sonata

08.02.2010

VW Amarok

27.01.2010

Alfa Romeo Giulietta

25.01.2010

Bugatti 16C Galibier

28.12.2009

BMW M3 GTS

22.12.2009

Dacia Duster Andros Tekst sa video prilogom!

21.12.2009

Lexus LFA

24.11.2009

Toyota FT-86

16.11.2009

Honda CR-Z

13.11.2009

Hyundai ix35

02.11.2009

Mercedes-Benz SLS AMG

20.10.2009

Ford C-MAX

16.10.2009

Trabant nT

14.10.2009

McLaren MP4-12C Tekst sa video prilogom!

12.10.2009

Nissan LEAF

28.09.2009

Jaguar XJ

18.09.2009

KIA Venga

14.09.2009

Bentley Mulsanne

10.09.2009

Peugeot 5008

14.08.2009

Zenvo ST1

10.08.2009

BMW X1

23.07.2009

Citroen C3

21.07.2009

Opel Astra

06.07.2009

Kia Sorento

03.07.2009

VW Scirocco R

02.07.2009

Aston Martin One-77

23.06.2009

Subaru Legacy

04.06.2009

Acura ZDX

14.05.2009

BMW X5 M i X6 M

12.05.2009

Infiniti Essence

11.05.2009

Opel Ampera

27.04.2009

Mercedes-Benz SLS

24.04.2009

Škoda Yeti

23.04.2009

Toyota Verso

09.04.2009

VW Polo

07.04.2009

Dacia Duster

06.04.2009

Rinspeed iChallenge Concept

31.03.2009

BMW Serija 5 Gran Turismo

23.03.2009

Rolls-Royce 200EX

13.03.2009

Mercedes E Coupe

12.03.2009

Toyota Prius

05.03.2009

Mercedes E klasa

03.03.2009

Peugeot 3008

27.02.2009

VW Concept Blue Sport

25.02.2009

Audi Sportback Concept

23.02.2009

Shelby Mustang GT500

06.02.2009

Mercedes SL65 AMG Black Series

30.01.2009

Mazda 3

19.01.2009

BMW Z4

12.01.2009

Volvo S60

07.01.2009

Nissan 370Z

24.12.2008

Chevrolet Volt

16.12.2008

Lamborghini Estoque

20.11.2008

Toyota Avensis

17.11.2008

Toyota Urban Cruiser

22.10.2008

Mercedes-Benz Concept Fascination

20.10.2008

Renault Megane III

17.10.2008

Lotus Evora

02.10.2008

BMW serija 7

30.09.2008

Citroen C3 Picasso

23.09.2008

Ford Focus RS

18.09.2008

VW Golf VI

15.09.2008

Alfa Romeo MiTo

14.08.2008

Opel Insignia

01.08.2008

Kaipan 14

28.07.2008

BMW GINA Light Visionary Model koncept

25.07.2008

Chevrolet Aveo 3 door

23.07.2008

Opel Insignia

30.06.2008

Ferrari California

27.06.2008

VW Scirocco

16.06.2008

Suzuki A-Star Concept

10.06.2008

Lancia Delta

02.06.2008

Jaguar XF

30.05.2008

VW Caddy Maxi Life

28.05.2008

Kia Soul

13.05.2008

Ford Fiesta

09.05.2008

Rinspeed sQuba

29.04.2008

Renault Koleos

23.04.2008

Mercedes-Benz SL 63 AMG i SL 65 AMG

31.03.2008

Nissan GT-R, Murano i Pivo 2 Concept

27.03.2008

Dodge Challenger SRT8

21.03.2008

Ford Explorer 2008

17.03.2008

Citroen C5

29.02.2008

Cadillac Provoq Concept

08.02.2008

Mercedes-Benz Vision GLK Freeside

06.02.2008

Mercedes-Benz F700 Concept

07.01.2008

Seat Tribu Concept

02.01.2008

Audi metroproject quattro

17.12.2007

Toyota IQ Concept

10.12.2007

VW Tiguan

21.11.2007

Suzuki Splash

12.11.2007

Opel Astra Sedan

06.11.2007

Ford Kuga

05.11.2007

Citroen C-Cactus Concept

24.10.2007

Mazda 6

09.10.2007

Audi A4

08.10.2007

BMW Concept X6

05.10.2007

BMW Serija 1 Coupe

02.10.2007

Mini Clubman

27.09.2007

Peugeot 308 RC Z

14.09.2007

Porsche 911 GT2

11.09.2007

Bentley Brooklands

30.08.2007

Spyker C12 Zagato

20.08.2007

Renault Laguna

30.07.2007

Seat Altea Freetrack

25.07.2007

Peugeot 308

18.07.2007

Fiat Linea

16.07.2007

Opel Agila

10.07.2007

VW Golf GTI W12-650

28.06.2007

Porsche 911 Turbo Cabriolet

25.06.2007

Mazda 2

22.06.2007

Peugeot 207 SW Outdoor Concept

21.06.2007

Buick Riviera Concept

19.06.2007

Suzuki SX4 Sedan

15.06.2007

Audi TT Clubsport Quattro

11.06.2007

Kia KND-4 Concept

07.06.2007

Honda Accord Coupe Concept

04.06.2007

Volkswagen Golf Variant

02.06.2007

Lada C-class Concept Coupe

31.05.2007

Ford Mustang Shelby GT 500 KR

28.05.2007

Mazda Hakaze Concept

24.05.2007

BMW M3 Coupe

22.05.2007

Opel GTC Concept

19.05.2007

Chevrolet Beat, Trax i Groove

17.05.2007

Hyundai Genesis Concept

14.05.2007

BMW Concept CS

09.05.2007

GM V6 Dizel

03.05.2007

Maserati GranTurismo

27.04.2007

Citroen C-Crosser i Peugeot 4007

25.04.2007

Dodge Demon Concept

23.04.2007

Cirrus

21.04.2007

Audi A5

17.04.2007

Ford Mondeo

13.04.2007

Fiat 500

09.04.2007

Rinspeed eXasis

06.04.2007

Suzuki XL7

05.04.2007

KTM X-Bow

27.03.2007

Renault Twingo

22.03.2007

Motor Volvo 3,2 litra R6

08.03.2007

VW Tiguan

05.03.2007

Maybach 62 S

26.02.2007

Eurostar EU-97

22.02.2007

Mercedes-Benz C klase

15.02.2007

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe

12.02.2007

Dodge Viper SRT 10

09.02.2007

Evector VUT 100 Cobra

06.02.2007

Kia Cee'd

29.01.2007

BMW serije 3 Cabrio

26.01.2007

Peugeot 207 CC

23.01.2007

VW Iroc Concept

22.01.2007

Volvo XC60 Concept

19.01.2007

Jaguar C-XF

16.01.2007

Škoda Fabia

15.01.2007

Mazda BT-50

12.01.2007

VW GX3

04.01.2007

Aston Martin Rapide

01.01.2007

Toyota Auris Concept

29.12.2006

Chevrolet WTCC Ultra

22.12.2006

Audi R8

18.12.2006

Chrysler Sebring Cabrio

14.12.2006

Lancia Delta HPE Concept

01.12.2006

GM SUV 2007.

27.11.2006

Peugeot 908 RC

24.11.2006

Dodge Avenger Concept

16.11.2006

Dacia Logan MCV

14.11.2006

Fiat Bravo

13.11.2006

Mini

03.11.2006

Ford Mondeo

27.10.2006

Tesla Roadster

05.10.2006

BMW X5

19.09.2006

Citroen C4 Picasso

12.09.2006

Ford Transit

22.08.2006

Alfa Romeo 159 Sportwagon

15.08.2006

Pagani Zonda Roadster F

08.08.2006

Saab Aero X

01.08.2006

Mercedes-Benz CL-klase

28.07.2006

Mazda Kabura Concept

25.07.2006

Chrysler Sebring

24.07.2006

Kia Carnival

17.07.2006

Lamborghini Murcielago LP640

10.07.2006

Chevrolet Captiva

03.07.2006

Dodge Caliber

26.06.2006

Mercedes-Benz E-klase

15.06.2006

BMW Serije 3 Coupé

09.06.2006

Dacia Logan Steppe Concept

01.06.2006

Peugeot 207 RCup Concept

26.05.2006

Opel Corsa

25.05.2006

VW Concept A

19.05.2006

Hyundai Santa Fe

11.05.2006

Saab 9-7X

04.05.2006

Honda Legend

27.04.2006

Audi TT

24.04.2006

Muscle Cars

20.04.2006

Fiat Doblo

14.04.2006

Suzuki SX4

11.04.2006

Opel GT

04.04.2006

BMW Z4 M Coupe

30.03.2006

Dodge Hornet Concept

28.03.2006

Ford S-MAX

23.03.2006

Lexus LS 460 L

13.03.2006

Mazda CX-7

09.03.2006

Peugeot 207

06.03.2006

Ferrari 599 GTB

02.03.2006

Audi S6

24.02.2006

Lamborghini Miura

20.02.2006

Mitsubishi Concept X

14.02.2006

Suzuki Grand Vitara

13.02.2006

Smart Crosstown

10.02.2006

Citroen C-AirPlay Concept

06.02.2006

Mercedes-Benz GL klase

03.02.2006

SAAB 9-5

30.01.2006

Ford Iosis

23.01.2006

Mini Cooper S

20.01.2006

Fiat Sedici

12.01.2006

Dodge Nitro Concept

05.01.2006

Opel Antara GTC Concept

26.12.2005

Jeep Compass

22.12.2005

Maserati GranSport Spyder

14.12.2005

Ferrari GG 50 Concept

12.12.2005

Škoda Octavia RS

06.12.2005

BMW Z4

01.12.2005

Ford Galaxy

28.11.2005

Mazda Sassou

23.11.2005

Carlsson CM50 K

22.11.2005

Toyota Yaris II

18.11.2005

VW EcoRacer Concept

17.11.2005

Mercedes-Benz Vision R 63 AMG

09.11.2005

Mini Wagon Concept

01.11.2005

Peugeot 20Cup

31.10.2005

Hyundai Accent SR Concept

26.10.2005

Dodge Viper SRT10 Coupe

21.10.2005

VW Eos

17.10.2005

Lamborghini Gallardo SE

12.10.2005

Opel Vectra OPC

06.10.2005

Opel Astra TwinTop

03.10.2005

Audi Q7

27.09.2005

Citroen C-SportLounge

22.09.2005

Honda Civic

19.09.2005

Ford Focus MS Design

05.09.2005

Fiat 600 50th

01.09.2005

Porsche Cayman S

19.08.2005

VW Fox

18.08.2005

Lexus IS 200

17.08.2005

Volvo C70 CC

16.08.2005

VW Passat Caravan

15.08.2005

Jaguar XK 4,2-S

12.08.2005

Seat Leon

08.08.2005

Mercedes-Benz Bionic Car

05.08.2005

Škoda Yeti

02.08.2005

Pagani Zonda

30.07.2005

Maybach Exelero

28.07.2005

Peugeot 307

25.07.2005

Ford Focus Vignale Concept

21.07.2005

Mercedes-Benz S klase

18.07.2005

Renault Clio III

15.07.2005

Cadillac DTS

06.07.2005

Hyundai Portico

04.07.2005

Ford SAV

01.07.2005

Alfa Romeo Brera

29.06.2005

Subaru B9 Tribeca

27.06.2005

BMW 3 Touring

24.06.2005

Opel Zafira

22.06.2005

Jeep Grand Cherokee

20.06.2005

Kleemann

09.06.2005

Mitsubishi Colt Coupe-Cabriolet

07.06.2005

Citroen C1

02.06.2005

Peugeot 107

01.06.2005

Alfa Romeo 159

24.05.2005

Fiat Croma

19.05.2005

Mazda MX-5

16.05.2005

SsangYong Rexton

05.05.2005

Cadillac BTS

04.05.2005

Peugeot 407 Coupe Prologue

03.05.2005

Aston Martin V8 Vantage

02.05.2005

Lexus RX 400h

28.04.2005

Lancia Y Sport

27.04.2005

Ferrari F430 Spider

23.04.2005

Toyota Aygo

15.04.2005

Ford Sport Trac

01.04.2005

BMW serije 3

28.03.2005

Citroen C6

24.03.2005

Hyundai Sonata

22.03.2005

Dodge Charger

17.03.2005

Opel Astra GTC

14.03.2005

Venturi Fétish

12.03.2005

Bentley Continental Flying Spur

10.03.2005

Jaguar Advanced Lightweight Coupe

01.03.2005

Nissan Pathfinder

22.02.2005

BMW M6

19.02.2005

Mazda 5

15.02.2005

Alfa Romeo 157

12.02.2005

Mercedes M klase

08.02.2005

VW Passat

05.02.2005

Toyota Motor Triathlon Race Car

28.01.2005

Mercedes B i R klase

24.01.2005

Porsche Boxster

18.01.2005

Ferrari 575 M Maranello Superamerica

12.01.2005

Audi A6 Avant

06.01.2005

VW Touareg W12 Sport

01.01.2005

Volvo XC90 V8

29.12.2004

Alfa Romeo 147

22.12.2004

Citroen C4

16.11.2004

Renault Modus

19.11.2004

Jaguar Concept Eight

23.11.2004

BMW M5

26.11.2004

Ford Focus II

30.11.2004

Dacia Logan

3.12.2004

Suzuki Swift

7.12.2004

Peugeot 907

10.12.2004

Ford Focus

17.10.2004

Opel Astra Caravan

26.10.2004

Ferrari F 430

1.11.2004

Mercedes A klasa

12.09.2004

Fiat Trepiuno

16.09.2004

SAAB 9-3 Sport Sedan 1,9 TiD

20.09.2004

Subaru R1e

29.09.2004

Maserati MC 12

4.10.2004

PEUGEOT 1007

9.08.2004

BMW serija 1

13.08.2004

ALFA ROMEO Crosswagon Q4

17.08.2004

OPEL Tigra TwinTop 1,8 Cosmo

21.08.2004

LAND ROVER Discovery

25.08.2004

AUDI A3 Sportback

30.08.2004

VW Concept C

4.09.2004

PEUGEOT 407

9.07.2004

LANCIA Musa

11.07.2004

FIAT Multipla

14.07.2004

PORSCHE 911

16.07.2004

KIA Cerato

19.07.2004

MITSUBISHI Colt

21.07.2004

OPEL TriXX

24.07.2004

BMW serija 3

29.07.2004

MAZDA MX Flexa

31.07.2004

CHEVROLET Lacetti

2.06.2004

CHRYSLER Crossfire Coupe i Cabrio

10.06.2004

BMW M5

16.06.2004

AUDI A6

23.06.2004

MINI Cooper Cabrio

30.06.2004

PEUGEOT 407 Silhouette

10.05.2004

BMW serija 1

11.05.2004

CHRYSLER 300C Sedan

14.05.2004

FORD Shelby Cobra

18.05.2004

TOYOTA Corolla Verso

21.05.2004

CITROEN C4 Sport

25.05.2004

SEAT Altea

29.05.2004

BMW 645 Ci

6.04.2004

OPEL Astra

9.04.2004

MERCEDES C klase

12.04.2004

KIA Picanto

15.04.2004

ROLLS ROYCE 100EX

20.04.2004

ROVER 75 V8

24.04.2004

FORD Mustang

28.04.2004

MITSUBISHI Lancer Evo VIII

3.05.2004

FORD Visos

4.03.2004

ASTON MARTIN DB9

11.03.2004

LEXUS GS 430

18.03.2004

VOLVO V50

24.03.2004

RANGE STORMER

30.03.2004

PEUGEOT 407

3.02.2004

CHEVROLET Corvette C6

7.02.2004

PORSCHE Cayenne 3,2 V6

11.02.2004

BMW 645 Ci Cabrio

17.02.2004

CADILLAC SRX

21.02.2004

HONDA Acura 3,2 CL Type-S

26.02.2004

SEAT Altea

3.01.2004

AUDI Le Mans Quattro

8.01.2004

KIA Picanto

13.01.2004

VOLVO S40

17.01.2004

ALFA ROMEO GT

21.01.2004

DACIA Solenza

25.01.2004

PONTIAC GTO

29.01.2004

OPEL Insignia

1.12.2003

FERRARI 612 Scaglietti

4.12.2003

FIAT Idea

8.12.2003

NISSAN Murano

11.12.2003

CHRYSLER 300C

15.12.2003

SMART ForFour

18.12.2003

JAGUAR R-D6

23.12.2003

BMW Alpina B7

25.12.2003

ALFA ROMEO 166

29.12.2003

MERCEDES SLR McLaren

3.11.2003

VW Golf V

7.11.2003

PEUGEOT 307 CC

11.11.2003

LANCIA Fulvia Coupe

15.11.2003

LAND ROVER Freelander

18.11.2003

DODGE Viper SRT-10

22.11.2003

TOYOTA Prius

27.11.2003

OPEL Astra

4.10.2003

MAZDA 3

9.10.2003

BENTLEY Continental GT

16.10.2003

VW Concept R

23.10.2003

DODGE Intrepid

27.10.2003

BMW serije 6

27.08.2003

FERRARI 360 Challenge Stradale

3.09.2003

LANCIA Ypsilon

10.09.2003

MASERATI Quattroporte

17.09.2003

CADILLAC CTS

22.09.2003

SAAB 9-3 Convertible

28.07.2003

FORD GT40

1.08.2003

BMW M3 CSL

5.08.2003

MINI One D

9.08.2003

MERCEDES C 30 CDI AMG

13.08.2003

MITSUBISHI Outlander

18.08.2003

CITROEN C2 Sport

27.06.2003

OPEL Signum 3,0 V6 CDTI

7.07.2003

JAGUAR XJ

14.07.2003

RENAULT Scenic II

18.07.2003

CADILLAC XLR

22.07.2003

LAMBORGHINI Gallardo

28.05.2003

MERCEDES CLK Cabrio

4.06.2003

KIA Opirus

11.06.2003

VW Phaeton V10 TDI

18.06.2003

BMW serija 5

27.04.2003

FORD Focus C-MAX

4.05.2003

PORSCHE Carrera GT

11.05.2003

VW Touran

18.05.2003

CADILLAC Sixteen

28.03.2003

VW Beetle Cabrio

3.04.2003

AUDI Pikes Peak

12.04.2003

CITROEN C3 Pluriel

15.04.2003

MITSUBISHI Pajero Evo 2+2 Concept

19.04.2003

HUMMER H2

6.03.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

10.03.2003

PEUGEOT RC

14.03.2003

NISSAN Micra

5.02.2003

LANCIA Phedra

18.02.2003

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

22.02.2003

ALFA ROMEO Brera

11.01.2003

PEUGEOT 307 CC

17.01.2003

MAZDA 2

22.01.2003

PEUGEOT Sesame

6.12.2002

RENAULT Ellypse

26.12.2002

OPEL Meriva

4.01.2003

AUDI A8

12.11.2002

FORD Streetka

23.11.2002

MERCEDES-BENZ Vision GST

3.12.2002

CITROEN C3 Pluriel

12.10.2002

CHEVROLET TrailBlazer

31.10.2002

RENAULT Megane II

1.10.2002

MAYBACH

27.08.2002

BENTLEY GT Coupe

27.08.2002

BMW CS1

27.08.2002

crni
26.12.2012 15:31
17
11

ma ne valja ovo ništa, golf je zakon :-):-):-)

Don
26.12.2012 17:41
22
6

mrak!

Srdjan
26.12.2012 18:10
9
22

Kad ce vise ovi japanci da se okrenu turbo motorima u standardnoj ponudi. Smaraju sa ovi atmosfercima bezveze. Kasne godinama za evropom. Bas sramota.

Japanautofan
26.12.2012 19:16
42
1

Stvarno sjajan automobil ali mi je Don upropastio uzivanje u citanju teksta (zbog ranijih komentara o propagandi proizvodjaca) jer je jednim delom u pravu. Kao da citam promotivi materijal mazde a ne utiske novinara koje mnogo vise cenim i kada su subjektivni. Pogotovo kada sa gadjaju procentima i milimetrima u dimenzijama koje nama toliko puno znace (cista reklama ) Inace zaista obozavam japanske automobile koji su ostali dosledni sebi po kvalitetu i pouzdanosti a nadam se da ce tako i ostati. Jedva cekam test voznju i prave utiske o ovom automobilu. PS: Obavezno proverite da li ima 20 mm vise mesta u sirini ramena vozaca(u odnosu na stari model) jer mi je to jako puno bitno :))

evroskeptik
26.12.2012 22:19
5
23

Uvek prednost dajem Hondi Acord! Mazda ima problema sa kvalitetom I dizel motorima koji riknjavaju vec na 100.000 km. Takodje Honda I bolje drzi cenu u drugoj prodaji. Mazda je postala ozbiljna bezdusna konfekcija!

Milan 2
27.12.2012 00:49
9
8

Benzinac 2.0/145ks, stotku hvata za samo 9,5s i postize bezmalo 210km/h, a na sve to trosi SAMO 5,5 litara? Sutra bi uzeo kredit i uzeo Mazdu 6 sa ovom motorizacijom, ali da mi Mazda garantuje potrosnju ne 5,5 nego 7 litara prosecno, eto pristajem.
Sto se tice dizajna, sve je sjajno, ali jedna "sitnica" toliko bode oci, DOOOKLE klasicna rucna kocnica?

konfekcija
27.12.2012 08:47
7
14

@evroskeprik
Iz licnog iskustva to mogu da potvrdim. Moja M6 je nakon 167000 km jedan potpuno rastresen auto na kojem sve cvili I skripuce. Dizel motor! Prvi ozbiljan problem na 97.000 (razleteo se neki leptir na usisnoj grani). Nedopustivo!

serpico
27.12.2012 09:42
16
1

pa kako to pa tvoja m6 je onda kukolj u zitu jer mazga je medju najpouzdanijima tako tvrde sve te"agencije i instituti koji to prate"??? iskustva pojedinih ljudi ipak su vjerodostojnija a ne znaci da je ta mazda generalno losa i da je taj motor skroz los ili si ti izuzetak ali sve je to maeketing a pravu kvalitetu ili nekvalitetu otkrijes tek kad auto vozis par godina u raznim uvetima i situacijama a ovo sve drugo je rekla kazala?!?
Slavisica
27.12.2012 11:06
10
1

Nije prvi put da se neko zali na dizel u Mazdi. Voleo bih kad bi se neko javio, a ko poseduje Mazdu6 sa benzinskim motorom, cisto da cujemo njegove utiske.

Don
27.12.2012 14:19
12
2

jesul to fordovi dizelasi unutra?

Igor
27.12.2012 14:41
10
2

pa taj 2,0 dizel koji je bio problematičan jeste fordov.

konfekcija
27.12.2012 17:52
5
4

Jeste! Fordov! A kakve veze to ima? Kupio sam Mazdu, isplatio lizing u svajcarcima, dakle kupio jos jednu M3 lizing kuci I onda, 10 dana nakon isteka garancije motor "pukao"!!!
U grand m u ns mi priznali garanciju...pohvalno

konfekcija
27.12.2012 17:53
1
7

zaboravih: nikada vise Mazda u moju garazu!

serpico
27.12.2012 18:36
4
1

ja znam tipa koji ima escorta dizela 1,8 td i zn da je covek ocajan nema sta nije menjo na tom motoru sve zive delove a ujutro sad pi zimi mora da nalozi ispod kartera da pokrene i upali masinu pre strasno kaze mi on nekidan resio bi se auta al ga niko nece nu djabe!ima kletva nedaj ti boze da kupis forda dizela onda si se ozenio i vidis istina ziva a opet znam jos jednog kolegu koji ima fiesti 1,25 75 ks motorcic ko zvrk auto ide ko zmaj malo trosi dobro ide i pouzdan ali ovaj motor je yamahin!

QQLELE
27.12.2012 19:45
19
0

@konfekcija Garancija ipak priznata i po isteku iste, ako sam dobro razumeo. Da li to govori nesto o brendu i kvalitetu ? Koliko je to cest slucaj ? Ovo je u stvari pohvala za mazdu i za Grand M koji priznaje garanciju cak i ako je ona istekla ! Veeelika reklama za Grand M Probajte da vratite ili popravite negde nesto po isteku garancije,malo ce vas cudno gledati.

Mrki
27.12.2012 20:12
4
6

Divim se fabrickim prelepim opisima kojima je tesko odoleti. Ova setica stvarno dobro izgleda ali su skoro 100% u pravu oni kojima smeta bezdusnost koju Mazda tako uspesno sprovodi. Tome dodajmo i rekordno brzu smenu modela koja utice na pad cene druge prodaje kao extremni i dizajn koji se brzo otrca.

milos
27.12.2012 20:39
2
2

nema me 10 dana, a vi uveli komentare.
:)

tulipan
27.12.2012 22:41
5
1

Ne znam za Mazdu, al Serpikova recenica ne trpi interpunkciju :)))))

Mrki
28.12.2012 00:41
2
3

Serpico nije imao 5 iz "srpskog" :)
al nam je eto objasnio, ko je razumeo, da su Ford dizeli uglavnom krs, osim kod jednig komsije u Eskortu.
Cudno zvuci, al je covek globalno u pravu!

milos
28.12.2012 15:43
4
0

serpico imao peticu iz srpski! :)))

serpico
28.12.2012 16:23
3
4

ne ke**ajte neda mi se tipkat i metat interpunkciju po qwerty tastaturi,a vidim da razumete ili razumijete sto ili sta sam hteo ili htio da kazem mogu ja pisat i po srpsko-hrvatsko bosanso-hercegovackom jeziku hehe!

Nisam ja
28.12.2012 16:28
12
0

Nekomujepokvariospacenatastaturi

Bob
28.12.2012 18:27
11
1

Garantujem da pola od ovih koji pljuju po Mazdi su samo prosli pored nje!Dizel motor los?!Pa pogledajte po inostranim sajtovima pol.automobila,mnogo ih je preko 300-400hiljada!Garantujem da su im dizeli bolji od VW-ovih tdi i mnogih drugih.A sto se tice toga da li je bolji Accord,procitajte uporedni test Autobild-a,pa cete videti koji je bolji!

Don
29.12.2012 18:09
6
0

Pa ima veze, ima izvorni fordov 2.0 TDCi, serije Duratorq CI, kubikaze 1998 ccm provrt x hod 86x86, a ima i onaj noviji iz saradnje sa PSA (gotovo iste specifikacije al razliciti provrt x hod 85 x 88), cije dizelase, ja licno, ne volim. Ovaj PSA ima remen, a fordov lanac, a ne znam koji se ugradjivao u mazde. Ja imam iskustva sa mercedesovim, fiatovim i toyotinim dizelasima (govorim o kilometrazi do nekih 250kkm), o kojima imam samo rijeci hvale, a za ove ostale ne znam nesto pretjerano, pa necu nista pisati o njima.

Lazar Bojanić
29.12.2012 22:42
7
0

Ja vozim trenutno aktuelnu verziju Mazde 6 sa 2,2 MZR CD129 motorom .

Meni se lično nova šestica jako dopada u svim elemetima dizajna . Spolja je čista desetka , unutra nema toliko vatre ali to se kod Mazde ni ne očekuje ...sve je na svom mestu , mada fali malo začina koje npr Audi ima u izobilju ...Kupci Mazde nisu tako napaljeni i nisu tako raskalšni i sve što su dizajneri ponudili ostaje na pravcu koji je brand zamislio i kog se drži već duže vreme od promovisanja zoom zoom filozofije .

Jako mi se sviđa uvođenje dve turbine koje doprinosi smanjenju potrošnje i povećanju performansi ...

Što se tiče komentara u vezi motora ...Imam par prijatelja koji voze model pre mog sa 2,0 diesel motorima ...niko nema problema sa motorom. Jedan prijatelj ima u satu oko 160.000Km i baš ništa nije menjao, a drugi je na oko 200.000Km menjao amortizere i žalio mi se na sijalice koje su mu uporno crkavale na pojedinim mestima ...
Obojica su kupili nova vozila kod nas negde 2004. godine.

Mislim da priče oko trajanja vozila/motora pre svega zavise od vozača a naravno da posle toga presudnu ulogu ima i sam proizvođač sa kvalitetom kome je posvećen ili nije. Ali ono što je sigurno da ako imate polovno vozilo vi ne znate ko je pre vas mučio vaše vozilo i teško je donositi neke relevantne zaključke .Taj 2,0 motor jeste plod saradnje Forda i PSA grupe ali je napravljen u Japanu sa sve japanskim delovima i pumpa visokog pritiska , brizgaljke i turbina nisu isti kao kod motora koji se ugrađuje npr u Mondeo. Priča se da je japanski motor bolji od FORD-PSA modela. Ja stvarno ne znam šta je tu istina ali šta da Vam kažem , taksista u Kelnu sa Mondeom 2.0tdci 140KS prešao 500.000Km pa sad ako to ne valje , ja neznam šta valja .

Opet , moj rođeni pašenog ima taksi sa 140 raznih vozila VW grupe uglavnom sa 1,9 tdi motorom sa 105KS. Da Vam ne pričam šta se sve tu događa od zamajaca , brizgljaki , turbina pa do pucanja klipnjače i teških havarija na motorima . Ali ta vozila vozi ko stigne i kršten i nekršten sa namerom da zarade i baš ih briga za održavanje ...

Ja sam pre kupovine imao konsultacije sa nekoliko auto redakcija iz HR i SRB i svi su mi preporučili kupovinu Mazde kao odličan izbor. Motor 2,2 ima nezgodnu osobinu da košta zbog registracije 300€ godišnje više nego 2,0 ali zaista jako malo troši i jako lepo i mirno radi čak i na većim brzinama sa enormno malim brojem obrtaja zahvaljući golemom (340Nm)obrtnom momentu i šestostepenom menjaču ...

Ja se nadam da će to biti sve ok i da će mašina služiti dobro godinama .

Ono što npr nemci zameraju Mazdi 6 je antikorozivna zaštita koja posle 6-7 godina zna da popusti ...e sad kod nas se ne soli tako ludački kao kod švaba pa se nadam da će me i to zaobići :-)

Novi model je dobio potrebnu dozu gracioznosti i prepotencije i sad može na megdan ostalim igračima iz klase bez blama ...čak su i boje malo bezobraznije namestili da može čovek da se keri po varoši koa da su neka italijanska ili francuska kola u pitanju .

Mehanika je takođe dobila potrebnu dozu svežine i sve u svemu ako cene budu korektne biće to jako dobra kupovina .

Pozzzz

MomaSRB
29.12.2012 23:24
7
1

Ja vozim Mazdu 6 2.0 dizel sa 143 ks 2007 god i presao sa njom 220.000 km i NISAM PIPNUO motor. I dalje RADI KAO NOV sto na svaki servis pokazu parametri na dijagnostici,a i RAD MOTORA. Jedino zameram na DPF-u koji se brzo zaprlja,ali to je zbog kvaliteta naseg goriva....mada sa mojih 220.000 km ni TRUNKE CRNOG DIMA NEMA IZ AUSPUHA,sto ne bih rekao za cuvene golfove tdi motore koji zaprasuju komarce sa 100.000 km...TAKO DA I POSLE MAZDE-MAZDA!!!!!

Don
30.12.2012 14:48
4
0

Oho,lijepo za cuti. Nego, da zakljucim, niko od vas nije jos mijenjao ni zamajac podijeljenih masa,amortizere, turbinu,kvacilo? A koliko su vas kostali servisi, orijentaciono, veliki i mali? I koliko cesto se ide u servis?

Lazar Bojanić
30.12.2012 18:59
5
0

Don ,

Ja sam tek na 21.000Km ....uradio sam jedan servis na 18.000Km u ovlašćenom servisu kod dilera gde sam i kupio auto za oko 200€ (ulje+filter vazduha, ulja i kabinski)...Servisni plan podrazumeva preglede svakih 20.000Km ili jednom godišnje , šta pre nastupi . Ko redovno servisira auto ima besplatnu asistenciju širom Evrope bez obzira šta god se desi , npr pukne guma nedaj Bože , fuj fuj daleko bilo

Što se zamajca tiče tu najviše utiče stil vožnje, sa naglim startom iz mesta može se pokidati svaki plivajući zamajac . To izbegavam kao i forsiranje hladnog motora kao i naglo gašanje motora posle brzih tura na auto putu ...obavezno ga ostavim 2 do 3 minuta da se turbina ohladi ...

Inače kod šestice najviše pleni to kako auto glatko ide bez šumova , vibracija i buke od vetra i motora i udaraca od puta. Sa ovim konstatacijama se slažu i moji prijatelji koji voze npr Pasata CC .

Da se razumemo i moja poređenja su u odnosu na trio A4/Q5/A3 koj sam vozio u periodu maj 2009 do avgusta 2011 i sa kojim sa prešao respektivno 16 , 42 i 15 hiljada Km .

Vozna dinamika Mazde je sasvim na nivou Audija ali je Mazda realno udobnija i drastično slabija na kočenju na brzinama preko 160Km . Tu Audi pokazuje zašto je skup i neumorno se zaustavlja sa velikom dozom samopouzdanja čak i teški Q5 (1800Kg)

Ali kako je kriza , Mazda je odličan izbor za dosta manje para . Koliko se uštedi , ukupan utisak je ipak jako, jako dobar a o praktičnosti limuzine sa petim vratima da i ne govorim :-)
Prvo letovanje je pokazalo koliko zna da bude i doooobra MAZGA :-)))

Preko 600Kg (!!!) nosivsti i preko 500l do poklopca prtljaga su impozantne cifre za limuzinu dužine 465cm a nova će biti u svakom pogledu komotnija i bolja ...


Nenad
30.12.2012 22:04
4
1

sve mi jasno kod auta samo ova ruÄŤna koÄŤnica .... kao granu da su svili

Milan 2
02.1.2013 16:25
4
1

Nenad@ Znaci nisam jedini kojem ova nakaradna rucna kocnica bode oci.

seepico
03.1.2013 13:27
4
0

bas je nekako prevelika ko neka poluga,drzalica od sekire haha,bas strsi poziva na divljanje i okretanje pod rucnom!

Lazar Bojanić
03.1.2013 17:51
4
0

istina da ručna ovde na slikama štrči i bode oči ali u vožnji je ni ne vidite jer je postavljena bočno od vas .

realno to je jedini veliki minus na temu unutrašnjeg dizajna . U današnje vreme je skoro postao standard u ovoj klasi da proizvođači primene ručnu na dugme a sa tim lako ubace i hill assist funkciju .
Zašto su mazdini inženjeri ipak išli na ovo "klasično" rešenje bi stvarno bilo jako zanimljivo znati , pa eto pitanja iz baze ako neko od članova redakcije bude ima priliku da proćaska na nekoj prezentaciji uz vino i sir :-)

Milan 2
04.1.2013 01:54
2
1

Lazar Bojanic@
Prijatelju, moram da te pohvalim da uvek ostavljas sjajne, ali i realne komentare.
Sto ti kazes u D segmentu je sad gotovo standard da rucna ide na dugme, a ove klasike se ko pijan plota jos jedino drze Mazda, Peugeot 508 (doduse u najvisem paketu opreme nude na dugme) i cini mi se Honda Accord. Zasto to rade i tako skrnave prelepe enterijere, zaista bi voleo da znam.

Don
04.1.2013 08:16
8
0

Ovako opremljenog, ofarbanog kao sto je na slici, rado bih vozio jedno 10 god.Bas ovakvog, a ni klasicna rucna mi ne smeta, cak sta vise.Moracu na probnu voznju, nema druge :D

Darcco
07.1.2013 13:49
3
0

Mazda 6 je sportska limuzina pa tako da je izostavljanje rucne na dugme opravdanje za zustriju voznju jer sa rucnom na dugme ne znam kako bi izgledalo potpisivanje :D A cini mi se i da je bukvalno neprimetna ova rucna kad je spustena, kao da je nema jer prati liniju srednje konzole.
Sve u svemu ako se fabricki podaci potvrde u praksi, Mazda u benzin varijanti ce biti uvek odlican igrac na trzistu. Samo se nadam da je Mazda definitivno raskrstila sa problemom oko limarije.

MIki
07.1.2013 22:10
5
1

O cemu nasi ljudi pisu? Mazda je konfekciska, nikad vise u garazi, crko motor, sto dalje to bolje...Mazda je sam svetski vrh po pitanju tehnologije i izdrzljivosti. Tacka i slovima. Moze da vam se nesvidi ovo ili ono, sve ostalo sto ovu marku predstavlja kao slabu je cisto neznaje.

DNenad22
21.5.2013 14:44
0
0

Vozio sam Mazdu 6 kupljenu novu u Beogradu. 5 godina, 150.000 km, bez ijednog problema sa dizelom 2,0. Na kraju me na autoputu pored Beca udario novi BMW 5, od koga prvi deo nije vise postojao, a meni nabio gepek i razbio zadnje staklo. Kako su mi objasnili, neka sina koja obezbedjuje auto nije se ni pomerila, kasnije je auto otkupljen od osiguranja i popravljen.
Sada u inostranstvu vozim RAV 4, koji ne moze da se poredi sa udobnoscu i performansama sa Mazdom, tako da merkam ovu novu sesticu,sto samo po sebi znaci veliku preporuku.
Osoblje u servisu Mazde u Beogradu u Profilu ljubazno i profesionalno, tako da ni sa ordzavanjem nisam imao problema.

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: