Test

Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution TOP

Sjajna alternativa BMW-u serije 3 Tourer

Japansko viđenje hedonizma

Mazda6 u karavanskoj verziji je otišla „pod nož“, jer verovali ili ne, već je došla do sredine svog životnog ciklusa

Model na našem testu predstavlja sam vrh ponude. Ispod haube se nalazi 2,2 litarski turbo dizel sa 175 ks i 420 Nm, menjač je šestostepeni, sekvencijalni automatski, a pogon je na sva četiri točka. Mazdin cilj prilikom restilizacije je bio da celokupni doživljaj u vožnji i kabinski ambijent podigne na viši nivo. U tome se uspelo, jer celokupan utisak je dobio na prestižu, enterijer deluje kvalitetnije, a komfor je zaista za primer. Što se spoljnih izmena tiče, retko ko će uspeti da razlikuje prethodni model od restilizovanog. Oštro oko posmatrača će eventualno primetiti neznatne izmene na masci hladnjaka i LED osvetljenju.

Enterijer
Kada smo testirali sedan verziju početkom prošle godine, konstatovali smo da je upravo enterijer ono što nije bilo u skladu sa premijum segmentom u koji je „šestica“ zagazila. Da li se to sada „ispravilo“? Naravno, reč je pre svega o osećaju prestiža, jer je kvalitet u svakom slučaju zadovoljavajući.

dizajn,
komfor,
kvalitet izrade,
oprema

cena,
4x4 pogon

Mazda6 Wagon je definitivno prelep karavan, posebno u Revolution TOP paketu opreme

Komforna pozicija se pronalazi lako, lumbalna podrška za nas kojima kičma počinje da „škripi“ je dobra, a prostora ima na pretek. Prostor je izdašan i pozadi, posebno ako govorimo o prisustvu dva odrasla putnika. Dve natprosečno visoke osobe će na zadnjoj klupi bez problema uživati u komforu, dok za tri već postaje pomalo tesno.

Ergonomija je odlična, raspon podešavanja pozicije volana i sedišta takođe. Međutim, šta je sa osećajem prestiža, za koji smo prilikom testa sedana konstatovali da mu nedostaje? U Revolution TOP paketu opreme kabinski prostor deluje više nego luksuzno. Plastika je meka na dodir i kvalitetna, a završna obrada je odrađena besprekorno. S estetske strane, takođe je sve na visokom nivou. Veliki brzinomer je pozicioniran direktno ispred vozača i maksimalno je pregledan. Ekran osetljiv na dodir je dijagonale sedam inča, ali nema ni potrebe za njegovim korišćenjem s obzirom na to da se na centralnom grebenu između sedišta nalazi kontroler sa dugmićima za prečice, čija se upotreba prilično brzo nauči.

     
 

Ovde je reč o jednom karavanu, pa se neizbežno treba osvrnuti i na prtljažnik. On je takođe više nego izdašan, sa 502 litre zapremine. Kada se nasloni zadnjih sedišta spušte, zapremina korisnog prostora raste na 1648 litara.

Dakle, što se unutrašnjosti tiče, možemo da zaključimo da je unapređena, i da se ovoga puta zaista može nazvati premijum, naravno u Revoution TOP paketu opreme (koža se podrazumeva).

Vožnja
Nakon (ponovnog) upoznavanja sa ambijentom unutrašnjosti, ovoga puta luksuznijim i prestižnijim, hajde da vidimo kakva je Mazda6 karavan u vožnji. Kao što smo spomenuli, 2,2 litarski turbo dizel isporučuje 175 „konja“ i zaista dominira u odnosu na sve Mazde koje smo do sada vozili, sa izuzetkom onih sa „MPS“ značkom i „trojke“ G165.

Kabinski prostor je prestižniji, luksuzniji i kvalitetniji nego ikada ranije

Ovaj automobil je kao stvoren za autoputeve, na kojima se podrazumeva visoka brzina krstarenja. Sjajnom ugođaju doprinosi i odlični automatski menjač. Kao i kod sedana, i ovde su primetni šumovi izazvani strujanjem vazduha pri višim brzinama, a pored toga, izvesna doza buke koja se generiše kotrljanjem točkova takođe pronalazi svoj put u kabinski prostor. Tome naravno, uveliko doprinose i veliki točkovi od 19 cola, sa pneumaticima niskog profila. Ipak, situacija je na ovom planu bolja u odnosu na prethodni model, a bez obzira na naglašeno velike točkove, Mazda6 neznatne neravnine na putu upija besprekorno, posebno pri nižim brzinama.

Nekome ko se vozi na suvozačkom mestu, biće u ovom slučaju teško da odredi u prvi mah da li je reč o dizel ili benzinskom agregatu. Tek pri prelasku zone od 2.500-3.000 obrtaja u minuti, karakterističan zvuk odaje o kojoj je pogonoskoj jedinici reč. U realnoj vožnji, retko kada postoji potreba da se uopšte i ide preko 3.000 obrtaja.

Sem što može da posluži za prevoz dodatnog prtljaga, odlično je rešenje za vozače iz sredine menadžerske hijerarhije

Osećaj na volanu je dobar, sa dovoljnom „težinom“ i kvalitetnim odzivom, da bi se na pravi način uživalo u vožnji. Recimo da se na tom planu „šestica“ nalazi između BMW-a serije 3 karavan i ostalih pripadnika u segmentu. Automobil je izuzetno okretan i dinamičan ako u obzir uzmemo njegove gabarite. Upravljanje je lako i precizno, i ovde je ostvaren odličan kompromis između dobrih voznih osobina i preko potrebnog komfora, koji je danas ipak prioritetan u vaskolikoj automobilskoj industriji. Mehaničko prijanjanje koje pruža šasija je odlično, a to se posebno oseti prilikom oštrijih prolazaka kroz krivine. Sve u svemu, sem BMW-ovog pulena, teško da postoji karavan u segmentu sa ovako lepo izbalansiranim sportskim atributima.

Kada govorimo o performansama, one su sasvim solidne. Mazda6 karavan do „stotke“ ubrzava za 8,6 sekundi uz maksimalnu brzinu od 215 km/h. Ipak, ono što je osobina za primer je potrošnja goriva. Ovaj gotovo tonu i po težak karavan po fabričkoj sugestiji troši 4,9 l dizela na pređenih 100 km. U realnosti, kao po običaju, dodaćemo litru i po, dve više, i dobićemo ostvarivu vrednost.

Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution TOP

Cena: 35.890 evra
Motor: turbo dizel, redni/4, 2.191 cm³/komon-rejl, 129 kW/175 ks pri 4.500 o/min, 420 Nm pri 2.000 o/min
Transmisija: na sve točkove, A/6
Ogibljenje: napred MacPherson, nazad multilink
Performanse: 0-100 km/h – 8,6 s, maksimalna brzina 215 km/h
Prosečna potrošnja: 4,9 (fabrički podatak), 6,5-7,0 l (na testu), emisija CO₂ 129 g/km
Karoserija: karavan 5/5, DxŠxV 4.805x1.840x1.475 mm, međuosovinsko rastojanje 2.750 mm, masa 1.405 kg, prtljažnik 502/1648 l.

Jednim pogledom

Karoserija

Udobnost

Izgled

4,8

Napred

4,5

Funkcionalnost

4,5

Pozadi

4,2

Kvalitet izrade

4,5

Ukupno:

4,35

Ukupno

4,60

Ponašanje u vožnji

Enterijer

Vozne osobine

4,2

Funkcionalnost

4,5

Performanse

4,0

Dizajn

4,0

Kočnice

4,2

Ponuda prostora

4,2

Ukupno:

4,10

Kvalitet materijala

4,2

Motor

4,2

Završna obrada

4,5

Menjač

4,0

Ukupno:

4,28

Cena

3,8

Prosečna ocena: 4,19

Pogon na sve točkove
Sa 2,2 litarskim turbo dizelom, automatskim menjačem i pogonom na sva četiri točka, ova „šestica“ predstavlja sam vrh Mazdine ponude. Međutim, ono što je primetno je da je vožnja ovog karavana u odnosu na vožnju prošlogodišnjeg sedana „grublja“. U redu, u onom automobilu se nalazio benzinski motor izrazito dobre kulture rada, ovde je u pitanju turbo dizel. Međutim, nije samo to u pitanju. Ovaj karavan jednostavno prenosi više vibracija i buke „odozdo“. Odgovor bi mogao da se pronađe delimično i u većoj masi. Dok 2.0 sedan koji smo vozili teži 1.275 kg, karavan je težak 1.405 kg. Nešto veća masa, u kombinaciji sa prilično krutim oslanjanjem i integralnim pogonom, donosi i nešto više vibracija i buke tokom vožnje.

S druge strane, pogon na sva četiri točka pruža spretnije i dinamičnije prolaske kroz krivine, posebno one oštrije, kada ne dolazi do proklizavanja unutrašnjeg prednjeg točka, već je prijanjanje lepo raspoređeno, što doprinosi i smanjenju podupravljanja.

Mazda6 Wagon je izuzetno okretan i dinamičan automobil kada u obzir uzmemo njene gabarite

Ono što ne ide u prilog uživanju u vožnji (kada govorimo o sportskom ugođaju) je šestostepeni automatski menjač. U odnosu na neke moderne jedinice deluje sporo, tako da će mu oni koji su razmaženi (kojih kod nas realno ima veoma malo) novom generacijom menjača s dvostrukom spojnicom, pronaći manu. Međutim, to ne znači da ovaj menjač nije dobar, naprotiv. Donosi preko potreban komfor, deluje dovoljno uglađeno, ali jednostavno nije „uzbudljiv“. Upotreba polugica na upravljaču u cilju sportske vožnje je potpuno besmislena, jer se praktično ne dobija ništa.

Sve u svemu, ova kombinacija potentnog turbo dizel motora, automatskog menjača i pogona na sve točkove, izvanredan je kompromis za sve vozače kojima je prioritet prelazak velikih distanci na otvorenim putevima, ali koji u isto vreme vole da ponekad „nagaze“ kroz krivine i u toj radnji uživaju. Oni kojima je vozački doživljaj na prvom mestu, a ipak žele dizel, treba u svakom slučaju da se odluče za manuelni menjač.

Neizbežno, snažan dizel motor i vrhunsku opremljenost prati i visoka cena od 35.890 evra
Motor je potentan ali u isto vreme štedljiv

Rezime
Mazda6 u karavanskoj verziji, sa 2,2 litarskim turbo dizel motorom, automatskm menjačem i pogonom na sve točkove (da ne zaboravimo vrhunski Revolution TOP paket opreme sa uključenom kožom), košta 35.890 evra. Upravo toliko i vredi. Za ovu sumu novca japanska marka zaista nudi mnogo toga.

Spisak opreme je više nego bogat, a Mazda je u restilizovani model uključila nova adaptivna LED svetla, koja pomažu boljoj vidljivosti, u isto vreme redukujući blesak prema drugim učesnicima u saobraćaju. Tu je i unapređeni sistem za detekciju prema nazad.

Ovaj sistem monitoriše „mrtav ugao“ pokrivajući izraženo širok ugao. Takozvani „Rear Cross Traffic Alert“ pomaže da se uoči opasnost pri vožnji u „rikverc“, a tu je i „pametna“ kočnica koja zaustavlja vozilo ukoliko se ignoriše prethodno upozorenje. Odlična stvar za sve one koji imaju problem sa vožnjom unazad. Sve u svemu, sve što možete zamisliti od opreme, ova Mazda6 to verovatno poseduje.

U ovom oštrom segmentu u kojem na „starom kontinentu“ vladaju „Evropljani“ Mazda6 ipak pronalazi svoje mesto. Ovo je jedan od daleko najatraktivnijih karavana, sjajan je za vožnju i prilično „seksi“. Oseti se gravitiranje ka seriji 3, ali to nikako nije mana. Za sve one kojima je potreban snažan, štedljivi karavan za prelazak velkih distanci, a ne žele da se utapaju u stereotipe, Mazda6 je odlično rešenje.

Pavle Barta
9698
Postavljeno: 20.08.2015

Arhiva: Testovi

Rubrika: Uporedni testovi
Postavljeno: 08.11.2018

Peugeot Partner i Citroen Berlingo VU

Preko dve decenije Peugeot Partner i Citroen Berlingo lideri su u kategoriji lakih dostavnih vozila. Nova generacija donosi brojna poboljšanja i inovacije, što joj je odmah donelo titulu "Van of the year" za 2019. godinu


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 30.10.2018

Renault Captur 1.3 TCe/150 EDC

Nakon Renaulta Scenic, Megana i izvesnog Mercedesa Classe A, red je na Capturu da usvoji novi 1.3 TCe, ovoga puta u verziji od 150 KS. Sportski mini SUV ili običan "naduvenko", proverili smo tokom sedmodnevnog druženja


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 24.10.2018

Peugeot 508 GT 2.0 BlueHDi/180

Da li je sa novim 508 Peugeot najavio kraj limuzinama u D segmentu? Ukoliko je suditi po nasledniku jeste, njegov stil koketira sa kupeima tipa Audi A5 Sportback i BMW Serie 4 Gran Coupe


Ford Ka+ Active 1.5 TDCI/95

22.10.2018

Opel Grandland X 1.2 Turbo/130 Ultimate Tekst sa video prilogom!

20.10.2018

VW Touareg III 3.0 V6 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

12.10.2018

Renault Megane 1.3 Tce/140 Intense

10.10.2018

Citroen Berligo 3 1.5 BlueHDi/130 XTR Tekst sa video prilogom!

05.10.2018

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi/130 Automatic

01.10.2018

Dacia Duster Confort 1.2 TCe/125 4x4

17.08.2018

Ford EcoSport 1.5 TDCI/100 Titanium

01.08.2018

Mazda MX-5 RF

29.07.2018

Renault Megane RS

14.07.2018

Citroen Berlingo

07.07.2018

Kia Stinger 2.2 CRDi 4x2 GT-Line automatic

29.06.2018

Peugeot 508 2.0 BlueHDi/180 EAT6 GT-Line

26.06.2018

Mitsubishi L200 2.2 DI-I Insyle 4WD A/T

21.06.2018

Lada Vesta 1.6 16V Tekst sa video prilogom!

16.06.2018

Volvo XC40 D4 AWD Tekst sa video prilogom!

07.06.2018

Fiat Tipo SW 1.4 T/120 TNG

05.06.2018

Renault Scenic 1.3 Tce/160 Bose Energy

29.05.2018

AUDI A6 – 50TDI V6 quattro Tiptronic Tekst sa video prilogom!

18.05.2018

Opel Crossland X 1.6 D/120 Innovation

16.05.2018

Peugeot 308 1.2 Puretech 130 EAT8 i BMW Serie 1 118i/136 automatik

05.05.2018

Alfa Romeo Stelvio Super 2.2 JTDm 210 Q4

19.04.2018

Jaguar E-Pace First Edition S 2.0 180 Tekst sa video prilogom!

12.04.2018

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5/163 2WD

07.04.2018

Toyota Land Cruiser 2.8 D-4-D Tekst sa video prilogom!

31.03.2018

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 140 ST- Line

28.03.2018

DS7 Crossback 2.0 BlueHDi Perfomance Line +

22.03.2018

Kia Soul EV

15.03.2018

Audi A8 50 TDI quattro Tekst sa video prilogom!

07.03.2018

Jeep Compass 1.6 Multijet/120 4x2 Limited

27.02.2018

Citroen C4 Cactus 1.2 PureTech

23.02.2018

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x2 Prestige

17.02.2018

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

14.02.2018

Opel Grandland X 1.6D Ultimate

06.02.2018

Hyundai KONA 1.6 T Tekst sa video prilogom!

02.02.2018

Renault Scenic 1.5 dCi Hybrid Assist Zen

29.01.2018

Dacia Duster 1.5 dCi 110 4x4 Tekst sa video prilogom!

24.01.2018

Opel Insignia Sports Tourer OPC Line 2.0 CDTI/170

17.01.2018

BMW 630d GT Tekst sa video prilogom!

10.01.2018

Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi/120 Shine

03.01.2018

Suzuki Swift 1,2 Dualjet Tekst sa video prilogom!

29.12.2017

Ford Fiesta 1.5 TDCi protiv VW Polo 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

27.12.2017

Renault Alaskan 2.3 dCi/190 Intens automatic

11.12.2017

Dacia Logan MCV Stepway 1.5 dCi/90

05.12.2017

Volvo XC60 D5 AWD Tekst sa video prilogom!

29.11.2017

Ford Fiesta 1.5 TDi/120 Titanium

26.11.2017

Jaguar F-Type 3.0 V6 Cabrio Tekst sa video prilogom!

21.11.2017

Kia Picanto 1.0

18.11.2017

Mitsubishi ASX 1.6 Intense 2WD Tekst sa video prilogom!

15.11.2017

Suzuki Ignis 1.2 AllGrip (4WD) Tekst sa video prilogom!

09.11.2017

Kia Stonic 1.6 CRDi/110

07.11.2017

VW Arteon 2.0 TDI Elegance Tekst sa video prilogom!

02.11.2017

Peugeot 308 1.5 BlueHDi/130 GT-Line

31.10.2017

BMW X3 M40i Tekst sa video prilogom!

27.10.2017

Infiniti Q60 Tekst sa video prilogom!

21.10.2017

Citroen C3 Aircross

19.10.2017

Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo /165 Innovation

13.10.2017

Renault Megane GT TCe 205 EDC Tekst sa video prilogom!

10.10.2017

Hyundai i30 1,4 T-GDI Tekst sa video prilogom!

05.10.2017

Opel Crossland X Innovation 1.2 Turbo/110 Automatic

27.09.2017

Seat Ibiza 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

22.09.2017

Renault Koleos 2.0 dCi/175 4WD CVT Intens

19.09.2017

Mazda 2 G90 Takumi Tekst sa video prilogom!

15.09.2017

BMW i8 Tekst sa video prilogom!

13.09.2017

Range Rover Velar V6 3.0 D300 Tekst sa video prilogom!

07.09.2017

Citroen C3 1.6 BlueHDi/75 Feel

05.09.2017

Dacia Duster 1.5 dCi 110 Laureate Tekst sa video prilogom!

30.08.2017

Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

26.08.2017

Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 Highline 4Motion Tekst sa video prilogom!

22.08.2017

Smart Cabrio Electric Drive Tekst sa video prilogom!

19.08.2017

BMW i3 (94 Ah) Tekst sa video prilogom!

18.08.2017

Renault Captur 1.5 dCi/110 Initiale Paris

11.08.2017

Volkswagen Golf 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

04.08.2017

Peugeot 5008 2.0 BlueHDi/150 Allure

01.08.2017

Volvo V90 Cross Country D5 Tekst sa video prilogom!

27.07.2017

Nissan Micra 1.5 dCi/90

24.07.2017

Mercedes-Benz E 220 d 4Matic All Terrain Tekst sa video prilogom!

20.07.2017

Renault Kadjar 1.6 TCe/165 Extended Grip

17.07.2017

Ford EDGE 2.0 TDCi/180 Tekst sa video prilogom!

14.07.2017

Kia Rio 1.2/84 KS

10.07.2017

Land Rover Discovery 5 Tekst sa video prilogom!

03.07.2017

Kia Optima 1.7 CRDi EX Business DCT

26.06.2017

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Tekst sa video prilogom!

19.06.2017

Peugeot 308 Tekst sa video prilogom!

17.06.2017

Subaru Outback 2.0D Lineartronic Exclusive Sport

12.06.2017

VW E-Golf Tekst sa video prilogom!

05.06.2017

Citroen SpaceTourer 2.0 BlueHDi/150 Bussines Lounge

02.06.2017

Hyundai Ioniq 1,6 GDI Hybrid Tekst sa video prilogom!

29.05.2017

Alfa Giulietta 1.6 JTDm/120 TCT

22.05.2017

Dacia Sandero 1.0 SCe 75 Autentic Tekst sa video prilogom!

15.05.2017

Volkswagen Up 1.0 MPI Tekst sa video prilogom!

09.05.2017

Peugeot 5008 1.6 THP/165 EAT6 GT-Line

01.05.2017

Renault Zoe Z.E. 40 Edition One

24.04.2017

Mazda6 CD175 AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

19.04.2017

Ford Kuga ST-Line 2.0 TDCi/150 4WD PowerShift

10.04.2017

Opel Zafira 2.0 CDTI/170 EcoFlex

03.04.2017

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm/180 Sport

27.03.2017

BMW 520d Luxury Line Tekst sa video prilogom!

20.03.2017

Renault Twingo GT

14.03.2017

Audi Q5 2.0 TDI Quattro Stronic Tekst sa video prilogom!

02.03.2017

Renault Grand Scenic 1.5 dCi/110 Intens

23.02.2017

Ford Ka+ 1.2 Ti-VCT 85 KS Ultimate

20.02.2017

Toyota Corolla 1.6 Valvematic Sol

18.02.2017

Kia Niro

13.02.2017

Audi Q2 Sport 1.4 TFSI Tekst sa video prilogom!

10.02.2017

Opel Mokka X 1.6 CDTi/110

07.02.2017

Land Rover Discovery Sport 2.0 HSE TD4 Tekst sa video prilogom!

04.02.2017

Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium Navi Sport

30.01.2017

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Elegance Tekst sa video prilogom!

27.01.2017

Citroen C3 1.2 PureTech/82 Feel

23.01.2017

Peugeot 3008 2.0 HDi Allure Tekst sa video prilogom!

19.01.2017

Bimota DB9 Brivido Tekst sa video prilogom!

16.01.2017

Toyota C-HR 1.2 C-ULT

09.01.2017

Chrysler Pacifica LX

05.01.2017

Fiat Spider 124 1.4 MultiAir

02.01.2017

Nissan Navara DC 2.3 dCi 190 Tekst sa video prilogom!

29.12.2016

Ford Edge 2.0 TDCI/210 Sport

26.12.2016

Kia Sportage 2.0 CRDI/136 4x4

23.12.2016

Ford Mustang 2.3 EcoBoost S Tekst sa video prilogom!

20.12.2016

Fiat Panda Cross 1.3 Multijet/80 4x4

16.12.2016

Mazda CX-5 CD150 TAKUMI

12.12.2016

Peugeot 3008 2.0 BlueHDi/150 GT Line Tekst sa video prilogom!

09.12.2016

BMW 730d xDrive (Long) Tekst sa video prilogom!

05.12.2016

Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Elegance Tekst sa video prilogom!

28.11.2016

Renault Scenic 4 1,6 dCi/130

25.11.2016

TOYOTA Hilux Double Cab 2.4 D-4D Tekst sa video prilogom!

21.11.2016

Renault Kadjar Iconic Energy dCi 130 4WD

18.11.2016

Audi Q3 2.0 TDi Quattro S-tronic/S-line Tekst sa video prilogom!

14.11.2016

Fiat Tipo 1.4 T-Jet/120 Lounge

10.11.2016

Opel Astra 1,6 CDTI Tekst sa video prilogom!

07.11.2016

Citroen C3 1.2 PureTech 82 & 110 KS

03.11.2016

JAGUAR F-PACE R-SPORT 3.0d 300 AWD Tekst sa video prilogom!

31.10.2016

Mercedes-Benz G 500 4x4² Tekst sa video prilogom!

26.10.2016

Peugeot 208 1.2 PureTech/110 Allure

20.10.2016

Opel ADAM Jam 1.2

13.10.2016

Renault Clio 1.5 dCi/110

10.10.2016

2017 Cadillac XTS 3.6

06.10.2016

Renault Megane Estate 1.6 GT

28.09.2016

Citroen C4 Picasso 2.0 BlueHDi/150 Exclusive

21.09.2016

KIA Sportage 1.6 GDi EX Fresh

06.09.2016

Suzuki Vitara 1.6 VVT Elegance 4WD

01.09.2016

Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTi/110 Innovation

24.08.2016

Audi A6 2.0 TDI Quattro S Tronic S-Line

22.08.2016

Peugeot 2008 1.2 Pure Tech/110 i 1.6 BlueHDi/120

18.08.2016

Renault Clio Dynamique Energy TCe 90 Stop/Start GT Line

16.08.2016

BMW C650 Sport

08.08.2016

Citroen E-Mehari

04.08.2016

Peugeot 308 SW 1.2 Pure Tech/130 i 1.6 BlueHDi/120 GT-Line

28.07.2016

Fiat Tipo 1.3 MJTD Opening Edition Plus

23.07.2016

Mazda3 Sport G120 TAKUMI

12.07.2016

DS3 1.6 BlueHDi/120 Sport Chic

07.07.2016

Renault Talisman Grandtour 1.6 dCi/130 EDC

30.06.2016

Subaru BRZ

21.06.2016

Nissan Qashqai 1.2 DIG-T 2wd X-TRONIC 360 Plus

13.06.2016

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost/125 i 1.5 TDCI/95

07.06.2016

Kia cee’d 1.0 T-GDI/120 GT Line

28.05.2016

Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe Easy-R

26.05.2016

Mazda MX-5

18.05.2016

Ford S-Max 2.0 TDCi/180 4WD PowerShift Titanium

13.05.2016

Peugeot Partner Tepee Outdoor 1,6 BlueHDi/120

03.05.2016

Jeep Cherokee 2.2 MultiJet 185 Limited

27.04.2016

Mazda CX-5 2.2 D/150 Dynamique

20.04.2016

Opel Astra 1.6 CDTi136 Dynamic

14.04.2016

Kia Venga 1.6 CRDi/125 Premium

05.04.2016

MINI Cooper S JOHN COOPER WORKS

29.03.2016

Renault Espace 1.6 dCi 130 Life

23.03.2016

Fiesta Red & Black Edition 1.0 EcoBoost/140 ks i ST 1.6/182 ks

15.03.2016

Opel Karl 1.0 Cosmo

10.03.2016

Fiat 500X 1.6 MJT/120 vs. 1.4 MultiAir/140 DCT

05.03.2016

Fiat Tipo 1.6 Multijet Tekst sa video prilogom!

01.03.2016

Peugeot 308 1.6 GTi/270

26.02.2016

DS4 Crossback BlueHDi/180 EAT6 i DS4 2.0 BlueHDi/150

19.02.2016

Kia Picanto Sport 1.25 MPI

16.02.2016

Ford C-Max 1.5 TDCi/120 Titanium

10.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens Tekst sa video prilogom!

02.02.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

25.01.2016

Nissan X-Trail 1.6 4WD Tekna

22.01.2016

Dacia Logan MCV 1.5 dCi Life Plus Tekst sa video prilogom!

19.01.2016

Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD Tekst sa video prilogom!

15.01.2016

Kia Sorento 3 2.2 CRDi Automatic EX Exclusive

14.01.2016

Opel Astra 1.4 T/125 Innovation Stop&Start

05.01.2016

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

29.12.2015

Renault Twingo 0.9/90 EDC

21.12.2015

Dacia Duster URBAN Explorer 1.5 dCi 110 4x4 S&S

16.12.2015

Jeep Renegade 2.0 Multijet/140 4WD Automatic Limited

08.12.2015

Opel Adam Rocks

02.12.2015

Honda HR-V 1.6 i-DTEC 2WD Tekst sa video prilogom!

23.11.2015

Fiat 500 1.2 Lounge

18.11.2015

Mazda CX-3 Skyactiv-1.5 D

11.11.2015

Citroen Berlingo XTR 1.6 BlueHDi/120

02.11.2015

MINI One Countryman Tekst sa video prilogom!

27.10.2015

Fiat 500X 1.4 MultiAir/140

22.10.2015

Peugeot 208 1.2 Pure Tech/110 Feline

07.10.2015

Kia Optima Hybrid

01.10.2015

Citroen C4 1.6 BlueHDi/120 Feel

30.09.2015

Renault Kadjar 1.5 dCi/110 EDC

25.09.2015

Renault Espace 1.6 dCi/160 EDC Initiale Paris

12.09.2015

Citroen DS5 1.6 THP/165

05.09.2015

Renault Captur 1.5 dCi/110

28.08.2015

Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution TOP

20.08.2015

Citroen C4 1.2 PureTech 110KS

13.08.2015

Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Peugeot 308 1.6/205 GT

24.07.2015

Peugeot 308 GT 2.0 BlueHDi

22.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Mazda2 SKYACTIV 1.5 G-115 Revolution Top Soul Red Tekst sa video prilogom!

03.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Mercedes-Benz V 250 BlueTEC AVANTGARDE Lang Tekst sa video prilogom!

15.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique vs. Smart Forfour Tekst sa video prilogom!

26.05.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

BMW X6 xDrive 30d Tekst sa video prilogom!

20.04.2015

Hyundai i20 1.4 CRDI/90

30.03.2015

Smart ForTwo 1.0 Tekst sa video prilogom!

24.03.2015

BMW Active Tourer 218d Tekst sa video prilogom!

02.03.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Volkswagen Passat 2.0 TDI BlueMotion Tekst sa video prilogom!

14.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Toyota Yaris 1.33 VVT-i Lounge Tekst sa video prilogom!

22.01.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Megane Coupe 1.2 TCe 130 Energy GT Line

03.01.2015

Chevrolet Tahoe 5.3 V8 LS

30.12.2014

Toyota Aygo 1.0 x-play + x-touch Tekst sa video prilogom!

27.12.2014

Jeep Grand Cherokee 3,0 MultiJet Summit Tekst sa video prilogom!

12.12.2014

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

JEEP Cherokee 2.0 MJTD Tekst sa video prilogom!

18.11.2014

Mercedes GLA 220 CDI 4Matic AMG Line Tekst sa video prilogom!

13.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Citroën C-Elysée 1.2 Vti Tekst sa video prilogom!

27.10.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi vs Renault Clio 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

22.10.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Opel Insignia Country Tourer 4x4

16.09.2014

Mercedes-Benz 220 CDI BlueTEC AMG Line Tekst sa video prilogom!

11.09.2014

Peugeot 308 1.6 BlueHDi

03.09.2014

Honda CRV 1.6 i-DTEC Comfort

25.08.2014

Jaguar XF Premium Luxury 2.2d Tekst sa video prilogom!

18.08.2014

Toyota Verso 1.6 D-4D Stella Tekst sa video prilogom!

13.08.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Premium Tekst sa video prilogom!

21.07.2014

Mazda 3 Sport 2.0i G165 / Mazda 3 Sport CD150

12.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Kia Cee’d 1.6 GDi / Kia Cee’d 1.6 CRDi

04.07.2014

BMW 220 d

27.06.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Nissan Qashqai 1.5 dCi/110 Acenta Tekst sa video prilogom!

12.06.2014

BMW 518d

02.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Toyota Auris Hybrid

14.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Mercedes-Benz ML 350 i BMW X5

03.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Mazda 3

26.04.2014

Nissan Micra

21.04.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

BMW X5 Xdrive 3.0 D

11.04.2014

Renault Megane 1.2 TCe GT Line 130 Energy

07.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

VW Golf vs Peugeot 308

26.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Honda CR-V 2.0 i-VTEC Black Edition

18.03.2014

Toyota Corolla

15.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Suzuki SX4 S-Cross

25.02.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi

19.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Sol

12.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Insignia 2.0 BiTurbo Tekst sa video prilogom!

06.02.2014

Nissan Qashqai 1.6 dCi

04.02.2014

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

31.01.2014

Honda Jazz 1,2 S i–VTEC Tekst sa video prilogom!

29.01.2014

Mazda6 2.0i Attraction

27.01.2014

Renault Grand Scenic 1,6 dCi Tekst sa video prilogom!

24.01.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

SsangYong Korando 2.0d 4x4 Style Tekst sa video prilogom!

16.01.2014

Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID Tekst sa video prilogom!

14.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat Panda 4x4

20.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC

09.12.2013

Hyundai ix35 2.0 CRDi GL Impression

06.12.2013

Nissan Juke Nismo

27.11.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Kia pro_cee’d Tekst sa video prilogom!

08.11.2013

Dacia Dokker Tekst sa video prilogom!

05.11.2013

Peugeot 2008 Tekst sa video prilogom!

01.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Tekst sa video prilogom!

25.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Honda Civic 1.8 Sport

15.10.2013

Mercedes E220 CDI

04.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Captur Tekst sa video prilogom!

27.09.2013

Opel Mokka Tekst sa video prilogom!

21.09.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

KIA cee’d Tekst sa video prilogom!

16.08.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

09.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Subaru XV Tekst sa video prilogom!

05.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Opel Adam

28.06.2013

Toyota RAV4, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe Tekst sa video prilogom!

21.06.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Audi A3 - BMW serija 1 - Mercedes-Benz A klase Tekst sa video prilogom!

24.05.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Hyundai Santa Fe

17.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Škoda Citigo

26.04.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Mercedes-Benz ML 250 BlueTec Tekst sa video prilogom!

12.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Honda CR-V Tekst sa video prilogom!

05.04.2013

Fiat 500 L

29.03.2013

Seat Mii

27.03.2013

Peugeot 301 Tekst sa video prilogom!

22.03.2013

Mercedes-Benz GL500

15.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Hyundai i20 Tekst sa video prilogom!

06.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Toyota Yaris Hybrid

01.02.2013

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

25.01.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Renault Clio Tekst sa video prilogom!

18.01.2013

Audi A3

16.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Renault Grand Scenic Tekst sa video prilogom!

28.12.2012

Volkswagen Golf VII

21.12.2012

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Alfa Romeo Giulietta

14.12.2012

Honda Civic Sedan

12.12.2012

Fiat Panda

07.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Mercedes A klasa i BMW Serija 1

16.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Renault Megane GT Line

23.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Toyota GT 86 Tekst sa video prilogom!

05.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Hyundai i30 Tekst sa video prilogom!

21.09.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Kia Rio Hatchback

03.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Toyota Hilux

31.07.2012

Tata Nano

18.07.2012

Kia Rio Sport Sedan

13.07.2012

Toyota Prius

10.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Honda Civic

29.06.2012

Renault Twizy

20.06.2012

BMW 320d Tekst sa video prilogom!

15.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Mini Cooper S Coupe vs Renault Twingo Gordini

25.05.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Opel Astra GTC Tekst sa video prilogom!

21.05.2012

Mercedes-Benz B klasa

11.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Toyota Avensis Tekst sa video prilogom!

04.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Fiat Punto Classic vs Dacia Sandero

30.03.2012

Ford Kuga vs Jeep Compass vs Toyota RAV4

26.03.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Range Rover Evoque

24.02.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Mercedes-Benz ML

17.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Toyota Yaris

31.01.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Renault Megane RS Trophy

20.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Hyundai i40

04.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Hyundai Elantra

21.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

KIA Rio

13.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

KIA Picanto

29.11.2011

Hyundai Veloster

18.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Jeep Grand Cherokee

08.11.2011

Infiniti FX English version

03.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Nissan Micra English version

03.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Suzuki Kizashi English version

01.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Mercedes C180 Coupe English version

15.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Hyundai ix35 vs KIA Sportage English version Tekst sa video prilogom!

08.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Hyundai ix20 English version

31.05.2011

Honda CR-V English version Tekst sa video prilogom!

27.05.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Audi A7 i Vlado Georgiev Tekst sa video prilogom!

10.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Automobili cene do 10.000 evra

02.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Volvo S60 English version Tekst sa video prilogom!

08.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Lexus IS 200d

11.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

VW Passat English version Tekst sa video prilogom!

26.02.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Mitsubishi ASX English version

18.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Chery Tengo English version

10.02.2011

Michelin zimski test

04.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Suzuki Swift vs Suzuki Swift English version

25.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Seat Ibiza ST English version

14.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Nissan Juke English version Tekst sa video prilogom!

06.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Audi RS5 vs BMW M3 English version

03.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

VW MultivanGP

14.12.2010

BMW 730d Tekst sa video prilogom!

13.12.2010

Audi A1 vs MINI Cooper English version

10.12.2010

Hyundai i30 English version Tekst sa video prilogom!

09.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

KIA Sorento

03.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Dacia Duster vs Chery Tiggo English version

26.11.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Nokian Z G2

11.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

VW Touareg English version Tekst sa video prilogom!

22.10.2010

Citroen DS3 / Peugeot RCZ / Renault Megane RS

12.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Honda CR-Z Tekst sa video prilogom!

05.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Mercedes E Cabriolet

28.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Nissan GT-R

10.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Toyota RAV4

27.08.2010

Alfa Romeo MiTo

24.08.2010

Fiat Punto Classic LPG

20.08.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Nokian Z G2

12.08.2010

Mazda 6

11.08.2010

Nissan 370Z

10.08.2010

Toyota Avensis

09.08.2010

Nissan Qashqai Tekst sa video prilogom!

05.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Chery Ego Tekst sa video prilogom!

30.07.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Renault Sport

20.07.2010

Toyota Auris

19.07.2010

Citroen C3 Tekst sa video prilogom!

16.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Jeep Cherokee

13.07.2010

Mazda MX-5

12.07.2010

KIA Soul

06.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Hyundai ix35 Tekst sa video prilogom!

28.06.2010

BMW 530d Tekst sa video prilogom!

25.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Audi S5 Coupe vs Audi S5 Cabrio

18.06.2010

KIA pro_cee’d

17.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Chevrolet Spark Tekst sa video prilogom!

15.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Audi Allroad

07.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

FIAT 500 Abarth

01.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Toyota iQ
III deo - Enterijer i oprema

24.05.2010

MTM Audi TT-RS

20.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

29.04.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Mazda CX-7

08.04.2010

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

03.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Opel Astra

30.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

FIAT Punto Classic Dynamic LPG 1.2
1. deo - uvod

05.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Toyota Land Cruiser 150 D-4D Tekst sa video prilogom!

22.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Mazda 3 i Kia Ceed

12.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Renault Megane Grandtour Tekst sa video prilogom!

09.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

BMW 320xd

01.02.2010

Audi A5 Sportback Tekst sa video prilogom!

29.01.2010

Honda Accord
4. deo - vozna dinamika
Tekst sa video prilogom!

28.01.2010

VW Golf GTD

22.01.2010

Hyundai i30 1,6 CRDi Tekst sa video prilogom!

20.01.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

11.01.2010

BMW Serija 5 GT Tekst sa video prilogom!

08.01.2010

Toyota IQ 1,0 VVT
2. deo - motor

31.12.2009

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Seat Exeo Tekst sa video prilogom!

29.12.2009

Dacia Sandero Stepway i Suzuki SX4

25.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Dodge Caliber SRT4 Tekst sa video prilogom!

14.12.2009

VW Golf GTI Tekst sa video prilogom!

11.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Dodge Journey

27.11.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Lexus RX vs BMW X5 vs Audi Q7

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Volkswagen Polo

09.11.2009

VW Passat CC

05.11.2009

Mazda 6 SW

04.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Toyota iQ
1. deo - uvod

30.10.2009

Porsche 911 GT3

29.10.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Honda Jazz

23.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Alfa Romeo MiTo vs Mini Cooper S

13.10.2009

Honda Accord
3. deo - enterijer i oprema

09.10.2009

Hyundai Sonata

07.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Toyota Urban Cruiser

06.10.2009

Porsche Panamera

05.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Mercedes-Benz E klasa

25.09.2009

Mazda 3

24.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Mini Clubman

22.09.2009

BMW Z4

17.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

VW Scirocco

07.09.2009

Audi A5 Cabriolet

04.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Audi TT RS

21.08.2009

Renault Thalia

19.08.2009

Toyota Avensis Wagon

17.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Hyundai Santa Fe

05.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Opel GT

20.07.2009

Seat Leon FR TDI

15.07.2009

Opel Astra GTC i Kia Procee'd

14.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Carlsson Smart

26.06.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Nissan Qashqai +2

18.06.2009

Miloš Pavlović & Toyota iQ

17.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Ford Fiesta

12.06.2009

Hyundai i20 i Opel Corsa

11.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Renault Laguna Coupe

08.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Kia Pro_cee'd
4. deo - oprema

02.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Mercedes C180 Kompressor i C220 CDI

26.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Hyundai iX55

19.05.2009

Ford Focus RS

18.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Škoda Superb

08.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Toyota Avensis vs Honda Accord vs Mazda 6

04.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Porsche Boxster S

17.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Alfa Romeo MiTo

14.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Hyundai i10 vs Kia Picanto

03.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Mercedes-Benz GLK

27.03.2009

Honda Accord
1. deo - uvod

25.03.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Lexus IS

20.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

VW Golf VI

16.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Jeep Wrangler vs Land Rover Defender

06.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Maserati Quattroporte S

02.03.2009

Automobilske navigacije

26.02.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Kia Procee'd
3. deo - servis i održavanje

13.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Porsche Cayman S

03.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Mercedes A160 CDI

22.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Ferrari California

09.01.2009

Shuanghuan sCEO 2,4 4WD

05.01.2009

Dacia Sandero 1,6 MPI

02.01.2009

Kolica za pijacu

31.12.2008

Audi Q5 2,0 TDI

30.12.2008

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Suzuki Splash 1,2 GS
3. deo - servis i održavanje

23.12.2008

Michelin Pilot Alpin 3

22.12.2008

Subaru Forester

18.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Maserati GranTurismo S

08.12.2008

Lexus RX400h

05.12.2008

VW Passat CC

04.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Seat Ibiza 1,6 16v

02.12.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
2. deo - vožnja

24.11.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Fiat 500, Hyundai i10 i Suzuki Splash

04.11.2008

Audi RS6, Audi Q7 V12 TDI

03.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Renault Twingo GT

27.10.2008

BMW X6 xDrive 35D

24.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Porsche 911 Carrera 4S

03.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Honda Accord 2,4 Executive

29.09.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
1. deo - uvod

16.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Isuzu D-Max Crew LS 3,0 td

26.08.2008

Peugeot 308 RCZ

21.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Suzuki Splash 1,2
1. deo - uvod

30.07.2008

BMW X5 3,0d i VW Touareg 3,0 V6 TDI

22.07.2008

Honda Legend 3,5 V6

14.07.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Nissan GT-R

07.07.2008

Citroen C5 2,7 V6 HDI Exclusive

04.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Opel Corsa OPC 1,6

09.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Mitsubishi Lancer Evolution

03.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Pneumatici

23.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

SsangYong Kyron 2,7 CDi

21.05.2008

VW Passat 2,0 TDI Highline

16.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
3. deo - zaključak

05.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Mazda 6 MZR 2,0

15.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Toyota Land Cruiser V8 D-4D Luxury

04.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Opel Astra Sedan 1,6

25.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Škoda Fabia 1,4 16v Elegance
2. deo - zaključak

18.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Mazda 2

05.03.2008

Audi A4 2,0 TDI

03.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Renault Laguna 2,0 dCi

27.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Opel Antara 2,0 CDTI

15.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Volkswagen Multivan 2,5 TDI

05.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Peugeot 308 1,6 HDi

29.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
2. deo - motor, menjač i donji prostor

23.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

BMW 530xd

17.01.2008

Audi A3 2,0 TDI Ambition

14.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Citroen C6 2,7 HDi i Citroen DS 21 "Ajkula"

24.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Porsche 911 GT3

18.12.2007

Nissan Tiida 1,8 Tekna

14.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Fiat 500 1,3 MultiJet 16v Sport

12.12.2007

Mercedes CLS 320 CDI

07.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Seat Altea Freetrack 2,0 TDi

05.12.2007

Opel Corsa 1,7 CDTI Cosmo
3. deo - zaključak

04.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Ferrari F430 Scuderia

23.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Toyota Auris 1,6

07.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

VW Caddy Combi 1,9 TDI

26.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi Cosmo
2. deo - donji postroj i pogon

19.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Honda Civic sedan 1,8 i-VTEC SE

10.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Škoda Fabia 1,4 MPI Confort
1. deo - uvod

04.10.2007

Gumpert Apollo

26.09.2007

Fiat Bravo 1,9 MJ 16v 150KS

21.09.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Dodge Nitro 2,8 CRD

12.09.2007

Ford Mondeo 2,0 TDCi Trend Plus

10.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Hyundai i30 1,4 Comfort

04.09.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi

29.08.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Alfa Romeo 159 V6 3,2 JTS Q4

22.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Toyota Corolla 1,6 VVT-i

07.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Honda CR-V 2,2 CTDi

20.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Hyundai Grandeur 2,2 CRDI

13.07.2007

Mercedes C280

11.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Mini Cooper S

03.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Toyota Hilux 3,0 D-4D i Mutsubishi L200 2,5 DI-D

08.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Isuzu D-Max Crew Cab LS 3,0

25.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Toyota Auris 1,4 D-4D

11.05.2007

Audi TT 3,2 Quattro

04.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Suzuki Swift 1,3 GS

28.04.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

SsangYong Rexton II Prestige Plus 2,7 XVT

24.04.2007

Jeep Wrangler i Jeep Willys

19.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Škoda Fabia II 1,4

16.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Peugeot 307 1,6

04.04.2007

Toyota Avensis 2,0 D-4D Luna

03.04.2007

VW Jetta 2,0 TDI Confortline

02.04.2007

Toyota Yaris 1,3
3. deo - zaključak

30.03.2007

Škoda Roomster 1,4 TDI

26.03.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Jeep Trailhawk Concept

13.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
2. deo - motor

16.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Ford Transit Van 330 SWB

13.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Jeep Compass 2,3 i Suzuki Grand Vitara 2,0

25.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Sol
2. deo - motor i ponašanje u vožnji

20.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 2,3 MPS

02.01.2007

Mali automobili

28.12.2006

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
1. deo - uvod

25.12.2006

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Porsche Cayenne S 4,5 V8

23.11.2006

Toyota Yaris 1,3 VVT-i

21.11.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRDI i Range Rover Sport TD

20.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Chevrolet Lacetti
3. deo - zaključak

24.10.2006

Range Rover Sport TD V6 HSE

19.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Peugeot 207 1,6

17.10.2006

Ford Focus ST

12.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
3. deo - servis

09.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Renault Megane 2,0 dCi

26.09.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
2. deo - enterijer

25.09.2006

Hyundai Santa Fe

22.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Dodge Caliber 2,0 CRD SXT

14.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Ford Focus Wagon 1,6
3. deo - zaključak

07.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Dacia Logan 1,5 dCi

31.07.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Ford Fiesta ST 2,0

04.07.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
1. deo - uvod

29.06.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Honda Civic 2,2 i-CDTi

27.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Seat Ibiza 1,4

20.06.2006

VW Jetta 1,9 TDI i Renault Megane Sedan 1,5 dCi

19.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
2. deo - enterijer

13.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Opel Zafira 1,9 CDTI OPC Line

06.06.2006

Ford Focus 1,6 Wagon
2. deo - enterijer

05.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Hyundai Accent 1,5 CRDi

30.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Renault Megane 2,0 RS Luxe i Ford Focus ST 2,5T

09.05.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited
2. deo - pogon i održavanje

08.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Toyota RAV4 2,2 D-4D Executive

02.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

VW GOLF V 1,9 TDI 4Motion

18.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D

07.04.2006

Toyota Yaris 1,3 Sol

06.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Peugeot 407 Coupe 2,7 V6 HDi Sport Pack

31.03.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Renault Megane 1,5 dCi
5. deo - zaključak

17.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Renault Megane 2,0 dCi

14.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

VW Polo 1,9 TDI Carat

07.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Suzuki Swift 1,3

28.02.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

Fiat Grande Punto 1,4 8V Dynamic

21.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

Toyota Hilux 2,5 D-4D i Isuzu D-Max 3,0 TD

09.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Peugeot 1007 1,4

07.02.2006

Renault Megane 1,5 dCi
4. deo - vozne osobine

02.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Citroen C3 1,6 HDi i Renault Clio 1,5 dCi

26.01.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Mercedes Benz B 200 Turbo

24.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Škoda Octavia Combi 4x4 1,9 TDi

16.01.2006

Renault Megane 1,5 dCi
3. deo - enterijer

04.01.2006

Nissan Xterra

03.01.2006

Peugeot 307 CC 2,0 HDi Pack Sport

29.12.2005

Citroen C-SportLounge

27.12.2005

Peugeot 107 1,4 HDi Trendy

16.12.2005

Toyota Aygo 1,0

09.12.2005

Nissan Micra 1,2

05.12.2005

VW Passat 1,9 TDi Confort

02.12.2005

Citroen C1 1,4 HDi Pack

29.11.2005

Seat Leon 2,0 TDI

24.11.2005

BMW M6

21.11.2005

Ford Focus SW 1,6 TDCi Ghia

11.11.2005

VW Fox 1,2 Confort

10.11.2005

Renault Megane 1,5 dCi
2. deo - karoserija

04.11.2005

Citroen C5 Break 2,0 HDi i Renault Laguna Estate 2,2 dCi

28.10.2005

BMW 750 Li

27.10.2005

Peugeot 407 SW 2,0 HDi

20.10.2005

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited

18.10.2005

Dacia Logan 1,4 MPI

10.10.2005

Hyundai Tucson 2,0 CRDi

07.10.2005

Citroen C4 1,4 16V Coupe VTR

04.10.2005

Chevrolet Spark 0,8

29.09.2005

Toyota Corolla 1,4 D-4D

26.09.2005

Honda Jazz 1,4

26.09.2005

Nissan Pathfinder 2,5 dCi

23.09.2005

Ford Fiesta 2,0 ST

20.09.2005

Honda Civic 1,6 16V

06.09.2005

Tigar Prima

31.08.2005

Daihatsu Sirion 1,3 X

30.08.2005

Seat Altea 1,6 Stylance

26.08.2005

Renault Megane 1,5 dCi

26.08.2005

Audi A4 2,0 TDI

25.08.2005

Renault Scenic 1,6 16V GPL

24.08.2005

Peugeot 107 1,0 Trendy

23.08.2005

Kia Cerato 1,5 CRDI

09.08.2005

Renault Trafic Generation 2,5 dCi Privilege

01.08.2005

VW Golf Plus 1,9 TDI Comfort

26.07.2005

Jeep Grand Cherokee 5,7 HEMI

19.07.2005

Ford Fiesta 1,6 TDCi Ghia

05.07.2005

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Rhythm'n'Blues

30.06.2005

Nissan X-Trail

27.06.2005

Honda Jazz 1,4 i Mitsubishi Colt 1,3

23.06.2005

Renault Laguna 2,0 GT

23.06.2005

Peugeot 1007 Vitamine

20.06.2005

Citroen C3 Pluriel 1,4 HDi

10.06.2005

Peugeot 607 2,7 V6 HDi Signature

06.06.2005

Isuzu D-MAX 3,0 TD Crew Cab

27.05.2005

BMW 320i i 320d

25.05.2005

VW Golf V GTI

20.05.2005

Seat Toledo 1,9 TDI Reference

13.05.2005

Citroen C3 1,4 16V Sensodrive Stop/Start

06.05.2005

3000 km sa Renault Espace 2,2 dCi Aluminium

26.04.2005

Škoda Octavia Combi 1,9 TDi

22.04.2005

Honda Jazz 1,4

21.04.2005

Audi A6 3,0 TDI Quattro

29.03.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

25.03.2005

Ford Mondeo 2,2 TDCi Clipper Titanium

22.03.2005

Peugeot 307 1,6 HDi i Renault Megane 1,5 dCi

18.03.2005

BMW X3 3,0d

15.03.2005

Citroen C4 1,6 HDi 92 KS Pack

11.03.2005

VW Caddy Life 1,9 TDi

02.03.2005

Peugeot 307 SW 2,0 HDi i Ford Focus C-Max 2,0 TDCi

28.02.2005

Seat Altea 2,0 TDi

23.02.2005

Toyota Prius 1,5

17.02.2005

Honda Jazz 1,4

14.02.2005

Mitsubishi Colt 1,3

11.02.2005

Peugeot 407 2,2

07.02.2005

Seat Ibiza Cupra 1,9 TDi / 160 KS

02.02.2005

VW Golf 1,9 TDi / 90 KS Confort

31.01.2005

Nissan Micra 1,2

25.01.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

24.01.2005

Citroen C5 1,6 16V i 1,6 HDi

20.01.2005

Dacia Logan 1,6 MPI

15.01.2005

Renault Modus 1,4 16V Luxe Privilege

10.01.2005

Ford Focus 1,6 Ti-VCT Titanium

05.01.2005

Mercedes G55 AMG

31.12.2004

Toyota Land Cruiser 3,0 D-4D

29.12.2004

Škoda Octavia 2,0 TDi Ambiente

22.12.2004

Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail i Toyota RAV4

22.12.2004

Honda Jazz 1,4

22.12.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDI 16V 110 KS

23.11.2004

Honda Jazz 1,4

22.10.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V 110 KS

21.09.2004

Chrysler 300C

15.11.2004

Opel Corsa 1,3 CDTi

30.11.2004

BMW 645 Ci

16.10.2004

Peugeot 407 SW 1,6 HDi

21.10.2004

Fiat Idea 1,4

24.10.2004

Toyota Corolla 2,0 D-4D

28.10.2004

Peugeot 307 CC 2,0 16V

31.10.2004

Porsche Carrera 911 S

3.11.2004

Mitsubishi Outlander 2,0

8.11.2004

Aston Martin DB9

11.11.2004

Fiat Panda 1,2

12.09.2004

Citroen C3 X-TR 1,4 HDi 92 KS

15.09.2004

VW Polo 1,9 SDi

22.09.2004

Hyundai Tucson

25.09.2004

Peugeot 206 1,4 HDI

1.10.2004

RENAULT Megane 2,0 RS

10.08.2004

MERCEDES-BENZ C180 Kompressor

14.08.2004

HONDA FR-V

19.08.2004

FORD Fusion+

24.08.2004

ŠKODA Octavia 1,9 TDI

29.08.2004

BMW 760 Li

2.09.2004

CITROEN Xsara Picasso 1,6 HDi 16V Exclusive

8.07.2004

HONDA Civic Sedan 1,6 ES AT

12.07.2004

RENAULT Grand Scenic 1,5 dCi/100 KS Luxe Privilege

17.07.2004

SEAT Cordoba 1,9 TDi Sport

22.07.2004

TOYOTA Corolla Verso 2,0 D-4D

27.07.2004

MERCEDES-BENZ SLK 200 Kompressor

3.06.2004

LOTUS Elise 111R

10.06.2004

TOYOTA Corolla Wagon 1,6

18.06.2004

AUDI A3 2,0 TDi

13.05.2004

CITROEN C2 1,1

27.05.2004

FORD Focus C-Max 1,8 Trend

4.04.2004

TOYOTA Avensis D-CAT

9.04.2004

RENAULT Kangoo 4x4 1,9 dCi Privilege

14.04.2004

MAZDA 3 Sport

19.04.2004

FIAT Idea 1,3 JTD

24.04.2004

SEAT Leon 1,9 TDI

3.05.2004

BMW X3 3,0i

3.03.2004

RENAULT Clio Sport

8.03.2004

MERCEDES E320 4MATIC Avantgarde

13.03.2004

HONDA CR-V

17.03.2004

TOYOTA RAV4 2,0 D-4D Executive

22.03.2004

ŠKODA Fabia RS 1,9 TDi 130

27.03.2004

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

31.03.2004

LAMBORGHINI Gallardo

2.02.2004

VOLVO S60 2,4 D Summum

9.02.2004

SAAB 9-5 Wagon

16.02.2004

RENAULT Laguna 1,6 16V GPL Expression

23.02.2004

OPEL Vectra Caravan 3,0 CDTI

5.01.2004

HONDA Accord 2,4 Executive

11.01.2004

MITSUBISHI Lancer

19.01.2004

VW Beetle Cabrio

26.01.2004

MAZDA 3 1,6i

2.12.2003

VW Touran 1,9 TDi Comfort

9.12.2003

RENAULT Megane Coupe Cabrio 2,0

16.12.2003

SUZUKI Ignis 1,5

23.12.2003

PEUGEOT Partner 1,9 D

30.12.2003

CHEVROLET Corvette V8 5,7

1.11.2003

RENAULT Megane Grand Tour i Megane Sedan

5.11.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

12.11.2003

CHRYSLER Sebring 2,7 LE

19.11.2003

FORD Tourneo Connect 1,8 TDCi

26.11.2003

FIAT Panda

4.10.2003

LEXUS RX 300

7.10.2003

SMART Roadster Coupe

11.10.2003

MERCEDES SL 55 AMG

14.10.2003

RENAULT Trafic 2,5 dCi 16V Passenger

18.10.2003

FORD Fusion 1,4 TDCi

21.10.2003

MINI One D

27.10.2003

FORD Focus C-Max

28.08.2003

CITROEN Pluriel 1,4i

2.09.2003

OPEL Meriva 1,6

6.09.2003

DAIHATSU Copen

12.09.2003

FIAT Stilo 1,8

16.09.2003

NISSAN 350 Z

19.09.2003

CHRYSLER Crossfire

27.07.2003

RENAULT Scenic II

31.07.2003

OPEL Signum 3,2 V6

4.08.2003

MERCEDES Vito i Viano

8.08.2003

DAEWOO Nubira II

12.08.2003

FIAT Doblo Cargo 1,9 DS High Roof

17.08.2003

PEUGEOT 807 3,0 V6 SV Pullman

22.08.2003

BMW Z4 3,0i SMG

27.06.2003

ALFA ROMEO 156 2,4 JTD

4.07.2003

HYUNDAI Getz 1,4

13.07.2003

ŠKODA Octavia Combi 1,8T RS Pack Sport

20.07.2003

FORD Streetka

26.05.2003

RENAULT Megane Coupe 1,5 dCi

1.06.2003

SEAT Alhambra 1,9 TDI

7.06.2003

TOYOTA Corolla Verso 1,6

11.06.2003

PEUGEOT 307 Break 1,6 16V XT

16.06.2003

AUDI A3

20.06.2003

OPEL Meriva

25.04.2003

LANCIA Thesis 2,4

30.04.2003

HYUNDAI Terracan 2,9 CRDI

6.05.2003

SEAT Cordoba 1,9 SDI Stella

13.05.2003

PEUGEOT Partner Ushuaia Grand Raid 1,6 16V

18.05.2003

TOYOTA Avensis Wagon 1,8 VVT-i

25.03.2003

FORD Fiesta Coupe 1,6 Trend

2.04.2003

SSANGYONG Rexton

14.04.2003

MITSUBISHI Pajero 3,2 DI-D

1.03.2003

CITROEN C8 2,2 16V HDi

11.03.2003

FORD Focus ST 170

5.02.2003

RENAULT Espace 1,9 dCi Authentique

14.02.2003

FORD Mondeo ST220

11.01.2003

TOYOTA Land Cruiser 3,0 D4-D

17.01.2003

SAAB 9-3 2,0t

21.01.2003

CITROEN Berlingo

26.01.2003

ALFA ROMEO 147 GTA

10.12.2002

RENAULT Kangoo 1,5 dCi 80 KS

21.12.2002

SUBARU Forester 2,0X AWD

26.12.2002

ŠKODA Superb 1,9 TDi Classic

4.01.2003

NISSAN 350 Z

12.11.2002

RENAULT Megane II

20.11.2002

HONDA Accord

3.12.2002

MAZDA 6 Sport

11.10.2002

FORD Fiesta 1,4 TDCi

18.10.2002

FERRARI Enzo Ferrari

25.10.2002

DAEWOO Kalos

31.10.2002

AUDI RS6 Avant

4.11.2002

MERCEDES SL 500

26.09.2002

PEUGEOT 307 SW 2,0 HDi

6.10.2002

KIA Sorento

29.08.2002

OPEL Vectra GTS

29.08.2002

VW Polo 1,2 6V

3.09.2002

Mazda fan
20.8.2015 01:41
17
17

Mazda je jedini proizvodjac automobila koji ima smisla, samo ako je benzinac. Sto rece moj prijatelj, kako neko moze da kupi Mazdu dizelasa, kad zna, kakve benzince Mazda ima. Nije sve u brzom sprintu, o.momentu i maksimalnoj brzini. Kod Mazde vazi ono pravilo, nije bitno koliko ide, nego, kako ide i samo lud bi kupio Mazdu, a da nije benzinac.

Hans
20.8.2015 11:06
19
11

Strasan, fantastican auto! Ako gledamo tu premijum orijentaciju, sve ono sto evropljanima ne polazi godinama za rukom, mislim prije svega na Passat-a, Mazda je uradila koracima od sedam milja.

asd
20.8.2015 11:18
13
6

Savrsen automobil!

Upalo mi je u oko:
"Upotreba polugica na upravljaču u cilju sportske vožnje je potpuno besmislena, jer se praktično ne dobija ništa".
Ja pitam novinara, sem na Lamborghiniju ili nekom Ferrariju i to na stazi, koja je poenta polugica? Jel znate ikog ko te polugice koristi u praksi? A i sta se dobija upotrebom tim polugica na automobilima koji ih poseduju? "U cilju sportske voznje." heh... Ja nikad nisam cuo da se neko je*ava time. Mislim super je sto postoje i lepe su ali to je to.
Komentarisem ovo samo zato sto mi smeta da se neko ko je profesionalac "pali" na marketinske igracke i jos to prenosi na ostale. A posebno kad testira porodicni automobil.

Pavle Barta
20.8.2015 12:05
24
2

@asd

Dobro zapažanje. Slažem se s Vama da je to pre svega marketinški trik i izvestan vid virtuelnog "mentalnog povezivanja" sa svetom automobilskog sporta, sve u cilju prodaje u stilu "evo, naš model to ima a neki iz konkurencije nema".
Kod menjača s dvostrukom spojnicom ovaj vid promena stepena prenosa još i ima nekog smisla, kada se recimo vozite nekim vijugavim brdskim putevima, lepim za vožnju, pa želite malo da "nagazite". Kod klasičnih automatskih menjača uopšte ne vidim poentu sem s aspekta marketinga, a posebno kada se radi o dizel motorima, koji kao što znamo, nisu napravljeni za teranje u "crveno". Meni lično je najsmešnije kada vidim vozače koji "navlače" svoje turbo dizelaše, držeći ih predugo u visokim obrtajima, naravno ne dobijajući na taj način ništa sem skraćivanja životnog veka motora.

Pozdrav

don
20.8.2015 12:13
19
4

odlican auto, kako izvana tako i iznutra. U oci upada i mala tezina podjednako limuzine i karavan, bez obzira na razliku, jer sa 1400 i kusur kilica laksi od nekih karavana "golf" segmenta sa 1.6 motoricima.
Vazi li idalje ono pravilo da se kod gradskih i kratkih relacija ne vozi mazda dizel, jer to ubija motor tj dpf filter? Stoga i jest dobro kupiti benzinca.
Samo da mu cijena kao polovno, spadne na prihvatljivu razinu..

pecagt
20.8.2015 12:49
7
4

opet vam guta app komentare,nije u redu...

Milan 2
20.8.2015 13:32
15
2

Benzinac 2.0 i to je to, svaka cast Mazdi.

Veselin
20.8.2015 13:40
20
2

Kupio sam lumuzinsku varijantu, cekao sam da je osvjeze. Stvarno je velika razlika u unutrasnjosti. 175 ks rev top. Prezadovoljan za ovih 10000. Bas je top!

lazar bojanić
20.8.2015 14:43
11
4

Vidim da je sve tip revolution top :-) ali me maolo brine taj minus ne toliko zbog cene koja je ajde da kažemo opravdano visoka zbog bogate opreme , sjajnog motora i automatskog menjača a i 4x4 pogona nego zbog toga što tu stoji minus baš za taj 4x4 pogon ...

U čemu je problem sa pogonom ? Zato što je auto krući i malo više trese ili ... ?Ne vidim razloga da nešto bude kruće i trese ako se primeni pogon i na zadnje točkove , vozio sam dosta vozila sa pogonom na 4 točka i nikada nisam tako nešto primetio ...čak mi se čini da dodatni diferencijal na zadnjoj osovini zna da smiri pojedine modele a to nekako osećam da bi i kod mazde 6 bio slučaj .

Kroz tekst se protežu dva kao naizgled tanka minusa , da je auto malo bučniji i da se vibracije malo jače prenose na zadnji kraj automobila ali ja to nikako ne mogu da povežem sa upotrebom 4x4 pogona ... možda če ovo zvučati smešno ali da nisu gume bile preduvane ili auto spreman za vožnju sa 5 osoba i velikim prtljagom a u toku testa ste ga vozili sa samo dve osobe ?

I moja trojka G120 kad je spremim za more i naduvam na 3 bara leti po autoputu ali kad stignem tamo nervozno skakuće ...onda opet izduvam gume na 2,5 i sve ok , lepi se za asfalt i udobno plovi .

Predpostavljam da je kod karavana i 19" točkova ova pojava još više izražena .

Bojan
20.8.2015 14:46
10
1

Uvek se okrenem za njom. Ali bas za ovom restilizovanom. Ima razlike i to velike od napred, mnogo je agresivnija. Kada je vidim.na ulici kao zmiju da sam video, podjednako i karavan i limuzina da biram ne bih znao sta da uzmem kolilo su obe varijante dobro uradjene.

Milan
20.8.2015 15:10
8
5

Mazda 6 je oduvek bio dobar automobil.U poslednjoj generaciji,a nakon restilizacije najbolji.

Pavle Barta
20.8.2015 15:37
15
2

@Lazar Bojanić

Neko ko bi prvi put ušao u ovaj auto, ne bi ni primetio mali višak vibracija i buke, čak bi ogromnoj većini vozača dizel automobila ova Mazda bila tiha i uglađena, iz prostog razloga što su to jedva primetne nijanse. Ista stvar, ali dosta izraženija, bila je i sa Opel Insignijom Country Tourer koju smo testirali svojevremeno, pa čak i sa Audijem A6 allroadom.
Kod Mazde6 je prvenstveno u pitanju kombinacija veće mase vozila i masivnijeg pogonskog sistema. Kada iz 2.0 (benzin) sedana uđete u 2.2 4x4 (dizel) karavan, jasno se oseti razlika u uglađenosti. Kod Allroada je u pitanju bilo "fino štelovanje" diferencijala. Nakon tretmana, vibracije su bile rešene.
Mazda6 je dobila "minus" za 4x4 pogon iz razloga što oduzima na komforu, realno nije preko potreban ovom modelu, a "pumpa" cenu. To ne znači da ne valja, naravno... Po meni je kombinacija prednjeg pogona i manuelnog menjača bolji izbor.

Pozdrav

asd
20.8.2015 15:38
8
3

@Pavle Barta

Drago mi je sto se slazemo!

lazar
20.8.2015 16:03
2
3

...

lazar bojanić
20.8.2015 17:18
14
1

Pavl,e hvala na odgovoru !

Ako su nijanse, onda da se ne sekiramo :-)

Mada posle mog iskustva sa mazdinim benzincem u novoj trojci g120 o dizelu ni ne razmišljam atek o 4x4 varijanti nikako . To je za nas gradske muvalice nepotreban trošak .

Mazda fan reče da je benzim kod Mazde pravi izbor pa samo da se nadovežem ...zek tek malo veća potrošnja uz više nego odlične performanse i gomila potencijalnih problema manje . A tišina i uglađenost na nivou ! Prosek na 7200Km je 7,1 litar na više gradske vožnje (60% grad 40% otvoreno) . Cenim da bi i šestica sa 1300Kg išla lepo uz benzinac jer to je samo 100Kg više nego moja trojka .

PS za redakciju

nešto definitivno ne valja sa slanjem komentara sa android aplikacije ...napisao sam kratko hvala za odogovor a prikazalo se "..."

Ja
20.8.2015 18:14
7
2

Unutra je nakon redizajna dosta ljepša i sve je odlicno sem ove boje. Bijela joj ocajno stoji.

bimba
20.8.2015 18:16
3
2

Dobro bre ljudi,aman vise!Kada ce novi broj???NEKA BUDE I 300 DIN samo da se pojavi,zivnite malo,sta se desava???


@bimba
U završnoj fazi je.

Redakcija

Pavle Barta
20.8.2015 20:16
10
2

@Lazar Bojanić

Uh, svesni smo problema sa komentrima sa aplikacije. Radimo na tome da se to otkloni već izvesno vreme.Što se Mazde6 tiče generalno, auto je izvanredan, moj lično prvi pik u segmentu. Da ga kupuujem za sebe, sigurno bih uzeo pre benzinca.


..
20.8.2015 20:20
7
0

Ja sam zaljubljen u mazdu 6, komsija izgleda radi kao prodavac za mazdu posto je reklamni model parkiran ispred zgrade. Lep sedan kao lutka, licno ne preferiram karavane ali je i on lep. Ko kupuje auto za duzi period nece se pokajati, drug ima 626 karavana s kraja 90ih i ocuvan je samo tako a finu opremu ima. Utegnut ko pracka, samo je dizel malo glasan a ja i benzince preferiram posto nama balkancima volan bas i nije u krvi pa nismo sofercine kao svabe da prelazimo pozamasne kilometraze na godisnjem nivou. Da li je taj isti pogon i u cx5 modelu? Ima li kakve razlike?

maxy
20.8.2015 21:37
8
3

Mazda sa trenutnom gamom jednostavno ubija. Ne zna se koji je model lepsi. Ovaj karavan je po mom misljenju #1 u klasi.

Audifan
20.8.2015 22:00
10
1

Jednom recju brutalan auto,prelep karavan,toyota bi trebala malo da pogleda u komsijsko dvoriste po pitanju dizajna.

serpico
20.8.2015 22:00
9
0

prekrasan i kvalitetan auto,neka se Toyota ugleda na mazdu sto se dizajna tice kako vanjstine tako i unutrasnjosti!

Mazda fan
20.8.2015 22:16
15
3

@lazar bojanic
Mazda je napravila pravu malu revoluciju sa novom generacijom 2.0 benzinskog motora i izbila svaki argument o tome kako su neizbezna buducnost jedino manji turbo motori kod benzinaca, a dizelasima dokazala da vise nemaju keca u rukavu u vidu drasticno manje potrosnje. O ceni odrzavanja da i ne pricamo, a sta tek reci o tome kako se sestica 2.0 benzinac pri 140kmh vrti na samo 2800 obrtaja i pri tome trosi 7,3 litre sa klimom.
Ajmo sad turbo benzinci i dizelasi kme...kme...

Milan
20.8.2015 22:17
2
2

...

otac Makarije
20.8.2015 23:14
9
15

Za mene, kao nekoga ko vozi karavan i koristi ga za porodične potrebe, podatak o zapremini gepeka karavan šestice od 502 litra je nesvarljiva falinka. Šta će mi karavan D segmenta sa gepekom sedana.

Što se mase tiče, to je teška marketinška prevara, trebalo je da izvažete to vozilo, ima bar 200 kg veću masu. Ili pročitate onaj COC ili već kako, da vidite šta je stvarna masa konkretnog primerka sa dodatnom opremom.
Izvagajte!

Pozdrav

zerro
21.8.2015 00:22
11
3

ne mogu da vjerujem da neko moze kupiti passat-a pored ovakvog auta?!

don
21.8.2015 07:39
3
4

Babo je u pravu, trebalo bi vagati, a protuuteg staviti cuvenog fordovog aduta!
vise od zapremine vazi koliko je gepek iskoristiv, ak u njega mozes poloziti samo kofer, a na kofer listove za baklavu, onda ti takav gepek ne vrijedi.
502 litre, kojom metodom je mjereno?
Najbolje raditi test gepeka sa koferima i onda slikati da vidimo kako to stoji i klapa.
Uostalom, ovo je po formi, sportski nastrojen gepek, a ne mozes imati ljepotu i prakticnost, a ak ti treba vise od 500l, onda kupis kombi.
Ostali u klasi imaju mozda (ko zna kojom metodom mjereno, poznato je da vw lazira podatke dovoljno je uzeti metar pa vidjeti) nesto vecu litrazu ali kad to prebacis u cm, vidjeces da je razlika minorna. Ponavljam, test sa koferima dokazuje upotrebljivost tvog bunker! tj gepeka.

Paprikar
21.8.2015 08:03
5
7

502 litara jeste malo, jer karavani C segmenta znaju da imaju i do 100 l vecu zapreminu, ali opet i tu proizvodjaci lazu jer se koriste prostor ispod nivoa gepeka (tu dje je rezrvni tocak tj umesto njega koji nije upotrebljiv ali se racuna). Isto tako vazi i za masu, barem ima 1,6 tona, a kako novinari samo prepisu brojku dolazi do zabune da su neki modeli pero laki (na papiru).

Cisto sumnjam da je Mazda (kako to don zeli da predstavi) sada postenija, jer niti je ovde to izmereno, niti imamo podatke. Ko hoce moze da pronadje testove na internetu gde su stavljali na vagu 6-icu i ispostavilo se da nije laksa i po 200-300 kg od nekih konkurenta kako se stvara zabuna. Kazu sto puta ponovljena laz postaje istina. Cinjenica od koje se ne moze pobeci jeste da je ovde dizajnom zrtvovana funkcionalnost odnosno morao je da se smanji tovarni prostor. Neki proizvodjaci zrtvuju putnicki prostor, sto je mozda jos gore!

Mene iskreno iznenadjuje cinjenica da prakticno svi Mazdini modeli imaju pad prodaje, tako da ove restilizovane verzije ne cude, a ne treba zaboraviti to da se ne kupuju kao flotna vozila, a pravna lica racunaju svaki euro cent, pa se postavlja pitanje da li je toliko savrsena (i bez premca u pogledu potrosnje i odrzavanja) koliko se predstavlja.

don
21.8.2015 08:14
6
4

Cestitke japancima na re-dizajnu, trebao joj je. Unutrasnjost prosle (2013 god. primjera radi) je bila, ruzna! To se najbolje vidi kad se poredi sa aktualnim modelom.
Nadam se da se sljedeeci model nece puno razlikovati (po vanjstini) od aktualnog, dok unutrasnjost mogu promijeniti, unaprijediti.

don
21.8.2015 08:16
5
4

Moram se osvrnuti jos jedared na dizel vs benzin. Kopka me to, sto su neki dobili navodno od mazde odgovor da njihov dizel nije za gradsku voznju i kratke relacije, pa da kupe benzinca. Prigovri se odnosili na unistenje dpf-a.

lazar bojanić
21.8.2015 10:37
11
6

Oče Makrije ,

mazda ne laže , to nije u skladu sa japanskom tradicijom i načinom života .
Za razliku od nas europljana i amerikanaca tamo u Japanu i zbog mnooogo manjeg marifetluka od laži savesni japanci se odluče na samoubistvo ... voz zakasni , mašinovođa presudi sam sebi i tako sačuva čast ... Japan e zemlja u kojoj reči kao što su čast i poštenje imaju neko značenje .

Dakle siguran sam da mazde imaju masu tačno onoliko koliko su naveli ...

Što se tiče merenja zapremine gepeka to stvarno ne znam kako se radi i muva ali samo znam da moju staru šesticu (2011, 2,2 cd 129 sport) niko pa ni moja cela familija , nije napakovao toliko da vrata nisu mogla da se zatvore . U nju su čak uredno stali i 3 kompleta tepiha iz moje kuće koje redovno perem leti u Titelu :-)

idem u utorak na selo i izmeriću moju novu trojku koja po katalogu ima 1205Kg pa javljam !

lazar bojanić
21.8.2015 11:46
12
3

@paprikar ,

podeli sa nama ovaj link ....ja uporno tražim ali nikako da nabasm na nešto

" Ko hoce moze da pronadje testove na internetu gde su stavljali na vagu 6-icu i ispostavilo se da nije laksa i po 200-300 kg od nekih konkurenta kako se stvara zabuna."


Paprikar
21.8.2015 11:50
5
8

@lazar bojanic
Lepo od tebe sto verujes japanskoj kulturi i tradiciji, ali evo npr ja verujem egzaktnim brojkama:

http://www.dodaj.rs/f/2d/ah/16RsoWpT/capture.png

Na slici su inace brojke, levo kolona, Ford Mondea karavana i Mazde 6 karavana, kolona desno.

Na ovu masu od 1.566 kg treba dodati masu automatskog menjaca i 4x4 pogon (kardan, diferencijal, poluosovine itd).
Koliko je poznato nauci, dodavanjem komponenti se ne gubi na masi!


Paprikar
21.8.2015 11:57
4
8

@lazar bojanic
Evo i naslovne slike:

http://www.dodaj.rs/f/e/HZ/GPiXiKp/capture-1.png

Da ne bude zabune odakle je prva fotografija. :)

P.S. Slagali su Japanci ladno za 200 i vise kila brale, a i za potrosnju bi opet uzeo sa dozom rezerve (ne bi im verovao kao ti) jer sto i vise kg tezi konkurenti trose skoro isto!

lazar bojanić
21.8.2015 12:48
10
3

test je na adresi

http://www.auto-motor-und-sport.de/vergleichstest/ford-mondeo-mazda-6-opel-insignia-sports-tourer-vw-passat-verfolger-im-wettstreit-9445651.html?show=3

A tehnički podaci za nemačko tržište su na adresi
http://www.mazda.de/assets/germany/01_broschueren/01_modelle/mazda6-broschuere.pdf?epslanguage=en

upoređenjem podataka sa ova dva izvora , dolazimo do sledećih vrednosti :

AMS 1566Kg
Mazde.de 1485Kg-1602Kg u zavisnosti od opreme
Mazda se ovde poziva da su izmerene vrednosti sa vozačem od 75Kg i rezervoarom punim 90% ali nisam baš sve razumeo najbolje .

Kod svakog merenja treba uzeti i tačnost same vage ali ipak ovde na cca 1500Kg +/- 25kg nije neki problem

Ako se uporede mase ostalih takmaca na testu mazda je lakša za oko 200Kg

U čemu je sad problem ? Ko laže ko krade ?

lazar bojanić
21.8.2015 12:56
10
2

ako uporedimo verziju sa 175ks i AT + AWD u mazdinom nemačkom katalogu kažu da je težina od 1560-1676Kg što i nije tako puno teže od verzije na testu AMS koja je MT i prednjim pogonom ...

problem je u tome što se podaci sa našeg sajta ne podudaraju sa podacima sa nemačkog sajta ... redakcije koje testiraju ne voze auto na vagu i prepisiju podatke . Zato si i VG verovatno prenele podatak da je auto cca 1400Kg težak

kada bi mazda lagala na USA tržištu npr rizikovala bi ozbiljne tužbe i odštete koje su pogodile Hyundai npr u vezi podataka o potrošnji goriva .

kod nas ih niko neće tužiti zbog aljkave brošure sa tehničkim podacima


Redakcija
21.8.2015 13:17
7
5

Mi prenosimo podatke uglavnom iz važećih brošura prozivođača.

lazar bojanić
21.8.2015 13:21
7
4

Redakcijo ,

slažem se sa vama ali sam poučen raznim lošim iskustvima u svojoj branši počeo da "virim" i u podatke koje proizvođači spremaju za druga da ne kažem "ozbiljnija" tržišta ...

pecagt
21.8.2015 13:46
3
1

Mazde 3 iz donacije vlade Japana nasim jajarama po ministarstvima, trose 10l u gradskij voznji po Bg-u,ne znam koji motor jer one koje znam da rade tamo to i ne interesuje.

otac Makarije
21.8.2015 14:36
5
6

Ja i jesam rekao da je teška "laž" ( tj. prepisan ponudjeni pogrešan podatak ) da ova mazda sa testa ( 4X4, AT i 2,2 dizel ) ima samo 1.400 kg. I sam Lazar Bojanić ( mada kaže da japanci nikada ne lažu ) vele da zapravo ima 1560-1676Kg ( zavisno od opreme ). I to sa tečnostima (90%), a bez vozača od 75 kg. A sve zavisno od pakate opreme.
Meni je na 500 L najviši paket opreme ( uključuje panoramu ) navodno doneo čak 160 kg, pa je ispalo da konkretno vozilo ima nosivost od samo 395 kg. I "dopisivanje" se svelo na "pozivanje na COC". Meni je to bio samo takav "šamar" ( i prevara), ali sam "preživeo" jer ga i nisam kupio za transport ( već kao "druga kola ), a već imam "transportera" sa nosivošću 650 kg, najveće dozvoljene mase 2.200 kg ( stari 308 SW ).
Ali, da sam hteo da kupim "novi transporter" ( novi karavan ) i da se ispostavilo da ima samo nosivost 400-450 kg, neko bi "na sudu završio".
Tako i ova mazda, ne znam kolika joj je najveća dozvoljena masa, ali se bojim da je ( zbog velike mase, 4X4 i AT i visok paket ) nosivost nesaglasna karavanu D segmenta.

Enzo
21.8.2015 15:45
3
1

Sa setom sam se setio one prve Sestice, zuta sa srebrnim zadnjim svetlima. Ja tada isao u srednju, Fast and Furious 1 (tada drugog i nije bilo) se dodavao na CDovima, grozan snimak, ali Mazda je bila kao da je fabricki tjunirana.
I unutra mi je bila super (podsecam, srednjoskolac sam bio) svetlosivo i okruglasto.

Mmmmm....

lazar bojanić
21.8.2015 15:55
7
1

Oče Makarije ,

Ustanovili smo da je prenesena informacija pogrešna , ali ono što je najzanimljivije je da na zvaničnom srspkom sajtu u delu :

http://www.mazda-rs.com/assets/serbia/showroom-pfd-documents/Mazda6_2015_SCG.pdf

ni nema podataka o modelu kombi CD 175ks AT AWD ... ta kolona je prazna !

Takođe smo ustanovili da je na nemačkom testu sve ok sa informacijama i da je mazda na tom testu zaista lakša od posmatrane konkurencije za oko 200Kg ...

Verujem da ova zabuna svakako nije "teška laž" a ni plod neke tendeciozne zle namere nego je proizvod slučajnosti i žurbe jer je model nov i tek ulazi u prodaju na našem tržištu , gde mu ne predviđam veliku prodaju jer je cenovno jak o blizu ili preko cene solidnog SUV-a koji su znatno popularniji .

slažem se sa Vama da je nosivost od 600Kg pristojna cifra ako npr u auto stanu 4 odrasla čoveka od po 100Kg (obučeni i sa ručnim prtljagom) i još svako stavi po kofer od 20Kg (avionski standard ) i to je taman to .

Mislim da bi svaka ozbiljna limuzina u D segmentu trebala da omogući minimum od barem 500Kg nosivosti . Sve manje od toga je neozbiljno .

I dalje tvrdim da japanci ne lažu :-)

Znam kako reaguju kad se na njihovom proizvodu nešto pokvari , bez obzira dali je to automobil ili nešto drugo ...

otac Makarije
21.8.2015 17:37
2
5

don
na B92, na nekoj nedavnooj vesti o mazdi, neko se u komentarima predstavio kao vlasnik vise mazdi (tokom dužeg perioda) I rekao je da je sa mazdom dizelom (mislim, petica) imao gadnih problema oko DPF-a I to u uslovima vangradske vožnje (dva puta završio na šlep službi za kratko vreme). Smatram da je to bio neki gaf, a ne pravilo i da su mazda dizeli sasvim ok i u granicama proseka ( i sa DPF-om).
A u uslovima gradske vožnje svaki savremen dizel (bez razlika kako se zove) će da ima problem sa DPF-om ukoliko se "redovno" ne vozi I van grada, gde može da postigne "potrebne parametre" za regeneraciju. Čak i u vangradskim uslovima možeš da budeš bez sreće, pa da do (početka) regeneracije dodje "u pogrešno vreme" (duga nizbrdica, spora kolona, pred naplatnu rampu na auto putu i sl.), pa da regeneracija bude prinudno prekinuta (zbog pada temperature). A ako imaš još manje sreće, i samo van grada može da se desi da ( tokom putovanja od 1.000 km ) imaš 2-3 uzastopne prerano prinudno prekinute regeneracije. Ali, "dobar dizel" će da ti bez dodatnog troška "oprosti" bezbroj prerano prekinutih regeneracija :)

otac Makarije
21.8.2015 17:47
2
5

lazar bojanić
Ako pogledamo tehničke podatke za 508 SW sa sajtu pežoa za Sloveniju, imamo podatak da 508 SW 2.0 HDI (navodno) ima masu ( sa potrebnim tečnostima )od 1.500 kg (ja u to lično ne verujem), dok 2,2 dizel automatik ima 1.560 kg (ni u to baš ne verujem).
Napisali ste da "u mazdinom nemačkom katalogu kažu da je težina od 1560-1676Kg"
Kako je onda mazda karavan od konkurenata lakša za 200 kg?
Sve su to šarene laže.

Dejan L
21.8.2015 17:50
1
6

Stvarno je skoro pa premijum.
Malo nešto fali na kontrolnoj tabli.
Nekako mi je prazna kao u Audiju A3

Hans
21.8.2015 19:37
4
2

A jeste i zapeli za masu vozila. Ako mi je prezentovana prosjecna potrosnja u realnim uslovima, zar je bitno da li je auto laksi ili tezi 100 kg? Stvarno nebitan podatak, ali bas nebitan. :-)

lazar bojanić
21.8.2015 19:43
9
2

Oče ,

gubim volju polako ...


imate sve linkove pa malo bolje pogledajte ...

morate dobro i paćljivo čitati šta piše i šta se upoređuje ...

dakle , još jednom , referenca nam je nemački test u AMS-u gde se testiraju Modeo , Insignija i Mazda i tu su nemci kao merili vozila i rezultati su u granicama noramle ...poredili smo mazdin nemački katalog sa tim rezultatima i tu sam rekao da u odnosu na ta dva konkurenta Mazd aima cca 200Kg manje

Težina koju ste vi sad spomenuli je težina za model sa AT i AWD i poredite je sa Peugeotom 508sa AT ali bez AWD-a ...naravno da tu nema razlike od 200Kg.

Dakle ono , babe . žabe itd .

Što se tiče DPFa

Ja sam vozio staru šesticu iz 2011 sa motorm 2,2 sa 129KS i nisamimao problema sa filterom DPF ali me je njegov rad i cilklusi izuzetno nervirao . Sve je bilo u redu dok sam šio gomilu kilometara na otvorenom ali ali kada sam jedne zime počeo da vozim isključivo grad i to krakte relacije počeo je da me nervira i na kraju sam vozio kola kad ona hoće i koliko ona hoće a ne koliko ja hoću i kako ja hoću ....jednostavno kad cilus počen dobro ga je i završiti a za to treba otvoren put i jak gas sa 3.000rpm jedno 5 min

Servis kaže da nije problem sa tim velik i da nijedan nije otkazao pa da su ga menjali ali su nepažljive gazde ponekad morale da to odrade u servisu na dizalici ručno ....doteraju auto i procedura se odradi u servisu ...

Kad sam sve to prračunao i shvatio da se vozikam samo u gradu 80% vremena prodao sam je posle 45.000Km i prešao na benzinca i sad nema problema uopšte :-)

Dizelka je malo zaahtevna i ko nije barem 50% napolju bolje da je ne kupuje .

U konaktu sam sa novim vlasnikom moje stare šestice i on ni nezna šta je DPF jer šije 50.000Km godišnje i stalno je na putu i prezadovoljan je sa autom . To mu je 5 mazda ...

oDSkora
21.8.2015 20:42
4
3

koliko komentara za mazdu...
lepo lepo,bas mi je drago...nijedan auto nije skoro imao ovoliko komentara!!!

Paprikar
21.8.2015 21:35
2
5

@lazar bojanic
Masis poentu.
Ovde nije rezimirano da je Mazda 6 laksa 200 kg (sto matematikom nije tako utvrdjeno) vec da je ona laksa skoro toliko od najtezih modela, i sto je vec samo po sebi otreznjenje nakon onih aksioma koji vladaju medju onima koji sve uzimaju zdravo za gotovo, i cinjenica da nije 200-300 kg laksa od konkurencije vec od nekih konkurenata, a pogoto sto si eto npr naveo da je teska osnovna 1.300 kg sto opet nije istina. Tu je i cinjenica da se te mase daju za klot modele. Treba dodati da eto 150 kg ima manju nosivost Mazda 6 od Mondea, sto je prilicno, i da je nosivost ovog najjaceg dizel automatik 4x4 modela ispod oko 480 kg.
To sto je nesto usvojeno kao takvo je kriva dobrim delom Mazda (odnosno ljudi koji rade za nju) jer ne mogu, ili nece (da ne ulazimo u to) svi novinari na testovima da testiraju masu, pa se neke ko zna koje brojke usvajaju i njima barata.

P.S. Nije mi jasno zasto si odreagovao kao neki klinac, ipak se ovde kotiras kao ozbiljniji komentator, a i od toga da li Mazda zakida nemas ama bas nista, niti sam ja neki hejter Mazde, samo te je raspored reci tako naveo.

lazar bojanić
21.8.2015 22:31
9
1

Paprikar ,

naravno da nemam ništa od toga :-) , barem da imam bilo bi dobro sudeći po prašini oja se ovde digla ...neko bi pomislio da pričamo o golfu !

I dalje mi nije jasno u čemu je problem , ja sam se potrudio da pronađemo tačne podatke i ko u celoj transmisiji podataka pravi grešku .

Ono za japance stvarno mislim .

Ja sam inženjer po struci i ne volim rasprave tipa držte lopova , nego da se pre svega izvori podataka stave na sto i da se porede prave stvari . Realno naš narod voli dosta da poredi stvari koje nisu za poredjenje i onda naravno da nastaju nedoumice . Distributeri nisu agilni sa podacima jer ih država ne juri zbog toga i u toj magli nastaje prostor za ovakve priče bez kraja .

Ne mislim da je ovde iko "hejter" pojedinog brenda ... mislim da je sve ovo pre reakcija na agresivnu propagandu koja ponekad prealazi granice realnog . To je u neku ruku i normalno jer ljudi reaguju na nelogičnosti . Samo tada treba sesti i razmisliti trezveno i razvejati maglu .

Moje bogato iskustvo govori da su japanci sigurno "najpošteniji " proizvođači raznorazne opreme pa i automobila . Čak i kad negde pogreše oni to priznaju i zato su generalno broj 1 u svetu po broju opziva . Ja to sve cenim i na to gledam kao pozitivnu stvar.

U mojoj reakciji nema ništa klinačkog ...moji brojni postovi su plod današnje uporne kiše i nedostatka pametnijeg posla :-), barem za danas

Skyactive jeste dobar pravac i to sve sa težinom primenjuju i druge firme ali to ne rabe toliko marketinški . Mazda je to uradila medju prvima i celom setu mera dala jedno ime i sad to fura ...ostali prate te tendencije , te tako GM tek sad radi dijetu za novu Astru nor.

Milan 1
22.8.2015 00:03
8
0

DPF? prvi dobar razlog da se vratim sa dizela na benzinca
Mazda? Drugi dobar razlog
Zabrana ulaska u vece gradove za dizelase? E tek ce to da bude razlog

don
22.8.2015 15:56
7
2

nema potrebe za svadjom, citavu pricu je zacinila redakcija sa podatkom o tezini 1.4t il tako nekako,a koju su pak izvukli iz naftalina neke brosure koju je pisao japanski standup komicar, i "caput"!. :-))))))
jos kad sa metrom budu mjerili gepek vw golfa, i otkriju da lazu, tek onda ce bit veselo...
ak redakcija ne moze da vucara svaki put sa sobom jedno koferce, onda metar moze, pa neka izmjere gepek i pokazu nam kakav kvadar, kocka il sta vec moze uc otpozadi.
Pff, eno mi Frakfurt gubi,a imaju tako lijepu reklau na prsima

otac Makarije
22.8.2015 16:07
4
6

Zaista sam detaljno pogledao specifikacije u katalogu i mislim da ono i nije tako pošteno deklarisanje. Npr, pored podataka za masu vozila (recimo dizel karavan 150ks sa MT), piše vam "min", pri čemu taj motor dolazi uz sve moguće pakete (od "klot" do najbogatijeg, od najlakšeg do najtežeg), sa točkovima 17",ali i 19". A svim je ista najveća dozvoljena masa. Znači, za početak, ne znate masu praznog vozila u bilo kom paketu iznad baznog i zato ne znate ni nosivost. Pored toga, veća masa svih paketa iznad baznog dosta pogoršava sve (brzina, ubrzanje, među ubrzanje, emisija CO 2). Znači, deklatisano vam se odnosi samo na "klot".
Još veći problem (i netačnost deklatisanog) je sa veličinom točkova, jer se napisano odnosi samo na 17",dok će vam standardni 19" opet sve dodatno da upropasti.
Ako nekoga interesuje koliko različiti paketi opreme ili 1 ili 2" veći točak bitno menjaju sve deklatisane vrednosti brzine, ubrzanje, među ubrzanja i emisije, neka na sajtu pežo (SL, HR...) pogleda deklatisane podatke za novi 308 SW.
Nikome ne preporučujem to vozil, ali mislim da iima deklarisanje koje se može nazvati potpunim i tačnim, bez mogućnosti i namere stvaranja zablude kod onoga koga interesuje to vozilo.
A samo takvo deklarisanje je (meni) "pošteno".

Japanautofan
22.8.2015 20:39
8
1

Citajuci vase komentare o "laganju o tezini vozila"neko je dojavio fabrici Mazda u Japan. Eno trojica direktora se vec spremaju da izvrse HARAKIRI

Nemanjica
22.8.2015 21:29
4
2

Hahahahaa, japanautofan!:-)))

Miki
22.8.2015 22:44
4
4

Uvek me je fascinirala cinjenica da se sve sto prikazu proizvodjaci prihvata i prenosi zdravo za gotovo cak i banalne stvari kao sto su potrosnja, masa i dimenzije vozila, zapremina prtljaznika. Da sam novinar sve ove jednostavne parametre bih samo izmerio i uporedio - pa neka se posle ljuti ko hoce.
Nista protiv Mazde, kod nekih drugih proizvodjaca sam komentariao absurdne parametre potrosnje, a ovde se to ocigledno desava sa masom vozila, jer je pravi izazov za inteligenciju prosecnog poznavaoca automobilizna da auto C klase, dizel sa automatskim menjacem moze da ima masu ispod 1400, a sedan 1200 kg. Zaista me uvek iznova zacudi da ne postoji neka novinarska radoznaolost. Nego ovako jututunska juhahaha.....

Bojan
23.8.2015 11:05
6
1

Miki nauci klase pa kudi Mazdu. pozdrav.

Don
23.8.2015 12:00
3
5

Miki je upravu, I ja bih tako uradio.

Takumi6
25.8.2015 10:48
4
1

Lazar Bojanic

Veliki pozdrav svim fanovima Mazdinih vozila.
Nadovezao bih se na komentar... Ja trenutno vozim 6-icu iz 2012, zadnja serija Mazda6 Takumi 129sp i sa njom sam presao 60000Km za nepune 3 godine sa vrlo malo odvozenih kilometara na auto putu.
Zivim u Crnoj Gori tako da nemam priliku da cesto vozim na autoputu. Za sada nisam imao, "da ja znam", ama bas nikakvih problema sa DPF filterom. Volio bih da saznam kako mogu da primijetim kada DPF filter ulazi i ciklus regeneracije? Kako se to manifestuje na vozne karakterisirike? Jer ja moju Mazdu vozim kako hocu i "koliko" hocu i uvijek se veselo zavrti :)

lazar bojanić
25.8.2015 15:00
4
1

Pozdrav za Takumi6

i ja dok sam imao otvorene vožnje nisam ništa primećivao ... nije bitan toliko autoput koliko je bitna otovorena vožnja .

Ciklusi regeneracije se automatski pokreću svakih cca 300Km i zahtevaju da auto pre svega bude dobro ugrejan i da se obrtaji drže na oko 3000rpm ili barem tu negde . Stvar se primeti po tome što relativna potrošnja skoči i to znatno .

Npr sledeća situacija , idem autoputem , jezdim oko 135Kmh i na bordu mi piše da je potrošnja 6,5l/100Km ....ciklus počinje i potrošnja skače na 9 i više l/100Km ....ja spuštam brzinu iz 6. u 4. nabijem gas i tako par minuta . Motor se malo čuje više ali se ciklus jako brzo završi jer se gorivo ubacuje u DPF filter a u filter dolaze i vrući gasovi od izduva inicira se sagorevanje goriva i filter se na taj način očisti .

Sad ta promena iz 6. u 4. nije neophodna , sve bi bilo gotovo za malo duže vreme da ništa nisam menjao ali sam iz prakse skontao da se regeneracija brže završi ako se ide sa većim brojem obrtaja .

Kod vas u MNE je teže pratiti relativnu potrošnju zbog čestih promena nagiba gore dole i čestih krivina ali ako voziš van grada neće biti nikakvih problema sigurno .

I ja u stvari nisam imao problema , mene je samo to nerviralo što npr krenem na trening a to traje 10 min i primetim da je ciklus počeo ...onda odem do mosta SLOBODE i okrenem krug ili dva da sredim DPF i kasnim na trening ...kad sam imao vremena skočim do ujaka na kafu u Kovilj autoputem prema BG-u jedno 20Km i izduvam auto .

Posle regeneracije ide primetno bolje .

Na servisu se može očitati koliko je filter zaprljan i meni je serviser rekao da je sve ok i da sam daleko od bilo kakvih problema .

Rečeno mi je da čak i kad se po nekoliko puta uzastopno ne odradi regenracija i tada ručno pokrenut ciklus u servisu rešava stvar ali se to plati oko 20€ . Čak ni tada DPF filter ne otkazuje . Majstori kažu da osim što nije prijatno brinuti o tome , što je subjektivna kategorija , nekih čestih zamena nije bilo .
Ja sam procenio da mi se životni stil promenio ka tome da sam daleko više u gradu , dobro sam prodao auto i prešao na benzinca mazdu 3 g120 .

otac Makarije
25.8.2015 19:32
5
1

Postoji jedna potencijalno veoma opasna posledica više uzastopno prekinutig i regeneracija, a to je "kontaminacija" motornog ulja (gorivo se slije u karter i pomeša sa uljem). Većina vozila ima "signalizaciju" da je došlo do "kontaminacje", a po uputstvu tada "pod hitno" (najviše za 500 km) "mešavina" (ulja i goriva) MORA da se zameni. Inače se motor nenormalno i nepovratno haba ("do generalke").
Imate o tome problemu i na ino mazda forumima, a mislim da ta (starija) mazda (kompresija oko 16) nema "signalizaciju" za "kontaminaciju" (i baš zato se i pominje taj problem na forumima)
Za ovu novu (14:1) ne znam.
Ali, uz redovne i "uredne" regeneracije, nikakav problem te vrste ne bi smeo da se javlja.

lazar bojanić
26.8.2015 06:43
2
0

da to što kaže Otac Makarije je baš tako , počne da vam se podiže nivo ulja a ulje gubi svojstva . To su ipak ekstremi i dešavaju se kod potpuno neodgovornih/nezainteresovanih vlasnika ...

Meni se to nije dešavalo ali zanimljivo da nije ni trošila ulje pa čak i kad se malo više gasira po autobahnu . sve u svemu majstori iz servisa u NS kažu da što se više cepa sve bolje radi ...ja kažem da je to istina samo što treba imati prostora za tako nešto i moram još da dodam da je adblue po meni bolje rešnje jer ne zahteva nikakvu interakciju vlasnika ...znači sipaš i ne misliš . Ne znam zašto Mazda ne posegne za tim rešenjem , dali je teže par Kg ili šta ali kum vozi CMAX 1,6 tdci i nema pojma o čemu se radi . Ovo kod mazde za ljude koji nisu u tom oktanskom fazonu kao mi ovde predstavlja ili može da bude ipka problem .

don
26.8.2015 08:52
2
0

Zasto mazda ima tako "lose" kocnice?

Takumi6
26.8.2015 10:47
2
0

Veliki pozdrav za Lazara Bojanica.

Hvala Vam puno na izlaganju, izuzetno poucan tekst. Jednom sam primijetio da je potrosnja skocila nenormalno i mislio sam da nesto nije u redu sa putnim kompjuterom, ali sad znam sta je u pitanju.

Sto se tice nivo ulja u motoru...to je apsolutno ne prihvatljivo da se gorivo slije u karter upravo zbog gubljenja mazivih sposobnosti ulja uslijed promjene viskoziteta i gustine. Na mjeracu nivao ulja u motoru, nalaze se podioci sa minimalnim i maksimalnim nivoom ulja a takodje i tzv "oil change" nivo koji se nalazi par centimetara iznad maksimalnog nivoa ulja upravo iz ovog razloga, u slucaju slivanja ili prodora goriva u karter.
Ja sam po struci brodomasinac i ova pojava mi je izuzetno poznata kod brodskih pomocnih motora, gdje najcesce dolazi do pucanja cijevi na cjevovodu goriva i gorivo dospijeva u karter slivajuci se kroz uljne kanale koji se nalaze na glavi motora. Tada mijenjamo i do 1000 (hiljadu) litara ulja a takav motor ne ostaje u pogonu ni par sati. Ulje je izuzetno skupo, ali mnogo jeftinije od posledica do kojih bi moglo da dodje sa daljom eksploatacijom takvog motora. Mada dizel gorivo (MDO - MarineDieselOil) ili teska nafta (HFO - Heavy Fuel Oil) koja se koristi za pogon brodskih motora je mnogo "masnija" nego nas eurodiesel tako da tu kontaminaciju brodski motori mnogo bolje podnose.

lazar bojanić
26.8.2015 11:05
3
0

@ Don

i ja se čudim kad čitam neke testove a u praksi nemam zamerki .

serpico
28.8.2015 03:54
1
0

Ne bi se trobalo desavati kod novog i modernog motora?

otac Makarije
31.8.2015 13:06
1
0

Evo šta u upustvu za 500 L, izmedju ostalog, piše o "kontaminaciji" motornog ulja:

"Istrošeno motorno ulje
(samo za dizel verzije sa DPF)

Treptanje lampice upozorenja ne treba smatrati defektom,ona jednostavno obaveštava vozača da je u
korišćenju vozila normalno da se ulje zamenjuje.

Imajte u vidu da se trošenje motornog ulja brzava:

 ukoliko se vozilo koristi uglavnom za gradsku vožnju,
zbog čega je potrebno da se češće obavlja proces
regeneracije DPF (filtera dizel čestica);

 ukoliko se vozilo koristi za kratke vožnje, u toku kojih motor nema vremena da dostigne svoju normalnu radnu temperaturu;

 ponovljenim prekidima procesa regeneracije, na šta ukazuje paljenje lampice upozorenja DPF.

Ukoliko se upali lampica upozorenja, istrošeno motorno ulje treba zameniti što je moguće pre, a nikada kasnije od 500 km od kada se prvi put upalila lampica upozorenja.
Propust u poštovanju prethodno može da dovede do ozbiljnog oštećenja motora i da poništi važnost garancije. Aktiviranje ove lampice nije povezano sa količinom ulja u motoru. Stoga, nemojte nikada dolivati ulje, kada ova lampica počne da trepti.

lazar bojanić
31.8.2015 22:22
2
0

Oče Makarije ,

sve pošteno piše , nema šta

jedino ne znam kako je kod mazde jer na mojoj staroj se nije desilo da mi se uopšte išta upali jer sam ja jaaaako vodio računa o tome ...

a tek na novoj kako je nemam pojma ..verovatno i tu ima nešto da upozori vozača .

ono što je najvažnije je da svako od nas dobro sameri gde se kreće ponajviše i da tako izabere svoj motor ...ja sam tu školu platio i sad kao prosipam pamet ali eto takav je život , da mi je sad 20 godina a ova pamet :-)

otac Makarije
01.9.2015 13:34
1
0

lazar bojanić
A u upustvu za novi 308 (koji je dosatupan i na internetu, na adresi http://public.servicebox.peugeot.com/ddb/#top ), nećeš naći "ni reč" o mogućoj "kontaminaciji" motornog ulja kod dizela. Neki "samozvani stručnjaci" kažu da je to zbog drugačije konstrukcije DPF-a, tj. "sa aditivom".
Ja ne znam kome da verujem.
Tek, dizel ima nekih svojih prednosti, ali potencijalno i značajnih mana ( i to baš tamo (u gradu) gde formalno naizgled ima najveću prednost u odnosu na benzinca ).
Kao i benzinac. I on ima svojih mana.
Sve je stvar kompromisa.
I slažem se da bi svaki čovek, u granicama pretpostavljenih potreba, trebalo dobro da se "udukuje" pre nego izabere jedno ili drugo.
A da je meni pre 20 godina bila današnja pamet, izabrao bih - još jedan bicikl ...
Pozdrav

Boki
21.12.2015 14:30
4
0

Srebrna Mazda 6 G165 revolution, hvala :)

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: